B & W-nota. Onderwerp Vaststelling Prestatieplan Topsport Bestuurlijke context

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B & W-nota. Onderwerp Vaststelling Prestatieplan Topsport Bestuurlijke context"

Transcriptie

1 Onderwerp Vaststelling Prestatieplan Topsport 2008 B & W-nota Portefeuille M. Divendal Auteur M.C. Struis / A.H. Arends Telefoon / mcstruis@haarlem.nl, arendsf@haarlem.nl STZ/EC Reg.nr. JOS/2008/36052 Bijlage A B & W-vergadering van 10 juni 2008 Bestuurlijke context In opdracht van de gemeente Haarlem is het de eerste keer dat de Stichting Topsport Kennemerland (STK) een prestatieplan topsport indient. De reden hiervoor is dat er in 2008 voor het eerst een structureel gemeentelijk topsportbudget beschikbaar wordt gesteld. Het prestatieplan topsport 2008 is een uitwerking van de nota topsportbeleid (MO/S&R/2007/182235). Het colege heeft op 9 oktober 2007 onder andere besloten dat: middels jaarafspraken (prestatieplan) met de Stichting Topsport Kennemerland het topsportbeleid wordt uigevoerd door de STK. Het prestatieplan topsport is tot stand gekomen in nauw overleg met de twee topsportmanagers die bij de STK zijn aangesteld om de uitvoering van het topsportbeleid vorm en inhoud te geven en met de gemeente Haarlem. De prestaties topsport staan beschreven in zeven clusters; verenigingen, talenten, STK interne organisatie, marketing, subsidies, business en evenementen. De prestatievelden zijn in lijn met de doelstellingen van het gemeentelijk topsportbeleid en met die van de STK. Financiën Dit prestatieplan is financieel onderbouwd met ,- uit het gemeentelijk budget topsport Vanuit dit budget worden de kosten zoals in de begroting staan omschreven gedekt. De monitoring van het prestatieplan is belegd bij de afdeling Jeugd, Onderwijs en Sport. B&W-besluit: 1. Het college stemt in met de vaststelling van het eerste prestatieplan topsport 2008 en de uitvoering hiervan door de Stichting Topsport Kennemerland; 2. De totale kosten van het besluit bedragen ,=. Het besluit wordt gedekt uit programma product Sport, ( , kostenplaats 1261, kostensoort 4669);

2

3 PRESTATIEPLAN 2008 SportSupport/Stichting Topsport Kennemerland Generaal Spoorlaan NB Haarlem T E info@topsportkennemerland.nl I

4 Inleiding In de lijst van redenen waarom Nederlanders trots zijn op hun land, staan sportprestaties met 83% bovenaan. VWS ondersteunt de ambitie om Nederland een plaats in de internationale top-10 klassering te laten verwerven. Nederlandse sporters moeten daarom goed presteren. Topsport staat vol op de kaart en werkt aanstekelijk en bindend. Haarlem is een stad die altijd iets met sport heeft gehad. De Haarlemse sportweken zijn nationaal bekend en populair. Badminton, judo, hockey, honk- en softbal zijn altijd sterke Haarlemse sporten geweest. Stichting Topsport Kennemerland is de organisatie die als taak heeft topsport in Haarlem en omgeving verder te stimuleren en uit te bouwen. De prestaties November 2007 is STK begonnen met het inventariseren van de topsport situatie in Haarlem e.o. Dit heeft het uitgangspunt gevormd voor de richting die STK op wil gaan. Vanaf januari 2008 is STK operationeel. Voor het eerste jaar zijn de prestaties neergezet in het prestatieplan. Bij het benoemen van de prestaties is er een onderverdeling gemaakt in: Topsportclubs & -verenigingen Talentherkenning, -ontwikkeling en stimulering Stichting Topsport Kennemerland (intern) Subsidies Marketing Business STK heeft de ambitie om de motor te worden voor het topsport in Haarlem e.o. Daarbij wil zij de partner worden voor alle belanghebbende partijen. Dat betekent dat clubs en verenigingen, talent en kader moet weten waarom STK er is en waarvoor ze bij STK aan kunnen kloppen. Daarnaast wil STK goede relaties aangaan met zowel profit als non-profit partijen. De lange termijnplanning (3 jaar) en doelen worden verwoord in het werkplan.

5 PRESTATIES 2008 PRESTATIES 2008 PRESTATIES 2008 Verenigingen 1.1 Wensen en behoeften topsportclubs en verenigingen Het in kaart brengen van de topsportclubs en verenigingen en de specifieke wensen en behoeften betreffende topsportondersteuning. Januari 2008 ligt er een duidelijke inventarisatie van de wensen en behoeften van clubs en verenigingen. 1.2 Statussen Het toekennen van prestatie- en topsportstatus aan clubs en verenigingen en het ontwikkelen van een toetsingssysteem. Maart 2008 is het overzicht met statussen (top-, prestatie- en recreatiesport) klaar. 1.3 Topsportkader Het in kaart brengen van het huidige topsportkader. Maart 2008 is er een overzicht van topsport kader in Haarlem plus hun behoeften. 1.4 Organisatie seminars Het organiseren van periodieke seminars ten behoeve van topsportclubs en verenigingen op het gebied van themagebonden topsportonderwerpen (sponsoring, talenten ). Halfjaarlijks wordt er een seminar met een specifiek thema georganiseerd voor clubs. Eind 2008 wordt de eerste georganiseerd. 1.5 Kennis overdracht Ontwikkelen van tools die verenigingen en clubs handvatten bieden bij het uitvoeren van haar topsport beleid. Dit wordt digitaal per website aangeboden. Juli 2008 materialen voorhanden en opvraagbaar middels website. 1.6 Aanvraag procedure Een standaard procedure opstellen waarmee clubs/verenigingen topsport ondersteuning kunnen aanvragen. Eind April 2008 procedure opgesteld.

6 Talenten 2.1 Inventarisatie In samenwerking met clubs/verenigingen en ONNH in kaart brengen van de talenten die door de bonden zijn toegekend. Februari 2008 ligt er een talentenoverzicht van Haarlem e.o. klaar. 2.2 Samenwerking ONNH De samenwerking op het gebied van talentherkenning en ontwikkeling wordt afgestemd. Maart 2008 is duidelijk waar ONNH en STK op het gebied van talent (Haarlem e.o.) samen kunnen werken. 2.3 RTC/NTC/CTO Met sportverenigingen, bonden, gemeente en provincie worden de RTC en NTC mogelijkheden bekeken. Er wordt naar een specifieke aanvraag toegewerkt. Juli 2008 subsidie aanvraag indienen. 2.4 Scholing Samenwerkingsverbanden en afspraken maken met scholen (topsport vriendelijke scholen). Eind 2008 op drie niveaus topsport vriendelijke scholen.

7 STK (Intern) 3.1 Werkplan Op basis van de opdracht topsport, het beleid, de gesprekken (RvA, werkveld en overheden) wordt er een werkplan voor de aankomende drie jaar opgesteld. 1 februari is een gedetailleerd werkplan beschikbaar voor de aankomende 3 jaar. 3.2 Organisatorisch STK als organisatie gereed maken om effectief en functioneel de markt te kunnen betreden. 1 februari is STK operationeel. 3.3 Website Er wordt een website opgemaakt en gevuld die als etalage dient voor alle stakeholders.t. 1 maart is de website van STK gevuld en up-to-date. 3.4 Huisstijl opmaken Het opmaken van een huisstijl wat het gezicht gaat vormen van de organisatie. Eind januari ligt er een drukklare huisstijl die herkenbaar, sportief en zakelijk is. 3.5 Samenwerking In kaart brengen mogelijke samenwerking met partners en interessante partijen voor STK. Eind 2008 is duidelijk waar STK samenwerkingen tot stand kan brengen tbv topsport. 3.6 Budgettering Budget bepaling Half februari is inzichtelijk hoe budgetten verdeeld worden voor 2008.

8 Marketing 4.1 Positionering STK positioneert zich als de organisatie voor topsport- en talentstimulering. In 2008 staat STK bekend als organisatie voor topsport en talent. 4.2 Bekendheid STK als organisatie bekendmaken bij alle belanghebbenden partijen. Eind 2008 weten clubs- en verenigingen, overheden, bonden en andere (profit) relaties van het bestaan van STK af en weten waar de organisatie zich mee bezig houdt. Subsidies 5.1 Subsidiestromingen Het in kaart brengen van mogelijk interessante subsidiestromingen op topsport- en talentvlak. April 2008 beschikt STK over een gedetailleerd overzicht van kansrijke subsidie stromingen. 5.2 Netwerk Het opzetten van een netwerk op het gebied van subsidies. Eind 2008 beschikt STK over een adequaat subsidie netwerk 5.3 Aanvraag Concrete subsidie aanvragen indienen ten behoeve van Topsport of talent. Eind 2008 heeft STK 1 a 2 subsidie gelden toegekend gekregen.

9 Business 6.1 Sponsorvfinding In kaart brengen van bedrijven (terreinen) die zich willen afficheren met talent en topsport. September 2008 beschikt STK over een overzicht van potentiële businessrelaties in Haarlem & landelijk. 6.2 Sponsorplan Het opstellen van een sponsorplan (inclusief de mogelijkheden die sponsors geboden kunnen worden). April 2008 is het sponsorplan klaar om uitgevoerd te worden. 6.3 Sponsorfinding Het verwerven van sponsorgelden om STK een groter financieel draagvlak te geven. Eind 2008 heeft STK 10 bedrijven die lid zijn van de business club. Doelstelling is om euro bijeen te brengen. 6.4 Sponsor event Als onderdeel binnen het sponsorplan de organisatie van een evenement gericht op het opbouwen en verwerven van sponsors. Oktober 2008 wordt het eerste relatie event van STK georganiseerd met als doel het verwerven van business.

10 Evenementen 7.1 Huldiging sportkampioenen Het organiseren van een feestelijke avond waarbij de huldiging van de Haarlemse sportkampioenen plaatsvindt. Begin 2008 worden Haarlemse sportkampioenen uit 2007 gehuldigd op een gala. Sportman, -vrouw, -ploeg, -belofte en veteraan worden door een jury uitverkozen. Tevens huldiging van de Sportvrijwilliger v. t jaar. 7.2 Haarlemse Honkbalweek Onder auspiciën van STK wordt tweejaarlijks de Haarlemse Honkbalweek (HHW) georganiseerd. De topsportmanagers van STK inventariseren waar de HHW-organisatie in ondersteund kan worden. In april 2008 is een inventarisatie gemaakt van ondersteuning door STK van de HHWorganisatie.

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Stichting Kontext prestatieplan bureau ouderenadviseurs 2009 Portefeuille H. van der Molen Auteur Mevr. M.A.I. Korthouwer Telefoon 5113610 E-mail: mkorthouwer@haarlem.nl

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Vaststelling BOS-Impuls 2005&2006. Bestuurlijke context

B & W-nota. Onderwerp Vaststelling BOS-Impuls 2005&2006. Bestuurlijke context Onderwerp Vaststelling BOS-Impuls 2005&2006 B & W-nota Portefeuille M. Divendal Auteur M.C. Struis Telefoon 5115710 E-mail: mcstruis@haarlem.nl STZ Reg.nr. JOS/2008/21405 Te kopiëren: A B & W-vergadering

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0020 Rv. nr..: 10.0020 B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: 10.0129 Naam programma +onderdeel: 8. Cultuur, Sport en Recreatie Onderwerp: Evaluatie Topsportbeleid 2006 2008

Nadere informatie

Projectplan Topsport Talentherkenning (RTC / RTC TOP)

Projectplan Topsport Talentherkenning (RTC / RTC TOP) Projectplan Topsport Talentherkenning (RTC / RTC TOP) Datum: 31 januari 2017 Projectleider: Titus Damsma Kostenplaats: TH 3152, 3159 t/m 3163 Korte projectbeschrijving: Het beleid Onder 13 is internationaal

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr Nadere subsidieregels sport Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

PROVINCIAAL BLAD. Nr Nadere subsidieregels sport Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Limburg Nr. 5440 27 november 2017 Nadere subsidieregels sport 2017-2019 Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Provinciewet

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen.

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen. Katwijk, 17 oktober 2016 Onderwerp: Sportverkiezingen Katwijk 2016 Beste bestuurders Op vrijdag 27 januari 2017 organiseren we voor de 2 e keer het Sportgala Katwijk. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk

Nadere informatie

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport

Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport Subsidies en fondsen: Kansen voor de sport www.sportsubsidie.nl 1 Wat doe ik? Subsidieonderzoek Subsidies aanvragen (meestal no cure, no pay) Strategisch subsidieadvies Deskundigheidsbevordering Programma

Nadere informatie

Infoavond Topsportondersteuning. Welkom

Infoavond Topsportondersteuning. Welkom Infoavond Topsportondersteuning Welkom Planning Inleiding Toelichting visie topsportondersteuning en voorstelling adviseurs topsport Toelichting nieuw reglement en aanvraagprocedure Receptie waar onze

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Sportgala Nijmegen 2007-2010 Programma / Programmanummer Sport / 9240 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Buitenlust 2.0 TERUG NAAR DE TOP

Buitenlust 2.0 TERUG NAAR DE TOP Buitenlust 2.0 TERUG NAAR DE TOP Buitenlust 2.0 COMMISSIE ORGANISATIE & EVENEMENTEN Pijler 2 - Organisatie & evenementen Doel: Meer exposure van en voor de club wat moet leiden tot meer nieuwe leden, meer

Nadere informatie

Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017

Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017 Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017 1 Middels dit BID document willen FC Utrecht en de gemeente Utrecht hun kandidaatstelling als speelstad voor UEFA Women s EURO 2017 kenbaar maken. Utrecht

Nadere informatie

Clusterbijeenkomst <cluster> September 2016

Clusterbijeenkomst <cluster> September 2016 Clusterbijeenkomst September 2016 Programma Beleidsplan 2017+ Vitale verenigingen Ledengroei Top honkbal / softbal Financiën Marketing en communicatie Verenigingsonderwerpen Rondvraag Vitale

Nadere informatie

Persbijeenkomst Toekenningen Topsportgelden december 2016

Persbijeenkomst Toekenningen Topsportgelden december 2016 Persbijeenkomst Toekenningen Topsportgelden 2017+ 5 december 2016 Programma Toelichting op belangrijkste ontwikkelingen - Gerard Dielessen Achtergronden van het topsportbeleid van NOC*NSF Maurits Hendriks

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten

workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten workshop financiën Vergroot de grip op inkomsten Inhoud Financieel Opzet organisatie (rondom penningmeester) Inkomsten Reguliere inkomsten Beheersbaar maken Subsidies Waar gaan we zoeken Hoe pak je dat

Nadere informatie

2 oktober Koning Willem II Stadion

2 oktober Koning Willem II Stadion 2 oktober 2018 - Koning Willem II Stadion Introductie Na een korte introductie van dagvoorzitter Nathan de Groot vertelt wethouder Erik de Ridder de ruim honderd aanwezigen over de aanleiding en het proces

Nadere informatie

Nota van B&W. In reactie op de brief van Bureau Jeugdzorg NH hebben wij twee breven geschreven.

Nota van B&W. In reactie op de brief van Bureau Jeugdzorg NH hebben wij twee breven geschreven. Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. F.J. Vonk Telefoon 5115641 E-mail: fvonk@haarlem.nl STZ/JOS Reg.nr 2008/90316 Te kopiëren: A en B B & W-vergadering van 27 mei 2008 Onderwerp Reorganisatie

Nadere informatie

Hockey Club Klein Zwitserland. Sponsoring

Hockey Club Klein Zwitserland. Sponsoring Hockey Club Klein Zwitserland Sponsoring Index Sponsoring en beleid Doelgroep en bereik Sponsormogelijkheden Sponsor menukaart Contact Sponsoring en beleid Hockey Club Klein Zwitserland is van oudsher

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Subsidie aan leerwerkbedrijven Kennemerland BV (Perspectief) Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Fred Vonk, Telefoon 5115096 E-mail: fvonk@haarlem.nl STZ/JOS Reg.nr. 2012/264202

Nadere informatie

Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind. rafcelis.be

Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind. rafcelis.be Frisbee Carrière Club voor elke stad, trainers voor elke club, jeugdteam voor elk kind rafcelis.be Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Frisbeebond 2014-2016 Inleiding Voor u ligt het voorstel voor het Meerjarenbeleidsplan

Nadere informatie

Voorbeelden; Structuur

Voorbeelden; Structuur A.3 Structuur A.3.1 Totale bond A.3.2 Onderdeel talentontwikkeling A.3.3 Geografische spreiding A.3.4 (de)centralisatie (TBV s) In het onderdeel structuur dient te worden aangetoond dat de organisatiestructuur

Nadere informatie

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020

Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 Beleid Talentontwikkeling 2012-2020 Datum: Thursday 15 December 2011 Auteur: Boudewijn van Opstal en Jeroen Spaans Inhoudsopgave Aanleiding 1. Ambitie KNRB en doel talentontwikkeling 2. Begrippen 3. Visie

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Inhoud presentatie Aanleiding Beleid Tilburg Functie Combinatiefunctionaris (CF) CF binnen de sportvereniging

Nadere informatie

Beleid topsport. Faciliteiten Wanneer een leerling de topsportstatus heeft gekregen komt hij/zij in aanmerking voor de volgende faciliteiten:

Beleid topsport. Faciliteiten Wanneer een leerling de topsportstatus heeft gekregen komt hij/zij in aanmerking voor de volgende faciliteiten: Beleid topsport Inleiding Het Zaanlands Lyceum heeft veel leerlingen met bijzondere talenten. Voor het omgaan met leerlingen met talenten op het gebied van sport (topsportleerling) heeft het Zaanlands

Nadere informatie

Nieuw beleid bewegen en sporten Schiedam. VSG Kennisdag. Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond...

Nieuw beleid bewegen en sporten Schiedam. VSG Kennisdag. Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond... Nieuw beleid bewegen en sporten Schiedam VSG Kennisdag 16 februari 2017 Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond......gebruik vervolgens onderstaande tool om uw foto op maat

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Aanvullend krediet vernieuwbouw club-/kleedaccommodatie Hockey Club Haarlem. Bestuurlijke context.

Nota van B&W. Onderwerp Aanvullend krediet vernieuwbouw club-/kleedaccommodatie Hockey Club Haarlem. Bestuurlijke context. Nota van B&W Onderwerp Aanvullend krediet vernieuwbouw club-/kleedaccommodatie Hockey Club Haarlem Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. R.H. Heeck Telefoon 5115716 E-mail: heeckrh@haarlem.nl MO/SR Reg.nr.

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 11 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 11 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Kraan, Cisca van der OCSW S2 RAD: RAD151103 dinsdag 3 november 2015 BW: CRO150922 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 3 november 2015 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend

Nadere informatie

De rol van het Topsportplatform = klankbord voor KU Leuven en Stad Leuven op vlak van topsport:

De rol van het Topsportplatform = klankbord voor KU Leuven en Stad Leuven op vlak van topsport: TOPSPORTPLATFORM ATLETEN: SPONSORREGLEMENT De Stad Leuven en KU Leuven ondertekenen het topsportcharter 2011-2020 en wensen samen te werken aan een topsportbeleid. Beide partners engageren zich om hun

Nadere informatie

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën ! laatste wijziging 06/08/2016 Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën HOOFDSTUK I - INLEIDENDE BEPALINGEN. Art 1. ------- Overeenkomstig artikel 2.h van de Statuten van de Stedelijke

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Europese subsidies (EIF), voor het Taalplein in Haarlem Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. VG Nelom Telefoon 0235114209 E-mail: vgnelom@haarlem.nl SZW/Beleid Reg.nr.

Nadere informatie

12 Sportbeleidsstukken

12 Sportbeleidsstukken DC 12 Sportbeleidsstukken 1 Inleiding In dit thema bespreken we het overheidsbeleid ten aanzien van sport. We besteden aandacht aan de sportnota Tijd voor Sport. Het ministerie van VWS heeft in 2011 een

Nadere informatie

Berg Talent Beleidsplan versie BERG TALENT - STICHTING VAN DEN BERG TOPSPORT TALENT FOUNDATION

Berg Talent Beleidsplan versie BERG TALENT - STICHTING VAN DEN BERG TOPSPORT TALENT FOUNDATION BERG TALENT - STICHTING VAN DEN BERG TOPSPORT TALENT FOUNDATION RSIN / Fiscaal nummer : 858394431 Postadres : Postbus 58 5660 AB Geldrop Telefoonnummer : 0883399777 E-mail : info@bergtalent.org Website

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2019 RCH-PINGUINS HEEMSTEDE 1 Inhoudsopgave: Inleiding... 3 1. Vereniging met een V... 4 Plezier... 4 Presteren... 4 Open en transparant... 4 Maatschappelijk betrokken... 4 Conclusie...

Nadere informatie

Begroting 2013 Realisatie tm 2e kwartaal 2013 Verwachting 2013 Kosten Opbrengsten Resultaat Kosten Opbrengsten Resultaat Kosten Opbrengsten Resultaat

Begroting 2013 Realisatie tm 2e kwartaal 2013 Verwachting 2013 Kosten Opbrengsten Resultaat Kosten Opbrengsten Resultaat Kosten Opbrengsten Resultaat Rapportage 2e kw 2013 Totaaloverzicht Begroting 2013 Realisatie tm 2e kwartaal 2013 Verwachting 2013 Kosten Opbrengsten Resultaat Kosten Opbrengsten Resultaat Kosten Opbrengsten Resultaat Breedtesport:

Nadere informatie

Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee

Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee Nieuwe structuur 2018 Chief Executive Officer (CEO) - Belgian Deaf Sport Committee (huidige functie van Coordinator) Als CEO van de vzw, rapporteert u direct aan de Raad van Bestuur van de Uw primaire

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Topsport Overijssel Regio Twente. Kenmerk 2012 #3

Nieuwsbrief Stichting Topsport Overijssel Regio Twente. Kenmerk 2012 #3 Nieuwsbrief Stichting Topsport Overijssel Regio Twente Kenmerk 2012 #3 Inhoudsopgave: 1. Workshops 2. Administratieve ondersteuning 3. Ontwikkelingen NOC*NSF 4. Opening nieuwe kantoor partner/supplier

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/58 Voor raadsvergadering d.d.: 12-07-2011 Agendapunt: 06 Onderwerp:

Nadere informatie

Sponsoring & Wielrennen. Paul van den Berg, Manager Wielersponsoring Rabobank Nederland

Sponsoring & Wielrennen. Paul van den Berg, Manager Wielersponsoring Rabobank Nederland Sponsoring & Wielrennen Paul van den Berg, Manager Wielersponsoring Rabobank Nederland Sponsoring is een ideaal platform Emotie In het hart Identificatie Maatschappelijke betrokkenheid Waarom sponsort

Nadere informatie

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13 Visie Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi Team 13 Inhoudsopgave Achtergrond 2 Visie op Kracht van Sport 2 Strategie 3 Betrokken stakeholders 5 Bijlagen

Nadere informatie

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1

Format Projectplan. Zo kan het ook! 20 juni 2013 1 Format Projectplan Onbeperkt Sportief biedt u een format voor het maken van een projectplan. Met zeven hoofdvragen krijgt u helder op papier wat uw project inhoudt. Het projectplan heeft als doel het stimuleren

Nadere informatie

Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers

Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers Stichting jeugdijshockey Tilburg Trappers Jeugd beleidsplan 2013-2018 Versie september 2008 3 1. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK BLZ INHOUDSOPGAVE 1 1. INLEIDING 2 2. ANALYSE HUIDIGE STAND VAN ZAKEN 2 2.1 Stand

Nadere informatie

Nieuwsflits. Evaluatieonderzoek naar de Regeling palliatieve terminale zorg

Nieuwsflits. Evaluatieonderzoek naar de Regeling palliatieve terminale zorg Nieuwsflits Inhoud Evaluatieonderzoek naar de Regeling palliatieve terminale zorg 1. Adviesrapport bureau HHM is openbaar gemaakt Pagina 1 2. Conclusies en advies HHM voor toekomst Pagina 1 3. Kamerbrief

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Onderdeel van N.O.B. Lid NOC*NSF. Lid CMAS

ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN Onderdeel van N.O.B. Lid NOC*NSF. Lid CMAS ONDERWATERHOCKEY COMMISSIE JAARPLAN 2013 Onderdeel van N.O.B. Lid CMAS Lid NOC*NSF INLEIDING Voor u ligt het jaarplan 2013 vanuit de onderwaterhockey commissie voor de sport onderwaterhockey in Nederland.

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Onderzoek verzelfstandiging OSK

Nota van B&W. Onderwerp Onderzoek verzelfstandiging OSK Onderwerp Onderzoek verzelfstandiging OSK Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. P. Platt Telefoon 5115629 E-mail: plattp@haarlem.nl MO/OWG Reg.nr. OWG/2006/935 Bijlagen kopiëren: A B & W-vergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt commissie: 5.1. Joyce.van.Doremalen- J. van Doremalen-Olde Agterhuis /591716

Raadsvoorstel. Agendapunt commissie: 5.1. Joyce.van.Doremalen- J. van Doremalen-Olde Agterhuis /591716 Agendapunt commissie: 5.1 steller telefoonnummer email J. van Doremalen-Olde Agterhuis 3417 Joyce.van.Doremalen- Olde.Agterhuis@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 591708/591716 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Jaarplan Bobslee

Jaarplan Bobslee 2008-2009 01 augustus 2008 Edward Cyrus Commissaris bobslee BSBN Koen van Nol Topsportcoördinator BSBN BSBN Nederland 2008-2009 1 INHOUDSOPGAVE Pag. 1 Inleiding... 3 2 Topsportstructuur en -organisatie...

Nadere informatie

Beleid Externe Sponsoring. GGD Rotterdam-Rijnmond

Beleid Externe Sponsoring. GGD Rotterdam-Rijnmond Beleid Externe Sponsoring GGD Rotterdam-Rijnmond Inleiding Sponsoring is één van de instrumenten die door de GGD Rotterdam-Rijnmond wordt gehanteerd om de realisatie van de communicatiedoelstellingen te

Nadere informatie

Projectplan Heren (inclusief jongens junioren/cadetten)

Projectplan Heren (inclusief jongens junioren/cadetten) Projectplan Heren (inclusief jongens junioren/cadetten) Datum: 31 januari 2017 Projectleider: Jiao Li Kostenplaats: HS en HJ (met alle subplaatsen) Korte projectbeschrijving: Het projectplan is erop gericht

Nadere informatie

City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie

City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie City Football Group verbetert management en sportieve prestaties met SAP technologie Technologie in voetbal leidt tot aanzienlijke verbeteringen City Football Group (CFG) is eigenaar van Manchester City

Nadere informatie

Team Breda Breda brengt het samen 2

Team Breda Breda brengt het samen 2 Breda 2 Team Breda Onder deze titel is op 6 april 2017 de nieuwe sportbeleidsvisie en het uitvoeringsplan van de gemeente Breda unaniem door de gemeenteraad vastgesteld. De gemeente Breda voert al jaren

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3d : VERANTWOORDINGSRAPPORTAGE TOEKENNINGSCYCLUS BESTEDINGSPLAN 2019

BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3d : VERANTWOORDINGSRAPPORTAGE TOEKENNINGSCYCLUS BESTEDINGSPLAN 2019 BIJLAGE BIJ AGENDAPUNT 3d : VERANTWOORDINGSRAPPORTAGE TOEKENNINGSCYCLUS BESTEDINGSPLAN 2019 Inleiding Sinds 2013 heeft het bestuur van NOC*NSF de rol en bevoegdheid gekregen als toekennings- en vaststellingsorgaan

Nadere informatie

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen

Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Verslag vergadering Sportraad 21 januari 2019 Locatie: Vredehoflaan 950, Vlissingen Aanwezig Sportraad: de heer A. Stroo (voorzitter), de heer P. Huser (secretaris), de heer H. van Rooijen (lid), de heer

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet

Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet Stichting Utrecht Canal Pride Factsheet Februari 2017 Onderwerp Rechtsvorm en naam Doelstelling Omschrijving Stichting Utrecht Canal Pride (non-profit) Het organiseren van een jaarlijks terugkerend evenement,

Nadere informatie

! Brandligt.^/r, digitaai akkoord. Jd.d. Onderwerp Maatschappelijke Participatie van Kinderen

! Brandligt.^/r, digitaai akkoord. Jd.d. Onderwerp Maatschappelijke Participatie van Kinderen Samenleving Gescand archief datum 2 2-05-20V» Stad Doorkiesnummers: Telefoon 0622467943 Aan Het college van burgemeester en wethouders Afschrift aan A. Hoekman s i n :: paraaf ' --V;. ' "thouder! Brandligt.^/r,

Nadere informatie

Visie. Senior Games 2009 is hiervoor de eerste aanzet en zal als aanjager, motivator dienen voor de broodnodige erkenning.

Visie. Senior Games 2009 is hiervoor de eerste aanzet en zal als aanjager, motivator dienen voor de broodnodige erkenning. Onderzoek Visie Ouderen staan nog midden in de samenleving, zijn kapitaalkrachtig, hebben relatief veel vrije tijd en doen in nog steeds toenemende mate aan sport op oudere leeftijd. Een nieuwe generatie

Nadere informatie

1. Waarom is het systeem van talentherkenning in Nederland nog relatief onderontwikkeld?

1. Waarom is het systeem van talentherkenning in Nederland nog relatief onderontwikkeld? 1. Waarom is het systeem van talentherkenning in Nederland nog relatief onderontwikkeld? Door het fijnmazige systeem van ca. 29 000 sportverenigingen in ons land zal elk talent dat zich aandient als zodanig

Nadere informatie

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel

Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Goodpractice 2: De trainer, een onmisbare schakel Ambities en uitdagingen voor sporter, trainer, begeleiding, ouders, overheid, ondernemer, sponsor en vrijwilliger. Westa 2020 Een leven lang in beweging

Nadere informatie

VERKIEZING SPORTLAUREATEN

VERKIEZING SPORTLAUREATEN VERKIEZING SPORTLAUREATEN Algemeen reglement Art. 1 De verkiezing van Sportlaureaten van de Stad Geraardsbergen is een initiatief van de Stedelijke Sportraad dat de uitzonderlijke prestaties van onze sportatleten

Nadere informatie

Doel Stichting ZwemSupport

Doel Stichting ZwemSupport Sponsorplan 2009-2011 Stichting ZwemSupport Alkemade Z&PC Alkemade Sponsorplan 2009-2011 Pagina 1 Doel Stichting ZwemSupport Het bieden van continuïteit aan de ontwikkeling en de beoefening van de zwemsport

Nadere informatie

PRESTATIEOVEREENKOMST TUSSEN DE GEMEENTE HAARLEM EN DE STICHTING HAARLEM PROMOTIE

PRESTATIEOVEREENKOMST TUSSEN DE GEMEENTE HAARLEM EN DE STICHTING HAARLEM PROMOTIE B & W-nota Onderwerp Prestatieovereenkomst Haarlem Promotie 2007 Portefeuille mr. B.B. Schneiders Auteur drs. E.P.A. Evertse Telefoon 5113566 E-mail: e.evertse@haarlem.nl SO/BD Reg.nr. 2007 / 58 Te kopiëren:

Nadere informatie

Visie 2020. Iedereen is Kampioen. Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud

Visie 2020. Iedereen is Kampioen. Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud Visie 2020 Iedereen is Kampioen Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud Missie/Visie LGJ stelt alles in het werk om een individuele sporter te ontwikkelen tot het hoogst mogelijke niveau.

Nadere informatie

Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC)

Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC) Learnings presentatie 1 MVO als integraal onderdeel van de club Samir Singh (Arsenal FC) Arsenal in the Community is een afdeling binnen de club en voert diverse projecten uit, de Arsenal Foundation is

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

Het beleidskader voor subsidies uit dit hoofdstuk is de nota Sportimpuls Breda , zoals vastgesteld door de raad op 22 september 2011.

Het beleidskader voor subsidies uit dit hoofdstuk is de nota Sportimpuls Breda , zoals vastgesteld door de raad op 22 september 2011. Specifieke nadere regels Sportsubsidies 2012 Artikel 7:1 Definities a. Schoolsporttoernooien: een- of meerdaagse sportwedstrijden met deelname van scholenteams bestaande uit leerlingen van het primair

Nadere informatie

Regnr. OCWOCW/ Tekst raadsvoorstel Topsportbeleid in Den Haag

Regnr. OCWOCW/ Tekst raadsvoorstel Topsportbeleid in Den Haag 1. Inleiding Op 9 november jl. is de nota Beweegredenen (RV 331/2000) vastgesteld door de gemeenteraad. Het dictum van het bijbehorende raadsvoorstel geeft aan dat deze nota voor de periode tot 2005 de

Nadere informatie

SAMEN WERKEN AAN DE OLYMPISCHE AMBITIE IN OVERIJSSEL

SAMEN WERKEN AAN DE OLYMPISCHE AMBITIE IN OVERIJSSEL 90 1 SAMEN WERKEN AAN DE OLYMPISCHE AMBITIE IN OVERIJSSEL Beleidsplan 2012 2014 Stichting Topsport Overijssel/Regio Twente 90 2 90 3 Beleidsplan 2012 2014 Stichting Topsport Overijssel/Regio Twente INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Vergadering van Deelnemers. 19 april 2018

Vergadering van Deelnemers. 19 april 2018 Vergadering van Deelnemers Ontvangst Aanvang vergadering Borrel met hapjes 14.30 uur 15.00 uur 16.30 uur 19 april 2018 1 Agenda 1. Welkom 15:00 2. Wij stellen aan u voor: Rob Meeuwissen 3. Terugblik 2017

Nadere informatie

Sportaanbiedersmonitor

Sportaanbiedersmonitor 0-100 leden 101-250 leden 251-500 leden 501-1000 leden meer dan 1000 leden 18-2-2016 Sportaanbiedersmonitor context clubs ACCOMMODATIE 428 sportaanbieders hebben meegedaan 94% een vereniging 38% van de

Nadere informatie

Algemene Vergadering KNHB. 29 november 2016

Algemene Vergadering KNHB. 29 november 2016 Algemene Vergadering KNHB 29 november 2016 1. Opening 2. Notulen Algemene Vergadering 18 juni 2016 3. Jaarplan 2017 Jaarplan 2017 Twee onderdelen: 1. Jaarplan 2017 2. Begroting 2017 Jaarplan en begroting

Nadere informatie

Waarom? externe audit drong zich op

Waarom? externe audit drong zich op VOETBALPLAN. Waarom? Hasselt heeft 11 voetbalclubs, +/- 3000 leden Stand van zaken van elke voetbalclubclub Hoe moet voetbal evolueren in Hasselt? Hoe moeten we met de subsidies omgaan? Welke zijn de ambities

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Media exemplaar Dit document dient alleen ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verantwoording subsidie sportproject Haarlem Mutare 2007

Nota van B&W. Onderwerp Verantwoording subsidie sportproject Haarlem Mutare 2007 Nota van B&W Onderwerp Verantwoording subsidie sportproject Haarlem Mutare 2007 Portefeuille M. Divendal Auteur M.R.J.M. Selten Telefoon 5113443 E-mail: seltenmr@haarlem.nl STZ/EC Reg.nr. STZ/JOS/2008/88864

Nadere informatie

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University

Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding School, Academy en University Agendapunt 7 Structuur Talentencentra Inleiding Reeds sinds 1993 voert de Nederlandse Badminton Bond een actief beleid om Talenten tijdig te ontdekken en regionaal en centraal op te leiden tot Topspeler.

Nadere informatie

Topsport regeling per oktober 2016

Topsport regeling per oktober 2016 Topsport regeling per oktober 2016 www.erasmussport.nl Facebook.com/erasmus.sport Twitter@ erasmussport Instagram @ erasmussport #eursport #makeithappen Voorwoord Oktober 2016, Rotterdam Dit informatiepakket

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018

SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018 SAMEN MET PLEZIER PRESTEREN! FC Meppel Beleidsplan 2014-2018 Waarom een beleidsplan? Steeds meer mensen werken aan gezamenlijke ambities Geïntegreerd werken in plaats van gefragmenteerd Ongeschreven regels

Nadere informatie

BIJ BELEEF JEHOCKEY SAMEN! Presentatie sponsormogelijkheden. Phoenix 2019

BIJ BELEEF JEHOCKEY SAMEN! Presentatie sponsormogelijkheden. Phoenix 2019 BIJ PHOENIX BELEEF JEHOCKEY SAMEN! Presentatie sponsormogelijkheden Phoenix 2019 Bij Phoenix beleef je hockey samen! Phoenix is in 1884 opgericht en is daarmee een van de oudste sportverenigingen van Nederland.

Nadere informatie

Beleidskader Stichting Topsport Amsterdam Vastgesteld door College van B&W op 28 april 2015

Beleidskader Stichting Topsport Amsterdam Vastgesteld door College van B&W op 28 april 2015 Beleidskader Stichting Topsport Amsterdam Vastgesteld door College van B&W op 28 april 2015 Dit beleidskader is van toepassing op het gemeentelijke topsportbeleid. Het doel hiervan is om de Stichting Topsport

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste

Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Reglement voor de toekenning van de jaarlijkse trofeeën voor sportverdienste Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Versterking. Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland 2012-2016. Professionalisering Positionering Samenwerking

Versterking. Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland 2012-2016. Professionalisering Positionering Samenwerking Versterking Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland Professionalisering Positionering Samenwerking 2012-2016 Samenleving Energie uit het hart van de samenleving Sportverenigingen Brancheorganisatie

Nadere informatie

Draagt een gezondheidsmakelaar bij aan verankering?

Draagt een gezondheidsmakelaar bij aan verankering? Draagt een gezondheidsmakelaar bij aan verankering? Van wat...? En hoe...? Janneke Harting Inspiratiedag Gezonde Wijk Utrecht 2 december 2010 Project Uitvloeisel van Gezondheidsachterstand moet wijken

Nadere informatie

Sponsorplan. De Foresters

Sponsorplan. De Foresters Sponsorplan Versie Oktober 2012 1 Sponsorplan 2013 2015 Doelstelling De sponsorcommissie van sv heeft ten doel: -Het (verder) professionaliseren van de manier waarop met fondsenwerving binnen de vereniging

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening Nota van B&W Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. P. Haker Telefoon 5114039 E-mail: phaker@haarlem.nl SZW/BB

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Project Leren en Werken Zuid Kennemerland/Haarlem Portefeuille mr. M Divendal Auteur Mv A.M. Lans Telefoon 5114165 E-mail: llans@haarlem.nl SZW/BB Reg.nr. 2008/203316

Nadere informatie

voorstel aan de raad Nota van uitgangspunten sport en bewegen en verenigingsondersteuning

voorstel aan de raad Nota van uitgangspunten sport en bewegen en verenigingsondersteuning voorstel aan de raad Opgesteld door Maatschappelijke Ontwikkeling Velthuis, A.W. (Antje) Kenmerk 4655433/20170720 Vergadering Vergaderdatum Geheim Beleidsveld Nee Sport Nota van uitgangspunten sport en

Nadere informatie

Oplegvel Informatienota

Oplegvel Informatienota Oplegvel Informatienota Onderwerp Financiële haalbaarheid nieuwbouw multifunctionele sporthal Duinwijck Portefeuille J. van der Hoek Auteur Dhr. JPR Braakman Indiener Dhr. A. Kuiper Telefoon 0235113907

Nadere informatie

Kerncijfers Flevoland sector Sport

Kerncijfers Flevoland sector Sport Kerncijfers Flevoland sector Sport 2 Foto: Rachel Jaspersen Voorwoord Meten is weten. Dat geldt overal, maar nadrukkelijk in de sport. Het is dan ook een belangrijk uitgangspunt in ons Flevolands sportbeleid.

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0837, d.d. 21 juli 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Evaluatie topsportbeleid 2006-2008; oprichting Stichting Topsport Leiden BESLUITEN 1. Kennis te nemen van de resultaten van evaluatie

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

B & W-nota. B&W-besluit: Bedrag

B & W-nota. B&W-besluit: Bedrag B & W-nota Onderwerp Overeenkomst 2006 Stichting Vluchtelingenwerk Haarlem e.o. ten behoeve van de dienstverlening aan vluchtelingen/ nieuwkomers en asielzoekers Portefeuille R.P. Grondel Auteur J.S. Raksowidjojo

Nadere informatie