Maatschappelijke Onderbouwing inpassing Park de Put in Singelroute (onderdeel Groene Kaart).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maatschappelijke Onderbouwing inpassing Park de Put in Singelroute (onderdeel Groene Kaart)."

Transcriptie

1 Maatschappelijke Onderbouwing inpassing Park de Put in Singelroute (onderdeel Groene Kaart). Inleiding: Leiden heeft de ambitie om het langste en mooiste en spannendste stadspark, het Singelpark, te realiseren langs de unieke Leidse stadsrand. Een aaneengesloten park rondom de binnenstad, waar je kan genieten van natuur, varen, wandelen, spelen, picknicken, sporten of lekker niets doen. Een park van, voor en door bewoners, een groene omlijsting van de historische binnenstad, een park waar Leiden zich nog meer mee op de kaart zet. Het Singelpark is een speciale plek en in ontwikkeling. Voor dit park, bestaande uit vele deelgebieden, is een Beeldkwaliteitsplan Singelpark ontwikkeld in Inrichting van de deelgebieden van het Singelpark moet in overeenstemming zijn met dit Beeldkwaliteitsplan en aansluiten bij de inrichting van de Binnenstad. Binnen het Singelpark is gekozen voor prioritering van de deelgebieden. Daarbij is gekeken in welke deelgebieden het verbinden, vergroenen en versterken het meest noodzakelijk zijn. Park de Put is daarbij als onderdeel van het gebied Morspoort/ Park de Put een van de door de gemeenteraad geprioriteerde deelgebied. De reden is dat er door Park de Put geen duidelijke Singelparkroute loopt vanaf Park de Put via het wachtgebouw en de Morspoort naar de tuin van Volkenkunde loopt. Men is nu geneigd vanaf Park de Put de weg te vervolgen via de 1 e Binnenvestgracht, waarmee dus niet de Singelroute wordt gevolgd. Dit is in strijd met het beeldkwaliteitplan Singelpark dat aangeeft dat er bij grote omwegen een snellere route moet worden aangelegd. doodlopende paden of grote omwegen. Op onderstaande afbeeldingen is de Singelroute te zien, in zijn geheel en specifiek voor dit punt.

2 Daarnaast moet de kwaliteit van het groen versterkt worden. De ambitie is om het gebied zodanig in te richten dat het bijdraagt aan het verbinden van de verschillende gebieden door middel van een duidelijke singelparkroute via Park de Put, het versterken van het groen en het beter toegankelijk maken van het Singelpark. Om deze plannen uit te kunnen voeren zijn wijzigingen in het groen noodzakelijk. Aanvraag heeft betrekking op de bomen met de volgende boomnummers: 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 15,25, 26/27/28 (meerstammige boom) 29, 30 (in totaal 12 bomen) De inventarisatie van de bomen is op basis van de gegevens uit het gemeentelijk basis informatie systeem uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de bomen met de boomnummers 4, 11, 12 en 20 niet aanwezig te zijn. Te kappen bomen en oppervlakte te rooien houtachtige gewassen: - Kapppen; 2 bomen, met boomnummers; 1 en 7. - Verplanten 3 bomen, met boomnummers; 15, 26/27/28, Handhaven 7 bomen, met boomnummers; 2, 5, 6, 8, 9, 25, Rooien houtachtig gewas; 340 m2 houtachtig gewas Te compenseren bomen en oppervlakte te planten houtachtige gewassen en plantvakken: - Aantal te verplanten bomen; 3 bomen met de boomnummers. 15, meerstammige boom met de boomnummers. 26/27/28 en 30.

3 - Aantal te compenseren bomen door aanplant van 5 Moerbei-bomen op het naastgelegen Morspoortplein - Aan te planten houtachtige gewassen; 50 m2. (zie beplantingstekening). - Aan te planten plantvakken; 344 m2 (zie beplantingstekening) Aanleiding en Planvorming; Visie Leidse Singels (raadsbesluit februari 2012) In de Visie Leidse Singels wordt het ambitieniveau van de gemeente Leiden neergezet voor het Singelpark. Deze ambitie is: de ontwikkeling van het langste, mooiste en spannendste (binnenstads) park van Nederland. Realisatie van dit plan heeft meerdere positieve effecten voor de leefbaarheid, economie en uitstraling van Leiden en de regio. Kaderbesluit Singelpark (raadsbesluit november 2013) In het kaderbesluit Singelpark is een prioritering van deelgebieden en deelproducten vastgesteld gebaseerd op de aanpak voor het Singelpark: Verbinden, Vergroenen en Versterken. Verbinden: het realiseren van zeven brugverbindingen en een duidelijke singelroute Vergroenen: de meest stenige plekken ontwikkelen tot parkgebied en ze laten aansluiten op de andere deelgebieden Versterken: het verbeteren van de kwaliteit en/of toegankelijkheid van de plekken waar dit nodig is Het Beeldkwaliteitsplan Singelpark (februari 2014) Het beeldkwaliteitsplan dient als leidraad voor het ontwerp van het Singelpark. De daarin genoemde uitgangspunten, ontwerprichtlijnen en regels zijn als onderlegger gebruikt voor het ontwerp van Park de Put. Handboek Kwaliteit Openbare Ruimte In het Handboek kwaliteit openbare ruimte 2025 zijn de uitgangspunten voor de inrichting van de openbare ruimte uitgewerkt (hoe willen we dat de openbare ruimte van Leiden eruit ziet en hoe gaan we dat bereiken). Aan bod komen ook de concrete inrichtingsprincipes en de details, zoals te gebruiken straatmeubilair, bestratingsmateriaal en groen. Voor het Singelpark is in het handboek opengenomen dat inrichting van de deelgebieden van het Singelpark moet zijn in overeenstemming met het Beeldkwaliteitsplan Singelpark. Ontwerp Park de Put Het park krijgt een eigen identiteit van een Indische tuin. Dit sluit aan bij het verhaal van de plek met het Oost Indië monument en het voormalige wachtgebouw. De sfeer van de Indische tuin vertaalt zich in een plantencollectie die een (sub)tropische gevoel geven door vorm, maat en textuur van bladeren en bloemen. De heesters (houtachtige gewassen) en vaste planten zijn zowel inheems als uitheems. Voor het tuingevoel en om een spannende maar ook heldere route te maken ligt het pad in een slingerbeweging door het park en sluit soepel aan op de smalle doorgang via het wachtgebouw naar het Morspoortplein en vandaar naar de tuin van Museum Volkenkunde. Het ontwerp is vastgesteld door de TACOR op 14 juni Op 10 september 2015 is het uitvoeringsbesluit met daarbij het ontwerp vastgesteld door de gemeenteraad. Voor de bomen en het overige heesters (houtachtige gewassen) leidt de uitvoering van het ontwerp tot navolgende wijzigingen:

4 Verplanten: Mespilus germanica / Mispel (3-stammig; boomnummer 26 / 27 / 28) Zoals op de afbeelding te zien, loopt de Singelroute van park de Put, via het wachtgebouw/morspoort naar de tuin van Volkenkunde. De reden om het park een facelift te geven is het realiseren van een heldere doorgaande Singelparkroute. De huidige locatie van de mispel belemmert de verbinding (staat in de weg) van de Singelroute. De huidige standplaats van de boom is nu na een trappartij en een nauwe doorgang langs het voormalige wachtgebouw, waardoor hij ook in de huidige situatie al in de weg staat voor de route langs het wachtgebouw. Aangezien er geen alternatieve route langs het wachtgebouw is aan deze zijde van de singel en de mispel deze route belemmert, is het noodzakelijk de boom te verplaatsen. Door het verplaatsen van de mispel ontstaat er een helder padenverloop wat bijdraagt aan de herkenbaarheid van de doorgaande singelparkroute. De boom wordt verplant binnen Park de Put en krijgt een nieuwe plek nabij de molen (zie tekening nieuwe situatie boomnr. 26/27/28). Verplanten: Prunus serrulata / Japanse Sierkers (boomnummers 15 en 30) Reden: Het verplaatsen van deze twee bomen draagt bij aan de versterking van de kwaliteit van het groen in Park de Put, een belangrijke wens vanuit het Singelpark. Er zijn twee redenen om deze bomen te willen verplanten: 1. Door deze twee bomen te verplaatsen, krijgen de naastgelegen bomen namelijk meer licht en ruimte waardoor ze beter uit kunnen groeien. 2. De zichtlijnen op het park en de singel vanaf de 1 e Binnenvestgracht worden verbeterd. Nu verdwijnen op deze plek het uitzicht op het park en op de singel achter deze bomen, waardoor

5 het vanaf deze kant niet uitnodigend is het park in te gaan en niet de (vanuit het beeldkwaliteitplan Singelpark) gewenste lange zichtlijnen over het water ontstaan. De bomen zullen worden verplant naar de tuin van Museum Volkenkunde waar ook zij de ruimte hebben om volwaardig uit te kunnen groeien (zie tekening verplanting). Voor alle bomen leidt dit tot een verbetering van de situatie. Kappen: Acer campestre / Spaanse aak (boomnummer 7) De boom heeft een zeer slechte conditie en levert daarmee geen bijdrage aan de versterking van het Singelpark. Verplanten is niet mogelijk, omdat de boom houtrot in de stamvoet heeft en daardoor afsterft (huidige levensverwachting < 5 jaar). De boom wordt daarom gekapt. Tussen nu en een beperkt aantal jaar zou ook vanuit beheeroverwegingen de boom gekapt moeten worden. Kappen: Acer campestre Elsrijk / Spaanse aak (boomnummer 1) De boom kan niet goed uitgroeien, omdat de boom in de kroonprojectie van de Vleugelnoot (benoemd als arboretumboom binnen het Singelpark) en de Esdoorn staat. De boom heeft hierdoor een afgeplatte kroon. Daarnaast belemmert de locatie van de boom het realiseren van de Singelparkroute. Verplanten is niet mogelijk, omdat de boom klem zit tussen twee bomen. Ook de wortels zijn in elkaar gegroeid. Als deze boom wordt verplant, zullen beide andere bomen zoveel schade oplopen, dat de kans bestaat dat deze dood gaan. De boom wordt daarom gekapt. Houtachtige gewassen Het rooien van afgerond 340m2 houtachtige gewassen, bestaande uit heesterbeplanting. In het nieuwe ontwerp zal 50 m2. houtachtige gewassen worden terug geplant. Compensatieplan te kappen bomen: Bijdrage bomencompensatiefonds in gevolge kap van de bomen: Er worden 2 Acer s (Spaanse aak) worden gekapt. De Acer met boomnummer 1 heeft een actuele boomwaarde van 5.570,- en de andere Acer heeft een actuele boomwaarde van 6.912,- totaal bij elkaar opgeteld een boowaarde van: ,- Bijdrage bomencompensatiefonds in gevolge verplanten van bomen Actuele boomwaarde Mespilus germanica (nr. 26/27/28)); 587,- (totaalbedrag) Actuele boomwaarde Prunus serrulata (nr. 15); 2.843,- Actuele boomwaarde Prunus serrulata (nr. 30); 2.843,- Totaal bedrag actuele boomwaarde te verplanten bomen: 6.273,- Totaal bedrag ten bate van het boomfonds: = ,- Als compensatie wordt het versteende plein vergroent door de aanplant van 5 Moerbei-bomen maat 18/20 aangeplant. De aanplant en verdere verzorging vertegenwoordigt een waarde van ,- De nieuw te planten bomen zullen één jaar nazorg ontvangen, waarmee een bedrag van ca ,- mee gemoeid is ( 500,- per boom). Dit geldt tevens voor de 2 te verplanten bomen 1.000,-). Bij de overige te handhaven bomen komen de kosten voor groeiplaatverbetering op ca. 500,- per boom, voor de 7 te handhaven bomen een bedrag van 3.500,- Maakt dat een totaal bedrag ( ) = ,- wordt bijgedragen aan de aanplant en groeiplaatsverbetering van de bomen. Totaalbedrag actuele groenwaarde te rooien heesters (houtachtige gewassen); 6.000,- Voor ca. 50 m2. zal opnieuw beplant worden met houtachtige gewassen, wat een bedrag van 1.000,- vertegenwoordigt. Het verschil kan vanuit de meerprijs voor compensatie van de bomen worden behaald.

6 Wijze van verplanten De bomen zullen worden verplant met een verplantmachine. De machine pakt de stam vast en knijpt met 2 halve kommen een hap grond rond de boom uit. Voordeel van deze methode is dat de boomwortelkluit goed bij elkaar gehouden wordt. De kluit heeft een vast afmeting en kan niet worden aangepast. Omdat het hier relatief kleine bomen betreft, is dat geen probleem. Wel moet bij de meerstammige boom 26/27/28 een datakabel worden vrij gegraven en opzij worden gelegd, voordat de verplantmachine kan worden ingezet. Dit is echter geen onoverkomelijk probleem. De overige bomen lijken vooralsnog geen kabels en leidingen in de buurt te hebben. Dit zal voorafgaand aan het verplanten definitief worden vastgesteld. Daarnaast wordt de opdracht verstrekt om de bomen na aanplant nog twee jaar te verzorgen.

Inventarisatie bomen en heesters Morspoortplein Park de Put in Leiden

Inventarisatie bomen en heesters Morspoortplein Park de Put in Leiden Project v1.0 Inventarisatie bomen en heesters Morspoortplein Park de Put in Leiden Opdrachtgever Gemeente Leiden Stadsingenieurs De heer S. van den Berg Postbus 5 AD LEIDEN Inleiding In opdracht van gemeente

Nadere informatie

Arbor Noord Nederland BV

Arbor Noord Nederland BV BOSBOUW BOOMVERZORGING BOOMINSPECTIES EN TAXATIES BEOORDELING EN INVENTARISATIE VAN DE BOMENRIJ AAN DE HOOGEWEG TE GRONINGEN OPGESTELD DOOR : T.R. VAN DER LENDE, DATUM OPNAME : 6 APRIL 2012 Inleiding Op

Nadere informatie

Singelpark Samen maken we het langste, mooiste en spannendste stadspark!

Singelpark Samen maken we het langste, mooiste en spannendste stadspark! Singelpark Samen maken we het langste, mooiste en spannendste stadspark! Stand van zaken 29 januari 2015 commissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid Singelpark Waar begon het ook al weer, Wat gaan we doen,

Nadere informatie

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam

Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Postbus EE Zaandam Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100x AR Amsterdam Telefoon 251 1111 ingenieursbureau.amsterdam.nl Retouradres: Postbus 12693, 1100 AR Amsterdam Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Nadere informatie

Notitie. 1 Korte toelichting op de boominventarisatie

Notitie. 1 Korte toelichting op de boominventarisatie Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 335126 13 mei 2014 Betreft Boominventarisatie Campus WUR Wageningen, Campus Plaza en 3 e kwadrant 1 Korte toelichting op de boominventarisatie 1.1 Toekomst van de

Nadere informatie

Botanische tuinen. Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508 TC Utrecht)

Botanische tuinen. Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508 TC Utrecht) Toelichting kapaanvraag in De Uithof Botanische tuinen Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508 TC Utrecht) Datum : 14 december 2017 Opsteller

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: BDMvO02. Kappen linden A. Loeffstraat te Oudheusden

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: BDMvO02. Kappen linden A. Loeffstraat te Oudheusden Zaaknummer: BDMvO02 Onderwerp Kappen linden A. Loeffstraat te Oudheusden Collegevoorstel Inleiding De projectleider van project Castellum te Oudheusden heeft een vergunning aangevraagd voor het rooien

Nadere informatie

Nieuwe gymzaal in Kralingen

Nieuwe gymzaal in Kralingen Nieuwe gymzaal in Kralingen Waarom een nieuwe gymzaal in Kralingen? Gemeente Rotterdam stimuleert sporten en bewegen. Via Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente zich, samen met andere partijen, in voor

Nadere informatie

Inventarisatie van de bomen Project: Sportlaan 125 DEN HAAG / april 2017

Inventarisatie van de bomen Project: Sportlaan 125 DEN HAAG / april 2017 Inventarisatie van de bomen Project: Sportlaan 125 DEN HAAG / april 2017 Opdrachtgever: KAVEL Vastgoed Dhr. F. van Wissen Postbus 1927 2280 DX RIJSWIJK Uitgevoerd door: New York Boomadvies Ing. E.J. Ros

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren

Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Erfbeplantingsplan Ruiter 28 Someren Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert April 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz. 02 1.2 Doelstelling blz. 02 2. Erfbeplantingsplan 2.1 Bestaande

Nadere informatie

MEMO. Onderwerp: Boomadvies dijklichaam Westerpark West langs de Haarlemmerweg te Amsterdam Project: Westerpark West Datum:

MEMO. Onderwerp: Boomadvies dijklichaam Westerpark West langs de Haarlemmerweg te Amsterdam Project: Westerpark West Datum: MEMO Onderwerp: Boomadvies dijklichaam Westerpark West langs de Haarlemmerweg te Amsterdam Project: Westerpark West Datum: 30-11-2018 Opgesteld door: dhr. P.H van der Laan Aan: Mw. M. Keijzer Boomadvies

Nadere informatie

Concept. Bomenverordening 2011

Concept. Bomenverordening 2011 Concept. Bomenverordening 2011 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom: een houtig opgaand gewas met een dwarsdoorsnede van de stam van minimaal 20 centimeter op

Nadere informatie

AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP)

AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP) AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP) INLEIDING Aanvulling beeldkwaliteitsplan Oldebroek West II (Hogekamp) Bij het stedenbouwkundig plan voor Oldebroek- West in 2007 is destijds

Nadere informatie

: Mathijs de Natris : Martijn Bouwer. Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 : bomendienst@btl.nl : www.bomendienst.

: Mathijs de Natris : Martijn Bouwer. Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 : bomendienst@btl.nl : www.bomendienst. BOOMWAARDEBEPALING HALVEMAANSTRAAT ZUTPHEN HEGEMAN BOUWONTWIKKELING BV BTL Bomendienst Rapport Gezien : Mathijs de Natris : Martijn Bouwer Telefoonnummer : 055-5999 444 Faxnummer : 055-5338 844 E-mail

Nadere informatie

Historische identiteit van de plek

Historische identiteit van de plek Schetsontwerp In het schetsontwerp is het model veld op diverse onderdelen verder uitgewerkt. Basisprincipe voor de zonering van het terrein vormt het contrast tussen het groene parkgedeelte en het hoger

Nadere informatie

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H.

Projectteam Groen. Advies. Van Haeringenplantsoen. Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie. IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. Projectteam Groen Advies Van Haeringenplantsoen Inventarisatie bomen t.b.v. de renovatie IB, Groen, 10 april 2017 Maarten H. van Atten 1 Colofon Titel Opdrachtgever Van Haeringenplantsoen inventarisatie

Nadere informatie

Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam?

Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam? Bomenverordening 2014 voor heel Amsterdam? Hans Kaljee Hoofdstedelijk Bomenconsulent Planteam Stadsdelen 1454 Keur (verordening) Hij die de boomen, staande op de Veste, quest, schillet of scoffiert wordt

Nadere informatie

Deze geactualiseerde aanvraag kan nu aangevraagd worden na vaststelling van het bestemmingsplan.

Deze geactualiseerde aanvraag kan nu aangevraagd worden na vaststelling van het bestemmingsplan. Ten behoeve van de omgevingsvergunning voor kap, Demka terrein Utrecht Betreft hetzelfde verzoek om omgevingsvergunning te 2014. Verleend door de gemeente op 24 december 2014 met het kenmerk: HZ_WABO-14-18767.

Nadere informatie

Routing Delft - Delftse Hout Delft

Routing Delft - Delftse Hout Delft Routing Delft - Delftse Hout Delft Drie routes verbinden centrum en buitengebied A13 stedelijke as 1:10.000 natuuras Delftse Hout educatieve as Werkboek Buro Lubbers 1304 Delftse Hout Drie assen tussen

Nadere informatie

BOOM INVENTARISATIE W.A. SCHOLTENLAAN DOORWERTH IN OPDRACHT VAN: RVG DEVELOPMENT BV

BOOM INVENTARISATIE W.A. SCHOLTENLAAN DOORWERTH IN OPDRACHT VAN: RVG DEVELOPMENT BV BOOM INVENTARISATIE W.A. SCHOLTENLAAN DOORWERTH IN OPDRACHT VAN: RVG DEVELOPMENT BV KANTOOR : VAN JAARSVELD/VAN SCHERPENZEEL ADRES : OVEREIND 42, 3998 JB SCHALKWIJK. TELEFOON 030-6011880 OPNAMEDATUM :

Nadere informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie

Groene kaart Utrecht. Start Sluiten Vorige Volgende Zoek Print. Informatie - Utrecht is met recht trots op haar parken en groengebieden die de stad omlijsten. Het oude Wilhelminapark of het moderne Maximapark. De hoogste (en oudste) bomen van Nederland vind je op slechts 10 minuten

Nadere informatie

Kapmelding gemeentelijke bomen 26 maart Locatie: Op het gemeentelijk sportveld Vv ONR aan de Hullenweg 2, postcode 9301 ZD Roden.

Kapmelding gemeentelijke bomen 26 maart Locatie: Op het gemeentelijk sportveld Vv ONR aan de Hullenweg 2, postcode 9301 ZD Roden. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Noordenveld Nr. 66087 29 maart 2018 Kapmelding gemeentelijke bomen 26 maart 2018 Locatie: Op het gemeentelijk sportveld Vv ONR aan de Hullenweg 2, postcode

Nadere informatie

Aanvragen vergunning voor kappen twaalf inlandse eiken Oranjelaan in Oudheusden

Aanvragen vergunning voor kappen twaalf inlandse eiken Oranjelaan in Oudheusden Zaaknummer 00488130 Onderwerp Aanvragen vergunning voor kappen twaalf inlandse eiken Oranjelaan in Oudheusden Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In de Oranjelaan in Oudheusden staan aan de zuidwestzijde

Nadere informatie

Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508 TC Utrecht)

Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508 TC Utrecht) Toelichting bij aanvraag omgevingsvergunning in het USP De Uithof Aanplanten en kappen van bomen Universiteit Utrecht Directie Vastgoed & Campus, Heidelberglaan 8, 3584 CS Utrecht (Postbus 80125, 3508

Nadere informatie

Notitie. : Jeroen Blaauw Datum : 28 november 2011 Betreft. : Bomen Gasfabriek Feyenoord

Notitie. : Jeroen Blaauw Datum : 28 november 2011 Betreft. : Bomen Gasfabriek Feyenoord Notitie Ingenieursbureau Bezoekadres: Galvanistraat 15 Postadres: Postbus 6633 3002 AP Rotterdam Website: www.rotterdam.nl Aan : Jeroen Blaauw Datum : 28 november 2011 Betreft : Bomen Gasfabriek Feyenoord

Nadere informatie

VAN HEEMSTRAWEG. Definitief Beplantingsplan

VAN HEEMSTRAWEG. Definitief Beplantingsplan VAN HEEMSTRAWEG Aanleiding Met de reconstructie van de van Heemstraweg is bestaande beplanting waar mogelijk gehandhaafd. Door het ontwerp zijn nieuwe groenvakken ontstaan die ingevuld worden met beplanting.

Nadere informatie

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 haag fietsstrook Industrieweg Industrieweg voetpad in middenberm fietsstrook haag Huidige te handhaven Inrichtingsvoorwaarden Voorstel aanvullende

Nadere informatie

Toetsingscriteria kap particuliere bomen

Toetsingscriteria kap particuliere bomen Bijlage 3 Toetsingscriteria kap particuliere bomen Een particuliere boom waarvoor een kapverbod geldt kan alleen worden gekapt met een vergunning. De vergunning wordt alleen verleend als daar een reden

Nadere informatie

Toelichting Inrichtingsplan Oudestraat Gemert

Toelichting Inrichtingsplan Oudestraat Gemert Toelichting Inrichtingsplan Oudestraat Gemert In opdracht van Bouwbedrijf Raaijmakers i.s.m. Schellen adviseurs Datum: juni 2016 Contactinformatie: Borgo Tuin- en Landschapsarchtitectuur Janka Borgo Tuin-

Nadere informatie

NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING

NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING NOTITIE LANDSCHAPPELIJKE INPASSING : NUMMER : P12-0340 ONDERWERP : Landschappelijke inpassing recreatiepark DATUM : 20 mei 2016 OPGESTELD DOOR : J.M. Bongers 1 Inleiding 1.1 Aanleiding werkt aan de ontwikkeling

Nadere informatie

UW TUIN. vragen en antwoorden

UW TUIN. vragen en antwoorden UW TUIN vragen en antwoorden UW TUIN: VRAGEN EN ANTWOORDEN In deze brochure vindt u informatie over: Hoe u uw tuin mag gebruiken. Wat u wel en wat u niet mag bouwen in uw tuin. Hoe u uw tuin achter moet

Nadere informatie

Visuele boomcontrole terrein jeugdgevangenis te Zutphen

Visuele boomcontrole terrein jeugdgevangenis te Zutphen Visuele boomcontrole terrein jeugdgevangenis te Zutphen Gemeente Zutphen DEFINITIEF 06 april 2007 rapport Lichtenvoordseweg 4 VESTIGING GROENLO Lichtenvoordseweg 4 7141 DX Groenlo +31 (0)544 37 78 80 Telefoon

Nadere informatie

Werken aan het Morslint.

Werken aan het Morslint. Werken aan het Morslint. Inleiding: In 2012 is er een initiatief ontstaan om in de Mors een aantrekkelijke groene wandelroute te realiseren. Dit initiatief is bekend onder de naam het Morslint. Het Morslint

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

Doel Met de antwoorden kan de gemeente Wageningen een algemeen beeld formuleren van de groenbeleving door de bewoners van Wageningen Hoog.

Doel Met de antwoorden kan de gemeente Wageningen een algemeen beeld formuleren van de groenbeleving door de bewoners van Wageningen Hoog. Enquête Wageningen Hoog. U vindt hier het overzicht van de resultaten uit de bewonersenquête voor de wijk Wageningen Hoog. De enquête kon zowel digitaal als schriftelijk worden ingevuld tot 9 december

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Kapvergunning voor waterberging Vlijmen Noord

Collegevoorstel. Zaaknummer Kapvergunning voor waterberging Vlijmen Noord Zaaknummer 00452318 Onderwerp Kapvergunning voor waterberging Vlijmen Noord Collegevoorstel Inleiding Het project maatregelen Wateroverlast Vlijmen Noord ís in voorbereiding. Dit plan heeft tot doel wateroverlast

Nadere informatie

Kaders Groencompensatie

Kaders Groencompensatie Kaders Groencompensatie Herontwikkeling Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar Definitief Noordwest Ziekenhuisgroep en Gemeente Alkmaar Sweco Nederland B.V. Alkmaar, 22 december 2016 Verantwoording

Nadere informatie

BOMENINVENTARISATIE BONNEFANTENCOLLEGE MAASTRICHT

BOMENINVENTARISATIE BONNEFANTENCOLLEGE MAASTRICHT BOMENINVENTARISATIE BONNEFANTENCOLLEGE MAASTRICHT Waardebepaling bestaande bomen In het plangebied is in september 2015 een inventarisatie van de bestaande bomen doorgevoerd. Bij deze inventarisatie zijn

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel. i.o.v. dhr. C. van Thiel

Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel. i.o.v. dhr. C. van Thiel Erfbeplantingsplan Bloemenkwekerij van Thiel Kapelweg 33 Handel i.o.v. dhr. C. van Thiel Gemaakt door: Hoveniersbedrijf De Paashoef Gemert September 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Aanleiding blz.

Nadere informatie

bomensingels woerden tuin- en landschapsarchitecten

bomensingels woerden tuin- en landschapsarchitecten bomensingels woerden 17.05.2016 tuin- en landschapsarchitecten 030 26 44 333 www.copijn.nl vraagstelling en uitgangspunten Op welke manier kan de bomenstructuur op de singels van Woerden in samenhang worden

Nadere informatie

BOOMBEHEER GEMEENTE BARENDRECHT

BOOMBEHEER GEMEENTE BARENDRECHT BOOMBEHEER GEMEENTE BARENDRECHT 29 maart 2017 Dirk Vermaat wethouder beheer openbare ruimte Bomen zijn belangrijk Integrale Visie Openbare Ruimte (IVOR) - bomen zijn belangrijk voor de groenstructuur van

Nadere informatie

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragensteller.

Schriftelijke vragen. Inleiding door vragensteller. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2014 Datum akkoord college van b&w van 16 september 2014 Publicatiedatum 19 september 2014 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer.j.

Nadere informatie

B en W-besluit nr.: Naam programma: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Kaderbesluit Singelpark

B en W-besluit nr.: Naam programma: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Kaderbesluit Singelpark Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Omgevingskwaliteit Onderwerp: Kaderbesluit Singelpark Aanleiding: De Leidse singels zijn uniek! Nergens in Nederland is een singelstructuur

Nadere informatie

Beheerplan Plantsoen Deel 1 Achtergrond

Beheerplan Plantsoen Deel 1 Achtergrond Beheerplan Plantsoen 2005-2020 Deel 1 Achtergrond Colofon: Gemeente Leiden Dienst Milieu en Beheer Tekst, foto s en tekeningen: M. Gaemers, C.Snoep, K. Jansen In samenwerking met N. van Beest, K. Bosma,

Nadere informatie

Bomeninventarisatie Oude LTS-terrein te Uden

Bomeninventarisatie Oude LTS-terrein te Uden Bomeninventarisatie Oude LTS-terrein te Uden Bomeninventarisatie inclusief waardebepaling van het oude LTS-terrein te Uden. Ing. R.M.M. Vos Augustus 2014 0 Colofon: Status: Definitief Versie: 2.0 Datum:

Nadere informatie

info@copijn.nl Inhoud 1 2 3 4 1 2 1 De Richtlijnen NVTB Versie 2013 kunnen gedownload worden van de site www.boomtaxateur.nl. 2.3.1 Waardecategorie A 2.3.2 Waardecategorie B 2.3.3 Waardecategorie C

Nadere informatie

Inventarisatie van de bomen; project: VERHULSTPLEIN

Inventarisatie van de bomen; project: VERHULSTPLEIN Inventarisatie van de bomen; project: VERHULSTPLEIN Opdrachtgever: Ingenieursbureau Den Haag Dhr. J. van der Zon Postbus 12651 2500 DP DEN HAAG Uitgevoerd door: New York Boomadvies B.V. Ing. E.J. Ros Beëdigd

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Nieuwe inrichting Van Hardenbroeklaan. 9 juli 2018

Informatiebijeenkomst. Nieuwe inrichting Van Hardenbroeklaan. 9 juli 2018 Informatiebijeenkomst Nieuwe inrichting Van Hardenbroeklaan 9 juli 2018 Programma Welkom 19.30 uur Presentatie voorlopige ontwerp 19.35 uur Robert Bruin (projectleider gemeente Rijswijk) Jorian Eichholtz

Nadere informatie

Rapport onderzoek frameconstructies

Rapport onderzoek frameconstructies Rapport onderzoek frameconstructies van 29 bomen op de werven Oude- en Nieuwegracht Augustus 2015 Colofon uitgave Gemeente Utrecht Stedelijk Beheer Stadswerken Afdeling Cultuurtechniek 3503 RJ Utrecht

Nadere informatie

Registratieformulier boomtechnisch onderzoek

Registratieformulier boomtechnisch onderzoek Registratieformulier boomtechnisch onderzoek Zie legenda voor coderingen en interpretaties. * Bovengrondse beoordeling geldt als indicatief. Naam onderzoeker(s): H.L. Sloots Project: Centrum Westwijk Datum:

Nadere informatie

Blad1 Inventarisatie bomen particuliere tuinen Nolensstraat 26 april 2018 stam stam maximale verplant- Tuin- Boom nr. soort diameter omtrek kwaliteit ophoging baar nummer opmerkingen advies 1 Berk (Betula)

Nadere informatie

Tilia x europaea Toekomstverwachting

Tilia x europaea Toekomstverwachting Tilia x europaea Toekomstverwachting In opdracht van: Vereniging van Huiseigenaren Slotervaart Onderzoek en rapportage: Maarten H. van Atten, Alphen aan den Rijn European Tree Technician en dendroloog

Nadere informatie

G I J S B E R S h o v E n I E R S

G I J S B E R S h o v E n I E R S G I J S B E R S h o v e n i e r s Passie voor groen 2 Sfeer sfeer IN GROEN Aangenaam Tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden vraagt meer dan alleen maar vakmanschap. Het is vooral passie die er bij

Nadere informatie

Handboek openbare ruimte. Gemeente Urk, december 2014

Handboek openbare ruimte. Gemeente Urk, december 2014 BIJLAGE 2 Handboek openbare ruimte Gemeente Urk, december 2014 Handboek openbare ruimte Documenttitel Gemeente Urk, Arjan Selles 15 december 2014 9Y3927 Opdrachtgever Datum Referentie Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief definitief Beeldkwaliteitsplan Molehiem in Jirnsum ------------ Buro Appelman ------------------------------------------------------------------------------------------------- tuin- & landschapsarchitectuur

Nadere informatie

VISIE BOMEN BURGEMEESTERSWIJK. Algemeen

VISIE BOMEN BURGEMEESTERSWIJK. Algemeen VISIE BOMEN BURGEMEESTERSWIJK Algemeen De Burgemeesterswijk is gebouwd op gronden die oorspronkelijk deel uitmaakten van landgoed Sonsbeek. Als eerste werd rond 1890 het Ettypark verkocht en gebouwd. De

Nadere informatie

Plan van Aanpak aanvraag kapvergunningen en uitvoering kappen bomen Quatrebras

Plan van Aanpak aanvraag kapvergunningen en uitvoering kappen bomen Quatrebras Plan van Aanpak aanvraag kapvergunningen en uitvoering kappen bomen Quatrebras 1. Inleiding 2. Context 2.1 Omlegging A9 2.2 Quatrebras 2.3 Natuurwetgeving 3. Plan van Aanpak kapvergunningen 3.1 Bomen verplanten

Nadere informatie

Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel

Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel Beoordeling bomen kerktuin Nassaustraat te Axel Opgesteld voor: Mevr. E. Van der Hof Gemeente Terneuzen Stadhuisplein 1 4531 GZ Terneuzen Telefoon: 0115-303303 Postbus 35 4530 AA Terneuzen 0115-303303

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen GL van raadslid P. Kos inzake ontbossing van de stad (ingekomen 25 maart 2011)

Beantwoording schriftelijke vragen GL van raadslid P. Kos inzake ontbossing van de stad (ingekomen 25 maart 2011) B&W.nr. 11.0490, d.d. 17-5-2011 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen GL van raadslid P. Kos inzake ontbossing van de stad (ingekomen 25 maart 2011) Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

gemeente 2 3 JULI 2012 HEEMSTEDE

gemeente 2 3 JULI 2012 HEEMSTEDE gemeente 2 3 JULI 2012 HEEMSTEDE Advies van de commissie voor bezwaarschriften aan het college van burgemeester en wethouders. Besluit: Bij besluit van 6 juni 2012, verzonden 8 juni 2012, heeft het hoofd

Nadere informatie

Bomenparagraaf Vleutenseweg 420/422 Bijlage bij de kapvergunning

Bomenparagraaf Vleutenseweg 420/422 Bijlage bij de kapvergunning Bomenparagraaf Vleutenseweg 420/422 Bijlage bij de kapvergunning t Vleuterhuys Vleutenseweg 420/422 3532HX Utrecht Deelgemeente Catharijne Bijgaande bomenparagraaf is geschreven ter onderbouwing van de

Nadere informatie

Onderbouwing en bomenparagraaf kapaanvraag BAM. Spoorzone Utrecht Galjoenstraat tot en met Cremerplein

Onderbouwing en bomenparagraaf kapaanvraag BAM. Spoorzone Utrecht Galjoenstraat tot en met Cremerplein Onderbouwing en bomenparagraaf kapaanvraag BAM Spoorzone Utrecht Galjoenstraat tot en met Cremerplein Inhoudsopgave: Inleiding...1 Aanpak bomeninventarisatie.......2 Bevindingen groeninventarisatie bomen..

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing

Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing 12 juli 2012 Beeldkwaliteitplan Heuvelse Hof Waalre Openbare ruimte en bebouwing Projectontwikkelaar Stedenbouwkundig bureau Architectenbureau Inventarisatie Stedenbouwkundig plan Beeldkwaliteit openbare

Nadere informatie

Object Boomsoorten: Zwarte els en vogelkers Aantal: 3 elzen / 2 vogelkersen Stamomtrek: 105 tot 110 cm (gemeten op zaagvlak) Leeftijd: 25 jaar

Object Boomsoorten: Zwarte els en vogelkers Aantal: 3 elzen / 2 vogelkersen Stamomtrek: 105 tot 110 cm (gemeten op zaagvlak) Leeftijd: 25 jaar info@copijn.nl Taxatie rapport Vaststellen boomwaarde Object Boomsoorten: Zwarte els en vogelkers Aantal: 3 elzen / 2 vogelkersen Stamomtrek: 105 tot 110 cm (gemeten op zaagvlak) Leeftijd: 25 jaar Locatie

Nadere informatie

Advies: Besluit : Aangehouden. Van: R. van Klooster Tel.nr Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten

Advies: Besluit : Aangehouden. Van: R. van Klooster Tel.nr Nummer: 14A Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: R. van Klooster Tel.nr. 8744 Nummer: 14A.00259 Datum: 19 maart 2014 Tekenstukken: Nee Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Ruimtelijk Beleid en Projecten

Nadere informatie

Amsterdam, 23 augustus Geachte leden van de Stichting,

Amsterdam, 23 augustus Geachte leden van de Stichting, Stichting De Drie Straatjes T.a.v. J. Assendelft Beatrijsstraat 53 3021 RC Rotterdam E-mail: joost@assendelft.net Betr: bedreigde bomen Beatrijsstraat e.o. Amsterdam, 23 augustus 2018 Geachte leden van

Nadere informatie

Boombeoordeling VAB Bolakker 21 Inpassing. 1 (T ) 1207-N mei 2016

Boombeoordeling VAB Bolakker 21 Inpassing. 1 (T ) 1207-N mei 2016 Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 9-5-2016 notitie projectnaam onderdeel Boombeoordeling VAB Bolakker 21 Inpassing bijlage(n) kenmerk datum 1 (T-1207-001) 1207-N-001 4 mei 2016 Aanleiding De voormalige

Nadere informatie

th iddoltvo CM 20:3 2;g Project Versterking dijkvak Mook INVENTARISATIE TE KAPPEN BOMEN

th iddoltvo CM 20:3 2;g Project Versterking dijkvak Mook INVENTARISATIE TE KAPPEN BOMEN Project Versterking dijkvak Mook INVENTARISATIE TE KAPPEN BOMEN boomnr. boomsoort tekening blad aantal totaal 130 Gewone es 1 1 131 Okkernoot 1 1 132 Gewone es 1 1 133 Gewone es 1 1 134 Gewone es 1 1 135

Nadere informatie

PLANCOMPAGNONS NIEUWSBRIEF

PLANCOMPAGNONS NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief maart 2014 PLANCOMPAGNONS landschapsarchitecten bnt EDITIE MAART 2014 INHOUD Ontwerp schoolplein scholengemeenschap Graaf Engelbrecht Blog Boerderijtuinen Beplantingsplan Vincentius, Udenhout

Nadere informatie

Bodenterrein / UMCG Boom Effect Analyse

Bodenterrein / UMCG Boom Effect Analyse Bodenterrein / UMCG Boom Effect Analyse 16-11-09 Bodenterrein / UMCG Boom Effect Analyse 16-11-09 Dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken Directie Projectontwikkeling afdeling Ingenieursbureau

Nadere informatie

Kapmelding gemeentelijke bomen november 2017

Kapmelding gemeentelijke bomen november 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Noordenveld Nr. 200264 15 november 2017 Kapmelding gemeentelijke bomen november 2017 Locatie: Op het gemeentelijk gazon aan de Leliestraat t.h.v. huisnr.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing 11 nieuwe recreatiewoningen Landal Heideheuvel, Beekbergen

Landschappelijke inpassing 11 nieuwe recreatiewoningen Landal Heideheuvel, Beekbergen Landschappelijke inpassing 11 nieuwe recreatiewoningen Landal Heideheuvel, Beekbergen 12 april 2016 BURO POELMANS REESINK LANDSCHAPSARCHITECTUUR Landschappelijke inpassing 11 nieuwe recreatiewoningen

Nadere informatie

Boomwaardebepaling begraafplaats Rhijnhof in Leiden

Boomwaardebepaling begraafplaats Rhijnhof in Leiden Project 255929 v4.0 Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 151432-1881349 Boomwaardebepaling begraafplaats Rhijnhof in Leiden Opdrachtgever Accent Adviseurs De heer P. van

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van

Landschapsplan in het kader van Landschapsplan in het kader van Bouw woning Dhr. M. Kleeven Blaktweg 12 5962 NH Melderslo 06-13167416 Locatie woning: Swolgensedijk Melderslo Plattelandscoöperatie Peel & Maas regio Ing. R. Janssen Juli

Nadere informatie

Wijkinfo. gemeente Eindhoven. Aan de direct aanwonenden Gerarduspark. Betreft: verslag bijeenkomst renovatie Gerarduspark. Geachte dame, heer,

Wijkinfo. gemeente Eindhoven. Aan de direct aanwonenden Gerarduspark. Betreft: verslag bijeenkomst renovatie Gerarduspark. Geachte dame, heer, gemeente Eindhoven Retouradres Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven Wijkinfo Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Groen en Water Behandeld door mw. L Schouten Telefoon (040) 238 64 86 Ons kenmerk 12 uit xx 10

Nadere informatie

Brittenstein Leiderdorp Groentoets

Brittenstein Leiderdorp Groentoets Pius Floris Boomverzorging Leiderdorp Projectnummer: Opdrachtgever: PFBV16.HO.007 InterConcept T.a.v. de Heer M. Proper Leeuwenhoekweg 58 2661 DD Bergschenhoek Contactpersoon: De heer B. van Polen Telefoon:

Nadere informatie

Bomeninventarisatie. Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren

Bomeninventarisatie. Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren Bomeninventarisatie Dijkverbetering Waterkering Eem en Zuidelijke Randmeren Wageningen, 10 februari 2011 Colofon 1 Opdrachtgever Waterschap Vallei & Eem Realisatie Watersystemen Mevrouw J.K. van der Meer

Nadere informatie

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen.

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen. Verslag informatievond 14 juni Platanen Seghweart De wijkmanager Joyce Scheenaard opent de avond. Wethouder Haring heet een ieder welkom en geeft aan dat het op deze avond vooral gaat over het met elkaar

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE ROBHL

STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE ROBHL STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE INLEIDING In het bestemmingsplan Buurtschap Zwolle 2011 is de toekomstige woningbouw op de voormalige locatie van Wellink

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw,

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw, ....... \): ' 0 -J.~_A ~... ; ~.\,._.. ; waterbedriif tfm Gemeente Delft Ruimte Ingenieursbureau Advies en databeheer Staalweg 1 2612 KK Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Internet

Nadere informatie

BOSWONEN PLANCONCEPT VOOR MOB-TERREIN WEERT, PRESENTATIE GEMEENTERAAD 16 JAN 2019

BOSWONEN PLANCONCEPT VOOR MOB-TERREIN WEERT, PRESENTATIE GEMEENTERAAD 16 JAN 2019 BOSWONEN PLANCONCEPT VOOR MOB-TERREIN WEERT, PRESENTATIE GEMEENTERAAD 16 JAN 2019 Opdrachtgever: RUIMTE VOOR RUIMTE LIMBURG B.V. Adviseurs: HOESBERGEN ADVIES BRO ADVISEURS BROUWERS stedenbouw ruimtelijke

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING KASJE BELLAMYPLEIN (SPANGEN TE DELFSHAVEN)

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING KASJE BELLAMYPLEIN (SPANGEN TE DELFSHAVEN) RUIMTELIJKE ONDERBOUWING KASJE BELLAMYPLEIN (SPANGEN TE DELFSHAVEN) 1. Inleiding Het Bellamyplein (ook wel Aagje Deken / Betje Wolffplein genoemd * ) is gelegen tussen de Bellamystraat, Betje Wolffstraat

Nadere informatie

Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn

Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Beplantingsvisie Herinrichting buitenruimte Europarei te Uithoorn Uitgangspunten; Het defi nitief ontwerp Herinrichting buitenruimte Europarei

Nadere informatie

Zienswijzen ontvangen in week 34 van 2018 Kapvergunning boom Schreibrug

Zienswijzen ontvangen in week 34 van 2018 Kapvergunning boom Schreibrug Zienswijzen ontvangen in week 34 van 2018 Kapvergunning boom Schreibrug 1 Belangenvereniging Binnenstad Noord (1834166) Belangenvereniging Binnenstad Noord Rietveld 15 2611 LG Delft tel.: 015-2146848 e-mail:

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012

Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012 Onderwerp Datum 25 februari 2014 Wijziging Afdeling 4.3 APV Pagina 1 van 7 De raad van Venray, Overwegende dat de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012 wijziging behoeft met betrekking

Nadere informatie

Vergroening Paleiskwartier

Vergroening Paleiskwartier Vergroening Paleiskwartier Projectomschrijving Gemeente s-hertogenbosch, Stadsontwikkeling/Afdeling leefomgeving, 17 april 2018 A) Probleemstelling De afgelopen twintig jaar is continu gebouwd aan het

Nadere informatie

Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk

Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk 2019-019 2 Kwalitatieve beoordeling boomgaard, Schalkwijk Kwalitatieve beoordeling perenboomgaard, Schalkwijk Opdrachtgever: Gemeente Houten De heer

Nadere informatie

Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp. In opdracht van: Familie Van Gerven. 18 november 2013 J.P.M. Hovens.

Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp. In opdracht van: Familie Van Gerven. 18 november 2013 J.P.M. Hovens. Bomen Effect Analyse Maliskampsestraat 84 te Maliskamp In opdracht van: Familie Van Gerven 18 november 2013 J.P.M. Hovens Faunaconsult Tegelseweg 3 5951 GK Belfeld Tel: 077-4642999 www.faunaconsult.nl

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen

Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen Landal Rabbit Hill, Nieuw Milligen januari 2016 BURO POELMANS REESINK LANDSCHAPSARCHITECTUUR Landschappelijke inpassing vijf nieuwe recreatiewoningen

Nadere informatie

De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten. Concept

De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten. Concept De historische beplanting van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: resultaten van een veldinventarisatie op zeven forten Concept Martijn Boosten & Patrick Jansen Wageningen, april 009 Boosten, M., Jansen, P.

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Concept Structuurplan Bomen Datum Afdeling 10 december 2015 S/RO Naam en telefoon Portefeuillehouder E. Moors 5822 M. Rekswinkel 9740 J. van der Schoot Wat zijn de mogelijkheden? Belangrijkste

Nadere informatie

B en W.nr d.d

B en W.nr d.d B en W.nr. 13.0126 d.d. 12-2-2013 Onderwerp Evaluatie Voorziening Boomregeling Wijk (Bomenfonds) besluiten: 1. bijgesloten brief inzake de evaluatie van Voorziening Boomregeling Wijk (Bomenfonds) aan de

Nadere informatie

Contactpersoon Kenmerk Status Datum. Pascal Peterman definitief 22 september 2017

Contactpersoon Kenmerk Status Datum. Pascal Peterman definitief 22 september 2017 Aan Witpaard Johan Drenth notitie Contactpersoon Kenmerk Status Datum Pascal Peterman 16182 definitief 22 september 2017 Betreft Bomeninventarisatie Beukenlaan 61, Soest Aanleiding en doelstelling In opdracht

Nadere informatie

Erfinrichting voorstel

Erfinrichting voorstel Erfinrichting voorstel Fam. Holland, Locatie Oostermaatweg 4 Vriezenveen Tubbergen, 25 juni 2013 - Definitief Erfinrichting voorstel Fam. Holland, Locatie Oostermaatweg 4 Vriezenveen Titel rapport: Erfinrichting

Nadere informatie

Advies vastgesteld 12 juli 2018 Advies aangepast 17 september 2018

Advies vastgesteld 12 juli 2018 Advies aangepast 17 september 2018 Behandeldatum: 7 juni 2018 Verzoekers Gesproken in commissie vergadering Locatiebezoek Buiten Advies vastgesteld 12 juli 2018 Advies aangepast 17 september 2018 Casus 67 Argonautenrede (Franse tuin) schaduwoverlast

Nadere informatie

Wijzigingsverordening Algemene Plaatselijke Verordening Tynaarlo 2010 (Kapverordening 2014) B E S L U I T:

Wijzigingsverordening Algemene Plaatselijke Verordening Tynaarlo 2010 (Kapverordening 2014) B E S L U I T: Raadsbesluit nr. 14 Betreft: Wijzigingsverordening Algemene Plaatselijke Verordening Tynaarlo 2010 (Kapverordening 2014) De raad van de gemeente Tynaarlo; gelezen het voorstel van het college van 11 februari

Nadere informatie

Bomenwaardering Gerbrandystraat

Bomenwaardering Gerbrandystraat Bomenwaardering Gerbrandystraat 05-09-2017 BURO ANDSCHAPSARCHITECTUUR Bomenwaardering Gerbrandystraat 05-09-2017 Inhoud Huidige bomen 4 Te kappen bomen 7 Te behouden bomen 9 Nieuw sortiment 10 Colofon

Nadere informatie