voor overige zaken :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voor overige zaken :"

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 11 5 juni t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, Internet: Aanleveren kopij: via onze website of mail naar : kopij@kleppermenneke.nl voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen. Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank NL65 RABO (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden. Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres. Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres. Illustratie voorkant: William van Eekelen. Tekeningen binnenwerk: kleppermenneke archief.

2 Agenda 06 juni Inzamelen gft-afval 07 juni Finale Brabantse Dorpen Derby 07 juni Onthulling Beelden Schotel 11 juni Inzamelen kunststofafval 11 juni Ledenvergadering Cooperatie 14/15 juni Expositie Schuttershof juni Rondleiding toren St Petrus 18 juni HSP Praatcafe 19 juni Inzamelen restafval juni Wandelvierdaagse 27 juni Inzamelen gft-afval 30 aug Ronde v Esbeek Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 19 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 15 juni uur. EHBO DIESSEN ORGENISEERT EHBO CURSUS Wij, mensen, kunnen van alles en nog wat meemaken in ons leven, dat zal een ieder van ons wel weten. Een ongeluk is zo gebeurd, op elk moment, op iedere plek, één moment van onachtzaamheid en de wereld kan plotsklaps er geheel anders uit zien. Wat nu? Wat is het dan toch fijn dat er een EHBO is, die je een basiskennis geeft op het gebied van veiligheid, overzicht bewaren, gezondheid en doelgericht handelt optreden. EHBO afd. Diessen Esbeek biedt u de mogelijk om dat aan te leren en het uit te voeren. De EHBO start de cursus basis EHBO in oktober Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u voor informatie terecht bij: Nel Diepstraten , Barbara van de Schoot en Sjef van den Hout

3 Felicitaties 05 jun Sabine Wijten 05 jun Henk van Dommelen 05 jun Rosa Klop 06 jun Ria van Logten 08 jun Peter van Oort 08 jun Annemarie Hesselmans 08 jun Mathijs Smolders 08 jun Joëlle van Dommelen 09 juni Rob Gerritsen 10 jun Jeroen Lemcken 11 jun Lonneke van Geel 11 jun Mike Welten 13 jun Geertje van Gerven 13 jun Anita van Uden 13 jun Bart Hesselmans 14 jun Jeroen van Roovert 14 jun Astrid van Egmond 15 jun Dien Op 't Hoog 15 jun Aileen van Wijk 17 jun Roy Thomassen 17 jun Claudia Bolijn 17 jun Dianne Lambregts 18 jun Sjors de Graaf Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Pianolerares gezocht OUD Papier inleveren Zaterdag 7 juni 2014 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek Om les te geven aan een gevorderde pianoleerling. Telefoon:

4 Historische mis Cees Remmers en Sint- Petrusparochie rechtstreeks op VLOHradio Op zondag 1 juni verzorgde de lokale radiozender van Hilvarenbeek, VLOHradio, een rechtstreekse uitzending van de historische H. Mis vanuit de Sint-Petruskerk te Hilvarenbeek. Gouden jubileum pastoor Cees Remmers Tijdens deze dienst door Pastoor Cees Remmers en Pastor Gust Jansen werd herdacht, dat pastoor Cees Remmers 50 jaar geleden door bisschop Wim Bekkers en hulpbisschop Jan Bluyssen tot priester werd gewijd. Cees Remmers ging na deze dienst officieel met emeritaat. Opheffing Sint-Petrusparochie Hilvarenbeek Ook de Sint-Petrusparochie en haar nieuwsbrief Petrusbode houden op te bestaan. Ze zijn officieel al op 1 maart 2014 opgegaan in de Sint- Norbertusparochie van Diessen. De Sint-Petrusparochie was tot dan de oudste maatschappelijke organisatie van de gemeente Hilvarenbeek, daterend van vóór het jaar 1000 na Chr. Mogelijk gaat de geschiedenis zelfs terug tot het tijdperk waarin het Heilige Roomsche Rijk in deze regio vorm kreeg, tijdens het bewind van Pepijn de Corte en zijn zoon Karel, bijgenaamd de Grote (tussen 750 en 850). Met de parochies van Oirschot, Oisterwijk en Sint-Oedenrode behoorde de Sint-Petrusparochie van Hilvarenbeek in ieder geval tot de oudste katholieke organisaties in regio De Kempen en in de huidige provincie Noord-Brabant. Van na Chr. was de Sint-Petrusparochie van Hilvarenbeek tevens de zetel van het Dekenaat Hilvarenbeek, dat uit naam van het toenmalige Prinsbisdom Luik een groot aantal parochies in de noordelijke en zuidelijke Kempen bestuurde.

5 EXPOSITIE IN SCHUTTERSHOF Op zaterdag en zondag, 14 en 15 juni, is er een groepsexpositie bij Schuttershof in Esbeek van uur. Een zevental enthousiastelingen komen iedere donderdag bij elkaar bij Installatiebedrijf Van Gerven, alwaar de kantine wordt omgebouwd tot atelier. Met veel plezier wordt met de hulp van Peter van de Borne menig maagdelijk wit doek met olieverf gekleurd en zo ontstaan er allerlei prachtige schilderijen, klassiek, realistisch of modern. Aan deze expositie doen mee: Jeanine van den Berg, Riet van den Biggelaar, Sjaan van Dommelen, Harrie van Elderen, Carla van Gisbergen, Annelies Roelen, Joke Smolders, Hannie Schoonewagen en Toos Soetens. Zij tonen hun mooiste werken die zeer divers zijn. Zowel qua stijl, techniek, kleurgebruik en onderwerp. Er zijn prachtige stillevens, landschappen, portretten, maar ook eigentijdse onderwerpen. U bent van harte welkom op zaterdag 14 en zondag 15 juni tussen en uur bij Schuttershof in Esbeek. Neem alvast een kijkje op Praatcafé De Vereniging Hooggevoelig Nederland organiseert in de regio Noord Brabant een HSP-praatcafé over Hoog Sensitiviteit. Het HSP praatcafé vindt plaats op woensdag 18 juni van uur.het praatcafé wordt gehouden bij Praktijk AWA, Stationsstraat 32 Tilburg. Het HSP praatcafé is een interactieve bijeenkomst voor hoogsensitieve personen en/of hun naaste familie, partners of vrienden. Onder begeleiding van Eva Maassen (Stal Kelpie) wordt met elkaar op een informele wijze kennis en ervaring uitgewisseld over het onderwerp hoogsensitiviteit. De groepsgrootte ligt tussen 8 en 12 personen. Voor leden van de Vereniging Hooggevoelig Nederland is het gratis. Voor niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 5,-. Interesse? Aanmelden: mail naar info@stalkelpie.nl (aanmelding vooraf is noodzakelijk). Eventueel kunt u voor meer informatie bellen: Eva Maassen, of kijk op de website:

6

7 Aan De Keukentafel met Dirk Wenting. Als kind stond Dirk Wenting (18) al graag zingend op de planken. Je hoorde hem op Esbeekse feestavonden en solo in het kinderkoortje. Bij de Hilvarenbeekse Idols won hij gratis zanglessen van Margret Engel waar hij nog steeds op zangles zit. Margret was vier jaar geleden de musicalbegeleidster van 'Echtscheiding' in het Jan van Besouwhuis in Goirle en bood Dirk een rol aan. Toen het doek bij 'Echtscheiding' viel, viel zeker niet het doek voor Dirk. Hij besefte dat daar zijn hart lag. Ik deed nog wat bij de muziekschool en ging bij zangkoor Onvervalst in Hilvarenbeek. Toen ik auditie deed voor de musical Grease, die in de Tilliander in Oisterwijk werd uitgevoerd, had ik de hoofdrol van 'Danny' te pakken. Dat was geweldig om te doen. Tijdens de repetities werd ik gevraagd om iemand te vervangen bij de musical 'Sneeuwkoninging'. In zes weken tijd heb ik de voorstelling uit mijn hoofd geleerd. Dirk is lid van de Tilburgse musicalverening BOeMS en hij volgt op zaterdag een training voor musical- zang, spel en dans bij MAF (MusicAllFactory) in Tilburg. MAF is een opleiding die een goede basis vormt om door te stromen naar vervolgopleidingen. Hier komen mensen vanuit het hele land. Ik leer daar écht heel veel, oa. het werken aan mijn Brabantse tongval. Daar word je gevormd. Mijn idool Freek Bartels was er eens gastdocent. Hij is geniaal. René van Koten is trouwens ook erg goed. Zo ook de grootmoeders van de musical: Simone Kleinsma en Pia Douwes. Er zijn zoveel goede musicalsterren. Teveel om op te noemen. Rond Kerst is Dirk te zien in de hoofdrol van Engel in de familievoorstelling 'Moord in de Kerststal' van de Hilvarenbeekse Toneelgroep Maet Hout Staet. De eerste musical die Dirk zag was Les Miserables. Zijn droom is om daar eens een rol in spelen. Het liedje uit die musical 'lege stoelen, lege tafels' zing ik vaak op audities. Met dat nummer ben ik nu toegelaten op de MBO theaterschool in Rotterdam, waar ik na de zomer naar toe ga. Dan ben ik ook klaar met mijn opleiding ICT. Want het is natuurlijk wel slim om dat papiertje in handen te hebben voor het geval dat.

8 De vijfdaagse auditie voor de toelating waren zenuwslopend. Het was zwaar om al die monologen, liedjes en dansen in te studeren. 10 Procent is ook maar door. Na deze opleiding ben je bijna verzekerd van een baan. Ik was trouwens op nog twee plaatsen aangenomen. Dirk voelt zich met theatermensen om zich heen als een vis in het water. De toegankelijkheid, openheid en elkaar accepteren. Het niet standaard hoeven te zijn. Ik heb daar ook mijn vriendin Loes leren kennen. We hebben samen natuurlijk veel gemeen. Dirk Wenting heeft duidelijk zijn keuze gemaakt. Het 'echte' werk begint eraan te komen. Hij trekt de wijde musicalwereld in, weliswaar met zijn ICT papiertje in zijn achterzak. Verzoeknummer van Dirk is zijn auditieliedje 'Lege stoelen, lege tafels' uit de musical Les Miserables.

9 Coöperatie Nieuws Algemene ledenvergadering Op woensdag 11 juni a.s. vindt om 20 uur bij Schuttershof de algemene ledenvergadering van onze coöperatie plaats. Een uitnodiging hiervoor is huis aan huis verspreid. Het jaarverslag over 2013 kunt u vinden op de site of kunt u afhalen bij Schuttershof vanaf 4 juni. Boek over Coöperaties Donderdag 5 juni wordt in Amsterdam door Louise Fresco een nieuw boek Coöperaties in beweging gepresenteerd waarin 39 verschillende typen coöperaties worden beschreven. Esbeek is in dit boek ook prominent aanwezig. U krijgt nog te horen hoe u het boek kunt verkrijgen en wat het kost. Glasvezel CIF gaat in Esbeek op korte termijn glasvezel aanleggen. Zodra de plannen van CIF voor Esbeek duidelijk zijn zullen wij CIF vragen dit met onze gemeenschap goed te communiceren. Namens het bestuur van Coöperatie Esbeek, Piet Verhoeven. Adrianus Geloofsgemeenschap Zondag 8 juni 1e Pinksterdag om 10.00u gebedsdienst. (dit is een extra dienst vanwege Pinsteren!) Beide diensten vinden plaats in den Doel bij Schuttershof. Ingang via Gerrit Kuijperspad. Laus Deo zal de zang verzorgen. Intenties zijn gratis en kunnen worden opgegeven bij Ellen van Gerven, tel of voor aanvang van de dienst ter plaatse. Zondag 15 juni om 10.00u Gebedsdienst. Er is een intentie voor Janus Wijten (vanwege 5e jaargetijde).

10

11 Wandel4daagse Hilvarenbeek 2014 voert langs nijlpaarden en krokodillen. Vanaf woensdag 18 juni 2014 wordt voor de 54e keer de Wandel4daagse Hilvarenbeek gelopen. Vertrek en feestelijke aankomst (op zaterdagmiddag 21 juni om 16.00u) is zoals altijd op de Vrijthof in het centrum van Hilvarenbeek. De organisatie is in handen van Stichting Jeugdbelangen Hilvarenbeek. Ondersteuning wordt geboden door gemeente Hilvarenbeek, EHBO Hilvarenbeek, een reeks lokale en regionale ondernemers, en tientallen verkeersregelaars en andere vrijwilligers. Nieuw in 2014 is, dat op donderdagavond de deelnemers aan de 8, 12 en 15 km in het Safaripark Beekse Bergen kunnen kennismaken met nieuwe bewoners: nijlpaarden en krokodillen. Evenals vorig jaar gaat deze bijzondere safari tocht weer langs de Afrikaanse olifanten, tijgers, leeuwen en okapi's, en wordt georganiseerd in samenwerking met Libéma/Safaripark Beekse Bergen. Muzikale ondersteuning bij vertrek en aankomst wordt o.a. verzorgd door de jubilerende Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 (Hilvarenbeek), sambaband A Batucada (Reusel), blaaskapel D'Af en Toeters (Hilvarenbeek), samba Samoeba (Moergestel), en sambaband Losbandig (Berkel-Enschot). Er worden ongeveer 1200 deelnemers aan de start verwacht waarvan ruim 1000 schoolkinderen (basisscholen uit gemeente Hilvarenbeek) en 200 middelbare scholieren en volwassenen. De inschrijving van de schoolkinderen heeft al plaatsgevonden via hun basisschool. Volwassenen kunnen zich op woensdag 18 juni vanaf 17.00u voor alle afstanden inschrijven bij de kiosk op de Vrijthof in Hilvarenbeek. Het inschrijfgeld (inclusief routeboekje, toegang tot Safaripark Beekse Bergen, consumptie en medaille) bedraagt 6,- p.p. De afstanden, die gelopen worden: 3, 5, 8, 12 en 15 km (op de laatste dag is dit 20 km). De wandeltochten voeren door de prachtige natuur in de duizenden jaren oude Kempische buurtschappen van de gemeente Hilvarenbeek met prachtige Keltische, Frankische en Romeinse namen zoals Beerten, Biest, Brehees, Dun, Eekhool, Gorp, Loo, Roovert, Spul, Tulder, Voort en Westrik. Deze buurtschappen liggen stuk voor stuk aan oude beekjes, gevormd na de laatste IJstijd, waaraan de voormalige heerlijkheid Beek of Beca (in de Middeleeuwen omgedoopt tot Hilvarenbeek) haar bestaan dankt. Dit stroomgebied in ecosysteem De Kempen, met zijn rijke natuurlijke en culturele erfgoed, wordt ook wel het Land van de Hilver of het Land van Hildewaris genoemd. Zie ook: en

12 Historische fragmenten zijn de onthulling van het beeldje van Sint- Clara, patrones van de evenementen op de Vrijthof (kermis, wandel4daagse, concerten), de gildes Sint Sebastiaan en Sint Joris, die op zondag de gasten begeleiden van pastorie naar kerk en omgekeerd. Het centrum van Hilvarenbeek was nog grotendeels in oorspronkelijke staat. Halverwege de film zal het lied Ons Dörp (Michiel van der Sanden/Harry Al) weerklinken. Na afloop van de film is er volop gelegenheid om na te praten. Leden van de VLOH zijn uitgenodigd om vanaf 20.30u deel te nemen aan de Algemene Ledenvergadering Kennisdag in Mediapark Hilversum Op vrijdag 6 juni worden medewerkers van VLOHradio in de gelegenheid gesteld om gratis deel te nemen aan een landelijke cursusdag op het Mediapark in Hilversum. Zie ook EXPOSITIE IN SCHUTTERSHOF ESBEEK ZATERDAG-ZONDAG 14 EN 15 JUNI VAN UUR

13 Esbeek van de hak op de tak Werkgroep Heemkunde Esbeek werd opgericht in Dat betekent dat deze club van enthousiaste heemliefhebbers dit jaar 30 jaar bestaat. En dat willen zij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hun eerste boek 'Esbeek niet van gisteren' werd in samenwerking met de toen 100 jarige parochie uitgebracht. 'Dwars door Esbeek' verscheen na de bouw van de Koevoirtbrug over de Reusel, waarnaast enige jaren later de voirde werd gereconstrueerd. Bij de bouw van 'D'n Flaestoren' kwam de werkgroep wederom met een nieuw boek: 'Kijk op Esbeek'. Deze uitgave betrof een fraaie bundeling van de artikelen van Jan van Helvoirt die gedurende vier jaargangen in 't Kleppermenneke verschenen. Op zaterdag 7 juni a.s. om uur presenteert W.H.E. opnieuw een kleurrijk boek dat de passende titel 'Esbeek van de hak op de tak' draagt. Het boek wordt uitgegeven in relatie tot de bouw van 'D'n Houthakker' van Andreas Schotel aan de Heistraat. Het betreft de heemkundige artikelen in de voorbije vier jaargangen van 't Kleppermenneke. Naast de 100 artikelen kun je een dertigtal foto's zien van alle gebouwen op De Utrecht uit de jaren '60. Naast de opbouw van 'D'n Houthakker' in kleur ziet u ook prachtige foto's uit 1905 van de bouw van de Brandtoren, zoals deze hiernaast. Prof. Dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, Hoogleraar Cultuur in Brabant aan de Tilburg University, schreef een warm voorwoord. Het boek bevat 280 pagina's met enorm veel prachtige foto's. Na de presentatie en daarna in de Dorpshuiskamer is het boek te koop voor 15 euro. Voorts gaat het boek bij boekhandel Peter Swaanen en bij Schuttershof voor 19,90 euro in de verkoop. Werkgroep Heemkunde Esbeek: Frank Hafkemeijer Cees Ketelaars Peter de Laat Ad van Rijswijk Bert Schilders Jan van Helvoirt

14 Heemkundigen zwoegen bij de bouw van 'D'n Houthakker' in 2014 Architecten rusten uit bij de bouw van de 'Brandtoren' in 1905

15 VLOHradio houdt Open Dag en laat Groot-Kempische cultuurdagen herleven. In het kader van de Week van de Lokale Omroep 2014, 1 t/m 6 juni, organiseren de lokale omroep van de gemeente Hilvarenbeek (VLOH) en haar radiozender VLOHradio enkele unieke activiteiten. Open Dag studio en beklimming Beekse toren Op zondag 1 juni is er van 11-17u een Open Dag in de studio van VLOHradio, Papenstraat 1a, Hilvarenbeek. Toegang gratis. Te zien is o.a. hoe de live uitzendingen worden gemaakt van de programma's Even Eruit (wekelijkse uitgaansrubriek, 11u), Beeks Nieuws Nader Belicht (wekelijkse actualiteiten met wekelijkse column, 12u), en Van 't Een en 't Ander (maandelijks lokaal commentaar bij het nationale en internationale nieuws, 13u). Er bestaat de mogelijkheid om je meteen aan te melden als medewerker/ster (presentator, redacteur, technicus) en lid ( 7,- per jaar). In samenwerking met de Stichting Beheer Beekse Toren worden op 1 juni om 14u, 15u en 16u rondleidingen verzorgd in de toren van de Sint-Petruskerk aan de Vrijthof. Daarin hangt o.a. de zender van VLOHradio. Kosten van de beklimming onder leiding van een gids bedragen 1,- (tot 16 jaar) en 2,- (vanaf 16 jaar). Vertoning unieke film van de Groot-Kempische cultuurdagen Hilvarenbeek 1961 Op dinsdagavond 3 juni wordt om 19.30u in Gouden Carolus, Hilvarenbeek, de 30 minuten durende digitale versie van de stomme zwart/wit film (zonder geluid) Groot-Kempische cultuurdagen Hilvarenbeek, zaterdag 22 en zondag 23 juli 1961 vertoond. Toegang gratis. Deze historische film is in maart 2014 opgedoken in Tilburg en onder de aandacht gebracht van de lokale omroep Hilvarenbeek. De film bevat beelden van tientallen bekende Bekenaren, Kempenaren, Vlamingen en Nederlanders. Van Wim Sonneveld, Albert van Dalsum, bisschop Wim Bekkers en dr. P.C. de Brouwer zijn het de laatste bewegende beelden.

16 Gemuts (van onder de muts) Het wordt dit weekend weer een drukke zaterdag Voor de alles bijhoudende Esbekenaar Voor de middag met papier naar het dorpsplein En tegen de avond naar onze bouwkunstenaars. Zo mag je de makers de houthakker wel beschrijven Die verrezen is langs de Spaaneindsestraat En daar te zien zal zijn als een reusachtig kunstwerk Dat keurig naast het zandpaadje staat. Opnieuw een uitbreiding van de mooie wandelroute Rond Andreas Schotel, onze import-kunstenaar Die zo vele jaren in Esbeek vertoefde Met zijn schetsblok, als rasechte tekenaar. Om de laatste nieuwtjes hierover te aanhoren Moet je 's morgens zeker even naar ons plein Waar de sterke verhalen rond de container zullen waaien Een voorbeeld daarvan zou wat hieronder staat kunnen zijn. Want weet u wie er ook nog in Esbeek was de afgelopen weken? Het was iemand die ik hier zeker niet had verwacht Roy Donders, de stylist van het Zuiden en zijn ons Rian Hebben al minsten één keer een bezoek aan ons Esbeek gebracht. Ik heb het met eigen ogen kunnen aanschouwen, Niet live, maar in één van zijn real-live-shows Zagen wij deze sterren in Esbeek uit de auto stappen Om te kijken naar de nieuwste kledinglijn van Rian, zo uit de doos. Hoewel ik veel weet over de meeste dorpsgenoten Was de verrassing dit keer voor mij wel heel groot Ik wist niet dat het witte huis op den bult Huisvesting aan een kledingbedrijf bood. De Muts

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 12 19 juni 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 13 3 juli 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 12 13 juni 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 14 16 juli 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 16 N I E U W S B R I E F 15 mei 2019 Terugblik De vakantie ligt alweer even achter ons, maar toch blikken we nog even terug. Zo vond het schoolvoetbaltoernooi in april plaats, waar we met diverse groepen

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

april Mededelingenblad 04 jaargang 46

april Mededelingenblad 04 jaargang 46 april 2019 - Mededelingenblad 04 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 01 april: heem-natuur dinsdag 16 april: heem Vooruitblik voor: zondag 05 mei:

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N september december 2016 EXCURSIES Met regelmaat organiseert de werkgroep excursies en andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 juli t/m 9 juli 2017

Nieuwsbrief 3 juli t/m 9 juli 2017 Nieuwsbrief 3 juli t/m 9 juli 2017 ROLLATOR 2-DAAGSE MAANDAG 3 EN WOENSDAG 5 JULI Op maandag en woensdag 3 en 5 juli zal de 6 e rollator 2-daagse plaatsvinden vanuit het project DE PADEN OP. Wij hopen

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

Vacature vrijwilliger: overblijven met toegevoegde waarde

Vacature vrijwilliger: overblijven met toegevoegde waarde Jaargang 14 / nr 10 26 januari 2018 De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 9 februari 2018. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 6 februari 2018 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 6 27 maart 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 Lieve Mensen, Wat een zomer hebben we hè? Ik hoor nu af en toe mensen puffen dat het wel wat minder mag.toch is het wel genieten hoor. De wens die ik koesterde om eindelijk weer

Nadere informatie

PRIKBORDje. Jaargang

PRIKBORDje. Jaargang Onderwerpen Agenda Ouder(-kind-)gesprekken Zoen en Zoefzone 11 december Wereldlichtjesdag Voorleeswedstrijd unit 3 Gastlessen korfbal Sinterklaas Kerstviering Onderzoek doen in unit 2 Herfstwandeling Verjaardagen

Nadere informatie

Jaargang 15, nummer 2 Vrijdag

Jaargang 15, nummer 2 Vrijdag Jaargang 15, nummer 2 Vrijdag 11-09-2015 Veiligheid voorop In de eerste weken van het schooljaar bespreekt het team in de klas de veiligheid op school. Met name het ontruimen wordt goed voorbereid. Na

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 1 (mei 2013)

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 1 (mei 2013) Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 1 (mei 2013) Spannend besluit Anderhalf jaar geleden zette ik voorzichtig de eerste stap op het gebied van kindcoaching. Wat fijn vond ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12

Nieuwsbrief twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Agenda Nieuwsbrief 2015-2016 twintigste jaargang, 22 april 2016, nummer 12 Ma. 25 apr. t/m zon. 8 mei Meivakantie Zon. 15 mei Ma. 16 mei Woe. 18 mei Woe 25 mei Do. 26 mei Vrij. 27 mei Zon. 29 mei Potgrondactie

Nadere informatie

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht:

03-07-2015 nieuwsbrief 40. Onderwerpen: Uitgelicht: 03-07-2015 nieuwsbrief 40 Beste ouders / verzorgers, Het einde is in zicht, nog twee weken en dan begint onze zomervakantie We hebben na de afgelopen hete dagen een aantal vragen gehad over het tropenrooster.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2017

NIEUWSBRIEF oktober 2017 NIEUWSBRIEF oktober 2017 Voorwoord Voor onze heemleden is er de komende maand veel te doen. Hebt u uw agenda bij de hand? Op maandag 16 oktober organiseert onze Heemkundekring in samenwerking met de afdeling

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.1 van januari 2018 1. Nieuwjaarstreffen De contactmiddag op 12 januari 2018 in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7

Nieuwsbrief 9. Mededelingen.. 2014-2015 jaargang 7 Nieuwsbrief 9 2014-2015 jaargang 7 Mededelingen.. Welkom nieuwe leerlingen Na de kerstvakantie zijn Annelivia Kuijpers, Mila de Laat en Evi Koppens bij ons op school gekomen. Zij hebben een plaatsje gekregen

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

2313 KW Leiden - Donderdag (koopavond): Telefoon: Zaterdag

2313 KW Leiden - Donderdag (koopavond): Telefoon: Zaterdag Najaar 2014 Er zijn weer volop ontwikkelingen in ons atelier, die we graag delen middels deze nieuwsbrief. In deze editie: * De expositie van Atelier Phantasma in de Tolkienwinkel in Leiden; * 10 jaar

Nadere informatie

Henriëtte Wentink-Holtmaat

Henriëtte Wentink-Holtmaat Herfst Na een geweldige nazomer is het opeens echt herfst. Zo zie je geel gekleurde bladeren aan de boom, zo liggen ze op het plein. De afgelopen week hebben de leerlingen volop met de bladeren gespeeld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma juni 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma juni 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma juni 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor de

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november Vernieuwing mailsysteem.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november Vernieuwing mailsysteem. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 5 van 23 november 2015 Jordaansingel 20, 781 GP, Haaksbergen. Tel. 053-5721396. Directie@piusx.eu Vernieuwing mailsysteem. Binnenkort gaan we ons mailsysteem

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief

60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop. Nieuwsbrief 60-jarig jubileum Buurtvereniging Catsop Nieuwsbrief Feestweekend: zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 Tweede Nieuwsbrief Beste buurtleden In onze eerste nieuwsbrief hebben we u geïnformeerd over het

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Eenendertigste Jaargang nr.: 15 29 augustus 2013. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer januari Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 10 30 januari 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 4. Agenda VO 5. Jarig in februari 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek,

Belangrijke data. Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, Beste ouders en verzorgers van OBS De Driehoek, In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de wijze van inschrijving voor de oudergesprekken, kennismaking met de nieuwe directeur en de vragenlijst tevredenheid.

Nadere informatie

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 45

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 45 Inhoud SCHOOL INFORMATIE... 2 Onderwerp: MR Josefschool Overloon... 3 Onderwerp: Kleding schakelklas... 5 Onderwerp: Respectwerkgroep zoekt enthousiaste en positieve ouders... 6 OVERIGE INFORMATIE... 7

Nadere informatie

Maria Nieuwsflits maart Donderdag 11 april: Koningsspelen gr.5 t/m 8

Maria Nieuwsflits maart Donderdag 11 april: Koningsspelen gr.5 t/m 8 2 april: Opening Gamer! U heeft vast al een paar mooie zonnepaneeltegels zien liggen vlak voor de ingang van de school. Deze tegels vormen The Gamer. Dinsdag 2 april 8.30 uur wordt deze officieel geopend

Nadere informatie

Concurrentieonderzoek

Concurrentieonderzoek Concurrentieonderzoek Naam: Pieter Zegers Vak: Project 2 IVG Opdracht: Concurrentieonderzoek Inhoudsopgave Amateurs- schildervereniging Het Bossche Palet Tijden en technieken. Hervion College Contributie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei: uur: Pastoraal Beraad Dekenaat Bladel Oirschot uur: In de kapel van de Heilige Eik viering met pastor van Nunen.

Dinsdag 30 mei: uur: Pastoraal Beraad Dekenaat Bladel Oirschot uur: In de kapel van de Heilige Eik viering met pastor van Nunen. KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. LOURDESBEDEVAART Van 14 t/m 21 oktober 2017 (herfstvakantie) gaat mgr. De Korte met het Bisdom van 's-hertogenbosch op bedevaart naar Lourdes. Vanuit onze parochie

Nadere informatie

Weekbericht schooljaar

Weekbericht schooljaar r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni Theatrale wandeling Leiderdorp en Leiden zijn een wandelroute rijker en die wordt op 27 juni feestelijk geopend als onderdeel van het Van Rijn festival. Een mooie aanleiding vond de Leiderdorpse theatermaker

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief. de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief

Nieuwsbrief. de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief Nieuwsbrief de Mariapassie. 4/9/2017 7e nieuwsbrief 7 e nieuwsbrief Let op uitnodiging voor vrienden dag: in deze nieuwsbrief. Bekijk ook even de laatste pagina Verslag van een repetitiedag, en een nieuwsflits

Nadere informatie

"Winterdutje" weer voorbij

Winterdutje weer voorbij Museum SMAAK is een tijdelijk museum door senioren, voor iedereen in het indrukwekkende en historische pand van het Pieters en Bloklands Gasthuis, Amersfoort centrum. Het museum is precies een maand open:

Nadere informatie

Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011. Beste ouders,

Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011. Beste ouders, Jaargang 11, nummer 3 Donderdag 08-09-2011 Beste ouders, Dinsdag 27 september: VOORTGANGSGESPREKKEN Over enkele weken zijn er weer voortgangsgesprekken. Wij zien graag dat wij elk schooljaar alle ouders

Nadere informatie

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014.

Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com. t Dreeske. April 2014. Idee? Evita Huskens peronevita@hotmail.com Kom ermee! Nicolle Delissen nicolledelissen@gmail.com t Dreeske April 2014 Activiteiten Koningsdag Schutterij Melick bondsschuttersfeest Schutterij Koningsvogelschieten

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juni 2008

Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juni 2008 Maandelijkse nieuwsbrief van Beatrix & Albert juni 2008 Lieve familie en vrienden, Juni hebben we de maand van de primeurs gedoopt. Welke primeurs dat allemaal waren lees je uiteraard in deze uitgave van

Nadere informatie

23 oktober 2015 Nummer 4

23 oktober 2015 Nummer 4 23 oktober 2015 Nummer 4 Inhoud: Deelname Europees schoolfruitprogramma Ingekomen stuk: onthulling jeugdprins Informatieavond groepen 8 verzet Speculaasactie Ingekomen stuk: werkgroep eerste heilige communie

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer

Nieuwsbrief nummer Nieuwsbrief nummer 1-2019 De eerste nieuwsbrief van 2019 In de eerste maand van het nieuwe jaar willen we jullie al over een aantal zaken informeren. Afgelopen week hebben we in onze bestuursvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

LOCATIE: YMCA MUZIEKCENTRUM, KEIZERSTRAAT 58 MEER INFO EN ONLINE AANMELDING WWW.YMCASCHEVENINGEN.NL KORTING TOT 100% MET OOIEVAARSPAS

LOCATIE: YMCA MUZIEKCENTRUM, KEIZERSTRAAT 58 MEER INFO EN ONLINE AANMELDING WWW.YMCASCHEVENINGEN.NL KORTING TOT 100% MET OOIEVAARSPAS MUZIEKORIËNTATIE GITAAR UKELELE BASGITAAR DRUMMEN TOETSEN ZANG SAXOFOON DWARSFLUIT BANDCOACHING DIVERSE KOREN SINGER SONGWRITER DANS & SHOWBIZZ SiR MUSICAL THEATERSCHOOL POPCLASS LIVE MUZIEK EVENEMENTEN

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 8 Regio Waardenlanden December 2016 Van de redactie Prettige feestdagen allemaal!!!! Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. De laatste alweer van dit jaar. In deze nieuwsbrief natuurlijk

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes Jaargang 13 / nr 7 2 december De volgende verschijnt op 16 december. Berichten voor de volgende uiterlijk 14 december mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS De Balk 2A/2B 1531 PS Wormer 075 201 01 28 info@wormerwieken.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 6 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 6 schooljaar RietNymf groep 3,4,5 Donderdag 8 november hebben de leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 weer een les gevolgd bij de RietNymf. Deze les ging over de indeling van het dierenrijk. Na een stukje theorie gingen

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012

Lemborgher. Carnaval op de Lemborgh. Jeugdprins Marco d n Eesjte. Jaargang 20 31 januari 2012 Lemborgher Jaargang 20 31 januari 2012 Jeugdprins Marco d n Eesjte Op 15 januari is Marco Lebens uit groep 8 uitgeroepen als jeugdprins van VV De Doale. Onze hartelijke felicitaties gaan uit naar Marco

Nadere informatie

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival

Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september Sprookjesfestival 1 van 5 21-11-2018 13:33 Bekijk deze email in je browser Nieuwsbrief wijkvereniging inschuytgraaf - september 2018 Welkom bij onze vernieuwde nieuwsbrief! Wijkvereniging inschuytgraaf houdt je graag op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING juli 2016 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 10 AFLEVERING 252 29 juli 2016 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Reactie Nederlandse Bisschoppenconferentie

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief de XXXste, december 2013 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de laatste nieuwsbrief van het 8 ste jaargang. Waarin U kunt zien wat er in de maanden oktober, november en december gebeurd

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden Schooljaar 2014-2015 Nummer 4 / 25 september 2014 Klassenavonden Opzet Alle ouders zijn tussen 19.30 uur en 21.00 uur van harte welkom. De leerkrachten zijn in de groepen aanwezig om bij alle informatie

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede November 2015

Activiteiten programma De Meerstede November 2015 Dinsdag 3 november Mozaïek. Vanmiddag creatief bezig zijn samen met de vrijwilligers. Locatie 1 e etage creatief-centrum Kosten extern consumptie / 1,00 materiaal Locatie: 1 e etage creatief-centrum Zaal

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 en volgende jaren

Beleidsplan 2015 en volgende jaren Beleidsplan 2015 en volgende jaren A. Inleiding De Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen is medio 2012 opgericht. Doelstelling van de stichting is het bij een groter publiek onder de aandacht brengen

Nadere informatie

Agenda. Verjaardagen. Nieuwe leerlingen. 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP

Agenda. Verjaardagen. Nieuwe leerlingen. 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 Agenda 15-09 Informatieavond 16-09 Informatieavond 02-10 Studiedag Verjaardagen DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP 02-09 Anouk Bakker 2B 02-09 Fleur Kneepkens 2B

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF Uitgave Wijkkerk Aller Erf Verschijning Streven 1 x per maand WIJKPREDIKANT: KERKELIJK WERKER: JOHN BOOGAARD ANNE RIBBERINK Web publicatie Dik Kleyne Vormgeving

Nadere informatie

Weesp Dementievriendelijk. NIEUWSBRIEF, september 2018, jaargang 3

Weesp Dementievriendelijk. NIEUWSBRIEF, september 2018, jaargang 3 Weesp Dementievriendelijk NIEUWSBRIEF, september 2018, jaargang 3 1. Het Alzheimer café Weesp van 4 oktober 2018. Het Alzheimercafe Weesp bestaat 10 jaar! Om dat te vieren is er een speciaal programma

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 32 Jaargang 9 01-05-2015 Agenda 4 t/m 15 mei Meivakantie Dinsdag 19 mei Spelletjesochtend groep 1 t/m 4, de kinderen zijn om 12:00 vrij Dinsdag 19 mei Sportdag groep 5 t/m 8, 9:15-14:15

Nadere informatie

Batterijen inzamelen EINDSTAND

Batterijen inzamelen EINDSTAND Jaargang 15, nummer 40 Vrijdag 15-07-2016 Mailverkeer U heeft al eerder in de Houvast gelezen over problemen met het verzenden van mails door school. Ook andere scholen hebben hier last van. Om het probleem

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER APRIL 2011

ACTIVITEITENKALENDER APRIL 2011 ACTIVITEITENKALENDER APRIL 2011 Uitgelicht Vrijdag 1 april 16.00-17.00 uur Receptie 25-jarig bestaan Schoorwijckkoor Donderdag 7 april 10.00-12.00 uur Seniyour truien Donderdag 7 april 19.30-21.30 uur

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief BASISSCHOOL DE HARLEKIJN 4 SEPTEMBER 2014 NUMMER 21

Nieuwsbrief BASISSCHOOL DE HARLEKIJN 4 SEPTEMBER 2014 NUMMER 21 Nieuwsbrief BASISSCHOOL DE HARLEKIJN 4 SEPTEMBER 2014 NUMMER 21 Jarigen: 04-09 Collin Hermsen 8 04-09 Eva Ermes 1/2B 07-09 Aaron Kiefer 6 07-09 Emy van Gerven 4 08-09 Niels Hoonhout 8 08-09 Roan Witlox

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16-12-2014

Nieuwsbrief 16-12-2014 Nieuwsbrief 16-12-2014 RECTIFICATIES Op de schoolkalender staat het volgende fout vermeld: - 11 februari: rapport mee gr. 1-7, moet zijn gr. 2-7. - 24 en 26 februari: rapportgesprekken gr. 1-7, moet zijn

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 In 2012 worden 3 vergaderingen gehouden (20 maart, 7 juni en 20 september). Nieuwe vrijwilligers in 2012

JAARVERSLAG 2012 In 2012 worden 3 vergaderingen gehouden (20 maart, 7 juni en 20 september). Nieuwe vrijwilligers in 2012 JAARVERSLAG 2012 In 2012 worden 3 vergaderingen gehouden (20 maart, 7 juni en 20 september). Nieuwe vrijwilligers in 2012 Naam Adres Vrijwilliger vanaf Arno van Soest Kogelstraat 33 7 juni 2012 Mariet

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Eerste nieuwsbrief MAC de Kempen. 1 e clubactiviteit 6 april, uur! In deze 1 e editie

Nieuwsbrief. Eerste nieuwsbrief MAC de Kempen. 1 e clubactiviteit 6 april, uur! In deze 1 e editie 2-4-2014 Jaargang 1, nummer 1 Nieuwsbrief In deze 1 e editie Wie heeft de RCauto gewonnen?. Agenda rijdagen Rabobank actie 1 e rijdag Spannend of spanning? Afzonderlijke hoogtepunten: Verhaal uit eerste

Nadere informatie