NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ!"

Transcriptie

1 1 NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! WaterlandNatuurlijk, lokaal onderscheidend van de landelijke partijen door onafhankelijke politiek. De inwoners van Waterland zijn heel goed in staat om zelf te kiezen waar zij voor staan. WaterlandNatuurlijk is lokaal, sociaal en betrokken. Wonen en werken gaat samen in onze prachtige internationaal bekende landschap, onze gemeente Waterland. Wij nodigen u uit om ons verkiezingsprogramma te lezen; VERKIEZINGEN 2014 WaterlandNatuurlijk hecht aan een realistisch verkiezingsprogramma. Van ons krijgt u geen zweverige idealen voorgeschoteld. Ook geen beloften die we niet waar kunnen maken. WaterlandNatuurlijk staat voor een samenleving waar wonen en werken samengaat. Met oog voor onze groene omgeving. In Waterland wonen we in een internationaal bekend landschap. Dat brengt vele toeristen naar Waterland, uit binnen en buitenland. Dat willen wij graag stimuleren. Op de volgende pagina leest u ons nieuwe verkiezingsprogramma;

2 2 Verkiezingsprogramma 2014; nieuwe speerpunten van beleid 1 het financieel gezond houden van de gemeente Waterland, zo lang mogelijk een zelfstandige gemeente blijven 2 burgerparticipatie in álle kernen 3 stimuleren van (water-)toerisme en recreatie 4 inzetten op onderhoud openbaar groen en openbare ruimtes 5 behoud van de bedrijven voor de gemeente Waterland; werkgelegenheid 6 inzetten op meer handhaving 7 dienstverlening aan onze inwoners 8 meer jongerenwoningen, niet alleen in Monnickendam, maar ook op Marken, in Ilpendam, en Broek in Waterland 9 realisatie brede scholen in Monnickendam en Broek in Waterland, behoud van kleine scholen in de kleine kernen 10 ouderenwerk 11 ruim aandacht en uitvoering van het nieuwe beleid voor de WMO; de Kanteling 12 inzetten op zonnepanelen, led-verlichting en duurzaamheid 1 Financiële huishouding Net zoals de vorige periode hecht WaterlandNatuurlijk aan een gezonde financiële huishouding. Geen belastingverhogingen in deze financieel instabiele tijden. Niet de rekening bij de inwoners neerleggen, maar bezuinigen. Dat is ons gelukt. Mede door WaterlandNatuurlijk is wethouder Hoekstra geïnstalleerd. Dit heeft geleid tot een gedegen financieel beleid en een jaarlijkse begroting die door alle inwoners te lezen valt (elk jaar in november). Dat vinden wij belangrijk. Tenslotte bepaalt ù waar in onze gemeente geld aan uitgegeven wordt. We hebben voor de komende jaren 1 miljoen moeten bezuinigen en dat is gelukt. Niet zonder slag of stoot, maar zonder voorzieningen te laten vallen. Een voorbeeld is de bibliotheek; alle 4 de vestigingen kunnen blijven. Het kan niemand ontgaan zijn; door nationale wet- en regelgeving is besloten dat men grotere gemeenten wil. Als lokale partij wil WaterlandNatuurlijk dat de gemeente Waterland zo lang mogelijk een zelfstandige gemeente blijft. Wij willen zelf bepalen wat er in onze leefomgeving gebeurd, van tafeltennistafels tot woningen en bedrijven.

3 3 Als de omstandigheden veranderen, hetzij door dwang, hetzij door de situatie dat er te veel taken op de gemeente afkomen die met samenwerking en inspanningen in de automatisering niet op te lossen zijn, willen wij dat de inwoners van Waterland de gelegenheid krijgen zich uit te spreken door middel van een referendum. Hierin zal dan gevraagd worden aan de burgers met welke gemeente zij willen fuseren. Daarbij zal ook een kostenplaatje getoond moeten worden wat de lasten (belastingen) voor de burgers zullen zijn. 2 Burgerparticipatie in álle kernen Afgelopen periode is er een begin gemaakt met bezoeken van de raadsleden aan alle kernen van Waterland. WaterlandNatuurlijk is hier een groot voorstander van. Vele wensen van de dorpskernen zijn op deze manier in vervulling gegaan. O.a. op Marken een monument, een visie op Broek, een u rijdt te hard paal vanuit Uitdam, die op meerdere plekken inzetbaar is. Er is ook een begin gemaakt met het beschikbaar stellen van budgetten om ideeën die leven bij onze inwoners invulling te geven. Na een eerste aarzeling is dit een groot succes geworden. WaterlandNatuurlijk wil hier mee doorgaan. 3 Toerisme en recreatie Vanuit de Stadsregio wordt onze prachtige gemeente Waterland steeds meer als achtertuin van Amsterdam gezien. WaterlandNatuurlijk is daar niet gelukkig mee. Echter, we kunnen als gemeente hier wel ons voordeel uit halen. Het stimuleren van dagrecreatie, watertoerisme en overig toerisme biedt werkgelegenheid en inkomsten voor onze gemeente. Als het dan toch moet, dan doen we het goed. 4 Onderhoud openbare ruimtes en openbaar groen Wij willen zwaar inzetten op onderhoud openbaar groen en de openbare ruimtes. Verschillend van aanleg voor sportfaciliteiten, inrichten speelplaatsen, onderhoud aan plantsoenen en ander openbaar groen. Continueren van onderhoud voor de begraafplaatsen. Behoud van het zwembad. Onderhoud aan het recreatiegebied Hemmeland. Overlast door hondenpoep in de straat zoveel mogelijk beperken. Onderhoud aan tewaterlaatplaatsen voor boten blijft onze aandacht houden. WaterlandNatuurlijk is daar de vorige periode al mee begonnen en wij willen dat graag voortzetten.

4 4 5 Behoud van de bedrijven in de gemeente Waterland; werkgelegenheid WaterlandNatuurlijk vindt dat wonen en werken samen moet gaan. Het behoud van bedrijven in onze gemeente biedt werkgelegenheid. De bedrijven verzorgen vaak ook een stuk sponsoring voor verenigingen, organiseren evenementen, bemensing van onze brandweer en zorgen voor leefbaarheid in de kernen. Daarnaast zetten wij in op toerisme voor werkgelegenheid. Kleinschalig toerisme, maar ook de bouw van een hotel wordt daarbij niet geschuwd. 6 Inzetten op meer handhaving Vaak bereiken ons berichten van overlast, variërend van hondenpoep, fout parkeren of overtredingen van de milieuwetten tot keihard varen door de binnenwateren. Inwoners kunnen elkaar aanspreken op overlast maar helaas werkt dat niet altijd. Omdat de politie niet altijd (bijna nooit) aanwezig is wordt door de gemeente als alternatief Buitengewone Opsporing Ambtenaren ingezet; de zogenaamde BOA s. In de vorige raadsperiode is bezuinigd op de inzet van deze BOA s. Dat heeft volgens WaterlandNatuurlijk niet naar tevredenheid uitgepakt. Wij zullen ons opnieuw uitspreken voor meer uren voor deze BOA s omdat het nodig is. 7 Dienstverlening aan de inwoners WaterlandNatuurlijk meent dat de gemeente Waterland behoorlijk omgaat met inwoners en organisaties in de gemeente. Dit mag minimaal zo blijven. WaterlandNatuurlijk wil als lokale partij vooral acteren op signalen uit de gemeentelijke samenleving. De kwaliteit van dienstverlening moet ook gewaarborgd worden bij de nieuwe taken rond de jeugdzorg, de AWBZ-zorg en onderwijs. Onderzoeken naar tevredenheid van belanghebbenden (klanttevredenheidsonderzoeken) en ombudsrapportages zijn mede input voor beoordeling en waar nodig verbetering. 8 Meer jongerenwoningen, niet alleen in Monnickendam, maar ook op Marken, in Ilpendam en in Broek in Waterland WaterlandNatuurlijk wil meer jongerenwoningen. In Broek in Waterland, Monnickendam, Ilpendam en op Marken. Natuurlijk willen onze jongeren in onze gemeente blijven. Het is ook belangrijk. De jongeren spelen een grote rol in onze gemeente; vrijwilligers bij sportverenigingen, dorpshuizen, bemensing van de brandweer. Niks geen tijdelijke woningen maar passende goede behuizing. Daarbij eerst zo veel mogelijk bestaande bouw en inbreilokaties benutten. Helaas is het bouwen van goedkope huurwoningen bijna een utopie. Bovendien is er geen enkele garantie dat deze woningen ook voor Waterlandse jongeren beschikbaar komen. Sinds alle woningbouwcorporaties door de financiële crisis in de problemen zijn gekomen is het aanbod van huurwoningen via Woningnet nihil. Veel huurwoningen worden verkocht.

5 5 WaterlandNatuurlijk zal daarom mede inzetten op kleine koopwoningen, die voor alle jongeren betaalbaar zijn. Geen dure woningen dus, maar betaalbare kleine goede woningen voor de doelgroep. Het kan. 9 Brede scholen in Broek in Waterland en Monnickendam Afgelopen periode is de Brede School Ilpendam gerealiseerd. Het is de nieuwe vorm van scholen waarbij niet alleen het onderwijs, maar ook opvang in verschillende vormen plaats vindt. Sport, culturele activiteiten, en in Monnickendam ook ruimte voor het Centrum voor Jeugd en Gezin en de bibliotheek. WaterlandNatuurlijk wil de Brede Scholen voor Monnickendam en Broek in Waterland zo snel mogelijk realiseren. Het spreekt bijna voor zich dat wij de kleine scholen willen behouden voor Waterland. Zuiderwoude, Ilpendam, maar ook in Monnickendam. Het is belangrijk voor de leefbaarheid in onze kernen. 10 Ouderenwerk Leefbaarheid voor ouderen in de kernen van de gemeente Waterland, dat is waar WaterlandNatuurlijk voor staat. Leefbaarheid begint met een geschikte leefomgeving. De Waterlandse bevolking wordt steeds ouder en blijft steeds langer thuis wonen. Wij vinden dat de leefomgeving goed geregeld moet zijn. Mensen willen elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen; dit geldt ook voor ouderen. Samen eten, samen sporten, samen dagje weg zijn daar voorbeelden van. WaterlandNatuurlijk wil dat er in iedere kern een plek is waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Dan moet je elkaar ook kunnen bereiken. Goed openbaar vervoer en extra seniorenvervoer is hier van groot belang. WaterlandNatuurlijk zal zich inzetten om het vervoer van ouderen op een zo hoog mogelijk peil te brengen. 11 WMO-beleid en de Kanteling Het WMO beleid staat voor de uitvoering voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In de vorige periode is daar ruim uitvoering aan gegeven. Door regel- en wetgeving vanuit de overheid gaat er veel veranderen. Voorheen was de gedachte dat men recht had op voorzieningen. Dat gaat veranderen. Nu gaat men meer kijken naar wat iemand nodig heeft om te participeren in de maatschappij. Die verandering noemt men de Kanteling. Dat kunnen voorzieningen zijn maar ook deelname op het sociale vlak, eenzaamheid bestrijden enz. WaterlandNatuurlijk wil dat het goed geregeld is. Iedereen moet kunnen meedoen. 12 Zonnepanelen Tot onze grote tevredenheid zijn er geen windmolens bij gekomen. Niet alleen het beleid in de gemeente Waterland heeft daar toe geleid maar ook vanuit de Provincie N-H is er inzicht dat ons landschap niet geschikt is voor windmolens. Wel zien wij graag de zonnepanelen komen. Niet zozeer in de oude historische kernen maar daar waar het kan. Zo veel mogelijk.

6 6 Led-verlichting heeft de toekomst, ook WaterlandNatuurlijk vindt dit een goed idee. Zoveel mogelijk toepassen in openbare ruimtes. Duurzaamheid komt in vele vormen voorbij en wij willen dat als WaterlandNatuurlijk zo veel mogelijk ondersteunen. WaterlandNatuurlijk had de vorige keer in haar verkiezingsprogramma als speerpunten van beleid; géén windmolens in ons landschap, wel zonnepanelen woningbouw voor jongeren versterken van toerisme en recreatie een financieel gezonde huishouding voor de gemeente Waterland burgerparticipatie in alle kernen Nog meer gerealiseerde standpunten zijn; riooldifferentiatie, een eerlijker verdeelsysteem voor aansluiting op het riool géén verhogingen van de gemeentelijke belastingen een financieel gezonde huishouding voor de gemeente Waterland het definitief aanstellen van de jongerenwerker het ruim uitvoeren van het WMO-beleid aansluiten bij Burgernet, het landelijke politie-opsporingsnet AED6MinutenWaterland en stichting Marken-Uitdam kunnen blijven oefenen door gelden beschikbaar te stellen voor oefenavonden. ondanks de bezuinigingsronde behoud van 4 bibliotheekvestigingen het behoud van muziekonderwijs op de scholen de peuterspeelzalen kunnen doorgaan het aanpakken van overlast hondenpoep, meer borden, en hondenpoepzakjes gratis de tewaterlaatplaats in Ilpendam is opgeknapt en ligt er prima bij in Broek in Waterland is het Paulplantsoen behouden als monument in Broek in Waterland nieuwe speeltoestellen bij de Veenderijvaart 4 kunstgrasvelden zijn mede door WaterlandNatuurlijk mogelijk gemaakt burgerparticipatie in álle kernen, mét budget voor te realiseren ideeën Katwoude; realisatie revalideringscentrum Huis aan het Water Wilt u meer van ons weten, kijkt u dan op onze website

7 7

WATERLANDNATUURLIJK. Verkiezingsprogramma LOKALE PARTIJ. Voor een mooi Waterland, Natuurlijk! Een gemeente die de burgers voorop zet.

WATERLANDNATUURLIJK. Verkiezingsprogramma LOKALE PARTIJ. Voor een mooi Waterland, Natuurlijk! Een gemeente die de burgers voorop zet. LOKALE PARTIJ WATERLANDNATUURLIJK Voor een mooi Waterland, Natuurlijk! Verkiezingsprogramma 2018-2022 Een gemeente die de burgers voorop zet. Wilt u dat ook? Elke 4 jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Verkiezingsdebat maandag 5 maart terugkijken

Verkiezingsdebat maandag 5 maart terugkijken Verkiezingsdebat maandag 5 maart 2018 3. terugkijken : - Woongemeente / woningbouw - Recreatieve ontwikkeling - Nostalgisch en concreet invullen - Jeugdzorg - WMO - Verkiezingsprogramma van 4 jaar geleden

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA!

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE 2014-2018 HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal Het kan anders Ons land verandert snel. Niet alleen kennen we op dit moment in Nederland financieel

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

www.liberaalhardenberg.com Verkiezingsprogramma "Naar een transparante en eerlijke toekomst"

www.liberaalhardenberg.com Verkiezingsprogramma Naar een transparante en eerlijke toekomst Verkiezingsprogramma 2014 2018 "Naar een transparante en eerlijke toekomst" Inleiding De afgelopen vier jaar heeft Liberaal Hardenberg als eenmansfractie steeds de strijd aangebonden met gevestigde opvattingen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we onze beschouwingen uit mogen spreken over de politieke gang van zaken en de daarmee samenhangende begroting.

Nadere informatie

B. Mag de verdere ontwikkeling van het Dru-complex eventueel meer geld van de gemeente kosten? - Ja - Nee - Geen mening

B. Mag de verdere ontwikkeling van het Dru-complex eventueel meer geld van de gemeente kosten? - Ja - Nee - Geen mening DE VRAGEN VOOR HET BURGERBEGROTINSGFORUM OP 30 OKTOBER 2010 Groep 1: Leefbaarheid A. Zaal: Loungezaal. Gespreksleider: Jan Finkenflügel. 1 Het idee in de begroting is dat een goed voorzieningenniveau van

Nadere informatie

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen!

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen! PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma 2014-2018 Gewoon doen! 1 De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten Solidair, samen en een stimulerende (ondersteunende) overheid De PvdA werkt aan een solidaire

Nadere informatie

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018 1 De VVD Oostzaan is trots op haar inwoners en op het dorp. Een dorp met vele mogelijkheden. Oostzaan is een groene buffer tussen Zaanstad, Purmerend en Amsterdam. Oostzaan heeft een rijk verenigingsleven

Nadere informatie

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en

Ons verkiezingsprogramma is tot stand gekomen op een manier die bij Trots Pijnacker-Nootdorp past: onderscheidend met lef en VERKIEZINGS- PROGRAMMA VOORWOORD Het is met veel plezier dat ik het voorwoord schrijf voor het verkiezingsprogramma van Trots Pijnacker-Nootdorp (TPN). Op 21 maart aanstaande zal Trots wederom meedoen

Nadere informatie

Achtergrondnotitie tbv discussiebijeenkomsten over toekomst gemeente Waterland

Achtergrondnotitie tbv discussiebijeenkomsten over toekomst gemeente Waterland Achtergrondnotitie tbv discussiebijeenkomsten over toekomst gemeente Waterland 16 april 2019 Informatie voor u als inwoner bij de discussiebijeenkomsten in de kernen. Pagina 1 van 10 Inhoud Inhoud... 1

Nadere informatie

Coalitieakkoord Gemeente Beek Sociaal Verder

Coalitieakkoord Gemeente Beek Sociaal Verder Coalitieakkoord Gemeente Beek 2014-2018 Sociaal Verder 1. Inleiding In april 2014 hebben wij, de politieke partijen BBB-NDB en Progressief Beek, overeenstemming bereikt over het vormen van een coalitie

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA

VERKIEZINGSPROGRAMMA CDA VIANEN VERKIEZINGSPROGRAMMA 2010-2014 Vianen zelfstandig, sociaal en leefbaar Uitgangspunten. Uitgangspunten voor ons verkiezingsprogramma zijn de CDA - kernwaarden: gerechtigheid, solidariteit, gespreide

Nadere informatie

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING Berkelland BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING met elkaar voor elkaar Verkort verkiezingsprogramma 2014-2018 Kijk voor het volledige CDA verkiezingsprogramma op onze website www.cdaberkelland.nl www.cdaberkelland.nl

Nadere informatie

Algemene beschouwingen. programmabegroting november 2017

Algemene beschouwingen. programmabegroting november 2017 Algemene beschouwingen 2017 programmabegroting 2018 9 november 2017 Algemene Beschouwingen 2018 Inleiding Zestien van de zeventien warmste jaren ooit zijn gemeten tussen 2000 en 2017. Er wordt sinds 1706

Nadere informatie

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen

Slochteren: niet aan grenzen gebonden. Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Slochteren: niet aan grenzen gebonden Programma 2014-2018 Gemeenteraadsverkiezingen Afdeling PvdA Slochteren Slochteren, oktober 2013 Slochteren: niet aan grenzen gebonden Voor u ligt waarschijnlijk het

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015

Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015 Resultaten bewonersenquête m.b.t. begroting 2015 Oud-Beijerland, 24 en 25 oktober 2015 D66, PvdA & GroenLinks Aanleiding Op 4 november wordt de Begroting 2015 in de gemeenteraad van Oud-Beijerland behandeld.

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Agenda Leefbaarheid en vitaliteit Mogelijke maatregelen Openbare ruimte en groen Welzijn en zorg Leren en spelen Wonen Sport

Nadere informatie

Partij van de Arbeid Noord-Beveland Verkiezingsprogramma

Partij van de Arbeid Noord-Beveland Verkiezingsprogramma Partij van de Arbeid Noord-Beveland Verkiezingsprogramma 2014-2018 Algemeen: De Partij van de Arbeid in de Noord-Bevelandse samenleving De leidende gedachte voor de PvdA is een mensvriendelijke samenleving,

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht Samen Sterker Samen Sterker Vrije tijd Mike Broers > gemeente moet verleiden tot bewegen > aansluiten bij Jeugdcultuurfonds > verdere groei Muziekgieterij als verbinden in de popcultuur Vrije tijd Sport & Bewegen In

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Kapelle 2014-2018

Verkiezingsprogramma PvdA Kapelle 2014-2018 Verkiezingsprogramma PvdA Kapelle 2014-2018 De afgelopen jaren hebben zich in onze samenleving veel en verschillende veranderingen voorgedaan, zo ook in Kapelle. We zijn onder andere geconfronteerd met

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Wendy Hermans Monique Speelman Karin Stevens Inhoudsopgave 1 Meedoen in Alblasserdam... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Ontwikkelingen... 3 1.3

Nadere informatie

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma CDA Koggenland Verkiezingsprogramma 2018-2022 De samenleving zijn wij samen CDA Koggenland staat voor een gemeente waar het fijn wonen, goed werken en plezierig recreëren is. Daarom investeren we in voorzieningen

Nadere informatie

VVD- Best. Verkiezingsprogramma Best in Balans

VVD- Best. Verkiezingsprogramma Best in Balans VVD- Best Verkiezingsprogramma 2014-2018 Best in Balans 20 oktober 2013 Best in Balans Voor u ligt het verkiezingsprogramma 2014-2018 genaamd Best in Balans. Met dit verkiezingsprogramma willen we u laten

Nadere informatie

Provinciale verkiezingen 2019

Provinciale verkiezingen 2019 PF Provinciale Verkiezingen 2019 V000 Provinciale verkiezingen 2019 Bedankt dat u mee wilt doen aan deze vragenlijst over de provinciale verkiezingen. Wij zijn benieuwd hoe u denkt over deze verkiezingen

Nadere informatie

MdV UITGESPROKEN TEKST GELDT

MdV UITGESPROKEN TEKST GELDT MdV De begroting is wederom een knap staaltje werk waar door heel veel medewerkers in dit huis veel energie en vakmanschap in is gestoken. Dat verdient waardering, zowel richting college als richting al

Nadere informatie

ENKHUIZEN: stabiel, solidair, slagvaardig. CDA Enkhuizen. Enkhuizen: stabiel, solidair, slagvaardig

ENKHUIZEN: stabiel, solidair, slagvaardig. CDA Enkhuizen. Enkhuizen: stabiel, solidair, slagvaardig CDA Enkhuizen Gemeenteprogramma 2018-2022 Enkhuizen: stabiel, solidair, slagvaardig GOUD IN HANDEN: ENKHUIZEN, IS HET WAARD! Pagina: 1 Voorwoord Voor u ligt het verkiezingsprogramma van het CDA Enkhuizen

Nadere informatie

De economie zit in de lift, maar wat merkt Stadskanaal hiervan?

De economie zit in de lift, maar wat merkt Stadskanaal hiervan? Inleiding Voorzitter Voorjaarsnota 2017 De economie zit in de lift, maar wat merkt Stadskanaal hiervan? Het scenario ziet er voor de gemeente Stadskanaal een stuk minder rooskleurig uit. De transitie jaren

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende

Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende 2018-2022 Heeze-Leende, een gemeente waar iedereen een bijdrage levert aan de maatschappij, kan wonen waar hij of zij wil en kan genieten van uitstekend onderwijs

Nadere informatie

Dodelijke schietpartijen oa in Noorwegen en niet te vergeten in ons veilige Nederland. Denk hierbij aan Alphen aan den Rijn.

Dodelijke schietpartijen oa in Noorwegen en niet te vergeten in ons veilige Nederland. Denk hierbij aan Alphen aan den Rijn. Wat leven we toch in een hectische wereld. Een mogelijke, economische crisis is aanstaande. Banken hebben het moeilijk, de Euro staat onder druk. De Eurolanden hebben het moeilijk. Griekenland bijna failliet.

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee?

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee? Wij gaan ervoor. Doet u mee? > Voorwoord Woensdag 19 maart 2014 kiezen de inwoners van Montfoort een nieuwe gemeenteraad. D66 Montfoort moedigt iedereen aan die mag stemmen om dat ook te doen. In de gemeenteraad

Nadere informatie

Inleiding. Onderzoekstechnische- of andere vragen over dit rapport kunt mailen naar

Inleiding. Onderzoekstechnische- of andere vragen over dit rapport kunt mailen naar Inleiding Gemeente Oss moet de komende jaren miljoen bezuinigen. Om dit te kunnen realiseren wil het gemeentebestuur graag van de inwoners weten hoe zij denken over deze bezuinigingen. Daarom heeft zij

Nadere informatie

Bora Avric, Senior Adviseur Movisie 6/2/2015

Bora Avric, Senior Adviseur Movisie 6/2/2015 Gezonde wijk in wording: Sport als middel tot participatie Bora Avric, Senior Adviseur Movisie 6/2/2015 Sportquiz Vraag 1: Hoeveel procent van de Nederlanders sport minimaal 1 x per maand? 64% of 75 %

Nadere informatie

Partijprogramma

Partijprogramma Partijprogramma 2018-2022 Voorwoord Het Bestuur van Liberaal Heemskerk is blij en trots het partijprogramma en de speerpunten te kunnen presenteren. Het programma gaat over; HEEMSKERK VOOR ONS ALLEMAAL.

Nadere informatie

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d.

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. 30 januari 2013 Goedenavond Burgemeester en leden van de politiek in de gemeente

Nadere informatie

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG PROVINCIAAL BELEID In maart 2015 zijn er weer provinciale statenverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Werken en Leven in een Groene Hoeksche Waard. Verkiezingsprogramma GroenLinks Hoeksche Waard 2014-2018. "Alles van waarde is weerloos"

Werken en Leven in een Groene Hoeksche Waard. Verkiezingsprogramma GroenLinks Hoeksche Waard 2014-2018. Alles van waarde is weerloos Verkiezingsprogramma GroenLinks Hoeksche Waard 2014-2018 Werken en Leven in een Groene Hoeksche Waard "Alles van waarde is weerloos" Lucebert Dat moet dus beschermd worden 1 December 2013 Inhoud 1. Maatschappelijke

Nadere informatie

BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK. Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven

BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK. Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven BERICHTEN UIT DE PRAKTIJK Voorbeelden van hoe je een bericht voor een verkiezingsprogramma kunt schrijven Politieke partijen schrijven op dit moment hun verkiezingsprogramma s. Ze staan daarbij ook open

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma Lokaal Sociaal! Verkiezingsprogramma PvdA Heerhugowaard

Verkiezingsprogramma Lokaal Sociaal! Verkiezingsprogramma PvdA Heerhugowaard Verkiezingsprogramma 2018-2022 Lokaal Sociaal! PvdA Heerhugowaard: Lokaal en sociaal! Democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid, vrijheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de sociaal-democraten.

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Oldambt Aktief

Verkiezingsprogramma. Oldambt Aktief Verkiezingsprogramma Oldambt Aktief 2014 Voor u ligt het verkiezingsprogramma van Oldambt Aktief. Met dit verkiezingsprogramma willen wij proberen om een plek in de gemeenteraad van Oldambt te krijgen

Nadere informatie

Inleiding. Tegenbegroting 2015 PvdA Utrecht pagina 2

Inleiding. Tegenbegroting 2015 PvdA Utrecht pagina 2 Tegenbegroting 2015 Inleiding Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de sociaal-democratie. In deze tegenbegroting 2015 vertaalt de PvdA Utrecht deze

Nadere informatie

Om de school haalbaar en betaalbaar te maken zal ingezet worden op dubbelgebruik van ruimtes.

Om de school haalbaar en betaalbaar te maken zal ingezet worden op dubbelgebruik van ruimtes. Onderhandelingsakkoord CDA-GroenLinks-SP-D66 Hoofdthema s Brede scholen De Brede School Monnickendam moet in gebruik worden genomen in 2016. De Brede School Broek in Waterland moet in gebruik worden genomen

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Leefbare en vitale dorpen in Berkelland 5 Doelenboom Wat speelt er? 6 Bewust worden? Veranderingen in Berkelland en de regio Achterhoek door de krimp lijken

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

Zelfstandig Oudewater pakt door!

Zelfstandig Oudewater pakt door! Zelfstandig Oudewater pakt door! Coalitieprogramma 2016-2018 Onze stad is al meer dan 750 jaar een stad om trots op te zijn. We zijn trots op onze dorpskernen, ons buitengebied, onze monumenten en onze

Nadere informatie

Portefeuilleverdeling

Portefeuilleverdeling Portefeuilleverdeling 2018-2022 (met de programma-indeling vanaf begrotingsjaar 2017) Algemeen 1 e loco-burgemeester J.P. Sinke 2 e loco-burgemeester D.A. Verburg 3 e loco-burgemeester C.A. Verburg Globale

Nadere informatie

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen voor Delft Goed onderwijs voor iedereen D66 wil extra aandacht voor: > > (dreigende) achterstanden > > cultuur, sport, techniek, digitale en sociale vaardigheden en

Nadere informatie

Begrotingskrant Betrokken zorg en samenleving Heerlijk groen wonen. Aalten educatief. Ruimtebeheer. Economische motor. Ontspanning en toerisme

Begrotingskrant Betrokken zorg en samenleving Heerlijk groen wonen. Aalten educatief. Ruimtebeheer. Economische motor. Ontspanning en toerisme Betrokken zorg en samenleving Heerlijk groen wonen educatief Burger bestuur en veiligheid Financiering en algemene dekkingsmiddelen Ontspanning en toerisme Economische motor In deze uitgave: Wat is een

Nadere informatie

Voor een gezond Smallingerland!

Voor een gezond Smallingerland! Voor een gezond Smallingerland! CDA verkiezingsprogramma 2010 2014 Op dinsdag 3 maart 2010 wordt er een nieuwe gemeenteraad gekozen. Het CDA wil met dit verkiezingsprogramma laten zien wat het de komende

Nadere informatie

Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel

Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel Takendebat gemeente Dongen Resultaten raadpleging Inwonerpanel Agenda 2 1 2 3 4 5 6 7 8 Toelichting onderzoek 12 onderwerpen: investeren of bezuinigen? Maatschappelijke participatie en sociale voorzieningen

Nadere informatie

i n t e r n e t p a n e l o v e r b e z u i n i g i n g e n

i n t e r n e t p a n e l o v e r b e z u i n i g i n g e n i n t e r n e t p a n e l o v e r b e z u i n i g i n g e n Mening internetpanel over bezuinigingen In opdracht van: College van burgemeester en wethouders gemeente Purmerend Uitgevoerd door: Team Beleidsonderzoek

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de Partij van de Arbeid. Wij staan voor een spreiding van kennis, macht

Nadere informatie

Workshop decentralisaties sociaal domein. 30 september 2013

Workshop decentralisaties sociaal domein. 30 september 2013 Workshop decentralisaties sociaal domein 30 september 2013 Inhoud Stimulansz Even voorstellen De 3 decentralisaties Wat kan de meerwaarde van sport zijn? Aan de slag met het kaartspel Stimulansz We zijn

Nadere informatie

Voor daadkrachtig en betrokken bestuur

Voor daadkrachtig en betrokken bestuur Voor daadkrachtig en betrokken bestuur Lokaalbelang Lokaalbelang is dé lokale partij voor de vijf kernen van de gemeente Werkendam. Lokaalbelang vindt dat de gemeentelijke politiek afgestemd moet worden

Nadere informatie

WAAROM 50PLUS IN ALLE PROVINCIALE STATEN.

WAAROM 50PLUS IN ALLE PROVINCIALE STATEN. WAAROM 50PLUS IN ALLE PROVINCIALE STATEN. De 50PLUS-partij doet voor de tweede keer in haar bestaan mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten. Daarbij wil de partij in alle provincies haar aanwezigheid

Nadere informatie

QUICK SCAN PROGRAMMABEGROTING 2008 LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN RIJSWIJK

QUICK SCAN PROGRAMMABEGROTING 2008 LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN RIJSWIJK 1 (2007/28317) QUICK SCAN PROGRAMMABEGROTING 2008 LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN RIJSWIJK 1. ONDERZOEKSVRAGEN 1. Kan de raad met de programmabegroting beoordelen of de voorgenomen beleidsmaatregelen doeltreffend

Nadere informatie

Deze notitie beperkt zicht sec tot het creëren van de functie BOA openbare ruimte (OR).

Deze notitie beperkt zicht sec tot het creëren van de functie BOA openbare ruimte (OR). Raad: Beslissing: Voorstel aan de raad Raadsvergadering : 3 juni 2010 Portefeuillehouder : Frans Ronnes Behandeld door : Ad Priems Registratienummer : 219 Onderwerp : Het inzetten van een BOA (Buitengewone

Nadere informatie

Brielle toekomstbestendig?

Brielle toekomstbestendig? Brielle toekomstbestendig? Algemene beschouwingen 2015 Begroting 2016-2019 Partij van de Arbeid Brielle oktober 2015 Algemene Beschouwingen 2016 2019 Brielle toekomstbestendig? Inleiding Deze behandeling

Nadere informatie

MEERJARENBEGROTING SOLIDE BASIS VOOR VOLGENDE RAADSPERIODE

MEERJARENBEGROTING SOLIDE BASIS VOOR VOLGENDE RAADSPERIODE MEERJARENBEGROTING 2018-2021 SOLIDE BASIS VOOR VOLGENDE RAADSPERIODE Speerpunten voor het begrotingsjaar 2018 Algemeen: Blijven werken aan een aantrekkelijke gemeente Moerdijk waar het aantal inwoners

Nadere informatie

COALITIEAKKOORD RICHT ZICH OP VOORTGANG

COALITIEAKKOORD RICHT ZICH OP VOORTGANG PERSBERICHT COALITIEAKKOORD RICHT ZICH OP VOORTGANG Vandaag zijn de kandidaat-wethouders en de hoofdlijnen uit het concept coalitieakkoord gepresenteerd. De wethouders staan in de startblokken om Waterland

Nadere informatie

Begroting 2013 en meerjarenbegroting

Begroting 2013 en meerjarenbegroting Begroting 2013 en meerjarenbegroting 2014-2016. Voorzitter, college, collega raadsleden, mensen op de publieke tribune, luisteraars van de Zuidwest FM en lezers van onze GBWP bijdrage. Onze bijdrage vandaag

Nadere informatie

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen

Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen Samen naar beter! verkiezingsprogramma SP-Westfriesland-Oost gemeenteraadsverkiezingen 2014 - Enkhuizen Hieronder vind je het SP-verkiezingsprogramma voor gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Enkhuizen

Nadere informatie

Opmerkingen naar aanleiding van vragenlijst

Opmerkingen naar aanleiding van vragenlijst Bijlage 2. Opmerkingen naar aanleiding van vragenlijst Hieronder vindt u een overzicht van alle reacties, opmerkingen en suggesties van de jongeren naar aanleiding van het onderzoek. De reacties zijn geanonimiseerd

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Afdeling Rhenen-Elst-Achterberg

Afdeling Rhenen-Elst-Achterberg RHENEN IS VAN ONS ALLEMAAL! PROGRAMMA RAADSPERIODE 2014 2018 De PvdA wil dat Rhenen een gemeente is waar - iedereen gelijke kansen heeft - het veilig leven, wonen en werken is - het kwetsbare wordt beschermd

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Sociale Kwaliteit. Brainstorm 9 december 2015

Sociale Kwaliteit. Brainstorm 9 december 2015 Sociale Kwaliteit Brainstorm 9 december 2015 Aanleiding Nieuw beleid sociale kwaliteit moet ontwikkeld worden. Binnen de Provincie tijdens de vorige Statenperiode is dit thema wegbezuinigd waardoor er

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? 1 Wie bestuurt de gemeente? 2 De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Kerntaken Gemeente Woensdrecht

Onderzoeksrapport Kerntaken Gemeente Woensdrecht Onderzoeksrapport 2010 Gemeente Woensdrecht Uitgevoerd door: Onderzoeksbureau EVA Tel.: 010-4256487 E-mail: info@evaonderzoeksbureau.nl Website: www.evaonderzoeksbureau.nl In opdracht van: Gemeente Woensdrecht

Nadere informatie

Samen voor jouw Toekomst!

Samen voor jouw Toekomst! Verkiezingsprogramma SGP Zederik 2014 2018 Jongeren editie Samen voor jouw Toekomst! Een principiële keus, voor nu en later V e r k i e z i n g s p r o g r a m m a S G P Z e d e r i k 2 0 1 4 2018 Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor.

Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor. Met deze verkiezingseditie informeren wij u over onze motivatie, rode draad en ons verkiezingsprogramma en stellen wij u onze 19 kandidaten voor. Gemeente Belangen Korendijk Gemeente Belangen Korendijk

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden

Nadere informatie

Portefeuilleverdeling College van B&W ( )

Portefeuilleverdeling College van B&W ( ) Portefeuilleverdeling College van B&W (2018-2022) 1. Programma Dichtbij en betrokken Portefeuillehouder Meedoen Bestuurlijke vernieuwing Dienstverlening Visie Kwaliteit dienstverlening Communicatie Visie

Nadere informatie

Begroting 2014 Meerjarenbegroting

Begroting 2014 Meerjarenbegroting Begroting 2014 Meerjarenbegroting 2015-2017 Het is de kunst om het geld dat je beschikbaar hebt optimaal in te zetten! GBWP wil als grootste coalitiepartij de burger niet extra laten betalen voor de Haagse

Nadere informatie

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO Wat is de naam van uw partij? PvdA Hillegom Wie is uw lijsttrekker? Annemieke van Dijk en Fred van Loenen Wie is uw wethouderskandidaat? De PvdA heeft in Hillegom

Nadere informatie

Programma 1 Dienstverlening en informatie

Programma 1 Dienstverlening en informatie Programma 1 Dienstverlening en informatie Totaal Programmaonderdeel 1.1 Dienstverlening 004 Begraafplaatsen en crematoria 7.629 7.629 0 008 Dienstverlening overig 86 0 86 012 Klantcontactkanalen 27.271

Nadere informatie

Nieuw perspectief voor Westerveld

Nieuw perspectief voor Westerveld Nieuw perspectief voor Westerveld Verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad 2014 2018 1 STERK Westerveld is een nieuwe lokale politieke kiesvereniging in de gemeente Westerveld De politieke missie van

Nadere informatie

Startnotitie beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning 2012-2015

Startnotitie beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning 2012-2015 Startnotitie beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning 2012-2015 juli 2011: sector Inwonerszaken, team Openbare Orde, Welzijn en Onderwijs 1 Inleiding Voor u ligt de startnotitie beleidsplan Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

Wmo beleidsplan 2012-2015. Met elkaar voor elkaar; de winst zit hem in het meedoen!

Wmo beleidsplan 2012-2015. Met elkaar voor elkaar; de winst zit hem in het meedoen! Gemeente Gemeente neerijnen neerijnen Wmo beleidsplan 2012-2015 Met elkaar voor elkaar; de winst zit hem in het meedoen! 6 december 2011 Gemeente neerijnen Programma 1 Visie Neerijnen op de Wmo 2 Wat houdt

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Heeze-Leende

Verkiezingsprogramma PvdA Heeze-Leende Verkiezingsprogramma PvdA Heeze-Leende 2018-2022 Bepaal samen met ons de toekomst! Na ons toetreden tot het college van burgemeester en wethouders van Heeze-Leende in mei 2016 met Toon Bosmans als nieuwe

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Stellingen Provinciale Staten

Stellingen Provinciale Staten Stellingen Provinciale Staten Thema s en onderwerpen Toelichting... 2 Algemene informatie... 3 Thema: Economie... 3 1.1 Samenwerking Duitsland *... 3 2.1 Landbouw... 3 3.1 Recreatie en toerisme... 4 Thema

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad 2018-2022 Wij zijn Zoeterwoude Voor CDA Zoeterwoude staat de samenleving centraal. Alleen samen kunnen we ons sterk maken voor een goede toekomst voor

Nadere informatie

U schrijft in uw aanbiedingsbrief dat het economisch en financieel beter gaat, gelukkig wel maar houd er rekening mee dat het lijntje heel dun is.

U schrijft in uw aanbiedingsbrief dat het economisch en financieel beter gaat, gelukkig wel maar houd er rekening mee dat het lijntje heel dun is. Politieke Vereniging Gemeentebelangen Coevorden Aan : Het College van B en W Van de gemeente Coevorden Coevorden, 8 november 2016. Geacht College, Gemeentbelangen wil allereerst het college bedanken voor

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

Bestuursakkoord gemeente Haaren Samen met onze inwoners voor toekomstbestendige dorpen

Bestuursakkoord gemeente Haaren Samen met onze inwoners voor toekomstbestendige dorpen Bestuursakkoord gemeente Haaren 2014 2018 Samen met onze inwoners voor toekomstbestendige dorpen Haaren, 8 mei 2014 Bestuursakkoord 2014-2018 2 Inleiding Hierbij bieden we u het bestuursakkoord 2014-2018

Nadere informatie

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk Plan van aanpak Jongerenraad Moerdijk Inhoud Aanleiding... 3 Jongerengemeenteraad 2015... 3 Beleid... 3 Missie... 3 De rol van de jongerenraad in gemeente Moerdijk... 3 Wat heeft de jongerenraad nodig?...

Nadere informatie

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA 2014-2018 PARTIJ BENEDEN LEEUWEN

VERKIEZINGSPROGRAMMA 2014-2018 PARTIJ BENEDEN LEEUWEN VERKIEZINGSPROGRAMMA 2014-2018 PARTIJ BENEDEN LEEUWEN WIJ ZORGEN voor onze GEMEENTE en voor BENEDEN LEEUWEN in het BIJZONDER WIJ ZORGEN voor onze GEMEENTE en voor BENEDEN LEEUWEN in het BIJZONDER Voorwoord

Nadere informatie

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 De sociale ambitie: Zaanstad manifesteert zich binnen de metropoolregio Amsterdam

Nadere informatie

Programma 1 Dienstverlening en informatie

Programma 1 Dienstverlening en informatie Programma 1 Dienstverlening en informatie Programmaonderdeel 1.1 Dienstverlening 004 Begraafplaatsen en crematoria 7.472 7.472 0 008 Dienstverlening overig 86 0 86 012 Klantcontactkanalen 21.205 0 21.205

Nadere informatie

Programma 1 Dienstverlening en informatie

Programma 1 Dienstverlening en informatie Programma 1 Dienstverlening en informatie Programmaonderdeel 1.1 Dienstverlening 004 Begraafplaatsen en crematoria 7.472 7.472 0 008 Dienstverlening overig 86 0 86 012 Klantcontactkanalen 21.205 0 21.205

Nadere informatie