Twee wedstrijden in twee dagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Twee wedstrijden in twee dagen"

Transcriptie

1 Twee wedstrijden in twee dagen Onze clubcompetitie heeft eens 2 wedstrijden achter elkaar in het schema gezet. Op 23 juni de Natuurloop Meerwijck en op 24 juni de MiniMarathon in Ten Boer. Bij beide wedstrijden zijn de nodige punten te behalen voor de clubcompetitie en omdat ik ook wel wat puntjes kan gebruiken me voorgenomen aan beide deel te nemen met de kanttekening dat mocht het zondag erg slecht weer zijn ik de Natuurloop skip, maar de MiniMarathon zou ik sowieso doen. Een druk weekend want de 22e vierden we de verjaardagen van beide kinderen. Zondagochtend was het toch redelijk weer. Wel wat regen, maar het zou droog zijn bij de start van de Natuurloop. Dus naar Kropswolde afgereisd. Wel op eigen gelegenheid, want moest na de loop gelijk weer terug voor het kinderfeestje van Emilie die naar Drouwenerzand wilde. Hierdoor miste ik de hapjes en drankjes die Astreaan Douwe en zijn vrouw ons voor zouden schotelen. Wel vooraf even een kop koffie gedronken. Bij de Natuurloop zou ik gaan voor 1 ronde van 5 kilometer. Het parcours is deels onverhard en er is nog een stukje strand met mul zand. Omdat ik in Ten Boer een poging wilde gaan doen om mijn PR op de 10 kilometer aan te vallen, wilde ik me hier sparen en het redelijk rustig aan gaan doen.

2

3 Vlak voor de start, achter Esther en voor Charlotte, beetje verstopt. Foto: Willy Olijdam Na de start om half 11 lekker op weg. Mooi parcours door stukjes bos enzo. Paar heuveltjes. De eerste kilometer was het slalommen en versnellinkjes om mensen in te halen. Het pad was wat aan de smalle kant en dit zorgde voor de nodige oponthoud. Soms sloot ik aan bij een groepje om ze vervolgens weer te verlaten en verder te gaan. Het liep wel lekker en na 3 kilometer zat er een vrij groot gat voor me en op een gegeven moment ook achter me. Langzaam haalde ik het groepje voor me bij. Na ruim 4,5 kilometer kwam dan het stukje strand. Ai, mul zand. Het tempo gaat drastisch omlaag. De finish is al wel in zicht. Ik hoop niet dat het zo blijft tot de finish, maar gelukkig na 30 meter werd de ondergrond weer wat harder.

4 Het laatste stukje. Foto: Willy Olijdam Haalde nog een paar lopers in en sprintte naar de finish en klokte een tijd

5 van Omdat er alleen brutotijden geklokt worden is mijn tijd daar De start wordt helaas niet geregistreerd ondanks dat je met chip loopt. En met de behaalde tijd best tevreden. Geen groot verval. Trainer Remco was eerste geworden bij de 5 kilometer-lopers in een tijd van net onder de 19 minuten. Met mijn tijd behaalde ik een 6e plaats in dezelfde categorie in een veld van 54 deelnemers. Da s niet gek. Nog even de doorkomsten/finish van een aantal Astreanen afgewacht en vervolgens huiswaarts gekeerd. De cijfertjes: Maandagavond was het dan tijd voor de MiniMarathon in Ten Boer. In de auto met chauffeur Cor en mede-astreanen Charlotte en Steve gingen we daarheen. Charlotte voor een 5km (liep ook gisteren al in Meerwijck) en Steve en Cor voor een 10km. Steve had een PR van 55 minuten op de 10 kilometer, maar vanwege spierpijn vanwege het voetbal ging ie nu voor een tijd van 57 minuten. Cor had geen klokje en aangegeven bij mij in de buurt te blijven. Omdat de 8 van Drachten zo goed ging en ik daar als ik nog 2 kilometer had door kunnen lopen zo goed als zeker een 48 -rond of daaronder had gehaald op 10 kilometer was de insteek vandaag de 48-minutengrens te doorbreken, of in ieder geval een lage 48 -er te lopen. Dit is een heel stuk onder het PR van 48 42, maar met goede omstandigheden moet het haalbaar zijn. Rustig(er) starten en dan vlak proberen te lopen. De Garmin wordt ingesteld op een pace van 4 48/km dat moet leiden naar 48 rond na 10 kilometer. Na de start met Cor weg. Even later zie ik dat de pace 4 29 is.

6 In de 1e kilometer met Cor. Foto: Martin de Jonge Even wat afremmen en de eerste kilometer gaat in Dat is relatief langzaam gezien de snelle starts die ik vaak heb, maar dat is op zich niet verkeerd. Het is onder de 4 48 dus er worden een paar seconden winst geboekt op het schema. De tweede kilometer gaat in 4 46, dus dat is ook mooi. Nu gaat het pal tegen de wind in. Waar ik vorig jaar in een groepje liep was het nu vrij rustig. Ik had alleen Cor achter me. Er kwam nog een loper voorbij met een dame in zijn kielzog maar ik kon niet aanklampen. De 3e kilometer gaat in 4 53 en de opgebouwde voorsprong is gesmolten. Even later geeft Cor aan verder te willen en laat mij achter. Met nog een kilometer tegen de wind in wordt het zwaar. Ik zie achter me een paar lopers en hoop dat die aanklampen, maar zij raken verder achterop en ik loop verder alleen. De 4e kilometer gaat in Oei, dat is vroeg in de wedstrijd. Gelukkig krijgen we nu de wind schuin van achteren en waar het vorig jaar mis ging in Ten Boer gaat het nu wat beter. Ik versnel weer naar 4 52 en halverwege klok ik minuten rond zal niet meer lukken, maar met een beetje geluk zit een PR er nog in. De 6e kilometer gaat in 4 51, waarmee ik niet veel meer verlies op het schema. De 7e kilometer echter gaat weer in 4 58 en voor het eerst sinds lange tijd word ik weer ingehaald. Ik probeer nog even aan te klampen maar het lukt niet. Met nog 3 kilometer te gaan wordt het spannend. De 8e kilometer weet ik weer te versnellen naar 4 48, maar de 9e gaat dan toch in 4 57, ook vanwege een venijnig heuveltje. Als er nog 500 meter te gaan is, zit ik tegen de en dan weet je dat het lastig wordt. Wel versnellen en mijn 10e kilometer gaat in 4 45, maar de finish is nog een metertje of 50 verder.

7 De finish in zicht. Foto: Lisa van Os In een eindsprint, waarbij ik sneller dan 15 kilometer/uur loop finish ik dan in 48 49, 7 seconden boven mijn PR.

8 Over de finish. Klokje indrukken. Foto: Martin de Jonge Dat is aan de ene kant balen, maar aan de andere kant wel een ander doel gehaald en dat was: alle kilometers op een 10 kilometer gaan binnen 5 minuten. En dat is vandaag dan wel gelukt, zij het heel nipt, want de 4e kilometer klok ik 4 59,9. De overige Astreanen klokken ook weer mooie tijden, zowel op de 5,4km als de 10km. En er sneuvelen nog wat PR s. Zo weet Abdellah, die ruim 10 jaar ouder is dan ik, zijn PR te verbeteren tot een lage 46. Er is nog hoop voor me. Yvonne wordt door trainer Peter gehaasd naar een sub-55. Cor liep uiteindelijk 47 en een beetje. Na afloop nog even een groepsfoto gemaakt, waar de meeste Astreanen op terug te vinden zijn:

9 De groepsfoto met veel Astreanen. Foto: Martin de Jonge En de cijfertjes: Dat waren dan 2 wedstrijden in 2 dagen. Was dit verstandig? Ik weet het niet. Zou ik de 10 kilometer sneller hebben kunnen lopen als ik niet zondag de 5 kilometer had gelopen? Wellicht, en dan had ik misschien wel het PR gehaald, maar het hoeft niet eens. Enkele Astreanen die ook beide dagen liepen, liepen maandag zelfs sneller dan zondag. Het wedstrijdvoorseizoen van 2013 zit er op. Straks lekker op vakantie en in september beginnen de wedstrijden weer met als ultieme doel de marathon van Bremen op 6 oktober. Kijken of daar de 4uursgrens doorbroken kan worden. En misschien toch nog een paar snelle 10 kilometerwedstrijden en er wacht ook nog de 4mijl van Groningen. Alleen is deze een week na de marathon dus of de 30-minutengrens doorbroken gaat worden ik verwacht het niet. PR moet er sowieso wel aan gaan, maar met hoeveel? We zullen het de komende maanden zien. De totaal gerende afstand staat halverwege het jaar op 856 kilometer. Dat is niet ver meer van de 945 kilometer die ik vorig jaar op de teller heb gezet. Die 1000 kilometer gaat er nu dus wel aan, vooropgesteld dat ik heel blijf. En iedereen alvast een fijne vakantie toegewenst. De loopschoenen gaan sowieso mee, want ik vind het leuk om in den vreemde te rennen, als de (weers)situatie het tenminste toe laat

10 8 van Drachten in een mooie rappe tijd 4 dagen na mijn 5km-PR wilde ik eens kijken of ik ook een rappe 8 kilometer, oftewel ongeveer 5 Engelse mijl, kon afleggen. De weersvooruitzichten leken gunstig: graadje of 18 en wind uit een west-zuid-westelijke hoek, had iets meer zuid-zuidwestelijk mogen zijn, gezien het parcours wat grotendeels richting het noorden loopt na de start in Beetsterzwaag. Zondagmiddag rond lunchtijd in de auto op weg naar Drachten. Krijg ik een bui op mijn dak. Als het straks maar droog is. De auto nagenoeg geparkeerd voor de Lawei en me ingeschreven. Voor de ingang trof ik ook Tamara. De vorige keer dat ik in Drachten was en haar mocht hazen, verliep dat wat minder (voor mij). Dit keer geen haasklus maar vol gas. Omdat Tamara ook druk in gesprek met anderen was, verder niet meer met haar gebabbeld. Na de inschrijving verzamelen om een bus te pakken naar Beetsterzwaag. Tja, als er zo n 200 man staan te wachten duurt het even voor je mee kan. Ongeveer 40 minuten voor de start dan toch in Beetsterzwaag, alwaar ik Bert weer eens tegenkom. De vorige keer was bij de Veneboerloop in maart vorig jaar waar we allebei naar een mooi PR snelden. Inmiddels zijn we beiden ruim 2,5 minuut sneller op de 10 kilometer. Bert hoopte op 38 minuten, maar dacht meer aan 39 voor deze 8 kilometer. Mijn doel is en zet mijn Garmin op 4 45/km (is dan 38 ) zodat ik mogelijk wat marge opbouw. Ook Atosser Steffen kom ik tegen die wel een haasklus heeft. Hij gaat zijn broer hazen naar een tijd van rond de 45 minuten, dus voor hem een rustige loop. Ik posteer me redelijk voorin het vak om mocht mijn chip niet geregistreerd worden bij de start ik niet een langzame tijd heb in de uitslag. Twittermaatje Martin van Ooijen staat ook vlak voor me. Hij gaat voor een tijd van in de 35. Iets na 2 uur mogen we (ongeveer 1000 lopers) van start. Bert is snel weg en ik laat hem maar gaan. Ik wil iets langzamer van start dan afgelopen woensdag, ook omdat de afstand net iets langer is. Mijn 1e kilometer gaat in 4 27 en dat is niet veel langzamer dan woensdag. Na bijna 2 kilometer ontwaar ik Esther en Pieter aan de zijkant van de weg. FF roepen, hoorde nog wel wat, maar was weer weg. De 2e kilometer ging in Wow, da s nauwelijks verval en zo loop ik op nagenoeg hetzelfde schema als in Middelstum. De 3e kilometer klok ik Even zo optellend, ai, na 3 kilometer. Laat dat nou net de tijd zijn die ik begin deze eeuw ook liep op mijn 3 kilometerrondje in de Ruischerwaard, en tot mijn frustratie toen niet de gehaald. Nu dus weer in de buurt. Bij thuiskomst en analyse van de cijfertjes blijkt dat mijn tussentijd was, vanwege de afronding. Garmin laat bij de ronde-tijden niet de cijfers achter de komma zien. Nu is ook mooi en lig ik ineens 5 seconden voor op mijn schema in Middelstum. En inmiddels zo n 40 seconden voor op mijn schema van 38 minuten. Het doel van zit wel snor. Het moet al raar lopen wil ik dat niet meer halen. Als de

11 rest onder de 5 minuten per kilometer gaat (ook al is het maar 1 seconde) dan ben ik er. De 4e kilometer gaat dan gewoon weer in 4 43, dus ik bouw mijn voorsprong nog iets uit zelfs. Bert loopt een meter of 30 voor me en het verschil lijkt niet meer groter te worden. Zal ik hem in het vervolg nog bij kunnen halen? Ergens onderweg, weet niet waar. Foto: Nico Feenstra De 5e, 6e en 7e kilometer gaan toch wat langzamer. Rond de 4 53, maar ik houd daarmee voldoende voorsprong voor de 38 en zeker de Bert zie ik overigens wel weer verder uitlopen. Die is bezig een supertijd te lopen. Het is toch warmer geworden. De zon brak door en van de wind was niet heel erg veel te merken. We liepen redelijk beschut. Het bord dat we nog een kilometer moeten staat precies onder de A7. Bij de Veneboerloop liepen we dit stuk ook, maar dan in omgekeerde richting over het fietspad. Nu gaat het via de weg en dan is de afdaling en stijging een stuk groter. Met grote passen afdalen en vervolgens met kleine pasjes naar boven hobbelen. Hier kan ik het geleerde in praktijk brengen en weet dan ook mensen in te halen. Dat geeft een goed gevoel. Ondertussen word ik ook nog wel ingehaald. Dan is het linksaf en zie Astreaan Sietze Jan me tegemoet lopen. Die is uiteraard al weer gefinisht in een razendsnelle tijd van 29 nog wat. De 8e kilometer klok ik ook, maar kijk niet op het horloge. Blijkt later 4 44 te zijn, dus weer een versnelling. Ik zet nog aan en finish in De laatste 60 meter heb ik een pace gelopen van 3 45/km. Dat is ongekend snel voor mijn doen.

12 Nog een finishfilmpje: Dolblij en ik zie Bert zitten. Hij heeft gelopen. Martin onder de en ook een PR. De auto opgezocht, ff een ander shirt aangedaan (er is geen douchegelegenheid) en weer naar huis. Daar een verkwikkende douche en s avonds heerlijk gegeten in Assen bij Pacific Plaza. Mijn Garmin-cijfertjes: Totale lijst met uitslagen. Daarin blijk ik in mijn categorie 25e van de 116 te zijn geworden. En heb het eens even in een spreadsheet geknikkerd om te kijken wat mijn totale plaats is in het hele veld. Ben daarin 209e van de 840 8km-deelnemers die in de uitslag voorkomen. Dus nog net bij het 1e kwart. Ik ben en blijf een getalletjesfreak. Op basis van deze 8 kilometer moet een tijd op de 10 kilometer van laag in de 48 minuten of daar net onder haalbaar zijn. Daartoe maandag 24 juni een poging in Ten Boer. Misschien zondag nog 5 of 10 kilometer in Kropswolde, maar die gaat gedeeltelijk over onverhard terrein, dus mocht ik daar gaan lopen dan ga ik daar een beetje op safe lopen. 5km-PR op de Hippolytusrun in Middelstum Voor de clubcompetitie stond er woensdagavond 12 juni weer een wedstrijd op het programma. Omdat Inge s avonds om kwart over 9 nog een tenniswedstrijd had, waar ze een kwartier van te voren aanwezig moest zijn en ik met een 10km-wedstrijd, finishend rond 20:20 nooit bijtijds thuis kon zijn, tenzij we oppas zouden regelen, besloot ik te gaan voor 1 rondje van 5 kilometer. Leuke bijkomstigheid was dat ik nog nooit een 5 kilometer-wedstrijd heb gelopen, en ik alleen een officieus PR had staan van 23 37, een 5kmtussentijd tijdens een 10km-wedstrijd. Dus vandaag zou ik sowieso een PR lopen, ook al zou het 30 minuten zijn. Tevens heb ik sinds 2008 niet meer zo n kort stuk gerend. Vaak was het 4 mijl en later zijn de stukken langer en langer geworden. Nu was mijn doel om een eindtijd te gaan halen tussen de en

13 Rekening houdend met een mogelijk iets langere afstand. Vorig jaar mat ik 10,19km over 2 rondjes, dus moest toch rekening houden met een marge van pakweg 100 meter. De Garmin ingesteld op 4 40/km wat na 5km moet resulteren in een tijd van Met 100 meter extra kom ik dan uit op zo n De omstandigheden waren niet echt super. Graadje of 18, beetje broeierig en redelijk wat wind. Vooraf liep ik even met Martin de Jonge het laatste stukje naar de finish om te constateren dat het veld de laatste meters erg slecht is. Dat wordt als je vermoeid bent nog uitkijken waar je de voeten neerzet. Voor de start. Foto: Martin de Jonge Meer dan 25 Astreanen stonden om half 8 aan de start. Een aantal voor de 5 kilometer, het merendeel voor de 10 kilometer. Ik had me redelijk voorin geposteerd nabij Wilma die zou gaan voor

14 Net gestart. Foto: Martin de Jonge Na de start is het rechtsaf een smal stukje op. Na de 1e bocht. Foto: Wim Zijlema

15 Na een stukje door het dorp loop kilometer ging in 4 25, de 2e in kilometer binnen te lopen? gestrand op Na een kleine 2,5km komt Stoffer je op een landelijk stuk. De eerste Hé, zal het me lukken nu eens 3 In mijn vorig hardloopleven een paar keer voorbij. De 3e kilometer gaat in 4 40 en mijn 3 kilomertijd is Is nog de snelste 3 kilometertijd sinds zomer Op het schema van heb ik nu zo n 15 seconden voorsprong, dus dat is mooi. In de 3e kilometer haalde ik een dame in die mij vervolgens ook weer inhaalde. Ik klampte aan, maar langzaam liep ze weg, maar niet ver. In de 4e kilometer begon ik het te voelen en werd het moeizamer. De kilometer gaat in Nou de laatste kilometer in. Ik heb het idee dat het iets lekkerder loopt, weet een paar mensen in te halen. De dame die ik eerder inhaalde komt ook dichterbij.

16 Nog 300 meter te gaan. Ik in de achtergrond. Foto: Martin de Jonge De 5e kilometer gaat in 4 49 en ik noteer een tussentijd van 23 13, helaas nog geen finish, maar deze is wel in zicht. Ik sprint nog even en ga eerdergenoemde dame voorbij en kom over de streep in (geklokt) en bruto Helaas is wellicht mijn chip niet gesignaleerd bij de start, want mijn nettotijd bedraagt in de uitslag ook Hierdoor mis ik 1 punt voor de clubcompetitie, maar dat is van weinig belang voor de uiteindelijke stand. Na de finish zie ik Fokko zitten. Hij zou 10 kilometer maar is uitgestapt na 5 kilometer. Had het te zwaar. Ik zie nog een paar Astreanen voorbij komen die hun 2e rond ingaan en wandel terug naar de auto om snel huiswaarts te keren. Nog even de cijfertjes:

17 En ik ben 11e geworden in een veld van 103, dus dat vind ik geen gekke prestatie. Note: contact gehad met de organisatie. Mijn chip is bij de start niet gedetecteerd. Heb ik nog geluk dat ik niet achteraan startte. Ben toch geneigd de als PR te rekenen. Wellicht aanstaande zondag de 8 van Drachten voor een snelle 8 kilometer. De wind is dan grotendeels in de rug. Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Lang naar uitgekeken en zaterdagavond 8 juni was het dan zover. Vooraf betiteld als een erg gezellige en drukke loop. s Middags met de trein naar Zwolle, samen met loopgroepgenoot Bas, die dan eindelijk een officiële sub30 als PR op de 4Mijl kan gaan noteren. Een paar weken geleden liep hij over 7km, dus 4mijl binnen 30 minuten is een eitje. Om geen gedoe met onze kledingtassen te hebben afgesproken dat ik zijn tas bij me zou houden. Hij zou na afloop weer naar de start gaan om zijn en mijn tas in ontvangst te nemen. Na zijn finish had hij een half uur de tijd om daar te komen. Dus zogezegd zo gedaan. Bas ging om 19:15 uur van start en voor mij begon het wachten. Chatnrunner Bertus loopt nog langs, die ook het plan heeft om rond de 5 /km te gaan lopen, maar heeft er weinig hoop op. Uiteindelijk finisht hij in 1:37, dus da s aanzienlijk sneller. Mooi het zonnetje nog opgezocht en even gaan zitten. Zie her en der wat mensen warmlopen, waaronder Erben Wennemars, waarmee diverse mensen op de foto moeten. Ik heb er maar van afgezien en wilde hem even de rust gunnen. Ondertussen collega Rob ge-smst waar ik was en na een tijdje komt hij aanwandelen. Ons plan is om op 5 minuut per kilometer te starten en dit zo lang mogelijk vol te houden. Mijn Garmin stel ik in op 5 10/km voor een eindtijd van 1:49 en met 5 /km kunnen we een marge opbouwen. Rob verwacht op een gegeven moment te moeten afhaken en had voor de zekerheid ook maar een bietensapkuur genomen. Hij vond het niks. Vóór 8 uur komt Bas er al weer aan. Hij is gefinisht in 27 53, een dik PR, maar het ging niet lekker. Had stukken moeten wandelen en in de laatste kilometer last gehad van scholieren die toen nog met het rondje moesten beginnen. Veel scholieren wandelden bij de start al. Tassen overgedragen aan Bas. Na de finish zullen we elkaar weer zien. En maar richting het startvak. Om 20:15 uur zet de meute zich in beweging. Eigenlijk moet ik toch nog een sanitaire stop maken, maar denk het er wel uit te zweten. Op een plek waar geen hekken zijn toch even naar zo n zuil. Kan ik toch met lege blaas

18 beginnen. De startlijn over en daar staat Bas nog een foto te maken. Rob en ik net over de startlijn. Foto: Bas Huizinga In het begin is het wat slalommen, dan weer wat versnellen, afremmen, kortom redelijk moeizaam. Tunneltje door en dan het eerste klimmetje. Na zo n 2,5km komen we in het centrum voor de 3 rondjes. Ik merk dat Rob erg gemakkelijk loopt en ik toch mijn best moet doen om aan te klampen. De kilometertijden liggen tussen de 5 en 5 10, dus dat zit wel goed. De warmte valt mee. Op de Wipstrikkerallee probeer ik mijn vader te ontwaren die in de 2e ronde een flesje en een gelletje zal overhandigen. Ik zie hem niet. Ondertussen worden we door de Kenianen en Ethiopiërs op een ronde gezet. Op het volgende filmpje zie je Rob en ik lopen. Ik ben herkenbaar aan mijn waggelende loopje in het geelgroene shirt beetje rechts van het midden en Rob loopt rechts van me met rood shirt. Na zo n 7 seconden komen we in beeld. Fragmentje gecaptured uit de RTV Oost uitzending van afgelopen zaterdag. De kopgroep zit dan al op zo n 12/13km, terwijl wij er 6 op hebben zitten. Dan komt de 1e keer een brug, en dit wordt dan ook een wat langzamere kilometer. Vervolgens worden we ingehaald door loopgroepgenoot Joop die

19 helemaal achteraan was gestart met het team van Bas van de Goor. Wat draaien naar het centrum en zo gaan we de 2e ronde in. Kilometertijden blijven redelijk constant. In de Wipstrikkerallee weer uitkijken naar mijn vader en weer niet gespot. Toen we rechtsaf gingen om voor de 2e keer de brug te beklimmen hoorde ik hem roepen. Het bleek dat de route niet voor het huis van zijn kennis langs ging. Snel de spullen in ontvangst genomen en gelijk het gelletje genuttigd. We zijn zo n 12km onderweg en het loopt redelijk goed. Ik kan toch bij blijven. Had na 10km wel tegen Rob gezegd dat als hij wilde gaan dan mocht ie gaan, maar hij gaf aan pas in de 3e ronde te versnellen. Op de brug worden we ook gelapt door Erben Wennemars, die keurig in 1:19 zal finishen. Na de brug weer naar rechts richting het centrum. We zitten op zo n 13,5km en ineens gaat het mis. Ik moet kokhalzen, loop door, nog een keer kokhalzen. Rob zegt dat we even moeten stoppen. Dat doen we, ik kokhals nog wat en spuug wat slijm op. Iets is niet goed gevallen. Na een seconde of 15 toch weer verder, en de 14e kilometer zal de langzaamste worden daardoor in We hebben een marge dus op zich weinig aan de hand, maar het vertrouwen is weg. Gaat de 15e kilometer zowaar weer in Het gelletje begint te werken? De temperatuur gaat omlaag. De 3e ronde gaat in en Rob zegt dat ie wil versnellen. Dat is helemaal prima en ik wens hem succes. Ik zie hem langzaamaan in de verte verdwijnen, terwijl mijn kilometertijden ook omlaag gaan. Huh? 16e kilometer in 4 56? 17e in 4 58? De doorkomsttijd na 17km en ook de volgende zullen de snelsten zijn in mijn carriëre. Nog nooit eerder gebeurd en de marge op het schema van 1:49 loopt op naar 45 seconden. Hier komt een dik PR aan, alhoewel Ondertussen haal ik diverse lopers in die, zoals ik vroeger ook had, sneller starten en langzamer eindigden. Blijkt dat mijn trainingsarbeid nu zijn vruchten afwerpt en mooi constant kan lopen en zelfs nog wat versnellen. Komt het dan toch door de bietensap? Na de 3e keer de brug te hebben geslecht zie ik dat we er al zo n 19,5km op hebben zitten. Iemand zegt dat het nog wel 2 tot 2,5km is. Voor mijn gevoel is het inderdaad ook nog wel wat verder dan de te verwachten 1,6km, maar als ik nog zo n 400 meter extra moet dan gaat dat PR er niet aan. Nadat ik 21km heb geklokt zit ik op 1:47:36. Met dan nog 100 meter zou ik een dik PR lopen, helaas de finish is nog niet in zicht.

20 En er nog maar even een certificaat van gemaakt. Heb alleen geen zin om er 19,90 voor te betalen, dus ook met watermerk.

21 En als ik de finish overkom in 1:51:25 blijkt dat ik 21,75km heb geklokt. En volgens het kaartje geen gekke dingen die zo n groot verschil kunnen verklaren. Rob heeft een nettotijd van 1:48:44 geklokt, dus die heeft een behoorlijke versnelling gemaakt. Ik zei hem dat het bietensap toch zijn werking heeft gehad. Na de finish op zoek naar Bas. Die vind ik maar niet. Nog wel even Joop en vraag of ik met zijn toestel even mijn toestel kan bellen in de hoop dat Bas het hoort. Helaas, dus maar weer verder zoeken. Er moet ruimte gemaakt worden voor een ambulance en als die voorbij is ziet Bas mij. Inmiddels had ik het erg koud gekregen. Snel droge kleren aan en naar het station. Onderweg nog een paar keer gestopt om te kokhalzen en slijm op te spugen. Ook als de trein er net staat. Het gaat niet echt lekker, en van de door Bas gekochte biertjes heb ik er dan ook geen genuttigd. Thuis aangekomen een warme douche en mijn nestje opgezocht. Nog even de cijfertjes. En in de officiële uitslag met link naar video en foto s

22 Ben ik best wel tevreden over het totale verloop. Negatieve split en vooral de laatste ronde was redelijk snel. En de halve marathon in Zwolle is echt een feestje met her en der bandjes, DJ s en smartlappenzangers. Dat laatste hoeft van mij dan weer niet.

Twee wedstrijden in twee dagen

Twee wedstrijden in twee dagen Twee wedstrijden in twee dagen Onze clubcompetitie heeft eens 2 wedstrijden achter elkaar in het schema gezet. Op 23 juni de Natuurloop Meerwijck en op 24 juni de MiniMarathon in Ten Boer. Bij beide wedstrijden

Nadere informatie

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Lang naar uitgekeken en zaterdagavond 8 juni was het dan zover. Vooraf betiteld als een erg gezellige en drukke loop. s Middags met de trein naar Zwolle,

Nadere informatie

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 Maandag 9 juli was het tijd voor wederom een wedstrijd waar punten te scoren waren voor de clubcompetitie van onze loopgroep. Verzameld voor zwembad

Nadere informatie

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen Na mijn halve marathon van 2 weken geleden die zo goed verliep, besloot ik toch nog een marathonpoging te wagen dit jaar. Op basis

Nadere informatie

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Vorig jaar 1 december was ik herstellende van een blessure maar wilde wel de halve marathon tijdens de Bovenboerloop doen. Dit ging toen tot een kilometer

Nadere informatie

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Na PRs op de 10km en halve marathon wilde ik in Uithuizermeeden in plaats van de 10km een 5km gaan rennen. Met als doel een PR. Dat staat sinds een paar

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een weekendvrije wedstrijd en wat doe je dan? Een week eerder liep ik tijdens de Ekensteinloop in Appingedam niet lekker. Finish in 50 02. Een keer wat rustiger begonnen,

Nadere informatie

7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand

7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand 7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand Soms doe je iets onverwachts. Zo ook vrijdag 9 augustus. Op de woensdagavondtraining 2 dagen eerder meldde trainer Sietze Jan dat 2 dagen later de 7 van Zevenhuizen

Nadere informatie

Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR

Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR Vandaag was het dan zover: kijken waar ik sta na 2 maanden looptraining bij de Loopgroep Astrea. Laatste 10km-wedstrijd was begin oktober bij 25 graden toen ik net

Nadere informatie

Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam

Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Na 5 weekenden met 5 PRs op 5 verschillende afstanden stond er vandaag weer een 10 kilometer op het programma, dus 6 weekenden met 6 PRs op 6 verschillende

Nadere informatie

In Winschoten kan je geen PR lopen

In Winschoten kan je geen PR lopen In Winschoten kan je geen PR lopen en daarmee citeer ik 1 van de trainers van onze loopgroep, Astrea, waar ik sinds januari 2012 lid van ben. Vorig jaar zei desbetreffende trainer dat en dit jaar weer.

Nadere informatie

In Winschoten kan je geen PR lopen

In Winschoten kan je geen PR lopen In Winschoten kan je geen PR lopen en daarmee citeer ik 1 van de trainers van onze loopgroep, Astrea, waar ik sinds januari 2012 lid van ben. Vorig jaar zei desbetreffende trainer dat en dit jaar weer.

Nadere informatie

Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015

Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015 Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015 In de laatste week van het jaar is het weer tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Vooraf een aantal doelen cq streeftijden gesteld, welke ik dit jaar

Nadere informatie

Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden

Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden Eind vorig jaar schreef ik me in voor de Marathon van Leiden en vandaag zou ik mijn 5e marathon gaan lopen. Met de nadruk op zou, want het liep iets anders.

Nadere informatie

4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview

4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview 4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview In Groningen hebben we op de 2e zondag van oktober sinds mensenheugenis de fameuze 4 Mijl van Groningen. De laatste jaren wordt de hype wat te

Nadere informatie

Bejaard 4mijl-record uit de boeken

Bejaard 4mijl-record uit de boeken Bejaard 4mijl-record uit de boeken En zo was het 13 oktober 2013 tijd voor mijn 11e 4mijl-deelname. De 1e keer was in 1998, toen ik met een paar vrienden op zondagmiddag nog naar de start in Haren liep,

Nadere informatie

Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR

Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR En na de 1e marathon die ik liep, waarbij ik een tijd van 4:23:04 noteerde en ik aanvankelijk zei dat het een eenmalig iets was, moest er toch een 2e komen. Ook

Nadere informatie

Gezellig feestje in Winschoten

Gezellig feestje in Winschoten Gezellig feestje in Winschoten Eén van mijn doelen die ik na het lopen van een marathon gesteld had was om voor mijn 50e de 50 van Winschoten te lopen. Dat zou ik nog kunnen doen in 2017, maar verstandiger

Nadere informatie

Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem

Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem Een tijd terug op een zaterdagochtend keek ik en zag dat de nacht ervoor de inschrijving voor de Sallandtrail was geopend. ik wist ook wel dat deze zou

Nadere informatie

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 Maandag 9 juli was het tijd voor wederom een wedstrijd waar punten te scoren waren voor de clubcompetitie van onze loopgroep. Verzameld voor zwembad

Nadere informatie

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Lang naar uitgekeken en zaterdagavond 8 juni was het dan zover. Vooraf betiteld als een erg gezellige en drukke loop. s Middags met de trein naar Zwolle,

Nadere informatie

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Na PRs op de 10km en halve marathon wilde ik in Uithuizermeeden in plaats van de 10km een 5km gaan rennen. Met als doel een PR. Dat staat sinds een paar

Nadere informatie

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Leemputtenloop Op woensdag 10 april stond de Leemputtenloop op het programma, dat is een wedstrijd waar ik altijd goed loop. Mijn PR heb ik daar in 2017 gelopen,

Nadere informatie

Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden

Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden Afgelopen dinsdag had hardloper Ronald (op twitter bekend als RunningRonald) een oproep gedaan wie hem wilde winnen als persoonlijke haas

Nadere informatie

Mijn schema voor de marathon van Rotterdam

Mijn schema voor de marathon van Rotterdam Mijn schema voor de marathon van Rotterdam Na eindelijk zo goed als hersteld te zijn van een 2e achillespeesblessure kan ik eindelijk beginnen met de voorbereiding op de marathon van Rotterdam, hetgeen

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

Een bijzondere 4Mijl van Groningen

Een bijzondere 4Mijl van Groningen Een bijzondere 4Mijl van Groningen 11 oktober was het weer zover en stond ik aan start bij het zeer grootschalige evenement wat de 4Mijl van Groningen tegenwoordig is. In 1998 liep ik deze voor het eerst

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Mijn eerste (Rotterdam) marathon

Mijn eerste (Rotterdam) marathon Mijn eerste (Rotterdam) marathon Eind vorige eeuw liep een collega de marathon van Rotterdam en ik zei toen dat ik die ook ooit eens zou gaan lopen. Het kwam er nooit van en mijn hardloopgebeuren raakte

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Een waar Slachveld in Fryslan

Een waar Slachveld in Fryslan Een waar Slachveld in Fryslan Op 24 april jl. liep in Düsseldorf mijn 5e marathon. Mijn 6e marathon dan wel ultra was gepland voor september, wanneer ik in Winschoten de 50km wil doen (2e kans). Een kleine

Nadere informatie

Elfstedenestafette en meer

Elfstedenestafette en meer Elfstedenestafette en meer Woensdagavond 10 juni stond er weer een wedstrijd voor de clubcompetitie van onze loopgroep op het programma. Nu was ik 2 weken eerder geveld door de griep en verkoudheid. En

Nadere informatie

Hel van Kasterlee 2017

Hel van Kasterlee 2017 Hel van Kasterlee 2017 Gefinished Onderweg naar mijn derde Hel van Kasterlee (15KM RUN-117KM MTB-30KM RUN) vraag ik me voor de zoveelste keer af of het vandaag wel verstandig is om te starten. Die vraag

Nadere informatie

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde.

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde. De 60 van Texel, wat was ie VER!! Zwaar, indrukwekkend en mooi! Één groot avontuur! Mijn eerste ultra run, want zo noemen ze dat als de afstand boven de marathon ligt. Na 7 marathons wil ik een keer mijn

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Challenge Almere Amsterdam 2014

Challenge Almere Amsterdam 2014 Challenge Almere Amsterdam 2014 Op vrijdag ben ik rond 9 uur de auto ingestapt, en via Fijnaart ( daar heb ik Rens Speksnijder opgepikt ) zijn we op weg gegaan naar Almere. Ruim op tijd kwamen we aan,

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

Brandende hel in Winschoten

Brandende hel in Winschoten Brandende hel in Winschoten Na de Slachtemarathon waar het naast een Slachveld ook een brandende hel was, viel deze laatste toepassing ook ten deel aan Winschoten, en eigenlijk het eerst deel ook wel.

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013

Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013 Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013 En aan alles komt een eind, zo ook aan het 2e deel van dit wedstrijdseizoen. Na 7 weekenden met wedstrijden, die resulteerden in 6 PRs op verschillende afstanden was

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome)

2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome) 2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome) Zondag de 19e oktober gaat de wekker om 7 uur. Buiten is het nog donker, maar met 18 graden is het zeker niet koud. Het wordt

Nadere informatie

Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019

Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019 Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019 Na enkele zeer zonnige en warme weken in februari kwamen de maartse buien. Dit jaar wel echte strontdagen met veel wind, stortregen en hagel en droevige

Nadere informatie

Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam

Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Na 5 weekenden met 5 PRs op 5 verschillende afstanden stond er vandaag weer een 10 kilometer op het programma, dus 6 weekenden met 6 PRs op 6 verschillende

Nadere informatie

Wereld Kampioenschap Rafting 2010

Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Nederland, Zoetermeer 12 t/m 15 juli Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat wij in de aanloop naar dit WK hebben gedaan. Zou het zijn vruchten afwerpen?

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Vorig jaar 1 december was ik herstellende van een blessure maar wilde wel de halve marathon tijdens de Bovenboerloop doen. Dit ging toen tot een kilometer

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

4daagse Journaal 2018

4daagse Journaal 2018 4daagse Journaal 2018 avondvierdaagse van 11 t/m 15 Juni 2018 Maandag 11 Juni dag 1 van de 4daagse 2018 Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en heftig iedere week voor deze

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN

Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN De start van het schooljaar betekent bij ons op school OSG de Meergronden in Almere dat we leerlingen de eerste weken op het veld veel aandacht besteden aan

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf.

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. Verkopen staat gelijk aan inkomen Iedere dag ben je bezig met verkopen je verkoopt aan; jezelf familieleden je omgeving je partner

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

Ultramarathon Monschau

Ultramarathon Monschau Ultramarathon Monschau Na een paar hele leuke dagen in Nassau (Duitsland) samen met Maaike, hebben we de vakantie afgesloten met de wedstrijd in Monschau. Vrijdag waren we 9 uur vertrokken, en eerst hebben

Nadere informatie

Boone en Grendel versterken hun koppositie!!

Boone en Grendel versterken hun koppositie!! Boone en Grendel versterken hun koppositie!! Met nog 6 wedstrijden te gaan en ruim 20 punten voorsprong lijkt onze droom steeds realistischer te worden, Nederlands kampioen BMW Ooperon Cup. Bij onze naaste

Nadere informatie

Verhaal voor Palmpasen, 20 maart 2016

Verhaal voor Palmpasen, 20 maart 2016 Verhaal voor Palmpasen, 20 maart 2016 Het moet een speciale verjaardag voor Rowan worden, zegt de moeder van Rowan, terwijl ze haar kopje koffie neerzet. De buurvrouw begrijpt het meteen. Rowan en zijn

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018.

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Dag 1 Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Vandaag moest het gaan gebeuren, mijn eerste meerdaagse waar iedereen die ik vanaf mijn toetreding tot de Taxriders (rond april

Nadere informatie

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan!

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan! Race 10; 30-10-2016 Bij deze race verschenen maar 2 kids aan de start, zou het door de vroegere starttijd komen?! Jarek heeft z n PR vandaag 2 keer aangescherpt, zowel in de kwalificatie als in de 1 e

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

te gaan. Geen tv, grote gezinnen en ook de dochters liepen er al op jonge leeftijd nogal eigenaardig bij. Die leken door die truttige kleding ook

te gaan. Geen tv, grote gezinnen en ook de dochters liepen er al op jonge leeftijd nogal eigenaardig bij. Die leken door die truttige kleding ook Fixed price. Bij de volgende klant, een alleenstaande oudere vrouw ergens in de regio, is het de bedoeling om de Amberboom in de voortuin en nog een aantal heesters in de borders te snoeien. Verder nog

Nadere informatie

Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training.

Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training. Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training. Om 1200 uur begon de eerste kwalificatie training.

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Dit keer een blogpostje over mijn loopschoenen door de jaren heen en de ervaringen.

Dit keer een blogpostje over mijn loopschoenen door de jaren heen en de ervaringen. Mijn loopschoenen Dit keer een blogpostje over mijn loopschoenen door de jaren heen en de ervaringen. Toen ik eind vorige eeuw een tijd hardliep heb ik natuurlijk een stel hardloopschoenen aangeschaft.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Liggen of leggen / kennen of kunnen

Liggen of leggen / kennen of kunnen maart 2012 vanaf 9 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Liggen of leggen / kennen of kunnen Liggen of leggen / kennen of kunnen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof 1 Weet je wat mijn kip

Nadere informatie

Hardloop Apps met GPS routes vergeleken

Hardloop Apps met GPS routes vergeleken Hardloop Apps met GPS routes vergeleken Hardloop Apps met GPS routes vergeleken Getriggerd door een vergelijkende onderzoek van GPS horloges heb ik een vergelijking gedaan van drie apps voor hardlopers.

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Gran Fondo Rosa Oosterbeek

Gran Fondo Rosa Oosterbeek Gran Fondo Rosa Oosterbeek 170423 Deels met Anja en Anna Ch. Ingeschreven in september 2016, betaald bij hernieuwde inschrijving in januari 2017. Verwarring alom, voor beiden een dubbel shirt, gelukkig

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Herstelloop = 50-60% (langzaam), Tempo 1 = 60-70% (rustig), Tempo 2 = 70-80% (gemiddeld), Tempo 3 = 80-90% (vlot), Tempo 4 = % (snel)

Herstelloop = 50-60% (langzaam), Tempo 1 = 60-70% (rustig), Tempo 2 = 70-80% (gemiddeld), Tempo 3 = 80-90% (vlot), Tempo 4 = % (snel) Vanaf 2 april trainen we weer in het Gorechtpark en Meerwijck (De laatste donderdag van iedere maand). De training kan en mag incidenteel worden veranderd door de trainer!!! We trainen in 5 tempo s/zones,

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Het Parool van de school

Het Parool van de school Het Parool van de school Schoolkamp 2017 en Schoolreisje 2017 Voorwoord Hier is hij dan weer; de jaarlijkse schoolkranteditie over het schoolkamp en het schoolreisje. Dit jaar zijn de kleuters naar de

Nadere informatie

Elfstedenestafette en meer...

Elfstedenestafette en meer... Elfstedenestafette en meer... Woensdagavond 10 juni stond er weer een wedstrijd voor de clubcompetitie van onze loopgroep op het programma. Nu was ik 2 weken eerder geveld door de griep en verkoudheid.

Nadere informatie

1 van :05

1 van :05 1 van 10 18-9-2017 11:05 2 van 10 18-9-2017 11:05 Voorbereiding is alles. Het EK Masters in St Moritz stond voor de deur. De KNSB had ons voorzien van mooie outfit om hier goed voor de dag te komen. Het

Nadere informatie

Een onvergetelijke maar loodzware marathon in Jeruzalem

Een onvergetelijke maar loodzware marathon in Jeruzalem Een onvergetelijke maar loodzware marathon in Jeruzalem Eind oktober hoorde ik van een loopgroepgenote dat zij in maart de halve marathon van Jeruzalem zou lopen. Ik, altijd in voor wat aparte dingen,

Nadere informatie

Berenloop Terschelling.

Berenloop Terschelling. Nieuw Berenloop Terschelling. Een aantal lopers van onze loopgroep hebben begin november de oversteek gewaagd naar Terschelling. Een hele onderneming want je zit toch zo'n 2 uur op de boot. Gelukkig was

Nadere informatie

6,4. Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2008 Nederlands

6,4. Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2008 Nederlands Boekverslag door N. 1549 woorden 23 februari 2013 6,4 9 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Opdracht 1. Welke verwachtingen had je toen je het boek

Nadere informatie

René van der Velde. met tekeningen van Georgien Overwater. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

René van der Velde. met tekeningen van Georgien Overwater. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam René van der Velde met tekeningen van Georgien Overwater Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mijn eerste uitvinding Vandaag is onze vakantie naar Frankrijk begonnen. Mijn vader wilde graag vroeg wegrijden. Dan

Nadere informatie

Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen.

Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen. Hallo allemaal. Ik ben Huub Steinmann. Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen. Ik ben geboren in 1960 in Gennep in Noord Limburg. Ik ben getrouwd. Wij

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis Johan van Caeneghem Het Schemerhuis 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De nieuwe weg Hé, kijk daar eens, zegt Jay. Wat is dat?, vraagt Johanna. Dat is een weg, zegt Jay. Dat kan niet, zegt Johanna.

Nadere informatie

Assen augustus. Nieuwsbrief #21. uit een uitgebreid. van de trainingen,

Assen augustus. Nieuwsbrief #21. uit een uitgebreid. van de trainingen, Nieuwsbrief 5 2011 Assen 27-28 augustus Deze nieuwsbrief bestaat uit een uitgebreid verslag van de trainingen, kwalificaties en de race. Ook staan de uitslagen en foto s van de race erin. Jerry s Racing

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ONK Spa Francorchamps

Nieuwsbrief. ONK Spa Francorchamps Nieuwsbrief 10, 12 augustus 2013 Nieuwsbrief ONK Spa Francorchamps Spa Francorchamps is een van de lievelingscircuits van Kevin. De ligging is prachtig, 7 kilometer door de natuur en mooie vloeiende bochten

Nadere informatie