SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN"

Transcriptie

1 SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: Penningmeester: Johan Schuring Tel: Bestuurslid: Jan Willem Roesink Tel: Bestuurslid: Jan Peter Kremer Tel: KvK nr Iban: NL30SNSB t.n.v. SMO-Meppel Voorwoord: Nog enkele dagen en 2014 ligt weer achter ons. Zo staan we buiten de vuurpijlen af te steken en zo zitten we midden in de zomer en ook dit ligt al weer even achter ons want we gaan ons op maken voor een van de mooiste tijden van het jaar een jaar waarin de gemiddelde tempratuur nog nooit zo hoog is geweest graden gemiddeld. Niet te vergeten de ramp met de MH 17 op 17 Juli. Het Nederlandse elftal dat boven verwachting presteert in Brazilië met een keurige 3 e plaats. En wat te denken van het team Kuipers wat die hebben neer gezet.

2 Wat hebben ze niet mogen fluiten, wanneer Nederland niet zover was gekomen dan had dit team grote kans gemaakt om de finale te mogen leiden. Ook het verloop van de competitie loopt volgens het spoorboekje. Wat zijn er weinig wedstrijden afgelast tijdens de periode september en december. Er valt weinig of niets in te halen en dat is voorgaande jaren wel eens veel anders geweest. Nu eerst een kleine winterstop maar in het weekend van 24 en 25 Januari begint de bal weer te rollen. Natuurlijk zijn er van te voren al de nodige oefenwedstrijden dus neem gerust contact op met Bertus Spijkerman. Speciaal woord wil ik toch even richten aan Jan Peter Kremer. Begin november werd er een tumor geconstateerd aan zijn linker nier. Op 19 december wordt deze operatief verwijderd, op het eerste gezicht lijken er geen uitzaaiingen maar toch het blijft allemaal spannend. Bij deze wil ik Jan Peter heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke en zware weken. Wil nog even terug komen op de jaarvergadering van oktober jongstleden. Heb daar kenbaar gemaakt dat ik de voorzitter functie wil gaan overdragen in oktober Reden hiervan is dat ik genoeg jaren in het bestuur van de SMO heb gezeten en toe ben aan een nieuwe bestuur uitdaging. Ondertussen zijn wij als bestuur aan het kijken hoe wij dit gaan invullen in oktober 2015.

3 Tot die tijd zal ik mij zeker op dezelfde wijze blijven inzetten voor onze SMO en ga zeker ook niet verloren voor deze mooie club. Mocht je interesse hebben in een bestuursfunctie binnen de SMO laat dit dan even weten bij een van de bestuursleden. Zaterdag 3 Januari gaan we de fairplay van het seizoen uitreiken aan een van onze donateur verenigingen, zou zeggen hou onze site, lokale pers, sociaalmedia in de gaten Want waar zullen we op deze dag deze fantastische prijs mogen uitreiken?? Wil afsluiten me een ieder hele fijne kerstdagen maar bovenal een gezond gelukkig en een sportief 2015 toe te wensen. alerts: Vanaf eind november ontvang je bij een nieuwe aanstelling en bij een nieuwe beoordeling een van de KNVB. Hierdoor ben je sneller op de hoogte waar en wanneer je bij een wedstrijd wordt verwacht en weet je ook eerder hoe je bent beoordeeld. Voor nu hebben wij de dezelfde adressen ingesteld die ook in gebruik zijn voor de abonnementen Wedstrijdwijzigingen veld en/of wedstrijdwijzigingen zaal.

4 Wil je geen alerts ontvangen bij nieuwe aanstellingen / nieuwe beoordeling of wil je het adres aanpassen voer dan de volgende stappen uit: Start het Official Portaal en login Selecteer het menu Persoonlijk > Abonnementen Selecteer de publicatie (hier staat: Publicatie voor het versturen van notificaties bij aanstellingen van officials ) Selecteer hierna de knop Ontvangstadressen en pas eventueel de adressen aan. Bij vragen kun je contact opnemen met scheidsrechterszaken, Tijdelijke ondersteuning: We llicht hebben jullie het al gemerkt maar in verband met de langdurige afwezigheid van Wim Kamps op Scheidsrechterszaken heeft de afdeling scheidsrechterszaken ondersteuning gekregen in de vorm van Sander Over. Sander werkt tijdelijk en op vrijwillige basis bij ons om hand- en spandiensten op scheidsrechterszaken te verrichten.

5 Zelf doen!: In verband met een langdurige onderbezetting op scheidsrechterszaken verzoeken wij de scheidsrechters vriendelijk doch dringend om het volgende in het vervolg zelf te doen: Voorheen stuurden wij kopieën van de rapporten naar de RSC s. Omdat dit voor het bureau een tijdrovende klus is verzoeken wij de scheidsrechters om ZELF het rapport naar de RSC te sturen. Juiste maat en gewicht bal, ook bij de jeugd: Regelmatig ontvangt de KNVB signalen dat bij jeugdteams van diverse verenigingen de verkeerde maat en/of ballen met het onjuiste gewicht worden gebruikt. Het is verplicht om de goede maat bal met het voorgeschreven gewicht te gebruiken in de juiste leeftijdscategorieën. Vooral bij jongere kinderen kunnen te zware ballen erg belastend zijn voor de spieren en gewrichten. Juist bij het gebruik van lichtere ballen komt het spel gemakkelijker op gang. Zo kunnen er sneller grote afstanden worden bereikt en dit komt zowel het spelplezier als het leereffect ten goede. In de Jeugdvoetbalwijzer seizoen 2014/ 15 staan per categorie het juiste gewicht en de juiste maat van de bal

6 Nieuwe leden: Opnieuw hebben we bij de SMO een viertal nieuwe leden mogen verwelkomen. A.J. Loof uit Koekange C.E. Anne uit Hoogeveen P.A. Klappe uit Hollandscheveld Fr Hooge uit Hollandscheveld Jacks: De actie m.b.t. de jacks voor onze leden is afgerond en een behoorlijk succes gebleken. Er zijn 22 leden geweest die een jack besteld hebben. Wanneer deze nieuwsbrief binnenkomt zullen de meeste jacks al in ieders bezit zijn. Onze dank gaat uit naar Vriend Sport en Fashion en drukkerij I need it voor hun snelle levering.

7 Afzeggen: In je eigen OP kun je tot 5 weken van te voren je verhindering(en) opgeven. Klik in je OP het kopje Activiteiten aan en daarna het subkopje Opgeven verhinderingen. Welke strafcode??: De afgelopen weken is gebleken dat er nog enige onduidelijkheid bestaat over welke strafcodes gebruikt kunnen worden voor het waarschuwen of wegzenden van een teamofficial. Als een teamofficial wordt gewaarschuwd, moet hiervoor strafcode 8 worden genoteerd op het DWF. Strafcode 1 mag alleen worden gebruikt voor het noteren van waarschuwingen voor spelers.

8 Vervolgens moet door de scheidsrechter altijd de digitale vragenlijst in het OP worden ingevuld, dus zowel bij het waarschuwen van een teamofficial als bij het wegzenden van een teamofficial. Bij het wegzenden van een teamofficial bepaalt de overtreding de strafcode op het DWF. Beledigen = strafcode 5 Bedreigen = strafcode 6 Spuwen = strafcode 7 Overige overtredingen = strafcode 8 Tuchtzaken: Met ingang van dit seizoen hoeven assistent-scheidsrechters en 4e officials geen verplichte rapportage meer in te sturen nadat de scheidsrechter een speler de rode kaart heeft getoond. Het invullen van de gesloten vragenlijst door de scheidsrechter in het Official Portal, vormt doorgaans een voldoende helder beeld om de speler een schikkingsvoorstel aan te bieden. Assistenten bij 1e klasse wedstrijden: Sinds enkele jaren wordt de positie van de assistent scheidsrechter binnen de KNVB steeds belangrijker, gelukkig! Dit heeft geleid tot een kwalitatief beter korps aan assistent scheidsrechters en ook kwantitatief worden er winsten geboekt. Het gevolg hiervan is, dat de KNVB de districten de mogelijkheid heeft geboden om te starten met het aanstellen van assistent scheidsrechters bij een aantal wedstrijden in de 1e klasse.

9 Training: Woensdag 17 december j.l. is de laatste training van 2014 geweest. Op 21 januari 2015 gaat de training weer van start. Cup: Jeroen Vriend van Vriend sport en fashion uit Meppel is onze nieuwe sponsor voor de Fair Play Cup. Jeroen is geen onbekende voor een groot aantal scheidsrechters, jarenlang heeft hij de aanvoerdersband van het eerste van Alcides gedragen. Namens de SMO willen wij Jeroen en collega s heel hartelijk bedanken voor hun sportieve medewerking. Binnen de lijnen: Als je als scheidsrechter binnenkort een wedstrijd bij GRC gaat fluiten let dan op: op de velden van GRC treft men naast de voetbalbelijning ook de belijning voor rugby en american football aan. GRC heeft hiervoor dispensatie gekregen, het is dus niet de bedoeling dat je het veld afkeurt.

10 Jaarvergadering: De jaarvergadering van de SMO is op 22 oktober 2014 bezocht door 48% opkomst van de leden wat een zeer groot succes was. Voorzitter Benny Miggels kon de volgende personen welkom heten: Bertus Spijkerman als erelid van onze SMO en Bert Knipmeyer en Joop Groen als leden van verdienste. Jan Ensing als voorzitter COVS Noord en Anne Laverman namens de KNVB Wessel Prij en Han Kiemel als regiocoördinatoren. Anne Laverman had de zeer mooie taak om ons lid Jannes Wink alsnog in het zonnetje te zetten en hem de oorkonde uit te reiken in goud voor de vele jaren als scheidsrechter en assistent en dit had in eerder stadium moeten gebeuren. Lid van verdienste Joop Groen kreeg van voorzitter Benny Miggels een leuke attentie, omdat hij na vele jaren gemeend heeft om moeten stoppen als scheidsrechter. Ook de trainer van onze SMO Henk Jan Ribberink werd verrast met een paar leuke attenties.

11 De notulen en het jaarverslag van de secretaris Bertus Spijkerman zag er weer zeer verzorgd uit en ook de financiële boekhouding van penningmeester Johan Schuring was perfect verzorgd. De v.v..f.c. Meppel kreeg uit handen van de voorzitter SMO een mooie wedstrijdbal, omdat wij op een zeer goede manier gebruik kunnen maken van hun accommodatie. Bij de bestuursverkiezing werden Bertus Spijkerman, Johan Schuring en Jan Willem Roesink herkozen als bestuurslid voor weer 2 jaar. Afscheid werd er genomen van 2 bestuursleden t.w. Klaas Huisman en klaas Heeres omdat zij gemeend hebben om zich niet weer beschikbaar te stellen als bestuurslid. Klaas Huisman kreeg uit handen van de voorzitter een cadeaubon en een attentie voor de twee jaren als bestuurslid en Klaas Heeres die al meer dan 20 jaar als bestuurslid had gefunctioneerd werd benoemd tot lid van verdienste. Hij kreeg daarbij een prachtige spiegel met het embleem van de SMO en nog een andere leuke attentie. Beide heren worden dan ook bedankt voor hun inzet bij de SMO en onze groep gaat verder met 5 bestuursleden.

12 Wessel Prij als regiocoördinator aanwezig hield een duidelijke uitleg waar wij in de toekomst mee te maken zullen krijgen. Het aantal districten zullen verdwijnen en er zal een nieuwe piramide gevormd voor scheidsrechters en verenigingen. De rapportage zal ook verricht worden bij de lagere groepen van scheidsrechters en de jeugdgroepen. Hij gaf ook nog uitleg over het nieuwe rapport systeem en dit deed uiteraard weer vele vragen oproepen, maar werden allen goed beantwoordt. Een zeer geslaagde jaarvergadering en de jubilaressen en de aanwezige gasten werden allen verrast met een heerlijk Staphorster krentenbrood. Beschikbaarheid: Omdat de winterstop voor de deur staat en er toch gevoetbald kan worden of vele velden en zeker kunstgrasvelden doen wij een beroep op onze leden. om zich beschikbaar te stellen. Heeft u belangstelling geef je naam dan door aan de secretaris Bertus Spijkerman en die zal zorg dragen dat er eerlijke verdeling zal plaatsvinden. Telefoonnummers zijn of zijn privé nummer of zijn adres bij jullie bekend. Website SMO: Hierop kun je veel zaken vinden die belangrijk kunnen zijn voor onze leden, dus bekijk deze mooie site eens en je zult versteld staan wat er allemaal op vermeld is. O.a, aanstellingen van collega s.

13 Ziekenboeg: Indien dit van toepassing is geef dit dan eventjes door aan één van de bestuursleden dan kunnen wij de nodige aandacht daar aan schenken. Wedstrijden Beltona competitie: Via het bestuur van de Beltona competitie is gevraagd om de onkosten voor scheidsrechters en assistenten zoveel mogelijk proberen te beperken in verband met het terugtrekken van een aantal sponsoren. Daarom is gevraagd of de mogelijkheden zijn om met zijn drieën naar de wedstrijd te gaan en degene die rijdt de kilometers in rekening te laten brengen De verdere onkosten zullen in de toekomst gewoon op een normale manier uitbetaald worden. Bijeenkomst scheidsrechters.

14 De avond van de KNVB-COVS en regiocoördinatoren zal worden gehouden op woensdag 28 januari 2015 in de kantine van de v.v. F.C.Meppel, op deze avond kun je de laatste 40 punten verdienen. Nadere mededeling zullen nog gaan volgen en indien je het verzoek hebt om met een coach een gesprek te willen hebben is deze avond een uitgerekend moment. Passen controle: Steeds maar weer blijkt dat scheidsrechters zich niet houden aan de controle van de passen vooraf aan het begin van de wedstrijd. Door de KNVB zal daar streng op nagekeken worden en de scheidsrechters die zich niet houden aan deze spelregel kunnen maatregelen verwachten. Iedere scheidsrechter weet hoe hij moet handelen en dit is bij het begin van de competitie heel duidelijk gemaakt. Regiocoach: Iedere scheidsrechter heeft een regiocoach waar hij zich kan melden over bepaalde zaken omtrent aanstellingen, rapportage en welke vorm of omstandigheid hij in verkeerd. Dit is de persoon die je kunt aanspreken voor veld- of zaalvoetbal en niet moet bellen naar de KNVB, want die verwijzen jouw door naar deze mensen.

15 Begeleiding scheidsrechters: Soms wordt er een vraag gesteld of het mogelijk is dat wij als SMO een begeleider kunnen sturen naar een bepaalde scheidsrechter die daarom heeft gevraagd. Indien deze vraag ruim van te voren is gesteld zullen wij zeker proberen om iemand te vinden die dit zal gaan doen en desbetreffende scheidsrechter zal zich zelf moeten melden. Aanmelden: De oefenwedstrijden tijdens de winterstop die elk jaar weer bij de SMO op de mat vallen, moeten allen voorzien worden van scheidsrechters. Indien je belangstelling hebt om wedstrijden te fluiten en voor het doorgeven van je beschikbaarheid, kun je het beste contact opnemen met Bertus Spijkerman.

16

17

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Vice-voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015 29/1/2015 Langs De Lijn Tip: bij het invullen van de digitale strafcode(s) en vragenlijst na opslaan gaarne bevestigen zodat deze definitief kan worden verstuurd naar de afdeling Tuchtzaken! Tip: Raadpleeg

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2016 / 2017 - Loting Achterhoek Cup seizoen 2017 / 2018 - Belangrijkste

Nadere informatie

Q&A - Uitbreiding schikkingsvoorstel

Q&A - Uitbreiding schikkingsvoorstel Q&A - Uitbreiding schikkingsvoorstel Allereerst: wat is het schikkingsvoorstel? In het amateurvoetbal heeft de tuchtcommissie van de KNVB sinds 2010/ 11 de mogelijkheid om bij directe rode kaarten voor

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2015 / 2016 - Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige editie - Programma

Nadere informatie

Let niet op de termen over vergoedingen, zoals geen uitbetaling, want die heeft nog geen functie. INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL

Let niet op de termen over vergoedingen, zoals geen uitbetaling, want die heeft nog geen functie. INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL INLOGGEN IN SCHEIDSRECHTERPORTAL Ga naar: http://officialportal.sportlink.com/knzb Vul bij Gebruikersnaam je relatiecode waarmee je in Sportlink staat. Deze kan je opvragen bij de scheidsrechterscommissie,

Nadere informatie

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende:

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: OFW D1 NIEUWS Hallo allemaal, Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: Algemene Ledenvergadering Old Forward Hierbij nodigen wij de leden uit voor het

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie SDO Achterhoek Cup Commissie seizoen 2018 / 2019 Emiel Stienezen Tel.nr. 06 22 99 80 34 E-mail : AC@covsdoetinchem.nl Eerste aanspreekpunt SDO ACC organisatie

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

editie 7, september 2016

editie 7, september 2016 digitale Clubkrant editie 7, september 2016 Voorzitter aan het woord Na alle voorbereidingen is nu eindelijk de competitie begonnen. Dit is waar het om gaat. Na drie competitie-loze maanden weer aan de

Nadere informatie

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers En weer door!!!! Beste Fce'ers, Met de winterstop achter de rug konden we vol goede moed weer beginnen aan de tweede helft van het seizoen! Helaas...het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten. Maar...We

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Oproep van de redactie

Oproep van de redactie Subscribe Past Issues Translate Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken - editie oktober 2018 Oproep van de redactie De input voor de nieuwsbrief is op dit moment minimaal. Via deze weg een oproep

Nadere informatie

Arbitrageplan Olympia 60

Arbitrageplan Olympia 60 Arbitrageplan Olympia 60 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatiestructuur 4. Taken arbitragecommissie 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden 7. Werving,

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. Handleiding KNVB E- mail Sportlink Club

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. Handleiding KNVB E- mail Sportlink Club KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Handleiding KNVB E- mail Sportlink Club KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Versiebeheer Versie Datum Omschrijving 1.0 10-08-2012 Initiële

Nadere informatie

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE

BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE BUROPOST MANEGE PUPILLEN TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE 14-01-2018 DEELNEMENDE VERENIGINGEN WWNA KCVO Voorwaarts ZVV 56 Robur et Velocitas WELKOM Van harte welkom op het WWNA BuroPost Manege Pupillen Toernooi

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Taken secretaris: Bij overdragen te doen:

Taken secretaris: Bij overdragen te doen: Taken secretaris: Bij overdragen te doen: 1. Outlook installeren (gedaan via thunderbird) 2. E-mail adressen opvoeren 3. Sportlink installeren: download: zorg dat je de juiste java versie hebt. www.sportlinkclub.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

WAUW!!! WAT EEN SUPER GAVE EERSTE SEIZOENSHELFT WAS DAT!

WAUW!!! WAT EEN SUPER GAVE EERSTE SEIZOENSHELFT WAS DAT! MASV-JEUGD NIEUWSBRIEF 18 december 2018 WAUW!!! WAT EEN SUPER GAVE EERSTE SEIZOENSHELFT WAS DAT! Beste MASV ers, De eerste seizoenshelft is voorbijgevlogen. Met een nieuwe jeugdcommissie, bestaande trainers

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Jan Gerbers Tel: 06-22699574 Email: jan.gerbers@ziggo.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 06-83983577 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

(jeugd) coach opleidingen

(jeugd) coach opleidingen (Jeugd) opleidingen KNVB - coach opleidingen - arbitrage opleidingen (jeugd) coach opleidingen Jeugdvoetballeider (JVL) (avonduren) begeleiden van jeugdteams min. aantal deelnemers 10 minimale leeftijd

Nadere informatie

s.v. Huizen nieuwsbrief

s.v. Huizen nieuwsbrief s.v. Huizen nieuwsbrief Hier is hij dan de nieuwsbrief van s.v. Huizen. Dit seizoen zijn er op organisatorisch gebied een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is er geen jeugdbestuur meer maar een jeugdcommissie

Nadere informatie

Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11

Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11 Nieuwsbrief julil 2014 Editie 11 Van de Bestuurstafel Vlak voor de vakantie een nieuwsbrief. Dat heeft een reden. Die reden is dat er nieuws te melden is. Volgende week, 10 juli, ontvangen we FC Twente

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Algemene Vergadering. Bestuur

Algemene Vergadering. Bestuur Algemene Vergadering Kas Bestuur 1 Voorzitter (René) Penningmeester (Wierd) Secretaris / Vice Voorzitter (Henk) Wedstrijd secretaris Redactie Website / informatievoorz. Consul Ondersteunende afdeling Sportafdeling

Nadere informatie

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen.

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Tijdens de jaarvergadering werd als opvolger van Jos Helmink de heer Bryan van Leeuwen gekozen tot secretaris. Bryan fluit sinds een klein jaar in de K.N.V.B.,

Nadere informatie

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig.

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig. Inleiding Zoals eerder al gecommuniceerd in de TeamGeest wordt met ingang van dit seizoen het Digitale Wedstrijd Formulier vervangen door de Wedstrijdzaken app en worden de plastic spelerspassen afgeschaft.

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

Clubtoernooi. Bijzonderheden. Handleiding Clubtoernooi

Clubtoernooi. Bijzonderheden. Handleiding Clubtoernooi Clubtoernooi Bijzonderheden In deze handleiding zal in het kort worden verteld hoe het Clubtoernooi systeem werkt en hoe u een toernooi kunt aanmaken en bijhouden. Clubtoernooi stelt u in staat om een

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers,

Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, TEN EERSTE... Beste leden, ouders, trainers, sponsoren, coaches, en overige vrijwilligers, Het nieuwe hockeyseizoen is alweer begonnen. De eerste competitiewedstrijden zijn al gespeeld. Dames 1 en heren

Nadere informatie

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!!

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!! v.v. VOP Amersfoort Willem Boute JO17 - junioren Toernooi 15 juni WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!! Welkom! Weer een seizoen wat nagenoeg afgelopen is. Wat gaat de tijd snel als het leuk is. Sommige teams

Nadere informatie

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!!

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!! v.v. VOP Amersfoort Willem Boute JO15 - junioren Toernooi 8 juni WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!! Welkom! Weer een seizoen wat nagenoeg afgelopen is. Wat gaat de tijd snel als het leuk is. Sommige teams zijn

Nadere informatie

1. Organisatie futsalcommissie

1. Organisatie futsalcommissie 1. Organisatie futsalcommissie Futsalcommissie De futsalcommissie vormt binnen Excelsior 31 het bestuur van het futsal, en bepaalt het beleid binnen het futsal van Excelsior 31. Hiervoor wordt maandelijks

Nadere informatie

UIT HET BESTUUR.. NKC 51 1 KAMPIOEN! Gebruik en verzending nieuwsbrief

UIT HET BESTUUR.. NKC 51 1 KAMPIOEN! Gebruik en verzending nieuwsbrief UIT HET BESTUUR.. NKC 51 1 KAMPIOEN! Afgelopen zaterdag werd NKC 51 1 KAMPIOEN! In een afgeladen sporthal werd Sparta met 39-18 verslagen en was het kampioenschap in de Eerste Klasse D en de bijbehorende

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 26 maart 2018 Documentnummer: SZO/JL/2018 102. Commissaris 2 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, Portefeuillehouder

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET FC LEO

INFORMATIEPAKKET FC LEO INFORMATIEPAKKET FC LEO Versie: 21-09-2015 - Wijzigingen en typefouten onder voorbehoud Van harte welkom bij FC LEO Namens de gehele club willen we je van harte welkom heten bij de voetbalclub van de Marne,

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Versie 1.2 Maart 2014 Instructie Digitaal Wedstrijdformulier Amateurvoetbal (Categorie B)

Versie 1.2 Maart 2014 Instructie Digitaal Wedstrijdformulier Amateurvoetbal (Categorie B) Versie 1.2 Maart 2014 Instructie Digitaal Wedstrijdformulier Amateurvoetbal (Categorie B) ONDERDELEN 1 Inrichten bondsteam 2 Starten DWF 3 Teamopgave 4 Officialopgave 5 Wedstrijdverloop 6 Wedstrijd vastleggen

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging

KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER BIJ INLEVERING VAN DIT FORMULIER, ÉÉN PASFOTO BIJVOEGEN!!! Datum: Handtekening: Doorlopende machtiging KORFBALVERENIGING D. E. S. INSCHRIJFFORMULIER Voor jeugdleden tot 18 jaar dient één van de ouders/verzorgers mede te ondertekenen. Lidnummer: Naam: Voorna(a)m(en): Tussenvoegsel: Straat: Huisnummer: Postcode:

Nadere informatie

ATC 65 ATC 65. Informatie avond. Circuittraining

ATC 65 ATC 65. Informatie avond. Circuittraining ATC 65 ATC 65 Informatie avond Circuittraining 07-09-2011 1 Informatie avond. Jeugdbeleidsplan en circuittraining. Circuittraining. Wanneer is er circuittraining. Belangrijk. Circuittraining in praktijk.

Nadere informatie

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!!

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!! v.v. VOP Amersfoort Willem Boute JO13 - pupillen Toernooi 8 juni WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!! Welkom! Weer een seizoen wat nagenoeg afgelopen is. Wat gaat de tijd snel als het leuk is. Sommige teams zijn

Nadere informatie

Met heel veel trots stellen we graag onze 2de nieuwsbrief, Februari 2018 aan U voor. Wij wensen U dan ook heel veel leesplezier!

Met heel veel trots stellen we graag onze 2de nieuwsbrief, Februari 2018 aan U voor. Wij wensen U dan ook heel veel leesplezier! Nieuwsbrief Februari 2018 Beste sportvrienden, Met heel veel trots stellen we graag onze 2de nieuwsbrief, Februari 2018 aan U voor. Wij wensen U dan ook heel veel leesplezier! Bart Verhaeghe Voorzitter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3.

NIEUWSBRIEF SEIZOEN 2018/2019. jaargang 9 nr In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur. 2. de Grote Clubactie. 3. In dit nummer o.a.: 1. van het bestuur 2. de Grote Clubactie 3. nevenactiviteiten 5. wedstrijdprogramma NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 2 27-09-2018 SEIZOEN 2018/2019 Beste deelnemers aan de op 17 april gehouden

Nadere informatie

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie.

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie. Flyer nr. 18 1 13 e Jaargang nummer 18 Verschijnt 2x per maand 24-04-2015 Voorzitter: Gert van Kalsbeek Tel: 5282065 e-mail: gertvankalsbeek@gmail.com Penningmeester en Secretariaat: Rene Akerboom Tel:

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS NAMENS ONZE SPONSOREN

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS NAMENS ONZE SPONSOREN v.v. VOP Amersfoort Willem Boute MO13 Toernooi 27 mei WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS NAMENS ONZE SPONSOREN Welkom! Weer een seizoen wat nagenoeg afgelopen is. Wat gaat de tijd snel als het leuk is. Sommige

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data December 5 wel jeugdtraining geen seniorentraining! 12 trekking Grote Club Actie

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit:

Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: Hoofdstuk 1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur (JB) bestaat uit: 1. Voorzitter 2. Secretaris 3. Wedstrijdsecretaris 4. Coördinator jeugd trainers 5. Coördinator minipupillen 6. Coördinator F teams 7. Coordinator

Nadere informatie

Spelregelbriefing

Spelregelbriefing Spelregelbriefing 2015-2016 Agenda De spelregelbriefing Wat interessante beelden Mededelingen vanuit de commissie Hengelen? Dit mag wel bij de SENIOREN (Heren 1, dames 1 etc.) Dit mag niet bij de JUNIOREN

Nadere informatie

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams

Voorlichting ouders F teams. 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams Voorlichting ouders F teams 9-9-2015 Voorlichting ouders F teams 1 Agenda Welkom en voorstelrondje Wedstrijdzaken en website Ledenadministratie Waarden en Normen Commissiekamer Technisch beleid Kleding

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave Voorwoord Fair Play-reglement Toernooi opzet... 5 en 6. Regelement... 5 en 6. Algemeen...

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave Voorwoord Fair Play-reglement Toernooi opzet... 5 en 6. Regelement... 5 en 6. Algemeen... Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Fair Play-reglement... 4 Toernooi opzet... 5 en 6 Regelement... 5 en 6 Algemeen... 5 en 6 Spelregels... 5 en 6 Puntentelling... 5 en 6 Kleedkamerindeling...

Nadere informatie

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op.

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. 37e jaargang Nr 35 25 April 2011 Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. Rest ons nog de voetbalweek. Van dinsdag 24 mei tot en

Nadere informatie

BaroNieuws. Oktober l 2013

BaroNieuws. Oktober l 2013 BaroNieuws Oktober l 2013 Beste Baronieleden, nu het oktoberfest weer achter ons ligt en de dagen weer korter worden gaan we op weg naar de laatste maanden van dit jaar. Voor Baronie belangrijke maanden!

Nadere informatie

Gebruikershandleiding LISATeam

Gebruikershandleiding LISATeam Gebruikershandleiding LISATeam Leden Informatie Systeem De maakt sinds 2010 gebruik van LISA, een geautomatisserd Leden Informatie Systeem. Via LISA is er een koppeling met de website en de app. De Website

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig TAKEN TEAMLEIDER(S) Wat moet een team zonder een teamleider? Zeker bij de jeugd is een teamleider onontbeerlijk. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat ouders deze taak op

Nadere informatie

HENK ELLING VVJ JEUGDTOERNOOI

HENK ELLING VVJ JEUGDTOERNOOI HENK ELLING VVJ JEUGDTOERNOOI 1 JUNI 2019 BALSPONSOR VAN HET TOERNOOI Mississippidreef 5 3565CE Utrecht T 030-2612400 F 030-2616070 E info@drankenhandelnectar.nl Inhoudsopgave 1 Welkom 2 Mededelingen 3

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

UIT HET BESTUUR. Kampioenswedstrijd NKC RTC-toernooien BAV JAV

UIT HET BESTUUR. Kampioenswedstrijd NKC RTC-toernooien BAV JAV UIT HET BESTUUR. Kampioenswedstrijd NKC 51 1 Na de zege op Victum speelt NKC 51 1 zaterdag de kampioenswedstrijd, waarbij het team de kans heeft om na de zaalcompetitie ook de titel te pakken in de veldcompetitie.

Nadere informatie

Inlogscherm. Inloggen Inloggen als lid Linkermenu

Inlogscherm. Inloggen Inloggen als lid Linkermenu LISA app v3.1.0 (Android) Dit document bevat een overzicht van de functies en pagina s van de app, met een toelichting en uitleg per onderdeel. Afhankelijk van de rechten en rol binnen het team zijn bepaalde

Nadere informatie

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!!

WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!! v.v. VOP Amersfoort Willem Boute JO19 - junioren Toernooi 15 juni WELKOM OP SPORTPARK OLYMPUS!! Welkom! Weer een seizoen wat nagenoeg afgelopen is. Wat gaat de tijd snel als het leuk is. Sommige teams

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL INLEIDING Vanaf vrijdag 10 mei is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Deze handleiding geeft antwoord op de tien belangrijkste vragen over Volar en volleybal.

Deze handleiding geeft antwoord op de tien belangrijkste vragen over Volar en volleybal. Aan ouders/verzorgers en jeugdleden van VOLAR Enthousiasme, spelplezier, inzet, respect en begrip: Volar gevat in vijf woorden. Natuurlijk kun je er vele doelen en belevingen aan toevoegen, maar deze vijf

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek

Jan Weegink Memorial Cup. 20 & 22 Augustus Sportpark De Waarbeek Jan Weegink Memorial Cup 20 & 22 Augustus 2015 Sportpark De Waarbeek Namens HVV Hengelo mag ik u van harte welkom heten op ons mooie sportpark De Waarbeek Dit jaar houden wij voor de 12 e keer ons tweedaagse

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. De voorzitter vraagt een moment stilte ter nagedachtenis aan Bas van Horssen

BESLUITENLIJST. De voorzitter vraagt een moment stilte ter nagedachtenis aan Bas van Horssen BESLUITENLIJST vergadering, cluster 9 veldvoetbal gehouden op 14 april 2010 bij de vereniging Unitas te Gorinchem Aanwezig: De verenigingen: Ameide, Arkel, Drechtstreek, G.J.S., Hardinxveld, Lekvogels,

Nadere informatie

Aandachtspunten nieuwe leden:

Aandachtspunten nieuwe leden: Aandachtspunten nieuwe leden: Welkom bij Smash, Met elkaar proberen we zoveel mogelijk plezier te beleven aan het volleyballen. Daar heb je natuurlijk niet alleen een team voor nodig dat zowel in als buiten

Nadere informatie

Vinyl-design. G jeugdvoetbal TOERNOOI

Vinyl-design. G jeugdvoetbal TOERNOOI Vinyl-design G jeugdvoetbal TOERNOOI 6 mei 2017 De sponsors die dit toernooi mede mogelijk maken: RESIDENTIECONTACT DAGOPVANG VOORWOORD VAN DE TOERNOOICOMMISSIE. D.V.V. Delft heet u van harte welkom op

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

NIEUWS VAN HET BESTUUR

NIEUWS VAN HET BESTUUR NIEUWS VAN HET BESTUUR BESTE SPORTVRIENDEN De weergoden zijn beachhandballend Nederland gunstig gezind. Onder goede weersomstandigheden worden op dit moment immers de beachtraining en toernooien afgewerkt.

Nadere informatie

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU)

Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) NIEUWSBRIEF Nr. 16 juni 2018 HERCULES ZWOLLE Opgericht 18 oktober 1909 Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) Inhoud Inhoud: Voorwoord Voorwoord We wonnen de derde prijs in Ahoy!

Nadere informatie

Handleiding gebruik trainer/coach/teamleider account

Handleiding gebruik trainer/coach/teamleider account Handleiding gebruik trainer/coach/teamleider account 1. Algemeen Welkom: leuk dat je mee wilt doen om van de GVAV website een echte clubsite te maken! Het door GVAV gekozen systeem (Voetbalassist) biedt

Nadere informatie

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar

Heb je nog leuke foto s voor de niewsbrief of website? Stuur deze dan met een korte beschrijving naar TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, februari 2017 Beste jeugdleden van TVC Breda, De winter is ver voorbij, de feestneus kan uit de kast. Bij TVC is dit het moment om te gaan denken aan het volgende seizoen.

Nadere informatie

Algemene Vergadering. Bestuur

Algemene Vergadering. Bestuur Algemene Vergadering Kascommissie Bestuur 1 Voorzitter (René) Penningmeester (Wierd) Secretaris / Vice Voorzitter (Henk) Wedstrijd secretaris Redactie Website / informatievoorz. Consul Ondersteunende afdeling

Nadere informatie

Gastheerschap VV Vorden op speelzaterdagen

Gastheerschap VV Vorden op speelzaterdagen Gastheerschap VV Vorden op speelzaterdagen Met ingang van het seizoen 2013-2014 is er op de speelzaterdagen (jeugdwedstrijden) een Gastheer op het sportcomplex Het Grote Veld aanwezig. Deze notitie beschrijft

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Handleiding Spelregelbewijs in Sportlink Club

Handleiding Spelregelbewijs in Sportlink Club KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Handleiding Spelregelbewijs in Sportlink Club knvb.nl Versiebeheer Versie Datum Omschrijving 1.1 September 2015 Volgende kolommen toegevoegd: 1.1.3: toelichting

Nadere informatie