I. Maximaal ,00 ter beschikking te stellen aan de evenementen 2de helft 2005 overeenkomstig bijbehorende toelichting.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I. Maximaal ,00 ter beschikking te stellen aan de evenementen 2de helft 2005 overeenkomstig bijbehorende toelichting."

Transcriptie

1 RIS129262_04-JUL-2005 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/ RIS DEN HAAG MARKETING & EVENTS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de promotie van de stad Den Haag van eminent belang is voor het functioneren van de Haagse economie; - het inkomende toerisme inkomsten in de stad genereert waardoor de economische structuur wordt versterkt en waardoor voorzieningen op een bovenregionaal of landelijk niveau kunnen worden aangeboden aan de Haagse burger; - evenementen een belangrijk onderdeel zijn voor het ondersteunen van de promotie van de stad en het aantrekken van bezoekers naar de stad. Besluit: I. Maximaal ,00 ter beschikking te stellen aan de evenementen 2de helft 2005 overeenkomstig bijbehorende toelichting. II. De onder lid I genoemde uitgaven worden als volgt gedekt (jaarschijf 2005): Economisch beleid , Promotie , Activiteiten sportverenigingen , Coördinatiebudget Scheveningen , Werkge legenheidsprojecten SZW ,00 Vrijwilligerswerk te bepalen door B&W ,00 B02_L_05_ Stedelijke producten ,00 DSO Structureel nieuw beleid ,00 NFE beschikking DHM&E Beleef Den Haag ,00 Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSO/ III. Den Haag Marketing en Events op te dragen om per 31 januari 2006 te rapporteren over 2de helft IV. De Algemeen Directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling te mandateren de beschikkingen aan de diverse evenementenorganisatoren te versturen. V. Akkoord te gaan met bevoorschotting van 90 % van de maximale subsidie aan Den Haag marketing en Events voor de evenementen 2de helft Den Haag, 28 juni 2005 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, D.M.F. Jongen W.J. Deetman

3 DSO/ Toelichting: Steeds meer steden in Nederland zien evenementen als een belangrijk citymarketinginstrument. Mede door de toenemende concurrentie tussen steden worden evenementen strategischer ingezet. Steden bepalen hun eigen identiteit en laten evenementen daar op aan sluiten. De gemeente Den Haag heeft haar beleid inzake publieksevenementen vastgelegd in de Evenementenvisie Den Haag Geconstateerd kan worden dat Den Haag een onderscheidend evenementenaanbod in de Randstad heeft, gericht op specifieke doelgroepen. Doelstelling voor de evenementen is om deze meer te laten aansluiten bij de profilering van de stad. In dit besluit zijn de doelstellingen per evenement opgenomen. In de evenementenvisie zijn dertien criteria opgenomen waarop de subsidieaanvragen worden getoetst. Aangezien de evenementencommissie nog niet is geïnstalleerd heeft Den Haag Marketing & Events, op basis van de uitwerking van deze criteria een advies uitgebracht betreffende de subsidiering. Op basis van dit advies is onderstaand voorstel opgesteld. De subsidiering voor onderstaande evenementen is derhalve van toepassing voor het komende jaar. Na installatie van de evenementencommissie zal het meerjaren ondersteuningsbeleid in werking treden. In het laatste kwartaal van 2005 zal evenementenorganisatoren derhalve worden verzocht de subsidieaanvraag in te dienen voor 2006 en Subsidiering evenementen 2 e helft 2005 Op basis van het advies van Den Haag Marketing & Events is onderstaand voor de bestaande evenementen per grootte van het evenement een advies gegeven voor de te verlenen subsidie aan de verschillende evenementenorganisatoren. Daarnaast is nog een onderscheid gemaakt in nieuwe en sportevenementen. Grote evenementen - Concert by the Sea Het Concert by the Sea is een jaarlijks terugkerend evenement dat in 2005 op1 juli wordt gehouden. De gevraagd bijdrage is ,--. Evenals in 2004 is reeds ,-- beschikt. Daarnaast krijgt de organisatie via DHM&E éénmalig ,-- om een drietal uitzendingen van het concert te laten uitzenden via de TROS TV en TV West - Internationaal Vuurwerk Festival Het vuurwerkfestival is een jaarlijks terugkerend evenement dat in 2005 van 10 t/m 13 augustus wordt gehouden. De gevraagd bijdrage is ,--. Evenals in 2004 wordt voorgesteld een subsidie van ,-- toe te kennen. - Ha-Schi-Ba Multicultureel festival in de Schilderswijk met een mix van kunst, cultuur, recreatie, werk en integratie. Voor het evenement wordt subsidie aangevraagd. In 2004 is ,-- toegekend. Daarnaast is een extra bijdrage gedaan van ,-- euro om het evenement doorgang te kunnen laten vinden. Voorgesteld wordt het evenement in ,-- subsidie toe te kennen.

4 DSO/ De organisator dient een eventueel tekort in de begroting te dekken door het aanboren van alternatieve subsidiebronnen, het binnenhalen van extra sponsoring, dan wel beperking van de programmering. Met de organisator van de Haschiba is afgesproken om uiterlijk aan het eind van dit jaar met een integraal verbeterplan te komen met als inzet meer financieel draagvlak vanuit markpartijen en de samenleving. - Werkbazar Tijdens de Ha-Schiba wordt tevens de werkbazar georganiseerd. Voorgesteld wordt ,-- subsidie toe te kennen (vanuit de budgetten OCW integratie en SZW werkbazar) - Haagse Winter De gratis toegankelijke ijsbaan op het Spuiplein was vorig jaar een groot succes. Voor dit jaar is nog geen voorstel met een sluitende begroting ingediend, aangezien de gevraagde subsidie buiten alle kaders valt en geen inkomsten laat zien uit sponsoring en/of horeca opbrengsten. Voorstel is om ten behoeve van het evenement, evenals vorig jaar, ,-- te reserveren en het Kennis & Evenementcentrum opdracht te geven om in overleg met marktpartijen te treden voor de organisatie van het evenement. - Concours Hippique Internationale spring- en dressuurwedstrijden met paarden in het kader van Benelux Open aangevuld met diverse hippische showprogramma s. Evenals in 2004 wordt voorgesteld dit evenement een subsidie van ,-- toe te kennen. Overige evenementen - Haagse Kunst en Antiekdagen De Haagse kunst en antiekdagen die plaatsvinden op 27 en 28 augustus versterken het imago van het binnenstadsgedeelte Dennenweg/Lange Voorhout. Ook het culturele imago dat wordt bewerkstelligt door de campagne "Koninklijke momenten" wordt hiermee ingevuld. Derhalve wordt voorgesteld een bijdrage van ,-- toe te kennen. Dit is een toename ten opzichte van de bijdrage in 2004 van Dit is noodzakelijk omdat het evenement niet langer door het kennis en evenementencentrum wordt uitgevoerd en derhalve ook de overhead kosten voor rekening van de organisator komen. - Prinsjesdag Programma om bezoekers van Den Haag, naast het van nabij bijwonen van de passage van de Gouden Koets als onderdeel van een ceremonieel, traditioneel officieel programma, te laten genieten. In 2004 is ,-- toegekend. Voorgesteld wordt, conform aanvraag, ,-- euro toe te kennen.

5 DSO/ Intocht van Sinterklaas Programma ten behoeve van de intocht van Sinterklaas in de haven en de rijtoer naar de Binnenstad. Vorig jaar heeft het evenement euro subsidie ontvangen. Aangezien de boot dit jaar niet meer gratis beschikbaar is, wordt voorgesteld ,-- toe te kennen. Nieuw Als reactie op de advertentie van het Kennis & Evenementencentrum zijn een groot aantal aanvragen ingediend voor nieuwe evenementen. De meest aansprekende evenementen zijn, voor zover mogelijk binnen de financiële kaders, een bijdrage toegekend. - Kijkduin at Moonlight Lichtevenement met ca 100 van binnenuit verlichte bollen/objecten. Het evenement zal tweejaarlijks afwisselend met Boulevard des Sculptures worden geprogrammeerd. Aangevraagde subsidie is ,--. Voorgesteld wordt het evenement een subsidie toe te kennen van ,-- - Dancetour Den Haag Dansevenement op het Malieveld in het kader van Den Haag Unicef Stad. Aangevraagd bedrag voor subsidie is Voorgesteld wordt het evenement een subsidie toe te kennen van ,-- - Todays art/ Cultuurnacht Internationaal festival voor kunst, muziek en technologie. Aangevraagd bedrag voor subsidie is ,--. Vanuit de gemeente is reeds een toezegging voor ,--. Vanuit Cultuur is ,-- bijgedragen. Vanuit Economie een bijdrage van ,-- euro, euro Niet Fysieke Economie (deze bijdragen zijn reeds ontvangen) ,-- vanuit Economisch structuurbeleid. Er wordt voorgesteld het restant van de toezegging, ad ,-- toe te kennen. Derhalve geen extra bijdrage van Sportevenementen - Siemens Open Het Siemens Open wil zich nadrukkelijker profileren als het Internationale tennistoernooi van Den Haag. Zowel van de organisatie als van gemeente vergt dit een extra inspanning om dit mogelijk te maken. Derhalve wordt voorgesteld om de gevraagde subsidie van ,-- euro toe te kennen. Belangrijke voorwaarde daarbij is dat het toernooi zich inderdaad nadrukkelijker profileert. - Internationaal Top jeugd hockey toernooi Vanuit OCW/Sport is reeds ,-- beschikt. Ten behoeve van evenementen in de Beach Lounge, die van begin juli tot half augustus op het sportstrand bij het noordelijk havenhoofd wordt gerealiseerd, zijn de volgende subsidieverzoeken ontvangen: - Beach Tennis Nederlands Kampioenschap ( 6 en 7 juli) Aangevraagd bedrag Advies is toekennen Beach Volleybal circuit (25/26 juni, 16/17 juli, 20/21 en 27/28 augustus)

6 DSO/ Aangevraagd bedrag Advies positief. Het evenement vertoont deels overlap met Beach volleybal circuit - Beach Hockey (16/17 juli) Aangevraagd bedrag Advies is toekennen Beach Soccer (30/31 juli) Aangevraagd bedrag Advies is toekennen. Derhalve wordt voorgesteld om de gevraagde subsidie van ,-- euro toe te kennen ten be hoeve van bovenstaande evenementen. - European Pro beach Soccer League Voorgesteld wordt om de gevraagde subsidie van ,-- euro toe te kennen. (toezegging OCW sport) Afwijkingen van het advies Den Haag Marketing en Events heeft een advies voor de evenementen over het tweede halfjaar van 2005 uitgebracht. Hierin zijn enkele wijzigingen aangebracht om het advies coherent te maken aan de evenementenvisie en de gewenste continuïteit te bieden aan evenementenorganisatoren. Met name een aantal kleinere evenementen, die niet voldoen aan het criterium van een (boven) regionale uitstraling, ontvangen derhalve geen bijdrage uit de evenementsubsidiëring. Voor de grote evenementen is, dezelfde subsidiering aangehouden als in Voor de overige evenementen is de advisering van DHME gevolgd, wat heeft geleid tot een voorstel tot extra een bijdrage van aan de Intocht van Sinterklaas en voor de Haagse Kunst en Antiekdagen. Veel van de afwijkingen van het advies hebben een financiële grondslag. De gemeente Den Haag heeft nadrukkelijker dan Den Haag Marketing en Events gekeken naar de verhouding tussen sponsorbijdragen en subsidie. Schema evenementen tweede halfjaar 2005 Evenementen Internationaal Vuurwerk festival Subsidiering Status evenement Omschrijving Groot Internationale wedstrijd met landenvuurwerk. Kijkduin at Moonlight Midden Lichtevenement met +/- 100 verlichte bollen/objecten op en rond de boulevard. Haagse Winter Midden IJsbaan op het Spuiplein. Haagse Kunst en Antiek dagen Midden Kunst en Antiekdagen die plaatsvinden op het lange Voorhout, Noordeinde en Denneweg. Ha-Schi-Ba Groot Multicultureel festival met werkbazar in de schilderswijk. Werkbazar vanuit de budgetten OCW integratie Parameter bezoekers in 4 dagen bezoekers verspreid over 1 ½ maand bezoekers

7 DSO/ en SZW werkbazar Prinsjesdag Klein Programma om bezoekers langer in de stad te houden na het officiële programma. Dance tour Den Haag Midden Openlucht dansevenement op het malieveld. Intocht van Sinterklaas Midden Aankomst Sinterklaas in Scheveningen en de binnenstad Todays Art Midden Internationaal festival voor kunst, muziek en technologie Siemens Open Midden Internationaal tennis toernooi op de mets banen in Scheveningen Concours hippique Midden Internationaal spring- en dressuurwedstrijden & shows Beach Soccer Pro League Midden Beach Lounge Events Midden Diverse evenementen die in het strandstadion op het sportstrand Totaal evenementen worden georganiseerd bezoekers bezoekers bezoekers bezoeker meerdaags bezoekers gedurende het toernooi bezoekers Financiën ,-- ter beschikking te stellen aan de evenementen 2de helft 2005 als volgt gedekt (jaarschijf 2005) overeenkomstig bijbehorende toelichting Economisch beleid , Promotie , Activiteiten sportverenigingen Coördinatiebudget Scheveningen , Werkgelegenheidsprojecten SZW ,-- Vrijwilligerswerk te bepalen door B&W ,-- B02_L_05_ Stedelijke producten ,-- DSO Structureel nieuw beleid ,-- NFE beschikking aan DHM&E Beleef Den Haag ,--

8 DSO/ Besluitvorming Het college van de gemeente Den Haag besluit: I. Maximaal ,-- ter beschikking te stellen aan de evenementen 2de helft 2005, overeenkomstig bijbehorende toelichting II. De onder lid I genoemde uitgaven worden als volgt gedekt (jaarschijf 2005) Economisch beleid , Promotie , Activiteiten sportverenigingen Coördinatiebudget Scheveningen , Werkgelegenheidsprojecten SZW ,-- Vrijwilligerswerk te bepalen door B&W ,-- B02_L_05_ Stedelijke producten ,-- DSO Structureel nieuw beleid ,-- NFE beschikking DHM&E Beleef Den Haag ,-- III. Den Haag Marketing en Events op te dragen om per 31 januari 2006 te rapporteren over 2de helft 2005 IV. De Algemeen Directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling te mandateren de beschikkingen aan de diverse evenementenorganisatoren te versturen. V. Akkoord te gaan met bevoorschotting van 90 % van de maximale subsidie aan Den Haag marketing en Events voor de evenementen 2de helft 2005

SUBSIDIEVERLENING AAN DHM&E T.B.V. PRODUCTEN DEN HAAG EVENTS IN 2006 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

SUBSIDIEVERLENING AAN DHM&E T.B.V. PRODUCTEN DEN HAAG EVENTS IN 2006 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, RIS135741_28-FEB-2006 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.25 RIS 135741 SUBSIDIEVERLENING AAN DHM&E T.B.V. PRODUCTEN DEN HAAG EVENTS IN 2006 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gezien: Het belang

Nadere informatie

I. 1n te stemmen met de organisatiestructuur van The Hague Festivals ;

I. 1n te stemmen met de organisatiestructuur van The Hague Festivals ; Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.2955 RIS 141129_19-okt-2006 STARTNOTITIE THE HAGUE FESTIVALS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er behoefte is aan bundeling en het creëren

Nadere informatie

Geachte voorzitter, Aan: de Gemeenteraad. Dienst Stedelijke Ontwikkeling. Economie. 29 november 2018

Geachte voorzitter, Aan: de Gemeenteraad. Dienst Stedelijke Ontwikkeling. Economie. 29 november 2018 Typ teksttyp teksttyp tekst 040 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Gemeenteraad Datum 29 november 2018 RIS301177 Contactpersoon Gabry van der Let Dienst Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Promotie Den Haag (garantstelling) , Promotie Den Haag ,00

Gemeente Den Haag Promotie Den Haag (garantstelling) , Promotie Den Haag ,00 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2007.305 RIS 143818_12-feb-2007 BEATSTAD III EDITIE 2007 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien - de succevolle voorgaande edities en de positieve (economische)

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

Scheveningen en directe omgeving

Scheveningen en directe omgeving CONCEPTOVERZICHT GROTE EVENEMENTEN 2007 Dienst Stadsbeheer Milieu en Vergunningen Concept: februari 2007 Aan de plaatsing op het conceptoverzicht kunnen geen rechten (op vergunning) worden ontleend. Scheveningen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS

BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2009.259 RIS 162930 BESLUIT INZAKE INVULLING VAN HET VOOR DE MUZIEKSTUDIO IN DCR GERESERVEERDE BUDGET EN SUBSIDIËRING LOOS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

I. In te stemmen met het uitvoeren van de activiteiten voor 2010.

I. In te stemmen met het uitvoeren van de activiteiten voor 2010. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1201 SUBSIDIEVERLENING CITY MONDIAL 2010 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien: - het belang van de versterking van de economische vitaliteit van Stationsbuurt,

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Bestuur. Geachte voorzitter,

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Bestuur. Geachte voorzitter, Wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens drs. K.P. Klein Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Bestuur Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden.

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 4 maart 2008 Nummer PS : PS2008MME10 Afdeling : Economie, Cultuur en Vrije Tijd Commissie : MME Registratienummer : 2008int218775 Portefeuillehouder : J.H. Ekkers Titel

Nadere informatie

UPDATE EVENEMENTENBELEID

UPDATE EVENEMENTENBELEID UPDATE EVENEMENTENBELEID Beste organisator, Achter de schermen wordt op dit moment invulling gegeven aan de invulling van het nieuwe evenementenbeleid dat eind november 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 17 december 2018 onderwerp Ontwikkeling en realisatie tijdelijke initiatieven Voorsterpoort (Rova terrein) portefeuillehouder Monique Schuttenbeld informant Scheper, Michiel

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6769 Onderwerp : subsidie Stichting Leergeld Stadskanaal, Veendam, Winschoten (SLS) Stadskanaal, 29 april 2010 Beslispunten De SLS vanaf het

Nadere informatie

Sponsorbeleid gemeente Aalten

Sponsorbeleid gemeente Aalten gemeente Aalten December 2013 1. Aanleiding 3 2. Definities 3 3. 4 4. Doel van sponsoring 4 5. Toetsingskader (afwegingen) 5 6. Financieel kader 6 7. Uitvoeringskader 7 8. Procedure sponsorverzoeken 8

Nadere informatie

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van:

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van: RIS112296_09-01-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk /2003.963 RIS 112296 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Organisatie 1. Omschrijving van het beleidsterrein

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

rrors T. van der Wat Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN Beantwoording statenvragen SP 3 april 2015

rrors T. van der Wat Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN Beantwoording statenvragen SP 3 april 2015 PROVINCIE FLEVOLAND Postbus 55 8200 AB Lelystad Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost Telefoon (0320)-265265 Fax (0320)-265260 E-mail provincie@flevoland.nl Website www.flevoland.nl

Nadere informatie

Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording.

Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording. Directie Inwoners Ingekomen stuk D7 (PA 2 december 2009) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsrealisatie & verantwoording Aan de gemeenteraad van Nijmegen Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Korte Nieuwstraat

Nadere informatie

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Burgemeester en Wethouders van Schiedam; Overwegende dat het gewenst is activiteiten, die bijdragen aan een sterker imago van

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, RIS299354 VOORZIENINGENCLUSTER BEEKLAAN 184 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - op 4 december 2012 het startdocument voor de samenwerking met de Stichting Lucas

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt commissie: 5.1. Joyce.van.Doremalen- J. van Doremalen-Olde Agterhuis /591716

Raadsvoorstel. Agendapunt commissie: 5.1. Joyce.van.Doremalen- J. van Doremalen-Olde Agterhuis /591716 Agendapunt commissie: 5.1 steller telefoonnummer email J. van Doremalen-Olde Agterhuis 3417 Joyce.van.Doremalen- Olde.Agterhuis@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 591708/591716 Portefeuillehouder

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT

BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2011.1468 RIS 181629 BELEIDSREGEL STIMULERING VERKOOP NIEUWBOUW MIDDENSEGMENT HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. I. de doelstellingen van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen te onderschrijven;

Gemeente Den Haag. I. de doelstellingen van de Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen te onderschrijven; RIS160605_26-JAN-2009 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2008.4238 RIS 160605 ATLANTIKWALLMUSEUM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - er in de Haagse samenleving veel belangstelling

Nadere informatie

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria... 5 3.1 Criteria organisatie... 5 3.2 Criteria evenement...

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/ ).

gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/ ). Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2007.4078 RIS 151329_27-DEC-2007 EFRO PROGRAMMA 2007-2013 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gezien het voorstel over cofinanciering technische bijstand (BSD/2007.3764).

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.1 RIS 280860 SUBSIDIEREGELING IMPULS BUURTHUIS VAN DE TOEKOMST DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - het concept Buurthuis

Nadere informatie

Productenovereenkomst Den Haag Marketing & Events voor het jaar 2003.

Productenovereenkomst Den Haag Marketing & Events voor het jaar 2003. rv 35 Dienst Stedelijke Ontwikkeling nr. DSO/2002.3697 RIS 102723_030225 RIS102723_26-02-2003 Gemeente Den Haag Den Haag, 4 februari 2003 Aan de gemeenteraad Productenovereenkomst Den Haag Marketing &

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS,

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.1525 RIS 175436 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING DAK- EN VLOERISOLATIE PARTICULIERE WONINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens

Nadere informatie

2015-716. TT-festival

2015-716. TT-festival 2015-716 TT-festival Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie op 20 januari 2016 - Provinciale Staten op 3 februari 2016 - fatale beslisdatum: 3 februari 2016

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen

Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen Subsidie-aanvraagformulier Aanjaagfonds Evenementen 2018-2022 Voor de periode 2018-2022 is er jaarlijkse bij de gemeente Coevorden een bedrag beschikbaar voor categorie B en C Evenementen zoals bedoeld

Nadere informatie

Financiële verantwoording Stichting Ondernemersfonds Kom Zuidhorn (SOKZ)

Financiële verantwoording Stichting Ondernemersfonds Kom Zuidhorn (SOKZ) Financiële verantwoording 2014 Stichting Ondernemersfonds Kom Zuidhorn (SOKZ) Inhoudsopgave Introductie... 3 Financieel overzicht... 4 Overzicht evenementen... 5 Bijlagen:... 7 Bijlage 1: Subsidie aanvraag

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Afwegingskader voor de verzoeken tot plaatsing op de evenementenkalender bij samenvallende en concurrerende evenementen

Afwegingskader voor de verzoeken tot plaatsing op de evenementenkalender bij samenvallende en concurrerende evenementen CVDR Officiële uitgave van Leeuwarden. Nr. CVDR611890_1 25 juli 2018 Afwegingskader voor de verzoeken tot plaatsing op de evenementenkalender bij samenvallende en concurrerende evenementen Nummer 2018-Z89314

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 december 2018 Zaaknummer: 553278 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de bepalingen in titel 4.2. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Aanvraag subsidie en facilitaire ondersteuning evenementen

Aanvraag subsidie en facilitaire ondersteuning evenementen Aanvraag subsidie en facilitaire ondersteuning evenementen Het project wordt getoetst aan de Algemene Subsidieverordening (ASV) en de subsidieregel Evenementen. Subsidieaanvragen moeten minimaal 6 weken

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2010 HOOFDSTUK 11. SUBSIDIEVERORDENING EVENEMENTEN

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2010 HOOFDSTUK 11. SUBSIDIEVERORDENING EVENEMENTEN ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2010 HOOFDSTUK 11. SUBSIDIEVERORDENING EVENEMENTEN Artikel 11:1 Begripsbepalingen In dit hoofdstuk wordt verstaan onder: 1. De aanvrager: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Coevorden Nr. 159601 25 juli 2018 Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Subsidie WK Life Safe 2016

Subsidie WK Life Safe 2016 *Z001D07FF91* Raadsvoordracht Subsidie WK Life Safe 2016 Openbaar Zaaknummer : DOC-1506221 Datum opstellen : donderdag 23 april 2015 Agendapunt : 03 Portefeuillehouder : Wethouder G. van Duin/P. J. Barnhoorn

Nadere informatie

Subsidies evenementen. Trudy van Gurp Dunja Hendrix Eric Boselie (Eindhoven365)

Subsidies evenementen. Trudy van Gurp Dunja Hendrix Eric Boselie (Eindhoven365) Subsidies evenementen Trudy van Gurp Dunja Hendrix Eric Boselie (Eindhoven365) 1 1. Inleiding Opbouw presentatie 2. Juridisch kader: ASV en Eindhovenementen. 3. Front office Eindhoven365: advisering subsidies

Nadere informatie

Er zijn voor deze tranche 3 aanvragen voor projectsubsidie ingediend. Hieronder worden deze aanvragen inhoudelijk toegelicht.

Er zijn voor deze tranche 3 aanvragen voor projectsubsidie ingediend. Hieronder worden deze aanvragen inhoudelijk toegelicht. Collegevoorstel Inleiding De gemeenteraad heeft op 11 november 2008 de Kadernota Subsidiebeleid Gemeente Heusden 2008 vastgesteld. In deze kadernota wordt in hoofdlijnen aangegeven hoe de gemeente Heusden

Nadere informatie

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling.

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling. AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE AMATEUR- EN PODIUMKUNST U kunt uw aanvraag vóór 15 januari, 15 mei of 15 september indienen bij burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER

BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2012.9 RIS 250206 BELEIDSREGEL SUBSIDIE NIEUWE ONDERNEMERS ZEEHELDENKWARTIER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Sponsorbijdrage Stichting Goes Marketing

Sponsorbijdrage Stichting Goes Marketing Sponsorbijdrage Stichting Goes Marketing Inleiding Goes kiest voor een evenementvriendelijk klimaat dat bijdraagt aan een levendige stad, aantrekkelijk voor de eigen inwoners, voor toeristen en voor het

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele (meerjarige) subsidie Cultuur

Aanvraagformulier structurele (meerjarige) subsidie Cultuur Aanvraagformulier structurele (meerjarige) subsidie Cultuur De aanvraag voor een structurele subsidie Cultuur bestaat uit 4 onderdelen die zijn opgenomen in dit document: - Het aanvraagformulier - Bijlage

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Maatschappelijke ontwikkeling Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 11 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 11 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Kraan, Cisca van der OCSW S2 RAD: RAD151103 dinsdag 3 november 2015 BW: CRO150922 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 3 november 2015 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend

Nadere informatie

Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019

Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019 Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019 Van toepassing op subsidiëring vanuit het flexibel budget Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

Subsidie Kinderfonds 2015

Subsidie Kinderfonds 2015 Openbaar Onderwerp Subsidie Kinderfonds 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Stichting Leergeld en Stichting Jeugdsportfonds hebben in 2014 een subsidieaanvraag

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [X]Besloten Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Verdeling subsidie Fonds Cultuur & Economie februari 2019 1- Notagegevens Notanummer 2019-000347 Datum 04-03-2019 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015 Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria...

Nadere informatie

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering.

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr.: 14 Onderwerp: Vaststellen evenementenbeleid vervat in de nota Op en Top Valkenburg aan de Geul 2014-2018 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad. 1. Inleiding

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad. 1. Inleiding Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2012.297 DSO/2012.1660 RIS 255903 Doorkiesnummer 070-353 2551 E-mailadres Aantal bijlagen

Nadere informatie

OVERZICHT GROTE EVENEMENTEN 2010

OVERZICHT GROTE EVENEMENTEN 2010 OVERZICHT GROTE EVENEMENTEN 2010 Bestuursdienst Openbare Orde en Veiligheid Januari 2010 Aan de plaatsing op het conceptoverzicht kunnen geen rechten (op vergunning) worden ontleend. en directe omgeving

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapuntnummer : XV, punt 5 Besluitnummer : 1105 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Nota Evenementen.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13. Onderwerp Subsidieverzoek De Enck

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13. Onderwerp Subsidieverzoek De Enck Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13 Onderwerp Subsidieverzoek De Enck Voorstel 1. Aan de Enck

Nadere informatie

Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg

Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg Evenementenbeleid Leidschendam-Voorburg - 2017-2020 1 Uitvoeringsprogramma evenementen Leidschendam-Voorburg - 2017-2020 Evenementenbeleid Uitvoeringsprogramma Leidschendam-Voorburg evenementen H4 Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2006.1170 RIS137643_16-MEI-2006 BELEIDSREGEL SUBSIDIE GELUIDSANERING HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - het raadsbesluit 66/2005 Nota geluidsanering

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ZWOLLE HOOFDSTUK 11: EVENEMENTEN

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ZWOLLE HOOFDSTUK 11: EVENEMENTEN ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ZWOLLE HOOFDSTUK 11: EVENEMENTEN Artikel 11:1 Begripsomschrijvingen In dit hoofdstuk wordt verstaan onder: 1. De aanvrager: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven rechtspersoon

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen Capelle aan den IJssel 2018.

Subsidieregeling Evenementen Capelle aan den IJssel 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 42452 28 februari 2018 Subsidieregeling Evenementen Capelle aan den IJssel 2018. Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats'

Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' *BARCODEDMS* Colofon Zaaknummer Steller(s) Eigenaar(s) : Z/15/009699 : N. van der Wal - Caspers : Ruimtelijke Ontwikkeling Herziening : maandag

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag Samenleving Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft 1BAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad Behandeld door

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00527650 ODH-2018-00105429 28AUG 2018 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4

Onderwerp afdoening financiële motie 2.4 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2006.059 - DSB/2005.1298 RIS 135841 Doorkiesnummer 070-353 5000/2911 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 Het bestuur van het AFK, gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

Ingekomen stuk D3. Datum uw brief

Ingekomen stuk D3. Datum uw brief Ingekomen stuk D3 Aan de Raad van de gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 3238670 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen.

Alleen organisaties met een culturele doelstelling en zonder winstoogmerk kunnen een aanvraag indienen. KUNSTPARTICIPATIE: OVER DEZE SUBSIDIE Met de programmalijn Kunstparticipatie wil het Fonds de vernieuwing van het aanbod van kunstbeoefening in de vrije tijd realiseren. Daarnaast wil het bijdragen aan

Nadere informatie

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN

BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Gemeente Den Haag BELEIDSREGEL VERHUISKOSTENPREMIE GROTE WONINGEN Ons kenmerk DSO/2011.1467 RIS 181628 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - krachtens de Haagse Kaderverordening

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem;

Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem; Nadere regels subsidies gemeente Kaag en Braassem Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem; - gezien het voorstel 11 december 2012; - gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2005.901 RIS126285_06-MRT-2005 VOORLICHTING EN EXTERNE BETREKKINGEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Voorlichting

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende:

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: RIS115785_29-APR-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2004.1019 RIS 115785 VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: dat de raad van

Nadere informatie

Verslag Openluchttheater De Hunnebergen. Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status

Verslag Openluchttheater De Hunnebergen. Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status Verslag Openluchttheater De Hunnebergen 2018 Publicatie-verplichting in het kader van ANBI status Inhoud Voorwoord... 3 Algemene gegevens:... 4 Missie en visie (doelstelling):... 4 Hoofdlijnen van het

Nadere informatie

Subsidieprogramma CULTUURLOKAAL 2011

Subsidieprogramma CULTUURLOKAAL 2011 Subsidieprogramma CULTUURLOKAAL 2011 Gemeente Hengelo Februari 2011 Inhoud 1. Inleiding 2. De subsidieaanvraag 3. Cultuurparticipatie 3.1 Subsidieregeling Volkscultuur 3.2 Subsidieregeling Cultuur in de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015

SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2015.113 RIS 281442 SUBSIDIEREGELING DAK- EN/OF VLOERISOLATIE DEN HAAG 2015 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - het gewenst is ter invulling

Nadere informatie

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering

Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering Subsidieregeling: Doelgroepgebonden Sportstimulering De gemeente Katwijk heeft een nieuwe sportnota: Katwijk in beweging. In dit beleidsplan staat aangegeven dat de gemeente sporten en bewegen wil bevorderen

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

Onderwerp: Nadere regels Maatschappelijk Sport- en Cultuurfonds en (her)benoeming leden adviescommissies van deze fondsen

Onderwerp: Nadere regels Maatschappelijk Sport- en Cultuurfonds en (her)benoeming leden adviescommissies van deze fondsen 'N gemeente Zaaknr. 1102451 Collegevoorstel Onderwerp: Nadere regels Maatschappelijk Sport- en Cultuurfonds en (her)benoeming leden adviescommissies van deze fondsen Gevraagde beslissing: 1. de Nadere

Nadere informatie

Inleiding Ondersteuning gemeente Evenementensubsidie Hand- en spandiensten Vergunning...10

Inleiding Ondersteuning gemeente Evenementensubsidie Hand- en spandiensten Vergunning...10 Uitvoeringsplan integrale evenementennota Oude IJsselstreek 2010 Uitvoeringsplan integraal evenementenbeleid 2010 (definitieve versie, 18 mei 2010) Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Procedure integrale behandeling

Nadere informatie

Toelichting aanvragen subsidies cultuur

Toelichting aanvragen subsidies cultuur Toelichting aanvragen subsidies cultuur Basis- en programmasubsidies De gemeente Hilversum heeft een nieuwe algemene regeling subsidies vastgesteld. Nieuw in deze regeling is dat de subsidies zijn veeld

Nadere informatie

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DOELSTELLING 2: TOEKENNEN SUBSIDIE AAN HANDS ON HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Ons kenmerk DSO/2005.679 RIS125953_23-MRT-2005 gezien: - het raadsbesluit Uitvoering Doelstelling

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014

SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2014.542 RIS 274416 SUBSIDIEREGELING THE HAGUE SECURITY DELTA (HSD) STIMULERINGSFONDS DEN HAAG 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. Vast te stellen

Nadere informatie

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016.

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016. Subsidieregeling voor evenementen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn; overwegende dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidies nadere regels te stellen dan wel specifieke

Nadere informatie

Op 16 januari 2018 organiseert de gemeente een informatieavond over de nieuwe subsidieregeling, om 19:30 in Rozet te Arnhem.

Op 16 januari 2018 organiseert de gemeente een informatieavond over de nieuwe subsidieregeling, om 19:30 in Rozet te Arnhem. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Arnhem Nr. 228113 21 december 2017 Subsidieregeling Producties, Evenementen en Festivals Het college van burgemeester en wethouders heeft op 12 december 2017

Nadere informatie