Zelfreflectieverslag architectuurtypologie: kasteel van Wannegem-Lede

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zelfreflectieverslag architectuurtypologie: kasteel van Wannegem-Lede"

Transcriptie

1 Zelfreflectieverslag architectuurtypologie: kasteel van Wannegem-Lede Anke Vagenende 1ste jaar Vastgoed - Landmeten Academiejaar

2 Inhoudsopgave Inleiding Architect / ontwerper Bepalen van bouwstijl aan de hand van stijlkenmerken Algemeen Sobere geometrische vormen Symmetrie Exterieur Interieur Monumentaal Inspiratie uit de klassieke oudheid Vraagprijs Eigen appreciatie / slot Bronnenlijst Inleiding... Voor het Opleidingsonderdeel Architectuurtypologie kregen we de opdracht om een gebouw naar eigen keuze te bespreken dat gebouwd is in een bouwstijl die we behandeld hebben in de lessen. Bovendien moet het een gebouw zijn dat te koop of te huur is of was. Ik was wel nieuwsgierig of er nog heel oude historische gebouwen te koop of te huur aangeboden werden. Na wat zoeken op het internet vond ik een indrukwekkend gebouw dat te koop stond. Wie droomt er niet van om in een kasteel te wonen? Het kasteel, ook wel kasteel de Ghellinck d'elseghem genaamd, gelegen in Wannegem-Lede (Kruishoutem), Huisepontweg 36, is een prachtig exemplaar. Het heeft trouwens ook een topligging: op één van de mooiste plaatsen in de Vlaamse Ardennen, in het breed golvend landschap tussen de Leie en de Schelde. Men kan er vooral rust ervaren in de kleine kerkdorpjes met hun pittoreske sfeer en voelbare landelijkheid. Anke Vagenende 2.

3 Mijn vader is reeds aan dit kasteel voorbijgekomen toen hij de Ronde van Vlaanderen reed als wielertoerist. Hij dokkerde toen de kasseistrook af van Wannegem-Lede. Het kasteel is de afgelopen jaren perfect gerestaureerd en is van alle luxe en comfort voorzien (tennisbaan, sportstudio, lift, inloopdressing, binnenzwembad, jacuzzi, sauna, 2 luxueuze keukens, domotica, koperen daken, gouden interieurelementen,...). Het kan worden beschouwd als een klein paleis dat zeer geschikt is als privéwoning. 2..Architect / ontwerper... In 1765 werd de heerlijkheid "Ten Heuverhuus" aangekocht door baron François J.B. Baut de Rasmon, afkomstig uit een kapitaalkrachtige Gentse familie van industriëlen en lid van diverse besturen tot het hoogste niveau (o.m. de Staten-Generaal). Het volledige domein beslaat 14 hectare. Zijn zoon Alphonse Baut de Rasmon besliste om in 1783 op de heuvelkam boven het neerhof zijn "maison de plaisance" aan te leggen naar ontwerp van architect GillesBarnabé Guimard, hun aanzien en fortuin waardig. Het park werd aangelegd op ingeving van de Duitse tuinbouwkundige Hirtzfeld. Anke Vagenende 3.

4 De gerenommeerde Franse architect Gilles-Barnabé Guimard ( ), oogstte vooral roem door de aanleg van het Paleis der Natie, het Park van Brussel en huizen aan het Koningsplein. Hij was een leerling van Ange-Jacques Gabriel, de architect van het Petit Trianon, een klein lustpaviljoen gelegen in de Franse tuin van het Kasteel van Versailles. Het Petit Trianon van 1755 in Versailles inspireerde de Franse architect tot de bouw van een zuiver classicistisch kasteel in Lodewijk XVIstijl en dit in het hartje van Vlaanderen. Het kasteel van Wannegem-Lede wordt ook wel eens "het Petit Trianon van Vlaanderen" genaamd. Gilles-Barnabé Guimard werd opgeleid aan de prestigieuze "Académie royale d'architecture" in Parijs. Tijdens het Oostenrijks bewind (Karel van Lotharingen) werden Franse architecten, o.a. Gilles-Barnabé Guimard, voor het eerst grootscheeps onder de arm genomen. Gedurende de18de eeuw, onderging de Vlaamse architectuur een duidelijk Franse invloed. 3. Bepalen van bouwstijl aan de hand van stijlkenmerken algemeen Gilles-Barnabé Guimard bouwde in 1783 te Wannegem-Lede een erg mooi kasteel. Hij verwezenlijkte er een voornaam, sober classicistisch bouwwerk. Wat is classicisme? Het classicisme (ca tot 1840) is een strakke architectuur geïnspireerd op de bouwstijl van de klassieke oudheid, zoals de Griekse of Romeinse tempelgevel met fronton en zuilenporticus. Dit uit zich eveneens in het overnemen van de 5 bouworden (Dorische, Ionische, Korinthische, Toscaanse en Compositische). De theorieën uit de oudheid leidden onder andere tot een grote belangstelling voor harmonische verhoudingen en het streven naar zuivere geometrische vormen (cirkel, bol, vierkant, kubus, rechthoek). Er wordt teruggekeerd naar de symmetrie en rechte lijnen zonder overdreven versieringen. De uitbundige rococostijl moest in 1760 het veld ruimen voor de strenge regels van het classicisme. De gebouwen zijn vaak kolossaal om indruk te maken. 3.2 Sobere geometrische vormen Het kasteel is gebouwd op een rechthoekige plattegrond, telt 7 traveeën en 2 bouwlagen boven een hoge sokkel. De sokkel in afgevlakte bossage is doorbroken door vierkante kelderopeningen. De verhoogde begane grond bevat 3 rondboogvormige deurvensters onder geprofileerde booglijsten op imposten en sluitstenen en rechthoekige omlijste vensters op arduinen dorpels. 3.3 Symmetrie Exterieur De architectuur van het kasteel is in volledige symmetrie en harmonie. Cruciaal voor het kasteel van Wannegem is de inplanting op de heuvelrug met een streng symmetrische opstelling van de gebouwen. Het noordelijk voorplein heeft een Anke Vagenende 4.

5 symmetrische aanleg met 2 identieke, haaks op het kasteel ingeplante paviljoenen, de hovenierswoning (oosten) en het koetshuis (westen). De ommuurde zones met moestuin en oranjerie en boomgaard en volière sluiten hierbij aan. De oprit vormt visueel een sokkel vóór de voorgevel. Deze werd volgens de regels van de klassieke compositie, hiërarchisch en symmetrisch opgebouwd door middel van in- en uitsprongen, lijstwerk, en profileringen. De hoofdpartij in het midden van het kasteel werd over de hele hoogte geaccentueerd. De zijpartijen nemen dezelfde elementen onder een gewijzigde vorm over. Er is eveneens een symmetrische ordening, een ingangsportaal gelegen midden in de voorgevel en aan weerszijden ervan 3 vensters op het gelijkvloers en 7 vensters op de bovenverdieping. De 2 helften van het gebouw zijn elkaars spiegelbeeld Interieur Ook de binnenhuisindeling heeft een heldere, symmetrische indeling: in het midden de belangrijkste vertrekken, de vestibule en het groot salon met links en rechts en enfilade intiemere ontvangstkamers, zoals het Chinees salon, de eetkamer, het boudoir en een gastenvertrek. 3.4 Monumentaal Het indrukwekkend kasteel komt globaal voor als een statig, rustig en massief bouwblok. De krachtig geprofileerde basissen in hardsteen en de forse schachten zijn enorm imponerend. 3.5 Inspiratie uit de klassieke oudheid Het harmonieus classicistisch kasteel met Palladiaanse allure wordt bekroond door een attiek. De voorgevel is gemarkeerd door een middenrisaliet van 3 traveeën met Anke Vagenende 5.

6 kolossale Ionische zuilen onderstreept door een ruim bordes met balustrade en hellende toegangsvlakken. Het bekronend hoofdgestel met attiek is voorzien van 4 siervazen en verrijkt met guirlandes in de spiegels. De hoekpenanten zijn geaccentueerd door vlakke pilasters en bekroond met een omlopende balustrade. Deze elementen getuigen van de liefde voor de Oudheid. Het gebouw lijkt wel op een klassieke tempel. 4. Vraagprijs... Ondanks de grootsheid staat het kasteel na 8 jaar nog steeds te koop. Het prijskaartje is dan ook niet mis. Al is de prijs de voorbije jaren al sterk afgenomen. "De oorspronkelijke prijs was een slordige 14 miljoen euro. Vandaag is dat maar 7,9 miljoen euro", zegt vastgoedmakelaar Marius Halie van Immoprestige. "Bij de laatste prijsdaling ging er onmiddellijk 3 miljoen af. Dit omdat de huidige eigenaar bereid werd gevonden om het kasteel beneden de waarde te verkopen. Een dergelijke prijsdaling komt zelden voor", weet hij. Weetje: Het kasteel van Wannegem-Lede staat al een tijdje te koop en dat voedt de geruchtenstroom. Eén van de sappigste verhalen wil dat de steenrijke Egyptische zakenman en voormalige eigenaar van het vermaarde winkelcentrum Harrods in Londen, Mohamed Al-Fayed, vader van de samen met prinses Diana verongelukte Dodi Al-Fayed, enkele jaren geleden interesse voor het kasteel van Wannegem-Lede zou gehad hebben. Anke Vagenende 6.

7 5. Eigen appreciatie / slot... Om af te sluiten, heb ik nog een foto om aan te tonen dat ik het kasteel daadwerkelijk heb gezien. Dit was geen sinecure. Hoewel het kasteel te koop wordt aangeboden hangen er langs de buitenkant van het gebouw geen borden met te koop erop. Het kasteel zelf is helaas niet te bezoeken, waardoor ik niet voorbij het hek aan de ingang ben geraakt. De selfie heb ik moeten nemen vóór het hek. Een kasteel kopen kan een fantastische keuze zijn, want een kasteel straalt toch luxe uit. De gevolgen van het bezitten van een kasteel zijn echter niet alleen rozengeur en maneschijn. Zo is er het kostenplaatje van de aankoop, in ons geval 7,9 miljoen euro. Gelukkig zijn de renovatiewerken reeds achter de rug. Niet onbelangrijk is het onderhoud van je kasteeldomein. Een poetsvrouw en tuinman zullen noodzakelijk zijn om alles verzorgd te houden. Het hebben van een kasteel is dus veel complexer dan gedacht. Mijn bezoek aan het kasteel heeft in ieder geval een grote indruk op mij achtergelaten. De ligging van het kasteel is ronduit prachtig en in de omgeving kun je heerlijk wandelen. Tijdens mijn bezoek en het maken van deze opdracht, heb ik heel wat bijgeleerd over de kenmerken van het classicisme, die duidelijk in het kasteel aanwezig waren. Het kasteel vertegenwoordigt één van de puurste voorbeelden van classicisme in ons land. Anke Vagenende 7.

8 6. Bronnenlijst... Devos, P. (1992). Het kasteel van Wannegem-Lede of de natuur als stijlfiguur. (1ste druk). Mariakerke: L. Vanmelle N.V. De 18e-eeuwse burgerlijke architectuur in de zuidelijke Nederlanden (1983). Geraadpleegd op 12 november 2015 via pdf Eén van de meest exclusieve landgoederen in België ( ). Geraadpleegd op 12 november 2015 via lede/eeacuten-van-de-meest-exclusieve-landgoederen-in-belgieuml-w-008uq _exp/?language=nl&elang=nl Het droomkasteel dat niet verkocht raakt (2015). Geraadpleegd op 12 november 2015 via Kasteel van Wannegem-Lede (2014). Geraadpleegd op 12 november 2015 via Kasteel van Wannegem-Lede geraakt niet verkocht (2011). Geraadpleegd op 12 november 2015 via Kasteel Wannegem (2015). Geraadpleegd op 12 november 2015 via Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed: Kasteeldomein van Wannegem-Lede (2015). Geraadpleegd op 12 november 2015 via Inventaris van het Onroerend Erfgoed: Stijlen en culturen ( ). Geraadpleegd op 12 november 2015 via Waarom je een kasteel als woning moet kopen (2015). Geraadpleegd op 12 november 2015 via Wannegem-Lede Het Kasteel - Le Château (2009). Geraadpleegd op 12 november 2015 via Kasteel-Chateau,language,D.html Anke Vagenende 8.

Nathan Vestens 1MAK 1C Architectuurtypologie

Nathan Vestens 1MAK 1C Architectuurtypologie Nathan Vestens 1MAK 1C2 2015-2016 Architectuurtypologie BESCHRIJVING VAN HET GOED Volgens onroerenderfgoed.be Een enkelhuis van vier bouwlagen met mansardedak (leien) dat voorzien is van dakkapellen, uit

Nadere informatie

Taak Architectuurtypologie

Taak Architectuurtypologie Hogeschool Gent Voskenslaan 38 9000 Gent Taak Architectuurtypologie Bjärne Collyns 2015-2016 1LAMA 30/11/2015 1. Het gebouw Locatie: Gent Graaf van Vlaanderenplein 30 Bouwjaar: 1852 Type: herenhuis Perceelgrote:

Nadere informatie

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT

MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- OF DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, AMBTENARENZAKEN EN BUITENLANDS BELEID, Gelet op het decreet van 3 maart

Nadere informatie

Huis Carpentier Architect: onbekend

Huis Carpentier Architect: onbekend Individuele Taak: Opleidingsonderdeel Architectuurtypologie Huis Carpentier 1885-1888 Architect: onbekend Sirien Keeta Faculteit Natuur en Techniek: Vastgoed - Landmeten - 1B1 1 INHOUDSTAFEL 1. Inleiding...

Nadere informatie

INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE

INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE Mathijs Roelens MAK/1B2 mathijs.roelens.w0030@student.hogent.be 1 VOORSTELLING PAND 1.1 Gebouw Het is niet eenvoudig om een pand te vinden met een specifieke bouwstijl.

Nadere informatie

Bouwstijlen van kerken in Nederland. De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal:

Bouwstijlen van kerken in Nederland. De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal: Bouwstijlen Bouwstijlen van kerken in Nederland De volgende bouwstijlen worden kort toegelicht met tekst en beeldmateriaal: Oudste stenen gebouw Romaans Gotiek Neogotiek Renaissance Neorenaissance Classicisme

Nadere informatie

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM Horeca Partners bvba Desguinlei 184, 2018 Antwerpen Tel 03 260 60 90 fax 03 260 60 99 info@horecapartners.be www.horecapartners.be BTW : BE 0870.617.164 RPR Antwerpen BANK : BE45 6451 0286 4289 KANDIDAAT

Nadere informatie

Koningsstraat 20. Brussel

Koningsstraat 20. Brussel Koningsstraat 20 Brussel De Koningsstraat nr. 20 is gelegen in de nabijheid van het Koninklijk Paleis en het Parlement in Brussel. Hier zijn de Directie en enkele afdelingen van de bank gevestigd en op

Nadere informatie

Overzicht architectuur Middelburg

Overzicht architectuur Middelburg Overzicht architectuur Middelburg spitsboog Visblaasmotief Driepas Gotisch raam ( 1493-'94) uit de Gasthuiskerk in de Lange Delft. Dam 33 is gebouwd rond 1525. De zijgevel is van hout. Hij steekt naar

Nadere informatie

Architectuurtypologie

Architectuurtypologie O p d r a c h t : A r c h i t e c t u u r t y p o l o g i e K a s t e e l D e V i r o n t e D i l b e e k Van: Willen Jonathan MAK1D2 Richting: 1e Bachelor Makelaardij In opdracht van: Dirk Gijsemans Architectuurtypologie

Nadere informatie

ART HISTORY Barok en Classicisme

ART HISTORY Barok en Classicisme ART HISTORY Barok en Classicisme H4-profiel Barok 17e eeuw Classicisme 18de eeuw ART HISTORY Barok en Rococo H4-profiel 17e eeuw Barok De barok is een Europese stijlperiode die aan het begin van de 17e

Nadere informatie

De gebouwen en stijlen in chronologische volgorde

De gebouwen en stijlen in chronologische volgorde De gebouwen en stijlen in chronologische volgorde STIJL GEBOUW LOCATIE Romaans Oude Kerk (toren) Naaldwijk Gotisch Oude Kerk (kerkgebouw) Naaldwijk Renaissance Oude Raadhuis Naaldwijk Classicisme Nederhof

Nadere informatie

HOF TER LINDEN !!"#$%$&$'(!!)*$+$,!"-&#' "#$%&#!'(!)*+,*$&!'-..' OPDRACHT INITIATIEFNEMER. Algemene waardebepaling domein Hof Ter Linden Edegem

HOF TER LINDEN !!#$%$&$'(!!)*$+$,!-&#' #$%&#!'(!)*+,*$&!'-..' OPDRACHT INITIATIEFNEMER. Algemene waardebepaling domein Hof Ter Linden Edegem !!"#$%$&$'(!!)*$+$,!"-&#' "#$%&#!'(!)*+,*$&!'-..' HOF TER LINDEN OPDRACHT Algemene waardebepaling domein Hof Ter Linden Edegem INITIATIEFNEMER PARK TER LINDEN NV Drie Eikenstraat 13 2650 Edegem! HOF TER

Nadere informatie

Taak Architectuurtypologie

Taak Architectuurtypologie Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Taak Architectuurtypologie Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 Jules Lippens: Modernisme/Nieuwe

Nadere informatie

N 19. JACQUES NÈVE Uurwerkmaker - Horloger d Art

N 19. JACQUES NÈVE Uurwerkmaker - Horloger d Art N 19 JACQUES NÈVE Uurwerkmaker - Horloger d Art + 32 477 27 19 08 - jneve@horloger.net - www.horloger.net MONUMENTALE KLOK UIT DE NAPOLEON III PERIODE «HET OFFER AAN DE LIEFDE» naar Louis-Simon BOIZOT

Nadere informatie

HET HOLLANDIA-GEBOUW. In deze historische setting worden 15 exclusieve appartementen gerealiseerd, die ruim van opzet zijn met fraaie hoge plafonds.

HET HOLLANDIA-GEBOUW. In deze historische setting worden 15 exclusieve appartementen gerealiseerd, die ruim van opzet zijn met fraaie hoge plafonds. WONEN IN HOLLANDIA Een project van HERMON Erfgoed HET HOLLANDIA-GEBOUW In het voormalige hoofdkantoor van de N.V. Hollandia, Hollandsche Fabriek van Melkproducten, gelegen aan de Oosthavenkade 42, worden

Nadere informatie

Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende

Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende Buitenplaatsen Opdracht Hier volgen twee voorbeelden van buitenhuizen die vandaag de dag worden aangeboden. Bekijk ze goed en lees de beschrijvingen op de volgende dia s. Wat valt je op? Kijk en lees.

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 518758 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Huize de Laak Aantal

Nadere informatie

ARCHITECTUURTYPOLOGIE

ARCHITECTUURTYPOLOGIE Faculteit Natuur en Techniek Campus Schoonmeersen Voskenslaan 362 9000 GENT ARCHITECTUURTYPOLOGIE 1 STE JAAR PROFESSIONELE BACHELOR VASTGOED - LANDMETEN 3 mei 2014 ACADEMIEJAAR 2013-2014 Athina Themistocleous

Nadere informatie

GEMEENTE APELDOORN Kerklaan 14/16

GEMEENTE APELDOORN Kerklaan 14/16 gebouwnummer : 324 straat + huisnr. : Kerklaan 14/16 postcode + plaats : 7311 AE APELDOORN naam object : Apotheek kad.aanduiding : bescherming : gemeentelijk monument deelgebied nr. waardevol gebied :

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Het Gietelinck 9 kavels Gemeente Oude IJsselstreek Concept: Vastgesteld: pm

beeldkwaliteitplan Het Gietelinck 9 kavels Gemeente Oude IJsselstreek Concept: Vastgesteld: pm beeldkwaliteitplan Het Gietelinck 9 kavels Gemeente Oude IJsselstreek Concept: 20-04-2010 Vastgesteld: pm 2 INHOUD inleiding 9 kavels tussen molenbeek en oude ijssel kwaliteiten van de locatie plaatsing

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 518758 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Huize de Laak Aantal

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0635 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan INDRUKWEKKEND KASTEEL BIJ MILAAN TE KOOP BESCHRIJVING

Nadere informatie

Haveloozeweg 2. Prijs op aanvraag. Dirksland. Haveloozeweg 2, Dirksland

Haveloozeweg 2. Prijs op aanvraag. Dirksland. Haveloozeweg 2, Dirksland Haveloozeweg 2 Dirksland Prijs op aanvraag Groot, groter... groots landhuis voor de luxe en royale levensstijl! Het Classistische landhuis aan de rand van het dorp met vrij polderzicht is gebouwd onder

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 509880 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Verduynen Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

TE KOOP. Zutphenseweg 42, 7211 ED Eefde. Vraagprijs ,- kosten koper

TE KOOP. Zutphenseweg 42, 7211 ED Eefde. Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP, 7211 ED Vraagprijs 1.875.000,- kosten koper Omschrijving TE KOOP in een prachtige bosrijke omgeving dit indrukwekkende landhuis genaamd "de Haemstede " gelegen op een perceel grond van ruim 8.925

Nadere informatie

Het Huis Ducale. Brussel

Het Huis Ducale. Brussel Het Huis Ducale Brussel Het Maison Ducale, of Hertogelijk Huis, werd gebouwd in 1779 en ligt aan de Hertogstraat 11, een residentiële verkeersader van de Koninklijke Wijk, een van de meest prestigieuze

Nadere informatie

Erudiet. Onlosmakelijk verbonden met het landgoed

Erudiet. Onlosmakelijk verbonden met het landgoed Oranjerie en koetshuis Eikenrode Onlosmakelijk verbonden met het landgoed Erudiet De stichters van landgoed Eikenrode waren erudiete mensen met een grote liefde voor schilderkunst en literatuur. Dat voel

Nadere informatie

e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam.

e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam. e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam. 4 es Saisons Herengracht 498. Amsterdam. 4 keer een foto van de ornamenten 4 jaargetijden FOTOGRAFEREN! L es4saisons Herengracht 498. Kantoor met charisma in

Nadere informatie

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,-

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,- Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier 4.700.000,- Referentienummer ERB F34561927 Prijs 4.700.000,- Gebouwd in XII Algemene staat Goed Perceel van 680000m² Woonoppervlak 1700m² Ligging

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 508725 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: De Zonheuvel Aantal

Nadere informatie

Rijksmonument. St. Antoniusstraat 5-7-9. Korte omschrijving. Redengevende omschrijving Complex

Rijksmonument. St. Antoniusstraat 5-7-9. Korte omschrijving. Redengevende omschrijving Complex St. Antoniusstraat 5-7-9 (Foto: Maarten van Loosbroek ) Korte omschrijving De STEENTJESKERK is gebouwd als KERK van de H. Antonius van Padua met PASTORIE EN KOSTERSWONING. Het ontwerp was ontleend aan

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort 507729 Smallepad 5 Blankenborgh Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 4 507733, 507732, 507731, 507730 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject: Complexomschrijving:

Nadere informatie

"de EXPRESSIE" oude school, nieuwe stijl... van leren naar wonen. 14 atelierwoningen & 5 ZEER RIANTE luxe appartementen. www.de-expressie.

de EXPRESSIE oude school, nieuwe stijl... van leren naar wonen. 14 atelierwoningen & 5 ZEER RIANTE luxe appartementen. www.de-expressie. station Residentie stadspark centrum voor informatie neem contact op met: De Expressie www.de-expressie.nl Ontwikkeling & Realisatie: "de EXPRESSIE" van leren naar wonen 14 atelierwoningen & 5 ZEER RIANTE

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: 515765 Brakestein Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 6 515764, 515766, 515767, 515768, 515770, 515771 Hoofdadres van hoofdobject: Ridderstraat 88 4902 AC Complexomschrijving:

Nadere informatie

Stads villa. in een oase van groen

Stads villa. in een oase van groen ClassiCinterior Stads villa in een oase van groen Deze imposante villa ligt in een groene oase, midden in het centrum van een stadje in de Vlaamse Leiestreek. Op het domein stond decennialang een kasteeltje.

Nadere informatie

Kreekhof. Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Kreekhof. Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad Kreekhof Exclusief onderdeel van Strand Resort Nieuwvliet-Bad De Kreekhof Projectlocatie De Kreekhof Laatste uitbreiding van Strand Resort Nieuwvliet-Bad In Strand Resort Nieuwvliet-Bad geniet u volop,

Nadere informatie

Gemeentelijk monument. Peperstraat 18 Purmerend Vraagprijs: ,- k.k. incl. BTW

Gemeentelijk monument. Peperstraat 18 Purmerend Vraagprijs: ,- k.k. incl. BTW Gemeentelijk monument Peperstraat 18 Purmerend Vraagprijs: 375.000,- k.k. incl. BTW Welkom op de Peperstraat 18 in Purmerend Kenmerken van Peperstraat 18 in Purmerend Kenmerken Soort object Type aanbod

Nadere informatie

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel :

Donkerelaan 20. Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Donkerelaan 20 Straat en huisnummer : Donkerelaan 20 Postcode en plaats : 2061 JM Bloemendaal Kadastrale aanduiding : A9941 Complexonderdeel : Naam object : Oude Dorpshuis Bouwjaar : 1929 Architect : H.W.

Nadere informatie

Zelfreflectierapport Villa des Roses

Zelfreflectierapport Villa des Roses Zelfreflectierapport Villa des Roses Individuele taak opleidingsondersdeel architectuurtypologie Abdoulaye Declerck 1MAK 1b1 COÖRDINATEN Villa des Roses Klokstraat 59050 Gentbrugge Inleiding Villa Des

Nadere informatie

De renaissance!! Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis.!

De renaissance!! Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis.! De renaissance Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis. Deze term betekent letterlijk de wedergeboorte, en is een kunststroming uit

Nadere informatie

El CI landschapsatlas

El CI landschapsatlas Geoportaal I Onroerend Erfgoed pagina 1 van 2 m r?einstreetf.lao (httoliwww.00ensireeunao_orq/copyright) contributors. Legende Beschermd Onroerend Erfgoed -1 cultuurhistorische landschappen o archeologische

Nadere informatie

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis

Bennebroekerlaan 10. Bouwjaar : Circa 1890 Architect : : Neorenaissance-trant met invloed van de Chaletstijl Oorspronkelijke functie : Woonhuis Bennebroekerlaan 10 Straat en huisnummer : Bennebroekerlaan 10 Postcode en plaats : 2121 GR Bennebroek Kadastrale aanduiding : A4647 Complexonderdeel : Naam object : De Lijsterhof Bouwjaar : Circa 1890

Nadere informatie

Koop horecaruimte op Dedemsvaartseweg-Noord 20 te Lutten 795000 kosten koper

Koop horecaruimte op Dedemsvaartseweg-Noord 20 te Lutten 795000 kosten koper Koop horecaruimte op 795000 kosten koper Aanbiedende partij: Thoma Postjr Bedrijfsmakelaars Email: deventerbog@thomapost.nl Telefoon: 0570614607 Website: www.thomapost.nl Omschrijving OPEN HUIS OP AFSPRAAK!

Nadere informatie

Taak architectuurtypologie

Taak architectuurtypologie Taak architectuurtypologie Le chatelard Béatrice de Castelbajac Le Chatelard 16480 Passirac FRANCE Omschrijving: Le Chatelard is een kasteel gelegen in Passirac in de Poitou charente te Frankrijk, het

Nadere informatie

1. Wat is architectuur?

1. Wat is architectuur? Architectuur 1. Wat is architectuur? Alles in Nederland is bedacht. Door wie? 1.Planologen: denken na over grote gebieden 2.Civiele techniek: houdt zich bezig met het ontwerpen van bruggen, viaducten,

Nadere informatie

Bouw van de pastorie

Bouw van de pastorie Bouw van de pastorie In 1872 werd de veertigjarige Marinus Dekkers benoemd tot pastoor in Fijnaart. Dekkers pakte direct de bouw van een nieuwe pastorie aan, waarvoor hij in september 1873 het groene licht

Nadere informatie

Veelzijdige projectgrond

Veelzijdige projectgrond Veelzijdige projectgrond met kasteelvilla, park en zwemvijver www.fimmo-vastgoed.be info@fimmo-vastgoed.be 03 210.17.17 Interieur van de villa Het interieur van dit pand spreekt tot de verbeelding. In

Nadere informatie

Zwiepseweg 27. Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing. 4-2-1997 monumentenlijst

Zwiepseweg 27. Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27. Naam monument - Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing. 4-2-1997 monumentenlijst Terug Zwiepseweg 27 Adviesnummer 210 Adres Zwiepseweg 27 Woonplaats 7241 GM LOCHEM Monument type Woonhuis Naam monument - Huidige functie Woonhuis Oorspronkelijke functie Woonhuis Datum plaatsing 4-2-1997

Nadere informatie

Monumentnummer*:

Monumentnummer*: Monumentnummer*: 506880 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Status: rijksmonument Inschrijving

Nadere informatie

Parmastraat 69. Pierre Pauluspark

Parmastraat 69. Pierre Pauluspark PAGINA 1/5 Parmastraat 69, Pelgrimshuis (foto 2004). SINT-GILLIS Pelgrimshuis Parmastraat 69 Brussels Hoofdstedelijk Gewest INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED Pierre Pauluspark Pelgrimshuis. Prestigieus

Nadere informatie

7~F12 VLAAMSE REGERING MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- EN DORPSGEZICHT

7~F12 VLAAMSE REGERING MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- EN DORPSGEZICHT 7~F12 VLAAMSE REGERING MINISTERIEEL BESLUIT HOUDENDE BESCHERMING ALS MONUMENT, STADS- EN DORPSGEZICHT DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, GEZIN EN WELZIJN, Gelet op de wet van 7 augustus 1931 op het behoud

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels.

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM043 Naam monument : n.v.t. Adres : Lindestraat 7a Postcode en plaats : 6096 BW Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 1628 Coördinaten

Nadere informatie

TE KOOP. Design loft van ca. 280 m² met west geörienteerd terras van ca. 18 m² nabij t Eilandje PAND ID Appartement m² m² West

TE KOOP. Design loft van ca. 280 m² met west geörienteerd terras van ca. 18 m² nabij t Eilandje PAND ID Appartement m² m² West TE KOOP Design loft van ca. 280 m² met west geörienteerd terras van ca. 18 m² nabij t Eilandje van de Wervestraat 8, 2060 - ANTWERPEN 2 1 280 m² m² 0 1892 West BESCHRIJVING De loft van ca. 280 m² is gelegen

Nadere informatie

INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED

INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED PAGINA 1/7 Louis Titecastraat 21 tot 53 (foto 2002). Brussels Hoofdstedelijk Gewest INVENTARIS VAN HET BOUWKUNDIG ERFGOED SINT-PIETERS-WOLUWE Louis Titecastraat 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 39,

Nadere informatie

Woonoppervlakte ca. 900 m ,- kosten koper TE KOOP. Zuiderzeestraatweg 668 Hattemerbroek

Woonoppervlakte ca. 900 m ,- kosten koper TE KOOP. Zuiderzeestraatweg 668 Hattemerbroek Woonoppervlakte ca. 900 m 2 1.95.000,- kosten koper TE KOOP Zuiderzeestraatweg 668 Hattemerbroek WONEN - WONEN EN WERKEN - HERONTWIKKELING IS MOGELIJK- OP EIGEN GROND - VELE KANSEN VOOR DE NIEUWE EIGENAAR

Nadere informatie

Resideren in Haagsche Historie

Resideren in Haagsche Historie Resideren in Haagsche Historie Residence Wilshout Monumentaal wonen in s-gravenhage Wilshout Appartementengebouw Wilshout is een voormalig woonhotel. Wonen in Wilshout is wonen in een monumentaal pand

Nadere informatie

Architectuurtypologie Mathieu Vande Voorde 1 MAK E

Architectuurtypologie Mathieu Vande Voorde 1 MAK E Architectuurtypologie Mathieu Vande Voorde 1 MAK E Gekozen gebouw Ik heb gekozen voor het kasteel Wallemote, gelegen te Izegem. Dit kasteel werd gebouwd voor de familie Vanden Bogaerde. Dit was een familie

Nadere informatie

Zeer bijzondere en exclusieve villa. Grondoppervlakte m² Woonoppervlakte 536 m² Aantal kamers 9.

Zeer bijzondere en exclusieve villa. Grondoppervlakte m² Woonoppervlakte 536 m² Aantal kamers 9. Zeer bijzondere en exclusieve villa Grondoppervlakte 1.523 m² Woonoppervlakte 536 m² Aantal kamers 9 Vraagprijs 2.150.000 EUR www.engelvoelkers.com/amsterdam Beschrijving Prins Johan Frisolaan 10, 1171

Nadere informatie

OmschriJVIng: V1lla Coppm, VIlvoordelaan 2

OmschriJVIng: V1lla Coppm, VIlvoordelaan 2 Bijlage 2. Fotoregistratie van de fysieke toestand bij het ministerieel besluit tot definitieve bescherming als monument van Villa Coppin in Zaventem Provme~e: Vlaams-Brabant Gemeente: Zaventem, 1ste afdelmg,

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 517558 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Voordaan Aantal complexonderdelen:

Nadere informatie

WOONT U BINNENKORT OP NUMMER

WOONT U BINNENKORT OP NUMMER WOONT U BINNENKORT OP NUMMER 36 TWEEBAKSMARKT LEEUWARDEN INFO@MAKELAARDIJFRIESLAND.NL WWW.MAKELAARDIJFRIESLAND.NL Soort herenhuis Type geschakelde woning Ligging in centrum, beschutte ligging Bouwjaar

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak.

Typering van het monument: Statig vrijstaand woonhuis met een vooruitspringend linkerdeel dat in de voorgevel eindigt in een topgevel met zadeldak. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM021 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 14 Postcode en plaats : 6082 AP Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie A nr(s) 2231 Coördinaten

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 515647 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen Monumentnummers van complexonderdelen

Nadere informatie

SABADECO COURT 41 te BONAIRE....Fantastische villa met zwembad en privéstrand

SABADECO COURT 41 te BONAIRE....Fantastische villa met zwembad en privéstrand SABADECO COURT 41 te BONAIRE...Fantastische villa met zwembad en privéstrand INHOUDSOPGAVE: Beschrijving met foto s Omgeving Plattegronden Verkoopvoorwaarden Vraagprijs: Prijs op aanvraag Fantastische

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 511054 Smallepad 5 Boerderijcomplex Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 511057, 511056, 511055 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Hoofdadres van hoofdobject:

Nadere informatie

TE KOOP. Design appartement met 2 terrassen op het Zuid PAND ID Appartement m² m² West. Quares Residential Agency NV

TE KOOP. Design appartement met 2 terrassen op het Zuid PAND ID Appartement m² m² West. Quares Residential Agency NV TE KOOP Design appartement met 2 terrassen op het Zuid LIGGING Waalsekaai 60, 2000 - ANTWERPEN 1 1 100 m² m² 0 2004 West BESCHRIJVING Het appartement van ca. 100 m² is gelegen op de 1ste verdieping in

Nadere informatie

Bezienswaardigheden Parijs. Parijs. Paleis van Versailles

Bezienswaardigheden Parijs. Parijs. Paleis van Versailles Parijs Paleis van Versailles Het indrukwekkende Château de Versailles getuigd van de extravagantie ten tijde van de zonnekoning. Het rijkelijk versierde paleis en de al even prachtige formele tuin werd

Nadere informatie

Tigelroda. villa-residentie

Tigelroda. villa-residentie Tigelroda Tigelroda Geachte Mevrouw, Mijnheer, Met genoegen stellen we u ons meest recente project in het Waasland voor. De Tigelroda, gelegen in het charmante en landelijke dorp Tielrode, wordt het paradepaardje

Nadere informatie

Taak architectuurtpologie: verslag gebouw

Taak architectuurtpologie: verslag gebouw Taak architectuurtpologie: verslag gebouw Situering gebouw Het gebouw is gelegen in de kunstlaan 41 te Gent. De kunstlaan werd aangelegd in 1898 met middenin een berm met planten. Het is een straat die

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 508578 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Archem Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 38.4 (ongeveer 2:14 u.) Fietsroute 181401 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 38.4 (ongeveer 2:14 u.) Fietsroute 181401 Deze

Nadere informatie

Locatie. Plantsoen, eind 19 e eeuw. Verpleeghuis vanaf jaren 50

Locatie. Plantsoen, eind 19 e eeuw. Verpleeghuis vanaf jaren 50 Leiden Locatie, eind 19 e eeuw Het in Leiden staat bekend om de historische uitstraling van zowel het stadspark, dat rond 1840 op de stadswallen werd aangelegd in de stijl van Zocher, als de aangrenzende

Nadere informatie

Koopprijs: op aanvraag

Koopprijs: op aanvraag Molenheide 15 te Lieshout Huize De Hutselaar ligt verscholen in een magnifieke bosrijke omgeving en heeft op eigen perceel een prachtig natuurlijk ven met een eilandje. De woning beschikt over een verwarmd

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 514792 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Wolfslaar Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Dorpsstraat 114 Helmond

Dorpsstraat 114 Helmond Dorpsstraat 114 Helmond Deze schitterende oude burgemeesterswoning is uit de 2 e helft van de jaren 30 en gebouwd door aannemer Adriaans uit Stiphout. De prachtige monumentale villa is geschikt voor zowel

Nadere informatie

NL Trappen artikel :26 Pagina 1

NL Trappen artikel :26 Pagina 1 NL Trappen artikel 4-1 04-07-2008 12:26 Pagina 1 NL Trappen artikel 4-1 04-07-2008 12:26 Pagina 2 TrapArt NL Trappen artikel 4-1 04-07-2008 12:26 Pagina 3 Een constructie van opeenvolgende treden, waardoor

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

Individuele taak: Architectuurtypologie

Individuele taak: Architectuurtypologie Individuele taak: Architectuurtypologie Het gebouw dat ik gekozen heb is een pastorie die te koop staat in Landegem, een deelgemeente van Nevele in Oost-Vlaanderen. Het bevindt zich in de Stationsstraat,

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 3662 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Carrara Historische villa te koop in Carrara BESCHRIJVING

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 513899 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Westelijk Handelsterrein

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 476058 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Schuddegeest Aantal

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1009 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Ascoli Piceno LUXUEUS PAND TE KOOP IN DE REGIO MARCHE

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 509967 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Cartils Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Rue du Soldat Joseph Dethier 8

Rue du Soldat Joseph Dethier 8 Rue du Soldat Joseph Dethier 8 4606 Dalhem, België Rijksweg 4 6271 AE Gulpen T 043 323 35 11 info@klemen t2.com www.klement2.com IBAN NL62 ABNA 0537 2583 88 KVK 61719765 BTW NL 854460500B01 Landgoed van

Nadere informatie

WONEN OP ABSOLUUT TOP NIVEAU

WONEN OP ABSOLUUT TOP NIVEAU WONEN OP ABSOLUUT TOP NIVEAU Vorstelijk wonen aan de kust ZEEËN VAN RUIMTE VOOR EEN LEVEN VOL RUST Op een unieke locatie, pal achter de duinen van de Noordzeekust. In het hart van de Randstad en op slechts

Nadere informatie

OPTIE: turn key levering Oorsprongpark 10 te Utrecht. Vraagprijs: 2.250.000,- k.k. (incl. aanneemovereenkomst)

OPTIE: turn key levering Oorsprongpark 10 te Utrecht. Vraagprijs: 2.250.000,- k.k. (incl. aanneemovereenkomst) OPTIE: turn key levering Oorsprongpark 10 te Utrecht Vraagprijs: 2.250.000,- k.k. (incl. aanneemovereenkomst) Oorsprongpark introductie Het Oorsprongpark, vernoemd naar buitenplaats De Oorsprong die aan

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: : 515519 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Rusthoven Aantal complexonderdelen Monumentnummers

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 508562 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl de Velpkamp Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Een passie voor antiek

Een passie voor antiek 12 13 De meisjeskamer. Het bed is bekleed met Ralph Lauren stoffen. Links een wijntafeltje, rechts een oud Drents boerenmeubeltje. Een passie voor antiek Het historische Vaucelleshof is gelegen tussen

Nadere informatie

Bouwkunst. A. Bespreek de kenmerken de oude GRIEKSE TEMPEL Onderdelen - het grondplan van een Griekse tempel

Bouwkunst. A. Bespreek de kenmerken de oude GRIEKSE TEMPEL Onderdelen - het grondplan van een Griekse tempel Bouwkunst A. Bespreek de kenmerken de oude GRIEKSE TEMPEL Onderdelen - het grondplan van een Griekse tempel * rechthoek * wiskundig in evenwicht * vaste verhoudingen * vrij eenvoudig * veel kleuren ( fresco

Nadere informatie

NOORDWEG 2 8262 BS KAMPEN

NOORDWEG 2 8262 BS KAMPEN NOORDWEG 2 8262 BS KAMPEN Een uniek pand met een rijke historie! Voormalige directeurswoning/kantoorruimte van de gemeentelijke glasfabriek van Kampen. Het pand dateert van 1870-1874 en is gebouwd in een

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 517370 Smallepad 5 - Aantal complexonderdelen: Monumentnummers van complexonderdelen: 3 517373, 517372, 517371 Woonplaats : Gemeente: Provincie: Locatie van hoofdobject Complexomschrijving:

Nadere informatie

3 exclusieve driekapwoningen type c

3 exclusieve driekapwoningen type c 3 exclusieve driekapwoningen type c De 3 drie-onder-een-kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen dus perfect in het

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 525394 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam: Rotterdam, Amsterdam,

Nadere informatie

Met gepaste trots bieden wij hierbij een 2-tal objecten aan, te weten de Dorpsstraat 210 en Dorpsstraat 212.

Met gepaste trots bieden wij hierbij een 2-tal objecten aan, te weten de Dorpsstraat 210 en Dorpsstraat 212. Dorpsstraat 210 3925KH Scherpenzeel 975.000,- k.k. Vrijstaande woning Rust en levendigheid combineren? Het 'Oude Gemeentehuis' aan Dorpsstraat 210 en 212 in Scherpenzeel (Gld.) biedt de levendigheid

Nadere informatie

Prachtige vrijstaande woning

Prachtige vrijstaande woning Prachtige vrijstaande woning Sterk in uw regio! Gerrit Kosterweg 1 Ballum Prachtige vrijstaande woning Aan de rand van het historische dorpje Ballum staat dit prachtig nieuwbouwhuis (2008) dat in authentiek

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 507245 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Geulzicht Aantal complexonderdelen

Nadere informatie

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort

Complexnummer: Smallepad MG Amersfoort Postbus BP Amersfoort Complexnummer: 507674 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Aantal complexonderdelen: Monumentnummers

Nadere informatie