Over Dutch Agri Food Week. Dutch Agri Food Week verbindt partijen onderling en sector en maatschappij.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Over Dutch Agri Food Week. Dutch Agri Food Week verbindt partijen onderling en sector en maatschappij."

Transcriptie

1

2 2 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Over Dutch Agri Food Week Van 12 tot en met 25 oktober van dit jaar bruist het in Nederland van evenementen rondom voedselinnovaties en vertellen we het verhaal van grond tot mond. Dan Dutch Agri Food Week verbindt partijen onderling en sector en maatschappij. wordt voor de tweede keer Dutch Agri Food Week (DAFW) georganiseerd. Een initiatief van de Topsector Agri & Food samen met een aantal regio s uit de agrifood en tuinbouw sector voor een open podium waar voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. Om innovatie te bevorderen, kennis te delen en vooral ook te genieten van gezonde voeding. Dutch Agri Food Week is één van de manieren van de agrifood sector om te laten zien wat er in de totale keten van grond tot mond allemaal nodig is om voedsel te produceren. De verschillende partijen willen, door hun deuren open te zetten, open en helder zijn en het contact met de samenleving versterken. Tijdens Dutch Agri Food Week delen boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, overheid en wetenschappers hun enthousiasme, kennis en kunde en laten we zien hoe we werken aan veilig en gezond voedsel.

3 4 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Doe mee Dit boekje schetst in het kort de kern en het karakter van Dutch Agri Food Week, de ambitie en korte historie en probeert nog meer enthousiasme en nog bredere deelname te bereiken. Dutch Agri Food Week bestaat door samenwerking en heeft de ambitie uit te groeien tot hèt nationale podium voor de agrifood sector. Doe mee! Doelen q Helder en open zijn als sector, deuren openen en maatschappelijke en economische relevantie laten zien. q Verbinding versterken tussen consument, voedsel en voedselproductie. q Innovatie stimuleren en ondersteunen tussen bedrijven onderling, tussen startende ondernemers en investeerders en tussen bedrijven en consumenten. q Aantrekkelijke sector voor studenten, leerlingen en professionals op de arbeidsmarkt.

4 6 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Waarom Dutch Agri Food Week Onze wereld en de agrifood sector staan voor enorme uitdagingen. Voorzien in veilig en gezond voedsel voor een snel groeiende wereldbevolking. Tegelijkertijd wordt de beschikbare hoeveelheid grondstoffen zoals landbouwgrond, water en energie steeds schaarser. Veilige en gezonde voeding dus, om gezond ouder te worden maar ook met oog voor moderne, westerse problemen als obesitas en diabetes. Uiteraard is ook veilige en duurzame productie daarbij een belangrijk thema. Dit alles is de taak van de agrifood sector. Een sector waarin Nederland door innovatiekracht en ondernemerschap een wereldspeler is. In kennis en ervaring maar ook in omvang. Een sector waarin Nederland door innovatiekracht en ondernemerschap een wereldspeler is. In kennis en ervaring maar ook in omvang. Kracht van de sector De Nederlandse agrifood sector heeft decennialange expertise opgebouwd door de specifieke Nederlandse situatie, namelijk relatief weinig beschikbare grond, dure arbeid en produceren in een dichtbevolkt land met een kritische samenleving ten aanzien van milieu, dierenwelzijn, biodiversiteit en leefbaarheid. Dit heeft ertoe geleid dat we innovatief, technologisch hoogproductief en duurzaam zijn. De impact van de agrifood sector op de samenleving is groot en wordt alleen maar groter. De innovaties van de sector zijn gericht op een goede en gezonde toekomst, en leveren een bijdrage aan de voedselzekerheid in de wereld.

5 8 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Zichtbaar en in contact met de samenleving Als sector hebben we heel veel initiatieven en evenementen gericht op de samenleving. Veel organisaties, regio s, bedrijven en kennisinstellingen belichten ieder vanuit hun eigen rol een deel van het voedselnetwerk. Dutch Agri Food Week wil dit bundelen en door samenwerking een overkoepelend beeld neerzetten en de impact hiermee vergroten en in contact zijn met de samenleving. Om die redenen hebben de topsector Agri & Food samen met Food Valley NL en 3 regio s Agri Food Capital, Greenport Westland, Oostland en Brighlands Greenport Venlo zich verbonden aan het initiatief Dutch Agri Food Week. Wij nodigen iedereen uit zich hieraan te verbinden. Doe mee. Cijfers: sector Agri & Food en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen Bron: CBS Monitor Topsectoren 2015 R&D uitgaven 0,8 mrd 11% NL Productie 144 mrd 11,5% NL Uitvoer waarde 74 mrd 16,9% NL Toegevoegde waarde 53 mrd 9,0% NL Aantal bedrijven ,2% NL Werkzame personen ,5% NL Agri&Food Marktaandeel wereld 1) 6,4% 1) cijfer 2014, WTO (Holland Compared, Fact and figures Winter 2016)

6 10 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Wat is Dutch Agri Food Week Groeiend podium Innovatie Dutch Agri Food Week is een jaarlijks terugkerend podium waarop boeren, bedrijven, kennisinstellingen, overheid en consumenten zoals studenten, ouderen en jongeren met elkaar Vieren in contact zijn. Waar iedereen aan mee kan doen. Dit willen we gezamenlijk uit laten groeien tot hèt nationale podium voor het Nederlandse agrifood netwerk. Demonstratie Formule De veelzijdigheid van de sector willen we laten zien met een formule. q Demonstratie: zie, voel en ervaar wat er gebeurt in het domein van voeding. q Inspiratie: deelname levert tenminste één goed idee of een nieuw contact op. q Innovatie: innoveren doe je samen, dus doe mee; q Vieren: maak deel uit van de energie en de passie van het werken met voedsel. q Waardering: leer de smaak van voedsel kennen en daarmee de mensen die hiervoor zorgen. Waardering Inspiratie

7 12 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Good food better world Boeren, ondernemers, overheid, wetenschappers en De agrifood sector is erop gericht om beter met minder te doen. maatschappelijke organisaties werken samen om via technologische en sociale innovaties iedere dag te zorgen voor lekker, gezond en veilig eten dat met zorg is geproduceerd. Internationaal onderzoek noemt Nederland het beste voedselland ter wereld, met het meest gevarieerde, gezonde, betaalbare en voedselrijke dieet (Oxfam Novib, 2014). Een mooie erkenning, die ons stimuleert het iedere dag nog beter te doen. Deze gezamenlijke ambitie die alle partijen, organisaties, samenwerkingsverbanden, verbindt is ons motto: Good Food Better World. Good food Eten van hoge kwaliteit, lekker en smaakvol Waarvan we samen genieten en wat mensen (weer) waarderen. Eten dat veilig is Nooit in de geschiedenis was het eten dat in Nederland wordt verbouwd en geproduceerd veiliger. Maar ieder incident is er een teveel, en steeds vinden verbeteringen en innovaties plaats om dit hoge niveau te handhaven. Op andere plekken in de wereld is veilig voedsel geen vanzelfsprekendheid.

8 14 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Gezond voedsel Hiermee bedoelen we voedsel dat ervoor zorgt dat we als individu gezond zijn en blijven. Het ontwikkelen van producten met minder zout en vet, het toevoegen van vitamines en mineralen. Zodat we gezond ouder kunnen worden met een gezonde lifestyle. Goed geproduceerd Good Food betekent ook goed geproduceerd met respect voor milieu en dierenwelzijn. Goed omgaan met schaarse grondstoffen. Klimaat neutrale landbouw en een circulaire economie: grondstoffen hergebruiken en zo weinig mogelijk reststoffen hebben. Innovatie door smart agri & food die een preciezer en individueler aanpak mogelijk maakt. Maar ook alternatieven voor dierlijke eiwitten zoals de bietenburger, insecten eten en initiatieven als het algenpark en de zeeboerderij. Daarbij willen we transparant en helder zijn over hoe voedsel gemaakt is. Innovaties gericht op vermindering van het watergebruik, het zorgen voor een gezonde bodem, dierenwelzijn en acties gericht op het voorkomen van voedselverspilling. Better world Good food met al deze facetten, zorgt voor een better world. Een veerkrachtige wereld, met gezonde mensen. Met waardering voor voedsel dat op een eerlijke manier wordt verdeeld zodat er wereldwijd voldoende voedsel is. Via innovaties, onderzoeken, netwerken, workshops en festivals willen we met Dutch Agri Food Week het voedselnetwerk ondersteunen en nieuwe impulsen geven.

9 16 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Voor wie Ondernemers Zowel starters als gevestigde bedrijven, om kennis te delen en innovatie te versterken, investeerders te ontmoeten en het netwerk uit te bouwen. Consumenten, burgers Iedereen die geïnteresseerd is in voedsel en voedselinnovaties. Om nieuwe voedselinnovaties te zien en een realistisch beeld te krijgen van hoe het voedsel gemaakt wordt. Om voedsel te waarderen, ervan te genieten en te vieren. Leerlingen, studenten Om te zien hoe het is om te werken in deze innovatieve sector. Toeleveranciers, foodprofessionals, producenten, beleidsmakers Om als verschillende schakels in het netwerk contact te hebben met elkaar, kennis te delen, netwerk uit te bouwen, innovatie te versterken en kansen te zien voor verbetering.

10 18 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Door wie We maken Dutch Agri Food Week samen en we nodigen iedereen uit om hier een gezamenlijk succes van te maken. Dutch Agri Food Week is een verbindend initiatief Het maakt gebruik van de kracht van bestaande netwerken en organisaties zoals regio s, samenwerkingsverbanden, steden of andere netwerken. Gestart door de Topsector Agri & Food, Food Valley NL, AgriFood Capital, Greenport Westland Oostland, Brightlands Greenport Venlo heeft Dutch Agri Food Week, naast een nationale uitstraling, ook lokale en/of regionale verankering en zichtbaarheid. Nationale partners van het eerste uur binnen de topsector voor Dutch Agri Food Week zijn Albert Heijn, Rabobank, FrieslandCampina en het Ministerie van Economische Zaken. Doe mee Een eerste aanzet is gemaakt en iedereen kan hierop inklikken. We denken aan: q agrifood regio s en bedrijvenclusters; q overheden: provincies en gemeenten, departementen; q brancheorganisaties; q kennisinstellingen: universiteiten, hogescholen en (v)mbo s; q cateraars; q ondernemers; q zorginstellingen; q bedrijven; q retailers, food-innovators, etcetera.

11 20 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Waarom meedoen q Deel uit maken van een breed netwerk. q Versterken van innovatie-kracht door delen van kennis en ideeën. q Komen tot nieuwe marktcombinaties. q (Inter)nationale exposure. q Delen van trots en enthousiasme over agrifood sector en dit podium mee willen laten groeien. q De kans grijpen om de eigen bijdrage te laten zien binnen het hele voedselnetwerk en met elkaar in contact te zijn. q Willen bijdragen aan helderheid en openheid van de totale sector. De deelnemende partners zijn zelf verantwoordelijk voor: q de organisatie (inclusief de regionale communicatie); q de financiën; q de eigen bouwstenen (activiteiten en events). Kort samengevat zien de samenwerkingsprincipes er zo uit: We bieden De topsector heeft samen met de regio s een projectbureau ingericht dat zorgt voor: q structurele aandacht en verbinding met de maatschappij; q communicatie waarmee een overzicht en geheel ontstaat dat meer is dan ieders bijdrage afzonderlijk; q continue aandacht voor doorontwikkeling van formule tot nationaal podium; q communicatie (inter)nationaal: nationale zichtbaarheid door: persbenadering, stakeholder contacten, overzicht met programma op website en ondersteuning door social media team; q nationale sponsors; q de uitgangspunten; q het merk; q het DNA van de formule; q het format: zorgen dat inhoudelijk invulling geregeld wordt en op elkaar is afgestemd.

12 22 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Terugblik Dutch Agri Food Week evenementen bezoekers 20 nationaliteiten Circa 100 persvermeldingen, lokaal, regionaal en nationaal 3,5 miljoen impressies op social media 12 okt Food valley Expo Voor de 11e keer Internationale conferentie en expo Wageningen 12 okt Business & innovation tour voor agrifood innovaties Wageningen 13 okt Food Valley Award Uitreiking aan meest innovatieve product: biologisch afbreekbare koffiepads van Peeze Wageningen 14 okt Hightech & Agri accelerator seminar TED-x lunch Venlo 15 okt Dairy Campus Bedrijvendag Conferentie over uitdagingen in de melkveehouderij Den Bosch 15 okt Oostlanddag Westlandevent Ondernemers- en netwerkevent in de tuinbouw Nootdorp Naaldwijk 15 okt Feed Design Lab Workshop alternatieve eiwitbronnen en energierijke grondstoffen Wanssum 15 okt Brightbox Vertical farming presentatie en rondleiding Venlo

13 24 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week okt World Agri Food Forum 100 gamechangers over de toekomst van voedsel Den Bosch 16 okt Technology for Agrifood expertmeeting Den Bosch 16 okt Kick off Grow Campus opening community voor talentontwikkeling en innovaties Den Bosch / HAS 16 okt Opening HAS insectenlab 17 okt Keukenbazen Mega Live KookBattle Finale van kookwedstrijd voor kinderen in groep 7 en 8. Den Bosch / HAS 16 okt BOV food to fit award voorronde van BOV trofee en Food to Fit Award Den Bosch 17 okt Open Doors Open dag HAS, informatiemiddag over voedseltrends Den Bosch / HAS okt Agri Meets Design Platform waar ontwerpers en boeren werken aan innovatieve oplossingen Eindhoven 17 okt Qucina Food tour Venlo okt Food Inspiration Days Jaarlijks foodevent voor horeca en foodservicemarkt Veghel

14 26 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Ook meedoen? In 2016 is binnen het motto Good Food, better World, speciale aandacht voor voeding en gezondheid. Programma Dutch Agri Food Week editie 2016 Het voorlopige programma van 2016 geeft elementen van Dutch Agri Food Week. De komende tijd wordt dit programma verder uitgebreid en iedereen is uitgenodigd om hieraan bij te dragen. Criteria q Passend in formule en ambitie. q Kwaliteit q Innovatie q Bij voorkeur high lights met het thema: voedsel en gezondheid. Doelen voor 2016 q Meer landelijk dekking in events (meer delen van Nederland die mee doen); q Meer activiteiten gericht op de consument / algemeen publiek; q Zoveel mogelijk de highlights laten zien op het gebied van voeding en gezondheid.

15 28 Dutch Agri Food Week 2016 Dutch Agri Food Week Voorlopig programma Dutch Agri Food Week okt Food Valley Expo expo en congres rondom innovaties in agrifood Papendal, Arnhem 13 okt Start-up fest start up festival Papendal, Arnhem -- Tuinbouw innovation tour Door heel Nederland 23 okt Open Doors Den Bosch / HAS 24 okt Food Inspiration Days Inspiratie en trend-event voor horeca en foodservicemarkt Veghel 12 okt Food Valley Innovation tours Tours voor (inter) nationale bedrijven Door heel Nederland 12 okt persbijeenkomst / perstour overzicht voor (inter) nationale media Verspreid over Nederland 16 okt Wereldvoedseldag okt Nog in te vullen 21 okt Food 100 Netwerkevent met gamechangers over voedsel van de toekomst Den Bosch 22 okt Keukenbazen Grote finale kookwedstrijd voor kinderen Den Bosch -- Tuinbouwevent Nootdorp / Naaldwijk 22 okt Open Doors Consumenten ontmoeten food innovators Den Bosch / HAS okt Agri Meets Design ontwerpers en boeren werken aan innovatieve oplossingen Eindhoven 25 okt Food Inspiration Days Veghel -- Herman Wijffels innovatieprijs Regionale voorrondes

16 30 Dutch Agri Food Week 2016 Planning en fasering fase 1 fase 2 fase 3 januari / februari q Voorbereidende activiteiten q Partners en organisaties verbinden zich maart /april q Ontwikkeling evenementen q Partners en organisaties verbinden zich q Verbinden nieuwe initiatieven q Nationale pers-aankondiging start mei q Programma op hoofdlijnen gereed q Programma bekend bij landelijke Media Mee doen of meer weten? Neem dan contact op met: Projectbureau Dutch Agri Food Week Marianne Aarnoudse Marianneaarnoudse@dafw.nl Telefoon Annette van de Wetering annettevandewetering@dafw.nl telefoon fase 4 juni - september q Verdere uitvoering activiteiten en evenementen 1 september q Closing date / vastgesteld programma fase 5 fase oktober q Dutch Agri Food Week 2016 november q Evaluatie maart 2016

17

Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week Dutch Agri Food Week Over Dutch Agri Food Week 2 e editie van 12-25 oktober 2016 Events en activiteiten in regio s verspreid over NL Doelen Helder en open zijn als sector, deuren openen en maatschappelijke

Nadere informatie

9-19 oct Good food. Better world.

9-19 oct Good food. Better world. 9-19 oct 2017 Good food. Better world. 2 Dutch Agri Food Week 2017 Dutch Agri Food Week brengt de hele keten bij elkaar. Van grond tot mond, van zaadje tot karbonaadje Dutch Agri Food Week 2017 3 Dutch

Nadere informatie

5-16 oct Good food. Better world.

5-16 oct Good food. Better world. 5-16 oct 2018 Good food. Better world. 2 Dutch Agri FooD Week 2018 Dutch Agri Food Week brengt de hele keten bij elkaar. Van grond tot mond, van zaadje tot karbonaadje dutch agri food week 2018 3 Dutch

Nadere informatie

PERSBERICHT 27 oktober

PERSBERICHT 27 oktober PERSBERICHT 27 oktober Veel belangstelling voor tweede Dutch Agri Food Week: Maak kennis met je voedsel DERTIGDUIZEND BEZOEKERS BIJ DUTCH AGRI FOOD WEEK IN 2016. Kinder-kookwedstrijden, een kijkje achter

Nadere informatie

AgriFood Capital Monitor Belangrijkste feiten en cijfers

AgriFood Capital Monitor Belangrijkste feiten en cijfers AgriFood Capital Monitor 2018 Belangrijkste feiten en cijfers Inleiding AgriFood Capital Monitor In dit boekje presenteren wij de feiten en cijfers van de AgriFood Capital Monitor 2018*. De Monitor geeft

Nadere informatie

Waar komt dit jaar vandaan?

Waar komt dit jaar vandaan? PAG 001 Waar komt dit jaar vandaan? particulier idee om cultuur, landbouw, toerisme en economie te verbinden leren van andere Europese regio s idee uit s-hertogenbosch door Provincie geadopteerd tien

Nadere informatie

Bedrijfsadvies aan de keukentafel

Bedrijfsadvies aan de keukentafel Nederland: de koploper in agrifood, hoe houden we stand? Bedrijfsadvies aan de keukentafel Bedrijfsadvies aan de keukentafel Elies Lemkes-Straver (Algemeen Directeur ZLTO) Conferentie Agrivaknet, 3 februari

Nadere informatie

Tal van evenementen in de regio voor professional en consument

Tal van evenementen in de regio voor professional en consument Persbericht s-hertogenbosch, 12 september 2017 Innovatie in de agrifood sector in Noordoost-Brabant centraal tijdens 3e Dutch Agri Food Week Tal van evenementen in de regio voor professional en consument

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

Duurzame wereldvoedselvoorziening. hoe ziet dit vraagstuk eruit en in welke richting liggen de oplossingen?

Duurzame wereldvoedselvoorziening. hoe ziet dit vraagstuk eruit en in welke richting liggen de oplossingen? Duurzame wereldvoedselvoorziening hoe ziet dit vraagstuk eruit en in welke richting liggen de oplossingen? Even voorstellen: Ruben Bringsken Ondernemer in Food en ICT (focus op duurzame oplossingen) Eigenaar/participatie

Nadere informatie

Disruptie in de Voedselketen. Rabobank Banking for Food

Disruptie in de Voedselketen. Rabobank Banking for Food Disruptie in de Voedselketen Rabobank Banking for Food Passie voor food Contact en info www.rabobank.nl/food Rabobank Foodzone @MWMRol 2 De noodzaak voor innovatie: Disruption Ahead! 3 Disruptie: wat vind

Nadere informatie

samen werken aan een lokale voedselstrategie

samen werken aan een lokale voedselstrategie samen werken aan een lokale voedselstrategie Waarom een voedselstrategie? Voedsel neemt een centrale plaats in binnen onze samenleving. Steeds meer mensen willen na jaren van vervreemding opnieuw bewust

Nadere informatie

Topsectoren. Hoe & Waarom

Topsectoren. Hoe & Waarom Topsectoren Hoe & Waarom 1 Index Waarom de topsectorenaanpak? 3 Wat is het internationale belang? 4 Hoe werken de topsectoren samen? 5 Wat is de rol voor het MKB in de topsectoren? 6 Wat is de rol van

Nadere informatie

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade.

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Bijlage bij begroting Strekt ter vervanging Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Inleiding Het Floriade-evenement is voor onze regio wellicht het meest in het oog springende evenement van de laatste

Nadere informatie

15 april 2019, Ommeren. Arne Bac, Sectorspecialist Tuinbouw

15 april 2019, Ommeren. Arne Bac, Sectorspecialist Tuinbouw 15 april 2019, Ommeren Arne Bac, Sectorspecialist Tuinbouw Visie F&A Nederland "De weg naar verandering" Gewoon wat we al jaren doen! Oplossen! Een enorme uitdaging Gezonde voeding voor de wereld De wereldbevolking

Nadere informatie

werk maken van een groene economie

werk maken van een groene economie Groen onderwijs 2013 2011 VMBO groen 34.472 MBO 30.060 8.891 WO 6.456 onderwijsgroep CONTACT Wilt u meer weten over het groene onderwijs? Neem dan contact op met de Groene Kennis Coöperatie, het innovatieplatform

Nadere informatie

Boeren hebben. oplossing! een. Meerjarenplan 2020 van ZLTO

Boeren hebben. oplossing! een. Meerjarenplan 2020 van ZLTO Boeren hebben een oplossing! Meerjarenplan 2020 van ZLTO Boerenkracht & financiering KLIMAAT VOEDSELZEKERHEID & GEZONDHEID VITAAL PLATTELAND Innovatie, data & kennis ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw

Nadere informatie

Beknopte stijlgids, oktober Provincie Noord-Brabant

Beknopte stijlgids, oktober Provincie Noord-Brabant Beknopte stijlgids, oktober 2013 KLEURPATROON Gekleurde banen vormen een patroon dat de de vormentaal uit het agrarische landschap verbeeldt. De gebruikte kleuren zijn corresponderend met de communicatiematrix

Nadere informatie

Noordoost Brabant topregio in agrifood. AgriFood Capital in cijfers. Agrifood in de gemeenten. 455 miljoen Private R&D

Noordoost Brabant topregio in agrifood. AgriFood Capital in cijfers. Agrifood in de gemeenten. 455 miljoen Private R&D Sowing innovation Harvesting the future AgriFood Capital in beweging december 2015 Boxtel, Haaren, s-hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel en Vught Noordoost Brabant topregio in agrifood In AgriFood

Nadere informatie

World Food Center Experience

World Food Center Experience World Food Center Experience We Feed Each Other Een uniek voedselavontuur De uitdaging Mondiaal en nationaal bestaan er grote uitdagingen op het terrein van voedselproductie en -consumptie. De wereldbevolking

Nadere informatie

World Food Center uit de startblokken!

World Food Center uit de startblokken! World Food Center uit de startblokken! De plannen voor de realisatie van het World Food Center (WFC) zijn in een ver gevorderd stadium. Het WFC wordt een iconisch experience center waar de Nederlandse

Nadere informatie

Innovatieagenda Melkveehouderij

Innovatieagenda Melkveehouderij Innovatieagenda Melkveehouderij stappen naar een nieuwe melkweg samen met ketenpartijen in de melkveehouderij INLEIDING NL 20 Waarom een innovatieagenda? Innovatie is een belangrijke voorwaarde voor de

Nadere informatie

Trends en ontwikkelingen

Trends en ontwikkelingen Ons wereldbeeld ???!!! Intussen in Trends en ontwikkelingen >9 mld mensen!!!!! Wat betekent dit? Kernvraag Hoe zorgen we voor een blijvend goed leefklimaat voor onze burgers? Wonen, werken, welzijn

Nadere informatie

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een Samenvatting In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een tentoonstelling/expo, die de parels van Maastrichts ondernemerschap laat zien. De hoofddoelstelling

Nadere informatie

Een toonaangevend Agri & Food Platform voor iedereen die meer wil weten over ons dagelijks voedsel

Een toonaangevend Agri & Food Platform voor iedereen die meer wil weten over ons dagelijks voedsel Een toonaangevend Agri & Food Platform voor iedereen die meer wil weten over ons dagelijks voedsel FoodMakers is Agri&Food storytelling Ons verhaal wordt óns verhaal. Foodmakers staan zij aan zij, van

Nadere informatie

We Feed Each Other. Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede

We Feed Each Other. Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede We Feed Each Other Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede De uitdaging Mondiaal en nationaal bestaan er grote uitdagingen op het terrein van voedselproductie en -consumptie. De

Nadere informatie

Den Bosch Data Week. Alle tijden, locaties en programmaonderdelen zijn nog onder voorbehoud. 29 oktober tot en met 3 november 2018

Den Bosch Data Week. Alle tijden, locaties en programmaonderdelen zijn nog onder voorbehoud. 29 oktober tot en met 3 november 2018 Den Bosch Data Week 29 oktober tot en met 3 november 2018 Laat je inspireren door wat er allemaal met data kan. Hoe het je kan helpen, waar je het kunt inzetten en wat het je brengt. Ervaar hoe het is

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2018 v1.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

SBIR Verduurzamen voedselproductie

SBIR Verduurzamen voedselproductie SBIR Verduurzamen voedselproductie Informatiebijeenkomst 16 juli 2014 Alexia Michel, Ministerie EZ Topsector Agri&Food en Tuinbouw&Uitgangmaterialen Achtergrond Initiatief: topsector Agri&Food en ministerie

Nadere informatie

innovatie agenda 2016 2019

innovatie agenda 2016 2019 Topsector Agri & Food innovatie agenda 2016 2019 Facts, Figures & Ambitions Ontwikkelingen in de wereld Onze wereld en de Agri & Food sector staan voor enorme uitdagingen. In 2050 moeten 9 miljard mensen

Nadere informatie

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus New World Water & Sanitatie Campus Agri & Food De New World Campus is dé plek waar oplossingen worden gevonden voor mondiale vraagstukken

Nadere informatie

TOPSECTOR Wereldoplossingen voor werelduitdagingen

TOPSECTOR Wereldoplossingen voor werelduitdagingen TOPSECTOR TUINBOUW & UITGANGSMATERIALEN Wereldoplossingen voor werelduitdagingen Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen Topsector met topcijfers De Nederlandse sector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen behoort

Nadere informatie

INHOUD INFORMATIEBROCHURE

INHOUD INFORMATIEBROCHURE INHOUD INFORMATIEBROCHURE 03 INLEIDING 04 BEN JIJ KLAAR VOOR JE TOEKOMST? 05 TEACH IT, WORK IT, LIVE IT 06 PROGRAMMA 07 DEELNAME & PARTNERSCHAP 09 EEN CONCEPT VAN INCREDIBLE EVENT BUILDERS 10 CONTACT BEKIJK

Nadere informatie

FLEVO CAMPUS. Feeding the City

FLEVO CAMPUS. Feeding the City GO GREENER FLEVO CAMPUS Feeding the City In 2022 organiseert Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, een podium voor innovaties op het gebied van verstedelijkingsvraagstukken voor de toekomst.

Nadere informatie

Terugzine. Samen kennis maken. Samenwerking in de groene kolom is uniek. Lezen en laten lezen! Win-win voor onderwijs en bedrijfsleven

Terugzine. Samen kennis maken. Samenwerking in de groene kolom is uniek. Lezen en laten lezen! Win-win voor onderwijs en bedrijfsleven Terugblik Meerjarenafspraak 2006-2010 Terugzine Magazine van de Groene Kennis Coöperatie met succesprojecten van de afgelopen vijf jaar Lezen en laten lezen! Gooi mij niet weg maar geef me door! Of kijk

Nadere informatie

NZV LUSTRUM - De Veeteler in de Wereld

NZV LUSTRUM - De Veeteler in de Wereld NZV LUSTRUM - De Veeteler in de Wereld Frans Keurentjes Raad van Commissarissen / Bestuurslid FrieslandCampina 5 november 2015 Wereldwijd Europa Nederland Duitsland België Griekenland Hongarije Roemenië

Nadere informatie

AGRO FOOD MONI TOR EDE

AGRO FOOD MONI TOR EDE AGRO FOOD MONI TOR EDE HIGHLIGHTS 2016 Voorwoord Ede ligt in het hart van FoodValley, de internationale topregio voor kennis en innovatie op het gebied van voedselproductie. Food omvat veel schakels in

Nadere informatie

FoodUp! Academie. 5 dagen 20 personen

FoodUp! Academie. 5 dagen 20 personen We staan, vandaag de dag, voor een groot aantal uitdagingen om ons eten gezonder, eerlijker en duurzamer te maken. Een van de grote vragen is hoe we het voedsellandschap in de toekomst willen inrichten

Nadere informatie

Made in Holland Nu en in de toekomst

Made in Holland Nu en in de toekomst Made in Holland Nu en in de toekomst Lucas Simons 1 Juni 2017 Over Lucas Simons For markets to become more sustainable, we have to change the Rules of the Game @Lucas_Simons @NewForesight #CtFG Founder&CEO

Nadere informatie

Expositie I Programma. 20 t/m 29 oktober Dutch Design Week / World Design Event Ketelhuisplein, Eindhoven. The Embassy of Food. Looking Back to Now

Expositie I Programma. 20 t/m 29 oktober Dutch Design Week / World Design Event Ketelhuisplein, Eindhoven. The Embassy of Food. Looking Back to Now Expositie I Programma 20 t/m 29 oktober Dutch Design Week / World Design Event Ketelhuisplein, Eindhoven The Embassy of Food Looking Back to Now The Embassy of Food Looking Back to Now Hoe willen we in

Nadere informatie

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft!

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft! VOORAANKONDIGING Het platteland leeft! De Europese Eemland Conferentie en het Netwerk Platteland hebben de handen ineengeslagen om in het najaar een bruisende driedaagse plattelandsconferentie te organiseren.

Nadere informatie

Boeren hebben. oplossing! een. Meerjarenplan 2020 van ZLTO

Boeren hebben. oplossing! een. Meerjarenplan 2020 van ZLTO Boeren hebben een oplossing! Meerjarenplan 2020 van ZLTO Wij zijn een vereniging van 15.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Wij staan voor de continuïteit van de land-

Nadere informatie

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw de rol van onderzoek 19 oktober 2017, prof.dr.ir. Jack van der Vorst, lid concernraad Wageningen University & Research Wereldwijde uitdagingen land-

Nadere informatie

Dutch Pet Conference & Awards

Dutch Pet Conference & Awards Dutch Pet Conference & Awards 20 november 2017 Dutch Pet Conference & Awards: bent u er bij? Ervaren hoe u uw doelgroep of klant centraal kunt stellen in een tijd van snelle veranderingen en een markt

Nadere informatie

Infrastructuur landsdeel Zuidoost. 3 hogescholen met bètatechniek 3 universiteiten Jet-Net: 38 scholen en 13

Infrastructuur landsdeel Zuidoost. 3 hogescholen met bètatechniek 3 universiteiten Jet-Net: 38 scholen en 13 Facts & Figures 24 Deel II LANDSDEEL zuidoost De Human Capital Agenda Brainport 2 vormt de basis voor het regionaal Techniekpact van het landsdeel Zuidoost, bestaande uit de provincies Noord-Brabant en

Nadere informatie

Samenstelling bestuur

Samenstelling bestuur Presentatie KvO 2.0 Samenstelling bestuur Krachtteam Peter Beckers : voorzitter Jan van Loon : initiatiefnemer Theo Vinken : initiatiefnemer Paul Jansen : aanvoerder werkorganisatie 2a Karel Jan van Kesteren

Nadere informatie

... VERBINDT. Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt.

... VERBINDT. Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt. WELKOM VERBINDT Wij denken in een keten benadering. De organisatie van het TIC is opgebouwd door professionals uit de markt. Ondernemers ondernemen voor Ondernemers. Zij weten als geen ander, hoe een brug

Nadere informatie

Sowing innovation Harvesting the future. AgriFood Capital. in beweging november. Bernheze, Boekel, Landerd, Oss en Uden

Sowing innovation Harvesting the future. AgriFood Capital. in beweging november. Bernheze, Boekel, Landerd, Oss en Uden Sowing innovation Harvesting the future AgriFood Capital in beweging november 2015 Bernheze, Boekel, Landerd, Oss en Uden Noordoost Brabant topregio in agrifood In AgriFood Capital werken ondernemers,

Nadere informatie

Projectplan Keukenbazen 2016

Projectplan Keukenbazen 2016 Projectplan Keukenbazen 2016 1. Achtergrond In oktober 2016 wordt voor de 2 e keer de Dutch Agri Food Week (DAFW) georganiseerd. Tijdens deze week delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme,

Nadere informatie

PURPOSE, ACTION, IMPACT!

PURPOSE, ACTION, IMPACT! PURPOSE, ACTION, IMPACT! Accelereren naar een duurzame toekomst Geen focus op visies en meningen, maar op concrete plannen en acties. Word jij onze nieuwe partner? Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum

Nadere informatie

CALL#3 IMPULS VOOR NATUUR- INCLUSIEVE LANDBOUW

CALL#3 IMPULS VOOR NATUUR- INCLUSIEVE LANDBOUW CALL#3 IMPULS VOOR NATUUR- INCLUSIEVE LANDBOUW Circular Art Lab Limburg (CALL) legt duurzaamheidsopgaven via open oproepen ( calls ) voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen

Nadere informatie

Samenwerkingsagenda Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Provincie Gelderland

Samenwerkingsagenda Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Provincie Gelderland en de Provincie Gelderland 22 maart 2016 Overwegende dat: De provincie Gelderland veel waarde hecht aan de aanwezigheid van onderwijs/kennisinstellingen in haar Provincie. Uiteraard in hun functie van

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Vijf overtuigende vestigingsfactoren

Vijf overtuigende vestigingsfactoren SCHIJF van VIJF Vijf overtuigende vestigingsfactoren Binnen Nederland biedt bedrijvenpark Laarakker een uitstekende locatie voor bedrijven in de agrifoodindustrie Een gezonde keuze om uw bedrijf hier

Nadere informatie

Meer met minder. Waterschaarste en grotere vraag naar voedsel. Laan van Staalduinen, Algemeen directeur LEI. 6 juni 2012

Meer met minder. Waterschaarste en grotere vraag naar voedsel. Laan van Staalduinen, Algemeen directeur LEI. 6 juni 2012 Meer met minder Waterschaarste en grotere vraag naar voedsel Laan van Staalduinen, Algemeen directeur LEI 6 juni 2012 Inhoud presentatie Mondiale trends die van invloed zijn op toekomstige watervraag Nationale

Nadere informatie

Food Tech Brainport...

Food Tech Brainport... Metropoolregio Eindhoven- Regionaal Platform Heeze, 12 april 2017 Food Tech Brainport... Food Tech Brainport is een internationaal expertisecluster voor technologie, product- en marktinnovaties. Het centrum

Nadere informatie

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. NWO-bijdrage Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. NWO-bijdrage Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen NWO-bijdrage 2018-2019 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoudsopgave Inleiding 1 Enabling Technologies Hotel 2 Fotosynthesis 2.0 2 Graduate

Nadere informatie

Samen Duurzaam DOEN! Stap 1 // Welkom en inleiding. Stap 2 // Voorstelronde aanwezigen. (5 minuten) (10 minuten)

Samen Duurzaam DOEN! Stap 1 // Welkom en inleiding. Stap 2 // Voorstelronde aanwezigen. (5 minuten) (10 minuten) Samen Duurzaam DOEN! Leuk dat u samen met uw buren na wilt denken over duurzaamheid. Aan de hand van dit stappenplan helpen wij u graag op weg om het gesprek op gang te brengen. Dit stappenplan is bedoeld

Nadere informatie

DE INDUSTRIE: MOTOR VAN VERNIEUWING. Drie acties voor een nieuw Kabinet. Manifest 2017

DE INDUSTRIE: MOTOR VAN VERNIEUWING. Drie acties voor een nieuw Kabinet. Manifest 2017 DE INDUSTRIE: Drie acties voor een nieuw Kabinet MOTOR VAN Manifest 2017 VERNIEUWING Nederlandse industriële bedrijven behoren tot de top van de wereld. We zijn wereldmarktleider in chipmachines en medische

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

in beweging juni 2015

in beweging juni 2015 Sowing innovation Harvesting the future AgriFood Capital in beweging juni 2015 Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel Noordoost Brabant topregio in agrifood In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden

Nadere informatie

Mushroom Valley. Let s build Business, Together! De Nationale Paddenstoelendag 19 april 2018

Mushroom Valley. Let s build Business, Together! De Nationale Paddenstoelendag 19 april 2018 Mushroom Valley Let s build Business, Together! De Nationale Paddenstoelendag 19 april 2018 Historie * 50 Champignonkwekersvereniging * 70 Champignonteeltonderwijs Horst Proefstation champignonteelt *

Nadere informatie

Vergroening vmbo & mbo Groen en de VBG

Vergroening vmbo & mbo Groen en de VBG Vergroening vmbo & mbo Groen en de VBG Cees de Jong VBG studiemiddag 22 maart 2012 Hoevelaken Inhoud workshop aanleiding workshop deelname VBG aan project AOC Raad focus project Voorop in de vergroening

Nadere informatie

Liesanne van den Brink

Liesanne van den Brink Liesanne van den Brink Onderwerp: Bijlagen: FW: Agri&Food Innovatiecluster - resultaten en doelen Publieksversie voortgangsrapp. 2017_def..pdf; ATT00001.htm; Publieksversie jaarwerkplan 2018 Agri&Food

Nadere informatie

Banking for Food en de Bij. Food & Agri

Banking for Food en de Bij. Food & Agri 1 Banking for Food en de Bij Ruud Paauwe Lambert van Horen Sectormanager Tuinbouw Accountmanager Grootzakelijk, Food & Agri Agenda Strategie Rabobank Banking for Food Bij eeuwen lang betrokken De bezige

Nadere informatie

Mogelijkheden voor partnerschap

Mogelijkheden voor partnerschap Mogelijkheden voor partnerschap Wat doet Kennispoort Regio Zwolle Kennispoort helpt innovaties realiseren. Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk

Nadere informatie

De Nederlandse varkensketen en haar reputatie

De Nederlandse varkensketen en haar reputatie De Nederlandse varkensketen en haar reputatie Marc van der Lee 1 Even voorstellen: Marc van der Lee Boerenzoon 30 jaar ervaring in marketing/communicatie Dierlijke sectoren agribusiness(rund, kalf, kip,

Nadere informatie

Overheid Mobility Tour Feb 2018

Overheid Mobility Tour Feb 2018 Overheid Mobility Tour 26 28 Feb 2018 Mobile World Congress Van 26 februari tot en met 1 maart 2018 vindt het Mobile World Congres plaats in Barcelona. De telecom/mobile sector uit de gehele wereld is

Nadere informatie

Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij

Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij UDV Landelijke Onderwijsdag+ 'Ambities in de Veehouderij 19 november 2014 Waarom UDV dag Kennisdelen, -uitwisselen, Leren. en misschien innovatie Opgave maatschappelijke

Nadere informatie

Voorsprong met mineralen

Voorsprong met mineralen Voorsprong met mineralen Samen staan de sectoren sterker Deze bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door LTO Gelderland, Overijssel en de Rabobank. Circulaire Economie Nieuwe toverwoord of kansrijke uitdaging

Nadere informatie

Indien anders gewenst, hier omschrijving geven: (max. 20 tekens incl. spaties)

Indien anders gewenst, hier omschrijving geven: (max. 20 tekens incl. spaties) Het aanvraagformulier bevat kerngegevens van het postdocvoorstel en de hogeschool. NB Zonder volledig ingevulde en ondertekende formulieren wordt een aanvraag niet in behandeling genomen. Algemene gegevens

Nadere informatie

BioDuurzaam - EKO. Bavo van den Idsert - Bionext

BioDuurzaam - EKO. Bavo van den Idsert - Bionext BioDuurzaam - EKO Bavo van den Idsert - Bionext Inhoud - Introductie Bionext - BioDuurzaam en EKO 2012-2020 Bionext De hele keten van boer tot consument: 1.000 bio-boeren & telers (Biohuis) 100 bio-handel

Nadere informatie

Een duurzame boodschap. Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013

Een duurzame boodschap. Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013 Een duurzame boodschap Duurzaamheidsbeleid en resultaten over 2013 Een duurzame koers als familiebedrijf Jumbo is een echt familiebedrijf, dat middenin de samenleving staat. Daar zijn we trots op. Een

Nadere informatie

Demokwekerij Westland. Het tuinbouw innovatiecentrum. Seminar Curaçao

Demokwekerij Westland. Het tuinbouw innovatiecentrum. Seminar Curaçao Demokwekerij Westland Het tuinbouw innovatiecentrum Seminar Curaçao Even voorstellen: Peet van Adrichem Techneut / Kweker Directeur Demokwekerij Westland Programma: 1.Tuinbouw Nederland / Westland 2.Bedrijf

Nadere informatie

Let s get it started! Futurum Partnership

Let s get it started! Futurum Partnership Let s get it started! Belangrijke spelers uit Limburg vormen de toekomst In dat lijstje mag jouw organisatie niet ontbreken Van start-up tot multinational en van zorginstelling tot kennisinstelling Futurum

Nadere informatie

Roelof Joosten Duurzame waardecreatie gedreven door een company purpose als baken en bron van inspiratie

Roelof Joosten Duurzame waardecreatie gedreven door een company purpose als baken en bron van inspiratie Roelof Joosten Duurzame waardecreatie gedreven door een company purpose als baken en bron van inspiratie Centrale vraagstellingen: 1. Hoe kijkt een internationale zuivelonderneming als FrieslandCampina

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst: Urban Farming: Hype of reality? Datum: 17 januari 2017 Locatie: De Schilde Den Haag

Verslag themabijeenkomst: Urban Farming: Hype of reality? Datum: 17 januari 2017 Locatie: De Schilde Den Haag Verslag themabijeenkomst: Urban Farming: Hype of reality? Datum: 17 januari 2017 Locatie: De Schilde Den Haag Op 17 januari organiseerde het AgriFoodTech Platform een themaochtend over Urban Farming bij

Nadere informatie

Inhoud. Let s get it started!

Inhoud. Let s get it started! Kick-Off 23 & 24 november 2017 Festival 19 tot en met 24 maart 2018 Inhoud 05 Fine education makes good practice 07 Ben jij klaar voor je Toekomst? 09 Teach it, Work it, Live it! 11 Programma 13 Deelname

Nadere informatie

VOEDSELVISIE VOOR HAARLEM

VOEDSELVISIE VOOR HAARLEM VOEDSELVISIE VOOR HAARLEM Inleiding Duurzaam en gezond voedsel raakt aan alles wat voor de Haarlemse burger van belang is: een groene leefomgeving, gezondheid, een sociale stad en een duurzame toekomst.

Nadere informatie

Transitie in AgriFood. Verken het voedselsysteem, krijg grip op de verandering en maak zelf de transitie

Transitie in AgriFood. Verken het voedselsysteem, krijg grip op de verandering en maak zelf de transitie Transitie in AgriFood Verken het voedselsysteem, krijg grip op de verandering en maak zelf de transitie TRANSITIE IN AGRIFOOD Verken het voedselsysteem, krijg grip op de verandering en maak zelf de transitie

Nadere informatie

Twee jaar na de nota Duurzaam Voedsel

Twee jaar na de nota Duurzaam Voedsel Twee jaar na de nota Duurzaam Voedsel Waar staan we nu? Joost Reus, Directie Voedsel, Dier en Consument Waar staan we nu? Nota Duurzaam Voedsel en Beleidsagenda Duurzame Voedselsystemen Waar deden wij

Nadere informatie

Toekomst van het innovatiebeleid. Adviestraject innovatiebeleid BrabantAdvies December 2016

Toekomst van het innovatiebeleid. Adviestraject innovatiebeleid BrabantAdvies December 2016 Toekomst van het innovatiebeleid Adviestraject innovatiebeleid BrabantAdvies December 2016 Aanleiding & Context Coalitieakkoord GS 2015-2020: Ambitie: Brabant één groot living lab testomgeving voor wereld

Nadere informatie

Tasty Green Lifestyle Experience Nieuwsbrief December 2016

Tasty Green Lifestyle Experience Nieuwsbrief December 2016 Nieuwsbrief Bezoek onze website!! Beste Partner Allereerst willen we u fijne feestdagen wensen en een mooi nieuw jaar! Natuurlijk bedanken wij u voor de samenwerking in dit afgelopen jaar en bieden wij

Nadere informatie

WESTHOEK BUSINESS DISTRICT. een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband

WESTHOEK BUSINESS DISTRICT. een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband WESTHOEK BUSINESS DISTRICT een regionaal contactpunt voor bedrijven d.m.v. een officieel samenwerkingsverband AGENDA 1. Missie, doelstellingen en taakstellingen van Westhoek Business District 2. Inspirerende

Nadere informatie

Manifest Circulair Onderwijs

Manifest Circulair Onderwijs Manifest Circulair Onderwijs de rol van onderwijs in verantwoord innoveren 2 Waarom urgentie De jeugd heeft de toekomst. Wij maken de toekomst. Wij brengen kinderen en jong volwassenen het gedachtengoed

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Greenport Horti Campus. Burgemeester Sjaak van der Tak 16 december 2011

Greenport Horti Campus. Burgemeester Sjaak van der Tak 16 december 2011 Greenport Horti Campus Burgemeester Sjaak van der Tak 16 december 2011 1 Internationaal kenniscentrum in het hart van de Greenport 2 Doel en ambitie Versterken internationale concurrentiekracht van de

Nadere informatie

DUURZAME INNOVATIES VANUIT DE NEDERLANDSE DIERVEREDELING. Erwin Koenen

DUURZAME INNOVATIES VANUIT DE NEDERLANDSE DIERVEREDELING. Erwin Koenen DUURZAME INNOVATIES VANUIT DE NEDERLANDSE DIERVEREDELING Erwin Koenen PROGRAMMA 1. Dierveredeling en Breed4Food 2. Bijdrage Breed4Food aan de ambities Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij 3. Wat kunnen

Nadere informatie

PLATFORM ECONOMIE & RUIMTE

PLATFORM ECONOMIE & RUIMTE PLATFORM ECONOMIE & RUIMTE De wereld om ons heen verandert in een razend tempo. Nieuwe sleuteltechnologieën, zoals nanotechnologie, big data, robotica en het Internet of Things, zullen steeds meer impact

Nadere informatie

IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT september RAI Automotive Industry AutomotiveNL

IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT september RAI Automotive Industry AutomotiveNL IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT 10-15 september 2019 RAI Automotive Industry AutomotiveNL Holland Paviljoen IAA Frankfurt 2019 U kunt daarbij zijn! Reserveer nu uw ruimte in onze collectieve stand.

Nadere informatie

Nieuwe verbindingen. Inspiratie voor innovatie. Van Kenniscreatie naar Kenniscirculatie. Peter Koudstaal 3 juni 2010

Nieuwe verbindingen. Inspiratie voor innovatie. Van Kenniscreatie naar Kenniscirculatie. Peter Koudstaal 3 juni 2010 Nieuwe verbindingen Inspiratie voor innovatie Van Kenniscreatie naar Kenniscirculatie Peter Koudstaal 3 juni 2010 2 Inhoud 1. Hoe behoeften leiden tot nieuwe verbindingen 2. Aan de slag met nieuwe verbindingen

Nadere informatie

Masterclass Metropolitan Food Security - hoe voed je de stad anno 2050

Masterclass Metropolitan Food Security - hoe voed je de stad anno 2050 Masterclass Metropolitan Food Security - hoe voed je de stad anno 2050 Think Global, Act Local! Omschrijving Deze Masterclass is opgezet en georganiseerd vanuit het Lectoraat Duurzame Wereldvoedselvoorziening.

Nadere informatie

Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO

Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO 12-03-2015 NL Agri & Food: oprecht een topsector! Tweede exporteur ter wereld Stevige pijler onder de economie 10% v/h BNP;

Nadere informatie

Regionaal netwerk heeft de toekomst op de arbeidsmarkt

Regionaal netwerk heeft de toekomst op de arbeidsmarkt pagina 1 van 5 Klik hier als u deze nieuwsbrief niet goed ziet. OKTOBER 2016 Regionaal netwerk heeft de toekomst op de arbeidsmarkt Een haperende arbeidsmarkt wordt gezien als de achilleshiel van de economie.

Nadere informatie

Mineral Valley Twente: Toonaangevend voor bodem en mestverwerking

Mineral Valley Twente: Toonaangevend voor bodem en mestverwerking Mineral Valley Twente: Toonaangevend voor bodem en mestverwerking Aanleiding In Twente is het mestoverschot aanzienlijk. De agrarische bedrijven moeten een bestemming voor het mestoverschot vinden buiten

Nadere informatie

Ambitie: Op naar een Vitale Teelt in 2030

Ambitie: Op naar een Vitale Teelt in 2030 Ambitie: Op naar een Vitale Teelt in 2030 Met bollen en bloemen van topkwaliteit, vrij van ziekten, op een rendabele manier geteeld in harmonie met de omgeving, emissieloos, klimaatneutraal en met een

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Dames en heren, Degenen, die hier te lande na 1820 verbetering van

Nadere informatie

Lab Career Event 2013

Lab Career Event 2013 20 november 2013 - Jaarbeurs Utrecht Deelnamegids voor organisaties www.labcareerevent.nl Lab Career Event 2013 Ontmoet uw toekomstige laboranten en analisten Wilt u direct contact met potentiële medewerkers

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie