voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Vierëndertigste Jaargang nr.: juni t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Illustratie voorkant: William van Eekelen. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief

2 Agenda 19tm25 jun Collecte Rode Kruis 23 jun Inzamelen restafval 25/26 jun Park en Schotel 30 jun Raadvergadering Cooperatie 01 jul Inzamelen gft-afval (alleen bebouwde kom) 02 jul Oud Papier (kerkplein) 03 jul Adrianus geloofsgemeenschap 06 jul Inzamelen PMD-afval Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 3 juli om 10.00u Gebedsdienst in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Er is een intentie voor Jan van Dommelen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse.

3 Felicitaties 24 jun Ilse v d Heijden 25 jun Anja van Avendonk 25 jun Carina v.d. Sanden 26 jun Arnie Craninckx 27 jun Riet de Kok 27 jun Sjack v d Sande 27 jun Cor Paulissen 28 jun Jelle Verboven 28 jun Rutger Maas 29 jun Peter Leijten 30 jun Niek Hoosemans 03 jul Suus Smolders 03 jul Sjaan van Dommelen 04 jul Janneke Smolders 04 jul Anke van Opstal 04 jul Ellis Latour 06 jul Mees Bouman 06 jul Tijn de Turck 06 jul Anouk van Gerven 06 jul Olga Oerlemans 06 jul Lieveken Vester Van harte gefeliciteerd allemaal!!! OUD Papier inleveren Zaterdag 2 juli 2016 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

4 Buurtbus lijn 293 ook op zaterdag Buurtbusvereniging Hilvarenbeek gaat met ingang van zaterdag 2 juli 2016 ook op zaterdag rijden op lijn 293. Dat is de busdienst van Hilvarenbeek via Esbeek, Diessen, Baarschot naar Westelbeers. Het eindpunt is op camping Den Beerschen Bak. De eerste rit vertrekt vanaf de halte Vrijthof in Hilvarenbeek om uur, daarna elk uur tot uur. Vanaf Den Beerschen Bak rijdt de eerste rit vanaf uur, daarna elk uur tot uur. In verband met de aansluiting op lijndienst 143 (Tilburg-Hilvarenbeek- Reusel v.v.) in Hilvarenbeek wijken de vertrek- en aankomsttijden van buurtbus 293 af van de tijden op werkdagen. De halte Bloemenstraat/Paardenstraat is de overstaphalte richting Tilburg; halte Vrijthof is dat voor overstappers vanuit Tilburg. Met de invoering van deze zaterdagdienst van tot uur zijn met name Diessen, Baarschot en Westelbeers ook op zaterdag bereikbaar met openbaar vervoer. Dat geldt ook voor toeristische bestemmingen als Spaendershorst, Kempenbos, Landal Duc de Brabant, Hampshire hotel Diessen, de Spreeuwelse Heide, Rakelbos en Den Beerschen Bak. Meer info op of like de facebookpagina Buurtbusvereniging Hilvarenbeek.

5 Iedere vierde maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof. Vrije toegang. Voor informatie over adverteren in t Kleppermenneke Bel het redactiedres: De Klapstaarten 11, 5085 GA ESBEEK Tel:

6 Een school in de Esbeekse kerk? ZET! DE GEMEENTE IS AAN Steeds meer lichten staan op groen voor de realisatie van een Samenwijsaccommodatie in de Heilige Adrianuskerk in Esbeek. Gemeente Hilvarenbeek is verantwoordelijk voor de huisvesting van het onderwijs in de gemeente. Instemming van de gemeenteraad met het Esbeekse project is daarom noodzakelijk en bovendien de laatste te nemen grote stap. Esbeek en BOEi lichten de huidige stand van zaken komende week toe aan de gemeenteraad. In de raadsbijeenkomst van donderdag 30 juni a.s. zal de raad vervolgens mogelijke instemming met het project bespreken. Dat is het moment waarop we als Esbeek kunnen laten zien dat we achter het Samenwijs-project staan, en daarmee achter innovatieve huisvesting voor het Esbeekse onderwijs én maatschappelijke herbestemming van onze kerk.

7 Daarom moeten we met zo veel mogelijk mensen aanwezig zijn bij de raadsvergadering! Volg het nieuws via het Kleppermenneke en social media. De Esbeekse kinderen staan al te popelen om te gaan verbouwen in de kerk. ALGEMENE LEDENVERGADERING 2016 Het jaarverslag van 2015 was een van de belangrijkste onderwerpen op de agenda van de Algemene Ledenvergadering van Coöperatie Esbeek die op. Avond werd gehouden. Zoals gebruikelijk lichtte het bestuur de activiteiten van 2015 toe en vertelde over de stand van zaken van de langlopende projecten. Met name deze langlopende projecten, de Samenwijs-accommodatie in de kerk en het familiehuis, vragen veel tijd en energie van de werkgroepen, maar dat is voor de leden van de coöperatie niet altijd direct zichtbaar.

8 Langlopende projecten De plannen voor het familiehuis worden steeds concreter uitgewerkt. Zo is er inmiddels een businessplan geschreven en hebben er vele gesprekken plaatsgevonden met mogelijke partners en investeerders. Er is bovendien voor gekozen om meerdere scenario's verder uit te werken: niet alleen wordt gekeken naar een familiehuis als concrete plaats waar mensen met een zorgvraag kunnen wonen, maar ook worden de mogelijkheden van een 'virtueel' familiehuis onderzocht: een network van diensten dat ondersteuning zou kunnen bieden aan de doelgroep in hun eigen woning. Daartussen zijn nog mengvormen denkbaar. Het project rond de samenwijs-accommodatie en de kerk komt nu in een belangrijke fase. Daarover kunt u elders in dit Kleppermenneke meer lezen. Schuttershof blijft het paradepaardje van de coöperatie. De exploitatie van ons café heeft alle aandacht om er voor te zorgen dat Esbeek nog tot in lengte van dagen trots kan zijn op dit unieke café. De initiatiefrijke uitbaters Gerrit en Ellen van Gerven zorgen er voor dat het altijd goed toeven is in Schuttershof. Bestuur uitgebreid Twee van de zittende bestuursleden waren per deze ledenvergadering aftredend: Han Bolijn en Teun van Egmond. Bovendien hadden de zittende bestuursleden de wens om hun comité met 1 persoon uit te breiden. Het was dan ook zeker prettig dat Han en Teun zich herkiesbaar stelden en daarnaast Corné Smolders zich bereid had verklaard om zitting te nemen in het coöperatiebestuur. Alle drie werden zei vrijwel unaniem gekozen, wat ons voor de komende tijd weer verzekerd van een gemotiveerd en capabel bestuur.

9 Financieel verslag Vanzelfsprekend werden ook de financiën van 2015 uitvoerig onder de loep genomen. Het financieel jaarverslag werd, na toelichting door de voorzitter van de financiële commissie, ongewijzigd goedgekeurd. Meer weten over de activiteiten van de coöperatie in 2015? Over Leeuwerik III, de markt, de werkgroep Senioren? Meer informatie over de langlopende projecten? Binnenkort kun je het volledige jaarverslag op onze website, lezen. Esbeek op TV: NIEUWSUUR De NCR, de vereniging van en voor coöperaties in Nederland heeft vorige week een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat het aantal coöperaties in Nederland explosief stijgt. Onder andere door de terugtrekkende overheid nemen steeds meer particuliere collectieven het heft in eigen hand om bijvoorbeeld in de vorm van een coöperatie zaken geregeld te krijgen. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde op donderdag 16 juni aandacht aan de groei van het aantal coöperaties. Verslaggever Tom Kleijn kwam enkele dagen daarvoor met een cameraman naar Esbeek om kennis te maken met onze coöperatie als sprekend voorbeeld. Roel Hesselmans en Piet Verhoeven kwamen in de uitzending van Nieuwsuur uitgebreid aan het woord.

10 Aan De Keukentafel met Sjef en Toos Oerlemans Sjef (66) en Toos Oerlemans (66) verhuisden onlangs van landgoed De Utrecht naar de dorpskern van Esbeek. En dat is niet zomaar een verhuizing, want Toos heeft op de kop af veertig jaar op het landgoed gewoond en Sjef zijn leven lang. Sjef is blij dat hij zijn levenswerk, het boerenbedrijf met melkkoeien en akkerbouw, aan zijn zoon Jeroen kan overdragen. Ja, want tegenwoordig kent de agrarische sector nauwelijks nog opvolgers. Gelukkig heeft mijn broer Adrie ook een opvolger, René. Het is de bedoeling dat René en Jeroen met de tijd ook samengaan, zoals onze Adrie en ik. En hoe zij het gaan doen is hun ding. Je doet mee of niet, het is eten of gegeten worden. Daar bedoel ik mee dat je continu moet ontwikkelen om bij te blijven. Mooiste plekje in Brabant Toos uit Baarschot en Sjef uit Esbeek leerden elkaar kennen op 18- jarige leeftijd bij de KPJ in Diessen. Na een verkering van acht jaar betrokken zij een splinternieuw woonhuis met stallen aan de Prins Hendriklaan op Landgoed De Utrecht in Esbeek. Sjef: Ik woonde al op het landgoed, aan het pleintje bij de toren. Daar ben ik geboren en getogen als oudste in een gezin van drie kinderen. Dat pleintje is er niet altijd geweest, daar stond toentertijd nog een grote schuur. De Utrecht is een zalige omgeving om te wonen en te werken. Ons huis op de Prins Hendriklaan staat op de mooiste plek van Esbeek, zo niet Brabant. Ik zeg altijd dat je kunt samenwerken met de natuur. Eén zijn met elkaar, versterken daar waar kan, maar geen onderschikte zijn van elkaar. Ruilverkaveling Toos: Ik ben de middelste van negen kinderen in een boeren gezin. Daarbij hadden wij thuis nog een loonwerkersbedrijf. Ik werkte in de gezinszorg en nadat de kinderen, Jeroen en Judith, wat ouder waren heb ik een herintredingscursus 'verzorgende' gevolgd. Ik ging aan de slag bij het verpleeghuis in Goirle en bij De Clossenborch in Hilvarenbeek.

11 Het gezin Oerlemans is altijd nauw betrokken geweest bij het reilen en zeilen van het dorp. Sjef bekleedde bestuursfuncties bij de ruilverkavelingcommissie De Hilver, Waterschap De Dommel, Friesland Campina, Boerenbond en nog altijd bij de Coöperatie Esbeek. Tot zijn vijftigste trapte Sjef nog een balletje bij Tuldania. Sjef: Ruilverkaveling De Hilver is een volbrachte taak. In juli is een afsluitingsbijeenkomst. Er is in 30 jaar tijd maar liefst 1000 hectare verkaveld. Broodtrommel Zoals pa Oerlemans vroeger dagelijks vanuit het dorp afreisde naar het landgoed om Sjef te helpen op de boerderij, zo legt Sjef nu ook dagelijks diezelfde weg af. Ik help onze Jeroen. In principe is er wat het werk betreft niet veel veranderd voor mij. Alleen heb ik nu een broodtrommel bij. Jeroen, Sjef, René en Adrie Lees verder op de volgende pagina

12 Wat het wonen betreft is er wel een hoop veranderd. Op 9 april 2016 hebben Jeroen en Marloes met ons de huizen geruild, een datum die ik natuurlijk nooit vergeet. Wij zijn geen buren gewend en hier zit je tussen de huizen. Ik heb het gevoel alsof iedereen me aankijkt als ik buiten kom, maar dat is natuurlijk gewoon wennen. We hebben goeie aard, en een mooi vrij uitzicht aan de achterkant. Het is geen vreemd huis hè. Toos vindt het praatje tijdens het ramenlappen wel gezellig. Hoewel het in de Prins Hendrik veel drukker was met fietsers en zo. Hier zijn de mensen werken overdag. Sinds een halfjaar zijn Toos en Sjef de trotse grootouders van kleinzoon Stef. Nummer twee en drie zijn in aantocht. Sjef: Van Stef ga ik zeker weten een boer van maken, terwijl opa Huijbregts pleit voor een kok. Favoriete muziek Sjef en Toos luisteren in de camper, op weg naar vakantiebestemming Frankrijk, naar muziek van o.a. The Every Brothers, Johny Cash, Jim Reeves en Elvis. De keuze valt nu op 'Crying' van Roy Orbinson.

13 KONINGSSCHIETEN 2016 Oefening en Uitspanning 1878 Esbeek Traditioneel op de kermis dinsdag van de gemeente Hilvarenbeek hebben we onze jaarlijks KONINGSSCHIETEN verschoten, deze dag die sinds 1993 verdeeld is in het overdag schieten van 2 x 25 pijlen en avonds de finale met de 5 hoogste schutters van overdag een finale ronde van 15 pijlen. Het leverde weer een spannende dag op, waar, bij de lunch een voorlopige stand bekend gemaakt werd van de op dan 8 hoogste schutters wat voor sommige een teleurstelling was leverde het voor andere nog meer druk op om bij de 5 finalisten te komen. Na de 50 wedstrijd pijlen bleken Harrie Hesselmans, Henk Verzeijl, Friso van Doormaal, Linda Colsters en Rick Elberts de besten, zij gingen uitmaken wie de fel begeerde titel mee naar huis kon nemen. De finale was wederom van hoog niveau, de schutters die zelf geen pijlen mogen halen bleven lang in het ongewisse wie aan kop stond, na een pijl of 8 vielen Rick en Friso af voor het koningsschap, Harrie bleef de koplopers goed volgen tot aan de laatste 4 pijlen toen duidelijk werd dat Linda Colsters wederom de sterkste zou zijn, Zij werd dan ook terecht opnieuw Koningin en prolongeerde zo haar TITEL. Henk Verzeijl nam de Prinsentitel mee naar huis en Harrie Hesselmans werd Adjudant. De AD SMOLDERS bokaal voor de schutter die het meest door zijn of haar gemiddelde had geschoten werd gewonnen door Tom van Logten die met zijn bare bow (kale boog) 394 punten van de te behalen 500 punten haalde een FANTASTISCH gemiddelde van 7.88, een gemiddelde dat een heleboel recurve schutters niet vanzelfsprekend vinden.

14 OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP Het midweek-korfbalteam van DKV Tuldania zoekt korfbalsters! Helaas hebben we afscheid moeten nemen van 4 ster-speelsters. En daarom zoeken we vanaf september nieuwe leden om op woensdagavond mee te korfballen. Leeftijd ongeveer tussen jaar. Heb je interesse of ken je iemand die met ons mee wil doen? Mail dan naar: margahesselmans@online.nl Sportieve groeten van De Midweek Elly, Judith, Marieke, Marga, Ellie, Meeke, Nicolle, Linda.

15 Park en Schotel Festival goes Rotterdam 25&26 juni 2016 Op 25 en 26 juni a.s. organiseert Park&Schotel haar tweede festival. Dit jaar op een nieuwe locatie: in de Esbeekse kerk. Bij dit festival staat de verbinding tussen Esbeek en Rotterdam, de thuishaven van Andreas Schotel, centraal. Kom samen met je vrienden naar de Esbeekse kerk die is omgetoverd tot een unieke cultuurtempel waarin bekende eigentijdse Rotterdamse kunstenaars hun indrukwekkende sculpturen tonen naast het grafische werk van Andreas Schotel. Deze expositie blijft t/m 10 juli dagelijks toegankelijk van 10 tot 16 uur. Tijdens het festival kun je op het altaarpodium en het buitenpodium genieten van optredens van zowel Rotterdamse als lokale artiesten. Vele muziekstijlen passeren de revue met o.a. jazz, hiphop, ska, bluegrass en rock. Rond de kerk tref je een sfeervol ingericht festival terrein aan met o.a. food trucks, een gezellig terras, kindervertier, het werk van lokale kunstenaars enz.. Op zaterdagmiddag 25 juni wordt om uur het festival geopend met de onthulling van de sculptuur De Verbinding op de Andreas Schotel wandelroute in de kern van Esbeek. Festival geopend : zaterdag 25 juni vanaf en zondag 26 juni vanaf

16

17

18 Roefeldag Esbeek Op donderdag 2 juni heeft de eerste Roefeldag in de gemeente Hilvarenbeek plaatsgevonden. Deze werd georganiseerd vanuit Hilver B&O. Twee vrijwilligers, Wendy Stads en Daphne van Dijk uit Hilvarenbeek, hebben de organisatie voor dit evenement op zich genomen. De eerste Roefeldag heeft plaatsgevonden in Esbeek. Tijdens deze Roefeldag was het de bedoeling dat kinderen van basisschool 'de Wingerd' korte tijd mochten rondkijken (Roefelen) in de wereld van volwassenen. Een wereld die bestaat uit bedrijven, winkels, kantoren, fabrieken, instellingen, verenigingen en andere organisaties. Door een kijkje achter de schermen te nemen bij deze bedrijven, en waar mogelijk actief mee te helpen, konden de kinderen kennis maken met allerlei verschillende beroepsgroepen, werkzaamheden en hobby's. En dit helpt ze bij de keuzes voor hun latere werkzame leven. Aan de Roefeldag hebben 68 kinderen meegedaan. Zij gingen in kleine groepjes, onder begeleiding van vrijwilligers, juffen, moeders en opa's en oma's, Roefelen bij 4 verschillende Esbeekse bedrijven. In totaal deden de volgende bedrijven mee: Broeckx Plasticrecycling, Donders Grondverzet, Geert-Jan de Kok, Stal de Utrecht, Signin, Spruyt Motorsport, 't Schop, Installatiebureau Bosmans, Garage de Lepper, Houthandel van Dal, Restaurant het Landgoed, Eslogic en Eendenspul. De Roefeldag is erg succesvol verlopen. Ouders, school, organisatie, bedrijven, vrijwilligers; stuk voor stuk erg enthousiast. Voor meer informatie en een impressie van de dag verwijzen wij u graag naar de facebookpagina van Roefelen Hilvarenbeek.

19 Roefeldag

20 Wij feliciteren alle geslaagden met het behalen van hun diploma.

21 Esbeekse straatspeeldag eindigt in schuimparty Op 8 juni jl heeft weer de Nationale Buitenspeeldag plaatsgevonden, voorheen bekend als Nationale Straatpeeldag. Ook in Esbeek deden we hieraan mee. Buurtvereniging Leeuwerik II organiseerde op woensdag 8 juni deze Nationale Buitenspeeldag. Op die dag waren de wegen rondom de speeltuin in de Hofstad afgesloten voor al het doorgaand verkeer. De dag was een groot succes, ook het heerlijke weer heeft hieraan bijgedragen. In de ochtend hebben de Debberkes heerlijk kunnen spelen op straat. In de middag hebben veel kinderen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zonder verkeer lekker te kunnen spelen op de wegen rondom de speeltuin. Er was ranja en lekkers te koop en voor de papa's en mama's koffie en thee. Als klap op de vuurpijl was er een handige papa die met het lumineuze idee kwam om een schuimkanon neer te zetten. Binnen no time was het veldje omgetoverd tot een waar schuimbad. De kinderen hadden dolle pret en zaten van top tot teen onder het schuim. Voor veel kindjes was dit de eerste schuimparty!! Jan Wouters, wij willen jou namens alle kindjes en de hele buurtvereniging Leeuwerik II super bedanken voor dit leuke initiatief! Hieronder enkele foto's van de straatspeeldag. Namens Buurtvereniging Leeuwerik II

22 Gemuts (van onder de muts) Toen ik afgelopen week door de Dorpsstraat fietste Bedacht ik, slechts in gedachten, verschrokken Dat de kerk niet alleen aan de geloofsgemeenschap Maar ook aan het oog van het kerkvolk is onttrokken. Gelukkig was dit slechts een hersenspinsel Want Esbeek zet zich komend weekend weer eens op de kaart: Na de zeer succesvolle première van Park en Schotel Is het vervolg dit jaar zeker de moeite waard. In en om de kerk krijgt komend weekend een andere betekenis Dan dat dit zinnetje jarenlang heeft gehad Dit keer geen dorpsgenoten met hark en veger Maar kunst en cultuur in en voor de kerk op het pad. Hopelijk vinden heel veel mensen Het komende weekend de weg naar de kerk Om daar te kunnen gaan genieten Van mooie muziek of een prachtig kunstwerk. Want dat is wat je waarschijnlijk gaat overkomen Als je nieuwsgierigheid je naar de kerk heeft gebracht Je wordt misschien wel verrast door de prachtige dingen Die door Esbeekse en Rotterdamse kunstenaars zijn bedacht. Met een knipoog naar de gigantische festivals in de buurt Doen wij ook mee aan de huidige muzikale trends Maar dan, zoals het hoort, lekker kleinschalig Door een gevarieerd muziekaanbod van de verschillende bands. En ik weet zeker dat menig dorpsgenoot alleen maar komt kijken Wat er vanuit zijn beleving nog overgebleven is Van het mooie gebouw met zijn rijke geschiedenis Dat door velen van ons nog wekelijks wordt gemist. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek

Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek Notulen jaarvergadering Coöperatie Esbeek 31-05-2016 20:00 uur, Schuttershof. 1. Opening Voorzitter Piet Verhoeven heet de aanwezige leden welkom en licht de agenda toe. Teun van Egmond (bestuurslid) heeft

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014

Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 Agenda Nummer 7 3 oktober 2014 september 2014 8 oktober Voorleeswedstrijd 8 oktober Schoonmaakavond groepen 1 en 2, 19.00 uur 10 oktober 13.00 uur Opening bibliotheek 10 oktober Fiets-verlichting-controle

Nadere informatie

Jarige komende week. Schoolfotograaf. Agenda. Schoolkorfbal. di.mo wo. mi Nel ma do Admin *De directie is donderdags wisselend aanwezig

Jarige komende week. Schoolfotograaf. Agenda. Schoolkorfbal. di.mo wo. mi Nel ma do Admin *De directie is donderdags wisselend aanwezig Vrijdag 27 mei 2016, 1 ste jaargang Nummer 35, week 22 Jarige komende week Za 28 mei Noah Gerrits UILEN Agenda 30 mei Schoolfotograaf Aanwezigheid directie, ib-er en administratie Hieronder staat vermeld

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10 december).

JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10 december). Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2015 In 2015 worden 4 vergaderingen gehouden (12 maart, 21 mei, 8 oktober en 10

Nadere informatie

Agenda: Alvast bedankt en met sportieve groet, (gym)meester Marc

Agenda: Alvast bedankt en met sportieve groet, (gym)meester Marc 18-05-2017 - Agenda: Vrijdag 19 mei: Grote Sponsor Knikkerrace Donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei: leerlingen vrij, Hemelvaartweekend Maandag 29 mei: groep 8 op kamp Maandag 29 mei: eerste dag Noord4daagse

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 14 16 juli 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

23 DECEMBER 2016 / NUMMER

23 DECEMBER 2016 / NUMMER WEEKBRIEF 23 DECEMBER 2016 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Dit is de laatste nieuwsbrief van 2016. U hebt er dit jaar zo n 40 stuks ontvangen en daardoor kunnen meeleven met het

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.:21 3 december 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

REDACTIONEEL. In het bos. Een nieuw jaargang van de schoolkrant.de 35 ste!

REDACTIONEEL. In het bos. Een nieuw jaargang van de schoolkrant.de 35 ste! 35e jaargang nr.1 November 2013 1 REDACTIONEEL In het bos Een nieuw jaargang van de schoolkrant.de 35 ste! Een bijzondere jaargang, deze 35 ste, want het is tevens de 1 e digitale jaargang. De schoolkrant

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Herkansingen typevaardigheid

Herkansingen typevaardigheid Schooljaar 2012-2013 vrijdag 26 april 2013 nr. 15 Maandag 13 mei t/m vrijdag 24 mei Maandag 13 mei papiercontainer bij school TV Woensdag 15 mei Panna toernooi groep 6/7 Vrijdag 17 mei nieuwsbrief Herkansingen

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8 H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Do.24 en vr 25 mei 8 Peanutbal-toernooi Vrijdag 25 mei 1 en 2 Spelletjesochtend Vrijdag 25 mei 1 t/m 8 Inleveren briefje deelname ouderbedankochtend Dinsdag

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 10 30 januari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Jarig in februari 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 2 juni 2018 Jaargang 18 Nummer 17 BASISSCHOOL Willibrord.

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 2 juni 2018 Jaargang 18 Nummer 17 BASISSCHOOL Willibrord. - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - zaterdag, 2 juni 2018 Jaargang 18 Nummer 17 BASISSCHOOL Willibrord Mededelingen ** Juf Shelley heeft een zoon ***Inhoud:*** ** Nieuwe gymleerkracht

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Ankeveen, april 2018 Belangrijke data - Maandag 7 mei t/m woensdag 9 mei: studiedagen, school is gesloten - Donderdag 10 en vrijdag 11 mei: Hemelvaart, school is gesloten - Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017

Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017 Nieuwsbrief Wijklab Tuinstad Staalwijk februari 2017 De Schillenboerproef Op woensdagochtend 5 april a,s. start in Staalwijk (begrensd door Herenstraat, Witte Singel en Schelpenkade/Andries Schotkade)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 23 november 2016

Nieuwsbrief 4 23 november 2016 Nieuwsbrief 4 23 november 2016 Beste ouders, Vol verwachting klopt ons hart.. Een zin uit een liedje voor Sinterklaas dat erg van toepassing is voor de kinderen, de ouders en het team van basisschool Olympia.

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

kalender Fabriek Magnifique nummer: Vrijdag 22 juli Laatste schooldag ( uur) Maandag 5 september uur opening nieuwe schooljaar

kalender Fabriek Magnifique nummer: Vrijdag 22 juli Laatste schooldag ( uur) Maandag 5 september uur opening nieuwe schooljaar 21 juli 2016 Jaargang 8 - nummer 40 kalender Fabriek Magnifique Vrijdag 22 juli Laatste schooldag (09.30-11.30 uur) Maandag 5 september 08.45 uur opening nieuwe schooljaar A.s. vrijdag start het Art en

Nadere informatie

11 Maart 2015. Gefelicitaart

11 Maart 2015. Gefelicitaart Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 11 Maart 2015 Gefelicitaart 12 mrt. Jelle gr. B 12 mrt. Tibbe gr. A 12 mrt. Kris gr. 6 13

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

26 maart Stan Gebben 1 april Jeffrey Chi 29 maart Mathijs Langenhuijsen 1 april Tom Gevers 31 maart Yenthe Schaap 4 april Lily van Hout

26 maart Stan Gebben 1 april Jeffrey Chi 29 maart Mathijs Langenhuijsen 1 april Tom Gevers 31 maart Yenthe Schaap 4 april Lily van Hout 24 maart 2017 - nummer 13 Belangrijke data Dinsdag 28 maart *Afsluiting Week van de Lentekriebels *Kijkavond gr 1 t/m 8, van 18.00-19.00 uur Woensdag 29 maart OR-vergadering Donderdag en vrijdag 30 en

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Juni 2017 Nieuwsbrief 29

Juni 2017 Nieuwsbrief 29 Juni 2017 Nieuwsbrief 29 VillaDriel wint Kinderopvang awards 2017 In de door Opiness georganiseerde verkiezing Kinderopvang awards 2017 hebben we 3 prijzen binnen gesleept. In de categorie beste kinderopvangorganisatie

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Jong&Oud diensten. Kerk op Schoot. Schoolkerkdienst. Vakantiebijbelclub

Jong&Oud diensten. Kerk op Schoot. Schoolkerkdienst. Vakantiebijbelclub Jong&Oud diensten Kerkdiensten die anders dan anders zijn, met de creativiteit van jongeren en ouderen er in verwerkt, diverse liederen. Soms een band, of juist een sketch. Altijd de moeite van het bezoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Hasselbraam

Nieuwsbrief De Hasselbraam Nieuwsbrief De Hasselbraam nr. 36 28 juni 2017 Agenda 29 juni 3e rapport 3 juli Facultatieve oudergesprekken 4 juli Afscheidsfeest Juf Cobien Uitgelicht Einde schooljaar Afscheid juf Cobien Afscheid juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief 15 29 juni 2016 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Allereerst goed nieuws! Dit betreft vooral de groepen 3-3+ en 4 : juf Marieke van de Velde en juf Janny Machielsen kunnen tot aan de

Nadere informatie

Bernardusschool. Weekbrief 25 september t/m 2 oktober 2015. Agenda. Hutspot eten. Oproep van de medezeggenschapsraad

Bernardusschool. Weekbrief 25 september t/m 2 oktober 2015. Agenda. Hutspot eten. Oproep van de medezeggenschapsraad Weekbrief 25 september t/m 2 oktober 2015 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Hutspot eten Op donderdag 1 oktober gaan de kinderen van groep

Nadere informatie

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen.

Daarnaast zijn er ontwikkelingen in de parkbeheercommissie, waardoor er enige personen voor langere of kortere tijd zijn uitgevallen. Nieuwsbrief 5 - Mei 2019 In dit nummer: Van de voorzitter TOZ clubkampioenschappen (tennis en padel) Open dag padel TOZ Trianon SeniorPlus toernooi TOZ VACATURES bij commissies binnen onze tennisvereniging

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Ma. 25 apr. t/m zon. 8 mei Meivakantie Zon. 15 mei Ma. 16 mei Woe. 18 mei Woe 25 mei Do. 26 mei Vrij. 27 mei Zon. 29 mei Potgrondactie

Nadere informatie

WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018

WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018 WEEKBRIEF 23 FEBRUARI 2018 Geachte ouders. Deze brief verschijnt als de voorjaarsvakantie al begonnen is. Wij wensen u en de kinderen een hele fijne vakantie toe en hopen alle kinderen weer op de gewone

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni Theatrale wandeling Leiderdorp en Leiden zijn een wandelroute rijker en die wordt op 27 juni feestelijk geopend als onderdeel van het Van Rijn festival. Een mooie aanleiding vond de Leiderdorpse theatermaker

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 4 WONEN

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 4 WONEN ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A1 THEMA 4 WONEN Opdracht 1 het gas de buren de woning de keuken Opdracht 11 1. De man werkt in de tuin. 2. De man leest in de woonkamer. 3. De man staat in de keuken. 4. De vrouw

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont.

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. www.edusom.nl Opstartlessen Les 2. Wonen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 19 // 19 januari 2017

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 19 // 19 januari 2017 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 19 // 19 januari 2017 Website www.delangenoord.nl De Langenoord KOFFIE UURTJE DONDERDAG 26 JANUARI

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

JAARGANG 23 NR 1 VOORJAAR 2016

JAARGANG 23 NR 1 VOORJAAR 2016 JAARGANG 23 NR 1 VOORJAAR 2016 Beste tennisliefhebbers, Hierbij ontvangen jullie de eerste digitale versie van ons clubblad SMASH. Het zal even wennen zijn,maar de tijden veranderen en zo ook de SMASH.

Nadere informatie

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt

Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt Dakloos Apeldoorn Informatie voor spreekbeurt (voor de bovenbouw) Hier willen we je op weg helpen bij het maken van een spreekbeurt. Je hebt ervoor gekozen om je spreekbeurt te houden over daklozen, of

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 COÖPERATIE ESBEEK

JAARVERSLAG 2015 COÖPERATIE ESBEEK JAARVERSLAG 2015 COÖPERATIE ESBEEK VOORWOORD DOOR PIET VERHOEVEN - VOORZITTER In 2015 is onze coöperatie weer druk bezig geweest om te werken aan haar belangrijkste speerpunten. Soms is dat voor de leden

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Met vr. groet, Het team

Met vr. groet, Het team Geachte Ouder(s), Verzorger(s), Botterlaan 1 9934 EW Delfzijl Tel. 0596 612600 Directeur M. Lamain obsjanligthartdelfzijl@marenland.org www.obsjanligthart.nl Nieuwsbrief Jaargang 14 no. 10 21 maart 2017

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

Sterrenboognieuws 28 februari 2019

Sterrenboognieuws 28 februari 2019 Sterrenboognieuws 28 februari 2019 Aanmelding nieuwe leerlingen Om plannen te maken voor het komend schooljaar 2019-2020 is het voor ons van groot belang te weten hoeveel leerlingen we kunnen verwachten.

Nadere informatie

OPENING VAN HET THEMA WONEN EN WERKEN

OPENING VAN HET THEMA WONEN EN WERKEN Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 27 No. 25 16 maart 2018 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Paulusschool Tel: (024) 6415783 Noorderlicht E-mail: directie-paulus@kansenkleur.nl Thea.Wilbrink@kansenkleur.nl

Nadere informatie

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP

OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP OUDERVERENIGING BASISSCHOOL DE TOONLADDER GALECOP Inleiding Op veel basisscholen in Nederland bestaat een Oudervereniging omdat ouders graag betrokken willen zijn bij de school van hun kinderen. Zo ook

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 13 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 5 Directiepraatje Beste ouders, verzorgers, Schilderwerk: Het

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Bezoekers kunnen kennis maken met de rijke geschiedenis van de boerderij en de omgeving.

Bezoekers kunnen kennis maken met de rijke geschiedenis van de boerderij en de omgeving. Museumboerd Bezoekers kunnen kennis maken met de rijke geschiedenis van de boerderij en de omgeving. erij Den Tip Mensen kunnen hier genieten van datgene wat ze in hun hele leven nooit gekend hebben. Mevrouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 De maand oktober is alweer aan zijn laatst stukje begonnen. Komende zondag gaat de tijd alweer een uurtje terug! Wat gaat de tijd toch snel! Ik hoop van harte dat

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Belangrijke data. Welkom CITO EINDTOETS. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #14

Belangrijke data. Welkom CITO EINDTOETS. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #14 Belangrijke data 11 april Schoolverpleegkundige Alie Veenstra op school 11 april Voetbaltoernooi jongens in Ochten 13 april Paasontbijt en Paasviering 13 april Zwemmen groep 3/4 14 april Goede Vrijdag

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Algemeen. 25 November nummer 6. Van 26 november tot 9 december. Ouders opgelet!!

Belangrijke data. Jarigen. Algemeen. 25 November nummer 6. Van 26 november tot 9 december. Ouders opgelet!! 25 November 2016 - nummer 6 Belangrijke data Maandag 28 november Oudergesprekken Donderdag 1 december Oudergesprekken Maandag 5 december Sinterklaasviering op school Dinsdag 6 december De kinderen hoeven

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

Mescher Mail. Januari en februari Beste ouders/verzorgers. Nieuws. Peter Otermans

Mescher Mail. Januari en februari Beste ouders/verzorgers. Nieuws. Peter Otermans Mescher Mail Januari en februari 2015 Beste ouders/verzorgers Het nieuwe jaar startte met het welkom heten van onze nieuwe directeur, Peter Otermans. Hij zal zich in deze Mescher Mail nog eens persoonlijk

Nadere informatie