Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Voornaam: Wim Geboortedatum: 27 mei 1960

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Voornaam: Wim Geboortedatum: 27 mei 1960"

Transcriptie

1 Curriculum Vitae Personalia Naam: De Jong Voornaam: Wim Geboortedatum: 27 mei 1960 Profiel Wim heeft ruime ervaring op het terrein van beleidsontwikkeling, -advies, projectleiding, relatiebeheer, regievoering en periodiek evalueren van beleid. Hij is gepokt en gemazeld in het werken binnen een politiek- bestuurlijke omgeving, beschikt over een HBO werk- en denkniveau en is een analytisch en methodisch denker. Vanuit zijn brede deskundigheid en kennis hanteert hij bij het opstellen van beleid, notities en nota s een vlotte pen waarbij hij de doelen nauwlettend bewaakt. Wim is verder gericht op het verbinden van mensen en processen. Samenwerking, afstemming en samenhang zijn daarbij cruciaal. Hij is een teamspeler en een vernieuwer die niet genoegen neemt met zo hebben wij dat altijd gedaan. Wim beschikt over ruime kennis binnen het brede sociale domein. Hij heeft o.a. ervaring met jeugd, WMO, leerplicht, vrijwilligers, armoede, schuldhulpverlening en subsidies). Vanuit eerdere opdrachten heeft Wim ook ervaring opgedaan met inkoop(relaties). Competenties: teamspeler, analytisch, grote kennis van het werkveld, communicatief vaardig, inlevend en sensitief voor de bestuurlijke omgeving. Expertise: Jeugd, Wmo, Leerplicht, Schuldhulpverlening en Inkoop. Werkervaring Vondel & Nassau Senior adviseur Opdrachten: okt. 14 heden Medewerker beleidsrealisatie Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West (armoede, schuldhulpverlening, subsidies) verantwoordelijk voor opstellen bestedingsvoorstellen armoede 2016 en implementatie en verantwoording plannen 2015 Nieuw-West;

2 trekker project integratie sportcontributieregeling Nieuw-West en het Jeugdsportfonds (stedelijk); deelnemer projectgroep aanpak spookjongeren deelnemer projectgroep opstellen nadere subsidieregels 2017 Activering, Participatie en Sociale accommodaties afwikkeling (verlening en verantwoording) eenmalige- en periodieke subsidie (binnen armoede, (jongeren)schuldhulpverlening en dragende samenleving) deelnemer diverse interne- en externe overleggen (intern: voorzitter thematafel armoede en voorzitter overleg maatschappelijke dienstverlening; extern: o.a. overleg armoedebestrijding stad/stadsdelen Amsterdam) begeleider 2 afstudeerders Hogeschool van Amsterdam die projecten uitvoeren voor stadsdeel Nieuw-West okt. 14 dec. 14 Beleids- adviseur/medewerker Wwb Gemeente Zwartewaterland Overig: Beleidsadviseur, projectleider en Regisseur Integraal Jeugdbeleid Gemeente Heerenveen Trekker van het opstellen van een nieuw integraal jeugdbeleid ( ), tevens coördinerend regisseur jeugd- en onderwijs; schrijven bestuursopdracht voor college van B&W en gemeenteraad; Organiseren en inbreng deskundigheid bij een 7-tal interactieve bijeenkomsten met vertegenwoordigers namens het onderwijs (PO, VO, MBO), welzijn (o.a. welzijnsinstelling, peuterwerk, kinderopvang, muziekschool) en zorginstellingen (o.a. AMW, jeugdzorg, GGD); schrijven van speerpuntennota integraal jeugdbeleid en samenwerkingsovereenkomst (incl. overlegstructuur); opstellen meerjaren uitvoeringsplan; Voorzitter van de stuurgroep en projectgroep aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt en actief burgerschap jongeren (ihkv integraal jeugdbeleid).

3 Beleidsadviseur en Regisseur Haalbaarheidsplan nieuw jongerencentrum Deelnemer namens de gemeente aan de projectgroep; Opstellen plan van aanpak (functies o.a. inlooppunt CJG en Jongerenpunt, middelen, programma van eisen, locatiekeuze, 100% participatie jongeren); Mede opsteller van het haalbaarheidsplan (samen met welzijnsinstelling); Advies aan college van B&W en gemeenteraad door gemeenteraad voor 4 jaar middelen beschikbaar gesteld t.b.v. nieuw jongerencentrum. Regisseur Integrale Kindcentra Namens gemeente inbreng deskundigheid aan overleg tussen 2 schoolbesturen en kinderopvangorganisatie inzake vorming van Integrale Kind centra; intentieovereenkomst inzake IKC s. Regisseur Transities Jeugdzorg, Participatiewet en Passend Onderwijs Afstemming met projectleiders transities irt speerpunten integraal jeugdbeleid; Deelnemer aan het RMC overleg de Friese Wouden; ontwikkeling van beleid t.b.v. de transities. Regisseur Gezondheidszorg/Wmo Als coördinator jeugd en onderwijs/ integraal jeugdbeleid nauw betrokken bij de vormgeving van het CJG, de werkplaats 1e lijn (samenwerkingsverband van een aantal welzijns- en zorginstellingen) en de school als werkplaats (zorg in de school brengen); Accounthouder Algemeen Maatschappelijk Werk, Sociaal Team, Fier Fryslan en Stg. AanZet (mensen met geestelijke beperkingen); Voorzitter overleg met Participatieraad over gemeentelijk beleid mantelzorg, vrijwilligerswerk en kwetsbare groepen; Verantwoordelijk voor evaluatie logopedie.

4 Regisseur Vrijwilligersbeleid Herijking van het vrijwilligersbeleid met als doel het gericht opbouwen en gebruiken van netwerken om de eigen kracht en samenredzaamheid van burgers te versterken; plan van aanpak; Interviews met betrokken partijen binnen vrijwilligerswerk (o.a. subsidieontvangers; advies aan college en gemeenteraad herijking vrijwilligersbeleid; sterkere rol Vrijwilligersservicepunt, meer samenwerking gemeente en instellingen en instellingen onderling; Mede organisator jaarlijkse vrijwilligersprijs. Beleidsadviseur en regisseur RMC/Leerplicht Verantwoordelijk voor opstellen Visie Leerplicht; voorzitter projectgroep visie Leerplicht; Deelnemer namens Heerenveen aan het beleidsoverleg RMC/Leerplicht in de RMC regio De Friese Wouden; Mede verantwoordelijk voor het opstellen van Zorgspoor (relatie met CJG/transitie Jeugdzorg) en Werkspoor (relatie aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt); Voorzitter 6 wekelijks afstemmingsoverleg met leerplichtambtenaren en hun leidinggevende; Advies aan college en gemeenteraad inzake RMC Plan en Effectrapportage RMC; Periodiek overleg met ketenpartners. Regisseur Sociaal Cultureel Werk/Ouderenbeleid/WMO Houden van interviews inzake wijkanalyses; Voorzitter overleg stuurgroep mantelzorg(ouderen en jongeren en deelnemer projectgroep mantelzorg (incl. voorbereidingen van genoemde overleggen); 1e Aanspreekpunt voor consulent mantelzorg; Verantwoordelijk voor organiseren Dag van de Mantelzorg; Accounthouder Stg. Vluchtelingenwerk.

5 Projectleider en Regisseur Subsidiebeleid Als projectleider en coördinerend regisseur verantwoordelijk voor het verbetertraject subsidies o.a.: Aanpassen algemene subsidieverordening; Ontwikkelen van aanvraagformulieren, checklisten verlening en verantwoording subsidies en opstellen nadere regels voor een 12- tal beleidstaken; Advies aan college van B&W en gemeenteraad; Verantwoordelijk voor implementatie van nieuw subsidiebeleid (incl. voorlichting aan collega s); Contactpersoon voor accountant over interne controle subsidies; Verantwoordelijk voor tussentijdse (evaluatie)gesprekken met een aantal grote subsidieontvangers; Mede verantwoordelijk voor het opstellen van subsidiecontracten met een aantal grote subsidieontvangers ihkv beleid gestuurde contractfinanciering (BCF); Verantwoordelijk voor een groot aantal afrekeningen van subsidies (kleine en grote subsidieontvangers); Als coördinator subsidies verantwoordelijk voor het verstrekken van eenmalige subsidies en begeleiding collega s; Adviesfunctie inzake bezuinigingen op subsidies. Beleidsadviseur en Regisseur Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) Voorzitter werkgroep Voor- en Vroegschoolse Educatie (gemeente, peuterspeelzalen- en kinderopvangorganisaties); Verantwoordelijk voor opstellen beleid ihkv Wet Ontwikkelingskansen door kwaliteit en Educatie (Wet OKE) 2010; Verantwoordelijk voor invoering bedrag per peuterplaats m.b.t. het regulier peuterwerk; Begeleiding namens gemeente inzake analyse tekort peuterwerk en aansluitend overdracht van peuterspeelzaalwerk van de welzijnsinstelling naar kinderopvangorganisatie; Verantwoordelijk voor beoordelen subsidieverzoeken ihkv Wet OKE en regulier peuterwerk.

6 Regisseur Voorzitter verbindingsoverleg Opvoeden en Opgroeien afd. Samenleving; Coördinerend regisseur Primair Onderwijs, o.a. aanspreekpunt gemeente voor schoolbesturen Organiseren en presentatie geven i.v.m. voorlichtingsmiddag aan directie jeugd Min. VWS juni 2013: aanpak integraal jeugdbeleid en transformatie Jeugdzorg; Begeleiding en coaching van een 4tal beginnende collega s op diverse werkterreinen. Verantwoordelijk voor onderzoek naar de subsidierelatie tussen grootste welzijnsorganisatie en de gemeente en de implementatie van de aanbevelingen; Mede organiseren afscheid burgemeester Heerenveen (thema opvoeden en opgroeien); Accounthouder dossier wet Sociale Werkvoorziening. Regisseur Maatschappelijke stages Deelnemer aan overleg gemeenten, scholen en welzijnsorganisatie; Voorzitter stuurgroep en projectgroep actief burgerschap jongeren (ihkv integraal jeugdbeleid); Netwerken met regionale ketenpartners. Regisseur Transities Jeugdzorg, Participatiewet en Passend Onderwijs Als coördinator jeugd- en onderwijs verantwoordelijk voor afstemming met projectleiders transities in relatie tot speerpunten integraal jeugdbeleid. Regisseur Gezondheidszorg Vanuit Integraal jeugdbeleid nauw betrokken bij de vormgeving van het CJG, de werkplaats 1e lijn (samenwerkingsverband van een aantal instellingen) en de school als werkplaats (zorg in de school brengen); Accounthouder Algemeen Maatschappelijk Werk en Sociaal Team; Evaluatie logopedie.

7 Regisseur Vrijwilligersbeleid Herijking van het vrijwilligersbeleid met als doel het gericht opbouwen en gebruiken van netwerken om de eigen kracht en samenredzaamheid van burgers te versterken. Opstellen plan van aanpak (opdrachtformulering, waarom veranderen, waar willen we naar toe, ontwikkelingen, planning, Wat en Hoe vraag); Houden van interviews met betrokken partijen binnen vrijwilligerswerk (o.a. subsidieontvangers); Advies aan college van B&W en gemeenteraad: - notitie over herijking vrijwilligersbeleid - sterkere rol Vrijwilligersservicepunt - meer samenwerking gemeente en instellingen - meer samenwerking instellingen onderling; Mede organisator vrijwilligersprijs. Beleidsadviseur en Regisseur RMC/Leerplicht Deelnemer aan het beleidsoverleg RMC/Leerplicht in de RMC regio De Friese Wouden; Mede verantwoordelijk voor het opstellen van Zorgspoor (relatie met CJG/transitie Jeugdzorg) en Werkspoor ( relatie aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt); Voorzitter 6 wekelijks afstemmingsoverleg met leerplichtambtenaren en hun leidinggevende; Advies aan college en gemeenteraad; Periodiek overleg met ketenpartners. Regisseur Sociaal Cultureel Werk/Ouderenbeleid Betrokken bij wijkanalyses; Voorzitter stuurgroep en werkgroep mantelzorg; Aanspreekpunt voor consulent mantelzorg. Regisseur Sport Mede organisator van 2-daagse in Heerenveen van de Vereniging Sport en Gemeenten; Mede organisator sportgala.

8 Projectleider en Regisseur Subsidiebeleid Als projectleider en coördinerend regisseur verantwoordelijk voor het verbetertraject subsidies. Aanpassen algemene subsidieverordening; Ontwikkelen van aanvraagformulieren, checklisten verlening en verantwoording subsidies en opstellen nadere regels voor een 12- tal beleidstaken; Advies aan college van B&W en gemeenteraad; Contactpersoon voor accountant over interne controle subsidies; Voeren van tussentijdse (evaluatie)gesprekken met een aantal grote subsidieontvangers; Mede verantwoordelijk voor het opstellen van subsidiecontracten met een aantal grote subsidieontvangers met beleidsgestuurde contractfinanciering; Verantwoordelijk voor een groot aantal afrekeningen van subsidies (kleine en grote subsidieontvangers). Regisseur Voorzitter verbindingsoverleg Opvoeden en Opgroeien afd. Samenleving; Coördinerend regisseur Primair Onderwijs, o.a. aanspreekpunt gemeente voor schoolbesturen en namens gemeente participant in vorming Integrale Kindcentra; Voorzitter werkgroep Voor- en Vroegschoolse Educatie; Organiseren en presentatie geven i.v.m. voorlichtingsmiddag aan directie jeugd Min. VWS juni 2013: aanpak integraal jeugdbeleid en transformatie Jeugdzorg; Begeleiding en coaching van een 4tal beginnende collega s op diverse werkterreinen. Projectleider, beleidsadviseur en regisseur Gemeente Schinnen: 2012-dag cursus gegeven aan gemeente en welzijnsinstelling inzake theorie en praktijk Beleid gestuurde Contractfinanciering (BCF); Gemeente Duiven en Geldermalsen: 2009 en 2010 verbetertraject subsidies; Gemeente Weststellingwerf 2009: diverse onderwijshuisvestingszaken;

9 Gemeente De Ronde Venen 2006 t/m 2007: diverse werkzaamheden op het terrein van onderwijs en welzijn, o.a. opstellen visie welzijn; Gemeente Wageningen: 2004 t/m 2005-intern projectleider verzelfstandiging en privatisering theater Junushoff; Gemeente Naaldwijk 2003 t/m 2005: diverse werkzaamheden afdeling welzijn, o.a. project Leefbaarheid; Gemeente Heerenveen: 2003 t/m 2013: diverse werkzaamheden op terrein van onderwijs en welzijn Senior Beleidsadviseur Gemeente IJsselstein Leerplicht, leerlingenvervoer en coördinator; verantwoordelijk voor onderwijshuisvesting en accommodatiebeleid; realisatie onderwijs en welzijnsvoorzieningen in nieuw te bouwen wijk Zenderpark; verantwoordelijk voor aanbesteding leerlingenvervoer; Verantwoordelijk voor uitvoering en aanspreekpunt voor vervoerder en ouders. Scholing Opleidingen: Cursus projectmatig creëren Hogere Bestuursdienst Opleiding (HBDO onderdeel Welzijn) Aantekening Onderwijs en volksontwikkeling Bestuursambtenaar Sociale Verzekeringen I en II

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Voornaam: Miranda Geboortedatum: 10 oktober 1970

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Voornaam: Miranda Geboortedatum: 10 oktober 1970 Curriculum Vitae Personalia Naam: Thijssen Voornaam: Miranda Geboortedatum: 10 oktober 1970 Profiel Miranda is een sterk inhoudelijk en procesmatig gedreven beleidsadviseur op het sociale domein. Zij beschikt

Nadere informatie

Bijlage 2. Bestuursopdracht Integraal jeugdbeleid. Heerenveen, oktober 2011 (gewijzigd 10 november 2011)

Bijlage 2. Bestuursopdracht Integraal jeugdbeleid. Heerenveen, oktober 2011 (gewijzigd 10 november 2011) Bijlage 2 Bestuursopdracht Integraal jeugdbeleid Heerenveen, oktober 2011 (gewijzigd 10 november 2011) 1 Bestuursopdracht integraal jeugdbeleid 2012-2016 1. Aanleiding De vorige nota Jeugd- en onderwijsbeleid

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Voornaam: Brecht Geboortedatum: 29 juni 1978

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Voornaam: Brecht Geboortedatum: 29 juni 1978 Curriculum Vitae Personalia Naam: Sies Voornaam: Brecht Geboortedatum: 29 juni 1978 Profiel Brecht is een ervaren interim- en programma manager in het gemeentelijk Sociaal domein. Hij is als programmamanager

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Gemeente RMC regio rivierlanden. Voornaam: Irma Geboortedatum: 26 april 1959

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Gemeente RMC regio rivierlanden. Voornaam: Irma Geboortedatum: 26 april 1959 Curriculum Vitae Personalia Naam: Verweij Voornaam: Irma Geboortedatum: 26 april 1959 Profiel Irma Verweij is een sociaal vaardig, kritisch en resultaatgerichte adviseur op het gebied van schoolverzuim

Nadere informatie

Afdeling Onderwijs, Cultuur, Sport en Welzijn (OCSW) In vogelvlucht..

Afdeling Onderwijs, Cultuur, Sport en Welzijn (OCSW) In vogelvlucht.. Afdeling Onderwijs, Cultuur, Sport en Welzijn (OCSW) In vogelvlucht.. Afdeling Onderwijs, Cultuur, Sport en Welzijn Beleidsafdeling in het brede sociale domein +45 medewerkers Verantwoordelijk voor: Eigentijds

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Leren en Leven. Wat omvat het programma?

Leren en Leven. Wat omvat het programma? Wat omvat het programma? Het programma "" omvat de beleidsvelden: - Basis- en voortgezet onderwijs; - Lokaal onderwijs (achterstanden) beleid, Wet Oké. - Voorschoolse activiteiten (o.a. harmonisatie peuterspeelzaalwerk-kinderopvang);

Nadere informatie

Sociaal beleid gemeente Heerenveen

Sociaal beleid gemeente Heerenveen Sociaal beleid gemeente Heerenveen Bijeenkomst de Greiden, 8 juni 2017 Diana Elsinga, beleidsregisseur Wmo Gemeente Heerenveen Jacqueline Lenis, opbouwwerker Caleidoscoop Inhoud 1. Terugblik Hervorming

Nadere informatie

AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2015

AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2015 AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2015 Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel, Gelet op de Mandaatregeling Sector Samenleving 2013, Gelet op de artikelen 75, tweede

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Voornaam: Martine Geboortedatum: 1 juli 1983

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Voornaam: Martine Geboortedatum: 1 juli 1983 Curriculum Vitae Personalia Naam: Derksen Voornaam: Martine Geboortedatum: 1 juli 1983 Profiel Martine is een zelfstandige, enthousiaste en doortastende manager en beleidsadviseur met kennis op het terrein

Nadere informatie

Expeditie Sociaal Domein Tiel Beeldvormingsavond 26 februari 2014

Expeditie Sociaal Domein Tiel Beeldvormingsavond 26 februari 2014 Expeditie Sociaal Domein Tiel Beeldvormingsavond 26 februari 2014 Doel themabijeenkomst Planning en organisatie Bestuurlijke planning Rollen context sociaal domein Het speelveld in de decentralisaties

Nadere informatie

De verbinding van onderwijs en jeugd in de Liemers

De verbinding van onderwijs en jeugd in de Liemers De verbinding van onderwijs en jeugd in de Liemers VISIEDOCUMENT November 2015 OOGO De Liemers De samenwerkende gemeenten Duiven, Montferland, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar en de samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Decentralisatie Jeugdzorg. Regionale Visie. en Stappenplan

Decentralisatie Jeugdzorg. Regionale Visie. en Stappenplan Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond Visie en Stappenplan Transitie Jeugdzorg IJmond versie 8 februari 2012 1 1. Aanleiding Gemeenten worden volgens het Regeerakkoord 2010-2014

Nadere informatie

De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid

De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid De Wmo adviesraad en het gemeentelijk beleid Alle hens aan dek Presentatie door Gerda van der Lee, Voorzitter Wmo adviesraad s-hertogenbosch 12 maart 2013 De Wet Maatschappelijke Ondersteuning wil dat

Nadere informatie

Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond

Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond *2012/8521* 2012/8521 registratienummer 2012/8521 Decentralisatie Jeugdzorg Regionale Visie en Stappenplan Regio IJmond 1. Aanleiding Gemeenten worden volgens het Regeerakkoord 2010-2014 en de Bestuursafspraken

Nadere informatie

BIJLAGE A BIJ HET ONDERMANDAATBESLUIT RVE, ONDERWIJS, JEUGD EN ZORG

BIJLAGE A BIJ HET ONDERMANDAATBESLUIT RVE, ONDERWIJS, JEUGD EN ZORG BIJLAGE A BIJ HET ONDERMANDAATBESLUIT RVE, ONDERWIJS, JEUGD EN ZORG A. Algemene wet bestuursrecht 1 Het nemen van beslissingen met betrekking tot het verstrekken van subsidies aan in de gemeentebegroting

Nadere informatie

Nieuw model voor Maatschappelijke Ondersteuning. Hans Weggemans 12 november 2014

Nieuw model voor Maatschappelijke Ondersteuning. Hans Weggemans 12 november 2014 Nieuw model voor Maatschappelijke Ondersteuning Hans Weggemans 12 november 2014 1 Decentralisaties Participatiewet 2015 (- ca. 20%) Wmo: Begeleiding en verzorging 2015 (-25% resp. -15%) Jeugdzorg 2015

Nadere informatie

Herijking subsidierelatie ONIS: opdracht aan ONIS

Herijking subsidierelatie ONIS: opdracht aan ONIS Bijlage 2 Bestuursrapportage uitvoeringsplannen Beleidsplan Wmo 2012-2015 Asten-Someren Herijking subsidierelatie ONIS: opdracht aan ONIS Inleiding In het kader van de kerntakendiscussie is besloten dat

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Voornaam: Simone Geboortedatum: 20 mei 1986

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. Voornaam: Simone Geboortedatum: 20 mei 1986 Curriculum Vitae Personalia Naam: Schuts Voornaam: Simone Geboortedatum: 20 mei 1986 Profiel Simone is een enthousiaste jonge professional die breed inzetbaar is voor zowel projectmatige als beleidsmatige

Nadere informatie

Koppel notitie subsidie en accommodatiebeleid

Koppel notitie subsidie en accommodatiebeleid Koppel notitie subsidie en accommodatiebeleid Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Doelen ontwikkelen subsidie- en accommodatiebeleid... 3 1.3 Transitie van oud beleid naar nieuw beleid... 3

Nadere informatie

Wie is wie in het AB?

Wie is wie in het AB? Leden Algemeen Bestuur van de GGD Hart voor Brabant met contactinformatie: W. (Wim) Hillenaar Cuijk Burgemeester, met als portefeuille o.a. volksgezondheid en integratiebeleid. Voorzitter van het bestuur

Nadere informatie

Als je problemen en uitdagingen kantelt, ontstaan er nieuwe perspectieven met kansen. Peter

Als je problemen en uitdagingen kantelt, ontstaan er nieuwe perspectieven met kansen. Peter Curriculum Vitae Personalia Naam: Doodkorte Voornaam: Peter Paul Geboortedatum: 15 maart 1956 Profiel Als je problemen en uitdagingen kantelt, ontstaan er nieuwe perspectieven met kansen. Peter Paul zet

Nadere informatie

AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2016

AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2016 AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2016 Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel, Gelet op de Mandaatregeling afdeling Samenleving 2015, Gelet op de wettelijke voorschriften,

Nadere informatie

Takenpakket met betrekking tot maatschappelijke doelen

Takenpakket met betrekking tot maatschappelijke doelen Maatschappelijke dienstverlener Takenpakket met betrekking tot maatschappelijke doelen Wettelijke gemeentelijke taak Type verantwoordelijkheid gemeenten Wet uitvoering ONDERWIJS Voor- en vroegschoolse

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 IN DE GEMEENTE. Heerenveen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 IN DE GEMEENTE. Heerenveen RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE IN 2015 IN DE GEMEENTE Heerenveen Plaats : Heerenveen Gemeentenummer : 0074 Onderzoeksnummer : 287974 Datum onderzoek : 18 februari

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. La Gordt Dillié Voornaam: Tim Geboortedatum: 20 april 1957

Curriculum Vitae. Personalia. Profiel. Werkervaring. La Gordt Dillié Voornaam: Tim Geboortedatum: 20 april 1957 Curriculum Vitae Personalia Naam: La Gordt Dillié Voornaam: Tim Geboortedatum: 20 april 1957 Profiel Tim heeft een sterk analytisch vermogen, overzicht en daadkracht. Hij heeft daarbij een groot gevoel

Nadere informatie

Voor een sterke basis. Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs

Voor een sterke basis. Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs Voor een sterke basis Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs Overzicht wettelijke verplichtingen in jeugd, onderwijs en opvang Gemeenten zijn uitvoerders van overheidsbeleid;

Nadere informatie

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid:

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: 2 juni 2014 Sociaal Domein Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: Jeugdzorg, AWBZ-begeleiding naar Wmo, Participatiewet. Samenhang met ontwikkelingen Publieke Gezondheidszorg en Passend

Nadere informatie

Workshop decentralisaties sociaal domein. 30 september 2013

Workshop decentralisaties sociaal domein. 30 september 2013 Workshop decentralisaties sociaal domein 30 september 2013 Inhoud Stimulansz Even voorstellen De 3 decentralisaties Wat kan de meerwaarde van sport zijn? Aan de slag met het kaartspel Stimulansz We zijn

Nadere informatie

Marianne Sinnema. Opleiding. Ervaring 1

Marianne Sinnema. Opleiding. Ervaring 1 Kinkelenburg 59! Dordrecht, Zuid - Holland 3328 AG Telefoon: 06 55 777 449! www.sinnemaadvies.nl E- mail: info@sinnemaadvies.nl! 15 mei 1974 Opleiding 2014 Cursus EHBO 2012 Training social media en netwerken

Nadere informatie

Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo.

Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo. Rapportage doelstellingen 2009 Kadernota Wmo. Overzicht volgens beleidsdoelen uit kadernota Wmo 2008-2012 Mee(r)doen in Dalfsen* 2009 Thema Wmo-loket Informatie geven over wonen, welzijn en zorg Wmo-loket

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2. Onderwerp: Visie Centrum Jeugd en Gezin in de Gemeente Moerdijk

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2. Onderwerp: Visie Centrum Jeugd en Gezin in de Gemeente Moerdijk RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.2 Raadsvergadering van 11 juni 2009 Onderwerp: Visie Centrum Jeugd en Gezin in de Gemeente Moerdijk Verantwoordelijke portefeuillehouder: A. Grootenboer-Dubbelman SAMENVATTING

Nadere informatie

Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019)

Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019) Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019) Heerenveen, juli 2013 Bestuursopdracht beleidsplan Zorg voor jeugd gemeente Heerenveen 1.Aanleiding De zorg voor de jeugd valt vanaf 2015 onder

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten; gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Houten; besluit vast te stellen de Subsidieregeling beoordelingscriteria en verplichtingen:

Nadere informatie

De Participatie Advies Raad. Presentatie Gemeenteraad Waddinxveen

De Participatie Advies Raad. Presentatie Gemeenteraad Waddinxveen De Participatie Advies Raad Presentatie Gemeenteraad Waddinxveen 1-10-2018 1 De Participatie Adviesraad Aad van Holsteijn, onafhankelijk voorzitter Bram Abels, bestuurslid en voorzitter kamer Jeugd Opvoeding

Nadere informatie

Nieuwe arrangementen. Workshop 5

Nieuwe arrangementen. Workshop 5 Nieuwe arrangementen Workshop 5 De kaders (1) De 3 transities met minder middelen Geven mogelijkheden tot betere afstemming Meer preventie minder hulpverleners Meer lichter vormen van ondersteuning minder

Nadere informatie

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Wmo - WI Adviesraad Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Gemeente Wageningen Jaarverslag 2013 10 mei 2014 Inleiding De Wmo/WI-adviesraad van Wageningen werd augustus 2007 opgericht.

Nadere informatie

Wethoudersoverleg Sociaal Domein

Wethoudersoverleg Sociaal Domein Wethoudersoverleg Sociaal Domein Onderdeel : Jeugd Agendapunt : 9 Nummer : 13.0004438 Onderwerp: Plan van aanpak Passend Onderwijs Bijlagen: Inleiding: Vanaf 1 augustus 2014 zijn scholen verplicht een

Nadere informatie

Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september Terug naar eerste pagina

Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september Terug naar eerste pagina Onderwijs- en jeugdbeleid 24 september 2009 Programma 1. Opening door wethouder Everink 2. Toelichting op gemeentelijk onderwijs- en jeugdbeleid Locale Educatieve Agenda (LEA) Centrum voor Jeugd en Gezin

Nadere informatie

Startnotitie herijking integraal jeugdbeleid Gemeente Someren

Startnotitie herijking integraal jeugdbeleid Gemeente Someren Startnotitie herijking integraal jeugdbeleid Gemeente Someren Inhoudsopgave 1. Inleiding Pag. 3 2. Ambitie en uitgangspunten Pag. 5 3. Aanpak Pag. 7 4. Randvoorwaarden en risico s Pag. 7 5. Financiën Pag.

Nadere informatie

PROJECTLEIDER EN CONSULENT MARKETING (schaal 8) voor bepaalde tijd van een jaar

PROJECTLEIDER EN CONSULENT MARKETING (schaal 8) voor bepaalde tijd van een jaar De Bibliotheek Raalte ondersteunt burgers bij het leren en kunnen participeren in de samenleving. Zij doet dit door toegang te bieden tot informatieve en culturele bronnen, door mensen te helpen vaardigheden

Nadere informatie

: Vaststellen kaders van de onderwijsvisie

: Vaststellen kaders van de onderwijsvisie Vergadering 4 december 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Vaststellen kaders van de onderwijsvisie B&W vergadering : 30 oktober 2007 Dienst / afdeling : Griffie commissie samenleving Aan de gemeenteraad, Aanleiding

Nadere informatie

HET Loket in TEN BOER. Van bureau naar keukentafel

HET Loket in TEN BOER. Van bureau naar keukentafel HET Loket in TEN BOER Van bureau naar keukentafel Maatschappelijke veranderingen Van verzorgingstaat naar participatiesamenleving Van politiek naar sociaal burgerschap WMO; participeren en eigen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Transformaties in rijks- en lokaal beleid. 19 september 2013 Jolanda Verbiesen

Transformaties in rijks- en lokaal beleid. 19 september 2013 Jolanda Verbiesen Transformaties in rijks- en lokaal beleid 19 september 2013 Jolanda Verbiesen Waar geven gemeenten geld aan uit? 1. Salarissen ambtenaren 2. Overdrachtsuitgaven (oa. Bijstand) 3. Inkoop tot 2007 ca. 1000,-

Nadere informatie

Betekenis voor beroepsonderwijs

Betekenis voor beroepsonderwijs Betekenis voor beroepsonderwijs Paul Vlaar Landelijk overleg Wmo-werkplaatsen Opbouw inleiding Transities sociale domein Wat zijn Wmo-werkplaatsen? Waar zitten werkplaatsen en wat doen zij? Urgentie van

Nadere informatie

Concept intentieverklaring samenwerking en ontwikkeling kindcentra

Concept intentieverklaring samenwerking en ontwikkeling kindcentra Concept intentieverklaring samenwerking en ontwikkeling kindcentra Heerenveen Status: definitief bestuurders/ambtelijk Concept : gemeentebestuur Concept: Raad van Toezicht Datum 5-7-2013 1 Inhoud 1. Ondergetekenden

Nadere informatie

Jeugdbeleid en de lokale educatieve agenda

Jeugdbeleid en de lokale educatieve agenda Jeugdbeleid en de lokale educatieve agenda Workshop verzorgd door: Rob Gilsing (SCP) Hans Migchielsen (Jeugd en Onderwijs) Opzet: inhoudelijke karakterisering lokaal educatieve agenda: Landelijk (relatie

Nadere informatie

Bijeenkomst samenwerkingsverband PO Duin en Bollenstreek

Bijeenkomst samenwerkingsverband PO Duin en Bollenstreek Bijeenkomst samenwerkingsverband PO Duin en Bollenstreek Transitie van de jeugdzorg naar gemeenten. Wat betekent dat voor kinderen, ouders en onderwijs? Marion Goedhart, trekker transitie jeugdzorg gemeenten

Nadere informatie

Inzicht in voorzieningen in Nederland

Inzicht in voorzieningen in Nederland Inzicht in voorzieningen in Nederland Hulst 27 februari 2014 Algemene leeftijdslijn en te duiden onderdelen a. 171 203 213 207 249 238 242 275 260 314 307 291 307 volledige naam van de voorziening voor

Nadere informatie

Projectopdracht. Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties. Opgesteld door: M. van de Ven.

Projectopdracht. Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties. Opgesteld door: M. van de Ven. ` Projectopdracht Herziening subsidiestelsel voor de vrijwilligersorganisaties + tarieven sportaccommodaties Opgesteld door: M. van de Ven. Ambtelijk opdrachtgever: T. Weekers. Bestuurlijk opdrachtgever:

Nadere informatie

Stand van zaken Sociaal Domein

Stand van zaken Sociaal Domein Stand van zaken Sociaal Domein Van transitie naar transformatie Gemeenteraad 27 oktober 2016 Voorbereiding Inhoud 2013 2020 Implementatie en borging Transformatie 1-1-2015 transitie heden Waar staan we

Nadere informatie

contourdetwern lilllllllllllllllllllllll GEMEENTE LOON OP ZAND Afdeling: mv OVB: Ja/zNe.

contourdetwern lilllllllllllllllllllllll GEMEENTE LOON OP ZAND Afdeling: mv OVB: Ja/zNe. contourdetwern INGEKOW-N OurcB. 23IJ Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Loon op Zand Afdeling Maatschappij en Veiligheid T.a.v. de heer Lam Postbus 7 5170 AA KAATSHEUVEL GEMEENTE

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schiedam. Nr. 5734 12 januari 2017 Algemene Subsidieregeling Schiedam 2017 Algemene Subsidieregeling Schiedam 2017 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Werkplan. Versie 30 september 2015

Werkplan. Versie 30 september 2015 Werkplan 2016 Versie 30 september 2015 Werkplan 2016 mfc t Marheem Woord vooraf t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert.

Nadere informatie

Notitie Onderwijs en LEA 2011

Notitie Onderwijs en LEA 2011 BESPREEKNOTITIE TEN BEHOEVE VAN DE VOORBEREIDENDE RAADSVERGADERING Datum : 24 augustus 2011 Datum vergadering : 6 september 2011 Onderwerp : Notitie Onderwijs en LEA 2011 Geachte raad, Binnen de eerder

Nadere informatie

Statushouders. Stand van zaken. 1 Regio Gooi en Vechtstreek

Statushouders. Stand van zaken. 1 Regio Gooi en Vechtstreek Statushouders Stand van zaken 1 Regio Gooi en Vechtstreek Inhoud programma 1. Taakstelling 2016-2020 2. Arbeidsparticipatie 3. Eerste opvangonderwijs 2 Regio Gooi en Vechtstreek Huisvesting taakstelling

Nadere informatie

Nieuwe koers brede school

Nieuwe koers brede school bijlage bij beleidsvoorstel Brede Talentontwikkeling in de Kindcentra 28 mei 2013 Nieuwe koers brede school (november 2012) 1. Waarom een nieuwe koers? De gemeente Enschede wil investeren in de jeugd.

Nadere informatie

Bijlage: Projectplan Passend Onderwijs

Bijlage: Projectplan Passend Onderwijs Bijlage: Projectplan Passend Onderwijs Inleiding 1.1 Beschrijving Passend Onderwijs Met ingang van 1 januari 2013 vormen alle schoolbesturen in het primair onderwijs in West-Friesland samen een regionaal

Nadere informatie

Bespreeknota. Vraag aan de commissie: Context / achtergrondinformatie: 1. Inleiding. Commissie Samenleving College van B&W Dilemma's dubbele subsidies

Bespreeknota. Vraag aan de commissie: Context / achtergrondinformatie: 1. Inleiding. Commissie Samenleving College van B&W Dilemma's dubbele subsidies Bespreeknota Aan: Commissie Samenleving Van: College van B&W Onderwerp: Dilemma's dubbele subsidies Portefeuillehouder: Laurens Verspuij / Henk Driessen Datum collegebesluit: 11 november 2014 Geheimhouding:

Nadere informatie

Congres positief jeugdbeleid 10 oktober 2011

Congres positief jeugdbeleid 10 oktober 2011 Jong@Breda Van beleid naar praktijk Congres positief jeugdbeleid 10 oktober 2011 Bredase visie jeugd Succesvol zijn is uiteindelijk op je plek terecht komen. Het gaat om méér dan een plek op de arbeidsmarkt!

Nadere informatie

Bijlage 6 Wettelijke kaders, gemeentelijke taken en nieuwe ontwikkelingen

Bijlage 6 Wettelijke kaders, gemeentelijke taken en nieuwe ontwikkelingen Bijlage 6 Wettelijke kaders, gemeentelijke taken en nieuwe ontwikkelingen Een groot aantal wetten is van invloed op het integrale jeugdbeleid. Als lokale overheid heeft de gemeente Heerenveen een eigen

Nadere informatie

Bijlage 1: Subsidieplafonds 2015

Bijlage 1: Subsidieplafonds 2015 Bijlage 1: Subsidieplafonds 2015 Elk jaar dient voorafgaande aan het subsidiejaar op grond van gemeentelijke nadere diverse subsidieplafonds met eventuele verdeel vastgesteld te worden. Voor evenementen

Nadere informatie

Meerjaren Beleids Plan 2014-2017. Stichting Welzijn Schiedam Stichting Welzijn Hoogvliet Stichting Zorg voor Welzijn Buurtprojecten Blik Stafdiensten

Meerjaren Beleids Plan 2014-2017. Stichting Welzijn Schiedam Stichting Welzijn Hoogvliet Stichting Zorg voor Welzijn Buurtprojecten Blik Stafdiensten Meerjaren Beleids Plan 2014-2017 Stichting Welzijn Schiedam Stichting Welzijn Hoogvliet Stichting Zorg voor Welzijn Buurtprojecten Blik Stafdiensten Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Missie, Visie en Ambitie

Nadere informatie

Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd

Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd Conceptvisie Brede Scholen in Sliedrecht Samenwerken & verbinden voor de jeugd Opdrachtgever: Hans Tanis, Wethouder Onderwijs Auteurs: Hans Erkens en Diana Vonk Datum: 9 oktober 2013 Inleiding 1.1. Aanleiding

Nadere informatie

Bestuurlijke termijnagenda 2014

Bestuurlijke termijnagenda 2014 Bestuurlijke termijnagenda Nr. Onderwerp Actor Afd. Doel Urgentie Opmerkingen 1 Discussienotitie Erfpacht April Scholten RO Informatief Middel 2 Begroting Stichting Oop Grondel SL Besluitvormend Middel

Nadere informatie

#Durftevragen en #Durftegeven

#Durftevragen en #Durftegeven #Durftevragen en #Durftegeven Over meedoen, welzijn, eigen kracht en solidariteit Otwin van Dijk wethouder Doetinchem Waar hebben we het over? De toestand volgens Wmo Eigen kracht en solidariteit Minder

Nadere informatie

Resultaten, voortgang en borging Regionale Aanpak Kindermishandeling (en huiselijk geweld) RAAK Fryslân

Resultaten, voortgang en borging Regionale Aanpak Kindermishandeling (en huiselijk geweld) RAAK Fryslân Resultaten, voortgang en borging Regionale Aanpak Kindermishandeling (en huiselijk geweld) RAAK Fryslân Femmy Busscher f.busscher@cmogroningen.nl Marion Dral mariondral@planet.nl Hoe lang bestaat RAAK?

Nadere informatie

Onderwijs en Welzijn. Wat omvat het programma?

Onderwijs en Welzijn. Wat omvat het programma? Wat omvat het programma? Het programma "" omvat de beleidsvelden: - Openbaar basisonderwijs; - Bijzonder en voortgezet onderwijs; - Lokaal onderwijs (achterstanden) beleid; - Voorschoolse activiteiten;

Nadere informatie

Startnotitie jeugd- en jongerenbeleid Dalfsen 2009-2012 Segment-groep, J. de Zeeuw september 2008

Startnotitie jeugd- en jongerenbeleid Dalfsen 2009-2012 Segment-groep, J. de Zeeuw september 2008 Startnotitie jeugd en jongerenbeleid Dalfsen 20092012 Segmentgroep, J. de Zeeuw september 2008 1. Inleiding De gemeente wil de huidige nota jeugdbeleid 20052008 evalueren en een nieuwe nota integraal jeugdbeleid

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/008032

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/008032 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/008032 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Burgers op 13 juni 2016 Agendanummer : 12 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: Uitgangspunten

Nadere informatie

AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2013

AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2013 AFDELING SAMENLEVING KRIMPEN AAN DEN IJSSEL MANDAATREGELING 2013 Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel, Gelet op de Mandaatregeling Sector 2007, Gelet op de artikelen 75, tweede lid, 105

Nadere informatie

Beleidsnotitie Maatschappelijke stages in Hengelo

Beleidsnotitie Maatschappelijke stages in Hengelo Beleidsnotitie Maatschappelijke stages in Hengelo Hengelo, maart 2009 282843 conceptnotitie Maatschappelijke Stages.doc Pagina 1 van 6 03-06-2009 1. Inleiding Dit document vormt de beleidsvisie van de

Nadere informatie

Startnotitie Integraal Jeugdbeleid Heerenveen

Startnotitie Integraal Jeugdbeleid Heerenveen Startnotitie Integraal Jeugdbeleid Heerenveen 2011-2015 1. Inleiding Voor u ligt de startnotitie Integraal Jeugdbeleid Heerenveen 2011-2014. Deze startnotitie is de basis voor de nieuwe kadernota integraal

Nadere informatie

Proces transitie AWBZ. gemeenteraad 17 september 2013

Proces transitie AWBZ. gemeenteraad 17 september 2013 Proces transitie AWBZ gemeenteraad 17 september 2013 Inhoud Achtergrond Terugblik Planning en landelijke kaders Keuzenota Planning en rol gemeenteraad (door onafhankelijk adviseur Nicole Oltheten) 1. Achtergrond

Nadere informatie

Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: H. SchujjŗmşíP-^''^

Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: H. SchujjŗmşíP-^''^ Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: Activiteit; Stellers: Conny van Aarle Akkoord: Gemeente Boxtel, afd. Maatschappelijke Ontwikkeling H. Schuurman;

Nadere informatie

Bestuurlijk overleg Jeugd & Onderwijs: Operatie Amersfoort Jong II 2013-2014. 9 december 2013

Bestuurlijk overleg Jeugd & Onderwijs: Operatie Amersfoort Jong II 2013-2014. 9 december 2013 Bestuurlijk overleg Jeugd & Onderwijs: Operatie Amersfoort Jong II 2013-2014 9 december 2013 Vooraf Formele bekrachtiging evaluatie doelstellingen 2013 en vaststellen doelstelling 2014 In tegenstelling

Nadere informatie

presentatie aan de raadscommissie Samenleving van de gemeente Brielle door Pascalevan der Wekken, interim beleidsmedewerker Jeugd op 22 mei 2013

presentatie aan de raadscommissie Samenleving van de gemeente Brielle door Pascalevan der Wekken, interim beleidsmedewerker Jeugd op 22 mei 2013 presentatie aan de raadscommissie Samenleving van de gemeente Brielle door Pascalevan der Wekken, interim beleidsmedewerker Jeugd op 22 mei 2013 Waarom decentraliiseireiri)? veranderde visie: van recht

Nadere informatie

Betreft: Opmerkingen bij de reactie van de gemeente op ons Advies: Beleidsplan Welzijn en zorg Barneveld van

Betreft: Opmerkingen bij de reactie van de gemeente op ons Advies: Beleidsplan Welzijn en zorg Barneveld van Aan het college van B&W van de gemeente Barneveld Voorthuizen, 24 februari 2012 Betreft: Opmerkingen bij de reactie van de gemeente op ons Advies: Beleidsplan 2012-2015 Welzijn en zorg Barneveld van 25-11-2011.

Nadere informatie

Plan van aanpak Regionaal Convenant Noord- en Midden Limburg

Plan van aanpak Regionaal Convenant Noord- en Midden Limburg Plan van aanpak Regionaal Convenant Noord- en Midden Limburg Maart 2013 1 Inhoudsopgave Plan van aanpak Blz 2. Blz 3. Inhoudsopgave Doelstelling Speerpunten Inhoudelijke uitwerking speerpunt 1 Blz 4. Inhoudelijke

Nadere informatie

Lokaal Educatieve Agenda Breda samenvatting

Lokaal Educatieve Agenda Breda samenvatting Lokaal Educatieve Agenda Breda samenvatting LEA en partners LEA staat symbool voor de Bredase jeugd van 0 tot 23 jaar die alle kansen krijgt om een goede schoolloopbaan te doorlopen: een kind van 0 tot

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijsachterstanden

Subsidieregeling Onderwijsachterstanden Subsidieregeling Onderwijsachterstanden 2020-2022 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder e, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal;

Nadere informatie

Welkom. Ontmoeting Jeugdprofessionals en RSV Breda eo 6 februari 2017

Welkom. Ontmoeting Jeugdprofessionals en RSV Breda eo 6 februari 2017 Welkom Ontmoeting Jeugdprofessionals en RSV Breda eo 6 februari 2017 Programma Wat bindt ons? (de wet) Wat verbindt ons? (de inhoud) Vragen en verheldering Wat bindt ons? (de wet) Transities in het sociale

Nadere informatie

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk

Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk Van Wmo-adviesraad naar een Adviesraad Sociaal Domein Katwijk met lokale en regionale cliëntenraden, patiëntenverenigingen en belangengroepen De burger als adviseur van gemeenten 7 oktober 2015 Den Haag

Nadere informatie

BELEIDSNOTITIE PARTICIPATIERAAD GEMEENTE VENRAY

BELEIDSNOTITIE PARTICIPATIERAAD GEMEENTE VENRAY BELEIDSNOTITIE PARTICIPATIERAAD GEMEENTE VENRAY INLEIDING Met ingang van 1 januari 2015 krijgen gemeenten een groot aantal taken overgeheveld, de zogeheten decentralisaties AWBZ-Wmo, de Jeugdwet en de

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

De lokale educatieve Agenda. Hoe ver zijn we? Joke ten Berge

De lokale educatieve Agenda. Hoe ver zijn we? Joke ten Berge De lokale educatieve Agenda. Hoe ver zijn we? Joke Kruiter Joke ten Berge Oberon VNG Deze presentatie Kennismaken Stand van zaken LEA Voorbeelden LEA in een plattelandsgemeente LEA in de G4 VVE in de LEA

Nadere informatie

Beleidsregel subsidie Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Beleidsregel subsidie Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR467596_1 1 mei 2018 Beleidsregel Subsidie Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Brede schoolontwikkeling in het Rotterdamse onderwijs

Brede schoolontwikkeling in het Rotterdamse onderwijs De gemeentelijke regie Xandra de Vroom Oktober 2009 Brede schoolontwikkeling in het Rotterdamse onderwijs Overzicht Rotterdamse context Doelstelling Aanpak / gemeentelijke regie Resultaat Toekomst Rotterdamse

Nadere informatie

Mandaatbesluit 2016 (Maatschappelijke ontwikkeling) 1 Vastgesteld op: 22 januari 2019

Mandaatbesluit 2016 (Maatschappelijke ontwikkeling) 1 Vastgesteld op: 22 januari 2019 Mandaatbesluit 2016 (Maatschappelijke ontwikkeling) 1 Vastgesteld op: 22 januari 2019 HOOFDSTUK 4: Maatschappelijke ontwikkeling 4.1 Sectie Uitvoering 4.1.1 Het beslissen op aanvragen voor - en aanpassing

Nadere informatie

Kansen die kloppen op de deur

Kansen die kloppen op de deur Centrum voor Elkaar Kansen die kloppen op de deur 1 Onderzoeks -vraag Worden de uitgangspunten uit de doelomschrijving van het Centrum voor Elkaar gerealiseerd? Wat is de kwaliteit van de dienstverlening

Nadere informatie

Monitor Aansluiting Onderwijs Jeugdhulp Vragenlijst op beleidsniveau

Monitor Aansluiting Onderwijs Jeugdhulp Vragenlijst op beleidsniveau Monitor Aansluiting Onderwijs Jeugdhulp Vragenlijst op beleidsniveau pagina 1 van 14 Pagina 1 Samenwerkingsverbanden passend onderwijs en gemeenten in uw regio willen weten hoe de samenwerking tussen het

Nadere informatie

KRACHT VANUIT DE BASIS

KRACHT VANUIT DE BASIS ikc het leeuwarder model_ikc het leeuwarder model 24-11-13 14:26 Pagina 1 IKC's in Leeuwarden: KRACHT VANUIT DE BASIS ikc het leeuwarder model_ikc het leeuwarder model 24-11-13 14:26 Pagina 3 ikc het leeuwarder

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien in Slotervaart. Ouder-en-kindcentra, brede scholen en community centers in stadsdeel Slotervaart, Amsterdam

Opvoeden en opgroeien in Slotervaart. Ouder-en-kindcentra, brede scholen en community centers in stadsdeel Slotervaart, Amsterdam Opvoeden en opgroeien in Slotervaart Ouder-en-kindcentra, brede scholen en community centers in stadsdeel Slotervaart, Amsterdam Opzet presentatie Situatie stadsdeel Slotervaart Invulling van de vijf gemeentelijke

Nadere informatie

Deze tijd vraagt om creativiteit

Deze tijd vraagt om creativiteit 12 april 2012 Werkplaats Onderneem met zin! Deze tijd vraagt om creativiteit Participeren/ Meedoen naar vermogen Schakelen en verbinden Wim Roelofs Integrale aanpak en noodzaak om te schakelen en te verbinden

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidieverlening subsidiejaar 20..

Aanvraagformulier voor subsidieverlening subsidiejaar 20.. Aanvraagformulier voor subsidieverlening subsidiejaar 20.. Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente. Het gebruik van het formulier is wettelijk verplicht. Alle vragen

Nadere informatie

Educatief Beraad gemeente Terneuzen 2016 2020 + Lokale Educatieve Agenda 2016 2020 Opzet van dit document 1. Wat is het Educatief Beraad? 2. Ambitie en visie samenwerkende partners in het Educatief Beraad.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Kadernotitie Centrum Jeugd en Gezin Oostzaan 0957 19 oktober 2009 Maatschappelijke participatie

Raadsvoorstel. Kadernotitie Centrum Jeugd en Gezin Oostzaan 0957 19 oktober 2009 Maatschappelijke participatie Titel Nummer Datum Programma Fase Onderwerp Kadernotitie Centrum Jeugd en Gezin Oostzaan 0957 19 oktober 2009 Maatschappelijke participatie Centrum Jeugd en Gezin Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Sociale Zaken, Zorg en Burgerzaken

Sociale Zaken, Zorg en Burgerzaken Programmabegroting 2011 Wat omvat het programma? Het programma omvat de beleidsvelden: Bijstandsverlening; Werkgelegenheid; Inkomensvoorziening; Minimabeleid; Maatschappelijke participatie; Ouderenzorg;

Nadere informatie

Ondermandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit Onderwijs, Jeugd en Zorg 2015

Ondermandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit Onderwijs, Jeugd en Zorg 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 1881 7 januari 2016 Ondermandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit Onderwijs, Jeugd en Zorg 2015(3B, 2015, 281) Afdeling 3B Nummer 281 Publicatiedatum

Nadere informatie

Proces-verbaal van opdrachtverlening

Proces-verbaal van opdrachtverlening Proces-verbaal van opdrachtverlening Titel aanbesteding Beleidsadviseur Maatschappelijke Opvang Kenmerk aanbesteding Gegevens aanbestedende dienst Gemeente Venlo Garnizoenweg 3 5928NA Venlo Contactpersoon

Nadere informatie