BELEIDSREGEL CA Toeslag extreme zorgzwaarte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELEIDSREGEL CA Toeslag extreme zorgzwaarte"

Transcriptie

1 BELEIDSREGEL Toeslag extreme zorgzwaarte Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking tot het uitoefenen van de bevoegdheid om tarieven en prestatiebeschrijvingen vast te stellen. 1. Reikwijdte Deze beleidsregel is van toepassing op de zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) die wordt geleverd door zorgaanbieders die zijn toegelaten voor de functie verblijf in combinatie met één of meer van de functies behandeling, persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding als omschreven in het Besluit zorgaanspraken AWBZ en die zorg leveren aan cliënten met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke handicap. 2. Doel van de beleidsregel Het doel van deze beleidsregel is het bekostigen van de extra zorg die gegeven wordt aan een beperkte groep cliënten met een zeer intensieve zorgvraag. 3. Begripsbepalingen 3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 aanhef en onder c van de Wmg. 3.2 Extreme zorgzwaarte Hiervan is sprake als de totale zorgvraag van een cliënt substantieel uitstijgt boven de zorg die de betreffende cliënt aangeboden krijgt op basis van de voor hem/haar vastgestelde ZZP. 4. Toeslag extreme zorgzwaarte 4.1 Voorwaarden aanvraag toeslag extreme zorgzwaarte Een aanvraag van de toeslag voor cliënten met een extreme zorgzwaarte kan uitsluitend worden ingediend indien is voldaan aan de in dit onderdeel opgenomen voorwaarden: De zorgaanbieder dient gezamenlijk met het aangewezen zorgkantoor een aanvraag in bij de NZa voor verwerking in het budget van een toeslag voor cliënten met een extreme zorgzwaarte. In dit kader ingediende eenzijdige verzoeken worden door de NZa zonder inhoudelijke toetsing afgewezen. Aanvragen kunnen volgens de Beleidsregel contracteerruimte 2012 uitsluitend tijdens één van de twee budgetrondes worden ingediend.

2 4.1.2 Een aanvraag als bedoeld in onderdeel heeft uitsluitend betrekking op één van de volgende categorieën van cliënten: a. Cliënten voor wie in het voorafgaande jaar al een toeslag extreme zorgzwaarte in de aanvaardbare kosten is opgenomen en voor wie de bekostiging in jaar t doorloopt b. Nieuwe cliënten voor wie geldt dat de kosten inzake de zorgverlening aan de betreffende cliënt van dusdanige omvang zijn dat deze niet binnen de voor deze cliënt geïndiceerde ZZP opgevangen kunnen worden. Cliënten die in voorgaande jaren een toeslag extreme zorgzwaarte ontvingen maar voor wie de zorgzwaarte is gewijzigd worden beschouwd als nieuwe cliënten. 2 van Voor cliënten als bedoeld in onderdeel onder a. en b. geldt dat de cliënten geïndiceerd dienen te zijn voor de functie verblijf. Daarnaast dienen zij hun zorg in natura in de betreffende instelling te ontvangen of de zorg in de vorm van een VPT te ontvangen. Cliënten van wie de ZZP-indicatie omgezet is in functies/klassen conform de vertaaltabel ZZP van het CVZ komen niet voor een toeslag in aanmerking Voor een toeslag extreme zorgzwaarte komen alleen cliënten in aanmerking die voor één van de volgende ZZP s geïndiceerd zijn: VG-5, VG-7, VG-8, LG-5, LG-7, ZG-3-aud, ZG-5-vis, LVG-4, LVG-5 of SGLVG Voor het indienen van een aanvraag als bedoeld in onderdeel geldt een drempelbedrag. Aanvragen waarvan het totaal van de geïndiceerde ZZP en de financiële waarde van de vastgestelde uren meerzorg, berekend conform het door de NZa beschikbaar gestelde NZasjabloon 2012, het drempelbedrag niet overschrijden worden zonder inhoudelijke toetsing afgewezen. Het aantal uren meerzorg in deze berekening is gedefinieerd als het verschil tussen de werkelijke uren zorgverlening en het aantal uren zorg dat in de ZZP verdisconteerd is. Het drempelbedrag is per deelsector verschillend en bedraagt 120% van het beleidsregelbedrag dat hoort bij de in onderstaande tabel opgenomen ZZP's. Deelsector Drempelberekening Bedrag Totaal uren VG (5) x 1,2 = ,71 (7) x 1,2 = ,73 (8) x 1,2 = ,02 LG (5) x 1,2 = ,51 (7) x 1,2 = ,23 ZG (3 aud) x 1,2 = ,88 ZG (5 vis) x 1,2 = ,62 LVG (4 & 5) x 1,2 = ,93 SGLVG x 1,2 = , Cliënten die naast de geïndiceerde ZZP een toeslag ontvangen uit hoofde van een separaat toegelaten plaats (Multi Functionele Centra (MFC), observatie) komen niet in aanmerking voor een toeslag uit hoofde van deze beleidsregel De zorgaanbieder zal de verantwoording over de besteding van de toegekende toeslag afleggen in het nacalculatieformulier van het betreffende jaar.

3 4.1.8 De zorgaanbieder stelt het zorgkantoor te allen tijde op de hoogte van ingrijpende wijzigingen in het zorgplan. Het zorgkantoor beslist vervolgens of het individuele zorgplan in dusdanige mate is gewijzigd dat de betreffende toeslag opnieuw vastgesteld moet worden. 3 van Indien een cliënt naar een nieuwe zorgaanbieder verhuist die het zorgplan van de oude zorgaanbieder niet integraal overneemt, vervalt de toeslag bij de oude zorgaanbieder en dient de nieuwe zorgaanbieder een nieuw aanvraagtraject als bedoeld in onderdeel op te starten. Vorenstaande geldt niet indien de nieuwe zorgaanbieder het zorgplan van de oude aanbieder integraal overneemt. Hiervoor dienen zowel de oude aanbieder en het oude zorgkantoor als de nieuwe aanbieder en het nieuwe zorgkantoor te tekenen op het hiertoe door de NZa beschikbaar gestelde verhuisformulier. Voorwaarde voor het kunnen overhevelen van een bestaande toeslag naar een nieuwe zorgaanbieder is dat de betreffende toeslag is opgenomen in het budget van de oude zorgaanbieder. 4.2 Berekening van de toeslag De toeslag wordt berekend door de opgave van het in het NZasjabloon berekende aantal uren meerzorg (uitgesplitst naar de diverse AWBZ-functies) te vermenigvuldigen met de door de NZa vastgestelde uurprijzen per AWBZ-functie Het aantal uren meerzorg dat gehanteerd wordt bij de berekening van de hoogte van de in te calculeren toeslag wordt berekend door de totale uren zorg te verminderen met 1,1 keer (= 110% van) het aantal uren zorg dat in de ZZP verdisconteerd is Om een dubbele bekostiging te voorkomen zal het conform onderdeel en berekende bedrag verminderd worden met (een deel van) de financiële waarde van de volgende voor de betreffende cliënt afgesproken toeslagen: Tijdelijke toeslag tracheostomale beademing (100 %). Toeslag woonzorg gehandicaptenzorg kind/jeugd/jong volwassene (100 %). Toeslag gespecialiseerde epilepsiezorg. Midden (42 %) Hoog (42 %) Indien de beschikbare macromiddelen worden overschreden, wordt er een korting op de berekende toeslagen extreme zorgzwaarte doorgevoerd conform het daarover gestelde in de Beleidsregel contracteerruimte Nacalculatie van de toeslag De vastgestelde toeslagen worden onder bepaalde voorwaarden nagecalculeerd. Op de hoogte van de ingecalculeerde toeslag wordt nooit positief nagecalculeerd. Op de hoogte van de toegekende en ingecalculeerde toeslag wordt negatief nagecalculeerd indien en voor zover blijkt dat de toeslag niet (geheel of gedeeltelijk) is besteed aan de uitvoering van het zorgplan van de individuele cliënt. Het is de taak van het zorgkantoor dit laatste te controleren bij het opstellen van de definitieve nacalculatie over het betreffende jaar.

4 Voor zover de periode waarover de toeslag daadwerkelijk is besteed aan een cliënt afwijkt van de periode waarover de betreffende toeslag is vastgesteld wordt de toeslag nagecalculeerd. Volgens de bepalingen uit de Beleidsregel nacalculatie wordt het totaal van de in de nacalculatie opgenomen werkelijke productie extreme zorgzwaarte naar boven toe begrensd door het totaalbedrag van de gehonoreerde productieafspraak inzake de extreme zorgzwaarte. 4 van De toeslag is bedoeld als aanvulling op de reguliere ZZP. Indien en voor zover er uit de Regeling declaratie AWBZ-zorg blijkt dat de ZZP voor een aantal dagen in het jaar niet gedeclareerd kan worden vervalt ook de toeslag over diezelfde periode. 5. Beëindiging oude beleidsregel Gelijktijdig met de inwerkingtreding van deze beleidsregel wordt de Beleidsregel toeslag extreme zorgzwaarte, met kenmerk CA ingetrokken. 6. Overgangsbepaling De Beleidsregel toeslag extreme zorgzwaarte, met kenmerk CA blijft van toepassing op besluiten en aangelegenheden die hun grondslag vinden in die beleidsregel en die betrekking hebben op de periode waarvoor die beleidsregel gold. 7. Inwerkingtreding en citeerregel Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin de mededeling als bedoeld in artikel 20, tweede lid, onderdeel b, van de Wmg, wordt geplaatst, werkt terug tot en met 1 januari 2012 en vervalt met ingang van 1 januari Deze beleidsregel kan worden aangehaald als: Beleidsregel toeslag extreme zorgzwaarte.

5 Toelichting De Beleidsregel toeslag extreme zorgzwaarte regelt de bekostiging van de zorg voor cliënten die zeer intensieve zorg nodig hebben. Onder bepaalde voorwaarden kan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een individueel bepaalde toeslag extreme zorgzwaarte voor een specifieke cliënt toekennen. 5 van 9 Door het grote beroep dat de instellingen op deze beleidsregel doen staan de beschikbare macrokaders sterk onder druk. De NZa kan niet voldoende benadrukken dat een zorgvuldige uitvoering van deze toeslag voor een zeer groot deel afhankelijk is van de gedragingen van zorgaanbieders en zorgkantoren. Het is aan de zorgaanbieders om slechts voor die cliënten die niet passen binnen de reguliere ZZPbekostiging een aanvraag op grond van deze beleidsregel in te dienen. Eerder is overeengekomen dat zorgkantoren de aanvragen van instellingen die meer dan 5% van hun bewoners aanmelden als extreem zorgbehoeftig extra kritisch zullen beoordelen (zie toelichting bij Beleidsregel toeslag extreme zorgbehoefte van 13 juli 2006). De wijziging van de Regeling zorgaanspraken AWBZ per 1 januari 2012 zorgt ervoor dat de zorgaanbieder als onderdeel van deze beleidsregel het zorgplan en de vertaling hiervan in het NZa-sjabloon inhoudelijk kan laten toetsen door het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Deze toetsing is echter niet meer verplicht op grond van deze beleidsregel. Deze wijziging laat onverlet dat het zorgkantoor wel het CCE kan inschakelen om zich te laten adviseren over de mate waarin verzekerde aanspraak heeft op meer zorg dan opgenomen in het ZZP. Het CCE-advies hoeft niet meer met de aanvraag naar de NZa te worden meegestuurd. Het NZa sjabloon moet nog wel als bijlage van de aanvraag naar de NZa opgestuurd worden. Voor zover er afgesproken wordt het CCE in te schakelen is het volgende van belang: Het advies van het CCE richt zich uitsluitend op de zorginhoudelijke aspecten van een aanvraag. Het CCE hanteert een doorlooptijd voor het traject van de inhoudelijke toetsing en het opstellen van het CCE-advies. Voor nieuwe cliënten die niet eerder een toeslag extreme zorgzwaarte hebben gehad geldt dat de adviesaanvraag vóór 1 juni jaar t bij het CCE moet zijn ingeleverd. Voor een herziening van een bestaande toeslag geldt dat de adviesaanvraag drie maanden vóór de vervaldatum van deze toeslag bij het CCE moet zijn ingeleverd. Voorwaarde is dat de aanvragen bij het CCE compleet worden ingediend én formeel en financieel zijn getoetst door het zorgkantoor. De Beleidsregel extreme zorgzwaarte is zo opgezet dat instellingen onder bepaalde voorwaarden de uren meerzorg vergoed krijgen voor zover die uitstijgen boven 110% van het aantal uren zorg behorende bij de geïndiceerde ZZP. Deze beleidsregel heeft een einddatum van 31 december De toeslag kan met ingang van 2010 ook aangevraagd worden door zorgaanbieders die een toelating hebben als V&V- of GGZ-instelling, echter alleen voor cliënten met een ZZP-score/indicatie die vermeld staat in onderdeel van deze beleidsregel.

6 Alle informatie die de NZa nodig heeft om nieuwe toeslagen of wijzigingen op reeds eerder toegekende toeslagen te kunnen verwerken worden opgevraagd in de formulieren Herschikking jaar t of Budgetformulier jaar t+1. 6 van 9 Onderstaand volgt een toelichting op de verschillende onderdelen van de beleidsregel. Onderdeel 4.1 Voorwaarden aanvraag toeslag extreme zorgzwaarte In onderdeel 4.1 van deze beleidsregel zijn de voorwaarden opgenomen op grond waarvan een aanvraag van een toeslag voor cliënten met een extreme zorgzwaarte kan worden ingediend. In onderdeel staat vermeld dat een aanvraag door zorgaanbieder en zorgkantoor gezamenlijk dient te worden ingediend. Door een zorgaanbieder kan geen eenzijdige aanvraag worden ingediend, het zorgkantoor moet altijd meetekenen. Eenzijdige aanvragen zal de NZa dan ook altijd afwijzen. Aanvragen kunnen uitsluitend in de normale budgetrondes van november 2011 (productieafspraak 2012) en november 2012 (herschikking 2012) ingediend worden. Dit geldt niet alleen voor nieuwe toeslagen, maar ook voor bestaande toeslagen die alleen trendmatig aangepast moeten worden. Onderdeel maakt onderscheid tussen cliënten die al een toeslag extreme zorgzwaarte toegewezen hadden gekregen en cliënten die voor het eerst een toeslag aanvragen. In onderdeel is aangegeven op welke cliënten de aanvraag betrekking kan hebben en dat deze cliënten hun zorg dienen te ontvangen van een zorgaanbieder die is toegelaten voor de functie verblijf. De cliënt hoeft niet fysiek te verblijven op een plaats die is toegelaten als een plaats verblijf inclusief behandeling. Met ingang van 2010 is het mogelijk de toeslag ook aan te vragen voor een cliënt die verblijft op een toegelaten plaats verblijf (zonder behandeling) of voor een cliënt die ervoor gekozen heeft de geïndiceerde zorg in de vorm van een volledig pakket thuis (VPT) te ontvangen. Het moet dus gaan om intramurale plaatsen; voor cliënten die hun zorg extramuraal ontvangen kan derhalve geen toeslag op grond van de beleidsregel worden afgesproken. Dit geldt overigens ook voor cliënten van wie de ZZPindicatie is omgezet in functies/klassen conform de vertaaltabel ZZP van het CVZ. Onderdeel ziet op de ZZP die aan de cliënten is toegewezen. Alleen voor bepaalde ZZP s is het mogelijk de toeslag aan te vragen. Een toeslag kan met ingang van 2011 alleen worden aangevraagd voor cliënten die beschikken over één van de volgende ZZP-indicaties: VG5, VG7, VG8, LG5, LG7, ZG3-aud, ZG5-vis, LVG4, LVG5 of SGLVG. De NZa heeft dit beleid reeds in de Beleidsregel 2009 aangekondigd opdat zorgaanbieders voldoende tijd hebben én hebben gehad om zich voor te bereiden op het feit dat met ingang van 1 januari 2011 de toeslag voor bestaande cliënten die niet beschikken over één van de genoemde ZZP s ook niet meer kan worden aangevraagd. In onderdeel wordt uiteengezet dat de totale zorgkosten van de cliënt boven een bepaalde drempelwaarde moeten uitstijgen. Of een aanvraag aan het drempelcriterium voldoet kan worden berekend in het berekeningenformulier (sjabloon). Aanvragen die niet voldoen aan het drempelcriterium worden afgewezen.

7 Om dubbele bekostiging te voorkomen is in onderdeel aangegeven dat cliënten die een toeslag inzake observatie of MFC ontvangen niet voor een toeslag extreme zorgzwaarte in aanmerking kunnen komen. Volgens onderdeel moet de zorgaanbieder in het nacalculatieformulier over het betreffende jaar verantwoording afleggen over de besteding van de toegekende toeslag. 7 van 9 Onderdeel bevat de verplichting van de zorgaanbieder om het zorgkantoor in te lichten bij ingrijpende wijzigingen in het zorgplan van de cliënten met een toeslag extreme zorgzwaarte. Het zorgkantoor kan daarop beslissen dat de oude toeslag vervalt en dat de zorgaanbieder een nieuwe toeslag moet aanvragen. Ingeval een cliënt verhuist naar een andere zorgaanbieder staat in onderdeel beschreven wat de procedure is die in dat geval gevolgd moet worden. Belangrijk is de bepaling dat een toeslag alleen naar de nieuwe zorgaanbieder kan meeverhuizen als de toeslag op het moment dat een aanvraag daartoe ingediend wordt nog in het budget van de oude zorgaanbieder is opgenomen. Als dat niet meer het geval is zal de nieuwe zorgaanbieder een nieuw aanvraagtraject moeten opstarten. Onderdeel 4.2 Berekening van de toeslag In onderdeel 4.2 van de beleidsregel wordt uiteengezet hoe de toeslag wordt berekend. Voor het berekenen van een financieel en zorginhoudelijk onderbouwd zorgplan heeft de NZa een berekeningenformulier, het zogenaamde NZasjabloon, ontwikkeld. Dit formulier is te downloaden van de NZa-website Hiermee kan de hoogte van de toeslag worden berekend. Dit formulier moet als bijlage bij het budgetformulier waarin de aanvraag is verwerkt meegezonden worden. De toeslag wordt berekend door de vastgestelde uren meerzorg te vermenigvuldigen met de door de NZa vastgestelde uurtarieven per AWBZ-functie (onderdeel 4.2.1). De uurtarieven staan vermeld in het NZa-sjabloon. Deze uurtarieven geven dekking aan de direct cliëntgebonden tijd, de indirect cliëntgebonden tijd, de niet cliëntgebonden tijd en (gedeeltelijk) de overheadkosten. In de uurtarieven zitten geen kapitaalslasten verwerkt. Om aan te sluiten bij het uitgangspunt dat er binnen de ZZP-systematiek bij de bekostiging rekening gehouden wordt met bepaalde bandbreedtes worden slechts de uren meerzorg vergoed die uitstijgen boven de 110% van het aantal uren zorg in de geïndiceerde ZZP (onderdeel 4.3.2). De achterliggende gedachte is dat er voor de zorgaanbieder zonder deze bekostigingsdrempel gemiddeld bezien teveel uren zorg bekostigd worden. Het sjabloon gaat uit van de personeelsinzet uitgedrukt in (directe én indirecte) cliënturen per AWBZ-functie, vermenigvuldigd met gestandaardiseerde uurprijzen per AWBZ-functie. In onderdeel wordt ter voorkoming van dubbele bekostiging van een aantal af te spreken toeslagen bovenop de geïndiceerde ZZP (een deel van) de toeslag weer van de berekende toeslag extreme zorgzwaarte afgetrokken. Slechts dat deel van de betreffende toeslag dat betrekking heeft op uren meerzorg zal bij deze aftrek betrokken worden.

8 Onderdeel verwijst naar de Beleidsregel contracteerruimte voor de bepaling van de totale beschikbare middelen en de wijze waarop deze middelen verdeeld worden over de ingediende aanvragen extreme zorgzwaarte. Het totale kostenbeslag van de Regeling extreme zorgzwaarte zal kort na het verstrijken van de indieningstermijnen (voor 2012 zijn dat 1 november 2011 en 1 november 2012) getoetst worden aan de op landelijk niveau hiervoor beschikbaar gestelde middelen. Bij overschrijding hiervan zullen conform de bepalingen uit de Beleidsregel contracteerruimte 2012 te honoreren aanvragen evenredig gekort worden. Normaliter vervalt de toeslag indien een cliënt naar een andere zorgaanbieder verhuist. Dit geldt niet indien de cliënt naar een andere zorgaanbieder verhuist én de nieuwe zorgaanbieder het zorgplan integraal overneemt van de huidige zorgaanbieder. In deze gevallen kan de toeslag overgeheveld worden naar de nieuwe zorgaanbieder. Hiertoe dienen beide zorgaanbieders samen met de betrokken zorgkantoren een gezamenlijk verzoek bij de NZa in te dienen. De NZa heeft hiervoor een speciaal aanvraagformulier beschikbaar gesteld. Dit formulier is te downloaden van de NZa website: Omdat de overheveling van een bestaande toeslag geen invloed heeft op de totale benutte macrobeschikbare middelen is de indiening van het verhuisformulier niet gebonden aan de reguliere indieningstermijnen die voor nieuwe toeslagen gelden. Geadviseerd wordt echter om de verhuizing zo spoedig mogelijk na de verhuisdatum administratief af te ronden. Overigens geldt wel dat het verhuisformulier ingediend moet zijn voordat de nacalculatie van het betreffende jaar in de rekenstaat is verwerkt. De NZa kan een toeslag alleen maar naar de nieuwe zorgaanbieder overhevelen als de toeslag daadwerkelijk in de aanvaardbare kosten van de oude zorgaanbieder is opgenomen. Mocht dat niet meer het geval zijn zal de nieuwe zorgaanbieder een nieuw aanvraagtraject voor de betreffende cliënt moeten opstarten. 8 van 9 Onderdeel 4.3 Nacalculatie van de toeslag Conform onderdeel moet de zorgaanbieder over de besteding van de toegekende toeslag in de nacalculatie van het betreffende jaar verantwoording afleggen. Conform onderdeel wordt er op de hoogte van de ingecalculeerde toeslag alleen negatief nagecalculeerd. Hiermee wordt bedoeld dat het structurele bedrag dat in eerste instantie is toegekend (conform de berekening in het NZa-sjabloon) bij de nacalculatie niet aangepast kan worden. Mocht dat toch noodzakelijk zijn, dient de zorgaanbieder een nieuw aanvraagtraject op te starten waarbij rekening gehouden wordt met de reguliere indieningstermijnen van een nieuwe of een gewijzigde toeslag. In dat geval zal de kostenmutatie niet meer met terugwerkende kracht tot het betreffende nacalculatiejaar in het budget kunnen worden verwerkt. Indien uit de nacalculatie blijkt dat de ingecalculeerde toeslag niet of slechts gedeeltelijk is ingezet ten behoeve van de cliënt voor wie de toeslag was toegekend, zal de toeslag geheel of gedeeltelijk nagecalculeerd worden. Daarnaast wordt nagecalculeerd op de periode waarover de toeslag in de aanvaardbare kosten is opgenomen. De toeslag wordt meestal voor een heel jaar in de aanvaardbare kosten van de zorgaanbieder verwerkt. Indien de daadwerkelijke besteding van deze middelen later is gestart dan 1 januari of eerder is gestopt dan 31 december zal er een evenredig deel van de toegekende toeslag verrekend worden. Daarnaast speelt dit artikel ook een rol in die situaties waarbij de zorgaanbieder de toeslag heeft aangevraagd maar, totdat er zekerheid verkregen is dat de toeslag ook daadwerkelijk in het budget verwerkt zal worden, nog niet is overgegaan tot het daadwerkelijk leveren van de (intensievere) zorg.

9 In onderdeel staat vermeld dat de toeslag is bedoeld als aanvulling op de ZZP en derhalve alleen aangevraagd kan worden voor zover de bijbehorende ZZP declarabel is. De NZa heeft hiervoor een aantal regels vastgesteld. (Voor een volledige beschrijving hiervan wordt verwezen naar paragraaf 8 van Beleidsregel CA ). 9 van 9 Voor zover er bij de nacalculatie nog positief nagecalculeerd wordt op de periode waarop de aangevraagde toeslagen betrekking hebben kan volgens onderdeel het totaal van de in de nacalculatie opgevoerde toeslagen extreme zorgzwaarte nooit meer bedragen dan het totaal van de goedgekeurde productieafspraak inzake de extreme zorgzwaarte. Elke positieve nacalculatie op de ingecalculeerde extreme zorgzwaarte moet in diezelfde nacalculatie gecompenseerd worden door een negatieve nacalculatie op de op dat moment ingecalculeerde extreme zorgzwaarte.

c. De bedragen zijn gebaseerd op definitieve indexen 2010 en voorschotpercentages 2011.

c. De bedragen zijn gebaseerd op definitieve indexen 2010 en voorschotpercentages 2011. Bijlage 23 bij circulaire AWBZ/Care/10/10c BELEIDSREGEL Toeslag extreme zorgzwaarte 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet

Nadere informatie

c. De bedragen zijn gebaseerd op definitieve indexen 2009 en voorschotpercentages 2010.

c. De bedragen zijn gebaseerd op definitieve indexen 2009 en voorschotpercentages 2010. BELEIDSREGEL Toeslag extreme zorgzwaarte 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) die wordt geleverd

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Toeslag extreme zorgzwaarte. Bijlage 18 bij circulaire Care/AWBZ/11/9c

BELEIDSREGEL CA Toeslag extreme zorgzwaarte. Bijlage 18 bij circulaire Care/AWBZ/11/9c Bijlage 18 bij circulaire Care/AWBZ/11/9c BELEIDSREGEL Toeslag extreme zorgzwaarte Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg

BELEIDSREGEL CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1608a. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c

BELEIDSREGEL CA-BR-1608a. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c Bijlage 3 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz. Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz. Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c Bijlage 24 bij circulaire Care/Wlz/16/11c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZP-meerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1508. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR-1508. Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg. Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 11 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven zzp-meerzorg Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ BELEIDSREGEL Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

3.3 ZZP-meerzorg tarief Het bedrag per dag dat in rekening gebracht kan worden ter vergoeding van de door de zorgaanbieder geboden ZZP-meerzorg.

3.3 ZZP-meerzorg tarief Het bedrag per dag dat in rekening gebracht kan worden ter vergoeding van de door de zorgaanbieder geboden ZZP-meerzorg. Bijlage 23 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c REGELING Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg AWBZ Ingevolge de artikelen 36, derde lid, 37, eerste lid en artikel 38 derde lid van de Wet marktordening

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Nationaal Programma Ouderenzorg 2014

BELEIDSREGEL CA Nationaal Programma Ouderenzorg 2014 BELEIDSREGEL Nationaal Programma Ouderenzorg 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw

BELEIDSREGEL AL/BR Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw BELEIDSREGEL Overheveling GGZ budget AWBZ-Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Beleidsregel prestatiebeschrijving en tarief zzp-meerzorg Wlz - BR/REG-19123

Beleidsregel prestatiebeschrijving en tarief zzp-meerzorg Wlz - BR/REG-19123 Beleidsregel prestatiebeschrijving en tarief zzp-meerzorg Wlz - BR/REG-19123 Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk

Nadere informatie

Experiment proeftuinen meerzorg 2.0 Wlz 2018

Experiment proeftuinen meerzorg 2.0 Wlz 2018 BELEIDSREGEL Experiment proeftuinen meerzorg 2.0 Wlz 2018 Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-523. Volledig Pakket Thuis

BELEIDSREGEL CA-300-523. Volledig Pakket Thuis BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Op grond van artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Knelpuntenprocedure 2014

BELEIDSREGEL CA Knelpuntenprocedure 2014 BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA-300-583. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 12 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

c. De termijn waarvoor deze beleidsregel geldt loopt tot en met 31 december 2011.

c. De termijn waarvoor deze beleidsregel geldt loopt tot en met 31 december 2011. Bijlage 25 bij circulaire AWBZ/Care/10/10c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis (VPT) 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op de zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 3 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

3.2 Prestatie extreme kosten van geneesmiddelen (NZa-code M002) Het leveren van geneesmiddelen noodzakelijk voor de zorg, onder

3.2 Prestatie extreme kosten van geneesmiddelen (NZa-code M002) Het leveren van geneesmiddelen noodzakelijk voor de zorg, onder Bijlage 7 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Extreme kosten zorggebonden materiaal en geneesmiddelen Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

3.1 Zorgaanbieder De zorgaanbieder als bedoeld in artikel 1 aanhef en onder c van de Wmg.

3.1 Zorgaanbieder De zorgaanbieder als bedoeld in artikel 1 aanhef en onder c van de Wmg. Bijlage 19 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c REGELING Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz Ingevolge de artikelen 36, derde lid, 37, eerste lid en artikel 38 derde lid van de Wet marktordening

Nadere informatie

De prestaties en tarieven zijn van toepassing voor cliënten geïndiceerd voor of aangewezen op verblijf.

De prestaties en tarieven zijn van toepassing voor cliënten geïndiceerd voor of aangewezen op verblijf. Bijlage 5 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Extreme kosten zorggebonden materiaal en geneesmiddelen Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 137 2 januari 2015 Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz 16 december 2014 REGELING CA-NR-1551a Ingevolge

Nadere informatie

Deze beleidsregel regelt het aanvragen van een vergoeding voor kleinschalige experimenten met AWBZ-zorg gericht op ketenzorg dementie.

Deze beleidsregel regelt het aanvragen van een vergoeding voor kleinschalige experimenten met AWBZ-zorg gericht op ketenzorg dementie. Bijlage 10 bij circulaire AWBZ/CARE/11/9c BELEIDSREGEL Ketenzorg dementie Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 19 bij circulaire AWBZ/Care/11/9c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Aanvaardbare kosten AWBZ 2012

BELEIDSREGEL CA Aanvaardbare kosten AWBZ 2012 BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

3.2 Prestatie extreme kosten van geneesmiddelen (NZa-code M002) Het leveren van geneesmiddelen noodzakelijk voor de zorg, onder

3.2 Prestatie extreme kosten van geneesmiddelen (NZa-code M002) Het leveren van geneesmiddelen noodzakelijk voor de zorg, onder Bijlage 9 bij circulaire AWBZ/Care/11/9c BELEIDSREGEL Extreme kosten zorggebonden materiaal en geneesmiddelen Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-578. Zorginfrastructuur. Bijlage 6 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA-300-578. Zorginfrastructuur. Bijlage 6 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 6 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Zorginfrastructuur Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18868 9 juli 2015 Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz REGELING CA-NR-1651 Vastgesteld op 30 juni

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1509b. Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis. Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c

BELEIDSREGEL CA-BR-1509b. Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis. Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c Bijlage 9 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven volledig pakket thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden.

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden. Bijlage 2 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie.

De Beleidsregel nacalculatie bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie. Bijlage 1 bij circulaire Care/AWBZ/10/17c BELEIDSREGEL NACALCULATIE Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden.

In de onderstaande tabel staan de verschillende (sub)sectoren die in deze beleidsregel worden onderscheiden. BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten AWBZ 2013 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Langdurige ggz: De zorg geleverd aan verzekerden als bedoeld in artikel van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Langdurige ggz: De zorg geleverd aan verzekerden als bedoeld in artikel van de Wet langdurige zorg (Wlz). BELEIDSREGEL Overheveling ggz budget Wlz-Zvw Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 8 bij circulaire AWBZ/Care/11/9c BELEIDSREGEL Definities AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

De prestaties en tarieven zijn van toepassing voor cliënten geïndiceerd voor of aangewezen op verblijf.

De prestaties en tarieven zijn van toepassing voor cliënten geïndiceerd voor of aangewezen op verblijf. Bijlage 19 bij circulaire Care/Wlz/15/07c BELEIDSREGEL Extreme kosten zorggebonden materiaal en geneesmiddelen Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Zolang de eindcalculatie voor jaar t nog niet bekend is wordt de door de

Zolang de eindcalculatie voor jaar t nog niet bekend is wordt de door de BELEIDSREGEL Indexatie AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011.

De Beleidsregel nacalculatie 2011 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2011. BELEIDSREGEL Nacalculatie 2011 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

3.1 Zorgaanbieder De zorgaanbieder als bedoeld in artikel 1, onderdeel c, onder 1, van de Wmg.

3.1 Zorgaanbieder De zorgaanbieder als bedoeld in artikel 1, onderdeel c, onder 1, van de Wmg. Bijlage 23 bij circulaire Care/Wlz/15/07c REGELING Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg Wlz Ingevolge de artikelen 36, derde lid, 37, eerste lid en artikel 38 derde lid van de Wet marktordening

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 15 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Knelpuntenprocedure Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c

BELEIDSREGEL CA-BR Knelpuntenprocedure Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c Bijlage 8 bij circulaire Care/Wlz/15/07c BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels.

3.1 Geldende beleidsregels 2015 De aanvaardbare kosten volgen uit de toepassing van de onderstaande beleidsregels. Bijlage 6 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Aanvaardbare kosten Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

Kosten Rijksvaccinatieprogramma en Neonatale hielprikscreening

Kosten Rijksvaccinatieprogramma en Neonatale hielprikscreening BELEIDSREGEL Kosten Rijksvaccinatieprogramma en Neonatale hielprikscreening Op grond van artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit.

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit. Bijlage 12 bij circulaire Care/AWBZ/09/17c REGELING Declaratie AWBZ-zorg Gelet op artikel 37 en artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende

Nadere informatie

drempelbedrag van 700,. Bij het leveren van geneesmiddelen dient sprake te zijn van rationele farmacotherapie.

drempelbedrag van 700,. Bij het leveren van geneesmiddelen dient sprake te zijn van rationele farmacotherapie. Bijlage 17 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Extreme kosten zorggebonden materiaal en geneesmiddelen Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

als omschreven in artikel 34 van het Besluit Zorgaanspraken

als omschreven in artikel 34 van het Besluit Zorgaanspraken BELEIDSREGEL Tijdelijke regeling ADL-assistentie Ingevolge artikel 59 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Minister van VWS met brieven van 25 oktober 2011, kenmerk MC-U-3088155 en

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR-1517a. Experiment regelarme instellingen Wlz. Bijlage 17 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c

BELEIDSREGEL CA-BR-1517a. Experiment regelarme instellingen Wlz. Bijlage 17 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c Bijlage 17 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Experiment regelarme instellingen Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit.

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit. REGELING Declaratie AWBZ-zorg Gelet op artikel 37 en artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende regeling vastgesteld; Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 1 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Definities AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing

Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Bijlage 16 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Vergoeding van inrichtingskosten bij gedwongen verhuizing Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU Ketenzorg dementie Zvw

BELEIDSREGEL BR/CU Ketenzorg dementie Zvw BELEIDSREGEL Ketenzorg dementie Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5052

BELEIDSREGEL BR/CU-5052 BELEIDSREGEL BELEIDSREGEL OVERGANG CURATIEVE GGZ NAAR ZVW EN INVOERING DBC S Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Experiment regelarme instellingen Wlz CONCEPT / PUBLICATIE VOORGENOMEN BESLUIT

BELEIDSREGEL CA-BR Experiment regelarme instellingen Wlz CONCEPT / PUBLICATIE VOORGENOMEN BESLUIT BELEIDSREGEL CONCEPT / PUBLICATIE VOORGENOMEN BESLUIT Experiment regelarme instellingen Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Overige kosten Wlz Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Overige kosten Wlz Grondslag BELEIDSREGEL BR/REG-18139 Overige kosten Wlz 2018 Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/14c REGELING Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2016 : 0161964/0224061 Ingevolge de artikelen 62 en 68 van de Wet

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Indexatie Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18627 8 juli 2013 Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Vastgesteld op 25 juni 2013 NR/CA-300-019 Ingevolge artikel 37 en

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Experiment regelarme instellingen Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Experiment regelarme instellingen Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Experiment regelarme instellingen Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

3.1 Externe cliënt Een externe cliënt is een cliënt die niet bij de AWBZ-zorgaanbieder met een eigen tandartspraktijkruimte verblijft.

3.1 Externe cliënt Een externe cliënt is een cliënt die niet bij de AWBZ-zorgaanbieder met een eigen tandartspraktijkruimte verblijft. Bijlage 9 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL AWBZ-zorgaanbieders met tandartspraktijk Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt

Nadere informatie

Protocol uitvoering regeling meerzorg 2014

Protocol uitvoering regeling meerzorg 2014 Versie 2.0 Maart 2014 Protocol uitvoering regeling meerzorg 2014 Inhoud 1. INLEIDING P. 2 2. REGULIERE PROCEDURE MEERZORG a. UITGANGSPUNTEN P. 3 b. PROCESBESCHRIJVING VAN AANVRAAG TOT REALISATIE VAN MEERZORG

Nadere informatie

Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg

Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Beleidsregel Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg.

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg. Bijlage 25 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

Informatieverstrekking definitieve vaststelling aanvaardbare kosten AWBZ 2013

Informatieverstrekking definitieve vaststelling aanvaardbare kosten AWBZ 2013 REGELING Informatieverstrekking definitieve vaststelling aanvaardbare kosten AWBZ 2013 Ingevolge de artikelen 61, 62 en 68, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

NADERE REGEL NR/CU-535

NADERE REGEL NR/CU-535 NADERE REGEL Informatieverstrekking gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde GGZ Gelet op de artikelen 62 en 68, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

3.3 Techniekkosten Techniekkosten zijn de kosten van door de Wlz-zorgaanbieder of door derden vervaardigde tandtechnische werkstukken.

3.3 Techniekkosten Techniekkosten zijn de kosten van door de Wlz-zorgaanbieder of door derden vervaardigde tandtechnische werkstukken. Bijlage 19 bij circulaire Care/AWBZ/14/10c BELEIDSREGEL Wlz-zorgaanbieders met tandartspraktijk Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt

Nadere informatie

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders.

3.1 Budgettair kader Wlz Het totale financiële kader dat beschikbaar is voor de Wlz-uitvoerders. Bijlage 1 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Budgettair kader Wlz 2016 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse

Nadere informatie

NADERE REGEL NR/CU-558

NADERE REGEL NR/CU-558 NADERE REGEL Informatieverstrekking gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde GGZ Gelet op de artikelen 62 en 68, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38267 21 juli 2016 Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2016 Vastgesteld

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR-0040

BELEIDSREGEL AL/BR-0040 BELEIDSREGEL Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

Protocol uitvoering regeling meerzorg 2014

Protocol uitvoering regeling meerzorg 2014 Bijlage 3a bij INK-13-199 Protocol uitvoering regeling meerzorg 2014 Inhoud 1. INLEIDING P. 2 2. REGULIERE PROCEDURE MEERZORG a. UITGANGSPUNTEN P. 3 b. PROCESBESCHRIJVING VAN AANVRAAG TOT REALISATIE VAN

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 135 2 januari 2015 Declaratievoorschriften Wlz-zorg CA-NR-1550a Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

De Beleidsregel nacalculatie 2012 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2012.

De Beleidsregel nacalculatie 2012 bevat het beleid van de NZa met betrekking tot de beoordeling en afhandeling van de nacalculatie 2012. BELEIDSREGEL Nacalculatie 2012 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet Marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen Bijlage 5 bij circulaire Care/Wlz/16/13c REGELING Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen 2017 : Ingevolge de artikelen 62 en 68 van de Wet marktordening

Nadere informatie

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering.

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering. Bijlage 24 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

3.3 Techniekkosten Techniekkosten zijn de kosten van door de Wlz-zorgaanbieder of door derden vervaardigde tandtechnische werkstukken.

3.3 Techniekkosten Techniekkosten zijn de kosten van door de Wlz-zorgaanbieder of door derden vervaardigde tandtechnische werkstukken. Bijlage 7 bij circulaire Care/Wlz/15/14c BELEIDSREGEL Wlz-zorgaanbieders met tandartspraktijk Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de

Nadere informatie

Regeling gezamenlijke aanlevering ZZP-opgave

Regeling gezamenlijke aanlevering ZZP-opgave REGELING Gezamenlijke aanlevering ZZP-opgave Regeling gezamenlijke aanlevering ZZP-opgave Gelet op de artikelen 61, 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) heeft de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Deze beleidsregel heeft tot doel de deelnemende zorgaanbieders de mogelijkheid te bieden om een experiment uit te voeren.

Deze beleidsregel heeft tot doel de deelnemende zorgaanbieders de mogelijkheid te bieden om een experiment uit te voeren. BELEIDSREGEL CA 300-555 Experiment regelarme instellingen Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015

BELEIDSREGEL CA-BR Budgettaire kader Wlz 2015 BELEIDSREGEL Budgettaire kader Wlz 2015 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5060

BELEIDSREGEL BR/CU-5060 BELEIDSREGEL Rentevergoeding opbrengstverrekening GGZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5066

BELEIDSREGEL BR/CU-5066 BELEIDSREGEL Afschrijvingskosten dubieuze debiteuren curatieve GGZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

d. Met deze beleidsregel vervalt Artikel 9.4 lid b van de beleidsregel Extramurale zorg CA-289 (2008).

d. Met deze beleidsregel vervalt Artikel 9.4 lid b van de beleidsregel Extramurale zorg CA-289 (2008). Bijlage bij circulaire Care/AWBZ/09/22c Beleidsregel Lumpsum Zintuiglijk Gehandicapten 2009 1. Algemeen Kenmerk a. Deze beleidsregel is van toepassing op de zorg of dienst als omschreven bij of krachtens

Nadere informatie

TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010

TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010 TOELICHTING BUDGETFORMULIER 2010 ALGEMEEN Dit formulier wordt gebruikt als budgetformulier 2010 voor de budgetronde van 1 november 2009. Capaciteitswijzigingen en bijbehorende productie die vanaf 1 januari

Nadere informatie

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen CA-NR-1653 132215/0187436

Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen CA-NR-1653 132215/0187436 Bijlage 25 bij circulaire Care/Wlz/15/07c REGELING Monitoring uitgaven Persoonsgebonden budget en individueel aangepaste Wlz-hulpmiddelen : Ingevolge artikel 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Kosten MRSA. Bijlage 5 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c

BELEIDSREGEL CA Kosten MRSA. Bijlage 5 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c Bijlage 5 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Kosten MRSA Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

c. De Beleidsregel kosten MRSA met nummer CA-300 eindigt op 31 december 2009.

c. De Beleidsregel kosten MRSA met nummer CA-300 eindigt op 31 december 2009. Bijlage 13 bij circulaire AWBZ/Care/10/10c BELEIDSREGEL Kosten MRSA 1. Algemeen a. Deze beleidsregel is van toepassing op de zorg of dienst als omschreven bij of krachtens de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c Bijlage 10 bij circulaire Care/Wlz/15/07c BELEIDSREGEL Indexatie Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag

BELEIDSREGEL BR/REG Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz. Grondslag BELEIDSREGEL Knelpuntenprocedure budgettair kader Wlz Grondslag Gelet op artikel 57, eerste lid, onderdelen b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S. Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0

SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S. Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0 SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S Eigenaar: Gereviewd door: Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0 Betrokken beleidsregels NZA: Laura Mostert Saskia Hartendorp CA-392 Invoering Zorgzwaartepakketten CA-437

Nadere informatie

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten:

De NZa berekent de totale contracteerruimte voor 2014 met inachtneming van de volgende punten: > Retouradres Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/REG Aanvaardbare kosten Wlz Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c

BELEIDSREGEL BR/REG Aanvaardbare kosten Wlz Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c Bijlage 12 bij circulaire Care/Wlz/16/11c BELEIDSREGEL BR/REG-17130 Aanvaardbare kosten Wlz 2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt

Nadere informatie

BELEIDSREGEL AL/BR-0021

BELEIDSREGEL AL/BR-0021 BELEIDSREGEL Verpleging in de thuissituatie, noodzakelijk in verband met medisch specialistische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg

Nadere informatie

4.1 Forensische zorg Zorg als bedoeld in artikel 2 van het Interimbesluit forensische zorg. 1

4.1 Forensische zorg Zorg als bedoeld in artikel 2 van het Interimbesluit forensische zorg. 1 REGELING Verplichte informatieverstrekking zorgaanbieders van forensische zorg Ingevolge artikel 62 en 68 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de navolgende

Nadere informatie

SGLVG som VP VG VV ZG aud ZG vis ZG ZZP

SGLVG som VP VG VV ZG aud ZG vis ZG ZZP Overzicht pgb ZZP tarieven 2011 Tabel Per Saldo, januari 2011, overeenkomstig de beleidsregel 2011 (a) PGB AWBZ bij langdurig Verblijf van het CVZ dd 12 januari 2011 (Aan deze tabel kunnen geen rechten

Nadere informatie

Pgb zzp tarieven 2014

Pgb zzp tarieven 2014 Pgb zzp tarieven Overzicht persoonsgebonden budget zorgzwaartepakket tarieven Per Saldo, december 2013, overeenkomstig informatie van CVZ (Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend) Afkortingen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c

BELEIDSREGEL CA Contracteerruimte Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c Bijlage 22 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c BELEIDSREGEL Contracteerruimte 2014 Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

SJABLOON AANVRAAG MEERZORG 2017

SJABLOON AANVRAAG MEERZORG 2017 SJABLOON AANVRAAG MEERZORG 2017 Wlz-zorgaanbieder Registratienummer Nza cat. 300 nr. Zorgaanbieder cliënt Geboortedatum BSN Zorgkantoor Woongroep Omvang groepsgrootte Cliënten waar ook meerzorg voor is

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33014 27 november 2013 Aanwijzing van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 november 2013,

Nadere informatie

Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve ggz Kenmerk

Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve ggz Kenmerk Transitiemodel voor gebudgetteerde zorgaanbieders van gespecialiseerde curatieve ggz 2015-2017 Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie