Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: juni t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Agenda juni Openluchttoneel juni Openluchttoneel 19/25 juni Collecte Rode kruis 24 juni Vliegenvangers motortocht 22/25 juni Wandelvierdaagse 25 juni DSV - Willem II 04 juli Liederentafel 05 juli Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 01 aug. Liederentafel 02 aug. Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 15/18 aug. Kindervakantie week 20/21 aug. Festival Purpere Heide 24 sept. Megafeest Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 23 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 19 juni uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 2 op vrijdag 10 juni Jan Vriens Groenstraat 34 tel Janus Bruurs Spaaneindsestraat 15 tel Cees Wijten Dorpsstraat 28 tel Jan de Laat Tuldensedijk 8 tel Cees Smolders Dorpsstraat 22 tel Henk v.d. Borne Groenstraat 23 tel VOOR VERSCHIJNINGSDATA ZIE ONZE WEB-SITE:

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 09 juni Rob Gerritsen 10 jun Jeroen Lemcken 11 jun Lonneke van Geel 11 jun Mike Welten 13 jun Geertje van Gerven 13 jun Anita van Uden 13 jun Bart Hesselmans 14 jun Jeroen van Roovert 14 jun Astrid van Egmond 15 jun Dien Op 't Hoog 15 jun Aileen van Wijk 17 jun Roy Thomassen 17 jun Claudia Bolijn 17 jun Dianne Lambregts 18 jun Sjors de Graaf 20 jun Roy Timmermans 21 jun Joyce Welten 21 jun Wiet van Meel 22 jun Loes van Roovert Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Expositie Schuttershof. Onlangs heeft Kitty Courbois haar expositie in de corridor bij Safe Schuttershof weer gewisseld, er hangen nu nieuwe werken van haar. In de huiskamer worden werken met volksschilderkunst tentoongesteld in de vitrine kast. De expositie is alle dagen te bezichtigen.

4 Hoi Allemaal, De laatste weken is mij een aantal keer gevraagd hoe men mij op 9 juni kan volgen. Dit kan als volgt: - mijn nummer die dag is via Nederland 1 die dag, tussen en uur - op Radio 2, deze zender staat de hele dag in het teken van de Alpe d HuZes. - via boven aan in het 4e vakje op live tijden klikken, dan op individuele deelnemers en op nr Hier worden per beklimming een aantal tijden geregistreerd, nl. Starten aankomsttijd en een aantal tussentijden. - als laatste nemen we uiteraard de Haaikneutervlag mee! Groetjes, Peter van Hees, nr JEUGDVAKANTIE WERK ZOEKT GASTGEZINNEN!!! In de week van 15 augustus vindt het Jeugd Vakantie Werk weer plaats. Op donderdag 18 augustus gaan de kinderen zoals gewoonlijk eten bij gastgezinnen. We hebben op dit moment nog veel hongerige kinderen dus als je mogelijkheden hebt op deze datum geef je op als gastgezin!! Je kunt je opgeven bij Patricia Hesselmans via patricialinnemans@hotmail.com Namens de commissie van JVW hartstikke bedankt!!

5 Straatspeeldag 2011 Voor meer foto's straatspeeldag 2011, zie onze WEBSITE: menu Extra.

6 Openluchttoneel Hilvarenbeek gaat op verkiezingstour: Stem eigen, stem ons! Het verhaal gaat over een verkiezingsstrijd in het dorp. Uiteraard kunnen de partijen niet met elkaar door één deur, terwijl ze wel allemaal in hetzelfde café hun thuishonk hebben. Dit leidt tot allerlei verwikkelingen met elkaar en de kiezers. Machtsmisbruik en bedriegen van alles en iedereen hoort natuurlijk bij deze verkiezingen. Ook de liefde ontbreekt niet, mar of deze tot een goed einde komt is maar afwachten. Al met al wordt het weer een sprankelende voorstelling et vooral veel humor en absurditeit. Een voorstelling voor de gehele familie. De voorstellingen zijn op 17, 18, 23 en 24 juni 2011 om 21:00 uur. Op zondag 19 juni 2011 is een matinee om 14:30 uur. Er wordt gespeeld op de parkeerplaats van de Rabobank in het centrum van Hilvarenbeek. Ingang aan de Gelderstraat tussen huisnummer 10 en 14. De entree bedraagt 10.00, voor kinderen t/m 12 jaar Reserveren kan via internet: telefonisch: Voorverkoop bij Boekhandel Peter Swaanen, VVV Hilvarenbeek, C1000 en Gouden Carolus

7 Binnenkort weer Wandelvierdaagse De Wandelvierdaagse vindt dit jaar plaats van woensdag 22 t/m zaterdag 25 juni. Hoewel de 15 kilometer route al jaren de meest favoriete afstand voor volwassenen is, neemt ook de belangstelling voor de routes van 8 en 12 kilometer nog steeds toe. Tijdens het wandelen kun je weer genieten van de bosrijke omgeving en halverwege wordt voor drinken en iets lekkers gezorgd. Op zaterdag is de pauze van de 15 kilometer weer bij een horecagelegenheid. Mensen met een scootmobiel of een rolstoel kunnen ook dit jaar weer deelnemen. De eerste groep legt 8 of 12 kilometer af en voor de tweede groep is de 3 kilometer route geschikt. Een ander initiatief uit het jubileumjaar dat wordt gecontinueerd, is de muzikale ontvangst bij terugkomst op de Vrijthof. Op twee avonden is een muziekkapel bereid gevonden om het evenement van extra sfeer te voorzien. Op zaterdag loopt de ene Beekse activiteit dit jaar over in de andere. In overleg met de organisatie van Elastiek is er namelijk voor gekozen om direct na de Vierdaagse met een voorproefje van Elastiek te beginnen. Tot uur is er dan ook geen reden om al naar huis te gaan. Voor deelname aan de Wandelvierdaagse kun je op eerste dag vanaf terecht op de Vrijthof. Het inschrijfgeld bedraagt 6,-. Meer informatie kun je vinden op de nieuwe website Schoonmakers gezocht M/V Functieomschrijving: Voor bedrijf in de omgeving Esbeek / Hilvarenbeek zijn we op zoek naar ervaren schoonmakers m/v. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van accommodaties en huisjes. Het aantal uren per week varieert tussen de 8 en 12 uur per week. Wij vragen: - Je hebt ervaring in de schoonmaak - Je bent gemotiveerd en steekt graag de handen uit de mouwen - Je kunt zowel zelfstandig als ook in teamverband werken - Je hebt oog voor detail Wij bieden: Een leuke baan in de schoonmaak. Interesse? Neem contact op met Flexpoint Eindhoven, Keizersgracht 10. Je kunt hier vragen naar Sven van der Heijden, tel of stuur je naar sheijden@flexpoint.nl.

8 Grandioze sponsorloop door Basisschool de Wingerd!! 3.175,-- voor Stichting Ambulance Wens De kinderen van Basisschool de Wingerd in Esbeek hebben zich op maandag 30 mei jl. ingezet om geld bij elkaar te lopen voor de Stichting Ambulance Wens. Voorafgaand aan de sponsorloop is de ambulance van Stichting Ambulance Wens al op school geweest om de kinderen kennis te laten maken met de stichting. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wensen van terminale patiënten, geheel met vrijwilligers en de ambulance. Kijkt u ook eens op Maar liefst 3.175,-- hebben de kinderen bij elkaar gekregen. Ze hebben zich niet alleen enorm ingezet om sponsoren te vinden, maar ook de daadwerkelijke sponsorloop hebben zij allen, ondanks het hele warme weer, goed doorstaan. Zo blijkt een klein dorp als Esbeek toch heel groot te zijn!!! Bert Wouters Hans Maillé Ton Trommelen Corien Veron Angelie Prins Jeannette Hesselmans Hetty van Doormaal Rian Gerritsen Bregje Wagemakers Erica Roozen Corné Smolders Ellen van Dommelen Ellen Trommelen Kim Lane Miriam Hooyer Erik Nouwens Rien Kolsters Michael Welten en alle lieve mama's die voor ons cafétje heerlijke lekkernijen hebben gemaakt. Dank jullie wel voor jullie hulp!!!

9

10 Dunse boeren vochten na Beekse kermis in 1791 door Jan van Helvoirt Op het nu bijna uitgestorven gehucht Dun, tussen Lage Mierde en Esbeek, boerde Cornelis Havermans op de hoeve, waar sinds 1938 'In den Bockenreijder' geexploiteerd wordt. Met zijn twee zonen Michiel en Willem en zijn dochter Helena bestierde hij de centraal gelegen Dunse hoeve, gelegen aan de oude zandweg van de Koevoirt naar de Hertgang. Voor hem boerde Peter Adriaen Damen er. De belendende gronden waren: -Land op de Geul -helft van de Geul -Maijke aan de Aa -aenstede van Woestenburg -Dries aende Brugge -helft van de Aenstede tot Dun -Land daer aangelegen -het Nieuw Erff Juist ten noorden van het laatst genoemde perceel Nieuw Erf staat nu de Bockenreijder met terras. In de periode dat Cornelis op Dun boerde werd ook de Dunse Dijk aangelegd en werd de eeuwenoude rust enigszins verstoord door het sterk toegenomen handelsverkeer. Cornelis met zijn twee zonen verstoorden ook regelmatig de rust op Dun en in de archieven blijkt dat zij vaak hun boekje te buiten gingen. In december 1780 had hij met zijn buurman en herbergier Dirk Roosen op de boerderij van Jan Vingerhoets, in de Hoolstraat (nu Elzenstraat) te Lage Mierde, enkele varkens geslacht. Een hoeveelheid spek werd clandestien op Dun bij Havermans verstopt. Diens vrouw en zijn zoon Willem vielen prompt door de mand toen een commissie hen aan de tand voelde en er huiszoeking deed. Belastingontduiking en frauderen mocht en mag niet: ook niet bij 'den Bok'! Op 23 februari 1786 deelden de drie kinderen Havermans de ouderlijke hoeve. Blijkbaar was Cornelis ook in het bezit van de hoeve op de Coevoirt gekomen, want zijn kinderen verdeelden die gronden. Zoon Michiel trouwde met Elizabeth Jan van Besouw en ging op de ouderlijke hoeve 'den Bok' wonen.

11 Het gevecht vond plaats op de Lange Gracht op 15 september 1791 Op zondagmiddag 15 september 1791 liep zowat de gehele buurtschap Dun, waaronder de families Van Dijk, Rosen, Hermans en Peeters, wellicht komende van de Beekse kermis via de Lange Gracht door de heide naar huis. Ze werden achtervolgd door Willem Havermans die zoon Adriaan Rosen plotseling aanviel en op de grond gooide. De vechtenden werden vlug door de overige Dunse boeren gescheiden, maar Havermans wist nog flink in de hand van Rosen te bijten. Plotseling vloog Willem Havermans vader Dirk Rosen aan, gooide hem op de grond en sloeg met de vuyst in 't aengesigt. Bovendien sneed hij met zijn mes door zijn hoed en veroorzaakte enkele flinke verwondingen: - boven de regter oog een sneede; -een wondeke in den regteren ooghoek; -een sneedje in den tip van de neus; -een groote contusie op de linker oog en onder deselve oog. Rosen riep in toorn: Ick sal u gaan beklaagen! Waarop Havermans botweg antwoordde: Dan sult gij moeten sterven! Een jaar eerder had Willem overigens nog behoorlijk gevochten in herberg 'de Valk' naast de kerk in Beek, nu 'Sint Petrus'. De dienstmeid Hendrina Schilders was getuige dat Havermans twee keer Jan Haagen tegen de vlakte sloeg: eens tegens d'hael en de tweede reys voor de kelder.

12 Rudger Maas en Gijs van Helvoirt in RKDSV-combinatie Rudger Maas en Gijs van Helvoirt zullen op 25 juni a.s. samen met een selectie van RKDSV, EDN'56, Hilvaria en SVSOS tegenstand gaan bieden tegen de profs van Willem II. Na 5 jaar afwezigheid speelt Willem II weer zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd van het nieuwe seizoen in Diessen. Of Rudger en Gijs de spitsen van Willem II te baas kunnen, zult u zien op 25 juni op sportpark de Alsie in Diessen, aanvang uur.

13 Heemkundige kring Hilvarenbeek en Diessen Uitnodiging. Info- en rustpunt aan de grens op Roovert Ioannes Goropius Becanus Op vrijdag avond 17 juni om uur wordt aan de grensovergang op Roovert een nieuw info- en rustpunt in gebruik genomen. Op deze locatie staan panelen met een beschrijving van de geschiedenis van de locatie. Ook komen er banken en schuilgelegenheid voor passanten. Het gaat hier om een initiatief van heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus, in samenwerking met de gemeente Hilvarenbeek. Tot de plaatsing van de informatiepanelen is besloten om de geschiedenis van de karakteristieke grensovergang van Hilvarenbeek en Poppel te markeren. Met de oprichting van de Benelux in 1948 en het ontstaan van de Europese Unie vanaf 1952 zijn de landsgrenzen aan het vervagen. Bij steeds minder mensen leeft het besef van de bijzondere betekenis van het passeren van een grens. Omdat het gebied door veel wandelaars en fietsers wordt bezocht is besloten om er aan de oever van de Leij ook een rustplek te creëren. Het programma van de onthulling van de panelen is als volgt: uur Vertrek vanaf De Flierefluiter, , in het Groot Loo voor een fietstocht naar Roovert. Mocht men om enigerlei reden niet in staat zijn deze fietstocht te volbrengen dan graag komen met ander vervoer uur Officiële onthulling en uitleg door Rien Vermaire, voorzitter van de werkgroep info panelen, de grensgeschiedenis door ere-lid Emmanuel Naaijkens, rustplaatsen en schuilhutten door Jan van Dal, en wethouder Piet Hesselmans namens de gemeente Hilvarenbeek.

14 Heemkundige kring Hilvarenbeek en Diessen Ioannes Goropius Becanus uur Afsluiting met het uitbrengen van een toast en terugkeer naar de Flierefluiter waar de heemkundige kring aan de deelnemers een consumptie zal aanbieden. Voor nadere informatie Rien Vermaire, Namens het bestuur van de heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus: Rien Vermaire. Namens de gemeente Hilvarenbeek wethouder openbare werken en grondzaken P.J.M.Hesselmans. Uitslagen 24 mei t/m 29 mei Tuldania D2 - Steensel D Tuldania A1 - Be Quick A KAMPIOEN 28-5 Tuldania B1 - BIO B VVO C1 - Tuldania C Rosolo D2 - Tuldania D EDN '56 E1 - Tuldania E De Treffers 1 - Tuldania BIO 3 - Tuldania Korfbal agenda: 24 juni vrijwilligersfeest Tuldania

15 Collecteweek Rode Kruis van start. Collectanten van het Rode Kruis collecteren van 19 t/m 25 juni door het hele land. Ook in Esbeek start 19 juni de collecteweek van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is actief op diverse terreinen. Met de zomer voor de deur worden de evenementenagenda's steeds groter. En daar komen de bezoekers dan ook vaak vrijwilligers van het Rode Kruis tegen: een geruststellend gevoel. Maar het werk van de vele vrijwilligers behelst meer terreinen. Wie dus half juni de jaarlijkse collecte steunt moet weten dat een deel daarvan naar onze afdeling gaat en daarmee komt dus ook een deel in de Esbeekse gemeenschap terecht. Uit de veelheid van taken van het Rode Kruis richt onze afdeling zich het meeste op de sociale hulpverlening. De hulpverlening bestaat uit activiteiten voor ouderen, alleengaanden, eenzamen en gehandicapten, o.a. soosmiddagen waar geknutseld en gekaart word, en spelletjes gedaan worden. De eetprojecten (het bordje gezelligheid) waar een driegangen menu wordt geserveerd zijn dan ook een voorziening waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. Ook organiseert het Rode Kruis afdeling Hilvarenbeek/De Mierden al geruime tijd Het Klein Verschil dit is een activiteitengroep die vrije tijd besteding biedt aan kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke en of meervoudige beperking. Om deze activiteiten mogelijk te maken, is veel geld nodig. Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te bestrijden. Ruim vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen eenzamen, chronisch zieken en gehandicapten met huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels.

16 Jaarlijks genieten zo n gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruisvakantiehotels. Mensen in nood, na rampen en calamiteiten, kunnen rekenen op directe hulp van het Nederlandse Rode Kruis. Voor het Rode Kruis zijn 340 afdelingen in het land actief, met in totaal vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen. Koningschieten 2011 Jeugd Koning Sam Verzeijl Prinses Josien van Iersel Adjudant Laurens van Laarhoven Senioren Koning Friso van Doormaal Prins Ronald Maan Adjudant Harrie Hesselmans

17 Indoor Beach Volleyballen in Diessen. Al jarenlang liep Chris Aerts van Sport- & Partycentrum Hercules met het idee rond om eens de sporthal in Diessen eens te vullen met zand om er vervolgens een beachvolleybal toernooi te organiseren. Echter het bleef slechts bij een idee. Maar toen zijn dochter Mandy voor haar opleiding Sport en Bewegen bij Instituut Broers in Tilburg een sportevenement moest organiseren waren ze er samen heel snel uit; het moest er nú toch maar eens van komen! En op vrijdag 17 juni is het zover! Dan is de compléte sporthal gevuld met een dikke laag zand en is het overdekte strand in Diessen een feit. Bijna 1000 vierkante meter strand waar ten volle op 'gebeacht' kan worden. Op vrijdagavond 17 juni is er een VOET-volley toernooi. Teams van 3 personen gaan met hun hoofden en voeten een zogenaamde 'beach soccerbal' over en weer over het volleybalnet spelen, waarbij het natuurlijk niet de bedoeling is dat de bal aan de eigen kant de grond raakt. Bijzonder moeilijk, maar zo met de blote voetjes en de nodige spectaculaire duiken een sensatie om te doen en zeker om naar te kijken. Het Indoor Beach Voetvolley toernooi begint om uur en de inschrijvingskosten bedragen 10,- per team. Op zaterdag is het de hele dag volleyballen geblazen. Beachvolley wel te verstaan! Teams van elk 4 personen gaan met elkaar de strijd aan op het hete overdekte 'strand' van Diessen. Met de wat zachtere beachvolleyballen zal ook deze tak van sport een dag vol sensatie brengen. Lekker op de blote voeten en gekleed in zomerse strandoutfit waan je je op de stranden van Saint Tropez! En het mag gerust een spatje regenen we zitten toch binnen! Het Indoor Beach Volleybal toernooi begint 's middags om uur en inschrijven kost 15 euro per team. Zaterdagavond is er na afloop van de finales en de prijsuitreiking een vette BEACHPARTY!! Gezellig swingen op het strand op de opzwepende muziek van deejay DIZZY, in je strandoutfit, cocktailtje erbij een prima afsluiting van dit unieke Indoor Beach Weekend bij Sport- & Partycentrum Hercules, in Diessen. Hier is uiteraard iedereen van harte welkom en de entree is gratis!

18 Kempische krachten verenigd in Streekfestival Op zondag 3 juli a.s. wordt voor de 2e maal het Kempisch Streekfestival georganiseerd, ditmaal op het Vrijthof in Hilvarenbeek. Dit festijn biedt bezoekers een bijzondere ontdekkingsreis over het Kempische Platteland. Streekhapjes en drankjes, ondernemers met een bijzonder verhaal, volop kindervermaak, cultuur, huifkarexcursies en optredens van streekartiesten. De toegang is gratis. Het festival, dat wordt georganiseerd door Stichting Kempen Goed, is tot stand gekomen dankzij regionale samenwerking met- en financiering van Streekhuis Kempenland, Landinrichtingscommissie De Hilver en Rabobank Hart van Brabant. Op 24 mei jl. proostten zij op Landgoed De Utrecht alvast op een succesvol festival te midden van een kudde Kempische heideschapen. Dagje uit voor jong én oud Van tot uur is jong én oud van harte welkom. Op het houten boomstammenterras geniet men van streekbieren, fruitsappen en van optredens van bijzondere akoestische acts. Kinderen leven zich uit op de strobalenberg, in de klimtoren, bij het maken van sieraden en in de dierenknuffelhoek. De ondernemers op het Kempische Platteland laten zich van hun beste kant zien in de stands van Land van de Hilver, Land van de Zaligheden en Land van Oirschot. In samenwerking met het Paspoortfestival, dat deze dag ook in Hilvarenbeek wordt georganiseerd, wordt een toneelvoorstelling aangeboden. En er vertrekken vanaf het festivalterrein de gehele dag gratis huifkarexcursies naar bijzondere plekjes in het landinrichtingsgebied de Hilver. De landinrichtingscom missie zal tijdens deze tochten tekst en uitleg geven over de diverse uitgevoerde werken! Meer informatie is te vinden op

19 Special Olympics World Summer Games 2011 in Athene. Iedereen weet wat de Olympische Spelen zijn. Daar wordt volop media aandacht aan gegeven. Veel mensen hebben ook wel gehoord van de Paralympics, dat zijn de Olympische Spelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Vrijwel niemand heeft ooit gehoord van de Special Olympics, dit zijn Olympische Spelen voor mensen met een mentale beperking. Ook die Spelen vinden elke 4 jaar plaats, dit jaar in Athene, de bakermat van de Olympische Spelen. Van 25 juni t/m 4 juli worden de Special Olympics World Summer Games 2011 in Athene gehouden. Ook Team NL is daarbij met 89 verstandelijk gehandicapte sporters! Special Olympics Inc. is een wereldwijde organisatie waarbij meer dan 180 landen zijn aangesloten. Special Olympics activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. Wekelijks sporten wereldwijd ruim 2,5 miljoen mensen met een verstandelijke handicap onder begeleiding van vele duizenden vrijwilligers. Special Olympics wedstrijden staan open voor alle mensen met een verstandelijke handicap die ouder zijn dan acht jaar en die minimaal zes maanden hebben getraind in de betreffende tak van sport. Special Olympics kent 30 officiële takken van sport, waarvoor Special Olympics sportreglementen zijn opgesteld. Team NL vertrekt richting de World Summer Games op 20 juni a.s. en keert terug in Nederland op 5 juli. Alles over deze Spelen kunt u volgen via internet op: of op: Teun en Astrid van Egmond gaan mee als vrijwilligers in de functie van vertrouwensarts en fotograaf.

20 Ook via de site van Esbeek zal ik proberen u op de hoogte te houden van één en ander betreffende dit evenement voor zover een goede internetverbinding dit mogelijk maakt. Hopelijk kunt u zo ook genieten van de spelen die voor de deelnemers een fantastische beleving zullen worden. Kerkberichten: Zondag 12 juni 1e Pinksterdag is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Pieter van Bokhoven. Collectant is Ad Versteijnen. De misintenties voor deze week zijn voor Pastoor Weijling en overleden fam. de Laat en Lambregts. Maandag 13 juni 2e Pinksterdag is er géén dienst. Zondag 19 juni is er om 10.00u een woord- en communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Peter Dijkmans. Collectant is Jan Smolders. De misintenties voor deze week zijn voor de overleden ouders Oerlemans-Kerkhofs en schoonzoon Jan; Zus Vriens (jaargetijde) en Janus Wijten (jaargetijde).

21 Gemuts (van onder de muts) Nog anderhalve week te gaan En we zitten aan de langste dag Tot nu toe hebben we een zomer gehad Die er voor mij in ieder geval wezen mag. Of de regen is gekomen Die voor de afgelopen dagen werd verwacht Kan ik bij het schrijven van deze regels nog niet weten Maar ik hoop het wel, en liefst nog in de nacht. Hoewel ik niet afhankelijk ben van de natuur En dus eigenlijk niet zit te springen op regen Snakt ook mijn tuin er heel erg naar En is ook voor mij een weekje regen een zegen. Dat klinkt heel kerkelijk en dat mag dan ook Zo enkele dagen voor het Pinksterfeest Dat in Hilvarenbeek herinneringen op zal roepen Van de feesten die daar afgelopen jaren zijn geweest. Tenminste, als ik terug en vooruit denk aan Elastiek En het programma van Zomergebloas bekijk Dan is de Hilvarenbeekse gemeenschap Heel wat culturele hoogstandjes rijk. Maar ook wij hebben mensen met een missie Die heel veel over hebben voor het goede doel Een van hen was afgelopen donderdag erg goed bezig En hij deed dat niet voor zijn eigen eergevoel: Als je zes keer de Alpe d'huez wilt beklimmen En opgeven daarbij geen optie is En je dat dan ook nog doet voor het kankerbestrijdingsfonds Dan ben je een grote en is er met jou helemaal niets mis. De Muts

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 12 7 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde

DE KLEPPER Een uitgave van Stichting Dorpsbelangen Hooge Mierde Oud izjer Dorpsbelangen Openstelling van de Kruisbergkapel op zondag 14 mei Zondag 14 mei a.s. tussen 13.00 en 16.00u is de jaarlijkse openstelling van de Kruisbergkapel Om 14.00u is de Mariaviering onder

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Tussen Paradijs en Toekomst

Tussen Paradijs en Toekomst Tussen Paradijs en Toekomst Nieuwsbrief van heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus en museum de Dorpsdokter Extra digitale uitgave 7 juli 2008 Alida Lion herdacht met straatnaam Rabbijn Hetty Groeneveld

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse

Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse E-mail: secretariaat@tcwilhelmina.nl Redactie: Adriaan Umans Zomer ATB tocht en gezinstocht TCWilhelmina 4-daagse Juni 2016 Rekeningnummer T.C. Wilhelmina NL83INGB0004456840 Zomer ATB tocht en gezinsfietstocht

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s- Hertogenbosch en omgeving Uitgave 3 seizoen 2015-2016 Beste vrijwilligers, Het SVG seizoen 2015-2016 is al weer een tijdje afgelopen. Toch nog even een korte nieuwsbrief.

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

Camping De Eenhoorn Activiteiten programma 2016

Camping De Eenhoorn Activiteiten programma 2016 Camping De Eenhoorn Activiteiten programma 2016 Beste gasten van Camping De Eenhoorn, Ook dit seizoen bieden wij weer een gevarieerd activiteitenprogramma met leuke en gezellige evenementen voor alle leeftijden.

Nadere informatie

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie.

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie. Flyer nr. 18 1 13 e Jaargang nummer 18 Verschijnt 2x per maand 24-04-2015 Voorzitter: Gert van Kalsbeek Tel: 5282065 e-mail: gertvankalsbeek@gmail.com Penningmeester en Secretariaat: Rene Akerboom Tel:

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 15 30 aug. 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 15 29 juli. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 29 19 juli 2019 Agenda 19 juli Start zomerseizoen 11 aug eerste wedstrijd FC Utrecht- PEC Zwolle 2-5 sept Fietsvierdaagse Doorn Mededelingen De zomervakantie begint

Nadere informatie

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte.

Hellehondsdagen 2014. Jeugdprogramma. Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hellehondsdagen 2014 Jeugdprogramma Georganiseerd door: Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond en activiteitencommissie van S.V. de Lutte. Hallo jongens en meisjes Nog eventjes en dan is het weer zover,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Opgelet, er zijn geen trainingen op dinsdag 23 en 30 april 2019

Opgelet, er zijn geen trainingen op dinsdag 23 en 30 april 2019 Volley-flyer nr. 17 1 17 e Jaargang nummer 17 Verschijnt 2x per maand 12-04-2019 Voorzitter: Leo van der Prijt Tel: 023-5287039 e-mail: leosr@vanderprijt.com Secretariaat: Cees Wallenburg Tel: 06-30365290

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Beste Thialffer, Het kan nog net voordat we allemaal gaan genieten van een heerlijke clubavond op de Leemputten. Ik ga er van uit dat we met velen zullen zijn aankomende vrijdagavond.

Nadere informatie

programmaboekje kindervakantieweek augustus

programmaboekje kindervakantieweek augustus KINDERVAKANTIEWEEK 2012 GERWENS VOLKSFEEST programmaboekje kindervakantieweek 2012 1-2 - 3 augustus Stichting jeugd & jongerenactiviteiten gerwen bedankt al haar sponsors en vrijwilligers voor hun bijdrage

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 25 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 21 juni 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 25 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 21 juni 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019

Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019 t Lopertje Jaargang 21, nr. 4 - juni / juli 2019 t Lopertje is het clubblad van Loopgroep Waalre en verschijnt 7x per jaar. Redactie: lopertje@loopgroepwaalre.nl Het volgende nummer (nr. 5) verschijnt

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 10 12 mei 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 8 20 februari 2018 Nieuws Agenda 21 febr: Songfestival 24 febr: Hongerige klant (VOL) 25 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Twente 3 mrt: Smartlappenkoor door het lint 3 mrt: Lunchen

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda : Mrt / Apr 2018 Activiteit Oliebollen en spelletjes Het was de eerste keer dat we in 2018 elkaar weer ontmoeten en we de mogelijkheid hadden elkaar de beste wensen over te brengen. Traditiegetrouw had de

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 KWART-TRIATHLON KWART-TRIATHLON - voor 16 jaar en ouder 1 kilometer zwemmen (De Rotonde) 42 kilometer fietsen (Deilse veld) 10 kilometer lopen (finish Speeltuin) of TRIO-KWART-TRIATHLON

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 2 20 jan.. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 juni uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 1 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 juni uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

Uitslagen afgelopen week

Uitslagen afgelopen week Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Zondag 14-04-2018 Opzeggen lidmaatschap Uiteraard hopen we dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en ook van plan is om het seizoen 2018-2019 te blijven korfballen

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang

Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang Nieuwsbrief NR. 3 Jaargang 13 2018 Voor-inschrijving Supporter van Schoon Vrijwilliger worden? Verhoging in 2019 Website en Facebook Wet AVG STICHTING VIERDAAGSE GOIRLE Emmastraat 48 5051 LN Goirle info@vierdaagsegoirle.nl

Nadere informatie

25 mei 2016. Agenda 26 mei Kamp groep 8 27 mei Groep 8 vrij Juf Debbie aanwezig 30 mei OR-vergadering 20.00uur

25 mei 2016. Agenda 26 mei Kamp groep 8 27 mei Groep 8 vrij Juf Debbie aanwezig 30 mei OR-vergadering 20.00uur Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 25 mei 2016 26 mei Dylan gr. 4 29 mei Willemijn gr. 4 29 mei Mika gr. 6 30 mei Russel gr.

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Overdal

Activiteitenkalender. Overdal Activiteitenkalender Overdal juli 2017 Dag Activiteit Tijd/Plaats Maandag 3 juli 10:30 Dinsdag 4 juli Donderdag 6 juli Schilderen met Jos Bent u creatief, of wilt u gewoon even ontspannen? Komt u kijken

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom.

Jarig in juni. 09-06-1964 Ronald Joosen. 12-06 -1934 Frans Hultermans. 21-06-1980 Sander Gulickx. 28-06-1949 Aert van Beuzekom. WV De Vrije Coureur Opgericht in 1972. NL 27 RABO 0145 1025 48 Nieuwsbrief, 7 mei 2015 www.wielerverenigingdevrijecoureur.nl Jarig in mei. 3-5-1959 Peter van Dongen. 4-5-1961 Wil Eelants. 9-5 -1962 Hans

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 9 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 5 juni19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 9 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 5 juni19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Samenwijs Starrebos Opvang en Onderwijs

Samenwijs Starrebos Opvang en Onderwijs Nieuwsbrief 28-03- 2 0 1 9 Belangrijke data: 3 april: Grote rekendag 4 april: Theorie verkeersexamen groep 7 5 april: praktijk verkeersexamen groep 7 5 april: Groep 2 vrij Groep 3-4 middag vrij 11 april:

Nadere informatie

NAAM BEDRIJF VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda!

NAAM BEDRIJF VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda! NAAM BEDRIJF MINI DIGI SHUTTLE Groot nieuws! Nieuwsbrief 1 2018 Mijdrecht januari 2018 VEENSHUTTLE 40 JAAR!! Ben jij ook in voor een feestje? Hou dan zaterdag 21 april vrij in je agenda! We vieren dit

Nadere informatie

De kwaliteit van de deelnemers was hoog. De jury vond dat alle deelnemers naar de grand-finale gaan.

De kwaliteit van de deelnemers was hoog. De jury vond dat alle deelnemers naar de grand-finale gaan. WebNieuwsbrief 47 Playback-avond 29 Maart De kwaliteit van de deelnemers was hoog. De jury vond dat alle deelnemers naar de grand-finale gaan. Hieronder tref je de foto s aan van de deelnemers uit de 2

Nadere informatie

LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM UUR

LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM UUR Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Zondag 21-04-2018 Uitslagen afgelopen week Trainingen in de aankomende week: LET OP ALLE JEUGDTEAMS TRAINEN OP HET GRAS DINSDAGAVOND IVM DE WEDSTRIJD VAN DE A OM

Nadere informatie

Oudertevredenheid. Schoolkamp en schoolreisje. Vrije dagen en vakantie. Praktisch verkeersexamen 30 april! Avondvierdaagse

Oudertevredenheid. Schoolkamp en schoolreisje. Vrije dagen en vakantie. Praktisch verkeersexamen 30 april! Avondvierdaagse INFO - Nummer 32 21 april 2015 www.startnest.nl Oudertevredenheid Het schoolbestuur, de Stichting Jenaplanonderwijs Uithoorn, heeft 20 april een enquête uitgestuurd via email. Het doel is om inzicht te

Nadere informatie

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren.

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Juni Welkom bij Camping De Heldense Bossen Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Voor een aantal activiteiten kunt u zich inschrijven bij de receptie,

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

19 t/m 23 juli Borger. Sponsorbrochure Oostermoer

19 t/m 23 juli Borger. Sponsorbrochure Oostermoer 19 t/m 23 juli 2017 - Borger Sponsorbrochure Oostermoer 2017 www.oostermoerfeest.nl 19 t/m 23 juli 2017 - Borger Een feest om elkaar op te zoeken, samen dingen te doen, elkaar beter te leren kennen. Vijf

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

19.30 uur STRATENCOMPETITIE.

19.30 uur STRATENCOMPETITIE. MAANDAG 26 AUGUSTUS 9.45 uur OPENING SPORT- EN SPELWEEK Na de opening beginnen we met het maken van de groepjes. Bij alle kleuren is er één persoon van de hoofdleiding aanwezig die helpt bij het maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Watervolleybal 2017

Nieuwsbrief. Watervolleybal 2017 Nieuwsbrief Seizoen: 2016-2017 editie 3 service Watervolleybal 2017 Zondagochtend 22 januari, iedereen heeft nog wat uit kunnen slapen want om 12.00 werden we verwacht bij zwemschool De Abeel in Someren.

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4 Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten april 2016 #4 www.kbo-valkenswaard.nl Vanaf 12-april, dinsdagmorgen Jeu de Boules Vanaf 13 april, woensdagmiddag Fietsen Vrijdag 29 april Eten in D n

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

MCD-CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HEER JAN SEPTEMBER 2016

MCD-CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HEER JAN SEPTEMBER 2016 1 2 Inhoudsopgave: 1) VERLOOP VAN DE MCD-clubkampioenschappen 2) MCD WEEKAANBIEDING NUMMER 1 3) INTERVIEW DAGSPELER 4) MCD TOP FOTO S 5) MCD WEER PROGNOSE 6) HEERLIJKE TOP MCD CCKS RECEPTEN 7) MCD TENNIS

Nadere informatie

Digi Krantje

Digi Krantje Digi Krantje 2018-2019 1 Inhoudsopgave Algemeen... 2 Sponsoren... 3 Wie is er jarig??... 4 Evenementen Agenda... 4 Programma Competitie Senioren + uitslagen... 5 Programma Competitie Jeugd + uitslagen...

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om de vakantie compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij!

Lustrum-flits jaar. juni De Vlashof DE LUSTRUM-FEESTWEEK. Wist je dat... 2e Pinksterdag: school gesloten! Studiedag: alle leerlingen vrij! DE LUSTRUM-FEESTWEEK Lustrum-flits 2 juni 2019 De Vlashof 50 jaar Alle dagen op een rij: Maandag 10 juni 2019 2e Pinksterdag: school gesloten! Dinsdag 11 juni 2019 Studiedag: alle leerlingen vrij! Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

AUGUSTUS Inhoud:

AUGUSTUS Inhoud: Inhoud: Burendag Stuupkes mèrt Kersttocht Handwerkclubje Speeltuinroute Heeft u een idee? We kijken terug naar: Gennepse Quiz Foute Bingo AUGUSTUS 2016 De zomer is weer in volle gang, Voor velen zit de

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS

NIEUWSBRIEF U.S.S.V. SIMIUS HIRCUS NIEUWSBRIEF Beste leden, Nadat in maart Portes du Soleil onveilig is gemaakt en velen van ons de sneeuw nog even hebben gezien, worden de winterse temperaturen weer ingeruild voor de warmere dagen. Degenen

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om het weekend compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

Nieuwsbrief AV Athlos februari 2019

Nieuwsbrief AV Athlos februari 2019 Binnenkort is de Wissel-ALV online of ligt als bladerexemplaar in de kantine. Hierin de agenda, de notulen van de vorige keer en de verslagen van de verschillende commissies. Hou dus je mail in de gaten

Nadere informatie