Nieuwsbrief maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief maart 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief maart 2016 Beste ouder(s), Voor jullie ligt de nieuwsbrief van Maart Graag willen wij jullie weer even op de hoogte stellen van alle nieuwtjes binnen Kombinocare. Nieuwe kindjes: Graag willen wij Saar van harte welkom heten bij ons op de groep, wat gezellig dat jij ook bij ons komt spelen. Ook willen we PUK van harte welkom heten. Puk is de hand pop hij komt hier nu wonen en wij zullen er samen met de kindjes heel goed voor gaan zorgen en hem mee nemen in ons dagprogramma! Hieronder zullen we u uitleggen wat het Uk en puk inhoudt. WELKOM LIEVE PUK! Kinderen die weg gaan: Afgelopen maand hebben we afscheid genomen van Luca, Noah, Givano en ook Alfonso zal ons komende maand gaan verlaten. Wij wensen jullie allemaal heel veel speelplezier en geluk in de toekomst. Wat zullen we ze missen, Natuurlijk zijn jullie van harte welkom op onze thema dagen!

2 Uk en PUK Uk & Puk is een unieke uitgave voor kinderdagverblijven. Met activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar, in horizontale én verticale groepen. Uk & Puk werkt aan de brede ontwikkeling van baby's, dreumesen en peuters. Spelen is ontdekken. En spelen is groeien. Daarom staat spelen centraal in Uk & Puk. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby'tjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen! Uk & Puk is een totaalprogramma. De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Ook geeft Uk & Puk de eerste rekenprikkels. Uk & Puk is gemaakt door Uitgeverij Zwijsen en de CED-Groep. Bij de ontwikkeling waren onder andere het Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar en de Taallijn in de kinderopvang hun uitgangspunten. Uk & Puk stimuleert de ontwikkeling van baby'tjes, dreumesen en peuters. Door te spelen en te ontdekken, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom vraagt Uk & Puk van pedagogisch medewerkers een actieve rol. Uk & Puk geeft hiervoor concrete aanwijzingen. Bij elke activiteit staan leidstervaardigheden: praktische vaardigheden met aandachtspunten, tips en suggesties. Uk & Puk werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Daardoor legt Uk & Puk een stevige basis voor het basisonderwijs. Met Uk & Puk groeien ukken als vanzelf toe naar groep 1. Als extra steuntje in de rug is er voor bijna 4-jarigen het activiteitenthema: Ik ga naar de basisschool. Handpop Puk Biedt troost en is het vriendje bij wie baby's, hummeltjes en peuters zich veilig voelen. Voor u is Puk hét middel om kinderen bij Handpop Puk is hét speelkameraadje van kinderen. In de meeste activiteiten speelt hij een rol. Puk maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij heeft nieuwe schoenen, of is verkouden. Puk een activiteit te betrekken.

3 Belangrijk nieuws Wij hebben leuk baby nieuws. Vanaf de hemelvaart krijgen wij twee nieuwe en heel bijzondere baby s. Het zijn een broertje en een zusje. Ze zijn heel lief en bijzonder. Weten jullie hoe ze heten; Peppa en George. En weten jullie, het zijn twee hele lieve leuke varkentjes. Deze varkentjes die komen in onze tuin te wonen. Onze tuin wordt geheel vernieuwd. De vogels krijgen een nieuw huisje, zo ook de cavia en de konijnen. Het gaat heel mooi worden. En ook krijgen onze Peppa en George een heel mooi nieuw verblijf. We kunnen elke dag even bij Peppa en George gaan kijken. Met de hemelvaart is onze tuin klaar en dus komen onze twee baby varkentjes ook bij ons wonen. We hebben er ontzettend zin in. Met hemelvaartsdag gaan we onze tuin met onze nieuwe inwoners spectaculair openen. En natuurlijk hopen wij jullie hierbij te mogen verwelkomen. Wij willen vragen of jullie de kleurplaat willen kleuren die aan het einde van de nieuwsbrief zit. Dan kunnen we deze dag onze tuin nog mooier maken dan dat hij al is. En op deze dag gaan we een hoop leuke en bijzondere dingen doen EN weg geven. Daar hoor je nog zeker van!!!

4 Belangrijke Datums voor het komende jaar: Op maandag 28 maart zijn wij gesloten i.v.m. tweede paasdag. Op woensdag 27 april vieren wij een feestje voor de Koning en zijn wij gesloten. Hemelvaartsdag valt dit jaar op 5 mei. Wij zijn dan gesloten! Maar graag willen wij jullie allemaal uitnodigen zoals we hierboven al vertelde staan wij zoals jullie van ons gewend zijn weer op de braderie. Deze dag zullen wij in het teken laten staan van ons 5 jarig jubileum en onze nieuwe vriendjes Peppa & George. We hopen deze dag op ontzettend mooi weer omdat wij er een knallend tuinfeest van willen gaan maken. Nadere informatie volgt nog. Maandag 16 mei zijn wij ook gesloten omdat het dan tweede pinksterdag is. Ook op tweede kerstdag maandag 26 december zijn wij gesloten. Wilt u deze datums alstublieft goed in uw agenda noteren!!

5 Activiteiten: Wat hebben we deze periode ook weer een hoop leuke dingen gedaan. Wat zijn we veel naar buiten geweest en wat zijn we er veel op uit getrokken met z n alle. Ook dit jaar hebben we weer veel op de planning staan om te gaan doen. Zoals jullie weten bestaan we dit jaar alweer 5 jaar en dit willen we gaan vieren met een hoop leuke activiteiten en uitstapjes. Kortom een heel jaar een GROOT feest bij Kombinocare!!! Helaas konden we dit jaar niet mee lopen in de carnavals optocht en ook niet gezellig met zijn allen ernaar kijken. Natuurlijk hebben we er op de groep een groot feest van de gemaakt in de week van de Carnaval. Lekker gedanst en gefeest in onze verkleedkleding, wat was dit gezellig he jongens? Hopelijk kunnen we volgend jaar weer meelopen!!

6 Ook de themafeestjes waren weer een groot succes de afgelopen tijd met veel muziek en dans en creativiteit!!

7 Huisregels: Zoals sommige van jullie al hebben meegekregen hebben wij een nieuwe regel toegevoegd aan onze huisregels. Dit m.b.t. het ontbijt van de kinderen. Wij hebben gemerkt dat er nogal een grote groep kinderen met het ontbijt binnen komt, daarnaast lopen er ook kindjes rond die al wel hebben ontbeten omdat wij te maken hebben met kinderen tussen de 0-4 jaar is het voor hen moeilijk te begrijpen dat de een wel mag eten of juist spelen en de ander niet. Daarom hebben wij besloten ons tafelmoment te vervroegen naar 8.30uur zodat de kinderen die nog moeten ontbijten dat op het moment kunnen doen dat iedereen aan tafel zit. Geef daarom bij de leidster aan dat het ontbijt in hun tasje zit zodat wij dit kunnen pakken en u het gewoon kunt laten zitten. Dit om duidelijkheid te creëren voor de hele groep. Wij hopen vriendelijk op uw medewerking! Ook willen we even terug komen op het onderwerp ruildagen! Voorheen ging dit allemaal netjes via onze aanvraag formulieren we hebben gemerkt dat dit de afgelopen tijd niet meer gebeurd. Voor uw eigen en onze administratie willen wij u vragen om de ruildagen toch weer even via het formulier aan te vragen. U kunt de formulieren vinden op de website en op het kinderdagverblijf in de hal. Alvast vriendelijk bedankt!

8 Het belang van voorlezen Graag willen wij het voorlezen aan kinderen onder de aandacht brengen Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk, zowel voor het kind als voor de ouders. Gelukkig zijn een hoop ouders het hier mee eens, want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Vooral kinderen tussen de twee en vijf jaar worden veel voorgelezen. Van deze groep wordt 90% regelmatig voorgelezen. Bij jongere kinderen ligt dit aantal veel lager. Vooral kinderen onder de een jaar worden veel minder voorgelezen. Slecht 30% van de ouders van een baby lezen hun kindje wel eens voor. Veel ouders vinden hun baby nog te jong om al voor te lezen. Gedeeltelijk is dit natuurlijk ook het geval. Een kind van nog geen één jaar kan nog niet echt een verhaal volgen. Maar met een jonge baby (3/4 maanden) kan wel al plaatjes gekeken worden en kan hetgeen er te zien is benoemd worden. Wel is het belangrijk dan te kiezen voor een boek met eenvoudige duidelijke tekeningen en het bekijken van een boekje niet langer dan een paar minuutjes te laten duren Vanaf een maand of 9/10 kan ook begonnen worden met simpele verhaaltjes voor te lezen. Vooral verhaaltjes op rijm vallen erg in de smaak bij deze leeftijdsgroep Waarom voorlezen belangrijk is Voorlezen is niet alleen leuk maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin opgebouwd is. En door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan In de tweede plaats leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie van het kind ook. Afhankelijk van het onderwerp van het boek leert het kind ook veel over de wereld om zich heen, waardoor hij/zij meer grip krijgt op de directe wereld om zich heen. Voorlezen over een onderwerp waar het kind op dat moment erg mee bezig is (angst, dood, ziekenhuisopname etc.) kan ook steun bieden en een goede manier zijn om met het kind in gesprek te komen over deze onderwerpen. Maar ook het gevoel van veiligheid dat kinderen krijgen, het plezier dat kinderen beleven aan het voorlezen en de exclusieve aandacht die ze krijgen tijdens het voorlezen, zijn van belang voor de ontwikkeling van het kind. En het samen lezen van een boek kan ook helpen rust en regelmaat te brengen. Kinderen komen tot rust tijdens het voorlezen en door op vaste tijden voor te lezen kan er regelmaat en vaste structuur in de dag geboden worden. Zo kan voorlezen een goed onderdeel zijn van het ritueel voor het slapen gaan. Voorlezen is dus heel goed voor de ontwikkeling van een kind. Maar het voorlezen moet vooral gewoon leuk zijn en iets zijn waar zowel kind als ouder van kunnen genieten. Vanwege het verhaal dat er gelezen wordt, maar vooral ook vanwege het gezellig samen zijn en de exclusieve aandacht voor elkaar.

9 Daarom willen wij een voorlees ochtend gaan organiseren wij zouden het super leuk vinden als we dit samen met een aantal opa s en oma s vorm kunnen gaan geven. Nu is onze vraag welke opa s en oma s het leuk zouden vinden om hier aan mee te werken. Graag horen wij dit dan van u terug.

10 GGD Besmettelijke (kinder) ziekte: Wat doet het kinderdagverblijf als mijn kind een besmettelijke ziekte of hoofdluis heeft; Kombinocare zal altijd proberen te voorkomen dat uw kind op ons kinderdagverblijf een besmettelijke ziekte of hoofdluis op loopt. Dit doormiddel van hygiëne en protocollen in acht te houden. Als ouder bent u verantwoordelijk voor de controle en de behandeling van uw kind. Wij zullen als team de richtlijnen aanhouden van de GGD. Wij zullen dan ook kijken bij de GGD richtlijnen bij het uitbreken van een bepaalde ziekte of wij kinderen moeten weren. Ook moeten wij kijken of wij een meldingsplicht hebben bij uitbraak van bepaalde ziektes. Kinderen met waterpokken of mazelen zijn besmettelijk voordat de ziekten uitbreekt. Het heeft daarom bv geen zin om hen te weren. Wij als Kombinocare hebben de afspraak gemaakt dat als er een besmettelijke ziekte uitbreekt wij de dag van uitbraak de ouders telefonisch zullen informeren die de volgende dag komen, zodat zij in de mogelijkheid zijn om te beslissen hun kind die dag niet te brengen. De andere ouders zullen op de hoogte worden gebracht doormiddel van een mail. In deze mail zal er worden uitgelegd welke (besmettelijke) ziekte er op de groep heerst en evt. de ziekteverschijnselen en infectiegevaren ect. Mocht u als ouder naar aanleiding van dit stuk of naar aanleiding van een mail over een (besmettelijke) ziekte nog vragen hebben bent u altijd welkom bij een van onze pedagogisch medewerksters.

11 Zoals u eerder al in een mail van ons heeft kunnen lezen even een punt over de kinderopvangtoeslag van 2014 Onwaarschijnlijk hoge naheffing kinderopvangtoeslag 2014 Veel ouders hebben van de Belastingdienst een onwaarschijnlijk hoge naheffing voor de kinderopvangtoeslag 2014 ontvangen. Omdat wij uit verschillende hoeken signalen ontvingen, ontstond bij ons het vermoeden dat de Belastingdienst een fout heeft gemaakt met de berekening van de kinderopvangtoeslag Hoe zit het precies en wat moet u doen als u ook een naheffing heeft ontvangen? Hoe zit het? Nadat we in het RTL Nieuws van vrijdag 8 januari onze bevindingen kenbaar hadden gemaakt, heeft de Belastingdienst contact met ons opgenomen. Zij geven aan dat, op basis van de aangeleverde gegevens van de kinderopvangorganisaties, de definitieve berekeningen zijn gebaseerd op onvolledige of onjuiste informatie. Wat heeft BOinK gedaan? Wij hebben er bij de Belastingdienst op aangedrongen dat ouders niet de dupe mogen zijn van deze fout. Om te voorkomen dat zij in een eindeloze bezwaarprocedure terecht komen, worden de bezwaarschriften dit geval met prioriteit behandeld. Ouders hebben zes weken de tijd om bezwaar te maken. In die tijd hoeven ouders niets te betalen en vindt er ook geen verrekening plaatst met bedragen die ouders eventueel van de belasting tegoed hebben. Wat moet u doen? De Belastingdienst heeft geen inzicht in welke definitieve berekeningen gebaseerd zijn op onjuiste gegevens, daarom is het nodig dat ouders zelf actie ondernemen: zij moeten bezwaar aantekenen tegen de ontvangen naheffing. Op onze site leest u hoe u in zes stappen uw bezwaar kunt indienen. Wij adviseren u dit zo snel mogelijk te doen.

12 Sinds 2016 zijn alle kinderopvangcentra en peuterspeelzalen verplicht zich aan te melden bij de geschillencommissie wat houd dit in: Ontevreden Als de oudercommissie ontevreden is over de gang van zaken op de opvang, dan is het verstandig om dit eerst met de opvang te bespreken. Mocht de oudercommissie er niet uitkomen met de opvang, dan kan er een externe klacht worden ingediend. Klachtenreglement De Wet kinderopvang bepaalt dat elke kinderopvang een voor ouders inzichtelijk klachtenreglement heeft. In dit klachtenreglement vindt u de manier waarop u intern en, eventueel in een later stadium, extern kunt klagen. De oudercommissies hebben adviesrecht op de vaststelling en de wijziging van het klachtenreglement volgens de Wet kinderopvang. Extern klagen Iedere opvang is verplicht zich aan te sluiten bij de Geschillencommissie en het daaraan verbonden Klachtenloket Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Hier kunt u terecht voor informatie, advies, bemiddeling en mediation van en door medewerkers van het klachtenloket en/of een bindende uitspraak door

13 HieperdePiep!!! Wij bestaan dit jaar alweer 5 jaar en dit gaan we natuurlijk groots vieren! Zoals eerder vermeld in de nieuwsbrief gaan we tijdens hemelvaart een groot feest geven! Verder zullen wij dit jaar spetterende acties en activiteiten plannen om ons jubileum te vieren, hiervan worden jullie allemaal tijdig op de hoogte gesteld!!!

14 Inventarisatie vakanties Wij zouden het fijn vinden om tijdig uw vakantie door te krijgen, zodat wij onze vakantie planning hierop aan kunnen passen. Zou u ons door kunnen geven of en wanneer uw kindje er in de mei en zomer vakantie niet is. Mei vakantie: Naam:.is niet aanwezig op de volgende dagen (datums) Zomer vakantie: Naam:.is niet aanwezig op de volgende dagen (datums):

15 Welkom Lieve Peppa & George

VVE programma Uk & Puk

VVE programma Uk & Puk VVE programma Uk & Puk Kinderdagverblijf het Helpernest werkt sinds 2013 met het VVE programma Uk en Puk. Wij vinden gerichte aandacht voor de begeleiding van baby s en peuters en het stimuleren van hun

Nadere informatie

Algemeen. een gelukkig en gezond Alle leidsters wensen jullie. Nieuwsbrief Januari 2013

Algemeen. een gelukkig en gezond Alle leidsters wensen jullie. Nieuwsbrief Januari 2013 Nieuwsbrief Januari 2013 Algemeen Alle leidsters wensen jullie een gelukkig en gezond 2013 Omdat verschillende kinderen al zijn uitgegleden op hun sokken!! Willen we vragen of jullie sloffen/antislip sokken

Nadere informatie

Alles over. Uk & Puk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Uk & Puk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Een vroege aanpak van achterstand in de (taal) ontwikkeling kan een slechte start op de basisschool voorkomen.

Een vroege aanpak van achterstand in de (taal) ontwikkeling kan een slechte start op de basisschool voorkomen. VVE, Voor- en Vroegschoolse Educatie Bij Kindcentrum Supertof wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Om er voor te zorgen dat ieder kind een goede start kan maken op de basisschool wordt gewerkt met de VVE-methode.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Alles over. Uk & Puk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Uk & Puk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Fris! Kinderdagverblijven

Pedagogisch beleidsplan Fris! Kinderdagverblijven Pedagogisch beleidsplan Fris! Kinderdagverblijven Algemeen Pedagogisch Beleid Fris! Kinderdagverblijven Inleiding Uw kind maakt gebruik van opvang bij Fris! Kinderdagverblijven en u verwacht van ons dat

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, november 2012 Voorschoolse voorzieningen Ommen Peuterontwikkeling in Ommen; in het belang van peuters Uw kind gaat naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Pardoes, een goede opvang

Pardoes, een goede opvang Pardoes, een goede opvang UW KND MAG GRATS EEN OCHTEND BJ ONS KOMEN KJKEN! Q opvoeden Samen Naar Pardoes! Alles kan en alles mag bij Kinderopvang Pardoes! Want ieder kind moet zich thuis voelen bij ons.

Nadere informatie

Wat is de doelstelling van Uk en Puk:

Wat is de doelstelling van Uk en Puk: Datum 18 mei 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Op de groepen van de dagopvang en peuterspeelzaal werken we met thema s. Was er vroeger nog een groot verschil tussen het aanbod op de peuterspeelzaal en

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, juni 2012 Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Voor- en Vroegschoolse Educatie is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar. Sommige kinderen in die leeftijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Hallo allemaal, De winter was af en toe prachtig maar de dagen worden alweer langer en de vogels horen we alweer fluiten! Heerlijk de lente is in aantocht! Veel leesplezier! Team

Nadere informatie

Uitslag tevredenheidsenquête 2018

Uitslag tevredenheidsenquête 2018 Uitslag tevredenheidsenquête 2018 De tevredenheidsenquête is in september van 2018 weer uitgezet onder ouders van huidige peuters en ouders van peuters die in het jaar 2018 de peuterspeelzaal bezochten

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Pedagogische kwaliteit in beweging

Pedagogische kwaliteit in beweging Pedagogische kwaliteit in beweging De kinderopvang staat voor grote uitdagingen: kinderen een veilige basis en voldoende uitdaging bieden voor een gezonde ontwikkeling en hen voorbereiden op het basisonderwijs.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2011 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek

Nadere informatie

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar Spelen en ontwikkelen bij de peuteropvang in Alkmaar Is uw kind tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang: Een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9.

Wegwijzertje. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9 Geachte ouders, Wegwijzertje De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Het was goed elkaar

Nadere informatie

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Kinderd blijf januari 2019 Nr. 36 Inleiding Beste ouders/ verzorgers, We willen jullie allemaal een heel fijn 2019 wensen! De feestdagen zijn inmiddels voorbij en de winter

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016

Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016 Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016 kinderopvang 0-4 en buitenschoolse opvang Beste ouder(s)/verzorger(s), De lente is begonnen!!! Bij de kinderopvang is de lente 1 van de favoriete thema s

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Voetstapjes

Nieuwsbrief De Voetstapjes Het nieuwe jaar is al weer goed onderweg! Februari is al weer achter de rug en wij hebben zeker niet stil gezeten met de kinderen. De thema s winter en lichaam zijn zeker niet onopgemerkt aan jullie voorbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinder Service Hotels

Nieuwsbrief Kinder Service Hotels VOOR OUDERS/VERZORGE RS Januari 2016 Volgnummer 1 Nieuwsbrief Kinder Service Hotels Alweer 2 jaar! KSH de Zwaluw is alweer 2 jaar gevestigd in basisschool de Zwaluw. Het afgelopen jaar is de samenwerking

Nadere informatie

Aláááááf! Belhamelnieuws. Carnaval. UK & Puk. Hatsjoe! Wij vieren Feest! Geboren! Welkom. Momenteel werken we aan het thema:

Aláááááf! Belhamelnieuws. Carnaval. UK & Puk. Hatsjoe! Wij vieren Feest! Geboren! Welkom. Momenteel werken we aan het thema: Belhamelnieuws In januari werd er op alle groepen van t Belhameltje extra veel voorgelezen tijdens de Nationale Voorleesweken 2016. Wij doen dat graag en de kinderen beleven hier ook veel plezier aan.

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: TintelTuin Hoorn opgemaakt d.d.: 28 januari 2014 door: Leonie Hooyberg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder

daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van SKH Ceder. Verhuizing Ceder: Ja u leest het goed. De BSO gaat verhuizen. Volgend schooljaar

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Hoera Haelen Datum: februari 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie en nieuwe lay-out van onze nieuwsbrief leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie

Nadere informatie

SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN

SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN Beste ouder(s), verzorger(s), Het nieuwe jaar is begonnen en wij hebben er zin in!! Ook ontbreekt het ons niet aan goede voornemens. We willen de (pedagogische) kwaliteit van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste ouders/verzorgers, De eerste schoolweek van 2018-2019 zit er weer op. We zijn goed gestart in de groepen met een toost op het nieuwe schooljaar en we hebben er heel veel

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Inleiding Hallo allemaal, Heerlijk om weer meer buiten te zijn en te genieten van de lente die in volle gang is. Het ouder tevredenheidonderzoek is bijgevoegd

Nadere informatie

Januari Deze maand nemen we afscheid van Cas de Rooij en Xaviennah vd Wal. We zullen ze erg missen!

Januari Deze maand nemen we afscheid van Cas de Rooij en Xaviennah vd Wal. We zullen ze erg missen! Nieuwsbrief Januari 2018 Beste ouders/verzorgers, Allereerst wensen wij iedereen een gezond en gelukkig 2018! Heeft u nog een leuke foto van de feestdagen voor op het mandje van uw kind?!! Nu het deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5

NIEUWSBRIEF JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5 JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5 Woord van de Directie Beste ouders, Het laatste kwartaal 2012 heeft alweer zijn intrede gedaan. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd voor het kinderdagverblijf en er staat ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief Piereweetjes

Nieuwsbrief Piereweetjes Nieuwsbrief Piereweetjes nummer 1: januari 2016 Beste gast- en vraagouders, het nieuwe jaar is weer begonnen. Ook komend jaar gaan we er samen met onze gastouders weer voor zorgen dat onze gastkinderen

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf januari 2018 Nr. 32 Inleiding Hallo allemaal, 2018 is alweer een feit. Een jaar waarin de nieuwe Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang van kracht is gegaan. Deze Wet brengt

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2013

Nieuwsbrief juli 2013 kinderdagverblijf & bso ZieZaZo Nieuwsbrief juli 2013 In deze nieuwsbrief: algemeen (kdv + bso) * herindeling ZieZaZo en tuin * personeelsnieuws * kinderopvangtoeslag: indexering maximum uurtarieven kinderopvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding

Nieuwsbrief Balade. Januari Herinrichting BaLaDe. . Inleiding Nieuwsbrief Balade Januari 2012. Inleiding Namens de redactie van regio Waalwijk aan iedereen een heel gezond en gelukkig 2012 toegewenst! De feestdagen zijn achter de rug en we starten fris het nieuwe

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Piramide voor kinderdagverblijven

Piramide voor kinderdagverblijven Kinderdagverblijven Piramide Piramide voor kinderdagverblijven Spelend de wereld ontdekken Voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar Plezier voor kinderen, pedagogisch medewerkers en ouders Sociaal-emotionele

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Lieve ouders en kinderen, Welkom Wij mogen een aantal nieuwe kinderen en hun ouders welkom heten. Jairo en Emily wensen we een hele fijne tijd op de babygroep toe en Sem op de

Nadere informatie

Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014

Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014 < Dit formulier bewerken 126 reacties Alle reacties weergeven Analyse publiceren Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014 Peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Harlekijn

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Welkom. Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken.

Welkom. Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken. Welkom Beste ouders, Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken. De kinderopvang is een huiselijk kinderdagverblijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Eindhoven Beste ouders,

Eindhoven Beste ouders, Eindhoven 22-10-2018 Beste ouders, Wat hebben we een geweldige zomer achter de rug, veel buiten gespeeld, lekker met water geknoeid en volop gegroeid. We kunnen nu ook vertellen dat we als Spilcentrum

Nadere informatie

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School 25 februari 2015, jaargang 5 nummer 12 Niet vergeten donderdag 26 februari ouderpanel maandag 2 maart start groep 2 maandag 2 maart start verkeerproject met de hele Brede School donderdag 5 maart creamiddag

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Kinderd april 2018 Nr. 33 Inleiding Hallo allemaal, De zomertijd is ingegaan, we w kunnen weer gaan genieten van onze nze mooie en lange Zeeuwse lente dagen. Ondanks dat het

Nadere informatie

Dit is de nieuwsbrief van maart In deze nieuwsbrief vindt u informatie over het KDV, Humpie Dumpie en de BSO.

Dit is de nieuwsbrief van maart In deze nieuwsbrief vindt u informatie over het KDV, Humpie Dumpie en de BSO. Nieuwsbrief Maart 2016 Inhoud Nieuws van het kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van maart 2016. In deze nieuwsbrief vindt u informatie

Nadere informatie

De Hasselbode Winter 2011

De Hasselbode Winter 2011 De Hasselbode Winter 2011 Geachte ouders, U ontvangt de Hasselbode van De Hasselbraam. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen op De Hasselbraam. De kinderdagverblijfgroepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober Afgelopen periode. Overdracht werkzaamheden. Kinderboekenweek. Brengen en halen. Aan de bakdag!

Nieuwsbrief oktober Afgelopen periode. Overdracht werkzaamheden. Kinderboekenweek. Brengen en halen. Aan de bakdag! Nieuwsbrief 7. 08 oktober 2018 Afgelopen periode Overdracht werkzaamheden Kinderboekenweek Brengen en halen Aan de bakdag! Afgelopen periode Wat is er weer een hoop gebeurd! We hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015

Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015 Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015 Beste ouders en/of verzorgers Tijdens de vorige thema s hebben de kinderen veel gedaan. Zo hebben ze uitstapjes gedaan, geknutseld, gezongen en de boekjes

Nadere informatie

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers,

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, Lorem Ipsum Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, In onze nieuwsbrief kunt u lezen over allerlei wetenswaardigheden en leuke gebeurtenissen, vanuit onze vestigingen. Zo proberen

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie Voorwoord Partou Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor een voorschool. In dit boekje vindt u alle informatie over

Nadere informatie

Nieuwsbrief november

Nieuwsbrief november Nieuwsbrief november Nieuwe kindjes: Tyler per 1 oktober Danique per half november Vertrekkende kindjes: Moreno is 4 jaar geworden en gaat naar de basisschool! We hebben het erg leuk en gezellig gehad.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Speeldoos Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Speeldoos Peuterspeelzaal De Speeldoos 0345-580582 Oranje Nassaustraat 21 speeldoos@telfort.nl 4191 EC Geldermalsen www.spgg.nl Beste ouders/verzorgers In de eerste

Nadere informatie

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Welkom bij Villa Vrolijk! Voor u ligt onze informatiebrochure. In deze brochure wordt duidelijk wie wij zijn en hoe onze organisatie werkt. Mocht u nog vragen

Nadere informatie

Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan LH Hilversum Registratienummer

Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan LH Hilversum Registratienummer Inspectierapport Ieniemienie (KDV) Lieven de Keylaan 56 1222LH Hilversum Registratienummer 150963749 Toezichthouder: GGD Gooi & Vechtstreek In opdracht van gemeente: Hilversum Datum inspectie: 31-10-2018

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 21 juni 2018 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

UkkieLukkienieuws. Rosmalen, december 2016

UkkieLukkienieuws. Rosmalen, december 2016 UkkieLukkienieuws Rosmalen, december 2016 De nieuwsbrief is er weer. Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag van jullie. Mede namens het hele team wens ik jullie hele gezellige

Nadere informatie

1 ALGEMEEN 2 SPECIFIEKE UITGANGSPUNTEN. Geachte ouders,

1 ALGEMEEN 2 SPECIFIEKE UITGANGSPUNTEN. Geachte ouders, Geachte ouders, Van harte welkom bij de Stichting Peuterspeelzalen Leusden. Graag willen wij u het pedagogisch werkplan aanbieden van onze locatie Klein Duimpje. In dit werkplan zetten we alle praktische

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 1 januari 2016 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren.

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels. fris de dag door. Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven

Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels. fris de dag door. Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven Flexibel Ruimtelijk Inspirerend Speels fris de dag door Kinderdagverblijven rblijven Kinderdag Lekker op je plek bij Fris! Kinderdagverblijven Welkom bij Fris! Kinderdagverblijven Als ouder is het heerlijk

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

Voor meer info zie: Februari 2019/4 e jaargang/35 e editie

Voor meer info zie:   Februari 2019/4 e jaargang/35 e editie Nieuwsbrief Voor meer info zie: www.stgkoog.nl Februari 2019/4 e jaargang/35 e editie Algemeen KOOG; KC de Steiger; Kernteam peuters-kleuters Om binnen het peuter- en kleuteraanbod meer afstemming te verkrijgen,

Nadere informatie

PEUTER EXTRA PROJECT 2016 KDV WERELDPLEK

PEUTER EXTRA PROJECT 2016 KDV WERELDPLEK PEUTER EXTRA PROJECT 2016 KDV WERELDPLEK Waarom een Peuter Extra Project? We kennen ze allemaal, onze oudste peutertjes die voorheen vol enthousiasme speelden op het kinderdagverblijf of thuis zichzelf

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Kleine Jager opgemaakt: 22-07-2014 door: Katrin Meijer, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de en Er kunnen maximaal 28 kinderen per dag worden opgevangen.

Nadere informatie

Nog de beste wensen voor iedereen en we wensen de peuters weer veel speelplezier bij ons op de groep!

Nog de beste wensen voor iedereen en we wensen de peuters weer veel speelplezier bij ons op de groep! Locatie-nieuwsbrief PSG Schakel Hoeve Hierbij ontvangt u de locatie-nieuwsbrief van PSG Schakel Hoeve. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over de PSG. Contactgegevens PSG

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT N o v e mb e r 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT N o v e mb e r 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT N o v e mb e r 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van november 2015. We gaan de gezellige Sinterklaas en Kersttijd weer in. De school is leuk versierd

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO en KDV De Apenrots maart en april 2018

Nieuwsbrief BSO en KDV De Apenrots maart en april 2018 BSO en KDV De Apenrots Elke maand komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO en KDV De Apenrots Nieuws Zoals jullie al weten is Malou Wolters

Nadere informatie

KIJK peuterspeelzalen

KIJK peuterspeelzalen Goede start met VVE! KIJK peuterspeelzalen Spelenderwijs de wereld ontdekken Een goede start Met de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma s bereiden we kinderen tot 4 jaar op een speelse manier

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke Juli 201 4 Jaargang 201 4, nummer 9 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2014 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de zomer nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark

Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark Inhoudsopgave 1. Omschrijving van de klachtenregeling 3 2. Klachtenprocedure 3 3. Wie spreekt u waarop aan 4 4. Hoe dient u een klacht in 4 4a. Interne

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Nieuwsbrief mei 2017 Hierbij ontvangen jullie de derde nieuwsbrief van dit jaar! In deze nieuwsbrief: Terugblik Voor in de agenda Fotograaf Modderdag Personeelsnieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 15 februari Voorleesontbijt AVG

Nieuwsbrief. 15 februari Voorleesontbijt AVG Nieuwsbrief 15 februari 2019 Voorleesontbijt Vanochtend was het voorleesontbijt in alle klassen. Pyjama s, onesies, badjassen en pantoffels, daarbij een lekker ontbijt en heerlijk worden voorgelezen. Leest

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019:

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019: Algemeen Sinterklaas: Deze maand komt natuurlijk onze goedheilig man weer aan! Een hele spannende, drukke maar vooral ook hele leuke periode voor ons allemaal. Op alle groepen zal de Sint dinsdag 4-12

Nadere informatie