Infoavond 3 kl a - b Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infoavond 3 kl a - b Schooljaar"

Transcriptie

1 Infoavond 3 kl a - b Schooljaar

2 Belangrijke info Directie: Marc Mertens marc.mertens@dekriebel.eu Klasjuf: Juf Murielle (3ka) murielle.toussaint@dekriebel.eu Tel : 014/ Juf Anja (3kb) anja.verellen@dekriebel.eu Tel : 014/ Zwemjuf: Juf Gerd en juf Leen Zorgcoördinator: Juf Ann ann.branckaerts@dekriebel.eu Oudercomité: Ellen Deswert (voorzitter) ellen.deswert@hotmail.com Schoolwebsite:

3 Algemene info Begin- en einduren: o Wil iedereen de begin en eind uren respecteren! Tijdens het morgenritueel worden vaak richtlijnen gegeven voor de hele dag. Dit is zo in alle klassen van klein naar groot! Vanaf 8.25u is er iemand van de juffen op de speelplaats! Containerklassen: Belsignaal om 8.40u, om 11.45u, om 13.10u en om 15.25u (maandag 15.50u) Hoofdgebouw: Belsignaal om 8.40u, om 11.50u, om 13.10u en om 15.30u (maandag 15.55u) Afwezigheden en ziekte: o Graag iets laten weten door een mailtje te sturen naar de juf. o Kinderen met koorts of diarree mogen niet naar school zodat de andere kinderen niet besmet worden. o Medicatie mogen wij niet geven zonder doktersvoorschrift (op dit briefje staat de naam van het kind, naam van het medicijn, de dosis en de bijwerkingen!) o Luizen: wij hebben een kriebelteam op school die regelmatig de kleuters controleren op luizen. Iedere kleuter krijgt vervolgens een brief mee waarin vermeld staat of er luisjes gevonden zijn of niet. Merk je thuis zelf dat er luisjes zijn, gelieve dan de school te verwittigen zodat er brieven kunnen meegaan. Kleuters brengen en afhalen o We vragen aan iedereen om je kind af te zetten aan het bruine poortje en dan direct terug achter de groene poort te gaan. Zo blijft het stuk tussen de 2 poorten vrij en hebben we een goed overzicht. Er glippen regelmatig kleuters terug en tussen de massa heeft dikwijls niemand dit opgemerkt. Daarom vragen we dit voor de veiligheid van alle kinderen, ook van uw kind. Zeg dit ook verder tegen grootouders of anderen die uw kind wegbrengen. o Bij het afhalen vragen wij ook met aandrang om de beide poorten telkens te sluiten!! Heen- en weertasje o De briefwisseling gebeurt via het heen- en weertasje. De tasjes de volgende schooldag terug meegeven met je kleuter.

4 Kriebeltje o Het kriebeltje vind je terug in de heen- en weertasjes of op het internet. Er staat op waarrond de kleuters werken, of ze iets moeten meebrengen en speciale gebeurtenissen. Website o o Hier kan je nuttige informatie, de agenda punten en fotoreportages vinden. o Je kan je aanmelden om zo brieven, digitaal te ontvangen en de papierberg te verkleinen. Groeiboekje en oudercontact o We observeren de kleuters dagelijks waardoor we een duidelijk beeld kunnen vormen van jullie kind. Deze observaties worden met jullie besproken op het oudercontact. Er zal geen groeiboekje meer worden meegegeven. o Er zijn twee oudercontacten, eentje in december en eentje in maart. Bruine zak o De werkjes worden voor elke vakantie meegegeven in de bruine zak. Na de vakantie komt deze zak terug mee naar de klas. Sommige knutselwerkjes worden tussendoor ook mee naar huis gegeven. o Liedjes en versjes worden ook in de bruine zak meegegeven. Spelletjesnamiddag o De voorbije jaren organiseerden we op regelmatige tijdstippen onze spelletjesnamiddagen. Het was steeds een groot succes! Daarom willen we deze ook dit jaar opnieuw laten doorgaan. We zijn natuurlijk op zoek naar (groot)ouders die zin hebben om samen met onze kleuters spelletjes te komen spelen Wie wil en kan er komen meedoen? (zie invulblad) Je mag dan zelf een spelletje van thuis meebrengen als je dit wil. Namen o Wil iedereen in alle jassen, mutsen, sjaals, brooddozen, fruit-of koekendoosjes, een naam zetten aub. Dit maakt het voor ons veel makkelijker! Kijk regelmatig ook eens bij de verloren voorwerpen.

5 Zakdoekjes o iedereen mag doos papieren zakdoeken meegeven. Best ook je naam er opschrijven zodat we kunnen volgen dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Refter o We eten elk in ons eigen klasje. Je kan kiezen: een drankje van thuis of van de klas. Blijven ineten kost 0.30 cent en een drankje kost 0.45 cent en. Dit wordt verrekend op de schoolrekening. tussendoortjes en water o o iedereen brengt zelf een eigen tussendoortje mee, één voor in de vm en/of één in de nm. Dit kan een koekje, fruit of groenten zijn. Dit zelfstandig meebrengen van hun tussendoortje bevordert de kleuters hun zelfstandigheid (boekentas open/dicht doen, koek eruit halen, koek opendoen, papiertje in de vuilbak) Wij hebben een gezondheidsproject met Fientje Fit en Tamme Tuur. Daarom drinken we allemaal water van de kraan tijdens de 2 speeltijden. Dit heeft heel wat voordelen: gezond, goedkoop, gemakkelijk & milieuvriendelijk! Iedereen mag van thuis een beker meebrengen! Froenseldagen o op dinsdag eten we appeltjes via het fruitproject. Zie invulblad. De prijs bedraagt 8,50. Dit is niet verplicht, maar het zou heel leuk zijn als alle kinderen appeltjes kunnen eten. o Op donderdag is er een extra froentseldag. Kleuters brengen dan een froentseltje van thuis mee. Elke dag noteren we de flinke froentselaars op een kaart. Als de kaart vol is, krijgen de kinderen een verrassing. Bib bezoeken o 1 x per maand gaan we op bezoek in de bib, iedereen mag dan 1 boek kiezen om te bekijken in het klasje. Soms wordt er hier ook een verhaal verteld voor de kleuters. Ik- jes o 1x per maand tekenen de kleuters een kindje, dit zit in een mapje en gaat in het 6 de leerjaar mee naar huis.

6 Doremi. o Dit is een tijdschrift voor kleuters dat aangekocht kan worden via de school maar dit is geheel vrijblijvend!! We werken er eigenlijk niet mee in de klas, en als dit wel het geval is nemen we voor iedereen een kopie. Pagadderen. o Tijdens het 3 de trimester worden er allerlei activiteiten georganiseerd samen met de kinderen van het 1 ste leerjaar. Dit noemen we "pagadderen". o Op het einde van het schooljaar maken we een turnzakje dat de kinderen volgend jaar gebruiken om te gaan turnen. o Op het einde van het schooljaar is er een receptie met de ouders en gebeurt de "overgang" naar het eerste leerjaar. Dit is de laatste woensdag van het schooljaar. Vragen of problemen? o o o Als er vragen of problemen zijn aarzel niet ze te vertellen, maar wacht best wel even tot de grootste drukte aan de deur voorbij is. Wij doen liever een babbeltje te veel dan te weinig!! Als er een groter probleem opduikt kan je altijd de juf vertrouwen, als er voor dit probleem niet meteen een oplossing komt kan er een gesprek aangevraagd worden met de zorgcoördinator. Later kan het eventueel zijn dat we het CLB moeten contacteren voor verdere hulp.

7 3 de kleuterklas Kleine kinderen worden groot. Inderdaad! Je kleuter zit al in de laatste kleuterklas. Maar wat gebeurt er eigenlijk in zo 'n klas? Is het altijd maar spelen of wordt er wel degelijk gewerkt. Wat leren ze zoal? Hoe gebeurt de voorbereiding naar het eerste leerjaar toe? Welke materialen zijn er aanwezig in de verschillende hoeken? Wij hopen met deze brief een antwoord te kunnen geven op jullie vragen. 1. WIJ VOEDEN KLEUTERS OP TOT ZELFSTANDIGHEID, ZELFREDZAAMHEID. Bvb: Materiaal zelf nemen om te knutselen, te schilderen, te spelen,. Bvb: iets meebrengen naar de klas zonder een briefje mee te krijgen: iets leren onthouden. Bvb: in de klas is er een helpend handje dat verschillende klusjes op zich neemt. De kleuters zijn verantwoordelijk voor een bepaalde taak die ze gedurende een week moeten doen. De kleuters hangen hun herkenningsteken achter een bepaalde taak. ( eerst in de rij, boodschappen doen, ) 2. WIJ WERKEN AAN EEN GOEDE WERKHOUDING, CONCENTRATIE, TAAKBEWUSTZIJN. 's Morgens kunnen de kleuters hun verhaal kwijt tijdens het kringgesprek. Hier leren we luisteren naar elkaar, voor een groep spreken, converseren met elkaar,. Onze klaspop Flip helpt ons hierbij. Bij het oplossen van "problemen" moet een kind verschillende stappen doorlopen. Wij gebruiken het mannetje "Stippestap" als hulpmiddel.

8 * fase 1 : Wat moet ik doen? We creëren een goede kijk- en luistersfeer: d.w.z. stil zijn, stil zitten, vinger leren opsteken, papegaaien,. * fase 2 : Hoe moet ik het doen? Kleuters leren nadenken alvorens te beginnen. Wat heb ik nodig? Wat is de eerste stap? * Fase 3 : Kleuters doen hun werk, ze voeren hun plan uit. Af en toe stoppen ze om opnieuw na te denken, ze houden rekening met hun plan. * Fase 4 : Heb ik het goed gedaan? Kleuters leren hun eigen werk te controleren, te evalueren. De plaatjes hangen zichtbaar in de klas zodat het voor de kleuters een routine wordt om er mee te werken. Lezen * Na de kerstvakantie starten we met enkele beginlettertjes. We gebruiken hierbij de volgorde die de juffen van het 1 ste leerjaar gebruiken. Wekelijks komt er 1 letter aan de beurt. De kls mogen dan 3 prentjes meebrengen die met de letter beginnen en eventueel ook één voorwerpje als ze dit hebben. * Leeskriebels: via allerlei werkblaadjes en spelletjes oefenen we het rijmen, het opsplitsen in woordstukjes, extra woordenschat,. * Schatkist: a.h.v. verhalen en spelletjes maken we kennis met de leesvoorwaarden. * Er worden verschillende pictogrammen gebruikt in de klas. Kleuters "lezen" op de daglijn wat er allemaal gedaan wordt gedurende die dag. * Er wordt een vervolgverhaal verteld van Pluk van de Petteflet. Ook andere prentenboeken komen aan bod. Maandelijks brengen we een bezoek aan de bib. Kleuters kiezen een boek dat mee naar de klas genomen wordt. Soms wordt er in de bib zelf ook een verhaal verteld.

9 Rekenen * Rekenkriebels: via spelletjes en werkbladen werken we aan wiskundige termen, begrippen,. * Lexidata: kleuters vervullen allemaal opdrachten en zetten het juiste antwoord op de "gele zon". Wanneer alle antwoorden juist zijn, gaat er een belletje en springt er een mannetje omhoog = zelfcontrole * Flox: opdrachtkaarten en kleurenschijfjes met zelfcontrole * steeknagels volgens patronen, puzzelen, lego,. * we leren de getallen schrijven tot 6 en leren hierbij gekoppeld ook de hoeveelheden Schrijven Eerst leren we allerlei bewegingen beheersen vanuit de schouders, de elleboog, de pols, de vingers (vingervaardigheid). Uiteindelijk leren we de juiste potloodgreep. We werken ook met "pennenstreken". Deze methode start vanuit een verhaal, er hoort ook een liedje bij en een bijpassend schrijfpatroon. In de klas leren de kleuters de schrijfpatronen in het groot (op A3) en in het klein (op A4). Andere doelen We doen aan bewegingsopvoeding: we geven zelf de turnlessen. Deze gebeuren in de sporthal of op de school zelf. Op woensdag gaan we naar de sporthal. Deze verplaatsing gebeurt met de bus of te voet.

10 Eén keer per maand gaan we zwemmen. In het zwembad oefenen we vooral watergewenning en drijfoefeningen. Ook het zelfstandig afdrogen en omkleden krijgt de aandacht. (zie brief) Ook de sociale ontwikkeling en het samen spelen is heel belangrijk. We doen allerlei gezelschapsspelen, contactspelletjes, samenwerkingsspelen,. We gaan op verkenning om van alles te leren want aan die leergierigheid moet iets gedaan worden! Samen met Fred de mier gaan we op onderzoek in de natuur en doen we allerlei proefjes en doen allerlei ontdekkingen. We werken rond verschillende belangstellingspunten die dicht staan bij de leefwereld van je kind.: bvb. De school, kriebelbeestjes, Sinterklaas, cijfers en letters,. Als je iets interessant bezit dat aansluit bij het thema, mag je het meegeven met je kleuter. Takenbord We gaan er van uit dat een kind al spelend leert: zolang er een evolutie zit in zijn spel, zolang een kind zich goed voelt en betrokken bezig is, is hij aan 't leren. Daarom mag er in de kleuterklas nog veel gespeeld worden en zijn de verschillende hoeken de ganse dag open. Om als juffrouw een duidelijk beeld te krijgen hoever elke kleuter staat, lassen we wekelijks moet-werkjes in. Hierbij wordt de kleuter gedwongen om bepaalde opdrachten te doen. Wannéér hij deze taken volbrengt mag hij grotendeels zelf bepalen ( = leren plannen) maar op het einde van de week moet iedereen zijn opdrachten gedaan hebben. Wie een moet-werkje klaar heeft, hangt een kaartje aan het takenbord. De kleuters kiezen een kaartje naargelang ze het leuk vonden of niet. Zo heeft de juf ook een overzicht van wie het al gedaan heeft of wie het uitstelt tot later. Niet alle kleuters moeten altijd dezelfde moetjes maken. Er wordt gedifferentieerd naargelang de noden van het kind.

11 Samen over de drempel van derde kleuterklas naar eerste leerjaar met kind, ouders en school Vanaf vorig schooljaar werken we op een andere manier dan de vorige schooljaren bij de overgang van derde kleuterklas naar eerste leerjaar. We zullen dit schooljaar geen voorbereidende tests afnemen ( rekenbegrip, taaltest, Toeter, Kontrabas ) en wel om volgende redenen : - het gaat hier om een momentopname en soms geeft dit een verkeerd beeld weer van de werkelijke situatie - de tests zijn verouderd en gebruiken soms woorden die niet in de kleuterwoordenschat voorkomen - we hadden de indruk dat er meer nadruk werd gelegd op wat het kind niet kan ipv op wat het kind al kan We zijn ervan overtuigd dat de dagdagelijkse observaties door de kleuterjuf veel meer zeggen dan een test op zich. Bij twijfel kan er nog altijd beroep worden gedaan op de tests om uitsluitsel te geven maar ze worden niet meer gebruikt voor alle kleuters. Om toch een goed beeld te kunnen vormen van de ontwikkeling van de kleuters, gaan we werken met het project samen over de drempel Dit project kijkt niet alleen naar de vorderingen van de kleuter maar houdt rekening met verschillende aspecten o.a. - wat heeft de kleuter nodig om een doel te bereiken in zijn ontwikkeling - hoe kan de kleuterleidster haar aanpak afstemmen op wat dit kind nodig heeft - wat zijn de behoeften van de ouders om dit kind te ondersteunen

12 We moeten er rekening mee houden dat het leren bij elke kleuter anders verloopt. Zo kan de ene kleuter gefascineerd zijn door de wereld van de getallen en gaat tellen terwijl de andere kleuter fijne motoriek oefent als hij parels rijgt. Hierdoor gaat de ene kleuter een grote stap maken op vlak van voorbereidend rekenen, terwijl de andere heel wat stappen zet in de motorische ontwikkeling. De kleuterleidster kan dan in de klas haar activiteiten afstemmen zodat ook de andere domeinen in de ontwikkeling van de kleuter aan bod komen. Uit onderzoek is gebleken dat volgende elementen een belangrijke rol spelen in de overgang 3 de kleuterklas 1 ste leerjaar. M.a.w. als de volgende aspecten vlot beheerst zijn, zal de overgang vlot gebeuren : 1) taal - voldoende woordenschat 2) ontluikende geletterdheid ( voorbereidende taal- en leesoefeningen ) - dezelfde letters/woorden kunnen aanduiden - eigen naam herkennen - rijmwoorden maken, woorden hakken en plakken - klankverschillen horen in een woord 3) socio-emotionele ontwikkeling - welbevinden ( een tevreden en gelukkige kleuter, plezier beleven in de klas, ) - betrokkenheid ( zelfstandig aan de slag kunnen gaan, klasopdrachten goed uitvoeren, gemakkelijk te motiveren, ) - sociale gerichtheid ( durven praten met andere kleuters, durven praten in groep, gemaakte afspraken kunnen naleven, ) 4) taakgerichtheid - concentratie ( aandachtig kunnen luisteren, doorzetten, ) - zelfvertrouwen ( zich spontaan uiten in de klas, zich veilig voelen, opkomen voor zichzelf, ) - gericht op lezen ( plannen en organiseren van een taak, instructies onthouden, ) 5) motorische ontwikkeling - grove motoriek ( lopen, fietsen, ) - fijne motoriek ( pengreep, schrijfhouding, schrijfpatronen )

13 6) wiskunde - ontluikende gecijferdheid ( kennis van cijfersymbolen, vergelijken van hoeveelheden, ordenen van objecten op grootte, vorm, ) Deze aspecten worden door de kleuterleidsters op regelmatige tijdstippen geobserveerd en genoteerd. De resultaten worden besproken met het zorgteam. Indien nodig, worden er concrete interventies in de klas voorzien om bepaalde ontwikkelingsdomeinen te stimuleren. Hoe ziet onze zorgwerking er concreet uit? ZORGBELEID Kinderen met uiteenlopende noden ( zowel op cognitief als op sociaal/emotioneel vlak ) dienen binnen de school zo goed mogelijk opgevangen en opgevolgd te worden. Het zorgbeleid op school is daarom van zeer groot belang! Ons zorgbeleid bestaat uit verschillende fases : - fase 1 : preventieve algemene zorg De klasleerkracht staat in voor de eerste zorg. Aangezien de juffen en meesters dagelijks met de kinderen omgaan, kennen zij hen heel goed en weten ook welke hun noden zijn. Ze vangen als eerste signalen op en proberen zelf zoveel mogelijk de aangepaste zorg aan elk kind te geven in de klas. Om de paar weken is er een overleg tussen klasleerkracht en zorgcoördinator waarop kinderen met specifieke noden worden besproken - fase 2 : extra aandacht en zorg Als een probleem tijdens de les niet opgelost geraakt, is een specifieke aanpak nodig. Het specifieke probleem wordt met de zorgcoördinator besproken en er wordt een handelingsplan opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met de noden van het kind. Tijdens de les kan de zorgjuf klasintern ingeschakeld worden zodat de klasleerkracht tijd vrij heeft om samen met het kind het probleem aan te pakken. Ouders worden in deze fase steeds onmiddellijk op de hoogte gebracht zodat er een nauwe betrokkenheid is. Eventueel kan de hulp van ouders ingeroepen worden om thuis extra te oefenen

14 - fase 3 : bijzondere zorg Als we na enige tijd merken dat er ondanks begeleiding in de klas en thuis geen vooruitgang is, wordt het CLB ingeschakeld en kan er overgegaan worden tot verder onderzoek. Doorverwijzing naar een externe dienst ( logo, kiné, revalidatiecentra, ) kan hiervoor nodig zijn. Dit gebeurt steeds in samenspraak en met toestemming van de ouders. Op deze manier proberen we onderwijs op maat te bieden aan onze kinderen. Door observaties en periodieke toetsen volgen we de vorderingen van onze kinderen van dichtbij. Toch kan het zijn dat er bepaalde problemen niet zichtbaar zijn in de klas, maar wel thuis. Natuurlijk horen we dit dan graag zodat we kort op de bal kunnen spelen. De zorgcoördinator is het aanspreekpunt voor zorgvragen van leerlingen, leerkrachten, ouders en externe hulpverleners. Zorgcoördinator : juf Ann Branckaerts 014/ ( elke schooldag van 8u30 16u30 ) ann.branckaerts@dekriebel.eu Hopelijk weten jullie nu wat meer over de laatste kleuterklas en wat er allemaal met je kind gaat gebeuren. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan je ons steeds bereiken voor of na schooltijd, telefonisch of per . We hopen op een goede samenwerking en dat het voor iedereen een tof en boeiend schooljaar wordt! Vriendelijke groeten, Juf Murielle en juf Anja

15 Beste ouders, Bij het begin van dit nieuwe schooljaar besteden we in elke klas aandacht aan het belang van je goed voelen binnen de groep. Samen met de kinderen gaan we op zoek naar wat ze nodig hebben om zich veilig en blij te voelen op school en hoe ze elkaar daarbij kunnen helpen. Niettemin loopt het soms fout en kan er pestgedrag ontstaan. Misschien was jouw kind ooit betrokken bij een pestsituatie of kwam het thuis vertellen dat anderen worden gepest. Vanaf dit schooljaar passen wij op school de No Blame-aanpak toe. Deze methode heeft tot doel elke pestsituatie zo snel mogelijk te stoppen en op te lossen. Zoals de Engelse naam reeds doet vermoeden, wordt de pester niet beschuldigd of gestraft. Hij of zij wordt wel betrokken bij een groepsgesprek waarbij een aantal kinderen de verantwoordelijkheid en de taak krijgen ervoor te zorgen dat het gepeste kind zich weer goed en veilig kan voelen in de klas en op school. Door deze groepsbenadering wakker je de empathie ( = meevoelen met een ander ) van de kinderen aan en leer je hun dat ze zelf deels verantwoordelijk zijn voor de goede sfeer binnen de groep. De pester ervaart dat zijn gedrag niet wordt geapprecieerd door de groep en dat hij of zij niet langer kan rekenen op steun van de anderen. Wij kiezen voor deze methode omdat het bestraffen van pestgedrag nooit voor oplossingen op lange termijn zorgde. Kinderen die worden gestraft nemen soms wraak, ze gaan nog onopvallender aan de slag of ze verschuiven hun pestgedrag naar situaties buiten de school. Wij gaan ervan uit dat kinderen die pesten zelf ook nood hebben aan ondersteuning of begeleiding, zodat ook zij zich opnieuw goed kunnen voelen binnen de groep en niet in een spiraal van negatieve aandacht en straffen belanden. Deze methode werd reeds in verschillende scholen met succes toegepast. Wanneer je kind dit schooljaar slachtoffer zou worden van pestgedrag, gaan wij ervan uit dat wij samen de hoop delen dat het pesten zo snel mogelijk stopt. Daarom is het belangrijk dat wij ook zo snel mogelijk op de hoogte zijn van mogelijke pestproblemen. Wij vragen dan ook om ons te contacteren of je kind aan te moedigen steun te zoeken bij de leerkracht, de zorgcoördinator of de directie. Dit is niet altijd even gemakkelijk omdat het misschien erg bang is. Om deze angst te verzachten wordt er sterk de nadruk op gelegd dat het melden van pestsituaties niet hetzelfde is als het zogenaamde klikken. Wij hopen dat alle kinderen zich op onze school goed voelen. Wij hopen dat we deze aanpak zo weinig mogelijk moeten toepassen. Wij hopen op je steun en vertrouwen. Het Kriebelteam

Infoavond 1 kl a + b

Infoavond 1 kl a + b Infoavond 1 kl a + b Schooljaar 2012-2013 Belangrijke info Directie: Marc Mertens E-mail : marc.mertens@dekriebel.eu Klasjuf 1 kl a: Juf Caroline E-mail : caroline.mertens@dekriebel.eu Tel : 0474 / 92

Nadere informatie

1. Personalia. marc.mertens@dekriebel.eu. ann.branckaerts@dekriebel.eu. inne.vanballaer@dekriebel.eu riet.bensch@hotmail.com. 2.

1. Personalia. marc.mertens@dekriebel.eu. ann.branckaerts@dekriebel.eu. inne.vanballaer@dekriebel.eu riet.bensch@hotmail.com. 2. 1. Personalia directie : meester Theys : juf Kathleen : juf Ann : meester Benny : juf Inne : juf Riet : oudercomité : marc.mertens@dekriebel.eu jef.theys@dekriebel.eu kathleen.desmet@dekriebel.eu ann.branckaerts@dekriebel.eu

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief april 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Aangezien we het volledige schooljaar werken rond het thema Speel je met

Nadere informatie

Infoavond peuterklas (0kl)

Infoavond peuterklas (0kl) Infoavond peuterklas (0kl) Schooljaar 2012 2013 Belangrijke info Directie: Marc Mertens E-mail : marc.mertens@dekriebel.eu Klasjuf 0 kl: Juf Sofie E-mail : sofie.vangeel@dekriebel.eu Tel : 0494 / 87 00

Nadere informatie

Norick Vloemans klas 4a INFOAVOND

Norick Vloemans klas 4a INFOAVOND Norick Vloemans klas 4a INFOAVOND klas 4 de leerjaar schooljaar 2012-2013 directie: Marc Mertens e-mail : marc.mertens@dekriebel.eu klastitularissen : juf Jenny ( 4A ) e-mail : jenny.vandenvonder@dekriebel.eu

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Welkom op onze school!

Welkom op onze school! Basisschool DE BRUG Statiestraat 35A 1740 Ternat 02 582 93 29 myriam.cobbaert@debrugternat.be pascal.blijkers@debrugternat.be Welkom op onze school! or Voor het eerst naar school is een grote stap! Met

Nadere informatie

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder,

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder, Samen over de drempel Beste ouder, Vorige schooljaar lieten we jullie, ouders van de de kleuterklas en ste leerjaar, een vragenlijst invullen over verwachtingen, opvattingen en ervaringen over de overgang

Nadere informatie

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas.

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Infoavond Beste ouders, Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Vol enthousiasme kijken we ernaar uit om dit schooljaar

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Samen over de drempel

Samen over de drempel Samen over de drempel Beste ouder, Vorig schooljaar lieten we jullie, ouders van de de kleuterklas en ste leerjaar, een vragenlijst invullen over verwachtingen, opvattingen en ervaringen over de overgang

Nadere informatie

Op stap naar het 1 e leerjaar

Op stap naar het 1 e leerjaar Op stap naar het 1 e leerjaar Schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe! Zwevegem, 26 november 2009 Lieven Coppens Inleiding Uit de kindermond Ik wil niet naar het eerste leerjaar want daar mag ik niet

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

Infobrochure Kleuterschool

Infobrochure Kleuterschool Infobrochure Kleuterschool Mijn nieuwe klas Heel veel kindjes bij elkaar. Oh! Wat leuk! Wat doen ze daar? Spelen in de poppenhoek, Plaatjes kijken in een boek Verven met een grote kwast Kijken of de puzzel

Nadere informatie

Naar het eerste leerjaar

Naar het eerste leerjaar Naar het eerste leerjaar Overgang eerste leerjaar We kijken eerder naar het ontwikkelingsniveau van uw kind dan naar de leeftijd en proberen het zo een stukje verder te brengen in zijn ontwikkeling. De

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. W a t z i t e r i n m i j n s c h o o l t a s? Lunchpakket

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67.

WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 DAHLIALAAN 1. Meersstraat 5 / Dahlialaan Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/ /66.67. Meersstraat 5 / Dahlialaan 1 1742 Sint-Katherina-Lombeek tel. 02/582.18.84-053/66.67.27 www.dedroomgaard.be directie@dedroomgaard.be WELKOM OP ONZE SCHOOL! MEERSSTRAAT 5 Voor het eerst naar school is een

Nadere informatie

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle 02/ /

Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat Halle   02/ / Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be info.zilverberk@g-o.be 02/356.78.89 02/361.15.76 Ik ga naar school! Infobrochure : 1 ste kleuterklas Algemene inlichtingen

Nadere informatie

PESTEN OP SCHOOL DAAR DOEN WE SAMEN IETS AAN!!

PESTEN OP SCHOOL DAAR DOEN WE SAMEN IETS AAN!! GBS VLIERMAALROOT KORTESSEM PESTEN OP SCHOOL DAAR DOEN WE SAMEN IETS AAN!! Op onze school vinden wij het belangrijk dat alle kinderen zich goed kunnen voelen in de klas en op school. Wij rekenen op alle

Nadere informatie

Overgang kleuters eerste leerjaar. Overgangsdagen

Overgang kleuters eerste leerjaar. Overgangsdagen Overgang kleuters eerste leerjaar Kleuters voorbereiden op het eerste leerjaar is een belangrijke taak van de kleuterschool. Dat begint al vanaf de eerste schooldag dat uw kleuter naar onze kleuterwerking

Nadere informatie

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT s Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT Sint-Jozefinstituut Jacob Jordaensstraat 75-77 2018 Antwerpen 03/233 32 52 http://www.sintjozefinstituut.be Het kleuterteam : Juf Kristel K1A Juf Heidi /Juf Christin

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Basisschool Zilverberk P. Bernaertsstraat 28 1500 Halle www.zilverberkhalle.be

Nadere informatie

Stappenplan Aanpak bij pesten

Stappenplan Aanpak bij pesten Stappenplan Aanpak bij pesten 1. Inleiding We vinden het belangrijk dat alle kinderen zich op school goed voelen. Elke leerkracht gaat samen met de leerlingen op zoek naar wat nodig is zodat leerlingen

Nadere informatie

Welkom in de Juleskes klas

Welkom in de Juleskes klas Welkom in de Juleskes klas De eerste schooldag voor uw kapoen! Uw kapoen komt voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u! Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: zal

Nadere informatie

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Het kleuterteam : Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Juf Griet Juf Fabienne Juf Tilly Muizenklas Bijtjesklas Vlinderklas 4-jarigen

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Hieronder volgt een beknopte uitleg van de begrippen die u in het rapport zult tegenkomen.

Hieronder volgt een beknopte uitleg van de begrippen die u in het rapport zult tegenkomen. Onderbouwrapport In het onderbouwrapport waarderen wij alle genoemde aspecten ten opzichte van de leeftijd. Een waardering wordt uitgedrukt in een cijfer. U kunt via de beknopte omschrijvingen in het rapport

Nadere informatie

WELKOM. in de eerste kleuterklas!

WELKOM. in de eerste kleuterklas! WELKOM in de eerste kleuterklas! Bij juf Lore & Jules Beste mama en papa, Allereerst wil ik u welkom heten in de 1 ste kleuterklas. Samen met Jules zal uw kapoen dit schooljaar ongetwijfeld leuke momenten

Nadere informatie

ONTHAALBOEKJE BIJTJESKLAS. Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be

ONTHAALBOEKJE BIJTJESKLAS. Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be Mijn school: Mijn klas: Vrije basisschool Heilig Graf Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be de bijtjesklas 3 e kleuterklas Mijn juf: Joke Brijs Mijn kenteken:

Nadere informatie

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer!

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! De zorg in de Parel bestaat uit verschillende mensen die elk hun

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

Op stap naar het 1 e leerjaar Wat is schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe!

Op stap naar het 1 e leerjaar Wat is schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe! Op stap naar het 1 e leerjaar Wat is schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe! Lieven Coppens Vooraf De ontwikkeling van een kind verloopt op verschillende domeinen. Elk kind ontwikkelt op zijn eigen

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

Klassikaal onthaal Om negen uur klinkt het goeie morgenlied door de klas en verzamelen we in de zithoek om de dag samen te starten.

Klassikaal onthaal Om negen uur klinkt het goeie morgenlied door de klas en verzamelen we in de zithoek om de dag samen te starten. Gesubsidieerde Vrije Basisschool DE TANDEM St.-Benedictusstraat 14A, 2640 Mortsel Van Dijckstraat 5, 2640 Mortsel Tel.: 03/440.51.19 Fax: 03/449.78.89 directie@detandem.net www.detandem.net Hoe verloopt

Nadere informatie

Pestactieplan Sint-Amandusschool. Anti-pestcontract op onze school

Pestactieplan Sint-Amandusschool. Anti-pestcontract op onze school Pestactieplan Sint-Amandusschool Anti-pestcontract op onze school Ik houd me aan de leefregels op onze school: Eerlijkheid bovenal! Agressie en geweld bannen we uit onze school! We tonen respect voor ieders

Nadere informatie

Welkom in ons klasje. Voormiddag

Welkom in ons klasje. Voormiddag Welkom in ons klasje Iedere morgen worden onze kleinste kleuters opgevangen in ons klasje. Dit telkens van 8 uur tot 8.30 uur. Om 8.30 begint onze school. Wij starten eerst met een toiletbezoek. Voormiddag

Nadere informatie

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes:

Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Lieve mama en papa, Mijn eerste dag in de snoeziewoezieklas bij juf Els zit er alweer op en ik ben er zeker van dat ik het daar enorm naar mijn zin zal hebben!! Hier nog enkele nieuwtjes en weetjes: Dit

Nadere informatie

Ouderavond september. 1. Grote veranderingen

Ouderavond september. 1. Grote veranderingen Ouderavond september eerste leerjaar 1. Grote veranderingen Stilzitten ( tussendoortjes) concentratie ( aangepast lesrooster) vrijblijvendheid wordt samen evolueren in vaste stappen op dezelfde tijdstippen

Nadere informatie

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt.

- Aanwezigheidskalender + register: de kleuters hangen hun foto aan een bord wanneer de juf de namen overloopt. De kleuters zijn dol op hem. Jules wordt overal bij betrokken. s Morgens maken we hem wakker, hij speelt gans de dag mee en s avonds stoppen we hem terug in zijn bedje. Jules is meer dan enkel een klaspop.

Nadere informatie

Op stap naar het 1 ste leerjaar

Op stap naar het 1 ste leerjaar Op stap naar het 1 ste leerjaar Schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe! Werkgroep zorg - KOM Inleiding Uit de kindermond Ik wil naar het eerste leerjaar en ik wil snel leren lezen want dan kan ik Jommeke

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

De eerste schooldag voor uw kapoen!

De eerste schooldag voor uw kapoen! De eerste schooldag voor uw kapoen! Binnenkort gaat uw kapoen voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter en voor u. Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: Zal mijn kindje wenen?

Nadere informatie

Van harte welkom in de KRIEBEL!

Van harte welkom in de KRIEBEL! Van harte welkom in de KRIEBEL! 1 infobrochure 'de Kriebel' Beste mama en papa, We heten alle kinderen en hun ouders van harte welkom. Wij danken U, ouders, voor het vertrouwen dat U in onze school stelt

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Ann in de mollenklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klassen p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes p.

Nadere informatie

groep 1 en 2 informatieboekje

groep 1 en 2 informatieboekje groep 1 en 2 informatieboekje "De St. Nicolaasschool is een professionele leergemeenschap. Zij streeft ernaar een positieve, veilige en stimulerende leeromgeving te bieden waar, met betrokkenheid van en

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly

Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly Ik heet jullie van harte welkom in de eerste kleuterklas:1ka Bij juf Kelly In de eerste kleuterklas is het vooral belangrijk dat de kleuters zich veilig en goed voelen:het welbevinden van de kleuters staat

Nadere informatie

Informatieavond september SBS Kermt

Informatieavond september SBS Kermt Informatieavond september 2011 SBS Kermt - 2011 1 Schoolorganisatie 2011-2012 Organisatie en ondersteuning: SBS Kermt 2011 2 Schoolorganisatie 2011-2012 Kleuterschool: SBS Kermt - 2011 3 Schoolorganisatie

Nadere informatie

1. De visie van onze school Het pedagogisch project De werking in de kleuterschool Wie is wie in de Horizon 3

1. De visie van onze school Het pedagogisch project De werking in de kleuterschool Wie is wie in de Horizon 3 Beste ouders, Hartelijk welkom in de Horizon! In deze brochure vindt u allerlei nuttige informatie over onze kleuterschool. Meer specifieke informatie over de klas van uw kind krijgt u via de klasjuf.

Nadere informatie

Zorgbeleidsplan. 1. Observatie. Spontane observaties

Zorgbeleidsplan. 1. Observatie. Spontane observaties Zorgbeleidsplan 1. Observatie Spontane observaties In iedere klas is een observatieschriftje aanwezig waarin de leerkrachten opmerkingen, bemerkingen in verband met leerlingen noteren. Dit schriftje wordt

Nadere informatie

Lagere school : Je zoon/dochter start in :

Lagere school : Je zoon/dochter start in : Lagere school : Je zoon/dochter start in : 1A : juf Ann 1K : juf Kathleen 2HD: juf Hilde en juf Dorien 2AS : juf An-Sofie 3B : meester Bjorn 3T : meester Tim 4C : juf Caroline 4TI : meester Tijs en juf

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57.

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57. Onthaalbrochure Beste ouders Van harte welkom in onze school! Het verheugt ons dat jullie voor het onderwijs en de opvoeding van jullie zoon / dochter een beroep doen op onze school. In deze brochure

Nadere informatie

VISIETEKST. Pesten op school

VISIETEKST. Pesten op school Wat wil je worden? vroeg de juf t was in de derde klas Ik keek haar aan en wist het niet Ik dacht dat ik al iets was. Toon Hermans VISIETEKST Pesten op school Pesten komt helaas op iedere school voor.

Nadere informatie

Het zorgbeleid in het Pierenbos

Het zorgbeleid in het Pierenbos Het zorgbeleid in het Pierenbos Indien je als ouder vragen hebt, stap je in de eerste plaats naar de klasleerkracht. Deze zal overleggen met de ondersteuner en/of zorgcoördinator en bekijken welke trajecten

Nadere informatie

Voor het eerst naar de kleuterschool

Voor het eerst naar de kleuterschool Voor het eerst naar de kleuterschool 1. Welkom EEN NIEUWE JUF VOOR J U L E S Welkom in de eerste kleuterklas! Je zal merken dat er van deze jonge kinderen al veel wordt verwacht. Toch willen we sterk

Nadere informatie

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ )

Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel. G.H.Verwilghenlaan Maasmechelen tel: 089/ (Italiaans Centrum 089/ ) Vzw KBM-Z Basisschool De Triangel G.H.Verwilghenlaan 37 3630 Maasmechelen tel: 089/76.08.32 (Italiaans Centrum 089/76.47.67) 2 Dag vriendjes en vriendinnetjes, dag mama s en papa s Het is bijna zover!

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

We willen u met deze bundel wat wegwijs maken bij de start van het nieuwe schooljaar en u de laatste nieuwtjes doorspelen.

We willen u met deze bundel wat wegwijs maken bij de start van het nieuwe schooljaar en u de laatste nieuwtjes doorspelen. Astene, 01 september 2017 Beste ouder(s) Eens half augustus voorbij, komt de school weer tot leven. Klassen worden op orde gezet, er komt een nieuw kleurtje her en der, de eerste schooldag wordt voorbereid

Nadere informatie

K L E U T E R S C H O O L

K L E U T E R S C H O O L K L E U T E R S C H O O L Sint-Jan Berchmanscollege PRAKTISCHE AFSPRAKEN SCHOOLJAAR 2017-2018 tel: O2/511.47.98 e-mail: kleuterschool@sjbbrussel.be website: www.sjbbrussel.be Beste ouders, In dit document

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken.

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Visie kleuterschool Beste ouders, Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Daarom geven we graag wat meer informatie over hoe we werken in onze klas/school.

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

~ 1 ~ Beste ouders, Ik ben juf Charlotte, kleuterleidster van de 3 de kleuterklas.

~ 1 ~ Beste ouders, Ik ben juf Charlotte, kleuterleidster van de 3 de kleuterklas. Beste ouders, Ik ben juf Charlotte, kleuterleidster van de 3 de kleuterklas. Dit jaar zal ik jullie zoon/dochter mee op sleeptouw nemen doorheen hun laatste jaar op onze kleuterschool! Als u in de loop

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

info-avond 12 september 2012

info-avond 12 september 2012 info-avond 12 september 2012 Klas 1a + 1b schooljaar 2012-2013 directie: juf Hilde 1A : Marc Mertens e-mail : marc.mertens@dekriebel.eu juf Hilde e-mail : hilde.branckaerts@dekriebel.eu juf Kathleen: juf

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Onze dag op school s Morgens starten we de dag in onze kring. Gezellig bij

Nadere informatie

Welkom in de Windroos

Welkom in de Windroos Welkom in de Windroos Bij juf Mieke in de schildpaddenklas 2 Inhoudstafel : 1 Schooluren P. 4 2 Wat zit er in onze boekentas P.6 3 Klasjes p. 8 4 bewegingsopvoeding p. 8 5 Verjaardag p. 9 6 Nuttige weetjes

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogsich project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

Van derde kleuterklas naar het eerste leerjaar GBS LINT Pagina 1

Van derde kleuterklas naar het eerste leerjaar GBS LINT Pagina 1 Van derde kleuterklas naar het eerste leerjaar GBS LINT Pagina 1 Inleiding Beste ouders, De overgang van de kleuterschool naar de lagere school is niet altijd gemakkelijk. Voor velen is dit een erg grote

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

1. Welkom in de oranje klas

1. Welkom in de oranje klas Mijn klasje: Inhoudstafel 1. Welkom in de oranje klas 2. Wie is wie 3. Onze klaspop Jules 4. De 1 ste schooldag 5. Wat zit er in de boekentas van mijn kleuter 6. Heen en weer tasje 7. Liedjes en versjes

Nadere informatie

Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement.

Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas. Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. Ik ga naar school! Infobrochure : 2 de kleuterklas Algemene inlichtingen over de school vind je in de schoolbrochure en het schoolreglement. W a t z i t e r i n m i j n s c h o o l t a s? Lunchpakket Geldbeugel

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Informatie over groep 1/

Informatie over groep 1/ Informatie over groep 1/2 2016-2017 Van harte welkom op de Nicolaasschool en we wensen u en uw kind een fijne tijd. In groep 1/2 speelt een aantal ontwikkelingsaspecten een grote rol, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Van harte welkom in de KRIEBEL!

Van harte welkom in de KRIEBEL! Van harte welkom in de KRIEBEL! 1 infobrochure 'de Kriebel' Beste mama en papa, We heten alle kinderen en hun ouders van harte welkom. Wij danken U, ouders, voor het vertrouwen dat U in onze school stelt

Nadere informatie

ONTHAALBOEKJE MIERENKLAS. Tramstraat Turnhout

ONTHAALBOEKJE MIERENKLAS. Tramstraat Turnhout Mijn school: Mijn klas: Vrije basisschool Heilig Graf Tramstraat 36 2300 Turnhout 014 41 96 68 www.heilig-graf.be/tram tram@heilig-graf.be de mierenklas 4-jarigen Mijn juf: Stien Van der Eycken Mijn symbool:

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

Vrij CLB Regio Hasselt. Is mijn kind klaar voor het eerste leerjaar? Een grote stap! Welkom. Wat is schoolrijpheid? Aspecten van schoolrijpheid

Vrij CLB Regio Hasselt. Is mijn kind klaar voor het eerste leerjaar? Een grote stap! Welkom. Wat is schoolrijpheid? Aspecten van schoolrijpheid Vrij CLB Regio Hasselt Een grote stap! Is mijn kind klaar voor het eerste leerjaar? Wat is schoolrijpheid? Welkom Aspecten van schoolrijpheid Vrij CLB Regio Hasselt VCLB - Multidisciplinair Centrum - Het

Nadere informatie

Infoboekje kleuterschool

Infoboekje kleuterschool Infoboekje kleuterschool Ik kan bouwen, ik kan sjouwen en kunstjes doen op slappe touwen. Ik kan tekenen, ik kan plakken en balanceren op hoge hakken. Ik kan dansen, ik kan zingen en van een hoge tafel

Nadere informatie

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt.

Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Infobrief voor de ouders van de 4 de klas Beste mama en papa, Hier wat meer informatie over en voor het komende schooljaar. Gelieve dit aandachtig te lezen. Alvast bedankt. Schooluren De schoolpoort gaat

Nadere informatie

v e r n i e u w d e w e b s i t e

v e r n i e u w d e w e b s i t e v e r n i e u w d e w e b s i t e www.gemeenteschool-sintmichiels.be mededelingen november/december 13 een update van de kalender z e k e r l e z e n k l e u t e r Ook de evolutie en het welbevinden van

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2018-2019 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Op televisie zien we allerlei talentenshows waarin ook kinderen bijzonder sterk uit de hoek komen. We zijn verbaasd over wat ze allemaal kunnen.

Op televisie zien we allerlei talentenshows waarin ook kinderen bijzonder sterk uit de hoek komen. We zijn verbaasd over wat ze allemaal kunnen. Op televisie zien we allerlei talentenshows waarin ook kinderen bijzonder sterk uit de hoek komen. We zijn verbaasd over wat ze allemaal kunnen. Maar vaak is er aan het eind slechts eentje de winnaar.

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

We willen u met deze bundel wat wegwijs maken bij de start van het nieuwe schooljaar en u de laatste nieuwtjes doorspelen.

We willen u met deze bundel wat wegwijs maken bij de start van het nieuwe schooljaar en u de laatste nieuwtjes doorspelen. Astene, 03 september 2018 Beste ouder(s) Eens half augustus voorbij, komt de school weer tot leven. Klassen worden op orde gezet, er komt opnieuw schot in de speelplaatswerken, de eerste schooldag wordt

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen November 2018 Beste ouders Beste kinderen Een eerste deel van het schooljaar is voorbij. Iedereen kreeg deze week zijn of haar eerste rapport in het nieuwe leerjaar. Hopelijk kan iedereen tevreden zijn

Nadere informatie