VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN"

Transcriptie

1 VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld. Art.2 Klassen 2.1 Er wordt gespeeld in een 1 e, 2 e, 3 e en 4 e klasse. Spelers die in de 3 e klasse uitkomen, moeten de leeftijd van 35 jaar hebben bereikt. In de 3 de klasse worden dit seizoen voor de laatste keer maximaal 2 (twee) dispensatiespelers toegelaten van 34 jaar, onder voorwaarde dat zij op 31 december 2006 de leeftijd van 35 jaar hebben bereikt. Spelers die in de 4 e klasse uitkomen, moeten de leeftijd van 45 jaar hebben bereikt. Dit met uitzondering van de keeper die de leeftijd van 35 jaar moet hebben bereikt. In de 4 e -klasse worden maximaal 2 (twee) dispensatiespelers per wedstrijd toegelaten met een leeftijd van minimaal 40 jaar. Art. 3 Wedstrijden 3.1 De speelduur van de wedstrijden is: 1 e klasse: 2 x 40 minuten met 10 minuten rust 2 e klasse: 2 x 40 minuten met 10 minuten rust 3 e klasse: 2 x 30 minuten met 10 minuten rust 4 e klasse: 2 x 30 minuten met 10 minuten rust. 3.2 De winnaar van de wedstrijd krijgt 3 punten De verliezer van de wedstrijd krijgt 0 punten Bij een gelijk spel krijgen beiden 1 punt 3.3 De wedstrijden dienen gespeeld te worden op door de wedstrijdcommissaris vastgestelde data en tijden. Slechts bij hoge uitzondering en met opgave van redenen kan hiervan worden afgeweken. Een verzoek tot uitstel dient minimaal 1 week voor de wedstrijd, schriftelijk te worden ingediend bij de wedstrijdcommissaris.

2 Art. 4 Terreinen en thuisclubs. 4.1 De wedstrijden worden gespeeld op de door de VCVF goedgekeurde terreinen 4.2 Voor inhaalwedstrijden bepaalt de wedstrijdcommissaris eventueel een ander terrein. 4.3 De eerstgenoemde vereniging in het wedstrijdschema wordt als thuisclub beschouwd en dient te zorgen voor: correcte belijning van het speelveld goede doelnetten hoekvlaggen een goede wedstrijdbal drinkwater of een ander verfrissing voor de tegenstander en de scheidsrechter verbandmiddelen verlichting die voor rekening van de thuisclub komt indien hiervan gebruik wordt gemaakt 4.4 Geconstateerde overtredingen van de onder lid 4.3 genoemde punten worden door de aanvoerder van de uitspelende partij en/of scheidsrechter vermeld op het wedstrijdformulier. 4.5 Nadat een vereniging tweemaal niet heeft voldaan aan de bepalingen zoals vermeld in artikel 4.3 krijgt ze een officiële waarschuwing. Bij elke daarop volgende overtreding van deze bepalingen zal de eerstvolgende thuiswedstrijd van deze vereniging op een ander terrein gespeeld moeten worden te bepalen door de wedstrijdcommissaris. Art. 5 Wedstrijdleiding. 5.1 Het VCVF bestuur zorgt voor aanwijzing van de scheidsrechters. 5.2 Bij het niet komen opdagen van de aangewezen scheidsrechter dient de thuisspelende vereniging een, voor beide verenigingen, acceptabele scheidsrechter aan te stellen. 5.3 Uiterlijk 15 minuten na de officiële aanvangstijd moeten de scheidsrechters bedoeld in Art. 5.1 en 5.2 de wedstrijd laten aanvangen. Art.6 Aanvangstijden van de wedstrijd. 6.1 De elftallen dienen uiterlijk een kwartier voor de aangegeven aanvangstijd aanwezig te zijn 6.2 Op de aangegeven aanvangstijd fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd

3 6.3 Indien een of beide elftallen niet met minimaal zeven spelers aanwezig is, wacht de scheidsrechter een kwartier. Als daarna een of beide elftallen nog steeds niet met minimaal zeven spelers aanwezig is fluit de scheidsrechter de wedstrijd af. Het/de elftal(len) welke niet voldoende spelers had(den) worden beschouwd als niet te zijn komen opdagen en worden bestraft conform art Art.7 Spelers en hun karnet. 7.1 Elke speler overhandigt voor aanvang van de wedstrijd persoonlijk zijn karnet aan de scheidsrechter. Deze controleert samen met de aanvoerders van beide partijen de karnetten met de opgave op de wedstrijdformulieren 7.2 De scheidsrechter houdt de karnetten tot na de wedstrijd in zijn bezit. 7.3 Na de wedstrijd completeert de scheidsrechter samen met de aanvoerders de wedstrijdformulieren en ondertekent deze. 7.4 Het deelnemen op vertoon van een karnet van een ander lid is niet toegestaan. 7.5 Er kan uitsluitend op vertoon van een VCVF karnet worden deelgenomen aan de competitie. 7.6 Een speler is gerechtigd om in de VCVF te voetballen indien hij minstens 3 maanden niet voorkomt op het wedstrijdformulier van een competitiewedstrijd van de FFK. Dit met uitzondering voor spelers van 40 jaar en ouder. 7.7 Indien een speler van de VCVF gedurende de competitie in een competitiewedstrijd van de FFK heeft gespeeld, dan kan deze speler gedurende de competitie niet meer spelen bij de VCVF. 7.8 Een vereniging mag een speler die niet speelgerechtigd is niet opstellen. 7.9 Bij constatering van overtreding van Art. 7.4, 7.5, 7.6, 7.7 en/of 7.8 zal de wedstrijd als niet gespeeld beschouwd worden en zal de betrokken vereniging(en) worden bestraft conform art Art. 8 Het uitkomen in een andere klasse 8.1 Elke vereniging doet voor het begin van de competitie aan het VCVF bestuur een spelerslijst met actieve spelers toekomen met daarop vermeld in welke klasse ze zullen uitkomen. Niet actieve spelers moeten 4 dagen voor de wedstrijd op de spelerslijst worden opgevoerd.

4 8.2 Spelers van een lagere klasse mogen maximal vier wedstrijden uitkomen in een elftal dat in een hogere klasse speelt. Dit met uitzondering van de spelers die 45 jaar en ouder zijn die wel onbeperkt kunnen uitkomen in een hogere klasse. 8.3 Een veldspeler uit een hogere klasse mag te allen tijde fungeren als doelverdediger in een lagere klasse, met inachtneming van het feit dat hij als doelverdediger in de 3 e en 4 e klasse de leeftijd van 35 jaar moet hebben bereikt. Art. 9 Indienen wedstrijdformulieren. 9.1 De verenigingen dienen de wedstrijdformulieren, voor zover de scheidsrechters hiervoor niet zorg dragen, na afloop van de wedstrijd, doch uiterlijk maandag vóór uur per fax of per naar de competitieleider van de VCVF te versturen en de originelen uiterlijk dinsdag vóór uur bij de competitieleider van de VCVF in te leveren. Indien men ze niet per fax of per verstuurt, dan moeten de formulieren voor maandag om uur ingeleverd zijn bij de competitieleider. 9.2 De scheidsrechters zullen worden verzocht om de originele wedstrijdformulieren bij de competitieleider in te leveren. 9.3 Verenigingen die niet voldoen aan het gestelde in art. 9.1 worden beboet met NaFl. 25,00. Art 10 Niet opkomen, terugtrekken, schorsing van een elftal en op stellen van een ongerechtigde speler Een elftal dat niet op komt opdagen en/of een niet speelgerechtigde speler opstelt, wordt bestraft met: - drie winstpunten in mindering; - een boete van NAf. 100,00; De wedstrijd wordt als niet gespeeld beschouwd en wordt binnen twee weken opnieuw geprogrammeerd Wanneer een elftal voor de tweede keer niet opkomt of onvolledig is, zal dit elftal uit de competitie worden genomen en beboet met NAf 500, De door dit elftal gespeelde wedstrijden komen te vervallen en worden beschouwd als niet gespeeld Indien beide elftallen niet opkomen worden beide bestraft conform art (zie ook art. 6.3).

5 10.5 Bij terugtrekking of schorsing van een elftal gedurende de competitie worden alle gespeelde wedstrijden van dit elftal als niet gespeeld beschouwd. Het elftal wordt automatisch laatste in de klasse en wordt beboet met NAf 500,00. Bij meerdere terugtrekking of schorsing wordt voor het bepalen van de ranglijst de tijdsvolgorde gehanteerd. Art.11 Het tenue De thuisclub (zie art. 4.1) dient te allen tijde op verzoek van de scheidsrechter voor reserve shirts te zorgen indien de gastvereniging een tenue heeft dat te weinig te onderscheiden is van dat van de thuisspelende club. Art. 12 Rapportage van de scheidsrechter 12.1 De scheidsrechter rapporteert middels het wedstrijdformulier omtrent afkeuring van het terrein, niet komen opdagen of onvolledige teams en over eventueel bestrafte spelers Verleende gele of rode kaarten worden door de scheidsrechter eveneens op het wedstrijdformulier vermeld met een summiere omschrijving van de reden De verenigingen dienen hun op of aanmerkingen (protest) uiterlijk de eerstvolgende donderdag voor uur schriftelijk in te dienen bij het VCVF bestuur Rapporten of protesten welke later worden ontvangen dan het gestelde in art zullen niet in behandeling worden genomen Telefonisch of mondelinge op of aanmerkingen worden eveneens niet in behandeling genomen. Art. 13 Het afgelasten van wedstrijden Het afgelasten of uitstellen van een wedstrijd is uitsluitend mogelijk na voorafgaande toestemming van de wedstrijdcommissaris. Bij onbereikbaarheid van de wedstrijdcommissaris dient een lid van het VCVF bestuur geraadpleegd te worden. Bij het niet doorgaan van een wedstrijd stelt de wedstrijdcommissaris een nieuwe datum vast en stelt de betrokken partijen hiervan op de hoogte Afgelasten of uitstellen van wedstrijden geschiedt slechts bij hoge uitzonderingen en met opgave van redenen 13.3 Competitiewedstrijden hebben altijd voorrang boven toernooiwedstrijden.

6 13.4 Bij het niet nakomen van voornoemde bepalingen wordt de vereniging bestraft conform art Art.14 Straffen en Strafcommissie 14.1 Spelers die een rode kaart hebben ontvangen zijn automatisch voor de twee volgende wedstrijden geschorst. Bij een tweede rode kaart gedurende de competitie voor dezelfde speler wordt een automatische schorsing van drie wedstrijden opgelegd. Bij een derde rode kaart volgt een schorsing van vijf wedstrijden en/of uitsluiting van deelname aan het lopende competitiejaar. Twee gele kaarten in een zelfde wedstrijd wordt automatisch rood en dit betekent een automatische schorsing voor de eerstkomende wedstrijd. De gele kaarten van de voorgaande wedstrijden blijven gehandhaafd en tellen mee voor artikel 14.2 van het wedstrijdreglement. Gele en rode kaarten ontvangen in geannuleerde wedstrijden blijven meetellen Spelers die gedurende de competitie hun derde gele kaart ontvangen zijn automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst Het bestuur heeft onverminderd het hiervoor bepaalde, de bevoegdheid om dan wel zelf straffen op te leggen, dan wel de strafcommissie te verzoeken daartoe te beslissen Spelers kunnen tegen automatische schorsingen en schorsingen door het bestuur opgelegd ingevolge art. 14.3, binnen veertien dagen nadat de vereniging van de speler de beslissing heeft medegedeeld, middels een met reden omkleed verzoekschrift beroep instellen op de strafcommissie. Het bestuur is gebonden aan de uitspraken die door de strafcommissie op beroep worden gegeven, tenzij de uitspraak naar het oordeel van het bestuur strijdig is met de belangen van de federatie. Het verzoekschrift moet worden ingediend bij het bestuur Schorsingen dienen te worden uitgezeten, ook in het nieuwe seizoen. Gele kaarten komen aan het einde van elk seizoen te vervallen Een door de VCVF geschorste speler mag gedurende zijn schorsing niet gebruikt worden als scheidsrechter in een VCVF wedstrijd. Art.15 Wisselspeler 15.1 Per wedstrijd mogen per elftal maximal 6 (zes) spelers, inclusief de doelverdediger, gewisseld worden Eenmaal gewisselde spelers kunnen later niet meer ingebracht worden in dezelfde wedstrijd.

7 Art. 16 Promotie en Degradatie 16.1 De vereniging die kampioen in de 2e klasse wordt kan promoveren naar een hogere klasse, mits de vereniging die als laatste eindigt in de eerste klasse geen bezwaren heeft tegen degradatie naar de tweede klasse. Indien dit het geval is dan dient er 1 promotie-/degradatiewedstrijd gespeeld te worden. Dit moet voor het begin van de competitie geschieden. De coördinatie vergadering kan ook beslissen dat indien een vereniging veel te sterk of veel te zwak is in een klasse om deze vereniging in een andere klasse te plaatsen Als twee teams van een zelfde vereniging in dezelfde klasse uitkomen dan moeten zij een spelerslijst inleveren van elk team apart, die gedurende het hele seizoen gehandhaafd dient te worden Art.17 Het Kampioenschap 17.1 Kampioen van de respectievelijke klassen is het team dat de meeste winstpunten heeft behaald aan het einde van de competitie. Eindigen twee of meerdere teams gelijk in punten dan telt het doelsaldo. Het team met het meeste positieve doelsaldo is kampioen. Geeft ook dit geen uitsluitsel dan wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld. Artikel 18 Competitieleiding 18.1 In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur van de VCVF. Aldus goedgekeurd in de coördinatievergadering van 25 oktober Namens het bestuur Voorzitter Secretaris

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter m.u.v.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BZA

Wedstrijdreglement BZA Wedstrijdreglement BZA Algemeen 1. Het Bedrijfs - & Zomeravondvoetbal 2013 - nader te noemen BZA wordt namens ZVV Urk door de Commissie Recreatief georganiseerd. De organisatie heeft het mandaat om beslissingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter

Nadere informatie

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ZAALVOETBALVERENIGING DE SMELTKROES

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ZAALVOETBALVERENIGING DE SMELTKROES HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ZAALVOETBALVERENIGING DE SMELTKROES Inhoudsopgave Pagina Artikel 1. Algemeen 2 Artikel 2. Lidmaatschap 3 Artikel 3. Verplichtingen leden en teams 4 Artikel 4. Materiaal 5

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door alle

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement pupillen en meisjespupillen 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door alle voor

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.)

Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Competitiereglement (1/8) Wedstrijdreglement Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Artikel 1 Competitie en competitieseizoen De GBTB organiseert jaarlijks 1 of meer competities tussen teams van

Nadere informatie

DZS RECREATIE FUTSAL DORDRECHT. DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave

DZS RECREATIE FUTSAL DORDRECHT. DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave Dordtse Zaalvoetbal Stichting DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave 14-03-2016. Inschrijving Indien vóór de eerste competitiewedstrijd niet aan alle financiële verplichtingen is voldaan kan de wedstrijd

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORGANISATIE RECREATIEZAALVOETBAL ALKMAAR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORGANISATIE RECREATIEZAALVOETBAL ALKMAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORGANISATIE RECREATIEZAALVOETBAL ALKMAAR 1 REGLEMENT VAN DE ORGANISATIE RECREATIEZAALVOETBAL ALKMAAR 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE JO19, JO17, JO15, MO19, MO17 en MO15 (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Competitie reglement Tafeltennis Liga Eindhoven

Competitie reglement Tafeltennis Liga Eindhoven Competitie reglement Tafeltennis Liga Eindhoven versie 2016-01 In de TLE wordt gespeeld naar de strekking van de tafeltennissport, daardoor zijn de belangrijkste regels van de ITTF en NTTB van toepassing.

Nadere informatie

REGLEMENT WEDSTRIJDEN DONGENSE ZAALVOETBALCOMPETITIE & ZVV DE SALAMANDER CUP

REGLEMENT WEDSTRIJDEN DONGENSE ZAALVOETBALCOMPETITIE & ZVV DE SALAMANDER CUP BLZ 1 VAN 10 Artikel 1 Algemeen. 1. Er wordt gespeeld volgens de spelregels van de Zvv de Salamander 2. Alle teams kunnen zich inschrijven. 3. Het bestuur is gemachtigd zonder opgaaf van reden een team

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Z.V.F. versie 6.0 aanmaakdatum

Huishoudelijk reglement Z.V.F. versie 6.0 aanmaakdatum Huishoudelijk reglement Zaalvoetbal Vereniging Franeker Z.V.F. 1. Competitie bedrijfszaalvoetbal De onderlinge competitie wordt gespeeld in sporthal de Trije in Franeker Bij voorkeur op de vrijdagavond.

Nadere informatie

Reglement Eredivisie Heren 2016

Reglement Eredivisie Heren 2016 Reglement Eredivisie Heren 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE LAWN TENNIS BOND REGLEMENT EREDIVISIE HEREN 2016 Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond Postbus 1617 3800 BP Amersfoort INHOUDSOPGAVE I. Algemene

Nadere informatie

Toevoegen aan paragraaf 5.8 Handboek competitiezaken zaalvoetbal en paragraaf 5.9 Handboek competitiezaken amateurvoetbal:

Toevoegen aan paragraaf 5.8 Handboek competitiezaken zaalvoetbal en paragraaf 5.9 Handboek competitiezaken amateurvoetbal: Bijlage 1. Voorstel bestuursbesluit Toevoegen aan paragraaf 5.2: Staffel waarschuwingen teamofficials Aantal registraties Aantal wedstrijden functieontzegging 1 0 2 0 3 0 4 1 5 0 6 0 7 0 8 1 en vervolgens

Nadere informatie

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen!

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen! WEDSTRIJDREGLEMENT 1. Elke vereniging wordt verzocht zich bij aankomst te melden bij de wedstrijdleiding. Zij krijgen dan tevens de wedstrijdbriefjes voor de verenigingsscheidsrechters. 2. Alle wedstrijden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 2 Organisatie:... 2 Formaliteiten ten aanzien van deelname aan de competitie:... 2 Competitie:... 3 Wedstrijdreglement:... 4 Overige regels:...

Nadere informatie

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

NTTB Afdeling Gelre Deel III Reglement voor de afdelingscompetitie, afdeling GELRE

NTTB Afdeling Gelre Deel III Reglement voor de afdelingscompetitie, afdeling GELRE Deel III Reglement voor de afdelingscompetitie, afdeling GELRE Inhoud Hoofdstuk 7 Gerechtigdheid tot spelen competitie... 2 Artikel 22 Speelgerechtigdheid... 2 Artikel 23 Gerechtigdheid tot spelen in team...

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 De data van de nacompetitie zijn onder voorbehoud. Zaterdagvoetbal - standaard 1e klasse (C) De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse.

Nadere informatie

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2 BONDSREGELS MAAS EN WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE RESERVE-ELFTALLEN MANNEN (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE RESERVE-ELFTALLEN MANNEN (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE RESERVE-ELFTALLEN MANNEN (CATEGORIE B) BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door de voor de

Nadere informatie

Vademecum en reglement. Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost. Seizoen 2012-2013

Vademecum en reglement. Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost. Seizoen 2012-2013 Vademecum en reglement Voorcompetitie IDC Zaalhockey topklasse Oost Seizoen 2012-2013 Inhoudsopgave 1. Organisatie voorcompetitie... 2 2. Locaties en speeldata voorcompetitie... 2 3. Adressen hallen...

Nadere informatie

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten.

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten. Van de organisatie Om het kwalificatietoernooi in goede banen te leiden, zijn de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Hieronder vinden jullie de gedragscode, aandachtspunten, deelname en reglement

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement periodekampioenschappen eerste divisie betaald voetbal seizoen 2016/'17 Artikel 1 1. De competitie in de eerste divisie kent vier perioden,

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie A, 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 2015/ 16 Datum : 6 november 2015 Inhoudsopgave 1. Promotie-/degradatieregeling 3 1.1. Algemene Bepalingen... 3 1.1.1. Twee teams van een rechtspersoon

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT. UBT Statuten en Reglementen 9 juni ALGEMENE BEPALINGEN

COMPETITIEREGLEMENT. UBT Statuten en Reglementen 9 juni ALGEMENE BEPALINGEN COMPETITIEREGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement heeft betrekking op de jaarlijkse competitie die de UBT organiseert op grond van artikel 4 van de Statuten. Het reglement heeft derhalve

Nadere informatie

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015 1. DOEL De recreantencompetitie moet recreatief volleybal geven, dit houdt in dat het spel en alles wat daarmee samenhangt, ontspannend moet werken. 2. ORGANISATIE / STRUCTUUR 2.1. De competitie is voor

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement reserve-elftallen mannen categorie B, 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door

Nadere informatie

Reglement Nacompetities seizoen

Reglement Nacompetities seizoen Reglement Nacompetities seizoen 2009-2010 Met ingang van het huidige seizoen zal er voor wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

Reglement periode kampioenschappen Eerste Divisie betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement periode kampioenschappen Eerste Divisie betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement periode kampioenschappen Eerste Divisie betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De competitie in de Eerste Divisie kent vier

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement periodekampioenschappen. eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement periodekampioenschappen eerste divisie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Artikel 1 1. De competitie in de eerste divisie kent vier perioden,

Nadere informatie

KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker reserve mannen senioren

KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker reserve mannen senioren KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 1 Bekerreglement 2015/'16 Districtsbeker reserve mannen senioren knvb.nl Artikel 1 De bekerwedstrijden voor de reserve-elftallen (mannen

Nadere informatie

Algemene bepalingen. Wanneer ben je periodekampioen?

Algemene bepalingen. Wanneer ben je periodekampioen? Promotie degradatieregeling 2012-2013 4e klasse A t/m H De kampioenen en de nummers 2 promoveren naar de 3e klasse van het zondagvoetbal. De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m H spelen volgens een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT De indeling is als volgt: 1. Algemene bepalingen 2. Bestuur 3. Leden 4. Competitie 5. Tuchtzaken 6. Financiën 7. Accommodaties Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen. art. 1-1 Algemeen.

Nadere informatie

Continental 7x7 35/45+ voetbal

Continental 7x7 35/45+ voetbal Continental 7x7 35/45+ voetbal 7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks Reeks van toernooien op vrijdagavond Veel voetballers stoppen met voetbal omdat ze niet meer iedere zaterdag en zondag actief willen zijn.

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

Welkom op het Blaashal toernooi

Welkom op het Blaashal toernooi Welkom op het Blaashal toernooi Op zaterdag 8 januari, heten wij iedereen welkom bij de 1e editie van het Blaashal zaalvoetbaltoernooi. Zes voetbalverenigingen (in de categoriën D, E en F) zullen om een

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort dat als hoogste

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.Z.C. Sittardse Zomeravond Competitie 20 Mei 1963 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Hoofdstuk 1 Naam en zetel van de vereniging De zaalvoetbalorganisatie draagt de naam Sittardse Zomeravond Competitie ( hierna

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG COMPETITIEREGLEMENT (Deel III) AFDELING LIMBURG Werkgroep Competitiezaken Maurice Kemp, (Voorz.), Jan Krewinkel, (Secr.), Frank Moonen, (ACL), Wiel Schers (jeugdlicenties), Rik Wijnands, (Controle NAS)

Nadere informatie

1 Toepasbaarheid...2 1.1 Toepasbaarheid...2 1.2 Omvang en structuur van de afdelingscompetities...2

1 Toepasbaarheid...2 1.1 Toepasbaarheid...2 1.2 Omvang en structuur van de afdelingscompetities...2 AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT NTTB AFDELING WEST Inhoudsopgave 1 Toepasbaarheid...2 1.1 Toepasbaarheid...2 1.2 Omvang en structuur van de afdelingscompetities...2 2 Gerechtigdheid tot spelen competitie...2

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door de voor de voor de reguliere competitie

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III Uitgave juni 2002 Deel III. Reglement voor de afdelingscompetitie ZuidWest Daar waar in dit reglement staat vermeldt speler/hij

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Ongerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking.

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Ongerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking. WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Art. 7: Opstelling Art. 8: Art. 9: Art. 10: Art. 11: Definities Aanmelding

Nadere informatie

Wedstrijdschema (per. 1 = 1e periodekampioen)

Wedstrijdschema (per. 1 = 1e periodekampioen) Zaterdagvoetbal - standaard 1e klasse (C) De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse. De periodekampioenen spelen met de overige periodekampioenen van alle 1 e klassen en de nummers 11 en 12 van de hoofdklassen

Nadere informatie

Bewaarnummer Grolsch Beugel Cup Apeldoorn 2014/2015

Bewaarnummer Grolsch Beugel Cup Apeldoorn 2014/2015 INHOUDSOPGAVE 1. Sponsoren 2. Reglement Grolsch Beugel Cup 3. Deelnemende verenigingen 4. Reglement competitie onder 023 5 Bestuur, commissies en hun en adressen 1 1. Sponsoren binnen de federatie. Onze

Nadere informatie

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid.

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA DE Postgiro: nr. 2665278 * * * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. Alle leden van een bij de t.t.b. De Baronie (verder te noemen

Nadere informatie

Apeldoorn Cup 2015-2016

Apeldoorn Cup 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Sponsoren binnen de federatie.... 2 Hoofdsponsor... 2 Overige sponsoren zijn.... 2 2. Reglement " Apeldoorn Cup"... 3 3. Deelnemende verenigingen seizoen 2015/2016 Apeldoorn cup... 6 4.

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT VOOR DE AFDELINGSCOMPETITIE NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III. mei 2001 (concept)

COMPETITIEREGLEMENT VOOR DE AFDELINGSCOMPETITIE NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III. mei 2001 (concept) COMPETITIEREGLEMENT VOOR DE AFDELINGSCOMPETITIE NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III mei 2001 (concept) Deel III. Reglement voor de afdelingscompetitie ZuidWest Daar waar in dit reglement

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het (eerste of tweede) elftal

Nadere informatie

T.Z.V.B. REGLEMENT TILBURGSE ZAALVOETBALBOND

T.Z.V.B. REGLEMENT TILBURGSE ZAALVOETBALBOND T.Z.V.B. REGLEMENT TILBURGSE ZAALVOETBALBOND AUGUSTUS 2006 REGLEMENT KOMPETITIEWEDSTRIJDEN ARTIKEL 01: ALGEMEEN Het bestuur van de T.Z.V.B. is belast met het vaststellen van en het houden van toezicht

Nadere informatie

Reglementswijzigingen Algemene vergadering amateurvoetbal najaar 2010

Reglementswijzigingen Algemene vergadering amateurvoetbal najaar 2010 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Reglementswijzigingen Algemene vergadering amateurvoetbal najaar 2010 In de algemene vergadering amateurvoetbal van 4 december 2010 zijn de volgende reglementswijzigingen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND

REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND 1. De COVS organiseert jaarlijks voor haar leden een zaalvoetbaltoernooi om het kampioenschap van Nederland. De organisatie berust

Nadere informatie

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Regels over de teamsamenstelling Alle teams (max. 16 spelers) spelen met een keeper (inclusief keeperuitrusting en helm) en de teams zorgen zelf voor de

Nadere informatie

Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie

Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie I N H O U D Inleiding Art. 1: Definities Art. 2: Categorieën Deelname Art. 3: Aanmelding Art. 4: Speelgerechtigde spelers Art. 5: Art.

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de landelijke competitie voor selectieteams berust bij het bestuur van de NDB 2. Het bestuur stelt voor deze competitie een competitieleider

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort dat als hoogste

Nadere informatie

Wijziging Bondscompetitiereglement

Wijziging Bondscompetitiereglement Agendapunt 12b. Wijziging Bondscompetitiereglement Aanleiding om het Bondscompetitiereglement (BCR) te wijzigen is dat bij de herziening van het Basis Regiocompetitiereglement (BRCR) een aantal termen,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Noot: laatste wijziging vastgesteld in de alg. ledenvergadering van 12 april 2016 (oorspronkelijke ingangsdatum: 24 augustus 1981) pagina 1 van 7 A. Algemeen 1. Aanvraag tot toelating

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Oost Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Reglement beker mannen senioren teams categorie B Artikel 1 Aan

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL

ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL In de algemene vergadering amateurvoetbal van 2 juni jl. zijn de volgende reglementswijzigingen aangenomen. De wijzigingen gaan in op 1 juli 2012. Alleen de gewijzigde

Nadere informatie

3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen

3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Inhoud 3.7.1 Algemeen... 2 3.7.2 Kampioenschappen... 3 3.7.3 Inschrijven... 3 3.7.4 Indeling en programmering... 5 3.7.5

Nadere informatie

GROENE EN ORANJE KAARTEN

GROENE EN ORANJE KAARTEN TOERNOOIREGLEMENT Aan dit toernooi kunnen alleen spelers deelnemen die geboren zijn na 1 juli 1995. In de spelersselectie die op het wedstrijdformulier staan vermeld moeten minimaal 5 junioren zitten.

Nadere informatie

KNVB district West II

KNVB district West II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district West II Bekerreglement 2017-2018 (m.u.v. standaard mannen) knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door: de voor de

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie Reglement Reguliere Competitie Hoofdstuk 1: Algemeen 1. De wedstrijden in de Reguliere Competitie van de Afdeling Achterhoek-Betuwe worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het Schiet-

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. A. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

REGLEMENT WEDSTRIJDEN CAMFIL FARR ZAALVOETBALCOMPETITIE & OERLEMANS SCHILDERSBEDRIJFCUP

REGLEMENT WEDSTRIJDEN CAMFIL FARR ZAALVOETBALCOMPETITIE & OERLEMANS SCHILDERSBEDRIJFCUP BLZ 1 VAN 12 Artikel 1 Algemeen. 1. Er wordt gespeeld volgens de spelregels van de N.C.S. 2. Alle teams kunnen zich inschrijven. Artikel 2a Speler. 1. Een speler kan per seizoen maar voor een team uitkomen.

Nadere informatie

Reglement Haaglanden Voetbal Toernooi (om de Sir Winston Cup voor standaardteams)

Reglement Haaglanden Voetbal Toernooi (om de Sir Winston Cup voor standaardteams) ALGEMEEN 1. Het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup wordt georganiseerd door TR Media, producent van Haaglandenvoetbal.nl en Haaglandenvoetbal TV en staat onder leiding van de toernooicommissie.

Nadere informatie

1 Toepasbaarheid Toepasbaarheid Omvang en structuur van de afdelingscompetities... 2

1 Toepasbaarheid Toepasbaarheid Omvang en structuur van de afdelingscompetities... 2 AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT NTTB AFDELING WEST Inhoudsopgave 1 Toepasbaarheid... 2 1.1 Toepasbaarheid... 2 1.2 Omvang en structuur van de afdelingscompetities... 2 2 Gerechtigdheid tot spelen competitie...

Nadere informatie

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement vrouwen categorie B, 2015/'16

KNVB district Zuid 2 Bekerreglement vrouwen categorie B, 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Zuid 2 Bekerreglement vrouwen categorie B, 2015/'16 knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de elftallen die

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de landelijke competitie voor selectieteams berust bij het bestuur van de NDB 2. Het bestuur stelt voor deze competitie een competitieleider

Nadere informatie

NTTB AFDELING HOLLAND-NOORD AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT

NTTB AFDELING HOLLAND-NOORD AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT NTTB AFDELING HOLLAND-NOORD AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT Uitgave mei 2016 Het competitiereglement bestaat uit 3 delen. Deel I en deel II zijn geldig voor alle competities. Deel III is geldig voor of de

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN: Artikel 1 Begripsbepalingen:

ALGEMENE BEPALINGEN: Artikel 1 Begripsbepalingen: ALGEMENE BEPALINGEN: Artikel 1 Begripsbepalingen: 1. Voorzitter: de voorzitter van de vereniging West Friese Judo Competitie; 2. Penningmeester: de penningmeester van de vereniging West Friese Judo Competitie;

Nadere informatie

Straf reglement

Straf reglement Straf reglement 2016 2017 Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2016 2017 Behoort als bijlage bij het toernooi reglement 2016 2017 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie:

Nadere informatie

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement 2 Huishoudelijk Reglement 2.3.2.1 De Nevobo kent op nationaal niveau de volgende commissies: a. Commissie van Beroep; b. Strafcommissie; c. Financiële Commissie; d. Strafvervolgingcommissie; e. Reglementencommissie;

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen West I / West II Seizoen 2016/'17 1 1. PERIODEKAMPIOENSCHAPPEN ZAALVOETBAL 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Regeling nacompetitie

Nadere informatie

Informatie. Intersport Winners Wageningen Cup 26 augustus Hoofdsponsors WAVV. Kleding-Sponsor. Shirt-Sponsors. Sub-sponsors

Informatie. Intersport Winners Wageningen Cup 26 augustus Hoofdsponsors WAVV. Kleding-Sponsor. Shirt-Sponsors. Sub-sponsors Informatie Intersport Winners Wageningen Cup 26 augustus 2017 Hoofdsponsors WAVV Keygene Peters van Ton Schilders Kleding-Sponsor Winners Intersport Shirt-Sponsors Café de Korenbeurs Sub-sponsors Winners

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC)

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) Vastgesteld door de bondsvergadering van 28 mei 2016; Inwerking tredend op 1 juli 2016 Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie

Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie Hoofdstuk 1. Algemeen Artikel 1. Wedstrijdreglement 1. Alle wedstrijden die door of met medewerking van de Limburgse Schaakbond worden georganiseerd in het kader

Nadere informatie

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER Versie: 2.4.0 Status: Definitief Datum: 12 juli 2016 Bijlagen bij dit reglement Algemeen Reglement sectie Snooker HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN ARTIKEL 101 ALGEMEEN 1. Alle

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

Reglement NK Sevens Seizoen

Reglement NK Sevens Seizoen Reglement NK Sevens Seizoen 2015-2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Inschrijving... 3 Artikel 3 Kwalificatie... 4 Artikel 4 Toernooireglement...

Nadere informatie

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND Voorwoord Op dinsdag 21 oktober en dinsdag 28 oktober hebben alle

Nadere informatie

REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN

REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN Uitgave November 2011 Administratieve Heffingen en Boetes 2011-2012 pag. 1-7 9. Reglement Boetes en Heffingen Rayon West 9.1 ALGEMEEN 990 Indien betalingstermijn van

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Opstelling Art. 7: Art. 8: Art. 9: Definities Aanmelding Speelgerechtigde

Nadere informatie