Informatie seizoen Jeugd v.v. Nooit gedacht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht"

Transcriptie

1 Informatie seizoen Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen opstarten vanaf woensdag 12 augustus. Indien men afwijkt van deze datums en/of extra trainingen inlast, dit wel bekent maken bij de jeugdcommissie. Dit i.v.m. veld- en kleedkamerbezetting. Trainingen Voor de trainingstijden, kleedkamer en veldindeling zie het schema trainingstijden jeugd. In principe gaat een training altijd door. Echter bij zeer slechte weersomstandigheden wordt door Tiny Schuurmans beoordeeld of het trainen wel of niet door kan gaan. Veld 3 is een speelveld en hierdoor zal een training op veld 3 eerder worden afgelast. Keeperstraining De keeperstrainingen gaan van start na de eerste competitiewedstrijd. Ophalen uitrusting en materiaal De shirts, tassen en andere materiaal dient door één van de leiders te worden afgehaald. DATUM en TIJD worden via de Nooit Gedacht- site bekend gemaakt. Het afhalen van deze materialen zijn op de zolder van het clubgebouw. De teams die eerder wedstrijdverplichtingen hebben kunnen in overleg met de materiaalcommissie (Wim van Herpen) eerder het materiaal ophalen. Oefen- en wedstrijdprogramma Het oefenprogramma zal worden verstrekt door Robert Wagemans en zal tevens terug te vinden zijn op de website van Nooit Gedacht. De tijden van oefenwedstrijden op zaterdag kunnen afwijken van de reguliere aanvangstijden van de competitie. Oefenwedstrijden dienen 4 weken van tevoren worden aangevraagd bij Robbert Wagemans via een naar wagemannetjes@hotmail.com Het programma van de competitie en de beker zal via de mail worden verstrekt door de jeugdwedstrijdsecretaris, Ruud Vorstenbosch. Bij wijzigingen in het programma zullen deze zo snel mogelijk via de mail doorgegeven worden. Bekertoernooi Alle teams, met uitzondering van de mini- pupillen nemen deel aan het bekertoernooi. Net als vorig jaar zal er bij de pupillen (D t/m F) geen toernooi af worden gewerkt op 1 dag maar wordt er net als bij de junioren voor gekozen om in poules, 3 volledige wedstrijden te spelen. De A1, B1,C1 en D1 spelen op: Alle overige teams spelen op: 29 augustus, 2 september en 24 oktober 5, 12 en 19 september Alle bekerwedstrijden op zaterdag 5 september staan in het teken van de Jeugd Zwaluw Actie. Hiervoor dient iedere speler 0,50 euro, via de leider, af te dragen bij Nooit Gedacht.

2 Competitie De competitie van het seizoen zal i.v.m. de nieuwe bekeropzet niet voor alle teams tegelijk starten. Net als vorig jaar zal naar alle waarschijnlijkheid gespeeld gaan worden in competities van 10 teams. Dit geldt alleen voor Cat. B. De A1, B1, C1 en D1 starten de competitie op: De mini -pupillen starten de competitie op: Alle overige teams starten de competitie op: 5 september 19 september 26 september Aanvangstijden Thuiswedstrijden uur A1/A2/B1/B2/MB1/MB uur C1/C2/C3/MC uur D1/D2/E1/E2/E3/E4/MP/MD1/ME uur D3 /F1/F2/F3/F4 Wedstrijden Voor aanvang van of vertrek naar een wedstrijd dient tenminste één van de leiders zich te melden in het wedstrijdsecretariaat van Nooit Gedacht. Dit om, indien nodig, jou te informeren over mogelijke wijzigingen van de wedstrijd of voor het leegmaken van het postvak van jouw team. Tevens dienen de teams die dit aangaan de spelerspassen hier op te halen. Na de wedstrijd is het verplicht om hier de uitslag door te geven in het wedstrijdsecretariaat en de spelerspassen weer op te bergen in de daarvoor aanwezige kluis. Wedstrijdformulier Voor wedstrijden georganiseerd door de KNVB met uitzondering van de E-, F-, en Mini F- Jeugd dient altijd een digitaal wedstrijdformulier(dwf) ingevuld te worden voor aanvang van de wedstrijd. Het invullen van het DWF betekent dat alles automatisch gecontroleerd wordt in het systeem en tevens alles wordt vastgelegd. Daarom is het ontzettend belangrijk dat aandacht wordt besteed aan de volgende punten: - Spelers die niet spelen worden verwijderd van de lijst. Zij zullen automatisch de wedstrijd erop weer in het team verschijnen. Verwijder deelnemer is dus slecht voor die wedstrijd. - Spelers van een ander team dienen te worden toegevoegd. - Er dient een aanvoerder aangevinkt te zijn. - Wanneer je met rugnummers speelt moeten deze verplicht op het formulier. - Zodra je sportlink installeert kun je deze hele voorbereiding ook vanaf dinsdag al thuis doen. - Eventuele (kopie) dispensatiebrieven dienen aantoonbaar te zijn. Het is verplicht dat de scheidsrechter voor de wedstrijd het DWF controleert. Mocht om wat voor reden dan ook het systeem niet werken wordt er overgegaan naar de papieren versie van het wedstrijdformulier. De leider zorgt dat hij de taken van de aanvoerder waarneemt m.b.t. invullen en aftekenen van het formulier, ook als een vereniging anders vraagt. Regel van de KNVB is dat in het jeugdvoetbal de leider hiertoe bevoegd is.

3 Spelerspassen en pascontrole Het mapje met spelerspassen moet gevuld zijn met minimaal alle spelers die op het wedstrijdformulier vermeld staan. Is er een pas kwijt, vergeten of te laat aangevraagd geldt de duidelijke regel: GEEN PAS = NIET SPELEN!!!! Bij E pupillen, die invallen bij een D- team mag dit uiteraard wel omdat de E- jeugd nog geen spelerspassen kent. Wel dient hij op het formulier te staan. Het is verplicht dat de scheidsrechter voor de wedstrijd de spelerspassen controleert en hier werken wij uiteraard aan mee. De scheidsrechter zal instructies geven hoe hij de controle wil hebben. Normaliter gebeurt dit buiten op het veld. Voor vragen over de invulling van het wedstrijdformulier kun je altijd iemand van de jeugdcommissie aanspreken. Zorg ervoor dat je bij midweekse wedstrijden tijdig de spelerspassen ophaalt. En na iedere wedstrijd doe je de geleende spelers terug in het juiste mapje en alle pasjes in de kluis. Het relatienummer van Nooit Gedacht is BBJB78W Boetes De (M)ABC- junioren en de D- pupillen kunnen voor een overtreding een gele of rode kaart krijgen, maar ook leiders en teams kunnen bestraft worden. De KNVB legt via Nooit Gedacht dan een boete op. De volledige boete zal door Nooit Gedacht worden verhaald op de desbetreffende jeugdspeler, leider of team. Bij een directe rode kaart van zowel een eigen speler als een tegenstander dient de leiding de betrokkene speler door te geven in het wedstrijdsecretariaat van Nooit Gedacht!! Afgelastingen Bij een algehele afgelasting dient de leiding van een team zelf attent te zijn en indien nodig zijn spelers informeren over het niet doorgaan van de wedstrijd. Vriendschappelijke thuiswedstrijden zullen bij een algehele afgelasting ook niet doorgaan. Over het wel of niet doorgaan van de vriendschappelijke uitwedstrijd bij een algehele afgelasting beslist de desbetreffende vereniging, de jeugdwedstrijdsecretaris of de dienstdraaier informeert de leiding hierover. Algehele afgelastingen kunt u vinden op NOS teletekstpagina 603 of via internet. Nooit Gedacht speelt in district Zuid II. De A1, B1, C1 en D1 spelen in categorie A. De overige teams spelen in de categorie B. Opgemerkt, dat alle bekerwedstrijden in de categorie A horen bij afgelastingen. Bij afgelastingen anders dan een algehele afgelasting wordt u zo snel mogelijk door de jeugdwedstrijdsecretaris of de dienstdraaier op zaterdag op de hoogte gebracht. Waarna de leiding van het team zijn spelers kan informeren. Bij een (algehele) afgelasting kan er altijd worden getraind, mits de conditie van het trainingsveld dit toelaat. De trainer dient hiervoor wel het jeugdcommissielid die op zaterdag dienst draait te informeren dat men wil trainen.

4 Winterstop Voor alle teams is van maandag 21 december tot en met zaterdag 2 januari de winterstop. Tijdens de winterstop wordt er NIET getraind door junioren en pupillen. Uitgezonderd zijn de zaaltrainingen. De D2, D3, de E-, F-, en Mini F- jeugd worden ingeschreven voor de zaalcompetitie van de KNVB. Voor de gehele jeugd is tijdens de winterstop het kerstzaalvoetbaltoernooi ( december) Toernooien De E en F teams (m.u.v. de Mini pupillen) worden automatisch ingeschreven voor het door Nooit Gedacht georganiseerde Ruud van Nistelrooy EF- toernooi. Alle overige teams worden niet ingeschreven voor een uittoernooi, tenzij men bij Ruud Vorstenbosch aangeeft wèl graag mee te willen doen aan een toernooi. Let wel op: inschrijven is mee doen! Aanstelling Scheidsrechters De teams A1/B1/C1 krijgen normaal gesproken een scheidsrechter aangesteld door KNVB. Voor de overige teams A t/m F wordt door Jan Welten een clubscheidsrechter ingedeeld. Wanneer er niemand is aangesteld dient de leiding zelf te fluiten c.q. een scheidsrechter te regelen. (Let wel op deze moet lid zijn van NG) Fair Play bij de F-jes Gezien de positieve ervaringen heeft de KNVB besloten de Fair Play competitie voor F- pupillen in het district Zuid II verder uit te breiden. Vanaf het seizoen 2015/ 16 spelen alle teams die uitkomen in de 2e en 3e klasse van de F- pupillen volgens de Fair Play regels. De belangrijkste regels zijn: 1. De kinderen beslissen zelf (geen scheidsrechter) 2. De supporters (ouders) bevinden zich op minimaal 20 meter afstand van het speelveld 3. De trainers begeleiden de wedstrijd gezamenlijk vanuit de coachzone De teams die uitkomen in de hoofd- en 1e klasse spelen komend seizoen nog gewoon volgens de bestaande regels. Activiteiten Hiervoor verwijzen wij naar de activiteitenkalender in t Buukske. Wijziging voor het behalen van een kampioenschap Met ingang van seizoen wordt alleen de nummer 1 in de competitie nog kampioen. Hierbij is het doelsaldo bepalend.

5 Voetbalmasterz (spelregeltoets) Eén van de belangrijkste maatregelen van de K.N.V.B. binnen het actieplan Tegen Geweld, is de invoering van het spelregelbewijs voor jeugdspelers. Met ingang van seizoen zijn tweedejaars B-junioren verplicht om dit spelregelbewijs te behalen. De insteek is dat meer spelregelkennis bijdraagt aan meer voetbalplezier en meer begrip voor arbitrale beslissingen. Vanaf 1 september 2014 moeten de B-junioren die het jaar daarna A-junior worden (dit jaar spelers/speelsters geboren in het jaar 1999), het spelregelbewijs gaan halen. De K.N.V.B. heeft een spelregelplatform ontwikkeld om de verenigingen op te leiden en het laten behalen van het spelregelbewijs, te ondersteunen. Voor de K.N.V.B. én dus ook voor de verenigingen is deze maatregel een serieuze zaak. Dat blijkt wel uit de aankondiging dat tweede jaars B-junioren in het nieuwe seizoen (als eerste jaars A-junior in het seizoen ) NIET kunnen voetballen, als zij het spelregelbewijs aan het eind van het seizoen NIET hebben gehaald. Er is een speciale website waarop jeugdspelers kunnen oefenen en verenigingen/trainers/leiders hun opleidingsmateriaal kunnen ophalen om mee aan de slag te gaan. Ook via de site van Nooit Gedacht is via het onderstaande logo rechtstreeks naar deze website te klikken.. Jeugdcommissie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde 1 augustus 2016 Versie 1.0 Vastgesteld Versie Opmerking/wijziging 1 augustus 2016 Versie 1.0 Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde vastgesteld

Nadere informatie

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Informatieboekje Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Algemene informatie In loop van het seizoen 2013-2014 is het de bedoeling dat alle teams van Juventa 12, vanaf de D-pupillen, overgaan op het digitale

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde

Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde 1 oktober 2018 Versie 2.0 Vastgesteld Versie Opmerking/wijziging 01 augustus 2016 Versie 1.0 Wedstrijdsecretariaat S.V. t Harde vastgesteld

Nadere informatie

Arbitrageplan Olympia 60

Arbitrageplan Olympia 60 Arbitrageplan Olympia 60 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatiestructuur 4. Taken arbitragecommissie 5. Profielschets verenigingsscheidsrechter 6. Organisatie rond wedstrijden 7. Werving,

Nadere informatie

WEDSTRIJDZAKEN AWC. Seizoen

WEDSTRIJDZAKEN AWC. Seizoen WEDSTRIJDZAKEN AWC Seizoen 2017 2018 Wie doet wat? Gerhard Coenders: sportlinkbeheerder, KNVB contactpersoon, eindverantwoordelijk wedstrijdzaken. Jurgen van de Groes: wedstrijdzaken senioren, contactpersoon

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Informatie wedstrijdzaken

Informatie wedstrijdzaken Informatie wedstrijdzaken Seizoen 2013-2014 (versie 1.0/14 augustus 2013) Voorwoord Binnen iedere vereniging steken vele leden een handje uit de mouwen om alles te regelen. Voetballen is namelijk niet

Nadere informatie

Procedure Competitie/Beker/Oefenwedstrijden(Jeugdafdeling)

Procedure Competitie/Beker/Oefenwedstrijden(Jeugdafdeling) Leidraad is de speeldagenkalender Zuid 1 jeugdvoetbal. Wedstrijdsecretaris Jeugd(beker en competitie wedstrijden): Ad Timmermans(0499-47 55 67) Mailadres: A.J.H.W.Timmermans@kpnmail.nl Coordinatie Oefenwedstrijden

Nadere informatie

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig.

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig. Inleiding Zoals eerder al gecommuniceerd in de TeamGeest wordt met ingang van dit seizoen het Digitale Wedstrijd Formulier vervangen door de Wedstrijdzaken app en worden de plastic spelerspassen afgeschaft.

Nadere informatie

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers

Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Bijeenkomst jeugdleiders en trainers Agenda Introductie Organisatie jeugd Project Samen Scoren Taken begeleiding Basis teamafspraken Afgelastingen Vergoedingsregeling trainers Accommodatiebeheer Van alles

Nadere informatie

De Zwaluwentoernooien in 2010

De Zwaluwentoernooien in 2010 De Zwaluwentoernooien in 2010 Hierbij het programmaboekje met alle informatie omtrent de Zwaluwentoernooien 2010. De A tm D teams uit de Acategorie spelen op 28 augustus hun eerste bekerwedstrijd in het

Nadere informatie

Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen

Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen Activiteiten comm. Opleidingen Activiteiten comm. Opleidingen Do 5 sept: spelregelwijzigingen 2013/ 14 Do 3 okt: spelregels: handsballen Do 7 nov: spelregels:

Nadere informatie

Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15

Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15 Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15 Het digitale wedstrijd formulier (DWF) is qua opzet gelijk aan het papieren formulier dat in seizoen 2013/2014 in alle categorieen is vervangen door

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2012-2013 V.V. Tricht jeugdafdeling Tricht, juni 2012 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2012-2013 aan. Hierin

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter m.u.v.

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling Seizoen 2013-2014 Tricht, juni 2013 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen 2013-2014 aan. Hierin

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND Voorwoord Hierbij treffen jullie de 3 e nieuwsbrief van de FairPlayCup Helmond voor teams onder 23 jaar aan. Deze nieuwsbrief wordt naar alle betrokkenen gestuurd, met daarin alle van belang zijnde informatie.

Nadere informatie

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren)

Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys. (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Beleidsplan vv Schoonebeek sv Weiteveense Boys (Samenwerkingsverband voor A, B en C junioren) Nieuw Schoonebeek, 14 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Ledenaantallen/elftalindeling

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling seizoen 2016-2017 Seizoen 2016-2017 Tricht, augustus 2017 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen

Nadere informatie

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND Voorwoord Op dinsdag 21 oktober en dinsdag 28 oktober hebben alle

Nadere informatie

KNVB district West II

KNVB district West II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district West II Bekerreglement 2017-2018 (m.u.v. standaard mannen) knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door: de voor de

Nadere informatie

Introductie mwdf Sportclub Deventer 31 januari 2018 WELKOM

Introductie mwdf Sportclub Deventer 31 januari 2018 WELKOM Introductie mwdf Sportclub Deventer 31 januari 2018 WELKOM Wat? KNVB administratief systeem bestaat uit Sportlink = bronbestand (voor wedstrijdsecretariaat) en daaraan gekoppeld: 1. voetbal.nl = informatie

Nadere informatie

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015 29/1/2015 Langs De Lijn Tip: bij het invullen van de digitale strafcode(s) en vragenlijst na opslaan gaarne bevestigen zodat deze definitief kan worden verstuurd naar de afdeling Tuchtzaken! Tip: Raadpleeg

Nadere informatie

Selectie elftallen zijn alleen de eerste 2 elftallen van een afdeling. Bv JO19-1 en JO19-2 en MO19-1 en MO19-2 O19 staat voor JO19 en MO19.

Selectie elftallen zijn alleen de eerste 2 elftallen van een afdeling. Bv JO19-1 en JO19-2 en MO19-1 en MO19-2 O19 staat voor JO19 en MO19. Trainings-bepalingen Algemeen: De trainingen voor seizoen 2017-2018 kunnen gestart worden volgens onderstaand schema Selectie elftallen van: Senioren, O19, O17 O15 : start maandag 21 augustus Senioren

Nadere informatie

Procedure rondom afgelastingen zaterdag competitie

Procedure rondom afgelastingen zaterdag competitie Procedure rondom afgelastingen zaterdag competitie 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 1 2. Algemeen... 2 3. Procedure afgelastingen... 3 3.1. Algehele afgelasting door de KNVB... 3 3.1.1. Categorie A

Nadere informatie

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 Inhoud Voorwoord... 3 Belangrijke tips:... 3 Aanwezigheid... 4 Ontvangst van bezoekende vereniging/scheidsrechter... 4 Presentatie...

Nadere informatie

V.V. Tricht jeugdafdeling

V.V. Tricht jeugdafdeling V.V. Tricht jeugdafdeling seizoen 2017-2018 Seizoen 2017-2018 Tricht, augustus 2017 Beste sportvrienden, vriendinnen, ouders en begeleiders, Bijgaand treffen jullie de digitale informatie voor het seizoen

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

INFORMATIE MDWF. (mobiel digitaal wedstrijdformulier en de wedstrijdzakenapp)

INFORMATIE MDWF. (mobiel digitaal wedstrijdformulier en de wedstrijdzakenapp) INFORMATIE MDWF (mobiel digitaal wedstrijdformulier en de wedstrijdzakenapp) WAT IS ER VERANDERD? Welke systemen hebben we nu? Sportlink (administratief systeem KNVB, ledenadministratie) Voetbal.nl-app

Nadere informatie

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP

SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP SPORT COMBINATIE BADHOEVEDORP sc Badhoevedorp is op 1 juli 1931 opgericht. Onze sportvereniging kent drie afdelingen: Veldvoetbal Zaalvoetbal Honk- & softbal Voorts zijn er meerdere commissies met eigen

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig TAKEN TEAMLEIDER(S) Wat moet een team zonder een teamleider? Zeker bij de jeugd is een teamleider onontbeerlijk. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat ouders deze taak op

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden

Seizoenstart jeugdteams. Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Seizoenstart jeugdteams Nemelaer is van de leden, voor de leden en door de leden Nemelaer seizoen 2013-2014 1 INTRODUCTIE Jaarlijks starten de jeugdteams op in augustus. Maar zijn alle ongeschreven regels

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014

Briefing zaalhockey. Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Briefing zaalhockey Hockeyclub Etten-Leur seizoen 2013-2014 Agenda Opening 20.00 Zaalregels en formulieren Wedstrijd info Zaalwacht Trainingen (tijden en opzet) Zaalcompetitie & mededelingen Scheidsrechters

Nadere informatie

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015

INSTRUCTIE VOOR SPELERS/COACH/TRAINERS EN OUDERS 2014-2015 INLEIDING Het zaalhockey seizoen gaat beginnen en de eerste trainingen vinden plaats in de eerste week van december. Om er voor te zorgen dat de zaalhockey goed verloopt hebben we ook dit jaar een aantal

Nadere informatie

Waalwijk Zaterdag 22 augustus 2015

Waalwijk Zaterdag 22 augustus 2015 2015 Waalwijk Zaterdag 22 augustus 2015 Reglement Waalwijk Cup voor jeugd 2014 1. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens het reglement seriewedstrijden van de K.N.V.B. 2. Het toernooi start voor de :

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE. jeugdleden SDV BARNEVELD

INFORMATIEBOEKJE. jeugdleden SDV BARNEVELD nformatieboekje INFORMATIEBOEKJE jeugdleden SDV BARNEVELD 1. Voetballen bij SDV Barneveld INHOUDSOPGAVE 1.1. Voorwoord 1. Voetballen bij SDV Barneveld 2 1.1. Voorwoord 2 Hartelijk welkom bij SDV Barneveld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011

Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011 Nieuwsbrief E-pupillen 2010-2011 Beste ouder/verzorger, Nog even en dan begint de grote schoolvakantie. En daarna starten we weer met het nieuwe voetbalseizoen. Uw zoon of dochter speelt volgend jaar bij

Nadere informatie

Algemene informatie Jeugdleiders

Algemene informatie Jeugdleiders Algemene informatie Jeugdleiders Seizoen 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Belangrijke informatie... 4 Taken van een jeudgleider... 5 Wedstrijden... 6 Coachen tijdens een wedstrijd... 6 Wedstrijdsecretariaat...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

44 e fc Harlingen jeugdtoernooi

44 e fc Harlingen jeugdtoernooi 44 e fc Harlingen jeugdtoernooi 30 mei 2019 Voorwoord. Beste Sportvrienden, Na een onderbreking van een seizoen is fc Harlingen weer terug met haar jeugdtoernooi. En wij zijn dan ook zeer verheugd dat

Nadere informatie

Voorwoord. Beste voetbalvrienden,

Voorwoord. Beste voetbalvrienden, Voorwoord Beste voetbalvrienden, Van harte welkom bij DZC 68, op ons mooie Sportpark Zuid in Doetinchem. Wij zijn blij dat jullie allen aan het toernooi meedoen. Het speelschema vind je als aparte bijlage.

Nadere informatie

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Uitslagen inbrengen in NAS De verenigingen dienen er voor te zorgen dat

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door de voor de voor de reguliere competitie

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Oost Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Reglement beker mannen senioren teams categorie B Artikel 1 Aan

Nadere informatie

Informatieboekje afdeling Junioren / Pupillen Wijhe 92

Informatieboekje afdeling Junioren / Pupillen Wijhe 92 Informatieboekje afdeling Junioren / Pupillen Wijhe 92 Inhoud: Onderwerp Pagina Start nieuwe seizoen 3 Wedstrijdprogramma Beker 3 Start competitie 3 Indeling competitie 3 Beheer 4 Wedstrijdkleding 4 Thuiswedstrijdinfo

Nadere informatie

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Scheidsrechtersplan RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Versie sept. 2013 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 DOELSTELLINGEN... 4 UITGANGSPUNTEN... 5 Jeugdafdeling... 5 Seniorenafdeling... 5 ORGANISATIE... 6 WERVING...

Nadere informatie

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers

RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers 1 RKVV Roosendaal checklist leiders / trainers We hopen dat deze lijst helpt om alle leiders en trainers veel plezier te laten beleven aan hun belangrijke taak bij onze club. Mocht je vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

Trainings-bepalingen. Algemeen:

Trainings-bepalingen. Algemeen: Trainings-bepalingen Algemeen: De trainingen voor seizoen 2016-2017 kunnen gestart worden volgens onderstaand schema Selectie elftallen: Senioren, J019, J017 en J015 : start maandag 8 augustus Senioren

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake

Nadere informatie

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni)

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 Na het opstarten van Sportlink Club gaat u via WEDSTRIJDZAKEN

Nadere informatie

(Jeugd)leiders Handboek OFC

(Jeugd)leiders Handboek OFC (Jeugd)leiders Handboek OFC Inhoud Voorwoord...3 Algemeen...4 Voorbereiding...4 Wedstrijdvoorbereiding...4 Wedstrijdformulier en spelerspassen...5 wedstrijdformulier...5 Waarop moet je letten...5 Spelerspassen...5

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door alle voor

Nadere informatie

Dag der Kampioenen 2015

Dag der Kampioenen 2015 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Dag der Kampioenen 2015 30 en 31 mei 2015 Schijndel/DE WIT KNVB 2015 Inhoudsopgave: pag. 2 Inhoudsopgave pag. 3 kleedlokaalindeling en gegevens accommodatie; pag. 4

Nadere informatie

KNVB district West 2 Bekerreglement 2015/'16 (m.u.v. standaard mannen)

KNVB district West 2 Bekerreglement 2015/'16 (m.u.v. standaard mannen) KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district West 2 Bekerreglement 2015/'16 (m.u.v. standaard mannen) knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door: de voor de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jeugdleider bij vv Nieuw Roden

Inhoudsopgave. Jeugdleider bij vv Nieuw Roden Handleiding Jeugdleiders vv Nieuw Roden 2015/2016 Inhoudsopgave Jeugdleider bij vv Nieuw Roden 1. Voor aanvang van de competitie 1.1. Algemene informatie 1.2. Materialen en kleiding 1.3. Afspraken met

Nadere informatie

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

2012-2013. Jeugdleiders informatie S.H.H Herten

2012-2013. Jeugdleiders informatie S.H.H Herten 2012-2013 Jeugdleiders informatie S.H.H Herten Versie 1 01-08-2012 Voorwoord Ieder jaar mogen we bij SHH weer enkele nieuwe jeugdleiders ontvangen. Met name veel ouders worden vaker noodgedwongen jeugdleider.

Nadere informatie

Algemene competitie informatie

Algemene competitie informatie Algemene competitie informatie Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super A, B en C en IDC-C competities worden georganiseerd door het Bondsbureau en vallen dus onder de Bondscompetitie.

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal

Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal Selectiebeleid UVV Jeugdvoetbal 1 Inleiding Het bevorderen van het spelplezier van onze spelers, van jong tot oud, staat binnen UVV Voetbal voorop. Binnen de mogelijkheden van onze vereniging streven wij

Nadere informatie

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 5 juni 2017

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 5 juni 2017 RCSV Zestienhoven Maandag 5 juni 2017 Van der Duijn van Maasdamweg 601 3045 PE Rotterdam tel. 010-422.56.02 RCSV Zestienhoven Deelnemende verenigingen Alexandria 66 CVV Berkel De Betrokken Spartaan Dubbeldam

Nadere informatie

Handboek voor SV Orion Jeugdleiders

Handboek voor SV Orion Jeugdleiders Handboek voor SV Orion Jeugdleiders Versie: 6 september 2016 Door: Jeugdcommissie SV Orion Contactpersoon: Gerrit Spronk Op- en aanmerking graag aan Gerrit via mail naar c-coordinator@sv-orion.nl 1. Handboek

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Informatieboekje. jeugdafdeling VFC

Informatieboekje. jeugdafdeling VFC Informatieboekje jeugdafdeling VFC Seizoen 2011 2012 Inhoud 1. Welkom 2 2. Teaminformatie 3 3. Wedstrijdinformatie 4 4. Informatievoorziening 6 5. Sportiviteit & Respect 7 6. Huisregels 8 7. Extra sportactiviteiten

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

Toernooien RCSV Zestienhoven. Zaterdag 3 juni 2017

Toernooien RCSV Zestienhoven. Zaterdag 3 juni 2017 RCSV Zestienhoven Zaterdag 3 juni 2017 Van der Duijn van Maasdamweg 601 3045 PE Rotterdam tel. 010-422.56.02 RCSV Zestienhoven Deelnemende verenigingen AGE-GGK Alexandria 66 CVV Berkel Hillegersberg Neptunus

Nadere informatie

Schiedamse Hockeyclub SPIRIT

Schiedamse Hockeyclub SPIRIT Handleiding Coach/begeleider Jongste Jeugd/junioren augustus 2015 Schiedamse Hockeyclub SPIRIT INHOUD: 1. Inleiding 2. Aanspreekpunt 3. Algemeen 4. Wedstrijden algemeen 5. Thuiswedstrijden 6. Uitwedstrijden

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

Rood-Wit International U10 Tournament Georganiseerd door RKSV Rood-Wit W Sportpark De Gagelrijzen te St. Willebrord

Rood-Wit International U10 Tournament Georganiseerd door RKSV Rood-Wit W Sportpark De Gagelrijzen te St. Willebrord Kwalificatietoernooi Rood-Wit International U10 Tournament 2017 Georganiseerd door RKSV Rood-Wit W Sportpark De Gagelrijzen te St. Willebrord Zondag 16 april 2017 (1 e Paasdag) Voor amateurverenigingen

Nadere informatie

Waalwijk Zaterdag 26 augustus 2017

Waalwijk Zaterdag 26 augustus 2017 2017 Waalwijk Zaterdag 26 augustus 2017 Reglement Waalwijk Cup voor jeugd 2017 1. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens het reglement seriewedstrijden van de K.N.V.B. 2. Het toernooi start voor de :

Nadere informatie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie

Kick off V.O.C. jeugdvoetbal September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Kick off V.O.C. jeugdvoetbal 2018-2019 3 September 2018 Jeugdvoetbal- en technische commissie Agenda Opening Seizoenen in cijfers Jeugdvoetbalorganisatie Jeugdvoetbal - organisatorisch Jeugdvoetbal - technisch

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

Reglement Nacompetities seizoen

Reglement Nacompetities seizoen Reglement Nacompetities seizoen 2009-2010 Met ingang van het huidige seizoen zal er voor wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op.

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. 37e jaargang Nr 35 25 April 2011 Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. Rest ons nog de voetbalweek. Van dinsdag 24 mei tot en

Nadere informatie

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 17 april 2017

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 17 april 2017 RCSV Zestienhoven Maandag 17 april 2017 Van der Duijn van Maasdamweg 601 3045 PE Rotterdam tel. 010-422.56.02 RCSV Zestienhoven Deelnemende verenigingen AGE-GGK CVV Zwervers DVC SHO Spartaan 20 SVS Zestienhoven

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

BIJEENKOMST CLUSTER CLUBS REGIO NIJMEGEN SC WOEZIK,

BIJEENKOMST CLUSTER CLUBS REGIO NIJMEGEN SC WOEZIK, BIJEENKOMST CLUSTER CLUBS REGIO NIJMEGEN SC WOEZIK, 31-10-2018 BIJEENKOMST CLUSTER REGIO NIJMEGEN AGENDA Opening (19.00 uur) Competitie 8 tegen 8 - Aanloop naar competitie start seizoen 2018-2019 - Ervaringen

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie Informatieboekje Voetbalvereniging Sporting Krommenie Sporting Krommenie, een Zaanse voetbalvereniging, opgericht op 28 mei 1999 (fusie GVO/KVV) Sportcomplex Provily Sportpark Tel. clubgebouw: 075 628

Nadere informatie

Hieronder staan de belangrijkste onderdelen van de procedures met betrekking tot spelerspasjes beschreven,

Hieronder staan de belangrijkste onderdelen van de procedures met betrekking tot spelerspasjes beschreven, SPELERSPASJES Alle spelers vanaf D-pupillen leeftijd en ouder moeten in het bezit zijn van een geldige spelerspas. De spelerspas heeft een credit card formaat en bevat een gescande pasfoto, de verenigingsnaam,

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen West I Seizoen 2015/'16 1 1. Promotie-/degradatieregeling mannen Algemene uitgangspunten in categorie A Topklasse A t/m

Nadere informatie