Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze."

Transcriptie

1 MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken. Er zullen de komende maanden diverse activiteiten zijn waarmee we dit keuzeproces zo goed mogelijk willen begeleiden. Lees verder.. De uitslag van de Richting Wijzer biedt handvatten waarmee de leerling beter in staat is om een keuze te maken. Het laat zien waar interesses liggen, wat de leerling bezighoudt en waar de leerling enthousiast over is. De Richting Wijzer zal tijdens een mentorgesprek besproken worden en is beschikbaar via de portal. Wanneer de test afgenomen is kunt u de uitslag dus samen met uw kind bekijken. De leerlingen gaan tijdens de mentor les aan het werk met de digitale lesmethode Keuzeweb. De leerlingen krijgen opdrachten die in het teken van de profielkeuze staan. Keuzeweb is beschikbaar via de site instellingen, bedrijven, oud- leerlingen en natuurlijk de ouders. U kunt zich als ouder op de volgende manier registreren: Ga naar: Druk op de knop Inloggen (bovenaan). Het registreren begint aan de rechterkant, bij Ik ben een... (ouder/verzorger). In januari komt het document de Kieswijzer online. In dit document vindt u informatie over de overgang van de onderbouw naar de bovenbouw. Per vak wordt aangegeven wat je in de bovenbouw kunt verwachten. Waar wordt aan gewerkt en hoe ziet de voorbereiding op het examen eruit. Verder vind je er informatie over de keuzemogelijkheden en doorstroom naar de HAVO. Tijdens de mentor les wordt de inhoud van de Kieswijzer met de leerlingen besproken. Natuurlijk zullen de vakdocenten informatie geven over de overgang van onderbouw naar bovenbouw wat betreft hun vak. Daarnaast zullen we studenten en docenten van het MBO uitnodigen om leerlingen te informeren over de profielen. Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. Op 20 maart staat er een meeloop dag gepland. Leerlingen maken, indien mogelijk, een werkdag van een ouder/ kennis/ buurman of familielid mee. Tijdens de mentor les wordt de meeloop dag besproken en voorbereid.

2 De definitieve keuze voor de profiel - en vakkenpakketkeuze is op maandag 9.april. MAVO 3 vakkenpakketkeuze Dit schooljaar zullen de leerlingen het vakkenpakket kiezen waarmee zij examen willen gaan doen. De definitieve vakkenpakket keuze staat gepland op dinsdag 8 mei. In klas 3 zijn er een aantal activiteiten waarmee we het keuzeproces zo goed mogelijk willen begeleiden. Lees verder.. Het volgende staat dit schooljaar o.a op het programma. Begin december zal de Studiemeter test worden afgenomen. De uitslag van de test geeft suggesties voor opleidingen. Voor de leerlingen van de MAVO zijn dat MBO opleidingen en indien doorstroom naar de HAVO gewenst is kunnen dat ook HBO opleidingen zijn. De uitslag geeft houvast bij het maken van de vakkenpakket en profiel keuze. Ook kan er met deze suggesties gerichter bekeken worden naar welke open dag je wilt gaan. Het advies voor mavoleerlingen is om reeds in klas 3 open dagen te bezoeken. De leerlingen zijn gestart met de digitale lesmethode Keuzeweb. De opdrachten staan in het teken van de vakkenpakket en de profielkeuze. Keuzeweb is beschikbaar via de site instellingen, bedrijven, oud- leerlingen en natuurlijk de ouders. Als ouder kunt u zich op de volgende manier registreren: Ga naar Druk op de knop Inloggen (bovenaan). Het registreren begint aan de rechterkant, bij Ik ben een... (ouder/verzorger). In maart zullen de leerlingen een advies van de vakdocenten krijgen. Is de keuze voor een vak verstandig of niet? Er wordt o.a gekeken naar capaciteit, inzet en tempo. Op 18 of 19 april gaan de leerlingen van klas 3 naar het mbo-college in Hilversum voor een Doedag. Leerlingen volgen les bij 2 verschillende opleidingen naar keuze. De exacte datum wordt nog bepaald. De definitieve vakkenpakketkeuze is op dinsdag 8 mei.

3 MAVO 4 keuze vervolgopleiding Het is een belangrijke periode voor leerlingen uit klas 4. Voor 1 april moet de keuze voor een vervolgopleiding bekend zijn. Wordt het de HAVO, een sprintopleiding op het MBO, een BOL opleiding of ga je voor een combinatie tussen werken en leren, de BBL? Met ingang van het schooljaar geldt de wet Toelatingsrecht. Lees verder.. De wet Toelatingsrecht betekent dat iedereen met een diploma van de middelbare school welkom is op een van de aangeboden MBO opleidingen. Het is de vooropleiding die bepaalt op welk niveau een leerling kan worden ingeschreven. Er zijn opleidingen waar nog aanvullende eisen gesteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dansopleiding waar je auditie voor moet doen. Maar ook Sport-, Veiligheid-, International Business of Sprintopleidingen. Het advies is om je zo vroeg mogelijk aan te melden voor een opleiding. In ieder geval voor 1 april. Hiermee voorkom je het risico dat een opleiding vol zit en je op een wachtlijst geplaatst wordt. Het op tijd aanmelden maakt dat de procedure voor het examen doorlopen is en de leerling weet waar die aan toe is. Het voorkomt onzekerheid en maakt dat de aandacht op het examen gericht kan worden. Aanmelden doe je via de website van de opleiding. Het betekent dat aangegeven wordt naar welke opleiding de interesse uitgaat. Nadat de gegevens zijn doorgegeven worden formulieren toegestuurd. Hierin wordt o.a gevraagd wordt naar de motivatie, eigenschappen, cijferlijst etc. HAVO 3 Profielkeuze Leerlingen van klas 3 HAVO zullen dit jaar een profiel kiezen voor de overgang naar HAVO 4. Er zijn een aantal activiteiten waarmee we het keuzeproces zo goed mogelijk willen ondersteunen. Lees verder. Begin december zal de Studiemeter test worden afgenomen. De uitslag van deze test geeft suggesties voor hbo-opleidingen in de richting waar de leerling heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn. Dit geeft houvast bij het maken van de vakkenpakket- en profiel keuze. Er kan ook gerichter bekeken worden welke open dag een leerling wil bezoeken. Tijdens de mentorles zullen de leerlingen met de digitale lesmethode Keuzeweb aan de slag gaan. De leerlingen krijgen opdrachten die in het teken van de vakkenpakketen de profielkeuze staan. Het is de bedoeling dat leerlingen op 5 maart een voorlopige profielkeuze maken. Keuzeweb is beschikbaar via de site instellingen, bedrijven, oud- leerlingen en natuurlijk de ouders.

4 Als ouder kunt u zich op de volgende manier registreren: Ga naar Druk op de knop Inloggen (bovenaan). Het registreren begint aan de rechterkant, bij Ik ben een... (ouder/verzorger). Dan zijn er nog een aantal activiteiten op het Alberdingk Thijm College waar leerlingen van het Aloysius aan deelnemen en voor worden uitgenodigd. Het betreft een voorlichting voor leerlingen over de profielen op donderdag 22 februari. Hierna volgt een informatieavond voor de ouders over de profielkeuze op dinsdag 13 maart. De week daarna, op 20 maart, is er een beroepenavond op het Alberdingk Thijm College voor leerlingen van het ATC en het Aloysius. Als ouder bent u van harte welkom. HAVO 4 LOB Loopbaan oriëntatie is een belangrijk aspect in de bovenbouw van de HAVO. Er wordt aandacht aan besteed in de mentor les of tijdens mentorgesprekken. Er zijn een aantal studie-keuzeactiviteiten voor de leerlingen. Lees meer Voor de bovenbouw leerlingen van het ALC is het verplicht om per jaar minimaal één open dag van een Hogeschool te bezoeken. Klik hier voor de open dagen van de grootste hogescholen voor de komende maanden (brief Open dagen HAVO 4). Leerlingen krijgen ruimte om naar open dagen en/ of meeloopdagen te gaan. Dit gaat in overleg met de afdelingsleider mevrouw Leutscher. Daarnaast zal er op 6 februari 2018 een voorlichtingsavond georganiseerd worden door 4strax. Deze avond vindt plaats op de hogeschool van Amsterdam (locatie Fraijlamaborg, Fraijlamaborg 133, 1102 CV Amsterdam- Zuidoost). Er zal gedurende vijf rondes van een half uur voorlichting worden gegeven door verschillende universitaire en hbo- studies. Na de voorlichting bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Leerlingen worden nader geïnformeerd over deze avond tijdens de mentorles. Inschrijven voor deze avond kan vanaf begin december via Op 17 april 2018 vindt er een oud- leerling avond plaats op het Alberdingk Thijm College. Oud- leerlingen van het ATC komen vertellen over de studie die zij gekozen hebben. De avond is bedoeld voor leerlingen uit klas 4 havo en 5 vwo van het ATC en het Aloysius. De leerlingen kunnen voor drie rondes kiezen. Informatie volgt te zijner tijd.

5 In HAVO 5 krijgen de leerlingen de mogelijkheid een studiekeuzetest te maken. Deze test kan leerlingen ondersteunen bij het vinden van een geschikte opleiding.

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Naam: Klas 3: Mentor: Vul in: 1e Profiel keuze: Eventueel 2e Profiel keuze: Vul ook de onderstaande gegevens zorgvuldig in. Dan kan bekeken worden of het gekozen

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Profiel- en vakkenpakketkeuze

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Profiel- en vakkenpakketkeuze KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2 Profiel- en vakkenpakketkeuze Onderwerpen Inrichting opleiding Mogelijkheden vervolgonderwijs Opties keuze leerjaar 3 Lentiz Dalton MAVO Tijdlijnen keuzeproces Hoe ziet onze

Nadere informatie

Sectorkeuze informatie-avond mavo 3. Dinsdag 22 september 2016

Sectorkeuze informatie-avond mavo 3. Dinsdag 22 september 2016 Sectorkeuze informatie-avond mavo 3 Dinsdag 22 september 2016 Ingrid Peters: MO middenbouw Camiel en Carlijn: Mentor mavo 3 Bram van Veghel: Decaan Voorstellen Inhoud 1. Onderwijssysteem in Nederland 2.

Nadere informatie

Vakkenpakket- en sectorkeuze

Vakkenpakket- en sectorkeuze Vakkenpakket- en sectorkeuze 3 MAVO 2015-2016 Daniël Kers, decaan Veluws College Twello 4 november 2015 Decaan De decaan in Twello: Dhr. Kers - Arc.kers@veluwscollege.nl - op woensdag aanwezig op school

Nadere informatie

LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding

LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding Na het Mavo Vervolgopleidingen 1. MBO 3/4 jaar HBO 3/4 jaar Niveau 3 / 4 2. Havo 2 jaar HBO 4 jaar Vakkenpakket keuze 6 / 7 examen vakken in de 4 e klas

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015 Ouderavond 3 Havo /3 Vwo Profielkeuze 12 februari 2015 Voorstellen Peter Legierse Teamleider Havo Mevr. Smit- van der Vaart (H3A) Dhr. Langendoen (H3B) Mevr. Griffioen (H3C) Mentoren Havo Clemens Bentlage

Nadere informatie

LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding

LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding Na het Mavo Vervolgopleidingen 1. MBO 3/4 jaar HBO 3/4 jaar Niveau 3 / 4 2. Havo 2 jaar HBO 4 jaar Vakkenpakket keuze 6 / 7 examen vakken in de 4 e klas

Nadere informatie

LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding

LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding LOB in Mavo 3 Loopbaan Oriëntatieen Begeleiding Na het Mavo Vervolgopleidingen 1. MBO 3/4 jaar HBO 3/4 jaar Niveau 3 / 4 2. Havo 2 jaar HBO 4 jaar Vakkenpakket keuze 6 / 7 examen vakken in de 4 e klas

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school

PENTA College CSG Hoogvliet. Keuze bovenbouw MAVO-business-school PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw MAVO-business-school Programma Welkom Afwezigheid dhr. de Groot en vervanging Bevordering van klas 2 naar klas 3 Bovenbouw Profiel- en vakkenkeuze Jouw keuze

Nadere informatie

Informatie-avond vervolgkeuze mavo. Donderdag 22 september 2016

Informatie-avond vervolgkeuze mavo. Donderdag 22 september 2016 Informatie-avond vervolgkeuze mavo Donderdag 22 september 2016 Voorstellen Lisa Akerboom & Linda Hens Mentor mavo 4 Ingrid Peters Manager onderwijs middebouw Bram van Veghel Decaan Inhoud 1. Gesprekken

Nadere informatie

Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO

Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO Ouders en kinderen bij elkaar zitten graag! Leerwegen Profielkeuze Vakkenpakket 7 maart 2018 Programma 20.00 Opening dhr. Keun, afdelingsleider JC2 20.10 20.30 20.35

Nadere informatie

Toelatingscode Havo. Van Mavo 4 naar Havo 4

Toelatingscode Havo. Van Mavo 4 naar Havo 4 Toelatingscode Havo Van Mavo 4 naar Havo 4 2015-2016 1 Toelatingscode Havo Amersfoort, september 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Voor u/je ligt de toelatingscode Havo zoals wij gebruiken

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

Mbo avond Minkema. Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces

Mbo avond Minkema. Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces Mbo avond Minkema Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces MBO-avond Minkema Voorstellen Doel en inhoud presentatie (verschillen vmbo-mbo, aanbieders, opleidingen, studiekeuzeproces, aanmelden etc.)

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND. 3e klas havo en vwo. Donderdag 15 januari 2015. Welkom!

VOORLICHTINGSAVOND. 3e klas havo en vwo. Donderdag 15 januari 2015. Welkom! VOORLICHTINGSAVOND 3e klas havo en vwo Donderdag 15 januari 2015 Welkom! Begeleiding profielkeuze 2014-2015 mentorlessen met profielkiezer (okt apr) decaaninfo: stencil 4 profielen (nov) Afname ILIAS-test

Nadere informatie

Welkom leerlingen en ouders M4. Informatieavond 2 oktober 2018

Welkom leerlingen en ouders M4. Informatieavond 2 oktober 2018 Welkom leerlingen en ouders M4 Informatieavond 2 oktober 2018 Decanaat Graaf Engelbrecht P. Hoogesteger 3 studiemogelijkheden ROC(MBO) HAVO entreeopleiding ROC of MBO Uitleg belangrijkste dingen BOL/BBL

Nadere informatie

Profielkeuze 4 MAVO

Profielkeuze 4 MAVO Profielkeuze 4 MAVO 2019-2020 2 Inleiding Kiezen in de derde klas. Vorig schooljaar heb je in de tweede klas de eerste keuze gemaakt in de richting van een profiel. Doordat de meeste vakken in de derde

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

PROGRAMMA. > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden. > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN

PROGRAMMA. > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden. > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN INFO - AVOND 4 VMBO PROGRAMMA > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN AANDACHT VOOR: > WERKEN OP TWEE FRONTEN Diploma halen

Nadere informatie

Decanaat. Decaan: Marbella Uhlenbeck lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO

Decanaat. Decaan: Marbella Uhlenbeck lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO Welkom!. Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaigne lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Communicatie in beeld Wat na het examen? 1. Werken

Nadere informatie

Decanaat informatie.

Decanaat informatie. Decanaat informatie. Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaigne lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Communicatie in beeld Wat na het examen?

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Driestar Lekkerkerk Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat

Nadere informatie

Informatie avond. Welkom ouders en leerlingen van klas 3 mavo

Informatie avond. Welkom ouders en leerlingen van klas 3 mavo Informatie avond Welkom ouders en leerlingen van klas 3 mavo Shasta Franken Decaan mavo s.franken@rsgslingerboslevant.nl Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdagochtend: Slingerbos Slingerbos Levant Per mail

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 2013-2014 Afdelingsleiders Decanen dhr. drs. G.C. Zijlstra (vwo) en dhr. R de Boef (havo) mw. E. de Neef en mw. drs. A.C.R.I. Govaarts Mentoren 3A mw. E.A.M. van Veen 3GA dhr.

Nadere informatie

Welkom ouders. Leerjaar 2 naar 3. Programma

Welkom ouders. Leerjaar 2 naar 3. Programma Welkom ouders Leerjaar naar Programma - Overgang naar, waar letten we op - Overgangsnormering - Route van naar - Keuze ondersteunende activiteiten - Succes bepalende factoren - Meer informatie Overgang

Nadere informatie

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO

KIESWIJZER 2015. Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO KIESWIJZER 2015 Laar & Berg STROOMKEUZE VWO EN MYP PROFIELKEUZE HAVO PROFIELKEUZE VWO INHOUD INLEIDING... 3 STROOMKEUZE V3 EN T3... 4 PROFIELKEUZE HAVO... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en 5... 6 Natuurprofielen

Nadere informatie

Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM

Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM Informatie avond klas 2 Kader / Mavo WELKOM Programma Decanaat (theater) Mentoraat (instructielokaal) Decanaat klas 2 K/M Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaignelyceum.nl Decaan voor Kader en

Nadere informatie

DeDecaan.net. DeDecaan.net. uw decanaat online. DeDecaan.net info@dedecaan.net 030 3200 324

DeDecaan.net. DeDecaan.net. uw decanaat online. DeDecaan.net info@dedecaan.net 030 3200 324 DeDecaan.net DeDecaan.net uw decanaat online Scholieren die een gegronde pakket- en studiekeuze maken. Dat is het doel van iedere decaan. DeDecaan.net ondersteunt u en uw leerlingen om dat doel te bereiken.

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo KIESWIJZER LAAR & BERG 2016-2017 Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Inhoud Inleiding... 3 Stroomkeuze vwo 3 en MYP 3... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen 2017-2018 Vakkenpakket TL 3 kiezen Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Het vmbo 3 Vakkenkeuze voor de 3 e klas vmbo-tl.4 De gevolgen van je keuze..5 Doorstroom van 4 vmbo -tl

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

MAVO-3 15 januari 2019

MAVO-3 15 januari 2019 Voorlichting MAVO-3 15 januari 2019 Doorstroming binnen VMBO Het diploma omvat tenminste: 6 AVO-vakken evt. 7 De MAVO geeft alle doorstroomrechten! HAVO MBO Sectoren/Profielen Er zijn 4 sectoren/profielen:

Nadere informatie

LOB op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat.

LOB op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat. LOB op het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat. Ik weet al wat ik word mezelf! Ouders zien vaak iets bijzonders in hun kinderen. Ze hebben gelijk, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Waar staat LOB voor in

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door mevr. Koster MBO nog niet genoeg / wat

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond 3 havo 10 september 2015

Welkom. Ouderavond 3 havo 10 september 2015 Welkom Ouderavond 3 havo 10 september 2015 Voorstellen - Conrector havo Jan Beesems - H3A John van de Sanden - H3B Maaike van der Bruggen - Decaan Luc Rongen - Coördinator 2-3 havo Cobine Ramaekers Programma

Nadere informatie

Ouderavond profielkeuze havo

Ouderavond profielkeuze havo Ouderavond profielkeuze havo Maandag 31 oktober 2016 19.00 uur 19.45 uur I. Hover, decaan Sint-Janscollege LOB Loopbaanoriëntatie- en begeleiding Decaan Start profielkeuze leerjaar 3 studiekeuze eindexamenjaar

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door dhr. v/der Belt MBO nog niet genoeg /

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND JN3HV

INFORMATIEAVOND JN3HV Programma deel 1: profielkeuze (plenair) deel 2: mentor (in lokaal) Wat betekent (t)havo / (t)vwo 3 voor de leerling? moeilijkere leerstof hoger tempo van verwerking meer huiswerk goede planning maken

Nadere informatie

WELKOM. Op het Alfrinkcollege

WELKOM. Op het Alfrinkcollege WELKOM Op het Alfrinkcollege In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit 19.15-19.30 uur inloop met koffie/thee Opening door de heer Berlijn Belangrijke zaken over de doorstroom door de schooldecaan,

Nadere informatie

Ouder informatieavond V5 13 sept 2016

Ouder informatieavond V5 13 sept 2016 Ouder informatieavond V5 13 sept 2016 WELKOM Indeling avond 19.00u 19.40u -Plenair Dhr. Sliphorst visie VWO en invoering CT Mw. Hol Wat maakt V5 bijzonder? Dhr. Kesselring decanaat Mw. Boamfa - decanaat

Nadere informatie

Welkom. Leerjaar 2 naar 3

Welkom. Leerjaar 2 naar 3 Welkom Leerjaar 2 naar 3 1 Programma - Overgang 2 naar 3, waar letten we op - Overgangsnormering - Route van 2 naar 3 - Keuze ondersteunende activiteiten - Meer informatie 2 Overgang van 2 naar 3, waar

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

Kiezen na de basisschool

Kiezen na de basisschool Kiezen na de basisschool Kiezen na de basisschool Wat staat je dan te wachten, waar kun je uit kiezen, waar kun je terecht??? In onderstaand schema is te zien hoe de leerroutes er uit zien op de middelbare

Nadere informatie

1 van 7. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4

1 van 7. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van havo 3 en mavo 4 Ons kenmerk: Knr/Oaea/B-1819.152 Datum: 18 december 2018 Onderwerp: Voorlopig vakkenpakket schooljaar 2019-2020 Inlichtingen bij: 036

Nadere informatie

WELKOM. van KLAS 4 TL/M. op de OUDERAVOND. 24 september I. Barmentloo - de Boer, decaan

WELKOM. van KLAS 4 TL/M. op de OUDERAVOND. 24 september I. Barmentloo - de Boer, decaan WELKOM op de OUDERAVOND van KLAS 4 TL/M 24 september 2018 I. Barmentloo - de Boer, decaan Programma Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding in Vmbo 4 OC &W Kiezen en het tienerbrein Havo en Mbo Hoe werkt het

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2020 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de

Nadere informatie

Instroomdossier. Oostvaarders College TL- Havo Naam : Huidige school : Huidige klas :

Instroomdossier. Oostvaarders College TL- Havo Naam : Huidige school : Huidige klas : Instroomdossier Oostvaarders College TL- Havo 2017-2018 Naam : Huidige school : Huidige klas : 1 Inhoudsopgave: Inleiding: 2 Instroomdossier 3 Motivatiebrief 4 Voorlopige cijferlijst 5 Vakadviezen Definitieve

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG

KIESWIJZER LAAR & BERG KIESWIJZER LAAR & BERG 2018-2019 Versie: 9 april 2018 Stroomkeuze MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Laar & Berg - 2 - Kieswijzer 2018-2019 Inhoud Inleiding... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen

Nadere informatie

Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 18 januari 2016

Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 18 januari 2016 Ouderavond Sectorkeuze (Mavo) IVKO 18 januari 2016 Ouderavond Sectorkeuze Robbie Dumfries Kees Lazonder Anneke Willemsen Thijs van Heelsbergen Edu de Graaf Decaan Mentoren C3 Mentoren C4 Programma C3,

Nadere informatie

Ouderavond Profielkeuze (Havo) IVKO 18 januari 2016

Ouderavond Profielkeuze (Havo) IVKO 18 januari 2016 Ouderavond Profielkeuze (Havo) IVKO 18 januari 2016 Ouderavond profielkeuze Robbie Dumfries Jurgen Haas Decaan Mentoren C1 Jacqueline Liesdek Olga Abell Mentoren C2 Gijs van Dijk Programma C1, C2 en D-doorstroom

Nadere informatie

de Tweede Fase op Beekvliet ouderavond klas 4

de Tweede Fase op Beekvliet ouderavond klas 4 De Tweede Fase op Beekvliet Overzicht Tweede Fase - Gemeenschappelijk deel - Profieldeel: -Profielvakken -Profielkeuzevak(ken) - Vrije deel: - Keuze-examenvak (minimaal 1) - Geheel vrije deel (schoolinvulling)

Nadere informatie

Instroomdossier. Oostvaarders College TL- Havo 2016-2017. Naam : Huidige school : Huidige klas :

Instroomdossier. Oostvaarders College TL- Havo 2016-2017. Naam : Huidige school : Huidige klas : Instroomdossier Oostvaarders College TL- Havo 2016-2017 Naam : Huidige school : Huidige klas : 1 Inhoudsopgave: Inleiding: 2 Instroomdossier 3 Motivatiebrief 4 Voorlopige cijferlijst 5 Vakadviezen Definitieve

Nadere informatie

Welkom op Vincent van Gogh

Welkom op Vincent van Gogh Welkom op Vincent van Gogh Het keuzeproces in VMBO 3 23 januari 2017 I. Barmentloo de Boer Programma Doel LOB/keuzebegeleiding in klas 3 Nieuwe wet- en regelgeving voor LOB Het vakkenpakket voor klas 4

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie

Inhoud. Aanmelding HBO. Toestemmingsverklaring. Open dagen. Scholen Hogeschool Rotterdam. Scheepvaart- en transportcollege. InHolland Hogeschool

Inhoud. Aanmelding HBO. Toestemmingsverklaring. Open dagen. Scholen Hogeschool Rotterdam. Scheepvaart- en transportcollege. InHolland Hogeschool HBO Wijzer 1 Inhoud Aanmelding HBO Toestemmingsverklaring Open dagen Scholen Hogeschool Rotterdam Scheepvaart- en transportcollege InHolland Hogeschool De Haagse Hogeschool 2 Aanmelding Bron: www.studielink.nl

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND, 11 MAART. Pakketkeuze 4TL

VOORLICHTINGSAVOND, 11 MAART. Pakketkeuze 4TL VOORLICHTINGSAVOND, 11 MAART Pakketkeuze 4TL Toelichting programma 1. Opening 2. Toelichting programma 3. Presentatie Vakkenpakketkeuze Pauze 4. Mentoren in lokalen T3a Lub 014 T3b Jns 015 T3c Ber 013

Nadere informatie

5 havo, op naar een definitieve keuze!

5 havo, op naar een definitieve keuze! 5 havo, op naar een definitieve keuze! Ouder Leerling Mentor Decaan Begeleiding bij het kiezen Mentor coacht het proces : Hoe gaat het met je studiekeuze? Welke opendagen en meeloopdagen heb je bezocht?

Nadere informatie

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE

PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE PAKKETKEUZE EN LOOPBAAN ORIËNTATIE LOB/PAKKETKEUZE OP HET BERNARD NIEUWENTIJT COLLEGE de loopbaan begeleiding is de verantwoordelijkheid van de decaan, mentoren en vakdocenten. de decaan coördineert de

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door dhr. v/der Belt MBO nog niet genoeg /

Nadere informatie

Informatie decanaat naar het MBO

Informatie decanaat naar het MBO Informatie decanaat naar het MBO Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck m.uhlenbeck@montaigne lyceum.nl Decaan voor Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Communicatie in beeld Wat

Nadere informatie

Vakkenpakket- en sectorkeuze

Vakkenpakket- en sectorkeuze Vakkenpakket- en sectorkeuze 3 MAVO 2016-2017 Daniël Kers, decaan Veluws College Twello 2 november 2016 Decaan De decaan in Twello: Dhr. Kers - Arc.kers@veluwscollege.nl - op woensdag aanwezig op school

Nadere informatie

Ouderavond 3HAVO 12 januari 2016

Ouderavond 3HAVO 12 januari 2016 Ouderavond 3HAVO 12 januari 2016 19.30 uur Ben Wester (afdelingsleider) over klas 3 19.45 uur Monica ten Hagen (decaan HAVO) over de profiel- en vakkenkeuze 20.15 uur Pauze Koffie/thee in de hal 20.30

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar havo-4 met een mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het mavodiploma 1 door te stromen naar Havo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Internationalisering Mentoren Geslaagd!! Informatieavond VWO6 14 september welkom Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren

Nadere informatie

Ouderavond havo-3: profielkeuze. Mill Hill College

Ouderavond havo-3: profielkeuze. Mill Hill College Ouderavond havo-3: profielkeuze Mill Hill College Programma Wat weten jullie al? LOB en het keuzeproces De keuzemogelijkheden Overgangsnormen en exameneisen Hoe nu verder? Vragen Wat weten jullie al? https://play.kahoot.it/#/k/be43d5bc-a4fa-4b09-9832-

Nadere informatie

stad & esch & eerste ouderavond H3 Van harte welkom op de ouderavond!

stad & esch & eerste ouderavond H3 Van harte welkom op de ouderavond! eerste ouderavond H3 Van harte welkom op de ouderavond! mentor - 1e aanspreekpunt bij problemen met / in school - komt op voor de belangen van de klas / leerling - helpt met plannen - helpt met leren leren

Nadere informatie

KIESWIJZER '17-'18. Voor leerlingen uit vwo 4

KIESWIJZER '17-'18. Voor leerlingen uit vwo 4 KIESWIJZER '17-'18 Voor leerlingen uit vwo 4 Inhoudsopgave Inleiding 3 VWO Kiezen van een profiel in vwo 4 4 Profielkeuzetabel vwo 5 en 6 5 Oriënteren en Kiezen 6 Korte toelichting op nieuwe vakken in

Nadere informatie

Voorlichting profielkeuze voor instromers havo 4. 2 februari 2017

Voorlichting profielkeuze voor instromers havo 4. 2 februari 2017 Welkom Voorlichting profielkeuze voor instromers havo 4 2 februari 2017 Welkom Doel van deze avond: Kennismaken Informatie over de opleiding havo Informatie over profielkeuze 2 e fase Beantwoorden van

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 3 MAVO G/T. Maandag 16 september 2019

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 3 MAVO G/T. Maandag 16 september 2019 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 3 MAVO G/T Maandag 16 september 2019 Programma Welkom.. LOB & vernieuwing vmbo.. PTA. Met de mentor mee.. Overgang onderbouw-bovenbouw een (grote) verandering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Informatieavond 12 september vmbo klas 4

Informatieavond 12 september vmbo klas 4 Informatieavond 12 september 2019 vmbo klas 4 Examensecretaris Esther Dammers Onderwerpen 1. Examenreglement 2. Cijfers 3. Extra faciliteiten 4. PTA Examenreglement Wat te doen bij: Ziekte, te laat komen,

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar havo-4 met een mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het mavodiploma 1 Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. door te stromen naar De overstap

Nadere informatie

Welkom. Ouderinformatieavond vwo 5. Sander Loeff, teamleider bovenbouw havo/vwo

Welkom. Ouderinformatieavond vwo 5. Sander Loeff, teamleider bovenbouw havo/vwo Welkom Ouderinformatieavond vwo 5 Sander Loeff, teamleider bovenbouw havo/vwo 19-9-2018 1 Informatieavond vwo 5 Kennismaking met de mentor Gekozen mentoraat Mededelingen Voorlichting LOb door decaan Mentoraat

Nadere informatie

Welkom. Klas M4.. naam

Welkom. Klas M4.. naam Welkom Klas M4.. naam De introductiedag Kennismaken met klas en mentor Mavo 4 teambuilding en bowlen met de klas Dynamische driehoek Leerling Ouder Docent Mentor Mentor eerste aanspreekpunt, belangrijk

Nadere informatie

DE OUDER ALS COACH 3 VWO OSCAR ROMERO. Donderdag 11 oktober woensdag 17 oktober 12

DE OUDER ALS COACH 3 VWO OSCAR ROMERO. Donderdag 11 oktober woensdag 17 oktober 12 DE OUDER ALS COACH 3 VWO OSCAR ROMERO Donderdag 11 oktober 2012 Agenda - Welkom - De decaan over de keuzebegeleiding - De ouder als coach - Gelegenheid tot het stellen van vragen - Met koffie/thee en de

Nadere informatie

Informatieavond 13 september vmbo klas 4

Informatieavond 13 september vmbo klas 4 Informatieavond 13 september 2018 vmbo klas 4 Examensecretaris Esther Dammers Onderwerpen 1. Examenreglement 2. Cijfers 3. Extra faciliteiten 4. PTA 5. Rekentoets Examenreglement Wat te doen bij: Ziekte,

Nadere informatie

WELKOM. INFORMATIEAVOND 5 havo LOB

WELKOM. INFORMATIEAVOND 5 havo LOB WELKOM INFORMATIEAVOND 5 havo 2013-2014 LOB Inhoud goed kiezen is belangrijk! LOB in H5 Ouders en Studiekeuze Interessetesten Waar vind je de informatie? Open dagen en meeloopdagen Knoop doorhakken Aanmelden:

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond 2-3 havo. 27 augustus 2013

Welkom. Ouderavond 2-3 havo. 27 augustus 2013 Welkom Welkom Ouderavond 2-3 havo 27 augustus 2013 Programma - Nieuw op Odulphus - Rekenonderwijs - Begeleiding en ondersteuning - Communicatie - Onderwijsconcept 2-3 havo - Profielkeuze 3 havo - Kennismaken

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016

Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 Beroepenwerkstuk 3 havo / 3 vwo 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Opdracht 4 Stappenplan 4 Logboek 8 Overzicht van taken 9 Langetermijnplanning 10 Overzicht informatiebronnen profielkeuze 13 2 INLEIDING

Nadere informatie

Meeste leerlingen mavo 3 VERVOLGENS: MAVO 4 MBO HBO

Meeste leerlingen mavo 3 VERVOLGENS: MAVO 4 MBO HBO WELKOM Meeste leerlingen mavo 3 VERVOLGENS: MAVO 4 MBO HBO Aantal leerlingen Havo 3 VERVOLGENS: Havo 4 Havo 5 HBO Aantal leerlingen KB 3 vmbo VERVOLGENS: KB 4 MBO SAMENGEVAT Havo 3 MAVO 3 VMBO 3 kb Havo

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding 1 LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: 2 LOB programma waar zijn we? keuzekaart Havo Muurhuizen door dhr. v/der Belt MBO nog niet genoeg /

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

Rythovius College. Accent op jouw talent! 4 havo. Welkom! Ouderavond 4 havo 22 september 2015

Rythovius College. Accent op jouw talent! 4 havo. Welkom! Ouderavond 4 havo 22 september 2015 Welkom! Ouderavond 22 september 2015 Mentor Bereikbaar via mail en telefoon: Mentoraat : Taak mentor - cijferverwerking en -beoordeling leerling - aanspreekpunt leerling - aanspreekpunt ouders - mentor

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3 Welkom Ouderavond lob mavo-3 Programma - Opening (Kiki Nieuwkerk) - Wat is lob? (Bram Aarts) - lob: Wie doet wat? (Bram Aarts) - Doorstuderen op mbo (Bram Aarts) - Doorstuderen op havo (Bram Aarts) - Vakkenpakketkeuze

Nadere informatie

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch ouderavond leerjaar 2 T Welkom tijdpad determinatie & pakketkeuze Jean-Louis van der Veen afdelingsdirecteur OB T Voorbereiding op determinatie

Nadere informatie

Derde klas. Wat betekent de Tweede Fase? Voorbereidingsjaar op de Tweede Fase. Profielkeuze traject: Mentorlessen Profiellessen

Derde klas. Wat betekent de Tweede Fase? Voorbereidingsjaar op de Tweede Fase. Profielkeuze traject: Mentorlessen Profiellessen 9 oktober 2017 Ouderavond Welkom Derde klas en Tweede fase Profielen op het Zaanlands Lyceum Jaarplanning Profielkeuzetraject Het maken van een keuze Magister Website Huishoudelijke regels Counselor ZLV

Nadere informatie

Welkom ouders 4 havo. Programma. o uur: welkomswoord o uur: decaan o uur: mentoren

Welkom ouders 4 havo. Programma. o uur: welkomswoord o uur: decaan o uur: mentoren Welkom ouders 4 havo Programma o 20.00 uur: welkomswoord o 20.20 uur: decaan o 20.50 uur: mentoren 2 1 Afdeling havo Afdelingsleider: mevrouw van Esch ese@huygenslyceum.nl Leerlingcoördinator: mevrouw

Nadere informatie

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

Aanmelden voor een mbo-opleiding

Aanmelden voor een mbo-opleiding Aanmelden voor een mbo-opleiding Je bent bijna klaar met je vmbo- of havo-opleiding en je weet welke mboopleiding je graag wilt doen. Dan is het tijd om je aan te melden. Om straks op het mbo te kunnen

Nadere informatie