Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 15 december 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 15 december 2015"

Transcriptie

1 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 15 december 2015 Aanwezig: Burgemeester Wethouder Wethouder Wethouder Wethouder Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos - de Hen mw. C.G. van Weel - Niesten mw. mr. A.L. Schölvinck

2 C Beh. ambtenaar Haije, Mark Afdeling Ruimte Portefeuillehouder J.W.J. Dorenbos-de Hen Uitbreiding dienstverlening Kern van de zaak Uitbreiding dienstverlening In te stemmen om een samenwerking aan te gaan met Crematie Centrum Westerhout om de Duinrust crematie namens de gemeente Beverwijk aan te bieden. C Beh. ambtenaar Koning, Hans Afdeling Ruimte Portefeuillehouder J.W.J. Dorenbos-de Hen Aanwijsbesluit parkeren 2016 en Nadere regels parkeren Kern van de zaak In het Aanwijsbesluit parkeren 2016 staan gebieden en tijden vermeld waar vergunninghoudersparkeren van toepassing is. Ook staan hierin de gebieden en tijden waar betaald parkeren van toepassing is. In de Nadere regels parkeren 2016 worden regels gesteld voor de diverse soorten parkeervergunningen en vergunningverlening. 1. Het Aanwijsbesluit parkeren 2016 vast te stellen, inclusief de bijlagen met nummers INT , INT , INT , INT en INT ; 2. De Nadere regels parkeren 2016 vast te stellen, inclusief de bijlagen met nummers INT , INT , INT , INT en INT ; 3. Het Aanwijsbesluit parkeren 2015 (C ) in te trekken; 4. De Nadere regels parkeren 2015 (C ) in te trekken. C Beh. ambtenaar Oude Luttikhuis, Kim Afdeling Samenleving Aanbesteding vervoercentrale doelgroepenvervoer: start aanbesteding en advies Wmo-raad Kern van de zaak De gemeenten in de regio's IJmond en Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer hebben besloten het doelgroepenvervoer te gaan organiseren volgens een regiemodel. De regiecentrale en het vervoer worden volgtijdelijk in 2 percelen aanbesteed. De aanbesteding van de vervoercentrale kan worden gestart. Later volgt de aanbesteding van het vervoer zelf. De Wmo-raad heeft advies uitgebracht 1. In te stemmen met de aanbestedingsdocumenten voor de vervoercentrale (INT , INT , INT , INT ). 2. Geheimhouding op te leggen voor de niet-openbare bijlagen van dit besluit op grond van artikel 10, lid 2 aanhef en onder b en g.van Wet openbaarheid van bestuur (Wob). 3. De aanbesteding te starten en op basis van de uitkomsten van de aanbesteding te komen tot een gezamenlijke gunning met de negen deelnemende gemeenten. 4. De brief van de Wmo-raad Beverwijk te beantwoorden conform de conceptbrief (UIT-).

3 C Beh. ambtenaar Hoogeveen, Renske Afdeling Samenleving Beleidsprogramma vrijwillige inzet en mantelzorgondersteuning Kern van de zaak Met het beleidsprogramma vrijwillige inzet en mantelzorgondersteuning legt de gemeente Beverwijk haar ambitie voor de ondersteuning en waardering van vrijwilligers en mantelzorgers vast. Dit moet er toe leiden dat er voldoende vrijwilligers zijn en dat mantelzorger en vrijwilliger toegerust zijn om hun belangrijke maatschappelijke werk te doen en daarbij niet overbelast raken. De gemeenteraad overeenkomstig ontwerpraadsvoorstel en besluit (INT ) voor te stellen: 1. het beleidsprogramma vrijwillige inzet en mantelzorgondersteuning (INT ) vast te stellen. 2. de neutrale financiële consequenties te verwerken binnen programma 9 in de eerst volgende bestuursrapportage. 3. De Wmo-raad van Beverwijk een reactie op hun advies (IN ) te sturen conform conceptbrief (UIT ). C Beh. ambtenaar Wietsma, Corina Afdeling Samenleving Samenwerkingsovereenkomst bibliotheekwerk 2016 Kern van de zaak De samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Heemskerk voor 2015 wordt voor 1 jaar verlengd. Deze overeenkomst is opgesteld met als doel de samenwerking voor het bibliotheekwerk in 2016 voor te zetten. Zowel de gemeente Beverwijk als ook de gemeente Heemskerk zullen hiertoe aan de bibliotheek subsidie verstrekken. 1. Akkoord te gaan met de samenwerkingsovereenkomst bibliotheekwerk 2016 (INT ). C Beh. ambtenaar Rook-Bakker, Petra Afdeling Samenleving Handhavingsbeleidsplan Participatiewet 2015 Kern van de zaak Een IJmondiaal gelijkluidend Handhavingsbeleidsplan Participatiewet om zo beter in staat te zijn verbindingen te leggen en expertise te delen. Het college besluit: 1. Het beleidsplan Handhaving Sociaal Domein (INT ) in te trekken; 2.Het Handhavingsbeleidsplan Participatiewet 2015 (INT ) vast te stellen; 3. Akkoord te gaan met een IJmondiaal uniforme handhavingsuitvoering Participatiewet; 4. De gemeenteraad conform concept-brief (UIT ) te informeren over het Handhavingsbeleidsplan Participatiewet 2015.

4 C Beh. ambtenaar Rook-Bakker, Petra Afdeling Samenleving Brief A.J. Troost Kern van de zaak Dhr. A.J. Troost heeft op d.d. 1 december de gemeenteraad geïnformeerd over zijn aangifte bij de Hoofdofficier van Justitie tegen Directie/Bestuur (wethouders) IJmond Werkt! (IN ). In te stemmen met de concept-brief (UIT ) en overgaan tot verzending aan de gemeenteraad. C Beh. ambtenaar Stranger, Caroline Afdeling Bedrijfsvoering Stand van zaken omtrent opvang vluchtelingen Kern van de zaak Stand van zaken omtrent opvang vluchtelingen De conceptbrief UIT over opvang vluchtelingen aan de raad te sturen. C Beh. ambtenaar Stranger, Caroline Afdeling Bedrijfsvoering Standpunt onderhandelaarsakkoord Verhoogde Asielinstroom Kern van de zaak Standpunt onderhandelaarsakkoord Verhoogde Asielinstroom 1. Voor het onderhandelaarsakkoord Verhoogde Asielinstroom te stemmen. 2. Bij de instemming de kanttekeningen mee te geven aan de VNG. C Beh. ambtenaar Wijdenes, Noortje Afdeling Ruimte Portefeuillehouder Ossel/Dorenbos Rapportage uitvoering Preventie- en handhavingsplan Alcohol en beschikbaar stellen middelen. Kern van de zaak In 2014 is het Preventie- en handhavingsplan Alcohol vastgesteld. Inmiddels is een tussenevaluatie opgesteld. De raad overeenkomstig concept raadsvoorstel en raadsbesluit met kenmerk INT voor te stellen: 1. de rapportage handhaving Drank- en horecawet 2015 met kenmerk INT vast te stellen; 2. vooruitlopend op de vaststelling van het Preventie- en handhavingsplan , voor het afronden van de nulmeting en het ontwikkelen van het nieuwe Preventie- en handhavingsplan in de eerste helft van 2016, incidenteel ,-- beschikbaar te stellen ten laste van de algemene middelen en dit bij de eerste bestuursrapportage 2016 in de begroting te verwerken.

5 C Beh. ambtenaar Koning, Jose de Afdeling Bedrijfsvoering Portefeuillehouder F. Ossel Beantwoording vervolgvragen inzake het Wob verzoek van de heer W.H.L. Moonen met betrekking tot de declaraties van voormalig wethouder de heer F.H.J. Koster Kern van de zaak Beantwoording vervolgvragen inzake het Wob verzoek van de heer W.H.L. Moonen met betrekking tot de declaraties van voormalig wethouder de heer F.H.J. Koster. Het verzoek van de heer W.H.L. Moonen te beantwoorden conform concept brief nummer UIT en de heer F.H.J. Koster hierover te informeren via brief UIT C Beh. ambtenaar Herberg, Misja Van der Afdeling Bedrijfsvoering Portefeuillehouder F. Ossel Aanwijzing vuurwerkvrije plaatsen jaarwisseling Beverwijk Kern van de zaak Op grond van het nieuwe artikel 2:73 van de Apv kan het college plaatsen aanwijzen waar het verboden is consumentenvoorwerk te bezigen. Met dit besluit worden schoolpleinen, kinderboerderijen en het ziekenhuis aangewezen als plaatsen waar geen vuurwerk mag worden afgestoken. De volgende locaties aan te wijzen als plaatsen waar het tussen 31 december 18:00 uur en 1 januari, uur, verboden is consumentenvuurwerk af te steken: a. op het terrein, inclusief het schoolplein, van de scholen: 1. het Kompas (Drechtstraat 9, Beverwijk); 2. de Sterrekijker (van der Hoopstraat 54, Beverwijk); 3. het Kraaienest (Laan van Blois 193, Beverwijk); 4. de Anjelier (Anjelierenlaan 6-8, Beverwijk); 5. Panta Rhei (Pieter Cheeuwenlaan 8, Beverwijk); 6. de Sleutelbloem (Hoflanderweg 45, Beverwijk); 7. de Wilgeroos (Wilgenhoflaan 2, Beverwijk; 8. de Zeester (Pieter Cheeuwelaan 6, Beverwijk); 9. Bethelschool (Noorderwijkweg 92, Beverwijk); 10. Montessorischool Beverwijk, Laan van Blois 100, Beverwijk); 11. de Vrijheit (Dorpsduinen 12-14, Wijk aan Zee); 12. de Zeearend (De Dalen 1, Beverwijk); 13. Heliomare College Wijk aan Zee (Relweg 51, Wijk aan Zee); 14. Heliomare College Beverwijk (Grote Houtweg 180, Beverwijk); 15. Heliomare onderwijs LW3 (Maarten van Heemskerckstraat 171, Beverwijk) 16. leegstaande school aan de Grebbestraat 27, Beverwijk, b. op het terrein van en binnen straal van 50 meter rond: 1. kinderboerderij De Baak (Westerhoutweg 18, Beverwijk); 2. dierentuin Animal Farm (Willem Alexanderplantsoen); 3. de volière in park Scheybeeck; 4. de vijver en het eiland in de vijver aan de Laan der Nederlanden, c. op het terrein van en rond het Rode Kruis Ziekenhuis.

6 C Beh. ambtenaar Bakker, Josselin Afdeling Ruimte Portefeuillehouder T. De Rudder Ophalen DNA/identiteit van beverwijk als eerste stap naar een nieuwe Stadsvisie en een Omgevingsvisie Beverwijk 2040 Kern van de zaak Vanuit het collegeprogramma wil het college een concrete inspanning leveren voor het opstellen van een eensluidend verhaal over de identiteit en het realiseren van een stadsvisie/structuurvisie voor Beverwijk. Daarnaast ligt er een wens voor een regionale visie. Als resultaat van diverse interne gesprekken en onderzoeken wordt de 1ste prioriteit gelegd bij het opstellen voor een integrale stadsvisie. 1. De notitie DNA/Identiteit, Stadsvisie, Structuurvisie of Regionale Visie (INT ) vast te stellen. 2. Eind 2015/Begin 2016 concreet te starten met de uitwerking van: a. het DNA, de identiteit en kernwaarden van Beverwijk; b. een analyse/toetsing van relevante onderdelen uit de stadsvisie uit 2003/2005; c. het achterhalen en implementeren van landelijke en regionale trends en ontwikkelingen die van belang zijn voor Beverwijk. 3. In het eerste kwartaal van 2016 een startnotitie / plan van aanpak op te stellen voor een nieuwe stadsvisie Beverwijk. C Beh. ambtenaar Hilbers, Erna Afdeling Ruimte Portefeuillehouder T. De Rudder Bestuurlijke Agenda Vliegverkeer Schiphol Regio IJmond-Alkmaar Kern van de zaak In de startnotitie Strategische Nota Schiphol (INT ) is een verbreding aangekondigd om naast geluidsoverlast ook andere onderwerpen zoals luchtkwaliteit, externe veiligheid en woningbouw mee te nemen. Deze verbreding is uitgewerkt in de Bestuurlijke Agenda. De Bestuurlijke Agenda is een vervolg op de in 2012 vastgestelde en in 2013 geëvalueerde Strategische Nota Schiphol. 1. De Bestuurlijke Agenda Vliegverkeer Schiphol Regio IJmond-Alkmaar (INT ) vast te stellen. 2. De gemeenteraad hierover te informeren (UIT ). C Beh. ambtenaar Matthijsen, Esther Afdeling Ontwikkeling Portefeuillehouder T. De Rudder Artikel 45 vragen Meerplein door VVD-Koster Kern van de zaak Beantwoording artikel 45 vragen Meerplein van VVD-Koster In te stemmen met de beantwoording van de raadsvragen van VVD-Koster conform concept-brief (UIT ).

7 C Beh. ambtenaar Kleine Deters, Robrecht Afdeling Ruimte Portefeuillehouder T. De Rudder Planschadeverzoek Noorderweg 2 Kern van de zaak Planschadeverzoek met betrekking tot adres Noorderweg 2 in relatie tot beheersverordening Groene Oostrand 1. Het advies van de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ), ingekomen 20 november 2015, geregistreerd onder IN , over te nemen, en 2. Het verzoek van de heer P.J. Al en mevrouw M.T. Al-Sprangers om vergoeding van planschade in de zin van artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening, tot een bedrag van ,-, af te wijzen, conform besluit UIT C Beh. ambtenaar Oud, Conrad Afdeling Ontwikkeling Kredietaanvraag constructie t.b.v. stoelenplan Kennemer theater Kern van de zaak De losse stoelen in het Kennemer theater zijn aan vervanging toe. Met regelmaat breken de rugleuningen af en dat is ook niet meer te herstellen Om ook meer zitcomfort te geven is de wens om de losse stoelen te vervangen door vaste stoelen. Hiertoe dienen constructieve maatregelen te worden getroffen. 1. De raad overeenkomstig het bijgevoegde ontwerp raadsvoorstel- en besluit (INT ) voor te stellen een besluit te nemen over de constructieve voorzieningen ten behoeve van de vervanging van de stoelen in het Kennemer theater); 2. een krediet van max (excl. BTW) beschikbaar te stellen voor de realisatie van de constructieve voorzieningen in het gebouw van het Kennemer theater; 3. deze investering af te schrijven in 25 jaar en de hieruit voortvloeiende kapitaallasten te dekken uit de algemene middelen. C Beh. ambtenaar Matthijsen, Esther Afdeling Ontwikkeling Opheffen kwalitatieve verplichtingen kavels Broekpolder Kern van de zaak Opheffen kwalitatieve verplichtingen kavels Broekpolder 1. Voor de locaties Ben Websterlaan en Ann Burtonlaan de verplichting zelfbewoning en verbod doorverkoop artikel 3.3 van de Algemene voorwaarden voor de uitgifte van onroerende zaken te laten vervallen; 2. Voor de locaties Ben Websterlaan en Ann Burtonlaan de bebouwingsvoorschriften woonwagenkavels Broekpolder gemeenten Beverwijk-Heemskerk te laten vervallen

8 C Beh. ambtenaar Ellenbroek, Moniek Afdeling Samenleving Subsidieverstrekking CJG IJmond 2016 Kern van de zaak Het college is voornemens om voor 2016 de toegang en toeleiding tot de jeugdzorg bij bij het CJG te beleggen en dient daarvoor aan het CJG IJmond subsidie te verlenen. verstrekken. De gemeente verstrekt de opdracht samen met de gemeenten Velsen en Heemskerk. De totale subsidie vanuit de IJmond voor 2016 bedraagt ,-. Voor de gemeente Beverwijk bedragen de kosten Een subsidie van te verstrekken aan het CJG IJmond voor 2016; 2. krachtens het verkregen mandaat van de gemeenten Heemskerk en Velsen het totale subsidiebedrag van ,- te betalen aan CJG IJmond namens de totale regio IJmond onder toepassing van de bepalingen uit de Algemene subsidieverordening van de gemeente Beverwijk; de kosten voor de gemeenten Heemskerk en Velsen middels een factuur door te belasten aan deze gemeenten. C Beh. ambtenaar Oud, Conrad Afdeling Ontwikkeling Paarden op de Dorpsweide Kern van de zaak De Wageningen UR heeft op ons verzoek een rapport opgesteld met aanbevelingen voor de beweiding van de Dorpsweide. Vanuit het dorp is regelmatig de vraag gesteld of het mogelijk is om meer paarden op de Dorpsweide te laten grazen. 1. Kennis te nemen van de aanbevelingen in het rapport van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen UR. 2. De Dorpsweide extensief te blijven beheren door de gemeente. 3. Het aantal paarden jaarrond te bepalen op maximaal Het jaartarief vast te stellen op 268 voor 2016: 359 voor 2017 en 450 voor C Beh. ambtenaar Peek, Rene Afdeling Ontwikkeling Convenant ontwikkellocaties woningcorporaties, herziening 2015 Kern van de zaak De woningcorporaties Woon op Maat, Pré Wonen en de gemeente Beverwijk zijn in 2009 een convenant met woningbouwafspraken overeengekomen. Om uiteenlopende redenen zijn een aantal bouwlocaties niet haalbaar. Om alsnog 228 woningen te realiseren zijn de partijen in 2015 een herziening van het bouwprogramma overeengekomen. De gemeenteraad conform raadsvoorstel en raadsbesluit (INT ) voor te stellen het `convenant ontwikkellocaties woningcorporaties, herziening 2015 (INT ) vast te stellen.

9 C Beh. ambtenaar Lanson, Selina Afdeling Ontwikkeling Exploitatie- en beheerovereenkomst ondergrondse fietsenstalling Kern van de zaak Voor de exploitatie en het beheer van de ondergrondse fietsenstalling Stationsplein is door NS en gemeente Beverwijk een exploitatie- en beheerovereenkomst opgesteld. Deze kan heden worden aangegaan. De exploitatie- en beheerovereenkomst tussen NS Stations B.V. enerzijds en de Gemeente Beverwijk anderzijds, terzake de exploitatie van een inpandige rijwielstalling nabij het NS Station Beverwijk (INT ) aan te gaan.

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 17 januari 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 december 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 december 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 19 december 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 27 juni 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 29 november 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 29 november 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 29 november 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 11 oktober 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 11 oktober 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 11 oktober 2016 Aanwezig: Burgemeester Wethouder Wethouder Wethouder Gemeentesecretaris F. Ossel H. Erol mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 6 december 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 6 december 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 6 december 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 1 december 2015 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

eemskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 15 december 2015 mw. drs. A.E.H. Baltus A.W.M. Schoorl mw. A. Bloem mw. C.J.E.

eemskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 15 december 2015 mw. drs. A.E.H. Baltus A.W.M. Schoorl mw. A. Bloem mw. C.J.E. gemeen 2 fš-te eemskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 15 december 2015 Aanwezig Afwezig burgemeester mw. drs. A.E.H. Baltus secretaris notulist F.J.A. Frowijn mw. A. van Dijk mw. A. Bloem

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 5 juni 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 5 juni 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 5 juni 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 13 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 13 maart 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 13 maart 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 maart Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 maart Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 19 maart 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Onderwerp : Convenant ontwikkellocaties woningcorporaties, herziening 2015.

Onderwerp : Convenant ontwikkellocaties woningcorporaties, herziening 2015. Raadsvoorstel *Z0266FDBF14* Aan de raad Documentnummer : INT-15-23736 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Convenant ontwikkellocaties woningcorporaties, herziening 2015. Inleiding Behoefte aan (sociale

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 8 november 2016 om 9.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Agenda van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 22 augustus 2017 om 9.00 uur. nr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel. Agenda van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 22 augustus 2017 om 9.00 uur. nr. voorstel beslissing Gemeente Tiel Agenda van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 22 augustus 2017 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51

Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51 Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51 Datum: 18 december 2018 Aanwezig: Voorzitter: S.C.C.M. Potters Secretaris: F.G. Wietses Wethouders: J.A.E. Landwehr A.E. Brommersma D.M.P.G. Smolenaers

Nadere informatie

Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid en kadernota minimabeleid

Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid en kadernota minimabeleid Raadsvoorstel *Z0298FEAD10* Aan de raad Documentnummer : INT-16-25262 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid 2012- en kadernota minimabeleid 2016-2019 Inleiding Het minimabeleid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 12 FEBRUARI 2013 besluitenlijst Openbare besluitenlijst van de vergadering van Burgemeester en wethouders van de Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Bijgevoegde bijlage(n): Concept besluitenlijst - openbaar - B&W vergadering d.d. 26 mei 2015

Bijgevoegde bijlage(n): Concept besluitenlijst - openbaar - B&W vergadering d.d. 26 mei 2015 VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 2 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00430 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla Breuer

Nadere informatie

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester

Van 14 mei 2013 Openbaar Afwezig: burgemeester 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 1 mei 2013. Akkoord. BW-005434 2 Onderwerp Regionale samenwerking Leerplicht RMC gemeenten Nederweert en Weert. I De gemeenteraad conform bijgevoegd voorstel

Nadere informatie

Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein

Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein Raadsvoorstel *Z02CFE5B97C* Aan de raad Documentnummer : INT-16-27003 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Dekking afwikkeling Meerplein Inleiding Op 17 april 2009 heeft de gemeente met de VoF Meerplein,

Nadere informatie

Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt!

Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt! Raadsvoorstel *Z03D358CF1A* Aan de raad Documentnummer : INT-17-35730 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt! Inleiding De gemeenschappelijke regeling IJmond Werkt! verzorgt voor

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 15 december 2015 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Nr. e170018513 Casenr. 17e0003009 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 06/12/2016 week 49. 1. projectbureau Waterfront Nota van Uitgangspunten fase 3 Waterfront 16.00803 De Nota van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 17 november 2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 17 november 2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 17 november 2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij,

Nadere informatie

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017 830 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg van 9 mei 2017, 9.00 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016.

Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016. Beknopte besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Beverwijk op donderdag 28 januari 2016. Aanwezige leden: J.A.L. Backer, F.S. Bennink (vanaf agendapunt 8), B.G.P. van den

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Onderwerp : Uitvoeringsnotitie harmonisatie voorschoolse voorzieningen

Onderwerp : Uitvoeringsnotitie harmonisatie voorschoolse voorzieningen Raadsvoorstel *Z0345EB2B4F* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30918 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Uitvoeringsnotitie harmonisatie voorschoolse voorzieningen Inleiding Volgens de huidige plannen

Nadere informatie

*Z008C76D67D* Raadsvoorstel. Aan de raad. Documentnummer : INT

*Z008C76D67D* Raadsvoorstel. Aan de raad. Documentnummer : INT Raadsvoorstel *Z008C76D67D* Aan de raad Documentnummer : INT-13-05972 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Gemeenschappelijke regeling schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten West-Kennemerland en bedrijfsplan

Nadere informatie

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015

Vergadering van 21 juli 2015. 1. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 21 juli 2015 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder P.J. Van Liempd Secretaris drs. J.W.F. Compagne Wethouder A.C.P.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst

Openbare Besluitenlijst VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 18-12-2018 TIJDSTIP : 09.30 uur Openbare Besluitenlijst Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester A.M. Beekhuizen Wethouder W.N.A. Joosten

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD Aanwezig: ) E. Deutekom-Muntjewerff (voorzitter), H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Afwezig: G.J.A.M. Nijpels Volgnr: 001 Poststuk: 16.0005823 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H.

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 24 mei 2016 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M.

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 6 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00750 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla Breuer HET COLLEGE

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Startnotitie nota mantelzorg en vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2015

Startnotitie nota mantelzorg en vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2015 Startnotitie nota mantelzorg en vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2015 Datum: maart 2015 Afdeling: Samenlevingszaken In- en aanleiding Voor u ligt de startnotitie voor de aankomende beleidsnota van de gemeente

Nadere informatie

Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk

Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk Raadsvoorstel *Z0552777F2F* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47486 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk Inleiding Méédoen. Dat is de doelstelling

Nadere informatie

Onderwerp : De financiële gevolgen van de septembercirculaire

Onderwerp : De financiële gevolgen van de septembercirculaire Raadsvoorstel *Z03559CD56A* Aan de raad Documentnummer : INT-16-31337 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : De financiële gevolgen van de septembercirculaire Inleiding Onder goedkeuring van de raadscommissie

Nadere informatie

*625081* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017

*625081* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017 *625081* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 11 juli 2017, vastgesteld 14 juli 2017 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 606821 Trefwoord: Principeverzoek

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 16 december 2014

Advies en besluitenlijst 16 december 2014 Instantie BW Datum 16 december 2014 Tijdstip 09.30 uur Weeknummer week 51 Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. A.L. van der Meij (wethouder), dhr. L.J. van Rij (wethouder), dhr. E.G. Mulder

Nadere informatie

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016

Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Raadsvoorstel *Z01C3C9D81F* Aan de raad Documentnummer : INT-15-18695 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Onderzoek naar afschaffing toeristen- en hondenbelasting 2016 Inleiding In het door het college

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 7 juli 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00534 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla Breuer

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen Raadsvoorstel Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen 2014-2017 Datum raadsvergadering 06-02-2014 Portefeuillehouder(s) R.G. te Beest W.E. Westerman Registratienummer Rs13.00783 Ambtenaar K. Bruijns Datum

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

Memo Waterpark Veerse Meer Besloten wordt met de memo aan de raad in te stemmen

Memo Waterpark Veerse Meer Besloten wordt met de memo aan de raad in te stemmen Gemeente Middelburg Datum: 15 december 2015 enlijst vergadering College van Burgemeester en wethouders Aanvang: 9.00 uur, kamer burgemeester ======================================================== Aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

*Z0230DEDA67* Raadsvoorstel. Aan de raad. : Speelruimteplan Beverwijk, Beverwijk speelt buiten

*Z0230DEDA67* Raadsvoorstel. Aan de raad. : Speelruimteplan Beverwijk, Beverwijk speelt buiten Raadsvoorstel Documentnummer Afdeling Onderwerp *Z0230DEDA67* Aan de raad : INT-15-22008 : Ruimte : Speelruimteplan Beverwijk, Beverwijk speelt buiten Inleiding Hoe staat het met de speelruimte in Beverwijk,

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. De Openbare Besluitenlijst B&W d.d. 6 november 2018 Vaststellen.

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. De Openbare Besluitenlijst B&W d.d. 6 november 2018 Vaststellen. *108* Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 13 november 2018 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven MPM (burgemeester); De heer Mr. A.J.M. Walraven (wethouder); De heer Mr. S.B.J. Backus (wethouder);

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 07/11/2017

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 07/11/2017 Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 07/11/2017 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff- mr. W.J.A. Gerritsen,

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen

Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Raadsvoorstel *Z0158AF9EC1* Aan de raad Documentnummer : INT-14-14647 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Inleiding Bij besluit van 2 december 2010 (2010/53460) heeft uw raad

Nadere informatie

Onderwerp : Vaststelling van het Preventie- en handhavingsplan Alcohol

Onderwerp : Vaststelling van het Preventie- en handhavingsplan Alcohol Raadsvoorstel *Z00F5332ACC* Aan de raad Documentnummer : INT-14-10255 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Vaststelling van het Preventie- en handhavingsplan Alcohol 2014-2016 Inleiding Op 1 januari 2014 is de

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 1 mei 2018 reg. nr. 18.08708 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november 2011 Lijst nr. 46 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november 2011 PUBLIEKSDIENST Actualisatie mandaat- en volmachtregisters Voorstel Publieksdienst:

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 23 mei 2017 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 23 mei 2017 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders 23 mei 2017 nummer 1228015 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden MSc

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 burgemeester F.C. Dales gemeentesecretaris K.M. Radstake wethouder A.V. Baerveldt wethouder A. Verkaik wethouder F. Bal OPENBARE PERS BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Onderwerp : Gestructureerde inzet van Automatische Externe Defribilatoren (AED's) in Beverwijk

Onderwerp : Gestructureerde inzet van Automatische Externe Defribilatoren (AED's) in Beverwijk Raadsvoorstel *Z0105806449* Aan de raad Documentnummer : INT-14-10996 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Gestructureerde inzet van Automatische Externe Defribilatoren (AED's) in Beverwijk Inleiding In

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Onderwerp : Handhavingsverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013 gemeente Beverwijk

Onderwerp : Handhavingsverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013 gemeente Beverwijk Raadsvoorstel *Z00439FA3CD* Aan de raad Documentnummer : INT-13-02777 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Handhavingsverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013 gemeente Beverwijk Inleiding In de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018

Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018 Raadsvoorstel *Z03CD89FFA8* Aan de raad Documentnummer : INT-17-35503 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018 Inleiding Beverwijk neemt samen met de gemeenten van de RMC (Regionaal

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016

Commissie: Samen leven 9 juni 2016. Gemeenteraad: 30 juni 2016 Raadsvoorstel Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Vergunninghouders Commissie: Samen leven 9 juni 2016 BBVnr: 1084300 Portefeuillehouder: Mevr. T. Keuzenkamp e-mailadres opsteller: b.monsma@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 25-06-2019 Tijd 9:00-12:30 Locatie Kamer burgemeester Voorzitter Burgemeester Gemeente Sluis Toelichting Wethouder Werkman heeft de vergadering

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015.

Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015. Besluitenlijst (openbaar) van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 30 juni 2015. AANWEZIG: C.C. Leppink-Schuitema T.M.J.M. Evers mr. T.J.H.M. Loeff-Hageman mr. W.A.R. Visser I.T.J.M.

Nadere informatie

3. J.L. van den Heuvel ADV Integraal huisvestingsplan onderwijs (IHP) en onderwijshuisvestingsverordening 2019

3. J.L. van den Heuvel ADV Integraal huisvestingsplan onderwijs (IHP) en onderwijshuisvestingsverordening 2019 Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 51 19 december 2018 Datum 19 december 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 12.00 uur C. van der Kamp burgemeester I.C.J. Nieuwenhuizen - wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Openbaar

Besluitenlijst B&W Openbaar enlijst B&W Openbaar Datum 30-05-2017 Tijd 9:00-15:00 Locatie B&W-kamer Voorzitter K.W.Th. van Soest Aanwezigen Stevens, P.I.M.H; Verstraaten, M.W.G.; Loo, H. van de; Hendriks-van Haren, W.A.G.M. en Soest,

Nadere informatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie Voorstel aan de raad Nummer: 131023210 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: I.C. From Afdeling: BLD Ruimtelijk Economisch Beleid Telefoon: 0320-278892 E-mail: ic.from@lelystad.nl Wethouder

Nadere informatie

Van 25 september 2012 openbaar

Van 25 september 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 25 september 2012. Advies Akkoord. BW-004707 2 Onderwerp Vrouwenhof, exploitatieovereenkomst met dhr. H.J.J. van de Kerkhof en mw. A.M.E. Clement. R Advies

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College vergadering van 30/09/2014. Nummer: 14IN005729

Openbare besluitenlijst College vergadering van 30/09/2014. Nummer: 14IN005729 Openbare besluitenlijst College vergadering van 30/09/2014 Aanwezig: Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs. A.M.M.H. (Wethouder) Jacobs,

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) 4. ADV/M/14/00230 Z/M/14/09990 Wijziging Verordening ruimte 2014, kaartaanpassingen 1 Gedeputeerde staten van Noord-Brabant hebben de Wijziging Verordening ruimte 2014, kaartaanpassingen 1 in ontwerp vastgesteld.

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst No. 39 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 15.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 30/06/2015 week 27. 1. Meerinzicht Wijzigingen tekst Arbeidsvoorwaardenregelingen i.v.m. wijzigingen in de Wet

Nadere informatie

college van burgemeester en wethouders

college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BREDA * B E S L U I T E N L I J S T * voor de vergadering van het college van burgemeester en wethouders op 01-06-2010 Aanwezig: Burgemeester Van der Velden Wethouder Arbouw Wethouder Meeuwis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 mei 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: Afwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Dhr. G.A. Suanet QC, loco-secretaris Dhr. C.P.M. Rood Dhr. M. Steeman Dhr.

Nadere informatie

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel no. R2013.0026 Agendapunt no. Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer Aan de gemeenteraad Het schoolbestuur Stichting Tabijn heeft in

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Veiligheid. Handhaving

Raadsvoorstel Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Veiligheid. Handhaving Titel Activiteitenplan handhaving 2012 Nummer 12/32 Datum 23 april 2012 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Handhaving Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530

Nadere informatie

Onderwerp : Verwerking septembercirculaire 2014 in de begroting, als 1 e begrotingswijziging op de programmabegroting 2015

Onderwerp : Verwerking septembercirculaire 2014 in de begroting, als 1 e begrotingswijziging op de programmabegroting 2015 Raadsvoorstel *Z0150D438FB* Aan de raad Documentnummer : INT-14-14335 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Verwerking septembercirculaire 2014 in de begroting, als 1 e begrotingswijziging op de programmabegroting

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 11/09/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie