Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: juli t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Tekening voorkant: Theo Oerlemans. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief).

2 Agenda 02 aug Liederentafel 03 aug Inzameling plastic verpakkingsafval 11 aug Achil vacantieloop 07 sept Inzameling plastic verpakkingsafval 07 sept Fietsen sept Megafeest Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 9 sept. Kopij aanleveren voor zondagavond 5 september uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 1 op vrijdag 6 augustus: Walter v.d. Borne Lauwersstraat 10 tel Harry v.d. Bruggen Hoogeindsestraat 7a tel Jan v.d. Sande Groenstraat 36 tel Frans Cattenstart Kerkpad 14 tel Thieu Veron Spaaneindsestraat 17 tel Groep 2 op vrijdag 20 augustus: Jan Vriens Groenstraat 34 tel Janus Bruurs Spaaneindsestraat 15 tel Cees Wijten Dorpsstraat 28 tel Jan de Laat Tuldensedijk 8 tel Cees Smolders Dorpsstraat 22 tel Groep 3 op vrijdag 3 september: Ad de Graaf Lowerik 20 tel Piet Meulenbroeks Lowerik 1 tel Ad van Hooydonk Spaaneindsestraat 2A tel Jan van Hoof Hoogeindsestraat 7 tel Wil Paulissen Hoogeindsestraat 5 tel Nijmeegse Vierdaagse Van harte Proficiat aan alle wandelaars die de Nijmeegse Vierdaagse hebben gelopen, in het byzonder aan Kim Frijters die liep met een bijzondere missie.

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 29 jul Rien Colsters 31 jul Jan van Dal 01 aug Nomi Roozen 02 aug Bo Op 't Hoog 02 aug Nova Verzeyl 02 aug Femke de Graaf 02 aug Nico Leeijen 03 aug Monique Leijten 04 aug Mirthe Lambregts 04 aug Lucas Norbart 06 aug Zaza Vriens 07 aug Nadie Paulissen 07 aug Sem de Turck 08 aug Dorrit Verzeyl 08 aug Roel van Dommelen 10 aug Mieke de Graaf 10 aug Sander Smolders 12 aug Maikel Welten 13 aug Bas Soetens 13 aug Lars van Dommelen 15 aug Rien v.d. Wouw 16 aug Piet Hesselmans 17 aug Sjors v d Borne 18 aug Fonsa Smolders 19 aug Pol Hesselmans 22 aug Ellen van Dommelen 23 aug Maud Hesselmans 25 aug Pim Hooijer 27 aug Eric Gerritsen 27 aug Wouter Smid 28 aug Chris Verzeyl 29 aug Carla Schepens 29 aug Sam Verzeyl 29 aug Wouter van Boxtel

4 Vervolg Felicitaties 30 aug Mijke van Gerven 30 aug Sandra van Dal 30 aug Lynn Op 't Hoog 30 aug Michiel van Liere 03 sep Amber van Gerven 03 sep Cindy Timmermans 04 sep Martje van Roovert 04 sep Giel Hesselmans 05 sep Ad van Dommelen 06 sep Mirte Roozen 06 sep Nelleke de Beer 06 sep Nina v Amersfort 07 sep Paul Lambregts 07 sep Nina van Amersfort 08 sep Cees Smolders Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

5 Hitte en gezondheid In de afgelopen tien jaar is het aantal warme dagen toegenomen. Veel mensen gaan er dan lekker op uit, pikken een terrasje of gaan naar het strand. Maar hitte kan ook heel vervelend zijn. Let erop dat u voldoende drinkt en inspanning vermijdt. Blijf uit de hitte en zorg voor koelte. Zorg ook goed voor elkaar! Drink voldoende Bij hoge temperaturen koelt het lichaam zichzelf door te zweten. Om goed te kunnen zweten is het belangrijk om extra te drinken. In een warme omgeving heeft het lichaam minimaal twee liter vocht per dag per dag nodig. Bij zware lichamelijke arbeid of een sportieve inspanning nog meer. Vermijd inspanning Vermijd grote inspanning als het buiten heet is, vooral tussen en uur. Bent u een sporter? Let dan extra op bij hitte. Op vindt u informatie over veel voorkomende warmteaandoeningen en tien tips om deze te voorkomen. Blijf uit de hitte Zoek de schaduw op. Blijft u in de zon? Draag dan een zonnehoedje om een zonnesteek te voorkomen. Bedek de huid en draag een zonnebril met uv-werende glazen. Smeer de onbedekte huid goed in met een anti-zonnebrandmiddel en herhaal dit elke twee uur. Zorg voor koelte Doe de zonwering in uw huis omlaag van zonsopgang tot zonsondergang. Ventileer en lucht uw huis, óók 's nachts. Als het kan; zet ramen en/of deuren in tegenover elkaar liggende gevels open. Gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warmte produceren, zoals computers. Maak gebruik van ventilatoren of (mobiele) airco's. Houd eventueel het platte dak nat.

6 Zorg voor elkaar Let bij hitte vooral op mensen die extra kwetsbaar zijn, zoals kleine kinderen en ouderen. Zorg dat kleine kinderen genoeg drinken en het niet te warm krijgen. Bescherm ze tegen zonnestraling. Kijk op voor tips, speciaal gericht op kinderen. Voor ouderen is het belangrijk om in koele ruimtes te verblijven en genoeg te drinken, ook als ze geen dorst hebben. Meer informatie Heeft u bij hitte vragen of klachten over uw gezondheid of medicijngebruik? Neem dan contact op met uw huisarts. Wilt u meer informatie over goed omgaan met hitte? Neem dan contact op met Bureau Gezondheid, Milieu en Veiligheid van de GGD'en Brabant en Zeeland, tel. (0900) Of kijk op bij Milieu en gezondheid. Haaikneutervlag De zomervakantie is gelukkig weer in zicht. Veel Esbekenaren trekken erop uit om hun welverdiende vakantie te vieren. Vast onderdeel van de bagage is sinds een aantal jaren de Haaikneutervlag! De Haaikneutervlag wordt steeds meer in verre oorden gesignaleerd al dan niet bij bekende gebouwen of andere toeristische plekken. Heb je een leuke vakantiefoto met de vlag mail deze dan naar nillis@haaikneuters.nl. Vermeld erbij waar en wanneer de foto is genomen. Zodra ze binnen zijn worden ze op haaikneuters.nl geplaatst. Veel vakantieplezier toegewenst! CV. De Haaikneuters.

7 Bogaard GC ESBEEK Tel.: inlichtingen: Frans of Maria

8 Beste haaikneuters, Hoewel de kletsaovond nog ver weg is, willen we toch even wat onder de aandacht brengen. Begin oktober willen we weer beginnen met de Aawmeutenakkudemie. Zou je graag een keer in de ton gaan maar heb je nog net een beetje steun of hulp nodig. Omdat veel beginnende tonpraters met dit probleem worstelen, is zes jaar geleden een initiatief opgestart dat hulp kan bieden: de aawmeut akkudemie. De akkudemie moet je zien als een cursus die je laat zien en ervaren wat de belangrijke onderdelen zijn van een 'buut' en je handvatten geeft om zelf een start te maken aan zo'n verhaal. Tevens biedt het je de mogelijkheid in een veilige omgeving zelf te proberen hoe zelf geschreven teksten en performance in de smaak vallen bij je mede akkudemen en bij de coaches. Deelname aan de akkudemie is dus vrijwillig, maar niet geheel vrijblijvend. Als je meedoet, verwachten we dat je 4 avonden (volledig en tijdig) aanwezig kunt zijn, dat je je tijdens de avonden proactief inzet en dat je je vooraf voorbereidt op de avond (jazeker... er is dus ook wat 'huiswerk'). Ook dit jaar is er alweer vanuit de andere dorpen veel interesse en omdat we ook wat Esbeekse mensen toe willen laten aan de cursus willen we vragen je tijdig aan te melden mocht je serieus geïnteresseerd zijn. Voor informatie William van Eekelen,

9 Familie Van Roovert heette in 1659 nog Maes door Jan van Helvoirt Sommige families zijn standvastig wat hun woonplaats betreft. Nemen we de namen Damen, Maas, Bosmans, Schellekens, Wijten, Van de Sande en Timmermans onder de loep, dan blijkt dat die al zeer lang in Esbeek voorkomen. Telgen van de familie Lambregts zien we al rond 1550 in Esbeek opduiken. De familie Bruurs spant uiteraard de kroon. Reeds sinds 16 generaties woont men nog steeds op precies hetzelfde aloude adres: het Spaendonckseynde. Een van de voorvaderen van Janus Bruurs gaf zelfs de naam aan dit Esbeekse gehucht: Henryc vander Spaendonck. Spaendonck is een verdwenen gehucht tussen Driehuizen op de Haghorst en Moergestel. Ook zijn er families die eeuwenlang in Esbeek woonden en eeuwen later onder een andere familienaam terugkeerden! Een prachtig voorbeeld daarvan is de huidige familie Van Roovert. De stamvader van deze familie heette Cornelis Maes en hij boerde op het Esbeekse Hoogeind. Zijn boerderijtje stond op het perceel tussen de boerderij van Vriens en die van Jan van de Sande. De gronden bij de boerderij waren: -Beemd de Prins; -Heerkens Beemt; -de Paeijacker; -de Santstede; -Wei in de Cromschut. De oude huisplaats heette na een fatale brand later dan ook Maessen Aanstede. Blijkens het verpondingsboek van 1656 bleef zijn zoon Adriaen ook in het ouderlijk huis wonen. Zijn andere zoon Mathijs boerde pal daarnaast in de huidige boerderij Van de Sande. Kleinzoon Jan Adriaen Cornelis Maes boerde ook nog op dezelfde plaats. Hij voegde daarna nog enkele percelen aan zijn boerderij toe: -Koeiwei; -Coolhof; -Santbergske. Zijn enige overgebleven broer heette Adriaen. Jan Maes zelf kreeg in Esbeek vijf kinderen: Lysken, Jan, Cees, Mathijs en Paulijn. Alle dopen werden ingeschreven in de Beekse doopboeken. Mathijs werd geboren op 31 augustus 1659 en vertrok later naar Rovert, tussen Poppel en Hilvarenbeek.

10 Jan van Roovert alias Maes bouwde een huis met zagerij in Esbeek In 1691 trouwde Mathijs voor de eerste keer met Clarijn Antonisse Willems. Zij was geboren in een hoeve die op de plaats stond waar later het oude Esbeekse postkantoor werd gebouwd, aan de noordkant van de Mostaard. Bij de geboorte van hun eerste kind stierven zowel het kind als de moeder. In 1694 hertrouwde hij met de Beerse Willemke Dierck Bertels. Op de vraag van de schepenen hoe hij heette antwoordde hij: "Mathijs Maes". Maar die hadden ze al drie en toen vervolgde hij: "Mathijs... van Rovert". In Diessen werd in 1695 Arnoldus geboren en in 1696 Cornelia. In 1702 stierf niet alleen zijn tweede vrouw, zij heette in het begraafboek inmiddels Willemke van Rovert, maar ook nog eens vier van zijn kinderen. De oorzaak was een zeer besmettelijke ziekte. Voor de derde keer huwde Mathijs van Rovert. Nu met Cathelijn Stevens in Uit dit huwelijk werden Adriaan in 1705 en Jan in 1706 geboren. In 1709 vertrok het gezin met behulp van een borgbrief naar de Beerzen. In 1715 trouwde Mathijs voor de vierde keer. Nu was Jenneke Vromans de bruid. Op 24 augustus 1722 zou Mathijs van Rovert (alias Maes) op het kerkhof van Oostelbeers begraven worden. Een verre afstammeling zou vanuit de Beerzen via Baarschot naar Esbeek terugkeren. Het was Jantje van Roovert die er aannemer zou worden.

11 Rode-Kruisvakantie Esbeek Met het Rode Kruis voor het tiende jaar 8 dagen op vakantie. Op zaterdag 10 juli vertrokken we met de bus naar Lemele. Dit is een kerkdorp van de gemeente Ommen in Overijssel. Ons onderkomen daar was een grote, moderne, zorgboerderij. Dit is een accommodatie die ingericht is voor ouderen en geestelijk- of lichamelijk gehandicapten. Het is omgeven door een prachtig park van enkele hectaren groot. Voor het bedienende- en verzorgende personeel moet je daar zelf zorgen, maar geen nood: wij hebben vrijwilligsters die dat konden, onder andere Marijke, Corrie, Wil, Jo en Linda. De algehele leiding was in de zeer goede handen van Chris Waij. Nogmaals, allemaal van harte bedankt. Niets was te veel voor de vrijwilligsters: Mensen uit bed halen en verzorgen, kamers en douches opruimen, eitjes koken, tafels dekken en afruimen. En dan iedere dag om half elf koffie en thee, om twaalf uur de lunch verzorgen, om drie uur weer koffie of thee, om zes uur het diner en om negen uur 's avonds weer koffie. En daarna vaak nog een borrel of een glaasje fris onder het kaarten. En ook bij de bustochten naar de Manderveense aardbeienvelden en de Orchideeënhoeve in Luttelgeest waren ze present. Wij als bejaarden werden een week lang verwend. En op de vrije dagen zijn we gaan scootmobielen of op de elektrische fiets de mooie natuur in de omgeving verkennen. Het was een heerlijke vakantie met gezellige mensen en prachtig weer. Piet Smolders. Hieronder het gedicht dat tijdens de afscheidsavond is voorgedragen: Eerst willen wij al onze vrijwilligsters bedanken Voor al hun zorgen en de muzikale klanken Alles was tot in de puntjes georganiseerd En wij, vakantiegangers, goed geïnformeerd Chris heeft maanden tevoren veel werk verzet En deze instructies volgden wij allen nauwgezet Met een fijne bus hier in Lemele aangekomen En begonnen aan de grote klus zonder te dromen Zaterdagmiddag met koffie en vlaai ontvangen

12 En uit de koffer de kleren netjes opgehangen Zondag is rustdag, iedereen is vrij Of met de Belzentram aan de rij Maandag deden ze allemaal iets Met de rollator of op de fiets Dinsdag met de bus heel ver gaan rijen Naar het land van de Manderveense aardbeien Woensdag met de huifkar op stap Eerst op goede weg en toen op de slechte pad 's avonds volop muziek en zang Uit volle borst meegezongen met het mannenkoor uit Borgzang Donderdag Oogstfeest in de tuin we zagen er veel mensen aan het werk En met een softijs in de hand waren wij ook sterk Vrijdag met de bus nog even genieten van de bloemen Maar de namen daarvan zal ik niet noemen Zaterdag vertrekken we uit deze streek Met grote dank voor het vele werk dat onze vrijwilligsters voor ons gedaan hebben in deze mooie vakantieweek. Uitnodiging Liederentafel Elke eerste maandag van de maand Liederentafel. Maandag 2 augustus Liederentafel. Iedereen die van zingen houdt is van harte welkom. Zaal open uur, Aanvang: uur. De Schutterzangers. VOOR VERSCHIJNINGSDATA ZIE ONZE WEB-SITE:

13 KPJ Ronde van Esbeek

14

15 Vakantieloop 11 augustus 2010 Voetbalvereniging S.V.S.O.S. uit Biest-Houtakker en Atletiekvereniging Achil '87 uit Hilvarenbeek organiseren midden in de zomervakantie weer hun jaarlijkse Vakantieloop op woensdagavond 11 augustus De Vakantieloop is onderdeel van het ZLM Wegcircuit Midden- Brabant ( In de zomervakantie worden er niet zo veel wedstrijden georganiseerd dus is het zeker de moeite waard naar Biest-Houtakker te komen. De thuisblijvers en de vakantiegangers in de regio maken hier ook graag gebruik van. Start is aan de Biestsestraat en finish is aan de Vossenhol in Biest- Houtakker bij de voetbalvelden van S.V. S.O.S. Daar kunt u nog inschrijven vanaf uur tot een half uur voor de wedstrijd in het gemeenschapshuis de Gemeinte, naast de voetbalkantine. Maar beter is het om voor in te schrijven tot en met 4 augustus 2010 via Voorinschrijven kost voor 2 km 1,00 voor 4 km 3,50 en 10 km 4,00. Na inschrijven is duurder. De wedstrijd en trimloop over 2 en 4 km begint om uur en de 10 km wedstrijd en trimloop om uur. Voor de jeugd is er bij de 2 km een prijsverdeling volgens Atletiekunie indeling en bij de 4 km ontvangen de eerste 3 dames en eerste 3 heren een ereprijs. Bij de 10 km is er weer een indeling volgens de Atletiekunie, dus prijzen voor de eerste 3 mannen en vrouwen bij senioren en masters, en de mannen 45 en 55. En voor alle deelnemers is er een verrassing. Het parcours is, met start in de Biestsestraat, gevolgd door de Akkerstraat, langs het kanaal en weer terug de Vossenhol in. (Zie ook de kaart op de website onder wedstrijden-vakantieloop. Elke ronde is 2 km lang. Na afloop is er douchegelegenheid bij voetbalvereniging S.V. S.O.S. en natuurlijk is er in de kantine nog een heerlijk drankje verkrijgbaar. Nadere informatie is te vinden op of telefonisch via (PR wedstrijden) Graag tot 11 augustus en op tijd voorinschrijven allemaal!

16 Kerkberichten Zondag 1 augustus is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Acoliet is Kees Smolders. Collectant is Ad Versteijnen. De misintenties voor deze week zijn voor de overleden ouders Hesselmans-Verhoeven; Anneke Paulissen-Schellekens (verjaardag); overleden ouders Halters- Evers (4e maandstonde moeder), zoon Wim en kleinzoon Joris; Wim van de Biggelaar (jaargetijde). Zondag 8 augustus is er om 10.00u een Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Acoliet is Nicole Lemcke. Collectant is Jan Smolders. De misintenties voor deze week zijn voor Pastoor Weijling; Jan van Dommelen (verjaardag). In week 30, 31 en 32 kunt u de misintenties doorgeven aan Arnie Craninckx, tel. Nr

17 Gemuts (van onder de muts) Na alweer een heel jaar zwoegen Is voor velen het werk voor even gedaan Daarom is dit zo'n mooie tijd: De vakantie die komt er aan. Er zijn al in de afgelopen week Een heleboel dorpsgenoten vertrokken Om ergens ver van Esbeek te gaan fietsen Of ze hebben de Nijmeegse wandelschoenen aangetrokken. Er zijn er zelfs die op de fiets Een verre reis gaan wagen Ze fietsen dan wekenlang elke dag En moeten ook de eigen bagage dragen. Anderen die fietsen ook Maar zij hebben een luxere fietsvakantie bedacht Ze fietsen dan wel elke dag Maar de bagage wordt steeds verder gebracht. En of je nu naar Italie, Frankrijk of Spanje fietst En in Esbeek of ergens onderweg begint Ze hebben allemaal het zelfde doel: Het moet de rust zijn die overwint. En natuurlijk ook de sportieve daad Die door zo'n tocht wordt aangegaan Je moet bij terugkomst kunnen zeggen Dat je deze bijzondere tocht echt hebt gedaan. Dat geldt ook voor de Esbeekse wandelaars Die vorige week Nijmegen hebben volbracht En alweer een kruisje hebben gehaald Voor hen heeft presteren een bijzondere aantrekkingskracht. De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op do10 sept. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 sept uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op do10 sept. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 sept uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 14 16 juli 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 15 30 aug. 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 september Kopij aanleveren voor zondagavond 28 aug uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 september Kopij aanleveren voor zondagavond 28 aug uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 10 10 mei 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Vijftiende kind van Cornelis.

Vijftiende kind van Cornelis. Vijftiende kind van Cornelis. Marinus (Krijn) Krijn & Jaan 15 Krijn werd geboren op 16 juni 1905 en is vernoemd naar de oudste broer van zijn moeder, die Krijn genoemd werd maar eigenlijk Marinus Quirinus

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari 2018 63 ste jaargang - nr.: 2 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 7 december 2015. Agenda Zaterdag 12 december Oud papier

Schooljaar 2015-2016 Maandag 7 december 2015. Agenda Zaterdag 12 december Oud papier INFOOTJE NR. 07 Schooljaar 2015-2016 Maandag 7 december 2015 Agenda Zaterdag 12 december Oud papier Donderdag 17 december 13.15 uur: kerststukjes maken samen met opa s en oma s 17.00 19.00 uur: kerstdiner

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Agenda. Werkgroep om de kerk

Agenda. Werkgroep om de kerk t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 6 15 maart 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

4daagse Journaal 2018

4daagse Journaal 2018 4daagse Journaal 2018 avondvierdaagse van 11 t/m 15 Juni 2018 Maandag 11 Juni dag 1 van de 4daagse 2018 Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en heftig iedere week voor deze

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 29 19 juli 2019 Agenda 19 juli Start zomerseizoen 11 aug eerste wedstrijd FC Utrecht- PEC Zwolle 2-5 sept Fietsvierdaagse Doorn Mededelingen De zomervakantie begint

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 15 29 augustus 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018 nummer 4

Nieuwsbrief december 2018 nummer 4 Nieuwsbrief december 2018 nummer 4 Kind op Maandag In deze weken voor Kerst speelt tellen een belangrijke rol. De keizer wil zijn volk tellen, wij tellen de dagen en weken af naar kerst. In de verhalen

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 1 10 januari 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 November. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 November 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 November. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 November 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 19 27 okt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

4Daagse Journaal 2017

4Daagse Journaal 2017 4Daagse Journaal 2017 Maandag 19 Juni dag 1 van de 4daagse. Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en zwaar voor deze 4 dagen getraind (dus niet he!). De eerste loopdag begon

Nadere informatie

start Thema "Daar zit muziek in". Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje

start Thema Daar zit muziek in. Kijkavond: uur uitnodigingen voor de rapportgesprekken mee naar huis het volgende Pitje 24 februari 2017 - nummer 12 Agenda Maandag 6 maart Dinsdag 7 maart Woensdag 8 maart Vrijdag 10 maart Maandag 13 maart Dinsdag 14 maart Woensdag 15 maart Vrijdag 17 maart 1e rapport start Thema "Daar zit

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september

NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september Twee wekelijkse uitgave van sc O.M.C. Sportcomplex De Corridor Visserstuin 5 3319 LL Dordrecht Tel. 078-6165811 Fax 078-6226426 Jaargang: 14 Nummer: 02 Datum

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 12 13 juni 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 2 19 januari 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Woensdag 11 juli. De Laatste van dit jaar!!!!! AFGELOPEN WEEK..

Woensdag 11 juli. De Laatste van dit jaar!!!!! AFGELOPEN WEEK.. Woensdag 11 juli De Laatste van dit jaar!!!!! AFGELOPEN WEEK.. - Hebben we al een beetje afscheid genomen van juf Inge. Vrijdag hebben we als team een afscheidsborrel gehad en dinsdag is Inge door haar

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 juni uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 juni uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Deze foto s zijn vorige week opgestuurd. U kunt meebouwen aan deze huizen door deze vrijdagmiddag een gift te geven aan het project!

Deze foto s zijn vorige week opgestuurd. U kunt meebouwen aan deze huizen door deze vrijdagmiddag een gift te geven aan het project! Nieuwsbrief 579 Jaargang 16 donderdag 29-06-2017 Trefwoord: Als iemand roept: Ik ga naar huis, dan zegt hij/zij vaak heel veel tegelijk. Een huis is een stapel stenen met een huisnummer erop. Maar een

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 17 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 13 juni 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 17 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 13 juni 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 \ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamers van de wijksteunpunten kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 10 mei 2019 Za 11/5 Ma 13/5 Di 14/5 Woe 15/5 Do 16/5 Vrij 17/5 Oud Papier

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

GHOR. Checklist maatregelen en adviezen bij hitte

GHOR. Checklist maatregelen en adviezen bij hitte Checklist maatregelen en adviezen bij hitte GHOR Nu de warme dagen van de zomer er weer gaan aankomen, is het verstandig om als organisator voorbereid te zijn op de mogelijke gevolgen van hitte op medewerkers,

Nadere informatie

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24 Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 33-29 april Met deze week: Sporten in de meivakantie - 4 tegen 4 voetbal - Maandagen na de meivakantie - Avond4Daagse - Nieuwe leerlingen - Uitslag

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart, april 2018

Nieuwsbrief maart, april 2018 Nieuwsbrief maart, april 2018 7 maart Vorige week was het zo koud dat we het zelfs de koudste wandeling sinds het bestaan van www noemden. Vandaag is het minstens 15 graden warmer en Dolf is ook opgestaan

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nummer 8-2017-2018 AGENDA 21 dec. Kerstviering Gewone schooltijden 23 dec. t/m 7 jan. Kerstvakantie 9 jan. Luizencontrole

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Zegveld, december 2016

Zegveld, december 2016 Zegveld, december 2016 December heeft zo zijn mooie momenten: met elkaar Sinterklaas vieren. We leven in de Adventsweken en over enkele weken hopen we de geboorte van de Heere Jezus te gedenken. Ook in

Nadere informatie

Informatie eerste clubperiode 2015

Informatie eerste clubperiode 2015 Informatie eerste clubperiode 2015 De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch voor de 1ste periode van 2015! De clubperiode

Nadere informatie

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers:

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: CONTACTGEGEVENS Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: Zeola Smeets Voorzitter 06-23559361 Bas Hakkenberg Vicevoorzitter 06-43419507 Annelijn Hakkenberg

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

3 september juli Nieuws van de directie. Afscheid nemen. MR-samenstelling. Gevonden maar niet verloren.

3 september juli Nieuws van de directie. Afscheid nemen. MR-samenstelling. Gevonden maar niet verloren. PRIKBORD 13 3 september 2014 21 juli 2016 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 1 2 2 3 de directie Afscheid nemen. We nemen afscheid van de kinderen van groep

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie