Kwetsbaarheid De toegang via de GGD is robuust. Door de schaalgrote van de GGD kan er expertise worden opgebouwd en is de continuïteit groot.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwetsbaarheid De toegang via de GGD is robuust. Door de schaalgrote van de GGD kan er expertise worden opgebouwd en is de continuïteit groot."

Transcriptie

1 Regiokeuze Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang (hierna BW/MO) - kwaliteit - kosten - kwetsbaarheid - grip - gemeentelijke identiteit Thema Richting Zwolle Apeldoorn Toegang Vanuit het principe één gezin, één plan kunnen werken en daarmee vanuit verschillende werkvelden kunnen kijken naar problematiek en oplossingen (o.a. verbinding met Jeugd, Wmo, Participatie) Toegang verloopt in Regio Zwolle centraal via de GGD IJsselland. De kwaliteit van de toegang wordt door de GGD IJsselland gegarandeerd. Als kwaliteit wordt gedefinieerd als de mate waarin de toegang in staat is om tot integrale, ontschotte oplossingen te komen binnen het sociaal domein, dan ligt er in dit scenario een risico. De toegang is losgekoppeld van de toekenning van overige voorzieningen, georganiseerd buiten Hattem en buiten het lokale toegangsteam. Het vergt goede afspraken om een integrale aanpak te garanderen. Een regionaal gecentraliseerde toegang kent een zekere massa, waardoor schaalvoordelen gehaald kunnen worden en er meer kostenefficiënt kan worden gewerkt. De toegang via de GGD is robuust. Door de schaalgrote van de GGD kan er expertise worden opgebouwd en is de continuïteit groot. Lokale grip is beperkt bij een regionaal Toegang verloopt in de Regio MIJ/OV lokaal via de gemeenten. Omdat het aantal BW cliënten in Hattem beperkt is en er nog weinig ervaring mee is bij de toegang, is scholing voor de betrokken medewerkers noodzakelijk om kwaliteit te kunnen garanderen. Door de toegang van BW&MO te beleggen bij het lokale team, dat naast dit taakveld ook de toegangspoort vormt voor de andere Wmo-maatwerkvoorzieningen, zijn de omstandigheden optimaal voor een inhoudelijk integrale casusbenadering. De lokale toegang zal moeten worden vormgegeven. Dat vergt investering in formatie en opleiding. Door het beperkte aantal cliënten dat jaarlijks gebruik maakt van deze toegang, is het wellicht minder kostenefficiënt dan een regionaal gecentraliseerde toegang. De kwetsbaarheid in formatie en kennisborging van een lokale toegang is groter dan bij een gecentraliseerde toegang bij de GGD. Deze kwetsbaarheid wordt beperkt door regionale uitwisseling van kennis en ervaring. Door de toegang lokaal te beleggen is de

2 gecentreerde toegang. De toegang staat op enige afstand van de gemeente. De grip om lokaal te sturen op toegang tot BW is beperkt. lokale grip optimaal. Door deze grip kan er beter gestuurd worden op integrale oplossingen en kan goed worden ingespeeld op de lokale situatie. Voorzieninge n Voorzieningen zijn laagdrempelig en sluiten aan op de natuurlijke route van de Hattemer De toegang is extern georganiseerd en regionaal gecentraliseerd. Daardoor is de lokale identiteit in de toegang beperkt. van de voorzieningen is geborgd. Het is nog niet bekend hoe de voorzieningen BW/MO zullen worden ingekocht in deze samenwerking. Er is nog niets over de kosten te zeggen. Goede maatwerkafspraken bij de plaatsing zijn belangrijk omdat Hattem zich aan de rand van de regio bevindt. Wanneer cliënten in regio MIJ/OV willen wonen moeten daar aparte afspraken over worden gemaakt. Niet alle cliënten willen (door omstandigheden) in Zwolle geplaatst worden. Op basis van het convenant landelijke toegankelijkheid moeten cliënten bij binding met een woonplaats altijd in die woonplaats geplaatst kunnen worden (mits er plaatsen beschikbaar zijn). Op dit moment woont er een BW-cliënt in Zwolle en staan er twee op de wachtlijst in Zwolle. Niet van toepassing voor dit thema. Het is van belang om voldoende aanbieders te contracteren om een voldoende breed aanbod te realiseren dat aansluit bij de Lokale identiteit van de toegang is optimaal geborgd wanneer ook deze vorm van maatwerkvoorzieningen toegankelijk is via het lokale toegangsteam. van de voorzieningen is geborgd. BW/MO zal integraal worden ingekocht via de raamovereenkomst. Er volgt een aanbesteding voor een nieuwe raamovereenkomst per Het is niet bekend tot welke tarieven voor BW/MO dit zal leiden. Ook hier zijn goede maatwerkafspraken belangrijk, want Hattem zit ook binnen deze regio aan de rand. Wanneer cliënten in (regio) Zwolle willen wonen moeten daar aparte afspraken over worden gemaakt. Op basis van het convenant landelijke toegankelijkheid moeten cliënten bij binding met een woonplaats in die woonplaats geplaatst kunnen worden (mits er plaatsen beschikbaar zijn). Op dit moment wonen meerdere cliënten in Hattem en twee elders in de regio MIJ/OV. Niet van toepassing voor dit thema. Het is van belang dat er voldoende aanbod wordt gecontracteerd in de raamovereenkomst van 2019.

3 Producten en inkoop Uitvoering Producten die doorstroom naar zelfstandig wonen versterken en afschaling van zorg stimuleren (integraliteit/verbinding tussen Wmo, Jeugd en BW/MO). Producten bemoeizorg en vervuilde huishoudens koppelen Korte lijnen tussen regio en lokaal identiteit van onze inwoners. / kwetsbaarheid BW en MO worden (als onderdelen van de Wmo) door Zwolle gesubsidieerd. Wmobegeleiding en Jeugd worden ingekocht in regio MIJ/OV. Er is geen congruentie tussen de Wmo-onderdelen, er is geen gezamenlijke inkoop in 2019 en er komen geen integrale producten. De overdracht van cliënten moet goed georganiseerd worden. / kwetsbaarheid Er is een knip tussen beide producten. De overdracht moet georganiseerd worden. Goede ervaring in de samenwerking rondom bemoeizorg. Beperkte ervaring in de samenwerking met BW/MO. Er moeten goede uitvoeringsafspraken worden gemaakt. / kwetsbaarheid Er is wel congruentie binnen de Wmo. Transformatie kan integraal georganiseerd worden binnen één bestuurlijk netwerk. Er vindt gezamenlijke inkoop in 2019 plaats met integrale producten. Overdracht 18-/18+ en BW/Wmo vindt binnen op elkaar afgestemde (overgangs)producten plaats, binnen zelfde raamovereenkomst/aanbieder. / kwetsbaarheid Door overgang naar MIJ/OV zijn de producten bemoeizorg en vervuilde huishoudens gekoppeld en beide belegd in MIJ/OV. Goede ervaring in samenwerking rondom vervuilde huishoudens. Nog geen ervaring in samenwerking rondom uitvoering van BW/MO.

4 Integraliteit van beleid Verbinding in beleid Door te kiezen voor Regio Zwolle blijven we BW/MO niet als integraal thema met Wmo en Jeugdhulp behandelen. We hebben te maken met twee regio s, twee overlegstructuren en twee transformatieagenda s BW/MO. Als gemeente Hattem zijn we binnen Regio Zwolle na de enige Gelderse gemeente. De Noord Veluwse gemeenten splitsen zich af en de overige gemeenten binnen Regio Zwolle zijn allemaal Overijssels. De grip op integraal werken is geringer, als het gaat om op- en afschalen. Omdat de andere domeinen in MIJ/OV zijn ondergebracht, is het maken van goede afspraken belangrijk. In regio MIJ/OV zijn Wmo en Jeugdhulp al belegd. De meeste andere gemeenten binnen deze regio werken integraal aan deze thema s inclusief BW/MO. Hierbij aansluiten komt de kwaliteit ten goede. De regio MIJ/OV heeft een brede transformatieagenda opgesteld met vijf thema s: zorginfrastructuur in de wijk, welkom in de wijk, wonen, werk/ dagbesteding en de financiële situatie van cliënten. Dit plan is door de VNG genoemd in een brief aan de Tweede Kamer ( ). Door integraal met dezelfde gemeenten aan deze domeinen te werken, vermindert de kwetsbaarheid en verbeteren we de integrale zorg en ondersteuning. Opschaling en afschaling verloopt eenvoudiger wanneer dit binnen dezelfde regio integraal geregeld is.

5 Wonen In samenwerking met de corporatie inzetten op beschikbaar stellen van woningen voor BW-uitstroom /kwetsbaarheid Door te kiezen voor Regio Zwolle kunnen we over het beschikbaar stellen van woningen voor BW-cliënten die terugkeren geen integrale afspraken maken met de gemeenten die ook bij Triada zijn aangesloten. / kwetsbaarheid Door te kiezen voor regio MIJ/OV kunnen we samen met de andere gemeenten die bij onze corporatie zijn aangesloten integrale afspraken maken en staan we sterker binnen één regio. In beide regio s is het probleem van de wachtlijsten voor een BW-voorziening groot en stagneert de uitstroom. Door bij Zwolle te blijven hebben we mogelijk minder grip op het probleem doordat we onze afspraken apart met Triada moeten maken. Door te kiezen voor regio MIJ/OV kunnen we deze uitdaging in gezamenlijkheid met de gemeenten aangaan die ook bij Triada zijn aangesloten, wat ons mogelijk meer grip biedt.

Verblijf. Blijvende intramurale ondersteuning Tijdelijke intramurale ondersteuning

Verblijf. Blijvende intramurale ondersteuning Tijdelijke intramurale ondersteuning Aan : Leden bestuurlijk overleg BW/MO Steller : Ina Roelfsema, namens regionaal ambtelijk overleg beschermd wonen Datum : donderdag 15 november 2018 Onderwerp : Advies en besluitvorming samenwerking beschermd

Nadere informatie

PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016

PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016 PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016 Nr. Eenheid Portef.houder Onderwerp Beoogd effect Het college besluit om: 1. O Secr. B&W Ontwerpnotulen

Nadere informatie

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017

Inkoop Wmo-begeleiding Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Inkoop Wmo-begeleiding 2018 Informatiebijeenkomst 31 mei 2017 Het programma Terugblik op inkoop en uitvoering 2015-2017 Uitgangspunten beleidsplan sociaal domein 2017-2020 Uitgangspunten voor contractering

Nadere informatie

Voorlopig voorstel maatwerkvoorziening Beschermd Wonen en Opvang

Voorlopig voorstel maatwerkvoorziening Beschermd Wonen en Opvang Voorlopig voorstel maatwerkvoorziening Beschermd Wonen en Opvang De intentieovereenkomst ten behoeve van de dienstverlening voor Beschermd Wonen en Opvang kan leiden tot deelovereenkomsten rondom nieuwe

Nadere informatie

Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 28 november 2017

Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 28 november 2017 Bijeenkomst Overlegtafel Leidse regio 28 november 2017 2 Inhoud presentatie Social Return on Investment Contractaanpassingen Uitvoeringsprogramma Maatschappelijke Zorg 3 Social Return on Investment Wat

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018

Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland. i-sociaal Domein 20 maart 2018 Inkoop Jeugdhulp regio IJsselland i-sociaal Domein 20 maart 2018 Even voorstellen Gert Luisman Contractmanager Maatschappelijk Domein Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Lid werkgroep contractering Jeugdhulp

Nadere informatie

Doorontwikkeling dagbesteding. Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening

Doorontwikkeling dagbesteding. Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening Doorontwikkeling dagbesteding Vanuit voorveld en dagbesteding naar een laagdrempelige basisvoorziening Hoe ziet de dagbesteding er nu uit? 614 cliënten Ruim 55 aanbieders en daarnaast onderaannemers Aanbod

Nadere informatie

Special Zorginkoop 2019

Special Zorginkoop 2019 Special Zorginkoop 2019 Nieuwsbrief Inkoop Sociaal Domein Nr. 5 juli 2018. Beste zorgaanbieder, Zoals eerder dit jaar afgesproken willen we u met deze nieuwsbrief informeren over de inkooptrajecten voor

Nadere informatie

Regionale samenwerking transitie Beschermd Wonen

Regionale samenwerking transitie Beschermd Wonen Regionale samenwerking transitie Beschermd Wonen Presentatie Nico Dam, bureau HHM Pora 5 juli 2017 Inhoud van de presentatie Beeld van de uitdagingen Vertaling naar de opgaven Varianten van samenwerking

Nadere informatie

Hoofdlijnen Contratering Jeugdhulp o.b.v. inkoopstrategie

Hoofdlijnen Contratering Jeugdhulp o.b.v. inkoopstrategie Hoofdlijnen Contratering Jeugdhulp o.b.v. inkoopstrategie Kaders vanuit gemeenteraad Transformatieagenda: specifiek thema integrale aanpak, vastgesteld in juli 2016 Visie Jeugdhulp IJsselland 2017-2020,

Nadere informatie

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders

Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Ontwerp Inkoopkader Wmo 2016: Toelating nieuwe aanbieders Gemeente Midden-Delfland Datum: 18 mei 2015 Inkoopkader Wmo 2016: toelating nieuwe aanbieders Inleiding De gemeenten Delft, Midden-Delfland, Rijswijk

Nadere informatie

Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017

Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017 Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017 Wet Jeugdhulp; aanleiding > Sterke stijging vraag naar zorg /verwijzingen (ook indicaties

Nadere informatie

Voorlopig voorstel inkoop Beschermd Wonen en Opvang

Voorlopig voorstel inkoop Beschermd Wonen en Opvang Voorlopig voorstel inkoop Beschermd Wonen en Opvang De intentieovereenkomst ten behoeve van de dienstverlening voor Beschermd Wonen en Opvang kan leiden tot deelovereenkomsten rondom nieuwe producten,

Nadere informatie

Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen.

Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen. Ambitie: de doelgroep maatschappelijke zorg woont passend en zo zelfstandig mogelijk, heeft passende ondersteuning en participeert naar vermogen. Om deze ambitie te realiseren, zetten we in op maatregelen

Nadere informatie

Inhoud. Jaarwerkplan Transformatie-agenda Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen 2018,

Inhoud. Jaarwerkplan Transformatie-agenda Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen 2018, Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Regionale uitgangspunten vanuit de Transformatie-agenda... 3 3.Regionale actiepunten... 4 4.Koppeling regionale uitgangspunten aan lokaal beleid... 4 5.Lokale uitgangspunten...

Nadere informatie

3. Voortgang thema 2: organiseren van samenhang en integraliteit

3. Voortgang thema 2: organiseren van samenhang en integraliteit Bijlage rapportage transformatieprogramma 1. Inleiding In het najaar van 2015 heeft het college een transformatieprogramma vastgesteld 1, waarin aan de hand van vijf thema s is geschetst hoe we verder

Nadere informatie

B&W voorstel. Onderwerp. Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid Versie. Auteur. Kummer, M. Gemeentesecretaris. Huykman, B.J.D.

B&W voorstel. Onderwerp. Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid Versie. Auteur. Kummer, M. Gemeentesecretaris. Huykman, B.J.D. B&W voorstel Onderwerp Gebiedsgerichte sturing sociaal domein Zaakid 0637362590 Versie Auteur Kummer, M Gemeentesecretaris Directeur Huykman, B.J.D. Tomassen, J.F.A. Portefeuillehouder Medeverantwoordelijke(n)

Nadere informatie

Sociaal Domein 2016 in de IJmond

Sociaal Domein 2016 in de IJmond Sociaal Domein 2016 in de IJmond Monitoring en sturing Els Diepenmaat Contractbeheer en financiën Cees de Ridder Transformatie Derkje Veurink Rapportage 1e kwartaal 2016 1 2 Monitoring en sturing Aan welke

Nadere informatie

Ambulante Begeleiding. Harmoniseren diensten

Ambulante Begeleiding. Harmoniseren diensten Ambulante Begeleiding Harmoniseren diensten 2 Waarom? Een versimpelde (qua facturatie administratie, bureaucratie) bekostigingssystematiek die duurzaam is op regionaal niveau (Midden-Holland) en die innovatie,

Nadere informatie

1. Resultatenmatrix en samenwerking NMD-gemeenten

1. Resultatenmatrix en samenwerking NMD-gemeenten Startnotitie inkoopproces Jeugdwet en Wmo Noord- en Midden Drenthe 30 januari 2019 1 Inleiding Voor u ligt de Startnotitie Inkoop Jeugdwet en Wmo 2020. De Startnotitie is bedoeld als leidraad voor het

Nadere informatie

Samen sterk in het sociaal domein

Samen sterk in het sociaal domein Samen sterk in het sociaal domein Duurzaam organiseren van het sociaal domein door intergemeentelijke samenwerking In dit artikel gaan we in op de meerwaarde van samenwerking tussen gemeenten in het sociaal

Nadere informatie

Op weg naar 2020: Transformatie van de maatschappelijke zorg

Op weg naar 2020: Transformatie van de maatschappelijke zorg Op weg naar 2020: Transformatie van de maatschappelijke zorg Paul Maatschappelijke zorg (Wolf, 2015) Maatschappelijke zorg richt zich op mensen met meerdere complexe problemen om: sociale uitsluiting te

Nadere informatie

TRANSFORMATIE-AGENDA MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE APELDOORN, BRUMMEN, EPE, HEERDE EN VOORST EN VANAF 2020 HATTEM

TRANSFORMATIE-AGENDA MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE APELDOORN, BRUMMEN, EPE, HEERDE EN VOORST EN VANAF 2020 HATTEM TRANSFORMATIE-AGENDA MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 APELDOORN, BRUMMEN, EPE, HEERDE EN VOORST EN VANAF 2020 HATTEM Gemeenteraad Apeldoorn

Nadere informatie

Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting. Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting DOEN. wat nodig is. Managementsamenvatting -

Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting. Kadernota Sociaal Domein. Managementsamenvatting DOEN. wat nodig is. Managementsamenvatting - Kadernota Sociaal Domein Managementsamenvatting Kadernota Sociaal Domein Managementsamenvatting DOEN wat nodig is Managementsamenvatting - 1 - Kadernota sociaal domein 2 Doen wat nodig is De gemeente Almere

Nadere informatie

Individuele Begeleiding per Bijeenkomst Leidse regio 20 juni 2017

Individuele Begeleiding per Bijeenkomst Leidse regio 20 juni 2017 Individuele Begeleiding per 2018 Bijeenkomst Leidse regio 20 juni 2017 2 Inhoud presentatie Aanleiding analyse bestuurlijk contracteren Waar knelt het / kan het beter Scope en vertrekpunten gemeenten voor

Nadere informatie

Vragen en antwoorden eerste marktverkenning welzijn en zorg, 29 mei 2019

Vragen en antwoorden eerste marktverkenning welzijn en zorg, 29 mei 2019 Vragen en antwoorden eerste marktverkenning welzijn en zorg, 29 mei 2019 Hieronder treft u antwoorden aan op de vragen die gesteld zijn tijdens de eerste marktverkenning welzijn en zorg. A. Over scenario

Nadere informatie

Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale zorg jeugd.

Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale zorg jeugd. AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 191369 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Inkoop Wmo huishoudelijke ondersteuning, Wmo-begeleiding en begeleiding / extramurale

Nadere informatie

Toelichting toegangsproces beschermd wonen

Toelichting toegangsproces beschermd wonen Toelichting toegangsproces beschermd wonen 1. Toegangspoort beschermd wonen Centrumgemeente Nijmegen organiseert de toegang tot beschermd wonen voor de regio Rijk van Nijmegen en Rivierenland. Vanwege

Nadere informatie

6. Naar een levensbrede, integrale toegang en dienstverlening in het sociaal domein

6. Naar een levensbrede, integrale toegang en dienstverlening in het sociaal domein Memo Aan Onderwerp Van Datum leden gemeenteraad Voortgangsinformatie sociaal domein februari 2017 College van BenW 14 februari 2017 Memo Hierbij ontvangt u een memo met de voortgangsinformatie van februari

Nadere informatie

De Maatschappelijke zorg dichterbij. Op weg naar 2021: Transformatie van de maatschappelijke zorg

De Maatschappelijke zorg dichterbij. Op weg naar 2021: Transformatie van de maatschappelijke zorg De Maatschappelijke zorg dichterbij Op weg naar 2021: Transformatie van de maatschappelijke zorg Aanleiding WMO 2015: gemeenten worden verantwoordelijk voor maatschappelijke ondersteuning van burgers met

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016 Aanwezig: Afwezig: mr. M. Boumans MPM, burgemeester, J.J.A. ter Keurst, wethouder; L. Dennenberg, secretaris.

Nadere informatie

Opleveringen vanuit de werkgroepen voor de Fysieke overlegtafel Ondersteuning met Noodzakelijk Verblijf (OMNV)

Opleveringen vanuit de werkgroepen voor de Fysieke overlegtafel Ondersteuning met Noodzakelijk Verblijf (OMNV) Opleveringen vanuit de werkgroepen voor de Fysieke overlegtafel Ondersteuning met Noodzakelijk Verblijf (OMNV) Inleiding In Fysieke overlegtafel Ondersteuning met noodzakelijk verblijf (OMNV) van 13 december

Nadere informatie

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid:

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: 2 juni 2014 Sociaal Domein Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: Jeugdzorg, AWBZ-begeleiding naar Wmo, Participatiewet. Samenhang met ontwikkelingen Publieke Gezondheidszorg en Passend

Nadere informatie

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Mei 209 Dit is een overzicht van de uitkomsten van de twee werksessies met gemeenten, wijkteams, zorgaanbieders en jongeren.

Nadere informatie

Voorlopig voorstel inkoop Beschermd Wonen en Opvang

Voorlopig voorstel inkoop Beschermd Wonen en Opvang Voorlopig voorstel inkoop Beschermd Wonen en Opvang De intentieovereenkomst ten behoeve van de dienstverlening voor Beschermd Wonen en Opvang kan leiden tot deelovereenkomsten rondom nieuwe producten,

Nadere informatie

FACTSHEET SAMENWERKING COA

FACTSHEET SAMENWERKING COA FACTSHEET SAMENWERKING COA LOCATIE EN GEMEENTE VOOR JEUGDHULP AAN ASIELZOEKERSKINDEREN INLEIDING ALGEMEEN Met de inwerkingtreding van de nieuwe Jeugdwet zijn sinds 1-1-2015 de gemeenten verantwoordelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Financieel kader en Tarieven 2015/2016 Inkoop Wmo en Maatschappelijke Opvang Beschermd Wonen GGZ. Inleiding: overgangsrecht

Inhoudsopgave. Financieel kader en Tarieven 2015/2016 Inkoop Wmo en Maatschappelijke Opvang Beschermd Wonen GGZ. Inleiding: overgangsrecht Financieel kader en Tarieven 2015/2016 Inkoop Wmo en Maatschappelijke Opvang Beschermd Wonen GGZ Apeldoorn augustus 2014 1 Inhoudsopgave Inleiding Bestaande middelen en nieuwe middelen Budget Lokaal 2015

Nadere informatie

Dit memo dient om de raadscommissie te informeren over de ontwikkelingen en besluitvorming betreffende de inkoop voor 2016 en 2017 van:

Dit memo dient om de raadscommissie te informeren over de ontwikkelingen en besluitvorming betreffende de inkoop voor 2016 en 2017 van: MEMO Aan De commissie Samenlevingszaken (2 september 2015) Van wethouder mw. E. Deutekom-Muntjewerff Kopie aan Datum 25 augustus 2015 Betreft Inkoop 2016/2017 Wmo en Jeugdhulp: stand van zaken Inleiding

Nadere informatie

Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV

Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV Fysieke overlegtafel INKOOP OMNV Agenda Agenda Opening en mededelingen Bespreking adviezen van de twee werkgroepen Bespreken aanvullingen vanuit de gemeente Verder verloop aanbesteding Vragen en opmerkingen

Nadere informatie

Uitstroom naar zelfstandig wonen: Hoe organiseer je dat?

Uitstroom naar zelfstandig wonen: Hoe organiseer je dat? Uitstroom naar zelfstandig wonen: Hoe organiseer je dat? Mieke Hogervorst Gemeente Leiden Susan van Klaveren Platform31 Agenda Doorstroming Uitstroom, wat is het probleem? Voorwaarden De Opgave: Wonen

Nadere informatie

DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie forensische zorg 8 juni 2017

DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie forensische zorg 8 juni 2017 DEEL I PRESENTATIE Marktconsultatie Forensische zorg Vergroten van de bekendheid met forensische zorg onder gemeenten 8 juni 2017 Agenda bijeenkomst 13.30 13.45 Introductie en kennismaking 13.45 14.00

Nadere informatie

Welkom. Fysieke tafel BW

Welkom. Fysieke tafel BW Welkom Fysieke tafel BW Agenda Welkom en Mededelingen Vaststellen verslag Inbreng Virtuele Tafel Korte terugblik afgelopen jaar en aanbesteding Nieuwe vormgeving overlegtafel WVTTK Afspraken en afronding

Nadere informatie

Wat zijn onze opgaven? Er zijn twee hoofdopgaven waar wij als gemeente invulling aan moeten geven.

Wat zijn onze opgaven? Er zijn twee hoofdopgaven waar wij als gemeente invulling aan moeten geven. Lokale uitgangspunten voor het zorglandschap voor mensen met complexe problematiek Doordecentralisatie Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Gemeente Noordoostpolder Juni 2019 Wat zijn onze opgaven?

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Leerpunten vanuit inkoop 2016 Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn

Nadere informatie

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Mei 2019 Dit is een overzicht van de uitkomsten van de twee werksessies met gemeenten, wijkteams, zorgaanbieders en jongeren.

Nadere informatie

Beoordelingskader Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland

Beoordelingskader Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland Inleiding Beoordelingskader Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2018-2019 De 11 gemeenten in Holland Rijnland, die gezamenlijk alle jeugdhulp inkopen via de TWO jeugdhulp, hebben besloten een Tijdelijk

Nadere informatie

Productenoverzicht Inkoop sociaal domein

Productenoverzicht Inkoop sociaal domein Productenoverzicht sociaal domein In het onderstaande overzicht staat per transitie aangegeven wat voor producten er zijn en op wat voor wijze deze producten worden ingekocht. De producten in het groen

Nadere informatie

Uitgangspunten doordecentralisatie beschermd wonen & maatschappelijke opvang Westfriesland

Uitgangspunten doordecentralisatie beschermd wonen & maatschappelijke opvang Westfriesland Uitgangspunten doordecentralisatie beschermd wonen & maatschappelijke opvang Westfriesland Context: veranderingen BW en MO Decentralisatie Lokale verantwoordelijkheid én budget BW en MO Vanaf 2021 Verdeelsleutel

Nadere informatie

6. Lokale inkoop. 6.1 Inleiding. 6.2 Aspecten die betrekking hebben op de inkoop

6. Lokale inkoop. 6.1 Inleiding. 6.2 Aspecten die betrekking hebben op de inkoop 6. Lokale inkoop 6.1 Inleiding 6.1.1 Amendement inkoopstrategie Op 20 januari 2016 is het amendement op de conceptbesluitpunten 12 en 13 van het Pho Maatschappij van 16 december 2015 ten aanzien van de

Nadere informatie

Oplegnotitie. Betreft: Sturing: Regionale afspraken Wmo en jeugdhulp 2015

Oplegnotitie. Betreft: Sturing: Regionale afspraken Wmo en jeugdhulp 2015 Oplegnotitie Aan : Gemeenteraad Datum vergadering : 26 mei 2014 Van : Agendacommissie Agendapunt : 6 Betreft: Sturing: Regionale afspraken Wmo en jeugdhulp 2015 Doel behandeling Debat en besluitvorming

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE

MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE MAATSCHAPPELIJKE OPVANG EN BESCHERMD WONEN IN DE REGIO OOST-VELUWE ONZE AGENDA VOOR 2016-2020 NA INSPRAAK Sommige mensen hebben zo weinig grip op hun dagelijks leven, dat ze niet zelfstandig kunnen wonen.

Nadere informatie

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014

Inkoopproces regio Midden- Holland. Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 Inkoopproces regio Midden- Holland Bijeenkomst Wmo aanbieders 18 maart 2014 aftrap 1. Introductie. 2. Afzonderlijke bijeenkomst voor jeugdzorg (10 april) 3. Programma voor vanochtend Inhoud van programma

Nadere informatie

Uitgangspuntennotitie lokale inkoop Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet

Uitgangspuntennotitie lokale inkoop Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet Uitgangspuntennotitie lokale inkoop Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet Achtergrond: De nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maakt gemeenten per 1 januari 2015 bestuurlijk en financieel

Nadere informatie

Verwerving opvang, wonen en herstel 16 maart 2017

Verwerving opvang, wonen en herstel 16 maart 2017 Verwerving opvang, wonen en herstel 16 maart 2017 Agenda Doel van de bijeenkomst Voorstellen Terugblik 9 maart Bouwstenen, leefgebieden, treden, resultaten Toegangskader & eisen/wensen Vervolgbijeenkomsten

Nadere informatie

*ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014

*ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014 *ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014 Agendanr. 9. Aan de Raad No.ZA.14-28578/DV.14-380, afdeling Samenleving. Sellingen, 11 september 2014 Onderwerp: Inzet middelen cliëntondersteuning

Nadere informatie

CONVENANT BESCHERMD WONEN /BEGELEIDING MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE

CONVENANT BESCHERMD WONEN /BEGELEIDING MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE CONVENANT BESCHERMD WONEN /BEGELEIDING MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE De colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van Aa en Hunze, Assen, Hoogeveen, Meppel, MiddenDrenthe, Noordenveld,

Nadere informatie

Concept Opdrachtformulering Beschermd. Wonen en Maatschappelijke Opvang Lekstroom. vrijdag 21 september Inleiding/probleemstelling

Concept Opdrachtformulering Beschermd. Wonen en Maatschappelijke Opvang Lekstroom. vrijdag 21 september Inleiding/probleemstelling vrijdag 21 september 2018 Concept Opdrachtformulering Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Lekstroom 1.Inleiding/probleemstelling In 2020 zal de decentralisatie van beschermd wonen en maatschappelijke

Nadere informatie

Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018

Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018 Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018 Vraag MGR algemeen 1 Waarom is gekozen voor een modulaire Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Vermindering administratieve lasten binnen de regio Amersfoort. 27 maart 2018

Vermindering administratieve lasten binnen de regio Amersfoort. 27 maart 2018 Vermindering administratieve lasten binnen de regio Amersfoort 27 maart 2018 Agenda Gebruik standaarden voor de nieuwe zorgtaken als gevolg van de decentralisatie Wat is Amersfoort? Aanpak implementatie

Nadere informatie

Dilemma s in de toegang Jeugd

Dilemma s in de toegang Jeugd Dilemma s in de toegang Jeugd Inrichting Toegang In Zwolle werken we met 5 sociale wijkteams, gekoppeld aan 5 stadsdelen Deze wijkteams geven uitvoering aan de Jeugdwet, WMO en participatiewet. Dit zijn

Nadere informatie

Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten

Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten 1 Even terug in de historie van de regio Savanna: start regionale samenwerking jeugd 1 gezin 1 plan is in de regio ontstaan Gezamenlijk Verwijsindex

Nadere informatie

Oude en nieuwe Wmo. ondersteuning. 2 Deze resultaatgebieden zijn: a. een huishouden te voeren; b. zich te verplaatsen in en om de woning;

Oude en nieuwe Wmo. ondersteuning. 2 Deze resultaatgebieden zijn: a. een huishouden te voeren; b. zich te verplaatsen in en om de woning; Oude en nieuwe Wmo De Tweede Kamer is akkoord met het Voorstel van wet Wmo 2015. Na behandeling in de Eerste Kamer zal dit voorstel eind 2014 de huidige Wmo gaan vervangen. Tussen de huidige Wmo en het

Nadere informatie

HET WIE-WAT-WAAROM VAN DE TILBURGSE AANPAK ZORG, WERK EN JEUGDHULP IN TILBURG

HET WIE-WAT-WAAROM VAN DE TILBURGSE AANPAK ZORG, WERK EN JEUGDHULP IN TILBURG HET WIE-WAT-WAAROM VAN DE TILBURGSE AANPAK ZORG, WERK EN JEUGDHULP IN TILBURG WAAROM DE TRANSFORMATIE? Het zorgstelsel in Nederland is in de loop der jaren complex en duur geworden. Bovendien krijgen mensen

Nadere informatie

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam

Oktober Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Oktober 2013 Informatiebijeenkomst Inkoop Langdurige Zorg in Rotterdam Doel informatiebijeenkomst 1. Informeren marktpartijen over inkoopplannen gemeente 2. Toetsen op uitvoerbaarheid 3. Uitnodigen om

Nadere informatie

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016

OPLEGGER * * Datum 1 juni 2016 Nummer Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 Datum 1 juni 2016 Nummer 2016-06- Datum commissievergadering 14/15 juni 2016 Datum raadvergadering 28 juni 2016 OPLEGGER Registratienummer 2016-17050 / 16Z.003029 Onderwerp Inkoopplannen Wmo en Jeugd 2017

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 19 juni 2018 Zaaknummer: 479483 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Wmo en beschermd wonen/ maatschappelijke opvang. Stand van zaken 18 januari 2016

Wmo en beschermd wonen/ maatschappelijke opvang. Stand van zaken 18 januari 2016 Wmo en beschermd wonen/ maatschappelijke opvang Stand van zaken 18 januari 2016 Kaders: Nieuwe Wmo 2015 Wmo Wmo beleidsplan 2013-2016 Inrichting Sociale infrastructuur 26-05-2014 Verordening Wmo (29-09-2014)

Nadere informatie

Case Jeugdhulpregio Rijnkoog

Case Jeugdhulpregio Rijnkoog Case Jeugdhulpregio Rijnkoog Situatieschets Jeugdhulpregio Rijnkoog (fictief) bestaat uit 15 gemeenten. De regio telt 600.000 inwoners, waarvan 120.000 in de leeftijdscategorie 0-18 jaar. De regio is centraal

Nadere informatie

Verbeterprogramma Jeugd Transitie Jeugdzorg en Passend Onderwijs. Themaraad Gemeente Heerde, 2 juni 2014 Rob van de Zande

Verbeterprogramma Jeugd Transitie Jeugdzorg en Passend Onderwijs. Themaraad Gemeente Heerde, 2 juni 2014 Rob van de Zande Verbeterprogramma Jeugd Transitie Jeugdzorg en Passend Onderwijs Themaraad Gemeente Heerde, 2 juni 2014 Rob van de Zande Onderwerpen Cijfers Beleidsnota Inkoop Budget Vervolgproces Nieuwe taken: 5+5 1.

Nadere informatie

B&W Vergadering. 6. het college heeft besloten bijgevoegde bewerkersovereenkomst overeen te komen met de gemeente Venlo (bijlage 6).

B&W Vergadering. 6. het college heeft besloten bijgevoegde bewerkersovereenkomst overeen te komen met de gemeente Venlo (bijlage 6). 2.1.5 Verlenging afspraken beschermd wonen en maatschappelijke opvang 1 Dossier 1598 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1598 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 11 april 2017 Agendapunt 2.1.5 Omschrijving

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein regio Arnhem In de regio Arnhem werken 12 gemeenten al enige tijd intensief samen bij de voorbereidingen op de decentralisaties in het sociale domein. In de afgelopen periode

Nadere informatie

Routeformulier college en raad

Routeformulier college en raad Routeformulier college en raad Onderwerp: Verzelfstandiging regio Noord-Veluwe beschermd wonen - maatschappelijke opvang NIET INVULLEN Registratienummer: Paraaf secretaris: 17h0005248 / h170019575 Algemeen

Nadere informatie

Instructie voor gecontracteerde aanbieders ( t/m )

Instructie voor gecontracteerde aanbieders ( t/m ) Instructie voor gecontracteerde aanbieders (29-8-16 t/m 11-9-16) U heeft zich als zorgaanbieder ingetekend op één of meer van de volgende raamovereenkomsten: - Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen WMO

Nadere informatie

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/7 datum nota: 27 mei 2015

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/7 datum nota: 27 mei 2015 nr(s) geregistreerde stuk(ken): 88406 blad: 1/7 datum nota: 27 mei 2015 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1552 - Transformatie sociaal domein; 1624 - Jeughulp onderwerp: Inkoop

Nadere informatie

De Wmo Bob van der Meijden / VNG Sociaal Domein 17 september 2015

De Wmo Bob van der Meijden / VNG Sociaal Domein 17 september 2015 De Wmo 2015 Bob van der Meijden / VNG Sociaal Domein 17 september 2015 Programma Gemeenten en zorg Waarom decentraliseren? Samenwerken in de wijk Van transitie naar transformatie Het sociale domein Democratische

Nadere informatie

Inkoopstrategie Jeugd/Wmo. Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019

Inkoopstrategie Jeugd/Wmo. Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019 Inkoopstrategie Jeugd/Wmo Bijeenkomst aanbieders Jeugd 26 juni 2019 Inhoud Scope inkoopstrategie Inhoudelijke uitgangspunten Onze noties Uitgangspunten inkoop Naar een nieuwe werkwijze Uw reactie Onderscheid

Nadere informatie

Zorginkoop 2016 en verder

Zorginkoop 2016 en verder Zorginkoop 2016 en verder Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Terugblik op 2014 (zorginkoop ten behoeve van 2015)... 3 3. Het speelveld in 2016 en volgende jaren... 4 4. Inkoop ten behoeve van 2016 en volgende

Nadere informatie

Convenant regionale samenwerking Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen (MO/BW) Oost-Veluwe

Convenant regionale samenwerking Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen (MO/BW) Oost-Veluwe Convenant regionale samenwerking Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen (MO/BW) Oost-Veluwe Ondergetekenden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem,

Nadere informatie

FINANCIËLE CONSEQUENTIES

FINANCIËLE CONSEQUENTIES Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 28 april 2014 10 2014/ n.v.t. wethouder J. Otterloo-Ripperda Kenmerk

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Inkoop jeugdhulp Hart van Brabant

Collegevoorstel. Zaaknummer Inkoop jeugdhulp Hart van Brabant Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Met de komst van de transitie (1 januari 2015) werd in de regio Hart van Brabant de samenwerking gezocht in het sociaal domein (Wmo, Jeugdwet en Participatiewet).

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Inkoop sociaal domein Steller D. Wal De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 60 37 Bijlage(n) - Ons kenmerk 6029481 Datum Uw brief van Uw kenmerk Geachte

Nadere informatie

De nieuwe Jeugdwet op hoofdlijnen. André Schoorl Programma stelselherziening jeugd

De nieuwe Jeugdwet op hoofdlijnen. André Schoorl Programma stelselherziening jeugd De nieuwe Jeugdwet op hoofdlijnen André Schoorl Programma stelselherziening jeugd Aanleiding Conclusies Parlementaire werkgroep 2011: - Huidige stelsel is versnipperd - Samenwerking rond gezinnen schiet

Nadere informatie

Perceelbeschrijving. Jeugd en gezinsteam

Perceelbeschrijving. Jeugd en gezinsteam Perceelbeschrijving Jeugd en gezinsteam Samenwerkende gemeenten Holland Rijnland: Alphen aan den Rijn Hillegom Kaag en Braassem Katwijk Leiden Leiderdorp Lisse Nieuwkoop Noordwijk Noordwijkerhout Oegstgeest

Nadere informatie

VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding

VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop WMO begeleiding Binnen de overeengekomen basisovereenkomst ten behoeve van dienstverlening voor Wmo zullen er deelovereenkomsten rondom nieuwe producten, diensten, processen en

Nadere informatie

Instructie cliëntprofielen

Instructie cliëntprofielen Bijlage 4 Instructie cliëntprofielen Dit document beschrijft: 1. Inleiding cliëntprofielen 2. Proces ontwikkeling cliëntprofielen 3. Definitie cliëntprofielen 4. De cliëntprofielen op hoofdlijnen 5. De

Nadere informatie

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING VERENIGING BEDRIJFSTAK ZORG 400.11/me november 2011 STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING De verplaatsing van (extramurale) begeleiding van de AWBZ naar de WMO en dus de gemeenten biedt nieuwe

Nadere informatie

FOT Beschermd Wonen. d.d

FOT Beschermd Wonen. d.d FOT Beschermd Wonen d.d. 13-06-2017 1 Startdocument BW 2 Kaders van de inkoop beschermd Wonen Inhoudelijk: Visie volgens groeidocument / Dannenberg Realiseren randvoorwaarden een gedeelde verantwoordelijkheid

Nadere informatie

BIJEENKOMST OVER ONTWIKKELINGEN JEUGDHULP VHL

BIJEENKOMST OVER ONTWIKKELINGEN JEUGDHULP VHL BIJEENKOMST OVER ONTWIKKELINGEN JEUGDHULP VHL VOOR AANBIEDERS JEUGDHULP 5 NOVEMBER 2018 Vijfheerenlanden: vanaf 1 januari een nieuwe gemeente ovijfheerenlanden is een middelgrote gemeente met 55.000 inwoners,

Nadere informatie

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio.

Gebruik In de bijlage (volgt nog) zijn gegevens opgenomen over het gebruik dagactiviteiten in 2015 in de regio. Startnotitie Dagactiviteiten Huidige situatie In de huidige uitvoering van dagactiviteiten is een onderscheid in drie segmenten : dagactiviteiten voor jeugd, volwassenen en ouderen. Zij worden gescheiden

Nadere informatie

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Doel Wmo Beleidsplan 1 Een samenhangend antwoord Specifiek en Meetbaar Wat te doen en met wie Acceptatie en Realistisch Termijn Het Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Informatie Inkoop Wmo

Informatie Inkoop Wmo Informatie Inkoop Wmo Programma Inhoud presentatie 1. Inleiding 2. Informatie inkoop uitgangspuntennotitie 3. Vragen Begeleiding: Proces tot nu Inventarisatie Bestaande Klanten BGI BGG KVB Heerde 162 110

Nadere informatie

Bijeenkomst Leidse regio Begeleiding & Dagbesteding per september 2017

Bijeenkomst Leidse regio Begeleiding & Dagbesteding per september 2017 Bijeenkomst Leidse regio Begeleiding & Dagbesteding per 2018 5 september 2017 2 Inhoud presentatie Terugblik op bijeenkomst van 20 juni BW & ind. begeleiding: Aanpassingen per 2018 Dagbesteding: Pas op

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 4 Onderwerp: Transformatie jeugdzorg Regionaal projectplan Datum: 10 december 2012 Portefeuillehouder: Jhr. M.R.H.M. von Martels

Nadere informatie

raadsvergadering: 1 juli 2015 Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein

raadsvergadering: 1 juli 2015 Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 1 juli 2015 onderwerp: Vaststellen Technische begrotingswijziging Sociaal Domein bijlage: ontwerp-besluit datum: gemeenteblad I nr.: agenda nr.: Aan de gemeenteraad, 1.

Nadere informatie

2. Prestaties. 1.Contracteren. 3. Toeleiden. 4. Monitoren. 5. Bekostigen

2. Prestaties. 1.Contracteren. 3. Toeleiden. 4. Monitoren. 5. Bekostigen 1.Contracteren Opzet memo werkgroep Tarifering Inleiding De inkoop van Jeugdhulp in de regio Dommelvallei+ krijgt vorm via bestuurlijk aanbesteden. Binnen het bestuurlijk aanbesteden wordt gewerkt met

Nadere informatie

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017 Uitgangspunten Inkoopkader 2018 Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017 Aanleiding Aflopen van de huidige deelovereenkomsten: Deelovereenkomst Jeugd 31 dec. 2017 Jeugdbescherming/Jeugdreclassering 31 dec.

Nadere informatie

Transitie en transformatie Jeugdzorg. Themabijeenkomst 16 september 2013

Transitie en transformatie Jeugdzorg. Themabijeenkomst 16 september 2013 Transitie en transformatie Jeugdzorg Themabijeenkomst 16 september 2013 Agenda Film: Transitie jeugdzorg Jeugdwet en Wetstraject Film: Regionaal transitie arrangement Regionaal transitie arrangement Film:

Nadere informatie

Evaluatie dagbesteding

Evaluatie dagbesteding Evaluatie dagbesteding Uitkomsten en vervolg Presentatie FOT Ilse Greive 28 februari 2019 Presentatie evaluatie dagbesteding 1. Belangrijkste uitkomsten per sector 2. Constateringen SDD 3. Effect transformatie

Nadere informatie

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen. Juni 2017

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen. Juni 2017 Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Dalfsen Juni 2017 Toetsingskader Dalfsen Aandachtspunten / bronnen voor de toezichthouder zijn in alle gevallen: Dossieronderzoek; Vraaggesprek met cliënt; Eventueel

Nadere informatie