Dorpsagenda Horloge gevonden in de kerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dorpsagenda Horloge gevonden in de kerk"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Zeventwintigste Jaargang nr.: jan t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: William van Eekelen. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Dorpsagenda jan Timmeraovond jan Toneel in de Kèkert 12 jan Seniorenwerkgroep 13 jan Reanimatie 14 jan Sport en spel 20 jan Reanimatie 20 jan Info Vormsel 22 jan Klantenpanel Bibliotheek 26 jan Discussieavond kleine kernen 7 feb Heilige mis/ Prinsenbal 8 feb Kaartverkoop Kletsaovond 13 feb 55+ aovond 14 feb Kletsaovond feb Carnaval 12 mrt Kledinginzameling De Wingerd 24 april Vormsel 15 mei Kledinginzameling De Wingerd 21 mei H. Communie 5-6 en 7 juni Jeugdkamp Tuldania Horloge gevonden in de kerk Tijdens de feestdagen is een dameshorloge blijven liggen in kerkbanken. Mocht u uw horloge kwijt zijn dan kunt u contact opnemen met Monique Leijten, tel Het kerkbestuur

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 08 jan Els van Roovert 08 jan Rob v.d. Biggelaar 08 jan Marc van Dal 09 jan Jo v Eekelen 09 jan Wil van der Straaten 12 jan Corean van Gerven 12 jan Johan van der Straaten 14 jan Imana Wouters 15 jan Sjannie de Beer 16 jan Finette Klop 17 jan Liesbeth van Zantvoort 17 jan Vera v.d. Biggelaar 18 jan Evie de Graaf 18 jan Eddy Hooijer 20 jan Marc van Borne 20 jan Rick Paenen 21 jan Marjo Thomassen 21 jan Sjors van Dal Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Foto op esbeek.eu van Jop Huijbregt. Alle vrijwilligers van de Esbeekse ijsbaan Bedankt.

4 Nieuws van de redactie! e Hier is weer het 1 Kleppermenneke in dit nieuwe jaar. Ook dit jaar hopen wij van de redactie u iedere twee weken weer een informatief dorpsblad te bezorgen. Met dit blad geven wij de verenigingen, stichtingen en organisaties de mogelijkheid om hun activiteiten kenbaar te maken, of een verslag en dergelijke te publiceren. Naast de ingezonden stukken van de verenigingen probeert de redactie ook nog wat algemene informatie te plaatsen, zodat het blad voor zowel jong als oud een functie heeft in de Esbeekse samenleving. Zoals u hebt kunnen zien, is de voorkant weer vernieuwd. Deze keer is de tekening weer van ons oud redactie-lid William van Eekelen. We willen onze eigen tekenaar Elleke Craninckx nog bedanken voor het opsieren van de kaft van het afgelopen jaar! Voor diegene die het nog niet weten: ook 't Kleppermenneke heeft een eigen WEB-site: Via de site kunt u kopij aanleveren, maar ook in ons archief zoeken. Zo zijn alle Kleppermennekes vanaf 2007 te raadplegen. Ook alle Mutsen welke zijn verschenen sinds 2003 staan op de site. En verder staan er ook nog ruim honderd recepten van onze oude rubriek De Klepperpan van Toos Verhoeven. En er is een agenda, links naar andere WEB-sites, foto's, etc, etc. Ook in 2009 zal de middenpagina gevuld worden door de heemkunde. Jan van Helvoirt zal er weer voor zorgen dat we in elk nummer een nieuw verhaal over het verleden van Esbeek kunnen lezen. De machtigingen voor het abonnementsgeld zijn inmiddels verwerkt en zullen deze week van uw rekening afgeschreven worden. Heeft u geen machtiging en nog niet betaald dan verzoeken wij u dit nog zo snel mogelijk te doen. We wensen iedereen nog de beste wensen voor 2009 toe!!! De redactie (Astrid, Elleke, Fonsa, Marion en Nico).

5 Coöperatie nieuws Bezoekersaantallen blijven stijgen. De website wordt steeds meer bezocht. Sinds de website online kwam in april 2007 zijn de bezoekersaantallen sterk gestegen. Deze stijging is duidelijk te zien in onderstaande grafiek. In december werd een recordaantal van gemiddeld 148 bezoekers per dag gehaald. Inmiddels zijn er ook 7 verenigingen / instanties die zelf hun eigen deel van de web-site aanpassen en vernieuwen. Met grote dank aan de website commissie: Astrid van Egmond, Roel Hesselmans, Koen van Dommelen en Koen van de Wouw.

6 Werkgroep Senioren Esbeek organiseert een middag voor jong en oud die geïnteresseerd zijn in het verhaal van de natuur. Maandagmiddag 12 januari 2009 Tijd: uur Plaats: Schuttershof Kosten: u betaalt u eigen consumptie Er is zoveel te beleven en te zien in de natuur. Omdat we niet voldoende kennis hebben van wat er zoal leeft hier in onze bossen lopen wij er zo vaak aan voorbij. De heer van Limpt zal u op deze middag meenemen op een van zijn vele tochten door de Esbeekse natuur. Via zijn dia's hoopt hij met u iets te kunnen delen van zijn passie. Hij toont u zijn schitterende opnames van wat er zoal leeft hier rondom ons in de bossen. Zo kun je bijvoorbeeld horen en zien dat de levend barende hagedis hier bij de Flaes leeft. Als gedreven verteller zal Dhr. Van Limpt bij iedere dia een prachtig verhaal kunnen vertellen. Het belooft een interessante middag te worden en hopen dan ook dat u allen komt kijken. U bent van harte welkom! Mevrouw Lies van de Wouw is sinds kort in het bezit van een verkeerde Bataviafiets. Zijzelf heeft ook dat merk fiets, maar wellicht zijn de beide Bataviafietsen per ongeluk verwisseld ( misschien na een koorrepetitie). Dus heeft u een fiets waarvan u denkt: deze lijkt wel op de mijne, maar is het net niet, neem dan contact op met Adrie van de Wouw, tel

7 Beste Haaikneuters en Haaikneuterinnen, Jullie Raad van Elf is al volop in de weer om voor de 45e keer Carnaval in Esbeek tot een geslaagd dorpsfeest te laten leiden. In tegenstelling tot vorig jaar lijken de wagenbouwers wat moeizaam op gang te komen. Daarom roepen wij alle groepen op om de koppen bij elkaar te steken en aan de slag te gaan om de Optocht wederom tot het hoogtepunt van het Esbeekse Carnavalsfeest te maken. Voor iedereen die de afgelopen weken de koude schuren getrotseerd heeft en voor de mensen die er nog steeds niet uit zijn wat ze gaan doen, organiseren wij op vrijdag 9 januari onze jaarlijkse Timmeraovend. Vanaf uur verwachten wij iedereen die in één van vele schuren bezig is met de voorbereidingen voor onze Optocht in Café Schuttershof, om onder het genot van een drankje vooruit te blikken op Carnaval De drank is gratis, maar iedereen wordt toch verzocht om wat zakgeld mee te nemen, want de leden van de Prinsencommissie zullen alle aanwezigen in de gelegenheid stellen om een gokje te wagen met betrekking tot de vraag die heel Esbeek in zijn greep houdt: Wie wordt de Prins der Haaikneuters in 2009? Nog bijna een maand zitten we in spanning en dan weten we met z'n allen weer wie de scepter gaat zwaaien over ons Haaikneuterrijk Over ruim 7 weken is het al weer Carnaval. Een aantal groepen is al gestart met de voorbereidingen. Zij die ondertussen ook weten wat het gaat worden kunnen zich middels het inschrijfformulier elders is dit blad aanmelden bij Mark van den Borne.

8 Voor de mensen die van de Kerstman een nieuwe agenda gekregen hebben, hierbij alle data van Carnaval 2009, zodat iedereen weet op welke dagen er geen andere afspraken gemaakt kunnen worden. vrijdag 9 januari Timmeraovend zaterdag 7 februari Heilige Mis / Prinsenbal zondag 8 februari Kaartenverkoop Kletsaovend vrijdag 13 februari 55+ Aovend zaterdag 14 februari Kletsaovend zaterdag 21 februari Carnaval zondag 22 februari Carnaval maandag 23 februari Carnaval dinsdag 24 februari Carnaval Iedereen die bezig is wensen wij enorm veel succes met de voorbereidingen. De Raad van Elf. Vormsel Op vrijdag 24 april 2009 kunnen kinderen uit groep 8 in Esbeek het sacrament van het vormsel ontvangen. De voorbereidingen hiervoor beginnen binnenkort. Op dinsdag 20 januari aanstaande is er een informatieavond van tot uur voor de ouders en de kinderen. Locatie: Basisschool De Wingerd in Esbeek. De kinderen van groep 8 van Basisschool De Wingerd hebben hierover een informatiebrief ontvangen. Mocht uw kind niet in Esbeek op school zitten en wel willen deelnemen aan het vormsel, dan kunt u contact opnemen met Monique Leijten, telefoonnummer De werkgroep Vormsel

9 Inschrijfformulier Optocht Naam van de groep: Motto: Aantal personen: Contactpersoon: Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: Dit formulier kan worden ingeleverd bij: Mark van den Borne Lowerik GL ESBEEK tel: (013) Tevens willen wij iedereen er op attenderen dat ook de groepen die alleen op maandagmiddag meedoen aan de Kinderoptocht zich op moeten geven.

10 Een leuk gebaar. Ze kwamen nie uit 't Oosten. Ze kwamen nie van ver. Ze droegen ook geen wierook. Ze volgden ook geen ster. Maar ze stonden er wel, plots bij ons op de stoep. Kleine kerstmennekes, 'n heel leuke groep. Vier was 't getal. Ze zongen een liedje en we kregen een bal. Nu sta ik voor het stalleke. Met in mijn hand het balleke. Ik kijk omhoog de engel aan. Je ziet hem denken: ik kan wel gaan. Dus staat er bij ons nu op het stalleke. Ge snapt 't al Het Esbeekse Balleke. Het symbool van liefde en medeleven. Door de jeugd aan ons gegeven. Het is geen geloof of hoop, maar een zeker weten. De oudjes worden hier niet vergeten. Wij wensen allen Een gelukkig, gezond en voorspoedig Houd het balleteje rollende. Fam de Vries. 2009

11 De klepperman kwam niet opdraven in Esbeek door Jan van Helvoirt Het blad waarin u nu leest, draagt al sinds haar eerste uitgave de naam 't Kleppermenneke. Die naam werd toen gekozen omdat men meende een passende historische naam voor 'nieuwsbrenger' gevonden te hebben. Doch in Beek en omringende dorpen heeft de klepperman van weleer een totaal andere betekenis. Na de gigantische brand van 1694 in Hilvarenbeek werd het ambt van nachtroeper of klapwaker alleen maar belangrijker. Hiermee is meteen een van de taken van de 'klepperman', zoals hij in latere tijd ook wel werd genoemd, duidelijk gemaakt. Vervolgens riep hij ieder uur nadat de kerkklok geluid had de tijd om en sloeg dan met zijn klepper of 'clap'. Bij onraad, zoals brand of het betrappen van inbrekers, sloeg hij alarm door met een ander ritme te kleppen totdat burgers te hulp schoten. We mogen de 'clap' echter niet verwarren met de 'klep'. Dorpelingen die besmet waren liepen met de klepdoos rond en waarschuwden met de klep voor het besmettingsgevaar. De dochter van Willem Hendrick Bruers was in 1688 laseris en daarom ging deze Esbeekse dagelijks met de clep haer aelmoesen versamelen. De eerste Beekse clapwaecker of nagtroeper die we tegenkwamen werd reeds in 1668 aangesteld. Op 11 december 1689 mocht Huybert van Diessen het ambt uitoefenen. In die tussenperiode wist hij nog wel zijn opvolger Goyaert Schoofs in een gevecht danig te verwonden. Deze 'klapwaker' zou trouwens op 7 oktober 1691 een eerste aanslag in de Papenstraat op zijn leven net ontlopen. Even later werd hij in de Gelderstraat alsnog onder vuur genomen. Na zijn dood bleek hij niet minder dan 30 verwondingen opgelopen te hebben, soo van gecapt lood als gegooten hagel. Met enige onderbrekingen zou Van Diessen dit beroep blijven uitoefenen tot 15 oktober Niet alle Beekse gehuchten konden van zijn werk profiteren. Alleen de Beekse straten binnen de vier heckens mochten op zijn surveillance rekenen: de 'plaetse' met Gelderstrate, Koeystrate, Wouwerstrate, Peerdestrate, Schoolstrate en Papenstrate. Hij moest om negen uur een kwartier lang met 'de grote schelle' luiden, zodat iedereen de herbergen verlaten kon hebben. Bij brand deed hij de dingclocke stormen. De bewoners van de straten dienden hem wekelijks het zgn. roepersgeld te betalen.

12 Marinus Wijten hield de 'nachtwacht' vanaf 1894 rondom kerk en pastorie Elk jaar kreeg de klapwaker nieuwe schoenen, rok en camesool (dikke jas). Vaak treffen we ook de naam schansloper aan, hetgeen een lange tegen weer en wind beschutte jas was. De klap, een rechthoekig houten bordje dat aan een handvat werd vastgehouden en waaraan een scharnierende hamer was bevestigd, werd regelmatig gerepareerd. Bovendien waren de klapwakers gewapend met een sabel. De meesten hadden een twijfelachtige komaf. Vaak waren het lieden van allerlei allooi die tegen een geringe vergoeding en wat kleding en schoeisel werden geworven voor de taak van nachtpolitie. De laatste Beekse klepperman was Adriaan Heeffer, die in 1900 Petrus Smulders was opgevolgd. Dat was de vader van de bekende 'Rooie Fik'. De klap uit 1801 hangt nog steeds in de hal van het oude gemeentehuis. Esbeek heeft ook enige jaren een 'nachtwacht' gehad. Vanaf 1889 zouden elke nacht twee boeren op vrijwillige basis patrouilleren; vooral rondom kerk en pastorie! In november 1894 werd Marinus Wijten als vaste wacht en lantaarnopsteker in de wintermaanden aangesteld. Van de pastoor moest hij ook letten op rondtrekkende hondenkarren en huiswagens die regelmatig in Esbeek verbleven. Was Jurgens bang voor 'die Zigeuners' of voorzag hij bij zijn deur een naderend 'parkeerprobleem'?

13 Ingezonden brief Ontwerp verkeersbesluit. Afsluiting gebied Roovert en Gorp van 15 maart t/m 31 oktober totaal en van 1 november t/m 14 maart s'nachts. Bij de onderbouwing van het voorstel stelt het college: dat er 300 á 400 voertuigen per etmaal passeren; dit geeft aan hoe belangrijk deze verbinding is met Poppel? mijn vraag: zouden dit allemaal mensen zijn welke naar België gaan voor het halen van Benzine, Bonbons of een Patat zoals steeds wordt gesuggereerd door een raadslid van de PvdA. Bij een goed onderzoek had het college de winkeliers en overige zaken van Hilvarenbeek moeten betrekken om na te gaan hoeveel klanten er vanuit België in hun winkel of zaak komen?? dat de wegen Gorp en Roovert gedeeltelijk zandpaden zijn en niet ingericht om doorgaand verkeer te verwerken; laat mij nu van overlevering gehoord hebben dat zelfs Johanna van Brabant deze wegen gebruikte om van s'hertogenbosch naar Brussel te reizen, een veel ouder weggebruik kan er haast niet zijn binnen Hilvarenbeek; dat reeds is voorzien in een afsluiting van de wegen die in eigendom, beheer en onderhoud van Gorp en Roovert B.V. zijn door middel van fysieke maatregelen en/of bebording in het kader van de Natuurwet; en dacht de coalitie en het college dan sluiten wij de rest ook maar af. dat het college geen halve maatregelen gaat treffen staat als een paal boven water zij gaan de bossen opvrolijken door het plaatsen van 41 stuks verkeersborden wat zal dat een schitterend aanzicht geven; binnen de gemeente is een aanvang gemaakt om zoveel mogelijk aanwezige verkeersborden te verwijderen? Het getuigd van onnozelheid indien gedacht wordt dat de politie er dit nog wel even bij gaat doen! In twee woorden: opperste burocratie. dat de coalitie en het college de verkeersdruk naar Poppel verlegd, naar de Prins Hendriklaan, over het Landgoed De Utrecht 7,5 km, en de buurgemeente Goirle, dat is niet erg.

14 Hoe is het mogelijk dat zeven raadsleden ( 4 van 6 KB en 3 van de PvdA ) een dergelijke afsluiting kunnen afdwingen, waarbij het zich verbergen achter de rokken van wethouder Hendriks Blankers door het CDA met 3 raadszetels de doorslag geeft tot een meerderheid. In het verkiezingsprogramma van het CDA staat vrij dominant omschreven dat de weg over Roovert naar de buurgemeente Poppel verhard moet worden en dat zou binnen de huidige regeerperiode moeten plaats vinden. Wethouder Hendriks-Blankers is de voortrekker van afsluiting, zij was tot een jaar geleden voorzitter van de natuur en milieu vereniging Hilvarenbeek e.o. Ook was zij, in haar eerdere periode als wethouder van Hilvarenbeek, reeds voorzitter. Dus had zij twee tegenstrijdige petten op. De twee petten zijn niet verenigbaar is inmiddels duidelijk gebleken binnen onze gemeente met onder andere de op- afrit naar Esbeek en het plan van Fortis op het landgoed de Utrecht. Ook voor het Fortisplan was het CDA eerst voorstander en bij de coalitie vorming met 6 KB draaide het CDA 180* en als laatste het unieke plan van de firma Roozen Hoppe bij de blauw Hoef dat de gemeente Hilvarenbeek volledig op de kaart kan zetten. Een plan dat gesteund wordt door medici van het Elisabeth ziekenhuis, verzorging instanties o.a. Thebe, de provincie en het landelijk CDA. Maar haakt het plaatselijk CDA aan of af? Overal waar groen aan de orde is, worden bij deze huidige coalitie en dit college, de aanvragen afgeschoten. Wat zou het fijn zijn indien ons stedelijk groen die aandacht kreeg van de verantwoordelijk wethouder Hendriks-Blankers. Tot slot kan ik u maar een advies geven, teken bezwaar aan tegen de afsluiting van Roovert en Gorp en het plaatsen van 41 borden, u heeft tot 15 januari 2009 de gelegenheid. Rinus Dane

15 Uw mening telt! Ook in 2009 praat mee, denk mee over bibliotheek Hilvarenbeek. De bibliotheek streeft continu naar verbetering en vernieuwing, ook in Hierbij staat u als klant centraal. Wij willen graag weten hoe u denkt over onze service, producten en diensten. De bibliotheek biedt u een kans om uw mening te laten horen: meldt u aan voor het klantenpanel! Het klantenpanel komt bij elkaar op donderdag 22 januari a.s. van uur. In deze bijeenkomst willen wij graag uw mening horen over de dienstverlening van de bibliotheek. Het doel is om u en andere klanten beter van dienst te zijn. Bent u tussen de jaar en wilt u eenmalig met anderen van gedachten wisselen over de bibliotheek, reageer dan nu. Wij hechten veel waarde aan uw adviezen en suggesties! Voor aanmelden of meer informatie, neem contact op met: Jeanne Burgers-Jonkers van bibliotheek Hilvarenbeek, telefoon of jeanneburgers@bibliotheekmb.nl

16 De zevende column op maandag 29 december is van Han Bolijn: De haai, zo gek nog niet. Het mooie, bosrijke gebied ten zuiden van Esbeek dorp wordt ook wel 'de haai' genoemd. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar ruim 100 jaar geleden was er op Landgoed De Utrecht geen boom te bekennen. Het gehele gebied bestond uit heidegrond, zoals je dat nu nog op de Veluwe tegenkomt. Pas na de ontginning, die rond 1900 begon, werd het grootste gedeelte van het landgoed opgeplant met bos. De rest werd landbouwgrond. Vandaar dat het gebied door vele nog steeds 'de haai' wordt genoemd. Al enkele jaren leeft bij mij het besef dat de dorpelingen in Esbeek een verkeerd beeld hebben van de haai en de bewoners van de haai. Daarom wil ik in deze column de kennelijk bij de inwoners van het dorp levende misverstanden rechtzetten. Zo hebben wij in de haai wel degelijk stromend water en hoeven wij dit niet uit een put te halen. Ook hoeven wij niet eerst te trappen om elektriciteit op te wekken. En hoewel veel mensen in de haai een houtkachel hebben, is er ook een cv aanwezig. Verder kunnen we in de haai via de satellietschotel meer zenders aan dan op de centrale antenne in het dorp en heb ik deze column via een adsl-verbinding naar de redactie van esbeek.eu g d. In de haai hebben we ook allerlei zaken die ze in het dorp niet hebben. In het dorp liggen drempeltjes, maar de echte drempels liggen toch echt in de haai. In het dorp hebben ze een sportparkje met 3 veldjes, maar dit is toch niet te vergelijken met de 18 holes grote golfbaan die wij in de haai hebben. Verder hebben ze in het dorp enkele speelveldjes, terwijl we in de haai een compleet park hebben. Ook hebben we in de haai het op 35 na beste café van Nederland. De bewoners van de haai zijn van oorsprong de land- en bosarbeiders van het landgoed. Dit wil zeggen hardwerkende krachtige en sportieve lieden. Ook nu nog is dit te merken, want als na een feestje of cafébezoek alle dorpelingen al lang in hun bedje liggen, zitten de mannen en vrouwen uit de haai nog sportief op hun fiets op weg naar huis.

17 Ook carnaval in Esbeek kan niet zonder de haai. Zo kwam de grondlegger van carnaval in Esbeek, Nico Elfrink, uit de haai. Ook vele prinsen, met name in de afgelopen jaren, zijn afkomstig uit de haai. En ook nu nog zijn de carnavalsgroepen uit de haai jaarlijks zeer actief in de optocht. Het is daarom ook niet voor niets dat we in Esbeek de HAAIkneuters heten. Ik hoop dat ik de bewoners van het dorp door het schrijven van deze column een beter beeld heb kunnen geven van de haai. En als jullie de komende week het ijsbaantje in het dorp laten voor wat het is en kiezen voor de toch net iets mooiere en grotere ijsbaan in de haai, dat jullie dan denken: De haai is zo gek nog niet. Han Bolijn. OP ZONDAG 15 FEBRUARI 2009 ORGANISEERT STICHTING WERKGROEP RECREATIE GEHANDICAPTEN GEWEST TILBURG in Jupilercafé D'n Beitel Goirleseweg 34, Tilburg (Willem II-stadion) EEN GRANDIOZE CARNAVALSMIDDAG VOOR MENSEN MET VERSTANDELIJKE EN LICHAMELIJKE BEPERKINGEN De aanvang van deze middag is uur. De toegang is gratis. Diverse carnavalsorkesten zullen deze middag gratis hun medewerking verlenen. Ook zal de prins Jean-Paul d'n Irste een bezoekje afleggen. Diegene die willen deelnemen aan deze middag dienen zich per mail of telefoon op te geven. Telefoon: of

18 De zesde column op maandag 15 december is van Maud Colsters: You never drink alone. Wie kent het niet? Je wordt wakker thuis of ergens waar je minder bekend bent en je denkt MAN wat doet mijn hoofd zeer. Het liefste lig je de hele dag in bed en drink je de hele kraan leeg. Maar helaas, het wordt er niet echt beter op. Sterker nog, het kan voorlopig nog wel effe duren. Al verschillende keren heb ik me in deze 'kater situatie' bevonden en elke keer denk ik dan; 'ik drink nooit meer!' Maar op de een of andere manier. Drink ik dan toch weer. En nee, niet een beetje. Flessen wijn gaan erin. En dan inderdaad. De volgende dag weer die kater. Een keer is het zo erg geweest dat ik 's ochtends in mijn bedje lag en er 's avonds nog steeds in lag. Ik kon letterlijk en figuurlijk het daglicht niet verdragen. Rond een uur of 5 ging het wat beter en begon ik me af te vragen waar het gezegde; 'bier na wijn geeft venijn en wijn na bier geeft plezier', nou toch eigenlijk over gaat?! Ik kon me niet meer herinneren wat ik die avond van tevoren als eerste had gedronken en waar ik mee geëindigd was. Maar ik drink meestal wijn. Of ik begin met bier en eindig met wijn, dus waar kwam die ontzettend dikke kater dan volgens dat gezegde vandaan? Ja waar denk je wel niet allemaal aan als je hersenen half uitgedroogd zijn, maar goed, ik dacht het toch echt. Ik herinnerde me namelijk hetzelfde gezegde van toen ik met school eens ooit in Engeland was. Ik kon me dat gezegde niet meer herinneren maar het leek toch sterk op de Nederlandse 'versie'. Toen het de volgende dag een stuk beter met me ging, en ik toch echt op moest staan om onderhand wat voedsel binnen te krijgen, ben ik het op gaan zoeken. En ja hoor ondanks mijn kater had ik het toch goed onthouden. De Engelse versie is andersom!!! 'Beer after wine, and you'll feel fine, wine after beer and you'll feel queer'. Dat verklaarde vast die dikke kater. Best grappig ook want zulke dingen zijn juist leuk en interessant om over na te denken met een wijntje erbij! Of als je al veel wijntjes op hebt! Maar goed desondanks blijf ik lekker gezellig wijntjes drinken en ik drink ze stiekem toch best graag. Het is lekker, gezellig en het is nog lekkerder én gezelliger als je samen drinkt met vrienden en vriendinnen! Wijntje? :p

19 Eerste Heilige Communie 2009 Aan de ouders van de kinderen die ditjaar hun Eerste Heilige Communie willen gaan doen en niet op basisschool De Wingerd zitten. (De kinderen van groep 4 hebben via school een brief ontvangen.) De Eerste Heilige Communieviering in 2009 is gepland op Hemelvaartsdag donderdag 21 mei. Enkele jaren geleden zijn we gestart met een project dat dient ter ondersteuning van de voorbereidingen op de Eerste Heilige Communie (E.H.C.). Dit is het Peter Pen-project: Mag ik iets vragen? Dit project is zowel door de communicanten als door de ouders enthousiast ontvangen. Ook werken we samen met de parochies Diessen, Biest-Houtakker en Haghorst. Dit houdt in dat de eerste ouderbijeenkomst plaats vindt in Haghorst op donderdag 5 maart 2009 om 20:30 uur. Op deze avond, die verzorgt wordt door Pastoor Barberien, wordt het project uitgelegd en wordt er gepraat over de E.H.C. Voor deze avond worden beide ouders uitgenodigd. Snel na deze ouderbijeenkomst start ook de voorbereiding voor de kinderen. Verdere voorbereidingen vinden in onze Esbeekse parochie plaats. Maar allereerst willen we natuurlijk graag weten welke kinderen de Eerste Heilige Communie gaan doen. Wij vragen jullie bijgaand antwoordstrookje in te vullen en af te geven vóór 20 januari bij Rosa Klop, Past. Jurgensstraat 9-a. Opgeven per kan ook naar: hpc@iae.nl. Werkgroep E.H.C.: Elice Nouwens ( ) Margret Hesselmans ( ) Rosa Klop ( ) Dianne Hesselmans ( )

20 Naam kind: Wil de Eerste Heilige Communie doen op donderdag 21 mei Adres met postcode: Voor en achternaam vader: Voor en achternaam moeder:. adres: Evt. 2-de adres:. Dit strookje graag afgeven bij Rosa Klop, Past. Jurgensstraat 9-a, Esbeek. Adverteren in t Kleppermenneke, Bel: voor informatie.

21 Oefening En Uitspanning 1878 De regiowedstrijden 3 pijl zijn afgelopen de resultaten: Gem. geschoten Klasse plaats Hans Schoofs Linda van Logten Henk Verzeijl Cor Schepens Friso van Doormaal Jan van Lieshout Theo Neggers Jimmy maan Rob van Meetelen Dirk Gerritsen Josine van Iersel Tinus Wouters Patrick v/d Brugge Tom v Logten Kees wijten Ton Ketelaars Joost Verboven Yorick Peterse Walter v/d Borne Jeugdschutters: Stef van Meetelen 8.64 asp. 11/12 1 Sam Verzeijl 7.09 asp. t/m 10 1 Jelle Verboven 6.11 asp. t/m 10 2 Casper Vugts 7.13 jun. 13t/m 15 4 Job Kramer 6.64 jun. 13t/m 15 5 Compound schutters Max Pasveer comp. 7 Ronald Maan comp. 8 Harrie Hesselmans comp. 17 Roel Colsters comp. 20 Rob van Meetelen comp. 21 De teams lieten het op het laatst wat zitten: Het eerste team recurve: 3de plaats in de ereklasse met een gemiddelde van 8.86 per pijl. Het tweede team recurve: 4de plaats in de 4 de klasse met een gemiddelde van 7.62 per pijl. Het compound team: de 3 plaats in de comp. klasse met een gemiddelde van 9.27 per pijl. De rayonkampioenschappen zijn in het weekend van 31 januari en 1 februari en 14 en 15 februari. Hier over later meer.

22 Uitslagen VVO - Welpen Pupillen F - Avanti Pupillen E - Winty Pupillen D2 - Fortuna ' Pupillen D1 - Bladella Aspiranten C1- EDN Junioren A2 - Rosolo Junioren A1 - BIO Senioren 1 - TOG 7-8 Programma 10 en 11 januari 2009 Aanvang Plaats 10-1 Welpen 2 - Rosolo 9.30 Esbeek 10-1 Welpen 1 - Rosolo Esbeek 10-1 Pupillen F - SDO ' Esbeek 10-1 Pupillen E - Stormvogels 8.45 Diessen 10-1 Pupillen D2 - DSV 9.45 Diessen 10-1 Pupillen D1 - EDN Diessen 10-1 Aspiranten C2 - Boskant Diessen 10-1 Aspiranten C1 - DSV Diessen 10-1 Junioren A2 - DSS Diessen 10-1 Junioren A1 - DSV Diessen 11-1 Senioren 1 - De Merels Diessen 14-1 Midweek - DSS Tilburg Programma 17 en 18 januari 2009 Aanvang Plaats 17-1 Welpen 2 - Winty 9.30 Esbeek 17-1 Welpen 1 - SDO ' Esbeek 17-1 Klimroos - Pupillen F Hoogeloon 17-1 Fortuna '68 - Pupillen E Knegsel 17-1 DSS - Pupillen D Hapert 17-1 Winty - Pupillen D Eersel 17-1 Vessem - Aspiranten C Eersel 17-1 Klimroos - Aspiranten C Hoogeloon 17-1 DDW - Junioren A Reusel 17-1 DSS - Junioren A Hapert 18-1 Euro Girls - Senioren Westerhoven

23 Gemuts (van onder de muts) De nieuwe start van alweer een jaar Met heel veel mogelijkheden en misschien ook vragen Waarop traditioneel vele mensen Zich aan voorspellingen durven te wagen. Ik doe aan dat spelletje zeker niet mee En probeer op deze bladzijde steeds weer te geven Wat ik in ons Esbeek waargenomen heb Of wat er voor bijzonders viel te beleven. Wat dat betreft heb ik een gemakkelijke start Want weer liet Esbeek zien een speciale gemeenschap te zijn Waarin samen een bijzondere betekenis heeft Of het nu in het groot is of in het klein. Als op de avond aan de bar in Schuttershof Het idee ontstaat een ijsbaan te maken Dan ligt die er een paar dagen later al Na een aantal hele duidelijke afspraken. Enkele mensen maakten snel een plan En regelden de spullen die hiervoor nodig zijn Het parkeerterrein werd geëgaliseerd Ook de rand die bleek er zo te zijn. De hele omgeving die praat erover Onze ijsbaan met koek en zopie en muziek En een hele gezellige ambiance Ook hierin is Esbeek weer duidelijk uniek. Terwijl in Esbeek al druk werd geschaatst Bleek de ijsmachine op de Vrijthof nog niet echt te draaien Men was waarschijnlijk vergeten het erdoor komende gras Er even met een scherpe schuiver snel af te maaien. De Muts.

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties waren weer hartverwarmend.

We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties waren weer hartverwarmend. JAARGANG 45 UITGAVE 1 Jan-feb-maart 2017 www.bvdemolenwieken.nl Bestuursmededeling. We hebben het jaar 2016 weer afgesloten met een kleine kerstattentie voor onze 65+ ers van onze vereniging, en de reacties

Nadere informatie

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch

Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch Nieuwsbrief december 2016 Voorlichting Koning Willem 1 College te Den Bosch In deze Nieuwsbrief Eskil aan het woord Partners van... Movie night Stichting specsavers Sociale vaardingsheids training Vrijwilliger

Nadere informatie

Jeugdschaatsen 2014-2015

Jeugdschaatsen 2014-2015 Jeugdschaatsen 2014-2015 www.ijsverenigingwoubrugge.nl www.ijsclubhoogmade.nl Algemene inleiding Welkom bij De ijsvereniging Woubrugge en de IJsclub Hoogmade. Bij ons kun je leren schaatsen gewoon omdat

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 1 10 januari 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a.

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a. jaargang 23 - nr. 9 mei 2019 Bezoekadres Ikeloane 10 9281 RB Corr. Adres Postbus 20 9280 AA HARKEMA Telefoon 0512 361711 E-mail adres wynroas@noventa.nl Website wynroas.noventa.nl In deze schoolbrief o.a.

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Belangrijke data schooljaar 2014-2015 Maandag 10 november Rapportbespreking Dinsdag 11 november Rapportbespreking Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 16 7 JANUARI 2016 Inhoud: De allerbeste wensen voor 2016! Hulpouders bedankt! Voorbereiding Vormsel Vakantierooster 2016-2017 Agenda en bijlagen Informatieblaadje Basisschool

Nadere informatie

Dorpsagenda Felicitaties. Van harte gefeliciteerd allemaal!!!

Dorpsagenda Felicitaties. Van harte gefeliciteerd allemaal!!! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

9 maart 2018

9 maart 2018 1386 www.clarafabriciusschool.nl 9 maart 2018 5 maart 15 maart Project Water 12, 19 en 26 maart Schooltennis groep 3 en 4 15 maart Afsluiting project 17.00-19.00 uur Milou Hendriksen geboren Zusje van

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Periode zaterdag 16 september t/m vrijdag 22 september

Periode zaterdag 16 september t/m vrijdag 22 september Periode zaterdag 16 september t/m vrijdag 22 september 38 e jaargang nr.04 ALGEMEEN NIEUWS: Klachtenregeling De Vosseschans: We vinden het belangrijk om een goede klachtenregeling te hebben, zodat u altijd

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

23 oktober 2015 Nummer 4

23 oktober 2015 Nummer 4 23 oktober 2015 Nummer 4 Inhoud: Deelname Europees schoolfruitprogramma Ingekomen stuk: onthulling jeugdprins Informatieavond groepen 8 verzet Speculaasactie Ingekomen stuk: werkgroep eerste heilige communie

Nadere informatie

schooljaar aflevering 09 In deze Nieuwsflits:

schooljaar aflevering 09 In deze Nieuwsflits: schooljaar 2017-2018 aflevering 09 In deze Nieuwsflits: Kerstviering Lezen is leuk!! Zeer belangrijke informatieavond Bouw Overblijvers gevraagd! Eerste Heilige Communie Fijne vakantie Korte berichten

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Vijverblad nr. 22. 14 februari 2014. Agenda. Tevredenheidsonderzoek Stichting Baasis

Vijverblad nr. 22. 14 februari 2014. Agenda. Tevredenheidsonderzoek Stichting Baasis Vijverblad nr. 22 14 februari 2014 Agenda 17 februari 17 en 18 februari 18 februari 18 februari 21 februari 22 februari t/m 2 maart 7 maart 9.30-11.30 uur Cultuurmenu groep 6B Schaatsles groep 4 t/m 8

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 februari Kopij aanleveren voor zondagavond 30 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 2 20 jan.. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN

BELANGRIJKE DATUMS VERJAARDAGEN GROEPSTIJDEN BELANGRIJKE DATUMS Vrijdag 10 september Start seizoen Zondag 10 oktober Open dag Vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober Leidingweekend Zaterdag 30 oktober Kerstkaartenactie Zaterdag 6 november Spokentocht Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til voorjaarsvakantie 25 februari t/m 10 maart 2018 Week 9 en 10 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014 Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014 Deze keer leest u onder andere: Woord van Roger Bosdag kleuters Testlab groep 7 Nieuws uit groep 8 We gaan bouwen! Eindelijk! De kogel is door de spreekwoordelijke

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 9 januari 2017 Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

23 december 2016 Nummer 8

23 december 2016 Nummer 8 23 december 2016 Nummer 8 Inhoud: Levende kerststal Gezinsviering Dank je wel Speelplaats Verkeer: controle fietsverlichting Carnaval 2017 Vervangingen Titus Brandsmagroep (Ingekomen Stuk) Levende kerststal

Nadere informatie

JAARGANG 17 NR. 29 10 april 2014

JAARGANG 17 NR. 29 10 april 2014 JAARGANG 17 NR. 29 10 april 2014 SCHOOLREIS 2015 Zoals u al eerder in de Weekbert hebt kunnen lezen, gaan we op woensdag 20 mei op schoolreis!!! De kinderen uit de groepen 1 t/m 3 gaan speelboerderij de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 29 augustus 2017 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! We zijn alweer een week bezig en iedereen is inmiddels al een beetje gewend aan de nieuwe juf

Nadere informatie

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Kansenkrant MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Vrije dagen In de schoolgids staat dat de kinderen vrij zijn op 12 juni. Dit moet echter zijn: vrij op vrijdag 1 juni. In deze nieuwsbrief: - Vrije dagen

Nadere informatie

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl

Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 06 januari 2016 Gefelicitaart!! 07 jan. Juf Evelien 08 jan. Lot gr. 3 10 jan. Lisa gr. 5

Nadere informatie

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Januari 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Februari 2017

Agenda Het Korennieuws Februari 2017 Agenda 2017 Het Korennieuws Februari 2017 Donderdag 26 Januari 20.00 Kaarten Vrijdag 27 Januari 18.30 Discozwemmen Donderdag 09 Februari 20.00 Kaarten Maandag 13 Februari 20.30 Kienen Vrijdag 17 Februari

Nadere informatie

De oplage is beperkt. Wilt u per deelnemende groep één formulier meenemen? Extra exemplaren kunt u downloaden van de site www.ovopperdoes.

De oplage is beperkt. Wilt u per deelnemende groep één formulier meenemen? Extra exemplaren kunt u downloaden van de site www.ovopperdoes. U gaat zo beginnen met de puzzeltocht welke is opgesteld door de Oranjevereniging. Spelenderwijs en informatief wordt u door het mooi versierde dorp Opperdoes geleid. Vele inwoners zijn de afgelopen tijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8 H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Do.24 en vr 25 mei 8 Peanutbal-toernooi Vrijdag 25 mei 1 en 2 Spelletjesochtend Vrijdag 25 mei 1 t/m 8 Inleveren briefje deelname ouderbedankochtend Dinsdag

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Gebiedspocket zomereditie 2014

Gebiedspocket zomereditie 2014 Gebiedspocket zomereditie 2014 Hier kan ik frank en vrij ademen Koning Willem II Koning Willem II verbleef graag in Tilburg. In zijn opdracht werd in 1847 een paleis gebouwd dat diende tot buitenverblijf.

Nadere informatie

Doppenactie voor KNGF

Doppenactie voor KNGF In dit Blaadje Doppenactie voor KNGF... 2 Cultuurmenu... 2 Oproep verkeersregelaar. Herhaalde oproep!... 3 Carnaval 2019 A k jou nie aar... 4 De agenda van de maand januari... 4 1 Doppenactie voor KNGF

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 2 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Privacy

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 3 februari 2017 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

Seizoen Sponsoring C.V. De Vestingnarren

Seizoen Sponsoring C.V. De Vestingnarren Seizoen 2018-2019 Sponsoring C.V. De Vestingnarren Carnavalsvereniging de Vestingnarren Secretariaat: Vroedschap 2, 1412 NW, Naarden Mail: info@vestingnarren.nl Inleiding Voor u ligt het sponsorboek van

Nadere informatie

50e seizoen 25e jaargang 3e editie

50e seizoen 25e jaargang 3e editie 50e seizoen 25e jaargang 3e editie Deze keer een kort e nieuwsbrief maar zeker ni et onbelangrijk. De Carnavalsdagen staan weer voor de deur en dan zullen middagen zeker w de eer druk gevuld zijn met jonge

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

20 januari 2017 Nummer 9

20 januari 2017 Nummer 9 20 januari 2017 Nummer 9 Inhoud: Korfbalclinics Gezinsviering Wereldoriëntatie Ouderbijdrage, denkt u er nog aan Nationale voorleesdagen Wereldoriëntatie Jeugdgrootvorst Speelplaats Verkeerstuin 28 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015. Dagelijks Bestuur. Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl

Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015. Dagelijks Bestuur. Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015 Dagelijks Bestuur Voorzitter Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl Secretaris Giel van der Leest 06-41600402 secretaris@rksvcito.nl Penningmeester

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

16 maart 2018 Nummer 13

16 maart 2018 Nummer 13 16 maart 2018 Nummer 13 Inhoud: Klankbordgroep bijeenkomst Thema ouderavond 12 april Gezinsviering Nationale Daltondag 2018 Verkeerstuin 2018 Schoolreis 3 april Informatie schoolreis 1-2-3 Benefietconcert

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool. Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018

Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool. Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 NB. Dit is een vooruitblik op de geplande activiteiten in de tweede helft van dit jaar.

Nadere informatie

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 9 12 januari tot en met 26 januari 2018

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF 9 12 januari tot en met 26 januari 2018 INFORMATIEAVOND, KIJKOCHTEND EN INSCHRIJF DAG Beste ouders/verzorgers Hoewel het schooljaar pas begonnen is, kijken we toch al vooruit naar schooljaar 2018-2019. En niet alleen wij kijken vooruit, maar

Nadere informatie

21, 22, 23 en 24 Juli 2019

21, 22, 23 en 24 Juli 2019 21, 22, 23 en 24 Juli 2019 Adverteerders bedankt Dankzij jullie bijdrage hebben wij dit boekje tot stand kunnen brengen Algemene informatie: 1. De kosten zijn 20, - per kind voor de hele week. Dit bedrag

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen.

KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen. KLEPPERMAN WEEKBERICHT de dorpskrant van Amerongen. Uitgave nr. 93 van 26 januari 2019. INHOUD 1. Agenda voor de komende week. 2. Natuurwandeling. 3. Lekker Gezond Eten. 4. Snuffelmarkt. 5. Herhalingscursus

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

7 september 2018 Nummer 2

7 september 2018 Nummer 2 7 september 2018 Nummer 2 Inhoud: Terugkoppeling studiedag 3 september Terugkoppeling informatie-avond 3 september AVG Ouders in school Even voorstellen Schoolfoto s Gezinsviering Kinderspelmiddag Gevonden

Nadere informatie

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam Roncallischool Padevoortseallee 21 7038 AL Zeddam 0314-651530 info@roncalli.nl www.roncalli.nl Prikbord jg. 20-nr. 6: 21 december 2016 Laatste prikbord op papier Dit is het laatste Prikbord op papier.

Nadere informatie

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus.

Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Berg en Dal, 4-3- 16 Betreft: nieuwsbrief 6 Bijlagen: - Aanmeldformulier - Flyers: NK schaken, Bike Challange, sportteam SWG, bezoek wedstrijd Nederlands elftal onder 19 jaar en EHBO- cursus. Beste ouders,

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017

weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017 weekinfo Datum: vrijdag 6 oktober 2017 Agenda: 12 oktober 11.30 overleg overblijfmoeders 15 oktober 15.15 uur overleg dankdagcommissie 18 oktober 11.00 uur peuteruurtje Jarig: Deze week geen jarigen op

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

13 april 2018

13 april 2018 1391 www.clarafabriciusschool.nl 13 april 2018 15 april 10.00 uur Schoolgezinsdienst 17, 18 en 19 april Eindtoets groep 8 18 april Groep 7 - Scholenproject gehandicapten 19 april Groep 5 en 6 Voorstelling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Kalender. Schooljaar 2014-2015, nr. 17 Vrijdag 10 juli 2015

NIEUWSFLITS. Kalender. Schooljaar 2014-2015, nr. 17 Vrijdag 10 juli 2015 NIEUWSFLITS Kalender 14 juli Musical voor kinderen Alle groepen 15 juli Musical voor ouders 16 juli Stoeltje passen Alle groepen 17 juli Vakantie va 12.00 uur!!!! Alle groepen Nieuwsflits Fenne van der

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER 13 18 maart 2016. In deze Nieuwsbrief: Personele zaken Vanuit de AC Boomplantdag. Ezel

NIEUWSBRIEF. NUMMER 13 18 maart 2016. In deze Nieuwsbrief: Personele zaken Vanuit de AC Boomplantdag. Ezel NIEUWSBRIEF NUMMER 13 18 maart 2016 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Paasfeest Personele zaken Vanuit de AC Boomplantdag Kijk- en inloopmoment voor ouders Koningsspelen Agenda Ezel Ik ben een

Nadere informatie

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool. Mededelingen

Ludgernieuws. [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool. Mededelingen 26 april 2018 Jaargang 19 Ludgernieuws [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 1 Ze zeggen: als je anders bent, dan hoor je er niet bij, ze doen alsof je niemand bent, je bent

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie

Weekbrief. Datum: 5 april

Weekbrief. Datum: 5 april Weekbrief Bezoek onze site of volg ons op twitter of facebook. Datum: 5 april Nieuws Algemeen Koningsspelen Dit jaar vinden de Koningsspelen op vrijdag 12 april plaats. We starten met onze jaarlijkse sponsorloop

Nadere informatie

Gedachten stroom 4 (angsten)

Gedachten stroom 4 (angsten) Gedachten stroom 4 (angsten) Sinds Daan er niet meer is heb ik vele angsten. En dat stoort me regelmatig wel. Mijn angsten: * Het Martini ziekenhuis * De kinderafdeling in het Martini ziekenhuis * Sirenes

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2014-2015

Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Week 26, maandag 22 juni, nr.38 Opening kindcentrum Berglaren! Per 1 augustus 2015 zijn wij officieel een kindcentrum. Dit betekent dat de Berglarenschool een intensieve

Nadere informatie

29 september 2017 Nummer 3

29 september 2017 Nummer 3 29 september 2017 Nummer 3 Inhoud: Groet van meneer Leo Controle fietsverlichting Vormsel Speculaasactie 2017 Ziekte van Lyme/ Actie voor Tommy Schoolfoto s Honkbal/ Softbal Vervangingen Groet van Meneer

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Het Jozef Journaal datum: 9 oktober Nr 7. Jaargang 30

Het Jozef Journaal   datum: 9 oktober Nr 7. Jaargang 30 Het Jozef Journaal www.sintjozefschoolmoordrecht.nl datum: 9 oktober 2018 Nr 7 Jaargang 30 Van de directie Talentontwikkeling in groep 1/2 Geel Verkeersveiligheid Wij willen aandacht vragen voor de veiligheid

Nadere informatie