Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 9 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 5 juni19.00 uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 9 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 5 juni19.00 uur."

Transcriptie

1 t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: mei t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, , Internet: Aanleveren kopij: via website: voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl Indien U stukken heeft, die geplaatst moeten worden, lever deze dan uiterlijk vóór zondagavond uur aan. Bij voorkeur via onze website zie bij info en dan bij aanleveren kopij. Of per diskette, opmaak in A5-formaat. Ook afdruk aanleveren t.b.v. beoordeling door de redactie. Voor alle overige manieren van aanleveren alleen in overleg, neem contact op met het redactieadres. Alle kopij moet ALTIJD zijn voorzien van naam en telefoonnummer. Anonieme en te laat ingeleverde kopij worden niet geplaatst. De redactie behoudt het recht op het niet plaatsen van artikelen Abonnement: De kosten hiervan bedragen 11,50 per jaar. Voor abonnees in Hilvarenbeek en Diessen 14,00. Bankrekening-nummer: Rabobank (vermeld postcode en huisnummer). Bij gebruik maken van een machtiging geldt een korting van 1,50. Voor vragen hierover kunt u terecht bij het redactieadres. Opzeggingen:Vóór 1 oktober voor het nieuwe abonnementsjaar. Ook adreswijzigingen dienen tijdig door gegeven te worden Advertenties: Kleine advertenties (klepperkes) kunt u afgeven en betalen bij het redactieadres. Kosten vanaf 3,00. Voor bedrijfsadvertenties: zie het redactieadres Bezorging: Indien u geen Kleppermenneke heeft ontvangen, terwijl u wel abonnee bent, bel dan het redactieadres Tekening voorkant: Rik Pulles. Tekeningen binnenwerk: Elleke Craninckx (+kleppermenneke archief)

2 Agenda 27 mei Kledinginzameling op basisschool 29 mei Dag met paarden in Stal Kelpie 29 mei Opendag De Debberkes 30 mei Sponsorloop basisschool De Wingerd 01 juni Straatspeeldag Lowerik 02 juni Dorpjestocht 06 juni Liederentafel 07 juni Inzamelen plastic verpakkingsmateriaal 07 juni Jaarvergadering DKV Tuldania 22 juni Vliegenvangers motortocht 22/25 juni Wandelvierdaagse 24 sept Megafeest Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 9 juni. Kopij aanleveren voor zondagavond 5 juni19.00 uur. Werkgroep om de kerk De komende tijd zijn aan de beurt: Groep 1 op vrijdag 27 mei Walter v.d. Borne Lauwersstraat 10 tel Harry v.d. Bruggen Hoogeindsestraat 7a tel Jan v.d. Sande Groenstraat 36 tel Frans Cattenstart Kerkpad 14 tel Thieu Veron Spaaneindsestraat 17 tel Hulp Hulp in de huishouding gevraagd voor ongeveer 3 uur de week. Familie Helmond Vier Winden 3 Esbeek Tel.:

3 Felicitaties Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: 26 mei Lars Grootjans 26 mei Wout Huijbregts 27 mei Tjeu v Eekelen 27 mei Hanneke Vugs 27 mei Indy Kwinten 28 mei Ylja v.d. Boom 28 mei Maud Lambregts 28 mei Kelly Kennes 29 mei Jolanda Scheepen 30 mei Harm v Doren 31 mei Janneke van Laarhoven 31 mei Wiebe Verboven 31 mei Tom van Logten 31 mei Jara Leeijen 01 jun Laura Schellekens 01 jun Wil v d Sande 02 jun Sander Paulissen 03 jun Eline Maas 04 jun Niek v.d. Wouw 05 jun Sabine Wijten 05 jun Henk van Dommelen 05 jun Rosa Klop 06 jun Ria van Logten 08 jun Peter van Oort 08 jun Annemarie Hesselmans 08 jun Joëlle van Dommelen Van harte gefeliciteerd allemaal!!! Iedere eerste maandagavond van de maand om uur liederentafel van de Schutterzangers in Schuttershof.Vrije toegang.

4 NATIONALE STRAATSPEELDAG 1 juni 2011 Zoals u misschien al heeft gehoord, doet onze buurt op woensdag 1 juni a.s. mee aan de nationale Straatspeeldag. Voor alle kinderen is het die dag mogelijk om zonder gevaar op straat te kunnen spelen. De Gemeente Hilvarenbeek heeft een vergunning afgegeven aan Buurtvereniging de Lowerik om de straten, die dag voor alle verkeer af te sluiten. Dit betekent dat er woensdag 1 juni 2011 géén verkeer mogelijk is in de straten Lowerik, ten Loke en Mostaard. De basisschool maakt 's morgens gebruik van de afzetting en 's middags kan iedereen vrij komen spelen in onze wijk. Kinderen kunnen die dag naar hartelust met step, driewieler, fiets, skelter of poppenwagen op straat spelen. Het spelen in de Lowerik is op eigen verantwoording. Voor drinken en versnaperingen wordt gezorgd, middels een strippenkaart. Om dit te kunnen realiseren, vragen we een eigen bijdrage van 1,50 per kind; Van uur komen de wegversperringen te staan: - net na de parkeerplaats van de gymzaal - tussen Lowerik 45 en Ten Loke 11 - tussen Ten Loke 1 en Lowerik 13 - ter hoogte van Lowerik 11 en de speelplaats van de basisschool Kortom: rondje Lowerik Houdt u er s.v.p. rekening mee dat u, indien u met de auto na 8.00 uur weg moet, deze tijdig uit de afzettingszone zet. (Bijv. op de parkeerplaats bij de gymzaal). Het brengen/halen van kinderen naar en van school met de auto, zal niet via Lowerik kunnen gebeuren. Wij begrijpen dat het afsluiten van de wijk voor sommigen onder u ongemak met zich meekan brengen. Toch rekenen we op uw begrip en medewerking: het gaat ten slotte om de veiligheid van de kinderen! Buurtvereniging Lowerik.

5 Sponsorloop basisschool de Wingerd. Dit jaar gaan de leerlingen van onze basisschool een actie organiseren voor een goed doel. We gaan een sponsorloop houden voor Stichting Ambulance Wens. Deze stichting vervult de laatste wens van ernstig zieke volwassenen en kinderen, die niet lang meer te leven hebben. Waarom een ambulance wens? Deze zieken zijn niet meer mobiel en liggen op bed. Door de speciaal ingerichte ambulance en een extra comfortabele brancard kunnen wensen vervuld worden en gaat er medisch geschoold personeel mee. Elke wens is welkom bij deze stichting. Of de wens nu groot is of klein, voor een oudere, volwassene of kind. Niets is te gek en alle wensen worden gratis vervuld. Ook is er geen wachtlijst. De stichting draait op donaties en vrijwilligers. Een van onze ouders, Pascal Neeleman, werkt ook als verpleegkundig vrijwilligster bij deze stichting. Wat is er dan mooier om daar een steentje aan bij te dragen? Daarom gaan de leerlingen hun beste beentje voor zetten om al lopend een enorm bedrag bij elkaar te rennen voor Ambulance Wens. Deze gezellige sponsorloop voor het hele gezin is gepland op maandag 30 mei aanstaande. Er wordt gelopen tussen 18.00u-20.00u. Vanaf 19 mei zullen de leerlingen langs de deuren gaan, bij familie aankloppen, langs vrienden en kennissen gaan, om zo zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Bij erg slecht weer wordt de sponsorloop uitgesteld en verplaatst naar donderdag 9 juni. Ook dan wordt er gelopen tussen 18.00u-20.00u Het schoolplein wordt omgetoverd in een stempelplaats en een terras, waar het goed toeven zal zijn. Hier kan tegen een vriendschappelijk prijsje een natje en een droogje worden gekocht.!!!neem eens een kijkje op en link even door naar onze verhalen en dan speciaal februari Onze Esbeekse vrijwilligster heeft meegewerkt aan deze wens van een vader, die voor het laatst een voetbalwedstrijd van zijn zoontje wilde zien.!!!! Tot de 30ste!! De organisatie: Leerkrachten: Jos en Thea Oudercommite: Monique, Ingrid en Pascal

6 Open dag bij de Debberkes Aanstaande zondag 29 mei houden we van tot uur een 'open dag' bij de Debberkes. Voor alle huidige peuters, toekomstige peuters en andere belangstellenden. Iedereen is die ochtend van harte welkom op de Oude Trambaan 21a om een kijkje te nemen op onze prachtige peuterspeelzaal. Altijd al eens een kijkje willen nemen op de plek waar onze peuters spelen, ontdekken en leren vanaf het moment dat ze 2 jaar zijn? Of ben je bekend en vind je het gezellig om weer eens binnen te lopen? De koffie en ranja staan klaar, kinderen kunnen volop spelen en geschminkt worden als ze willen. Misschien tot zondag? Hartelijke groeten, Bestuur en leiding de Debberkes debberkes@hotmail.com

7 Nog even de puntjes op de i Op goede vrijdag was het lekker weer en na een uurtje onderweg kwam ik op het idee om op en neer naar Maastricht te fietsen. Ik was van huis gegaan om 160 km te fietsen, maar dit was een dikke 200 km geworden, dus niet elke 5 km wat drinken, maar om de 7 km. Ook niet genoeg ervaring en dan is het plots 10 graden warmer, waardoor ik meer vocht verloor. Ook het eten moest ik verdelen, dacht ik en het ging ook goed, maar door de warmte verbrand ik meer calorieën. Hierdoor kreeg ik toen na 150 km de hongerklop. De Hongerklop, is een wielerterm voor de gevolgen van een plotseling glycogeen tekort. Men staat geparkeerd, men komt de man met de hamer tegen. Dus ik ga even na wat ik moet doen om dit op 9 juni niet mee te maken. Ik lees dat je om de hongerklop te voorkomen, je tijdens de prestatie koolhydraten en zouten aan moet vullen om het vocht in het lichaam vast te houden. Weer een ervaring rijker. Het paasweekend staat in het teken van 's morgens fietsen en de rest van de tijd 850 flyers verdelen. Dit had ik de adverteerders beloofd en om de particulieren die hun steentje al bijgedragen hebben te bedanken en anderen er op attent te maken om alsnog te storten. Op donderdag 5 mei 's morgens vroeg naar de Ardennen gereden en de dames van van Hees in Maastricht afgezet om een dagje te shoppen, dit hebben ze wel verdiend, omdat ze al 8 maanden extra de was doen en lekkere pasta's klaarmaken voor deze sportman. Om 10 uur stapte ik op de fiets om door het landschap rond Spa te fietsen met natuurlijk de La Redoute erin, een pittige berg in deze mooie omgeving. Het ging goed en na 7 uur en 3 kwartier te fietsen en een dikke 200 km op de teller, met een gem. van 26 en een vette 5000 kal. minder (vet zit er niet meer aan), gingen we weer terug naar Esbeek, om vervolgens nog even 1,5 uur te tennissen met mijn maten. Op 22 mei naar Papendal geweest voor de kick-off familiedag om de koerskleding en het koersboekje op te halen en verdere informatie in te winnen voor 9 juni.

8 Hier werd ook bekend gemaakt dat op die donderdag de gehele dag op radio 2 in het teken staat van Alpe d' Huzes met veel live interviews en tussen en bij de NCRV het laatste uur van dit evenement op TV live mee te beleven is. Dus alle puntjes staan op de i - Lijst aangelegd om de hongerklop te voorkomen. - Een hele dag sporten, dus met de conditie is het oké. - Er alles aangedaan om zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen. - De kleding en alle informatie voor 9 juni in de pocket. Ik doe het voor de laatste keer, als je nog wil storten voor het KWF kankerbestrijdingfonds moet je het nu doen. Het vakantiegeld is binnen en alles gaat direct naar het goede doel, dus GEWOON DOEN. Groetjes Peter van Hees. Rek.nr Bloempotten Wij hadden voor het huis een wit pilaartje met een wit handgemaakte sierpot staan en een witte bloempot met voet. Beide zijn verdwenen. Om ze nu (na de ijsheiligen) met bloemen te vullen was niet mogelijk. Wij vermoeden dat ze door iemand meegenomen zijn om ze thuis te bewonderen en om ze na te maken. Dat is niet erg, Maar we zouden ze graag terug hebben. Weet er iemand iets van, bel ons dan of Hartstikke bedankt.

9 Beachvolleybaltoernooi 2011 Zaterdag 14 mei 2011 vond tijdens het Tuldania Weekend het beachvolleybaltoernooi plaats. Na een zeer geslaagde middag en avond rolde er de volgende einduitslag uit de bus: 1. WWW 2. De Lampegullies 3. De Goapers 2 4. BC De Spikkels 1 Hiermee lost WWW het Commissieteam af die vorig jaar de 1e plaats veroverde. Naast de top 4 waren de volgende ploegen van de partij: `Net Wel Net Nie` Diessen heeft het net nie. De Goapers 1, BC De Spikkels 2, De Flappentappers, De Hoaislaopers, VC Moezel, PABO Dreamteam, De Flapdrollen 1, De Flapdrollen 2, De Puike Pinoos, De Gouwe Gabbers. Allen bedankt voor uw bijdrage aan de sportieve en gezellige middag/avond en hopelijk tot volgend jaar. Ook willen we alle sponsoren en medewerkers hartelijk bedanken die een steentje hebben bijgedragen om deze middag tot een geslaagd einde te brengen. Groeten, Het beachteam.

10 Tulderse bijenschansen uit 1387 uniek in Nederland door Jan van Helvoirt Sinds mensenheugenis is de heide het domein van de bijen geweest. Gedurende de Middeleeuwen waren bijenwas en honing als verlichtingsmiddel (waskaarsen) en zoetstof van zeer groot belang. De pachter van de Tulderhoeve moest tot in de zestiende eeuw elk jaar 10 pond was betalen, terwijl hij de honingproductie en de bijenzwermen met de eigenaar moest delen. Het oudste contract, uit 1387, laat zien dat de pachter elk jaar 13 mud rogge diende te betalen. Jaarlijks kwam daar een heffing van 10 pond was bij en dat werd later drie gulden. Bijna alle Esbeekse boeren hadden enkele bijenkorven ofwel biestocken. In boedelbeschrijvingen treffen we ook bijenhallen, bijenstoelen en bijenkleden aan. Zelfs ambachtslieden hielden bijen. Zo had wagenmaker Hendrik de Hont in de Gelderstraat in stokken. Vleeshouwer Jan Wuestenborchs bezat in 1687 ses biestocken met de hall. Natuurlijk waren er in Esbeek ook gespecialiseerde imkers zoals Dierck Aertss van Dun omstreeks Zijn nakomelingen zouden de naam Biemans gaan voeren. In 1623 leed Esbekenaar Peter Adriaens van Dun door een brand zware schade, soe in zynen huysinge als bieën. Sinds de achttiende eeuw kwamen de bijenstallen in zwang. Het waren eenvoudige gebouwtjes die beschutting boden tegen regen en wind. In die hallen stonden de korven of 'stokken' op stellages (stoelen) opgesteld. In 1720 stonden er 35 stokken op Tulder. Na 1860 zou de houten bijenkast het als wooneenheid gaan overnemen van de zwakke bijenkorf van roggestro. De oudste plaats waar de korven werden gestald zijn de bijenschansen. Officieel is er in Nederland nog maar één originele bijenschans over. Maar daar komt nu verandering in. De gevonden schansen binnen de oude wallen in het Esbeekse Broekeling kunnen best omstreeks 1250 zijn aangelegd. De bijenschans op de Naardereng bij Huizen was tot nu toe nog het enige monument.

11 De authentieke Esbeekse bijenschansen heeft men niet vernietigd Deze bijenschans is aangelegd in een oude leemkuil. De drie schansen bij Broekeling liggen keurig tegen de buitenwal van het voormalige ingegraven Breuckelen. De pachter gebruikte Broekeling om op de gevormde beemden hooi te winnen. Door de omwalling kon het geheel door het stroompje dat er door liep bevloeid worden. Pas omstreeks 1930 werd het gebied door Van Puyenbroek onder water gezet. De bijenschans bestond uit een bijna carrévormige aarden wal. De grootte was ongeveer tien bij twintig meter. De opening was gericht op het oosten, waardoor de vroege zon de korven mooi opwarmde en de bijen snel actief werden. Op de wal zorgde de begroeiing dat de latere sterke zon de korven wat verkoeling bood. Het geheel bood ook beschutting tegen de wind. Terwijl in de lente talloze voerlieden naar Holland reden met bijstocken om op de blommen te vliegen, vond in de nazomer de omgekeerde trek plaats. Honderden 'biestokken' gingen naar de Tuldersche Heide. Dat bracht uiteraard veel vertier en daarom werd op 17 september daar kermis gehouden. De mede, een alcoholische drank die door de imkers werd geproduceerd, werd tegen het eind van de Middeleeuwen door wijn verdrongen.

12 Tuldania Weekend 2011 Het is weer achter de rug. Toen we maandagavond 16 mei rond 20:30 uur klaar waren met het opruimen van hetgeen er rondom het sportpark achter gebleven was konden we terugzien op een geslaagd Tuldania Weekend. De manier waarop de loterij (winnende loten zie hieronder), het beachvolleybaltoernooi, de zondagmiddag met de jeugdzeskamp, uitreiking jeugdspeler van het jaar (Mees Bouman), het kampioenschap van Ajax en het Rad van Avontuur verlopen zijn hebben bij ons een gevoel van tevredenheid teweeg gebracht. Uiteraard kunnen wij dit niet met vijf personen op deze wijze van de grond krijgen. Het lijkt ons dus gepast om onderstaand woordje van dank uit te spreken. Alle mensen, sponsors, medewerkers en bezoekers, die, op welke wijze dan ook, een bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van het afgelopen Tuldania Weekend bij deze van harte bedankt voor jullie inspanningen. Organisatie Tuldania Weekend Ad, Gijs, Sjaak, Niels en Hein Uitslag loterij 1e prijs S2091 2e prijs S2034 3e prijs R9014 Indien u prijs heeft graag contact opnemen met Ad Hesselmans tel Gevonden Er is een wit, grijs hangoorkonijn gevonden. Meer informatie te krijgen via Lowerik 36A.

13 Genomineerden voor Kempenlandtrofee bekend Prijsuitreiking tijdens Kempisch Streekfestival op 3 juli a.s. De genomineerden voor de Kempenlandtrofee 2011 zijn Zorgcoöperatie Hoogeloon, Agrarische Natuurvereniging Kempenland en Bijenvereniging Sint Ambrosius te Middelbeers. Dat maakte het Stichtingbestuur van Streekhuis Kempenland bekend tijdens haar vergadering. De Kempenlandtrofee gaat naar een initiatief dat op een bijzondere manier bijdraagt aan de verdere ontwikkeling en vernieuwing van het Kempische platteland. Wie de uiteindelijke winnaar van de felbegeerde trofee wordt, wordt bekend Het Streekfestival vindt plaats gemaakt tijdens het Kempisch Streekfestival op zondag 3 juli a.s. op 't Vrijthof in Hilvarenbeek en is gratis. De genomineerden Tot 1 mei konden projecten worden voorgedragen voor de prestigieuze Kempenlandtrofee. Zorgcoöperatie Hoogeloon, de eerste genomineerde, was bij de oprichting in 2005 de eerste zorgcoöperatie van Nederland voorloper in het denken over wonen, welzijn en zorg voor ouderen en mensen met een beperking op het platteland (kleine kernen). De tweede genomineerde is de Agrarische Natuurvereniging Kempenland. Deze vereniging laat zien dat agrariërs een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een mooier en groener platteland. De vereniging die in 2009 is gestart toont slagkracht via bijvoorbeeld het project 'Collectief weidevogelbeheerplan Rielse Heide', waarbij agrariërs in een gebied van zo'n 250 hectare weidevogels beschermen. Schoonmakers gezocht M/V Functieomschrijving: Voor bedrijf in de omgeving Esbeek / Hilvarenbeek zijn we op zoek naar ervaren schoonmakers m/v. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van accommodaties en huisjes. Het aantal uren per week varieert tussen de 8 en 12 uur per week. Wij vragen: - Je hebt ervaring in de schoonmaak - Je bent gemotiveerd en steekt graag de handen uit de mouwen - Je kunt zowel zelfstandig als ook in teamverband werken - Je hebt oog voor detail Wij bieden: Een leuke baan in de schoonmaak. Interesse? Neem contact op met Flexpoint Eindhoven, Keizersgracht 10.

14 De derde genomineerde is bijenvereniging Sint Ambrosius uit Middelbeers. Deze hebben met groot succes het afgelopen jaar meer dan 50 imkers opgeleid. Meer imkers betekent ook een toekomst voor de bijen. Door de plaatsing van de volken in kassen en bij akkers levert de imkerij een cruciale bijdrage aan onze voedselproductie. De opleiding is zo'n succes dat de Nederlandse Bijenhouders Vereniging het project in de Kempen als pilotcase gebruikt om in heel Nederland nieuwe imkers te gaan opleiden. Kempisch Streekfestival De Kempenlandtrofee wordt uitgereikt tijdens het Kempisch Streekfestival op zondag 3 juli op het Vrijthof in Hilvarenbeek. Tijdens dit festival ontdekken bezoekers al het goede wat het Kempische platteland te bieden heeft: heerlijke streekhapjes en -drankjes, gratis excursies per huifkar door het mooie buitengebied, optreden van streekartiesten en culturele instellingen zoals het streekmuseum Kempenland. Natuurlijk is er ook volop kindervermaak. Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland De genomineerde projecten maken onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in het Streekhuis Kempenland. OUD Papier inleveren Zaterdag 4 juni 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

15 Korfbal Kampioenwedstrijden C1 en A1. Omdat de Aspiranten C1 tegen Bladella C1 gewonnen hebben met 3-2. Hierdoor staan ze aan kop in de competitie met één punt verschil op nummer twee De Weebosch. De kampioenswedstrijd zal gespeeld worden tegen VVO C1. Deze staan op de derde plaats met 2 punten verschil. Alleen de volle winst zal voor Tuldania voldoende zijn om kampioen worden, het doelsaldo is lager dan van de Weebosch. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 28 mei om uur op sportpark De Lemelvelden te Hapert. Ook de Junioren A zijn volop in de race voor het kampioenschap. Ze hebben dinsdagavond tegen Concordia A1 makkelijk gewonnen met Hierdoor staan ze nu al 2 punten los van Avanti A1. Met nog een punt erbij worden ze zeker kampioen van deze competitie. Ze spelen de kampioenswedstrijd tegen het laag geklasseerde Be Quick. Hopelijk blijven ze hun eigen spel spelen en worden ze met een groot aantal doelpunten kampioen. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 28 mei om uur op den Hondsbosch in Esbeek. We verwachten natuurlijk weer veel supporters voor beide teams. Kom dat zien kom dat zien. As zaterdag 28 mei kunnen onze meiden van de A1 junioren kampioen worden. De wedstrijd begint om op het sportpark d'n Hondsbosch. Wij hopen dat er veel publiek komt. Kom ons allemaal aanmoedigen want we moeten winnen of gelijk spelen om kampioen te kunnen worden. Dus kom dat zien kom dat zien. Tot zaterdag.

16 Uitslagen De Korfrakkers A3 - Tuldania A Vessem B1 - Tuldania B DSS/Vriendsch. C1 - Tuldania C Stormvogels (L) D1 - Tuldania D Tuldania E2 - Tovido E Tuldania W1 - Klimroos W1 6-1 KAMPIOEN Tuldania 2 - Eyckelkorf Tuldania 1 - Rietvogels (R) Concordia A1 - Tuldania A Tuldania C1 - Bladella C Tuldania D1 - Klimroos D Tuldania E1 - Klimroos E Vessem 4 - Tuldania Winty D1 - Tuldania D DDW B2 - Tuldania B Tuldania 1 - ELKV/GIBO Gr Tuldania D2 - Steensel D1 Programma 28 mei t/m 29 mei 2011 Aanvang Plaats 28-5 Tuldania A1 - Be Quick A Esbeek 28-5 Tuldania B1 - BIO B Esbeek 28-5 VVO C1 - Tuldania C Hapert 28-5 Rosolo D2 - Tuldania D Reusel 28-5 EDN '56 E1 - Tuldania E Haghorst 29-5 De Treffers 1 - Tuldania Neerkant 29-5 BIO 3 - Tuldania Veldhoven Korfbal agenda: 28 mei A1 en C1 kunnen kampioen worden!!!!! 7 juni Jaarvergadering in Kantine om uur 24 juni vrijwilligersfeest Tuldania

17 Onze welpjes zijn kampioen geworden. Zij hebben gespeeld tegen Klimroos en gewonnen met 6-1

18

19 UITNODIGING VOORJAARS/ZOMERPROEVERIJ ZONDAG 29 mei 2011 Welke wijn wordt het voor u deze zomer? WIJN&ZO heeft maar liefst 30(!!) verschillende wijnen voor u geselecteerd die passen bij deze zomer Wilt u proeven welke wijnen wij hebben gekozen? Kom op zondag 29 mei naar de inloop-proeverij bij herberg De Buitenman, Buitenman 2 in Lage Mierde. Vanaf uur tot uur staat de proeftafel voor u klaar. Wit, rood én rosé, van bekende en minder bekende huizen. Maar altijd van de juiste kwaliteit, zoals u van ons gewend bent. Uiteraard hoort daar ook een lekker hapje bij. Bereid met producten van hun eigen boerderij, heeft De Buitenman daar een passende proeve van gemaakt. Op bestellingen van wijnen uit de zomerselectie bieden wij u een aantrekkelijke korting. En als de hapjes van de Buitenman bij u goed in de smaak zijn gevallen, zijn ook deze te bestellen. Zo kunt u thuis het lekkerste van de proeverij nog een dunnetjes overdoen. De toegang is gratis en vrijblijvend. U bent van harte uitgenodigd. Dianne Hesselmans

20 Kerkberichten Zondag 29 mei is er om 10.00u een Eucharistieviering. Voorganger is een Priester MSC. Het dameskoor zal de zang verzorgen. Tijdens deze viering is er ook een kindernevendienst. Acoliet is Cees Ketelaars. Collectant is Janus Bruurs. De misintenties voor deze week zijn voor Kees van de Wouw; overleden fam. de Laat-Wijten en overleden ouders Hesselmans-de Laat. Donderdag 2 juni Hemelvaartsdag is er om 10.15u een Eerste Heilige Communie-viering. Voorganger is Pastoor Barberien. Er wordt gezongen door het Kidskoor. Acoliet is Lambert Verhoeven. Tijdens deze viering gedenken wij in het bijzonder de overleden familieleden van onze communicantjes en noemen de namen van Opa Jan en Oma Sjaan Timmermans van Freek Lambregts; Oma Dien van Doormaal en Oma Jet Rijkers van Tess van Doormaal; Opa Sjef en Oma Mien Smolders en tante Marianne van Suus Smolders; Papa Marco Bekker van Simon Bekker; Opa Janus Wijten van Rens Wijten; Oma Nellie en Opa Piet Hesselmans van Giel Hesselmans; Opa Bart en Oma Trees van Dommelen en Opa Sjef en Oma Mia Lavrijsen van Senna van Dommelen. Zondag 5 juni is er om 10.00u een woord- en communiedienst onder leiding van enkele leden van de Liturgiegroep. Acoliet is Ad van de Wouw. Collectant is Jan Vriens. De misintenties voor deze week zijn voor Mart Buijlinckx en Jac Broeckx (trouwdag). Schoonmakers gezocht M/V Functieomschrijving: Voor bedrijf in de omgeving Esbeek / Hilvarenbeek zijn we op zoek naar ervaren schoonmakers m/v. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van accommodaties en huisjes. Het aantal uren per week varieert tussen de 8 en 12 uur per week. Wij vragen: - Je hebt ervaring in de schoonmaak - Je bent gemotiveerd en steekt graag de handen uit de mouwen - Je kunt zowel zelfstandig als ook in teamverband werken - Je hebt oog voor detail Wij bieden: Een leuke baan in de schoonmaak. Interesse? Neem contact op met Flexpoint Eindhoven, Keizersgracht 10. Je kunt hier vragen naar Sven van der Heijden, tel of stuur je naar sheijden@flexpoint.nl.

21 Gemuts (van onder de muts) Weer met beide benen op de grond Uit het Limburgse teruggekeerd Gaat het leven hier gewoon door En daarmee is dan ook niets verkeerd. Het dagelijkse leven gaat zo zijn gang En we zien uit naar de leuke zaken Die de komende weken liggen te wachten Om zo steeds meer in vakantiestemming te geraken. Eerst het komende weekend de Bikse kermis Dit jaar twee weken eerder dan normaal En ook nog een bonus-dag cadeau Dat geeft de echte kermisvierder moraal. Vervolgens een lang weekend Hemelvaart Met hopelijk mooi fietsweer in het verschiet Want daar is zo'n lang weekend extra voor geschikt: Dat je dan twee dagen langer geniet! En daarna gaat het Vrijhofgras Week op week nog extra lijden Zomergebloas, de vierdaagse en Elastiek: Dat gras krijgt echt hele zware tijden. Misschien dat tegen die tijd De Gelderstraat weer open gaat Zodat de rust gaat wederkeren Voor de mensen uit de Spaeneindsestraat. Die rust is er in elk geval woensdag aanstaande Voor de kinderen In de omgeving van de Lowerik Want daar vieren ze die dag de straatspeeldag: Fijn spelen op straat en van auto's geen schrik! De Muts

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 9 26 april 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 5 januari. Kopij aanleveren voor maandagavond 2 januari uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 23 22 december 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 26 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 22 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 10 12 mei 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 27 Oktober. Kopij aanleveren voor zondagavond 23 Oktober uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 18 13 oktober 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief APRIL 2018

Nieuwsbrief APRIL 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het voorjaar is begonnen. Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan en hopelijk kunnen we gaan genieten van een prachtig voorjaar en zomer.

Nadere informatie

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8

H O F N I E U W S UITSLAG EINDCITO GROEPEN 8 H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Do.24 en vr 25 mei 8 Peanutbal-toernooi Vrijdag 25 mei 1 en 2 Spelletjesochtend Vrijdag 25 mei 1 t/m 8 Inleveren briefje deelname ouderbedankochtend Dinsdag

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 10 10 mei 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Drieëndertigste Jaargang nr.: 10 21 mei 2015. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 24 november. Kopij aanleveren voor zondagavond 20 november 19.00 uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 20 10 november 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Donderdag 11 april 2013 week 15

Donderdag 11 april 2013 week 15 Donderdag 11 april 2013 week 15 AGENDA - Vrijdag 12 april: Studiedag (alle leerlingen vrij) - Maandag 15 april: Groep 7B excursie streekarchief - Dinsdag 16 april: Schoolreis groep 1 t/m 7 - Dinsdag 23

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 7 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 3 juli uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 13 23 juni. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 12 mei Kopij aanleveren voor zondagavond 8 mei uur. t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 9 28 april 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Peuteropvang Etten. In dit nummer

Nieuwsbrief. Peuteropvang Etten. In dit nummer 1 JAARGANG 2014/2015 NUMMER 11 Nieuwsbrief 27 maart 2015 In dit nummer Peuteropvang Etten 1 Peuteropvang Etten 2 Kivada 3 Spamfilter 4 Sponsortocht AOC 5 Verkeersouder gezocht! 6 Verkiezing MR 7 Paasviering

Nadere informatie

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek

OUD Papier inleveren Zaterdag 8 januari 2011 Op het dorpsplein Tussen 9.00 en uur Oranje vereniging Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 01 06 jan. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 13 21 juni 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek

Bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Esbeek t Kleppermenneke Negenentwintigste Jaargang nr.: 16 15 september. 2011. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

22 december 2017 Schoolbeloning PBS

22 december 2017 Schoolbeloning PBS 22 december 2017 Schoolbeloning PBS Op donderdag 7 december vond de schoolbeloning plaats. De Violieren stonden weer mooi in bloei (schoolbeloningssysteem) en de kinderen werden dan ook beloond voor hun

Nadere informatie

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12

MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Kansenkrant MEI 18, 2018 JAARGANG 1, NUMMER 12 Vrije dagen In de schoolgids staat dat de kinderen vrij zijn op 12 juni. Dit moet echter zijn: vrij op vrijdag 1 juni. In deze nieuwsbrief: - Vrije dagen

Nadere informatie

Start Kleuterthema: lente en Pasen. Nieuwsbrief maart Loulou de Rooij 4 april Lily van Hout 26 maart Stan Gebben

Start Kleuterthema: lente en Pasen. Nieuwsbrief maart Loulou de Rooij 4 april Lily van Hout 26 maart Stan Gebben 16 maart 2018 - nummer 13 Belangrijke data (17 maart-6 april) Maandag 19 maart Week van de lentekriebels Start Kleuterthema: lente en Pasen Donderdag 22 maart Let s do it (André vd Maatdag) Donderdag 29

Nadere informatie

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer:

Felicitaties. Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan weten, op het redactie adres. Wij feliciteren deze keer: t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 15 29 juli. 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

17 juni 2016 Nummer 18

17 juni 2016 Nummer 18 17 juni 2016 Nummer 18 Inhoud: Gezinsviering Centrum Jeugd en Gezin Breaklights Appelboom BSO zomerprogramma Daar gaan ze verkeersouders Wellnessdag Elzenhoek Calamiteitendag Vervanging Schoolkamp Vervangingen

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel

Talmastraat 1, 7021 AT Zelhem Tel Nieuwsbrief 7 24 november 2016 Aan alle ouders / verzorgers, De inhoud van deze Nieuwsbrief Ouderpanel Maandviering groep 6 Power-training Sinterklaas Schoentje zetten Voorleesavondje Read Shop Sinterklaas

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers,

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Nieuwsbrief nummer 5, 26 mei 2015. Beste volgers, Toen ik aan het avontuur begon, leek het allemaal heel ver weg maar wat gaat de tijd toch hard.. Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor mijn vertrek.

Nadere informatie

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte Lokalenverdeling 2018-2019 Al een aantal jaren zitten dezelfde groepen in de units. Ook een aantal leerkrachten zijn al langer werkzaam in de units. Op de organisatie dag hebben we besloten om komend schooljaar

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 26 t/m 30 juni Agenda: Ma - Invullen telefoonlijst gr.1-2 Groep 8 kennismaking VO 12.00 uur vrij Di - Kinderen om 09.30 uur naar school i.v.m. Actie Wo - Jaarlijkse schoonmaak gr.1-2

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Dag van het Slagenland

Dag van het Slagenland Zaterdag 16 juni 2012 10.00-17.00 uur Kom het buitengebied beleven! Deelnemers ompoenenkwekerij Sanders Bloemenboerderij De Langendam Melkveehouderij Biemans & Ooievaarkenner Donks Dorpsboerderij Waspik

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN!

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN! Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 35 5 juni 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Het Wilgenblaadje. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Het Wilgenblaadje. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Het Wilgenblaadje Editie 9: 06.11.2015 26: 25.03.2016 Belangrijke data: 28 maart t/m 1 april: alle kinderen vrij van school 04 april t/m 15 april: kledinginzameling voor All 4 Africa

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op Donderdag 15 juli. Kopij aanleveren voor zondagavond 11 juli uur. t Kleppermenneke Achtentwintigste Jaargang nr.: 13 1 juli 2010. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450, Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2014-2015

Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Informatieblad Schooljaar 2014-2015 Week 26, maandag 22 juni, nr.38 Opening kindcentrum Berglaren! Per 1 augustus 2015 zijn wij officieel een kindcentrum. Dit betekent dat de Berglarenschool een intensieve

Nadere informatie

MAART 2015. Vernieuwde website

MAART 2015. Vernieuwde website MAART 2015 Vernieuwde website Misschien heeft u het al gezien, de website van onze basisschool is vernieuwd. Alle scholen die vallen onder Stichting Kempenkind hebben eenzelfde opzet van de website gekregen.

Nadere informatie

Het volgende Spionneke verschijnt op dinsdag 15 december 2015

Het volgende Spionneke verschijnt op dinsdag 15 december 2015 t Spiionneke Speelllleercentrum de Piioniier Nrr... 7 2015--2016 Kopiiijjj Kopij voor de eerstvolgende uitgave tot uiterlijk maandag 14 december in te dienen bij Stans Peters, e-mail : speters@skozok.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart.

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart. Jaargang 6 nummer 7 18 september 2018 Algemeen nieuws Het schooljaar is alweer een aantal weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen. Brengen

Nadere informatie

Nieuws van de redactie!

Nieuws van de redactie! t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nummer 4, december 2018 AGENDA JANUARI 7 Start thema Beroepen/wat wil je later worden 23 Nationale Voorleesdagen 24 Voorleesontbijt groep 1/2 21 t/m 01-02 Toets weken CITO 30 Groepspresentatie groep 7

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Hemelvaart In verband met pinksteren hebben onze leerlingen aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) vrij! Dinsdag 6 juni verwachten we iedereen weer op school. Eindfilm

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 14 maandag 4 december 2017 Nr. 14 maandag 4 december 2017 Belangrijke data Maandag 4 december: uithalen schoen door ouder(s), verzorger(s) op beide locaties. Maandag 4 december: groepen 5 t/m 8 surprises mee naar school Dinsdag

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! INFO Jaargang 23, Nummer 8, 25-10-2016 Maandag 24 oktober Dinsdag 25 oktober Woensdag 26 oktober s middags directie afwezig Informatieavond De Vreedzame School Donderdag 27 oktober Vrijdag 28 oktober s

Nadere informatie

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland

LEADER Kempenland. Samen investeren in een leefbaar platteland LEADER Kempenland Samen investeren in een leefbaar platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling;

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

VAN DE VOORZITTER. Beste Kinderdijkers,

VAN DE VOORZITTER. Beste Kinderdijkers, VAN DE VOORZITTER Beste Kinderdijkers, Afgelopen zaterdag was een mooie dag voor C.K.C. Kinderdijk. Kinderdijk 2 werd kampioen door te winnen van RWA. Een mooie prestatie en daar zijn we als club natuurlijk

Nadere informatie

Naar de Imker Een fantastische donatie voor Villa Pardoes! Nieuwsbrief van:

Naar de Imker  Een fantastische donatie voor Villa Pardoes! Nieuwsbrief van: Naar de Imker Afgelopen woensdag ging groep 2-3a op bezoek bij de Imker. Heel vlakbij de school op het industrieterrein bij Elho staan de kasten en korven met bijen. Wat hebben we er veel gezien en heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 53 dec15-jan16 Nieuwsbrief De Heensche Voorwoord van de redactie De redactie wenst alle leden van onze golfclub een heel goed en gezond Nieuwjaar met veel golfplezier!!! Engelbert, Rita en Wim Oliebollen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2015

Nieuwsbrief Juni 2015 1 Nieuwsbrief Juni 2015 IN DIT NUMMER: Pagina 1 Nieuws vanuit de directie. Info. Pagina 2 Intern schoolcoach. Nieuws vanuit O.C. Pagina 3 Project buitenspeelplaats. Cito. Pagina 4 Rubriek uit de kunst.

Nadere informatie

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Deurne, 17-02-2016 Nummer 11 Beste ouders, graag maken wij u attent op het

Nadere informatie

MEI De één komt eraan.. de ander gaat weg..

MEI De één komt eraan.. de ander gaat weg.. MEI 2015 De één komt eraan.. de ander gaat weg.. Al vele jaren kreeg u het laatste nieuws van onze school via onze Nieuwsbrief. Van een papieren versie ging de nieuwsbrief al over in een digitale versie.

Nadere informatie

2 maart 2018 Nummer 12

2 maart 2018 Nummer 12 2 maart 2018 Nummer 12 Inhoud: Factsheet 2017 Muziek maken Carnaval Techniekdag Verkeerstuin 2018 Nationale Daltondag 21 maart Ziekte van Lyme/ Actie voor Tommy Vervangingen Leer muziek maken in 6 workshops!

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur.

Het volgende Kleppermenneke verschijnt op donderdag 3 maart. Kopij aanleveren voor zondagavond 27 februari uur. t Kleppermenneke -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

40 jaar De Klimroos!! INFOBULLETIN. 10 juni naar de Efteling. juni 2015. Belangrijke data. 28 mei 29 mei. Ouderklankbordgroep Schriften mee

40 jaar De Klimroos!! INFOBULLETIN. 10 juni naar de Efteling. juni 2015. Belangrijke data. 28 mei 29 mei. Ouderklankbordgroep Schriften mee INFOBULLETIN juni 2015 Belangrijke data 28 mei 29 mei 02 juni 04 juni 05 juni 09 juni 10 juni 11 juni 12 juni 16 juni 19 juni 26 juni Ouderklankbordgroep Schriften mee Sportdag groep 5-6 MR-vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 11, 06-07-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 11, 06-07-2016 In dit nummer: Even voorstellen 1 Lezen is leuk! 1 Uitnodiging 2 Formatie 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 juni 2016

Nieuwsbrief 28 juni 2016 Nieuwsbrief 28 juni 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), De afgelopen twee weken hebben we op school het verlies van Wim van der Struik met elkaar gedeeld. Op een ingetogen en fijne manier hebben we in

Nadere informatie

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar.

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar. Riemslootnieuws 749 12-07-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 www.comprix.nl NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Formatie 2018-2019 Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Jaargang 16, nummer 25 Woensdag

Jaargang 16, nummer 25 Woensdag Jaargang 16, nummer 25 Woensdag 22-03-2017 Mee naar huis genomen De kinderen (per gezin) krijgen deze week flyers en een boekje mee naar huis over drinkwater met een stickervel zoekplaat over speuren naar

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 16 / 12 juni 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 16 / 12 juni 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 16 / 12 juni 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda - Agenda

Nadere informatie

23 december 2016 Nummer 8

23 december 2016 Nummer 8 23 december 2016 Nummer 8 Inhoud: Levende kerststal Gezinsviering Dank je wel Speelplaats Verkeer: controle fietsverlichting Carnaval 2017 Vervangingen Titus Brandsmagroep (Ingekomen Stuk) Levende kerststal

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Kalender. Schoolnieuws

Kalender. Schoolnieuws Nieuwsbrief 9; 13 juni 2018 Kalender maandag 18-06-18 Sportdag groep 6/7 dinsdag 19-06-18 Sportdag groep 7/8 en 8 woensdag 20-06-18 Buurtteam donderdag 21-06-18 vrijdag 22-06-18 23-06-18 24-06-18 maandag

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

INLEIDING. 2 april nummer 15. Geachte ouder(s),

INLEIDING. 2 april nummer 15. Geachte ouder(s), 2 april 2019 - nummer 15 INLEIDING Geachte ouder(s), Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat afgelopen donderdag Koningin Màxima op bezoek was in Lieshout bij de Bavaria Brouwerij ter ere van hun 300

Nadere informatie

KALENDER: KILDER BEDANKT!

KALENDER: KILDER BEDANKT! KALENDER: 1 t/m 4 juli : Jeugdwandelvierdaagse 3 juli : Lesactiviteit NME Padden en kikkers groep 6 7 juli : Informatieavond voor alle ouders 8 en 9 juli : 10-minutengesprekken 9 juli : Verjaardag juf

Nadere informatie

Batterijen inzamelen EINDSTAND

Batterijen inzamelen EINDSTAND Jaargang 15, nummer 40 Vrijdag 15-07-2016 Mailverkeer U heeft al eerder in de Houvast gelezen over problemen met het verzenden van mails door school. Ook andere scholen hebben hier last van. Om het probleem

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 19 // 19 januari 2017

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 19 // 19 januari 2017 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 19 // 19 januari 2017 Website www.delangenoord.nl De Langenoord KOFFIE UURTJE DONDERDAG 26 JANUARI

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 3 e kwartaal 2017. 1 Open Inloop Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl

E-mail voor overige zaken : kleppermenneke@planet.nl t Kleppermenneke Tweeëndertigste Jaargang nr.: 15 11 september 2014. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

voor overige zaken :

voor overige zaken : t Kleppermenneke Dertigste Jaargang nr.: 2 19 januari 2012. t Kleppermenneke verschijnt elke veertien dagen. Redactieadres: De Klapstaarten 11, 5085 GA Esbeek, 013-5169450 Internet: www.kleppermenneke.nl

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 24 e jaargang, nr. 30 12-05-2017 t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Open dagen Afgelopen dinsdag en donderdag stond de school open voor belangstellenden. De opkomst was jammer genoeg niet

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 23 maart 2018 tel

Schooljaar Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp Vrijdag 23 maart 2018 tel Schooljaar 2017 2018 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Vrijdag 23 maart 2018 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 25 Inhoud Kreet van de week Sport Paasviering Avondvierdaagse

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 35 28 mei 2019 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Avondwandelvierdaagse 2019 - Studiedagen nieuwe schooljaar - Huisdieren op het schoolplein - Verkeersveiligheid rondom het Kindcentrum

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Allereerst rectificeren we de datum van de volgende koffieochtend. Deze staat voor 10 mei gepland i.p.v. 10 maart, zoals vermeld in de vorige nieuwsbrief. Ook de datum

Nadere informatie

De kinderen hoeven deze dag niets voor het tienuurtje mee te nemen, maar wel hun eigen lunch voor tussen de middag.

De kinderen hoeven deze dag niets voor het tienuurtje mee te nemen, maar wel hun eigen lunch voor tussen de middag. Weekmail obs Hagen 5 april 2019 De Koningsspelen Op vrijdag 12 april doen we weer mee met de Koningsspelen. Twee studenten van het Graafschap College hebben deze hele dag voorbereid. Op 12 april krijgen

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

COURANT pakken speculaas verkocht!

COURANT pakken speculaas verkocht! COURANT September 2018 Beste Klimoppers, Jaargang 6, nummer 2 Kalender 30-12 KlimOpen Darttoernooi Het zaalseizoen is weer in volle gang. Aangezien het heel erg koud is buiten is het nu heel erg fijn dat

Nadere informatie