voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 5 7 maart t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: Rik Pulles.

2 Agenda 08 mrt Back in Bizznizz Schuttershof 14 mrt Inzamelen restafval 16/22/23 mrt Maet hout staet 21 mrt Lentelezing 22 mrt Inzamelen gft-afval 23 mrt Lichtjestocht 27 mrt Inzamelen kunststofafval 01 apr Liederentafel De Schutterzangers 21 apr TruckTour Tilburg 24/25/26 mei Uitje Vliegenvangers Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 21maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 maart uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 4 op vrijdag 15 maart Sjack v.d. Sande Spaaneindsestraat 1 tel Jac van Raak Dorpsstraat 8b tel Jo van Uden De Klapstaarten 22 tel Jos Geerts Groenstraat 30A tel Ad Versteijnen Esbeekseweg 24 tel

3 Felicitaties 08 mrt Rien v Mol 08 mrt Gabriël Hendrikx 09 mrt Jim Hendrikx 10 mrt Senna Hendrikx 10 mrt Kiki v Doormaal 10 mrt Ad van Hooijdonk 11 mrt Corina Bouman 11 mrt Luco Hendrikx 12 mrt Tessa Paulissen 12 mrt Lotte Nouwens 13 mrt Hein Oerlemans 14 mrt Maud Colsters 14 mrt Piet van Mensvoort 15 mrt Maud Augsburg 15 mrt Adrie v.d. Biggelaar 16 mrt Nard van Dal 16 mrt Rob Hesselmans 17 mrt Nikkie Frijters 17 mrt Jesper van Dooren 17 mrt Sharugan Ututhiravinthan 17 mrt Niels Grootjans 18 mrt Joost v.d. Biggelaar 20 mrt Eric Moors Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

4 OPBRENGST AMNESTY COLLECTE Van 18 t/m 23 februari hield Amnesty International haar jaarlijkse collecte. Amnesty zet zich in voor de vrijlating van gewetensgevangenen, eerlijke processen voor politieke gevangenen, afschaffing van de doodstraf en beëindiging van discriminatie, martelingen, politieke moorden en 'verdwijningen'. De collecte in de gemeente Hilvarenbeek (met 30 collectanten) leverde het mooie bedrag op van 2430,-. Dat is nog meer dan in 2011 en 2012, ondanks de economische crisis. Namens Amnesty, hartelijk dank! De Beekse bevolking geeft hiermee blijk van haar betrokkenheid bij het werk van Amnesty en het belang van vrijheid en mensenrechten. Voor volgend jaar zoeken wij nog nieuwe collectanten, in het bijzonder voor Esbeek. Heeft u interesse? Bel Paul van Gisbergen Els Hülsenbeck Coördinatoren Amnesty collecte Gemeente Hilvarenbeek Jas Schuttershof Wie heeft er op zaterdagavond bij Schuttershof een jas meegenomen die niet van hem/haar is. Graag een bericht naar broeckx.johanna@hotmail.com of een belletje naar:

5 31 JAAR Bloed, zweet en lachen Het is allemaal ontstaan in het Pezerikkengat in de tijd van als het gras twee kontjes hoog is'' en mijn naam is haas''. Ik stond als een kléén menneke langs de kant de optocht te kijken toen mijn broer, die lid was van de Dabbers me op hun prinsenwagen tilde. Bert, ik lag er toen al 's nachts wakker van en te dromen om ook een grote prinsenwagen te bouwen. Het is dan ook wel apart als je later aan je 11 jarige zoon vraagt heb je wel eens gedroomd om in het 1ste van Ajax te spelen?'' en hij antwoordt nee, dat niet, maar wel om de 1ste prijs bij de grote wagens van het Haaikneuterrijk te halen''. Zoals er bij iedereen in zijn pubertijd wel wat verandert, veranderde bij mij in de tijd van In het bos daar zijn de jagers'' en Lou er ligt een lijster in de la'' het paars-gele bloed in het Haaikneuter blauwe bloed. Mijn eerste optocht in het Haaikneuterrijk was met de KPJ als duveltje op de waterpomp. Later dat jaar ontstond hieruit de vriendengroep de Durspulers''. Deze 9 jongemannen hebben later veel voor het Esbeekse carnavalsgebeuren betekend, maar geweldige wagenbouwers waren zij zeker niet. Vooral als je bedenkt dat Sjef de kop van de grote pop thuis op de zolder maakte en deze onder zijn arm op zijn brommer van het Pezerikkengat naar het Haaikneuterrijk vervoerde. Toen na 5 toch leuke jaren met deze vriendengroep en in de tijd van Brabantse nachten zijn lang'' en Ik ben Joep Meloen'' vroegen Janus en Piet van de raad van elf van toen of ik de steek van Kees over wilde nemen, die zojuist met Zuutjes Aon een nieuw blaasorkest had opgericht Nu, na 31 jaar hang ik de steek aan de wilgen. Een aantal dromen die zijn uitgekomen en vele leuke kennissen rijker, wil ik iedereen bedanken die samen met mij het Esbeekse carnavalsgebeuren, waar heel de omgeving jaloers op kan zijn, op de kaart heeft weten te houden. Alaaf! Peter van Hees.

6 Voortgang bestemmingsplan Leeuwerik III Voorontwerp In Juni vorig jaar presenteerden Bouwvereniging Esbeek, Coöperatie Esbeek en de gemeente Hilvarenbeek het voorontwerp voor het nieuwe bestemmingsplan Leeuwerik III. Op de drukbezochte informatiebijeenkomst op 26 juni in Schuttershof werd het plan getoond en toegelicht. Vervolgens heeft het voorontwerp een aantal weken ter inzage gelegen en was er de gelegenheid om reacties in te dienen. Naast een aantal individuele reacties en suggesties kwam er vanuit de buurt de nadrukkelijke vraag naar voren of het grasveld in het midden van het uitbreidingsplan kon worden verplaatst in de richting van de bestaande wijk. De belangrijkste reden voor deze vraag was dat er in de Leeuwerik I en II geen speelveld is en dat door het verleggen van het veld zowel de bestaande als de nieuwe buurtbewoners dicht bij het grasveld komen te wonen. Hoe is het daarna verder gegaan? De ingekomen reacties, zijn door de bouwvereniging, Coöperatie Esbeek en de gemeente Hilvarenbeek besproken. Er is besloten om het plan op een aantal punten ingrijpend te wijzigen. Onder meer door tegemoet te komen aan de vraag van de buurtbewoners om het grasveld tegen de bestaande wijk aan te leggen. Hierna zijn er het laatste half jaar verschillende wijzigingen doorgevoerd aan het ontwerp. Het uitgangspunt hierbij is altijd geweest om een goed stedenbouwkundig plan te maken, en tevens zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de buurtbewoners. Wat is de stand van zaken nu? Het stedenbouwkundig model is zo goed als klaar. De meeste onderzoeken voor het bestemmingsplan zijn uitgevoerd en hebben geen opmerkelijke zaken opgeleverd. Ook aan het beeldkwaliteitplan word de laatste hand gelegd, hierin staat beschreven hoe de nieuwe woningen in het plan eruit mogen komen te zien.

7 Het is de bedoeling dat het bestemmingsplan in maart ter inzage komt. Er zal dan ook een inloopavond worden georganiseerd, waar iedereen wordt uitgenodigd om het plan te komen bekijken. Op deze avond zijn alle partijen vertegenwoordigd om indien gewenst toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Verdere details over deze avond worden nog nader bekend gemaakt door de bouwvereniging, Coöperatie Esbeek en de gemeente. De Bouwvereniging De bouwvereniging is van juni 2012 tot nu toe niet alleen bezig geweest met het stedenbouwkundig model. De vereniging heeft ook de eerste stappen gezet in het ontwerp van de woningen, voor zover dit mogelijk was zonder dat het stedenbouwkundig model klaar was. Alle aanpassingen tot nu toe hebben de vereniging helaas wel een vertraging van een half jaar opgeleverd. De leden willen graag aan de slag met bouwen en hopen dit najaar te kunnen beginnen met de bouw. Han Bolijn. Uitnodiging voor alle geïnteresseerden.lentebijeenkomst op 21 maart 2013 Aanvang: uur In zaal Schuttershof. Als de lente begint, laten we de winter achter ons. De winter is een tijd van rust, van stilstaan, alles lijkt doods en onvruchtbaar. In de lente komt alles opnieuw tot leven. In de natuur zien we hoe uit dode takken nieuw groen ontspruit en tere bloesem opbloeit. De aarde opent zich, alles wordt vruchtbaar en gaat bloeien. De heer de Vries zal ons door middel van dia's tonen hoe mooi de natuur kan zijn.na de diavoorstelling is er een pauze. Na deze pauze komen de jachtopzieners van de Utrecht, Connie de Jong, Lars en Wim van Bokhoven. Zij kunnen ons veel vertellen over de fauna en het beheer er van op de Utrecht. Connie zal ook een paar van zijn prachtige schilderijen tentoonstellen. Het belooft een interessante middag te worden en wij hopen u op deze middag te kunnen verwelkomen. De entree is gratis, consumptie voor eigen rekening.

8 De Esbeekse 'Vier Winden' van 27 april 1920 door Jan van Helvoirt Sinds de stichting van Landgoed De Utrecht is er veel gebouwd op de voormalige heidevlakte. Aanvankelijk was de gemeente wel wat argwanend. Zelfs tot in het begin van de twintigste eeuw. Immers, als er op die schrale armetierige gronden woningen gebouwd zouden worden, dan zou daarin het gevaar schuilen dat het aantal armen en behoeftigen in de gemeente zou aangroeien. Onherroepelijk een vergroting van de last der Armbesturen. Wanneer we nu anno 2013 op Landgoed De Utrecht rondkijken en de komende bouwplannen in ogenschouw nemen... is dat toch meegevallen! In 1911 werd een bouwkeet met paardenstallen in de Hertgang gebouwd. Hieraan ontleent boerderij De Barak van De Graaf haar naam. Na de Julianahoeve (1908) en de Zes Woningen (1909) werden enkele jaren later de Boschhoeve en de Gagelhoeve gebouwd. Het houten landhuisje de Merel stamt uit 1919 en een jaar later was Rustoord klaar. Boerderij de Ekster werd in 1924 opgeleverd. En hiermee is de lijst nog zeker niet compleet. Maar hoe zit het met de 'Vier Winden'? In augustus 1919 zette de Nederlandsche Heidemaatschappij het 'Bestek en Voorwaarden' voor het bouwen van vier arbeiderswoningen op papier. Het werden eenvoudige woningen met een stal.

9 De originele 'Vier Winden' met rieten kappen uit april 1920 Cornelis Sissingh schreef op 15 april 1920: De watervoorziening zal geschieden door een put. De zwarte grond wordt vervangen door zuiver zand. Onder de trap komt een kleine kelder. De Gezondheidscommissie eiste nog in de slaapkamer een openschuivend of opendraaiend raam met de buitenlucht in aanraking komend! Op 27 april 1920 werd de vergunning verleend, maar wel aan een nieuwe insteekweg en niet parrallel aan de oude keiweg. Oorspronkelijk zouden ze verspringend tegenover de Houtvesterswoning komen: noord-west-oost en zuid. Daar werd echter toen meteen 'De Merel' gebouwd. Enkele gegevens uit het negen pagina's tellende bestek: -elke woning was meter lang en 7 meter breed; -fundering in Brabantse steen, Belgisch formaat, 1ste rood; -de schoorsteen buitendaks van kwaliteit hardgrouw; -dakvlakken dekken met 1ste soort riet gemiddeld dik 0.23 m.; -de staande muren in portaal, woon- en slaapkamer berapen; -balken leveren van meskant bezaagd vurenhout; -in kamers en portaal een beschieting aanbrengen van ¾ delen; -dubbele opgeklampte deuren met vast raampje; -een rechte steektrap zonder stootborden naar de zolder; -boven de bakoven een kast met deurtjes en penkrukwervels; -het privaat met zitting en deksel en een houten ton met deksel.

10 Toneelgroep Maet Hout Staet speelt nieuwe theaterproductie 'STERF' Op zaterdag 16 maart, vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart speelt Maet Hout Staet in CC Elckerlijc te Hilvarenbeek. Het zal de allerlaatste keer zijn dat Maet Hout Staet in Elckerlijc speelt. Na 100 jaar toneelproducties in dit oude gebouw wordt de voorstelling van 2014 in een gloednieuw gebouw gepresenteerd. 'Sterf' is een nieuwe bewerking van een bestaand, oorspronkelijk door Alex van Warmerdam geschreven, toneelstuk en film. De regie is van Peter Stax en hij heeft het stuk speciaal bewerkt voor deze voorstelling. Zoals vele toneelstukken en films van Van Warmerdam heeft ook deze productiebewerking een absurdistisch tintje, zijn de wendingen zeer verrassend en de uitkomsten adembenemend. Een voorstelling waarin niets is wat het lijkt tussen een rijke dame en haar personeel. Aanvang voorstellingen: uur. Entree 10,- (incl.koffie of thee). Reserveren: Website: Uitje Vliegenvangers Beste motorvrienden, Het weekend van 24, 25, 26 mei willen "De Vliegenvangers"een rondje gaan touren in Nederland. Vertrek op vrijdag 24 mei om uur bij Schuttershof. Terugkomst op zondag 26 mei ong uur bij Schuttershof. Wie zin heeft om gezellig mee te gaan,kan zich vóór 1 april opgeven bij Karin Damen, damenkarinster@gmail.com.

11 Handboog Jublieum Piet Smolders Piet Smolders heeft op vrijdagavond 1 maart 2013 een oorkonde en een lintje ontvangen ter gelegenheid van zijn 60-jarig jubileum als lid van handboogvereniging "Oefening en Uitspanning" te Esbeek. Tevens is hij 60 jaar lid van de Nederlandse Handboog Bond.

12 Hardloop- en wandelvereniging De Dorpslopers start lentecursus Wie wil er nou in het voorjaar niet genieten van het buiten zijn? Dat kan nu ook op een sportieve manier want hardloop- en wandelvereniging De Dorpslopers start met een nieuwe beginnerscursus. Hierbij worden beginnende lopers en loopsters begeleid om conditie op te bouwen, hun uithoudingsvermogen te vergroten en vele spieren te trainen. Dit gebeurt al vele jaren op een heel gemoedelijke manier met deelnemers uit o.a. Hooge en Lage Mierde, Hulsel, Esbeek, Westelbeers en Reusel. In januari zijn enkele beginners gestart die op zondagmorgen en vaak ook op woensdagochtend of woensdagavond kwamen sporten in de buitenlucht. Zij hebben nu een aardige conditie opgebouwd, hebben veel spieroefeningen gekregen en zijn via loopscholing beter gaan lopen en bewegen. Zij kunnen na de 10-weekse cursus aansluiten bij één van de drie groepen onder leiding van een deskundige trainer. Van de vier trainers is er één beschikbaar om voor kortere of langere tijd, individuele training te verzorgen! De nieuwe opstapcursus begint op zondag 24 maart. En op woensdagmorgen 27 maart om 9.15 uur vanaf de Spartelvijver De trainingen vinden plaats nabij de Spartelvijver op zondagmorgen tussen uur. We verzamelen om uur in het café Van Grinsven in Hooge Mierde, waar ook ruimte is om een fiets of auto te parkeren. Op woensdagavond wordt een trainingsrondje afgewerkt waarbij we om 20.00u starten aan de Koestraat 17a in Hooge Mierde. Ook is er op zondagochtend van u een enthousiaste groep wandelaars actief, die onder leiding van een professionele wandeltrainer een ronde maken van ongeveer anderhalf uur. Hierbij wordt de nodige aandacht besteed aan diverse rek-, strek- en spieroefeningen. Er wordt door deze groep ook op woensdagavond gewandeld vanaf een vaste locatie. Nieuwe leden kunnen zich telefonisch melden of opgeven via de website kom vrijblijvend eens kijken en proeven of het hardlopen of wandelen iets is voor jou! Leo van Avendonk:

13 Lichtjestocht Op Zaterdag 23 maart verwelkomen we weer een dikke 1500 bikers in ons dorp voor de Lichtjestocht. We mogen ons elk jaar verheugen op een grotere belangstelling voor dit evenement. We werden dit jaar overstelpt door aanmeldingen en waren binnen 35 minuten uitverkocht. We willen ons evenement echter niet groter laten groeien en houden daarom het maximum aantal betalende deelnemers dan ook op 1500 personen. Wel willen we de kwaliteit van ons evenement hoog houden. we vragen hiervoor uw medewerking. Hieronder vindt u de route in en rondom Esbeek. De Lichtjestocht zal starten om 19:00u. De laatste rijder zal uiterlijk om 21:00 vertrekken. We verwachten de eerste fietsers in Esbeek tussen 20:15 en 20:30. De laatste fietser zal rond 23:15 voorbij komen. Mocht de lichtjestocht aan uw woning of bedrijf voorbij komen, dan zouden we het erg leuk vinden als u uw woning of bedrijf feestelijk (met licht) zou kunnen versieren. Dit kan heel simpel bijvoorbeeld met behulp van Kerstverlichting, fakkels of waxinelichtjes in een potje, maar u mag natuurlijk ook verder gaan door uw huis ludiek te versieren met carnavaleske attributen. Mocht u een grotere bijdrage willen leveren dan willen wij vragen dit even aan te melden op info@mtbesbeek.nl In het centrum van Esbeek komt de Lichtjestocht door de volgende straten: Berendijk (Muggenstraatje) - Tuldense Dijk - Pastoor Jurgensstraat - Oude Trambaan - H. Adrianusstraat - Pastoor Jurgensstraat - Dorpsstraat - Mr. Lauwersstraat - Dorpsstraat (via cafetaria) - Kerkplein - Klapstaarten - Kerkpad - Vaarakker - Hofstad - Lowerik - Mostaard - Gerrit Kuyperspad - Dorpsstraat - Groenstraat - Notelstraat - Esbeekseweg.

14 Nog geen herstel Tuldania Ook de wedstrijd tegen Waalre werd afgelopen zondag met redelijk forse cijfers verloren. Met name enkele persoonlijke fouten zorgden er al na een half uur voor een nagenoeg hopeloze achterstand. Daarna werd er niet meer gescoord. Het bleef bij 1-4. Al was de start voortvarend. Al na enkele minuten omzeilde Joost van den Biggelaar handig de buitenspelval, passeerde de keeper bekwaam en zette de thuisploeg op voorsprong. De supporters gingen er eens goed voor zitten. Helaas was de voorsprong van korte duur. Een (houdbaar) schot van 25 meter luidde een persoonlijk foutenfestival in van ongeveer 20 minuten waarin Waalre maar liefst 4 keer scoorde. Op het hobbelige veld is goed verzorgd voetbal moeilijk maar technisch had het hier en daar wel beter gekund. Veel balverlies door onzorgvuldige aannames en niet al te best anticiperen op de 2e bal waren opzichtige mankementen. Het was jammer dat de achterstand zo groot was, Waalre was echt wel te kloppen geweest. Ook de ploeg uit het gelijknamige dorp speelde geen wereldwedstrijd. Na de rust konden beide ploegen niet vel goeds meer doen. De wedstrijd werd gezapig, Waalre hoefde niet en Tuldania De juiste klik zal gevonden moeten worden en dat is best wel mogelijk. Het enthousiasme van spelers en trainer Fred Smulders is niet aflatend, de oefenstof en de vastberadenheid op de trainingen is perfect dus het komt een keer goed. Een goed resultaat zal ook het zelfvertrouwen van een in opbouw zijnde ploeg een stuk opvijzelen. Volgende keer beter. Korfbal Programma DSV D1 - Tuldania D1 10:00 Diessen Stormvogels F1 - Tuldania F1 11:00 Luyksgestel Flash E1 - Tuldania E1 11:30 Den Dungen DSV C1 - Tuldania C1 12:00 Diessen Tuldania C2 - United C1 16:00 Diessen Tuldania 2 - Steensel 1 10:00 Diessen Tuldania 3 - Eyckelkorf 2 11:30 Diessen Tuldania 1 - De Treffers 1 12:45 Diessen Klimroos 5 - Tuldania 4 21:00 Hoogeloon

15 Kerkberichten Overledenen: maandag 25 februari is op 77-jarige leeftijd overleden onze mede-parochiaan Jo Smolders-van Raak. De afscheidsdienst heeft plaatsgevonden op zaterdag 2 maart jl in het crematorium te Tilburg. Zondag 10 maart om 10.00u woord- en communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Lambert Verhoeven. Collectant is Jan Smolders. De misintenties zijn voor Pastoor Weijling. Zondag 17 maart om 10.00u Eucharistieviering. Voorganger is Pastoor Barberien. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Thieu Veron. De misintenties zijn voor de overleden ouders Hamers-Beijens (verjaardag vader); Adri Pulles- Willemse. Dankbetuiging Voor uw betrokkenheid en de vele blijken van medeleven bij het overlijden van mijn lieve man, onze zorgzame vader en trotse opa Gust Snels willen wij u hartelijk danken. De warme woorden, vele kaarten, uw bezoeken thuis en uw aanwezigheid in grote getalen bij de afscheidsdienst in het crematorium zijn voor ons een grote steun en bieden veel troost. Het is fijn te weten hoe geliefd Gust was en hoe hij werd gewaardeerd. Een extra woord van dank gaat uit naar: Huisarts Astrid Plasschaert. Medewerkers van Thebe thuiszorg. Medewerkers uitvaartbegeleiding Marco van Hamond. Annie Snels Wezenberg Rinel en Harrie, Zaza, Joris en Hilde Marian en Rinus, Kim en Robin, Nikkie en Job Stijn en Hedwig, Niek, Fieke Esbeek, februari 2013

16 Gemuts (van onder de muts) Hiep hiep hoera: hij is voorbij! Die winter, hij was best lang en koud. Voor het eerst merk ik dat ik er mee lijd En denk ik: Jan, je wordt echt oud! Meteen daarna hoop ik dat dit klopt En dat ik nog heel lang mee mag gaan: Vroeger vond ik de mensen van boven de 50 echt al oud Nu hoop dat ik het leven dan nog lang niet is gedaan. Maar ik moet niet te filosofisch worden: Daar is deze bladzijde niet voor bedoeld Ik moet proberen Esbekenaar te zijn En te vertellen hoe goed dat voelt. Te wonen in dit mooie dorp Met heel veel vertrouwde goede dingen Waar je gedurende de hele dag De vogels in de tuin hoort zingen. Er als je nog meer wilt genieten Dan wandel je een groot kwartier En zit je midden in de bossen En zie je nog meer dierlijk vertier. Hoewel het soms voor mij niet meevalt Dat vast te leggen in een mooi plaatje Want meestal als ik mijn fototoestel bij me heb Dan lijk ik alleen te zijn op dat stille bospaadje. Maar als ik niets heb om vast te leggen Dat zie ik reeën en vogels, bijna aan één stuk En dan denk ik, om toch melancholisch af te sluiten: Als je mag wonen in Esbeek, dan heb je geluk!! De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 10 10 mei 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 1 10 januari 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 6 15 maart 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 4 27 februari 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief 60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop Nieuwsbrief Feestweekend: zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 Tweede Nieuwsbrief Beste buurtleden In onze eerste nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd over het

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 15 29 augustus 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 2 20 jan.. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 2 19 januari 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 15 29 juli. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 6 21 maart 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek 31-05-2016 20:00 uur, Schuttershof. 1. Opening Voorzitter Piet Verhoeven heet de aanwezige leden welkom en licht de agenda toe. Teun van Egmond (bestuurslid) heeft

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 9 28 april 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 27-03-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Vragenlijsten sociale veiligheid Leerkrachten,

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 17 26 september 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer Dorpsbelangen Openstelling van de Kruisbergkapel op zondag 14 mei Zondag 14 mei a.s. tussen 13.00 en 16.00u is de jaarlijkse openstelling van de Kruisbergkapel Om 14.00u is de Mariaviering onder

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017

BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017 23-03-2017 Nr.14 BESTE OUDERS, Tevredenheidsonderzoek 2017 Afgelopen maandag heeft u, als het goed is, een mail gehad met daarin een link naar het tevredenheidsonderzoek. Eén keer in de twee jaar wordt

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Wekelijks wandelaanbod Deventer en omstreken

Wekelijks wandelaanbod Deventer en omstreken Weekkalender Maandag 18.30 uur Cambio Keizerslanden Wandelen met Jos Jos Ververda 06-14923111 4-8 km Dinsdag 9.30 uur Speeltuin Wijk 16 Zutphenselaan 18, Deventer Anton Olde Bijvank 4-7 km Ochtend (Vanaf

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Mededeling bestuur. Nieuws van de boekredactie. Activiteiten. Beste lezer, Voor u ligt nieuwsbrief nummer zestien, de 6 e van 2014.

Mededeling bestuur. Nieuws van de boekredactie. Activiteiten. Beste lezer, Voor u ligt nieuwsbrief nummer zestien, de 6 e van 2014. NIEUWSBRIEF Nr. 16-3 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2014 opmaak: september 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

20 januari 2017 Nummer 9

20 januari 2017 Nummer 9 20 januari 2017 Nummer 9 Inhoud: Korfbalclinics Gezinsviering Wereldoriëntatie Ouderbijdrage, denkt u er nog aan Nationale voorleesdagen Wereldoriëntatie Jeugdgrootvorst Speelplaats Verkeerstuin 28 maart

Nadere informatie

- Nieuwjaar receptie 2019.

- Nieuwjaar receptie 2019. Nieuwsbrief september 2018 www.nedvertorrevieja.com Secretariaat Wim van der Krogt Telefoon 966 845 462 E-mail nedvertor@gmail.com Collofoon-inhoudsopgave. Pagina 1: Pagina 2: Pagina 2: Pagina 3: Pagina

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 6 27 maart 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Ma. 25 apr. t/m zon. 8 mei Meivakantie Zon. 15 mei Ma. 16 mei Woe. 18 mei Woe 25 mei Do. 26 mei Vrij. 27 mei Zon. 29 mei Potgrondactie

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015. Dagelijks Bestuur. Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl

Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015. Dagelijks Bestuur. Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015 Dagelijks Bestuur Voorzitter Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl Secretaris Giel van der Leest 06-41600402 secretaris@rksvcito.nl Penningmeester

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 7 juni 2019 Za 8/6 Ma 10/6 Di 11/6 Woe 12/6 Do 13/6 Vrij 14/6 AGENDA Oud Papier

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes Jaargang 13 / nr 7 2 december De volgende verschijnt op 16 december. Berichten voor de volgende uiterlijk 14 december mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS De Balk 2A/2B 1531 PS Wormer 075 201 01 28 info@wormerwieken.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 20 7 november 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Troostboekje van. Antonius in Beweging

Troostboekje van. Antonius in Beweging Wie zijn we? Antonius in Beweging wil de boodschap van Christus in woord en daad uitdragen. We organiseren allerlei activiteiten rondom levensbeschouwing en geloof. Zo geven we op een eigentijdse en warme

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Redactie: De Luther 10 tel:06-12927560 e- mail: deklepper@dorpsbelangenhoogemierde.nl Kopij voor: Woensdag 18.00 uur Website :

Nadere informatie

Week mei MEETKUNDE: - Aan het eind van dit blok kunnen wij getekende voorwerpen vergroten of verkleinen.

Week mei MEETKUNDE: - Aan het eind van dit blok kunnen wij getekende voorwerpen vergroten of verkleinen. Week 19 10 mei 2019 Spelling We oefen op dit moment de volgende onderdelen: Woorden met a, u, o, e aan het einde van het woord, de s/z en de lange klank/korte klank regel. Rekenen In blok 11 werken we

Nadere informatie

Verslag paddentrek. Voorjaar Paddenwerkgroep Milieu Werkgroep Houten

Verslag paddentrek. Voorjaar Paddenwerkgroep Milieu Werkgroep Houten Verslag paddentrek Voorjaar 2005 Paddenwerkgroep Milieu Werkgroep Houten 1 Evaluatie paddenwerkgroep voorjaar 2005. Voorbereiding Dit jaar zijn we in januari begonnen met het benaderen van de vrijwilligers,

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 21 oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 21 oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 oktober uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 18 7 okt. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 8 20 februari 2018 Nieuws Agenda 21 febr: Songfestival 24 febr: Hongerige klant (VOL) 25 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Twente 3 mrt: Smartlappenkoor door het lint 3 mrt: Lunchen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender

Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender Vind jij voetbal leuk? Heb je zin om te bewegen? Samen met andere jongens en meisjes uit de buurt? Kom dan voetballen bij eendracht 30. Onder

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 8 februari t/m vrijdag 15 februari 2019 39 e jaargang nr. 21 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

Seizoen met voorspoedig weer:

Seizoen met voorspoedig weer: Seizoen met voorspoedig weer: Dit voorjaar is er een geweest met bovengemiddeld lekker en zomers weer. Dit resulteerde in tot nu toe weinig afgelaste wedstrijden. Vorige maand startte we met Slow Pitch

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Petra van Heese ad interim

NIEUWSBRIEF. Voorzitter: Anja Gijsbertsen Secretaris: Petra van Heese ad interim NIEUWSBRIEF Voorzitter: Anja Gijsbertsen voorzitter@latulipe.net Secretaris: Petra van Heese ad interim secretarislatulipe@gmail.com www.latulipe.net April 2017 1e Huppelclub 10.00 uur 1e Inloopmiddag

Nadere informatie

7 december 2017 jaargang 4-8

7 december 2017 jaargang 4-8 7 december 2017 jaargang 4-8 Lied van de week De komende weken oefenen we liedjes voor Kerst. Vertellingen Week 50 Verwachten is geloven dat het al begonnen is. Misschien nog klein, onaanzienlijk, maar

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel!

Nieuwsbrief 18. w oord van de v o o r z itter. maar ook iets waar wij beiden erg trots op zijn. Hartelijk dank voor deze eretitel! Nieuwsbrief 18 Beste leden, www.bcscarabee.nl w oord van de v o o r z itter In de laatste nieuwsbrief van dit seizoen een tevreden voorzitter. We kunnen terug kijken op een mooi jubileumjaar, waarin we

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Jarige komende week. Schoolfotograaf. Agenda. Schoolkorfbal. di.mo wo. mi Nel ma do Admin *De directie is donderdags wisselend aanwezig

Jarige komende week. Schoolfotograaf. Agenda. Schoolkorfbal. di.mo wo. mi Nel ma do Admin *De directie is donderdags wisselend aanwezig Vrijdag 27 mei 2016, 1 ste jaargang Nummer 35, week 22 Jarige komende week Za 28 mei Noah Gerrits UILEN Agenda 30 mei Schoolfotograaf Aanwezigheid directie, ib-er en administratie Hieronder staat vermeld

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019 HOEKSTIEN NIEUWS Maart 2019 Surhuisterveen, 21 maart 2019 Op weg naar Pasen De komende weken leven we met de kinderen toe naar het Paasfeest. Het thema dat we daarbij volgen is: Pak mijn hand. Het zijn

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

uitnodiging programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019

uitnodiging programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019 uitnodiging en programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019 vrijdag 31 mei 2019 19.30 uur Presentatie van de film: "Toen leeft nog! " een film over de geschiedenis van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Voordat we jullie en alle kinderen een fijne herfstvakantie toewensen, willen we nog het een en ander met jullie delen. De afgelopen weken hebben we met ons nieuwe team hard

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen

7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen 7 Maart Viering st Jozef Smakt Mogelijkheid tot het bijwonen van de H.Mis om half drie. We gaan per auto, liefhebbers kunnen fietsen ===================================== 21 maart Kienen Er staan weer

Nadere informatie

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26 Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat 74 5427 AN Boekel 0492 324508 9 e jaargang september 2011 nr 26 www.jeudebouckles.nl -------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 8 OPLEIDINGEN Opdracht 1 het diploma de docent het lokaal de kunst Opdracht 11 Inschrijfformulier MBO Graag voor 1 april volledig en duidelijk ingevuld opsturen. Gegevens

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

De Akkers Hilvarenbeek. Gemeente Hilvarenbeek

De Akkers Hilvarenbeek. Gemeente Hilvarenbeek De Akkers Hilvarenbeek Gemeente Hilvarenbeek Het komt niet zo vaak voor dat in Hilvarenbeek betaalbare nieuwe woningen worden gerealiseerd. In de kleinschalige nieuwe wijk Gelderakkers komt De Akkers:

Nadere informatie

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding Oud izjer DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Redactie: De Luther 10 tel:06-12927560 e- mail: deklepper@dorpsbelangenhoogemierde.nl Kopij voor: Woensdag 18.00 uur Website :

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD Hallo allemaal, Het seizoen is voorbij. De AJ heeft als laatste team de hoofdprijs binnen gehaald. In deze NieuwsKrant vooral foto's van het afsluiten van een leuk seizoen. Iedereen een fijne zomerperiode.

Nadere informatie