Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16"

Transcriptie

1 Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn Huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het Voortgezet onderwijs Wat bieden wij aan? - Geschikte ruimte waar kinderen in alle rust en onder persoonlijke en inhoudelijke begeleiding hun huiswerk kunnen maken; - Intensieve persoonlijke coaching, op het gebied van studievaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en beroepsoriëntatie door hoogopgeleide coaches (1 coach max. 5 leerlingen). - Een maatjes traject voor de leerlingen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens dit traject wordt hij/zij intensief begeleid door een eigen coach. De ondersteuning is afhankelijk van de vraag en kan zijn op het gebied van studie, persoonlijke ontwikkeling of maatschappelijke participatie. - Aanvullende trainingen op het gebied van leren leren, speciale brugklastrainingen, eindexamentrainingen, profielwerkstuk/scriptie trainingen, studieloopbaanbegeleiding(lob). - Speciale op studie gerichte activiteiten zoals: workshops beroepsoriëntatie, talentontwikkeling en het leadership academy traject. - Diverse activiteiten ter bevordering van de sociaal emotionele ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid van de kinderen. Zoals: thema avonden, excursies, girls only avonden, debatteer wedstrijd, talentenshow. - Individuele coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, studie en studiekeuze. Welke dagen? - Maandag / Dinsdag / Woensdag en Donderdag - Op aanvraag is zondag ook een optie (met name voor leerlingen buiten Apeldoorn). Welke tijden? - Doordeweeks tussen 15:00 uur 18:00 uur (zondag vanaf 10:00 uur tot 15:00 uur). Waar? - Molenstraat 151 Apeldoorn. Hoeveel weken? - 33 weken per schooljaar.

2 Hoe zien de lessen er uit? - Aanmelding: Na aanmelding nodigen we u uit voor een intakegesprek (leerling en ouder/verzorger). Samen bespreken we hoeveel dagen huiswerkbegeleiding en welk traject het beste past. - Vervolgens stellen wij per leerling een persoonlijk mapje samen met de aanmelding / afspraken en de door ons geselecteerde huiswerkgroep en een opgeleide kinder/studiecoach. - Wanneer er extra begeleiding of coaching nodig blijkt te zijn zal de persoonlijke coach hierover contact opnemen met de ouders/verzorgers of met de mentor van school. - Elke middag zijn er tijdens de huiswerkbegeleiding alpha docenten aanwezig. Via een vast rooster zullen er ook beta docenten aanwezig zijn. Deze middagen zijn van te voren bekend en leerlingen die voornamelijk begeleiding nodig hebben voor beta vakken kunnen zich voor die middagen aanmelden voor extra bijlessen. - De huiswerkbegeleiding is alleen voor de gehele 3 uur per middag af te nemen. De tijden bestaan uit drie blokken van 50 minuten plus 10 minuten pauze. Binnenkomen of eerder weggaan is alleen mogelijk tijdens de pauzes. De aanvullende trainingen: - Voor de leerlingen die wat extra begeleiding kunnen gebruiken bieden wij de volgende aanvullende trainingen: Basis training Ik Leer Leren; brugklastraining; eindexamentraining; loopbaan oriëntatie en begeleiding (lob) training; profielwerkstuk/scriptie training. - Trainingen kunnen zowel in het begin van het schooljaar als pakket of afzonderlijk gekocht worden. Het trainingsrooster wordt in het begin van het schooljaar bekendgemaakt, maar zullen altijd in de middag tijdens de huiswerkbegeleidingstijden plaatsvinden. Er is per training een minimum van 3 en een maximum van 10 deelnemende leerlingen. Bij te weinig aanmelding voor een training zal de training geschorst worden. Wanneer nodig wordt het resterende bedrag teruggeboekt. Hoeveel kost het? - In het basispakket zit huiswerkbegeleiding (min. 2 middagen), studie coaching en diverse activiteiten, de kosten hiervoor zijn: o 2 dagen per week = 60 Euro per maand o 3 dagen per week = 85 Euro per maand o 4 dagen per week = 100 Euro per maand o Voor leerlingen die alleen op zondag komen is er een speciale prijs van 45 Euro per maand. - Een aanvullend pakket bevat altijd een basispakket aan huiswerkbegeleiding aangevuld met een of meerdere trainingen. Per gekozen training zal er 20 euro per maand aan kosten bijkomen. - De betalingen worden via automatische incasso gedaan en dienen vooraf aan de maand van afname worden betaald.de betaling dient uiterlijk op de 2 de dag van de betreffende maand

3 overgemaakt te zijn. Kas betaling is alleen mogelijk op afspraak en wanneer het gehele jaarbedrag in een keer betaald kan worden. - Elke leerling betaalt ook eenmalig 50 Euro aan materiaal en administratiekosten. - Uitschrijving is alleen mogelijk met een maand opzegtermijn, en dient vóór de 2 de van de maand via of schriftelijk te worden doorgegeven. Aanvullende trainingen bij huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Basis training Ik Leer Leren Tijdens de basis training leren leerlingen hoe zij makkelijker en efficiënter kunnen leren. Deze training geeft een leerling inzicht in zijn of haar eigen manier van leren, hoe het (huis)werk zo te plannen en organiseren dat het makkelijker en leuker wordt om te doen, en om zich beter op het werk te kunnen concentreren. Het is een training waarbij leerlingen worden uitgedaagd hun talenten in te zetten en hun (leer) potentie ten volste te benutten. Voor elke leerling in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar die wil leren hoe slimmer te leren. De training loopt over het gehele schooljaar en bestaat uit 5 modules van elk 3 bijeenkomsten van 1 uur. We werken met kleine groepen van minimaal 3 tot maximaal 10 leerlingen zodat er voldoende ruimte is om elke leerling persoonlijke aandacht en de benodigde coaching te kunnen geven. Bij de training vindt een regelmatige terugkoppeling plaats met de eigen coach en de huiswerkbegeleiders. Elke module heeft een eigen thema. Thema s De thema s die per module behandeld worden zijn: 1) Het ontdekken van jouw eigen leermanier, leerstijl en talenten zijn om vervolgens te leren deze optimaal in te zetten tijdens het leren. 2) Jouw mindset te bepalen (hoe helpen jouw gedachten je bij het leren?) en te leren deze aan te passen aan de situatie zodat jij ontspannen aan het werk kunt. 3) Motivatie: we gaan leren hoe je door doelgericht te gaan werken weet waarvoor school en het maken / leren van huiswerk ook nuttig is voor jou. Want dan pas is leren echt leuk! 4) Te leren je huiswerk efficiënt te plannen en te organiseren. 5) Te leren hoe je te concentreren en jouw aandacht te houden bij je huiswerk.

4 Brugklastraining Tijdens de brugklastraining gaan we leerlingen stap voor stap de overstap van Basis Onderwijs naar Voortgezet Onderwijs begeleiden. Ze leren omgaan met nieuwe vakken, leren plannen en organiseren en hoe huiswerk te maken, we geven tips en trucs voor het inschatten van tijd en inspanningen voor toetsen en de leerlingen krijgen inzicht in hun eigen effectiefste manier van leren op het gebied van lesstof, talen en symboliek. Deze training is speciaal ontwikkeld voor leerlingen in de brugklas van elke vorm van het voortgezet onderwijs. De training loopt over het gehele schooljaar en bestaat uit 2 sessies per maand, elk van 1 uur. ruimte is om aandacht te besteden aan de individuele situatie en behoeften van elke leerling. Tijdens de bijeenkomsten behandelen we op een interactieve manier de thema s die spelen bij de overgang naar en het eigen maken van de manier van werken op het Voortgezet Onderwijs. De begeleiding van de training zal zowel coachend als trainend zijn. De combinatie van coaching en training geeft de leerlingen de ruimte om zelf situaties/problemen in te brengen en vervolgens dat wat zij leren direct, onder begeleiding, op een eigen manier uit te kunnen proberen en aan te passen. Bij de training vindt een regelmatige terugkoppeling plaats met de eigen coach en de huiswerkbegeleiders. Thema s De thema s die over het gehele jaar behandeld worden zijn: 1) Wat is leren eigenlijk en wat is het verschil tussen Basis Onderwijs en Voortgezet Onderwijs? Wat merk jij daarvan? 2) Overzicht creëren met tips en inzicht met betrekking tot organiseren en plannen van huiswerk. 3) Het leren onderscheiden van hoofd en bijzaken, bij te leren lesstof maar ook bij de voorbereiding van overhoringen en toetsen. 4) Het leren inschatten van inspanningen en verwachtingen bij verschillende vakken en docenten. 5) Hoe helpen jouw gedachten je bij het leren? En hoe kun je jouw gedachten zo aanpassen aan de situatie zodat jij ontspannen en met energie aan het werk kunt? 6) We gaan leren hoe je door doelgericht te gaan werken weet waarvoor school en het maken / leren van huiswerk ook nuttig is voor jou! 7) Te leren hoe je jouw aandacht bij de les en bij jouw huiswerk kunt houden. 8) Thema s en situaties die door de leerlingen zelf worden aangedragen.

5 Intensieve eindexamentraining Tijdens de examentraining gaan we intensief voorbereiden op de eindexamens. De training bestaat deels uit coaching van de leerlingen op het gebied van mentale voorbereiding (concentratie, faalangst reductie, ontspanning, verwachtingen etc.) en deels uit inhoudelijke training / bijles. Wij kiezen er voor om met deze training al vroeg in het eindexamenjaar te starten zodat wij maximaal kunnen inspelen op de behoeften van de leerlingen. Wij proberen de training zoveel mogelijk op maat samen te stellen. Eindexamenkandidaten van elke vorm van het voortgezet onderwijs en MBO. De training start enkele weken na het begin van het schooljaar en gaat door t/m de eindexamens. De training bestaat uit 2 sessies per maand elk 1 uur. We gaan er natuurlijk niet van uit dat er na onze intensieve examentraining een herkansing nodig is maar mocht dit toch het geval zijn dan bieden wij, in overleg, een gratis vervolgtraject aan na de eindexamen periode. ruimte is om aandacht te besteden aan de individuele situatie en behoeften van elke leerling. Bij de training vindt een regelmatige terugkoppeling plaats met de eigen coach en de huiswerkbegeleiders. Thema s o.a. 1) Inhoudelijke training bestaat uit bijles in die vakken die extra aandacht vragen. Oefening en begeleiding met proefexamens, tips en trucs om de stof eerder onder de knie te krijgen. 2) Mentale begeleiding en coaching op het gebied van concentratie, faalangst reductie, stress, planning en organisatie van voorbereiding en tijdens de examens. 3) Begeleiding en coaching op maat afhankelijk van waar de behoeften liggen van de leerling(en). Intensieve Profielwerkstuk / Scriptie training Tijdens de profielwerkstuk en scriptie training gaan we actief aan de slag met het stap voor stap opstellen en schrijven van een goed werkstuk/scriptie. We leren de leerlingen hoe ze dat ene grote project kunnen onderverdelen in behapbare overzichtelijke stukjes. We geven tips en truckjes voor het formuleren van goede onderzoeksvragen, het creëren van een heldere en complete opzet en inhoud. En we begeleiden de leerlingen tot het aan elkaar schrijven van de gehele scriptie. Voor leerlingen van het VO en MBO die nu of in de nabije toekomst een profielwerkstuk of scriptie moeten schrijven (het is, in overleg, ook mogelijk voor HBO of WO studenten zich aan te melden voor deze training). De training loopt over het gehele schooljaar en bestaat uit 2 sessies per maand, elk van 1 uur. ruimte is om aandacht te besteden aan de individuele situatie en behoeften van elke leerling.

6 Tijdens de bijeenkomsten besteden we veel aandacht aan de voorwaarden waaraan een goed werkstuk/scriptie moet voldoen. We maken samen een stappenplan en het is uiteindelijk onze insteek om met de begeleiding en aansturing tijdens de training de leerlingen genoeg handvatten en structuur aan te reiken zodat zij na het afronden van de training het werkstuk / de scriptie hebben afgeschreven en vervolgens zelf in staat zijn een volgend werkstuk of scriptie zelfstandig te kunnen schrijven. De begeleiding van de training zal zowel coachend als trainend zijn. De combinatie van coaching en training geeft de leerlingen de ruimte om zelf situaties/problemen in te brengen. Bij de training vindt een regelmatige terugkoppeling plaats met de eigen coach en de huiswerkbegeleiders. Profielkeuze en Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding (LOB) traject Deze training is speciaal ontwikkeld om leerlingen te begeleiden die moeite hebben een keuze te maken in de richting die zij binnen hun huidige opleiding of vervolgopleiding op willen gaan. We beginnen met studiekeuze coaching waarbij we inzicht krijgen in de verschillende talenten, vaardigheden en interesses van elke leerling. Vervolgens krijgen de leerlingen, onder onze intensieve begeleiding, profielkeuze, opleidingskeuze en beroepskeuze testen welke we vervolgens gezamenlijk doornemen. Parallel aan deze training organiseren wij meerdere beroepsoriëntatie bijeenkomsten welke voor de leerlingen van deze training gratis toegankelijk zijn. Voor alle leerlingen van het VO en MBO die tijdens en aan het einde of na hun studie een profiel / studiekeuze moeten maken en daar graag in begeleid willen worden (het is, in overleg, ook mogelijk voor HBO of WO studenten zich aan te melden voor deze training). Deze training is ook individueel of op maat te krijgen aan de hand van gerichte studiekeuze coaching. De training loopt over het gehele schooljaar en bestaat uit 2 sessies per maand, elk van 1 uur. ruimte is om aandacht te besteden aan de individuele situatie en behoeften van elke leerling. Tijdens de bijeenkomsten besteden we veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van elke leerling. De testen die de leerlingen tijdens deze training zullen maken zijn door externe professionele organisaties opgesteld. De begeleiding van de training zal zowel coachend als trainend zijn. De combinatie van coaching en training geeft de leerlingen de ruimte om zelf situaties/problemen in te brengen. Bij de training vindt een regelmatige terugkoppeling plaats met de eigen coach en de huiswerkbegeleiders.

Over het Vecht-College

Over het Vecht-College Over het Vecht-College Het Vecht-College is een particuliere middelbare school voor mavo, havo en vwo. Wij bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs, gericht op de individuele behoeften en talenten van kinderen.

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Gepersonaliseerd leren met Kunskapsskolan. Bellingwolde

Hartelijk welkom! Gepersonaliseerd leren met Kunskapsskolan. Bellingwolde Hartelijk welkom! Gepersonaliseerd leren met Kunskapsskolan Programma Waarom kiest u de voorlichting Kunskapsskolan? Achtergrond bij ons onderwijs Werkwijze Beoordelingen Ervaringen Factsheet: Zweeds onderwijs

Nadere informatie

Leerlingbegeleiding. WARTBURG COLLEGE locatie Revius

Leerlingbegeleiding. WARTBURG COLLEGE locatie Revius Leerlingbegeleiding WARTBURG COLLEGE locatie Revius 2 Inhoudsopgave 1 Mentor en juniormentor 2 Dyslexiebegeleiding 3 Huiswerkbegeleiding 4 De vertrouwenspersonen 5 Psycholoog/orthopedagoog 6 Zorgadviesteam

Nadere informatie

Leerlingbegeleiding. WARTBURG COLLEGE locatie Revius

Leerlingbegeleiding. WARTBURG COLLEGE locatie Revius Leerlingbegeleiding WARTBURG COLLEGE locatie Revius Inhoudsopgave 1 Mentor en juniormentor 2 Dyslexiebegeleiding 3 Huiswerkbegeleiding 4 De vertrouwenspersonen 5 Psycholoog/orthopedagoog 6 Zorgadviesteam

Nadere informatie

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal Examentrainingen 2013 Alle informatie op een rij Bijles Maas en Waal Inhoudsopgave Wat is een examentraining?... 3 Informatieavond voor examenkandidaten... 4 Studiebegeleiding voor examenkandidaten...

Nadere informatie

Groot in kleinschaligheid

Groot in kleinschaligheid Groot in kleinschaligheid Over het Vecht-College Veel succes en plezier dit schooljaar! Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding op maat, haalt het Vecht-College het beste in elke leerling naar

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. Leuk. Leerzaam. LeerBuddy.

INFORMATIEPAKKET. Leuk. Leerzaam. LeerBuddy. INFORMATIEPAKKET Leuk. Leerzaam. LeerBuddy. INHOUDSOPGAVE 3 Hoe werkt het nou eigenlijk? 8 Onze tarieven 4 Over LeerBuddy 9 Doet LeerBuddy meer dan alleen bijles? 5 Bijles, Huiswerkbegeleiding, Examentraing

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers INHOUD Inleiding 3 Doel en werkwijze van de huiswerkklas 4 Doelgroep 5 Inschrijving en plaatsing 6 Afspraken in de huiswerkklas

Nadere informatie

Zie je nou wel dat ik het tóch kan!

Zie je nou wel dat ik het tóch kan! Quote leerling: Zie je nou wel dat ik het tóch kan! Uit meerdere onderzoeken blijkt dat op de scholen in Nederland relatief veel leerlingen blijven zitten. In 2012 besloten de VO-raad en CNV Onderwijs

Nadere informatie

Voorwaarden huiswerkbegeleiding

Voorwaarden huiswerkbegeleiding Voorwaarden huiswerkbegeleiding Huiswerkbegeleiding voortgezet onderwijs/studenten Het is mogelijk om bij de BijlesAcademie huiswerkbegeleiding te krijgen. Huiswerkbegeleiding wordt door de weeks aangeboden

Nadere informatie

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar Groot in kleinschaligheid vecht-college.nl Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad Alexandra Bots, 17 jaar Veel succes en plezier dit schooljaar! Kies voor het Vecht-College Met persoonlijke

Nadere informatie

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar Groot in kleinschaligheid vecht-college.nl Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad Alexandra Bots, 17 jaar Kies voor het Vecht-College Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding

Nadere informatie

Tiener College

Tiener College Tiener College 2012-2013 Leren met kracht en passie Klaar voor de start Vanaf schooljaar 2012-2013 kun je kiezen voor het Tiener College in Gorinchem. We bieden een programmalijn voor leerlingen van 10-14

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

TOPklas GOED VOORBEREID NAAR EEN BEROEPS- OPLEIDING REA COLLEGE MAAKT ER WERK VAN

TOPklas GOED VOORBEREID NAAR EEN BEROEPS- OPLEIDING REA COLLEGE MAAKT ER WERK VAN TOPklas GOED VOORBEREID NAAR EEN BEROEPS- OPLEIDING REA COLLEGE MAAKT ER WERK VAN Ben je uitgeleerd op het (speciaal) voortgezet onderwijs of loop je vast op het MBO? Wil je graag een volgende stap zetten

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

NTERVIEW. In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze. Doen waar je goed in bent

NTERVIEW. In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze. Doen waar je goed in bent NTERVIEW In Bedrijf.Bite Coaching, loopbaan & studiekeuze Doen waar je goed in bent Ieder mens moet regelmatig keuzes maken. Dat begint al met de keuze voor een bepaalde school, een studie of een opleiding.

Nadere informatie

Doorstroomdossier. 4 mavo > 4 havo

Doorstroomdossier. 4 mavo > 4 havo Doorstroomdossier 4 mavo > 4 havo Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op Markenhage. De overstap naar het havo is echter niet gemakkelijk.

Nadere informatie

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat.

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat. SLIM LEREN Plus school met intensieve begeleiding op maat. Over Roekhorst Wij zijn een particuliere middelbare school. We bieden kwaliteitsonderwijs op alle niveaus met een duidelijke identiteit. Modern

Nadere informatie

De praktijk. voor jou

De praktijk. voor jou De praktijk voor jou Voorlichting 2 Vragen over o.a. procedure aanmelding ruimte voor Koers Wat is het grootste verschil met het gewone VO? Jij bent meer de baas over jouw leren. Mag ik dan helemaal zelf

Nadere informatie

DOEL Studenten tijdens de opleiding extra ondersteunen om uiteindelijk te kunnen diplomeren.

DOEL Studenten tijdens de opleiding extra ondersteunen om uiteindelijk te kunnen diplomeren. ONDERSTEUNINGSRUIMTE DOEL Studenten tijdens de opleiding extra ondersteunen om uiteindelijk te kunnen diplomeren. SCHOOLSOORT MBO alle niveau s AANPAK Individuele aanpak en groepsaanpak CONTACTSCHOOL Summa

Nadere informatie

Nieuwsbrief Reviuslyceum

Nieuwsbrief Reviuslyceum Nieuwsbrief Reviuslyceum jaargang 12 nr 1 augustus 2016 VOORAF Na een periode van rust zijn afgelopen dinsdag met een soepele start de lessen weer begonnen. In de zomervakantie is het jaarrooster opgesteld.

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Functieprofiel begeleider

Functieprofiel begeleider Functieprofiel begeleider Inhoudsopgave Lyceo huiswerkbegeleiding 3 Functie 3 Plek in de organisatie 4 Wat doet de begeleider? 4 Welke verantwoordelijkheden heb je als begeleider? 4 Jouw aanspreekpunten

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

Toelatingscode Havo. Van Mavo 4 naar Havo 4

Toelatingscode Havo. Van Mavo 4 naar Havo 4 Toelatingscode Havo Van Mavo 4 naar Havo 4 2015-2016 1 Toelatingscode Havo Amersfoort, september 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Voor u/je ligt de toelatingscode Havo zoals wij gebruiken

Nadere informatie

Doe mee met Mentoren op Zuid

Doe mee met Mentoren op Zuid Doe mee met Mentoren op Zuid Extra mentor- en coachingervaring opdoen? Cursusjaar 2014-2015 1 Mentoren op Zuid 2605 (incl. Honoursprogramma).indd 1 26-5-2014 11:47:20 Kom naar de voorlichting op vrijdag

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar HAVO-4 met een Mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het Mavodiploma door te stromen naar Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

Voortgezet Onderwijs in Veghel. praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X

Voortgezet Onderwijs in Veghel. praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X OPEN DAG 4 FEBRUARI Voortgezet Onderwijs in Veghel praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X mavo X havo vwo X X Wat is vmbo? Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs Kernwaarden Fioretti College

Nadere informatie

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas

1e klas: met vrienden en vriendinnen van de basisschool in één klas 1 mavo Intro Deze brochure geeft u informatie over de vmbo-theoretische leerweg op hethml: de mavo. Met vragen kunt u terecht bij de afdelingsleider bovenbouw mavo, Thomas ter Hart. 1e klas: met vrienden

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Vechtdal College Dedemsvaart

Huiswerkbeleid Vechtdal College Dedemsvaart Huiswerkbeleid Vechtdal College Dedemsvaart Datum vaststelling: 28 september 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 1. Huiswerkbegeleiding voor meerdere leerlingen (huiswerkgroep)... 3 1a.

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Samen zorgen we ervoor dat je slaagt!

Samen zorgen we ervoor dat je slaagt! Eindhoven Maastricht Samen zorgen we ervoor dat je slaagt! Particuliere middelbare school voor mavo, havo en vwo. Regulier traject van brugklas tot eindexamen Versneld traject laatste twee schooljaren

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo

christelijke school voor mavo-havo christelijke school voor mavo-havo Jij kiest, leert en ervaart Coaching: wie ben je, wat kan je, wat wil je? Wij helpen leerlingen hun eigen koers te bepalen Your Hours: extra ondersteuning, verbreding

Nadere informatie

Plannen en zelfstandig werken

Plannen en zelfstandig werken Studievaardigheden Plannen en zelfstandig werken di 1 2 3 4! Plannen en zelfstandig werken? Wat kun je al? Gebruik je agenda Stappenplan voor je profielwerkstuk Uitsmijter 1 Plannen en zelfstandig werken?

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo sport & bewegend leren maatwerk joúw top behalen groeien als mens keuzevrijheid een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo open dagen woensdag 16 januari 14:00-17:00

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?! Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! 22 Schitteren in Zijn licht Het Greijdanus is een gereformeerde school. We geloven in de God van de Bijbel. We geloven dat God van ons vraagt

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond voor havo-5

Welkom op de informatieavond voor havo-5 Kandinsky College informatie-avond havo-5 Welkom op de informatieavond voor havo-5 Ineke van der Meijden Afdelingsleider bovenbouw havo Kandinsky College informatie-avond havo-5 Programma vanavond Het

Nadere informatie

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel

Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Studiekeuzebegeleiding bij Intermijn Individueel Ontdek welke studie écht bij je past Intermijn is een studiekeuzeorganisatie met een duidelijke visie als het gaat om kiezen: kiezen moet je leren. Een

Nadere informatie

voor het hoger beroepsonderwijs

voor het hoger beroepsonderwijs voor het hoger beroepsonderwijs Peer Support betekent systematische en structurele begeleiding van een jongerejaars student door een ouderejaars. Peer Support is een internationaal erkend programma dat

Nadere informatie

Functieprofiel huiswerkbegeleider

Functieprofiel huiswerkbegeleider Functieprofiel huiswerkbegeleider Doel van de Functie: Als Huiswerkbegeleider bij Stichting De Onderwijskamer begeleid je leerlingen/ studenten met hun huiswerk met als doel te komen tot (structureel)

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar havo-4 met een mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het mavodiploma 1 door te stromen naar Havo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

LEERPROBLEMEN KIND/JONGERE

LEERPROBLEMEN KIND/JONGERE Training - Begeleiding - Coaching LEERPROBLEMEN KIND/JONGERE TIJDELIJKE ONDERSTEUNING BIJ SCHOOLVAKKEN MATRIXCOACHING BIJ LEER- EN EMOTIONELE PROBLEMEN HERKENT U DIT? Heeft uw kind moeite met een of meerdere

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Begeleiding bij faalangst

Begeleiding bij faalangst Begeleiding bij faalangst Begeleidingsvormen Vanaf schooljaar 2015-2016 geeft de Stichtse Vrije School de cursus Zelfvertrouwen. Deze cursus is gericht op de omgang met stressvolle situaties rondom school

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2014-2015 Trinitas College Locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo INHOUD

Nadere informatie

maakt meedoen mogelijk Workshop Wennen aan de brugklas 2014

maakt meedoen mogelijk Workshop Wennen aan de brugklas 2014 maakt meedoen mogelijk Workshop Wennen aan de brugklas 2014 Voorstellen Elly van Vliet Consulent MEE ZK Cursusleider Coördinator autisme netwerken convenant autisme Kennemerland en Amstelland en Meerlanden

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar havo-4 met een mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het mavodiploma 1 Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. door te stromen naar De overstap

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

K e r n v i s i e m e t h o d e

K e r n v i s i e m e t h o d e Kinderen met leerproblemen werkelijk kunnen helpen Leerkrachten en kinderhulpverleners hebben er dagelijks mee te maken. Leerlingen die na grondige uitleg, extra persoonlijke aandacht en grote inspanningen

Nadere informatie

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo

Krakeelpolderweg. vmbo bb. vmbo kb. vmbo gl/tl. met en zonder lwoo Krakeelpolderweg vmbo bb vmbo kb vmbo gl/tl met en zonder lwoo Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg Krakeelpolderweg open dag zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School in bedrijf Ouders en leerlingen kunnen

Nadere informatie

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG Begeleiding en Zorg op Het Nieuwe Eemland Begeleiding en Zorg op school kan van alles inhouden: iemand met wie je praat als je gepest

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs

INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs GROEP 8 2017/2018 16-10-2017 Groep 8 2017/2018 1 DOEL VAN DEZE INFORMATIE-AVOND. Procedure komende jaar Algemene informatie m.b.t. voortgezet onderwijs Verwijzing naar

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN - 1 HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding. Programma Oudercursus VO. Bijeenkomst 1

Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding. Programma Oudercursus VO. Bijeenkomst 1 Oudercursus: Mijn kind op het voortgezet onderwijs, wat nu? Docenten handleiding Programma Oudercursus VO Bijeenkomst 1 - Naar het VO, wat verandert er allemaal voor kind en ouder? - Wederzijdse verwachtingen

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

topklas randstad. human forward.

topklas randstad. human forward. topklas randstad. human forward. traineeship voor ondernemende docenten. Je bent docent, net afgestudeerd of juist ervaren. Je bent een ondernemend type. En je vindt het werken met leerlingen geweldig.

Nadere informatie

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL ANTONIUSMAVO XL IS DE NIEUWE MAVO-VESTIGING VAN HET ANTONIUSCOLLEGE. DE SCHOOL IS SPECIAAL VOOR JOU ALS JE EEN KADER/ MAVO, MAVO OF MAVO/ HAVO-ADVIES HEBT. JE KUNT KIEZEN VOOR EEN PERSOONLIJKE MBO-ROUTE

Nadere informatie

Handout!workshop!huiswerk!!

Handout!workshop!huiswerk!! Handoutworkshophuiswerk SpectrumBrabant Huiswerkinstiuut Psychologenpraktijk Schoolbegeleidingsdienst CentrumAutisme&ADHD www.spectrumbrabant.nl info@spectrumbrabant.nl 23#02#15' HUISWERK. Help Of niet

Nadere informatie

ZORGPLAN AOC TERRA ASSEN 2012-2013

ZORGPLAN AOC TERRA ASSEN 2012-2013 ZORGPLAN AOC TERRA ASSEN 2012-2013 Versie: Vensters voor Verantwoording en Schoolkompas, januari 2013 Overzicht Leerlingbegeleiding AOC Terra Assen Mentor De mentor is de eerste persoon om alles aan te

Nadere informatie

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE IN 3 STAPPEN 1 2 3 NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE HOE KIES JE JOUW STUDIE? Halverwege de middelbare school ga je nadenken over je vervolgstudie. Het is belangrijk dat je daar op tijd mee begint. Want: hoe beter

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave

Inleiding. Inhoudsopgave Inleiding Soms heeft een kind extra zorg nodig om beter te kunnen functioneren op de middelbare school. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Wat die reden ook is, wij willen er graag voor zorgen dat

Nadere informatie

Sterk LOB in havo en vwo belang en urgentie actuele beleidsontwikkelingen

Sterk LOB in havo en vwo belang en urgentie actuele beleidsontwikkelingen Sterk LOB in havo en vwo belang en urgentie actuele beleidsontwikkelingen Masterclass LOB in havo/vwo 29 november 2012 Janina van Hees en Karen Oostvogel Programma Korte introductie project Stimulering

Nadere informatie

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2014-2015 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie eventueel

Nadere informatie

DOEL van de WORKSHOP. KIESKEURIG 3 jaar OPDRACHT. Hoe KIESKEURIG bent u geweest bij het kiezen van deze workshop? 13-11-2014

DOEL van de WORKSHOP. KIESKEURIG 3 jaar OPDRACHT. Hoe KIESKEURIG bent u geweest bij het kiezen van deze workshop? 13-11-2014 KIESKEURIG 3 jaar Ondersteuning bij het kiezen van een vervolgopleiding voor middelbare scholieren HAVO en VWO November 2014 Eveline Hartman RSG Wolfsbos Hoogeveen Franca Hiddink Lectoraat rehabilitatie

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door mevr. Koster MBO nog niet genoeg / wat

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op het Picasso Lyceum. De overstap naar het havo is echter

Nadere informatie

INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR Verken VEURS Voorburg in 12 stappen

INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR Verken VEURS Voorburg in 12 stappen INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR 2019 2020 Verken VEURS Voorburg in 12 stappen OP ZOEK NAAR EEN VMBO-SCHOOL? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Wil je vooral praktisch bezig zijn of houd je ook van theorie?

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Voortgezet Onderwijs in Veghel. praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X

Voortgezet Onderwijs in Veghel. praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X OPEN DAG 3 FEBRUARI Voortgezet Onderwijs in Veghel praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X mavo X havo vwo X X Wat is vmbo? Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs Kernwaarden Fioretti College

Nadere informatie

informatiebrochure Faalangstreductie training (frt) Examenvreesreductie training (evt) Sociale vaardigheid training (sova)

informatiebrochure Faalangstreductie training (frt) Examenvreesreductie training (evt) Sociale vaardigheid training (sova) informatiebrochure Faalangstreductie training (frt) Examenvreesreductie training (evt) Sociale vaardigheid training (sova) Faalangstreductie training (frt) Wat is faalangst? Het zal je maar gebeuren..

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business: Medewerker Marketing & Communicatie Medewerker Evenementenorganisatie Nijmegen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff

Nadere informatie

BROCHURE TIENER COLLEGE

BROCHURE TIENER COLLEGE BROCHURE TIENER COLLEGE School is niet een voorbereiding op het leven, maar is het leven zelf. John Dewey loopbaan wilt vervolgen. Door het werken met een speciaal voor jou samengesteld programma willen

Nadere informatie

Elde College. Elke dag Een uitdaging

Elde College. Elke dag Een uitdaging Elde College Elke dag Een uitdaging VMBO Theoretisch Kader VMBO Kader- Basisberoeps Denny Arians Teamleider Onderbouw VMBO Keuze voor een schooltype De basisschool zegt : Theoretische leerweg En dan? U

Nadere informatie

Welkom. Vo o r l i c h t i n g o u d e r s b a s i s s c h o o l J a n u a r i Bewust, Betrokken, Berechja

Welkom. Vo o r l i c h t i n g o u d e r s b a s i s s c h o o l J a n u a r i Bewust, Betrokken, Berechja Welkom Vo o r l i c h t i n g o u d e r s b a s i s s c h o o l J a n u a r i 2 0 1 6 Bewust, Betrokken, Berechja Programma Opening: dhr. J. Frankema, directeur Presentatie: dhr. J. Schaak, teamleider

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

PROFIELKEUZE (T)VWO 3. Dinsdag 31 januari 2017

PROFIELKEUZE (T)VWO 3. Dinsdag 31 januari 2017 PROFIELKEUZE (T)VWO 3 Dinsdag 31 januari 2017 PROGRAMMA Uitleg profielen Uitleg nieuwe vakken Proces tot profielkeuze Vervolgopleidingen 7-2-2017 2 4 PROFIELEN Natuur / Techniek Natuur / Gezondheid Economie

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma

Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Doorstromen naar 4 havo met een mavodiploma Een leerling kan de keuze maken om na het behalen van het mavodiploma door te stromen naar 4 havo op het Picasso Lyceum. De overstap naar het havo is echter

Nadere informatie

YoungWorks. weet wat jongeren beweegt. & leerconcepten

YoungWorks. weet wat jongeren beweegt. & leerconcepten YoungWorks Academy weet wat jongeren beweegt ONderwijs & leerconcepten InhoudsOpgave 5 YoungWorks Academy, onderwijs en leerconcepten 9 Thema s & Lezingen en presentaties 10 Workshops en trainingen 12

Nadere informatie

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL Kom naar het groene lyceum WWW.GROENEWELLE.NL SCHOOLJAAR 15/16 DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO Ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene omgeving. Dat is Het Groene Lyceum van De Groene Welle.

Nadere informatie

Introductie. In deze nieuwsbrief. Agenda 2012

Introductie. In deze nieuwsbrief. Agenda 2012 In deze nieuwsbrief 1 Introductie 2 Woord van de Teamleider 3 Aankondiging opening nieuwe kantoor 4 Evaluatie Startdag SK1op1 5 Het VHTO Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door: Introductie Beste

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie