Beleidsplan & huishoudelijk reglement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan & huishoudelijk reglement"

Transcriptie

1 Beleidsplan & huishoudelijk reglement

2 Beleidsplan

3 Doelstellingen Het beleid van het ZNCK zal gericht zijn op een zo hoog mogelijk artistiek niveau. Doelstellingen daarbij zijn: - Het ZNCK wil amateurzangers/zangeressen mengen met professionele musici, zowel binnen het koor als met de orkesten waarmee ze gaat samenwerken en op een zo hoog mogelijk niveau musiceren op de grotere concertpodia ter bevordering van de zangcultuur in vooral Zuid-Nederland. - Het ZNCK wil een aparte opleiding opzetten waarbij deelnemers de mogelijkheid hebben zich te bekwamen op het gebied van zang, solfège en algemene muziekleer. - Het ZNCK wil zich openstellen voor jong talent door zangers/ dirigenten/ repetitoren/ componisten een stageplek aan te bieden. Strategie Het ZNCK tracht haar doelstellingen te bereiken door: 1. Het werken met een dirigent, die op verantwoorde en artistieke wijze aan de projecten leiding kan geven. 2. Het werken in een geschikte repetitieruimte. 3. Wekelijkse repetities voorafgaand aan een concert. 4. Het geven van concerten op projectbasis. 5. Het bevorderen en stimuleren van de muzikale scholing van de deelnemers. 6. Het onderhouden van contacten met derden, die voor de doelstelling bevorderlijk zijn. Bestuur Het ZNCK heeft een stichtingsvorm. Het bestuur wordt gevormd door 3 personen. Voorzitter, penningmeester en secretaris. De bestuursleden onderschrijven de doelstellingen van het koor en zullen deze bewaken. Naast de taken en bevoegdheden die conform statuten op het bestuur rusten, geldt het volgende: 1. De voorzitter heeft de leiding over de bestuursvergaderingen. Hij heeft het recht te allen tijde inzage te nemen in wat berust bij de overige bestuursleden en commissieleden. Hij ziet erop toe dat de diverse commissies hun beleid voldoende op elkaar afstemmen. 2. De secretaris is verantwoordelijk voor de niet-financiële correspondentie uit naam van de stichting en in overleg met het bestuur. Hij is verplicht van alle stukken kopie te houden. 3. De penningmeester is verantwoordelijk voor het innen en beheer van de gelden van de stichting.de penningmeester legt conform wat bepaald is in de statuten rekening en verantwoording af middels rapportage met overzichten en bewijzen van transacties.

4 Artistieke leiding De artistieke leiding van het ZNCK berust bij de chef-dirigent. Hij staat ten dienste van het koor. Om aan de doelstelling vorm en inhoud te geven is primair vereist te beschikken over een dirigent, die op verantwoorde artistieke wijze aan de projecten, leiding kan geven. De artistiek leider kan gastdirigenten voor projecten aanstellen. Deelnemers Voor het ZNCK streeft men naar een deelnemersbestand van 200 personen. Per project kan hieruit een deelnemersaantal tot stand komen. Er wordt nagestreefd de deelnemers op een evenwichtige wijze over de diverse partijen te verdelen, om de gewenste koorklank te kunnen bereiken. Wat een evenwichtige verdeling van de zangers over de sopranen, alten, tenoren en bassen is, wordt bepaald door de dirigent. Van de deelnemers wordt verwacht dat de bereidheid hebben om zich buiten de repetitietijd verder te ontwikkelen. Het ZNCK verwacht een sterk intrinsieke motivatie en een professionele houding van haar deelnemers. auditie Iedere (nieuwe) deelnemer zal een auditie af moeten leggen alvorens hij deel uit kan gaan maken van het ZNCK. Bij deze auditie zal bekeken worden of de deelnemer een bijdrage kan leveren aan de kwalitatieve uitgangspunten en verbetering van het ZNCK. Na 4 jaar deelnemerschap zal iedere deelnemer opnieuw een auditie af moeten leggen ter continuering/bevordering van het niveau van het ZNCK. De auditie bestaat (gedeeltelijk) uit het voordragen van het voorbereide repertoire uit de, door het ZNCK samengestelde, koorliteratuurbundel. De (nieuwe) deelnemer ontvangt binnen enkele dagen schriftelijk via mail de uitslag van de auditie. Over de uitslag van een auditie kan niet worden gecorrespondeerd. Presentatie Onder presentatie wordt vooral verstaan de manier waarop het ZNCK zich presenteert tijdens concerten van het koor. Niet alleen door de muzikale, maar ook door de algemene uitstraling van het koor, wordt een visitekaartje afgegeven aan iedereen die met het koor in aanraking komt. Dit betekent dat qua presentatie een zo positief mogelijke indruk overgebracht dient te worden. Presentatie tijdens een concert: a. Kledingvoorschriften: Vrouwen: een enkellange zwarte jurk of een combinatie van zwarte blouse met lange mouwen, zwarte rok dan wel nette broek, met zwarte panty en zwarte schoenen. Mannen: een smoking of zwart pak met wit overhemd en zwarte strik zwarte sokken en zwarte schoenen. b. De deelnemers zorgen ervoor dat de bladmuziek in een zwarte map zit. c. Toneelzetting, opkomst en afgaan e.d. worden door de koormanager in overleg met de dirigent bepaald.

5 Repetities Repetitieruimte Voorwaarde voor de realisering van de doelstelling is een geschikte repetitieruimte. Een repetitieruimte is geschikt wanneer: a. De ruimte qua afmeting is afgestemd op de grootte van het koor en qua akoestiek beantwoordt aan de daaraan redelijk te stellen eisen. b. De mogelijkheid aanwezig is voor afzonderlijke partijrepetities c. Aanwezigheid van een piano. Repetities De repetities van het koor vinden, indien er een project gepland staat, plaats op een door het dagelijks bestuur te bepalen datum, tijd en plaats. Informatie over (extra) repetities wordt in een zo vroeg mogelijk stadium bekend gemaakt middels het repetitieschema. Het moet voor iedereen duidelijk zijn, dat een zo hoog mogelijk artistiek niveau alleen maar haalbaar is, als iedereen altijd aanwezig is en zich volledig inzet. Alle deelnemers dienen op tijd aanwezig te zijn zodat de repetitie precies op tijd kan beginnen. Afwezigheid repetitie Gezien het feit dat gekozen is voor een projectmatige aanpak betekent dit werken per project, dat deelnemers zich voor 1 project committeren. Middels een presentielijst wordt het repetitiebezoek bijgehouden. Indien de deelnemer tijdens de voorbereiding op een project een repetitie verzuimt, kan dat consequenties hebben voor verdere deelname. De koormananager zal dan hierover met betrokkene contact opnemen (zie ook artikel 1: deelnemerschap van het huishoudelijk reglement). Actuele informatie Actuele informatie over repetitietijden en - locaties is op te vinden. Concerten Het ZNCK streeft ernaar om projecten invulling te geven, waarbij aansluiting kan worden gezocht bij andere initiatieven in de regio Zuid Nederland of er wordt een project in eigen beheer opgezet. Muziekarchief Ten einde aan de doelstelling te kunnen beantwoorden is het van belang het eigen muziekarchief op peil te houden en regelmatig uit te breiden met nieuwe werken. Die uitbreiding wordt verzorgd door de opdrachtgever. Daarbij dient steeds zorgvuldig te worden afgewogen of het de voorkeur verdient partituren zelf aan te schaffen dan wel te huren. Waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met wet- en regelgeving rondom dit onderwerp.

6 Publiciteit Externe publiciteit is vooral gericht op het uitdragen van de naam van het koor teneinde publiek te werven voor de concerten, nieuwe deelnemers te werven en sponsors te verkrijgen. Voor de publiciteit heeft het ZNCK een website ( en diverse social media accounts. De afdeling communicatie zal middels advertenties in regionale kranten of via huis aan huis bladen anderen informeren over de activiteiten van het ZNCK. Gratis publiciteit kan plaatsvinden in de vorm van een nieuwsbericht of interview in de krant, een vraaggesprek voor radio of tv. Financiële middelen Voor de realisatie van de doelstellingen is geld nodig. Door middel van projectkosten, subsidies, crowdfunding en sponsoren wordt gestreefd naar een vast inkomen per project. Dit vast inkomen wordt benut ter dekking van lopende financiële verplichtingen. De projectkosten worden per project vastgesteld.

7 Huishoudelijk reglement

8 Huishoudelijk Reglement ZNCK, Stichting Zuid Nederlands Concert Koor, In aanmerking nemende dat: De stichting Zuid Nederlands Concert Koor (hierna te noemen ZNCK) op 15 juni 2009 is opgericht. Artikel 1. Deelnemerschap 1. Iedere deelnemer stelt het koormanagement steeds en onverwijld, schriftelijk via in kennis van wijzigingen in zijn persoonlijke gegevens, zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en adres. 2. Iedere deelnemer is alle repetities aanwezig. 3. Mocht een deelnemer gedurende een project onvoorziens toch een repetitie moeten missen dan dient men zich persoonlijk af te melden via het koormanagement. Het ZNCK kan een deelnemer gedurende een project uitsluiten van deelname wanneer blijkt dat de deelnemer, om welke reden dan ook, een repetitie verzuimt. De deelnemer heeft dan geen recht op restitutie van de betaalde projectkosten. 4. Iedere deelnemer betaalt projectkosten bij inschrijving. Projectkosten worden overgemaakt op het IBAN-nummer van het ZNCK NL79 RABO onder vermelding van naam, woonplaats en projectaanduiding. 5. Wanneer een deelnemer of het ZNCK besluit af te zien van deelname aan een project binnen de bedenktermijn van 2 weken (geteld vanaf de datum van inschrijving), worden de projectkosten (m.u.v. de eventueel betaalde partituur en / of kosten van de gehouden auditie ( 10,-)) voor 100% geretourneerd. 6. Wanneer een deelnemer door het ZNCK wordt uitgeloot voor deelname, worden de projectkosten (inclusief de eventueel betaalde partituur, exclusief kosten van de gehouden auditie ( 10,-)) geretourneerd. 7. Wanneer een deelnemer besluit af te zien van deelname aan een project na het verstrijken van de bedenktermijn van 2 weken (geteld vanaf de datum van inschrijving), heeft de deelnemer geen recht op restitutie. 8. Wanneer een project gedurende de repetitieperiode wordt geannuleerd, om welke reden dan ook, kan het ZNCK niet aansprakelijk worden gesteld voor evt. geleden schade van een deelnemer. 9. Wanneer een project nog voor aanvang door het ZNCK wordt geannuleerd heeft de deelnemer recht op restitutie van de reeds betaalde projectkosten. 10. Eventuele eigendommen van het ZNCK dienen door de deelnemer naar behoren te worden beheerd. 11. Wanneer een project stopt zal de deelnemer, de eventueel ontvangen zaken van het ZNCK onverwijld aan het ZNCK retourneren. Inleveren van deze zaken gebeurt bij de koormanager.

9 Huishoudelijk Reglement 12. Het ZNCK kan een deelnemer gedurende een project uitsluiten van deelname wanneer blijkt dat de deelnemer "onsportief gedrag" vertoont. Onder onsportief gedrag wordt verstaan: - het bewust niet naleven van de regels zoals deze staan beschreven in het "beleidsplan & huishoudelijk reglement". - het bewust niet nakomen van de, door de staf van het ZNCK, gemaakte afspraken met de deelnemer. - het beledigen, intimideren of het vertonen van ander, niet wenselijk gedrag jegens de staf van het ZNCK, deelnemers van het ZNCK, en partners waarmee het ZNCK samenwerkt. Wanneer een deelnemer op grond van één van deze redenen wordt uitgesloten van deelname, heeft de deelnemer geen recht op restitutie van de reeds betaalde projectkosten. Het ZNCK kan besluiten een deelnemer te diskwalificeren voor alle toekomstige projecten van het ZNCK. Artikel 2. Aansprakelijkheid De Stichting Zuid Nederlands Concert Koor (ZNCK) is niet aansprakelijk voor schade of vermissing van eigendommen van deelnemers die ten behoeve van de stichting worden gebruikt, tenzij vooraf uitdrukkelijk anders is afgesproken. Artikel 3. De Structuur Het bestuur bestaat uit 3 leden; voorzitter, secretaris en penningmeester. bestuur is een controlerend orgaan dat toezicht houdt op het dagelijks bestuur. Onder het bestuur staat het dagelijks bestuur welke bestaat de artistiek leider en de zakelijk leider. Het dagelijks bestuur heeft de leiding over verschillende afdelingen beschreven staat onder artikel 4: taken, commissies, afdelingen en projecten. Artikel 4. Taken, Commissies, afdelingen en projecten 1. Binnen het ZNCK zijn een aantal taken en verantwoordelijkheden gelegd bij personen en/of afdelingen ter ondersteuning van een aantal specifieke uitgangspunten zoals verwoord in het beleidsplan van de stichting. 2. De stichting kent de volgende afdelingen: a. De afdeling communicatie. b. De afdeling koormanagement. c. De afdeling financiën. 3. De afdeling uit het vorige lid zijn afdelingen met een permanente functie die rechtstreeks onder het dagelijks bestuur functioneren. 4. De afdeling financiën is tweeledig: - verantwoordelijk voor het bedenken, benaderen en realiseren van sponsors en subsidieverstrekkers ten behoeve van het ZNCK. - verzorgt de financiële administratie van het ZNCK.

10 Huishoudelijk Reglement 5. De afdeling koormanagement is verantwoordelijk voor alle logistieke en facilitaire zaken die nodig zijn om een project goed te laten verlopen. Daarnaast houdt de afdeling koormanagement de deelnemersadministratie bij. 6. De afdeling communicatie is verantwoordelijk voor de publiciteit, marketing en media. Heeft als taak informatie te verschaffen aan deelnemers, zowel gevraagd als ongevraagd. Ten behoeve van het bekend maken van het ZNCK en een project aan derden verzorgt de afdeling de communicatie richting de media. Daarnaast heeft de afdeling een ondersteunende functie voor het bestuur en alle andere afdelingen, in die zin dat deze voor publiciteit zaken een beroep kunnen doen op de afdeling publiciteit. 7. Het bestuur is gerechtigd om andere afdelingen te benoemen. Hiervan worden de deelnemers tijdig in kennis gesteld. Het bestuur houdt een register bij van de leden van de afdelingen. Leden van een afdeling kunnen deelnemers van de stichting zijn en derden. 8. Alle afdelingen zijn verantwoording schuldig aan het dagelijks bestuur. Iedere afdeling maakt een verslag van haar bijeenkomsten en/of vergaderingen en voorziet het dagelijks bestuur van een afschrift van het verslag. 9. Voor iedere afdeling is de begrotingsprocedure van toepassing. Artikel 5. De begrotingsprocedure 1. Iedere afdeling doet een voorstel voor de geplande activiteiten en de daarbij behorende verwachte kosten, saldo van uitgaven en eventuele inkomsten, voor het komende project. 2. De zakelijk leider verwerkt de voorstellen tot een begroting die ter goedkeuring aan het bestuur wordt voorgelegd en het bestuur stelt deze, nadat eventuele wijzigingen zijn verwerkt, vast. Artikel 6. Het huishoudelijk reglement 1. Besluiten tot wijziging van het huishoudelijk reglement kunnen alleen worden genomen met unanimiteit van stemmen in een rechtsgeldig bijeen geroepen bestuursvergadering. 2. Iedere deelnemer heeft recht op inzage van het huishoudelijk reglement en het beleidsplan. De meest actuele versie van beide stukken is steeds te vinden op de website van het ZNCK: 3. Dit huishoudelijk reglement is in werking getreden na goedkeuring binnen het bestuur op: 29 juli 2015.

11 Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jongenskoor Dalfsen

Beleidsplan Stichting Jongenskoor Dalfsen Beleidsplan 2017-2020 Stichting Jongenskoor Dalfsen Inhoud 1. Werkwijze beleidsplan... 2 2. Doelstelling... 3 3. Leden... 4 4. Bestuur... 5 5. Public Relations... 6 6. Kleding... 7 7. Financiën... 8 8.

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen STATUTEN Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging draagt de naam: Gospelkoor Eternal Joy 2. Het gospelkoor werd op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE Artikel: De Vereniging Gemengd Koor Spijkenisse vindt haar grondslag in de Statuten. Het Subkoor In Between is een onderdeel van het Gemengd Koor Spijkenisse

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

STATUTEN Zoals vastgesteld op de ALV van 12 april 1995; herzien op de ALV van 30 januari 2013

STATUTEN Zoals vastgesteld op de ALV van 12 april 1995; herzien op de ALV van 30 januari 2013 STATUTEN Zoals vastgesteld op de ALV van 12 april 1995; herzien op de ALV van 30 januari 2013 Art. 1 Naam en doel De vereniging draagt de naam Eerste Echte Levensliederen- en SmartlappenKoor, EELSK. Ze

Nadere informatie

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen.

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen. Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel Postbus 70 5170 AB Kaatsheuvel Huishoudelijk reglement 26 mei 2004 Artikel 1. Nieuwe leden: 1. Hij die lid wenst te worden van de vereniging geeft zich op bij een

Nadere informatie

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Mijn AGOK Het Agok is een laagdrempelig koor, waar plezier in het zingen met elkaar op de eerste plaats komt. Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Dit introductieboekje is bedoeld

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2016 2017 Zwolle 29 december 2017 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 03 24 maart 2011 HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder: a. DE STICHTING: Stichting Turnschool Alianza Waalwijk gevestigd

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV 08-02-2012 I Reglementaire bepalingen 1. Dit reglement is ondergeschikt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement 2013 2 Doel van het koor Het oorspronkelijke doel is, gekozen binnen een thema, te zingen in een optreden voor de bewoners van De Amberhof en eventuele andere zorginstellingen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Huishoudelijk reglement BSC Unisson Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Improbattle

Huishoudelijk Reglement Stichting Improbattle Huishoudelijk Reglement Stichting Improbattle ALGEMEEN Artikel 1. 1. Het bestuur stelt een Huishoudelijk Reglement vast waarin onderwerpen worden geregeld die niet in de Statuten zijn vervat. 2. Het Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor heelkunde is goedgekeurd door het bestuur en de leden tijdens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014

Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014 Huishoudelijk Reglement - Versie December 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze van de Stichting CPO Gelderland.... 3 Kring van Deelnemers... 3 Vergaderregels deelnemersoverleg... 3 Frequentie...

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Beleidsplan 2018-2019 Inleiding --------------------------------------------------------------------------------3 Doelstellingen en beleid-------------------------------------------------------------3

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor 1 Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor Huishoudelijk Reglement (HR) Artikel 1. Overeenkomstig artikel 3 van het statuut oefent Het Lemster Mannenkoor zich door het zingen van één- en meerstemmige

Nadere informatie

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN

VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN VOCALLURE Close Harmony Pop & Jazz Koor STATUTEN Inhoud NAAM, ZETEL EN DUUR... 4 1. Naam... 4 2. Vestiging... 4 3. Duur... 4 4. Historie... 4 5. Verenigingsjaar... 4 DOEL, ACTIVITEITEN EN MIDDELEN... 4

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

MUZIEKVERENIGING 'EXCELSIOR'

MUZIEKVERENIGING 'EXCELSIOR' MUZIEKVERENIGING 'EXCELSIOR' Opgericht te Oosterhesselen op 19 november 1919. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Versie 29 november 2017 Artikel 1 NAAM EN ZETEL De vereniging draagt de naam "Muziekvereniging Excelsior"

Nadere informatie

BELEIDSPLAN CHRISTELIJKE GEMENGDE ZANGVERENIGING DE LOFSTEM WOUBRUGGE

BELEIDSPLAN CHRISTELIJKE GEMENGDE ZANGVERENIGING DE LOFSTEM WOUBRUGGE BELEIDSPLAN 2015-2020 CHRISTELIJKE GEMENGDE ZANGVERENIGING DE LOFSTEM WOUBRUGGE Inhoudsopgave. Hoofdstuk blz. 1. Werkwijze beleidsplan 2 2. Doelstelling 3 3. Leden 4 4. Bestuur 5 5. Public Relations 6

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 20 december 2016

Financieel verslag Seizoen Zwolle 20 december 2016 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2015 2016 Zwolle 20 december 2016 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

Functieomschrijving Bestuursleden

Functieomschrijving Bestuursleden Functieomschrijving Bestuursleden versie juli 14 Voorwoord. Een bestuur van een vereniging bestaat uit meerdere personen, bij voorkeur een oneven in getal, z.a. voorzitter, secretaris, penningmeester enz.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt

Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 DEFINITIES... 2 2 CONTRIBUTIE... 3 3 INSTRUMENTARIUM... 3 4 VERZEKERING... 3 5 UNIFORM... 4 5.1 UNIFORM MUZIKANTEN...

Nadere informatie

Vereniging. Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014)

Vereniging. Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014) Vereniging Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014) Inhoud HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 LIDMAATSCHAP... 3 BESTUUR... 3 DIRIGENT... 5 REPETITIES en UITVOERINGEN... 6 GELDMIDDELEN... 6 FINANCIELE KONTROLE...

Nadere informatie

Vereniging voor senioren

Vereniging voor senioren Vereniging voor senioren HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDVERENIGING Werkgebied Artikel 1 1. Het gebied waarbinnen de vereniging haar activiteiten uitoefent betreft hoofdzakelijk de regio Oost en Midden Brabant,

Nadere informatie

Aanvraag structurele subsidie 2016 Amateurkunsten en Volkscultuur

Aanvraag structurele subsidie 2016 Amateurkunsten en Volkscultuur Aanvraag structurele subsidie 2016 Amateurkunsten en Volkscultuur De ingevulde formulieren dienen volledig ingevuld teruggezonden te worden aan: Gemeente Venlo, afdeling Publieke Dienstverlening, Postbus

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail.

Beleidsplan. Save the Waterberg Rhino Nederland. Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann. waterbergrhino@gmail. Beleidsplan Save the Waterberg Rhino Nederland Krystle Bijman Lotte van de Lustgraaf Jeanine Schoonemann waterbergrhino@gmail.com Inhoud Inleiding... 3 Strategie... 4 Kernprincipes en uitgangspunten van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

b. De secretaris zorgt voor het bijhouden van de leden- en donateurlijst.

b. De secretaris zorgt voor het bijhouden van de leden- en donateurlijst. H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T. B E S T U U R. Artikel 1: a. De leiding van de Vogelwacht Bolsward e.o., hierna te noemen Vogelwacht, is opgedragen aan het Dagelijks Bestuur, overeenkomstig

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Algemeen Huishoudelijk Reglement Het Oisterwijks levensliederenkoor de Molenzangers gevestigd in Oisterwijk. Het koor staat sinds 18 augustus 2010 ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

Stichting Parochieveiling Lutjebroek

Stichting Parochieveiling Lutjebroek Stichting Parochieveiling Lutjebroek BELEIDSPLAN 2015/2019 Inhoud Voorwoord 2 1. Inleiding 3 1.1. Statutaire doelstelling 1.2. Bestuur 1.3. Afwezigheid van winstoogmerk 1.4. Bestemming liquidatiesaldo

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT behorende bij de Statuten van de Vereniging

HUISHOUDELIJK REGLEMENT behorende bij de Statuten van de Vereniging HUISHOUDELIJK REGLEMENT behorende bij de Statuten van de Vereniging Schola Cantorum Karolus Magnus Doel Artikel 1 De vereniging Schola Cantorum Karolus Magnus (verder te noemen: de schola ) stelt zich

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ

INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ BIJLAGE 4 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN HET DIRECTIECOMITÉ OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Benoeming... 3 3. Bevoegdheden

Nadere informatie

Beleidsplan herfst 2013

Beleidsplan herfst 2013 Beleidsplan herfst 2013 I. De stichting I.1. Inleiding Dit beleidsplan zal dienen als leidraad voor het te voeren dagelijks beleid, als toetsingsinstrument voor plannen en voortgang van projecten en als

Nadere informatie

datum: pagina: 1

datum: pagina: 1 Verder genoemd als Huishoudelijk reglement van het koor Multiple Voice te Veldhoven 1. Algemeen Multiple Voice is opgericht in 2009. De eerste repetitie is op 12 november 2009. De vereniging draagt de

Nadere informatie

Introductie voor de nieuwe leden van

Introductie voor de nieuwe leden van Introductie voor de nieuwe leden van versie: mei 15 Voorwoord. Bij dit koor doen wij, leden en bestuur, veel zaken zoals we dat gewend zijn te doen. Wij kunnen ons voorstellen dat die manier voor nieuwe

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

Muziekwijzer Inhoudsopgave

Muziekwijzer Inhoudsopgave Muziekwijzer Inhoudsopgave Bijlage Deel I (1 t/m 4): Regelzaken : over onderwerpen die, meestal éénmalig, geregeld moeten worden om de vereniging te laten functioneren Deel II (5 t/m 10): Beleidszaken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010 Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide Op basis van artikel 14a lid 2 van de Statuten van Stichting De Bastide heeft het bestuur onderstaand huishoudelijk reglement vastgesteld. Indien Stichting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL)

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) Huishoudelijk Reglement (HR) ¹ van de Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) ¹ Artikel 14 lid 1 Statuten SGL INHOUD HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN, INTERPRETATIES Artikel 1 Positie van de SGL in het evangelische

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

TOONKUNST ALMELO HUISHOUDELIJK REGLEMENT

TOONKUNST ALMELO HUISHOUDELIJK REGLEMENT TOONKUNST ALMELO HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Artikel 1. 1.1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: De vereniging: Toonkunst Almelo De statuten: de statuten

Nadere informatie

Organisatie- en Beleidsplan 2015-2018

Organisatie- en Beleidsplan 2015-2018 www.kiwanisbeverwijk.nl Organisatie- en Beleidsplan 2015-2018 Wie is Pro Kids IJmond... 2 Werkgebied... 2 Organisatievorm... 2 Ambassadeurs... 3 Goede doelen... 4 Ledenbeleid... 4 Kasmiddelen van de vereniging/stichting...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad Antoniusschool Kudelstaart Mei 2019

Huishoudelijk Reglement Ouderraad Antoniusschool Kudelstaart Mei 2019 Huishoudelijk Reglement Ouderraad Antoniusschool Kudelstaart Mei 2019 1 Huishoudelijk reglement van de Ouderraad van de Antoniusschool Kudelstaart, vallend onder de Stichting voor Katholiek Onderwijs Aalsmeer

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten

Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten Doelstelling huishoudelijk reglement Met dit huishoudelijk reglement willen we de taken en verantwoordelijkheden van het bestuursleden, de commissieleden

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Paragraaf 1 Algemene bepalingen 1. Het Huishoudelijk Reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten van de vereniging, zoals deze zijn vastgesteld bij

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC Haaglanden gevestigd te s-gravenhage vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering (ALV) d.d. 19 maart 2015 Inleiding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT, zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996 Artikel 1: Aspirant-leden en leerlingen 1. Onder leden wordt in dit Huishoudelijk Reglement tevens verstaan aspirant-leden.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder HUISHOUDELIJK REGLEMENT HISTORISCHE VERENIGING DEN DOLDER HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Naam en Plaats van Vestiging. Art. 1: De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht

Nadere informatie

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES

CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES CONCEPT- HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Huurdersbelangenvereniging BRES Begripsbepalingen Artikel 1 Definities Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: HBV BRES de vereniging Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996.

Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996. Huishoudelijk Reglement van de vereniging Harmonie St. Caecilia te Best zoals vastgesteld in de Algemene Vergadering van 26 maart 1996. Art. 1 HHR: Aspirant leden en leerlingen 1.1 Onder leden wordt in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Stichting Energiek 1 ste editie: januari 2010 revisie nummer: 0 Blz. 1 van 6 ALGEMEEN Artikel 1. Het huishoudelijk reglement is onafscheidelijk verbonden met de statuten van de

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie