JAARVERSLAG Het jaarverslag 2007 bevat: - sociaal jaarverslag - jaarrekening - statistische gegevens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG Het jaarverslag 2007 bevat: - sociaal jaarverslag - jaarrekening - statistische gegevens"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2007 Het jaarverslag 2007 bevat: - sociaal jaarverslag - jaarrekening - statistische gegevens

2 SOCIAAL JAARVERSLAG

3 SOCIAAL JAARVERSLAG 2007 STICHTING DIERENAMBULANCE AMERSFOORT EN OMSTREKEN

4 Inhoudsopgave Pagina Statutaire naam 1 Vestigingsplaats 1 Rechtsvorm 1 Oprichting 1 Omschrijving van de doelstelling 1 Samenstelling van bestuur en directie 1 Vergaderdata bestuur 2 Bestuursverslag 3 Inleiding 3 Samenwerking 3-4 Periodieke Uitgave 4 Fondsenwerving 4-5 Collecte 5 Donateurs 5 Ritten 5-7 Public Relations 7-9 Vrijwilligers 9 Werkbesprekingen 9-10 Belangrijke gebeurtenissen 10 Begroting 10 Tenslotte 10 Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken, Laan 1914 no 29, 3818 EX Amersfoort Correspondentie-adres: Postbus 967, 3800 AZ Amersfoort KvK Eemland: / Postbankrekening / Alarmnummer

5 1 Sociaal jaarverslag 2007 Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken (hierna te noemen de Stichting ) Vestigingsplaats Amersfoort Rechtsvorm Stichting Oprichting De Stichting werd op 4 augustus 1997 opgericht bij notariële akte. De Stichting komt voort uit de Vereniging tot Bescherming van Dieren afdeling Amersfoort en omstreken. Omschrijving van de doelstelling De Stichting heeft ten doel het bevorderen van het welzijn van dieren in het algemeen en meer in het bijzonder van gewonde, zieke of vermiste dieren, en voorts al wat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord. De Stichting tracht haar doel onder andere te verwezenlijken door: het vervoeren en/of verzorgen van gewonde, zieke of gevonden dieren het onderbrengen van dieren bij een dierenarts, asiel of opvangcentrum het verstrekken van informatie in de ruimste zin van het woord. Het verzorgingsgebied van de Stichting is het grondgebied van de gemeentes Amersfoort en Leusden. Samenstelling bestuur Het bestuur van de Stichting bestaat uit vijf leden. Eind 2007 bestond het bestuur uit vier leden en één vacature: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Algemeen bestuurslid: Algemeen bestuurslid: de heer W.A. Wiers mevrouw S.T. Vermaas de heer E.J. Alkemade mevrouw A. Koenen - Neleman vacature In april 2007 is mevrouw J. Pesie Massar aangetreden als algemeen bestuurslid met als aandachtsgebeid de PR activiteiten. Helaas kon mevrouw J. Pesie Massar vanwege privé omstandigheden de werkzaamheden voor de dierenambulance niet voortzetten. Dit heeft er toe geleid dat mevrouw J. Pesie Massar haar bestuursfunctie in oktober 2007 heeft neergelegd. Ondanks een relatief korte periode heeft mevrouw J. Pesie Massar een aantal belangrijke PR activiteiten georganiseerd. De vacature is inmiddels via verschillende media kenbaar gemaakt en de verwachting is dat deze begin 2008 opgevuld zal zijn. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

6 2 Vergaderdata Statutair voorgeschreven: de bestuursvergaderingen worden gehouden te Amersfoort, tenzij het bestuur anders beslist ieder kalenderkwartaal wordt tenminste één vergadering gehouden. In 2007 is op de volgende data vergaderd: 15 januari 27 februari 16 april 29 mei 2 juli 10 september 15 oktober 16 november Alle vergaderingen vonden plaats in het kantoor van de Stichting aan de Hellestraat in Amersfoort. Als belangrijkste onderwerpen zijn in de bestuursvergaderingen besproken: jaarrekening 2006 en begroting 2007; aanschaf nieuwe dierenambulance; introductie nieuwe ambulance; werving en behoud van vrijwilligers; kwaliteitsbewaking en permanente opleiding van vrijwilligers; samenwerking omliggende dierenambulances; vrijwilligersprijs Amersfoort; feest 10 jarig bestaan dierenambulance. Samenwerking met dierenartsen, opvangcentra en andere relaties KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

7 3 Bestuursverslag Inleiding 2007 was een bijzonder jaar voor de Stichting. Het jaar stond bol van de eenmalige activiteiten naast onze kernactiviteiten zoals u die hiervoor al heeft kunnen lezen. De drie belangrijkste eenmalige activiteiten waren: Introductie nieuwe dierenambulance Amersfoortse vrijwilligersprijs 10 jarig bestaan van de Stichting Ook financieel was het een goed jaar, mede door de giften voor de nieuwe dierenambulance en de inrichting van de dierenambulance. Desondanks zal de Stichting de uitgaven goed blijven bewaken gezien de sterke toename van de brandstof- en telefoonkosten. Samenwerking Net als in voorgaande jaren is ook in 2007 weer met een groot aantal organisaties samengewerkt. Regionale en lokale samenwerking zijn van groot belang voor de Stichting om haar werk goed te kunnen doen. Zo is in 2007 samengewerkt met: Amivedi Dierenambulances in omliggende regio s Federatie Dierenambulances Nederland (FDN) Dierenartsen in het werkgebied Diergeneeskundig centrum De Vallei Woudenberg Dierenbescherming Utrecht Amersfoort e.o. Dierentehuis Amersfoort Brandweer Politie en milieupolitie Vogelopvang Woudenberg Stichting Eekhoornopvang Nederland Gespecialiseerde en particuliere dierenopvang, o.a. voor fretten, reptielen, vleermuizen de Apenhof, Barneveld. Ten opzichte van het vorig jaar is Stichting Eekhoornopvang Nederland nieuw in de lijst van organisaties waarmee de dierenambulance samenwerkt. De Stichting Eekhoornopvang Nederland heeft sinds begin 2007 een dependance voor opvang van eekhoorns in Amersfoort. Hierdoor kan de dierenambulance binnen zijn eigen werkgebied terecht bij een gespecialiseerde opvangorganisatie voor eekhoorns. Ook nieuw in de lijst is Diergeneeskundig centrum De Vallei in Woudenberg. Dierentehuis Amersfoort heeft Diergeneeskundig centrum De Vallei als vaste dierenarts aangesteld. Dat heeft er toe geleid dat ook de dierenambulance is gaan samenwerken met Diergeneeskundig centrum De Vallei naast de dierenartsen in Amersfoort en Leusden. In 2007 hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen de Stichting en verschillende organisaties waarmee we samenwerken. Dierentehuis Amersfoort met het dierentehuis zijn duidelijke afspraken gemaakt waardoor de samenwerking verder verbeterd is. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

8 4 Omliggende Ambu s met de omliggende ambu s verdere gesprekken gevoerd over de mogelijkheden van samenwerken op deelgebieden. Brandweer met de brandweer zijn afspraken gemaakt wanneer de dierenambulance ze wel en niet kunnen bellen voor assistentie. Periodieke uitgave (kwartaalboekje) Vaste donateurs van de Stichting krijgen vier keer per jaar een uitgave toegezonden. Deze uitgave wordt met gesloten beurzen geregeld met drukkerij Kroonland b.v. te Hoogezand. De drukkerij regelt de acquisitie van advertenties en van de opbrengsten wordt de uitgave gedrukt. Voor de verspreiding zorgt de Stichting zelf. De periodieke uitgaven worden opgestuurd naar donateurs en verder uitgedeeld door de medewerkers op de dierenambulance, c.q. achtergelaten bij ieder contact n.a.v. een melding of bij externe PR-activiteit. Dit onderdeel is niet gewijzigd ten opzichte van het vorig sociale jaarverslag. Fondsenwerving In 2007 heeft de Stichting een nieuwe VW Crafter als ambulance in gebruik genomen. Een viertal externe organisaties hebben er voor gezorgd dat de nieuwe dierenambulance voor 100% gefinancierd is, wat inhoudt dat de nieuwe VW Crafter de dierenambulance niets gekost heeft. Pon dealer Amersfoort bedrijfswagen is één van de organisaties die een financiële bijdrage heeft geleverd. Naast deze financiële bijdrage heeft Pon dealer Amersfoort bedrijfswagen ook geadviseerd op het technische vlak en de inrichting van de dierenambulance. De tweede organisatie die een financiële bijdrage heeft geleverd is de Wilhelmina Davyt-Keuchenius Stichting. De stichting helpt dierenambulances aan een nieuwe dierenambulance of zoals in het geval van dierenambulance Amersfoort aan een financiële bijdrage. De overige twee organisaties die een financiële bijdrage hebben geleverd willen niet bij naam genoemd worden, wat door de dierenambulance Amersfoort natuurlijk wordt respecteerd. Naast een nieuwe dierenambulance is ook de inrichting van de dierenambulance volledig nieuw. Ook de nieuwe inrichting is 100% gefinancierd door externe organisaties. In deze zijn de externe organisaties wel erg bijzonder, want het zijn scholen die met diverse acties geld hebben ingezameld voor de Stichting. Van het ingezamelde geld heeft de Stichting nieuwe kooien, vangnetten, waterpak, brancard, chipreader, etc. gekocht voor in de nieuwe dierenambulance. De scholen die hieraan een bijzondere bijdrage hebben geleverd, zijn: De Magneet (Amersfoort) De Bongerd (Leusden). KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

9 5 De gemeente Amersfoort heeft in 2007 opnieuw een vergoeding uitbetaald aan de Stichting voor het transporteren van zwerfdieren. Ook de gemeente Leusden heeft in 2007 weer een vergoeding uitbetaald aan de Stichting voor het vervoeren van zwerfdieren naar opvang te huizen in de gemeente Leusden. Collecte In 2007 heeft ook weer de jaarlijkse collecte plaatsgevonden, die zoals altijd georganiseerd werd door een groep vrijwilligers en georganiseerd door de collectecoördinator. De opbrengst van de collecte bedroeg 7.250,-. Dit is duidelijk minder dan vorig jaar. De teruggang in de opbrengst van de collecte zit hem deels in het aantal collectanten. Het is voor dierenambulance steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die voor de dierenambulance willen collecteren. Daarnaast hebben steeds minder mensen gepast contant geld in huis. Daarnaast staan er ongeveer 20 collectebussen op vaste plekken in Amersfoort, Leusden en Soest. Deze bussen worden één keer per jaar omgewisseld. De opbrengst van de vaste collectebussen bedroeg 570,-. Donateurs Men wordt aangemerkt als vaste donateur van de Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. als men jaarlijks minimaal 20,-- overmaakt. Aan het eind van 2007 had de Stichting ruim 130 donateurs. Dit aantal is nagenoeg ongewijzigd gebleven in vergelijking tot In het vorig jaarverslag heeft de dierenambulance aangegeven dat in 2007 extra aandacht zou worden besteed aan het werven van nieuwe donateurs, maar door veel andere activiteiten is het werven van nieuwe donateurs niet gelukt. Inmiddels is er wel een webpagina op de website van de dierenambulance waar mensen zich als nieuwe donateur kunnen aanmelden. Ritten Over 2007 mogen wij trots zijn op ons werk: het was een bijzonder goed jaar voor onze Dierenambulance! Met onderstaand persbericht hebben wij in april 2008 zelfs de voorpagina van de lokale kranten gehaald. Dierenambulance redt record aantal dieren in 2007 De Dierenambulance Amersfoort/Leusden heeft in 2007 een record aantal dieren vervoerd. Maar liefst keer is de Dierenambulance uitgerukt. In totaal werden 383 dode dieren levende dieren vervoerd. De dode dieren zijn meestal huisdieren (honden en vooral katten) waarbij het baasje opgezocht wordt en deze de gelegenheid krijgt afscheid te nemen van zijn huisdier. De levende dieren zijn vaak gewonde dieren die worden opgehaald naar aanleiding van een telefoontje en deze worden naar een dierenarts of opvangcentrum gebracht om te herstellen. Huisdieren worden opgehaald door hun baasje. Natuurdieren (vaak vogels zoals duiven, maar ook zwanen) worden teruggezet in de natuur. De Dierenambulance draagt hiermee bij aan een betere leefomgeving. In 2007 hebben wij in totaal (2006: 2.060) ritten uitgevoerd. Als wij kijken naar het aantal ritten in de gemeenten Amersfoort en Leusden, ons verzorgingsgebied, dan ontstaat het onderstaande beeld. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

10 6 Aantal ritten naar gemeente amersfoort leusden anders In de gemeente Amersfoort hebben wij (2006: 1.862) ritten uitgevoerd en in Leusden 255 (2006: 180). In totaal dus (2006: 2.042) ritten in deze twee gemeenten. Een stijging van ruim 18%. Meer ritten betekent dat wij meer dieren (en meer eigenaren) hebben kunnen helpen. Om onze ritten te kunnen specificeren naar diersoort maken wij bij de Dierenambulance allereerst een onderscheid tussen huisdieren en natuurdieren. In onderstaande grafieken staan de aantallen uitgevoerde ritten voor huisdieren en natuurdieren. Aantal ritten naar diersoort (huisdieren) kat hond vogels overige ritten KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

11 7 Aantal ritten naar diersoort (natuurdieren) duif merel eend konijn egel kauw meeuw ekster kraai mus vleermuis zwaan overige soorten Bij de huisdieren valt op dat, net als in 2006, verreweg de meeste ritten voor katten (829) en honden (280) zijn uitgevoerd gevolgd door diverse soorten vogels (waaronder kippen, parkieten en kanaries). Onder overige ritten vallen diersoorten waarvan wij maar enkele dieren hebben vervoerd (waaronder konijnen, schildpadden en slangen). Bij de natuurdieren zijn het vooral vogels waarvoor wij vaak hebben gereden, met name duiven, merels, eenden, kauwen, meeuwen, eksters en andere soorten vogels. Voor de gronddieren zijn het vooral konijnen, hazen en eekhoorns die we vervoerd hebben. De stijging van het aantal ritten heeft enerzijds te maken met een goede beschikbaarheid en inzet van de vrijwillig(st)ers en de auto en anderzijds met het zachte weer waardoor veel mensen en dieren op straat actief zijn. Public Relations (PR) Binnen PR is er een werkgroep die de taak heeft om bij bepaalde evenementen of op uitnodiging een kraam in te richten en te bemensen. Hiermee probeert de werkgroep het werk van de Stichting onder de aandacht te brengen van het publiek. Tevens probeert de werkgroep nieuwe donateurs en vrijwilligers te werven. Door het jaar heen heeft de werkgroep in 2007 deelgenomen aan een aantal evenementen. Eén van de evenementen waaraan de Stichting heeft deelgenomen is Dreamnight 2007 in dierenpark Amersfoort. Tijdens dit evenement bezoeken zieke kinderen en hun familie dierenpark Amersfoort waar diverse hulporganisaties aanwezig zijn om hun materiaal te tonen aan de zieke kinderen. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

12 8 In juni 2007 heeft de Stichting haar nieuwe ambulance (een VW Crafter) aan het publiek in Amersfoort en Leusden getoond. Ruim 8 maanden nadat de eerste ideeën over een nieuwe dierenambulance werden besproken was het zover: de nieuwe dierenambulance werd aan het publiek getoond. Door de nieuwe dierenambulance kunnen de vrijwilligers onder betere omstandigheden werken. De nieuwe dierenambulance is hoger en langer. Hierdoor kunnen de vrijwilligers rechtop staan in de dierenambulance wat in de oude dierenambulance niet mogelijk was. Doordat de nieuwe dierenambulance langer is is er meer ruimte in de dierenambulance wat inhoudt dat er meer ruimte is om dieren te vervoeren. Mede op advies van Pon dealer heeft de dierenambulance moderne apparatuur aan boord zoals; airco, standkachel, navigatie, achteruit rij kamera, etc.. De introductie in Amersfoort en Leusden was een groot succes. Tijdens de stadsbrunch in september 2007 werden de Amersfoortse vrijwilligersprijzen uitgereikt. Van de 32 inzendingen werden er 8 inzendingen genomineerd. De Stichting was één van de 8 genomineerden. Eind juni heeft de Stichting een presentatie gegeven over de werkzaamheden van de Stichting voor de juryleden van de Amersfoorste vrijwilligersprijs. Uiteindelijk heeft de Stichting de derde prijs gewonnen wat een geldbedrag was van 750,--. De Stichting is geweldig blij met de waardering die deze prijs uitspreekt voor het werk dat de Stichting verricht. Voor dit geld zijn alle vrijwilligers van de Stichting op 16 december 2007 uit eten geweest bij het A1 Plaza wokrestaurant. Daarnaast hebben we in 2007 verschillende basisscholen bezocht om voorlichting te geven over ons werk en de kinderen bewust te maken van het belang van een goede verzorging van huis- en natuurdieren. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

13 9 wie wij regelmatig samenwerken. Op 4 augustus 2007 bestond de Stichting 10 jaar. Dit feit werd in oktober gevierd in restaurant De Spitsheuvel. Door een aantal vrijwilligers was de zaal van het restaurant gezellig aangekleed. Er was een geweldig mooie collage met foto s, artikelen en andere items van de afgelopen tien jaar van de Stichting. Mede door een grote opkomst van alle genodigden was het een gezellige avond. Onder de genodigden waren oud-bestuursleden, sponsors, vertegenwoordigers van gemeenten, dierenartsen en andere partijen met Vrijwilligers Zoals bij iedere vrijwilligersorganisatie heeft de Stichting een vaste kern van trouwe, hardwerkende en betrokken vrijwilligers. Zij zijn het die in feite de Stichting draaiende houden. Deze kern wordt dan ook door ons als bestuur enorm gewaardeerd. Ook dit jaar weer hebben een aantal vrijwilligers de cursus dieren-ehbo gevolgd onder leiding van Diergeneeskundig centrum De Vallei uit Woudenberg. Het team van vrijwilligers van de Stichting is het afgelopen jaar in aantal enigszins teruggelopen. Als gevolg hiervan heeft de dierenambulance een aantal keren stil gestaan aangezien er geen rijder/bijrijder beschikbaar was. De stilstand is beperkt gebleven tot met name nachtdiensten. Om de inzet van de dierenambulance de komende jaren weer te verhogen is het noodzakelijk dat de Stichting nieuwe vrijwilligers gaat werven. Het bestuur is alle vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet het afgelopen jaar. Ook dit jaar hebben weer enkele stagiaires bij ons hun stageperiode doorgebracht. Dit is mogelijk omdat we een erkende stageplaats kunnen aanbieden voor de zogenaamde Groene scholen in ons werkgebied. Eind april 2007 hebben de vrijwilligers een uitje gehad. Tijdens het uitje hebben de vrijwilligers de dieren in dierenpark Amersfoort gewekt, dat betekende dus vroeg uit de veren. Het was een leuk uitje waarbij de vrijwilligers de dieren in dierenpark Amersfoort op een niet alledaagse wijze zagen. Onder begeleiding van de hoofddierverzorger werden de vrijwilligers rondgeleid in het dierenpark. Als afsluiting van een succesvol jaar zijn alle vrijwilligers uit eten geweest in A1 Plaza wokrestaurant. Werkbesprekingen Elke maand vindt er een werkbespreking plaats met alle vrijwilligers in het kantoor Hellestraat/hoek Molenstraat. In 2007 is getracht om elke werkbespreking een externe persoon uit te nodigen. Zo zijn onder anderen de rattenopvang, eekhoornopvang en Diergeneeskundig centrum De Vallei aanwezig geweest tijdens de werkbespreking. Tevens is de werkbespreking tijdens de zomer gehouden op de maandag- en dinsdagavond in plaats van de zondagmiddag. De werkbespreking is een informeel samenzijn (met agenda) waarin de vrijwilligers geïnformeerd worden over KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

14 10 bijzonderheden vanuit het bestuur. Het werkoverleg heeft een klankbordfunctie om met elkaar bijvoorbeeld werksituaties te bespreken, om ervaringen -prettige en minder prettige- met elkaar te delen. Het wordt afgesloten met een drankje en een hapje met als doel ook de andere vrijwilligers van de Stichting beter te leren kennen. Belangrijke gebeurtenissen Voor Dierenambulance Amersfoort e.o. belangrijke gebeurtenissen in 2007 zijn: 1. Aantreden en aftreden PR bestuurslid 2. Jaarlijks uitje naar Dierentuin Amersfoort 3. Overdracht nieuwe dierenambulance van Pon Dealer aan de Stichting 4. Presentatie voor de juryleden van de Amersfoorste vrijwilligersprijs 5. Introductie nieuwe dierenambulance in Amersfoort en Leusden 6. Derde prijs Amersfoortse vrijwilligersprijs Jarig bestaan van de Stichting 8. Etentje in A1 Plaza wokrestaurant. Begroting 2008 Voor 2008 verwachten we redelijk normaal jaar. Een belangrijk verschil met 2007 is wel de aanschaf en financiering van de nieuwe ambulance in We schrijven de nieuwe ambulance af in 4 jaar. Omdat de sponsorinkomsten allemaal verantwoord zijn in 2007, zullen we de komende jaren negatieve cijfers schrijven door de relatief hoe afschrijvingskosten waar dan geen inkomsten meer tegenover staan. De kosten voor brandstof en telefonie zullen naar verwachting stijgen. We zullen alle mogelijkheden onderzoeken om deze kosten te beheersen. Tenslotte Het bestuur denkt met dit jaarverslag een goed beeld te hebben gegeven van het jaar Dit verslag is samengesteld uit de bestuursverslagen van Het is een stabiel en succesvol jaar geweest voor de Stichting waar we op alle aandachtsgebieden goede vooruitgang hebben geboekt. Met de voortgang die de Stichting heeft geboekt in 2007 zien we het komende jaar 2008 dan ook met vertrouwen tegemoet. Het jaarverslag van de Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. is openbaar en kan op onze website worden bekeken of kosteloos worden aangevraagd bij de penningmeester van de stichting. KvK Eemland S Alarmnummer Postbankrekening: Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken heeft een Verklaring van Geen Bezwaar van het CBF Mail: info@dierenambulanceamersfoort.nl Webpagina:

15 FINANCIEEL JAARVERSLAG

16 Balans per 31 december december 2006 Vaste activa Materiële vaste activa Bedrijfsmiddelen In gebruik voor de doelstelling Vlottende activa Voorraden Beschikbaar voor de doelstelling Vorderingen Debiteuren Omzetbelasting Overige vorderingen Liquide middelen Totaal Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

17 31 december december december 2006 Stichtingsvermogen Kortlopende schulden Crediteuren Omzetbelasting Overige schulden Totaal Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

18 Staat van baten en lasten over 2007 begroot gerealiseerd begroot gerealiseerd Baten eigen fondswerving Directe kosten fondswerving Resultaat rente / beleggingen Netto baten Resultaat verkopen Totaal eigen fondsenwerving Subsidies overheden en anderen Beschikbaar voor doelstelling Uitvoeringskosten: Afschrijving op vaste activa Overige bedrijfskosten Totaal besteed aan doelstelling Tekort c.q. overschot Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

19 Toelichting op algemene zaken Grondslagen van waardering en resultaatbepaling Algemeen Activa en passiva zijn opgenomen tegen nominale bedragen tenzij in deze toelichting anders is vermeld. Specifiek is rekening gehouden met de Richtlijnen voor Fondsenwervende instellingen. In 2006 en 2007 is uitsluitend de doelstelling het vervoeren van zieke dieren uitgevoerd zodat de kosten uitvoering doelstelling niet nader zijn verdeeld naar de diverse doelstellingen. Materiële vaste activa Deze zijn gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs of de vervaardigingsprijs, onder aftrek van de afschrijvingen. De afschrijvingen zijn lineair bepaald en berekend over de geschatte economische levensduur. De geschatte levensduur van alle materiële vaste activa bedraagt 3 jaar. Voor de nieuwe ambulance wordt een afschrijvingstermijn van 4 jaar gehanteerd. Boekwinst op vervangen activa wordt in mindering gebracht op de aanschafwaarde van het vervangende activum. Resultaatbepaling Het resultaat wordt bepaald als zijnde het saldo tussen de inkomsten en uitgaven die aan het verslagjaar zijn toe te rekenen. Overige bedrijfskosten Er is een forfaitair bedrag toegerekend aan kosten fondswerving. De overige kosten zijn uitsluitend bestemd voor de doelstelling het vervoeren van zieken dieren. Personeel In 2006 en 2007 waren geen personen in loondienst. Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

20 Toelichting op de balans per 31 december 2007 ACTIEF Aan- Boek- (Des)Investe- Afschrij- Boekschaf- waarde ringen vingen waarde waarde Bedrijfsmiddelen Collectebussen Diepvriezer Software Collectebussen Koelkast Website Collectebussen In gebruik voor de doelstelling Renault (38-BK-HS) Volkswagen (89-VGS-2) Mobiele telefoons Dierenbrancard Overige vorderingen Vooruitbetaalde kosten Kruisposten Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

21 Liquide middelen Kas Postbank Postbank, kapitaalrekening Postbank, RenteMeerrekening Rabobank Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

22 PASSIEF Stichtingsvermogen Kapitaal per 1 januari Bij: overschot boekjaar Kapitaal per 31 december Het gehele vermogen is vrij besteedbaar. Overige schulden Accountant Waarborgsom vrijwilligers Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

23 Toelichting op de staat van baten en lasten over 2007 Baten begroot gerealiseerd begroot gerealiseerd Jaarlijkse collecte Overige donaties en giften Kosten fondswerving Aandeel algemene kosten Resultaat verkopen Opbrengst ambulanceritten Afschrijving op vaste activa Inventaris Vervoermiddelen Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

24 Overige bedrijfskosten begroot gerealiseerd begroot gerealiseerd Vrijwilligers Kleding Cursus E.H.B.O Vrijwilligers Verzekering vrijwilligers Autokosten Brandstof Onderhoud Verzekering Overige autokosten Algemene kosten Kantoorbenodigdheden Porti Telefoon Accountant Kosten ambulance Advertenties, representatie en ballonnen Contributies Huisvestingskosten Drukwerk/kopieerkosten Incassokosten Herrekening omzetbelasting Diverse kosten Af: toegerekend aan fondswerving Totaal overige bedrijfskosten Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

25 Aan het bestuur van Stichting Dierenambulance en Omstreken te Amersfoort Beoordelingsverklaring Opdracht Wij hebben de op pagina 1 tot en met 10 in dit verslag opgenomen jaarrekening 2007 van de Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken te Amersfoort beoordeeld. De jaarrekening is opgemaakt onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de stichting. Het is onze verantwoordelijkheid een beoordelingsverklaring inzake de jaarrekening te verstrekken. Werkzaamheden Wij hebben onze beoordeling verricht in overeenstemming met Nederlands recht, waaronder Standaard 2400 Opdrachten tot het beoordelen van financiële overzichten. De in dit kader uitgevoerde werkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit het inwinnen van inlichtingen bij functionarissen van de entiteit en het uitvoeren van cijferanalyses met betrekking tot de financiële gegevens. Door de aard en de omvang van onze werkzaamheden kunnen deze slechts resulteren in een beperkte mate van zekerheid omtrent de getrouwheid van de jaarrekening. Deze mate van zekerheid is lager dan die welke aan een accountantsverklaring kan worden ontleend. Conclusie Op grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op basis waarvan wij zouden moeten concluderen dat de jaarrekening geen getrouw beeld geeft van de grootte en de samenstelling van het vermogen van de Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken per 31 december 2007 en van het resultaat over 2007 in overeenstemming met de richtlijn verslaggeving fondsenwervende instellingen. Amersfoort, 17 juni 2008 VIER Accountants en Belastingadviseurs A.E.M. Erkens Accountant-Administratieconsulent Bijlage bij jaarverslag 2007 van Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

26 STATISTISCHE GEGEVENS

27 STATISTISCHE GEGEVENS 2007 STICHTING DIERENAMBULANCE AMERSFOORT EN OMSTREKEN

28 Aantallen vervoerde huisdieren Diersoort cavia 12 fret 2 6 geit 2 grasparkiet 3 haan 1 hamster 1 4 hond kanarie 2 kat kip 9 koi karper 1 papegaai 3 parkiet 15 postduif 1 pauw 1 rat 6 3 schilpad 16 slang 7 toekan 1 valkparkiet 1 overig totaal:

29 Aantallen vervoerde natuurdieren Diersoort aalscholver 3 4 boomkruiper 1 boomstripper 1 bosuil 1 buizerd 1 1 bunzing 1 2 duif eekhoorn 1 12 eend egel ekster fazant 6 gans 5 17 goudhaantje 2 haas 3 15 hagedis 1 houtsnip 1 2 ijsvogel 5 kauw kievit 1 0 kikker 1 konijn koolmees kraai kwikstaart 2 lijster 5 5 meerkoet mees 11 meeuw merel muis 1 5 mus parelhoen 1 pimpelmees 1 0 ree 1 reiger 6 13 ringslang 1 roek 1 roodborstje 5 5 scholekster 3 sijsje 1 0 specht 1 sperwer 1 0 spreeuw tjiftjaf 2 1 torenvalk 1 uil 1 6 valk 1 1 vink 4 5 vlaamse gaai 3 8 vleermuis vos 1 4 waterhoent 9 7 winterkoninkje 2 zebravink 3 zeekoet 1 zwaan zwaluw overig / onbekend totaal:

30 Aantal ritten naar gemeente Gemeente Amersfoort Leusden anders totaal:

Sociaal jaarverslag 2006. Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken. Vestigingsplaats Amersfoort. Rechtsvorm Stichting

Sociaal jaarverslag 2006. Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken. Vestigingsplaats Amersfoort. Rechtsvorm Stichting 1 Sociaal jaarverslag 2006 Statutaire naam Stichting Dierenambulance Amersfoort en omstreken Vestigingsplaats Amersfoort Rechtsvorm Stichting Oprichting De Stichting Dierenambulance Amersfoort e.o. werd

Nadere informatie

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2008 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2008 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens JAARVERSLAG 2008 Het jaarverslag 2008 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens SOCIAAL JAARVERSLAG 2008 Jaarverslag Wiers, Wim SAP Stichting Dierenambulance Amersfoort

Nadere informatie

D.G.V. JAARVERSLAG 2012

D.G.V. JAARVERSLAG 2012 31/12/2012 D.G.V. JAARVERSLAG 2012 Stichting Diergeneeskundig Vervoer Gelderse Vallei JAARVERSLAG 2012 2 Stichting Diergeneeskundig Vervoer Gelderse vallei Regio Ede / Veenendaal Alarmnummer 06-53367018

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2009. Het jaarverslag 2009 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens

JAARVERSLAG 2009. Het jaarverslag 2009 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens JAARVERSLAG 2009 Het jaarverslag 2009 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens SOCIAAL JAARVERSLAG 2009 Jaarverslag Wiers, Wim Stichting Dierenambulance Amersfoort

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. Het jaarverslag 2012 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens

JAARVERSLAG 2012. Het jaarverslag 2012 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens JAARVERSLAG 2012 Het jaarverslag 2012 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag - statistische gegevens SOCIAAL JAARVERSLAG 2012 Jaarverslag Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Nadere informatie

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2013 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2013 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag JAARVERSLAG 2013 Het jaarverslag 2013 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag SOCIAAL JAARVERSLAG Jaarverslag 2013 Met opmaak: Lettertype: 10 pt Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Nadere informatie

IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES ACCOUNTANTS & BELASTINGADVISEURS STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES ACCOUNTANTS & BELASTINGADVISEURS STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING IP e VAN ZWOL 1 WIJ NTJ ES Rapport: Uitgebracht aan: STICHTING DIERGENEESKUNDE IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING te UTRECHT Inzake: Financieel verslag 2012 Van Zwol Wijntjes Accountants en Adviseurs B.V. Amsterdamseweg

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Jaarverslag. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken 2013 Jaarverslag Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken 2 Inhoudsopgave Algemene Informatie... 3 Statutaire naam... 3 Vestigingsplaats... 3 Rechtsvorm... 3 Oprichting... 3 Omschrijving van de

Nadere informatie

Stichting Corantijn Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2009

Stichting Corantijn Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2009 Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2009 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Staat van herkomst en

Nadere informatie

Jaarverslag. Met opmaak: Lettertype: 10 pt. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Jaarverslag. Met opmaak: Lettertype: 10 pt. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Jaarverslag 2014 Met opmaak: Lettertype: 10 pt Stichting Dierenambulance en Omstreken 2 Inhoudsopgave Algemene Informatie... 3 Statutaire naam... 3 Vestigingsplaats... 3 Rechtsvorm... 3 Oprichting... 3

Nadere informatie

Stichting Wensulance. te Landgraaf. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Stichting Wensulance. te Landgraaf. Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Wensulance te Landgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2015 Landgraaf, 27 mei 2016 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Opdracht 2 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 3 Balans per

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken. Alphen aan den Rijn. Jaarrekening 2017

Stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken. Alphen aan den Rijn. Jaarrekening 2017 Stichting Dierenambulance Alphen aan den Rijn en omstreken Alphen aan den Rijn Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen 2 BIJLAGEN JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 3 2 Rekening van baten en

Nadere informatie

Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN. Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013

Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN. Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013 accountants I belastingadviseurs maatschapsleden Rob Vink AA Els Erkens AA Strikt Vertrouwelijk Accountantsrapport 2012 CMTC-OVM Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN Kenmerk : 0350 Datum: 28 mei 2013 VIER

Nadere informatie

Jaarverslag. Met opmaak: Lettertype: 10 pt. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Jaarverslag. Met opmaak: Lettertype: 10 pt. Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Jaarverslag 2015 Met opmaak: Lettertype: 10 pt Stichting Dierenambulance en Omstreken 2 Inhoudsopgave Algemene Informatie... 3 Statutaire naam... 3 Vestigingsplaats... 3 Rechtsvorm... 3 Oprichting... 3

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Dierenambulance Leeuwarden e.o. De Hooidollen JS LEEUWARDEN

JAARREKENING Stichting Dierenambulance Leeuwarden e.o. De Hooidollen JS LEEUWARDEN JAARREKENING 2011 Stichting Dierenambulance Leeuwarden e.o. De Hooidollen 404 8918 JS LEEUWARDEN INHOUDSOPGAVE PAGINA 1. JAARREKENING 3 1.1. BALANS PER 31 DECEMBER 2011 4 1.2. WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

Stichting De Dex Foundation

Stichting De Dex Foundation JAARVERSLAG 2013 Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Staten van baten & lasten over 2013 6 Grondslagen voor waardering van

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2014 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4 Winst- en Verliesrekening 2014 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken. Loes van Overeemlaan 8, 3818 GZ Amersfoort Postbus 967, 3800 AZ Amersfoort

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken. Loes van Overeemlaan 8, 3818 GZ Amersfoort Postbus 967, 3800 AZ Amersfoort Jaarverslag 2017 en Omstreken Loes van Overeemlaan 8, 3818 GZ Postbus 967, 3800 AZ Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41190700 INHOUD Bestuursverslag 2 Doelstelling,

Nadere informatie

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2013

Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Haarlem Haarlem. Inzake de jaarrekening 2013 Rapport Stichting Steunfonds Hospice Groep Inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Opdracht 3 1.2 Beoordelingsverklaring 3 1.3 Algemeen 4 1.4 Resultaten 5 2. Bestuursverslag

Nadere informatie

De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten PC LEUSDEN

De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten PC LEUSDEN accountants I belastingadviseurs maatschapsleden Rob Vink AA Els Erkens AA De jaarrekening over 2013 van: CMTC-OMV Bitterschoten 15 3831 PC LEUSDEN VIER accountants en belastingadviseurs I Uraniumweg 56a/b,

Nadere informatie

Stichting Corantijn Utrechtseweg EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2010

Stichting Corantijn Utrechtseweg EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2010 Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2010 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Staat van herkomst en

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp Grensweg RK Beek en Donk

Jaarrekening Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp Grensweg RK Beek en Donk Jaarrekening 2013 Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp Grensweg 4 5741 RK Beek en Donk Jaarrekening 2013 Stichting Pandilla Ontwikkelingshulp Grensweg 4 5741 RK Beek en Donk Inhoudsopgave Pagina Accountantsverklaring

Nadere informatie

JAARREKENING 2013. Apolloweg 22-a. 8938 AT Leeuwarden

JAARREKENING 2013. Apolloweg 22-a. 8938 AT Leeuwarden JAARREKENING 2013 Stichting Dierenambulance Leeuwarden e.o. Apolloweg 22-a 8938 AT Leeuwarden INHOUDSOPGAVE PAGINA 1 JAARREKENING 3 1.1 Balans per 31 december 2013 4 1.2 Winst- en Verliesrekening over

Nadere informatie

Stichting De Dex Foundation

Stichting De Dex Foundation JAARVERSLAG 2014 Inhoudsopgave Pagina Rapport 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staten van baten & lasten over 2014 7 Grondslagen voor waardering van

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2012 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en Verliesrekening 2012 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.:

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Fax: 0315-327300 Banknummer: 36.38.53.545 Nijverheidsweg 13B Gironummer: 1183103 7071 CH Commerz Bank Emmerich: Kto-nr.: 753115100

Nadere informatie

vwgnijllof Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen registeraccountants b.v.

vwgnijllof Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen registeraccountants b.v. vwgnijllof registeraccountants b.v. Rapport aan het Bestuur van Stichting Actiefonds Mijnen Ruimen, Nijmegen inzake jaarrekening 2013 vwgnijhof Inhoudsopgave Rapport 1 Beoordelingsverklaring 1 2 Algemeen

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht

Jaarrekening 2015. St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Financiële positie 3 Staat van herkomst en besteding van de middelen

Nadere informatie

Jaarrekening 09-10-15. Jaarrekening 2012. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2012

Jaarrekening 09-10-15. Jaarrekening 2012. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2012 Jaarrekening 9-1-15 Jaarrekening 212 Tiel Rapport inzake jaarrekening per 31 december 212 9 oktober 215 1 Jaarrekening 9-1-15 Inhoud Tiel Samenstellingsverklaring 3 Bestuur 4 Projecten 5 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2015 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2015 4 Winst- en Verliesrekening 2015 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

JAARREKENING Apolloweg 22-a AT Leeuwarden

JAARREKENING Apolloweg 22-a AT Leeuwarden JAARREKENING 2014 Stichting Dierenambulance Leeuwarden e.o. Apolloweg 22-a 8938 AT Leeuwarden INHOUDSOPGAVE PAGINA 1 JAARREKENING 3 1.1 Balans per 31 december 2014 4 1.2 Winst- en Verliesrekening over

Nadere informatie

Financieel verslag 2013 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V.

Financieel verslag 2013 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. Financieel verslag 2013 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden. Jaarrekening 2018

Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden. Jaarrekening 2018 Stichting Educatief en Cultureel Centrum Maaslanden INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2018 Jaarrekening 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat

Nadere informatie

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 Vereniging Sociaal Verhaal Noordwal 10 2513 EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2016 JAARVERSLAG 1 JAARREKENING A. Balans per 31 december 2016 2 B. Staat van baten en lasten 2016 4

Nadere informatie

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.:

MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Tel.: 0315-685640 Fax: 0315-327300 Banknummer: 36.38.53.545 Nijverheidsweg 13B Gironummer: 1183103 7071 CH Commerz Bank Emmerich: Kto-nr.: 753115100

Nadere informatie

Jaarrekening 08-10-15. Jaarrekening 2010. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2010

Jaarrekening 08-10-15. Jaarrekening 2010. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2010 Jaarrekening 8-1-15 Jaarrekening 21 Tiel Rapport inzake jaarrekening per 31 december 21 8 oktober 215 1 Jaarrekening 8-1-15 Inhoud Tiel Samenstellingsverklaring 3 Bestuur 4 Projecten 5 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht

Jaarrekening 2013. St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Financiële positie 2 Staat van herkomst en besteding van de middelen 3 Resultaatanalyse

Nadere informatie

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Financiële positie 3 Staat van herkomst en besteding van de middelen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Tilburg te Water

Jaarrekening Stichting Tilburg te Water Jaarrekening 2016 Stichting Tilburg te Water 23-2-2017 Algemeen De stichting is op 12 december 2008 opgericht. De stichting heeft haar zetel in Tilburg en heeft ten doel: het bevorderen van het contact

Nadere informatie

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Financiële positie 3 Staat van herkomst en besteding van de middelen

Nadere informatie

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019

NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT. Rapport inzake jaarstukken maart 2019 NEDERLANDSE FEDERATIE VOOR NEFROLOGIE TE UTRECHT Rapport inzake jaarstukken 2018 13 maart 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina BEOORDELINGSVERKLARING 1 Opdracht 4 2 Algemeen 5 3 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2013 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2013

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2013 Financieel jaaroverzicht over 2013 Nuland, 30 juni 2013 Geacht Bestuur van de, Bijgaand ontvangt u de jaarrekening van de betreffende het boekjaar 2013, Tot het geven van een nadere toelichting zijn wij,

Nadere informatie

Stichting Ankh Antwoordkerk Kruisnetlaan 200 3192 KD Hoogvliet Rotterdam. Jaarrekening 2014

Stichting Ankh Antwoordkerk Kruisnetlaan 200 3192 KD Hoogvliet Rotterdam. Jaarrekening 2014 Antwoordkerk Kruisnetlaan 200 3192 KD Hoogvliet Rotterdam INHOUDSOPGAVE Pagina Rapportage Samenstellingsverklaring 4 Voorwoord 5 Resultaten 6 Ondertekening van de rapportage 7 Jaarstukken 2014 Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag 2014 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V.

Financieel verslag 2014 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. Financieel verslag 2014 Stichting Dierenambulance Woudenberg en Omstreken te Woudenberg DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. DE VRIES & NELL Accountants en Belastingadviseurs B.V. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

HET BESTUUR VAN STICHTING DE EIJKELKAMP FOUNDATION Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG

HET BESTUUR VAN STICHTING DE EIJKELKAMP FOUNDATION Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG HET BESTUUR VAN Niiverheidsstraat 3D.69B? EM Giesbeek BETREFT: FINANCIEEL VERSLAG 2015-1 - RAPPORT BETREFFENDE FINANCIEEL VERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE PAGINA Algemeen 1. Statutaire doelstelling 3. 2. Bestuur

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Tilburg te Water

Jaarrekening Stichting Tilburg te Water Jaarrekening 2018 Stichting Tilburg te Water 12-2-2019 Algemeen De stichting is op 12 december 2008 opgericht. De stichting heeft haar zetel in Tilburg en heeft ten doel: het bevorderen van het contact

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Stichting Muziektent Bennekom. Bennekom

Financieel verslag 2014. Stichting Muziektent Bennekom. Bennekom Financieel verslag 2014 Stichting Muziektent Bennekom Bennekom INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 3 Omschrijving van de doelstelling 3 Bestuursverslag 3 Samenstelling

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Noord-Kennemerland. Jaarverslag over 2014

Stichting Dierenambulance Noord-Kennemerland. Jaarverslag over 2014 Stichting Dierenambulance Noord-Kennemerland Jaarverslag over 2014 Accountantskantoor Hoogland 37 074 770 KVK www.hooglandaccountants.nl Kooimeerstaete Louise Henriëttestraat 25 1814 XC Alkmaar 072 511

Nadere informatie

STICHTING SAM AMSTELVEEN

STICHTING SAM AMSTELVEEN STICHTING SAM AMSTELVEEN 2016 INHOUDSOPGAVE Rapport 3 Opdracht 4 Algemeen 4 Resultaat 6 Fiscale positie 7 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2016 na (voorgestelde resultaatbestemming) 9 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Financiële positie 3 Staat van herkomst en besteding van de middelen

Nadere informatie

Verslag Financiële administratie

Verslag Financiële administratie Financiële administratie OPDRACHT Ingevolge uw opdracht hebben wij het verslag 2014/2015 opgesteld van de Stichting Esther Vergeer Foundation. De genoemde bescheiden zijn verwerkt in een geautomatiseerde

Nadere informatie

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Financiële positie 2 Staat van herkomst en besteding van de middelen 3 Resultaatanalyse

Nadere informatie

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0 De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen Financieel verslag 2012 Dossiernummer: 800070.0 Kenmerk: H. Veen Datum: 26 april 2013 Inhoudsopgave 1. Rapport 3 1.1 Opdracht 4 1.2

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2015 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2014 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De jaarrekening 2013 van Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde Bisschopsweg 2 3732 HW DE BILT

De jaarrekening 2013 van Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde Bisschopsweg 2 3732 HW DE BILT De jaarrekening 2013 van Stichting Educatie Holistische Bisschopsweg 2 3732 HW DE BILT INHOUD Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Resultaten 4 Financiële positie 5 Fiscale positie

Nadere informatie

stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern

stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern stichtmg Cultureel en Vrijetijdscentrum Azotod De Meern Jaarrekening 2013 TNHOUDSOPGAVE Pagina 1 1. ALGEMEEN 2/3 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2013 4 3. STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER 2013 5/9 4. TOELICHTING

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2014

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2014 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2014 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Exploitatierekening over 2014 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2012 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

STICHTING SPEELGOEDBANK HAARLEM TE HAARLEM. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING SPEELGOEDBANK HAARLEM TE HAARLEM. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING SPEELGOEDBANK HAARLEM TE HAARLEM Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Financiële positie 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

RAPPORT 2013 Stichting ter Bevordering van de Antroposofische Geneeskunst

RAPPORT 2013 Stichting ter Bevordering van de Antroposofische Geneeskunst RAPPORT 2013 Stichting ter Bevordering van de Antroposofische Geneeskunst INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1. Opdracht en verantwoording 2. Samenstellingsverklaring JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013 2.

Nadere informatie

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Financiële positie 3 Staat van herkomst en besteding van de middelen

Nadere informatie

Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat JP PEINS. Jaarrekening 2017

Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat JP PEINS. Jaarrekening 2017 Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat 30 8812 JP PEINS Jaarrekening 2017 Stichting Ambulance Dier in Nood J.M. van Riet Kerkstraat 30 8812 JP PEINS Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina

Nadere informatie

Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht

Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht Jaarverslag 2013 INHOUD Voorwoord Pagina 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 3 Resultaten 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 7 Winst-

Nadere informatie

Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2014. Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2014. Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE. Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening 2014 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem

Nadere informatie

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2010 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag

JAARVERSLAG Het jaarverslag 2010 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag JAARVERSLAG 2010 Het jaarverslag 2010 bevat: - sociaal jaarverslag - financieel jaarverslag SOCIAAL JAARVERSLAG 2010 Jaarverslag Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken 2 Inhoudsopgave Algemene

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 2017 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van Baten en Lasten over 2017

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2017 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Jaarverslag bestuur 3 Balans per 31 december 2017 4 Winst- en Verliesrekening 2017 6 Waarderingsgrondslagen 7 Toelichting

Nadere informatie

Financieel Verslag 2014 Stichting Mama Watoto

Financieel Verslag 2014 Stichting Mama Watoto Financieel Verslag 214 Stichting Mama Watoto 1 Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 214 5 Winst-en-verliesrekening over 214 7 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 1 Overige gegevens

Nadere informatie

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht

Jaarrekening St. Dogs Adoption Nederland Waalstraat CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht Waalstraat 10 3363 CN Sliedrecht INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 1 Financiële positie 2 Staat van herkomst en besteding van de middelen 3 Resultaatanalyse

Nadere informatie

Jaarrekening 15-10-2015. Jaarrekening 2013. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013

Jaarrekening 15-10-2015. Jaarrekening 2013. Stichting Heartbeat. Tiel. Rapport inzake jaarrekening per 31 december 2013 Jaarrekening 15-1-215 Jaarrekening 213 Tiel Rapport inzake jaarrekening per 31 december 213 15 oktober 215 1 Jaarrekening 15-1-215 Inhoud Tiel Samenstellingsverklaring 3 Bestuur 4 Projecten 5 Pag Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE.

Stichting Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem. Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE. Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening 2015 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. "Toon Hermans Huis Ede"

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. Toon Hermans Huis Ede Jaarrekening 2016 Stichting Inloophuis Gelderse Vallei "Toon Hermans Huis Ede" INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 3 Omschrijving van de doelstelling 3 Samenstelling

Nadere informatie

Stichting De Dex Foundation Haarlem

Stichting De Dex Foundation Haarlem Stichting De Dex Foundation Haarlem Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Rapport Pagina 1 Samenstellingsverklaring 1 2 Algemeen 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staten van baten

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG. Betreft: Financieel verslag 2013

Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG. Betreft: Financieel verslag 2013 Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG Betreft: Financieel verslag 2013 Inhoudsopgave Behorende bij het financieel verslag 2013 de dato 11 april 2014 van Stichting Leergeld Tilburg, Postbus

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. "Toon Hermans Huis Ede"

Jaarrekening Stichting Inloophuis Gelderse Vallei. Toon Hermans Huis Ede Jaarrekening 2017 "Toon Hermans Huis Ede" INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Statutaire naam, vestigingsplaats en rechtsvorm 3 Omschrijving van de doelstelling 3 Samenstelling van bestuur 3 Jaarrekening

Nadere informatie

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013

Pink Fee. Bureau voor financieel en organisatie advies. Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Pink Fee Bureau voor financieel en organisatie advies Stichting Het Dagelijks Bestaan Jaarrekening 2012/2013 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 3 Balans per 31 augustus 2013 4 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2012

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2012 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2012 1. Balans per 31 december 2012 2 2. Exploitatierekening over 2012 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2013

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2013 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2013 1. Balans per 31 december 2013 2 2. Exploitatierekening over 2013 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST. tot Stichting Steun Metropole Orkest

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST. tot Stichting Steun Metropole Orkest FINANCIEEL VERSLAG STICHTING SUPPORT METROPOLE ORKEST tot 9-2-2017 Stichting Steun Metropole Orkest 2 Inhoud Jaarverslag 4 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2017 6 Staat van Baten en lasten over 2017

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Shalom. Putten

Jaarrekening 2013. Stichting Shalom. Putten Jaarrekening 2013 Stichting Shalom Putten I N H O U D S O P G A V E P A G I N A Rapportage Samenstellingsverklaring Resultatenanalyse 3 Financiële positie 4 Jaarrekening Balans per 31 december (activa)

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting de Leesfabriek Amersfoort

Jaarrekening Stichting de Leesfabriek Amersfoort Jaarrekening 2015 Stichting de Leesfabriek Amersfoort I N H O U D S O P G A V E P A G I N A Rapportage Samenstellingsverklaring Financiële positie 4 Kasstroomoverzicht 5 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Online administraties & Financieel professionals

Online administraties & Financieel professionals Online administraties & Financieel professionals 2017 Stichting Cultura Venray Schoutenstraatje 8 5801 BS Venray Inhoudsopgave Accountantsverslag Hoofdstuk Samenstellingsverklaring 2 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Stichting Contactgroep GIST Postbus RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting Contactgroep GIST Postbus RD Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Postbus 8152 3503 RD Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 4 Staat

Nadere informatie

Financieel verslag 2013

Financieel verslag 2013 Financieel verslag 2013 datum: juni 2014 Stichting Wij Allemaal 1 30-6-2014 Financieel verslag 2013 van Stichting WIJ Allemaal, gevestigd te Purmerend. INHOUD pagina Financieel verslag Staat van bezittingen

Nadere informatie

1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving

1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving 5 december 2018, pag. 1 1 Grondslagen voor de financiële verslaggeving St. Livingstone werkt met een gebroken boekjaar. Overal waar het jaar 2018 genoemd wordt, is bedoeld de periode van 1 oktober 2017

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017 Stichting Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden te Dirksland

Jaarverslaggeving 2017 Stichting Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden te Dirksland Jaarverslaggeving 2017 Stichting Kledingbank Zuid-Hollandse Eilanden te Dirksland Inschrijving Handelsregister Kamer van Koophandel Dossiernummer 66648033 I N H O U D S O P G A V E Pagina A. ACCOUNTANTSRAPPORTAGE

Nadere informatie

Stichting Corantijn Utrechtseweg EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2011

Stichting Corantijn Utrechtseweg EB Amersfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2011 Utrechtseweg 73 3818 EB Amersfoort Rapport inzake de jaarrekening 2011 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Beoordelingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 4 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2012

Stichting Voedselbank voor Oss en Omgeving Financieel jaaroverzicht over 2012 Financieel jaaroverzicht over 2012 Nuland, 17 juni 2013 Geacht Bestuur van de, Bijgaand ontvangt u de jaarrekening van de betreffende het boekjaar 2012, Tot het geven van een nadere toelichting zijn wij,

Nadere informatie

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR

TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR TE KAMPEN RAPPORT INZAKE BOEKJAAR 2016 INHOUDSOPGAVE Blz. Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Jaarverslag bestuur 4 Balans per 31 december 2016 5 Winst- en Verliesrekening 2016 7 Waarderingsgrondslagen 8 Toelichting

Nadere informatie

STICHTING KINDERKLEDINGBANK HAARLEM TE HAARLEM. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING KINDERKLEDINGBANK HAARLEM TE HAARLEM. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING KINDERKLEDINGBANK HAARLEM TE HAARLEM Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Ontbreken van de verklaring 2 2 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 STICHTING DENTALCARE EVERYWHERE. Koetsierbaan 315 1315 ST ALMERE

JAARVERSLAG 2013 STICHTING DENTALCARE EVERYWHERE. Koetsierbaan 315 1315 ST ALMERE JAARVERSLAG 2013 STICHTING DENTALCARE EVERYWHERE Koetsierbaan 315 1315 ST ALMERE Haarlem, juni 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 216 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 216 2 Balans per 31 december 216 3 Staat van Baten en Lasten over 216 4 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Stad Rotterdam anno Jaarverslag 2013

Stichting Stad Rotterdam anno Jaarverslag 2013 Stichting Stad Rotterdam anno 1720 Jaarverslag 2013 Barendrecht, 04 juli 2014 BESTUURSVERSLAG OVER HET BOEKJAAR 2013 ALGEMEEN De stichting Stad Rotterdam anno 1720 is opgericht op 26 juni 2006 en per die

Nadere informatie