Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar"

Transcriptie

1 Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Vorig jaar 1 december was ik herstellende van een blessure maar wilde wel de halve marathon tijdens de Bovenboerloop doen. Dit ging toen tot een kilometer of 3, 4 goed maar daarna liepen de kilometertijden op en besloot ik na 11,4km naar de finish te gaan van de trimloop. Helaas werd ik niet in de uitslag opgenomen. Ik wilde hier nog een keer terugkomen om toch de halve marathon uit te lopen. Of dat dit jaar zou zijn of een ander jaar maakte me niet uit. De afgelopen weken de weersvooruitzichten voor Nijeveen in de gaten gehouden en het leek er op dat het vrij slecht weer zou worden. Windkracht 4 en regen en er zitten stukken op de open vlakte bij (net als in Thesinge). Hier had ik geen zin in, dus dit zou hem dit jaar niet worden. Tot vrijdagavond toen het ineens leek toch wat beter weer te gaan worden. Zaterdagochtend nog een check: windkracht 3 en een graad of 5. Weeronline had het wel over regen in de middag, maar Accuweather gaf alleen bewolking aan. Nadat de weekendboodschappen (in de regen) waren gedaan me toch maar ingeschreven en een uur later afgereisd naar mijn vader in Nijeveen. Daar aan de lunch met een lekkerbek. Of dat de ideale voorbereiding is weet ik niet, maar het was wel lekker. Tijdens het halen van de boodschappen het bietensap vergeten, en had geen zin om nog een fles te gaan halen, dus deze halve marathon zou zonder bietensap gelopen worden. In de kledingtas zowel korte, 3kwart als lange tight gestopt en 1 shirt met korte en 1 met lange mouwen. In het lang (en het Astreajack) naar de start gewandeld/gedribbeld. Was toch wel frisjes de wind, dus ik denk dat ik dit maar zo laat, met uitzondering van het jack. Startnummer opgespeld (met de loopmaatjesmagneten dan) en naar de start. Er wordt zonder chip gelopen, dus de tijd die de klok aan het eind aangeeft is de tijd die in de uitslag komt. Daarom toch maar een plek gezocht op de derde rij zodat ik vrij vlot onder het startlint (hoog over de weg gespannen) ben. Garmin ingesteld op 5 05 per kilometer brengt me naar een tijd van net onder de 1:48, maar houd 5 05 aan om marge op te bouwen ingeval de afstand te lang is. Nu zou dat een mooie verbetering van mijn PR uit Thesinge zijn waar ik in september tijdens mijn PR-reeks 1:48:50 op de klokken zette. Als ik lekker loop en het wordt geen PR is het ook goed, maar dan toch wel sub-1:50. Iets na 1 uur klonk het startschot en de meute zette zich in beweging. Van alle kanten word ik ingehaald terwijl ik niet het idee heb nu zo langzaam te starten. Na een halve kilometer kijk ik op mijn horloge en zie dat ik rond de 4 35 loop. Dit is gekkenwerk. Wat afremmen. De 1e kilometer gaat in Verder afremmen, maar de volgende kilometers gaan rond de Ik bouw een mooie marge op voor het schema van 1:48 en als ik dit tot het eind volhoud rolt er een heel dik PR uit de bus, maar zover is het nog lang niet.

2 Na ongeveer 4km. Foto: Rob de Lang In het begin bij een groepje, dat uiteenvalt bij de 1e verzorgingspost.

3 Net na de 1e drankpost. Foto: TZT86 Ik ga door, haal wat lopers bij, wordt zelf ook weer ingehaald, klamp wat aan, maar weet dat er ook 11,4km-lopers tussen zitten die bijna klaar zijn. Ik moet me niet gek laten maken. De 9e kilometer is de eerste die niet onder de 5 minuten gaat en na 10 kilometer, waarbij deze 10e kilometer weer onder de 5 minuten, zij het nipt, gaat, kom ik door in 49-laag. Da s dus niet eens zo gek ver boven mijn 10km-PR, maar ik ben nog niet op de helft. 11e kilometer in 5 03 en ik boek daardoor nog steeds winst op het schema van 1:48. Na 11,4 kilometer scheiden de wegen van de 11,4km-lopers en de halve marathonlopers en wordt het rustig op de weg. Even verderop staat mijn vader die vraagt of ik handschoenen nodig heb. Nee, die heb ik niet nodig. Na een paar kilometer heb ik toch nooit last meer van koude handen. Hij fietst een stukje mee. Voor me zie ik een groepje lopers en probeer dichterbij te komen, maar de afstand wordt niet kleiner. Achter me is het gat erg groot. In geen velden of wegen iemand te zien totdat ik na zo n 14 kilometer door een loper voorbij wordt gesneld die ook erg vlot het groepje voor me heeft bijgehaald. Ondertussen gaan mijn 12e t/m 14e kilometer weer onder de 5 minuten en de voorsprong op het schema groeit en groeit. Als ik er 15 kilometer op heb zitten zeg ik tegen mijn vader dat als ik nu elke kilometer een halve minuut langzamer ga ik nog steeds een PR loop. Bij de verzorgingspost na 16 kilometer keert mijn vader huiswaarts en breken voor mij de laatste 5 en normaliter zwaarste kilometers aan. Het groepje voor me lijkt wat uiteen te vallen. Na zo n 17 kilometer haal ik een loper in, na zo n 18 kilometer de volgende en voor me zie ik alleen nog de dame van het groepje waar ik al kilometers achter liep en een dame met een roze jack.

4 Eerstgenoemde dame passeert na zo n 19 kilometer het roze jack, dus laatstgenoemde wordt mijn eerste mikpunt. De 19e kilometer noteer ik de langzaamste kilometertijd (5 12). Als we na 19,5 kilometer de Schuurmansweg op lopen haal ik de dame in het roze jack in. 20e kilometer gaat ook weer sneller in 5 04, en nu besef ik ook dat een tijd van rond of misschien onder de 1:45 tot de mogelijkheden behoort. Ik doe er nog een tandje bij en weet 600 meter voor de finish ook de andere dame in te halen. Nu de Tussenboersweg op en dan straks nog een bochtje naar rechts en daar is de finish. Voor deze afslag staat een tijdklok en die geeft 1:44:11, 12, 13, 14 aan Hoever is het nog? Brutotijd onder de 1:45 zou super zijn. Ik ga sprinten. Vlak voor de laatste bocht en de finishklok. Foto: TZT86 Maar een paar meter voor de finish zie ik dat ik net niet 1:45 haal. Ik ga onder het lint door als de klok op 1:45:02 staat en druk de Garmin af: 1:44:59. Dus netto wel gehaald, maar in de uitslag zal ik met 1:45:02 komen te staan. De 2 dames die ik deze laatste kilometers weet in te halen worden 3e en 4e in hun categorie. Zelf mag ik het doen met een 21e plaats in een veld van 34.

5 Net de finish gepasseerd,. Foto: TZT86 Al met al dus een zeer geslaagde wedstrijd en een stevige revanche. Ik mag gelijk mijn doelen voor 2014 aanpassen, want had als voorlopig doel 1:46:30 gezet voor de halve marathon. En-passant ook een echte 15 kilometer binnen 1:14 (1:13:58) geklokt. Het PR gelopen in Dwingeloo, staat weliswaar op 1:13:51, maar de afstand was wat korter dan 15 kilometer. En een officieus PR van 1:19:30 op de 10 mijl. En 20 kilometer in 1:39:20. De voorlopige doelen voor 2014 voor wat betreft deze afstanden nu ook al gehaald. Ik was nog van plan om 28 december de oudejaarsloop in Blijham te lopen, maar die laat ik schieten, althans, ik ga, als ik wel ga lopen daar geen halve marathon lopen, maar een kortere afstand. Misschien nog een aanval op mijn 15km-PR. Op oudjaarsdag nog de Oliebollenloop in Gorredijk: 4 mijl met vrienden die mee gaan naar Jeruzalem en daar de 10 kilometer gaan lopen, als ik de marathon loop. De cijfertjes: De volledige lijst met uitslagen van de halve marathon. Ben ik 68e van de 123 gefinishte deelnemers. Nog een filmpje:

6 Ik kom nog even voorbij flitsen na 59 seconden en ben op de rug te zien na Plannen voor begin is nog niet voorbij, maar wel het wedstrijdseizoen waar het mij om ging. En concrete plannen voor 2014 waren er nog niet, afgezien van de wedstrijdjes die ik loop voor de clubcompetitie van Loopgroep Astrea. Na de marathon van Bremen had ik ook geen nieuwe marathonplannen gemaakt. Inschrijving voor Rotterdam was al weer gestart, maar wilde eigenlijk me niet weer een half jaar van te voren vastleggen. Marathon van Leiden zou nog een optie zijn, maar eind mei kan het heel erg warm zijn, dus valt eigenlijk (helaas) af. En toch wil ik een keer een marathon onder de 4 uur lopen. Ik weet dat het er in zit, maar de vorige 2 keren beide keren last van kramp gehad. Ik kreeg nog de tip van de Huizenga marathon in Loppersum op 3 mei Voordeel is dat de marathon om 6 uur s avonds begint en het dus gedurende de marathon, als het mee zit, steeds koeler wordt. Nadeel is dat het 17 rondjes om de kerk zijn. En dit zou ook iets zijn wat ik op het laatste moment kan beslissen, dus eigenlijk geen concrete marathonplannen voor Ik zie wel, ik wil me ook wat meer richten op de korte(re) afstand en mijn 10km-PR nog wat aanscherpen. En toen kwam er het Astreaweekend. 1 van de loopgroepgenotes zei dat ze in maart haar eerste halve marathon in Jeruzalem gaat lopen. Niet de meest voor de hand liggende plek, maar haar zus woont er. Samen met andere loopgroepgenote gaat zij daar haar halve marathondebuut maken op 21 maart Toen begon het toch ook wel te kriebelen. Ik ben zelf nog nooit in Israël geweest, maar een vriend wel, en ik weet dat hij wel te porren is, samen met nog een vriend, om gedrieën een weekje op pad te gaan naar Israel en dat ik dan een stukje ga rennen. Wat zij dan gaan doen mogen ze zelf weten, maar 1 van beide is ook wat sportiever geworden, dus wie weet, zou die zich ook voor een afstand in kunnen schrijven. Beide zijn enthousiast voor in ieder geval het uitstapje en in de op dit moment niet rennende vriend wil dan in Jeruzalem de 10 kilometer gaan lopen. Op korte termijn de boel concretiseren en dan giet it oan. Voordat de reacties kwamen en ik wat langer nadacht, was ik er wel over uit, dat mocht dit doorgaan, ik niet voor de halve marathon ga kiezen, maar voor de hele, al was het alleen maar vanwege de locatie. Op PR-jacht hoef ik niet te gaan, want ik zag een hoogtekaartje en ruwweg geschat zit er 350 meter stijgen in (en dus ook zo n 350 meter dalen). De weersvooruitzichten op de marathondag: langdurig gemiddelde is 19 graden op 21 maart, maar het kan ook een stukje warmer zijn. Dat laatste hoop ik dan niet want ik ben niet echt een warm weer loper. Voor 90% staat de deelname aan de marathon vast. Enige dat nog moet gebeuren is de inschrijving, het boeken van de vlucht en accomodatie. Voordat het Jeruzalemplan geconcretiseerd was, was er ook de inschrijving voor de Sallandtrail. En ach, zo aan het eind van de winter is het misschien

7 wel eens leuk om gek te doen en laat ik me hier eens voor inschrijven. 3 afstanden zijn er: 25km, 50km en 75km. De 50 en 75km zaten op moment van inschrijven vol. Niet dat ik daar nu voor wilde inschrijven, dus werd het de 25km, waar ik de 349e inschrijver was terwijl er 350 mee kunnen doen. Op 8 maart zal ik dus een heuse trail aan lopen met zo n 200 meter hoogtemeters die overwonnen moeten worden. Dat is dan mooi gelijk een goede heuveltraining voor Jeruzalem. En zo mag ik deze winter dus weer in training voor een marathon. Update : Ingeschreven voor de marathon van Jeruzalem en de vlucht is geboekt. 2 van de 3 vrienden die mee gaan hebben zich ingeschreven voor de 10 kilometer. Het starttijdstip van de marathon is wel bijzonder: 7:05 uur in de morgen. Dan zijn de halve marathonlopers al onderweg. Mijn vrienden mogen uitslapen want de laatste 10km-groep start om half 11. Wat dan wel kan is dat we ongeveer tegelijkertijd finishen. Update : Inmiddels ook ingeschreven voor de Midwintermarathon op 2 februari Ik ga voor de 27,5km wat een mooie voorbereiding is op de marathon. Alle 3 vrienden die mee gaan naar Jeruzalem hebben zich ingeschreven voor de 10 kilometer. Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013 En aan alles komt een eind, zo ook aan het 2e deel van dit wedstrijdseizoen. Na 7 weekenden met wedstrijden, die resulteerden in 6 PRs op verschillende afstanden was het gisteravond tijd voor de afsluitende wedstrijd in de clubcompetitie van onze loopgroep. 6 PRs? In het voorgaande werd er gesproken van 5 PRs op 5 verschillende afstanden in 5 weekenden. De 6e wedstrijd, de Ekensteinloop in Appingedam resulteerde niet in een nieuw PR, maar wel een mooie tijd. Het 6e PR volgde afgelopen weekend tijdens het Astreaweekend. Met de loopgroep waren we met ongeveer 25 man/vrouw afgereisd naar Dwingeloo voor een weekendje in een soort van kampeerboerderij. En zaterdag liepen we bijna allemaal mee in de Dwingelderveldloop. Je kon kiezen tussen een ronde van 7,5km, 15km of een halve marathon. Na 6 weekenden met wedstrijden vond ik een halve marathon wat teveel van het goede en koos daarom maar voor de 15 kilometer. Een afstand die ik niet vaak loop en waar ik tijdens de GrOlloop een PR liep van 1:15:42 over een iets langer geklokte afstand. Het doel voor afgelopen zaterdag was om daar onder te duiken. Het liefst naar een lage 1:15 of hoge 1:14, waarbij ik dan rond de 5 minuten per kilometer moet lopen. Dat is iets dat wel mogelijk is, gezien mijn 10km-PR en ook het 15km-PR dus zogezegd zo gedaan.

8 Om half 11 mochten we van start. Omdat er niet gelopen werd met chip en ik wel wilde gaan voor een vlotte tijd had ik me nagenoeg vooraan in het startvak genesteld. Net na de start. Foto: Lucette Abrahams Al vlot lopen er een paar lopers (m/v) me voorbij die eenzelfde plan hebben. Rond de 1:15 lopen. Toch lukt het me niet om aan te klampen. En de 1e kilometer gaat toch wat sneller dan gepland in Na zo n 3 kilometer gaan we het heideveld op en krijgen de wind pal tegen. Het veld dunt wat uit en de 2 lopers die als doel 1:15 hadden lopen niet ver voor me. Eerst haal ik de dame in, die zegt te wachten op iemand. Het heideveld weer uit en bij een afslag naar rechts staat een verzorgingspost waar de andere loper met het 1:15-doel ineens stil staat en ik er om heen moet slalommen omdat ik wel met bekertje water rustig doorhobbel. Vervolgens een fietspad met wat hellinkjes. Dat wordt toch wel zwaarder. Na zo n 9 kilometer komt Astreaan Gert Jan voorbij. Zo n beetje helemaal achteraan gestart en bezig met een inhaalrace. Waarbij ik eerst nog lekker op schema liep, gaat de 9e kilometer in Oei. Ik moet zien te versnellen. Na 10 kilometer zie ik vlak achter me Stoffer en verwacht hem wel langszij te zien komen, maar dat gebeurt niet. Hij houdt zich denk ik wijselijk in met het oog op de marathon van New York komend weekend. De eerder genoemde lopers komen weer eens voorbij, waarbij de dame verder weg loopt. De mannelijke loper haal ik toch weer in later. De kilometertijden gaan toch weer richting de 5 minuten en ik loop nog steeds op een mooi schema van onder de 1:15. Jenne staat nog na 11 kilometer langs de weg om foto s te maken, maar ik ging waarschijnlijk iets te snel voor hem.

9 De 14e kilometer gaat weer moeizaam en ik klok Nog even doorbijten. Willy, die 7,5 kilometer gerend heeft, moedigt me nog aan als ik een kleine kilometer te gaan heb. Bijna bij de finish. Foto: Djurre van der Schaaf Nog even aanzetten en een eindsprintje en ik finish in 1:13:48. Da s ruim onder de 1:15, maar ik moet daarbij wel aantekenen dat ik maar 14,83 kilometer klok. Afstandmeten.nl komt wel tot 15km. Garmin in het bos kan het wat moeilijk hebben, dus ik beschouw dit dan toch maar als een nieuw PR en gelijk een leuke uitdaging voor volgende jaar. De cijfertjes: En in de uitslag blijk ik als 15e geklasseerd te zijn in een veld van 58. Dat vind ik best aardig. Na deze wedstrijd was het s middags even Dwingeloo verkennen en s avonds overheerlijk eten en borrelen. De volgende ochtend stond er, met een beetje regen, een mooie bostraining op het programma, waarna het na de lunch tijd was om weer huiswaarts te keren na dit geslaagde weekend. En toen werd het woensdag. Nu stond de laatste wedstrijd voor de clubcompetitie op het programma. Dit keer een eigen georganiseerde wedstrijd als afsluiter om daarna de huldiging te doen van de clubkampioenen en zo dat

10 daarbij dan ook nog wat mensen aanwezig zijn. De wedstrijd was tijdens de reguliere training. Met een groep van 60 man/vrouw gingen we richting het Zerniketerrein, alwaar een parcours van 1 kilometer was uitgezet die we dan 5 keer konden gaan rennen. Na het startschot vrij snel van start. Doel is voor vanavond rond de 23 minuten. Probeerde bij Wilma aan te klampen maar die ging net wat te snel. De 1e kilometer ging in ongeveer Bij het 2e keerpunt zag ik dat ik in 9e positie liep, waarbij nummer 10 een stukje weg was en die ik ook voor wilde blijven. Na 3 kilometer klokte ik overigens en dat is de 2e keer in korte tijd dat ik eindelijk onder die magische grens, die onbereikbaar leek, van 13 30, duik. Vlak voor het eind van het 4e rondje voelde ik de hete adem van de snelste loper, Remco, in mijn nek. Even extra aanzetten, want ik wil het me toch niet laten gebeuren dat hij mij op 1 kilometer achterstand zet en dat gebeurt dan ook niet niet. Inmiddels zijn we onderweg, waarbij mijn laatste rondje dan ging in pakweg Dan wordt het toch een lage 23-er. Is prima. Ik versnel nog een beetje en klok uiteindelijk en ben dik tevreden. Mijn 2e 5 kilometertijd ooit. De cijfertjes: En daarna is het tijd voor de huldigingen in het clubgebouw. En voor mij voorlopig de laatste wedstrijd. Na 8 wedstrijden in 7,5 weken vind ik het wel even welletjes, alhoewel ik overweeg nog de Westerwoldetrail op 9 november aanstaande, maar dan ga ik dat als rustige duurloop doen. Ik kijk terug op een zeer geslaagd 2e deel van het wedstrijdseizoen met 6 PRs op verschillende afstanden. Kijken hoe het volgend jaar gaat. Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Na 5 weekenden met 5 PRs op 5 verschillende afstanden stond er vandaag weer een 10 kilometer op het programma, dus 6 weekenden met 6 PRs op 6 verschillende afstanden zou ik niet gaan halen. Nou hoefde dat ook niet. Doel voor vandaag was een lekkere 10 kilometer lopen, geen PR-doel, maar als het wel gebeurt dan is het mooi meegenomen. De 5 voorgaande weekenden verkeerde ik in een goede vorm. s Middags naar Appingedam afgereisd met een groepje Astreanen, om weer punten voor de clubcompetitie te scoren. De Ekensteinloop georganiseerd door

11 het BuurContact Loopcircuit stond op het programma. In Appingedam aangekomen blijkt dat het parcours ongeveer voor de helft onverhard is, met wat gladde paadjes in het bos. Dat nodigt niet uit tot een snelle tijd. Dan maar lekker lopen en toch op zijn minst onder de 50 minuten eindigen. Dit jaar zijn alle 10 kilometers onder de 50 minuten geëindigd, zelfs binnen de 49 minuten. Voor de start. Foto: Martin de Jonge

12 Voor de start. Foto: Martin de Jonge Garmin ingesteld op 4 50/km zodat je na 10 kilometer uit zou komen op Om 2 uur klinkt het startschot en we beginnen op een stuk asfalt. Ik denk hier maar even wat tijd te gaan winnen op het schema. Dan kan ik in het bos wel weer wat verliezen. Er schijnt ook nog een heuvel te zijn. Loopgroepgenoot Karin loopt, net als in Thesinge, weer in mijn kielzog. De 1e kilometer klokken we Dat is lekker rap. Nu gaat het het bos in. Pad is goed begaanbaar en afwisselend wat stijgen en dalen. Na ruim 2 kilometer (de 2e kilometer klokken we 4 40) komt er een heuvel. Vrij lange aanloop met hele korte afdaling.

13 De eerste heuvel af. Foto: Gerhard Lugard Ik kijk achterom en zie dat Karin wat achterop raakt. Er volgt een 2e steile korte heuvel en inderdaad een wat glad paadje. De 3e kilometer gaat in 4 55 en na 3,5 kilometer gaan we het bos weer uit. Na zo n kleine 4 kilometer komt Karin voorbij en ik kan niet meer aan klampen. Ik zie haar gestaag weg lopen. Na bijna 5 kilometer zit de 1e ronde er op. Na 23:40 kom ik de start/finishlijn over. Da s nog niet eens zo gek. Nu we weer op asfalt lopen maar wat meer gas geven want straks gaan we het bos weer in. Ik word een paar keer ingehaald, haal lopers weer bij of blijven wat bij elkaar. Karin zie ik steeds een meter of 60 voor me. De 2e keer de lange heuvel op kost wat moeite. Eraf wat minder.

14 Heuvel af. Foto: Martin de Jonge Het laatste heuveltje loop ik bijna wandelend omhoog. De 8e kilometer klok ik een kilometertijd boven de 5 minuten, wat overigens ook de 9e gebeurt. Het bos weer uit en dan maar het gas er op en na 9,95 kilometer op de Garmin kom ik over de streep in En dat is dan toch mijn 2e 10 kilometertijd ooit die als zodanig telt. Ondanks of dankzij kortere afstand, maar het kan net zo goed wel meer dan 10 kilometer zijn, gps in het bos is niet altijd nauwkeurig. Ik vind het prima zo. Op dit parcours maar 25 seconden finishen boven mijn PR. De cijfertjes: Karin loopt een prachtig nieuw PR (en dat op dit parcours) in en wordt 1e in haar leeftijdscategorie 50+. En ze mocht nog een cadeaubon mee naar huis nemen.

15 Na afloop was er de huldiging van deze loop en tevens voor het overallklassement van het BuurContact Loopcircuit. Met podiumplaatsen voor Astreanen Annalies, Sietze Jan en Remco (wiens prijs vanwege afwezigheid in ontvangst werd genomen door Douwe, wat vermakelijke taferelen opleverde, want Remco was 3e in de categorie jonge garde en Douwe is 65+). Bejaard 4mijl-record uit de boeken En zo was het 13 oktober 2013 tijd voor mijn 11e 4mijl-deelname. De 1e keer was in 1998, toen ik met een paar vrienden op zondagmiddag nog naar de start in Haren liep, we ons daar inschreven en we vervolgens terug renden naar Groningen. Daarna een aantal jaren trouw gelopen om in 2000 toen de afstand nog 6709 meter bedroef mijn PR te lopen van dat tot vandaag in de boeken bleef staan. De zou omgerekend naar 6437 meter goed zijn geweest voor een tijd van ongeveer Dat was toen, toen ik nog jong (33) was en mijn training dermate was: stukje rennen, vaak zo hard mogelijk starten en dan zakte ik vervolgens in. Van schema s en opbouw had ik nog nooit gehoord. 4 jaar geleden liep ik mijn langzaamste 4mijl ooit in Bijna 15 kilo zwaarder dan rond de eeuwwisseling was ik nog tot dit in staat. Het roer moest om. Toch duurde het even. Na de 4mijl van 2010 die ik in liep ben ik gedurende de winter doorgegaan met lopen en zo liep ik in Gestaag gaat het weer beter. Vorig jaar had ik dan het record uit de boeken moeten lopen. Op basis van doorkomsttijden tijdens 10 kilometerwedstrijden zou een tijd van haalbaar moeten zijn. Helaas raakte ik toen geblesseerd tijdens de 10 van Drachten. Noodgedwongen overgeslagen en het record mocht nog een jaar blijven staan. Op basis van de doorkomsttijd tijdens de Run Winschoten zou ik een lage 30-er moeten kunnen lopen. De 5 kilometer in Uithuizermeeden 2 weken geleden zou me naar een tijd onder de 30 minuten moeten kunnen brengen. Theoretisch zou een tijd rond haalbaar moeten zijn. Maar goed, eerst onder de 30 vind ik al prima genoeg. Omdat ik met Chatnrun-, Facebook- en Twittermaatje Marc had afgesproken na de 4mijl ergens een biertje te drinken zag ik me dit keer genoodzaakt een tas met kleding achter te laten. Met de trein naar Haren leek me dit keer niet handig, daar ik dan zo n driekwartier zou moeten wachten op de start. Een trein later zou er voor zorgen dat ik net niet op tijd bij de kledingwagen zou zijn om de boel te droppen. Wat doe je dan? Dan maar dribbelend/wandelend van huis naar de start. Is iets van 7,5 kilometer en heb ik geljik mijn warming up. Iets na half 2 in Haren aangekomen en heb ik nog even de toppers aan kunnen

16 moedigen en op de foto kunnen zetten. OK, eigenlijk is iedereen een topper, maar hier heb ik het over de top van het klassement. De Ethiopische kopgroep met Haile Gebrselassie, Yenew Alamirew en Abrar Osman

17 De eerste niet-afrikaan Andy Vernon uit Groot-Brittannië

18 De beste Nederlanders: Tom Wiggers, Jesper van der Wielen, Gert-Jan Wassink vergezeld door Igor Geletiy uit de Oekraïne Vervolgens telefoon opgeruimd en weer verder gehobbeld. Helaas dus de snelste dames niet op de foto gezet. Door richting de kledingwagen en toen maar naar de startvakken. Kwam nog oud-collega tegen wiens vriendin zou lopen. Inmiddels is het bijna 2 uur en wordt het tijd om in het goede startvak te komen. De startvakken verplaatsen steeds en de bordjes ook. Met startnummer 9133 ga ik het vak in waar dan staat , om er vervolgens achter te komen dat het hele vak gevuld wordt met lopers in de groep en een enkele 9000-loper. Een keer buitenom om een vak over te slaan resulteert weer in dezelfde groep. Een 2e poging lukt wel en ik probeer wat vooraan te komen. Gelukkig zie ik loopgroepgenoot Erik, die inmiddels al een tijdje woonachtig is in Amsterdam, dus een goede reden om me tussen de mensen door te wringen en ff bij te kletsen. Erik geeft aan niet al te veel getraind te hebben en hij zou wel achter mij finishen. Meerdere Astreanen gespot. Om 14:13 uur mogen we op pad. Doordat we redelijk voor aan staan hebben we weinig last van lopers voor ons. Ik kom niet lekker in het ritme, ademhaling gaat niet lekker en Erik komt langszij en loopt een meter of 10 bij me vandaan. Wat gebeurt er? Garmin ingesteld op 4 35/km om een marge te hebben om onder de 30 minuten te duiken. De 1e kilometer gaat in 4 26, een stuk langzamer dan 2 weken geleden in Uithuizermeeden. Ik bouw wel een kleine marge op en ik haal Erik ook weer in. De 2e kilometer probeer ik door te trekken, maar deze gaat uiteindelijk in De voorsprong op mijn schema slinkt en 13 seconden is een groot verval. Ik kom wel wat meer in mijn ritme overigens.

19 Na ongeveer 2 kilometer. Foto: Gerhard Lugard De 3e kilometer gaat in Inmiddels is mijn voorsprong op het schema helemaal weg. Dan maar zien te consolideren. Halverwege kom ik door in Als ik het vast weet te houden moet het mogelijk zijn. Filmpje na 2 mijl. Aan het eind van het filmpje flitst de Erik ook nog door het beeld.

20 Ongeveer halverwege. Vlak voor de high five met meisje. En hier het filmpje halverwege vanaf de rechterkant (voor mij links toen ik liep). Met ook nog het moment waarop de fotograaf bovenstaande foto maakte. We zijn Haren uit en lopen Groningen in. Ik probeer het tempo vast te houden. Haal her en der mensen in en wordt zelf niet tot nauwelijks ingehaald. Dat geeft wel een fijn gevoel. De 4e kilometer gaat in Kleine versnelling dus, maar marginaal. Het gaat er echt om spannen. Na 4,5 kilometer komt de drinkpost. Ik zoek hier het midden van de weg en ga in 1x door. Met nog 2 kilometer te gaan wil ik hier geen tijd verspillen en

21 het is nu ook niet dusdanig weer dat ik behoefte heb aan wat water. Temperatuur is 12 graden en soms pikt er een waterig zonnetje door de wolken. Het tempo probeer ik vast te houden en de 5e kilometer gaat in Het blijft spannend. Het oude record gaat er sowieso aan, maar die 30minutengrens? Het lastigste stuk moet nog komen. Het Herewegviaduct op, en hier komen de tips uit de loopgroeptrainingen van pas. Kortere pas omhoog en ik heb het idee dat ik mensen voorbij vlieg. Hereplein staat vol met mensen. Het doek met 500 meter, zo n beetje aan het begin van de Herestraat, komt in zicht. Ik hoor het piepje niet van de 6e kilometer maar deze ging ook in meter voor de finish. Foto: Henk Landkroon Met nog 400 meter te gaan kijk ik op de Garmin en zie dat ik op zit. Oei, nu moet ik stevig doortrekken wil ik nog onder de 30 minuten finishen en dit is niet het makkelijkste stuk. Ik begin te sprinten en moet een aantal keren roepen naar mensen om wat ruimte te krijgen. De loper achter me op de foto (startnummer 9723, Thomas Slotema) riep ook. Ik denk dat hij me voorbij wil, dus ik maak wat ruimte, maar hij blijft achter me. Denk dat ie me een beetje als haas heeft gebruikt het laatste stuk. De eerste helft heeft ie een stuk sneller afgelegd dan ik, dus ik zal hem ergens ingehaald hebben en toen is ie aan gaan klampen. Ik sprint door, want ik wil niet zoals een collega een paar jaar geleden overkwam, finishen in De snelheid loopt, zie ik later, volgens de Garmin op naar zo n 17-18km/u. Het is wel nodig om onder de 30 minuten te duiken. Zo n 100 meter voor de finish.

22 Ik zie de klok 1:12-nog wat aangeven. En ik weet dat als deze niet 1:13 aangeeft als ik bij de finish ben, ik onder de 30 minuten loop. Nog maar een keer aanzetten. Bijna bij de finish. Foto: Simon Blaauw

23 Bijna bij de finish. Foto: Simon Blaauw Doorsprinten naar de finish: Bijna finish.

24 Nog 1 of 2 passen te gaan. En yes Ik klok af op Missie gehaald. 13 jaar oude record is eindelijk uit de boeken en ik ben superblij met mijn sub-30. Even later komt neef Ben aangelopen die ook heeft gelopen en zijn PR heeft verbeterd. Vervolgens een flesje AA-drink in ontvangst mogen nemen van Tamara en haar moeder die aan de andere kant stond nog even gedag gezegd. Vervolgens door richting de Grote Markt om mijn kleding op te halen. Erik komt ook langs. Heeft uiteindelijk gelopen. Verderop zien we Astreaan Jan nog die klokte. Spullen opgehaald, me ff opgefrist en omgekleed alvorens een telefoontje van Marc te ontvangen. Deze naar de Grote Markt geloodst en we zijn in der Witz lekker gaan afpilsen. Veel lopers in de kroeg. Na een paar uur borrelen was het tijd om naar huis te wandelen en Marc mocht nog een paar uur reizen naar het verre Epe. Helaas twittermaatje Fabian die zijn 1e 4mijl liep en een tijd van 39laag klokte, gemist. Zat in andere kroeg. Al met al best wel weer een geslaagde 4mijl. De cijfertjes volgens de Garmin:

25 De cijfertjes volgens de 4mijl-site. Leuk om te zien dat ik lopers voor ben gebleven. Foto s afkomstig van Gerhard Lugard, Henk Landkroon en Simon Blaauw

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Vorig jaar 1 december was ik herstellende van een blessure maar wilde wel de halve marathon tijdens de Bovenboerloop doen. Dit ging toen tot een kilometer

Nadere informatie

Bejaard 4mijl-record uit de boeken

Bejaard 4mijl-record uit de boeken Bejaard 4mijl-record uit de boeken En zo was het 13 oktober 2013 tijd voor mijn 11e 4mijl-deelname. De 1e keer was in 1998, toen ik met een paar vrienden op zondagmiddag nog naar de start in Haren liep,

Nadere informatie

Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013

Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013 Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013 En aan alles komt een eind, zo ook aan het 2e deel van dit wedstrijdseizoen. Na 7 weekenden met wedstrijden, die resulteerden in 6 PRs op verschillende afstanden was

Nadere informatie

Twee wedstrijden in twee dagen

Twee wedstrijden in twee dagen Twee wedstrijden in twee dagen Onze clubcompetitie heeft eens 2 wedstrijden achter elkaar in het schema gezet. Op 23 juni de Natuurloop Meerwijck en op 24 juni de MiniMarathon in Ten Boer. Bij beide wedstrijden

Nadere informatie

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen Na mijn halve marathon van 2 weken geleden die zo goed verliep, besloot ik toch nog een marathonpoging te wagen dit jaar. Op basis

Nadere informatie

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Na PRs op de 10km en halve marathon wilde ik in Uithuizermeeden in plaats van de 10km een 5km gaan rennen. Met als doel een PR. Dat staat sinds een paar

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Lang naar uitgekeken en zaterdagavond 8 juni was het dan zover. Vooraf betiteld als een erg gezellige en drukke loop. s Middags met de trein naar Zwolle,

Nadere informatie

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een weekendvrije wedstrijd en wat doe je dan? Een week eerder liep ik tijdens de Ekensteinloop in Appingedam niet lekker. Finish in 50 02. Een keer wat rustiger begonnen,

Nadere informatie

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 Maandag 9 juli was het tijd voor wederom een wedstrijd waar punten te scoren waren voor de clubcompetitie van onze loopgroep. Verzameld voor zwembad

Nadere informatie

In Winschoten kan je geen PR lopen

In Winschoten kan je geen PR lopen In Winschoten kan je geen PR lopen en daarmee citeer ik 1 van de trainers van onze loopgroep, Astrea, waar ik sinds januari 2012 lid van ben. Vorig jaar zei desbetreffende trainer dat en dit jaar weer.

Nadere informatie

Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015

Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015 Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015 In de laatste week van het jaar is het weer tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Vooraf een aantal doelen cq streeftijden gesteld, welke ik dit jaar

Nadere informatie

Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam

Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Na 5 weekenden met 5 PRs op 5 verschillende afstanden stond er vandaag weer een 10 kilometer op het programma, dus 6 weekenden met 6 PRs op 6 verschillende

Nadere informatie

Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR

Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR Vandaag was het dan zover: kijken waar ik sta na 2 maanden looptraining bij de Loopgroep Astrea. Laatste 10km-wedstrijd was begin oktober bij 25 graden toen ik net

Nadere informatie

4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview

4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview 4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview In Groningen hebben we op de 2e zondag van oktober sinds mensenheugenis de fameuze 4 Mijl van Groningen. De laatste jaren wordt de hype wat te

Nadere informatie

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Leemputtenloop Op woensdag 10 april stond de Leemputtenloop op het programma, dat is een wedstrijd waar ik altijd goed loop. Mijn PR heb ik daar in 2017 gelopen,

Nadere informatie

Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden

Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden Eind vorig jaar schreef ik me in voor de Marathon van Leiden en vandaag zou ik mijn 5e marathon gaan lopen. Met de nadruk op zou, want het liep iets anders.

Nadere informatie

Een bijzondere 4Mijl van Groningen

Een bijzondere 4Mijl van Groningen Een bijzondere 4Mijl van Groningen 11 oktober was het weer zover en stond ik aan start bij het zeer grootschalige evenement wat de 4Mijl van Groningen tegenwoordig is. In 1998 liep ik deze voor het eerst

Nadere informatie

Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem

Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem Een tijd terug op een zaterdagochtend keek ik en zag dat de nacht ervoor de inschrijving voor de Sallandtrail was geopend. ik wist ook wel dat deze zou

Nadere informatie

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Na PRs op de 10km en halve marathon wilde ik in Uithuizermeeden in plaats van de 10km een 5km gaan rennen. Met als doel een PR. Dat staat sinds een paar

Nadere informatie

Gezellig feestje in Winschoten

Gezellig feestje in Winschoten Gezellig feestje in Winschoten Eén van mijn doelen die ik na het lopen van een marathon gesteld had was om voor mijn 50e de 50 van Winschoten te lopen. Dat zou ik nog kunnen doen in 2017, maar verstandiger

Nadere informatie

Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR

Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR En na de 1e marathon die ik liep, waarbij ik een tijd van 4:23:04 noteerde en ik aanvankelijk zei dat het een eenmalig iets was, moest er toch een 2e komen. Ook

Nadere informatie

Mijn schema voor de marathon van Rotterdam

Mijn schema voor de marathon van Rotterdam Mijn schema voor de marathon van Rotterdam Na eindelijk zo goed als hersteld te zijn van een 2e achillespeesblessure kan ik eindelijk beginnen met de voorbereiding op de marathon van Rotterdam, hetgeen

Nadere informatie

Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden

Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden Afgelopen dinsdag had hardloper Ronald (op twitter bekend als RunningRonald) een oproep gedaan wie hem wilde winnen als persoonlijke haas

Nadere informatie

Twee wedstrijden in twee dagen

Twee wedstrijden in twee dagen Twee wedstrijden in twee dagen Onze clubcompetitie heeft eens 2 wedstrijden achter elkaar in het schema gezet. Op 23 juni de Natuurloop Meerwijck en op 24 juni de MiniMarathon in Ten Boer. Bij beide wedstrijden

Nadere informatie

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde.

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde. De 60 van Texel, wat was ie VER!! Zwaar, indrukwekkend en mooi! Één groot avontuur! Mijn eerste ultra run, want zo noemen ze dat als de afstand boven de marathon ligt. Na 7 marathons wil ik een keer mijn

Nadere informatie

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 Maandag 9 juli was het tijd voor wederom een wedstrijd waar punten te scoren waren voor de clubcompetitie van onze loopgroep. Verzameld voor zwembad

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

In Winschoten kan je geen PR lopen

In Winschoten kan je geen PR lopen In Winschoten kan je geen PR lopen en daarmee citeer ik 1 van de trainers van onze loopgroep, Astrea, waar ik sinds januari 2012 lid van ben. Vorig jaar zei desbetreffende trainer dat en dit jaar weer.

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Elfstedenestafette en meer

Elfstedenestafette en meer Elfstedenestafette en meer Woensdagavond 10 juni stond er weer een wedstrijd voor de clubcompetitie van onze loopgroep op het programma. Nu was ik 2 weken eerder geveld door de griep en verkoudheid. En

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

ZESDE ULTRALOOP GILZE: zon, snelle tijden en 3500 euro voor het goede doel!

ZESDE ULTRALOOP GILZE: zon, snelle tijden en 3500 euro voor het goede doel! ZESDE ULTRALOOP GILZE: zon, snelle tijden en 3500 euro voor het goede doel! Op zondag 25 maart 2012 werd voor de zesde keer de Ultraloop Gilze georganiseerd. De klok is een uur vooruit gezet. Maar, zomertijd

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Wereld Kampioenschap Rafting 2010

Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Nederland, Zoetermeer 12 t/m 15 juli Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat wij in de aanloop naar dit WK hebben gedaan. Zou het zijn vruchten afwerpen?

Nadere informatie

Challenge Almere Amsterdam 2014

Challenge Almere Amsterdam 2014 Challenge Almere Amsterdam 2014 Op vrijdag ben ik rond 9 uur de auto ingestapt, en via Fijnaart ( daar heb ik Rens Speksnijder opgepikt ) zijn we op weg gegaan naar Almere. Ruim op tijd kwamen we aan,

Nadere informatie

Trainingsvormen. Opbouw

Trainingsvormen. Opbouw Run2Day http://www.run2day.nl/hardloopschema-marathon Met dit schema train je voor je eerste marathon. Als je lange afstanden loopt is het extra belangrijk dat je goed eet en drinkt. Een gezond en gevarieerd

Nadere informatie

Trainingsschema voor de marathon in München 2013

Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Nr Datum MAAN- DAG 5 trainingen per week (kan ingekort worden tot 4 trainingen per week: dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) DINSDAG Variabele tempoloop

Nadere informatie

Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen.

Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen. Hallo allemaal. Ik ben Huub Steinmann. Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen. Ik ben geboren in 1960 in Gennep in Noord Limburg. Ik ben getrouwd. Wij

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Elfstedenestafette en meer...

Elfstedenestafette en meer... Elfstedenestafette en meer... Woensdagavond 10 juni stond er weer een wedstrijd voor de clubcompetitie van onze loopgroep op het programma. Nu was ik 2 weken eerder geveld door de griep en verkoudheid.

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Race 3 Zaterdag 12 juli, TT circuit Assen

Race 3 Zaterdag 12 juli, TT circuit Assen Race 3 Zaterdag 12 juli, TT circuit Assen 06:00 uur.fris en fruitig omdat ik De nacht van Winschoten aan me heb voorbij laten gaan sta ik op om Roelf Bruins om 06:45 uur op te pikken. Roelf is vaker met

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

Mijn eerste (Rotterdam) marathon

Mijn eerste (Rotterdam) marathon Mijn eerste (Rotterdam) marathon Eind vorige eeuw liep een collega de marathon van Rotterdam en ik zei toen dat ik die ook ooit eens zou gaan lopen. Het kwam er nooit van en mijn hardloopgebeuren raakte

Nadere informatie

Tabel 2 Trainingsvorm Duur Intensiteit *)

Tabel 2 Trainingsvorm Duur Intensiteit *) Trainen voor De Zestig van Texel Hoe stel je zelf een trainingsschema op? Door Gerrit van Rotterdam (oud-bondscoach ultralange afstand) Deel 3 Trainingsmethoden Om de gewenste aanpassingen in het lichaam

Nadere informatie

Brandende hel in Winschoten

Brandende hel in Winschoten Brandende hel in Winschoten Na de Slachtemarathon waar het naast een Slachveld ook een brandende hel was, viel deze laatste toepassing ook ten deel aan Winschoten, en eigenlijk het eerst deel ook wel.

Nadere informatie

Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training.

Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training. Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training. Om 1200 uur begon de eerste kwalificatie training.

Nadere informatie

Een waar Slachveld in Fryslan

Een waar Slachveld in Fryslan Een waar Slachveld in Fryslan Op 24 april jl. liep in Düsseldorf mijn 5e marathon. Mijn 6e marathon dan wel ultra was gepland voor september, wanneer ik in Winschoten de 50km wil doen (2e kans). Een kleine

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN

Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN De start van het schooljaar betekent bij ons op school OSG de Meergronden in Almere dat we leerlingen de eerste weken op het veld veel aandacht besteden aan

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

Thaisner Dorpsrun met herstellende blessure

Thaisner Dorpsrun met herstellende blessure Thaisner Dorpsrun met herstellende blessure Na anderhalve week niet gerend te hebben ivm een achillespeesontsteking, vond ik het toch tijd worden om deze wedstrijd wel te gaan lopen. De vorige in Uithuizermeeden

Nadere informatie

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan!

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan! Race 10; 30-10-2016 Bij deze race verschenen maar 2 kids aan de start, zou het door de vroegere starttijd komen?! Jarek heeft z n PR vandaag 2 keer aangescherpt, zowel in de kwalificatie als in de 1 e

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019

Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019 Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019 Na enkele zeer zonnige en warme weken in februari kwamen de maartse buien. Dit jaar wel echte strontdagen met veel wind, stortregen en hagel en droevige

Nadere informatie

De training kan en mag door de trainer aangepast worden i.v.m. bepaalde omstandigheden.

De training kan en mag door de trainer aangepast worden i.v.m. bepaalde omstandigheden. Vanaf 2 april trainen we weer op onze vaste locaties in het Gorechtpark en Meerwijck. In de oneven weken wordt er getraind in Meerwijck. Achter diverse data heb ik de training van Meerwijck aangegeven,

Nadere informatie

Gran Fondo Rosa Oosterbeek

Gran Fondo Rosa Oosterbeek Gran Fondo Rosa Oosterbeek 170423 Deels met Anja en Anna Ch. Ingeschreven in september 2016, betaald bij hernieuwde inschrijving in januari 2017. Verwarring alom, voor beiden een dubbel shirt, gelukkig

Nadere informatie

Walid Racing nieuwsbrief 4, 7 April Hallo Sponsors en Donateurs, Beste sponsors en donateurs.

Walid Racing nieuwsbrief 4, 7 April Hallo Sponsors en Donateurs, Beste sponsors en donateurs. Walid Racing nieuwsbrief 4, 7 April 2015. Hallo Sponsors en Donateurs, Beste sponsors en donateurs. Voor u ligt de nieuwsbrief waarin weer over echt race werk geschreven wordt. Walid ging namelijk een

Nadere informatie

MARATHON DES ALPES - MARITIMES (NICE - CANNES)

MARATHON DES ALPES - MARITIMES (NICE - CANNES) MARATHON DES ALPES - MARITIMES (NICE - CANNES) Ergens eind augustus begonnen er zich spontaan nieuwe marathonplannen te verspreiden via de digitale snelweg. Deze keer met Donavan, Carl en Delphine. Donavan

Nadere informatie

Herstelloop = 50-60% (langzaam), Tempo 1 = 60-70% (rustig), Tempo 2 = 70-80% (gemiddeld), Tempo 3 = 80-90% (vlot), Tempo 4 = % (snel)

Herstelloop = 50-60% (langzaam), Tempo 1 = 60-70% (rustig), Tempo 2 = 70-80% (gemiddeld), Tempo 3 = 80-90% (vlot), Tempo 4 = % (snel) Vanaf 2 april trainen we weer in het Gorechtpark en Meerwijck (De laatste donderdag van iedere maand). De training kan en mag incidenteel worden veranderd door de trainer!!! We trainen in 5 tempo s/zones,

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Haarbandjes en wedstrijdkriebels

Haarbandjes en wedstrijdkriebels Barbara Scholten Haarbandjes en wedstrijdkriebels Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Bijna verkering Ik heb zo veel zin in de eerste hockeywedstrijd zaterdag! Dat was de openingszin van Lola en ik geloofde

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

De HandbikeBattle 2014

De HandbikeBattle 2014 De HandbikeBattle 2014 Raisa, mijn fysiotherapeute van revalidatiecentrum De Vogellanden, vroeg mij half Januari of ik mee wou doen aan een hanbikebattle in Oostenrijk. Ze was zelf heel enthousiast. Ze

Nadere informatie

Gezellig een weekendje weg en een stukje rennen

Gezellig een weekendje weg en een stukje rennen Gezellig een weekendje weg en een stukje rennen Afgelopen november vatte ik het idee op om eens een weekendje weg te plannen met eega. Na een wat moeilijke periode waar we op dat moment nog in zaten, is

Nadere informatie

2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome)

2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome) 2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome) Zondag de 19e oktober gaat de wekker om 7 uur. Buiten is het nog donker, maar met 18 graden is het zeker niet koud. Het wordt

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel Jaargang 15 nr 2, 30 april 2013 E-mailadres: info@sv-putten-triathlon.nl Website: http://www.sv-putten-triathlon.nl Van de bestuurstafel Beste mensen, Ja, de eerste blote benen zijn alweer gespot op de

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

DOEL VAN LANGE DUURLOPEN Wat is het doel van lange duurlopen op weg naar je marathon?

DOEL VAN LANGE DUURLOPEN Wat is het doel van lange duurlopen op weg naar je marathon? TRAINEN VOOR DE KUSTMARATHON ZEELAND Dat lange rustige duurlopen de basis zijn voor een goede marathontraining, weet iedere hardloper. Maar velen weten niet, of willen niet weten, dat deze duurlopen heel

Nadere informatie

4 e Kennedymars Hengelo met alles d r op en d r an

4 e Kennedymars Hengelo met alles d r op en d r an 4 e Kennedymars Hengelo met alles d r op en d r an Regende het vrijdags nog pijpenstelen en was het nauwelijks droog, zaterdags de 10 e juni was het een stralende dag in veel opzichten. Bijna 200 wandelaars

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0)

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0) Toelichting TOELICHTING schema halve marathon 2018 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van dit schema al een basis hebt van 3 trainingen per week. Beschik je niet over deze basis, begin dan

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA, DE EERSTE 6 WEKEN

TRAININGSSCHEMA, DE EERSTE 6 WEKEN TRAININGSSCHEMA, DE EERSTE 6 WEKEN VOORAF: UITLEG VAN DE TRAININGS VOOR JE HARDLOOPSCHEMA Er zijn verschillende manieren om de intensiteit van trainingen aan te geven. Je kunt de intensiteit bepalen met

Nadere informatie

Op 13 april 3014 zag ik 2 toppers van SV Putten

Op 13 april 3014 zag ik 2 toppers van SV Putten Jaargang 18 nr. 3 augustus 2016 E-mailadres: info@sv-putten-triathlon.nl Website: http://www.sv-putten-triathlon.nl Op 13 april 3014 zag ik 2 toppers van SV Putten Greet & Jannie Op 13 april 2014 zag ik

Nadere informatie

Hel van Kasterlee 2017

Hel van Kasterlee 2017 Hel van Kasterlee 2017 Gefinished Onderweg naar mijn derde Hel van Kasterlee (15KM RUN-117KM MTB-30KM RUN) vraag ik me voor de zoveelste keer af of het vandaag wel verstandig is om te starten. Die vraag

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

De Road Runners naar Luxemburg.

De Road Runners naar Luxemburg. De Road Runners naar Luxemburg. Donderdag 13 mei was het weer zo ver de Road Runners { zo noemen zich tegenwoordig } en aan hang { supporters } 11 personen, zijn we naar Luxemburg geweest, het is een combinatie

Nadere informatie

Berenloop Terschelling.

Berenloop Terschelling. Nieuw Berenloop Terschelling. Een aantal lopers van onze loopgroep hebben begin november de oversteek gewaagd naar Terschelling. Een hele onderneming want je zit toch zo'n 2 uur op de boot. Gelukkig was

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Laat ze lopen..maar wel met een plan. De start van het schooljaar betekent bij ons op school OSG de Meergronden in Almere

Laat ze lopen..maar wel met een plan. De start van het schooljaar betekent bij ons op school OSG de Meergronden in Almere P x VO Laat ze lopen..maar wel met een plan De start van het schooljaar betekent bij ons op school OSG de Meergronden in Almere dat we de eerste weken op het veld veel aandacht besteden aan duurlopen.

Nadere informatie

Het Parool van de school

Het Parool van de school Het Parool van de school Schoolkamp 2017 en Schoolreisje 2017 Voorwoord Hier is hij dan weer; de jaarlijkse schoolkranteditie over het schoolkamp en het schoolreisje. Dit jaar zijn de kleuters naar de

Nadere informatie

Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN.. MAAR WEL MET EEN HART

Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN.. MAAR WEL MET EEN HART Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN.. MAAR WEL MET EEN HART De duurloop is bij veel leerlingen niet altijd even populair. Vooral als er zomaar af en toe gelopen wordt zonder plan. Zodra er een opbouw duidelijk wordt

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder..

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. Damesdag Dinsdag 29 mei 2012 Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. De dag begon wat somber maar uiteindelijk viel het reuze mee. Temperaturen van 25 graden waren voorbij, het kwik zakte vandaag

Nadere informatie

Basis trainingsschema 42 km

Basis trainingsschema 42 km Basis trainingsschema 42 km De basis trainingschema s van de Veenlopers zijn volgens de Souplesse Methode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema s veel voordelen

Nadere informatie

1 van :05

1 van :05 1 van 10 18-9-2017 11:05 2 van 10 18-9-2017 11:05 Voorbereiding is alles. Het EK Masters in St Moritz stond voor de deur. De KNSB had ons voorzien van mooie outfit om hier goed voor de dag te komen. Het

Nadere informatie

Nieuwsflits februari Schooljaar PEUTERS. Yaroslava en Samuel zijn hier aan het knutselen, figuren plakken in de primaire kleuren.

Nieuwsflits februari Schooljaar PEUTERS. Yaroslava en Samuel zijn hier aan het knutselen, figuren plakken in de primaire kleuren. Nieuwsflits februari Schooljaar 2016 2017 PEUTERS Yaroslava en Samuel zijn hier aan het knutselen, figuren plakken in de primaire kleuren. Groep 1/2 Igor op de fiets In de kleuterklas wordt gewerkt rondom

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Week 1 50 min in D1 10 min in D2 Fartlek 45 min in D1 met 3 x 2 min versnellen naar/in D2 verspreid over de totale looptijd 45 min in D1 5 min in D2 10 min in D1 Week 2 50 min in D1 10 min in D2 Interval

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Pinksterraces Oss. Zondag 1ste Pinksterdag

Nieuwsbrief. Pinksterraces Oss. Zondag 1ste Pinksterdag Nieuwsbrief Pinksterraces Oss Zondag 1ste Pinksterdag Vandaag stond er een vrije training van 10 minuten op het programma en 2 kwalificaties van 25 minuten. Dit alles op het circuit Paalgraven in Oss.

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

het jongetje en he t onverwachte beeld

het jongetje en he t onverwachte beeld het jongetje en he t onverwachte beeld Jan Willem ten Dam Eigenlijk wilde ik opschrijven dat ik terug zat te denken aan de vrijdag waarop wij Insel Hombroich hebben bezocht. Maar ik bedenk me. Ik probeerde

Nadere informatie