AZ MONICA DEURNE BOUWHEER CONTACTPERSOON

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AZ MONICA DEURNE BOUWHEER CONTACTPERSOON"

Transcriptie

1 AZ MONICA DEURNE BOUWHEER Monica V.Z.W, Deurne CONTACTPERSOON Dhr. Jo Claes, Technisch directeur PROJECT Masterplan, Uitbreiding ziekenhuiscampus (120 bedden), renovatieprojecten ADRES Florent Pauwelslei 1, 2100 Deurne BUDGET BOUW BOUWOPPERVLAKTE totaal m2 UITVOERINGSTERMIJN (gefaseerd) renovatieprojecten

2 01 HISTORIEK In 1994 werd LLOX (voorheen Luyten & Lens) aangesteld om een oogkliniek te bouwen op de campus Middelares te Deurne. Op dat ogenblik bestond de campus uit een recente vleugel uit de jaren 80 en een oude vleugel uit de jaren 50. Onze ingreep was beperkt in omvang, maar zeer succesvol. DE PATIO IS HET KNOOPPUNT VAN ALLE AMBULANTE CIRCULATIE LLOX werd hierop volgend aangesteld voor de uitwerking van het masterplan voor de hele campus. Na deze eerste stap, werden achtereenvolgens drie projecten gerealiseerd die de ziekenhuiscampus uitbreidden. Tussen 1997 en 2000 kwam er een orthopedische kliniek, werd een deel van de consultatieruimtes gerenoveerd en kregen enkele materniteitskamers een luxeinrichting. In 2005 werden project 1 en 1 bis opgeleverd en in gebruik genomen. Deze projecten van het masterplan omvatten een uitbreidingsnieuwbouw van ongeveer 100 bedden en een polikliniek (project 1) en een uitbreidingsnieuwbouw voor de spoedafdeling, het labo en appartementen voor inslapende geneesheren (project 1bis). Ook project 9 is afgerond, dit onderdeel omvatte de renovatie van een deel van de bestaande vleugels. Op heden loopt project 12 op zijn einde, daarvan zijn bijna alle onderdelen uitgevoerd. ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW De campus heeft een beperkte oppervlakte en ligt aan een kruispunt van twee straten. De uitbreiding moest langsheen de Herentalsebaan gebeuren, een lelijke en luidruchtige invalsweg. We besloten om langs deze weg de gesloten volumes te plaatsen en de patiëntenkamers op het groen en de binnentuin te richten. De verbinding van de ondergrondse parking met de straat is nu veilig door de terug liggende volumes. Meteen is er plaats voor een groene voortuin die de nodige afstand creëert ten opzichte van de straat, maar tevens in het straatbeeld een verademing brengt. De bakstenen gevel als sculptuur verrast en doorbreekt de banaliteit van het straatbeeld. De elegante geslotenheid aan de straatzijde staat in contrast met de verrassend lichte patio in het epicentrum van het ziekenhuis. De patio is het knooppunt van alle ambulante circulatie. Hier komen de liften boven uit de parking, bevinden zich de inkombalie en het restaurant. Van hieruit is het ziekenhuis leesbaar en krijgt het een heldere structuur. Het geïntegreerde kunstwerk gemaakt rond en met de signalisatie ondersteunt deze leesbaarheid. De patio is overdekt met een glazen koepel met een stalen dakgebinte. Ook bij regenweer blijft deze plek zo centraal voor de circulatie door de verschillende gebouwen.

3 02 BOVENDIEN MOEST OP EEN NONONSENSE WIJZE, VEEL AANDACHT GESCHONKEN WORDEN AAN DE BELEVINGSWAARDE VAN DE GEBOUWEN EN DEOMGEVING ACUUT EN AMBULANT PLATFORM Om zich te profileren op het acute en ambulante platform legde de dynamische directie een ambitieus programma voor dat op de beperkte beschikbare grondoppervlakte diende te worden gerealiseerd. Bovendien moest op een nononsense wijze, veel aandacht geschonken worden aan de belevingswaarde van de gebouwen en de omgeving. De bouwheer opteerde voor relatief zelfstandig functionerende entiteiten, met elk een eigen sfeer. Dit werd in de voorbije jaren in enkele kleinere pre-vipa projecten reeds gerealiseerd, en werd ook doorgetrokken in het masterplan. Met het masterplan werd een omkaderend geheel gerealiseerd met logische circulatiepatronen voor het hele ziekenhuis, en de nodige flexibiliteit voor wijzigingen en uitbreidingen. PROJECT 1 PROJECT 1BIS In Project 1 werden enkele belangrijke werken gerealiseerd. Zo kwam er een nieuwbouwvleugel met twee ondergrondse bouwlagen. Hierin werden parking, bergingen, kleedruimtes en technische ruimtes ondergebracht. Op het gelijkvloers kwam een centrale hal met koepel en de polikliniek. Hier bovenop kwamen vier verpleegafdelingen waaronder een materniteit met verloskwartier. We zorgden ook voor een beperkte 5e verdieping met technische ruimte en plaats voor technieken zoals luchtgroepen en collectoren. Project 1 BIS bestond uit een gedeelte nieuwbouw aanleunend bij vleugel A van het ziekenhuis en een gedeelte interne verbouwing. Op het gelijkvloers kwam een uitbreiding van de spoedafdeling met inrit ambulances en inkom. Hiernaast werd de spoedafdeling gerenoveerd. Op de eerste verdieping kwam een nieuwbouw labo, en een uitbreiding van het operatiekwartier met twee OK-zalen, en werd de recovery verbouwd en uitgebreid. Op de tweede verdieping kwam technische ruimte voor luchtgroepen en collectoren, evenals vier appartementen voor inslapende artsen. INTEGRATIE SPECIALE TECHNIEKEN EN TECHNISCHE INSTALLATIES Enkele cruciale technische installaties en technieken werden geïnstalleerd of geïntegreerd in de bestaande technische installatie van het ziekenhuis. Zo kwam er een liftbatterij met aparte liften voor goederen en bezoekers. Voor het sanitair is er regenwaterrecuperatie en maatregelen om de legionellabacterie te bestrijden. Voor de materniteit zijn er bevallingsbaden. Er is plaatselijk vloerverwarming, een gebalanceerde ventilatie met warmterecuperatie, rook-en warmteafvoer, veiligheids- en brandveiligheidsmaatregelen, medische gassen, domotica, zusteroproep, voorzieningen voor data, telefonie, tv, muziek, er is een noodaggregaat bij stroomonderbreking en de installatie van specifieke medische toestellen.

4 03

5 04 ZORG IS AANWEZIG, MAAR NIET ZICHTBAAR Ook in Project 1bis werden technische installaties en technieken geïnstalleerd en geïntegreerd in de bestaande technische installatie van het ziekenhuis. Naast de hierboven opgesomde technieken werden twee nieuwe OK s voorzien van laminaire flow. Beide projecten tonen de capaciteit tot inrichting van een zeer gesofisticeerde technische installatie en integratie in de reeds bestaande voorzieningen van een uiterst complex gebouw. PROJECT 9 Project 9 omvatte de renovatie van diverse afdelingen in de bestaande gebouwen van het ziekenhuis. Concreet betrof het de inrichting van een afdeling voor nucleaire beeldvorming. Hiernaast kwam op A+3 een volledige renovatie van een verpleegafdeling met 30 bedden. In vleugel B+3 werd de bestaande verpleegafdeling gerenoveerd. Op C+2 kwamen twee zalen voor hartcathetherisatie met alle bijhorende nevenruimtes. Op C+3 kwam een oncologisch dagcentrum met onthaal, onderzoeks- en besprekingslokalen, terwijl er op C+5 een hele nieuwe ruimte werd ingericht voor de administratie en de directie. Op de A+1, tot slot, kwam er een uitbreiding en renovatie van de sterilisatie. Net als in de vorige verbouwingswerken werden speciale technieken en technische installaties geïntegreerd.

6 05 RENOVATIE Het project toont de capaciteit tot het herinrichten en renoveren van bestaande gebouwen, rekening houdend met de bestaande (en te behouden) structurele elementen, de technische voorzieningen en met behoud en verbetering van de bestaande circulatiepatronen op de campus. Ook werd rekening gehouden met de geldende eisen in verband met brandwetgeving, en werden hiervoor tevens de nodige aanpassingen uitgevoerd. Het gehele ziekenhuis diende tijdens de werken volledig in dienst te blijven, wat zowel in ontwerp als uitvoering zijn complicaties had, en waarbij aan timing en planning bijzondere aandacht moest gegeven te worden. Verwarming: verwarming met radiatoren verwarming met lucht Ventilatie: gebalanceerde ventilatie met recuperatie warmte, koeling (ventilo s,...), 2 nieuwe OK s voorzien van laminaire flow Brandcentrale: koppeling op brandcentrale Gebouwenbeheersysteem Medische gassen: installatie medische gassen, verdeelnet zuurstof, verdeelnet stikstof, verdeelnet perslucht Domotica (volledige ziekenhuis voorzien van domotica-systeem) Voorzieningen voor toestel Nucleaire beeldvorming Voorzieningen voor toestellen Cathlabs (UPS, ) Loodwanden in cathlabs en nucleaire geneeskunde INTEGRATIE SPECIALE TECHNIEKEN EN TECHNISCHE INSTALLATIES Volgende technische installaties en technieken werden geïnstalleerd en/of geïntegreerd in de bestaande technische installatie van het ziekenhuis: Liften: 2 nieuwe liften geplaatst in bestaande liftkokers Sanitair: verdeelnetten voor koud water, warm water PROJECT 12 Na Project 9, volgde project 12 waarbij opnieuw een hele reeks verbouwingen aan bepaalde afdelingen en ziekenhuisdiensten dienden te gebeuren. Tijdens de werken bleven alle afdelingen en diensten in gebruik en moest er rekening worden gehouden met een strikte timing gezien de deelprojecten elkaar opvolgden. De ene afdeling kon bijvoorbeeld pas verhuizen wanneer de andere afdeling klaar was.

7 06

8 07 ONTHAAL Het interieurconcept is zo opgebouwd dat er een uitnodigend gevoel gecreëerd wordt bij de bezoekers/patiënten. Daarom is er bij de renovatie van de inkomhal bewust gekozen voor een marmeren vloer die aan de ruimte cachet en openheid geeft. Een ingewerkte lichtlijn in het plafond geeft de looprichting aan en leidt de bezoekers naar de balie. De nieuwe inkombalie is zo georiënteerd dat de patiënt deze onmiddellijk ziet, of hij nu via de liftsas (ingang ondergrondse parking) of via de algemene inkomsas binnenkomt. Het is de Eye-catcher van de inkomhall met een uitnodigende vorm en kleur. Het baliemeubel heeft ook een rolstoeltoegankelijke zone en is afsluitbaar d.m.v. rolluiken. Om een sfeervol contrast te creëren met de witte marmeren vloer zijn de kasten uitgevoerd in houtimitatie notelaar. De scheidingswandjes aan de loketten, die geplaatst zijn omwille van de privacy van de patiënten, zijn bekleed met kunstleder in de accentkleur van de afdeling nl. oranje. +00 Bij het uitwerken van de folie op de glazen wanden hebben we ons geïnspireerd op het logo van AZ Monica en het wat abstracter uitgewerkt. Dit is de basis geworden voor alle doorloopbeveiligingsfolies in het ziekenhuis en zal nu overal worden doorgetrokken. In de wachtruimte is er gekozen voor comfortabele zitstoelen, met hier en daar het terugkerend oranje accent en ook de notelaar komt hier terug in het onderstel.

9 08 ONTHAAL - RENDER ONTHAAL - UITGEVOERD

10 09 ONTHAAL - RENDER ONTHAAL - UITGEVOERD

11 10 MATERNITEIT - NEONATOLOGIE +04 Net zoals op het verloskwartier werd ook hier de hotelsfeer geïntegreerd in het interieurconcept, dit is zichtbaar in zowel kleur- als materiaalgebruik. Op de afdeling zijn enkele luxekamers die een stuk ruimer zijn dan de andere kamers. Maar alle kamers zijn qua inrichting luxekamers te noemen! De donkere taupe wanden en vloer in combinatie met de fineerhouten kasten en raamtabletten zorgen voor een sfeervol hotelcachet. Dit werd ook doorgetrokken in de badkamers. De babycorner is voorzien van slanke glazen wanden tot aan het plafond die het open gevoel behouden in de kamer. De kleuraccentjes tegen de wanden, in de kleur van de afdeling, zijn het resultaat van een kunstenaar en lopen door in de signalisatie van elke afdeling. Vooral in de liftsassen komt dit duidelijk tot zijn recht. Ook op de dienst neonatologie is de sfeer van rust en licht doorgetrokken zodat de ouders en de pasgeborenen in een serene sfeer kunnen vertoeven.

12 11 VERLOSKWARTIER +04 Op deze afdeling zijn er 5 verloskamers waarvan 2 met bevallingsbad, 2 met relaxatiebad en 1 verloskamer met een grote doucheruimte. Alle kamers zijn georiënteerd ofwel naar de buitengevel ofwel naar de patio, dit om overal natuurlijk daglicht binnen te brengen. Het interieurconcept werd hier geïnspireerd op een luxe hotelkamer. Dit wordt gerealiseerd door een smaakvol behang achter het bed alsook door een decoratief bedwandpaneel zonder de onderhoudseisen uit het oog te verliezen. RGB lichtpanelen geven een bepaalde dimensie aan de ruimte door telkens van kleur te veranderen. De gang is opgebouwd uit verschillende nissen met voor elke kamerdeur een andere accentkleur. De zone in het plafond ter hoogte van deze nissen is voorzien in gipskarton waarin een grote lichtbak is geïntegreerd en zo de nissen extra accentueert. De kleuren en symbolen van de nissen zijn geïnspireerd op het logo van de afdeling dat ook terugkomt in de balie. Ook op de gangwanden komt het sfeervol behang terug. De notelaar houtimitatie van het baliemeubel vormt een mooi geheel met de rest van de ruimte.

13 12

14 0m 3m 6m 9m 12m 15m INTENSIEVE Op deze zeer belangrijke afdeling waar de verpleging nood heeft aan gezonde prikkels, werd het interieurconcept als volgt opgebouwd: In de boxen voor de patiënten werd een huiselijke sfeer gecreëerd door het gebruik van lichte eiken houtimitatie in de kasten (handwas en kast patiënt) en in de wandbescherming. De oriëntatie van de boxen aan de buitengevels is bewust gekozen omwille van het natuurlijk licht. Om de patiënt maximum aan comfort te geven, was er nood aan berging voor ondermeer kussens. Deze werd voorzien onder de extra diepe raamtablet. Het toepassen van geïntegreerde diepe lades was een ergonomische keuze van de werkgroep, met het oog op een cleane werkruimte binnenin de boxen. Aan elke box werd een administratieve zone ontworpen voor de verpleging: een werkvlak op schrijfhoogte met onderaan een afsluitbare medische kast. De ontwerper is op zoek gegaan naar een idee dat rekening houdt met zowel de privacy van de patiënt alsook de kostprijs voor de bouwheer: op de glazen wanden van de boxen werd een degradé glasfolie toegepast in de accentkleur van de box zelf. Deze folie zorgt voor voldoende doorkijk op ooghoogte maar biedt privacy voor de patiënt in zijn bed en in de gang wordt een aangename sfeer gecreëerd. Alle verplegingsfuncties zijn centraal voorzien in het middenblok, zoals balie, vuile en propere berging, keuken voor personeel en medicatieruimte alsook de burelen van de artsen. Dit om bij interventies een zo kort mogelijke afstand te moeten afleggen. Achter elke afdelingsdeur is een wacht- en gespreksruimte voorzien.

15 14 INTENSIEVE - RENDER INTENSIEVE - UITGEVOERD

16 15 INTENSIEVE - RENDER INTENSIEVE - UITGEVOERD

17 16 PEDIATRIE Hier werd uiteraard geopteerd voor een kindvriendelijk interieurconcept, dat moest aanspreken voor alle leeftijden (0 tot 16 jaar). Het thema ZOO genoot de voorkeur van de werkgroep en de sfeer wordt voornamelijk gerealiseerd d.m.v. toepassen van wandfolies op de wanden in de kamers en gangen. Met het idee van een kindvriendelijke gang hebben we de grote dierensilhouetten in krachtige kleuren aangebracht tegen de gebogen uitstekende wanden in de gang. Elk diertje siert de inkomdeur van de kamers, de accentkleur werd vervolgens doorgetrokken in de eettablet, het rusthoekje voor de ouders en in het sanitair. Een diepe raamtablet geeft de mogelijkheid hieraan te zitten of spelen. Neutrale wanden met enkele kleuraccenten maken de kamers ruim en aangenaam. +04 Ook voor het los meubilair werd er gewerkt met kindvriendelijke materialen om een obstakelvrije omgeving te creëren. Aan de zijde van het bedje werd een wereldkaart in reliëf geplaatst, alle dieren die afgebeeld zijn in de gang, komen hierin terug. Dit zorgt voor afleiding voor zowel ouder als kind, is uit research gebleken. Ook op de vloer werd niet bespaard: voetsporen van elk dier werden in de rubber gedrukt vanuit de gang tot in de sas van de kamers, als route indicatie. Het thema van de Zoo loopt door in de signalisatie, consultatie- en wachtruimte, klasje en balie.

18 17 0m 3m 6m 9m 12m 15m +01 PEDIATRISCH DAGHOSPITAAL Het hele thema werd uitgewerkt in nauwe samenwerking tussen de interieurarchitect en de verpleging. Kind en ouders komen s morgens aan de afdelingsdeur met de letters WELKOM. Aangezien dit een afgesloten afdeling is, kan een volwassene enkel d.m.v. een code de deur openen. Bij het binnentreden wordt het patiëntje door de verpleging verwelkomd aan de halfronde balie, die rolstoeltoegankelijk en centraal gelegen is. De vorm is ontstaan door de aandacht voor scherpe hoeken en om de balie zo open mogelijk te houden voor toezicht. Elk kind krijgt een kamer toegewezen, maar kan eerst genieten van de zitruimte vol met speel-,kijk- en leesplezier. De zithoek wordt d.m.v. een gebogen speelwand afgeschermd van de doorgang. Na een bezoekje aan de operatiekamer krijgt iedereen een ijsje van de boom. Het thema jungle genoot de voorkeur van de werkgroep, en wordt gerealiseerd d.m.v. folies op de wanden en balie en een centrale boom in de gang. Elke kamer kreeg een accentkleur, een strakke witte kamer met een gekleurde toets op het bedwandpaneel (stootvast paneel met ingewerkte stopcontacten en medische gassen en indirecte verlichting), dressingkast en kapstok. De kapstok heeft de vorm van een boom, op de takken zijn er kapstokhaken voorzien en een paperclip voor de documenten van de patiënt. Het thema werd eveneens doorgetrokken in de signalisatie, welke een belangrijke rol speelt binnen een ziekenhuis. Zowel de kamernummering in de vorm van een blad (in dezelfde accentkleur als de kamer) als de wandfolies met bewegwijzering en pictogrammen kregen een kindvriendelijke aankleding, passend in het jungle -thema. Door een onverwachte kolom tijdens de afbraak, moest er een aanpassing gebeuren aan het uitvoeringsplan. Deze kolom kon in geen geval afgebroken worden, daarom diende deze op een esthetische manier te worden aangekleed. De ontwerper koos om daar een centrale boom te plaatsen met een ingewerkte vriezer en handwaslavabo, een verplichte hygiëne in elke ziekenhuisgang. Deze boom is nu de Eye-catcher geworden van de afdeling.

19 18 PEDIATRISCH DAGHOSPITAAL - RENDER PEDIATRISCH DAGHOSPITAAL - UITGEVOERD

20 0m 3m 6m 9m 12m 15m DAGHOSPITAAL Op deze afdeling waar de patiënt niet blijft overnachten maar slechts enkele uurtjes vertoeft, is geopteerd voor een sobere uitstraling. Het accent werd gezet op de achterwand van het bed. Een subtiel generfde donkere houtimitatie in combinatie met een strakke vloer en neutrale wanden, geeft een moderne toets aan de ruimte. Zowel de technieken als een opbergkast met kluis zijn hier mooi geïntegreerd. De balie is met zijn kleur snel herkenbaar in de voor het overige witte gang. De wachtruimtes zijn daarentegen voorzien van een huiselijke toets in de vloerbekleding. Ook hier keert de folie met motief terug op de glazen wanden van de wachtruimtes.

21 20 0m 3m 6m 9m 12m 15m +01 NIERDIALYSE Huiselijkheid was een kernwoord in dit concept. De wanden zijn qua kleur neutraal gehouden zodat bepaalde seizoensgebonden decoratie kan geplaatst worden. De Pvc vloer in houtimitatie en enkele frisse groene accenten in het meubilair kleden de ruimte verder aan. De opstelling van de dialysezetels is bewust zo gekozen om vanuit de balie een goed overzicht te hebben op de zaal zodat snel kan worden ingegrepen bij problemen. De technieken werden onzichtbaar ingewerkt in een lage kastenwand, goed bereikbaar voor onderhoud en makkelijk toegankelijk. Deze kastenwand is mooi geïntegreerd in de wand of het raamtablet, dat doorloopt in dezelfde kleur. Een neutrale sfeer met hier en daar een groen accentje straalt rust uit, die broodnodig is voor de patiënt. Alle andere functies worden zoveel mogelijk naar de achtergrond gebracht.

22 21 0m 3m 6m 9m 12m 15m MRI +00 Samen met de werkgroep is voor de NMR afdeling geopteerd voor een trendy look. Er is gewerkt met 2 accentkleuren in combinatie met een lichte houtsoort. Deze sfeer is doorgetrokken in de NMR kooi, de wanden en het los meubilair. Om de patiënt een aangenaam gevoel te geven tijdens zijn sessie in de kooi werden de technieken en verlichting zoveel mogelijk geïntegreerd in wanden en plafond. De verlichting, indirect en warm en de bekleding van de wanden met licht hout, zorgen voor een warme huiselijke sfeer en stelt de patiënten op hun gemak. Ook de wachtzone voor gehospitaliseerde patiënten werd met zorg ingericht. De technieken zitten ingewerkt in de houten wanden achter het bed, afgeschermd door een met bladmotieven gedecoreerd scherm, dat voor een groot openheidsgevoel zorgt. In de wachtruimte worden de lange wachttijden aangenaam gemaakt door comfortabel meubilair en zicht op de binnentuin. Het middenblok met omkleedruimtes en sanitair springt in het oog door het behang met luchtbellen en doordat het blok lijkt te zweven in de ruimte. De glazen bolpendels geven de ruimte een finishing touch zonder het geheel te verzwaren.

23 22 MRI - RENDER MRI - UITGEVOERD

24 m 3m 6m 9m 12m 15m MORTUARIUM Het interieurconcept bij deze afdeling moest een sereen gevoel uitstralen. Een gevoel van rust die wordt gecreëerd door warme wandverlichting met een gouden kern en het toepassen van een stijlvol behang. Aangezien de afscheidsruimte grenst aan de koelcel hebben we ervoor gekozen om de deur te camoufleren met een folie die doorloopt op de wand. De folie toont een foto van een paardenbloem die zijn zaadjes verliest, een symbolisch teken voor afscheid. De wachtruimte straalt rust uit zonder bedrukkend te werken.

25 1,57 m² 33,71 m² 7,82 m² 21,97 m² 34,05 m² 21,21 m² ,94 m² 8,14 m² 18,18 m² 16,74 m² 13,44 m² ,05 m² 16,36 m² 24,52 m² 56,42 m² 17,60 m² 8,03 m² 31,93 m² 3,89 m² 9,50 m² 1,37 m² 40,06 m² 16,12 m² 34,45 m² 31,86 m² WC Wassen Zaal Zaal Drogen Zaal Zaal Gang Gang WC Gang Recovery Wachtende Bureau Bureau WC Zetels bedden Balie Consultatie Consultatie Balie Consultatie Consultatie Technieken Verpleegpost +01 ENDOSCOPISCH PLATFORM Momenteel is een Endoscopisch platform in opbouw, voor de volgende disciplines: Gastro-enterologie/Pneumologie en urologie Er zijn 4 endoscopiezalen waarvan 2 van ca. 20m² en 2 van ca. van 30m². Deze zijn voorzien van een sas met toilet, een vuile gang aan de achterzijde en een centrale sterilisatie die toegankelijk is voor de 4 zalen. Een interne gang aan de voorzijde van de zalen, is voorzien om transport van steriele scopen in niet gesloten containers te transporteren omwille van de hoge kostprijs van deze containers. De centrale sterilisatie-unit is onderverdeeld in een was- en droogzone met een centrale doorgeefkast en een doorgang. Toegang tot de zalen en Recovery, conform de eisen van JCI, met een strikte scheiding van de circulatie tussen ambulante en niet ambulante patiënten. In deze opstelling worden de ambulante patiënten na een onderzoek naar de zaal gebracht door de gespecialiseerde verpleegkundige en de niet ambulante worden eerst naar de wachtzone gebracht. Deze wachtruimte is fysisch gescheiden van de Recovery of rustpunt ambulante patiënten. De balie/verpleegpost is bewust centraal gepositioneerd omwille van toezicht die door beperkte bemanning kan gebeuren.

- Renovatie spoed en uitbreiding OK Monica V.Z.W. - Nieuw labo Alg. Dir. Mevr. Van Overvelt. Renovatieprojecten: Florent Pauwelslei 1-2100 Deurne

- Renovatie spoed en uitbreiding OK Monica V.Z.W. - Nieuw labo Alg. Dir. Mevr. Van Overvelt. Renovatieprojecten: Florent Pauwelslei 1-2100 Deurne AZ MONICA, DEURNE Bouwheer: - Renovatie spoed en uitbreiding OK Monica V.Z.W. - Nieuw labo Alg. Dir. Mevr. Van Overvelt Renovatieprojecten: Florent Pauwelslei 1-2100 Deurne - Catlab/oncologie/renovatie

Nadere informatie

SINT-ANDRIES TIELT. Bouwheer: VZW Sint Andriesziekenhuis Tielt Krommewalstraat 9, 8700 Tielt Alg. Dir. Dhr. P. Lauwyck Tel: 051/

SINT-ANDRIES TIELT. Bouwheer: VZW Sint Andriesziekenhuis Tielt Krommewalstraat 9, 8700 Tielt Alg. Dir. Dhr. P. Lauwyck Tel: 051/ Bouwheer: VZW Sint Andriesziekenhuis Tielt Krommewalstraat 9, 8700 Tielt Alg. Dir. Dhr. P. Lauwyck Tel: 051/42 57 30 Project : Masterplan, uitbreiding ziekenhuiscampus Uitvoeringstermijn Fase 3 in uitvoering

Nadere informatie

Toegankelijkheid van voorzieningen

Toegankelijkheid van voorzieningen Toegankelijkheid van voorzieningen AAPROG architecten is opgericht op 1 oktober 1996. Het doel van het bedrijf is een sterk gespecialiseerd ontwerpteam te willen zijn voor projecten in de gezondheidszorg

Nadere informatie

UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS ANTWERPEN

UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS ANTWERPEN Inkomgebouw KONINGIN MATHILDE MOEDER- EN KIND CENTRUM BOUWHEER Universitair Ziekenhuis Antwerpen CONTACTPERSOON Dhr. Dirk De Man / +32 3 821 3 33 ONTWERPTEAM SVR-ARCHITECTS nv / Ecodra (stabiliteit) /

Nadere informatie

HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER CONTACTPERSOON

HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER CONTACTPERSOON HET RASTER ANTWERPEN BOUWHEER De Schakel vzw CONTACTPERSOON Eric Buelens erik.buelens@hetraster.be 03 830 35 89 PROJECT Verbouwen burelen ADRES Boomsesteenweg 510, 2020 Antwerpen BUDGET BOUW 218.050 excl.

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT

GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER PROJECT GEMEENTEHUIS ESSEN BOUWHEER Gemeentebestuur Essen PROJECT Verbouwing + uitbreiding gemeentehuis ADRES Heuvelplein 23, Essen BUDGET BOUW ca 1.560.000 excl. BTW BOUWOPPERVLAKTE 500 m² UITVOERINGSTERMIJN

Nadere informatie

SW1502 Sociaal huis Kortemark: Burger en welzijn. Vertrekpunt

SW1502 Sociaal huis Kortemark: Burger en welzijn. Vertrekpunt SW1502 Sociaal huis Kortemark: Burger en welzijn Vertrekpunt Het OCMW-gebouw in de Hospitaalstraat 31 in Kortemark huisvest momenteel het woonzorgcentrum Huize Blijgaarde alsook de sociale dienst van het

Nadere informatie

DE SPOELE SINT-NIKLAAS

DE SPOELE SINT-NIKLAAS DE SPOELE SINT-NIKLAAS BOUWHEER OCMW Sint-Niklaas CONTACTPERSOON Tjeu Van Diessen, secretaris OCMW, 03 778 60 04 PROJECT Nieuwbouw woonzorgcentrum De Spoele (128 bedden) ADRES Lamstraat, 9100 Sint-niklaas

Nadere informatie

Flexibiliteit van ruwbouw tot afwerking. Case study UZ Leuven. 25 maart 2019

Flexibiliteit van ruwbouw tot afwerking. Case study UZ Leuven. 25 maart 2019 Flexibiliteit van ruwbouw tot afwerking Case study UZ Leuven 25 maart 2019 E. Van De Wauwer, ir. architect, afdelingshoofd projectbureau, TD UZ Leuven Situering UZ Leuven Situering UZ Leuven Universitair

Nadere informatie

TOELICHTING bouwprojecten UZ Brussel

TOELICHTING bouwprojecten UZ Brussel TOELICHTING bouwprojecten UZ Brussel Update 20.09.2017 INFRASTRUCTUREEL RUIMTEPLAN BOUWPROJECTEN MTB LANDMARK 1 Meer detailinfo over omgevingsaanleg RP_omgevingsaanleg.ppt Meer detailinfo over het zorgstrategisch

Nadere informatie

Belgian Building Award ZIEKENHUIS MAAS EN KEMPEN

Belgian Building Award ZIEKENHUIS MAAS EN KEMPEN Belgian Building Award ZIEKENHUIS MAAS EN KEMPEN , tot voor kort een ziekenhuis op twee locaties, is gerealiseerd op een nieuwe locatie aan de westzijde van de stad Maaseik met de toegang vanaf de Diestersteenweg.,

Nadere informatie

v.z.w. Alg. Ziekenhuis Heilige Familie ('sherenbaan 172 2840 Reet) Contactpersoon: Dhr. J. Hofmans - tel. 03/880 90 11 fax 03/880 95 95

v.z.w. Alg. Ziekenhuis Heilige Familie ('sherenbaan 172 2840 Reet) Contactpersoon: Dhr. J. Hofmans - tel. 03/880 90 11 fax 03/880 95 95 ALGEMEEN ZIEKENHUIS H. FAMILIE Rumst (Reet) De technieken omvatten luchtbehandeling, koeling, verwarming, elektriciteit, verlichting, branddetectie, communicatie, telefoon- en datanetwerk, toegangscontrole,

Nadere informatie

RENOVATIE EN UITBREIDING RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS LES JARDINS DE SCAILMONT TE MANAGE

RENOVATIE EN UITBREIDING RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS LES JARDINS DE SCAILMONT TE MANAGE RENOVATIE EN UITBREIDING RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS LES JARDINS DE SCAILMONT TE MANAGE CATEGORIEËN verbouwing interieur nieuwbouw TYPE Werken FASE Gerealiseerd BOUWHEER Scailmont ASBL LOCATIE Manage UITVOERING

Nadere informatie

Masterplan Campus Asse

Masterplan Campus Asse Masterplan Campus Asse Rekrutering in de Brusselse rand Focus op de acuut zieke senior One Stop Shop Toegankelijk Masterplan Campus Asse Toegankelijk Vernieuwde inkom met kiss-and-ride zone Verbeterde

Nadere informatie

AZ MARIA MIDDELARES BOUWHEER PROJECT

AZ MARIA MIDDELARES BOUWHEER PROJECT AZ MARIA MIDDELARES BOUWHEER AZ Maria Middelares, Gent PROJECT Masterplan, vervangingsnieuwbouw 631 bedden (fusie Maria Middelares / St. Jozef) ADRES Kortrijksesteenweg 1026, 9000 Gent BUDGET BOUW ca 120.000.000

Nadere informatie

DE SPOELE ST.-NIKLAAS

DE SPOELE ST.-NIKLAAS Bouwheer OCMW Sint-Niklaas Project Nieuwbouw Zorgcentrum Woonzorgcentrum De Spoele Adres Lamstraat, 9100 Sint-Niklaas Bebouwde Oppervlakte 5338 m² ondergronds (twee lagen parking) 9403 m² bovengronds (vijf

Nadere informatie

UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS ANTWERPEN

UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS ANTWERPEN Inkomgebouw KONINGIN MATHILDE MOEDER- EN KIND CENTRUM BOUWHEER Universitair Ziekenhuis Antwerpen CONTACTPERSOON Dhr. Dirk De Man / +32 3 821 3 33 ONTWERPTEAM SVR-ARCHITECTS nv / Ecodra (stabiliteit) /

Nadere informatie

AZSAV OVERZICHT. Architecturaal concept: capaciteit. verbinding. functionaliteit. fasering en toekomst

AZSAV OVERZICHT. Architecturaal concept: capaciteit. verbinding. functionaliteit. fasering en toekomst AZSAV OVERZICHT verbinding capaciteit functionaliteit fasering en toekomst Op een site waar de verschillende architecturale elementen soms concurreren hebben wij een reeks gebouwen ontworpen met een moderne

Nadere informatie

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer.

Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Linnen gordijnen geven een luchtig, fris gevoel! Wollen plaids zorgen voor een warme, gemoedelijke sfeer. Puur Wonen Puur wonen, haal de natuurlijke sfeer naar binnen door materialen van buiten te gebruiken.

Nadere informatie

HET GOUDEN ANKER BOUWHEER

HET GOUDEN ANKER BOUWHEER HET GOUDEN ANKER BOUWHEER V.z.w. Het Gouden Anker/Amate PROJECT Nieuwbouw woon- en verzorgingstehuis (90 bedden) met dienstencentrum en serviceflats (23) ADRES Binnenvaartstraat 50, 2000 Antwerpen BUDGET

Nadere informatie

Evidence Based Design Architectuur en ergonomie van de zorgeenheden

Evidence Based Design Architectuur en ergonomie van de zorgeenheden Evidence Based Design Architectuur en ergonomie van de zorgeenheden Henk VINCENT Directeur facilitaire diensten en Masterplan vzw Elisabethziekenhuis Heilig Hartkliniek Eeklo - Sijsele Inhoud 1. Inleiding

Nadere informatie

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten

GEMEENTEHUIS ESSEN. Project. Bouwheer. Bebouwde oppervlakte. Uitvoeringstermijn. Bouwkosten Project Uitbreiding gemeentehuis Essen -Twee delen nieuwbouw -Fietsenberging en openbaar toilet -Verbouwen bestaand deel Bouwheer Gemeentebestuur Essen Adres Heuvelplein 23 2910 Essen Bebouwde oppervlakte

Nadere informatie

HERSTELVERBLIJF DRIE EIKEN

HERSTELVERBLIJF DRIE EIKEN Bouwheer UZA Monica vzw 2650 Edegem Project nieuwbouw herstelverblijf met 68 kamers en 83 bedden (1 pers/ 2 pers kamers) Adres Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem Uitvoeringstermijn Januari 2014 - maart

Nadere informatie

UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS ANTWERPEN

UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS ANTWERPEN Universitair Ziekenhuis Antwerpen OVERZICHT PROJECTEN 1975-1981 / 2001 TOT HEDEN BOUWHEER UZA CONTACTPERSOON Dhr. Dirk De Man / +32 3 821 3 33 ONTWERPTEAM SVR-ARCHITECTS nv / Ingenieurs stabiliteit / Ingenieurs

Nadere informatie

ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT

ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT ZORGCAMPUS WAREGEM RUSTOORD DE MEERS SERVICEFLATS DE VARENT BOUWHEER OCMW Waregem - Dexia bank NV - Service Flats Invest PROJECT Vernieuwing Zorgcampus ADRES Zuiderlaan en Schakelplein, 8790 Waregem BUDGET

Nadere informatie

HET Gouden Anker. Ontwerp. Adres. Stabiliteit. Bebouwde Oppervlakte. Technieken. Uitvoeringstermijn. Bouwheer. Bouwprijs (excl.

HET Gouden Anker. Ontwerp. Adres. Stabiliteit. Bebouwde Oppervlakte. Technieken. Uitvoeringstermijn. Bouwheer. Bouwprijs (excl. Ontwerp LLOX architecten Stabiliteit De Smet - Verlinden Technieken Botec Bouwheer V.z.w. Het Gouden Anker/Amate St. Antoniusstraat 21, 2000 Antwerpen Directeur : Dhr. D. Van Hoecke Tel. 03/224.02.50 Project

Nadere informatie

http://www.laurette-onkelinx.be/production/article.php?articleid=42&pressreleaseid...

http://www.laurette-onkelinx.be/production/article.php?articleid=42&pressreleaseid... Page 1 sur 5 Persbericht van 18-04-2011 Beliris start de vernieuwing van het metrostation Kunst-Wet Na 42 jaar dienst, is Kunst-Wet, het drukste station van het Brusselse metronet, aan een grondige opknapbeurt

Nadere informatie

Bouwen & verbouwen van uw praktijk

Bouwen & verbouwen van uw praktijk Bouwen & verbouwen van uw praktijk Wees innovatief in je omgeving en verbeter jezelf. SITUERING HET HUIDIGE LANDSCHAP U bevind zich hier RICHTLIJNEN Perfectie is een streefdoel, geen einddoel RICHTLIJNEN

Nadere informatie

Kwabbernoot Projectfiche buitenschoolse kinderopvang

Kwabbernoot Projectfiche buitenschoolse kinderopvang Kwabbernoot Projectfiche buitenschoolse kinderopvang Stad Dendermonde Buitenschoolse kinderopvang voor 29 kinderen Specificatie: G elijkvloerse constructie, geïntegreerd in een totaalproject van sociale

Nadere informatie

Bouw & renovatie nieuwsbrief

Bouw & renovatie nieuwsbrief Bouw & renovatie nieuwsbrief Meer informatie over de bouw & renovatie van het IJsselland vindt u ook op: www.ysl.nl Bijeenkomst 26 maart Op 26 maart vond een bijeenkomst voor omwonenden van het IJsselland

Nadere informatie

Materniteit Jan Yperman Ziekenhuis. De directie, de artsen en de medewerkers van het Jan Yperman Ziekenhuis heten u van harte welkom!

Materniteit Jan Yperman Ziekenhuis. De directie, de artsen en de medewerkers van het Jan Yperman Ziekenhuis heten u van harte welkom! Materniteit Jan Yperman Ziekenhuis De directie, de artsen en de medewerkers van het Jan Yperman Ziekenhuis heten u van harte welkom! 1 Jan Yperman Ziekenhuis 1.1 Fusie Het Jan Yperman Ziekenhuis is ontstaan

Nadere informatie

Brandweerkazerne Dordrecht

Brandweerkazerne Dordrecht opdrachtgever locatie ontwerp uitvoering functie Gemeente Dordrecht Leerpark, Dordrecht 2006 2010-2011 Brandweerkazerne Technische Dienst GHOR Leer- en werkplek Da Vinci College Brandweerkazerne Dordrecht

Nadere informatie

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1

Residentie De Burggraven. Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Residentie De Burggraven Voorstelling Residentie De Burggraven 1 Ons project in Evergem is gelegen op het kruispunt van de Kerkbruggestraat met de Doornzeelsestraat, en de Doornzeelsestraat met de Grovermansdreef.

Nadere informatie

Architectuurprijs Koksijde 2017 I Woning Meirlevede König, Noordstraat 9b, Koksijde Dorp I Architect Filieux Janis ----

Architectuurprijs Koksijde 2017 I Woning Meirlevede König, Noordstraat 9b, Koksijde Dorp I Architect Filieux Janis ---- Architectuurprijs Koksijde 2017 I Woning Meirlevede König, Noordstraat 9b, Koksijde Dorp I Architect Filieux Janis ---- Fascinerend Koksijde Oostduinkerke Sint-Idesbald Wulpen Architectuurprijs 2017 Categorie

Nadere informatie

Gentse Jan Palfijnziekenhuis opent gloednieuw Operatiekwartier

Gentse Jan Palfijnziekenhuis opent gloednieuw Operatiekwartier PERSMEDEDELING 27 maart 2014 Uitbreiding en vernieuwing Operatiekwartier Gentse Jan Palfijnziekenhuis opent gloednieuw Operatiekwartier Het AZ Jan Palfijn Gent AV neemt zijn volledig vernieuwd én uitgebreid

Nadere informatie

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR

RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR RENOVATIE WONING GENTBRUGGE ATELIER TOM VANHEE DEELNEMINGSDOSSIER ARC AWARDS 2013 - ARCHITECTUUR p2 atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 tom@ateliertomvanhee.be

Nadere informatie

CAMPUS SINT- AUGUSTINUS

CAMPUS SINT- AUGUSTINUS Campus Sint-Augustinus OVERZICHT PROJECTEN VANAF 1987 TOT HEDEN BOUWHEER GZA (Gasthuiszusters Antwerpen)vzw CONTACTPERSOON Dhr. Frans Beyers/ +32 3 821 3 33 ONTWERPTEAM SVR-ARCHITECTS nv / Ingenieurs stabiliteit

Nadere informatie

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Bovenaanzicht OCMW-site vanuit hoek Graethempoort met Kogelstraat. Bovenaanzicht OCMW-site vanuit het zuidwesten (Kogelstraat). Inplanting nieuwbouw Het nieuwe woonzorgcentrum

Nadere informatie

Protestantse gemeente Grote kerk

Protestantse gemeente Grote kerk Protestantse gemeente Grote kerk Analyse en voorlopig ontwerp door Margriet de Zwart Interieurarchitect 2017-04-21 Waterstaatskerk bouwjaar 1839-1841 Status Kerk en Rondeel rijksmonument Oude situatie:

Nadere informatie

WOONSTIJL. De salon keukens

WOONSTIJL. De salon keukens WOONSTIJL De salon keukens Lang geleden waren keukens afgesloten ruimtes, min of meer geïsoleerd van de rest van de woning. In de tweede helft van de vorig eeuw onstond het concept van de «amerikaanse»

Nadere informatie

DORP NR.2 KONINGIN FABIOLA

DORP NR.2 KONINGIN FABIOLA DORP NR.2 KONINGIN FABIOLA BOUWHEER Dorp nr. 2 Koningin Fabiola vzw CONTACTPERSOON Paul van Gorp, afgev. bestuurder, 03 326 86 97 PROJECT Nieuwe wooneenheden voor mobiele volwassenen met autisme spectrum

Nadere informatie

CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK

CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK CONCEPT & PROGRAMMA-ONDERZOEK KLOOSTER MEER HERBESTEMMING HUISHOUDSCHOOL TOT KINDERDAGVERVLIJF datum 12 september 2013 ligging Donkstraat 13, 2320 Meer bescherming monument 02/12/2002 opdrachtgever Klooster

Nadere informatie

Tjaskerlaan HM Rotterdam k.k.

Tjaskerlaan HM Rotterdam k.k. Tjaskerlaan 33 3052 HM Rotterdam 515.000 k.k. Tjaskerlaan 33 - Rotterdam Vraagprijs: 515.000 k.k. Zeer sfeervolle en geheel luxe verbouwde jaren 30 HOEKWONING met erker, riante woonkamer en-suite, luxe

Nadere informatie

EENHEID VAN GEBOUW EN GEBRUIKER

EENHEID VAN GEBOUW EN GEBRUIKER COCOON ARCHITECTEN Peter Geraerts ( 7/4/1978) studie: Architectuur, Hogeschool voor Wetenschap en Kunst Sint-Lucas Brussel werk: Stage: Architectenbureau Eugeen Liebaut, Aalst 2003-2004: Zelfstandig medewerker

Nadere informatie

Colours of Life. Inspired by the colour trends of Sigma Coatings

Colours of Life. Inspired by the colour trends of Sigma Coatings Colours of Life Inspired by the colour trends of Sigma Coatings Colours of Life helpt mee een persoonlijke sfeer te creëren. Wat kleur met de sfeer van een interieur kan doen? Dat laat Sigma u graag zien

Nadere informatie

37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN

37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN 03 37 BELGISCHE TOPARCHITECTEN PLAN is een speciale uitgave van Home Sweet Home april - mei - juni 2016 Afgiftekantoor 2200 Herentals I - P608241 Uitgeverij Balfin - Belgiëlaan 4b - 2200 Herentals PB-PP

Nadere informatie

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS

ZORGCAMPUS WAREGEM - RUSTOORD DE MEERS Bouwheer OCMW Waregem - Dexia bank NV - Service Flats Invest Schakelstraat 41, 8790 Waregem Secretaris : Dhr. B. De Backer Tel. 056/62.98.65 Project Vernieuwing Zorgcampus Woonzorgcentrum De Meers Serviceflats

Nadere informatie

TE KOOP. Interesse in deze woning? Herselsestraat XK Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar

TE KOOP. Interesse in deze woning? Herselsestraat XK Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar TE KOOP Herselsestraat 28 5708 XK Helmond 315.000 k.k. Interesse in deze woning? Bel +31 (0)492 548 935 of ga naar www.vanderduimmakelaardij.nl KENMERKEN Prijs 315.000 k.k. Postcode 5708 XK Ligging Aan

Nadere informatie

AZ Turnhout. 16 december 2015

AZ Turnhout. 16 december 2015 AZ Turnhout 16 december 2015 Maatschappelijke Meerwaarde - GASTVRIJHEID - HOSPITALITY - gul in het ontvangen van gasten gast in ons huis + de patiënt en zijn omgeving staat centraal + een warm welkom +

Nadere informatie

Modern woonhuis. NEDERWEERT Bernhardstraat 13. vraagprijs k.k

Modern woonhuis. NEDERWEERT Bernhardstraat 13. vraagprijs k.k Modern woonhuis NEDERWEERT Bernhardstraat 13 vraagprijs 459.000 k.k. 0495-460 180 info@jacobsgijsen.nl www.jacobsgijsen.nl Kenmerken & specificaties Woonoppervlakte: Perceeloppervlakte: Inhoud: Bouwjaar:

Nadere informatie

Assistentiewoningen Sint-Jozef

Assistentiewoningen Sint-Jozef Assistentiewoningen Sint-Jozef Wegvoeringstraat 63D - 9230 Wetteren Het project Het woonzorgcentrum Sint-Jozef beschikt over 33 assistentiewoningen. Valide personen met levenspartner of alleenstaanden

Nadere informatie

TE KOOP. diepeveenmakelaars.nl. Veenendaal Gouverneurslaan 9. Vraagprijs : ,- k.k.

TE KOOP. diepeveenmakelaars.nl. Veenendaal Gouverneurslaan 9. Vraagprijs : ,- k.k. TE KOOP diepeveenmakelaars.nl Veenendaal Gouverneurslaan 9 Een plaatje! Deze in 2015 UITGEBOUWDE HOEK- /EINDWONING is met veel gevoel voor sfeer ingericht en is prachtig afgewerkt! Zo is er een gezellige

Nadere informatie

Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post

Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post Het bruidspaar bepaald de sfeer! Ontworpen door Erwin Post Ontwerpvisie Voor het ontwerp heb ik gekeken naar de trouwlocaties die er zijn in de buurt van Emmen. Dat zijn over het algemeen romantische

Nadere informatie

Waarom een Excentric Design?

Waarom een Excentric Design? Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de interieurarchitectuur aan de PHL in Diepenbeek (Limburg). In

Nadere informatie

kantoor en magazijn ARJO tiel

kantoor en magazijn ARJO tiel kantoor en magazijn ARJO tiel Bouwheer Res non verba Bouwoppervlakte 2000m² Project Uitvoeringstermijn Kantoor & magzijngebouw 1998 & 2001-2003 In gebruik Adres De Blomboogerd 8 4003 Bouwprijs NL- Tiel

Nadere informatie

Gitsplaetse. Residentie

Gitsplaetse. Residentie Gitsplaetse Residentie GITS LUXUEUZE PENTHOUSE Leefruimte Je bent welkom in een tijdloos design. Een leefruimte die rust uitstraalt en je laat thuiskomen in een interieur vol licht en openheid. De geïntegreerde

Nadere informatie

VISUALS SCANDINAVIAN URBAN MODERN

VISUALS SCANDINAVIAN URBAN MODERN 1 VISUALS Visuals zijn betaalbare, artistieke, 3D interieur weergaven. Deze 'artist impression' beelden zijn niet alleen bijzonder fraai, daarnaast zijn ze amper van echt te onderscheiden. SCANDINAVIAN

Nadere informatie

Algemeen Ziekenhuis K O R T R I J K

Algemeen Ziekenhuis K O R T R I J K Algemeen Ziekenhuis K O R T R I J K Belgische Vereniging der Ziekenhuizen 25 Congres Architectuur en ziekenhuis: Architectuur een therapeutische werking? Niko Dierickx Directeur infrastructuur & aankoop

Nadere informatie

Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het

Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het groen en de zuivere lucht. De bewoners zijn erg gesteld

Nadere informatie

renovatie woning Gent

renovatie woning Gent renovatie woning Gent atelier tom vanhee Verboeckhavenstraat 99, 1030 Brussel t/f 02 245 16 18 m 0496 12 74 38 www@ateliertomvanhee.be RENOVATIE WONING GENT WOONVOLUME MET RAMEN ALS SCHILDERIJEN PROJECT

Nadere informatie

GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp

GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp Boonen Jan Student Toegepaste Architectuur GP5: Bezoek Londen Stedenbouwkundig ontwerp Duurzame materialen Groen Verlichting 2010-2011 Noem een aantal positieve en negatieve aspecten van het project in

Nadere informatie

DE BOOSTER: HET KLOPPEND HART VAN HET MEDIAPARK 1/109

DE BOOSTER: HET KLOPPEND HART VAN HET MEDIAPARK 1/109 DE BOOSTER: HET KLOPPEND HART VAN HET MEDIAPARK 1/109 EEN OPEN GENERIEKE MONOLIET OP SCHAAL VAN DE SITE 2/109 TWEE SCHALEN IN EEN MIDDELHOOG GEBOUW 3/109 ALZIJDIGHEID ALS STRATEGIE 4/109 STOP CONCEPT -

Nadere informatie

KONINGSSPIL 10 WIERINGERWAARD 275.000 k.k. www.koningsspil10.nl Koningsspil 10, Wieringerwaard Op zoek naar een stijlvol huis met de uitstraling van de jaren 30 en met het comfort en onderhoudsgemak van

Nadere informatie

Brochure. Landkaartje 211 te Oosterhout Te koop

Brochure. Landkaartje 211 te Oosterhout   Te koop Brochure Landkaartje 211 te Oosterhout WWW.VDPLAS.NL Te koop Omschrijving 5 redenen waarom u dit appartement gezien moet hebben: 1. Ruim 3-kamerappartement gelegen in de wijk Vlindervallei. 2. Fantastisch

Nadere informatie

GARAGE ROTTERDAM. Remy Meijers Bemuurde Weerd oz 17 3514 AN Utrecht 030 2763732 BGG Paul Geerts: 06 51297490

GARAGE ROTTERDAM. Remy Meijers Bemuurde Weerd oz 17 3514 AN Utrecht 030 2763732 BGG Paul Geerts: 06 51297490 GARAGE ROTTERDAM Interieurarchitect Remy Meijers verbouwde een voormalige Volkswagen garage in Rotterdam tot tentoonstellingsruimte. Zowel de oorspronkelijke functie als de bouwstijl dienden als inspiratie

Nadere informatie

Stelling: Is het ziekenhuis van de toekomst morgen reeds achterhaald?

Stelling: Is het ziekenhuis van de toekomst morgen reeds achterhaald? Architectuur en ziekenhuis 16 17 maart 2006 Brussels Expo, Auditorium 2000 Process management: Het standpunt van de architect Luc Vanhout, architect Atelier Vanhout & Ass. ron:www.fort-eben-emael.be Stelling:

Nadere informatie

Huisarts & Architectuur. Architectuur en praktijkvoeren Vanuit een visie die samenvalt

Huisarts & Architectuur. Architectuur en praktijkvoeren Vanuit een visie die samenvalt Huisarts & Architectuur Architectuur en praktijkvoeren Vanuit een visie die samenvalt Brussel 5 oktober 2013 De zeven gouden regels van architect Paul Deroo bij de uitbouw van je praktijkgebouw Paul Deroo

Nadere informatie

GEO-INSTITUUT, HEVERLEE STUDIE 2002 REALISATIE 2004-2006 OPDRACHTGEVER. BRUTO OPPERVLAKTE (M 2 ) 10.551 m 2 KOSTPRIJS

GEO-INSTITUUT, HEVERLEE STUDIE 2002 REALISATIE 2004-2006 OPDRACHTGEVER. BRUTO OPPERVLAKTE (M 2 ) 10.551 m 2 KOSTPRIJS zuidgevel GEO-INSTITUUT, HEVERLEE nieuwbouw laboratoriagebouw voor het Geo-instituut programma: laboratoria, didactische lokalen, leslokalen, werkruimtes, vergaderzalen, kantoren, sociale en logistieke

Nadere informatie

Analyse en ontwerp Wallhouse

Analyse en ontwerp Wallhouse Analyse en ontwerp Wallhouse Groningen Het Wallhouse#2 is een woning naar ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk. Hij was een groot bewonderaar van Le Corbusier en liet zich dan ook door hem

Nadere informatie

architect Birger Willaert Architectenburo Birger Willaert adres Grote Moerstraat Brugge contact

architect Birger Willaert Architectenburo Birger Willaert adres Grote Moerstraat Brugge contact Upstairs, downstairs architect Birger Willaert Architectenburo Birger Willaert adres Grote Moerstraat 94 8200 Brugge contact 0494 74 90 99 birger.willaert@telenet.be www.birgerwillaert.be fotografie Evenbeeld

Nadere informatie

Office tower Bucharest

Office tower Bucharest Bouwheer Extensa Project Kantoorgebouw Adres Dimitrie Pompeiu Boulevard 10 Boekarest Bebouwde Oppervlakte 40.025m² Uitvoeringstermijn 2009-2011 ontwerp Bouwprijs 32.000.000 (raming excl ereloon en btw)

Nadere informatie

Een donkere vloer met bleke muren en plafond verbreedt de kamer. Een donkere vloer en donker plafond maakt de ruimte breder en lager.

Een donkere vloer met bleke muren en plafond verbreedt de kamer. Een donkere vloer en donker plafond maakt de ruimte breder en lager. Welke kleurencombinaties kiezen? Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in het interieur. Het is belangrijk om de juiste kleurencombinaties te kiezen. Kleur, licht en ruimte oefenen een grote invloed

Nadere informatie

Aan comfort en luxe is er geen gebrek: Er zijn sproken onderwerp zijn in Zedelgem dorp. Door zijn

Aan comfort en luxe is er geen gebrek: Er zijn sproken onderwerp zijn in Zedelgem dorp. Door zijn Residentie Zilleghem Residentie Zilleghem zal ongetwijfeld een veelbe- Aan comfort en luxe is er geen gebrek: Er zijn sproken onderwerp zijn in Zedelgem dorp. Door zijn 3 liften, een afvalbergplaats en

Nadere informatie

astvrij onthaal Styling

astvrij onthaal Styling 116 Styling astvrij onthaal Hoe maakt u van uw woning een gezellige, uitnodigende thuis? We vroegen het aan Roxanne Stevens (26), uitbaatster van B&B Rosier 10 in Antwerpen én interieurarchitecte. Zeven

Nadere informatie

Venlo Jos Klijnenstraat 34 Vraagprijs 1.090.000,- k.k.

Venlo Jos Klijnenstraat 34 Vraagprijs 1.090.000,- k.k. Venlo Jos Klijnenstraat 34 Vraagprijs 1.090.000,- k.k. Architectuur villa op toplocatie in plan Nieuw Stalberg!! Uniek uitgestrekt uitzicht, verwarmd buitenzwembad, top materiaal gebruik, interieur maatkasten,veel

Nadere informatie

Westland. The Glass House

Westland. The Glass House Kantoorruimte Westland Het Westland staat bekend om zijn glastuinbouw. De oranje gloed die er s nachts de hemel verlicht, is afkomstig van de assimilatieverlichting in de kassen. De streek dankt aan deze

Nadere informatie

2 STIJLVOLLE WONINGEN TE ZONHOVEN

2 STIJLVOLLE WONINGEN TE ZONHOVEN 2 STIJLVOLLE WONINGEN TE ZONHOVEN In het landelijk en centraal gelegen Zonhoven bouwt Bracks & Wills een modern en kleinschalig nieuwbouwproject van 2 ruime woningen op een oppervlakte van 4are 43ca en

Nadere informatie

GENK: Prachtig gelegen villa op een perceel van 18a 09ca. Detailfoto: villa te Genk, Armand Maclotlaan 6

GENK: Prachtig gelegen villa op een perceel van 18a 09ca. Detailfoto: villa te Genk, Armand Maclotlaan 6 TE KOOP Juridisch en technisch advies Immobiliën Expertises Jos Houben Landmeter-Expert GENK ARMAND MACLOTLAAN 6 Vraagprijs :! 390.000,00 Noortje Claes Grad. Bedrijfsbeheer Erkend Vastgoedmakelaar BIV:

Nadere informatie

Stadhoudersweg EB Rotterdam k.k.

Stadhoudersweg EB Rotterdam k.k. Stadhoudersweg 5 3038 EB Rotterdam 275.000 k.k. Stadhoudersweg 5 - Rotterdam Vraagprijs: 275.000 k.k. RIANT WONEN in deze prachtige, ROYALE en GELIJKVLOERSE BOVENWONING! Op de rand van Blijdorp en Bergpolder

Nadere informatie

AMANDINA WUUSTWEZEL BOUWHEER CONTACTPERSOON

AMANDINA WUUSTWEZEL BOUWHEER CONTACTPERSOON AMANDINA WUUSTWEZEL BOUWHEER Amate vzw CONTACTPERSOON Ivo Leyssens, directeur WZC, 03 670 14 00 PROJECT Herbestemming Franciscanessenklooster tot woonzorgcentrum (97 WZC + 20 SF) ADRES Bredabaan, 2990

Nadere informatie

WONINGINFORMATIE. Keizersmantelweg 261 Hoogvliet 3192 VZ. Beurtschipperstraat 114, Hoogvliet (010) vbw.nl

WONINGINFORMATIE. Keizersmantelweg 261 Hoogvliet 3192 VZ. Beurtschipperstraat 114, Hoogvliet (010) vbw.nl VBW Makelaars en Taxateurs WONINGINFORMATIE Keizersmantelweg 261 Hoogvliet 3192 VZ Beurtschipperstraat 114, Hoogvliet (010) 295 48 88 info@vbw.nl vbw.nl Deze luxe en compleet afgewerkte 7 (!) kamer eengezinswoning

Nadere informatie

Weert - Korenaar 11 : ,-

Weert - Korenaar 11 : ,- Weert - Korenaar 11 : 335.000,- Gelegen in "Landelijk Laarveld". Dit fraai gevormde huis met stijlkenmerken uit de jaren '30. Geheel instap klaar en volledig aangepast naar een luxe hedendaagse stijl.

Nadere informatie

Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de

Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de Wie is interieurarchitect Ken Creemers? Interieurarchitect Ken Creemers studeerde na een vooropleiding multimedia in 2010 af als master in de interieurarchitectuur aan de PHL in Diepenbeek (Limburg). In

Nadere informatie

TE KOOP. Interesse in deze woning? Elrond TH Geldrop k.k. Bel +31 (0) of ga naar

TE KOOP. Interesse in deze woning? Elrond TH Geldrop k.k. Bel +31 (0) of ga naar TE KOOP Elrond 3 5663 TH Geldrop 275.000 k.k. Interesse in deze woning? Bel +31 (0)492 548 935 of ga naar www.vanderduimmakelaardij.nl KENMERKEN Prijs 275.000 k.k. Postcode 5663 TH Ligging Aan rustige

Nadere informatie

Sanitaire cel. Aandachtspunten ruimtelijke context

Sanitaire cel. Aandachtspunten ruimtelijke context Sanitaire cel De sanitaire cel evolueert meer en meer naar een ruimte die moet voldoen aan zeer uiteenlopende behoeften van de bewoners. Niet alleen bewoners met een vrij grote zelfstandigheid moeten er

Nadere informatie

BVolledige studieopdracht voor het bouwen van een woonvoorziening voor dertig volwassen personen met een zware motorische handicap, in Grimbergen

BVolledige studieopdracht voor het bouwen van een woonvoorziening voor dertig volwassen personen met een zware motorische handicap, in Grimbergen Open Oproep 2604 BVolledige studieopdracht voor het bouwen van een woonvoorziening voor dertig volwassen personen met een zware motorische handicap, in Grimbergen Open Oproep 2604 BVolledige studieopdracht

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

TE KOOP. Interesse in deze woning? Reggestraat MT Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar

TE KOOP. Interesse in deze woning? Reggestraat MT Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar TE KOOP Reggestraat 46 5704 MT Helmond 239.500 k.k. Interesse in deze woning? Bel +31 (0)492 548 935 of ga naar www.vanderduimmakelaardij.nl KENMERKEN Prijs 239.500 k.k. Postcode 5704 MT Ligging Aan rustige

Nadere informatie

ELEGANTE ARCHITECTUUR, EVENWICHT EN DETAILLERING CAAN ARCHITECTEN PLAN 3. Koen Heijse ( 1972)

ELEGANTE ARCHITECTUUR, EVENWICHT EN DETAILLERING CAAN ARCHITECTEN PLAN 3. Koen Heijse ( 1972) CAAN ARCHITECTEN Koen Heijse ( 1972) Studies: 1990-1995 Architectuur, Sint-Lucasinstituut, Gent 1995-1996 Cursus Bouwdetail, Vormingsinstituut Kortrijk Werk: 2000-heden Mede-oprichter en zaakvoerder van

Nadere informatie

Hyatt Regency Spinoza Hotel Amsterdam van Dongen Koschuch Architects and Planners

Hyatt Regency Spinoza Hotel Amsterdam van Dongen Koschuch Architects and Planners Hyatt Regency Spinoza Hotel Amsterdam van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending: Arie Keppler prijs 0 van Dongen Koschuch Architects & planners NIEUWBOUW: TRANSITIEKORREL Arie Keppler prijs

Nadere informatie

Te Koop. van Leeuwenstraat VR Voorburg. Bovenwoning 75m². Vraagprijs Op aanvraag

Te Koop. van Leeuwenstraat VR Voorburg. Bovenwoning 75m². Vraagprijs Op aanvraag Te Koop van Leeuwenstraat 103 2273VR Voorburg Bovenwoning 75m² Vraagprijs Op aanvraag Vraagprijs Op aanvraag Status Beschikbaar Beschikbaar per per direct Soort appartement Bovenwoning Oppervlakte 75m²

Nadere informatie

Veestraat 35, Herten

Veestraat 35, Herten Veestraat 35, Herten Kenmerken Overdracht Vraagprijs 589.000 k.k. Aangeboden sinds 15-11-2016 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering nee Indeling Aantal

Nadere informatie

WONINGBOUW 1

WONINGBOUW 1 WONINGBOUW 1 BOUWEN VAN EEN VILLA Door zijn gesloten, homogene gevelwand staat de villa in sterk contrast met de rest van de bebouwing in de Polderstraat, die vooral gekenmerkt wordt door een sterk versnipperde,

Nadere informatie

Arend Braatlaan 5 - Hekelingen

Arend Braatlaan 5 - Hekelingen Arend Braatlaan 5 - Hekelingen Vraagprijs 364.500,- k.k. Omschrijving Deze prachtige en instapklare woning ligt er uiterst verzorgd bij en absoluut een bezichtiging waard! De woning heeft onder andere

Nadere informatie

LAANDERHOF ,- k.k.

LAANDERHOF ,- k.k. LAANDERHOF 104 5351 CS BERGHEM 299.500,- k.k. Bouwjaar 1976 Woonoppervlakte 155 m2 Perceeloppervlakte 192 m2 Aantal kamers 5 Net achter de lommerrijke, doorgaande weg van Berghem vind je deze kindvriendelijke,

Nadere informatie

BELEEF KEUKENWEEKEND. uw keuken BRUISEND 35% DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN. Bruisende ACTIE TE WAASMUNSTER. Niet te missen!

BELEEF KEUKENWEEKEND. uw keuken BRUISEND 35% DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN. Bruisende ACTIE TE WAASMUNSTER. Niet te missen! donderdag 28 vrijdag 29 zaterdag 30 zondag 31 Niet te missen! BRUISEND KEUKENWEEKEND TE WAASMUNSTER BELEEF uw keuken DE MOOISTE KEUKENCOLLECTIES VAN VLAANDEREN 13.262 * 19.710 1 13.262 1. Modern De gelakte

Nadere informatie

Eurimmo biedt aan, met overdracht van aandelen, 3 opbrengsten gelegen te:

Eurimmo biedt aan, met overdracht van aandelen, 3 opbrengsten gelegen te: Eurimmo biedt aan, met overdracht van aandelen, 3 opbrengsten gelegen te: W. Van Nassaustraat 51 en 53 te 9000 GENT H. Metdepenningenstraat 14 te 9000 GENT W. Van Nassaustraat 51 + 53 en H. Metdepenningenstraat

Nadere informatie

RIJKSSTRAATWEG 61, BENNEBROEK k.k.

RIJKSSTRAATWEG 61, BENNEBROEK k.k. RIJKSSTRAATWEG 61, BENNEBROEK 465.000 k.k. www.rijksstraatweg61.nl Rijksstraatweg 61, Bennebroek Schitterende, verbouwde bungalow in Bennebroek! Een buitenkansje voor wie de sfeer van het oude Bennebroek

Nadere informatie

Modern woonhuis. NEDERWEERT Bernhardstraat 13. vraagprijs k.k

Modern woonhuis. NEDERWEERT Bernhardstraat 13. vraagprijs k.k Modern woonhuis NEDERWEERT Bernhardstraat 13 vraagprijs 459.000 k.k. 0495-460 180 info@jacobsgijsen.nl www.jacobsgijsen.nl Kenmerken & specificaties Woonoppervlakte: Perceeloppervlakte: Inhoud: Bouwjaar:

Nadere informatie

Meubilair. Inside Information

Meubilair. Inside Information 14 Contrast zorgt voor kleur Movianto Nederland opende in juli een nieuw Europees distributiecentrum in Oss. Het bedrijf is logistieke dienstverlener in de farmaceutische industrie, biotechnologie en gezondheidszorg.

Nadere informatie