zaaknummer: , , blad: 1/8 datum nota:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "zaaknummer: , , blad: 1/8 datum nota:"

Transcriptie

1 6 B&W-nota gemeente zaaknummer: , , blad: 1/8 datum nota: programma: 14. Dienstv., organisatie en intergem. samenw. werkdoel:617 - Arbeidsvoorwaarden en cafetariamodel onderwerp: Individueel keuzebudget (IKB) gemeenten en aanvullende regeling individueel keuzebudget gemeente 2017 advies: 1. De CAR-UWO te wijzigen conform de circulaires van het LOGA van 29 juni 2016, kenmerk ECWGO/U , wat betreft de regeling IKB gemeenten per 1 januari 2017, en de circulaire van het LOGA van 10 november 2016, kenmerk ECWGO/U , en over te nemen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling. 2. De aanvullende regeling IKB gemeente per 1 januari 2017 vast te stellen. 3. De lokale regeling 'Cafetariamodel 2006 gemeente ' per 1 januari 2017 te laten vervallen. 4. Artikel 6:2:1:1 en artikel 6:2:1:2 van de gemeentelijke arbeidsvoorwaarden gewijzigd vast te stellen. Secr. / Dir. Oortgiesen Burg. Van Beem Weth. Gommers Weth. Saris Weth. lesronde akkoord r!s c bespreken 4/ cy ^ Weth. Aajderink behandeld door: A. Sloos team: HR collegiaal overleg gepleegd met: mevr. M. Beestman, C. Smits, mevr. A. Damkot, OR, MT, GO team: HR manager: B.H.A. Klein Nibbelink financiële consequenties: Nee 3 Ja, gedekt in begroting Ja, niet gedekt in begroting, dekking via: Ja, anders: is/wordt opgenomen op de termijnagenda Jaar: Kwartaal: Onbepaald: 3 niet op termijnagenda aanvrager is op grond van artikel 4:7 van de Algemene wet bestuursrecht geïnformeerd over het (gedeeltelijk) negatieve advies: Ja Nee M n.v.t. de geadresseerde en evt. andere belanghebbenden die naar verwachting bedenkingen hebben tegen het advies, zijn op grond van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht gehoord: Ja Nee KI n.v.t. niet openbaar openbaar (met uitgestelde publicatie) 3 openbaar (met directe publicatie) kritische termijn voor besluitvorming Nee 3 Ja, nl. en vanwege: invoering portefeuillehouder: dhr. G.J.W. te Gronde naar raadscommissie: Nee D Ja, ter informatie / voor overleg met college K Ja, ter voorbereiding behandeling cq. besluitvorming raad naar gemeenteraad: Nee Kl Ja communicatie via: Persbericht K Anders, nl elektronische bekendmaking en intranet n.v.t.

2 B&W nota gemeente bijlagen: 1. Circulaire LOGA regeling IKB gemeenten van 29 juni 2016, kenmerk ECWGO/U a. Bijlage circulaire LOGA regeling IKB gemeenten van 29 juni Circulaire LOGA wijziging CAR(-UWO) teksten van 10 november 2016 kenmerk ECWGO/U a. Bijlage 1 circulaire LOGA 10 november 2016, wijziging CAR(-UWO) teksten 2b. Bijlage 2 circulaire LOGA 10 november 2016, wijziging CAR(-UWO) teksten 3. Aanvullende regeling IKB gemeente, inclusief toelichting 4. Gewijzigde tekst artikel 6:2:1:1 en artikel 6:2:1:2 5. raadsvoorstel 6. concept-raadsbesluit

3 besluit ^emeenee blad: 3/8 onderwerp: Individueel Keuzebudget (IKB) gemeenten en aanvullende regeling individueel keuzebudget gemeente 2017 behandeld door: mevr. A. Sloos datum besluit door college B&W: 20 december 2016 besluit: 1. De CAR-UWO gewijzigd conform de circulaires van het LOGA van 29 juni 2016, kenmerk ECWGO/U , wat betreft de regeling IKB gemeenten per 1 januari 2017, en de circulaire van het LOGA van 10 november 2016, kenmerk ECWGO/U , en overnemen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling. 2. De aanvullende regeling IKB gemeente per 1 januari 2017 vastgesteld. 3. De lokale regeling 'Cafetariamodel 2006 gemeente ' per 1 januari 2017 laten vervallen. 4. Artikel 6:2:1:1 en artikel 6:2:1:2 van de gemeentelijke arbeidsvoorwaarden met ingang van 1 januari 2017 gewijzigd vastgesteld conform bijlage 6. overwegingen college indien besluit afwijkend is van het ambtelijk advies: paraaf secretaris:

4 vgemsante Winteiswjjk blad: 4/8 inleiding: Met de inwerkingtreding van het individueel keuzebudget (IKB) gemeenten in de CAR-UWO per 1 januari 2017, is de rechtspositieregeling aangepast middels de LOGA brief Lbr 16/053 ECWGO/U Dit heeft geresulteerd in een aangepaste tekst van de CAR-UWO, toegezonden door het LOGA Lbr 16/083 ECWGO/U van 10 november De aanpassingen maken integraal onderdeel uit van de CAR-UWO en dienen derhalve te worden vastgesteld door het bevoegd gezag (college en raad). De wijzigingen in de CAR-UWO zijn opgenomen in twee bijlagen die behoren bij de circulaire van 10 november De inwerkingtreding van het IKB, de verandering in de fiscale wetgeving (werkkostenregeling) en de verouderde cafetariaregeling, vormen aanleiding om tot een aanvulling van het IKB (lokaal vastgesteld) te komen. Ter verduidelijking: Het IKB is per 1 januari 2017 geregeld in de CAR-UWO. Daarnaast kan lokaal een aanvullende regeling worden vastgesteld, waarin de (fiscale) uitruilmogelijkheden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn opgenomen. Dat gebeurt middels de aanvullende regeling IKB gemeente. De raad dient op grond van artikel 107e Gemeentewet in zijn rol als werkgever van de griffie de wijzigingen ook vast te stellen. Daartoe is een separaat raadsvoorstel met concept-raadbesluit bijgevoegd. advies: 1. De CAR-UWO te wijzigen conform de circulaires van het LOGA van 29 juni 2016, kenmerk ECWGO/U , wat betreft de regeling IKB gemeenten per 1 januari 2017, en de circulaire van het LOGA van 10 november 2016, kenmerk ECWGO/U , en over te nemen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling. 2. De aanvullende regeling IKB gemeente per 1 januari 2017 vast te stellen. 3. De lokale regeling 'Cafetariamodel 2006 gemeente ' per 1 januari 2017 te laten vervallen. 4. Artikel 6:2:1:1 en artikel 6:2:1:2 van de gemeentelijke arbeidsvoorwaarden gewijzigd vast te stellen. argumenten/onderbouwing: Ad 1. Op grond van de statuten van de VNG en het reglement van het College van Arbeidszaken (CvA) zijn gemeenten gehouden om uitvoering te geven aan de in het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden (LOGA) overeengekomen CAR-bepalingen en de nadien overeengekomen wijzigingen daarvan. Voor gemeenten die bij de UWO zijn aangesloten, geldt dat eveneens voor de zogenoemde UWO (Uitwerkingsovereenkomst)-bepalingen. Deze gehoudenheid geldt ook voor de door het LOGA vastgestelde toelichting bij de CAR- en UWObepalingen. De CAR en de UWO zijn geen CAO in de zin van de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst, waardoor overeengekomen wijzigingen niet rechtstreeks doorwerken in de aanstelling van individuele ambtenaren.

5 Égsmaamte blad: 5/8 Een wijziging in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling krijgt pas rechtskracht op het moment dat ze door het college is vastgesteld. Op grond van artikel 160 van de Gemeentewet is het college bevoegd om de nieuwe bepalingen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling vast te stellen. Omdat in het LOGA volledige overeenstemming is bereikt over de wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden voor gemeenteambtenaren (bijlage 1 en 2) stellen wij voor deze wijzigingen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling zoals opgenomen in de circulaires onverkort over te nemen. Hieronder een toelichting op de wijzigingen. Individueel keuzebudget (IKB) gemeenten Per 1 januari 2017 wordt als onderdeel van de nieuwe cao Gemeenten het individueel keuzebudget (IKB) bij gemeenten ingevoerd. Het IKB houdt in dat medewerkers een persoonlijk budget krijgen dat bestaat uit verschillende arbeidsvoorwaarden. Het IKB betekent meer keuzevrijheid voor medewerkers en is daarmee een verdere stap in de modernisering van de arbeidsvoorwaarden. Opbouw van het IKB Het IKB wordt per maand opgebouwd en bestaat uit een deel waarover wej pensioen wordt opgebouwd en een deel waarover geen pensioen wordt opgebouwd. Inclusief pensioenopbouw: a. 8% (nu vakantietoelage) van het salaris en -toelagen. b. 6% (nu eindejaarsuitkering) van het salaris. c. 1,5% (nu werkgeversbijdrage levensloop) van het salaris. Exclusief pensioenopbouw d. 0,8% (gebaseerd op bovenwettelijk verlof 14,4 uur) van het salaris. De mogelijkheden De medewerker kan het IKB gebruiken voor: a. Het kopen van verlofuren, tot een maximum van vier maal de aanstellingsduur per week gedurende het kalenderjaar. b. Extra maandelijks inkomen door uitbetaling van het IKB. c. Het financieren van een opleiding, indien en voor zover deze niet door de gemeente wordt vergoed en de geldende fiscale regelgeving de besteding van het IKB aan dit doel belastingvrij mogelijk maakt. Gebruik IKB De medewerker kan elke maand een keuze maken om zijn IKB te gebruiken voor één of meerdere doelen die hierboven zijn genoemd. Voor deze keuze is geen toestemming nodig. Als de medewerker geen keuze maakt, of bij zijn keuze slechts een deel van zijn IKB gebruikt, dan wordt het IKB over die maand, of het resterende deel daarvan, gereserveerd. De medewerker kan het gereserveerde IKB op een later moment in het lopende kalenderjaar besteden. Heeft de medewerker na de sluitingsdatum van de salarisverwerking in december nog een resterend IKB, dan wordt dit bij de salarisbetaling van die maand uitbetaald. Besteding, ofwel uitbetaling van het IKB kan niet meer zijn dan het beschikbare budget. De keuze voor een doel heeft uitsluitend betrekking op hetzelfde kalenderjaar. Bedragen die uit het IKB zijn gebruikt, kunnen niet meer worden teruggestort in het IKB. Kortom: je kunt na de uitbetaling je gemaakte keuze niet meer terugdraaien.

6 gemeente blad: 6/8 Ad 2. Aanvullende regeling IKB gemeente 2017 Het IKB is per 1 januari 2017 geregeld in de CAR-UWO. Het college kan de bestedingsdoelen zoals hierboven omschreven aanvullen door een lokale regeling vast te stellen. In deze lokale regeling worden de (fiscale) uitruilmogelijkheden van secundaire arbeidsvoorwaarden opgenomen. Dit gebeurde tot op heden via de lokale regeling 'cafetariamodel 2006'. Vanaf 1 januari 2017 wordt het cafetariamodel vervangen door de aanvullende regeling IKB gemeente. Dit zijn de doelen waaruit de medewerkers conform de nieuwe lokale regeling kunnen kiezen: Fiscaal voordeel: Belastingvrije vergoeding voor de voor eigen rekening blijvende kosten van woon-werkverkeer (niet veranderd). Belastingvrije vergoeding voor de contributie van de vakbond (niet veranderd). Belastingvrije vergoeding voor de contributie van een sportvereniging (meer keuze, deelname iedere medewerker). Niet fiscaal via het netto salaris: Netto lening voor de aanschaf van een fiets (in plaats van belastingvrije vergoeding, deelname iedere medewerker). Daarnaast behouden wij door middel van deze lokale aanvullende regeling, de mogelijkheid om maximaal 72 bovenwettelijke verlofuren te verkopen bij een fulltime dienstverband. Echter, deze uren kunnen alleen worden uitbetaald en niet meer worden ingezet als bron. Ad 3. Cafetariamodel 2006 gemeente per 1 januari 2017 af te schaffen. Met de invoering van het IKB en de lokale aanvullende regeling IKB, is de oude regeling (cafetariamodel 2006 gemeente ) niet meer van toepassing en kan komen te vervallen. Ad 4. Wijziging artikel 6:2:1:1 en artikel 6:2:1:2 van de gemeentelijke arbeidsvoorwaarden. Vanaf 1 januari 2017 maken 2 bovenwettelijke verlofdagen onderdeel uit van het IKB (0,8%). Dat betekent dat het verlof wordt omgezet in geld. Hierdoor wordt het basisverlof van 158,4 uur (< schaal 9) en 165,6 (> schaal 9) met 14,4 uur verminderd. Voor parttimers wordt dit basisverlof naar rato berekend. Het basisverlof en de berekening van het maximum aantal verlofdagen in de genoemde artikelen moeten daarom worden aangepast. betrokkenenparagraaf: De aanvullende regeling IKB gemeente is tot stand gekomen door HR en in overleg met de ondernemingsraad. Het Georganiseerd Overleg heeft instemming verleend op 2 december 2016.

7 behoort bij nota ondernummer: ,120817, blad: 7/8 datum nota: advisering externe adviesorganen/belangenorganisaties: Het MT, de OR en het GO zijn akkoord. scenario's (indien gewenst/mogelijk): n.v.t. financiële paragraaf incl. financiële risico's en fiscale consequenties: Financieel: De invulling van de vrije forfaitaire ruimte (1,2% van de loonsom) onder de werkkostenregeling (WKR) is bij benadering op grond van de nieuwe regeling als volgt: Overzicht van de besteding van de vrije ruimte. toelichting Vrije ruimte schatting af college en raad WKR wettelijk verplicht resteert vrije ruimte af vakbondscontributie, reiskosten en kerstpakket, personeelsuitjes en restposten uit financiële administratie resteert negatieve vrije mimte Overschrijding vrije ruimte Af sportcontributie 100 x 300 (aanname) Naheffing 80% (te betalen) Personae/: Een verandering van arbeidsvoorwaarden zoals beschreven. Stel dat in 2017 er circa 100 medewerkers sporten a 300 (gemiddelde) = per jaar. Totaal komt dit neer op ongeveer hetzelfde bedrag dat aan de fietsen uitgegeven wordt, alleen bereik je nu meer medewerkers. Totaal komt de overschrijding dan op 80% van = Deze overschrijding heeft het afgelopen jaar ook plaatsgevonden. Deze kosten werden en worden gedekt uit het reguliere personeelsbudget. Het financiële risico is dus vooral afhankelijk van o.a. het aantal medewerkers dat gebruikmaakt van het fiscale voordeel van de sportcontributies. Dit zal in december 2017 pas duidelijk zijn. overige risico's: n.v.t. aspecten duurzaamheid: n.v.t.

8 gemeente blad: 8/8 vervolgprocedure en planning: Informatievoorziening heeft het afgelopen halfjaar plaatsgevonden via intranet en per . Na vaststelling worden beide regelingen gepubliceerd op en intranet. IKB bijeenkomsten voor het personeel hebben plaatsgevonden op 8 en 15 december M. Beestman en A. Sloos van team HR begeleiden de medewerkers het eerste jaar en daarvoor is een lokaal met 4 pc's ingericht. relatie met andere besluitvorming/andere projecten: IKB gemeenten vloeit voort uit de cao-gemeenten en het nieuwe beloningshoofdstuk 3 van de CAR-UWO. integriteitstoets: n.v.t. overige opmerkingen: n.v.t.

B&W-nota. gemeente Winterswijk. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota:

B&W-nota. gemeente Winterswijk. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 2, B&W-nota gemeente zaaknummer: 126325 blad: 1/5 datum nota: 2-1-2017 programma: 14. Dlenstv., organisatie en intergem. samenw. werkdoel: 617 - Arbeidsvoorwaarden en cafetariamodel onderwerp: Wijziging

Nadere informatie

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota:

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: ja Winterswijk nr(s) geregistreerde stuk(ken): 108579 blad: 1/5 datum nota: 15-3-2016 programma: 14. Dienstv., organisatie en intergem. samenw. werkdoel: 617 - Arbeidsvoorwaarden algemeen onderwerp: Wijzigingen

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente. zaaknummer: blad: 1/6 datum nota:

B&W-nota. gemeente. zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 8 B&W-nota gemeente zaaknummer: 113272 blad: 1/6 datum nota: 14-4-2016 programma: 14. Dienstv., organisatie en intergem. samenw. werkdoel: 617 - Arbeidsvoorwaarden ; 923 - Personeelsbeheer (waaronder de

Nadere informatie

4/ <? tób < B&W-nota. ggemeente. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota:

4/ <? tób < B&W-nota. ggemeente. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 3 B&W-nota ggemeente zaaknummer: 108253 blad: 1/5 datum nota: 12-4-2016 programma: ll.jeugd(zorg) en onderwijs werkdoel: 592 - Uitvoeren van de wet Kinderopvang onderwerp: Toezicht en handhaving Wet kinderopvang

Nadere informatie

Winterswijk Y\ \ <3) B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 5 januari 2017

Winterswijk Y\ \ <3) B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 5 januari 2017 zaaknummer: 127640 blad: 1/5 datum nota: 5 januari 2017 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 532 - Lokaal gezondheidsbeleid onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Hart4 advies:

Nadere informatie

Sts. B&W-nota. gemeente WïiiteKSwijk. \ / q. El Nee. El Nee. El Nee. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota:

Sts. B&W-nota. gemeente WïiiteKSwijk. \ / q. El Nee. El Nee. El Nee. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: Sts WïiiteKSwijk rtoonto 1 zaaknummer: 112793 blad: 1/5 datum nota: 29-06-2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1557 - Subsidie algemeen maatschappelijk werk onderwerp: Subsidie

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 5 september 2016

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 5 september 2016 3 B&W-nota zaaknummer: 121022 blad: 1/5 datum nota: 5 september 2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1652 - Vrijwilligerswerk onderwerp: Kadernotitie 'Ondersteuning vrijwilligerswerk

Nadere informatie

ff /A \ bespreken besluit: het besluit staat op pagina 3

ff /A \ bespreken besluit: het besluit staat op pagina 3 zaaknummer: 113497 blad: 1/5 datum nota: 21-04-2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1552 - Transformatie sociaal domein onderwerp: Toezicht uitvoering Wmo door GGD-NOG advies:

Nadere informatie

LOGA. Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden GPD 01.07, CMHF

LOGA. Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden GPD 01.07, CMHF LOGA k ArbeidszakenIVNI:. FNV Overheb:1 (:NV Overheid CMHF GPD 01.07,2015 0001 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatiecentrum tel.

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 20 april 2016

zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 20 april 2016 L B&W-nota zaaknummer: 114173 blad: 1/6 datum nota: 20 april 2016 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 329 - Re-integratie onderwerp: Invoering Taaleis Participatiewet advies:

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/6 datum nota:

zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: gemeente zaaknummer: 122449 blad: 1/6 datum nota: 27-10-2016 programma: 6. Kunst, cultuur en erfgoed werkdoel: 508 - Subsidieverlening aan plaatselijke verenigingen voor amateuristische kunstbeoefening,

Nadere informatie

B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 29 april 2016

B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 29 april 2016 zaaknummer: 101268 blad: 1/5 datum nota: 29 april 2016 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 1511 - Bedrijfsvoering SDOA onderwerp: Definitief verslag van bevindingen onderzoek

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14

ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft IKB regeling Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 bijlage(n) 1

Nadere informatie

B&W-nota. ÉgBiraasaitte. 13 Ja. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 11 maart programma: 6. Kunst, cultuur en erfgoed

B&W-nota. ÉgBiraasaitte. 13 Ja. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 11 maart programma: 6. Kunst, cultuur en erfgoed ÉgBiraasaitte nr(s) geregistreerde stuk(ken): 44087 blad: 1/5 datum nota: 11 maart 2016 programma: 6. Kunst, cultuur en erfgoed werkdoel: 863 - Het verienen van subsidie aan theater "De Storm", onderwerp:

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 15 juli 2016

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 15 juli 2016 gemeente Winterswijk zaaknummer: 105527 blad: 1/5 datum nota: 15 juli 2016 programma: 13. Financiën werkdoel: 1317 Realiseren jaarlijkse beleids- en budgetcyclus onderwerp: Jaarstukken 2015 advies: 1.

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00173 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

GEMEENTE WINTERSWUK ciass-rv. 18NOV Dat. ontv. Nr. brief Beh. Afd.

GEMEENTE WINTERSWUK ciass-rv. 18NOV Dat. ontv. Nr. brief Beh. Afd. GEMEENTE WINTERSWUK ciass-rv. B&W-nota Dat. ontv. Nr. brief Beh. Afd. 18NOV.2015 j Afgedaan j Par. nr(s) geregistreerde stuk(ken): zaaknummer; 98677 blad: 1/5 datum nota: 14 oktober 2015 programma: 14.

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 27 oktober 2016

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 27 oktober 2016 gemeente zaaknummer: 125018 blad: 1/5 datum nota: 27 oktober 2016 programma: 14. Dlenstv., organisatie en intergem. samenw. werkdoel: 438 - Beheer en onderhoud begraafplaats onderwerp: Voortgangsrapportage

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB. Portefeuilehouder Adam Elzakalai

Nota van B&W. onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB. Portefeuilehouder Adam Elzakalai Nota van B&W onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB Portefeuilehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 7 maart 2017 inlichtingen Hester van Dijk (+31235674855) Registratienummer 2017.0009677

Nadere informatie

: 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 263 / Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 3 (ISV 3)

: 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 263 / Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 3 (ISV 3) B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel onderwerp Sta :67284 : 1 /6 datum nota : 11-12-2017 : 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 263 / Investeringsbudget Stedelijke

Nadere informatie

nr(s) geregistreerde stuk(ken): zaaknummer: 47901 blad: 1/5 datum nota: 10 juni 2015

nr(s) geregistreerde stuk(ken): zaaknummer: 47901 blad: 1/5 datum nota: 10 juni 2015 8 B&W-nota nr(s) geregistreerde stuk(ken): zaaknummer: 47901 blad: 1/5 datum nota: 10 juni 2015 programma: ll.jeugd(zorg) en onderwijs werkdoel: 1251 - Beheer gebouwen algemeen onderwerp: Stroom- en watervoorziening

Nadere informatie

ifk fr 2 6HOV gemeente Winterswijk B&W-nota nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015

ifk fr 2 6HOV gemeente Winterswijk B&W-nota nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015 5 B&W-nota 2 6HOV. 2015 nr(s) geregistreerde stuk(ken): 100010 blad: 1/6 datum nota: 18 november 2015 programma: 1. Bestuur en veiligheid werkdoel: 34 - Bestuurlijke ondersteuning college onderwerp: Buitengewone

Nadere informatie

: 7; Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening : 1626/Transitie Participatiewet

: 7; Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening : 1626/Transitie Participatiewet B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel :140250 : 1/6 : 7; Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening : 1626/Transitie Participatiewet Sta datum nota : 03-08-2017 onderwerp :Wijziging verordening loonkostensubsidie

Nadere informatie

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota:

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: Sb nr(s) geregistreerde stuk(ken): 84838 blad: 1/5 datum nota: 31-07-2015 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1557 - Subsidie algemeen maatschappelijk werk onderwerp: Subsidie

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 8 juni 2016

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 8 juni 2016 gemeente zaaknummer: 107150 blad: 1/5 datum nota: 8 juni 2016 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 779 - Partiële herziening bestemmingsplannen in de kem onderwerp: Afwijken

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 19 november 2015

B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 19 november 2015 3 B&W-nota nr(s) geregistreerde stuk(ken): 101486 blad: 1/5 datum nota: 19 november 2015 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 1511 - Bedrijfsvoering SDOA onderwerp: Beleidsregels

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota:

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: Winterswijk zaaknummer: 120244 blad: 1/5 datum nota: 21-09-2016 programma: 15. Landelijk gebied incl. ruimtelijke ontw. werkdoel: 982 - Nationaal Landschap onderwerp: Zienswijze actualisatie provinciale

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders Openbaar Registratienummer: 229134 Portefeuillehouder: De heer P. de Koning Datum voorstel: 5 oktober 2016 Afdeling: BV P&O agendapunt 2 Niet openbaar, want ook toelichten in paragraaf communicatie Onderwerp/Titel:

Nadere informatie

B&W-nota Sa. gemeente WinteasMps. zaaknummer: blad: 1/6 datum nota:

B&W-nota Sa. gemeente WinteasMps. zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: B&W-nota Sa 3 WinteasMps zaaknummer: 93469 blad: 1/6 datum nota: 15-09-2016 programma: 5. Innovatie, duurzame energie en milieu werkdoel: 1634 - Duurzame energie onderwerp: Energievisie Winterswijk 2016

Nadere informatie

onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening van Stichting Cultureel Centrum Winterswijk

onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening van Stichting Cultureel Centrum Winterswijk Sb nr(s) geregistreerde stuk(ken): 102337 blad: 1/5 datum nota: 22-12-2015 programma: 6. Kunst, cultuur en erfgoed werkdoel: 863 - Het verienen van subsidie aan theater "De Storm" onderwerp: Jaarverslag

Nadere informatie

Ito. i 46. B&W-nota. Égeneeaitte Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 16 maart 2016

Ito. i 46. B&W-nota. Égeneeaitte Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 16 maart 2016 Ito Égeneeaitte Winterswijk nr(s) geregistreerde stuk(ken): 110836 blad: 1/5 datum nota: 16 maart 2016 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 1011 - Bedrijfsvoering SDOA onderwerp:

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 7 april 2016

zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 7 april 2016 zaaknummer: 112419 blad: 1/7 datum nota: 7 april 2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1092 - GGD Noord- en Oost-Gelderland onderwerp: Algemeen Bestuur GGD Noord- en Oost-Gelderland

Nadere informatie

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota:

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: nr(s) geregistreerde stuk(ken): 103604 blad: 1/5 datum nota: 15-12-2015 programma: 11.Jeugd(zorg) en onderwijs werkdoel: 464 - Handhaven leerplicht onderwerp: Jaarverslag leer- en kwalificatieplicht en

Nadere informatie

onderwerp: Beleidsregels terugkeergarantie bij beëindiging begeleid werken in het kader van de Wsw

onderwerp: Beleidsregels terugkeergarantie bij beëindiging begeleid werken in het kader van de Wsw 1 OOTïto emeente nr(s) geregistreerde stuk(ken): 103005 blad: 1/5 datum nota: 8 december 2015 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 1090 - Ontwikkelingen op het gebied van

Nadere informatie

onderwerp: Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht gemeente Winterswijk

onderwerp: Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht gemeente Winterswijk Mirtfóiswjjk zaaknummer: 123090 blad: 1/7 datum nota: 6 oktober 2016 programma: 2. Vergunningveriening en handhaving werkdoel: 1526 - Advisering & Beleid Wabo onderwerp: Verordening kwaliteit vergunningverlening,

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Daar waar de term gemeente wordt gebruikt moet Regio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

A besluit: het besluit staat op pagina 2 /

A besluit: het besluit staat op pagina 2 / nr(s) geregistreerde stuk(ken): 97674 blad: 1/5 datum nota: 29 januari 2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 539 - Maatwerkvoorzieningen Wmo /1552 transformatie sociaal domein

Nadere informatie

GEMEENTE WINTERSWIJK ^ ' 26NOV. 2015. Afgedaan

GEMEENTE WINTERSWIJK ^ ' 26NOV. 2015. Afgedaan GEMEENTE WINTERSWIJK B&W-nota ^ ' 26NOV. 2015 Afgedaan PaT nr(s) geregistreerde stuk(ken): 94835 blad: 1/6 datum nota: 19 november 2015 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 539

Nadere informatie

f k B&W-nota gemeente Winterswijk zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 14 juni 2016

f k B&W-nota gemeente Winterswijk zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 14 juni 2016 zaaknummer: 117945 blad: 1/6 datum nota: 14 juni 2016 programma: 15. Landelijk gebied incl. ruimtelijke ontw. werkdoel: 1621 - Partiële herz. Bestemmingsplannen buitengebied onderwerp: Extra bouwkavel

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017)

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. november Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per januari ) Het college van burgemeester en wethouders; Gelezen de ledenbrief

Nadere informatie

Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie

Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie Onderwerp: Wijzigingen arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO en lokale regelingen) periode mei t/m september 2016 Portefeuillehouders: Wethouders Dokter, Van der Graaf,

Nadere informatie

onderwerp: Wijzigingen beleidsregels en besluit maatschappelijke ondersteuning met ingang van 1 januari 2016 Weth. Gommers

onderwerp: Wijzigingen beleidsregels en besluit maatschappelijke ondersteuning met ingang van 1 januari 2016 Weth. Gommers 10 B&W-nota Dat. ontv. nr(s) geregistreerde stuk(ken): 102810 blad: 1/7 Beh. Afgedaan Par. datum nota: 07-12-2015 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 539 - Individuele Wmo voorzieningen

Nadere informatie

Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017

Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017 Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk; gelet op de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregelingen Uitwerkingsovereenkomst (CAR/UWO) van de gemeente

Nadere informatie

onderwerp : Aanbesteding uitvoering Jeugdbescherming en Jeugdreclassering 2018

onderwerp : Aanbesteding uitvoering Jeugdbescherming en Jeugdreclassering 2018 B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel Sb loonf-o :138214 : 1/5 datum nota : 21-06-2017 : 11: Jeugd(zorg) en onderwijs : 1624 / Jeugdhulp onderwerp : Aanbesteding uitvoering Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

Nadere informatie

: 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie

: 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel Sb loonto :133583 : 1/6 datum nota ; 27-11-2017 : 6: Kunst en Cultuur en Erfgoed : 934 / Adviseren en beleid ontwikkelen inzake cultuurtiistorie onderwerp :

Nadere informatie

o i B&W-nota gemeente Winterswijk nr(s) geregistreerde stuk(ken): 95771 blad: 1/5 datum nota: 01-09-2015

o i B&W-nota gemeente Winterswijk nr(s) geregistreerde stuk(ken): 95771 blad: 1/5 datum nota: 01-09-2015 loonto nr(s) geregistreerde stuk(ken): 95771 blad: 1/5 datum nota: 01-09-2015 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1552 - Transformatie sociaal domein onderwerp: Ketensamenwerking

Nadere informatie

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 5 augustus 2015

nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: 5 augustus 2015 nr(s) geregistreerde stuk(ken): 94158 blad: 1/6 datum nota: 5 augustus 2015 programma: 1. Bestuur en veiligheid werkdoel: 34 Bestuurlijke ondersteuning college onderwerp: Enquêtes en Raadscafé nieuwe inwoners

Nadere informatie

1 4- Winterswijk. B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016

1 4- Winterswijk. B&W-nota. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016 zaaknummer: 118864 blad: 1/7 datum nota: 26 oktober 2016 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 1094 - Contacten met Azc onderwerp: Opvangcapaciteit Azc advies: De raad voor

Nadere informatie

^^ti^n^, GESCAND OP 3 O JUNI Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling. Page 1 of2. Tjoelker, Nicolien. Gemeente Oostzaan.

^^ti^n^, GESCAND OP 3 O JUNI Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling. Page 1 of2. Tjoelker, Nicolien. Gemeente Oostzaan. Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling Tjoelker, Nicolien Onderwerp: FW: Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling Oostzaan Page 1 of2 GESCAND OP 3 O JUNI 2016 Gemeente Oostzaan Van: VNG [mailto:vng=vng.nl@maill53.atllol.mcdlv.net]

Nadere informatie

Invoering Individueel Keuzebudget (IKB)

Invoering Individueel Keuzebudget (IKB) Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Invoering Individueel Keuzebudget (IKB) Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees In het cao-akkoord 2013-2015 is afgesproken om het Individueel Keuzebudget

Nadere informatie

Openbaar. Eenmalige uitkeringen. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Bestuur & Middelen.

Openbaar. Eenmalige uitkeringen. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Bestuur & Middelen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eenmalige uitkeringen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Door de afspraak in het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

B&W-nota. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 4 januari 2016

B&W-nota. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 4 januari 2016 nr(s) geregistreerde stuk(ken): 104836 blad: 1/5 datum nota: 4 januari 2016 programma: 11.Jeugd(zorg) en onderwijs werkdoel: 1624 - Jeugdhulp onderwerp: Pilot Praktijk Ondersteuner Huisartsen - Jeugd Geestelijke

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota:

zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: Winterswajjk zaaknummer: 125577 blad: 1/5 datum nota: 01-12-2016 programma: 1. Bestuur en veiligheid werkdoel: 925 - Samenwerking in Openbare Orde en Veiligheid onderwerp: Inzet straathoekwerk 2017 advies:

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk. zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 21 september 2016

B&W-nota. gemeente Winterswijk. zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 21 september 2016 3 B&W-nota zaaknummer: 122322 blad: 1/6 datum nota: 21 september 2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1092 - GR GGD Noord en Oost Gelderland onderwerp: Algemeen Bestuur GGD

Nadere informatie

: 14: Dienstverlening, organisatie en intergemeentelijke samenwerking : 1558 Doorontwikkeling E-dienstverlening

: 14: Dienstverlening, organisatie en intergemeentelijke samenwerking : 1558 Doorontwikkeling E-dienstverlening B&W-nota zaaknummer : 111729 zaaktitel : BL-OPST Antwoord Onderzoek gemeente-app blad : 1 / 5 datum nota : 14-10-2016 programma werkdoel onderwerp : 14: Dienstverlening, organisatie en intergemeentelijke

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk : :1/6 datum nota : zaaknummer blad

B&W-nota. gemeente Winterswijk : :1/6 datum nota : zaaknummer blad B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel onderwerp advies: ioonf-a :144908 :1/6 datum nota : 14-11-2017 : 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 1060 / Beheer & onderhoud

Nadere informatie

nr{s) geregistreerde stuk(ken): 88629 blad: 1/7 datum nota: 8 juni 2015

nr{s) geregistreerde stuk(ken): 88629 blad: 1/7 datum nota: 8 juni 2015 nr{s) geregistreerde stuk(ken): 88629 blad: 1/7 datum nota: 8 juni 2015 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 569 - Versterking lokaal vrijwilligerswerk en ondersteuning mantelzorg

Nadere informatie

Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling

Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 18215 3 februari 2017 Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op

Nadere informatie

.Sta. B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1/5 datum nota : zaaknummer blad. : 11: Jeugd(zorg) en onderwijs

.Sta. B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1/5 datum nota : zaaknummer blad. : 11: Jeugd(zorg) en onderwijs B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel onderwerp.sta : 140188 : 1/5 datum nota : 31-07-2017 : 11: Jeugd(zorg) en onderwijs : 1624/Jeugdhulp : Uitfasering DBC-systematiek advies: 1. 2. 3. Kennis te

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk : :1/5 datum nota : zaaknummer blad

B&W-nota. gemeente Winterswijk : :1/5 datum nota : zaaknummer blad B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoei onderwerp loonto : 40485 :1/5 datum nota : 03-07-2017 : 5: Innovatie, Duurzame Energie en Milieu : 1564 / Afvalzorg en reiniging : Plan van aanpak vermindering

Nadere informatie

A f. B&W-nota. gemeente Winterswijk. zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 13 december 2016

A f. B&W-nota. gemeente Winterswijk. zaaknummer: blad: 1/6 datum nota: 13 december 2016 gemeente Winterswijk zaaknummer: 126596 blad: 1/6 datum nota: 13 december 2016 programma: 5. Innovatie, duurzame energie en milieu werkdoel: 1634 - Duurzame energie onderwerp: Op- en inrichting AGEM Gemeenten

Nadere informatie

onderwerp: Beleidsregels oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen in de openbare ruimte

onderwerp: Beleidsregels oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen in de openbare ruimte ^meawte nr(s) geregistreerde stuk(ken): 76725 blad: 1/6 datum nota: 17 februari 2016 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kem, verkeer en vervoer werkdoel: 1563 - Verkeerskundige adviezen en maatregelen onderwerp:

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: onderwerp: Algemene Vergadering van Aandeelhouders NV Rova Holding dd. 26 mei 2016 advies: 1. 2.

zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: onderwerp: Algemene Vergadering van Aandeelhouders NV Rova Holding dd. 26 mei 2016 advies: 1. 2. te zaaknummer: 116212 blad: 1/7 datum nota: 17-05-2016 programma: 5. Innovatie, duurzame energie en milieu werkdoel: 1564 - Afvalzorg en reiniging en 1512 Verantwoording dividend Rova onderwerp: Algemene

Nadere informatie

Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 151215 1 november 2016 Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /6 datum nota : advies: / / 6& VS. zaaknummer blad

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /6 datum nota : advies: / / 6& VS. zaaknummer blad B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel Sb :136212 : 1 /6 datum nota : 13-06-2017 : 5: Innovatie, Duurzame Energie en Milieu : 1634 / Duurzame energie onderwerp : Algemene ledenvergadering AGEM d.d.

Nadere informatie

: 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 1667 / Invoering Omgevingswet

: 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 1667 / Invoering Omgevingswet B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel onderwerp Sta :121010 : 1/5 datum nota : 23-08-2017 : 4: Ruimtelijke Ontwikkeling in en de Kern, plus verkeer en vervoer : 1667 / Invoering Omgevingswet : Plan

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/039 CvA/LOGA 16/11

ECWGO/U Lbr. 16/039 CvA/LOGA 16/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 2 betreft Revisie integrale toelichting bij de CARUWO Samenvatting ons kenmerk ECWGO/U201600848

Nadere informatie

ECWGO/U201501192 Lbr. 15/057 CVA/ LOGA 15/11

ECWGO/U201501192 Lbr. 15/057 CVA/ LOGA 15/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft pensioenakkoord en salarismaatregelen 2015-2016 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501192 Lbr.

Nadere informatie

advies: In te stemmen met de Nota van Uitgangspunten aanbesteding vervoer (CVV-deel) Basismobiliteit voor de Europese aanbesteding. Burg.

advies: In te stemmen met de Nota van Uitgangspunten aanbesteding vervoer (CVV-deel) Basismobiliteit voor de Europese aanbesteding. Burg. z B&W-nota zaaknummer zaaktitel blad programma werkdoel onderwerp :115004 : INK-PRODD Mens en omgeving Europese aanbesteding vervoer CW deel Basismobiliteit : 1 / 5 datum nota : 02-05-2016 : 8: Basismobiliteit

Nadere informatie

onderwerp: Wijzigingen verordening, besluit en beleidsregels jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning met ingang van 1 januari 2017

onderwerp: Wijzigingen verordening, besluit en beleidsregels jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning met ingang van 1 januari 2017 1 gemeente Winteiswijk zaaknummer: 126374 blad: 1/8 datum nota: 09-12-2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 539 - Individuele Wmo voorzieningen en 1552 transformatie sociaal

Nadere informatie

Sï3. B&W-nota. gemeente Winterswijk. : : 1/7 datum nota : zaaknummer blad. programma werkdoei. : 13: Financiën

Sï3. B&W-nota. gemeente Winterswijk. : : 1/7 datum nota : zaaknummer blad. programma werkdoei. : 13: Financiën B&W-nota zaaknummer blad Sï3 iponf-o :138332 : 1/7 datum nota : 06-07-2017 programma werkdoei onderwerp advies: : 13: Financiën : 1124 / Herfinanciering middel - lange leningen : Evaluatie voorwaarden

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg

B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1 /5 datum nota : // ^, zaaknummer. : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg B&W-nota zaaknummer programma werkdoel onderwerp :133467 : 1 /5 datum nota : 05-04-2017 : 10: Maatschappelijke Participatie & Zorg : 1092 / GG D NOG : Vergadering Algemeen Bestuur GGD Noord- en Oost-Gelderland

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Werk en Inkomen Lekstroom. Nr. 84 2 februari 2017 Wijziging CAR/UWO Werk en Inkomen Lekstroom ECWGO/U201600159 Het dagelijks

Nadere informatie

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland GEMEENTE lansingerland Decentrale regelgeving Overheidsorganisatie Organisatie die de regeling vaststelt Vastgesteld door Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 15/093 CvA/LOGA 15/15

ECWGO/U Lbr. 15/093 CvA/LOGA 15/15 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Tekst CARUWO in verband met herziening hoofdstuk 3 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501937 Lbr.

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00180 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot medio maart 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. De definitieve LOGA-circulaire met

Nadere informatie

zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 11 januari 2017

zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 11 januari 2017 3 B&W-nota gemeente zaaknummer: 118678 blad: 1/7 datum nota: 11 januari 2017 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 329 - Plaatsing Asielzoekers onderwerp: Projectplan "Aanpak

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget. Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016

Individueel Keuzebudget. Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016 Individueel Keuzebudget Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016 Wie zijn wij Roelianne Wevers: Projectleider implementatie IKB sector gemeenten Marcel Marra: Petra den Boer: Projectsecretaris

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 11 mei 2016

B&W-nota. gemeente. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 11 mei 2016 gemeente zaaknummer: 115965 blad: 1/7 datum nota: 11 mei 2016 programma: 10. Maatschappelijke participatie en zorg werkdoel: 1092 - GGD NOG; 561 - Subsidie JGZ onderwerp: Positionering Jeugdgezondheidszorg

Nadere informatie

Gemeente Elburg Nummer. Domeinmanager. F.A. de Lange. Portefeuillehouder. Domein. Bedrijfsvoering. Advies van.

Gemeente Elburg Nummer. Domeinmanager. F.A. de Lange. Portefeuillehouder. Domein. Bedrijfsvoering. Advies van. 1 3B en W - advies Gemeente Elburg Domeinmanager Portefeuillehouder Domein Advies van Datum advies Advies O.R. I.o.m. I.o.m. wijkcontactambtenaar F.A. de Lange Bedrijfsvoering Erik Nieuwenhuis 13-9-2016

Nadere informatie

Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017

Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 CVDR Officiële uitgave van Overbetuwe. Nr. CVDR438604_1 13 februari 2018 Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 Ons

Nadere informatie

Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling

Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 6726 13 januari 2017 Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling De arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren zijn vastgelegd in de gemeentelijke

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00850 Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr.15/054 LOGA/ECWGO 15/11

ECWGO/U Lbr.15/054 LOGA/ECWGO 15/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Overgangsrecht en toelichting hoofdstuk 3 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501194 Lbr.15/054

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot eind juni 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. Dit is slechts een selectie van de

Nadere informatie

Sta. B&W-nota. gemeente Winterswijk /6 datum nota : zaaknummer blad

Sta. B&W-nota. gemeente Winterswijk /6 datum nota : zaaknummer blad B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel onderwerp Sta 143455 1/6 datum nota : 01-11-2017 : 5: Innovatie, Duurzame Energie en Milieu : 1634 / Gasloos nieuwbouw : Aardgasloos bouwen 5 advies: " 1. In

Nadere informatie

B&W-nota. Wam. Te Gronde. gemeente Wmlteffswijpk

B&W-nota. Wam. Te Gronde. gemeente Wmlteffswijpk 3 B&W-nota gemeente Wmlteffswijpk zaaknummer: 112204 UB datum nota: 29 maart 2016 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening 1090 - Ontwikkelingen op het gebied van Wsw/Hameland onderwerp: Definitief

Nadere informatie

Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord redactionele onvolkomenheden hersteld

Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord redactionele onvolkomenheden hersteld Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord 2013-2015 redactionele onvolkomenheden hersteld Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05

ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft uitwerking cao 2013-2015 (3) salarismaatregelen uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA

Nadere informatie

onderwerp: Afwijking bestemmingsplan ten behoeve van de wijziging verkaveling woningbouwplan locatie Grijsen in Winterswijk-Brinkheume

onderwerp: Afwijking bestemmingsplan ten behoeve van de wijziging verkaveling woningbouwplan locatie Grijsen in Winterswijk-Brinkheume gemeente zaaknummer: 117467 blad: 1/7 datum nota: 19 oktober 2016 programma: 15. Landelijk gebied incl. ruimtelijke ontw. werkdoel: 1621 - Part herz bestemmingsplan Buitengebied onderwerp: Afwijking bestemmingsplan

Nadere informatie

De gemeente Heusden heeft momenteel geen medewerk(st)ers in dienst aan wie bij indiensttreding een verhuisplicht is opgelegd.

De gemeente Heusden heeft momenteel geen medewerk(st)ers in dienst aan wie bij indiensttreding een verhuisplicht is opgelegd. Zaaknummer 00432596 Onderwerp Wijzigingen CAR-UWO 2015 Collegevoorstel Inleiding Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt met de vakbonden FNV, CNV Publieke

Nadere informatie

REGELING TOT WIJZIGING VAN DE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE DEN HAAG HERDRUK

REGELING TOT WIJZIGING VAN DE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE DEN HAAG HERDRUK REGELING TOT WIJZIGING VAN DE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE DEN HAAG HERDRUK 2016-3 BSD2016.624 RIS295312 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, in overeenstemming met de Commissie voor Georganiseerd

Nadere informatie

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Vanaf 1 januari 2017 hebben gemeenten een

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20

ECWGO/U Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft aanpassing CAR-UWO aan nieuwe collectieve uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201601499 Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20

Nadere informatie

Argumentatie: 1a. Voor medewerkers met een arbeidsbeperking zijn aanvullende afspraken opgenomen in de CAR-UWO

Argumentatie: 1a. Voor medewerkers met een arbeidsbeperking zijn aanvullende afspraken opgenomen in de CAR-UWO VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00697 Onderwerp: Wijziging arbeidsvoorwaarden - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Het LOGA heeft afspraken gemaakt over

Nadere informatie

B&W-nota / / KI Nee. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 28 oktober programma: 8. Basismobiliteit werkdoel: Basismobiliteit

B&W-nota / / KI Nee. zaaknummer: blad: 1/7 datum nota: 28 oktober programma: 8. Basismobiliteit werkdoel: Basismobiliteit 1 B&W-nota ^TQ Til P Tl zaaknummer: 125068 blad: 1/7 datum nota: 28 oktober 2016 programma: 8. Basismobiliteit werkdoel: 1639 - Basismobiliteit onderwerp: Tarief wmo-reizigers ZOOV vanaf 1 januari 2017

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

Feitelijke informatie De drie circulaires van het LOGA betreffen een uitwerking van de nieuwe CAO voor het gemeentepersoneel.

Feitelijke informatie De drie circulaires van het LOGA betreffen een uitwerking van de nieuwe CAO voor het gemeentepersoneel. Zaaknummer: 00409457 Onderwerp: wijziging CAR-UWO vanwege nieuwe CAO 2013-2015 Collegevoorstel Inleiding Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt met

Nadere informatie