Hoofdstuk 1: (Nep)ziek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 1: (Nep)ziek"

Transcriptie

1

2 Hoofdstuk 1: (Nep)ziek Zo, zo, ben je weer nepziek?, zegt Sophie tegen Elise. Terwijl mama een warme kop thee brengt, geeft Elise antwoord: Ik ben niet nepziek, dat ben je zelf. Papa komt ook naar boven en zegt tegen Sophie dat ze zich klaar moet maken om naar bed te gaan. Nu al naar bed? Het is nog lang geen tijd! En ik ben 10, niet 4! Sophie trekt een boos gezicht, maar gaat toch maar haar tanden poetsen en haar pyjama aandoen. Als het boven weer rustig is, gaan papa en mama weer naar beneden. Sophie luistert ze af, ze hoort wat geroezemoes. Ze hoort papa zeggen: Zou het wel goed komen? Mama antwoordt: Ik weet het niet. We kijken hoe het morgen is. s Nachts moet Elise erg overgeven en ze is wat mager. Mama troost haar en zegt: het komt wel goed hoor, echt. Elise is zo misselijk dat ze dubbel ziet. Mama heeft vier ogen, twee monden en twee neuzen. Mama denkt van alles en nog wat. Hoofdstuk 2: Waar is mama? Het is ochtend. Elise is nog steeds erg ziek. Mama brengt Sophie met de auto naar school, geeft haar een kus en ze wensen elkaar een fijne dag. Sophie rent naar de klas, er wordt hard gewerkt. De ochtend vliegt voorbij met rekenen, taal, spelling, lezen in je boek en natuurlijk in de pauze dollen met vriendinnen. Sophie is lekker aan het spelen, maar toch voelt ze de hele tijd iets raars. Als de pauze voorbij is, gaan ze film kijken. Na school rent Sophie naar het schoolplein. Ze heeft afgesproken die middag met twee vriendinnen te spelen, Isa en Noor. Maar dat is raar, Sophie kan haar moeder nergens vinden. Dan maar lopend naar huis! Hoofdstuk 3: Suikerziekte Sophie komt thuis en ziet dat mama aan het praten is met de vader van Noor. Ze ziet ook dat mama huilt! Sophie vraagt bezorgd wat er is. Mama vertelt dat Elise suikerziekte heeft!

3 Er gaat heel wat door Sophie heen. Want ze heeft tegen Elise gezegd dat ze nepziek was! En nu is ze heel erg ziek! Sophie barst ook in huilen uit. Mama vertelt dat Elise met de ambulance naar het ziekenhuis moet en dat ze daar ook moet slapen. Toen ging er nog meer door Sophie heen. Ze moet nog erger huilen. Wat moet ze zonder Elise? Er is geen keuze, denkt Sophie: als ik Elise nog in leven wil houden, moet ze naar het ziekenhuis. Mama vraagt of Sophie wil spelen met Isa en Noor of dat ze mee gaat naar het ziekenhuis. Sophie twijfelt geen moment en zegt: Ik ga mee met Elise. Sophie zegt sorry tegen Noor, want ja ze hadden al erg lang geleden afgesproken. Sophie zegt doei tegen Noor en rent naar boven. Hoofdstuk 4: De dokter Sophie komt huilend de slaapkamer van papa en mama in en ziet papa en de dokter zitten. Ze ziet Elise in bed liggen. Er ligt een prikje! Elise vertelt dat ze dat prikje in haar vinger moest hebben. Sophie weet dat Elise heel bang is voor prikjes, dus dat was vast wel even op haar tanden bijten? Maar Elise zei dat je er niks van voelde. Sophie was daar erg blij mee, want ze wenste Elise niet nog meer pijn toe. Sophie knuffelde Elise zolang mogelijk. De dokter legde de telefoon neer en zei dat de ambulance er zo aan kwam. Sophie praatte nog wat met Elise. Sophie vroeg aan Elise of suikerziekte ook over kon gaan. Elise zuchtte en antwoordde: Het gaat nooit meer over. Sophie dacht na. Mijn hele leven gaat veranderen, maar dat van papa en mama ook. En dat van Elise zeker! Elke dag spuiten en je bloedsuiker meten en dat dan weer opschrijven. Hoofdstuk 5: Uitzwaaien Als er wordt aangebeld staat de ambulance voor de deur en een meneer en mevrouw zeggen vriendelijk gedag.

4 Sophie vindt het eigenlijk maar raar dat ze zo normaal doen. Er is wel iets ergs aan de hand! De meneer vraagt waar de zieke is. Eh boven, zegt papa, op de grote slaapkamer. Papa loopt mee naar boven. Terwijl mama wat spullen voor Elise en voor zichzelf inpakt, maakt de mevrouw een soort bed op wieltjes. Sophie staat er verdrietig bij. De mevrouw zegt dat het wel goed komt, maar Sophie gelooft daar bijna niks van. Elise moet plassen en de meneer wil haar helpen. Maar Elise zegt dat dat niet hoeft. Als Elise weer uit de wc komt, steunt de meneer haar, want Elise is zo slap dat ze bijna niet kan lopen. Dan tilt de meneer Elise naar beneden en legt haar op dat gekke bed met wieltjes. Mama heeft de tassen ingepakt en daarna loopt ze ook naar beneden. Sophie zegt huilend tegen Elise dat het wel goed komt. Ze gelooft het eigenlijk niet, maar ze wil toch Elise geruststellen. Elise zegt beteuterd: Kom je me snel opzoeken? Sophie zegt ja, en dan gaat Elise naar het ziekenhuis samen met mama. Papa en Sophie zeggen nog een keer dat het goed komt en laten ook nog wat tranen vallen. Hoofdstuk 6: Papa Papa en Sophie gaan nog even met Peer de hond lopen. Ze praten en huilen erg lang. Peer heeft het gevoel dat er iets is, dus Peer heeft ook traantjes in de oogjes. Papa en Sophie gaan naar de bruggetjes en lopen een heel eind. Ze weten namelijk niet wat ze precies moeten doen. Wat ze wel weten, is dat ze Elise moeten steunen. En daar hebben ze gelijk in. Als papa en Sophie weer naar huis lopen, komen ze allemaal mensen tegen die ze kennen. Ze vragen allemaal wat er is. Papa en Sophie leggen het uit met een heleboel tranen.

5 Hoofdstuk 7: Naar het ziekenhuis Papa en Sophie zijn thuis. Peer moet in de bijkeuken en krijgt een lekker bot. Sophie geeft heel veel kusjes aan Peer, papa vindt dat vies. Hij zegt boos: Bah, Sophie, stop daar nou eens mee. Sophie zegt: Dat kan heus wel. Op zijn kop, daar is niks mis mee. Papa doet de deur op slot. Dan rijden ze naar het ziekenhuis. Sophie was daar nog nooit geweest. Nou ja, toen ze twee was, lag ze daar omdat ze buisjes kreeg en haar amandelen er uit moesten. En toen Sophie werd geboren was ze er ook. Maar ja, daar weet Sophie natuurlijk niks meer van. Onderweg hoeft Sophie ineens niet meer te huilen, maar als er een zielig liedje op de radio is, springen de tranen weer in haar ogen. Hoofdstuk 8: De eerste hulp Als papa en Sophie aankomen in het ziekenhuis moeten ze naar de eerste hulp. Papa zegt dat hij de vader is van Elise. De mevrouw zegt dat ze mee kunnen lopen. Papa en Sophie lopen meteen mee en komen bij de kamer van Elise. Ze zien dat ze er heel erg ziek uitziet. Als het maar goed komt, denken mama, papa en Sophie. Er komt een dokter binnen en hij zegt dat Elise een week in het ziekenhuis moet blijven. En dat Elise vocht nodig heeft, dus ze moet aan een infuus. Papa en mama schrikken, maar ze hadden het ook wel verwacht. De dokter doet allerlei onderzoeken en vraagt hoeveel Elise weegt. 52 kilo, antwoordt Elise. Ze moet toch nog even op de weegschaal. De dokter, papa en mama schrikken! Ze zeggen dat Elise negen kilo is afgevallen in een paar dagen, dus Elise is nu drieënveertig kilo. Elise schrikt ook. Maar Sophie ook. Hoofdstuk 9: Sophie s hartsvrindinnetje Sophie kan het niet meer aan en vraagt of ze naar Isa mag. Van mama mag het. Sophie vraagt aan papa of hij haar even wil brengen. Als ze bij Isa zijn, moet Sophie weer huilen, omdat ze het even niet meer weet. Isa steunt haar.

6 Hoofdstuk 10: Naar vrienden Als Isa naar gitaarles moet, gaat Sophie naar vrienden. Isa s moeder vertelt dat Peer daar ook is. Dat vindt Sophie fijn, want tegen een hond kun je altijd alles vertellen. Ze vertellen het nooit door. Als Sophie bij Benthe en Joost is, is Peer erg blij, want ja, zij heeft Sophie ook erg gemist. Sophie ging ook bij Benthe en Joost eten. Sophie vond het super lekker. Mama kwam ook mee eten, zij nam een salade met vlinderkip. Na het eten ging mama snel weer naar het ziekenhuis en mocht Sophie nog blijven. Totdat papa haar kwam halen, keken ze naar de tv. Joost vraagt: Wil je iets drinken? Daar zegt papa natuurlijk geen nee tegen. Nadat Joost en papa wat hebben gedronken, gaan Sophie, Peer en papa naar huis. Papa gaat nog even met Peer lopen en dan gaat hij ook naar bed. Hoofdstuk 11: Naar Elise Sophie wordt wakker, ze heeft niet zo goed geslapen. Ze lag de hele nacht te piekeren over Elise. Papa zegt: Kom op, maak je klaar, dan gaan we zo naar Elise toe. Ik ga nog snel even lopen met Peer! Sophie maakt zich heel snel klaar om naar Elise te gaan, want ze is erg benieuwd hoe het met haar gaat. In het ziekenhuis kopen ze een mooie ballon voor Elise. Eentje in de vorm van een hart met I love you erop. Ze lopen naar de kinderafdeling. Elise lag op kamer nummer 11. Als ze aankomen ligt Elise nog te slapen, maar al gauw wordt ze wakker en geeft Sophie haar de ballon. Hier is Elise erg blij mee. Toen kwam de zuster voor een vingerprikje om haar glucose te meten. Elise wou geen vingerprikje, want ze heeft prikangst. Maar het moest perse. Haar glucose was 43.2, nog steeds veel te hoog, dus ze mag niets zoets hebben. Er kwamen nog meer mensen op bezoek. Vrienden en vriendinnen, Ans, ze waren allemaal heel erg bezorgd om Elise. Het is dan ook niet zo maar iets wat er met haar is gebeurd!

7 Als het avond is, gaan papa en Sophie naar huis. Lekker slapen en morgen weer naar Elise. Kijken of het weer wat beter gaat. Hoofdstuk 12: Op school s Ochtends wordt Sophie wakker van de wekker van papa. Ze moet naar school! Mama komt thuis om met Sophie te ontbijten en om haar naar school te brengen. Mama slaapt bij Sophie in het ziekenhuis. Als ze op school zijn, vertelt mama aan de juf wat er allemaal gebeurd is in het weekend. Dat Elise, de zus van Sophie, opeens suikerziekte heeft gekregen. Juf vindt het super erg en zegt dat het vast weer goed komt. Sophie heeft daar eigenlijk geen vertrouwen in, want suikerziekte gaat nooit meer over, het is ongeneeslijk. Iedereen vraagt aan Sophie wat er is, want ze moet een beetje huilen. Dan vertelt ze dat Elise suikerziekte heeft gekregen en dat ze in het ziekenhuis ligt. Na school wordt Sophie opgehaald door Ans en gaan ze weer naar het ziekenhuis. Ze drinken wat bij Elise, dat is gezellig voor haar. Tegen de avond komt papa ook en dan gaan Ans, papa en Sophie naar huis om wat te eten. Ze eten stamppot-andijvie. Sophie vindt dat heel erg vies, want ze heeft het nog nooit gehad. Na het eten gaan papa en Sophie nog even naar Elise. Ze kijken daar samen televisie, drinken nog wat en gaan dan weer naar huis. Sophie is heel erg moe, dus zij gaat direct naar bed. Hoofdstuk 13: De week Dinsdag wordt Sophie wakker, ze moet weer naar school. Papa is al opgestaan, want hij moet werken. Sophie gaat zich douchen, maakt zich klaar en gaat naar beneden voor het ontbijt. Papa is al weg en mama is naar beneden. Ze komt iedere ochtend thuis om met Sophie te ontbijten en om Sophie naar school te brengen. Als Sophie op school is, gaan ze eerst gymnastieken, dan rekenen en dan naar buiten. Maar Sophie heeft geen zin om met de klas tikkertje te doen. Ze wil naar Elise.

8 Sophie s vriendinnen doen ook niet mee, ze blijven bij Sophie. De hele dag heeft Sophie geen zin in schooldingen. Ze wil naar het ziekenhuis om bij Elise te zijn. Iedere dag gaat Sophie direct uit school naar Elise en donderdag is het dan zover: Elise mag naar huis en daar heeft ze erg veel zin in! Hoofdstuk 14: Ophalen! Donderdag hoeft Sophie niet naar school, want ze mag mee naar het ziekenhuis om Elise op te halen! Ze maken de kamer van Elise schoon en halen taart voor de artsen en zusters die voor Elise hebben gezorgd. En dan is het tijd om naar huis te gaan! Elise moet in de rolstoel, want ze is nog wat slap. De ballonnen en de koffers in de auto en dan is het tijd om dag te zeggen tegen het ziekenhuis. Hoofdstuk 15: Elise is weer thuis! Ze komen thuis en alle vriendinnen en vriendinnen zijn er om te vieren dat Elise weer thuis is. Ze hebben allemaal lekkere dingen gekocht, soesjes en taart enzo. Maar Elise mocht niet van alles wat, want dat is niet goed voor haar bloedsuiker. Er wordt gezongen en dan is het tijd om te chillen. Maar ja, je kent ze, je mag er niet bij zitten. Elise maakt er een echt feestje van, want ja dat is het ook als je uit het ziekenhuis komt! En dan is het al erg laat, want Elise moest het eigenlijk nog rustig aan doen van de dokter. Als iedereen weg is, gaan Sophie en Elise naar bed. Papa en mama brengen hun naar boven om een kus te geven en om de bloedsuiker te meten. s Ochtends wordt Sophie wakker en maakt zich klaar om naar school te gaan. Haar ouders worden ook wakker. Ze laten Elise lekker slapen, want dat heeft ze nodig. Na school gaat Sophie met mama lunchen in een cafeetje. Want ze had haar moeder wel gemist.

9 s Middags gaat Sophie naar een feestje, dus ze kopen nog een cadeautje. Als Sophie bij het feestje is, gaat mama weer naar huis. En het hele weekend is het lekker rustig. Hoofdstuk 16: Elise weer naar school Maandag wil Elise gewoon naar school om haar leven weer op te pakken. Ze mag van mama nog niet op de fiets, dus brengt ze haar met de auto. Elise wil meteen de hele dag naar school, maar dat vinden mama en papa nog niet zo n goed idee. Dus gaat Elise een half dagje. Na deze hele week mag Elise gewoon hele dagen naar school van mama en papa. Maar als ze zich niet goed voelt, moet ze bellen en naar huis komen. Maar Elise is niet thuis geweest en na school zelfs naar de stad geweest. Die week moeten ze ook naar Thea, een mevrouw in het ziekenhuis die mensen met suikerziekte helpt. Ze krijgen een heleboel informatie, want nu moeten ze het allemaal zelf doen! Maar dat doet Elise heel goed. Na een paar maanden komt ze zelfs in een blad voor suikerziekte patiënten. Want ze doet het zo super goed, dat heeft Elise wel verdiend!

Dit zijn Yara en haar moeder Suzan

Dit zijn Yara en haar moeder Suzan Je kind als tolk? Dit zijn Yara en haar moeder Suzan Dit is Yara. Ze is 10 jaar oud. Yara woont 1 jaar in Nederland. Ze woont hier met haar vader, twee broertjes en haar moeder Suzan. Yara gaat naar school.

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Het been van Heleen Over je been in het gips

Het been van Heleen Over je been in het gips Heleen en Tim springen op het schoolplein van de ene bank naar de andere. Als Heleen uitglijdt komt ze heel ongelukkig terecht. Au, au, mijn been! huilt ze met grote snikken. Tim staat er geschrokken bij.

Nadere informatie

Ook je ouders krijgen een eigen folder zodat ze weten wat er met jou gaat gebeuren (Uw kind op de dagbehandeling).

Ook je ouders krijgen een eigen folder zodat ze weten wat er met jou gaat gebeuren (Uw kind op de dagbehandeling). Mijn stickerboekje 1 Hoi! Dit boekje is speciaal voor jou geschreven. In dit boekje gaan we je alles vertellen over een dag in het Ikazia Ziekenhuis. Als je dit boekje leest zul je zien dat je stickers

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie.

Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie. Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie. Het verhaal begint thuis, en op de foto zie je Jaap. Vandaag gaat Jaap met zijn moeder

Nadere informatie

Floortje wordt geopereerd oogheelkunde

Floortje wordt geopereerd oogheelkunde Floortje wordt geopereerd oogheelkunde Locatie Hoorn/Enkhuizen 2 Voor kinderen en ouders Poli oogheelkunde, oogartsen en orthoptisten 3 Voorwoord Dit is een boekje over de gang van zaken bij een scheelziensoperatie.

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Hein het konijn en Raf de giraf gaan naar het ziekenhuis

Hein het konijn en Raf de giraf gaan naar het ziekenhuis Amandelen Hein het konijn en Raf de giraf gaan naar het ziekenhuis Tekst: Ann Danckaert Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Het is heel vroeg in de morgen. Samen met zijn mama stapt Raf de giraf het

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Miauw! Miauw!

Miauw!  Miauw! Onderbouw Thema: jaloezie Miauw! Een verhaal over een meisje dat jaloers is op haar babyzusje. Sinds Dian een zusje heeft moet ze de aandacht van moeder delen. Dat vindt Dian soms heel moeilijk. Miauw!

Nadere informatie

Informatie voor kinderen Ik word geopereerd!

Informatie voor kinderen Ik word geopereerd! z Informatie voor kinderen Ik word geopereerd! 3 Als je naar het ziekenhuis gaat om geopereerd te worden, heb je eerst een gesprek bij de slaapdokter. Papa of mama is daar ook bij. De slaapdokter vertelt

Nadere informatie

Op bezoek bij Suus op de Intensive care

Op bezoek bij Suus op de Intensive care Op bezoek bij Suus op de Intensive care Hoi, ik ben Suus en ik lig in het ziekenhuis. De afdeling waar ik lig, heet de Intensive care. In dit boekje laat ik je zien hoe de afdeling eruit ziet en wat iedereen

Nadere informatie

Roos gaat naar het ziekenhuis

Roos gaat naar het ziekenhuis Roos gaat naar het ziekenhuis 1 gaat naar het 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 3 4 O ok gezonde kinderen gaan wel eens voor behandeling naar het ziekenhuis. Ze zijn niet ziek maar er moet iets verbeterd worden.

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Roy gaat naar het ziekenhuis

Roy gaat naar het ziekenhuis Roy gaat naar het ziekenhuis Roy gaat naar het ziekenhuis Afdeling dagbehandeling Afdeling dagbehandeling Geachte ouder/verzorger, Dit boekje kunt u gebruiken om uw kind spelenderwijs voor te bereiden

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Boekverslag Duits Die Ilse ist weg door Christine Nostlinger

Boekverslag Duits Die Ilse ist weg door Christine Nostlinger Boekverslag Duits Die Ilse ist weg door Christine Nostlinger Boekverslag door een scholier 1983 woorden 20 maart 2006 7,3 289 keer beoordeeld Auteur Christine Nöstlinger Eerste uitgave 1976 Vak Duits Personages

Nadere informatie

Plakzijde Schutblad links Schutblad rechts Ziek Eerder verscheen: Niks zeggen! Bekroond met een Vlag en Wimpel 2008 www.gideonsamson.nl www.leopold.nl Gideon Samson Ziek Leopold / Amsterdam Voor Jolijn,

Nadere informatie

Rijmdagboek, ik had dit niet verwacht!

Rijmdagboek, ik had dit niet verwacht! Rijmdagboek, ik had dit niet verwacht! Eerste druk, 2014 2014 Sunanda Santoshika Ganpat isbn: 9789048431991 nur: 321 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming

Nadere informatie

Tijdens het ontbijt kan mijn mama de klastitularis al een beetje leren kennen nog voor dat ze naar het oudercontact komt.

Tijdens het ontbijt kan mijn mama de klastitularis al een beetje leren kennen nog voor dat ze naar het oudercontact komt. Ik vind het wel goed dat er zo iemand tussen de leerkrachten en de mensen is. Ik zeg het, ik heb dat nergens in geen andere school gezien. Het is beter om dit te hebben want ouders voelen zich beter hierdoor.

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn?

Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Hallo! Ben jij hier nieuw? Welkom! Ik ben Blokje. Ik ben. jaar. Wat is jouw naam?. Mooie naam! Wil je vrienden zijn? Is het jouw eerste dag hier? Ik woon hier al 1 jaar. Eerst woonde ik samen met mijn

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Wakker worden! Het droge-bed werkboek. zgt.nl

Wakker worden! Het droge-bed werkboek. zgt.nl Wakker worden! Het droge-bed werkboek zgt.nl 1 Dit boek is van: De afdeling Je gaat nu op de kinderafdeling van het ziekenhuis logeren. Op de afdeling liggen nog veel meer kinderen. Kleine baby s en grote

Nadere informatie

Je komt binnenkort een dagje naar het ziekenhuis voor een operatie.

Je komt binnenkort een dagje naar het ziekenhuis voor een operatie. Je komt binnenkort een dagje naar het ziekenhuis voor een operatie. DIT MAG JE EVEN NIET! Je mag s morgens niets eten en niets drinken, dat heet nuchter zijn. De zuster komt bij je. Ze gaat even met mama

Nadere informatie

DOLLY IS EEN SUPERHELD

DOLLY IS EEN SUPERHELD DOLLY IS EEN SUPERHELD Babette Pinkster 9 jaar DOLLY IS EEN SUPERHELD Er was eens een meisje ze heette Dolly. En was 10 jaar oud. Ze had een groot huis met een nog veel grotere tuin. En een goed hart.

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf!

Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf! Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf! ikook! Oirschot Castaert 98 5688PG Oirschot T:040-3333801 W: www.ik-ook.nu E: oirschot@ik-ook.nu Dit is ons kinderdagverblijf: Guppies Kinderdagverblijf voor

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

Mama komt ze halen. We gaan eten! Wat eten we?, vraagt Isa gelijk. Bonensalade.

Mama komt ze halen. We gaan eten! Wat eten we?, vraagt Isa gelijk. Bonensalade. Verhaal door Zonne 2099 woorden 4 november 2017 4,4 4 keer beoordeeld Vak Nederlands Hoofdstuk 1 Isa pak jij je tas?, roept mama door de keuken. Jaaa! Doe ik zo!, roept Isa terug van de bank. Isa en haar

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Prent 1 : Klaslokaal. De kinderen zingen rond de kerstboom.

Prent 1 : Klaslokaal. De kinderen zingen rond de kerstboom. Een verrassing voor Tim 1 2 Prent 1 : Klaslokaal De kinderen zingen rond de kerstboom. Eén stem klinkt er als een zilveren klokje boven uit. Waarom huil je? vraagt Lize aan de juf. Ik huil niet, lacht

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Een kind zonder kankerdag

Een kind zonder kankerdag Een kind zonder kankerdag Eerste druk, maart 2011 2011 Maurice de Keijzer Schilderij cover: Roel Hofman isbn: 978-90-484-1732-2 nur: 402 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Sandalen en eelt. Toch naar school

Sandalen en eelt. Toch naar school Vandaag lees je in de Adventskalender over Dukhi. Hij woont in India en behoort tot de Dalits. Dat is een bevolkingsgroep in India die geen rechten hebben. Zijn verhaal vind je hieronder. Sandalen en eelt

Nadere informatie

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care Op bezoek S bij Sam op de Intensive Care Hoi, ik ben Sam en ik lig op de Intensive Care S Ik heb een fotoboekje gemaakt. Zo kun je alvast zien waar ik ben en wat iedereen op de afdeling doet. Natuurlijk

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden

Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag Nederlands Vrijen door Haye van der Heyden Boekverslag door een scholier 1455 woorden 10 december 2006 5,9 13 keer beoordeeld Auteur Genre Haye van der Heyden Jeugdboek Eerste uitgave 1997

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich 1942-1943 1 Rivka! Het is tijd om te gaan!, roept vader. Rivka is blij. Ze gaat logeren. Ze weet niet bij wie. En ze weet ook niet hoe lang. Maar ze heeft er wel zin in. Vader heeft gezegd: Je gaat in

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis. Urologie. Tekst: Ann Danckaert. Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws

Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis. Urologie. Tekst: Ann Danckaert. Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Urologie Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis Urologie Tekst: Ann Danckaert Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Het is heel vroeg in de morgen. Samen met zijn mama stapt Ronny de

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

Jacques Vriens. De avonturen van Tommie en Lotje deel 1. Met illustraties van Kees de Boer. Van Holkema & Warendorf

Jacques Vriens. De avonturen van Tommie en Lotje deel 1. Met illustraties van Kees de Boer. Van Holkema & Warendorf Jacques Vriens De avonturen van Tommie en Lotje deel 1 Met illustraties van Kees de Boer Van Holkema & Warendorf Inhoud de stoutste avonturen van tommie en lotje Jarig 9 Juffie 19 Weglopen 28 Koude sokken

Nadere informatie

Ik word geopereerd in het daghospitaal. Wat nu?

Ik word geopereerd in het daghospitaal. Wat nu? Ik word geopereerd in het daghospitaal Wat nu? Dit is Jorn en hij is 9 jaar. Samen met zijn mama en zijn liefste knuffel komt hij naar de kinderafdeling. Hij mocht vanmorgen niets eten en drinken want

Nadere informatie

KNF Zwolle. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek

KNF Zwolle. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek KNF Zwolle Afdeling KNF Zwolle Alles over het EEG-Onderzoek 1. Welkom op de afdeling KNF afdeling knf Binnenkort kom je samen met je vader of je moeder een nachtje slapen bij het epilepsiecentrum in Zwolle.

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Emma brengt een bezoek aan de IC

Emma brengt een bezoek aan de IC Emma brengt een bezoek aan de IC Intensive Care Locatie Hoorn/Enkhuizen Emma brengt een bezoek aan de Intensive Care Een bezoek aan de Intensive Care kan best spannend zijn voor een kind. Toch willen wij

Nadere informatie

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016

EN NU AAN DE SLAG JAN 15/02/2016 EN NU AAN DE SLAG JAN Jan is een man van 48 jaar, heeft chronische rugklachten en is reeds meer dan 5 jaar arbeidsongeschikt. Hij is hertrouwd met Lieve na een stukgelopen huwelijk. Lieve steunt haar man

Nadere informatie

ZORA. is zwanger. Wat kan Zora doen?

ZORA. is zwanger. Wat kan Zora doen? ZORA is zwanger Wat kan Zora doen? Zora is zwanger van haar eerste kindje Dit zijn Zora en Samir. Ze krijgen een baby. Zora is 5 maanden zwanger. Haar buik is dik en ze voelt de baby bewegen. Ze is blij

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt.

Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Welkom Hallo Welkom op verpleegeenheid D2, de kinderafdeling van ons ziekenhuis. Ziek zijn is niet altijd even prettig, zeker niet als je in het ziekenhuis ligt. Toch kan een ziekenhuisopname best fijn

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

Lotte is er erg blij mee. Ik wilde altijd al een huisdier voor mezelf, zegt ze tegen opa. En nu heb ik er opeens een heleboel.

Lotte is er erg blij mee. Ik wilde altijd al een huisdier voor mezelf, zegt ze tegen opa. En nu heb ik er opeens een heleboel. Lotte heeft Luizen Buiten is het koud. Er vallen dikke druppels uit de bomen en de wind blaast hard door de straat. Lotte loopt hand in hand met opa Generaal over het schoolplein. Ze moest eerder van school

Nadere informatie

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam Burny Bos Knofje Alle verhalen Met illustraties van Harmen van Straaten Leopold / Amsterdam Knofje_bundel_pr2 06-05-09 15:45 Pagina 4 Een geheime hut Kijk. Daar loopt Knofje. Dat meisje met dat staartje.

Nadere informatie

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op Monsterfilm Voorpublicatie uit: Joep deel 2 van Isabelle de Ridder en Monique Dozy Clavis Uitgeverij (verschijnt september 2018) Al eerder verschenen: Pleuntje, Joep en Wiebeltand. De illustratie en het

Nadere informatie

Dagcentrum (dagopname kinderen, een kleurboekje)

Dagcentrum (dagopname kinderen, een kleurboekje) Dagcentrum (dagopname kinderen, een kleurboekje) Binnenkort wordt uw kind opgenomen op het dagcentrum van het AMC. Dit kleurboekje is speciaal bestemd voor uw kind. Het laat aan de hand van plaatjes zien

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens

Boekverslag Nederlands Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens Boekverslag Nederlands Achtste-groepers huilen niet door Jacques Vriens Boekverslag door een scholier 2303 woorden 1 maart 2007 6,3 39 keer beoordeeld Auteur Genre Jacques Vriens Jeugdboek, Kinderboek

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Ruggenprik bij kinderen

Ruggenprik bij kinderen Ruggenprik bij kinderen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De dokter heeft gezegd dat je een ruggenprik krijgt. Dit lijkt misschien een beetje eng, maar in deze

Nadere informatie

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen...

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Gefeliciteerd met jullie baby! Gefeliciteerd! Jullie hebben net een baby gekregen. Jim en Nora hebben ook een baby

Nadere informatie

Deel 1: Trrrring! De wekker geeft met veel lawaai aan dat het tijd is om op te staan. Je hoort een langgerekte geeuw, het is pas 6 uur s ochtends. Maar Jordie moet er uit want hij moet zijn krantenwijk

Nadere informatie

Rouwzorg bij kinderen

Rouwzorg bij kinderen Rouwzorg bij kinderen INFORMATIEBROCHURE VOOR KINDEREN Dit herinneringsmapje Gaat over.. En is van 3 Dit mapje is van. Ik ben.jaar en ik woon in. 4 De Palliatieve Eenheid Dit is. Kleef hier een foto Hij/zij

Nadere informatie

Dingetjes I. Kleuter-kabouters

Dingetjes I. Kleuter-kabouters Dingetjes I Kleuter-kabouters 2018 David Arts Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Fotoverhaal voor kinderen die geopereerd worden door de KNO-arts en een verdoving met een 'kapje' krijgen (Ambulant centrum)

Fotoverhaal voor kinderen die geopereerd worden door de KNO-arts en een verdoving met een 'kapje' krijgen (Ambulant centrum) Fotoverhaal voor kinderen die geopereerd worden door de KNO-arts en een verdoving met een 'kapje' krijgen (Ambulant centrum) Jij krijgt een operatie aan je keel, neus of oren en gaat dan slapen met een

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Verwijderen van de neusamandel / het doorprikken van het trommelvlies

Verwijderen van de neusamandel / het doorprikken van het trommelvlies Verwijderen van de neusamandel / het doorprikken van het trommelvlies (Adenotomie en/of paracentese) Afdeling Kindergeneeskunde De keel-, neus- en oorarts (KNO-arts) heeft, in overleg met u, besloten de

Nadere informatie

Blauwe Maandag. Blauwe Maandag

Blauwe Maandag. Blauwe Maandag REALITY REEKS REALITY REEKS Blauwe Maandag De leraar Engels pakt voor iedereen een biertje. Proost, zegt hij, terwijl hij zijn flesje omhooghoudt. Op jullie succes, jongens. Ze nemen allemaal een slok.

Nadere informatie

Hein het konijn en Raf de giraf gaan naar het ziekenhuis

Hein het konijn en Raf de giraf gaan naar het ziekenhuis Diabolo s Hein het konijn en Raf de giraf gaan naar het ziekenhuis Tekst: Ann Danckaert Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Het is heel vroeg in de morgen. Samen met zijn mama stapt Hein het konijn

Nadere informatie

Mauds amandelen gaan eruit

Mauds amandelen gaan eruit Mauds amandelen gaan eruit Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! 2 Mauds amandelen gaan eruit Ik ben Ko de Giraffe! Ik ben de mascotte van het Kindercentrum. Als je goed rondkijkt,

Nadere informatie

Take a look at my life 30

Take a look at my life 30 Take a look at my life 30 Er is weer een week om gevlogen, en jullie moeten er echt aan gaan geloven maar het is voornamelijk Daan spam op me blog hihi. Ik kan het niet laten om dat heerlijke snoetje op

Nadere informatie

KNF ZWOLLE. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

KNF ZWOLLE. Afdeling KNF Zwolle. Alles over het EEG-Onderzoek. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde KNF ZWOLLE Afdeling KNF Zwolle Alles over het EEG-Onderzoek Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde 1. Welkom op de afdeling KNF AFDELING KNF Binnenkort kom je samen met je vader, moeder of

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Ze komen hijgend de les binnen, ze gaan zo zacht mogelijk zitten maar de docente Mevrouw Scheltema

Ze komen hijgend de les binnen, ze gaan zo zacht mogelijk zitten maar de docente Mevrouw Scheltema Opdracht door E. 2395 woorden 3 februari 2017 0 keer beoordeeld Vak Nederlands De dood kan nabij zijn.. Inleiding: Het gaat over Kirsten Verhoef, een meisje van 17 jaar. Ze heeft 2 broers: eentje van 6

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

Fotoverhaal voor kinderen die geopereerd worden en een verdoving met een 'kapje' krijgen (Kinder- en jongerenafdeling)

Fotoverhaal voor kinderen die geopereerd worden en een verdoving met een 'kapje' krijgen (Kinder- en jongerenafdeling) Fotoverhaal voor kinderen die geopereerd worden en een verdoving met een 'kapje' krijgen (Kinder- en jongerenafdeling) Jij krijgt een operatie en gaat dan slapen met een kapje. Hieronder lees je het verhaal

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Eerste druk, maart Monique van Stenus

Eerste druk, maart Monique van Stenus De dienstmeisjes Eerste druk, maart 2012 2012 Monique van Stenus isbn: 978-90-484-2288-3 nur: 312 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave

Nadere informatie

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi Sint in de stad Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi H et is bijna Sinterklaas in Blauwwaterland. Nog zeven nachtjes slapen en het is zover! De tv mag even aan in de klas. Voor deze bijzondere

Nadere informatie