Cursus Powerpoint 2003

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cursus Powerpoint 2003"

Transcriptie

1 1a. Een presentatie opzetten Cursus Powerpoint 2003 Open Powerpoint en klik linksboven op Bestand en vervolgens op Nieuw. Rechts opent zich het menuscherm Nieuwe presentatie met daarin diverse opties om een Powerpointpresentatie te starten. Optie 1: Lege presentatie. Als je daarop klikt, krijg je een aantal dia s te zien met verschillende tekstopties Optie 2: Vanuit Ontwerpsjabloon. Als je daarop klikt, opent zich een menu met een aantal voorbeelden van achtergronden op de dia s. De gekozen achtergrond vind je terug op alle volgende dia s Optie 3: Van Wizard AutoInhoud Deze Wizard helpt je in een aantal stappen om een presentatie te maken. Met de knop Volgende ga je door de stappen heen. Het gemakkelijkste is om niets aan de selecties te veranderen en steeds op Volgende te klikken, of direct op Voltooien. Je presentatie is dan wel heel snel klaar (klik op F5 om de presentatie te bekijken). Maar dit is hoogstwaarschijnlijk niet de tekst die je in je presentatie wil hebben. Je kunt echter de tekst aanpassen naar je eigen ideeën en opvattingen. En klaar is je Powerpointpresentatie!!! Maar je wilt meer uit Powerpoint halen. We gaan dus nog even verder! Laten we er even van uit gaan dat je een presentatie gemaakt met hulp van de Wizard Autoinhoud. Je zult er natuurlijk een andere tekst in willen zetten: Tekst aanpassen: Het resultaat, als je met de Wizard AutoInhoud een presentatie maakt. Links zie je de dia s, die tot nu toe zijn aangemaakt. Je kunt er zelf natuurlijk dia s aan toevoegen! 1. Zorg er voor dat je presentatie niet wordt afgespeeld, zodat je er in kunt werken. Klik desnoods op de Esc knop om naar het bewerkingsscherm te gaan. 2. Selecteer het eerste scherm, Powerpoint noemt dat een dia. De dia s staan links in beeld 3. Selecteer de tekst die je wilt vervangen. 4. Typ je eigen tekst. 5. Selecteer daarna steeds de volgende dia en verander de tekst. 6. Probeer de presentatie uit door op toets F5 te klikken

2 1b. Zelf een presentatie maken Cursus Powerpoint 2003 Je kunt zelf ook een presentatie vanaf het allereerste begin maken. Dat doe je als volgt: Start Powerpoint Klik links boven op Bestand Klik op Nieuw Klik rechts in het menu dat verschijnt op Lege presentatie. Er verschijnt een keuzemenu, waarbij je een keuze kunt maken uit voorbeelden van: Tekstindeling, Indeling van inhoud, indelingen van tekst en inhoud, of andere indelingen. We nemen het allereerste voorbeeld van Tekstindelingen, waarin twee voorbeeldteksten zijn opgenomen. Tekst aanpassen: Je hebt nu een presentatie van één scherm, (voortaan noemen we dat een dia) met twee teksten. De beide teksten kan je veranderen in een eigen tekst. Ook de plaats van de teksten op de dia kan veranderd worden. Daarover later meer. Meer dia s in de presentatie zetten: Aan een presentatie met één dia heb je natuurlijk weinig. Je kunt er dia s aan toevoegen. Dat gaat als volgt: Klik bovenaan op Invoegen. Klik op nieuwe dia. Je ziet nu dat er links onder de eerste dia een nieuwe dia is bijgekomen met dezelfde indeling als de eerste dia (in ons geval een dia met twee voorbeeldteksten). Dit kan je herhalen tot je (voorlopig) voldoende dia s hebt.

3 2a Teksten maken Het typen van teksten in je presentatie gaat bijna net zoals in Word. Er is echter één verschil: Je moet in Powerpoint eerst een tekstvak op de dia maken. Tekstvak maken: Zorg ervoor dat de dia is geselecteerd, waarin je tekst wilt toevoegen: Klik boven in de menubalk op Invoegen. Klik op Tekstvak. Ga met je muis naar de plek op de dia waar je de tekst wilt hebben. Druk je linker muisknop in en houd die ingedrukt. Sleep nu met de muis over de dia. Laat je linker muisknop los en er komt een kader waarin de cursor knippert. Je kunt nu in het kader beginnen met het typen van de tekst. Tekstvak verplaatsen: Tekstvakken kun je ook verplaatsen. Dat doe je als volgt: Klik met je linker muisknop op de tekst. Er verschijnt een kader om de tekst. Zet daar de muisaanwijzer op. Je muisaanwijzer verandert in een vierkantje. Druk nu je linkermuisknop in en houd die ingedrukt. Sleep je tekstvak met de tekst naar de plek die jij wilt. Laat de linker muisknop los en de tekst blijft op de nieuwe plek staan!

4 3a Belangrijke knoppen. Cursus Powerpoint 2003 De knoppen linksonder in Powerpoint zijn handig om te gebruiken: De normale weergave: Dit is de standaardweergave van Powerpoint De diasorteerderweergave: Als je op deze knopt klikt, zie je alle dia s in het klein. Dubbelklik eens op een dia. Die dia zie je nu groot op het scherm. Als je nu weer klikt op de knop Diasorteerder (linksonder), zie alle dia s weer verkleind op je scherm. Je kunt nu weer dubbelklikken op één van de dia s Diavoorstelling van de huidige dia: Hiermee start je de presentatie van de dia die is geselecteerd. Als je de presentatie tussentijds wilt stoppen, klik je op de Esc toets.

5 4a Plaatjes (afbeeldingen) toevoegen aan je presentatie Zonder plaatjes is je presentatie wat saai. Dat verander je door figuren in te voegen. Plaatjes invoegen via Illustratie: Je wilt een plaatje invoegen in je presentatie. Dat gaat als volgt: Zet de dia, waar een plaatje in moet komen, groot op het scherm. Je gaat nu een plaatje op deze dia zetten: Klik op het menu Invoegen. Klik nu op Afbeelding Noot: Het kan zijn dat je Afbeelding niet direct ziet. Dubbelklik dan op het menu om het helemaal uit te vouwen. Kies Illustratie Er wordt rechts in Powerpoint een menu geopend (zie hiernaast). Typ in het venster bij Zoeken naar een trefwoord en klik op Starten. In het grote lege kader verschijnen plaatjes over het onderwerp. Open het kader Zoeken in en vink alle opties aan. Dan heb je bij de zoekopdrachten het meeste succes!! Open het kader Resultaten moeten zijn. Als het goed is, is illustraties aangevinkt. Vink eventueel meerdere mediabestandstypen aan. Dubbelklik op het plaatje van je voorkeur en het plaatje verschijnt op je dia. Plaatjes invoegen via bestand: Stel, je hebt een digitale foto en die heb je opgeslagen op je computer. Deze foto wil je invoegen in je presentatie. Dat kan als volgt: Zet de dia, waar een plaatje in moet komen, groot op het scherm. Klik op het menu Invoegen. Klik nu op Afbeelding. Het kan zijn dat je Afbeelding niet direct ziet. Klik dan onderaan het menuscherm Invoegen op het rondje met de pijltjes en alle opties worden zichtbaar. Kies Uit bestand Het tabblad Afbeelding invoegen komt in beeld. Zoek de map op waarin je foto staat en dubbelklik erop. De foto staat nu in de dia die geopend is.

6 4b Plaatjes (afbeeldingen) invoegen vanaf internet Je kan ook van Internet afbeeldingen halen en aan je presentatie toevoegen. Afbeeldingen invoegen via Internet. Ga als volgt te werk: Start Internet Explorer op en ga naar de website waar je een plaatje of foto van wil ophalen. Zet je muiscursor op het plaatje en klik met je rechter muisknop. Er opent zich een snelmenu. Klik in dit snelmenu op: Kopiëren. Sluit of minimaliseer de website. Start Powerpoint op en open je presentatie. Zet de dia, waar het plaatje in moet komen groot op het scherm. Klik met je rechter muisknop ergens op de dia. Er opent zich weer een snelmenu en klik nu op Plakken. Het plaatje komt op de dia te staan. Belangrijk! Beveiligde websites: Als de website beveiligd is lukt het niet om afbeeldingen te kopiëren. Soms is de hele pagina van een website één groot plaatje of foto. Je kunt daar dan niet één plaatje apart uithalen. Hier kom je achter door gewoon te proberen.

7 4c Je kunt van alles doen met je afbeeldingen!! Afbeelding verplaatsen O O O kan je als volgt op een dia verplaatsen. Klik met je linker muisknop op de afbeelding. Je moet de muisknop vasthouden. Sleep de afbeelding naar een andere plek. Laat de muisknop los. O O O De rondjes om de afbeelding noemt Powerpoint formaatgrepen Ze komen in beeld als je op de afbeelding klikt. O O Afbeelding groter of kleiner maken Soms is je plaatje veel te groot of te klein. Dat kan je als volgt oplossen: Selecteer je afbeelding. Klik op een rondje op één van de 4 hoeken van de afbeelding. Houd je linker muisknop ingedrukt. Trek het rondje nu mee naar beneden of naar boven. Laat je muisknop los en de hele afbeelding is kleiner of groter geworden. Tip: Wil je het figuur uitrekken versleep dan één van de middelste rondjes. Bijsnijden Een afbeelding bijsnijden Je kunt ook een deel van de afbeelding wegsnijden. Dat gaat als volgt: Klik met je rechter muisknop op je plaatje. Er opent zich een snelmenu. Kies hieruit Werkbalk Afbeelding weergeven. Klik op het figuurtje Bijsnijden dat je links ziet staan. Dan klik je met je linker muisknop op één van de formaatgrepen (rondjes) die je om het plaatje ziet staan.. Linker muisknop vasthouden en het blokje zo verslepen dat het plaatje kleiner wordt. Als je de linker muisknop loslaat is het deel van het plaatje verdwenen dat jij hebt versleept.

8 4d Films toevoegen aan je presentatie In je presentatie kan je ook filmpjes zetten. Film uit Mediagalerie: Je wilt een plaatje invoegen in je presentatie. Dat gaat als volgt: Zet de dia, waar een plaatje in moet komen, groot op het scherm. Klik op het menu Invoegen. Klik nu op Films en geluiden Noot: Het kan zijn dat je Films en geluiden niet direct ziet. Dubbelklik dan op het menu om het helemaal uit te vouwen. Kies Film uit mediagalerie. Er wordt rechts in Powerpoint een menu geopend (zie hiernaast). Typ in het venster bij Zoeken naar een trefwoord en klik op Starten. In het grote lege kader verschijnen plaatjes over het onderwerp. Open het kader Zoeken in en vink alle opties aan. Dan heb je bij de zoekopdrachten het meeste succes!! Open het kader Resultaten moeten zijn. Als het goed is, is Films aangevinkt. Vink eventueel meerdere mediabestandstypen aan. Dubbelklik op het plaatje van je voorkeur en het plaatje verschijnt op je dia. Films invoegen via bestand: Stel, je hebt een digitaal filmpje en die heb je opgeslagen op je computer. Deze film wil je invoegen in je presentatie. Dat kan als volgt: Start het programma Powerpoint en open je presentatie. Zet de dia, waar een filmpje in moet komen, groot op het scherm. Je gaat nu een film op deze dia zetten: Klik op het menu Invoegen. Klik nu op Films en geluiden. Het kan zijn dat je Films en geluiden niet direct ziet. Klik dan onderaan het menuscherm Invoegen op het rondje met de pijltjes en alle opties worden zichtbaar. Kies Uit bestand Het tabblad Film invoegen komt in beeld. Zoek de map op waarin je film staat en dubbelklik erop. De film staat nu in de dia die geopend is. Belangrijk: Er zijn veel soorten films. Alleen de filmbestanden die eindigen met de extensie.wav,.asf,.avi en.wmv werken in Powerpoint

9 4e Geluiden toevoegen aan je presentatie (uit Mediagalerie) Aan je presentatie kan je ook geluiden toevoegen. Geluid uit Mediagalerie: Je wilt geluid invoegen in je presentatie. Dat gaat als volgt: Zet de dia, waar het geluid in moet komen, groot op het scherm. Klik op het menu Invoegen. Klik nu op Films en geluiden Noot: Het kan zijn dat je Films en geluiden niet direct ziet. Dubbelklik dan op het menu om het helemaal uit te vouwen. Kies Geluid uit Mediagalerie. Er wordt rechts in Powerpoint een menu geopend (zie hiernaast). Typ in het venster bij Zoeken naar een trefwoord en klik op Starten. In het grote lege kader verschijnen voorbeelden met geluiden. Open het kader Zoeken in en vink alle opties aan. Dan heb je bij de zoekopdrachten het meeste succes!! Open het kader Resultaten moeten zijn. Als het goed is, is Geluiden aangevinkt. Vink eventueel meerdere mediabestandstypen aan. Dubbelklik op het geluid van je voorkeur. Er komt een keuzemenu over de manier waarop je het geluid wilt laten beginnen. Maak die keuze en op je dia verschijnt een luidsprekertje. Hoe kan je snel de geluidsbestanden beluisteren?: Klik met je rechtermuisknop op een voorbeeldgeluid. Klik in het nieuw geopende menu op Voorbeeld/eigenschappen. In het nu geopende menu kan je het geluidsbestand beluisteren.

10 4f Geluiden toevoegen aan je presentatie (uit Bestand) Je wilt een geluidsbestand, dat je op je computer hebt staan, invoegen in je presentatie. Dat kan als volgt: Zet de dia, waar het geluid in moet komen, groot op het scherm. Klik op de menubalk op Invoegen. Klik nu op Films en geluiden. Het kan zijn dat je Films en geluiden niet direct ziet. Dubbelklik dan op het menu om het helemaal uit te vouwen. Kies Geluid Uit bestand. Het tabblad Geluid invoegen komt in beeld. Zoek de map op waarin je geluidsbestand staat en dubbelklik erop. Het keuzemenu Hoe wilt u het geluid in de diavoorstelling laten beginnen. Maak hierbij een keuze. Het geluidsbestand komt als een luidsprekertje in de dia te staan. Belangrijk: Niet alle soorten geluid kunnen in een Powerpointpresentatie worden afgespeeld. Soorten geluid, die wel in Powerpoint kunnen worden afgespeeld, zijn geluidsbestanden met de volgende extensie:.aiff,.au,.midi,.mp3,.wav,.wma.

11 4fgInstellen van een geluidsbestand Via Bewerken: Klik op Bewerken Er verschijnt een menu. Verleng dit eventueel door onderaan op de pijltjes te klikken. Klik op Geluidsobject. Het menu Geluidsopties wordt geopend. Vink daarin je voorkeuren aan en stel het Geluidsvolume in. Je ziet in dit menu ook hoeveel seconden/minuten je geluidsfragment duurt. Via Aangepaste animatie: Selecteer het geluidsbestand (luidsprekertje) op de dia. Klik op Diavoorstelling Klik op Aangepaste animatie. Er verschijn rechts een menu, waarin o.a. staat: Activeringsmethode. Klik in dit kader met de rechtermuisknop op de aangegeven animatie van het geluidsbestand. Er opent zich een menu. Klik op Effectopties. Het menu Geluid afspelen opent zich nu. In dit menu heb je heel veel mogelijkheden om het geluidsbestand aan te passen. Zo bestaat het menu uit drie tabbladen: Effect, Tijdsinstelling en Geluidsinstellingen. Belangrijk: In het tabblad Effect heb je onder andere de mogelijkheid om je muziekfragment zo in te stellen dat het afspelen ook in de volgende dia s doorgaat. Vink daarvoor de optie aan: Na:.. Dia s, en geef in het kadertje het aantal dia s aan waarin de muziek moet blijven spelen.

12 5a Diaontwerp aanpassen Cursus Powerpoint 2003 Je bent bezig met je Powerpointpresentatie en je wilt een andere indeling, kleur of overgang van de dia s. Dat kan je als volgt veranderen: Klik boven in de menubalk op Diavoorstelling. Selecteer in het opengeklapte menu Animatieschema s. Er verschijnt rechts een nieuw menuscherm (zie hiernaast). Je kunt nu je dia s een andere indeling, kleur of overgang geven. Dat doe je via Onwerpsjablonen, Kleurenschema s en Animatieschema s. Ontwerpsjablonen Klik op Ontwerpsjablonen en er verschijnen veel voorbeelden. Klik op een sjabloom en de dia s worden aangepast. Kleurenschema s Klik op Kleurenschema s en er verschijnen diverse voorbeelden. Klik op een voorbeeld en de dia s worden aangepast. Animatieschema s Klik op Animatieschema s en je krijgt een heel overzicht van mogelijkheden om de overgangen in een dia aan te passen. Je kunt scrollen als je meer mogelijkheden wilt zien. Probeer één en ander maar eens uit! Toepassen op alle dia s Als je een keuze hebt gemaakt, kan je het ook nog laten uitvoeren op alle dia s. Klik dan wel op Toepassen op alle dia s. Diavoorstelling Om je presentatie tussendoor uit te proberen heb je onderaan de knop Diavoorstelling. Klik daar op en je presentatie begint. Je kunt tussentijds stoppen door de Esc knop in te drukken. AutoVoorbeeld Als je bij het uitproberen van de mogelijkheden in Animatieschema s direct het effect wilt zien, moet je Autovoorbeeld aanvinken.

13 5b Aangepaste Animatie Cursus Powerpoint 2003 Misschien wil je wel aan een gedeelte van een dia een apart effect toevoegen. Dat doe je via Aangepaste animatie. Je komt als volgt bij Aangepaste animatie: Selecteer in de menubalk Diavoorstelling. Klik in het geopende venster op Aangepaste animatie. Er opent zich aan de rechterkant een nieuw menu. Zie ook hiernaast. Belangrijk: Om Aangepaste animatie uit te kunnen voeren moet het gedeelte van de dia zijn geselecteerd waarop je de Aangepaste animatie wilt uitvoeren. Effect toevoegen Klik op Effect toevoegen. Er opent zich een nieuw menu met daarin: Ingang Nadruk Afsluiten Animatiepaden In deze rubrieken staan effecten, die te maken hebben met het op het scherm komen van het geselecteerde deel van je dia (Ingang), het laten opvallen (Nadruk), het verdwijnen (Afsluiten) en de richting waarin je selectie verdwijnt (Animatiepaden). Wijzigen Als je een effect gekozen hebt, worden ook de mogelijkheden actief om je gekozen effect aan te passen. Dat zie je bij Wijzigen: met daarachter de titel van je gekozen effect. Je kunt wijzigen: Begin Richting Snelheid Of je veel mogelijkheden hebt om het effect aan te passen hangt natuurlijk af van het gekozen effect. Volgorde wijzigen In het grote kader zie je onder elkaar de effecten die je hebt gekozen. De effecten worden in volgorde afgespeeld. De volgorde kun je wijzigen door een effect te selecteren en vervolgens op de pijltjes bij Volgorde wijzigen te klikken. Autovoorbeeld Vink AutoVoorbeeld aan om direct het resultaat te zien.

14 5c Diaovergang Voor een leuke overgang van de ene dia naar de andere dia ga je als volgt te werk: Klik op Diavoorstelling (bovenin op de menubalk) Er opent zich een nieuw menuscherm Klik hierin op Diaovergang Rechts wordt het menuscherm Diaovergang geopend (zie ook hiernaast) Toepassen op geselecteerde dia s: Je kunt onder deze optie de diaovergang op heel veel verschillende manieren instellen. Probeer er maar eens een paar uit. Overgang wijzigen: Snelheid: Je kunt de diaovergang ook instellen op Snelheid. Klik maar eens op het pijltje en je kunt in het nieuw geopende menu kiezen uit langzaam, gemiddeld en snel Geluid: Powerpoint geeft je de gelegenheid om bij een diaovergang een geluid te laten horen. Klik maar eens op het pijltje bij Geluid. Je ziet weer tientallen mogelijkheden in het nieuw geopende menu. Probeer er maar weer eens een paar uit! Applaus of een Bom!? Aan jouw de keuze! Naar volgende dia Je vinkt aan Bij muisklik als je de volgende dia bij muisklik wilt laten verschijnen. Dit werkt trouwens dan ook als je op de spatietoets drukt. Als je de volgende dia automatisch wilt laten verschijnen, vink je Automatisch na. aan. In het kadertje met de pijltjes omhoog en omlaag kan je instellen hoeveel seconden er moet zitten tussen de overgang. Toepassen op alle dia s: Dit spreekt voor zich. Klik hierop als je de overgang tussen alle dia s op dezelfde manier wilt laten verlopen. Afspelen: Klik hierop als je wilt zien wat je tot nu toe hebt ingesteld. Diavoorstelling: Klik hierop als je de hele diavoorstelling wilt bekijken. (kan ook met F5).

15 7a Diavoorstelling Als je presentatie klaar is, wordt het tijd om die te laten zien in een Diavoorstelling. Diavoorstelling starten Mogelijkheid 1: Sneltoets F5 Mogelijkheid 2: Klik op de menubalk op Diavoorstelling Klik op Voorstelling weergeven Diavoorstelling instellen Klik op de menubalk op Diavoorstelling Klik op Diavoorstelling instellen Het menuvenster Diavoorstelling instellen wordt geopend. Probeer de opties maar eens uit! Diavoorstelling (tussentijds) stoppen Druk op de Esc toets.

16

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

Een eerste kennismaking

Een eerste kennismaking 27-2-2006 1 W erkstukken m a ken m et Po w erpo int Een eerste kennismaking PowerPoint is het presentatieprogramma van Microsoft waarmee we informatie, d.m.v. dia s, op een duidelijke manier kunnen presenteren.

Nadere informatie

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN STAP 1: MICROSOFT POWERPOINT 2010 STARTEN... 2 STAP 2: EEN BEGINDIA MAKEN... 2 STAP 3: EEN AFBEELDING TOEVOEGEN (LOCATIE VRIJ TE BEPALEN)... 3 STAP 4: ACHTERGRONDKLEUR

Nadere informatie

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 2)

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 2) PowerPoint 2010: rondleiding (deel 2) Afbeeldingen en multimedia Afbeeldingen Afbeeldingen toevoegen uit illustratie Men kan een afbeelding uit het taakvenster illustraties opnemen als men een dia-indeling

Nadere informatie

Verschillen met PowerPoint 2007

Verschillen met PowerPoint 2007 1 Verschillen met PowerPoint 2007 In dit bestand krijg je een overzicht van de verschillen met versie 2007 van PowerPoint. Zie je in het boek iets wat op jouw computer niet kan, kijk dan hier om te zien

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL I De zes basisstappen Met het programma Powerpoint kun je zelf een

Nadere informatie

26. Dia-overgangen en animaties

26. Dia-overgangen en animaties 689 26. Dia-overgangen en animaties Uw presentatie wordt levendiger als u een paar speciale effecten toepast die PowerPoint te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld dia-overgangen aanbrengen. Een dia-overgang

Nadere informatie

presentatie maken in PowerPoint

presentatie maken in PowerPoint presentatie maken in PowerPoint basisvaardigheden ICT - bovenbouw basisonderwijs groep 6 tot en met 8 basiscursus PowerPoint Waar vind ik PowerPoint: start / alle programma s Klik om een titel te maken:

Nadere informatie

Powerpoint. Inleiding

Powerpoint. Inleiding Powerpoint Inleiding PowerPoint is een programma waarmee je op een handige manier presentaties kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld tekst combineren met beeld en geluid en dit in de vorm van een serie dia

Nadere informatie

Deel 3: Impress. Klikoefeningen

Deel 3: Impress. Klikoefeningen Deel 3: Impress Klikoefeningen De mogelijkheden van Impress als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 3 Impress Klikoefeningen

Nadere informatie

5. Diavoorstellingseffecten

5. Diavoorstellingseffecten 5. Diavoorstellingseffecten Zoals u in de voorgaande modules heeft kunnen zien, is de overgang tussen opeenvolgende dia s in een presentatie steeds hetzelfde: de oude dia verdwijnt en de nieuwe dia komt

Nadere informatie

Leer- en Doegids: Een nieuwe presentatie in Power Point 2007 DEEL III: VAN GEANIMEERDE PRESENTATIE tot

Leer- en Doegids: Een nieuwe presentatie in Power Point 2007 DEEL III: VAN GEANIMEERDE PRESENTATIE tot Leer- en Doegids: Een nieuwe presentatie in Power Point 2007 DEEL III: VAN GEANIMEERDE PRESENTATIE tot DIAVOORSTELLING Prof. W.Leirman We openen opnieuw Power Point, ofwel via Start > ofwel via Start >

Nadere informatie

PowerPoint LL. Heemscan

PowerPoint LL. Heemscan Beste leerling, Je hebt nu een handleiding voor je liggen om de Powerpointpresentatie te maken. Vóór je gaat beginnen, lees je eerst deze handleiding en de tips goed door. Veel succes en veel plezier!

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

1 Een presentatie bekijken

1 Een presentatie bekijken 1 Een presentatie bekijken PowerPoint is een programma om presentaties te maken. In dit hoofdstuk leer je om een bestaande presentatie te bekijken. Ook maak je enkele wijzigingen in een bestaande presentatie.

Nadere informatie

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle

PowerPoint Mijn naam is; Cees van Aarle Mijn naam is; Cees van Aarle Boodschap / Doelgroep Wat vind je doelgroep belangrijk? Aandachtspunt; - waarin onderscheid je jezelf van de rest, - wat maakt je uniek? Hoe maak je dat anderen duidelijk,

Nadere informatie

IK STEL VOOR MET POWERPOINT

IK STEL VOOR MET POWERPOINT IK STEL VOOR MET POWERPOINT 1 IK STEL VOOR ICT-Coördinator Steven Opsomer Menen 1 Het programma PowerPoint bestaat uit 3 grote onderdelen: het werkmateriaal, het overzicht en de dia. Werkmateriaal Overzicht

Nadere informatie

File: M.Peters / Powerpoint 1

File: M.Peters / Powerpoint 1 PowerPoint 2003. File: M.Peters / Powerpoint 1 Een PowerPoint presentatie maken. Met behulp van een diapresentatie kun je een groep mensen informatie geven over een bepaald onderwerp of product. Een voorbeeld:

Nadere informatie

Handleiding Word de graad

Handleiding Word de graad Handleiding Word 2010 3de graad Inhoudsopgave Regelafstand 3 Knippen 3 Kopiëren 5 Plakken 6 Tabs 7 Pagina-instellingen 9 Opsommingstekens en nummeringen 12 Kopteksten en voetteksten 14 Paginanummering

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken Deel 7: PowerPoint Presentaties gemakkelijker maken De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen

Nadere informatie

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?

Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie? 1) Je opent PowerPoint met dit icoontje. Je komt op dit scherm: Hier in deze balk zie je in het klein welke dia s je allemaal hebt. Je kan de volgorde ook veranderen

Nadere informatie

Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007

Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007 Handleiding voor Scherm PowerPoint 2007 1. Voorbereiding Alle foto s in de presentatie moeten in hetzelfde formaat (landschapformaat) en grootte zijn. Verklein dus eerst de foto s in een ander programma

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

1. Kennismaken met Impress

1. Kennismaken met Impress 1. Kennismaken met Impress In deze module leert u: 1 Wat Impress is; 2 Impress starten; 3 Een nieuwe presentatie maken; 4 Instellingen van Impress wijzigen; 5 Opslaan en openen. 1 Wat is Impress? OpenOffice.org

Nadere informatie

PowerPoint: Presenteer je passie

PowerPoint: Presenteer je passie PowerPoint: Presenteer je passie pagina 1 2 3 4 5 6 totale cursus Wie aan PowerPoint denkt, denkt meestal aan een bedrijfspresentatie of een handleiding bij een referaat. Maar ook hobbyisten kunnen het

Nadere informatie

Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint

Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint Microsoft Office Een uitleg over een presentatie maken met PowerPoint #01:Voor we een presentatie kunnen maken moeten we eerst materiaal hebben, een idee (maak een presentatie over Breskens), Foto's hier

Nadere informatie

Start Word en sluit (of vink uit) zonodig het taakvenster Aan de slag

Start Word en sluit (of vink uit) zonodig het taakvenster Aan de slag 1. Algemeen Dit dictaat legt uit hoe een molentje in PowerPoint gemaakt wordt Gebruikt zijn Word 2003 en PowerPoint 2003, voor de versie 2000 is dit dictaat ook geschikt Handig Nederlandstalig boekje:

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 1. Raster en hulplijnen Klik met rechter muisknop in een lege dia Klik in het afrolmenu op Raster en hulplijnen en stel onderstaande eigenschappen in 2.

Nadere informatie

Muziek toevoegen in PowerPoint 2003 1. Doelstelling

Muziek toevoegen in PowerPoint 2003 1. Doelstelling 1. Doelstelling Muziek toevoegen aan een PPT dia, waarbij de muziek net zo lang duurt als de presentatie. 2. Algemene opmerkingen De muziek wordt in de eerste dia ingevoegd, start meteen aan het begin

Nadere informatie

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint 2018-2019 Datum: Leraren: F. Thomas, V. Schelkens, C. Kaivers Informatica Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint Klas: 3 Naam: Nr.: De komende 3 lessen ga je een PowerPointpresentatie maken over

Nadere informatie

22 Toevoegen van een hyperlink

22 Toevoegen van een hyperlink 22 Toevoegen van een hyperlink Ø Open het bestand Parijs en bekijk de presentatie. Je gaat nu een hyperlink maken naar de website van de Eiffeltoren. Je kunt dan vanuit je presentatie direct naar de website

Nadere informatie

Dictaat Beginners bloesemtocht in PowerPoint 2007

Dictaat Beginners bloesemtocht in PowerPoint 2007 1. Inleiding Dictaat Beginners bloesemtocht in PowerPoint 2007 In dit dictaat wordt besproken hoe in PowerPoint 2007 een dia van teksten, van een foto en een illustratie wordt voorzien, inclusief het toepassen

Nadere informatie

Ineenvloeien van foto's + bewegende wolken

Ineenvloeien van foto's + bewegende wolken Ineenvloeien van foto's + bewegende wolken Om gemakkelijk te werken : Pictogrammen die je vaak gebruikt in de tekenbalk zetten; Dit doe je als volgt : - Klik op Beeld > Werkbalken > Aanpassen - Klik op

Nadere informatie

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1)

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1) PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1) Met PowerPoint kan men voorstellingen maken door middel van dia's die zijn gevuld met teksten, afbeeldingen, films, grafieken en geluiden. PowerPoint is een uitstekend

Nadere informatie

VOORBLAD MAKEN. voorblad maken invoegen voorblad (achtergrond + indeling + afbeelding) Dit is de eenvoudigste optie.

VOORBLAD MAKEN. voorblad maken invoegen voorblad (achtergrond + indeling + afbeelding) Dit is de eenvoudigste optie. VOORBLAD MAKEN Een voorblad maken is een afronding voor je boek. Meestal begin je dan ook met het schrijven van je boek en wacht je met het voorblad als laatste (de slagroom op je toetje). Op een voorblad

Nadere informatie

WORKSHOP POWERPOINT 2003

WORKSHOP POWERPOINT 2003 Reader 42 WORKSHOP POWERPOINT 2003 Dec 2009 Mediatheek Moller Tilburg 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Algemene doelstelling.. 4 1.2 Specifieke doelen.. 4 1.3 Werkwijze. 4 1.4 Middelen 4 1.5 Evaluatie

Nadere informatie

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Vorige keer hebben wij gesproken over het maken van een PowerPoint presentatie. Deze keer beginnen wij met de herhaling van de basis handelingen op de computer zoals: iets op je scherm aanwijzen iets op

Nadere informatie

INHOUD POWERPOINT 2007

INHOUD POWERPOINT 2007 INHOUD POWERPOINT 2007 1 Introductie...1 1.1 Programma starten...1 1.1.1 Manier 1...1 1.1.2 Manier 2...1 1.2 Schermopbouw...1 1.3 Het lint...2 1.3.1 Het tabblad Start...2 1.3.2 Het tabblad Invoegen...2

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld.

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2 Windows, inleiding Windows is het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. 2.1 Windows, een eerste verkenning In het vorige hoofdstuk heb je gezien wat een besturingssysteem is. Nu ga je werken

Nadere informatie

Stappenplan Movie Maker

Stappenplan Movie Maker Start Movie Maker op Stappenplan Movie Maker Foto s, filmpjes of muziek importeren Voor je aan de slag kan moet je eerst je filmpje of je foto s importeren naar Movie Maker. Daarvoor klik je op een van

Nadere informatie

Puzzelhartje - PowerPoint 2010 & 2013

Puzzelhartje - PowerPoint 2010 & 2013 Puzzelhartje - PowerPoint 2010 & 2013 Sneltoetsen: Ctrl+A = Alles selecteren (Ctrl toets ingedrukt houden en 1x klikken op toets met A) Ctrl+C = kopiëren Ctrl+V = plakken Ctrl+X = knippen Ctrl+D = dupliceren

Nadere informatie

WORKSHOP POWERPOINT 2003

WORKSHOP POWERPOINT 2003 Reader 42 WORKSHOP POWERPOINT 2003 Nov 2009 Mediatheek Moller Tilburg 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Algemene doelstelling.. 4 1.2 Specifieke doelen.. 4 1.3 Werkwijze. 4 1.4 Middelen 4 1.5 Evaluatie

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010 Belangrijk!!! De 2 animaties "Samenvouwen" en "Uittrekken", die nodig zijn om het boek te maken, ontbreken in de versie PP 2010. Daarom is het nodig dat

Nadere informatie

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t Windows Movie maker. Inhoud 1. Installeren van Windows Movie Maker... 1 2. Vooraf rekening mee houden... 3 3. Aan de slag... 3 3.1 De werkruimte... 3 3.2 Een nieuw project starten... 4 3.3 Aanpassen van

Nadere informatie

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen

Werkbalk Snelle toegang Titelbalk. Tabbladen SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint verkennen POWERPOINT kan worden opgestart via. Als POWERPOINT al vaker is gestart kun je direct op Microsoft PowerPoint 2010 in het menu Start klikken. Typ anders in

Nadere informatie

Klikpuzzel - PP 2007 & 2010

Klikpuzzel - PP 2007 & 2010 Klikpuzzel - PP 2007 & 2010 Voor PP 2010 : Volg alle punten die in het zwart staan. Deze gelden zowel voor PP 2007 als voor 2010. Enkel als er iets verschillend is voor PP 2010 zet ik dit het blauw. 1.

Nadere informatie

Afbeeldingen Module 11

Afbeeldingen Module 11 11. Afbeeldingen Er zijn veel manieren waarop u een afbeelding in kunt voegen in een tekst. U kunt bijvoorbeeld plaatjes die met een ander programma zijn gemaakt in uw documenten opnemen. Zo kunt u met

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERPOINT 2010

HANDLEIDING POWERPOINT 2010 HANDLEIDING POWERPOINT 2010 Ella Wynants & Caroline Nijsmans THOMAS MORE KEMPEN Turnhout Inleiding Dit zijn allerlei handelingen die je vaker zult moeten gebruiken. Je weet al een manier om dit te doen

Nadere informatie

Handleiding: PRESENTATIES in Power Point 2007 over LEVENSKWALITEIT OUDEREN DEEL III: VAN GEANIMEERDE PRESENTATIE tot

Handleiding: PRESENTATIES in Power Point 2007 over LEVENSKWALITEIT OUDEREN DEEL III: VAN GEANIMEERDE PRESENTATIE tot Handleiding: PRESENTATIES in Power Point 2007 over LEVENSKWALITEIT OUDEREN DEEL III: VAN GEANIMEERDE PRESENTATIE tot DIAVOORSTELLING Prof. W.Leirman We openen opnieuw Power Point, ofwel via Start > ofwel

Nadere informatie

Voorbereidingen voordat je alles in een presentatie zet.

Voorbereidingen voordat je alles in een presentatie zet. Een sprekend boek maken in Powerpoint. Inleiding Een sprekend boek kan een goed hulpmiddel zijn bij de taalverwerving van jonge kinderen. Denk aan luisteroefeningen, de herbeleving van een excursie en

Nadere informatie

Inhoudsopgave Template verhaal... 2 Eigenschappen van een pagina... 4 Achtergrond invoegen vanuit classroomsuite... 5 Achtergrond eigen database...

Inhoudsopgave Template verhaal... 2 Eigenschappen van een pagina... 4 Achtergrond invoegen vanuit classroomsuite... 5 Achtergrond eigen database... Inhoudsopgave Template verhaal... 2 Eigenschappen van een pagina... 4 Achtergrond invoegen vanuit classroomsuite... 5 Achtergrond eigen database... 9 Afbeelding toevoegen vanuit classroom... 11 Afbeelding

Nadere informatie

Deel 5: Microsoft PowerPoint

Deel 5: Microsoft PowerPoint Deel 5: Microsoft PowerPoint 1. Inleiding PowerPoint is het presentatieprogramma van Microsoft waarmee we informatie d.m.v. dia s op een duidelijke manier kunnen presenteren. Deze dia s kunnen we voorzien

Nadere informatie

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar

PowerPoint Instructie. Een presentatie maken met gesproken commentaar PowerPoint Instructie Een presentatie maken met gesproken commentaar Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Geluidsinstellingen m.b.t. microfoon in Windows 7... 1 3. Stap voor stap: gesproken commentaar toevoegen...

Nadere informatie

Basistechnieken Microsoft Excel in 15 minuten

Basistechnieken Microsoft Excel in 15 minuten Basistechnieken Microsoft Excel in 15 minuten Microsoft Excel is een rekenprogramma. Je kan het echter ook heel goed gebruiken voor het maken van overzichten, grafieken, planningen, lijsten en scenario's.

Nadere informatie

Werken met PowerPoint. Handleiding voor leerlingen

Werken met PowerPoint. Handleiding voor leerlingen Werken met PowerPoint Handleiding voor leerlingen 1 Aan de slag met PowerPoint PowerPoint is een hulpmiddel bij presentaties, bestaande uit verschillende dia s, waarbij je van de ene dia naar de volgende

Nadere informatie

PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken

PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken PowerPoint 2003 - Handleiding om een boek in recto-verso te maken 1. Voorbereiding 1.1. Boekenkaft Mooie boekenkaften kan je vinden via Google. Tik maar eens in het zoekkadertje Victorian bookbinding en

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Oefeningen maken in PowerPoint

Oefeningen maken in PowerPoint Oefeningen maken in PowerPoint Het is in PowerPoint mogelijk om allerhande oefeningen te maken. Een gewone PowerPoint presentatie kan een fotoreportage, een gesproken boek of een leesoefening worden. Om

Nadere informatie

Microsoft PowerPoint Basics Hoe maak je een presentatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Microsoft PowerPoint Basics Hoe maak je een presentatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Als je weet wat er komt, wat inhoud betreft, kijken bij maken van een spreekbeurt, kunnen we praten over jouw PowerPoint presentatie. Je hebt in de klas de basis handelingen op de computer al geleerd zoals:

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl)

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL - II Het VERVOLG op de basisstappen Je hebt de basisstappen doorgenomen

Nadere informatie

Openoffice 3.2 Impress

Openoffice 3.2 Impress Openoffice 3.2 Impress Assistent Presentatie - Wanneer je het programma Impress opent, krijg je eerst de assistent presentatie voorgeschoteld. - In het eerste venster kies je voor: Lege presentatie (Zwart

Nadere informatie

5. Werken met afbeeldingen

5. Werken met afbeeldingen 103 5. Werken met afbeeldingen Foto s en tekeningen worden ook wel afbeeldingen genoemd. Afbeeldingen maken een website niet alleen mooier. Ze zijn ook belangrijk om duidelijk te maken wat je precies bedoelt.

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint 2010, H3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Afbeeldingen invoegen en verwijderen Je kunt een illustratie invoegen via het tabblad Invoegen, groep Afbeeldingen, knop Illustratie. Het taakvenster Illustraties komt in beeld.

Nadere informatie

Handleiding Kerstpuzzel 2 - Photoshop + PowerPoint 2007 (2010)

Handleiding Kerstpuzzel 2 - Photoshop + PowerPoint 2007 (2010) Handleiding Kerstpuzzel 2 - Photoshop + PowerPoint 2007 (2010) Deze handleiding kan eveneens gevolgd worden voor PP 2010 want verschilt niet veel met 2007. De bestanden "Puzzle effects by Panos.atn" en

Nadere informatie

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010?

Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Wat kan je allemaal met het programma Word 2010? Door: Meester Michael www.meestermichael.nl 1. Hoofdletters 3 2. Opslaan 4 3. Openen 6 4. Foutje? 7 5. Een tekst selecteren 7 6. Vet, schuin of onderstreept.

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

Deel 3: PowerPoint. Klikoefeningen

Deel 3: PowerPoint. Klikoefeningen Deel 3: PowerPoint Klikoefeningen De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 3 PowerPoint

Nadere informatie

Inhoud. Scherm_herziening.doc Blz. 1/19

Inhoud. Scherm_herziening.doc Blz. 1/19 Inhoud 1. VOORBEREIDING... 2 1.1. RASTERLIJNEN INSTELLEN... 2 1.2. GROEPEREN VAN OBJECTEN/AFBEELDINGEN... 2 2. OPMERKINGEN... 3 2.1. SELECTEREN VAN OBJECTEN/AFBEELDINGEN... 3 2.2. AFBEELDINGEN INVOEGEN...

Nadere informatie

Handleiding voor Envelop - PP 2007

Handleiding voor Envelop - PP 2007 Handleiding voor Envelop - PP 2007 TIP : Via Beeld het liniaal en rasterlijnen instellen om makkelijker te werken. Hieronder een screenshot van de uiteengetrokken envelop. Je ziet dat deze uit 5 gelijkbenige

Nadere informatie

Deel 5: PowerPoint Scannend

Deel 5: PowerPoint Scannend Deel 5: PowerPoint Scannend De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 5 PowerPoint

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

HANDLEIDING. PowerPoint 2016

HANDLEIDING. PowerPoint 2016 HANDLEIDING PowerPoint 2016 HANDLEIDING POWERPOINT 2016 2 Inhoudsopgave 1. Wat is PowerPoint?... 5 2. Openen... 6 3. Opslaan... 8 4. Presentatie afdrukken... 10 4.1 Afdrukvoorbeeld... 11 4.2 Hand-out...

Nadere informatie

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven:

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Afdrukken Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: Onder Instellingen kun je aangeven wat je wilt afdrukken: Bij Notitiepagina s wordt per pagina één dia afgedrukt.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN

HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN HANDLEIDING VOOR HET MAKEN VAN EEN DIGITAAL PRENTENBOEK 1. POWERPOINT STARTEN 1. Open het programma Microsoft Office PowerPoint door op start te klikken. Klik op alle programma s, vervolgens klik je op

Nadere informatie

Algemene opmerkingen Word

Algemene opmerkingen Word Algemene opmerkingen Word In Word 2007 vindt u geen tabblad. In plaats daarvan gebruikt u deoffice-knop linksboven om vergelijkbare taken als bestanden maken, opslaan en afdrukken uit te voeren. is in

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Film monteren met Windows Live Moviemaker

Film monteren met Windows Live Moviemaker Film monteren met Windows Live Moviemaker Als je losse stukjes film (shots) hebt opgenomen is het nog niet klaar. Je moet die losse stukjes nog aan elkaar plakken tot één geheel: monteren. Hoe je dat doet

Nadere informatie

Handleiding Powerpoint 2010

Handleiding Powerpoint 2010 Handleiding Powerpoint 2010 Handleiding PowerPoint 2010 Inhoudsopgave 1. Wat is PowerPoint?... 1 2. Openen... 1 Een nieuw document openen... 1 Een bestaand document openen... 1 3. Opslaan... 3 Een document

Nadere informatie

9. Een fotoalbum maken

9. Een fotoalbum maken 323 9. Een fotoalbum maken PowerPoint is een programma waarmee u presentaties kunt maken. Een presentatie bestaat uit dia s. Deze dia s kunt u op een computerscherm bekijken, of met een beamer op een scherm

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

HANDLEIDING MICROSOFT POWERPOINT RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN

HANDLEIDING MICROSOFT POWERPOINT RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN HANDLEIDING MICROSOFT POWERPOINT RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN Bas van Gestel, 16 januari 2005 Wat is MS Powerpoint? MS Powerpoint is een programma waarmee je digitale diavoorstellingen kunt maken, inclusief

Nadere informatie

Kerstkaart met kerstboom van sneeuwsterren - PowerPoint 2010

Kerstkaart met kerstboom van sneeuwsterren - PowerPoint 2010 Kerstkaart met kerstboom van sneeuwsterren - PowerPoint 2010 Omdat u het kaartje vlugger zou kunnen afwerken, heb ik in bijlage (pps "objecten") alle objecten al klaargemaakt die men nodig heeft. Het muziekbestand

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint, H6 SAMENVATTING HOOFDSTUK 6. Galerie voor diagrammen:

INSTRUCT Samenvatting Basis PowerPoint, H6 SAMENVATTING HOOFDSTUK 6. Galerie voor diagrammen: SAMENVATTING HOOFDSTUK 6 Diagram invoegen Via de menukeuzen Invoegen, Diagram of met Galerie voor diagrammen: open je het venster Er zijn 6 verschillende diagrammen: 1. Organigram 2. Cyclusdiagram 3. Radiaaldiagram

Nadere informatie

Handleiding hockeyoefeningen maken in PowerPoint.

Handleiding hockeyoefeningen maken in PowerPoint. Handleiding hockeyoefeningen maken in PowerPoint. Door: Saskia Bleumink Een A4 formaat pagina in PowerPoint: Wil je later oefeningen uitprinten, dan is het handig om de pagina in PowerPoint in te stellen

Nadere informatie

Handleiding Envelop - PowerPoint 2003

Handleiding Envelop - PowerPoint 2003 Handleiding Envelop - PowerPoint 2003 Hieronder een screenshot van de uiteengetrokken envelop. Je ziet dat deze uit 5 gelijkbenige driehoeken bestaat + een rechthoek of vierkant. TIP : Om nauwkeuriger

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows

Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows Het gebruik van Photo Story 3 voor Windows Photo Story is een programma dat een videoshow maakt van je foto s. Hierbij kan je tekst en geluid aan deze voorstelling toevoegen. Deze voorstelling is zeker

Nadere informatie

Handleiding voor de installatie van Robobridge

Handleiding voor de installatie van Robobridge Handleiding voor de installatie van Robobridge Dit is de weg die ik gevolg heb. Mijn computer draait op het besturingssysteem Windows XP(32bits). Bij andere systemen kunnen kleine verschillen voorkomen.

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken.

Een nieuwe presentatie maak je met de sneltoets <Ctrl+N> of via het tabblad,. Vervolgens kies je Lege presentatie en klik je op de knop Maken. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 PowerPoint opstarten en afsluiten POWERPOINT kan worden opgestart via. Als POWERPOINT al vaker is gestart kun je direct op Microsoft PowerPoint 2010 klikken. Typ anders in het

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

Deel 4: PowerPoint Bladerboek

Deel 4: PowerPoint Bladerboek Deel 4: PowerPoint Bladerboek De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 4 PowerPoint

Nadere informatie