PROVINCIALESTATEN VANOVERUSSEL Reg.nr. "RS/2_ ( O /6&0 10 JUN 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIALESTATEN VANOVERUSSEL Reg.nr. "RS/2_ ( O /6&0 10 JUN 2010"

Transcriptie

1 Provinciate Staten PROVINCIALESTATEN VANOVERUSSEL Reg.nr. "RS/2_ ( O /6&0 Dat. ontv.: 10 JUN 2010 Routing Luttenbergstraat 2 Postbus GB Zwolle Telefoon Fax overijssel.nl postbus@overijssel. nl RABO Zwolle Inlichtingen bij dhr. E.F. Hagoort telefoon EF. Hagoort@overi]ssel. n I Motie Lock cs. "Verhoging bruggentwentekanaal". Datum Kenmerk 2010/ Pagina 1 Toezending aan Provinciale Staten met oogmerk: [X] ter informatie T 1 anders,en wel: Bijlagen I. verhoging bruggentwentekanaal (te raadplegen via en ligt ter inzage in het informatiecentrum) Bij de behandeling envaststelling van de Begroting 2009 in de vergadering van Provinciale Staten van 29 oktober 2008 isde motie Lock cs. [nr. Ml] met alsonderwerp "Verhoging bruggen Twentekanaal" ingediend. Hierin roept u het college van Gedeputeerde Staten op: inzichtelijk te maken wat het economische rendement isvan brugverhoging ten gunste van containervaart en» wat de mogelijkheden op korte termijn zijn in samenwerking met het Rijk omde bruggen te verhogen. Naar aanleiding van de door uw Staten aangenomen motie informeren wij u nader over de resultatenvan de quick scanende mogelijkheden om op korte termijn in samenwerking met het Rijk de bruggen te verhogen. Eerder hebben wij uin een brief (kenmerk 2009/ ) gemformeerd over het uitvoeren van dequick scan naar het economische rendement van brugverhoging ten behoeve van drielaags containervaart. Uit de afgeronde quick scan naar het economische rendement van brugverhoging ten gunste van containervaart isnaar voren gekomen dat brugverhoging (inclusief deverhoging vande sluis Delden) ten gunste van drielaags containervaart maatschappelijk economisch rendabel is. De totale kosten van brug- en sluisverhoging zijn circa 16 miljoen (exclusief BTWen marge +/- 40%) en de jaarlijkse baten voor drielaags containervaart ten opzichte van tweelaags containervaart zijn tussen de 1,9 (laag groeiscenario) en 2,7 miljoen (hoog groeiscenario) per jaar. In de kosten van deverhoging zijn kosten voor vervanging van bruggen niet meegenomen. Drielaags containervaart isalleen mogelljk nadat de planstudie "Uitvoering van de planstudie Verruiming Twentekanalen Fase2/capaciteitsuitbreiding sluis Eefde " is gerealiseerd. Naar verwachting zal dit eind 2016 zijn. Datum verzending 0LJUNI2010 prowincie VCI 1J3»

2 Datum Kenmerk 2010/ Pagina 2 Rijkswaterstaat, directie Oost-Nederland is betrokken bij de quick scanen heeft vanaf net begin aangegeven prioriteit te geven aan de verruiming van detwentekanalen (inclusief Twente Zijkanaal) en de capaciteitsuitbreiding van sluis Eefde. Narealisatie neemt het rendement van tweelaags containervaart toe. Er kunnen dan meer tweelaags containerschepen (nu iser een beperking; eenrichtingsvaart) op hettwentekanaal worden toegelaten, waardoor het goederenvervoer over water wordt gestimuleerd. Deplanstudie "Uitvoering van de planstudie Verruiming Twentekanalen Fase2/capaciteitsuitbreiding sluis Eefde " is gestart enzal naar verwachting in 2014/2015 zijn afgerond. Bijde start van de planstudie iseen tekort van 30 mln gesignaleerd. Rijkswaterstaat onderzoekt nu welke versoberingsmaatregelen kunnen worden genomen. Deplanning is dat eind 2016 het project isgerealiseerd. Deprovincie Gelderland (50% cofinanciering quick scan) heeft aangegeven geen prioriteit te geven aan hetverhogen vandetwee bruggen die in hun beheer zijn. In het kader van het stimuleren van het goederenvervoer over water ligt de prioriteit in de provincie Gelderland bij het realiseren van (container)overslagvoorzieningen. DeRegioTwente heeft niet deelgenomenaan de stuurgroep die de quick scan begeleidde. Reden is dat de RegioTwente alleen prioriteit wil geven aan de uitvoering van de planstudie "Uitvoering van de planstudie Verruiming Twentekanalen Fase2/capaciteits-uitbreiding sluis Eefde". Degemeenten zijn niet betrokken bij dequickscan. Wij constateren dat verhoging van bruggen en eensluis ten gunste van drielaags containervaart op hettwentekanaal onder voorwaarde maatschappelijk economisch rendabel is. Drielaags containervaart isalleen mogelijk nadat het project "Uitvoering van de planstudie Verruiming Twentekanalen Fase2/capaciteitsuitbreiding sluis Eefde " is gerealiseerd. Naar verwachting zal dit eind 2016 zijn. Wij constateren ook dat onze samenwerkingspartners zich richten op de planstudie Twentekanalen en de realisatie van de verruiming. Wij blijven het goederenvervoer over water stimuleren enzetten onsvoor de korte termijn in voor de verruiming van detwentekanalen en capaciteitsuitbreiding van desluis Eefde.De planstudie isnaar verwachting in 2014/2015 afgerond. Wij gaan ervan uit u hiermee voldoende te hebben gemformeerd. Gedeputeerde Staten van voorzitter, secretaris, prowincle '^ \/gf j JSSG!

3 Bijlage Motie Lock c.s over verhoging bruggen Twentekanaal I. Resultaten quick win naar het economische rendement van brugverhoging Twentekanaal ten gunste van containervaart. 0. Samenvatting en conclusie 1. De totale kosten voor het verhogen van veertien bruggen, vernieuwen van één brug (inclusief wegaansluitingen) en verhogen van de hefdeuren van sluis Delden bedragen op basis van de huidige inzichten ongeveer 16 miljoen (exclusief BTW en marge +/- 40%). 2. De jaarlijkse baten van drielaags containervaart ten opzichte van tweelaags containervaart bedragen in 2020 tussen de 1,9 (laag groeiscenario) en 2,7 miljoen (hoog groeiscenario) per jaar. 3. Brugverhoging (inclusief sluis Delden) ten gunste van drielaags containervaart een maatschappelijk economisch rendabel project is. 1. Algemeen De quick scan geeft een eerste indicatie van de kosten van het verhogen van de bruggen/sluizen en wegaansluitingen en de baten van drielaags containervaart vanaf 2017 op het Twentekanaal (tussen Zutphen en Combi Terminal Twente) ten opzichte van tweelaags containervaart. De kosten zijn geraamd op basis van kengetallen en veldonderzoek en zijn exclusief BTW en met een marge van +/- 40%. De uitgangspunten van de quick scan zijn: in 2016 zijn de Twentekanalen (inclusief Twente Zijkanaal) verruimd volgens de uitvoering van de planstudie Verruiming Twentekanalen Fase2/capaciteitsuitbreiding sluis Eefde ; drielaags containervaart alleen mogelijk is nadat de verruiming en uitbreiding is gerealiseerd en de minimale doorvaarthoogte van bruggen en sluizen 7,30 meter is; de kosten voor vervanging van de kunstwerken (bruggen en sluizen) en/of wegaansluitingen zijn op basis van één op één vervanging berekend. 2. Uit te voeren werkzaamheden 1. Er zijn in totaal twintig vaste bruggen over het Twentekanaal (tussen Zutphen en de Combi Terminal Twente in Hengelo) en twee sluizen. 2. Van de twintig vaste bruggen moeten, in het kader van drielaags containervaart, veertien bruggen worden verhoogd en één brug worden vervangen. 3. Bij alle vijftien te verhogen bruggen kan de aansluitende weginfrastructuur worden aangepast. Het betreft voor tien wegaansluitingen een verhoging van de weg en voor vijf wegaansluitingen het aanpassen van de aanbrug. 4. Van de twee sluizen moet sluis Delden worden aangepast (verhogen hefdeuren sluis). De quick scan gaat ervan uit dat de capaciteit van sluis Eefde is uitgebreid en aangepast voor drielaags containervaart in De kosten (exclusief BTW en marge +/- 40%): 1. De kosten van verhogen van veertien bruggen zijn circa 9,2 miljoen. 2. De kosten van het vernieuwen van één brug zijn circa 2,3 miljoen. 3. De kosten van verhogen van vijftien wegaansluitingen zijn circa 1,4 miljoen. 4. De kosten voor het aanpassen van sluis Delden zijn tussen de 2,1 en 3,4 miljoen.

4 Uit te voeren werkzaamheden: Totaal aantal -aanpassen van Totaal aantal bruggen: verhogen vernieuwen weginfrastructuur sluizen: aanpassen De kosten (in miljoen en exclusief. BTW): 9,2 2,3 1,4 2,1/3,4 4. De baten In 2020 kunnen naar verwachting ongeveer TEU containers van en naar de containerterminal in Hengelo worden vervoerd met drielaags containervaart waarvoor 320 schepen minder worden ingezet. Indien schepen met drie in plaats van twee lagen containers kunnen varen op het Twentekanaal leidt dit tot lagere kosten per container (ongeveer 20,-- per TEU) per reis van het containerschip. De jaarlijkse baten voor drielaags containervaart ten opzichte van tweelaags containervaart bedragen in 2020 tussen de 1,9 (laag groeiscenario) en 2,7 miljoen (hoog groeiscenario) per jaar. 5. Baten/kostenverhouding: De baten/kostenverhouding is positief met 1,7 (laag scenario) en 4,0 (hoog scenario). 6. Economisch rendement: De interne rentevoet geeft het maatschappelijk economisch rendement aan van het project. Het project levert 18% rendement in het hoog scenario en 10% rendement in het laag scenario. De interne rentevoet is hoger dan de toegepaste discontovoet (5,5%) en daarmee is sprake van een maatschappelijk economisch rendabel project. 7. Beheer bruggen, sluis en wegen Van de vijftien aan te passen bruggen zijn twaalf in beheer van Rijkswaterstaat, twee in beheer van de provincie Gelderland en één in beheer van de provincie Overijssel. Sluis Delden is in beheer van Rijkswaterstaat. Van de aan te passen vijftien wegaansluitingen bij de bruggen zijn twee in beheer van de provincie Gelderland, één in beheer van de provincie Overijssel en twaalf in beheer van een gemeente (Lochem vier, Hof van Twente zeven en Hengelo één wegaansluiting). beheerder bruggen wegaansluiting sluis Rijkswaterstaat 12-1 Provincie Gelderland Provincie Overijssel Gemeente Hengelo Gemeente Hof van Twente Gemeente Lochem - 4 -

5 II. Resultaat over de mogelijkheden om op korte termijn in samenwerking met het Rijk de bruggen te verhogen Rijkswaterstaat, directie Oost-Nederland is betrokken bij de quick scan en heeft vanaf het begin aangegeven prioriteit te geven aan de verruiming van het Twentekanaal en de capaciteitsuitbreiding van sluis Eefde. Na realisatie van de verruiming (2016) neemt het rendement van tweelaags containervaart toe. Er kunnen dan meer containerschepen op het Twentekanaal worden toegelaten. Tweerichtingsvaart van containerschepen is dan mogelijk. Nu geldt éénrichtingsvaart voor de containervaart. De planstudie is gestart en zal naar verwachting in 2014/2015 zijn afgerond. Bij de start van de planstudie is er een tekort van 30 mln gesignaleerd. Rijkswaterstaat onderzoekt nu welke versoberingsmaatregelen kunnen worden genomen om het gekozen voorkeursalternatief (in overleg met de regio opgesteld) uit te voeren. De provincie Gelderland (50% cofinanciering quick scan) heeft aangegeven geen prioriteit te geven aan het verhogen van de twee bruggen in hun beheer. In het kader van het stimuleren van het goederenvervoer over water ligt de prioriteit in de provincie Gelderland bij het realiseren van (container)overslagvoorzieningen. De Regio Twente heeft niet deelgenomen aan de stuurgroep die de quick scan begeleidde. Reden is dat de Regio Twente alleen prioriteit wil geven aan de uitvoering van de planstudie Uitvoering van de planstudie Verruiming Twentekanalen Fase2/capaciteits-uitbreiding sluis Eefde. De gemeenten zijn niet getrokken bij de quick scan.

PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' I 2012

PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' I 2012 PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' * 16 ME ontv.: Routing I 01 V\^ a.d. Bijl.: Luttenbergstraat Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 45 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl

Nadere informatie

21 MEI 2014. Onderwerp: Statenvragen ex artikel 59 Reglement van Orde betreffende olielekkage uit zoutcavernes in Duitsland

21 MEI 2014. Onderwerp: Statenvragen ex artikel 59 Reglement van Orde betreffende olielekkage uit zoutcavernes in Duitsland PROVINCIALE STÄTEN VAN OVERIJSSEL Provinciale Staten van Overijssejl Reg.nr. r2>/ OM /M10 Dat. 21 MEI 2014 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Reg.nr. fó/2om ^H <Z\ (=> 0 3 JUN Dat." ontv.: Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Reg.nr. fó/2om ^H <Z\ (=> 0 3 JUN Dat. ontv.: Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl Provinciale Staten van Overijssel PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.

Nadere informatie

PROVINCIALE STATE' VAN OVERMSSEL. 17 DEC 2010. Statenvragen Christenunie met betrekking tot spooremplacement Enschede.

PROVINCIALE STATE' VAN OVERMSSEL. 17 DEC 2010. Statenvragen Christenunie met betrekking tot spooremplacement Enschede. Provinciate Staten van Overijsiel el PROVINCIALE STATE' VAN OVERMSSEL. Reg.nr. Dat. 17 DEC 2010 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038499 88 99 Fax 038

Nadere informatie

verijssel 0 1 OKT 2014 0 1 OKT. 20H provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Provinciale Staten van Overijs:eP e 9 nr - 9-S/2X5M a.d. Dat. on tv.

verijssel 0 1 OKT 2014 0 1 OKT. 20H provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Provinciale Staten van Overijs:eP e 9 nr - 9-S/2X5M a.d. Dat. on tv. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Provinciale Staten van Overijs:eP e 9 nr - 9-S/2X5M /&*$ Dat. 0 1 OKT 2014 on tv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. "?Ó/2JO! Z/Q<-f X 2 8 SEP Dat. ontv.: Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. ?Ó/2JO! Z/Q<-f X 2 8 SEP Dat. ontv.: Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. n I Provinciale Staten van Overijssel PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.

Nadere informatie

Actualisering Binnenhavenvisie Twentekanalen

Actualisering Binnenhavenvisie Twentekanalen Actualisering Binnenhavenvisie Twentekanalen Presentatie informatiebijeenkomst Peter Colon Partner 1 maart 2017 Buck Consultants International Postbus 1456 6501 BL Nijmegen Telnr : 024 379 02 22 Fax :

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2. Schriftelijke vragen ex art 59 inzake overbelastverklaring spoorlijn Zwolle-Emmen.

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2. Schriftelijke vragen ex art 59 inzake overbelastverklaring spoorlijn Zwolle-Emmen. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl Provinciale Staten PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. VS/ZJG IX/ 4 f 2 Dat. ontv.: 2 7 JUN 2012 a.d.

Nadere informatie

verijssel PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. V3/zo\UQ^ Dat.ontv.: 2 9 JAN 2016 provincie Provinciale Staten van Overijssel KvK 51048329

verijssel PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. V3/zo\UQ^ Dat.ontv.: 2 9 JAN 2016 provincie Provinciale Staten van Overijssel KvK 51048329 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. V3/zo\UQ^ Dat.ontv.: 2 9 JAN 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl

Nadere informatie

Besprekingsverslag. Bijlagen: Presentaties context planstudie en opzet planstudie

Besprekingsverslag. Bijlagen: Presentaties context planstudie en opzet planstudie Besprekingsverslag Plaats Referentienummer Kenmerk De Bilt, 18 oktober 2010 291914 Plaats bespreking GrolschVeste, Enschede Betreft Informatieavond planstudie Verruiming Twentekanalen Bijlagen: Presentaties

Nadere informatie

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl

Nadere informatie

Provinciale Staten. Postadres Provincie Overijssel Postbus GB Zwolle. Telefoon Telefax

Provinciale Staten.  Postadres Provincie Overijssel Postbus GB Zwolle. Telefoon Telefax www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 48 32 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum PS/2005/836 04 07

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel.

Onderwerp: Beantwoording Statenvragen ex artikel 59 RvO over toestroom en opvang vluchtelingen/asielzoekers in Overijssel. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Vö/ZO\S/6& Dat. onto: Q*8 OKT 205 Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@>overijssel. nl

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?ó/^0l5/MiO. DaLontv.: 12JUN 2015

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?ó/^0l5/MiO. DaLontv.: 12JUN 2015 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?ó/^0l5/MiO DaLontv.: 12JUN 2015 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Provinciale

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL 1 4 JAN 2314. Onderwerp: Afschrift PS Beantwoording schriftelijke vragen ex art. 59 inzake Openbaar Vervoer.

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL 1 4 JAN 2314. Onderwerp: Afschrift PS Beantwoording schriftelijke vragen ex art. 59 inzake Openbaar Vervoer. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Dat. 1 4 JAN 2314 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl postbus@o.nl Provinciale

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& 1 8 DEC 2013. Routing Provinciale Staten van Overijsse PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PÖ/JLolS/ \OU& Dat. 1 8 DEC 2013 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

: Pro-Forma aanvraag subsidiebijdrage Quick-wins binnenhavens.

: Pro-Forma aanvraag subsidiebijdrage Quick-wins binnenhavens. Ministerie van Verkeer en Waterstaat De heer H. Taal Postbus 20904 2500 EX 'S-GRAVENHAGE Leeuwarden, 3 juni 2009 Verzonden, Ons kenmerk : 00831993 Afdeling : Verkeer en Vervoer Behandeld door : G.C.A.

Nadere informatie

PROVINCIALESTATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P5/2JOSO /S<9j

PROVINCIALESTATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P5/2JOSO /S<9j Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 0384998899 Fax 0384254888 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Provinciate Staten van Overijssel PROVINCIALESTATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P5/2JOSO

Nadere informatie

Onderwerp: Afschrift antwoord op Statenvragen van de heer Jansen (GL) over de emissiefraude met auto's (PS/2015/731)

Onderwerp: Afschrift antwoord op Statenvragen van de heer Jansen (GL) over de emissiefraude met auto's (PS/2015/731) PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Datontv.: Q4 DEC 205 Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Provinciale Staten van

Nadere informatie

Voortgang project ombouw N 34 provinciale weg gedeelte Witte Paal - Drentse grens naar een regionale stroomweg.

Voortgang project ombouw N 34 provinciale weg gedeelte Witte Paal - Drentse grens naar een regionale stroomweg. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038499 8899 Fax 03842548 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl PROVINCIALE STATEN VAN OVERUSSEL Provinciale Staten van Overijssje^gg nr TA5> /2o

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2ot<-) /X35 7 MRT 2014. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2ot<-) /X35 7 MRT 2014. Routing Provinciale Staten van Overijssel PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2ot

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL NOV 2014 ontv.: Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL NOV 2014 ontv.: Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl postbus@o. nl Provinciale Staten van O PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P^)/SLOiUlQC^b - 9 NOV 204

Nadere informatie

2 6 MRT 2009. Twee Voor mogelijke risico's in de diverse gebiedsontwikkelingen wordt zo nodig een buffer aangehouden.

2 6 MRT 2009. Twee Voor mogelijke risico's in de diverse gebiedsontwikkelingen wordt zo nodig een buffer aangehouden. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincje.overijssel.nl postbus@overijssel. nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Provinciale Staten van Overijssel VAN Reg.nr.

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P& / 20 J W / Ob 0 7 JAN 2G14. Dat. ontv.: Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P& / 20 J W / Ob 0 7 JAN 2G14. Dat. ontv.: Routing Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Provinciale Staten van Overijssel Postbus 10078 8000 GB ZWOLLE PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2009/738

Statenvoorstel nr. PS/2009/738 Statenvoorstel nr. PS/2009/738 N 377 provinciale weg gedeelte Hasselt grens Drenthe ter hoogte van de kruising met de A28. Onttrekken twee fietsoversteken aan het openbare verkeer. Datum GS-kenmerk Inlichtingen

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/X0J2,/IZS. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/X0J2,/IZS. Routing 20. FUG 2012 Provinciale Staten van Overijssel PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/X0J2,/IZS Z. : -21 FEB 2012 Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 03849988

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. f $(^Ölé> (z'b^ Dat.ontv, U APR 2016

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. f $(^Ölé> (z'b^ Dat.ontv, U APR 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. f $(^Ölé> (z'b^ Dat.ontv, U APR 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl postbus@o.nl Provinciale Staten

Nadere informatie

Onderwerp Verslag bestuurlijk overleg d.d. 8 april 2004 Twentekanaal ten gevolge van brand bij Vredestein.

Onderwerp Verslag bestuurlijk overleg d.d. 8 april 2004 Twentekanaal ten gevolge van brand bij Vredestein. www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Gewijzigd: Telefax 038 425 75 00 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Kb/JLO *M /SM 1 11 JUN Dat. ontv.: Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Kb/JLO *M /SM 1 11 JUN Dat. ontv.: Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.

Nadere informatie

Inlichtmgen bij mevrouw J.C.D.Vrolijk

Inlichtmgen bij mevrouw J.C.D.Vrolijk Cli veri $se www.overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk

Nadere informatie

Hierbij treft u aan een bij Provinciale Staten ingekomen brief van Coöperatieve vereniging De Windvogel d.d. 3 juli 2012 inzake 1000 PalenPlan.

Hierbij treft u aan een bij Provinciale Staten ingekomen brief van Coöperatieve vereniging De Windvogel d.d. 3 juli 2012 inzake 1000 PalenPlan. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 56 provincie.overljssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Gedeputeerde Staten van Overijssel Inlichtingen

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân Heerenveen provinsje fryslân provincie fryslân Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 5125 ;vvsv.fryslan.ni provincie@fryslan.nl

Nadere informatie

*.,"' Pb/a0o<5/<95«-f

*.,' Pb/a0o<5/<95«-f Provinciate Staten *.,"' Pb/a0o

Nadere informatie

Opwaardering Twentekanalen. Economische stimulans Oost-Nederland

Opwaardering Twentekanalen. Economische stimulans Oost-Nederland Opwaardering Twentekanalen Economische stimulans Oost-Nederland 21 oktober 2014 Onderwerpen Wat doet? en de Twentekanalen Sluis Eefde Verruiming Twentekanalen Wat doet? Organisatie doel Eén RWS, Samen

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. "R3 /2X> 11 / M 2. U\ 22 JUN 2011

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. R3 /2X> 11 / M 2. U\ 22 JUN 2011 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl Provinciale Staten PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. "R3 /2X> 11 / M 2. U\ Dat. 22 JUN 2011 ontv.:

Nadere informatie

1 6 DEC Streekplanafwijkingsprocedure School Eerde, Kasteellaanl te Ommen (gemeente Ommen).

1 6 DEC Streekplanafwijkingsprocedure School Eerde, Kasteellaanl te Ommen (gemeente Ommen). VAN Reg.nr. pr v * Dat. ontv.: 1 6 DEC 2008 i a.d. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl postbus@overijssel.nl Routing Bijh: RABO

Nadere informatie

d^^a^-^»^^-^, provincie

d^^a^-^»^^-^, provincie Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl Aan de Overijsselse Gemeenteraden Inlichtingen bij Mw. M.W.J. van den Broek

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Havenbeheer Twentekanalen

Gemeenschappelijk Havenbeheer Twentekanalen Gemeenschappelijk Havenbeheer Twentekanalen Inhoud presentatie Mariska ten Heuw Aanleiding (waarom de focus op de havens, waarom samenwerken) De kansen Huidige ontwikkelingen in de havens Harrie Huitema

Nadere informatie

PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL. Routing

PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL. Routing Bericht PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL pigina 1 van 1 van-bodewesp CJ B (Christel) Reg.nr. ^ I 2.006? I G'T O I ' ' Dat. 28 a.d. Van: Eikenaar, S. (Sonja) woensdag 27 augustus 2008 16:59 Routing Bijl.: Aan:

Nadere informatie

provincie \Sj\/grjJSSC! PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/&Glk/ 1UD 0 8 DEC. 201S Dat.ontv.: Q 8 DEC 2016

provincie \Sj\/grjJSSC! PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/&Glk/ 1UD 0 8 DEC. 201S Dat.ontv.: Q 8 DEC 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/&Glk/ UD Dat.ontv.: Q 8 DEC 26 Luttenbergstraat 2 Postbus 78 8 GB Zwolle Telefoon 38 499 88 99 Fax 38 42 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl -P.r.ovin

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 21 juni 2016 Corr.nr , VV Nummer 52/2016 Zaaknr

v o o r d r a c h t 21 juni 2016 Corr.nr , VV Nummer 52/2016 Zaaknr v o o r d r a c h t 21 juni 2016 Corr.nr. 2016-35.276, VV Nummer 52/2016 Zaaknr. 638406 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor vervanging van remmingwerken bij een

Nadere informatie

21 MRT 2014. Dat. ontv.: Routing

21 MRT 2014. Dat. ontv.: Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl PROVINCIALE STATEN Aan de Agendacommissie uit PS vahyj&hrfp(fi RUSSEL Reg.nr.P.S/«X>iM/&77

Nadere informatie

Aan Provinciale Staten

Aan Provinciale Staten www.prv-overijssel.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 26 85 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum PS/2003/872 d.d.

Nadere informatie

Betreft: afschrift brief betreffende beantwoording van CDA statenvragen over Dienst Regelingen en uitbetaling van toeslagrechten.

Betreft: afschrift brief betreffende beantwoording van CDA statenvragen over Dienst Regelingen en uitbetaling van toeslagrechten. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB ZwoIIe Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl postbus@overijssel. nl RABO ZwoIIe 39 73 41 121 Provinciale Staten van Overijssel Inlichtingen

Nadere informatie

-1 MRT 2013. Routing. Beantwoording statenvragen PW ex artikel 59 RvO betreffende aanbesteding luchthaven Twente

-1 MRT 2013. Routing. Beantwoording statenvragen PW ex artikel 59 RvO betreffende aanbesteding luchthaven Twente Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl postbus@o.nl PROVINCIALE STATEN Provinciale Staten van O VAN OVERIJSSEL Reg.nr. P5/ZO»S>/äöU Dat. -1 MRT 2013

Nadere informatie

P6/200V 591 0 1 OKI 2007

P6/200V 591 0 1 OKI 2007 VAN Reg.nr Dat. ontv.: P6/200V 591 0 1 OKI 2007 a.d. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl postbus@overijssel.nl \ Routing Bijl: RABO

Nadere informatie

Welkom bij de havens aan het Twentekanaal

Welkom bij de havens aan het Twentekanaal 01 20 16 Mainport van Oost-Nederland Welkom bij de havens aan het Twentekanaal Eind 2014 gingen de gemeenteraden van Hengelo, Enschede, Almelo, Lochem en Hof van Twente akkoord met het voorstel voor een

Nadere informatie

3 juni 2014 Corr.nr. 2014-20.652, BWb Nummer 28/2014 Zaaknr. 518425

3 juni 2014 Corr.nr. 2014-20.652, BWb Nummer 28/2014 Zaaknr. 518425 3 juni 2014 Corr.nr. 2014-20.652, BWb Nummer 28/2014 Zaaknr. 518425 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het beschikbaar stellen van krediet ten behoeve van de realisatie

Nadere informatie

MKBA Verruiming Twentekanalen

MKBA Verruiming Twentekanalen MKBA Verruiming Twentekanalen Ten behoeve van de scope van de planstudie TWKE In opdracht van Rijkswaterstaat Oost-Nederland Drs. Edgar Wever Drs. Freddie Rosenberg Drs. Aleid van der Flier 19 november

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Reg.nr. p$ ] fol jf 5*É> (P. Dat. ontv.: Q 2 JUL 2015

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Reg.nr. p$ ] fol jf 5*É> (P. Dat. ontv.: Q 2 JUL 2015 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p$ ] fol jf 5*É> (P Dat. ontv.: Q 2 JUL 2015 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording statenvragen CDA ex art.59 RvO over de huisvesting statushouders en vluchtelingen.

Onderwerp: Beantwoording statenvragen CDA ex art.59 RvO over de huisvesting statushouders en vluchtelingen. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. ^6/206/^Q^ Dat. ontv.: Q QKT 205 Luttenbergstraat 2 Postbus 0078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl ^

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 48 20 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum MI/2004/1381

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. 1&/ZO\l /5S. Dat. ontv.: - 7 JUL 2011. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. 1&/ZO\l /5S. Dat. ontv.: - 7 JUL 2011. Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 o.nl postbus@o. nl Provinciate Staten van O PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. 1&/ZO\l /5S Dat. ontv.: -

Nadere informatie

Aan Provinciale Staten van Overijssel

Aan Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Aan Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 48 52 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum

Nadere informatie

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 45 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 11 Opfokbedrijf Morsink T.a.v. de heer G.H. Morsink Larenseweg

Nadere informatie

! PROViMGIAlE STATED I VAN OVERIJSSEL \

! PROViMGIAlE STATED I VAN OVERIJSSEL \ Provinciale Staten! PROViMGIAlE STATED I VAN OVERIJSSEL \ Reg.nr. Dat. ontv,: 2 2 SE 200R Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 provincie.overijssel.nl

Nadere informatie

NIEUW REIJERWAARD. KAVELS VOOR VERS-LOGISTIEK wmrnieuwreijeiwaarcieu. Bank NL4lBNGH BTW NL OB01. KvK

NIEUW REIJERWAARD. KAVELS VOOR VERS-LOGISTIEK wmrnieuwreijeiwaarcieu. Bank NL4lBNGH BTW NL OB01. KvK Aan Provinciale Staten van Zuid-Holland pla Statengriffie Postbus 90602 2509 LP 'S-GRAVENHAGE NEDERLAND F IMGE5áWEN 2 2 NOV. 2013 NIEUW REIJERWAARD, Telefoon E-mail Uw kenmerk Ons kenmerk Onderwerp Bijlage(n)

Nadere informatie

Koninklijke Schuttevaer-BLN

Koninklijke Schuttevaer-BLN Koninklijke Schuttevaer-BLN Beste leden, Hierbij de BLN / BLN-Koninklijke Schuttevaer nieuwsbrief met het volgende nieuws: 1. Wesel Dattelnkanaal; kleine sluizen gestremd vanwege personeelsgebrek 2. Amsterdam

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN Riele-Bodewes, CJ van (Christel) VAN OVERIJSSEL FW: schriftelijke vragen EHS Ruimte voor de Vech Reg.nr.

PROVINCIALE STATEN Riele-Bodewes, CJ van (Christel) VAN OVERIJSSEL FW: schriftelijke vragen EHS Ruimte voor de Vech Reg.nr. Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Wiggers, R (Renee) dinsdag 4 december 2012 9:35 PROVINCIALE STATEN Riele-Bodewes, CJ van (Christel) VAN OVERIJSSEL FW: schriftelijke vragen EHS Ruimte

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet-vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet-vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Landbouwbedrijf Rotman de heer J.A.H. Rotman Deventerdijk 14 7478 RR DIEPENHEIM

Nadere informatie

N 348 Raalte-Ommen. Beantwoording motie Antuma- Duisterwinkel c.s. d.d. 7 juli 2010

N 348 Raalte-Ommen. Beantwoording motie Antuma- Duisterwinkel c.s. d.d. 7 juli 2010 Statenvoorstel nr. PS/2010/886 N 348 Raalte-Ommen. Beantwoording motie Antuma- Duisterwinkel c.s. d.d. 7 juli 2010 Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 20 September 2010 2010/0155368 dhr. R.Ph. van Witzen'burg,

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum EMT/2005/1830

Nadere informatie

Reg.nr. 1^5/201 M/ HRT Onderwerp: Drinkwatervoorziening: Stand van zaken verkenning Interprovinciale drinkwaterleveringen.

Reg.nr. 1^5/201 M/ HRT Onderwerp: Drinkwatervoorziening: Stand van zaken verkenning Interprovinciale drinkwaterleveringen. PROVINCIALE STATEN Provinciale Staten van Overijssd,VAN OVERIJSSEL Reg.nr. 1^5/201 M/300 Dat. 27.HRT 2014 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Datontv, 10 SEP Onderwerp: Regels over communicatie en voorlichting spoorvervoer gevaarlijke stoffen.

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Datontv, 10 SEP Onderwerp: Regels over communicatie en voorlichting spoorvervoer gevaarlijke stoffen. PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p S ^ ^ / k ^ Datontv, 10 SEP 2015 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 overljssel.nl postbus@overijssel. nl Provinciale Staten

Nadere informatie

2 8 MEI Bijlagen I. Jaarrapportage 2009 (te raadplegen via en ligt ter inzage in het informatiecentrum)

2 8 MEI Bijlagen I. Jaarrapportage 2009 (te raadplegen via  en ligt ter inzage in het informatiecentrum) Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 03849988 99 Fax 038425 48 88 overijssel.nl postbusooverijssel. nl PROVINCIALE STATEN Provinciale Staten van OverijssjaVAN OVERUSSEL Reg.nr. P$/ZD\o/^J

Nadere informatie

MER Regionaal Bedrijventerrein Twente Samenvatting

MER Regionaal Bedrijventerrein Twente Samenvatting MER Regionaal Bedrijventerrein Twente Samenvatting MER Regionaal Bedrijventerrein Twente Samenvatting Van zoekgebieden naar inrichting oktober 2004 Adecs Oost bv oktober 2004 MER Regionaal Bedrijventerrein

Nadere informatie

taakstelling Reeerakkoord 59,5

taakstelling Reeerakkoord 59,5 ^^ym >* BIJLAGE 1 Bijlage bij antwoord op vraag 1 IenM/BSK-2011/165813 Vereenvoudiaina Omaevinasrecht Ruimte voor de Rivier Hoogwaterbeschermingsprogramma Verbeterprogramma Waterkwaliteit Rijkswateren

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a<5> 5

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a<5> 5 ÄÄi BUSINESS] TWENTE Provinciale Staten van Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr.?S/JL Z/a 5 0 D nt 16 APR 2012 Routing a.d. Bijl.: ZOEKADRES POSTADRES TELEFOON

Nadere informatie

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel

verusse CIE Provinciale Staten van Overijssel verusse CIE www.ovefijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 75 20 Uwkenmerk Uw brief Onskenmerk Datum

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Leemans Milieuconsultants B.V. Aangevraagde activiteiten : Intrekking omgevingsvergunning beperkte milileutoets (OBM)

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W. 12 november

Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W. 12 november Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Mergebrief met adreslijst van alle gemeenteraden in Gelderland (CRM) In kopie naar colleges van B&W telefoonnummer

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 13-9-2016 NUMMER PS PS2016PS17 AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Leo Donker DOORKIESNUMMER 0646994683 DOCUMENTUMNUMMER 818ACAEO PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder WW w iiiiiiiiiiiiiniiiiihii gemeente Oosterhout Aan de gemeenteraad 2 mi m Uw kenmerk Ons kenmerk IO.1431088 In behandeling bij r.van.haaf@oosterhout.nl Onderwerp Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: koppelen treindiensten Apeldoorn Zutphen en Zutphen Winterswijk. Portefeuillehouder: Gedeputeerde Bieze Kerntaak/plandoel: openbaar vervoer Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr , VV Nummer 30/2016 Zaaknr

v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr , VV Nummer 30/2016 Zaaknr v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr. 2016-21590, VV Nummer 30/2016 Zaaknr. 627824 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende een opname- en acceptatiebesluit

Nadere informatie

Welkom Presentatie investeringsagenda 2016/2017 zeven waterschappen Midden en Oost Nederland

Welkom Presentatie investeringsagenda 2016/2017 zeven waterschappen Midden en Oost Nederland Welkom Presentatie investeringsagenda 2016/2017 zeven waterschappen Midden en Oost Nederland Deelnemende Waterschappen Exploitatie en Investeringen 2016-2017 Afdelingshoofd Projectrealisatie Patrick

Nadere informatie

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 De heer H.A. Luchtenberg Zuidelijke Kanaaldijk 5 7447

Nadere informatie

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen

Mededeling. Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Voortgangsrapportage Verbetering doorstroming N307 Roggebot - Kampen Kern mededeling: In de vergadering van de commissie Economie en Bereikbaarheid van 14 oktober

Nadere informatie

Provinciale Staten. Wij verzoeken u uiterlijk 1 juni 2003 een beslissing over ons voorstel te nemen. Gedeputeerde Staten van Overijssel, voorzitter,

Provinciale Staten. Wij verzoeken u uiterlijk 1 juni 2003 een beslissing over ons voorstel te nemen. Gedeputeerde Staten van Overijssel, voorzitter, www.overijssel.nl Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 26 13 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum WK/2003/482 15 04 2003

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL 25 OKT 2013

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL 25 OKT 2013 Provinciale Staten van Overijssel sei PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Dat. ontv.: 25 OKT 2013 Routing 9 a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax

Nadere informatie

Lid Gedeputeerde Staten

Lid Gedeputeerde Staten Lid Gedeputeerde Staten H.M.C. Dwarshuis-van de Beek Contact T 070-441 6418 F 070-441 79 92 hmc.dwarshuls@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP DenHaag T 070-441 6611 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

11 MRT Afvyijkingsprocedure gemeente Hof van Twente gemeentelijk gronddepot De Bree.

11 MRT Afvyijkingsprocedure gemeente Hof van Twente gemeentelijk gronddepot De Bree. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 www.overijssel.nl postbus@overijssel.nl VAN Pravinciale Staten Dat. ontv.: 11 MRT 2008 Routing a.d. Biil.: Inlichtingen

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgang uitvoering landinrichting Rijssen in verband met opheffing DLG

Onderwerp: Voortgang uitvoering landinrichting Rijssen in verband met opheffing DLG Landinrichtingscommissie Rijssen De heer H. van verbeeke Lentzinckserve 6 441 KE NIJVERDAL Luttenbergstraat Postbus 1008 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 45 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : AkzoNobel Polymer Chemicals B.V. Ingetrokken activiteiten : De intrekking omvat de (bulk)opslag en het gebruik

Nadere informatie

Belastinguitgave 2006

Belastinguitgave 2006 Belastinguitgave 2006 Gemeentelijke belastingen Inhoud Stijgingen per gemeente Ontwikkelingen opbrengsten Overzicht tarieven Belastingdruk Reservepositie Personeelsbezetting Voor u ligt de Belastinguitgave

Nadere informatie

PROVINCIALS STATEN VANOVERSJSSEL 18 M 2011

PROVINCIALS STATEN VANOVERSJSSEL 18 M 2011 Provinciale Staten van Overij sel sel PROVINCIALS STATEN VANOVERSJSSEL Reg.nr. Dat. ontv.: Routing 18 M 2011 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038499 8899 Fax 038425 48 88 overijssel.nl

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Reg.nr. P5/2,Ó 12,/IOH 2, 30 NOV 2012. Reactie GS op rapport Rekenkamer Oost-Nederland "Driemaal budgetrecht"

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL. Reg.nr. P5/2,Ó 12,/IOH 2, 30 NOV 2012. Reactie GS op rapport Rekenkamer Oost-Nederland Driemaal budgetrecht Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Provinciale Staten van Overijssel Reg.nr.

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten voor de Watervisie Lauwersmeer

Onderzoeksresultaten voor de Watervisie Lauwersmeer Opdrachtgever: Projectgroep Watervisie Lauwersmeer Onderzoeksresultaten voor de Watervisie Lauwersmeer Fase 2 110202.000570 februari 2006 Onderzoeksresultaten voor de Watervisie Lauwersmeer, fase 2 2 HKV

Nadere informatie

Bijlage 5q: De organisatie en beheersobjecten van de directie Oost-Nederland van Rijkswaterstaat van 1 januari 1994 tot 1 april 2013

Bijlage 5q: De organisatie en beheersobjecten van de directie Oost-Nederland van Rijkswaterstaat van 1 januari 1994 tot 1 april 2013 Bijlage 5q: De organisatie en beheersobjecten van de directie Oost-Nederland van Rijkswaterstaat van 1 januari 1994 tot 1 april 2013 Behoort bij de publicatie: 1-2-2016 Henk van de Laak ISBN: 978-94-6247-047-7

Nadere informatie

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK) wordt de bestuurlijke voorkeur voor het Heemskerkalternatief uitgesproken.

In de samenwerkingsovereenkomst (SOK) wordt de bestuurlijke voorkeur voor het Heemskerkalternatief uitgesproken. nummer : onderwerp : Indienen zienswijze over de verbinding A8-A9. Aan de raad, Inleiding De provincie Noord-Holland heeft het eindrapport Plan MER Verbinding A8-A9 van 9 juni jongstleden en bijbehorende

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 48 60 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum LNL/2005/3347

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM ICL Fertilizers C.V. / Amsterdam Fertilizers B.V. De heer K. ten Wolde Postbus 31 3 1 000 AH Amsterdam Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr EJ. Bos CZ/SI/SU

Nadere informatie

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2o(2>/3c^5 1 9 APR 2013. Routing

PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2o(2>/3c^5 1 9 APR 2013. Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbusoo. nl Provinciale Staten van Overijsse PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2o(2>/3c^5

Nadere informatie

Verruiming Twentekanalen

Verruiming Twentekanalen Verruiming Twentekanalen Maatschappelijke kosten-batenanalyse Opdrachtgever: Rijkswaterstaat Oost-Nederland Rotterdam, 21 september 2012 Verruiming Twentekanalen Maatschappelijke kosten-batenanalyse Definitief

Nadere informatie

VAN OVERUSE 5EL. o\z, N 2012 ) JU. ontv.: " * Routing

VAN OVERUSE 5EL. o\z, N 2012 ) JU. ontv.:  * Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl Provinciale Staten van Overijssel PROVINCIALE STAl FEM VAN OVERUSE 5EL Reg.nr.

Nadere informatie

Bezwaar en beroep februari 2013

Bezwaar en beroep februari 2013 Bezwaar en beroep februari 2013 Bezwaar en beroep Wie het niet eens is met een beslissing van Gedeputeerde Staten kan in veel gevallen een bezwaarschrift indienen. Dan wordt de zaak opnieuw behandeld.

Nadere informatie

N35 i.r.t. Haarle. 24 november 2015 Wethouder Beintema

N35 i.r.t. Haarle. 24 november 2015 Wethouder Beintema N35 i.r.t. Haarle 24 november 2015 Wethouder Beintema Inhoud Proces tot op heden Financiën Bestuursovereenkomst Onderzochte varianten Gekozen variant Vervolgtraject Organisatie Communicatie en participatie

Nadere informatie

PROVINCIALS STATEN VAN OVERUSSEL Reg.nr. PS/Zo io/c?m(9 0 3 SEP 2010

PROVINCIALS STATEN VAN OVERUSSEL Reg.nr. PS/Zo io/c?m(9 0 3 SEP 2010 Provincial Staten PROVINCIALS STATEN VAN OVERUSSEL Reg.nr. PS/Zo io/c?m(9 Dat. ontv.: 0 3 SEP 2010 Routing Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 0384998899 Fax 0384254888 overijssel.nl

Nadere informatie