MFA Gorredijk en uitbreiding SOC Kortezwaag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MFA Gorredijk en uitbreiding SOC Kortezwaag"

Transcriptie

1 november 2016 nr. 3 MFA Gorredijk en uitbreiding SOC Kortezwaag Het project bestaat uit twee deelprojecten: de realisatie van een nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) voor Gorredijk en de uitbreiding van Sport- en ontspanningscentrum (SOC) Kortezwaag. De MFA wordt bij de Burgemeester Harmsma School (BHS) gebouwd. In de MFA worden sociale en culturele activiteiten gerealiseerd en kwalitatief en toekomstbestendig onderwijs wordt gewaarborgd. De uitbreiding van SOC Kortezwaag zorgt voor kwalitatieve en toekomstbestendige voorzieningen voor de sport in Gorredijk. Het project is een samenwerking tussen gemeente Opsterland, MFC De Skâns, OBS FlambouTrimbeets, de BHS en SOC Kortezwaag. Voorwoord De prachtige nazomer ligt alweer een tijdje achter ons en de herfst heeft zich inmiddels ook echt aangekondigd. Ondertussen werken we hard aan de voorbereidingen voor de MFA Gorredijk en de uitbreiding van SOC Kortezwaag. Waar we zo druk mee zijn, vertellen we u graag in deze nieuwsbrief. Dit keer leest u bijvoorbeeld welke architect er is geselecteerd voor de MFA en nieuws over de ontwikkelingen bij SOC Kortezwaag. Verder vertellen we over de Facebookpagina die voor het deelproject MFA is gemaakt. Via Facebook kunt u nu ook de ontwikkelingen volgen en direct reageren of een vraag stellen. Daarnaast zijn we van plan om ook via de Sa! het belangrijkste nieuws over dit project te delen. De volgende nieuwsbrief staat voor januari 2017 gepland. Heeft u in de tussentijd vragen of opmerkingen, de projectleider of de omgevingsmanager staat u graag te woord! Hun gegevens vindt u op de laatste pagina van deze nieuwsbrief. Met hartelijke groet, namens de projectpartners, De Skâns, OBS FlambouTrimbeets, de Burgemeester Harmsma School (BHS), en SOC Kortezwaag. Architectenbureau Tromp/Wijbenga geselecteerd voor ontwerp MFA Architectenbureau Tromp/Wijbenga is geselecteerd om het ontwerp voor de MFA te maken. In de selectiecommissie waren alle projectpartners en de klankbordgroep vertegenwoordigd. Zij hadden allemaal een gelijke stem in de selectiecommissie. Het architectenbureau Tromp/Wijbenga is geen onbekende naam in Gorredijk, want ze hebben ook het ontwerp gemaakt voor De Heeren van Rinsma en de nieuwe Albert Heijn in Centrum Oost. Ontwikkelingen SOC Kortezwaag In de eerste twee nieuwsbrieven heeft het accent gelegen op de voorbereidingen voor de MFA. Maar de twee deelprojecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo zal een deel van de sporters die nu nog bij De Skâns of de BHS les krijgt of traint, straks naar SOC Kortezwaag gaan. SOC Kortezwaag wordt hiervoor uitgebreid. Het sportcentrum wordt (nog meer) het kloppend hart van de sport in Gorredijk, voor zowel de binnen- als de buitensport. Een prachtige, toekomstbestendige accommodatie waar we trots op kunnen zijn! Zoals eerder verteld in de nieuwsbrief, leeft de wens bij de sport

2 om, naast de geplande uitbreiding, het sportcentrum nog verder te verbouwen. Voor deze plannen is geen ruimte in het beschikbare projectbudget. De gemeente onderzoekt samen met de exploitant van SOC Kortezwaag verschillende uitgangspunten voor de exploitatie van het sportcentrum zoals huur, privatisering of een combinatie van beiden. Door deze ontwikkelingen kunnen we nog geen plannen of schetsen met u delen, omdat ze simpelweg nog niet duidelijk zijn. De ontwikkelingen hebben overigens geen gevolgen voor de al geplande uitbreiding. Deze uitbreiding gaat in ieder geval door. En zal ook, zoals gepland, tegelijkertijd met de MFA klaar zijn. In december 2016 hopen we de sportverenigingen meer te kunnen vertellen. Ongetwijfeld komt het onderwerp ook in de volgende nieuwsbrief weer aan bod. Extra parkeerruimte bij SOC Kortezwaag 34 Vanwege de geplande uitbreiding bij SOC Kortezwaag, moeten er ongeveer 50 parkeerplaatsen bij komen. Hieronder ziet u de eerste schets die hiervoor is gemaakt en binnen de huidige grenzen van de openbare ruimte mogelijk is. In het voorstel is te zien dat de dubbele toegangsweg naar de sportvelden vervalt en wordt gebruikt als parkeerruimte. Op deze manier ontstaat er een vergroting van de capaciteit met ongeveer 61 parkeerplaatsen ten opzichte van de huidige situatie. De komende tijd werken we dit voorstel verder uit, in overleg met de sportverenigingen. OBS FlambouTrimbeets: Nieuwe locatie en kinderopvang OBS FlambouTrimbeets is alweer een aantal maanden gehuisvest in de nieuwe (tijdelijke) locatie. Inmiddels heeft het sport- en leefstijlprofiel van de school handen en voeten gekregen. Zo lopen de kinderen iedere dag samen een mijl (de zogenaamde Daily Mile), heeft Eijer Producties danslessen verzorgd en is de bovenbouw gestart met Ecocoaching. Voor peuteropvang en buitenschoolse opvang werkt de school intensief samen met Kinderwoud Kinderopvang. In Gorredijk is dit kinderopvang t Prethuis, gevestigd naast de BBHS aan de Hendrik Ringenoldusstraat. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als t Prethuis een plek krijgt bij de tijdelijke locatie van OBS FlambouTrimbeets. Deze mogelijkheid wordt onderzocht. Naast praktische voordelen, geeft fysiek met elkaar verbonden zijn ook unieke kansen om de samenwerking te verbreden en verdiepen. Thema s en projecten kunnnen gezamenlijk aangepakt worden en de doorstroming van de peuters naar de basisschool wordt nog laagdrempeliger.

3 Een kijkje in de keuken van andere MFA s: excursie 4 november 2016 Op vrijdag 4 november 2016 zijn we met een groep van ongeveer 50 personen op bezoek geweest bij twee MFA s: de Trefkoele+ in Dalfsen en Brede School De Drait in Drachten. Er waren vertegenwoordigers mee van de BHS, van OBS FlambouTrimbeets en gebruikers van De Skâns, maar ook gemeenteraadsleden, leden van de actiegroep en het archirectenbureau. Het doel was om ideeën en inspiratie op te doen en met eigen ogen te zien hoe verschillende samenstellingen in de praktijk werken. Een leerzame en bijzonder leuke dag! Aan het einde van de dag hebben we iedereen gevraagd drie positieve punten met ons te delen. In het algemeen werd de openheid van de gebouwen genoemd (veel ramen/licht) en de flexibiliteit/ruimte voor ontwikkeling. Maar ook het belang van een goede aanstuurder of beheerder, die zorgt voor een optimale samenwerking. In Dalfsen werd de goede materiaalkeuze genoemd, duidelijke bewegwijzering en de mogelijkheid om de gymzaal om te bouwen naar een theatervloer. In Drachten werden de warme entree en het scherm met activiteiten als positief ervaren. Minpunten daar waren weinig bergruimte en het minder zichtbaar zijn van de scholen. Volg MFA Gorredijk op Facebook! Sinds kort is er een Facebookpagina voor het deelproject MFA Gorredijk. Op de Facebookpagina komen wekelijks korte nieuwsberichten of foto s online. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuws als de aankondiging van een informatieavond of een link naar het voorlopig ontwerp van het gebouw. Een leuke manier om zonder veel moeite op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen! Daarnaast is het een mooi medium voor interactie: Heeft u een vraag, opmerking of suggestie, dan kunt u deze ook op onze Facebookpagina plaatsen. De pagina heet Multifunctionele accommodatie Gorredijk. Om de nieuwe berichten voorbij te zien komen in uw nieuwsoverzicht, klikt u op Vind ik leuk rechtsboven op de pagina.

4 Nieuws van de klankbordgroep MFA Voor de realisatie van de MFA is een klankbordgroep in het leven geroepen. De samenstelling van de klankbordgroep is als volgt: Omwonenden: Cora Faas, Ans Boorsma en Marijke Hakse (tijdelijk) voor de Trimbeets. Klaske de Boer en Frans Jansen voor de Spinnerij, Peter de Jong voor de H. Ringenoldusstraat, Erik Otten voor de Stationsweg. Namens De Skâns: Akke van der Spoel en Henk Mulder Namens de BHS: Alex Jansen Namens OBS FlambouTrimbeets: Nynke de Boer Namens laatselijk Belang Gorredijk: Jan Sybrandy en Kiki de Jong. Tot nu hebben wij als klankbordgroep nog niets van ons laten horen naar het dorp. Dat komt omdat alles nog in een heel pril stadium is. Dus waar moest je je als groep mee bezig houden? Er is al wel een aantal overleggen geweest, waarin de gemeente de stand van zaken en procedures met ons heeft besproken. Er is duidelijkheid ontstaan waarover we ons als klankbordgroep willen uitspreken. Waar we bijvoorbeeld niet over gaan, is de inrichting, grootte van lokalen en andere zaken waarover de gebruikers zelf beslissen. De rol die we onzelf hebben gegeven, is gevraagd en ongevraagd adviseren over zaken die aan de orde zijn. Zo is er bijvoorbeeld een architect gekozen, in dit proces heeft de klankbordgroep meegedraaid. Vier architecten hebben allemaal een presentatie gegeven over hun ideeën voor de MFA. Samen met De Skâns, de BHS, gemeente en Comprix (dit is de organisatie die de basisscholen vertegenwoordigt) hebben we schetsontwerpen beoordeeld. Door aan de diverse onderdelen een cijfer te geven, is de keuze bepaald. We hebben hierbij niet zozeer op de vormgeving gelet, maar wel op aspecten als: Hoe is het parkeren van auto s en fietsen in het plan opgenomen?; Geeft dit geen overlast voor de buurt?; Blijft er voldoende beplanting om de MFA aanwezig?; Blijft het fietspad van de Trimbeets naar het centrum gehandhaafd?; Hoe is de toegang naar de scholen en De Skâns uitgevoerd?; Hinderen de stromen van scholieren elkaar niet en vormen de scholieren geen hinder voor de bezoekers van De Skâns?; Is er voldoende ruimte voor de bezoekers van De Skâns om daar ongehinderd te verblijven?. Nu er een architect is gekozen, wachten we op het voorlopig ontwerp en het definitieve Programma van Eisen. Daarna kunnen we weer in actie komen. In de tussentijd heben we eens in de vier weken overleg waarbij ook de gemeente is vertegenwoodigd. Indien u als inwoner van Gorredijk vragen heeft, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de klankbordgroep@mfa-gorredijk.nl, of telefonisch via Frans Jansen (0513)

5 Overleg gebruikers van De Skâns De gebruikers van De Skâns zijn weer bijeen geweest en deze keer stond het technisch Programma van Eisen (PvE) centraal. In het technisch PvE wordt per ruimte gekeken welke voorzieningen in die ruimte aanwezig dienen te zijn en aan welke eisen die ruimte moet voldoen. Ter illustratie: wanneer een koor in een ruimte repeteert, wil de yogales die daarnaast gegeven wordt niet gestoord worden. Er zal dus een geluidisolerende wand tussen moeten komen. Ook wordt bijvoorbeeld gekeken naar het aantal stopcontacten, wel of geen wasbak en de soort vloerbedekking. Daarnaast is aan de orde geweest hoe we samen de keuken in de nieuwe MFA gaan gebruiken. In de MFA is het uitgangspunt dat we werken met een gezamenlijke keuken. Er is afgesproken dat alle huidige keukengebruikers met elkaar om tafel gaan om gezamenlijk afspraken te maken over het gebruik van de keuken in de nieuwe MFA. Contact met de projectleider Heeft u vragen of opmerkingen over het project? Neem dan contact op met projectleider Rinze Bargerbos, telefoon (0512) of rinze.bargerbos@opsterland.nl. Contact met de omgevingsmanager Voor de realisatie van dit project is participatie van inwoners en andere betrokkenen van groot belang. Om dit in goede banen te leiden is er een omgevingsmanager aangesteld, Klaas de Winter. Ook bij hem kunt u terecht met vragen en opmerkingen, telefoon (0512) , klaas.de.winter@opsterland.nl. Links: projectleider Rinze Bargerbos rechts: omgevingsmanager Klaas de Winter Het project MFA Gorredijk en uitbreiding SOC Kortezwaag is een samenwerking tussen de volgende partners: OBS De Flambou/Trimbeets Burgemeester Harmsma School SOC Kortezwaag MFC De Skâns Colofon Uitgave Postbus ZP Beetsterzwaag T (0512) E gemeente@opsterland.nl I Tekst Foto s

Nieuwsbrief Doorslag,

Nieuwsbrief Doorslag, Nieuwsbrief Doorslag, In de laatste nieuwsbrief van september hebben wij u laten weten dat het onderwerp Toekomst School- en Sportgebouwen in september behandeld zou worden door de gemeenteraad. In deze

Nadere informatie

GEBUNDELD ALLE WENSEN IN ÉÉN GEBOUW MFA, LIPPENHUIZEN. Utiliteit

GEBUNDELD ALLE WENSEN IN ÉÉN GEBOUW MFA, LIPPENHUIZEN. Utiliteit MFA, LIPPENHUIZEN ALLE WENSEN GEBUNDELD IN ÉÉN GEBOUW Als je kijkt wat we hier hebben neergezet, dan geeft dat een enorm trots gevoel, zegt Henk Diphoorn. De projectleider van Bouwmij Hendriks uit Assen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET BESLUIT

RAADSVOORSTEL MET BESLUIT RAADSVOORSTEL MET BESLUIT Raadsvergadering : 15 januari 2018 Agendapunt : Onderwerp : Project MFA Gorredijk Portefeuillehouder : Anko Postma Beetsterzwaag, 5 december 2017 Voorstel 1. Voor de realisatie

Nadere informatie

Notitie accommodatiebeleid Gorredijk

Notitie accommodatiebeleid Gorredijk Notitie accommodatiebeleid Gorredijk Achtergrond Vanuit de ambitie om Gorredijk blijvend een belangrijk regionaal voorzieningencentrum te laten zijn, heeft een aantal factoren vanaf 2010 aanleiding gegeven

Nadere informatie

Tijdlijn project MFA Gorredijk

Tijdlijn project MFA Gorredijk Tijdlijn project MFA Gorredijk Op 16 november 2015 besluit de raad tot realisatie van een MFA in Gorredijk. We zijn inmiddels twee jaar verder en er is veel gebeurd, zichtbaar en onzichtbaar. In het overzicht

Nadere informatie

MFA Maarn. Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst)

MFA Maarn. Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst) MFA Maarn Een multifunctionele accommodatie voor Maarn (heden en toekomst) Inhoudsopgave Huidig eigendom en gebruik Partijen huidige en toekomstige gebruikers Plan en project Projectkaders Besluitvorming

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf

september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf Vakanties Studiedagen Voorstellen Voorwoord Bij het verschijnen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

Centrumplan Heteren Introductie

Centrumplan Heteren Introductie 1 november 2006 Centrumplan Heteren Introductie Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over het centrumplan Heteren. Hiermee wil ik de inwoners van Heteren op de hoogte houden van de vorderingen van het centrumplan.

Nadere informatie

Bouwspecial Vecht en IJssel

Bouwspecial Vecht en IJssel Bouwspecial Vecht en IJssel Ewoud - Nieuw Transwijk - Zuilen mei 2011 Het is alweer enige tijd geleden dat er een bouwspecial is uitgebracht. Na de fusie tussen Ewoud en de SHBU (Transwijk en Zuylenstede)

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Wie wordt de bouwheer?

Wie wordt de bouwheer? november 2013 het fundament Nieuwbouw en renovatie Wie wordt de bouwheer? 26 het fundament november 2013 Bij nieuwbouw en renovatie van schoolgebouwen is het nodig dat iemand de regie heeft. Dit zogenoemde

Nadere informatie

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016 Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties donderdag 13 oktober 2016 Welkom & opening Nanny Roelen Agenda 1. Welkom Nanny Roelen, avondvoorzitter 2.Opzet IKC Paul Beumer, directeur

Nadere informatie

Een multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen?

Een multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen? Een multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen? Lijsterbesstraat huidige situatie parkeerplaats gymzaal BSO foyer zaal podium patio bar peuter Sleedoornstraat Lijsterbesstraat huidige situatie parkeerplaats

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. Nr

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. Nr 1 NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN Nr 2 2019 Samen bouwen Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief over het te bouwen kindcentrum aan de Touwlaan. Weet u het nog? De SKIJ, de Nicolaas- en Fatimaschool

Nadere informatie

Informatieavond (direct) omwonenden BMV Schinveld 6 februari 2014

Informatieavond (direct) omwonenden BMV Schinveld 6 februari 2014 Informatieavond (direct) omwonenden BMV Schinveld 6 februari 2014 Agenda 1. Opening door Krijno van Vugt, M3V 2. Welkomstwoord door Rodney Swelsen, wethouder 3. Korte toelichting uitgangspunten BMV door

Nadere informatie

Nieuwsbericht KDV/BSO Catootje, de Foekepot en Bommes, september- oktober 2016

Nieuwsbericht KDV/BSO Catootje, de Foekepot en Bommes, september- oktober 2016 Nieuwsbericht KDV/BSO Catootje, de Foekepot en Bommes, september- oktober 2016 Beste ouders/verzorgers, De zomervakantie ligt al achter ons, wat is het weer snel gegaan he? Voor en tijdens de vakantie

Nadere informatie

mfa luyksgestel De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt

mfa luyksgestel De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt impressie vanaf de Boogerd HET PLAN raat t kapellers De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt zetten zich in voor de multifunctionele

Nadere informatie

KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN KTO Sportparken, Dienstverlening Sport050, zwembaden en Kardinge 2017 A.J. Boekema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 63 70 3 6689652 13-12-2017 - Geachte heer, mevrouw,

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel.

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Erfgoednota gemeente Boxtel COMMUNICATIE Erfgoednota communicatie gemeente Boxtel 1 Inleiding en leeswijzer Boxtel is een prachtige gemeente

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek

NIEUWSBRIEF IKC De Kreek 1 WINTER 2018 NIEUWSBRIEF IKC De Kreek Kinderen voorop In deze eerste nieuwsbrief, die bestemd is voor alle ouders en betrokkenen van IKC De Kreek, informeren we u over de ontwikkelingen rond IKC De Kreek.

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Informatie. WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016

Informatie. WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016 Informatie WIJKGESPREK VREESWIJK 31 oktober 2016 PROCES Tot nu toe: Inventarisatie schoollocaties (2015) Onderzoek sportlocaties (2015) Gesprekken met schoolbesturen, sportbesturen en gemeente (2015) Stadsgesprek

Nadere informatie

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten)

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten) De belangrijkste opbrengst van de eerste meedenkbijeenkomst Klantenpanel Kerckebosch Vernieuwt 5 juli 0 Aan drie ronde tafels hebben meer dan 30 mensen meegedacht over de nieuwbouw in de eerste fase. Met

Nadere informatie

Achter de schermen. Projectgroep en werkgroepen. Andere overleggen

Achter de schermen. Projectgroep en werkgroepen. Andere overleggen november-december 2014 Bouwbrief 8 Herontwikkeling locatie De Wissel Achter de schermen De verbouw van de locaties t Rond 1, 3, 7, en 9 gaat razendsnel; als je een week niet hebt gekeken herken je het

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Tijnje (BSO) Master Roordawei 1A 8406 ES TIJNJE

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Tijnje (BSO) Master Roordawei 1A 8406 ES TIJNJE Inspectierapport Buitenschoolse opvang Tijnje (BSO) Master Roordawei 1A 8406 ES TIJNJE Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Opsterland Datum inspectie: 01-02-2016 Type onderzoek : Onderzoek

Nadere informatie

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend!

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architectenbureau De Zwarte Hond gaat MFC Klarendal ontwerpen. Wat er aan vooraf ging Zoals al in een vorige wijkkrant heeft gestaan wordt het MFC Klarendal

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Scholenbouw. Inhoud. Evenementen. Volg ons ook via social media. Voorwoord. Contact en informatie. Nummer 1 / 1 februari 2013

Scholenbouw. Inhoud. Evenementen. Volg ons ook via social media. Voorwoord. Contact en informatie. Nummer 1 / 1 februari 2013 Scholenbouw Nummer 1 / 1 februari 2013 Inhoud Nieuwe Niedorp - Winkel 2 t Veld, Veldzicht 2 Wieringerwaard 3 Den Oever 4 Rsg Wiringherlant 5 21 januari Raadsvergadering Voorwoord In deze nieuwsbrief leest

Nadere informatie

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen

PARK LEUDAL-OOST AGENDA PARK LEUDAL-OOST VISIE PARK LEUDAL-OOST PARK LEUDAL-OOST GEBIED. PARK LEUDAL-OOST Kansen en bedreigingen AGENDA Park Leudal-Oost visie Definitiefase Proces Varianten Overleg / Discussie varianten Vervolg Klankbordoverleg 26 mei 2015 VISIE GEBIED Verenigingen Onderwijs Ongeorganiseerd Bedrijfsleven Natuur

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr..

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. *ZE9A7F4E536* = = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-28394/DV.14-359, afdeling Samenleving. Sellingen, 19 juni 2014 Onderwerp: nieuwbouw MFA Sellingen Op 26 februari 2013

Nadere informatie

Informatieavond ontwikkeling MFA & Strip. 7 juni 2011

Informatieavond ontwikkeling MFA & Strip. 7 juni 2011 Informatieavond ontwikkeling MFA & Strip 7 juni 2011 Welkom en introductie Michel Weijers (dagvoorzitter) 2 Doel van de avond 1. U informeren over de ontwikkeling van de MultiFunctionele Accommodatie (MFA),

Nadere informatie

Uitbreiding Binnensportaccommodaties Sliedrecht

Uitbreiding Binnensportaccommodaties Sliedrecht Uitbreiding Binnensportaccommodaties Sliedrecht Opdracht Onderzoek haalbaarheid uitbreiding De Stoep Is er met een vergelijkbare last meer kwaliteit te realiseren? parkeerdruk voor omgeving niet geschikt

Nadere informatie

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 AH steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 Een plan B De plannen van Albert Heijn om in Boxmeer een nieuwe supermarkt te bouwen inclusief sportvoorzieningen lijken

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 1. 07-09 - 2017 Mededelingen van de school Start van het schooljaar Het nieuwe schooljaar 2017-2018 is inmiddels weer gestart. De nieuwe kinderen in onze groepen 1 en de kinderen die van

Nadere informatie

STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN

STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT GEBIEDSONTWIKKELING 3 DYNAMISCH IN BELEVINGEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voetbalvisie Sittard-Geleen

Nieuwsbrief Voetbalvisie Sittard-Geleen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief 1 Voetbalvisie Sittard-Geleen knvb.nl Inleiding door wethouder Ruud Guyt De gemeente Sittard-Geleen kent een rijke voetbalhistorie. Ook heden

Nadere informatie

Informatieavond IKC Leimuiden

Informatieavond IKC Leimuiden Informatieavond IKC Leimuiden Informatieavond IKC Leimuiden 12 december 2017 Programma Welkom en opening Introductie op het proces en planning Presentatie Verkeerstudie (RH DHV) Presentatie van het Schetsontwerp

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Brede Maatschappelijke Voorziening Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2012/96 Behandelend ambtenaar : SENDEN, TIM Agendapunt : Portefeuille : FYSIEK DOMEIN EN

Nadere informatie

Werkatelier sporthal Į zwembad

Werkatelier sporthal Į zwembad Werkatelier sporthal Į zwembad Raads- en commissieleden 23 april 2015 0. Aanleiding In n o v e m b e r 2014 heeft de gemeenteraad haar voorkeur uitgesproken voor een combinatie van z w e m b a d en sporthal.

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Realisatie MFA Gorredijk, vier scenario s Aangepaste versie

Realisatie MFA Gorredijk, vier scenario s Aangepaste versie Realisatie MFA Gorredijk, vier scenario s Aangepaste versie 12-12-2017 Sinds het raadsbesluit op 16 november 2015 is gewerkt aan een gedragen ontwerp en de realisatie van de MFA (zie ook bijlage Tijdlijn

Nadere informatie

Werkwijze Klankbordgroep Haalbaarheidsstudie realisatie onderwijsvoorziening Lent-Oost. 0.3 concept 14 juni 2012

Werkwijze Klankbordgroep Haalbaarheidsstudie realisatie onderwijsvoorziening Lent-Oost. 0.3 concept 14 juni 2012 Werkwijze Klankbordgroep Haalbaarheidsstudie realisatie onderwijsvoorziening Lent-Oost 0.3 concept 14 juni 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Doel klankbordgroep 4 Rol van de klankbordgroep

Nadere informatie

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder P. Melzer opgesteld door Fysieke en Maatschappelijke Ontwikkeling / Jan Willem van der Linde Registratienummer

Nadere informatie

Bestemming. Hoofdbestemming. Energie. Energielabel

Bestemming. Hoofdbestemming. Energie. Energielabel Green Capital Towers Transistorstraat 7 1322 CJ Almere Contactpersoon Sonny Gnocchi SGnocchi@dtz.nl Kenmerken Algemeen Bestemming Status Gereed Hoofdbestemming Beschikbaar Per direct Oppervlakten Energie

Nadere informatie

Nieuwbouw Zilverschoon

Nieuwbouw Zilverschoon Nieuwbouw Zilverschoon Nieuwsbrief nieuwbouw Streekverpleeghuis Zilverschoon Een uitgave van Beweging 3.0 Oktober 2011 / uitgave 1 Beweging 3.0 is er trots op om u, als omwonende van Streekverpleeghuis

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Verslag 16 september 15. Sprong naar de Sprunk, Koningslust

Verslag 16 september 15. Sprong naar de Sprunk, Koningslust Verslag 16 september 15 Sprong naar de Sprunk, Koningslust Verslag van bijeenkomst Sprong naar de Sprunk, Koningslust 16 september 2015 Verslag: Anne-Marie van den Dungen, organisatieadviseur Smart Group

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

uitvoering jan van renesseweg

uitvoering jan van renesseweg 1 uitvoering jan van renesseweg JULI 2016 De Jan van Renesseweg krijgt een enorme upgrade Beste lezer, De totstandkoming van het Masterplan Renesse heeft anderhalf jaar in beslag genomen en is uiteindelijk

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

WAT KAN EEN SPORTBEDRIJF DOETINCHEM VOOR U BETEKENEN?

WAT KAN EEN SPORTBEDRIJF DOETINCHEM VOOR U BETEKENEN? WAT KAN EEN SPORTBEDRIJF DOETINCHEM VOOR U BETEKENEN? Ter voorbereiding op de thema-avond van 26 januari: 10 vragen en antwoorden over een mogelijk sportbedrijf in Doetinchem 1. Waarom een sportbedrijf?

Nadere informatie

Onderzoek woonservicegebieden

Onderzoek woonservicegebieden Gemeente Dalfsen Onderzoek woonservicegebieden Kern: Lemelerveld Onderzoek uitgevoerd en opgesteld: - Lemelerveld: Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld - Dalfsen: Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen - Nieuwleusen:

Nadere informatie

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven Zijdelwaard Uithoorn Winkelen Wonen Verblijven Uithoorn is een aantrekkelijke, landelijke woongemeente. Direct gelegen aan de Amstel en onderdeel van het Groene Hart, maar toch ook op een steenworpafstand

Nadere informatie

Visie op Zetten in 2025

Visie op Zetten in 2025 Visie op Zetten in 2025 door comité Zicht op Zetten Magda Rem, Ton Hover, Arie van Noordwijk, Wieger van der Spek en Marc Jansen November 2017 In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Project

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media

Nieuwsbrief 5. Algemene informatie. Belangrijke data: Invulling vacature groep 1-2c. Terugblik infoavond social media Nieuwsbrief 5 25 oktober 2018 Belangrijke data: 26 oktober Halloween Kromstraat 29 oktober Schema oudergesprekken in centrale hal (gr. 1 t/m 7) 29 oktober Informatieavond VO groepen 7 en 8, 19.30 uur 31

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 3 Ter inleiding De derde nieuwsbrief alweer! De voorjaarsvakantie is weer voorbij en beide schoolteams werken hard aan datgene wat hen dagelijks bezighoudt:

Nadere informatie

IKC PADBROEK. Tijdelijke huisvesting voor de Zevensprong ZevensrpongIntegraal. Spelen? Bouwbulletin

IKC PADBROEK. Tijdelijke huisvesting voor de Zevensprong ZevensrpongIntegraal. Spelen? Bouwbulletin IKC PADBROEK Bouwbulletin Editie 2, maart 2014 Tijdelijke huisvesting voor de Zevensprong ZevensrpongIntegraal Na meivakantie starten de Zevensprong en t Koekepeertje in tijdelijke huisvesting! Voor alle

Nadere informatie

Verslag Informatieavond

Verslag Informatieavond Verslag Informatieavond Voorlopig Ontwerp inrichting openbare ruimte, locatie Paardenplein Plaats Raadhuis te Hilversum Datum 25 november 2013 Tijd van 20.00 u tot ca. 21.15 u Agenda 1. Welkom 2. Stand

Nadere informatie

Zilverschoon. Nieuwbouw. Nieuwsbrief nieuwbouw Streekverpleeghuis Zilverschoon. Een uitgave van Beweging 3.0 April 2012 / uitgave 2

Zilverschoon. Nieuwbouw. Nieuwsbrief nieuwbouw Streekverpleeghuis Zilverschoon. Een uitgave van Beweging 3.0 April 2012 / uitgave 2 Nieuwbouw Zilverschoon Nieuwsbrief nieuwbouw Streekverpleeghuis Zilverschoon Een uitgave van Beweging 3.0 April 2012 / uitgave 2 Beweging 3.0 is er trots op om u als omwonende van Streekverpleeghuis Zilverschoon

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. D:\iBabs\WebServices\PdfConverterService\Temp\iglogkqx.3zn9832e f-44fd-b0f4-fa8ba54a86ca.docx

GEMEENTE OLDEBROEK. D:\iBabs\WebServices\PdfConverterService\Temp\iglogkqx.3zn9832e f-44fd-b0f4-fa8ba54a86ca.docx GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: 4e voortgangsrapportage uitvoering Toekomstvisie en huisvestingsplan. Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: 238356 / 238359

Nadere informatie

De Zweede FASE-3. Compleet & Verenigd. Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017

De Zweede FASE-3. Compleet & Verenigd. Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017 De Zweede FASE-3 Compleet & Verenigd Realisatie afronding MFA De Zweede Boekelo Startnotitie december 2017 2 Achtergrond & Historie Boekelo ijvert al sinds 1998, in samenwerking met de gemeente Enschede,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Uitgangspunten De deelnemende instellingen onderschrijven de volgende uitgangspunten:

Uitgangspunten De deelnemende instellingen onderschrijven de volgende uitgangspunten: Algemene informatie Wat is een Brede School? Een Brede school is een samenwerkingsverband van minstens één basisschool en verschillende andere instellingen in een dorp of wijk. Partners zijn bijvoorbeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding

Nadere informatie

Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA)

Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) Intentieverklaring Gemeente Asten Sleutelorganen idop Ommel betreffende de samenwerking bij de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) Inleiding In het integraal dorpsontwikkelingsprogramma

Nadere informatie

Vogelenzang. Nieuwsbrief. November 2017

Vogelenzang. Nieuwsbrief. November 2017 Vogelenzang Nieuwsbrief November 2017 Nieuwsbrief project Vogelenzang In het project Vogelenzang werken gemeente Bergen op Zoom, PLUS Vastgoed en woningcorporatie Stadlander samen aan het dorpshart van

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 9 januari 2013 ALDUS VASTGESTELD 17 JANUARI 2013

Aan de raad AGENDAPUNT NR Doetinchem, 9 januari 2013 ALDUS VASTGESTELD 17 JANUARI 2013 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.4 ALDUS VASTGESTELD 17 JANUARI 2013 Voorbereidingskrediet nieuwbouw brede school in Doetinchem Noord en Overstegen Voorstel: Een voorbereidingskrediet van 500.000 beschikbaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. December Inleiding

NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN. December Inleiding 1 NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM TOUWLAAN December 2018 Inleiding Aan de Touwlaan wordt een prachtig en krachtig kindcentrum gerealiseerd. In dit spiksplinternieuwe gebouw zal de fusieschool Fatima/Nicolaas,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Belangrijke data Woensdag 4 oktober: start Kinderboekenweek. Donderdag 5 oktober: leerlingen vrij i.v.m. staking PO in Actie. 11 oktober: Info avond VO voor ouders/verzorgers van

Nadere informatie

Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking

Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking Hoe maak je een multifunctionele accommodatie succesvol? Sociaal ondernemer: sleutel tot samenwerking 10 HET FUNDAMENT APRIL 2014 Steeds meer gemeentes bouwen, vaak vanuit financiële overwegingen, multifunctionele

Nadere informatie

VERSLAG Klankbordgroep Energiehuis

VERSLAG Klankbordgroep Energiehuis VERSLAG Klankbordgroep Energiehuis Datum 27 september 2011 Betreft Aanwezig Klankbordgroep Energiehuis C. Hegeman (adjunct directeur ToBe), D. van Wijngaarden (voorzitter Beheerstichting Energiehuis, directeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang

Nieuwsbrief ASKA Kinderopvang De zomer is voorbij en op de locaties wordt al weer genoten van alles wat de herfst ons biedt. Graag blik ik nog even met u terug op de maand september, die volgens ons jaarthema Hallo Wereld! nog even

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Realisatie Multifunctionele Accommodatie en brede dorpsontwikkelingen Westwoud Zaaknummer: 704833 RTG: 17 juni 2019 Raadsvoorstel: 24 juni 2019, nr. 2019-37 Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Werkwijze Klankbordgroep bij het ontwerp van de onderwijsvoorziening Laauwick

Werkwijze Klankbordgroep bij het ontwerp van de onderwijsvoorziening Laauwick Werkwijze Klankbordgroep bij het ontwerp van de onderwijsvoorziening Laauwick 1.0 vastgesteld 21 januari 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Doel klankbordgroep... 4 Rol van de klankbordgroep...

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

De beheerders van MFA Noordstee stellen zich voor. Beste Stadsknoalsters. Samen werken aan Noordstee

De beheerders van MFA Noordstee stellen zich voor. Beste Stadsknoalsters. Samen werken aan Noordstee De beheerders van MFA Noordstee stellen zich voor Evert Kanninga Ik ben Evert Kanninga en ik zou half november beginnen als beheerder van MFA Noordstee. Helaas kreeg ik 20 oktober een hartinfarct en moet

Nadere informatie

Ambitiedocument Bensdorp

Ambitiedocument Bensdorp Ambitiedocument Bensdorp september 2013 Voorwoord Bensdorp, verleden en toekomst verbonden De cacao- en chocoladefabriek Bensdorp en Bussum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al bijna 150 jaar maakt

Nadere informatie

Concept Raadsvoorstel

Concept Raadsvoorstel Concept Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 6 oktober 2009 Onderwerp: Eindrapportage onderzoek capaciteit binnensportaccommodaties 2009. Voorgesteld besluit: 1.

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 20 november 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 20 november 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers Meers 20 november 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Bevindingen uit Meers 3. Deel 2: Ontwikkelrichtingen 4. Afsluiting en vervolg Inleiding

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

***Inhoud:*** vrijdag, 5 februari 2016 Jaargang 15 Nummer 11 BASISSCHOOL Willibrord

***Inhoud:*** vrijdag, 5 februari 2016 Jaargang 15 Nummer 11 BASISSCHOOL Willibrord - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 5 februari 2016 Jaargang 15 Nummer 11 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Inschrijving rapportgesprekken ** Biebbus

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

September 2015. Nieuws uit het team:

September 2015. Nieuws uit het team: September 2015 Aan alle kinderen en ouders/verzorgers van de Jasker: In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over: Nieuws uit het team Start lesplein Extra vrije woensdagen Informatieavonden Algemene

Nadere informatie

1 Samenvatting. Inhoudsopgave

1 Samenvatting. Inhoudsopgave Jaarverslag 2014 1 Samenvatting OnsHouten is als website voor het delen van al het moois dat Houten te bieden heeft, opgericht in 2013 en in 2014 uitgegroeid tot een platform op Internet, Facebook, Twitter

Nadere informatie

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Sport- en (be)leefcampus De Braak Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Voorwoord In 2016 hebben wij de Strategische Agenda van Helmond gepresenteerd. Bedoeld om kansen te verzilveren en de basis

Nadere informatie

Aduard 825 Park. Hoe, wat, waar: een eerste kennismaking

Aduard 825 Park. Hoe, wat, waar: een eerste kennismaking Aduard 825 Park Hoe, wat, waar: een eerste kennismaking 8 november 2016 Aduard 825 Park werkgroep Onder leiding van Sandra Lambeck en Katharina Bosch-Krämer Aanleiding: dorpsvisie 2015 Punten uit de dorpsvisie:

Nadere informatie

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht Onderzoeksplan Rekenkamer Utrecht 16 februari 2009 1 Inleiding Vanuit de raadsfracties van het CDA en de VVD kwam in 2008 de suggestie aan de Rekenkamer om

Nadere informatie

Nieuwbouw is goed inpasbaar

Nieuwbouw is goed inpasbaar NIEUWSBRIEF nieuwbouwhoek Albert C. Kerkhofflaan Uitgave 1, oktober 2009 Nieuwbouw is goed inpasbaar Zoals bekend bestaan er plannen voor nieuwbouw aan de Albert C. Kerkhofflaan in Zeist. Tegenover de

Nadere informatie

Duurzaamheid is een belangrijk element bij de Brede School

Duurzaamheid is een belangrijk element bij de Brede School Het woord is aan... Duurzaamheid is een belangrijk element bij de Brede School Nummer 9 augustus 2014 In dit nummer: > Duurzaamheid belangrijk, wethouder Henk Bakker over Brede School > We zijn gestart!

Nadere informatie

Verwachte leerlingenaantallen basisonderwijs Gorredijk. Openbare 408 426 424 scholen De Librije 237 243 241 GORREDIJK. Totaal 645 669 665

Verwachte leerlingenaantallen basisonderwijs Gorredijk. Openbare 408 426 424 scholen De Librije 237 243 241 GORREDIJK. Totaal 645 669 665 Van vier naar twee Het openbaar basisonderwijs in Gorredijk staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De vier bestaande openbare basisscholen De Tsjerne, De Vlieger, Trimbeets en De Flambou maken

Nadere informatie

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis)

peuterspeelzaal totaal nieuwbouw brede school uitbreiding buurthuis bibliotheek (in buurthuis) grote zaal (in buurthuis) Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Borg. Vrijdag 8 maart 2019 Nummer 12. Facebook: CBS De Borg Haren Samen Groeien

Nieuwsbrief CBS De Borg. Vrijdag 8 maart 2019 Nummer 12. Facebook: CBS De Borg Haren Samen Groeien Nieuwsbrief CBS De Borg Vrijdag 8 maart 2019 Nummer 12 CBS De Borg Agenda Wederikweg 19 9753 AA Haren 7 september 050 534 81 90 Weekopening Lieveheersbeestjes 14 september E-mail: directie@cbsdeborg.nl

Nadere informatie

Deze resultaten en conclusies worden door het Wijkteam Gouda-Oost onderschreven.

Deze resultaten en conclusies worden door het Wijkteam Gouda-Oost onderschreven. Gouda, 12 juli 2010 Aan: Stuurgroep Wijkontwikkeling onderwerp: resultaten workshops "De Oversteek" Geachte Stuurgroep, Hierbij treft U aan de resultaten van de 2 wijkontwikkelingsworkshops d.d. 16/2/2010

Nadere informatie