Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN"

Transcriptie

1 Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht. Zij draagt de naam "Oudervereniging van de R.K. Basisschool de Wiekslag" in de St. Pancratiusparochie te Tubbergen. School en vereniging zijn gevestigd te Tubbergen. Het bestuur van de oudervereniging fungeert tevens als ouderraad. DOEL Artikel 2 De vereniging stelt zich ten doel de samenwerking tussen de school en ouders te bevorderen dit met het oog op de verantwoordelijkheid van de ouders voor dat deel van de opvoeding welke op school wordt gegeven. Zij zal daarbij handelen volgens de algemene richtlijnen voor het R.K. onderwijs, die op grond van gemeenschappelijk overleg in de NKSR zijn vastgelegd. Onder ouders worden in deze statuten tevens voogden en verzorgers verstaan. MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht dit doel te bereiken: a) Door bij de ouders kennis en inzicht op het gebied van het onderwijs en mede daardoor hun daadwerkelijke betrokkenheid bij de school van hun kinderen te bevorderen. Dit door het organiseren of medeorganiseren van klasse- en/of ouderavonden en activiteiten die bijdragen tot de goede gang van het onderwijs en het welzijn van de leerlingen. b) Door als vertegenwoordiging van de ouders op te treden in het overleg en de samenwerking van het schoolbestuur en het leerkrachtenteam. c) Door alle andere wettelijke geoorloofde middelen.

2 BESTUUR 1 VERENIGINGSJAAR Artikel 4 Het verenigingsjaar valt samen met het schooljaar. LEDEN Artikel 5 Alle ouders van leerlingen, ingeschreven op de basisschool "de Wiekslag" worden geacht lid van de oudervereniging te zijn, tenzij ouders in een schriftelijke mededeling aan het bestuur stellen hiervan af te zien. Artikel 6 Het lidmaatschap eindigt: - Door schriftelijke opzegging; - Zodra de ouders geen kind meer hebben dat de school bezoekt. Ouders, wier kind(eren) de school hebben verlaten, kunnen op verzoek van het bestuur van de oudervereniging nog ten hoogste twee jaren lid van de oudervereniging blijven, wanneer zij gedurende het laatste voorafgaande jaar een bestuursfunctie of een vertegenwoordigende functie, in opdracht van het bestuur, hebben bekleed. Artikel 7 Het bestuur, bestaande uit tenminste zeven en ten hoogste el leden, wordt door de ledenvergadering gekozen uit de leden. Daarbij wordt er naar gestreefd, dat het bestuur in de samen stelling representatief kan worden geacht voor de oudervereniging in het geheel. Artikel 8 Een bestuurslid heeft zitting voor de tijd van 4 jaren. Aftredende leden zijn terstond, maximaal 2 keer, telkens voor een periode van 1 of 2 jaar herkiesbaar. Elk jaar treden, volgens een door het bestuur op te stellen rooster, maximaal 3 leden af. Het rooster van aftreden wordt zodanig opgesteld dat leden van het dagelijks bestuur niet tegelijkertijd aftredend zijn. Artikel 9 Het bestuurslidmaatschap eindigt: a) Door overlijden; b) Door schriftelijke mededeling aan de secretaris; c) Op het moment van periodiek aftreden; d) Bij het beëindigen van het lidmaatschap van de vereniging (zie ook art. 6); e) Door royering als bestuurslid. Artikel 10 Bij een tussentijds ontstane bestuursvacature wordt hierin tijdens de eerstvolgende ledenvergadering voorzien conform art. 12. Indien het aantal bestuursleden is gedaald onder het minimum, genoemd in art. 7, zal het bestuur tussentijdse verkiezingen uitschrijven, tenzij de daling zich voordoet 3 maanden of later, voor de aanvang van het nieuwe verenigingsjaar. Artikel 11 Een bestuurslid kan worden geroyeerd middels een besluit op een daartoe, door het bestuur, bijeen geroepen ledenvergadering. Het bestuursbesluit tot het bijeenroepen van deze vergadering moet worden genomen met meerderheid van 2/3 van de uitgebrachte stemmen van alle overige bestuursleden.

3 Artikel 12 a) Verkiezingen van bestuursleden vindt plaats op de ledenvergadering na aanvang van het verenigingsjaar. b) Het bestuur stelt uiterlijk één week voor de datum van de verkiezingen de leden van de komende verkiezingen op de hoogte. Het bestuur draagt voor elke vacature één kandidaat voor. c) Vijf leden hebben het recht tot 3 dagen voor de onder a. be doelde vergadering tezamen kandidaten te stellen, hetgeen schriftelijk dient te geschieden bij de secretaris, en voorzien van een bereidverklaring van de kandidaat of kandidaten. Artikel 13 a) Indien voor enige verkiezing meer kandidaten zij gesteld dan

4 Artikel 20 Op de ledenvergadering brengen de leden ieder maximaal 1 stem uit per stemming. Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen, behoudens het bepaalde in de artikelnrs. 23 en 24. Stemmingen over personen geschieden schriftelijk, stemmingen over zaken mondeling... GELDMIDDELEN Artikel 21 De middelen van de oudervereniging bestaan uit: a) Bijdragen der ouders; b) Bijdragen van het schoolbestuur; c) Schenkingen en andere toevallige baten; d) Subsidies van kerkelijke en burgerlijke lichamen. BESTUURSVERGADERINGEN Artikel 22 a) Het bestuur vergadert tenminste 10 maal per verenigingsjaar en voorts: - als de voorzitter het nodig oordeelt; - als tenminste drie leden erom verzoeken, binnen twee weken nadat het verzoek is ontvangen. b) Bestuursbesluiten kunnen alleen rechtsgeldig worden genomen indien tenminste een meerderheid der bestuursleden ter vergadering aanwezig is. c) Bestuursbesluiten worden genomen met gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen, behoudens het bepaalde in art. 11 royement 2/3. WIJZIGINGEN VAN DE STATUTEN Artikel 23 Deze statuten kunnen slechts worden gewijzigd op voorstel van het bestuur door een daartoe bijeen geroepen ledenvergadering. Wijzigingen behoeven een 2/3 meerderheid van de op de vergadering aanwezige leden. SLOTBEPALINGEN Artikel 24 De vereniging wordt ontbonden wanneer de school waaraan zij is verbonden, ophoudt te bestaan, dan wel wanneer tot ontbinding wordt besloten door een meerderheid van 2/3 van alle leden. Het bij de opheffing nog aanwezige batig saldo wordt door het bestuur overgedragen aan het schoolbestuur. Artikel 25 In alle gevallen waarin deze statuten en het door het bestuur op te stellen huishoudelijk reglement niet voorzien beslist het bestuur. Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die strijdig zijn met de statuten.

5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 26 Bestuursbesluiten mogen niet in strijd zijn met de statuten. Artikel 27 Deze statuten alsmede de daarin aan te brengen wijzigingen behoeven goedkeuring van de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR), overeenkomstig de bepalingen van het Algemeen Reglement voor het Katholiek Onderwijs. Het ontwerp van deze statuten is goedgekeurd op de algemene ledenvergadering van en door de NKSR op onder nr U -1. Huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. Basisschool te Tubbergen. 1) Zo spoedig mogelijk nadat een leerling aan de school is ingeschreven, ontvangen zijn of haar ouders, indien zij nog geen lid zijn van de oudervereniging, een exemplaar van de statuten en het huishoudelijk reglement. Onder ouders worden in dit reglement tevens voogden en verzorgers verstaan. 2) Tijdens de eerste bestuursvergadering na de in art. 12 der statuten bedoelde ledenvergadering stelt het bestuur een rooster van aftreden op. Een en ander met inachtneming van art. 8 der statuten. 3) De voorzitter bepaalt plaats, dag en uur der bestuursvergaderingen in overleg met de secretaris, met wie hij tevens de agenda opmaakt. Hij leidt de vergaderingen en tekent met de secretaris,de notulen, nadat deze door de bestuursleden zijn vastgesteld. Hij draagt zorg voor de naleving van de statuten, alsmede van het huishoudelijk reglement. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn taak overgenomen door de vicevoorzitter. 4) De secretaris maakt de notulen van de vergaderingen. Hij houdt een lijst bij van leden van de vereniging. Hij verzorgt alle correspondentie, voor zover deze niet aan een ander bestuurslid is opgedragen. Hij beheert het archief, waarin alle. stukken en afschriften van uitgaande stukken worden opgeborgen. Hij schrijft de vergaderingen uit, uiterlijk één week voor de vastgestelde datum, onder toezending van de agenda. Aan het begin van elke vergadering worden de bestuursleden in de gelegenheid gesteld aanvullingen op of wijzingen van de agenda voor te stellen, waarna deze wordt vastgesteld.

6 De secretaris ontwerpt het jaarverslag van de vereniging en legt dit aan het bestuur ter goedkeuring voor. Na deze goedkeuring wordt het jaarverslag aan de leden toegezonden. Ingekomen stukken worden door hem op de vergaderingen overlegd en desgewenst voorgelezen. 5) De penningmeester beheert namens het bestuur de financiën van de vereniging. Hij draagt zorg voor een nauwkeurige boekhouding en ziet er op toe dat voor elke betaling en ontvangst een bewijsstuk aanwezig is. Hij ontwerpt de begroting voor het volgende verenigingsjaar en dient deze tijdig voor de in art. 12 van de statuten bedoelde ledenvergadering bij het bestuur in. Tevens geeft hij dan een overzicht van de ontvangsten en uitgaven van het afgelopen verenigingsjaar. Door vaststelling van dit overzicht, door bestuur en kascommissie waarbij de penningmeester geen stemrecht heeft, wordt de penningmeester gedechargeerd. 6) De voorzitter draagt er zorg voor, dat de begroting voor het komende en het overzicht van ontvangsten en uitgaven van het afgelopen verenigingsjaar zo spoedig mogelijk worden behandeld in een vergadering van het bestuur en daarna in de ledenvergadering. 11) Het dagelijks bestuur dient toekomstige en eventuele huidige bestuursleden erop te wijzen dat het niet door het school bestuur geaccepteerd wordt dat men tegelijkertijd als leerkracht of invalleerkracht van "de Wiekslag" en als bestuurslid van de oudervereniging fungeert. 12) Het bestuur is, met inachtneming van art. 25 der statuten, 2 e volzin, bevoegd het huishoudelijk reglement naar behoefte te wijzigen. Zij doet hiervan mededeling aan de ouders. Dit huishoudelijk reglement is goedgekeurd in de bestuursvergadering van 25 september voorzitter secretaris 7) De kascommissie wordt gevormd door twee, niet in het bestuur zitting hebbende leden. De kommissie controleert het overzicht van inkomsten en uitgaven en brengt van haar bevindingen verslag uit op de ledenvergadering bedoeld in art. 12 der statuten. 8) De penningmeester is verplicht de kascommissie alle door haar gewenste inlichtingen te verstrekken. 9) Het dagelijks bestuur kan leden, bedoeld in art.5 der statuten, ontslaan van de verplichting tot het betalen van de ouderbijdrage. 10) Wijzigingen in het bestuur van de oudervereniging worden door de secretaris zo spoedig mogelijk aan het schoolbestuur doorgegeven.

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn ALGEMEEN Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Oudervereniging Basisschool Essesteijn en is opgericht op 1 augustus 1993. Zij is gevestigd in Voorburg.

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA

OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA 1 OUDERVERENIGING COORNHERT GYMNASIUM GOUDA HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie: 16 september 2013) DOEL EN TAAK Artikel 1. Het doel van de vereniging is: 1. het bevorderen van de betrokkenheid van de ouders

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging de Breede Hei 1

Statuten Oudervereniging de Breede Hei 1 Statuten Oudervereniging de Breede Hei Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a) de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging; b) de leden: de leden van de vereniging als bedoeld

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging r.k.b.s. De Meerbrug

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging r.k.b.s. De Meerbrug Artikel 1 Doel: Het bevorderen en in stand houden van een goede relatie tussen ouders, verzorgers en of voogden, leerkrachten van de school (Team) en medezeggenschapsraad (MR). Men tracht dit doel te bereiken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging

Huishoudelijk reglement Oudervereniging A DEFINITIES Huishoudelijk reglement Oudervereniging Artikel 1 Ouders :de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Oudervereniging :de vereniging, gevormd door

Nadere informatie

Statuten Ouderraad ICBS de Trampoline (Herziene versie dd 5 okt 2010)

Statuten Ouderraad ICBS de Trampoline (Herziene versie dd 5 okt 2010) Statuten Ouderraad ICBS de Trampoline (Herziene versie dd 5 okt 2010) Begripsbepalingen: Artikel 1. Deze statuten verstaan onder: a. de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging. b. De leden: de

Nadere informatie

Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog.

Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog. Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog. Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. de oudervereniging: de in artikel 2 genoemde oudervereniging; b. leden: de leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ST. MARTINUS.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ST. MARTINUS. ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING BASISSCHOOL ST. MARTINUS. Artikel 1 1.In de eerste week dat hun kind op school zit ontvangen ouders* een brief met informatie over de oudervereniging. Daarin

Nadere informatie

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs.

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Huishoudelijk reglement OV OBS De Kei Sept 2013 Definities Artikel 1 Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Doel Artikel

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Oudervereniging Basisschool "De Vlasbloem", hierna te noemen: "de vereniging". Zij heeft haar zetel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Statuten voor de oudervereniging van basisschool Sint Petrus te Olland, gemeente Sint-Oedenrode

Statuten voor de oudervereniging van basisschool Sint Petrus te Olland, gemeente Sint-Oedenrode Statuten voor de oudervereniging van basisschool Sint Petrus te Olland, gemeente Sint-Oedenrode Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. De vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

Statuten katholieke oudervereniging: Antonius Kalslagerring

Statuten katholieke oudervereniging: Antonius Kalslagerring Statuten katholieke oudervereniging: Antonius Kalslagerring Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging b. de leden: de leden van de

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool St. Jozef Moordrecht

Statuten Oudervereniging Basisschool St. Jozef Moordrecht Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging; b. de leden: de leden van de vereniging als bedoeld in artikel 6; c. de buitengewone leden:

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging van Katholieke Basisschool Pancratius Enkhuizen

Statuten Oudervereniging van Katholieke Basisschool Pancratius Enkhuizen Statuten Oudervereniging van Katholieke Basisschool Pancratius Enkhuizen Begripsbepalingen Artikel 1 In deze statuten wordt verstaan onder: a. de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging; b. de

Nadere informatie

32779/CH OPRICHTING EN STATUTEN VAN EEN VERENIGING

32779/CH OPRICHTING EN STATUTEN VAN EEN VERENIGING 32779/CH OPRICHTING EN STATUTEN VAN EEN VERENIGING Heden, elf februari tweeduizend elf, verschenen te Eindhoven voor mij, mr MAARTEN LOUIS SEGERS, notaris gevestigd te Nuenen, Gerwen en Nederwetten: 1.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau ALGEMEEN Artikel 1 Op verzoek ontvangen de ouders een exemplaar van de statuten en van het huishoudelijk reglement van de secretaris van de oudervereniging.

Nadere informatie

Statuten van de katholieke oudervereniging van de Dommeldalschool

Statuten van de katholieke oudervereniging van de Dommeldalschool Statuten van de katholieke oudervereniging van de Dommeldalschool Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. de oudervereniging: de in artikel 2 genoemde oudervereniging; b. leden: de

Nadere informatie

Statuten Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi

Statuten Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi Statuten Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi 28 februari 00 Statuten voor de Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi. Naam en vestiging Artikel 1: 1. De stichting draagt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN EEN VIVENTE BASISSCHOOL. DEFINITIES, NAAM EN ZETEL, Artikel 1: In deze statuten wordt verstaan onder:

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN EEN VIVENTE BASISSCHOOL. DEFINITIES, NAAM EN ZETEL, Artikel 1: In deze statuten wordt verstaan onder: STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN EEN VIVENTE BASISSCHOOL DEFINITIES, NAAM EN ZETEL, Artikel 1: In deze statuten wordt verstaan onder: De school: "De Aquarel" Leerling: Een ingeschreven leerling van

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op

REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op 26-11-2014. ARTIKEL 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: De in

Nadere informatie

REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR

REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR REGLEMENT OUDERRAAD O.S.G. WILLEM BLAEU TE ALKMAAR Doelstelling ouderraad: - de samenwerking tussen schoolleiding, leerlingen en ouders te bevorderen; - de belangstelling voor en betrokkenheid van ouders

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Statuten. Oudervereniging. Pax Christi College Druten

Statuten. Oudervereniging. Pax Christi College Druten Statuten Oudervereniging Pax Christi College Druten Deze statuten zijn overgenomen uit de "akte van oprichting van een vereniging" (dossiernummer 94.0704) zoals deze 21 maart 1995 is gepasseerd te Druten

Nadere informatie

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE

STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE STATUTEN NETWERK VROUWELIJKE ONDERNEMERS - DRENTHE Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Netwerk Vrouwelijke Ondernemers - Drenthe (NVO-Drenthe). Zij wordt in deze statuten verder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Oudervereniging t Hooghe Landt

Oudervereniging t Hooghe Landt Oudervereniging t Hooghe Landt Ouders en verzorgers in de Oudervereniging voor de kinderen en de school HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING VAN T HOOGHE LANDT COLLEGE DEFINITIES Artikel 1 Ouders: de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

199173365/IL VERENIGING

199173365/IL VERENIGING Bladzijde 1 199173365/IL VERENIGING Op * verschenen voor mij, mr Maria Antonia Theresia Heitkamp, notaris te Dinkelland: ** ten deze handelend als enige bestuursleden van de vereniging: Oudervereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Noordoostpolder Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling is genaamd: de afdeling Noordoostpolder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Statuten tuinvereniging Kringloop

Statuten tuinvereniging Kringloop Statuten tuinvereniging Kringloop UITTREKSEL UIT DE STATUTEN Naam, duur en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging Gifloos Tuinieren en Schone Energie-opwekking 'Kringloop Dordrecht'.

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs.

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Artikel 1. Begrippen. 1. Deze statuten verstaan onder: a. School: R.K. Basisschool De Gouden Griffel, te Berkel en Rodenrijs,

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL DEFINITIE Artikel 1 - Oudervereniging De Kraal: De vereniging van ouders van de school. Opgericht 01-11-2005 en ingeschreven bij de KvK onder nummer 34237720 als een vereniging

Nadere informatie

OUDERVERENIGING. Namen van de toenmalige ouderraadsleden, worden hier niet genoemd

OUDERVERENIGING. Namen van de toenmalige ouderraadsleden, worden hier niet genoemd OUDERVERENIGING Vandaag veertien juni tweeduizend twee, Verschenen voor mij, mr. J. T. T.M. H., notaris te Almelo: Namen van de toenmalige ouderraadsleden, worden hier niet genoemd De comparanten, handelend

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN

ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN ARTIKELEN 1 T/M 14 VAN DE STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De stichting is genaamd: Stichting Vriendenkring Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum, en is gevestigd in de gemeente: Schoonhoven. DUUR

Nadere informatie

1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd

1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd 1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd Reünistenvereniging Zwin College. Zetel Artikel 2 De vereniging is gevestigd

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Paragraaf 1 Algemene bepalingen 1. Het Huishoudelijk Reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten van de vereniging, zoals deze zijn vastgesteld bij

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool Het Tweespan locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan

Nadere informatie

Statuten vereniging Choochem

Statuten vereniging Choochem Statuten vereniging Choochem Artikel 1: Naam vereniging 1. De vereniging draagt de naam: Choochem, vereniging ter ondersteuning van hoogbegaafde christenen ; zij is statutair gevestigd te Amersfoort. 2.

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

OUDERVERENIGING. Basisschool Th. J. Rijken. Hertog Janstraat 16, 5154 AL Elshout KvK

OUDERVERENIGING. Basisschool Th. J. Rijken. Hertog Janstraat 16, 5154 AL Elshout KvK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VAN BASISSCHOOL Th. J. RIJKEN. ARTIKEL1; DOELSTELLING. De oudervereniging heeft tot taak het functioneren van de school te bevorderen, in het bijzonder door het leveren van

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5

S T A T U T E N Naam Artikel 1 Artikel 2 DOEL EN MIDDELEN Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Artikel 5 S T A T U T E N Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, bij afkorting genaamd: Po & Po. De vereniging is gevestigd te Amsterdam.

Nadere informatie

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden

AFDELINGS REGLEMENT. (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden AFDELINGS REGLEMENT (als bedoeld in artikel 16 van de statuten van LTO Noord) van de LTO Noord afdeling Rijn- en Vlietlanden Naam en werkgebied Artikel 1 De afdeling van LTO Noord is genaamd: Rijn- en

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten Gewijzigde statuten opgenomen in een notariële akte door het Algemene Ledenvergadering op 13 april 1991 te Gouda NAAM EN ZETEL Artikel 1: De vereniging draagt de naam:. Zij heeft haar zetel in Slikkerveer,

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn.

Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn. Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn. Artikel 1. Begrippen. 1. Deze statuten verstaan onder: a. School: Openbare school (OBS) Isandra, J.R. Zeemanstraat 10, 4053 JN IJzendoorn b. Ouderraad:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging De Sterredans te Nijmegen

Huishoudelijk reglement Oudervereniging De Sterredans te Nijmegen Huishoudelijk reglement Oudervereniging De Sterredans te Nijmegen Pre-ambule; Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels omtrent het lidmaatschap, de introductie, de hoogte van de contributies en

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

Reglement Ouderraad Stellingwerf College te Oosterwolde

Reglement Ouderraad Stellingwerf College te Oosterwolde Reglement Ouderraad Stellingwerf College te Oosterwolde Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: Ouders: Ouderraad: MR: De Wet: School: Schoolbestuur: Schoolleiding: Personeel: Ouders, voogden en

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

R E G L E M E N T O U D E R R A A D

R E G L E M E N T O U D E R R A A D R E G L E M E N T O U D E R R A A D Begripsbepalingen. Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: School: Christelijke basisschool De Hoeksteen, Postbus 13 te Wijk en Aalburg. Bestuur: Ouders: Personeel:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OCTANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OCTANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OCTANT Artikel 1 Definities Artikel 2 Activiteiten Artikel 3 Samenstelling, taken en bevoegdheden Artikel 4 Werkwijze Artikel 5 Financiën, verantwoording en controle Artikel

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

Volkstuindersvereniging De Vier Jaargetijden

Volkstuindersvereniging De Vier Jaargetijden Volkstuindersvereniging De Vier Jaargetijden en Huishoudelijk reglement Voor het laatst gewijzigd en goedgekeurd op de Algemene ledenvergadering van 18 april 2007 en Huishoudelijk reglement Voor het laatst

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

Statuten van de C.O.V. Excelsior

Statuten van de C.O.V. Excelsior Statuten van de C.O.V. Excelsior artikel 1. De vereniging draagt de naam: Christelijke Oratoriumvereniging "Excelsior" (C.O.V. "Excelsior"). Zij is gevestigd te Ede. DOEL artikel 2. De vereniging heeft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN

STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN STATUTEN VAN DE VERENIGING NEDERLAND-NOORWEGEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: ''VERENIGING NEDERLAND - NOORWEGEN". 2. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR Artikel 2 De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING OBS DE BAAYAERT DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Oudervereniging: de afvaardiging

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam. "NEDERLANDSE VERENIGING TOT ONTWIKKELING VAN HET REKEN/WISKUNDE ONDERWIJS" 2. De vereniging heeft haar zetel te Utrecht. 3. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER Versie 7 oktober 2013 Reglement voor de oudercommissie van basisschool PIUS X in Varsselder. INDEX: 1 BEGRIPSBEPALINGEN 2 NAAM 3 DOEL,

Nadere informatie