Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: mei t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Theo Oerlemans. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 21 mei Timo Wijten 21 mei Elleke Craninckx 21 mei Pleun Abrahams 22 mei Job Lambregts 24 mei Ton Wijten 24 mei Jet Hesselmans 24 mei Jolanda Augsburg 24 mei Jop Hesselmans 24 mei Ruben van Egmond 26 mei Lars Grootjans 26 mei Wout Huijbregts 27 mei Tjeu v Eekelen 27 mei Hanneke Vugs 27 mei Indy Kwinten 28 mei Ylja v.d. Boom 28 mei Maud Lambregts 28 mei Kelly Kennes 29 mei Jolanda Scheepen 30 mei Harm v Doren 31 mei Janneke v Laarhoven 31 mei Wiebe Verboven 31 mei Tom van Logten 31 mei Jara Leeijen 01 jun Laura Schellekens 01 jun Wil v d Sande 02 jun Sander Paulissen Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Agenda 27 mei Receptie Tuldania 28/29/30 mei Musical 30 mei Opendag Debberkes 1 juni Fietsen juni Straatspeeldag BV De Lowerik 4/5/6 juni Tuldania kamp 5/6 juni Expositie Elly Soetens 5/6/10/11/12 juni Openluchttoneel 07 juni Kledinginzameling de Wingerd 15 juni Inzameling plastic verpakkingsafval 17 sept Megafeest Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 30 mei uur.

3 Openluchttoneel Flierefluiter Hilvarenbeek Begin januari 2010 zijn ruim 30 spelers begonnen aan de repetities voor deze nieuwe productie.koen Ketelaars heeft het stuk van Lewis Carroll onder handen genomen. Het resultaat is een productie zoals je van Koen en het Openluchttoneel mag verwachten: Verrassend, eigengereid, humoristisch en geschikt voor de hele familie.het stuk leent zich uitermate voor een uitbundig spel en aankleding. Voor een impressie "Ga naar Wonderland". De voorstellingen worden opgevoerd bij Bezoekerscentrum de Flierefluiter, Groot Loo 8 in Hilvarenbeek.Enkele mensen uit Esbeek spelen ook in dit stuk mee. De voorstelling wordt gespeeld op: Zaterdag 5 juni uur Zondag 6 juni uur Donderdag 10 juni uur Vrijdag 11 juni uur Zaterdag 12 juni uur Reserveren kan via deze site via de knop reserveren of telefonisch Tevens zijn kaarten in de voorverkoop af te halen bij het VVV in Hilvarenbeek, boekhandel Peter Swaanen, Hercules in Diessen en Schuttershof in Esbeek.Verdere informatie: zie Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 1 op vrijdag 28 mei: Walter v.d. Borne Lauwersstraat 10 tel Harry v.d. Bruggen Hoogeindsestraat 7a tel Jan v.d. Sande Groenstraat 36 tel Frans Cattenstart Kerkpad 14 tel Thieu Veron Spaaneindsestraat 17 tel

4 Nieuwe expositie in Schuttershof. Vanaf woensdag 5 mei is er een foto expositie te bezichtigen in de corridor van Gasterij Schuttershof. De foto's zijn gemaakt door Astrid van Egmond. Astrid had als kind al grote belangstelling voor fotografie, haar vader was hier vaak mee bezig en Astrid zei tegen een ieder die het horen wilde: ik word fotograaf. Haar vader vond het echter beter dat ze ging studeren. Jaren later, toen ze wat meer tijd voor zichzelf kreeg, heeft ze haar hobby toch weer opgepakt. Heel veel foto's tijdens activiteiten in Esbeek worden door Astrid gemaakt. De foto's die nu geëxposeerd zijn, laten een andere kant van haar artistieke kwaliteiten zien. Een aantal foto's zijn gemaakt op een reis door Ghana in 2007, portretten van kinderen in kleur en zwart-wit, aangrijpend mooi! Daarnaast foto's gemaakt in Esbeek met sneeuw en ijs taferelen, mystiek, verrassend! De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van Gasterij Schuttershof in Esbeek. Astrid wil fotograferen als hobby blijven zien, toch is ze bereid om op verzoek feestreportages te verzorgen. De werken die geëxposeerd worden zijn te koop. Boekverkoop Bibliotheek Hilvarenbeek Op zaterdag 19 juni start de jaarlijkse grote boekverkoop van afgeschreven boeken in de Bibliotheek Hilvarenbeek. Het aanbod bestaat uit romans, jeugdleesboeken, prentenboeken en informatieve boeken. Alles is aantrekkelijk geprijsd en er is een ruim aanbod met voor ieder wat wils. Met name met de vakantie in het vooruitzicht is het een uitgelezen kans om een voorraadje leesvoer samen te stellen. U hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om iets te kopen. De verkoop vindt plaats op zaterdag 19 juni van tot uur en daarna tijdens de openingstijden van de bibliotheek en zolang de voorraad strekt.

5 Aan alle 55 plussers. Afgelopen dinsdag 11 mei hebben we, ondanks het onzekere weer, toch de geplande fietstocht gemaakt. Het was koud, maar toch tot half twee droog. De regen die nadien viel tot half 4 was van geen betekenis. Voor het echt hard begon te regen waren we allen thuis. Wat hebben we op die dag afgeproken? De fiets tocht op de eerste dinsdag van de maanden april, mei, juni, juli, september, en oktober, gaan altijd door, mits het s'morgens om half tien regent. Er wordt niet meer rondgebeld of het wel of niet doorgaat. Eenieder maakt voor zichzelf uit of hij het weer wel of niet goed genoeg vindt. Wel hopen we dat we telkens toch wel met ongeveer 20 personen zijn. Met dat rondgebel ontstaat er te veel onzekerheid. Bij droog weer vertrekken we elke keer om half tien bij de kerk. De eerste rit is nu op DINSDAG 1 JUNI a.s. De rit wordt ook niet meer in het kleppermenneke gezet, omdat het kleppermenneke niet altijd vlak voor de rit verschijnt. Zo ook nu, nu moeten we 16 dagen voor 1 juni de rit al weten. Hopelijk is alles nu duidelijker. De commissie. Fietsdagen 55 plus In het laatste Kleppermenneke stonden verkeerde data voor de 55 plus fietsdagen door ons onbekende oorzaak. Onze welgemeende excuses hiervoor. De juiste data zijn: dinsdag 1 juni dinsdag 6 juli dinsdag 7 september dinsdag 5 oktober.

6 Receptie Tuldania Op donderdag 27 mei 2010 houden wij een receptie ter gelegenheid van het behalen van het kampioenschap in de 5e klasse H, door het eerste elftal van voetbalvereniging S.V. Tuldania. Graag nodigen wij alle supporters uit om op deze receptie aanwezig te zijn. Die wordt gehouden in zaal Schuttershof te Esbeek, van 19:00-21:00 uur. Tot ziens op donderdag 27 mei. Bestuur S.V. Tuldania. Bogaard GC ESBEEK Tel.: inlichtingen: Frans of Maria

7 Guus Buijlinckx koninklijk onderscheiden. Op 16 mei is Guus Buijlinckx koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau tijdens de receptie op het sportpark van Tuldania. Guus is sinds 1985 secretaris van de voetbal van Tuldania, ruim tien jaar leider en grensrechter van het eerste en sinds 1996 secretaris van de Sportraad Hilvarenbeek. Verder is hij al 20 jaar secretaris van de Haaikneuters en bestuurde hij ook in de Sensatiemarkt sinds Guus, van harte proficiat!!! Guus heeft wel geen vrouw, maar...alle jonge vrouwen van Esbeek zijn gek op jou. Moeder Buijlinckx. Beste motormuizen opgelet. Na lang vergaderen en de nodige potten bier genuttigd te hebben, hebben we ons motorweekend weer voor elkaar op juni. We gaan dit jaar naar Luxemburg,en wel naar Esch-sur-Sure. Het is daar ontzettend mooi om rond te knorren en er is `n heel mooi hotel geregeld. De kosten voor 2 nachten slapen incl. ontbijt zijn 86 euri`s. We vertrekken op 4 juni om 9 uur bij d`n Harm. Opgeven kan tot 28 maart op tel of E mail: treesengerard@hotmail.com Gerard van Gerven.

8 NATIONALE STRAATSPEELDAG 2 juni 2010 Zoals u misschien al heeft gehoord, doet onze buurt op woensdag 2 juni a.s. mee aan de nationale Straatspeeldag.. Voor alle kinderen is het die dag mogelijk, om zonder gevaar op straat te kunnen spelen. De Gemeente Hilvarenbeek heeft een vergunning afgegeven aan Buurtvereniging de Lowerik om de straten die dag voor alle verkeer af te sluiten. Dit betekent dat er woensdag 2 juni 2010 géén verkeer mogelijk is in de straten Lowerik, ten Loke en Mostaard. Basisschool de Wingerd maakt 's - morgens gebruik van de afzetting. Van uur komen de wegversperringen te staan: - net na de parkeerplaats van de gymzaal - tussen Lowerik 45 en Ten Loke 11 - tussen Ten Loke 1 en Lowerik 13 - ter hoogte van Lowerik 11 en de speelplaats van de basisschool. Kortom: rondje Lowerik Houdt u er s.v.p. rekening mee dat u, indien u met de auto na 8.00 uur weg moet, deze tijdig uit de afzettingszone zet. (Bijv. op de parkeerplaats bij de gymzaal). Het brengen/halen van kinderen naar/van school met de auto zal niet via Lowerik kunnen gebeuren. Wij begrijpen dat het afsluiten voor sommige onder u ongemak met zich meebrengt. Toch rekenen we op uw begrip en medewerking: het gaat ten slotte om de veiligheid van de kinderen! Buurtvereniging Lowerik.

9 Column: Medeleven of slachtofferporno? De behoefte om in de huis- ( slaap)kamer en in het leed van de ander door te willen dringen lijkt hand over hand toe te nemen. Waarom willen we zo graag delen in het leed van de 70 gecrashten van het vliegtuigongeluk? Waarom willen we alles weten van de enig overlevende? Waarom willen alle reporters hun eigen verhaal hierover vertellen, terwijl men nauwelijks met belangrijke feiten kan komen? Is het niet slechts eigenbelang, de 'eer' de eerste te zijn met dramatisch nieuws? Het heeft niets meer te maken met de burger slechts feitelijk te informeren. We buitelen over elkaar heen om ons medeleven met de slachtoffers te betuigen. Is dat echt medeleven of is het slechts laten zien dat ook jij belangrijk bent en dat het je dus eigenlijk altijd alleen maar om jezelf gaat. Echt medeleven is de mensen met rust laten. Dan het gekrakeel rond de inmiddels afgetreden staatssecretaris Jack de Vries. Stiekem ( hoewel stiekem?) geniet een ieder van zijn `suffe` daden waarmee hij zijn volledige carriere vergooit. Het is leedvermaak, waarmee we ons tevreden stellen: gelukkig zijn wij niet zo stom om zoiets uit te halen! Wat te denken van het nieuwe blad ` Binnenhof`; we graaien in de vuilnisbakken van de politici, zodat we kunnen smullen van hun vuil. Respect voor privacy? Privacy, wat is dat? Je bent toch publiek geheim als politicus, dan ook niet zeuren als je vuilnisbak overhoop gehaald wordt. Nergens vind je de kreet vanuit de media (lees: vanuit onszelf): zijn we echt begaan met wat er aan emotie in die mensen leeft? Bekommeren we ons echt om wat voor gevolgen het heeft voor de emoties van de enig overlevende, voor de emoties van beschadigde politici? We vinden het heerlijk om te veroordelen, met het vingertje naar de verkeerde te wijzen om daarmee vervolgens te constateren dat we zelf veel beter zijn. Het lijkt of we het heerlijk vinden ons te wentelen in de ellende van een ander om er zelf een beter gevoel aan over te houden. Echt medeleven? Ammehoela. Sensatielust en niets anders. Astrid van Egmond.

10 Jeugdherberg De Hertgang in 1932 geopend door Jan van Helvoirt De eerste jeugdherberg werd in 1912 door Richard Schirmann in het kasteel van het Duitse Altena geopend. In feite is een jeugdherberg of hostel in oorsprong een goedkope mogelijkheid voor jongeren om op vakantie te overnachten. De Nederlandse Jeugdherberg Centrale (NJHC) was in het begin van de vorige eeuw gevestigd aan de Prof. Tulpstraat 4-6 in Amsterdam. Deze overkoepelende organisatie voor jeugdige kampeerders in de natuur werd opgericht in De oudste nog bestaande jeugdherberg van Nederland bevindt zich in Bunnik. Hilvarenbeek heeft drie jeugdherbergen gekend. De eerste was in Esbeek gevestigd en kreeg de naam 'De Hertgang'. De feestelijk opening was op 2 juli Plaats van gebeuren was de boerderij op Dun, waar zeven jaar later 'In den Bockenreijder' ingericht zou worden. Op dat moment was Jan Westveer met zijn vrouw Jaantje Priester nog pachter op de eeuwenoude hoeve. Landgoed De Utrecht had al enkele jaren ervaring met kampeerders uit Rotterdam en Den Haag. Kamperen in de natuur was in die tijd enorm in opkomst. Nu nog kunnen we op het landgoed een vijftal terreintjes aanwijzen. Bij jeugdherbergen denken we tegenwoordig onmiddellijk aan stapelbedden. Dat oude stoffige imago werd ook in het leven geroepen door de gezamenlijke activiteiten: vegen, aardappels pitten en koken. Het beeld van slaapzalen, geheelonthouding, volksdansen en natuurstudie staat ons nog scherp voor de ogen. In de NJHC-gids van 1931 werd nog zeer positief over hun activiteiten geschreven: terugkeer tot de natuur is een krachtig bolwerk tegen tuberculose en alcohol, tegen verspil- en genotzucht, tegen bioscoop en sigaretten, tegen modeslavernij en verweekeling bij jongens en meisjes en daardoor tot zelftucht. De Esbeekse jeugdherberg op Dun bleef slechts één jaar actief. Meteen daarna werd in Beek aan de noordkant van de Vrijthof een nieuw onderkomen geopend.

11 Op 2 juli 1932 werd De Hertgang op Dun feestelijk geopend De naam 'De Hertgang' verhuisde mee naar Beek en prijkte boven de voordeur van het fraaie pand. In de zeventiende eeuw woonden er de families Fabri en Sweens. In 1793 bouwde Peter Heijmans het bewuste huis tot siraat van de gemeente! In 1950 werd de jeugdherberg wegens geldgebrek gesloten en op 18 november 1957 werd daar het huidige 'Open Huis' gebouwd. De derde jeugdherberg werd, nu onder katholieke signatuur, op 27 juni 1954 geopend in de Koestraat. De Bossche bisschop wist de zaak te stimuleren en men koos voor de nieuwe naam 'De Hilver'. De pastorie, waar de Esbeekse pastoor Jurgens ook nog verschillende jaren de scepter heeft gezwaaid, kwam leeg omdat er aan de Vrijthof een nieuwe pastorie werd gebouwd. In 1983 kwam ook voor dit onderkomen het einde omdat de exploitatie niet meer rond te krijgen was. Nu prijkt ''t Vaticaan' boven de imposante voordeur. Momenteel zwaait daarin onder andere Emmanuel Naaijkens, van wie ik de mooie foto kreeg, reeds enige jaren de scepter.

12 Welkom bij Echt... Scheiding! Op 28, 29 en 30 mei 2010 worden in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle in totaal zes voorstellingen gespeeld van de musical 'Echt Scheiding!'. De musical Echt Scheiding! is een initiatief van een vijftal jonge creatieve talenten uit de theaterbranche en het Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg in samenwerking met de Kindertelefoon Noord-Brabant. 'Echt Scheiding!' is een nieuw geschreven en gecomponeerde musical rondom het thema kinderen en scheiden'. Het is een moderne (pop/rock)musical waarin het verhaal, gezien vanuit de ogen van een kind, centraal staat. We laten het publiek zien wat voor effect een scheiding kan hebben op het (gevoels)leven van een kind en hoe een kind leert omgaan met de scheiding. Ondanks het toch redelijk zware onderwerp zal de musical een luchtig karakter hebben en door de swingende muziek licht te verteren zijn. De cast zal bestaan uit ruim 30 amateurspelers, waaronder een groep van 8 kinderen/jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, en een aparte dansgroep. Het artistieke team bestaat uit ervaren professionals. De cast ( waaronder 3 Esbeekse spelers) wordt tijdens de voorstellingen begeleid door een professionele live band. Meer informatie kunt u vinden op

13 ZOMERGEBLAOS VULT VRIJTHOF WEER MET MUZIEK TIJDENS PINKSTEREN! Hilvarenbeek zal tijdens Pinksteren 2010 weer beschikken over een muziekfestival. De Stichting Zomergeblaos heeft besloten om met het festival vanuit de maand juli te verhuizen naar het Pinksterweekend. Op zaterdagavond 22 mei en zondag 23 mei zal Zomergeblaos het Vrijthof weer vullen met muziek. De keuze voor het Pinksterweekend is ingegeven vanuit de gedachte om ook in komende jaren het evenement tijdens Pinksteren te organiseren. Het festival zal plaatsvinden op de zaterdagavond en Pinksterzondag. Met de verhuizing naar het Pinksterweekend wordt de leemte die ontstaan is na het eindigen van Elastiek (deels) gevuld. De stichting is er dan ook van overtuigd dat hiermee wordt voorzien in een behoefte die in Hilvarenbeek en omgeving nog steeds leeft: met Pinksteren muziek in het dorp. De opzet van het kleinschalig festival blijft ongewijzigd. Het festival wil een brede programmering met een grote diversiteit aan muziekstijlen. Tijdens de komende editie is hier ook zeker weer in voorzien. Zo maken op zaterdag de Italiaanse muzikant Bruno Gallo met Spaanse/Italiaanse/Nederlandse folk, en D'af en Toeters XL en de band Foul Play hun opwachting. Foul Play zal o.a. een volledige De Dijk -set ten gehore brengen. Op zondag zal afwisselend op het buiten- en binnenpodium worden gespeeld. Blikvangers op de zondag zijn o.a. Franky's Funky Fanfare en 7th Street Men Band, een band die stevige rythm and blues brengt. Ook de Nieuwe Veste Big Band uit Breda en de Big Salsa band zullen het Vrijthof met hun zomerse klanken overspoelen. De band Groover brengt dampende ska-muziek. En om de plaatselijke cultuur niet uit het oog te verliezen zullen eveneens optreden good old Tammezuur en de Travelin' Men uit Hilvarenbeek. Voldoende reden dus om met de Pinksteren weer volop te genieten van muziek op het mooie Vrijthof te Hilvarenbeek. Het festival is gratis toegankelijk. Voor meer informatie over het programma en het festival kunt u ook terecht op

14 Foto s te zien via:

15

16 Jeugdspelers van het jaar Niek Snels (B-jeugd) 2 Sam Verzeijl (E1-jeugd) 3 Thijs Hesselmans (C-jeugd) 4 Tom Schellekens (E2-jeugd) 5 Freek Lambregts (F3-jeugd) 6 Teun v Dommelen (D-jeugd) 7 Jorn de Jongh (F2-jeugd) 8 Jop Hesselmans (F1 jeugd) 9 Bram Hesselmans (E1-jeugd) 10 Jens Hesselmans (D-jeugd)

17 Oranje-koorts door Sokker Met enige regelmaat (zo om de 2 jaar) wordt ons land geteisterd door een bepaald soort epidemie. De Oranje-koorts genaamd!! Deze epidemie heeft nu zijn oorsprong in Zuid-Afrika. Het begin van deze epidemie is nauwkeurig vast te stellen, alleen wanneer het op z'n eind loopt helaas niet. Hopelijk natuurlijk dat we nog even van deze koorts mogen genieten! Maar over een kleine 3 weken gaat het beginnen! En om het een beetje dragelijk te maken heeft Adrie weer een mooie toto gemaakt. Iedereen kan meedoen: of je nu jong of oud bent, dame of heer, kenner of geen kenner. Iedereen kan dit! Je hoeft alleen maar even het volgende te doen: 1. Stuur een mailtje naar adrievandewouw@kpnplanet.nl 2. Je krijgt een mailtje terug van Adrie met een bijlage waarin de spelregels en uitleg staan. 3. Je vult de bijlage in en stuurt dit weer terug naar Adrie via een mailtje. 4. Je betaalt het inschrijfgeld ( 5,00 ) aan de bar bij Schuttershof. 5. Voor degene die niet kunnen mailen of geen computer heeft, kun je dit ook ophalen en inleveren bij Schuttershof. De wedstrijden van Oranje zijn natuurlijk ook weer te zien bij Schuttershof op groot scherm in Afrikaanse sferen. Ik wens jullie veel voetbalplezier en natuurlijk hopen we met z'n allen dat deze epidemie nog heel lang duurt. En zeker tot en met 11 juli 2010!!! Tot ziens. Café Schuttershof Harm Soetens

18

19 Kerkberichten e Zondag 23 mei 1 Pinksterdag is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Jan van de Sande. Om 12.00u doopviering van Sep en Lot Wijten. e Maandag 24 mei 2 Pinksterdag is er om 10.00u een Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Pieter van Bokhoven. Collectant is Jan Vriens. De misintenties tijdens dit Pinkserweekeinde zijn voor Wout en Tonia van de Sande-van Gestel en dochter Corrie (jaargetijde en verjaardag moeder); Mien Smolders-Oerlemans (verjaardag) en voor de overleden ouders Bruurs-Vingerhoets (verjaardag moeder). Zondag 30 mei is er om 10.00u een Dank-je-wel viering voor de communicanten en vormelingen. Voorganger is Pastoor Barberien. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Peter Dijkmans. Collectant is Ad Versteijnen. De misintenties voor deze week zijn voor Kees van de Wouw.

20 Gemuts (van onder de muts) De meivakantie is voorbij Met weer om heel snel te vergeten Diegenen die in ons land zijn gebleven Die hebben het geweten: Alleen maar wolken en heel veel regen En de temperatuur was veel te koud Kortom: de natuur zat deze vakantie In onze streken helemaal fout. Ook de mensen die naar het zuiden reisden In de hoop op beter weer Die kwamen erg bedrogen uit Ook daar was er koude en regen deze keer. Wij hadden het geluk ver genoeg te zijn gegaan Daar was het lekker en scheen de zon Alleen toen we terug naar Nederland moesten Was het onzeker of het vliegtuig wel langs de aswolk kon. Uiteindelijk is alles voor iedereen goed gekomen Volgens mij is eenieder weer veilig thuis En zochten we het afgelopen weekend Ons vertier heel veel dichter bij huis. Dat kon op zaterdag zelfs op ons eigen strand Dat was gecreëerd op het voetbalveld Er werd gestreden om een echte beachvolleybal-titel Waarbij tegenstanders aan de lopende band werden geveld. En dan op het eind van dit Koninklijke Tuldaniaweekend Een zondag met een heus zeskampgevecht Waarbij opnieuw een pluspunt van Esbeek glorieerde: Het respect voor elkaar is groot, maar de strijd die is echt!! De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 15 29 juli. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 INFOOTJE NR. 15 Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 Agenda Donderdag 12 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 Fiets mee naar school Zondag 15 mei Eerste Pinksterdag Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 17 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 13 juni 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 17 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 13 juni 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

PKN gemeente Het Anker

PKN gemeente Het Anker PKN gemeente Het Anker januari 2018 5de jaargang # 1 Van de redactie Kerst en oudjaar liggen weer achter ons en een nieuw jaar ligt nog geheel blanco voor ons. Wat zal het brengen? Geluk en voorspoed of

Nadere informatie

t Slagske April, 25 e jaargang

t Slagske April, 25 e jaargang t Slagske April, 25 e jaargang Kalender 2015-2016 Groepsfeest: 9 april Rakwiweekend: 22-24 april Titoweekend: 22-24 april Kamp: 18 tot 26 juli Er is er eentje jarig 7 Wout rakwi 13 Shari rakwi 14 Jordy

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 10 10 mei 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Verkeersveiligheid: wachten op het schoolplein is oké!

Verkeersveiligheid: wachten op het schoolplein is oké! Beste ouders, Vrijdag 22 juni staat er een studiedag op de agenda. De leerlingen zijn dan vrij zodat wij met het team dit schooljaar kunnen evalueren en ook al plannen kunnen maken voor volgend schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.30- maart 2019

Nieuwsbrief nr.30- maart 2019 Nieuwsbrief nr.30- maart 2019 Inhoud: - Aprilbeurs - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Huurmogelijkheden aprilbeurs - Paaseieren zoeken - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend!

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14 Activiteiten Walcheren September 14 zon 7 sept Rondje fietsen op Walcheren Zou u best mooie fietstochten willen maken, maar doet u dat liever niet alleen? Fiets dan mee met 'Fietsen op Walcheren'. Dit

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2014-2015

Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Week 26, maandag 22 juni, nr.38 Opening kindcentrum Berglaren! Per 1 augustus 2015 zijn wij officieel een kindcentrum. Dit betekent dat de Berglarenschool een intensieve

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer mei Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer mei Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 16 15 mei 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 4. Jarig in mei 5. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord Beste ouders, Op school zijn

Nadere informatie

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8 H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Do.24 en vr 25 mei 8 Peanutbal-toernooi Vrijdag 25 mei 1 en 2 Spelletjesochtend Vrijdag 25 mei 1 t/m 8 Inleveren briefje deelname ouderbedankochtend Dinsdag

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 12 7 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 Beste sportvrienden, Dit jaar wordt voor de 31 e keer het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Hellendoorn georganiseerd. De organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

H E T I D E E V O O R J O U

H E T I D E E V O O R J O U NOITIDE 2019 OKTOBER GETAWAY HET IDEE Het idee ontstond in september 2018. Ik kwam zelf net terug uit Lissabon. Mijn eerste workation. Weg met een aantal andere onderneemsters om te werken AAN mijn bedrijf.

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op do10 sept. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 sept uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op do10 sept. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 sept uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuws uit het Bestuur

Nieuws uit het Bestuur Seizoen 2018/2019 nummer 4 16 mei 2019 Inhoud Nieuws uit het Bestuur Online enquête Wist je dat (met veel info over evenementen) Jeugdkamp Open Dagen Sportpark De Contreie Ledenadministratie Agenda 25/26

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 september Kopij aanleveren voor zondagavond 28 aug uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 september Kopij aanleveren voor zondagavond 28 aug uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Agenda. Jarigen in juni. * De verjaardag van uw kind wordt alleen vermeld in de nieuwsbrief wanneer u hier. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Agenda. Jarigen in juni. * De verjaardag van uw kind wordt alleen vermeld in de nieuwsbrief wanneer u hier. Iedereen van harte gefeliciteerd! Nieuwsbrief juni 2019 Agenda 3 juni Ringrijden groep 8 3 juni MR vergadering, 19:45 uur 4 juni Juf Marianne afwezig, geen GVO 4 juni Juf Petra afwezig, geen HVO 6 juni Boerderij ochtend groep 6/7 10 juni

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 april 2019 nr. 10. Agenda. Levend Water

Nieuwsbrief. 11 april 2019 nr. 10. Agenda. Levend Water Nieuwsbrief 11 april 2019 nr. 10 Agenda Week 16 15 t/m 19 apr Di do Eindtoets gr. 8 Entreetoets gr. 7 Vr 19 Goede vrijdag, alle lln vrij Week 17 22 t/m 26 apr Ma-vr Paas/oranjevakantie Ma 22 Tweede Paasdag

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8. Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST!

Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8. Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST! Hallo, jongens en meiden van groep 3 t/m 8 Dit jaar is onze 40 ste editie! Reden voor een feestje! Daarom is ons thema: WIJ VIEREN FEEST! Het zou fantastisch zijn als jullie deze feestelijke dagen met

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a.

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a. jaargang 23 - nr. 9 mei 2019 Bezoekadres Ikeloane 10 9281 RB Corr. Adres Postbus 20 9280 AA HARKEMA Telefoon 0512 361711 E-mail adres wynroas@noventa.nl Website wynroas.noventa.nl In deze schoolbrief o.a.

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 De vakantie is begonnen maar wij gaan deze zomer gewoon door met tal van activiteiten! Diverse bootcamps; er zijn nog enkele plaatsjes vrij! En onze zomerlessen die ook toegankelijk

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom.

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 7 mei 2015 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in mei. 3-5-1959 Peter van Dongen. 4-5-1961 Wil Eelants. 9-5 -1962 Hans

Nadere informatie

maandlijst Oktober-november

maandlijst Oktober-november maandlijst Oktober-november 1 Algemene informatie Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Limburg, meer bepaald in Meeuwengruitrode. Het kamp zal begin augustus zijn, de juiste datum moeten we nog beslissen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

Afscheid van juf Liesbeth Natuurtoets groep 7 vrijdag 28 september Nieuwsbrief nr. 5

Afscheid van juf Liesbeth Natuurtoets groep 7 vrijdag 28 september Nieuwsbrief nr. 5 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 21 september Agenda 2018 Nummer 4 maandag 24 september Kennismakingsgesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 14 september 2016

Nieuwsbrief 1 14 september 2016 Nieuwsbrief 1 14 september 2016 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Hier is de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2016-2017. Ik hoop dat iedereen een hele fijne vakantie heeft gehad en weer

Nadere informatie

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Ouderkamer leren lezen door meester Ron > Kinderboekenmarkt > Ouderkamer bezoek burgemeester en

Nadere informatie

Dorpsagenda Werkgroep om de kerk

Dorpsagenda Werkgroep om de kerk t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY

LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY LANG WEEKEND 15-18 AUGUSTUS 2014 HEALEY & GOLF Zijn de Healey en golf uw passie? Wij willen deze twee combineren in de eerste Healey golfreis. In vier dagen tijd spelen wij op drie prachtige golfbanen

Nadere informatie

Lente! Had u haar al gezien: 'onze' meerkoet in de gracht voor de school? Blijkbaar heeft ze het goed naar haar zin, al zittend op zes (6!) eieren.

Lente! Had u haar al gezien: 'onze' meerkoet in de gracht voor de school? Blijkbaar heeft ze het goed naar haar zin, al zittend op zes (6!) eieren. Ambachtsweg 1 2211 JN Noordwijkerhout Tel. 0252-374333 www.deregenboogschool.nl Eenindruk Directeur: C.A.C.M. Fijnaut Gruiten Deze week krijgen we: een peer, een appel en een banaan. Denkt u eraan dat

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN Schooljaar 2017/2018, nr. 1 SEPTEMBER, OKTOBER ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gemonde,

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Studiedag 17 juni staat er een studiedag gepland. Alle kinderen zijn die dag vrij en kunnen genieten van een lekker lang weekend.

Het Wilgenblaadje. Studiedag 17 juni staat er een studiedag gepland. Alle kinderen zijn die dag vrij en kunnen genieten van een lekker lang weekend. Het Wilgenblaadje Het Wilgenblaadje Editie 9: 06.11.2015 34: 10.06.2016 Belangrijke data: 14-15-16-17 juni Avondvierdaagse 15 juni Wilgendag 17 juni Studiedag 20-24 juni Schoolkamp groep 8 Medelingen van

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen.

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen. En dan nu vakantie! Jaargang 6,nummer 5 In dit nummer: Vakantie!!! Vacatures 1 2 Volleybal bij t Schrijverke 2 Zaalindeling 16-17 Oud papier Jeugdkamp Sponsors bedankt 3 4 4 5 Zoals in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op do.11 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 08 juni 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op do.11 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 08 juni 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

WEEKBRIEF 27ste jaargang nr. 30 4 april 2014 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525

WEEKBRIEF 27ste jaargang nr. 30 4 april 2014 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 WEEKBRIEF 27ste jaargang nr. 30 4 april 2014 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGE 06-04 Thomas groep 2B 07-04 Milou groep 1B 09-04 Nicky groep 7

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 29 19 juli 2019 Agenda 19 juli Start zomerseizoen 11 aug eerste wedstrijd FC Utrecht- PEC Zwolle 2-5 sept Fietsvierdaagse Doorn Mededelingen De zomervakantie begint

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 OVERZICHT Algemeen Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot In de afgelopen maand hebben we 2 ouderavonden georganiseerd die druk bezocht zijn en daar zijn

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland Maandag 3 juni 2013. Studiedagen schooljaar 2013-2014 de kinderen zijn dan vrij.

Nieuwsbulletin basisschool t Rietland Maandag 3 juni 2013. Studiedagen schooljaar 2013-2014 de kinderen zijn dan vrij. Nieuwsbulletin basisschool t Rietland Maandag 3 juni 2013 Belangrijke data schooljaar 2012 2013. Woensdag 5 juni Kleuterfeest voor de groepen 1 en 2. Vrijdag 14 juni Studiedag Alle kinderen zijn vrij Vrijdag

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending.

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending. DE BASISKRANT 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2 Agenda. 24 september Basiskrant nummer 3 gaat uit 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus mei 2017 nr. 116

Nieuwsbrief Cursus mei 2017 nr. 116 Nieuwsbrief Cursus 2016-2017. 24 mei 2017 nr. 116 Agenda HEMELVAART EEN FEEST!? 25 mei Hemelvaartsdag 26 mei vrij 30 mei Personeels Vergadering 5 en 6 juni Pinksteren 9 juni Viering Vruchten van de Geest

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Hemelvaart In verband met pinksteren hebben onze leerlingen aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) vrij! Dinsdag 6 juni verwachten we iedereen weer op school. Eindfilm

Nadere informatie

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten

Jaargang 25 Nr. 3. Vrije dagen. Bijzondere activiteiten. Avondbijeenkomsten Jaargang 25 Nr. 3 Vrije dagen 17 okt. Groep 1-2-3 vrij 20-24 okt. Alle kinderen herfstvakantie Bijzondere activiteiten 14 okt. Kamp groep 1-2-3 15 okt. Kamp groep 1 t/m 8 16 okt. Kamp groep 4 t/m 8 17

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen

Fouten maken is geen probleem, want dat doet iedereen 29 27 mei 2015 Agenda voor de komende 2 weken Do 28 Vr 29 Groep 3 gaat naar het museum en de juffen vieren hun verjaardag! Weekend Ma 1 Kamp groepen 8. Di 2 Kamp groepen 8. Wo 3 Kamp groepen 8. Verjaardag

Nadere informatie

Schoolregel april. Groep 4 Wij maken klassennieuws

Schoolregel april. Groep 4 Wij maken klassennieuws Nieuwsbrief 16 15 e jaargang 22 april 2014 Schoolregel april APRIL Dinsdag t/m vrijdag 22 t/m 25 Kamp groep 8 Woensdag t/m vrijdag 23 t/m 25 Papiercontainer Vrijdag 25 Koningsspelen & goede doelen dag

Nadere informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie

Het Vijfblaadje. Kalender maand oktober. Wie zijn er jarig? School informatie 11 oktober - nummer 7 Het Vijfblaadje Kalender maand oktober 12 oktober Kijkavond van 18.30 19.30 uur 13 oktober Afsluiting Kinderboekenweek 16 t/m 20 oktober Herfstvakantie 27 oktober Koffie uurtje ouders

Nadere informatie

EXTRA SCHRIJFOPDRACHTEN

EXTRA SCHRIJFOPDRACHTEN EXTRA SCHRIJFOPDRACHTEN OPDRACHT 1, 2, 3 EN 4: MAAK DE OPDRACHTEN OP WWW.TAALSTERK.NL. OPDRACHT 5: MAAK DE ZINNEN AF. 1. Ik heb geen uitnodiging gekregen voor het feest. Waarom.. 2. Hakim voelt zich niet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september

NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september NIEUWSBRIEF Aftrap jubileum jaar op 6 september Twee wekelijkse uitgave van sc O.M.C. Sportcomplex De Corridor Visserstuin 5 3319 LL Dordrecht Tel. 078-6165811 Fax 078-6226426 Jaargang: 14 Nummer: 02 Datum

Nadere informatie

Op woensdag 12 april was de afsluiting van het Jeelo-project: Zorgen voor dieren

Op woensdag 12 april was de afsluiting van het Jeelo-project: Zorgen voor dieren MEI 2017 Een heel mooie en sportieve afsluiting voor de meivakantie..de Koningsspelen. Een activiteit waar iedereen vrolijk van wordt. Wij zijn vooral ook blij met zoveel ouderhulp, die het mogelijk maakt

Nadere informatie

Beste bewoners, Groet Petra van Dijk. Ik wens u veel leesplezier. Redactieadres: Astrid Tolhuisen

Beste bewoners, Groet Petra van Dijk. Ik wens u veel leesplezier. Redactieadres: Astrid Tolhuisen r Careyn, editie Pijletuinenhof, nummer 116, mei 2014 Beste bewoners, We staan aan het begin van een nieuwe maand. Een maand van veranderingen, een lach en een traan in het team. In de week van 5 mei gaat

Nadere informatie