Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie"

Transcriptie

1 Voorstel algemeen bestuur BAR-organisatie Onderwerp: Wijzigingen arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO en lokale regelingen) periode mei t/m september 2016 Portefeuillehouders: Wethouders Dokter, Van der Graaf, Van der Linden BBVnummer: Datum vergadering: 13 december 2016 Domein/ afdeling: / HRM Naam opsteller: Annemarie List Onderwerp Wijzigingen arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO en lokale regelingen) periode mei t/m september 2016 Geadviseerde beslissing Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie besluit: - de inhoud van LOGA-brief van 31 mei 2016 met kenmerk U inclusief bijlagen, zijnde de tekst met de integrale toelichting bij de CAR-UWO, vast te stellen en de wijzigingen op te nemen in de arbeidsvoorwaardenregeling van de Gemeenschappelijke regeling BARorganisatie met terugwerkende kracht per 1 januari 2016; - de inhoud van LOGA-brief van 29 juni 2016 met kenmerk U inclusief bijlage, zijnde de tekst van de IKB regeling, vast te stellen en de wijzigingen op te nemen in de arbeidsvoorwaardenregeling van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie per 1 januari 2017; - de inhoud van de ledenbrief van de VNG van 16 augustus 2016 met kenmerk U , met betrekking tot de collectieve zorgverzekering 2017, voor kennisgeving aan te nemen; - de Regeling Individueel Keuzebudget BAR-organisatie vast te stellen per 1 januari 2017 onder gelijktijdige intrekking van regeling Uitruil eindejaarsuitkering vergoeding woon-werkverkeer BAR-organisatie en Regeling Flexibele arbeidsvoorwaarden BAR-organisatie ; - de gewijzigde Verlofregeling BAR-organisatie vast te stellen per 1 januari 2017; - de gewijzigde regeling Nevenwerkzaamheden BAR-organisatie vast te stellen met terugwerkende kracht naar 1 juni Inleiding/aanleiding De BAR-organisatie is aangesloten bij de CAR-UWO, de Cao voor gemeenten. Wij zijn daarmee gebonden aan de, in het LOGA (Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden) overeengekomen, inhoud en wijzigingen van de CAR-UWO. Wijzigingen in de CAR-UWO worden aangekondigd in een LOGA-brief maar krijgen pas rechtskracht op het moment dat deze wijzigingen lokaal worden vastgesteld door het bevoegd orgaan. Wijzigingen in de CAR-UWO kunnen doorwerken in lokale rechtspositieregelingen. In artikel 13 lid 2 van de Gemeenschappelijke Regeling BARorganisatie is opgenomen dat het vaststellen van rechtspositieregelingen (CAR-UWO en lokale regelingen) is voorbehouden aan het algemeen bestuur en is uitgesloten van mandatering aan het dagelijks bestuur. In de periode mei t/m september 2016 zijn een aantal LOGA-brieven verschenen. De LOGA-brieven werken door in een aantal lokale rechtspositieregelingen die gelijktijdig voor wijziging, vaststelling of intrekking worden aangeboden. Het dagelijks bestuur te adviseert het algemeen bestuur de wijzigingen in de CAR-UWO en lokale regelingen vast te stellen respectievelijk regelingen in te trekken.

2 Beoogd effect Aansluiting houden bij de cao voor de sector gemeenten (CAR-UWO). Argumenten Wij zijn gebonden aan de, in het LOGA (Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden) overeengekomen, inhoud en wijzigingen van de CAR-UWO. De wijzigingen werken door in een aantal lokale rechtspositieregelingen die gelijktijdig voor wijziging, vaststelling of intrekking worden aangeboden. Kanttekeningen Geen kanttekeningen Overleg gevoerd met Niet van toepassing Financiën De inwerkingtreding van de IKB-regeling (CAR-UWO) heeft financiële gevolgen. In de BAR-begroting 2017 is aangekondigd dat de omschakeling de periode van opbouw van de vakantietoelage van juni t/m mei (oud) naar januari t/m december (nieuw) betekent dat in 2017 eenmalig meer vakantiegeld wordt uitgekeerd dan in andere jaren. In de jaarrekening 2016 wordt dit verantwoord. In de kaderbrief 2017 is aangekondigd dat door het omzetten van 14,4 uur bovenwettelijk verlof per fte naar geld (IKB) sprake kan zijn van een stijging van de salarislasten. Er kan echter ook sprake zijn van een daling van de salarislasten als medewerkers verlof (terug)kopen. De mogelijkheden voor het kopen van verlof worden met de inwerkingtreding van de IKB regeling immers uitgebreid. Het is nog niet duidelijk wat het effect per saldo is. Als blijkt dat een stijging van de salarislasten aan de orde is dan zal dit bij de jaarrekeningen verantwoord worden. Tenslotte heeft de inwerkingtreding van de lokale regeling Individueel Keuzebudget tot gevolg dat de besteding van de vrije ruimte in de werkkostenregeling organisatiebreed met circa op jaarbasis toeneemt. Als de totale vrije ruimte niet wordt overschreden heeft dit geen financiële gevolgen. Bij een overschrijding van de vrije ruimte is er sprake van een eindheffing van 80%. De hoogte van de totale vrije ruimte is afhankelijk van de totale loonsom, en de benutting van de vrije ruimte is afhankelijk van meerdere vergoedingen en verstrekkingen (waaronder dienstreizen). De afdelingen HRM en Financiën zijn verantwoordelijk voor de monitoring van de (benutting van de) vrije ruimte. HRM Het voorstel is opgesteld door HRM. Juridische zaken Niet van toepassing ICT Geen gevolgen voor ICT. Communicatie Medewerkers worden geïnformeerd over de invoering van het individueel keuzebudget (IKB) via BARplaza, informatiebijeenkomsten en een brief op het huisadres. Dat laatste is wenselijk om er zeker van te zijn dat wij iedereen bereiken en goed informeren. Ondanks dat de definitieve besluitvorming door het algemeen bestuur pas in december zal plaatsvinden, is al wel begonnen met het informeren van de medewerkers. Hierbij zal het voorbehoud gemaakt worden dat het algemeen bestuur de lokale regeling (IKB) vaststelt.

3 Medezeggenschap Over de wijzigingen in de CAR-UWO behoeft geen overeenstemming te worden bereikt met het Georganiseerd Overleg of de Ondernemingsraad omdat hierover reeds overeenstemming is bereikt in het LOGA. Over de wijzigingen in de lokale regelingen is wel overleg/overeenstemming met de medezeggenschapsorganen nodig. De ondernemingsraad heeft op 20 oktober 2016 ingestemd met de wijzigingen in de verlofregeling. Het Georganiseerd overleg heeft op 7 november 2016 ingestemd met de wijzigingen, inwerkingtreding en intrekking van de overige rechtspositieregelingen. Uitvoering/vervolgstappen/evaluatie Na vaststelling in het algemeen bestuur treden de wijzigingen in de CAR-UWO en de lokale rechtspositieregeling (met terugwerkende kracht) in werking. Bekendmaking/publicatie besluit algemeen bestuur De wijzigingen in de CAR-UWO en lokale regelingen worden conform de Wet elektronische Bekendmaking bekend gemaakt/ gepubliceerd. Bijlagen 1. LOGA-brief van 31 mei 2016 met kenmerk U (met bijlagen), over de revisie van de integrale toelichting bij de CAR-UWO; 2. LOGA-brief van 29 juni 2016 met kenmerk U (met bijlage) over de IKB regeling; 3. VNG informatiebrief van 16 augustus 2016 met kenmerk U over de collectieve zorgverzekering Regeling Individueel Keuzebudget BAR-organisatie; 5. Verlofregeling BAR-organisatie; 6. Regeling Nevenwerkzaamheden BAR-organisatie.

4 TOELICHTING BIJ VOORSTEL 1. Revisie integrale toelichting bij de CAR-UWO (LOGA-brief met kenmerk U / verseon ) Met de inwerkingtreding van het nieuwe beloningshoofdstuk (hoofdstuk 3) in de CAR-UWO per 1 januari 2016, zijn oude begrippen in de CAR-UWO door nieuwe vervangen en zijn verwijzingen aangepast of verwijderd. De gewijzigde tekst van de CAR-UWO is door het Algemeen Bestuur BARorganisatie op 14 juni 2016 vastgesteld. In het verlengde daarvan is nu ook de volledige toelichting op de CAR-UWO aangepast (bijlage 2). Daarnaast zijn nog enkele wijzigingen in de toelichting bij artikelen in hoofdstuk 3 doorgevoerd (bijlage 1). De wijzigingen in de (toelichting op de) CAR-UWO treden met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 in werking. 2. IKB-regeling (LOGA-brief met kenmerk U / verseon ) In het cao akkoord is afgesproken om het Individueel Keuzebudget (IKB) in te voeren. De ledenbrief gaat over de definitieve IKB regeling. Deze regeling treedt in werking op 1 januari Per 1 januari 2017 krijgt iedere medewerker de beschikking over een individueel keuzebudget (IKB), een maandelijks budget dat de medewerker kan inzetten voor door hem/haar gekozen doelen. Met het IKB krijgt de medewerker meer keuzevrijheid. Het IKB is opgebouwd uit de volgende bronnen: vakantietoelage (8%), eindejaarsuitkering (6%), levensloopbijdrage (1,5%) en de financiële tegenwaarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof (naar rato van het aantal uren dienstverband), wat overeenkomt met 0,8% van het salaris. In totaal bedraagt het IKB maandelijks circa 16,3% van het salaris. Medewerkers kunnen het IKB elke maand besteden of reserveren (opsparen). Het IKB dat binnen een kalenderjaar wordt opgebouwd moet ook binnen het kalenderjaar worden besteed. Het budget dat resteert aan het einde van het kalenderjaar wordt in december uitbetaald. Het IKB kan besteed worden aan: geld (uitbetaling IKB), het kopen van verlof tot maximaal vier maal de aanstellingsduur, het financieren van een opleiding en aan door de werkgever toegevoegde bestedingsdoelen (zie BAR-regeling Individueel Keuzebudget). Met de invoering van het IKB komt hoofdstuk 4A (Uitwisselen van arbeidsvoorwaarden, oftewel de cafetariaregeling ) in de CAR-UWO te vervallen. Tevens vervalt de aanspraak op de vakantietoelage van 8% (artikel 6:3 CAR-UWO), de aanspraak op de eindejaarsuitkering van 6% (artikel 3:18a CAR- UWO), de aanspraak op de levensloopbijdrage van 1,5% (artikel 6a:7 CAR-UWO). Met ingang van 1 januari 2017 is de aanspraak op vakantieverlof verminderd tot 144 uur wettelijk vakantieverlof per kalenderjaar. De financiële tegenwaarde van 14,4 uur bovenwettelijk vakantieverlof is per diezelfde datum opgenomen in het IKB. De wijzigingen in de CAR-UWO hebben financiële gevolgen. In de BAR-begroting 2017 is aangekondigd dat de omschakeling de periode van opbouw van de vakantietoelage van juni t/m mei naar januari t/m december (in het IKB) betekent dat in 2017 eenmalig meer vakantiegeld wordt uitgekeerd dan in andere jaren. In de jaarrekening 2016 wordt dit verantwoord. In de kaderbrief 2017 is aangekondigd dat door het omzetten van 14,4 uur bovenwettelijk verlof per fte naar geld (IKB) sprake kan zijn van een stijging van de salarislasten. Aan de andere kant kan er sprake zijn van een daling van de salarislasten als medewerkers verlof (terug)kopen. De mogelijkheden voor het kopen van verlof worden met de inwerkingtreding van de IKB regeling immers uitgebreid. Het is nog niet duidelijk wat het effect per saldo is. Als blijkt dat een stijging van de salarislasten aan de orde is dan zal dit bij de jaarrekeningen verantwoord worden. De wijzigingen in de CAR-UWO treden per 1 januari 2017 in werking.

5 3. Collectieve zorgverzekering 2017 (VNG informatiebrief met kenmerk U / verseon ) In deze ledenbrief is informatie opgenomen over de collectieve zorgverzekering. De VNG heeft per 1 januari 2017 een nieuwe collectieve zorgverzekering afgesloten met drie zorgverzekeraars, te weten CZ, IZA en Menzis. De overeenkomst loopt tot 1 januari 2020 en kan verlengd worden met één jaar tot 1 januari Regeling Individueel Keuzebudget BAR-organisatie (verseon ) In de IKB-regeling van de CAR-UWO is de mogelijkheid opgenomen voor de werkgever om aanvullende bronnen en bestedingsdoelen aan de IKB-regeling toe te voegen. Deze aanvullende bronnen en bestedingsdoelen moeten dan in een lokale regeling Individueel Keuzebudget worden opgenomen. In de BAR-organisatie zijn momenteel twee rechtspositieregelingen gebaseerd op het huidige hoofdstuk 4a (Uitwisselen van arbeidsvoorwaarden, oftewel de cafetariaregeling ) van de CAR-UWO, te weten de regeling Uitruil eindejaarsuitkering vergoeding woon-werkverkeer BAR-organisatie en Regeling Flexibele arbeidsvoorwaarden BAR-organisatie. Met de invoering van de IKB-regeling komt hoofdstuk 4a te vervallen. In de huidige regeling Uitruil eindejaarsuitkering vergoeding woon-werkverkeer BAR-organisatie kunnen medewerkers de fiscale ruimte in de vergoeding voor woon-werkverkeer uitruilen tegen de bruto eindejaarsuitkering. De medewerker houdt dan een hoger netto salaris over. De BAR-organisatie faciliteert deze uitruilmogelijkheid; er zijn voor de werkgever geen kosten aan verbonden. Vanaf 1 januari 2017 is er echter geen eindejaarsuitkering meer om mee uit te ruilen. De uitruil zal dus moeten plaatsvinden met het (maandelijkse) IKB in plaats van met de (jaarlijkse) eindejaarsuitkering. In de huidige Regeling Flexibele arbeidsvoorwaarden is geregeld dat de werkgever een deel van de vrije ruimte in de werkkostenregeling ter beschikking stelt aan de medewerkers ter vervanging van de oude cafetariaregelingen (fietsregeling, vakbondscontributie). Met deze regeling kunnen medewerkers een deel van hun bruto vakantietoelage uitruilen voor een hoger netto salaris. Ook hier zijn voor de werkgever geen kosten aan verbonden, zolang de werkgever binnen de totale beschikbare vrije ruimte blijft. Vanaf 1 januari 2017 is er echter geen vakantietoelage meer om mee uit te ruilen. De uitruil zal dus moeten plaatsvinden met het (maandelijkse) IKB in plaats van met de (jaarlijkse) vakantietoelage. De regeling Uitruil eindejaarsuitkering vergoeding woon-werkverkeer BAR-organisatie en Regeling Flexibele arbeidsvoorwaarden zijn nu vertaald naar de nieuwe Regeling Individueel Keuzebudget. De uitruilmogelijkheden zijn opgenomen als aanvullende bestedingsdoelen in het individueel keuzebudget. Dit betekent dat de medewerker een deel van zijn bruto IKB kan uitruilen voor een hoger netto salaris. De voorzieningen voor de medewerkers zijn hiermee onveranderd gebleven. Voor de werkgever betekent de omzetting van een jaarlijkse uitruil naar een maandelijkse uitruil dat de besteding van de vrije ruimte in de werkkostenregeling organisatiebreed met circa op jaarbasis toeneemt. Tenslotte is in de nieuwe Regeling Individueel Keuzebudget opgenomen dat de medewerker zijn/haar IKB ook mag besteden aan een (extra) storting in het ABP ExtraPensioen. Hier zijn voor de werkgever geen kosten aan verbonden. De rechtspositieregeling Individueel Keuzebudget BAR-organisatie treedt in werking per 1 januari 2017 onder gelijktijdige intrekking van de rechtspositieregelingen Uitruil eindejaarsuitkering vergoeding woon-werkverkeer BAR-organisatie en Regeling Flexibele arbeidsvoorwaarden BARorganisatie.

6 5. Verlofregeling BAR-organisatie (verseon ) In de verlofregeling zijn de volgende wijzigingen verwerkt; - De verlofregeling is aangepast als gevolg van de Europese regelgeving over wettelijk en bovenwettelijk verlof en de verval en verjaringstermijnen (LOGA-circulaire ECWGO/U van 2 oktober 2014). Voor de volledigheid wordt in deze regeling verwezen naar de afspraken in de CAR-UWO, zoals het onderscheid tussen wettelijk- en bovenwettelijk verlof (artikel 2) en de verval/verjaringstermijn (artikel 9) van het vakantieverlof. - Naar aanleiding van LOGA-circulaire ECWGO/U van 29 juni 2016 over de IKB-regeling is hoofdstuk 4a (Uitwisselen van arbeidsvoorwaarden) per 1 januari 2017 geschrapt. De mogelijkheid tot het verkopen van verlof (artikel 4a1) is verplaatst naar artikel 3:36 (verkoop van vakantie-uren) van de CAR-UWO. Het kopen van verlof is met de inwerkingtreding van de IKB regeling uitgebreid. Het verkopen van verlof is vanwege zwaarwegende bedrijfsbelangen (geen budget beschikbaar) nog steeds niet mogelijk (besluit Algemeen Bestuur d.d Beleidsnotitie Harmonisatie Arbeidsvoorwaarden). Met de inwerkingtreding van het IKB per 1 januari 2017 vervalt 14,4 uur bovenwettelijk verlof (CAR-UWO). - Op 5 mei 2015 (lustrumjaar Bevrijdingsdag) hebben de gemeentehuizen normale openingstijden gehad. Zowel door de besturen als de directieraad is de wens uitgesproken om de gemeentelijke locaties op 5 mei in lustrumjaren te sluiten. Een besluit over de sluiting van gemeentelijke locaties is aan het bevoegd gezag van de gemeente Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Een besluit over het aanwijzen van 5 mei in lustrumjaren als verplichte vrije dag voor de medewerkers is aan het Algemeen Bestuur. De ondernemingsraad (5 april 2016) heeft ingestemd met de aanwijzing van 5 Mei in lustrumjaren als verplichte vrije dag waarvoor de medewerker het (feestdagen)verlof opneemt dat nodig is volgens zijn/haar werkritme. De verplichte vrije dag op 5 mei in lustrumjaren is in de verlofregeling opgenomen, onder voorbehoud van het besluit van het bevoegd gezag van de gemeente Ridderkerk, Albrandswaard en Barendrecht om de gemeentelijke locaties op 5 mei in lustrumjaren te sluiten. De gewijzigde verlofregeling treedt in werking per 1 januari Regeling Nevenwerkzaamheden BAR-organisatie (verseon ) De regeling Nevenwerkzaamheden is gewijzigd omdat de procedure van aan- en afmelding van nevenwerkzaamheden is gewijzigd van een papieren formulier naar een digitaal formulier. Dit betreft een administratieve wijziging. De gewijzigde regeling treedt met terugwerkende kracht per 1 juni 2016 in werking.

Gemeente Albrandswaard

Gemeente Albrandswaard RAADSBESLUIT Onderwerp Wijzigingen in de CAR-UWO 2016 Griffie Commissie BBVnummer: Datum vergadering/ agendanummer Kenmerk 1172121 Openbaar De raad van de gemeente ; Gelezen het advies van het presidium

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders Openbaar Registratienummer: 229134 Portefeuillehouder: De heer P. de Koning Datum voorstel: 5 oktober 2016 Afdeling: BV P&O agendapunt 2 Niet openbaar, want ook toelichten in paragraaf communicatie Onderwerp/Titel:

Nadere informatie

ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14

ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft IKB regeling Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600995 Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 bijlage(n) 1

Nadere informatie

LOGA. Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden GPD 01.07, CMHF

LOGA. Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden GPD 01.07, CMHF LOGA k ArbeidszakenIVNI:. FNV Overheb:1 (:NV Overheid CMHF GPD 01.07,2015 0001 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Cemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatiecentrum tel.

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Daar waar de term gemeente wordt gebruikt moet Regio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE

ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE Onderwerp: Wijzigingen CAR-UWO (Cao Gemeenten) periode januari augustus 2015 Inleiding De BAR-organisatie is aangesloten bij de CAR-UWO, de Cao voor gemeenten. Wij zijn

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00173 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB. Portefeuilehouder Adam Elzakalai

Nota van B&W. onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB. Portefeuilehouder Adam Elzakalai Nota van B&W onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB Portefeuilehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 7 maart 2017 inlichtingen Hester van Dijk (+31235674855) Registratienummer 2017.0009677

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE

ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE Onderwerp: Wijzigingen CAR-UWO (Cao Gemeenten) periode november 2015 t/m april 2016 Inleiding De BAR-organisatie is aangesloten bij de CAR-UWO, de Cao voor gemeenten. Wij

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot medio maart 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. De definitieve LOGA-circulaire met

Nadere informatie

Invoering Individueel Keuzebudget (IKB)

Invoering Individueel Keuzebudget (IKB) Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Invoering Individueel Keuzebudget (IKB) Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees In het cao-akkoord 2013-2015 is afgesproken om het Individueel Keuzebudget

Nadere informatie

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017)

Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per 1 januari 2017) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Stadskanaal. Nr. november Gemeente Stadskanaal: Besluit tot wijziging CAR-UWO (per januari ) Het college van burgemeester en wethouders; Gelezen de ledenbrief

Nadere informatie

^^ti^n^, GESCAND OP 3 O JUNI Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling. Page 1 of2. Tjoelker, Nicolien. Gemeente Oostzaan.

^^ti^n^, GESCAND OP 3 O JUNI Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling. Page 1 of2. Tjoelker, Nicolien. Gemeente Oostzaan. Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling Tjoelker, Nicolien Onderwerp: FW: Lbr. 16/053 CvA/LOGA 16/14 - IKB regeling Oostzaan Page 1 of2 GESCAND OP 3 O JUNI 2016 Gemeente Oostzaan Van: VNG [mailto:vng=vng.nl@maill53.atllol.mcdlv.net]

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget (IKB)

Individueel Keuzebudget (IKB) Veel gestelde vragen Individueel Keuzebudget (IKB) De onderstaande vragen en antwoorden zijn gebaseerd op de tot eind juni 2016 door de VNG gepubliceerde informatie. Dit is slechts een selectie van de

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE

ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE ALGEMEEN BESTUUR BAR-ORGANISATIE Onderwerp: BAR HRM (rechtspositie) regeling en instrumenten Kern van de zaak: De meeste HRM (rechtspositie) regelingen en instrumenten met instemming van de medezeggenschapsorganen

Nadere informatie

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland GEMEENTE lansingerland Decentrale regelgeving Overheidsorganisatie Organisatie die de regeling vaststelt Vastgesteld door Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Individueel Keuzebudget. Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016

Individueel Keuzebudget. Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016 Individueel Keuzebudget Informatiebijeenkomst aangesloten organisaties 12 februari 2016 Wie zijn wij Roelianne Wevers: Projectleider implementatie IKB sector gemeenten Marcel Marra: Petra den Boer: Projectsecretaris

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Regio Rivierenland Nr. 449 6 mei 2019 Besluit van het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling Regio Rivierenland

Nadere informatie

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden

IKB. Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden IKB Het Individueel Keuzebudget in de Drechtsteden Wat is het IKB? Vanaf 1 januari 2017 krijg je naast je salaris ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is afgesproken

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00180 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

Gemeente Elburg Nummer. Domeinmanager. F.A. de Lange. Portefeuillehouder. Domein. Bedrijfsvoering. Advies van.

Gemeente Elburg Nummer. Domeinmanager. F.A. de Lange. Portefeuillehouder. Domein. Bedrijfsvoering. Advies van. 1 3B en W - advies Gemeente Elburg Domeinmanager Portefeuillehouder Domein Advies van Datum advies Advies O.R. I.o.m. I.o.m. wijkcontactambtenaar F.A. de Lange Bedrijfsvoering Erik Nieuwenhuis 13-9-2016

Nadere informatie

Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 151215 1 november 2016 Vierde wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

zaaknummer: , , blad: 1/8 datum nota:

zaaknummer: , , blad: 1/8 datum nota: 6 B&W-nota gemeente zaaknummer: 119119, 120817, 125725 blad: 1/8 datum nota: 7-12-2016 programma: 14. Dienstv., organisatie en intergem. samenw. werkdoel:617 - Arbeidsvoorwaarden en cafetariamodel onderwerp:

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 16A Datum: 11 oktober Team: Communicatie en Personeel

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 16A Datum: 11 oktober Team: Communicatie en Personeel VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 16A.01012 Datum: 11 oktober 2016 Team: Communicatie en Personeel Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: Salarisadministratie,

Nadere informatie

Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017

Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 CVDR Officiële uitgave van Overbetuwe. Nr. CVDR438604_1 13 februari 2018 Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 Ons

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Werk en Inkomen Lekstroom. Nr. 84 2 februari 2017 Wijziging CAR/UWO Werk en Inkomen Lekstroom ECWGO/U201600159 Het dagelijks

Nadere informatie

B&W. Voordracht voor de collegevergadering van 27 september 2016

B&W. Voordracht voor de collegevergadering van 27 september 2016 Nummer ZD2016-005434 Directie directie middelen en control Portefeuille Agendapunt B0 Tekst van openbare besluiten wordt gepubliceerd Onderwerp Collegevoordracht inzake wijziging rechtspositieregeling

Nadere informatie

Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling

Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 18215 3 februari 2017 Negenenveertigste wijziging Arbeidsvoorwaardenregeling Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling RUD Zuid-Limburg Nr. 718 20 december 2017 IKB-regeling RUD Zuid-Limburg Het Dagelijks Bestuur van de RUD Zuid-Limburg

Nadere informatie

dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in verband met de invoering van het Individueel KeuzeBudget;

dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in verband met de invoering van het Individueel KeuzeBudget; De werkgeverscommissie griffie van Krimpen aan den IJssel gelezen de LOG A-brief van: a. 29 juni 2016, onderwerp 1KB regeling (Individueel KeuzeBudget) ; dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in

Nadere informatie

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering

Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassing AGN aan nieuwe collectieve zorgverzekering Programma Bestuur & Middelen Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Vanaf 1 januari 2017 hebben gemeenten een

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/083 CvA/LOGA: 16/19

ECWGO/U Lbr. 16/083 CvA/LOGA: 16/19 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 2 betreft CARUWO-wijzigingen als gevolg van invoering IKB ons kenmerk ECWGO/U201601310 Lbr.

Nadere informatie

Gemeenten kunnen lokaal bronnen en doelen toevoegen.

Gemeenten kunnen lokaal bronnen en doelen toevoegen. gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Individueel Keuzebudget (IKB) Portefeuillehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 22 november 2016 inlichtingen Hester van Dijk (+31235674855) Registratienummer

Nadere informatie

Regeling Cafetariamodel

Regeling Cafetariamodel Regeling Cafetariamodel Categorie 1 nummer 1 (Ter uitvoering van hoofdstuk 4a van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR), en de bepalingen van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Vastgesteld bij

Nadere informatie

Regeling fiscale uitruil 1KB

Regeling fiscale uitruil 1KB De werkgeverscommissie griffie van Krimpen aan den IJssel besluit:» gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet;» gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;» gelet op Wet op de loonbelasting 1964;» gelet op

Nadere informatie

invoering van het IKB per 1 januari 2017 na bereikte overeenstemming met de commissie voor georganiseerd

invoering van het IKB per 1 januari 2017 na bereikte overeenstemming met de commissie voor georganiseerd GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maassluis. Nr. 17371 2 februari 2017 Wijziging CAR-UWO gemeente Maassluis Besluit college van B en W d.d. 20 december 2016 Onderwerp: Individueel Keuze Budget

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/039 CvA/LOGA 16/11

ECWGO/U Lbr. 16/039 CvA/LOGA 16/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 2 betreft Revisie integrale toelichting bij de CARUWO Samenvatting ons kenmerk ECWGO/U201600848

Nadere informatie

Openbaar. Eenmalige uitkeringen. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Bestuur & Middelen.

Openbaar. Eenmalige uitkeringen. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Bestuur & Middelen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eenmalige uitkeringen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Door de afspraak in het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Personele gevolgen Deze aanpassingen hebben geen directe personele gevolgen voor de gemeente Alkmaar.

Personele gevolgen Deze aanpassingen hebben geen directe personele gevolgen voor de gemeente Alkmaar. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alkmaar. Nr. 175887 14 december 2016 91ste wijziging CAR-LAR gemeente Alkmaar Vergadering: 29-11-2016 Onderwerp 91ste wijziging CAR-LAR Individueel Keuzebudget

Nadere informatie

Besluitenlijst college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf

Besluitenlijst college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf Besluitenlijst college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Ooststellingwerf Week 50 13 december 2016 ( ) Aanpassingen CAR-UWO aan nieuw contract collectieve zorgverkering Portefeuillehouder:

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 15/093 CvA/LOGA 15/15

ECWGO/U Lbr. 15/093 CvA/LOGA 15/15 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Tekst CARUWO in verband met herziening hoofdstuk 3 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501937 Lbr.

Nadere informatie

aanpassing CAR-UWO aan ECWGO/U november 2016 nieuwe collectieve LIN: 16/089 zoraverzekerina CvA/LOGA 16/20

aanpassing CAR-UWO aan ECWGO/U november 2016 nieuwe collectieve LIN: 16/089 zoraverzekerina CvA/LOGA 16/20 ,1,!!!!!1611,LIJI1J (LO GA 1dszaken./VNG Overheid CNV Overheid CMHF Brief aan de leden T.a.v. het college en della.: 14) GPD 25.11.2016 0124 Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatiecentrum

Nadere informatie

Diverse wijzigingen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling

Diverse wijzigingen in de gemeentelijke arbeidsvoorwaardenregeling Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden www.reuseldemierden.nl/bekendmakingen Nummer : 2017-023 Datum : 24 februari 2017 Diverse wijzigingen

Nadere informatie

Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling (CAR-UWO) Alphen aan den Rijn 2016

Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling (CAR-UWO) Alphen aan den Rijn 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alphen aan den Rijn. Nr. 29983 23 februari 2017 Wijziging Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling (CAR-UWO) Alphen aan den Rijn 2016 Het college van burgemeester

Nadere informatie

ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05

ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA 14/05 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft uitwerking cao 2013-2015 (3) salarismaatregelen uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201401852 Lbr. 14/070 CvA/LOGA

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Wijziging CAR-UWO. 22 december Officiële uitgave van gemeente Olst-Wijhe.

GEMEENTEBLAD. Nr Wijziging CAR-UWO. 22 december Officiële uitgave van gemeente Olst-Wijhe. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Olst-Wijhe. Nr. 181955 22 december 2016 Wijziging CAR-UWO Burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe, Gelet op 160, eerste lid onder c van de Gemeentewet, BESLUITEN

Nadere informatie

Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord redactionele onvolkomenheden hersteld

Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord redactionele onvolkomenheden hersteld Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging in de AGN uitwerking van het arbeidsvoorwaardenakkoord 2013-2015 redactionele onvolkomenheden hersteld Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling

Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 6726 13 januari 2017 Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling De arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren zijn vastgelegd in de gemeentelijke

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Toelichting Lokale IKB-regeling Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen

Toelichting Lokale IKB-regeling Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Toelichting Lokale IKB-regeling Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen Laatste update De lokale IKB-regeling is geschreven naar aanleiding van de LOGA-circulaire van 29 juni 2016 (ECWGO/U201600995)

Nadere informatie

HEEmSkEl'k. IKB-regeling Heemskerk oktober gemeente BIVO/2016/30259 Z021FEC6901

HEEmSkEl'k. IKB-regeling Heemskerk oktober gemeente BIVO/2016/30259 Z021FEC6901 gemeente HEEmSkEl'k IKB-regeling Heemskerk 2017 12 oktober 2016 BIVO/2016/30259 Z021FEC6901 IKB-REGELING HEEMSKERK 2017 Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen 1 Begripsomschrijving 2 Uitgesloten van deelname

Nadere informatie

VASTSTELLING 1e wijziging CAR/UWO gemeente Steenbergen

VASTSTELLING 1e wijziging CAR/UWO gemeente Steenbergen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Steenbergen. Nr. 172422 8 december 2016 VASTSTELLING 1e wijziging CAR/UWO gemeente Steenbergen Burgemeester en wethouders van Steenbergen: Gezien de ledenbrieven

Nadere informatie

Regeling keuzemodel arbeidsvoorwaarden voor de organisaties Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Servicepunt71

Regeling keuzemodel arbeidsvoorwaarden voor de organisaties Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Servicepunt71 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leiderdorp Nr. 105822 22 juni 2017 Regeling keuzemodel arbeidsvoorwaarden voor de organisaties Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Servicepunt71

Nadere informatie

4 b. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiimi ADVIESNOTA AAN B&W HEHAHDELD 2» " Postregistratienummer

4 b. iiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiimi ADVIESNOTA AAN B&W HEHAHDELD 2»  Postregistratienummer qemegľitg ADVIESNOTA AAN B&W Onderwerp en inhoud Adviesnota B&W Vaststellen LOGA circulaires ECWGO/U201401851, ECWGO/U201401852 en ECWGO/U201500231: uitwerking CAO 2013-2015 Postregistratienummer iiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiimi

Nadere informatie

Feitelijke informatie De drie circulaires van het LOGA betreffen een uitwerking van de nieuwe CAO voor het gemeentepersoneel.

Feitelijke informatie De drie circulaires van het LOGA betreffen een uitwerking van de nieuwe CAO voor het gemeentepersoneel. Zaaknummer: 00409457 Onderwerp: wijziging CAR-UWO vanwege nieuwe CAO 2013-2015 Collegevoorstel Inleiding Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt met

Nadere informatie

Wijzigen rechtspositieregeling in verband met de invoering van het Individueel Keuzebudget

Wijzigen rechtspositieregeling in verband met de invoering van het Individueel Keuzebudget GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 169855 5 december 2016 Wijzigen rechtspositieregeling in verband met de invoering van het Individueel Keuzebudget Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden Gewijzigd op 27 juni 2018 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Waaraan kunt u het IKB besteden?... 4 Fiscale consequenties...

Nadere informatie

(070) 373 8021. Wijziging salarisbedragen, eindejaarsuitkering en levensloop Lbr. 08/31 CvA/LOGA 08/08. 17 maart 2008

(070) 373 8021. Wijziging salarisbedragen, eindejaarsuitkering en levensloop Lbr. 08/31 CvA/LOGA 08/08. 17 maart 2008 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 uw kenmerk bijlage(n) 18 betreft Wijziging salarisbedragen, ons kenmerk ECCVA/U200800195 eindejaarsuitkering en levensloop Lbr.

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 178001 16 december 2016 Wijziging Besluit salaris, vergoedingen, toelagen en uitkeringen 2016, Uitvoeringsregeling salaris, vergoedingen, toelagen

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20

ECWGO/U Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft aanpassing CAR-UWO aan nieuwe collectieve uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201601499 Lbr: 16/089 CvA/LOGA 16/20

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr.15/054 LOGA/ECWGO 15/11

ECWGO/U Lbr.15/054 LOGA/ECWGO 15/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Overgangsrecht en toelichting hoofdstuk 3 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501194 Lbr.15/054

Nadere informatie

Wijzigingen CAR UWO als gevolg van invoering IKB. Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland heeft op 29 november 2016 besloten:

Wijzigingen CAR UWO als gevolg van invoering IKB. Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland heeft op 29 november 2016 besloten: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Steenwijkerland. Nr. 173284 9 december 2016 Wijzigingen CAR UWO als gevolg van invoering IKB Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland heeft

Nadere informatie

Gelet op de LOGA- circulaire van 29 juni 2016, U en 10 november 2016, U2016,

Gelet op de LOGA- circulaire van 29 juni 2016, U en 10 november 2016, U2016, Bijlage B1 ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE MAASTRICHT Burgemeester en wethouders van Maastricht, Gelet op de LOGA- circulaire van 29 juni 2016, U201600995 en 10 november 2016, U2016, Besluiten de Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U Lbr. 16/083 CvA/LOGA: 16/19

uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U Lbr. 16/083 CvA/LOGA: 16/19 \,!3091\1109M LOGA GPD 14.11.2016 0067 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 2

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst de Vallei Nr. 72 7 februari 2018 REGELING TOT WIJZIGING VAN DE CAR/UWO GELDERSE OMGEVINGSDIENSTEN Het

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U Lbr. 13/014 CvA/LOGA 13/07

uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U Lbr. 13/014 CvA/LOGA 13/07 Van: VNG [mailto:vng@vng.nl] Verzonden: donderdag 21 februari 2013 11:47 Aan: Gemeente Brummen Onderwerp: Ledenbrief 13/014: Technische wijziging hoofdstuk 19 informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00850 Datum: 20 juli 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget

Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Aanpassing van de CAO Energie 2009 2010 als gevolg van de invoering van het Benefit Budget Gewijzigde CAO-artikelen Artikel 1.3 Structuur 1. Voor de bedrijven geldt tevens een bedrijfs-cao waarin nadere

Nadere informatie

CAR-UWO wijzigingen i.v.m. aandachtspunten in verband met invoering nieuw hoofdstuk 3 CAR en technische wijzigingen

CAR-UWO wijzigingen i.v.m. aandachtspunten in verband met invoering nieuw hoofdstuk 3 CAR en technische wijzigingen Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden www.reuseldemierden.nl/bekendmakingen Nummer : 2017-015 Datum : 24 februari 2017 CAR-UWO wijzigingen

Nadere informatie

ECWGO/U201501192 Lbr. 15/057 CVA/ LOGA 15/11

ECWGO/U201501192 Lbr. 15/057 CVA/ LOGA 15/11 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft pensioenakkoord en salarismaatregelen 2015-2016 Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201501192 Lbr.

Nadere informatie

Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z83296\Raad-00153/18. gelezen het voorstel van de werkgeverscommissie van 27 juni 2016;

Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z83296\Raad-00153/18. gelezen het voorstel van de werkgeverscommissie van 27 juni 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bronckhorst. Nr. 139546 11 oktober 2016 Invoering nieuw beloningshoofdstuk 3 CAR Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer Z83296\Raad-00153/18 De

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr:15/027 CvA/LOGA 15/07

ECWGO/U Lbr:15/027 CvA/LOGA 15/07 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201500764

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U Lbr: 12/059 ECCvA/LOGA 12/09

uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U Lbr: 12/059 ECCvA/LOGA 12/09 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Uitwerking CAO Salarismaatregelen uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201200956 Lbr: 12/059 ECCvA/LOGA 12/09 bijlage(n)

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04

ECWGO/U Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Technische wijzigingen CARUWO uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600266 Lbr. 16/008 CvA/LOGA 16/04 bijlage(n)

Nadere informatie

ons kenmerk ECWGO/U Lbr. 16/022 CvA/Loga: 16/10

ons kenmerk ECWGO/U Lbr. 16/022 CvA/Loga: 16/10 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft FLO-overgangsrecht: wijziging leeftijdsafhankelijke factoren uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201600650 Lbr.

Nadere informatie

Å hi y. 1 V!) Vraag. ü D ū O n. lingewaard. Voorstel voor burgemeester en wethouders. gemeente

Å hi y. 1 V!) Vraag. ü D ū O n. lingewaard. Voorstel voor burgemeester en wethouders. gemeente gemeente lingewaard Voorstel voor burgemeester en wethouders Portefeuillehouder M.H.F. Schuurmans-Wijdeven Team Personeel en Organisatie Opgesteld door M. Korver 23 februari 2015 Registratienummer 15INT00499

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Wijzigingen CAR-UWO, invoering individueel keuzebudget (IKB)

Collegevoorstel. Zaaknummer Wijzigingen CAR-UWO, invoering individueel keuzebudget (IKB) Zaaknummer 00476156 Onderwerp Wijzigingen CAR-UWO, invoering individueel keuzebudget (IKB) Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Per 1 januari 2017 wordt als onderdeel van de nieuwe cao gemeenten

Nadere informatie

Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U

Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U Gelezen de circulaire van het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden d.d. 22 november 2018, nr. TAZ/U201801056 B e s l u i t : De tekst van de CAR-UWO als volgt te wijzigen: A. In hoofdstuk

Nadere informatie

Argumentatie: 1a. Voor medewerkers met een arbeidsbeperking zijn aanvullende afspraken opgenomen in de CAR-UWO

Argumentatie: 1a. Voor medewerkers met een arbeidsbeperking zijn aanvullende afspraken opgenomen in de CAR-UWO VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00697 Onderwerp: Wijziging arbeidsvoorwaarden - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Het LOGA heeft afspraken gemaakt over

Nadere informatie

(070) 373 8393. technische wijziging hoofdstuk 19 ECCVA/U201300207 Lbr. 13/014 CvA/LOGA 13/07 Samenvatting. 21 februari 2013

(070) 373 8393. technische wijziging hoofdstuk 19 ECCVA/U201300207 Lbr. 13/014 CvA/LOGA 13/07 Samenvatting. 21 februari 2013 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 1 betreft ons kenmerk technische wijziging hoofdstuk 19 ECCVA/U201300207 Lbr. 13/014 CvA/LOGA

Nadere informatie

In de afgelopen periode werden een aantal circulaires ontvangen van het LOGA die een wijziging van de CAR-UWO betreffen.

In de afgelopen periode werden een aantal circulaires ontvangen van het LOGA die een wijziging van de CAR-UWO betreffen. Zaaknummer 00509846 Onderwerp Wijzigingen CAR-UWO 2017-1 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Het College voor Arbeidszaken (CvA) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt met de

Nadere informatie

ECCVA/U Lbr: 12/101 CvA/LOGA 12/14

ECCVA/U Lbr: 12/101 CvA/LOGA 12/14 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Aanstelling in algemene dienst Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201201481 Lbr: 12/101 CvA/LOGA 12/14

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden 2017 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Hoe is het Individueel Keuze Budget opgebouwd... 4 Waaraan kunt u het IKB besteden?...

Nadere informatie

Bij de Vergoedingsregeling inconveniënten is een bijlage opgenomen met daarin de indeling van de

Bij de Vergoedingsregeling inconveniënten is een bijlage opgenomen met daarin de indeling van de Samenvatting Bij de Vergoedingsregeling inconveniënten is een bijlage opgenomen met daarin de indeling van de inconveniëntenfuncties in de verschillende categorieën. Deze bijlage is verouderd: oude benamingen

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Wijzigingen AGN i.v.m. wijziging zorgverzekering

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Wijzigingen AGN i.v.m. wijziging zorgverzekering Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijzigingen AGN i.v.m. wijziging zorgverzekering Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting Op 1 januari

Nadere informatie

2. Het salaris en de toegekende salaristoelage(n), tezamen vermeerderd met 8%, worden uitgedrukt in een bedrag per uur

2. Het salaris en de toegekende salaristoelage(n), tezamen vermeerderd met 8%, worden uitgedrukt in een bedrag per uur Bijlage 1 Wijzigingen in het Reglement Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant als gevolg van circulaires ECWGO/U201601310 en ECWGO/U201600995 per 1 januari 2017 A. Aan artikel 1:1

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/014 CvA/Loga 16/06

ECWGO/U Lbr. 16/014 CvA/Loga 16/06 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 1 betreft Aandachtspunten i.v.m. invoering nieuw hoofdstuk 3 CAR ons kenmerk ECWGO/U201600450

Nadere informatie

ECWGO/U201401851 Lbr. 14/069 CvA/LOGA 14/04

ECWGO/U201401851 Lbr. 14/069 CvA/LOGA 14/04 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft cao 2013-2015 (2) car-uwo teksten uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201401851 Lbr. 14/069 CvA/LOGA 14/04 bijlage(n)

Nadere informatie

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels omtrent het individueel keuzebudget Regeling IKB Gouda

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels omtrent het individueel keuzebudget Regeling IKB Gouda GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Gouda Nr. 63663 28 maart 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels omtrent het individueel keuzebudget

Nadere informatie

B&W-nota. gemeente Winterswijk. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota:

B&W-nota. gemeente Winterswijk. zaaknummer: blad: 1/5 datum nota: 2, B&W-nota gemeente zaaknummer: 126325 blad: 1/5 datum nota: 2-1-2017 programma: 14. Dlenstv., organisatie en intergem. samenw. werkdoel: 617 - Arbeidsvoorwaarden en cafetariamodel onderwerp: Wijziging

Nadere informatie

Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017

Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017 Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk; gelet op de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregelingen Uitwerkingsovereenkomst (CAR/UWO) van de gemeente

Nadere informatie

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING Versie: 1.0 Datum: 27-07-2016 Afdeling: HR & Payroll Solutions Versie: 1.0 HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Menu IKB 5 2.1

Nadere informatie

IJsselgemeenten. 2e Begrotingswijziging 2016

IJsselgemeenten. 2e Begrotingswijziging 2016 IJsselgemeenten 2e swijziging 2016 Gelijktijdig met de (geactualiseerde) begroting 2017 inclusief de meerjarenbegroting 2018 t/m 2020 stellen wij u voor om volgende begrotingswijziging in de begroting

Nadere informatie

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Artikel 1 Vastgesteld bij besluit van het college van bestuur van 7 november 2006, nr. 2006cb0252, zoals laatstelijk gewijzigd bij zijn besluit van 3 december

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. Datum 4 juli Ons kenmerk TAZ/U / Lbr. 19/050 Telefoon

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. Datum 4 juli Ons kenmerk TAZ/U / Lbr. 19/050 Telefoon Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 4 juli 2019 Ons kenmerk TAZ/U201900546/ Lbr. 19/050 Telefoon 070 373 83 93 College voor Arbeidszaken Bijlage(n) 1 Onderwerp ledenraadpleging Cao Gemeenten

Nadere informatie

Bijlage 1 bij ledenbrief ECCVA/U Bijlage 1 CAR teksten

Bijlage 1 bij ledenbrief ECCVA/U Bijlage 1 CAR teksten Bijlage 1 bij ledenbrief ECCVA/U201601310 Bijlage 1 CAR teksten A. Aan artikel 1:1 lid 1 wordt na onderdeel vv een nieuw onderdeel toegevoegd: ww vakantietoelage: jaarlijkse toelage van 8% van het salaris

Nadere informatie

ECCVA/U201001917 CvA/LOGA 10/17 Lbr. 10/086

ECCVA/U201001917 CvA/LOGA 10/17 Lbr. 10/086 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Aanvulling: Wijzigingen CAR n.a.v. ingangsdatum pensioen uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201001917 CvA/LOGA

Nadere informatie

ECWGO/U Lbr. 16/061 CvA/LOGA 16/15

ECWGO/U Lbr. 16/061 CvA/LOGA 16/15 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Toepassing hoofdstuk 3 CAR UWO op brandweerpersoneel uw kenmerk ons kenmerk ECWGO/U201502099 Lbr. 16/061 CvA/LOGA

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers waterschappen

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers waterschappen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 48348 29 augustus 2018 Wijziging bezoldiging politieke ambtsdragers waterschappen Ministerie van Binnenlandse Zaken en

Nadere informatie