F. Buijserd burgemeester

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "F. Buijserd burgemeester"

Transcriptie

1 ^ la, o 4 6^ gemeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder F.J.BuijSerd opgesteld door Jaap Verlare /199 kenmerk/datum / 26 maart 2010 vergaderdatum raad 27 mei 2010 jaar/nummer onderwerp noodstroomvoorziening Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1. te concluderen dat een noodstroomvoorziening noodzakelijk isom de rampenbestrijdingsorganisatie goed te kunnen laten functioneren. 2. een krediet beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een vaste voorziening voor noodstroom. 3. de kapitaallasten de dekken binnen product burgemeester en wethouders van Nieuwkoop ters F. Buijserd burgemeester Toelichting Inleiding Op 15 februari 2010 was er om uur een stroomstoring in Nieuwveen. Pas om uur was de storing verholpen. Tijdens de stroomstoring is gebleken dat ook de calamiteiten-organisatie niet kan functioneren bij een stroomstoring. Bij een storing langer dan 2 uur zal de calamiteitenorganisatie zaken moeten oppakken. Naar aanleiding hiervan hebben wij besloten te onderzoeken wat er nodig isqua stroomvoorzieningen bij stroomuitval voor de rampenbestrijdingsorganisatie om te kunnen functioneren.

2 Mogelijkheden om stroomzekerheid te vergroten Er kan worden gekozen voor een vaste voorziening en een mobiele voorziening om de stroomleverantie te garanderen. Devaste voorziening is een aggregaat dat permanent isgekoppeld aan het aan het elektriciteitscircuit van het gebouw en in geval van een storing snel in werking kan treden. Een mobiele voorziening iseen aggregaat op een wagen of aanhanger die niet standaard op locatie aanwezig is. Deze mobiele voorziening kanworden gekocht en bijvoorbeeld op de gemeentewerf kunnen worden gestald. Een andere mogelijkheid isdat er kan contractueel worden geregeld meteen bedrijf dat een aggregaat van voldoende omvang binnen x-tijd wordt geleverd en aangesloten op het elektriciteitscircuit van het gebouw dat stroom nodig heeft. Zowel de locatie in Nieuwveen als in Ter Aar zijn voorbereid om een mobiel aggregaat op aan te sluiten. Mobiele voorziening Vast staat inmiddels dat het niet mogelijk isom een mobiel aggregaat binnen een half uur na melding op de locatie Nieuwveen en of de locatie Ter Aar te krijgen. Een mobiele voorziening in welke vorm dan ook betekent dat er altijd vervoersbewegingen plaats moeten vinden om het aggregaat op de plaats van bestemming te krijgen. Devervoersbewegingen bestaan uit bewegingen van het aggregaat van de standplaats naar de gewenste locatie, maar ook uit vervoersbewegingen van de persoon die het aggregaat van de standplaatslocatie naar de gewenste locatie moet brengen. Deze persoon zal in veel gevallen eerst van elders moeten komen om het aggregaat op te halen. Door deze factoren zal het onmogelijk zijn binnen een half uur de zaak weer van stroom te voorzien. Nadeel van deze methode is dat er niet aan de wettelijke vereisten zal kunnen worden voldaan om binnen een half uur onderdelen van de rampenbestrijdingsorganisatie te kunnen laten functioneren. Voordeel zalzijn dat deze methode goedkoper is dan een structurele voorziening. Vaste voorziening Voordeel van een vaste voorziening isdat deze vervoersbewegingen niet noodzakelijk zijn waardoor de stroomvoorziening sneller hersteld kan worden. Met een dergelijke voorziening kan wel aan de wettelijke eisen om binnen een half uur te kunnen functioneren, worden voldaan. Nadeel van een vaste voorziening isdat de kosten hoger zullen zijn Voorkeur mobiele of vaste voorziening Er vanuit gaande dat de gemeente aan de wettelijke eisen moet voldoen blijft alleen de mogelijkheid van een vast aggregaat over. De reden hiervoor is dat een vast aggregaat als enige de garantie kan bieden dat er binnen een half uur stroom is.

3 Hoe kunnen we de gemaakte keuze het meest efficiënt inzetten? Nu de voorkeur is uitgesproken voor een vaste voorziening moet er nog worden gekeken of het noodzakelijk is dat beide locaties van een vast aggregaat moeten worden voorzien. Om gebruik te kunnen maken van het computernetwerk (zowel in Ter Aar als in Nieuwveen) is het noodzakelijk datde locatie in Ter Aar altijd over stroom kan beschikken. Als er op de locatie Ter Aar namelijk niet over stroom wordt beschikt, kan het computernetwerk zowel in TerAar als Nieuwveen niet in de lucht worden gehouden omdat de server in Ter Aar staat. Alleen de locatie Nieuwveen uitrusten meteen vast aggregaat geeft wel stroom op deze locatie maar geen zekerheid dat het computernetwerk ook zal werken. Dit iseen niet gewenste situatie. Beide locaties uitrusten met noodstroomvoorziening isde meest zekere situatie. Dit is wel een relatief dure oplossing omdat er immers twee noodstroomvoorzieningen gerealiseerd zouden moeten worden. Om die reden iser gekeken of het mogelijk isde totale rampenbestrijdingsorganisatie in geval van nood te huisvesten op de locatie Ter Aar. De locatie Ter Aar is groot genoeg om in geval zich de situatie voordoet dat de stroom in Nieuwveen gedurende langere tijd uitvalt, die teams die normaliter in Nieuwveen hun taak uitoefenen, in Ter Aar te huisvesten. Er iseen globaal vlekkenplan om de totale rampenbestrijdingsorganisatie in Ter Aar te huisvesten. De conclusie isdat het uitrusten van de locatie Ter Aar met een vast noodstroomaggregaat voldoende zekerheid biedt om de rampenbestrijdingsorganisatie in volle omvang te kunnen laten functioneren. Vanuit kosten oogpunt isalleen deze laatste optie onderzocht. 2.1 Benodigde capaciteit De locatie Ter Aar bestaat uit twee aparte elektrische circuits. Eén voor de oudbouw en één voor de nieuwbouw. Gekeken isof het mogelijk iséén van de twee delen te voorzien van een noodstroomvoorziening. Het voorzien van slechts één deel van noodstroom heeft als consequentie dat gekozen moet worden voor dat deel waar de server staat. Nadeel daarvan isdat de kantine niet kan worden gebruikt het alarmsysteem niet en de ontruimingsinstallatie niet werkt.

4 Het is dus niet praktisch om hier voor te kiezen. Gekozen is dus om offerte te vragen voor een noodstroomvoorziening in het gemeentehuis in Ter Aar waarbij het gehele gemeentehuis in Ter Aar door een aggregaat wordt gevoed met uitzondering van de algemene airco. De airco in de server ruimte draait wel mee opde aggregaat. Locatie vaste noodstroomvoorziening gemeentehuis Ter Aar De meest geschikte locatie voor een noodstroomvoorziening isde locatie nabij het transformatorhuisje en de vlaggenmasten aan de oostzijde van het gebouw. Het aggregaat kan in een nieuw te plaatsen aggregaatruimte naast het trafo station van Liander (hoofdentree gemeentehuis) worden geplaatst. Het is wel noodzakelijk hiervoor een planologische procedure te starten. Om een indicatie te krijgen van de kosten iséén indicatieve offerte gevraagd. De hiermee gemoeide kosten bedragen excl. bouwaanvraag en excl. 19% btw ,00. Het is verstandig rekening te houden met 10% onvoorzien. De benodigde investering exclusief BTW bedraagt: ,- 10% onvoorzien 5.000,- Totaal ,- Dit betekent het volgende: Aflossing Rente 5% van , » Totale kapitaallasten 7.950,- ln de begroting is met een dergelijke investering geen rekening gehouden. Om die reden wordt er aan u gevraagd een krediet van ,- beschikbaar te stellen. De kapitaallasten worden gedekt binnen product 0502 door een aantal posten structureel te verlagen. Beoogd effect 1. Inzichtelijk maken welke maatregelen noodzakelijk zijn om de calamiteitenorganisatie van de gemeente Nieuwkoop bij stroomuitval te kunnen laten doorfunctioneren. 2. bereiken dat de calamiteitenorganisatie kan beschikken over stroom om haar taken volwaardig te kunnen uitoefenen. Argumenten: 1.1.Op grond de Wet opde Veiligheidsregio's dient iedere gemeente een rampenbestrijdingsorganisatie te hebben. Deze organisatie bestaat uit een Beleidsteam, een team Bevolkingszorg (MT) en een aantal actie centra, waar onder communicatie en registratie. De gemeente Nieuwkoop voldoet hieraan.

5 Daarnaast geeft het Besluit op de veiligheidsregio's aan dat bepaalde "teams" binnen 30 minuten moeten kunnen werken. Om te kunnen werken is stroom noodzakelijk. 2.1 stroomzekerheid vergroot de bedrijfszekerheid van de organisatie behalve in crisissituaties ook in normale omstandigheden. Kanttekeningen: Wanneer de rampenbestrijdingsorganisatie niet kan functioneren omdat er geen noodstroomvoorziening is wordt niet voldaan aan de wettelijke eisen. 3.1 Communicatie Indien u besluit tot het beschikbaar stellen van een krediet zal er aandacht worden besteed aan dit onderwerp opde gemeentepagina. Achterliggende stukken die ter inzage liggen vrijblijvende prijsopgave Advies meningsvormende raad 12 mei 2010: Het stuk kan door naar de besluitvormende raadsvergadering van 27 mei als hamerstuk. De WD kondigt een stemverklaring aan.

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.07289 vergaderdatum raad 21 mei 2015 jaar/nummer 2015-041 G.A.H.

Nadere informatie

F. Buijserd Burgemeester

F. Buijserd Burgemeester emeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning raadsvoorstel portefeuillehouder Jan Tersteeg opgesteld door Ellen Burgers / 186 kenmerk/datum 09.0017140 / 11 februari 2010 vergaderdatum raad 11 februari

Nadere informatie

Ĺ1- illlllliilllllullliiii. nieuwkoop. raadsvoorstel G G. Eikhuizen Beheer Openbare Ruimte I Sjoerd Dijkstra april

Ĺ1- illlllliilllllullliiii. nieuwkoop. raadsvoorstel G G. Eikhuizen Beheer Openbare Ruimte I Sjoerd Dijkstra april Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders nieuwkoop raadsvoorstel illlllliilllllullliiii G15.0350 portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad jaar/nummer

Nadere informatie

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol.

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol. gemeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning raadsvoorstel portefeuillehouder F. Buijserd opgesteld door Geesje Stel / 197 kenmerk/datum 09.0006919 / 23 juni 2009 vergaderdatum raad 16 juli 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester gemeente gemeente Nieuwkoop afdeling gemeentewinkel raadsvoorstel portefeuillehouder E. van Leeuwen-Koster opgesteld door Tanja Koekebakker / 125 kenmerk/datum 09.0000000 / 16 december 2009 vergaderdatum

Nadere informatie

4fe. raadsvoorstel G F. Buijserd Bedrijfsvoering I Carl Brouwer. 16 oktober

4fe. raadsvoorstel G F. Buijserd Bedrijfsvoering I Carl Brouwer. 16 oktober Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders 4fe lllllllllllll II G14.0945 r raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad jaar/nummer

Nadere informatie

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad 21 juni 2012 jaar/nummer G. Veninga Vergunningen,

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 13.10608 vergaderdatum raad 30 mei 2013 jaar/nummer 2013-060 Frans

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester gemeente nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder E. van Leeuwen-Koster opgesteld door Govard Slooters/100 kenmerk/datum 09.0017426/ 5 januari 2010 vergaderdatum raad 11 februari 2010 jaar/nummer 2010/

Nadere informatie

F. Buijserd Burgemeester

F. Buijserd Burgemeester gemeente nieuwkoop afdeling fysieke en maatschappelijke ontwikkeling Raadsvoorstel portefeuillehouder Nico Jonker opgesteld door Lex Niekel / kenmerk/datum vergaderdatum raad 11 februari 2010 jaar/nummer

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester 4fe Gemeente Nieuwkoop Colleae van Burgemeester en Wethouders iiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiniiiiiiniiiiiii G140574 nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum

Nadere informatie

F. Buijserd Burgemeester

F. Buijserd Burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.11294 vergaderdatum raad 9 juli 2015 jaar/nummer (griffie)

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 20-4-2017 Franeker, 21-3-2017 Onderwerp Huisvesting Waadhoeke Portefeuillehouder Burgemeester E. van Zuijlen Doel Passende duurzaamheidsmaatregelen te organiseren en realiseren

Nadere informatie

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 18 oktober 2018 Onderwerp: Herhuisvesting beheer buitenruimte Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Te besluiten om: a.

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer P. Melzer Facilitaire Zaken / René van der Pouw Kraan collegebesluit 11.16925

Nadere informatie

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder P. Melzer opgesteld door Fysieke en Maatschappelijke Ontwikkeling / Jan Willem van der Linde Registratienummer

Nadere informatie

Gladheidbestrijding, automatisch strooien op basis van GPS-navigatie

Gladheidbestrijding, automatisch strooien op basis van GPS-navigatie Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder G.A.H. Elkhuizen opgesteld door Beheer Openbare Ruimte / Sjoerd Dijkstra Registratienummer collegebesluit 13.12099

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad.

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Raadsvoorstel raadsvergadering agendapunt 4.10 nummer 12INT00825 voorstel 1. Kennis te nemen van de memo onderzoek en aanpassing van noodstroomvoorziening 2. Kennis te nemen van het advies voor praktische

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Titel Nummer 12/52 Nieuwbouw Noorderschool Datum 4 september 2012 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder G.A.H. Elkhuizen opgesteld door Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Rianne Klinkert/Richard Bosboom Registratienummer

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer Frans Buijserd Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ellen Burgers collegebesluit

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12 Stiens, 9 september 2013 Raadsvergadering: 26 september 2013 Voorstelnummer: 2013/ 48 Portefeuillehouder: A. Wachter Behandelend ambtenaar: W. van der Meer E-mail: w.vandermeer@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer A. Muilwijk Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Freke Kerkvliet collegebesluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis.

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: De reserve raadhuis

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 24 november Wijk- en Stadsbeheer oktober Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving

RAADSVOORSTEL. 24 november Wijk- en Stadsbeheer oktober Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 24 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Voorstelnummer Datum 2016.00078 13 oktober 2016 Onderwerp Programma Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester gemeente nieuwkoop afdeling vergunningen, voorzieningen en handhaving raadsvoorstel portefeuillehouder Nico Jonker opgesteld door Hugo Bartelink kenmerk/datum 09.0010263 / 02 december 2009 vergaderdatum

Nadere informatie

Voorkeursvariant voetbalaccommodatie RKSV Altior te Langeraar

Voorkeursvariant voetbalaccommodatie RKSV Altior te Langeraar gemeente nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder Mw L van Leeuwen-Koster opgesteld door mr G.G.G. Slooters / 107 kenmerk/datum 09.0003472 / 17 maart 2009 vergaderdatum raad 23 april 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Nieuwe brandweervoertuigen voorzien van Druk Lucht Schuim systeem (DLS)

Nieuwe brandweervoertuigen voorzien van Druk Lucht Schuim systeem (DLS) Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 30 juni 2009 Registratienummer: 2009/28 Agendapunt nummer: 7 Onderwerp Nieuwe brandweervoertuigen voorzien van Druk Lucht

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Aanvullende akoestische voorzieningen Sporthal de

Nadere informatie

lllililllllllllilllllilllllll

lllililllllllllilllllilllllll Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders lllililllllllllilllllilllllll G15.0746 nieuwkoop r raadsvoorstel portefeuillehouder G. Eikhuizen opgesteld door Beheer Openbare Ruimte I Cees Tas

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Aanleg WiFi in het gemeentehuis van Oirschot Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 14.22243 G. Elkhuizen Beheer Openbare Ruimte / Kees Hoogervorst

Nadere informatie

A. Pietersen Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Renske van der Peet

A. Pietersen Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Renske van der Peet Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer A. Pietersen Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Renske van der Peet

Nadere informatie

Raadsvergadering. Relatie met Strategische Agenda Onderdeel van de leefbaarheid van de dorpen is een goede sportvoorziening.

Raadsvergadering. Relatie met Strategische Agenda Onderdeel van de leefbaarheid van de dorpen is een goede sportvoorziening. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-01-2017 16-104 Onderwerp Kunstgras hockey, aanleg tweede veld met garantstelling Aan de raad, Onderwerp Kunstgras hockey, aanleg tweede veld met garantstelling

Nadere informatie

Van: wethouder Schreurs Gemeente Woerden 11.006926

Van: wethouder Schreurs Gemeente Woerden 11.006926 RAADSINFORMATIEBRIEF Van: wethouder Schreurs Gemeente Woerden 11.006926 i^v gemeente WOERDEN Contactpersoon: S. Gabriel Tel.nr.: 428522 E-mailadres: gabriel.s@woerden.nl Regislratiedatum: Behandelend afdeling

Nadere informatie

onderwerp Zienswijze SWA ontwerp programmabegroting 2016 en SWA meerjarenbegroting

onderwerp Zienswijze SWA ontwerp programmabegroting 2016 en SWA meerjarenbegroting Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad jaar/nummer T. Veninga Vergunningen,

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Beschikbaar stellen extra krediet voor uitbreiding Autoluwe binnenstad

Raadsstuk. Onderwerp Beschikbaar stellen extra krediet voor uitbreiding Autoluwe binnenstad Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen extra krediet voor uitbreiding Autoluwe binnenstad Nummer 2019/202111 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 5.1 Openbare ruimte en mobiliteit Afdeling

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 27-10-2016 Franeker, 16-9-2016 Onderwerp Huisvesting Waadhoeke Portefeuillehouder Burgemeester E. van Zuijlen Doel Passende huisvesting te organiseren en realiseren voor

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Tijdelijke huisvesting basisschool De Wegwijzer. Agendapunt Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 16 11ini01587

VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 16 11ini01587 VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 16 11ini01587 1. Onderwerp: aanschaf houtkachel ter verwarming van de gemeentewerf te Ulft 2. Voor welke raadscyclus: 3. Agendering: 4. Behandelwijze: 5. Indien

Nadere informatie

Verzoek verklaring van geen bedenkingen Oostkanaalweg 5 te Nieuwveen

Verzoek verklaring van geen bedenkingen Oostkanaalweg 5 te Nieuwveen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer T. Veninga R. van Heeringen collegebesluit 15.07600 vergaderdatum raad 11 juni

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: ORGOGJVZ04. Vernieuwing discussiesysteem raadzaal

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: ORGOGJVZ04. Vernieuwing discussiesysteem raadzaal Collegevoorstel Inleiding Het huidige discussiesysteem in de raadzaal in het gemeentehuis in Vlijmen vertoont steeds vaker gebreken. De storingen die het systeem regelmatig tijdens raadsvergaderingen vertoont,

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

raadsvoorstel 2. het schooljaar 2011/2012 aan te wijzen als overgangsjaar. burgemeester en wethouders van Nieuwkoop mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel 2. het schooljaar 2011/2012 aan te wijzen als overgangsjaar. burgemeester en wethouders van Nieuwkoop mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder Jelle Moraal opgesteld door Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Marion Nieuwkoop Registratienummer collegebesluit

Nadere informatie

beslispunten 12189 zaaknummer

beslispunten 12189 zaaknummer voorstel aan de raad 1 gemeente werkendam onderwerp Financiering bushalten Brabantliner in Nieuwendijk samenvatting Om het niveau van het openbaar vervoer in Nieuwendijk te verhogen en de druk op de buurtbussen

Nadere informatie

agenda besluitvormende raadsvergadering

agenda besluitvormende raadsvergadering agenda besluitvormende raadsvergadering datum 15 oktober 2015 20.00 uur plaats Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd aanvang voorzitter Onderwerp Portefeuille houder 1. Opening 2. Raadsvoorstel Beëdiging

Nadere informatie

: overdracht gebouwen Noorderpoort aan de gemeente Stadskanaal

: overdracht gebouwen Noorderpoort aan de gemeente Stadskanaal Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Raadsvoorstel Garantstelling Internationale School Eindhoven

Raadsvoorstel Garantstelling Internationale School Eindhoven gemeente Eindhoven 16R6734 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00376 Beslisdatum B&W 22 maart 2016 Dossiernummer 16.12.251 Raadsvoorstel Garantstelling Internationale School Eindhoven Inleiding Bij nieuwbouw

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 12 maart 2019 Zaaknummer: 602357 Portefeuillehouder(s) : P. Vemer Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit: Niet van toepassing

Registratienummer collegebesluit: Niet van toepassing Gemeente Nieuwkoop Griffie Raadsvoorstel Portefeuillehouder: Opgesteld door: Edzard van Holthe, griffier Besluitvormende vergadering: 26 november 2015 Registratienummer collegebesluit: Raadsnummer: 2015-122

Nadere informatie

advies aan burgemeester en wethouders

advies aan burgemeester en wethouders gemeente Nieuwkoop afdeling Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving advies aan burgemeester en wethouders Collegevergadering 21 oktober september 2014 2014 Agendapunt 5 Portefeuillehouder G. Veninga

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen startnotitie (ver)bouw, beheer en onderhoud gemeentelijke gebouwen Vastgoed onder één dak

Onderwerp Vaststellen startnotitie (ver)bouw, beheer en onderhoud gemeentelijke gebouwen Vastgoed onder één dak OPENBAAR Adviseur: P. Driesen (VROM, tst. ) Portefeuillehouder: W.E. Tönjann - Levert 10.12133 1 ADVIESNOTA POLITIEKE RONDE d.d. 11 november 2010 Raadsvergadering d.d. 25 november 2010 Voorstel nr. 113/10

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965 Onderwerp: Woonwagenbeleid en herstructurering kleine woonwagencentra Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Dorpen en Wijken Team

Nadere informatie

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H.

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H. Vergadering: 23 november 2010 Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.

Nadere informatie

p3tj?vu par. afd.hfd. par. sec.hfd. mede-paraaf: beleid mbo bor vrom ez fin po boa se cc

p3tj?vu par. afd.hfd. par. sec.hfd. mede-paraaf: beleid mbo bor vrom ez fin po boa se cc GEMEENTE Bricllc ÏÖ Aan burgemeester en wethouders ingekomen: atum: 13 april 2011 Sector/stafafdeling: grondgebied Portefeuillehouder: mw. G. W. M. van Viegen Ontworpen door: S. van der Waal p3tj?vu par.

Nadere informatie

Geraadpleegd. Johan van Dulken, Gerold Borsboom, Rob Smits. Michel de Groot, Nanda de Ridder, Pepijn van den Burgt

Geraadpleegd. Johan van Dulken, Gerold Borsboom, Rob Smits. Michel de Groot, Nanda de Ridder, Pepijn van den Burgt VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Kempink Tel.nr. : Datum: 10 juni 2014 Tekenstukken: Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): n.v.t. 06-20094781 Geraadpleegd consulent Team: Jeugd,

Nadere informatie

*Z0964F6CA3D* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus AA MIDDELHARNIS. Geachte raad,

*Z0964F6CA3D* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus AA MIDDELHARNIS. Geachte raad, Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z0964F6CA3D* Geachte raad, Registratienummer : Z -16-72253 / 10789 Agendanummer : 14 Portefeuillehouder : Wethouder Markwat Raadsvergadering

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit: n.v.t.

Registratienummer collegebesluit: n.v.t. Gemeente Nieuwkoop Presidium Raadsvoorstel Portefeuillehouder: Presidium Opgesteld door: Petra van der Poel, griffie Besluitvormende vergadering: 24 maart 2016 Registratienummer collegebesluit: n.v.t.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 11 januari Geachte raad,

Raadsvoorstel. 11 januari Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 170218 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 11 januari 2018 Agendapunt: 10 Onderwerp: Toekomstbestendige huisvesting brandweer en gemeentewerf Renswoude Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 maart 2011 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2011 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

F. Buijserd voorzitter

F. Buijserd voorzitter Directie nieuwkoop Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus 558 2300 AN LEIDEN uw brief/kenmerk datum 19 februari 2016 registratienummer G 16.0177 behandeld door Koos Alebregtse betreft Herziene

Nadere informatie

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

raadsvoorstel P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon Principebesluit landgoed Nieuwveen

raadsvoorstel P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon Principebesluit landgoed Nieuwveen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon collegebesluit

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit: 15.33971

Registratienummer collegebesluit: 15.33971 Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: F. Buijserd J.W.M. Pietersen Opgesteld door: Marieke Pellis, afdeling Publiekszaken Besluitvormende vergadering:

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Raad: Beslissing:

Voorstel aan de raad. Raad: Beslissing: Raad: Beslissing: Voorstel aan de raad Raadsvergadering : 25 augustus 2011 Portefeuillehouder : Eric van den Dungen Behandeld door : Ad Priems Registratienummer : 368 Onderwerp : huisvesting sporthal Beekdal

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00F1B8B1E4* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\351 Behandelend ambtenaar J.E.A. Pin Zaaknummer Z.16-16265 Datum: 9 mei 2016 Afdeling

Nadere informatie

VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 2 12ini02272

VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 2 12ini02272 VOORBLAD VOOR RAADSBUNDEL, bundelnummer: 2 12ini02272 1. Onderwerp: Afhandeling krediet uitbouw gemeentehuis, bouw gemeentewerf en brandweerkazerne 2. Voor welke 25 oktober / 9 e cyclus 2012 raadscyclus:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verharding rijgedeelte busstation Stationsplein Reg.nummer: 2016/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: Verharding rijgedeelte busstation Stationsplein Reg.nummer: 2016/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: Verharding rijgedeelte busstation Stationsplein Reg.nummer: 2016/ 225087 1. Inleiding De commissie Beheer heeft op 25 januari van dit jaar het rapport Natuursteenverharding Stationsplein

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiuiiiiiiiiiiii

iiiiiiiiiiiiiuiiiiiiiiiiii Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel iiiiiiiiiiiiiuiiiiiiiiiiii G14.0860 portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad jaar/nummer

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester gemeente nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder F. Buijserd opgesteld door mr G.G.G. Slooters / 107 kenmerk/datum 08.0016 240 / 23 december 2008 vergaderdatum raad 5 februari 2009 jaar/nummer 2009-0009

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwknnn College van Burgemeester en Wethouders II III IIIIII III IIIIII G12.1688 nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder G. Veninga opgesteld door Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving

Nadere informatie

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van Raadsvoorstel OIM Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. : F. Forster Steller : N.A. van Slooten tel.nr. : 06 53986047 e-mail : hvslooten@delft.n1 Program ma :

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2015 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2015_BW_00714 Onderwerp: Extra Krediet Springplank - Besluitvormend Beknopte samenvatting: In verband met

Nadere informatie

Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude. Vergadering : 31 augustus 2017 Nummer : 17/37

Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude. Vergadering : 31 augustus 2017 Nummer : 17/37 Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude Vergadering : 31 augustus 2017 Nummer : 17/37 Afdeling : Ruimtelijk ontwikkeling Registernummer: bi/z17-015897-1776a

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 30 juni 2009. Agendanummer: 8

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 30 juni 2009. Agendanummer: 8 Vergadering: 30 juni 2009 Agendanummer: 8 Status: Bespreekstuk Portefeuillehouder: N.R. Werkman Behandelend ambtenaar J.G. Komduur, 0595-447792 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Komduur) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Vergaderdatum 6 januari 2016 Kredietaanvraag t.b.v. influentgemaal en -roosters Emmen Agendapunt 7. Opsteller/indiener J.R. Limbeek R.S.

Vergaderdatum 6 januari 2016 Kredietaanvraag t.b.v. influentgemaal en -roosters Emmen Agendapunt 7. Opsteller/indiener J.R. Limbeek R.S. Voorstel voor Commissie waterketen Vergaderdatum 6 januari 2016 Onderwerp Kredietaanvraag t.b.v. influentgemaal en -roosters Emmen Agendapunt 7 Kenmerk B2015/u1005 Portefeuillehouder R.K. van der Veen

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit: 15.21548

Registratienummer collegebesluit: 15.21548 Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: G.A.H. Elkhuizen Opgesteld door: Claudia Baars-Roubos afdeling Beheer Openbare Ruimte Besluitvormende vergadering:

Nadere informatie

12A Raadsvoorstel_WiFinetwerk.doc/blz. 3

12A Raadsvoorstel_WiFinetwerk.doc/blz. 3 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 november 2011 (Presidium van 15 november 2011) Registratienummer: 2011/87 Agendapunt nummer: 12A Onderwerp Aanleg WiFi

Nadere informatie

RAADSVERGADERING. Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8. Nummer postregistratie : /RO Nummer programmabegroting :

RAADSVERGADERING. Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8. Nummer postregistratie : /RO Nummer programmabegroting : RAADSVERGADERING Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8 Portefeuillehouder : R. Hackert Nummer postregistratie : 05.03769/RO Nummer programmabegroting : Aan de gemeenteraad Onderwerp: Overdracht

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 Raadsvergadering van 18 december 2008 Onderwerp: Project 95. Kredietvoorstel ten behoeve van het oplossen van enkele tekortkomingen in de nieuwbouw van het Palet. Verantwoordelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 21 november Geachte raad,

Raadsvoorstel. 21 november Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 170218 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 21 november 2017 Agendapunt: 5 Onderwerp: Toekomstbestendige huisvesting brandweer en gemeentewerf Renswoude Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

Aan de Raad. Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 29 april 2003

Aan de Raad. Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Made, 29 april 2003 Commissie IZ Agendapunt: 12 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 29 april 2003 Onderwerp Aanvullend krediet ten behoeve van aanpassingen legionella en gebruiksvergunningen

Nadere informatie

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 26 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Gemeenteraad 1 Agendanr. 6.1 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: burgemeester en wethouders van Nieuwkoop

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: burgemeester en wethouders van Nieuwkoop gemeente nieuwkoop afdeling beheer openbare ruimte raadsvoorstel portefeuillehouder Henny Brouwer opgesteld door Kees Hoogervorst / Jan van den Born / BOR kenmerk/datum 08.0000000 / Juli 2008 vergaderdatum

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2013 en meerjarenraming Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Onderwerp Programmabegroting 2013 en meerjarenraming Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Raadsvoorstel Vergadering : 18 december 2012 Voorstelnummer : 12.09 Registratienummer : 12.022881 Portefeuillehouder : Mw. dr. M.W.M. de Vries Afdeling : BBO / Juridische Zaken Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders nieuwkoop raadsvoorstel ii in urn mi ii G120594 portefeuillehouder Trudy Veninga opgesteld door Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Simone

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 mei 2014 14-035 Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik Aan de raad, Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven

Nadere informatie

Gemeentebladnummer: 2010/08 Vergaderdatum: 4 februari 2010 Agendapunt: 15.

Gemeentebladnummer: 2010/08 Vergaderdatum: 4 februari 2010 Agendapunt: 15. Plan van aanpak plaatsing defibrillators (AED) Gemeentebladnummer: 2010/08 Vergaderdatum: 4 februari 2010 Agendapunt: 15. Aan de Raad Voorstel tot het vaststellen van het Plan van Aanpak plaatsing defibrillators

Nadere informatie

Tijdelijke huisvesting Stadhuis; gewijzigde locatie. LTA ja: Maand Jaar LTA nee: Niet op LTA

Tijdelijke huisvesting Stadhuis; gewijzigde locatie. LTA ja: Maand Jaar LTA nee: Niet op LTA Raadsvoorstel Onderwerp Tijdelijke huisvesting Stadhuis; gewijzigde locatie Registratienr. Steller/telnr. Kees Muller/ 0651608473 Bijlagen 3 Classificatie Openbaar Geheim Vertrouwelijk Portefeuillehouder

Nadere informatie

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling.

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling. Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 12.00268 vergaderdatum raad 1 maart 2012 jaar/nummer P. Melzer

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010. B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10.

RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010. B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10. RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010 Rv. nr.: 09.0158 B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10.0091 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Beoogd effect Informeren van de raad over de financiële situatie van de gemeentelijke huisvesting en correcte invulling van het budgetrecht.

Beoogd effect Informeren van de raad over de financiële situatie van de gemeentelijke huisvesting en correcte invulling van het budgetrecht. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 2 oktober 2014 Onderwerp: Financiën huisvesting Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. In te stemmen met de aanpassingen in de financiële kaders voor

Nadere informatie