In een CMS kunnen bepaalde handelingen afgeschermd worden. Dit om te voorkomen dat de uitstraling van de website een 'soepbrij' wordt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In een CMS kunnen bepaalde handelingen afgeschermd worden. Dit om te voorkomen dat de uitstraling van de website een 'soepbrij' wordt."

Transcriptie

1 Belangrijk: In een CMS kunnen bepaalde handelingen afgeschermd worden. Dit om te voorkomen dat de uitstraling van de website een 'soepbrij' wordt. Kopieer en plak teksten en/of afbeeldingen nooit vanuit een andere plaats dan uw eigen webpagina's!

2 Handleiding Starten Ga naar uw website: Druk op Control+Z (Ctrl+Z). Klik op OK als u wilt inloggen, anders op Annuleren. Het volgende scherm verschijnt indien u op OK heeft geklikt:

3 Handleiding Inloggen Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik op login of druk op <enter> Klik op naar website om terug te gaan naar de welkomstpagina van uw website. Het volgende scherm verschijnt als u op login heeft geklikt:

4 Handleiding Uitleg overzicht Door te klikken op (Upload beelden...) kunt u afbeeldingen uploaden naar uw website. In de map 'images' staan de afbeeldingen die in uw website gebruikt worden. In de map 'pagina' staan de pagina's die in uw website gebruikt worden. Door te klikken op Uitloggen verlaat u het CMS.

5 Handleiding Pagina wijzigen (uitleg) Een webpagina bekijken (voor het wijzigen zien of het de juiste pagina is). Een webpagina verwijderen (PAS OP! WEG=WEG). Een webpagina bewerken. Een webpagina een nieuwe naam geven (PAS OP! een andere naam geven kan tot gevolg hebben dat uw pagina niet meer gevonden wordt). Wordt voornamelijk gebruikt voor het terugzetten van een.bak bestand, zie ook.bak bestand terugzetten.

6 Een webpagina dupliceren

7 Handleiding.bak pagina terugzetten Helaas kan het gebeuren dat er een pagina 'de mist ingaat' uw CMS heeft daarvoor een automatisch backup systeem. Zodra u een pagina aanklikt in de wijzig in WYSIWIG modus zal het CMS eerst een kopie van de pagina maken met als aanvulling.bak. Bekijk hieronder hoe u een.bak bestand terugzet en de foute pagina vervangt: (We gaan hier als voorbeeld de foute pagina-1.html vervangen voor de 'oude goede' pagina-1.html.bak). Klik op pagina. Klik op achter de pagina-1.html om deze te verwijderen. Het volgende scherm verschijnt waar pagina-1.html verdwenen is: Klik nu op achter pagina-1.html.bak.

8 Verander pagina-1.html.bak in pagina-1.html (oftewel haal.bak weg) Klik op Bewaren. Het.bak is verdwenen en de oude goede pagina is teruggezet!

9 Handleiding Tekst aanpassen Klik op pagina. Klik op achter de pagina die u wilt wijzigen. (in dit voorbeeld is 'pagina-1.html' geopend) Voer uw wijzigingen door. Klik vervolgens op Bewaren om uw wijzigingen op te slaan OF op Annuleren om (zonder wijziging) terug te gaan naar het pagina overzicht.

10 Het zal u opvallen dat er een 'extra' bestand bij gekomen is. Het bestand 'pagina-1.html.bak' is een backup (reserve/kopie) bestand van uw 'oude' pagina. Zie hiervoor ook '.bak pagina terugzetten'. Heeft u op Bewaren geklikt, dan zijn de wijzigingen direct te zien in uw website. TIP! Vergeet niet uw website pagina te 'verversen'. Oftewel zijn de wijzigingen niet te zien in uw website klik dan (rechtsboven) op:

11 Handleiding Uploaden van afbeeldingen Klik op (Upload beelden...). Klik op Bladeren om een afbeelding op uw computer te zoeken. Blader naar de afbeelding op uw computer, selecteer de afbeelding, klik vervolgens op Openen.

12 Geef de gewenste breedte aan in pixels (Standaard is 250 pixels). TIP! Bedenk dat bij een groter ingegeven aantal pixels ook het bestand fors in grootte toeneemt, dit kan onnodige vertraging in uw website veroorzaken. Klik op Upload om de afbeelding naar uw website te kopieeren. Verder > Meerdere afbeeldingen in 1 keer uploaden Klik op Meer beelden uploaden?.

13 Geef voor iedere afbeelding de gewenste breedte aan in pixels (Standaard is 250 pixels). TIP! Bedenk dat bij een groter ingegeven aantal pixels ook het bestand fors in grootte toeneemt, dit kan onnodige vertraging in uw website veroorzaken. Klik op Upload om de afbeeldingen naar uw website te kopieeren.

14 Handleiding Afbeeldingen plaatsen in uw website pagina TIP! Verzeker u ervan dat u de afbeelding al heeft geupload! Klik op pagina. Klik op achter de pagina die u wilt wijzigen. (in dit voorbeeld is 'pagina-1.html' geopend) Zet uw cursor in het begin van de eerste regel. Klik vervolgens op Image Manager (zie onder)

15 Klik in het linkerblok op de afbeelding (de afbeelding zal in het rechterblok getoond worden). Vul ook in! Uitlijning - Geef hier aan of de afbeelding resp.: links/midden/rechts ten opzichte van de pagina moet komen. Kader - Geef hier een eventuele kader dikte aan (0 = GEEN kader). Spacing - Geef hier aan welke (minimale) afstand de teksten dienen te blijven ten opzichte van de afbeelding. Klik op OK.

16 Door aan de 'ankerpunten' te trekken (de witte puntjes) kunt u de afbeelding aanpassen. Ook kunt u door de afbeelding te selecteren en te 'verslepen' deze naar een andere plaats verplaatsen. ALTIJD in het begin van de regel. LET OP! De Uitlijning, Kader en Spacing kunnen niet aangepast worden! Hiervoor dient u de afbeelding eerst te verwijderen en met de nieuwe instellingen opnieuw te plaatsen. Klik vervolgens op Bewaren om uw wijzigingen op te slaan OF op Annuleren om (zonder wijziging) terug te gaan naar het pagina overzicht. Het zal u opvallen dat er een 'extra' bestand bij gekomen is. Het bestand 'pagina-1.html.bak' is een backup (reserve/kopie) bestand van uw 'oude' pagina. Zie hiervoor ook 'Backup pagina terugzetten'. Heeft u op Bewaren geklikt, dan zijn de wijzigingen direct te zien in uw website. TIP! Vergeet niet uw website pagina te 'verversen'. Oftewel zijn de wijzigingen niet te zien in uw website klik dan (rechtsboven) op:

17 Handleiding Extra pagina aanmaken Klik op pagina. Klik op achter de pagina die u wilt dupliceren. Geef de nieuwe pagina een logische naam. (LET OP! Neem een unieke naam die nog NIET bestaat in de map pagina DEZE wordt anders overschreven). Klik op Bewaren.

18 Handleiding Link naar extra pagina Klik op pagina. Klik op achter de pagina die u wilt wijzigen. Optie 1 - Selecteer tekstgedeelte die naar deze webpagina moet gaan verwijzen. Optie 2 - Selecteer de afbeelding die naar deze webpagina moet gaan verwijzen.

19 Klik vervolgens op 'Hyperlink'. Stel Type in op other. Stel Target in op _parent (de pagina zal dan in hetzelfde venster openen). Zoek bij Internal Link de pagina op. Deze zal dan in het vlakje Link te zien worden.

20 Klik op OK Klik vervolgens op Bewaren om uw wijzigingen op te slaan OF op Annuleren om (zonder wijziging) terug te gaan naar het pagina overzicht.

21 Handleiding Link naar webpagina Klik op pagina. Klik op achter de pagina die u wilt wijzigen. Optie 1 - Selecteer tekstgedeelte die naar de webpagina moet gaan verwijzen. Optie 2 - Selecteer de afbeelding die naar de webpagina moet gaan verwijzen.

22 Klik vervolgens op 'Hyperlink'. Stel Type in op HTTP. Stel Target in op _blank (de pagina zal dan in een nieuw openen). Vul bij Link het internetadres in als: (Uiteraard vult u bij het betreffende internetadres in). Klik op OK Klik vervolgens op Bewaren om uw wijzigingen op te slaan OF op Annuleren om (zonder wijziging) terug te gaan naar het pagina overzicht.

23 Handleiding Link naar adres Klik op pagina. Klik op achter de pagina die u wilt wijzigen. Optie 1 - Selecteer tekstgedeelte die naar het adres moet gaan verwijzen. Optie 2 - Selecteer de afbeelding die naar het adres moet gaan verwijzen.

24 Klik vervolgens op 'Hyperlink'. Stel Type in op mailto. Vul bij Link het adres in als: (Uiteraard vult u bij info@uwdomeinnaam.xx het betreffende adres in). Klik op OK Klik vervolgens op Bewaren om uw wijzigingen op te slaan OF op Annuleren om (zonder wijziging) terug te gaan naar het pagina overzicht.

25 Handleiding Uitloggen (CMS verlaten) Klik op Uitloggen! om uw CMS te verlaten. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in als u opnieuw wilt inloggen. Klik op login of druk op <enter> Klik op naar website om terug te gaan naar de welkomstpagina van uw website. Veel succes! BELANGRIJK! - Ondanks dat er met veel aandacht aan deze handleiding is gewerkt is het toch mogelijk dat u toch nog op- of aanmerkingen heeft. Deze horen wij graag van u! Stuur dan uw opmerkingen naar info@isdcms.nl Bij voorbaat dan.

In de meeste CMS systemen wordt hier een stuk tekst mee aangeduid. Je kunt het, het best vergelijken met een nieuws artikel.

In de meeste CMS systemen wordt hier een stuk tekst mee aangeduid. Je kunt het, het best vergelijken met een nieuws artikel. CMS PvdA Algemene informatie Inlogpagina: https://gr2010.pvda.nl Preview De preview pagina kan worden gebruikt om nog niet gepubliceerde artikelen te bekijken. Het is erg aan handig om deze preview te

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Over deze handleiding

Over deze handleiding Handleiding Inhoudsopgave Over deze handleiding 3 Het startscherm 4 Hoe werkt het 5 Upload media 6 Ontwerp een thema 8 Gebruik van de design editor 10 Plan je content 12 Over deze handleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5 Handleiding Beheer Standaard Versie Datum Opmerkingen 0.1.2 29-01-09 Note opgenomen op pagina 7 over subpagina's en weergave in menu structuur. 0.1.3 02-02-09

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Handleiding Versie: maart 2008

Handleiding Versie: maart 2008 Handleiding Versie: maart 2008 Gebruikersnaam Wachtwoord : : Inhoud Inloggen Beheerscherm 3 Opties in het menu 3 Instellingen 4 Groepen 5 Toevoegen 6 Aanpassen 6 Verwijderen 7 Abonnees 8 Toevoegen 9 Aanpassen

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice

Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice Aanvullend PDF-bestand bij het boek Websites bouwen met Web Easy Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice 2 Een website

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Comenius College. WebVPN-handleiding Leerlingen V1.4

Comenius College. WebVPN-handleiding Leerlingen V1.4 Comenius College WebVPN-handleiding Leerlingen V1.4 Page 2 1. ALGEMEEN In dit document kun je lezen hoe je via WebVPN buiten het netwerk van het Comenius College gebruik kunt maken van je e-mail en je

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

HRM-Reviews Handleiding voor manager

HRM-Reviews Handleiding voor manager HRM-Reviews Handleiding voor de manager In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met HRM-Reviews aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie in een

Nadere informatie

www.v-o-c.nl handleiding teamleiders

www.v-o-c.nl handleiding teamleiders www.v-o-c.nl inhoud 01 introductie 3 02 inloggen 4 03 indeling teampagina 5 04 aan de slag 7 05 tekst invoegen en bewerken 8 06 een team foto plaatsen 9 07 een foto in de tekst invoegen 11 08 foto's plaatsen

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

Handleiding. 2ndWEB EDITOR. (V2.0 r.2.0.6.1)

Handleiding. 2ndWEB EDITOR. (V2.0 r.2.0.6.1) Handleiding 2ndWEB EDITOR (V2.0 r.2.0.6.1) bruno uno studio december 2006 Algemene informatie over deze editor - De editor is zowel te gebruiken op de PC als op de Mac - De editor is automatisch ingesteld

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Storeplay Portaal

Handleiding Storeplay Portaal Inhoudsopgave 1 Direct aan de slag...3 2 Inloggen...5 3 Uitloggen...6 4 Wachtwoord vergeten...7 5 Advertentie maken...8 5.1 Nieuwe advertentie uploaden...8 5.2 Advertentie met een template opmaken...9

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding. Beeldmerk CMS BASIS. webcompact

Handleiding. Beeldmerk CMS BASIS. webcompact BASIS Handleiding Beeldmerk CMS webcompact Update juni 2012 Basis Handleiding Beeldmerk CMS webcompact Met het CMS (Content Management System) kunt u de teksten in de content ruimte en sidebar van uw Webcompact

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g S O P

H a n d l e i d i n g S O P Handleiding SOP Deel 1: Het Logo Hoe maak ik van een.jpg of ander bestandsformaat een pdf? In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een logo kan plaatsen op de voorkant van het schoolondersteuningsprofiel.

Nadere informatie

Studio Visual Steps Een website aanpassen via Avanquest webhosting

Studio Visual Steps Een website aanpassen via Avanquest webhosting Studio Visual Steps Een website aanpassen via Avanquest webhosting Aanvullend PDF-bestand bij het boek Websites bouwen met Web Easy Een website aanpassen via Avanquest webhosting 2 Een website aanpassen

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Handleiding voor kunstenaars

Handleiding voor kunstenaars Handleiding voor kunstenaars Hoe de eigen informatie en afbeeldingen aanpassen Versie: 1.0 Datum: 23 januari 2009 http://www.cultureleronde.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 3 3. Indeling

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Portfolio 2016. Handleiding voor studenten van de Marnix academie

Portfolio 2016. Handleiding voor studenten van de Marnix academie Portfolio 2016 Handleiding voor studenten van de Marnix academie Harriet Zuidervaart h.zuidervaart@hsmarnix.nl Inhoudsopgave Document informatie Documentversie 1.0 Laatste revisie: 19 mei 16 Door: h.zuidervaart@hsmarnix.nl

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager

HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met HRM-Reviews aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP:

Nadere informatie

Handleiding Magister 5 ouders

Handleiding Magister 5 ouders Handleiding Magister 5 ouders U heeft een inlognaam en wachtwoord gekregen voor Magister 5. Hiermee kunt u via internet inloggen in het leerlingadministratiesysteem van IVO-Deurne zodat u de vorderingen

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Website Gibo Mariaburg

Handleiding Website Gibo Mariaburg Handleiding Website Gibo Mariaburg 1. Inloggen Je surft naar het volgende adres: http://www.gibomariaburg.be * Klik op Login * Vul je gebruikersnaam en paswoord in en klik op Log-in. De gebruikersnaam

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding Inleiding Het beheren van de pagina s op www.kerknigtevecht.nl wordt gedaan door daartoe geautoriseerde gebruikers. Deze handleiding helpt je op weg hoe je je eigen pagina s kunt beheren, zoals het plaatsen

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden.

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden. Handleidingen website FOTOCLUB NULAND Handleiding voor de leden. Deze handleiding is bestemd voor de leden. Voor hen is vooral van belang hoe je foto s moet laden voor bespreking op de clubavond, hoe je

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

gebruikersaccount aanmaken

gebruikersaccount aanmaken instructie gebruik profielendeel van VWCUTRECHT.nl September 2010 1 Inleiding Je staat op het punt om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje van onze website: een virtuele plek om met andere

Nadere informatie

Gebruikershandleiding phpwcms

Gebruikershandleiding phpwcms Gebruikershandleiding phpwcms Werken met phpwcms Voskotan Webservices http://www.voskotan.com Voskotan Webservices Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 3 3 Inloggen... 3 4 Beheer

Nadere informatie

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

STICHTING PROO WEBSITE MODULES

STICHTING PROO WEBSITE MODULES STICHTING PROO Onderwerp Datum 25 november 2010 Auteur Willem van Zalk Vlijm. 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Inloggen website 4 3. Modus opties 5 3.1. Bekijken 5 3.2. Bewerken 5 4. Website modules 6

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het makkelijk en overzichtelijk invullen van uw Verslag Werk en Inkomen (VWI) (voorheen Inkomstenformulier) in MijnUitkering. Op onze nieuwe website

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Quick Reference Card. Activiteiten

Quick Reference Card. Activiteiten Quick Reference Card Activiteiten 1) Een bestaande pagina bewerken 2) Voeg een vertaling toe 3) Het toevoegen van een afbeelding 4) Het hergebruiken van content 5) Het maken van een nieuws- of agenda-item

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

Aan de slag met jouw teamsite!

Aan de slag met jouw teamsite! Aan de slag met jouw teamsite! Toegang tot een teamsite Maak een teamsite aan Gebruikers uitnodigen voor mijn teamsite Een document uploaden Meerdere documenten tegelijk uploaden Toegang tot een teamsite

Nadere informatie

Werkinstructie. Inloggen Mijn Merces. Geschreven door: Servicedesk Merces@Work

Werkinstructie. Inloggen Mijn Merces. Geschreven door: Servicedesk Merces@Work Geschreven door: Servicedesk Merces@Work Nummer : WI9700 Versie : 010 Laatste wijziging : September 2013 Auteur : Servicedesk Merces@Work Inloggen op Mijn Merces... 3 Servicevoorwaarden... 6 Mijn Merces...

Nadere informatie

DE MODULE FOTOGALERIJ

DE MODULE FOTOGALERIJ DE MODULE FOTOGALERIJ Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. INLEIDING... 2 2. PROCEDURE... 3 2.1. De module Fotogalerij openen... 3 2.2. Een galerij creëren.....4 2.2.1 Een galerij openen....4 2.2.2 Een galerij

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Inloggen in Joomla! Inloggen op de voorkant (bezoekerszijde) Ga naar hoogkerk.groningerwijken.nl Log in met de verstrekte gegevens

Inloggen in Joomla! Inloggen op de voorkant (bezoekerszijde) Ga naar hoogkerk.groningerwijken.nl Log in met de verstrekte gegevens Inloggen in Joomla! Inloggen op de voorkant (bezoekerszijde) Ga naar hoogkerk.groningerwijken.nl Log in met de verstrekte gegevens Inloggen op de achterkant (beheerderszijde) Ga naar hoogkerk.groningerwijken.nl/administrator

Nadere informatie

Sportdienst Brugge. Handleiding. Google Drive, Dropbox of WeTransfer

Sportdienst Brugge. Handleiding. Google Drive, Dropbox of WeTransfer Sportdienst Brugge Handleiding Google Drive, Dropbox of WeTransfer Inhoud Handleiding bestanden uploaden... 1 Google Drive... 1 Dropbox... 11 WeTransfer... 20 Handleiding bestanden uploaden Google Drive

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Padlet: een online prikbord.

Padlet: een online prikbord. Padlet: een online prikbord. Met het programma Padlet kun je online prikborden maken. Op die prikborden kunnen tekstberichten, filmpjes, illustraties, geluidsfragmenten en hyperlinks geplaatst worden.

Nadere informatie