Verkiezingsprogramma PvdA Heeze-Leende

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkiezingsprogramma PvdA Heeze-Leende"

Transcriptie

1 Verkiezingsprogramma PvdA Heeze-Leende Bepaal samen met ons de toekomst! Na ons toetreden tot het college van burgemeester en wethouders van Heeze-Leende in mei 2016 met Toon Bosmans als nieuwe wethouder, is er eindelijk het een en ander in gang gezet. We hebben, met Toon voorop, veel kunnen bereiken, de afgelopen tijd Om maar eens wat te noemen: Wat betreft het Centrumplan Leende staan nu alle neuzen dezelfde kant op. Het resultaat van alle onderhandelingen mag er zijn: we bouwen een mooi, nieuw dorpshuis en naast een nieuwe school komen er ook nog 26 nieuwe woningen in t hart van Leende. Het project D n Toversnest in Heeze wordt op dit moment opgeleverd. De gemeente heeft een nieuwe bibliotheekorganisatie die nu al veel meer doet dan alleen boeken uitlenen. Na 40 jaar over een randweg om Heeze te hebben gepraat, zijn de werkzaamheden nu ècht van start gegaan. In dit verkiezingsprogramma geven wij aan welke onderwerpen de komende vier jaar belangrijk voor ons zijn. En hoe wij, wéér met Toon voorop, met die onderwerpen aan de slag gaan. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze onderwerpen van heel groot belang zijn voor álle mensen in Heeze, Leende, Leenderstrijp en Sterksel. Wij bepalen met ons allen de toekomst. En de toekomst is NU! Politiek is ook gewoon leuk! Wij willen naast onze bestaande achterban vooral ook jongeren interesseren om politiek actief te worden. Want onze toekomst is vooral ook hún toekomst. Om meer enthousiasme op te laten borrelen, willen we praten over nieuwe actuele en uitdagende onderwerpen die spelen in de gemeente. Wij willen een optimistisch, realistisch en toch ook idealistisch verhaal vertellen tijdens bijeenkomsten, waarbij achteraf ook zeker een gezellige borrel niet mag ontbreken. Wij willen onze successen vieren en politiek wat minder zwaar maken. Politiek is ook gewoon leuk!

2 Zorg voor elkaar Ook als lokale afdeling van de PvdA vinden wij het vanzelfsprekend dat in onze samenleving het zorgen voor elkaar centraal staat. Wat ons betreft betekent dit dat de gemeente zich inspant om juist ook zorg weg te nemen. Als zorg nodig is, moeten we extra oog èn oor hebben voor familie en vrienden. Een vertrouwd gevoel, de ander is tenslotte in goede handen. Dat idee dus. Nog nadrukkelijker dan we de afgelopen vier jaar al hebben gedaan, gaan wij ons inzetten voor de periode tussen gewoon gezond en de echte interne zorg. Dit kan vaak een moeilijke periode zijn met veel vragen en onzekerheden, ook voor mantelzorgers. Een goed functionerend gemeentelijk sociaal team brengt dan rust en geeft ook ruimte en begrip, voor iedereen. Jeugdzorg Als steun vanuit de eigen leefomgeving voor jeugdigen niet voldoende is, brengen wij de hulpverlening en ondersteuning dichtbij. Hierbij kiezen wij voor een regionale samenwerking met de ons omringende 20 regiogemeenten. Op die manier is professionele hulp beter te organiseren. Ouderenzorg Toegankelijkheid van goede zorg moet gegarandeerd zijn! Het eigen risico mag er niet toe leiden dat mensen zorg gaan mijden. De samenwerking tussen huisartsen, wijkverpleegkundigen en thuishulpen moet goed zijn en daar waar mogelijk worden verbeterd. Wij willen aan de slag met onderwerpen als eenzaamheid, dementie en de ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers. Onderwijs Wij verwachten voor het onderwijs in Heeze-Leende dat alle kinderen een eerlijke kans krijgen. Voor- en vroegschoolse educatie voor kinderen met een achterstand vraagt om investeringen. De PvdA wil in gesprek met de schoolbesturen om dit te realiseren. Wij zullen er alles aan doen om te voorkomen dat kleine scholen in onze gemeente worden gesloten. Vluchtelingen De gemeente Heeze-Leende zal haar bijdrage leveren aan het huisvesten van statushouders; kleinschalige opvang is goed voor de integratie en voor het draagvlak van omwonenden. Voor nieuwkomers is het inburgeringstraject het startpunt. Het is belangrijk dat nieuwkomers kennis maken met onze fundamentele waarden en gewezen worden op hun rechten èn plichten. Gelukkig kunnen we hierbij al jaren rekenen op de hulp en ondersteuning van veel vrijwilligers. Burgerparticipatie Natuurlijk zijn de dorpsraden belangrijke gesprekspartners voor ons. Maar ook andere bewonerscollectieven zijn voor ons van belang. En we willen graag samenwerken met het actieve verenigingsleven binnen de gemeente. Nieuwe ideeën zijn bij ons van harte welkom!

3 Openbare orde en veiligheid Veiligheid is een belangrijk element in een prettig leefklimaat. Een ambulancepost in Leende is daarom een must, een snelle verbinding naar de A2 is daarbij essentieel. Het voorkomen van woninginbraken blijft eveneens belangrijk. Met een goede samenwerking tussen onze inwoners en de politie zijn wij een veilige gemeente èn zullen we dat ook blijven. Voorwaarde is dan wel dat we meegaan met de tijd, gefaciliteerd door snel internet. Duurzaamheid Om verdere klimaatverandering te voorkomen, moeten we echt onze verantwoordelijkheid nemen. Maar hoe krijgen we het voor elkaar dat duurzaamheid voor iedereen bereikbaar wordt, dus niet alleen voor de happy few? Duurzame maatregelen moeten gewoon makkelijk realiseerbaar zijn, voor iedereen in onze gemeente. Hoewel er van alles onder duurzaamheid kan vallen, bedoelen wij hier onze energiebehoefte in het bijzonder. De CO2-uitstoot die hiermee gepaard gaat, moet omlaag. Sport- en verenigingsleven Voor een groot aantal verenigingen en organisaties leveren de dorpshuizen de benodigde faciliteiten. Samen met deze groepen zorgen we dat de faciliteiten behouden blijven en waar nodig uitgebreid worden. Natuurlijk geldt voor de sportverenigingen hetzelfde. Het werkveld onderwijssportverenigingen-gemeente moet een samenwerkend geheel zijn. De gemeente heeft een strategische sportvisie. Daar gaan we verder mee aan de slag. Volkshuisvesting De PvdA wil meer goedkope, sociale huurwoningen laten bouwen (met een huur beneden 600 per maand) en ook zorgwoningen en middeldure huurwoningen verdienen de aandacht. Wij zullen daarover afspraken maken met WOCOM en WOONINC. Huurders hebben recht op huurverlaging of een aangepaste woning wanneer zij te maken krijgen met inkomensdaling, bijvoorbeeld als gevolg van een echtscheiding, het overlijden van hun partner, pensionering of baanverlies. Winkelen en horeca Veilig, gezellig en prettig winkelen en uitgaan is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat in onze gemeente. Ondernemers die nu buiten het kernwinkelgebied hun bedrijf hebben, moeten geholpen worden om hun bedrijf te verplaatsen, zonodig via een stimuleringsregeling. Glasvezel De PvdA ziet snel internet als een nutsvoorziening. In een zich steeds sneller ontwikkelende samenleving kunnen we simpelweg niet zonder. Ook in het belang van zorg en veiligheid moet snel internet vanzelfsprekend zijn. Het mag daarbij niet uitmaken of je in de kern woont of in het buitengebied. Eind 2018 moet ook het buitengebied van Heeze-Leende voorzien zijn van glasvezel.

4 Randweg/Centrale As Wat is ons idee? Een randweg om Heeze heen, met een aansluiting op industrieterrein de Poortmannen en een rechtstreekse verbinding van de Poortmannen naar de A2. Op deze manier worden alle kernen gespaard en zal het (vracht)verkeer echt afnemen. De plannen zijn klaar. We zijn zuinig geweest; het geld is gespaard. NU actie! Cultuur In onze vergrijzende gemeente dient er ook met betrekking tot cultuur beleid ontwikkeld te worden voor ouderen. Want ook als het om cultuur gaat, mogen ouderen niet buitenspel komen te staan. De bestaande culturele verenigingen en evenementen èn ook de nieuwe bibliotheekorganisatie verdienen onze steun. Groene gemeente We roepen al lange tijd dat wij een groene gemeente zijn. En dat zijn we ook! Daarom wordt het tijd dat er beleid wordt ontwikkeld om die benaming te behouden en ook te versterken. Hoe gaan we om met het openbaar groen? De gemeente moet antwoord kunnen geven op die vraag. De eerste aanzet tot een Bomenvisie moet daarom ook verder worden uitgewerkt. We zullen met elkaar zuinig moeten zijn op de openbare ruimte en het openbaar groen daarbinnen. Openbaar vervoer Ook de inwoners van onze kleinste kernen moeten gebruik kunnen blijven maken van de openbaar vervoer-mogelijkheden in onze gemeente. Wij denken hierbij vooral aan een goede bereikbaarheid van de stations in Heeze en Maarheeze plus een fatsoenlijke aansluiting op de busroutes in Leende en dan met name tijdens de spits. Afval Met de nieuwe organisatie die onze diverse stromen afval ophaalt, willen we ons afval zo effectief mogelijk verwerken. Om te beginnen zo dicht mogelijk bij huis, zodat onnodige vrachtwagenkilometers voorkomen worden. Door betere scheiding wordt afval steeds vaker een grondstof. Wij blijven alert en geven nieuwe ontwikkelingen zoveel mogelijk ruimte. De onzekerheden in Sterksel met betrekking tot mestverwerking en mestvergisting blijven een groot zorgpunt. De gemeente moet hier een actievere rol op zich nemen om zo meer duidelijkheid en zekerheid te geven. Het gaat hier tenslotte om onze inwoners en om ons grondgebied. Financiën De financiën van onze gemeente zijn op orde. Natuurlijk moet dit zo blijven. We moeten echter wèl fors investeren in onze leefbaarheid. Dit betekent dat er bijvoorbeeld financiën moeten worden gevonden om betere en veiligere wegen aan te leggen. Met de plannen zijn we al aardig ver. Volgens de PvdA is het mogelijk om daar geld voor te vinden. Een goed plan genereert immers geld.

5 College van B & W Wij vinden dat het wethouderschap een echt vak is. Een wethouder moet visie hebben en die ook kunnen uitdragen, daadkrachtig zijn en over communicatieve vaardigheden beschikken. Een wethouder moet ook samenwerkingsgericht zijn en betrokken. De Toon die wij willen neerzetten, voldoet hieraan! Ambitieus? Jazeker, ons programma is ambitieus. Maar wij kunnen aantonen dat wat wij beloven ook wordt waargemaakt. Kijk bijvoorbeeld maar naar de nieuwe scholen overal in de gemeente, of naar de privatisering van de sportvelden, of naar t Perron en de bibliotheek in Heeze, en naar de afronding van het centrumplan in Leende. Allemaal zaken waar wij ons als PvdA de afgelopen jaren sterk voor hebben gemaakt. Mèt succes! Dat succes willen we voortzetten, samen met u èn samen met Toon Bosmans. Want alleen met z n allen kunnen we het! Als PvdA weten we waar we over praten als het gaat om solidariteit en zelfredzaamheid. We staan voor n werkelijk ondersteunende lokale overheid. Samen met Toon pakken wij zaken op en zoeken wij naar de beste weg, voor iedereen. Wij willen graag uw stem op woensdag 21 maart. Samen met u, samen bepalen we de toekomst. En de toekomst is NU! Kies voor samen!

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende

Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende Verkiezingsprogramma VVD Heeze-Leende 2018-2022 Heeze-Leende, een gemeente waar iedereen een bijdrage levert aan de maatschappij, kan wonen waar hij of zij wil en kan genieten van uitstekend onderwijs

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Samen Sterk Voor Uw Belang

Samen Sterk Voor Uw Belang Samen Sterk Voor Uw Belang Verkiezingsprogramma GemeenteBelangen 2014 2018 Speerpunten www.gemeentebelangen-aalten.nl Samen sterk voor uw belang Verkiezingsprogramma 2014 2018 GemeenteBelangen werkt actief

Nadere informatie

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma

Zeker zijn PVDA GELDERLAN. Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma PVDA GELDERLAN D PvdA Gelderland Verkiezingsprogramma 2019-2023 Verkiezingsprogramma 2019-2023 Zeker zijn Onderwijs is de sleutel tot een zinvol leven. Goed onderwijs geeft niet alleen toegang tot werk,

Nadere informatie

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering

Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering Twenterand 21 maart 2018 Stem voor verandering 1 Mijn naam is Stephan Reusken. Ik zit in de gemeenteraad voor de politieke partij Partij van de Arbeid. In deze folder leg ik op een eenvoudige manier uit

Nadere informatie

SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA

SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA 2018-2022 WAAR STAAT GROENLINKS ALMERE VOOR? Onze politiek is waarden-gedreven: we kiezen voor een samenleving die mensen verbindt, we willen eerlijke kansen en mogelijkheden

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen

Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen Kansen voor Zaanstad in Klare Taal Verkiezingsprogramma 2018 D66 Zaanstad Goed onderwijs Goed klimaat Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Voorwoord 3 Inleiding 4 Een goed klimaat 5 Goede scholen

Nadere informatie

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft

Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen. voor Delft Kansen voor Delft in 5 minuten Kansen voor Delft Goed onderwijs voor iedereen D66 wil extra aandacht voor: > > (dreigende) achterstanden > > cultuur, sport, techniek, digitale en sociale vaardigheden en

Nadere informatie

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK

BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK BEELDVERSLAG 20 SEPTEMER 2017 VOOR DE TOEKOMST VAN SCHAIJK SCHAIJK IN ÉÉN WOORD 3 EVEN OPWARMEN AAN TAFEL! 7 8 9 ANALYSE VAN DE OPBRENGST Trots Samenwerking Werelddorp Verbreden Normen En Waarden Zorg

Nadere informatie

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING

BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING Berkelland BERKELLAND EEN KRACHTIGE SAMENLEVING met elkaar voor elkaar Verkort verkiezingsprogramma 2014-2018 Kijk voor het volledige CDA verkiezingsprogramma op onze website www.cdaberkelland.nl www.cdaberkelland.nl

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA!

Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal VERKIEZINGSPROGRAMMA RAADSPERIODE 2014-2018 HET KAN ANDERS! STEM GEWOON CDA! Reimerswaal Het kan anders Ons land verandert snel. Niet alleen kennen we op dit moment in Nederland financieel

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA

VERKIEZINGSPROGRAMMA VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 MIDDEN-DRENTHE Midden-Drenthe Duurzaam en Sociaal Dat is waar we naar streven als GroenLinks Midden-Drenthe. In het sociale en duurzame akkoord, van de coalitie waarvan wij

Nadere informatie

Trilokaal - Verkiezingsprogramma Uw toekomst in Teylingen. Lokaal en betrokken

Trilokaal - Verkiezingsprogramma Uw toekomst in Teylingen. Lokaal en betrokken Trilokaal - Verkiezingsprogramma 2018-2022 Uw toekomst in Teylingen Lokaal en betrokken Versie: V1.4 Datum: 30 januari 2017 Voorwoord Teylingen, een prachtige gemeente in het hart van deze wereld. Een

Nadere informatie

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016 NissewaardPanel overopvang vluchtelingen, NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over de opvang van vluchtelingen in Nissewaard.

Nadere informatie

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen!

PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma Gewoon doen! PvdA Borger-Odoorn Verkiezingsprogramma 2014-2018 Gewoon doen! 1 De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten Solidair, samen en een stimulerende (ondersteunende) overheid De PvdA werkt aan een solidaire

Nadere informatie

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014 in Houten Burgerpeiling 2014 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Houten Projectnummer 598 / 2015 Samenvatting Goede score voor Sociale Kracht in Houten Houten scoort over het algemeen goed als

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Meer aandacht voor onze inwoners

Meer aandacht voor onze inwoners Verkiezingsprogramma 2018-2022 Rucphen Meer aandacht voor onze inwoners D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 2 Hoofdstukken 1 Bestuur en dienstverlening 3 2. Wonen 5 3 Leven 7 4. Werk en Inkomen 13 3 Bestuur

Nadere informatie

Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners

Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners Bijlage 2 Resultaat meningspeiling Inwoners 1. Betrokken Kan zich inleven in situaties, luistert en erkent gevoelens en behoeften van anderen. 53.6% 2. Omgevingsbewust Kent de belangen in en buiten de

Nadere informatie

MIDDEN-DRENTHE. Verkiezingsprogramma

MIDDEN-DRENTHE. Verkiezingsprogramma MIDDEN-DRENTHE Verkiezingsprogramma 2018-2022 Midden-Drenthe Duurzaam en Sociaal Dat is waar we naar streven als GroenLinks Midden-Drenthe. In het sociale en duurzame akkoord, van de coalitie waarvan wij

Nadere informatie

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ!

NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! 1 NU WIJ, DE LOKALE PARTIJ! WaterlandNatuurlijk, lokaal onderscheidend van de landelijke partijen door onafhankelijke politiek. De inwoners van Waterland zijn heel goed in staat om zelf te kiezen waar

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Paulus

Stichting Vrienden van Paulus Verslag rondetafelgesprek mogelijke opvang vluchtelingen 23 februari 2016 23 februari 2016 kwamen in de avond verschillende individuele insprekers, belangenvertegenwoordigers en professionals van onder

Nadere informatie

Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN. Verkiezingsprogramma 2014 2018

Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN. Verkiezingsprogramma 2014 2018 Afdeling OIRSCHOT DE BEERZEN Secretariaat: De Korenaar 21 5688 TS Oirschot Telefoon: 0499 479060 E mail: secretaris@vvdoirschot.nl Internet: www.vvdoirschot.nl Economisch herstel Verkiezingsprogramma 2014

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad

Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad Verkiezingsprogramma CDA Zoeterwoude Gemeenteraad 2018-2022 Wij zijn Zoeterwoude Voor CDA Zoeterwoude staat de samenleving centraal. Alleen samen kunnen we ons sterk maken voor een goede toekomst voor

Nadere informatie

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO

PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO PvdA Hillegom Antwoorden op vragen omroep BO Wat is de naam van uw partij? PvdA Hillegom Wie is uw lijsttrekker? Annemieke van Dijk en Fred van Loenen Wie is uw wethouderskandidaat? De PvdA heeft in Hillegom

Nadere informatie

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2018

Empel. Wijk- en buurtmonitor 2018 Wijk- en buurtmonitor 2018 Empel Empel ligt ten noordoosten van s-hertogenbosch. De wijk bestaat uit een ouder en een nieuwer gedeelte. De eerste woningen zijn in 1946 gebouwd. Deze oorspronkelijke kern

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO)

Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) Resultaten vragenlijst extra opvang vluchtelingen in de gemeente Wierden (extra informatieronde BFMO) 18 november 2015 Inleiding Op 18 november 2015 konden inwoners van de gemeente Wierden hun mening geven

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

Ouder worden in Maassluis

Ouder worden in Maassluis Ouder worden in Maassluis Samenvatting discussiebijeenkomsten Ouderen ten behoeve van de Heroriëntatie van het ouderenbeleid in de gemeente Maassluis. Sector Welzijn Juli 2003 Voorwoord Nederland vergrijst

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma

CDA Koggenland. Verkiezingsprogramma CDA Koggenland Verkiezingsprogramma 2018-2022 De samenleving zijn wij samen CDA Koggenland staat voor een gemeente waar het fijn wonen, goed werken en plezierig recreëren is. Daarom investeren we in voorzieningen

Nadere informatie

voor ons Oudewater VERKIEZINGSPROGRAMMA

voor ons Oudewater VERKIEZINGSPROGRAMMA voor ons Oudewater VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018 2022 Beste inwoner, Oudewater, februari 2018 Wat is Oudewater toch een fantastische gemeente! Wonen, werken, recreëren, een prachtig historisch centrum en schilderachtige

Nadere informatie

Sociale Kwaliteit. Brainstorm 9 december 2015

Sociale Kwaliteit. Brainstorm 9 december 2015 Sociale Kwaliteit Brainstorm 9 december 2015 Aanleiding Nieuw beleid sociale kwaliteit moet ontwikkeld worden. Binnen de Provincie tijdens de vorige Statenperiode is dit thema wegbezuinigd waardoor er

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek verhuisbehoeften en beoordeling beschikbaar woningaanbod

Samenvatting onderzoek verhuisbehoeften en beoordeling beschikbaar woningaanbod Samenvatting onderzoek verhuisbehoeften en beoordeling beschikbaar woningaanbod Verhuisbehoefte Asten Cranendonck Heeze Leende Laarbeek Someren In de gemeente* In Asten, Cranendonck Heeze Leende, Laarbeek

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma Partij van de Arbeid Zeevang 2010 2014

Verkiezingsprogramma Partij van de Arbeid Zeevang 2010 2014 Verkiezingsprogramma Partij van de Arbeid Zeevang 2010 2014 Sterk in alle kernen Uw school, Uw sport, Uw vereniging, zijn onze zorg! Voorwoord In de afgelopen periode heb ik als wethouder met enthousiasme

Nadere informatie

Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017)

Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017) Ontwikkeling tijdelijke woningen op Hoge Schaft Vragen & Antwoorden ( februari 2017) Transformatie naar woningen Waarom wordt kantoorgrond op bedrijventerrein De Schaft ingewisseld voor woningen? Waarom

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten In gewone taal Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Hart voor Bunschoten Op 21 maart 2018 zijn er in Bunschoten gemeenteraadsverkiezingen. Dan kan je het bestuur van de gemeente kiezen. Dat noem je stemmen.

Nadere informatie

Algemene beschouwingen 2016 en begroting 2017

Algemene beschouwingen 2016 en begroting 2017 Algemene beschouwingen 2016 en begroting 2017 Raad 10 november 2016 Inleiding Voor ons ligt de programma begroting voor 2017. Bij de voorbereidingen leek de begroting af te stevenen op een broos evenwicht

Nadere informatie

Welkom in de Houtwerf

Welkom in de Houtwerf Welkom in de Houtwerf WIJ HEBBEN EEN DROOM: ARMOEDE VERZACHTEN EN FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID IN DE REGIO RIJK VAN NIJMEGEN BEVORDEREN. DOE JE MEE? #RVNverzachtarmoede Uitkomsten avond Quote: we hebben

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM VERKIEZINGSPROGRAMMA IN MAKKELIJKE TAAL 2018-2022 SAMEN WERKEN AAN EEN EERLIJK EN GROEN ROTTERDAM ROTTERDAM COLOFON Programmacommissie Isabelle van Woerkom (voorzitter) Arjen de Groot (secretaris) Judith

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadsavond 2 februari 2016

Gebiedsplan Willemstad. Eerste stadsavond 2 februari 2016 Gebiedsplan Willemstad Eerste stadsavond 2 februari 2016 1 Programma 1. Welkom 2. Toelichting aanpak 3. Trots op Willemstad! 4. Feiten en cijfers 5. Uitdagingen (werkgroepjes) 6. Terugkoppelen aan elkaar

Nadere informatie

WenWearde Dienstverlening voor senioren

WenWearde Dienstverlening voor senioren Meer informatie Voor meer informatie over wat Meriant u kan bieden, kunt u contact opnemen met onze medewerkers van de afdeling Zorgbemiddeling. G010-04-11 Meriant Locatie WenWearde Ericalaan 22 8411 VK

Nadere informatie

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P carintreggeland huis Dokter Eekmanhof DENEKAMP Veilig thuis in het centrum van Denekamp Van harte welkom! Wilt u graag een woning met op een levendige en toegankelijke locatie? Met een afgeschermd terras?

Nadere informatie

Jongerenparticipatie in en door de sport. Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging)

Jongerenparticipatie in en door de sport. Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging) Jongerenparticipatie in en door de sport Niet betrokken, dus vertrokken (Johan Stekelenburg, voorzitter Jeugd in Beweging) Nota Jongerenparticipatie in en door de sport Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs,

Nadere informatie

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen

Op VVD Aalsmeer kun je rekenen Op VVD Aalsmeer kun je rekenen De lokale VVD-fractie Aalsmeer/Kudelstaart Verkiezingsprogramma 2018-2022 1 Wat heeft VVD Aalsmeer de afgelopen jaren voor jou bereikt? Vanaf 2010 heeft de gemeenteraadsfractie

Nadere informatie

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder,

HEERHUGOWAARD. Voorwoord. Beste Heerhugowaarder, Voorwoord Beste Heerhugowaarder, In dit verkiezingsprogramma 2014 hebben wij onze standpunten en visie in tien thema s kort en bondig weergegeven. Onze visie komen voort uit de sociaalliberale keuzes van

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 BEÏNVLOEDING TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is daarom van belang dat u nu al begint met het uitoefenen van belangenbehartiging

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

PvdA Amsterdam Ingediende moties Politieke ledenraad 19-09-2015. Motie bij agendapunt Basisinkomen

PvdA Amsterdam Ingediende moties Politieke ledenraad 19-09-2015. Motie bij agendapunt Basisinkomen PvdA Amsterdam Ingediende moties Politieke ledenraad 19-09-2015 Motie bij agendapunt Basisinkomen 1. de motie Basisinkomen (nr. 37), zoals aangenomen door het Congres van januari 2015, voorstellende een

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota 2016/197661 Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Visie op de opvang en integratie van vluchtelingen in Zaanstad Gevraagd besluit 1. De visie inzake de opvang en integratie van vluchtelingen in Zaanstad

Nadere informatie

Maranatha Wonen met zorg

Maranatha Wonen met zorg Maranatha Wonen met zorg Wonen Ouder worden is een geschenk. Toch is het niet altijd makkelijk. Ziekte of gezondheidsproblemen kunnen ervoor zorgen dat zelfstandig wonen u teveel wordt. Het is dan verstandig

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN EENVOUDIGE TAAL

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN EENVOUDIGE TAAL Westerkwartier VERKIEZINGSPROGRAMMA 2019 2022 IN EENVOUDIGE TAAL Hallo, Over een paar weken mogen mensen stemmen. Dan mag je kiezen voor een partij. Dat is op woensdag 21 november. Je hebt daarvoor een

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel

Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel Wijk- en buurtmonitor 2018 Vinkel Vinkel grenst in het noorden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Na een herindeling in 1993 viel het grootste gedeelte onder de gemeente Maasdonk. Begin

Nadere informatie

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma

Sociaal Groesbeek. Lijst 3 SOCIAAL GROESBEEK MAAKT HET VERSCHIL! Inleiding / Plan van aanpak. Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek Lijst 3 > 1. Hans Peters > 2. Wiebo Kersten > 3. William Janssen > 4. Sonja Postema- > Croonen > 5. Betty Wouters > 6. Erik Schlijper > 7. Cindy Liebers- > Gerritzen > 8. Corry Rutten

Nadere informatie

Plan van Aanpak uitvoering Participatieverklaring

Plan van Aanpak uitvoering Participatieverklaring Plan van Aanpak uitvoering Participatieverklaring 31 augustus 2016 Burgemeester en wethouders van Boxtel, De secretaris, drs. H.A.M. van Berkel De burgemeester, M. Buijs 1 INHOUDSOPGAVE Samenvatting...

Nadere informatie

Arnhem voor iedereen

Arnhem voor iedereen Arnhem voor iedereen Samenvatting verkiezingsprogramma PvdA Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 Samenvatting verkiezingsprogramma Arnhem is een prachtige stad. Maar in onze stad hebben nog te veel

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Oldambt Aktief

Verkiezingsprogramma. Oldambt Aktief Verkiezingsprogramma Oldambt Aktief 2014 Voor u ligt het verkiezingsprogramma van Oldambt Aktief. Met dit verkiezingsprogramma willen wij proberen om een plek in de gemeenteraad van Oldambt te krijgen

Nadere informatie

Want doen we nu echt zoveel samen?

Want doen we nu echt zoveel samen? Dames en heren, Welkom in het DOEK en welkom in 2014. Dit welkom spreek ik uit namens de organisatoren van deze Ommer Nieuwjaarsreceptie; de Ondernemersvereniging Ommen, de Handelsvereniging Ommen, Koninklijke

Nadere informatie

Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op :

Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op : Q1 De beste burgemeester van de gemeente Overbetuwe richt zich vooral op : Answered: 210 Skipped: 0 álle inwoners álle dorpen van de gemee... het verenigingsl... het bedrijfsleven zwakkeren in de samenleving

Nadere informatie

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen Gezondheidsachterstanden Gelijke kansen voor iedereen Goede gezondheid: niet voor iedereen Een goede gezondheid is een groot goed, voor de individuele burger én voor de samenleving als geheel. We worden

Nadere informatie

Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem

Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem Aalburg Drimmelen Geertruidenberg Moerdijk Werkendam Woudrichem PLAN VAN AANPAK VERHOOGDE ASIELINSTROOM Dit plan van aanpak geeft zowel kwantitatief als kwalitatief een antwoord op de vraag van de commissaris

Nadere informatie

Dorpsraadplan Lith 2015-2018

Dorpsraadplan Lith 2015-2018 Missie De Dorpsraad heeft de intentie om de leefbaarheid in de dorpen van de voormalige gemeente Lith te bewaken, mede in stand te houden en te werken aan verbetering. Dit zal de Dorpsraad doen op een

Nadere informatie

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost Regionale visie op welzijn Brabant Noordoost-oost Inleiding Als gemeenten willen we samen met burgers, organisaties en instellingen inspelen op de wensen en behoeften van de steeds veranderende samenleving.

Nadere informatie

Wijk- en buurtmonitor 2018 Nuland

Wijk- en buurtmonitor 2018 Nuland Wijk- en buurtmonitor 2018 Nuland Het oorspronkelijke landbouwdorp Nuland ligt ten zuiden aan de rijksweg A59 tussen s-hertogenbosch en Oss. Tot 1993 was Nuland een zelfstandige gemeente. Hierna werd het

Nadere informatie

De Politieke Ledenraad van de PvdA op 14 november 2015 bijeen te Amersfoort,

De Politieke Ledenraad van de PvdA op 14 november 2015 bijeen te Amersfoort, Korten op EU subsidies Solidariteit éen van de belangrijkste principes is in de sociaaldemocratie, In Europa grote verdeeldheid heerst aangaande het opvangen en herverdelen van vluchtelingen; Enkele landen

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

OMGEVINGSVISIE NEDER-BETUWE. De post van de burgemeester, een terugkoppeling van uw inbreng

OMGEVINGSVISIE NEDER-BETUWE. De post van de burgemeester, een terugkoppeling van uw inbreng OMGEVINGSVISIE NEDER-BETUWE De post van de burgemeester, een terugkoppeling van uw inbreng OPZET AVOND woensdag 16 november 19.30-22.00 uur 1. Opening 2. Omgevingsvisie wat is dat? 3. De ansichten: de

Nadere informatie

Voor daadkrachtig en betrokken bestuur

Voor daadkrachtig en betrokken bestuur Voor daadkrachtig en betrokken bestuur Lokaalbelang Lokaalbelang is dé lokale partij voor de vijf kernen van de gemeente Werkendam. Lokaalbelang vindt dat de gemeentelijke politiek afgestemd moet worden

Nadere informatie

Plezierig leven doe je met elkaar!

Plezierig leven doe je met elkaar! Plezierig leven doe je met elkaar! Welzijn in Noordenveld zet zich in voor alle inwoners, met name voor mensen in een kwetsbare positie. Meedoen en samenredzaamheid zijn belangrijk en geven waarde aan

Nadere informatie

Gebiedsplan Zevenbergen. Eerste stadsavond 28 september 2016

Gebiedsplan Zevenbergen. Eerste stadsavond 28 september 2016 Gebiedsplan Zevenbergen Eerste stadsavond 28 september 2016 1 Film Zevenbergen 2 Programma 1. Welkom door wethouder Fakkers 2. Wie bent u? 3. Toelichting aanpak 4. Trots op Zevenbergen! 5. Feiten en cijfers

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee?

Verkiezingsprogramma D66 Montfoort Wij gaan ervoor. Doet u mee? Wij gaan ervoor. Doet u mee? > Voorwoord Woensdag 19 maart 2014 kiezen de inwoners van Montfoort een nieuwe gemeenteraad. D66 Montfoort moedigt iedereen aan die mag stemmen om dat ook te doen. In de gemeenteraad

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Jaarplan 2015 Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Inhoudsopgave Inleiding Wie? Wat? Waarom? Programma 2015 Welke activiteiten plannen we volgend jaar? Sport en cultuur

Nadere informatie

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst!

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst! Wat leeft en speelt er in jouw dorp? Naam dorp: Ell Herbestemming oude Ellenhof sociale huisvesting jongeren/ouderen Gymzaal upgraden naar sportzaal (competitie voor volleybal is nu onmogelijk) ook meer

Nadere informatie

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen

Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen Junior Verkiezingsprogramma 2018 Utrechtse Heuvelrug Goed onderwijs Goede zorg Goed wonen D66 krijgt het voor elkaar Inhoud 1. Kansen voor iedereen 3 2. Een gezonde en groene toekomst 3 3. Wonen, leven

Nadere informatie

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester Deventer zoekt een nieuwe 2 Deventer zoekt een nieuwe, een bestuurder die doortastend en met durf eraan bijdraagt dat onze gemeente een volgende stap zet. In het benutten van economische mogelijkheden,

Nadere informatie

Verslaglegging bijeenkomst voor informatie en opinie op 13 september 2011 van 21.00 uur 21.35 tot uur

Verslaglegging bijeenkomst voor informatie en opinie op 13 september 2011 van 21.00 uur 21.35 tot uur Verslaglegging bijeenkomst voor informatie en opinie op 13 september 2011 van 21.00 uur 21.35 tot uur Aanwezigen: R. van Lavieren, voorzitter Dhr. A.L. Cardon (wethouder) Mw. M.J.H. Barra-Leenheer (PvdA)

Nadere informatie

WATERLANDNATUURLIJK. Verkiezingsprogramma LOKALE PARTIJ. Voor een mooi Waterland, Natuurlijk! Een gemeente die de burgers voorop zet.

WATERLANDNATUURLIJK. Verkiezingsprogramma LOKALE PARTIJ. Voor een mooi Waterland, Natuurlijk! Een gemeente die de burgers voorop zet. LOKALE PARTIJ WATERLANDNATUURLIJK Voor een mooi Waterland, Natuurlijk! Verkiezingsprogramma 2018-2022 Een gemeente die de burgers voorop zet. Wilt u dat ook? Elke 4 jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland

Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Samenwerken aan een toekomstbestendig Noord-Beveland Dit is de laatste keer deze raadsperiode dat we onze beschouwingen uit mogen spreken over de politieke gang van zaken en de daarmee samenhangende begroting.

Nadere informatie

Programma Toekomstbestendige dorpen en steden DE KRACHT VAN WATER

Programma Toekomstbestendige dorpen en steden DE KRACHT VAN WATER Programma Toekomstbestendige dorpen en steden DE KRACHT VAN WATER Aanleiding Stedelijk gebied sterk in beweging Verandering van speelveld Grote vraagstukken waaronder omgaan met klimaatverandering Veel

Nadere informatie

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze

ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze Onze kijk op zorg ASVZ staat midden in de maatschappij. Samen met cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers geven we vorm aan onze zorg. Hoe we dat doen, staat in deze zorgvisie. Onze zorgvisie is een weerslag

Nadere informatie

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk Stichting Dorpsraad Keldonk Datum : 18 februari 2016 Index 1. Doel 2. Aanleiding 3. Leefbaarheid Keldonk en Bouwen 4. Infrastructuur 5. Glasvezel 6. Festiviteiten Keldonk 1. Doel Dit document beschrijft

Nadere informatie

Plan van aanpak Participatieverklaring

Plan van aanpak Participatieverklaring Plan van aanpak Participatieverklaring Boxmeer, september 2016 Afdeling Sociale Zaken I-SZ/2016/2191 / RIS 2016-532 (Bijlage 2) 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1. Aanleiding 3 1.2 Uitgangspunten 3 1.3.

Nadere informatie

VVD- Best. Verkiezingsprogramma Best in Balans

VVD- Best. Verkiezingsprogramma Best in Balans VVD- Best Verkiezingsprogramma 2014-2018 Best in Balans 20 oktober 2013 Best in Balans Voor u ligt het verkiezingsprogramma 2014-2018 genaamd Best in Balans. Met dit verkiezingsprogramma willen we u laten

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie