OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: jan t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Tekening voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief).

2 Agenda t/m31 mrt Expositie schotel 12 jan Ouderbijeenkomst H.Communie 17 jan Succesvol ouder worden 17 / 24 jan Cursus Reanimatie 21 jan Uitwisselen Etsen/ Culturele avond Schotel 28 jan Timmeravond (21.30) 29/30 jan In de Kékert 02/04/05 feb In de Kékert 07 feb Liederentafel 08 feb Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 07 mrt Liederentafel Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 20 januari. Kopij aanleveren voor zondagavond 16 januari uur. OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 06 jan Margot de Kok 06 jan John de Jong 07 jan Astrid de Rooy 07 jan Kaëla Wouters 08 jan Els van Roovert 08 jan Rob v.d. Biggelaar 08 jan Marc van Dal 09 jan Jo v Eekelen 09 jan Wil van der Straaten 09 jan Bas van Gurchom 12 jan Corean van Gerven 12 jan Johan van der Straaten 14 jan Imana Wouters 15 jan Sjannie de Beer 16 jan Finette Klop 16 jan Mayke van Avendonk 17 jan Liesbeth van Zantvoort 17 jan Vera v.d. Biggelaar 18 jan Evie de Graaf 18 jan Eddy Hooijer Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

4 Nieuws van de redactie! e Hier is weer het 1 Kleppermenneke in dit nieuwe jaar. Ook dit jaar hopen wij van de redactie u iedere twee weken weer een informatief dorpsblad te bezorgen. Met dit blad geven wij de verenigingen, stichtingen en organisaties de mogelijkheid om hun activiteiten kenbaar te maken, of een verslag en dergelijke te publiceren. Naast de ingezonden stukken van de verenigingen probeert de redactie ook nog wat algemene informatie te plaatsen, zodat het blad voor zowel jong als oud een functie heeft in de Esbeekse samenleving. Zoals u hebt kunnen zien, is de voorkant weer vernieuwd. Deze keer is de tekening van Rik Pulles. We willen Theo Oerlemans nog bedanken voor het opsieren van de kaft van het afgelopen jaar! Voor diegene die het nog niet weten: ook 't Kleppermenneke heeft een eigen WEB-site: Via de site kunt u kopij aanleveren, maar ook in ons archief zoeken. Zo zijn alle Kleppermennekes vanaf 2007 te raadplegen. Ook alle Mutsen welke zijn verschenen sinds 2003 staan op de site. En verder staan er ook nog ruim honderd recepten van onze oude rubriek De Klepperpan van Toos Verhoeven. En er is een agenda, overzicht verschijningsdata kleppermenneke, links naar andere WEB-sites, foto's, etc, etc. Ook in 2011 zal de middenpagina gevuld worden door de heemkunde. Jan van Helvoirt zal er weer voor zorgen dat we in elk nummer een nieuw verhaal over het verleden van Esbeek kunnen lezen. De machtigingen voor het abonnementsgeld zullen binnenkort verwerkt worden. Heeft u geen machtiging en nog niet betaald dan verzoeken wij u dit nog zo snel mogelijk te doen. We wensen iedereen nog de beste wensen voor 2011 toe!!! De redactie (Astrid, Elleke, Fonsa, Marion en Nico).

5 Hulde aan de vrijwilligers/begunstigers Café Schuttershof Op 28 december werd onder zeer grote belangstelling het geheel verbouwde café Schuttershof feestelijk geopend. Het eerste deel van de avond werd benut om de 88 vrijwilligers flink in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde met medewerking van het duo Gerard Korthout en saxofonist Pieter van der Klei en onze burgemeester Ryan Palmen. Den burger voelde zich prima in zijn element wat bleek uit zijn humoristische en gevatte opmerkingen. En Hilvarenbeek bij zo'n bijeenkomst Esbeek Noord noemen, gaat er natuurlijk in als koek. Vrijwilliger Peter van Hees werd verrast met een onaangekondigde collecte voor zijn actie om zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen voor het kankerfonds. Hij kreeg hiermee 560 euro toegeschoven voor het goede doel. Wij willen deze actie aan iedereen warm aanbevelen. Op de site kunt u informatie vinden van deze sympathieke actie van Peter. Om ongeveer negen uur werden de aanwezigen het verduisterde café in geleid. Pierre Loijens schiep vervolgens het mooie licht, waarna Ryan Palmen samen met Jos van de Wouw, Harrie Buijlinckx, Danny van Vliembergen en Ton van de Wouw de bar onthulden. Kastelein Harm Soetens tapte samen met Gerrit van Gerven de eerste pilsjes. De gemeente schonk een nieuwe bel. Tegen 2013 zal hij er wel hangen grapte de burgemeester met de nodige zelfspot. Daar moeten meerdere commissies zich eerst nog over buigen en de nodige rapporten over schrijven. Het café is ingericht als een gezellig bruin dorpscafé. Naar de mening van de vele aanwezigen is dit uitstekend gelukt. De opening heeft veel publiciteit gekregen. Naast Omroep Brabant TV en radio besteedden ook de landelijke dagbladen: Trouw, Algemeen Dagblad en de Telegraaf aandacht aan dit unieke coöperatieve dorpscafé. Harm Soetens en het bestuur van Coöperatie Esbeek bedanken alle 88 vrijwilligers/begunstigers voor hun geweldige inzet en het fantastische resultaat. Harm Soetens en Piet Verhoeven

6

7

8 Esbeekse koster op gerechtshof in gijzeling in 1937 door Jan van Helvoirt Frans Houben werd op 25 februari 1887 in Tilburg geboren als zoon van een rijke ondernemer. Na een fikse ruzie met het kerkbestuur in Vught werd hij door de Bossche mgr. Diepen overgeplaatst naar Esbeek. In augustus 1934 arriveerde hij in overspannen toestand in de parochie Esbeek. Het was geen gemakkelijk heerschap: hij was driftig en erg wispelturig. Iedereen moest naar hem luisteren: Wanneer iemand aan het gezag raakt, zo wereldlijk als vooral en op de eerste plaats geestelijk, zal men op mij op de meest onwrikbare tegenstander stuiten. Een gewaarschuwde Esbekenaar telde voor twee! Hij merkte al vrij snel dat 'zijn kerk' veel te klein was. Zijn voorganger Priems had in 1921 al ruim 15 stoelen bijgeplaatst en in 1926 liet hij duidelijk merken dat hij de pelgrims in de maand september niet meer kon herbergen. Vervolgens kon hij het ook niet accepteren dat tijdens zijn diensten vooral veel vrouwen moesten blijven staan. Maar de heetgebakerde Houben vond het ongehoord dat onder zijn supervisie twee boeren achter in de kerk bleven staan. En de pastoor had nota bene nog wel een compleet nieuwe kerk gebouwd die nu voldoende zitplaatsen bood. Toen Houben nogmaals het verzoek deed om niet te blijven staan weigerden ze weer om te gaan zitten. Daarna ging de Esbeekse koster Sanders naar de koppige boeren toe om hen 'op het rechte pad' te krijgen. Toen ook dat niet lukte en de landbouwers bleven weigeren werd de marechaussee verzocht de lastige mannen uit de kerk te verwijderen. Voor de Bredasche rechtbank werden zij veroordeeld tot respectievelijk 25 en 15 gulden boete wegens huisvredebreuk. De twee boeren gingen bij het Gerechtshof in 's Hertogenbosch in hoger beroep en de president stelde uiteraard ook vragen aan de Esbeekse koster. Maar Sanders weigerde te antwoorden. Ook weigerde hij ieder antwoord aan de procureur generaal.

9 Pastoor Houben zou een groot probleem krijgen met de koster Het geduld van de president raakte op. De koster werd in gijzeling gesteld hetgeen veel opschudding in de zittingszaal veroorzaakte. Uit alles bleek dat koster Sanders bang was voor de twee verdachten. De relatie tussen de koster en de pastoor was trouwens ook verre van goed. De werkloze Frans Sanders was in de zware crisistijd vanaf het begin van Houbens aantreden aangesteld als koster, terwijl zijn zusters Gerda en Anna pastoorsmeid werden. Plotseling werd Sanders schriftelijk ontslag aangezegd: zijn aanstaande was in verwachting en hij treuzelde in de ogen van Houben te lang om te trouwen! Daags na zijn ontslag was de koster op de pastorie blijkbaar verbaal behoorlijk over de schreef gegaan. Dat blijkt ook uit zijn schrijven aan de bisschop. Dat zijn 74 jarige vader regelmatig in de kroeg de bloemetjes buiten zette, kon Houben ook niet verkroppen en hij eiste dat hij afstand deed van zijn ouderdomsrente van f 300,-. Houben had de koster financieel de hand boven het hoofd gehouden: gratis trouwen met gratis diner en toezegging van f 5000,- na zijn dood. Nu was Houben vanuit zijn nieuwe pastorie echter niet te vermurwen: de koster kon binnen veertien dagen de kosterij uit!

10 Toneel `In de Kèkert` Toneelvereniging `In de Kèkert` heeft het winterstuk weer bijna voor u klaar. De uitvoeringen beginnen eind januari. De korte inhoud van het verhaal is als volgt: ` En we blijven ook slapen.` van Carl Slotboom. Liefde overwint alles. Een meisje uit een welgestelde familie wordt verliefd op een kraker, die nota bene haar portemonnee heeft gerold. Dat is tegen het zere been van de familie en moeder laat het er niet bij zitten en gaat verhaal halen. Bij de krakers raakt ze echter onder invloed van drank en snoept ze van de spacecake. Hierdoor nodigt ze de krakers uit om de volgende middag een borrel te komen drinken, te dineren en ook te blijven slapen. De krakers maken er maar al te graag gebruik van. De familie inclusief moeder weet de volgende dag niet wat hen overkomt. We hopen van harte dat u allen komt kijken!!! Meer informatie kunt u vinden via de website van In de Kèkert: 29 en 30 januari , 4 en 5 februari 2011 Aanvang uur Zaal: Schuttershof Esbeek 7,00 (voorverkoop Schuttershof)

11

12 Mijn afstudeerproject in India! Ik ben Mijke van Gerven, 21 jaar en oudste dochter van Trees en Gerard. Ik zit inmiddels in mijn laatste jaar van European Studies en ga in februari beginnen aan mijn afstudeerstage. Deze zal ik niet in Nederland gaan doen, maar in India (Chengelpet); het land waar voor een kwart van de bevolking overleven het belangrijkste levensdoel is. Wat houdt mijn project in? Gedurende 5 maanden ga ik werken voor de kleine stichting WIN (Women In Need). Deze stichting zorgt ervoor dat 14 jonge vrouwen een opleiding kunnen volgen. Iets waarvan zij voorheen alleen maar konden dromen. Bovendien en dat is waar ook ik voor ga werken zorgen zij dat 27 kleine kinderen onderdak, voedsel en onderwijs krijgen. Deze mensjes leven tussen straatdieren, vuil en uitwerpselen. Ze hebben ouders die alcoholverslaafd zijn en worden ook nog eens vaak misbruikt. Wat ik nog wel het ergste vind, is dat zij dader, en tegelijkertijd ook slachtoffer zijn van criminaliteit. Al op veel te jonge leeftijd worden zij gedwongen om te bedelen en te stelen. Dit doen zij niet uit eigen wil, maar puur uit het feit dat zij nooit veiligheid en geborgenheid hebben gekend. WIN heeft er nu voor gezorgd dat deze kleine strijders een veilige thuishaven hebben. Tenminste, als ze zich op onderwijsterrein bevinden Mijn doel De kinderen gaan na school de straat weer op en worden wederom geconfronteerd met criminaliteit, misbruik en andere activiteiten die een 4-jarige nog lang niet hoort te zien. Met Kiki Reijner een voormalige European Studies studente en nu eigenaar van Kikindia; de foundation die grotendeels verantwoordelijk is voor de inkomsten van WIN heb ik lang gesproken en uiteindelijk heb ik gekozen om een begin te maken aan een naschoolse opvang. Dit lijkt mij een geweldig initiatief naar deze kleintjes toe en het zou bovendien dé oplossing zijn om ze voorgoed van de straat te houden. Hier is wel het een en ander voor nodig, denk maar eens aan een afgebakend terrein (hekken), spelattributen en begeleiding. Om dit alles te kunnen realiseren vraag ik nu uw aandacht! Om mijn project te kunnen financieren ben ik volledig afhankelijk van vrijwillige donaties. Daarom zou ik u willen vragen om mij te steunen en

13 een bijdrage te leveren aan mijn project. Weet dat alle euro's bij mij terechtkomen en ik er persoonlijk voor zal zorgen dat elke cent op de juiste plek terechtkomt. De naschoolse opvang is een duurzaam project, in de zin dat het ook doorgaat wanneer ik weer terug in Nederland ben en dit is natuurlijk heel belangrijk! Ik zou het geweldig vinden om deze kansarme kleintjes een veilige toekomst te geven! U ook?! Geef op giro ten name van Stichting Kikindia en vergeet niet mijn naam erbij te zetten, zodat Kiki kan zien welk bedrag ik mee kan nemen naar India. Binnenkort zal ik een website bijhouden, waarop ik regelmatig de vorderingen van mijn project zal beschrijven. Dit is Voor meer informatie kunt u ook bezoeken of mij een mailtje sturen op mijke_01@hotmail.com. Mij persoonlijk aanspreken mag natuurlijk ook altijd! Mijn hartelijke dank en ik zal ervoor zorgen dat uw bijdrage een hele mooie bestemming zal krijgen. Mijke van Gerven Wandelclub In het kader van goede voornemens voor wat betreft beweging, start er in het nieuwe jaar op de zondagochtend een wandelclub. De tweede keer is op zondag 9 januari. Vertrek om 10 uur bij de kerk in Esbeek. De bedoeling is om een uur of anderhalf door te stappen. Iedereen is natuurlijk welkom!

14 Voor zaalprogramma, wedstrijden en vervoer zie: Uitslag ZIGO 4 - Tuldania Rosolo A5 - Tuldania A Tuldania C1 - Rosolo C Tuldania D1 - Flash D Tuldania D2 - Winty D Tuldania E1 - Rosolo E Tuldania E2 - Vessem E DSV 3 - Tuldania Spoord.Girls 1 - Tuldania EDN ' Tuldania Programma 8 jan tot 9 jan 2011 Aanvang Plaats Tuldania A1 - Spoord. Girls A1 13:30 Diessen Tuldania B1 - Klimroos B2 12:30 Diessen Rosolo D1 - Tuldania D1 15:30 Reusel Vriendsch. D2 - Tuldania D2 12:00 Hapert Vessem E1 - Tuldania E1 12:00 Knegsel Vriendsch. E2 - Tuldania E2 10:00 Casteren Tuldania 2 - Roef! 1 10:00 Diessen Tuldania 1 - Rietvogels (R) 1 11:15 Diessen Programma 12 jan tot 16 jan 2011 Aanvang Plaats Tuldania 3 - Dsv 4 21:00 Tilburg Tuldania A1 - Steensel A1 19:50 Diessen Tuldania B1 - Euro Girls B1 18:50 Diessen Bladella C1 - Tuldania C1 11:30 Reusel Tuldania D1 - De Korfrakkers D1 08:30 Diessen Stormvogels D2 - Tuldania D2 09:30 Luyksgest SDO '99 E1 - Tuldania E1 10:00 Hoogeloon Tuldania E2 - EDN '56 E1 10:00 Esbeek Tuldania 1 - Vriendschap 1 12:20 Diessen Tuldania 2 - BMC 3 11:10 Diessen

15 3de themabijeenkomst 'succesvol ouder worden' De Seniorenraad organiseert in samenwerking met diëtiste Mechthild van Tilburg een 3e themabijeenkomst over voeding en ouder worden. Mechthild zal u informeren over gezond en verstandig eten en drinken. Ook zal zij door middel van meerkeuze vragen met u aan de slag gaan, waardoor u inzicht krijgt in wat een volwaardig eetpatroon inhoudt. Tenslotte zal er ruim de tijd gegeven worden voor vragen. Voor wie, wanneer en waar? De themabijeenkomsten zijn speciaal bedoeld voor alle inwoners 60+ uit de 6 kernen. Maandag 17 januari: Thema: Voeding en ouder worden 10.00u u in Het Open Huis, Vrijthof in Hilvarenbeek 14.00u u in Partycentrum Hercules in Diessen Aan bod komt het gezonde eetpatroon voor de ouder wordende mens: een volwaardige voeding om dagelijks aan alle essentiële voedingsstoffen te komen en ongewenst stoffen te vermijden een goed energiebehoud en stabiele bloedsuiker om je fit en energierijk te voelen een goed werkende spijsvertering om misselijkheid en maagzuurbranden te voorkomen een goed functionerend darmstelsel, ter voorkoming van ontlastingsproblemen een goed gewichtsbehoud om geen overgewicht, maar ook geen ondergewicht te verkrijgen zin en onzin van populaire diëten We hopen ook u te mogen begroeten. U kunt zich via de mail of onderstaande antwoordstrook inschrijven tot 15 januari : mail@helmivanderloo.nl Voor nadere informatie kunt u bellen met Helmi van der Loo, telefoon:

16 Wij maken u nu al attent op de 4e themabijeenkomst: Veiligheid in en om het huis/ Valpreventie Maandag 28 februari 10.00u u in Het Open Huis, Vrijthof in Hilvarenbeek. Dinsdag (!) 1 maart 10.00u u in Partycentrum Hercules in Diessen. Kerkberichten. Zondag 9 januari is er om 10.00u een Woord- en Communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgie-groep. Laus Deo zal de zang verzorgen. Acoliet is Lambert Verhoeven. Collectant is Jan Smolders. De misintenties voor deze week zijn voor Pastoor Weijling; Jos van den Broek (jaargetijde) en voor de overleden ouders Hamers- Beijens (jaargetijde moeder). Zondag 16 januari is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Thieu Veron. De misintenties voor deze week zijn voor Arno van Strijdhoven en voor Jan van Dommelen (15e jaargetijde).

17 Gemuts (van onder de muts) Alweer een jaar achter de rug We zitten nu in 2011 We hoefden er weinig voor te doen Ook deze keer ging dat gewoon vanzelf. Toch is het ieder jaar opnieuw Een heel special gebeuren Omdat het een tijd is om vooruit te zien En niet om te gaan zitten treuren. Want natuurlijk is het zeker waar Het jaar 2010 was voor velen helemaal niet blij Die mensen hebben dan het gevoel van Gelukkig het is eindelijk voorbij. En nu voor hen maar hopen dat het komende jaar Veel meer rust en goede gezondheid zal gaan brengen Zodat zij de afspraak met het positieve denkertje Eindelijk weer kunnen gaan verlengen. Voor anderen is deze tijd Een moment van heel veel plannen maken Die ze soms nog tegen niemand hebben verteld Omdat ze niet zeker weten dat ze zo ver kunnen geraken. Een vast onderdeel vormt echter altijd weer Een terugblik op en pas bereikte Waarop men dan meestal met veel trots Gezamenlijk op probeert terug te kijken. Voor Esbeek is dat onder andere Schuttershof Waarvan de verbouwing klaar is gekomen En waarmee ons dorp alweer iets heeft gehaald Waar men jaren geleden nog slechts van durfde te dromen. De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 2 19 januari 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 1 10 januari 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 2 20 jan.. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 9 28 april 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 21 oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 21 oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 17 oktober uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 18 7 okt. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 6 15 maart 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

t nieuwskwartier Jarig!:

t nieuwskwartier Jarig!: t nieuwskwartier Agenda 27 november Start kernconcept Tijd & Ruimte 5 december Sinterklaas op school 6 december Studiedag Wijk West, alle kinderen zijn vrij 8 december Volgende nieuwsbrief Jarig!: 28 november:

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 10 10 mei 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

TOE TO HEART NIEUWSBRIEF ZOMER Inspiratie. Bea van Els

TOE TO HEART NIEUWSBRIEF ZOMER Inspiratie. Bea van Els NIEUWSBRIEF TOE TO HEART ZOMER 2015 Inspiratie In december trad de ad interim-voorzitter, Jolanda Geerssen, terug uit het bestuur van de stichting Toe to Heart Nederland. Het huidige bestuur van de stichting

Nadere informatie

Dorpsagenda Horloge gevonden in de kerk

Dorpsagenda Horloge gevonden in de kerk t Kleppermenneke ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond

20 mrt 1 Oefen wandeling Esbeek-Den Bosch 20 mrt Expositie Piet v. Mensvoort en Astrid v. Egmond t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 06 17 mrt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 6 27 maart 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 21 22 november 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 april Kopij aanleveren voor zondagavond 24 april 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 april Kopij aanleveren voor zondagavond 24 april 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Iedere eerste maandagavond van de maand om 20.00 uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof. Vrije toegang. Agenda

Iedere eerste maandagavond van de maand om 20.00 uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof. Vrije toegang. Agenda t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 10 12 mei 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 November. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 November 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 10 November. Kopij aanleveren voor zondagavond 6 November 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 19 27 okt. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 Januari. Kopij aanleveren voor zondagavond 24 januari 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 28 Januari. Kopij aanleveren voor zondagavond 24 januari 19.00 uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 17 november 2016.

Nieuwsbrief. 17 november 2016. Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e- mail: wumkesskoalle@ cbo-meilan.nl Nieuwsbrief. 17 november 2016. Geachte ouders, Kerk en schooldienst in

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 15 30 aug. 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 15 29 juli. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER NIEUWSBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr. 14 16 augustus 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief 60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop Nieuwsbrief Feestweekend: zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 Tweede Nieuwsbrief Beste buurtleden In onze eerste nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd over het

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk

jaargang 45/week 12: zondag 26 maart 2017 Parochiekern s-heerenhoek H. Willibrorduskerk LIEF EN LEED: OVERLEDEN: 21 maart: Antonia Apolonia van den Bulck-Goense, weduwe van Henricus van den Bulck, 90 jaar, voorheen wonend te s-heerenhoek. Haar afscheid in besloten kring was op zaterdag 25

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10

Wegwijzertje. Website:  Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Wegwijzertje Geachte ouders, Aanstaande woensdag hebben we als team een cursus-/vergaderdag.

Nadere informatie

no.1582 14 april 2007

no.1582 14 april 2007 no.1582 14 april 2007 Iedereen heeft wel eens een moment dat het allemaal teveel wordt: zorgen om de (klein) kinderen, stress op het werk, relatieproblemen, vragen bij de zin van het leven, angst voor

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Inhoud. Van de directie

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Inhoud. Van de directie Wilhelminaschool Hogeweg 23 6721VD Bennekom tel.: 0318-414243 629129 (IB/RT) E-mail: info@wilhelmina.cnsede.nl Homepage: www.wilhelmina.cnsede.nl Van de directie In de onderbouw wordt het thema "Waar ben

Nadere informatie

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen

R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen R.K. Parochie St. Jan de Doper, Vecht en Venen Geloofsgemeenschap O.L.V. Tenhemelopneming Voorstraat 25 3628 AJ Kockengen 0346 241207 secretariaat@rkkerkkockengen.nl KERKBERICHTEN KOCKENGEN VAN 4 JUNI

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE

NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE NIEUWSBRIEF LTC DE SCHELDE Sluitingsdatum nieuwe kopij: 15 juli 2015 Jaargang 3 nr. 5 Juni 2015 redactie@ltcdeschelde.nl MINI/MAX toernooi 2015 Op 21 juni gaan jong en oud het z.g. MINI/MAXI toernooi spelen.

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

Nieuwsmaat. Agenda. Maatje aan het woord

Nieuwsmaat. Agenda. Maatje aan het woord Nieuwsmaat Jaargang: 3 nr: 6 Maart 2017 Beste Maatjes, Het nieuwe jaar is al weer in volle gang, en dat geldt ook voor de activiteiten van en voor MaatjesApeldoorn. En als je zo naar buiten kijkt krijg

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

Dorpsagenda Felicitaties. Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

Dorpsagenda Felicitaties. Van harte gefeliciteerd allemaal!!! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaargang 27 No maart 2018

Jaargang 27 No maart 2018 Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 27 No. 23 2 maart 2018 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Paulusschool Tel: (024) 6415783 Noorderlicht E-mail: directie-paulus@kansenkleur.nl Thea.Wilbrink@kansenkleur.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14. 2013-2014 jaargang 6

Nieuwsbrief 14. 2013-2014 jaargang 6 Nieuwsbrief 14 2013-2014 jaargang 6 Mededelingen Geboren Op 16 mei is Manuel geboren, zoon van Reindert en Evely Doorn en broertje van Joas (groep 1a) en Lisa. Wij willen hen van harte feliciteren met

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren.

DE STEM VAN ZENDEREN. Van hart tot hart. Ik zie het ook als een (morele) verplichting om iets aan de wereld te verbeteren. DE STEM VAN ZENDEREN Nr. 21 Website Zenderen: www.zenderen.nl 23 maart 2018 Voxbezorging: Klachten: tel. 074-2667736 KERKBERICHTEN PAROCHIE O.L.V. ONBEVLEKT ONTVANGEN 24 maart 2018 31 maart 2018 Parochie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 Schooljaar juli 2016

Nieuwsbrief 20 Schooljaar juli 2016 Nieuwsbrief 20 Schooljaar 15 16 6 juli 2016 AGENDA Activiteit woensdag t/m vrijdag 6 t/m 8 juli groep 8 kamp donderdag 7 juli gr 1 t/m 8 2 e rapport mee zaterdag 9 juli ov & team Kledinginzameling dinsdag

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

12.00 uur: Doopsel van Lars van Lieshout, zoon van Arno en Nicole van Lieshout.

12.00 uur: Doopsel van Lars van Lieshout, zoon van Arno en Nicole van Lieshout. MEDEDELINGENBLAD VOOR GRIENDTSVEEN VIJFENVEERTIGSTE JAARGANG AFLEVERING 11 15 MRT. 2018 Redactie: Helenaveenseweg 4; Tel. 06-21513560 E-mail: mededelingenblad@griendtsveen.org; Bezorging: 0493-529443 Internet:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL APRIL 2016 NR. 400

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL APRIL 2016 NR. 400 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL APRIL 2016 NR. 400 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 VOORWOORD 4 VERJAARDAGEN 5 BILJARTEN 7 WORKSHOP 8 GAGELLOOP 9 KAARTAVOND 11 OUD IJZER 12 ADRESSEN APRIL 2016 nr. 400

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1

Nieuwsbrief. Agenda. Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Jaargang 2015-2016 21 augustus 2015 nummer 1 Nieuwsbrief Nieuw schooljaar Het nieuwe schooljaar gaat maandag a.s. weer van start! Na zes weken vakantie gaan de schooldeuren weer open. We hopen dat u en

Nadere informatie

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Bijbelverhalen: Week 48: 26 november t/m 2 december Droom

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017

Nieuwsbrief. Verbouwing. Het pennetje. Nummer 3, september 2017 Nieuwsbrief Nummer 3, september 2017 Verbouwing 11 maart is GVO de Klup, tijdens NL doet, gestart met de verbouwing. Nu een aantal maanden later zijn we echt bijna klaar! Er is veel gebeurd. Verschillende

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.hetstartblok.net Ma 03 Di 04 Wo 05 Week 49 Sinterklaasfeest! 08.20 uur ontvangst Sint en Pieten

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 2 januari 2010 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en 12.30 uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 2 januari 2010 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en 12.30 uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

VAN HARTE GEFELICITEERD

VAN HARTE GEFELICITEERD BERENBABBELSnummer 5 schooljaar 2017-2018 AGENDA 27 nov: groep 8 naar Binnenhof en Madurodam 29 nov: Berenshow groep 3-4 01 dec: Pietenpad groep 1-2 05 dec: Sint op school in de middag 06 dec: Studiedag,

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Mei 2016 nr. 10 2015-2016

Mei 2016 nr. 10 2015-2016 samenwijs Mei 2016 nr. 10 2015-2016 inhoud: De verkeerssituatie bij het halen en brengen. Situatie vervangers. Tevredenheidsonderzoek Inschrijven ISY Jasjes voor Roemenië Allergieën Gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Over schulden gesproken

Over schulden gesproken Over schulden gesproken Verhalen uit de praktijk Sandra van der Stege 8 Inleiding In Nederland zijn veel mensen met schulden. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft moeite om elke maand rond te komen. In de schulden

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.:21 3 december 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 11 5 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 4 april 2018 Beste ouders/verzorger(s), Met een mooie groep belangstellenden vierden we afgelopen donderdag het paasfeest. Het was mooi om dit met jullie samen te

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 11 maart Kopij aanleveren voor zondagavond 7 maart uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 11 maart Kopij aanleveren voor zondagavond 7 maart uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie