Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 maart Aanwezig:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 19 maart Aanwezig:"

Transcriptie

1 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 19 maart 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P. van den Berg H.J. Niele - Goos R. Pirovano

2 C Beh. ambtenaar Lanson, Selina Afdeling Ruimte Definitief Ontwerp openbare ruimte Midden- en Zuidelijk Veld Binnenduin Kern van de zaak Voor het project Binnenduin heeft de gemeenteraad op 1 november 2018 een Voorlopig Ontwerp (VO) openbare ruimte Midden- en Zuidelijk Veld vastgesteld. Het VO heeft van 8 november 2018 tot en met 20 december 2018 ter inzage gelegen. De zienswijzen zijn verwerkt in de nota van beantwoording. Het VO is de afgelopen maanden uitgewerkt naar een Definitief Ontwerp (DO) openbare ruimte Midden- en Zuidelijk Veld Binnenduin. Het DO is thans gereed voor vaststelling door de raad. 1. Akkoord te gaan met de beantwoording van de zienswijze conform de nota van beantwoording Voorlopig Ontwerp openbare ruimte Midden- en Zuidelijk Veld Binnenduin, met kenmerk INT De gemeenteraad conform conceptraadsvoorstel met bijbehorend ontwerpraadsbesluit (INT ) voor te stellen: a. het Definitief Ontwerp openbare ruimte Midden- en Zuidelijk Veld Binnenduin met kenmerk INT vast te stellen. b. het kwaliteitsplan Groen en spelen Binnenduin met kenmerk INT als inspiratiedocument voor de groenstructuur en het spelen in Binnenduin vast te stellen. C Beh. ambtenaar Lanson, Selina Afdeling Ruimte Beheerplan openbare ruimte Binnenduin Kern van de zaak Voor het beheer van de openbare ruimte van Binnenduin is een beheerplan opgesteld. Het beheerplan is gebaseerd op het Definitief Ontwerp (DO) openbare ruimte Midden- en Zuidelijk Veld Binnenduin en het reeds aangelegde Noordelijk Veld van het project Binnenduin. Het beheerplan is opgesteld om de gemeenteraad bij vaststelling van het DO een eerste inzicht te bieden in de toekomstige beheerlasten. De gemeenteraad conform conceptraadsvoorstel met bijbehorend ontwerpraadsbesluit (INT ) voor te stellen: 1. Kennis te nemen van het Beheerplan openbare ruimte Binnenduin (INT ), die als doel heeft om de leden van de gemeenteraad een eerste inzicht te bieden in de toekomstige beheerlasten van de openbare ruimte voor Binnenduin. C Beh. ambtenaar Lanson, Selina Afdeling Ruimte Kavelpaspoorten Zuidelijk Veld Binnenduin. Kern van de zaak Voor de volgende stap in het verkoopproces van de gemeentelijke kavels in- en de ontwikkeling van het Zuidelijk Veld van Binnenduin zijn voor alle kavels van het Zuidelijk Veld kavelpaspoorten opgesteld. In de kavelpaspoorten is in één oogopslag te zien wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn bij de bouw van een woning op één van de kavels. 1. De kavelpaspoorten Zuidelijk Veld Binnenduin, met kenmerk INT , vast te stellen. 2. De gemeenteraad, conform conceptbrief UIT , te informeren over de vaststelling van de kavelpaspoorten Zuidelijk Veld Binnenduin.

3 C Beh. ambtenaar Rook-Bakker, Petra Afdeling Samenleving Nadere regels re-integratieverordening Participatiewet Kern van de zaak Op 22 februari 2018 is de re-integratieverordening Participatiewet vastgesteld. In de re-integratieverordening is vastgelegd wie onder welke voorwaarden voor re-integratieondersteuning in aanmerking komt. In de Nadere regels re-integratieverordening Participatiewet 2019 worden regels gesteld voor de diverse soorten re-integratie instrumenten. Het college besluit: 1. De Nadere regels re-integratie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Beverwijk 2019 (INT ) vast te stellen; 2. Deze nadere regels in werking te laten treden op 1 april 2019 onder gelijktijdige intrekking van de beleidsregels re-integratie WWB, IOAW en IOAZ 2016 gemeente Beverwijk. C Beh. ambtenaar Spreeuw, Martijn Afdeling Ruimte Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute en beschikbaar stellen krediet Kern van de zaak In 2018 heeft de Raad opdracht gegeven aan het college tot het uitwerken van een uitvoeringsprogramma en een financieel dekkingsvoorstel voor de realisatie van de westelijke route van de Doorfietsroute IJmond, alvorens tot uitvoering over te gaan. Aan de gemeenteraad conform concept-raadsvoorstel en concept raadsbesluit (INT ) voor te stellen: 1. In te stemmen met het Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute voor de westelijke variant tussen gemeente Velsen en gemeente Heemskerk (INT ); 2. Daarvoor een krediet beschikbaar te stellen van en het krediet, na aftrek van bijdragen van derden, af te schrijven in 20 jaar en de kapitaallasten te dekken uit de beschikbare budgetten in de meerjarenbegroting. C Beh. ambtenaar Satoer, Eddy Afdeling Ruimte Luchthaven in zee Kern van de zaak Het Rijk heeft een quickscan naar de haalbaarheid van een luchthaven in zee uitgevoerd. Voor de gemeente is vanwege diverse beweegredenen een luchthaven in zee niet gewenst. Dit standpunt wordt met een brief aan de Tweede Kamer kenbaar gemaakt. 1. Het belang om betrokken te worden bij eventueel vervolg onderzoek naar een luchthaven in zee kenbaar maken aan de Tweede Kamer met bijgevoegde conceptbrief (UIT ). 2. De raad te informeren over de brief aan de Tweede kamer met de bijgevoegde conceptbrief (UIT ).

4 C Beh. ambtenaar Boom, Rob Afdeling Ruimte Jaarplan 2019 en meerjarenprogramma onderhoud openbare ruimte /2028. Kern van de zaak Het jaarplan en het meerjarenprogramma onderhoud openbare ruimte wordt elk kalenderjaar geactualiseerd en geëvalueerd en voor de uitvoering van dit programma worden de benodigde en beschikbare budgetten in beeld gebracht, gevolgd door een verzoek aan de raad om een raamkrediet beschikbaar te stellen. 1. Het jaarprogramma 2019 en het meerjarenprogramma onderhoud openbare ruimte /2028 (INT ) vast te stellen; 2. De gemeenteraad conform het concept raadsvoorstel en -raadsbesluit (INT ) voor te stellen: 1) in te stemmen met het jaarplan 2019 en meerjarenprogramma onderhoud openbare ruimte /2028 (INT ); 2) een raamkrediet beschikbaar te stellen van voor de volgende projecten uit het jaarplan 2019: - Staatsliedenbuurt; - Laan van Blois; - van Riemsdijklaan (west); - Maerten van Heemskerckstraat; - Voorbereiding van de reconstructie van de Alkmaarseweg, de werkelijke investering in 20 jaar af te schrijven en de kapitaallasten te dekken uit de beschikbare budgetten in de meerjarenbegroting; 3) Het bij raadsbesluit INT beschikbaar gestelde krediet van te bestemmen voor de definitieve inrichting van het speelterrein aan de Oever; 4) Een krediet beschikbaar te stellen van voor het vervangen van de verkeersregelinstallatie met bijkomende werkzaamheden op het kruispunt Plesmanweg-Laan der Nederlanden-Bleriotlaan, de werkelijke investering in 15 jaar af te schrijven en de kapitaallasten te dekken uit de beschikbare budgetten in de meerjarenbegroting. C Beh. ambtenaar Satoer, Eddy Afdeling Ruimte Beleidskader vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken (VTH) milieu, de VTH-strategie milieu en Uitvoeringsprogramma Kern van de zaak Omgevingsdienst IJmond (ODIJ) heeft het Beleidskader vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken (VTH) milieu, de VTHstrategie milieu en het Uitvoeringsprogramma 2019 voor de gemeente opgesteld en worden voor vaststelling aan het college aangeboden. 1. Het Beleidskader VTH milieu (INT ), de VTHstrategie milieu (INT ) en het Uitvoeringsprogramma 2019 (INT ) van Omgevingsdienst IJmond vast te stellen; 2. De raad over het besluit te informeren met de bijgevoegde conceptbrief (UIT ).

5 C Beh. ambtenaar Dekkers, Klaas Afdeling Ruimte Vaststelling Definitief Ontwerp herinrichting Meerstraat, deel Stationsplein Bootsmanzij. Kern van de zaak Vaststelling Definitief Ontwerp herinrichting Meerstraat, deel tussen Stationsplein en Bootsmanzij. 1. In te stemmen met het Definitief Ontwerp, zie tekening d.d. 13 februari 2019, voor de herinrichting van de Meerstraat, gedeelte Stationsplein Bootsmanzij; 2. In te stemmen met de beantwoording van de bewonersreacties zoals in de participatie notitie Herinrichting Meerstraat, INT , staat beschreven. C Beh. ambtenaar Rensen, Adriaan Afdeling Ruimte Beantwoording brief inspanningsverplichting Fort bij Velsen Kern van de zaak De eigenaren van het Fort bij Velsen trekken de toezegging van het college in twijfel om zich in te spannen om aan het fort ruimere planologische mogelijkheden toe te kennen. Brief UIT te laten verzenden met als inhoud dat de suggestie in de brief van Stibbe, dat het college zijn inspanningsverplichting niet zou zijn nagekomen omtrent ruimere mogelijkheden van Fort bij Velsen, door het college onjuist wordt bevonden. C Beh. ambtenaar Hol, Wouter Afdeling Ruimte Visie Bedrijventerrein Beverwijk en Uitvoeringsprogramma Kern van de zaak Visie Bedrijventerrein Beverwijk en Uitvoeringsprogramma In te stemmen met het publiceren van het persbericht met kenmerk INT , nadat de raad heeft ingestemd met onderstaand raadsvoorstel. De raad voor te stellen om conform raadsvoorstel en concept raadsbesluit INT : 2. de Visie Bedrijventerrein Beverwijk (INT ) vast te stellen; 3. het bijbehorend Uitvoeringsprogramma (INT ) vast te stellen; 4. de financiële middelen voor de realisatie van de voor 2019 en 2020 geprioriteerde activiteiten vanuit het uitvoeringsprogramma (INT ) op te nemen in de Voorjaarsnota 2019, zijnde incidenteel in 2019, incidenteel in 2020 en structureel vanaf Onder voorbehoud van vaststelling van de Voorjaarnota 2019 zullen de budgetten beschikbaar komen voor de uitvoering van het programma; 5. een krediet beschikbaar te stellen van ten behoeve van de aanleg van voetpaden op de Wijkermeer, dit af te schrijven in 25 jaar en de jaarlijkse kapitaallasten te dekken uit de algemene middelen.

6 C Beh. ambtenaar Peek, Rene Afdeling Ruimte Verantwoordelijkheidsverdeling woning- en gebouwenaanpassingen in Beverwijk en Heemskerk Kern van de zaak De gemeenten Beverwijk en Heemskerk hebben met woningcorporaties afspraken gemaakt over de rollen en verantwoordelijkheden bij bouwkundige en technische voorzieningen ten behoeve van huurders met een fysieke beperking. De notitie Verantwoordelijkheidsverdeling woning- en gebouwenaanpassingen in Beverwijk en Heemskerk (INT ) vast te stellen. C Beh. ambtenaar Dekker, Iris Afdeling Ruimte Weigeren omgevingsvergunning Voorstraat 33-acht te Wijk aan Zee Kern van de zaak Op 30 januari 2019 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend door initiatiefnemer voor het wijzigen van het gebruik bijgebouw (hiergenoemd Atelier) naar slaapruimte/logies op perceel Voorstraat 33-acht te Wijk aan Zee. De vergunningaanvraag is in strijd met zowel het geldende bestemmingsplan als het toekomstige bestemmingsplan Wijk aan Zee De door initiatiefnemer aangevraagde omgevingsvergunning (aangevraagd op 30 januari 2019) voor het afwijken gebruik berging (atelier) naar wonen/slaapruimte/logies op perceel Voorstraat 33-acht te Wijk aan Zee te weigeren wegens strijd met het bestemmingsplan en het kruimelgevallenbeleid. C Beh. ambtenaar Schekkerman, Paul Afdeling Ruimte Transformatie Kop van de Haven en Parallelweg. Kern van de zaak Rapportage onderzoek 'Transformatie Kop van de Haven en Parallelweg'. De gemeenteraad, conform concept raadsvoorstel en besluit (INT ), voor te stellen: 1. In te stemmen met de rapportage Transformatie Kop van de Haven en parallelweg van Bureau Ravenkop (met kenmerk INT ); 2. de financiële middelen voor het uitvoeren van de onderstaande externe onderzoeken en de externe opdracht, zijnde ,-- incidenteel in 2019, op te nemen in de Voorjaarsnota extern onderzoek naar de verandering van de verkeersafwikkeling rondom Parallelwegen, Kop van de Haven en het bedrijventerrein de Pijp; - extern onderzoek naar een betere aansluiting van de Parallelweg en Kop van de Haven (en het bedrijventerrein Beverwijk) met het centrum door realisatie van een directe (voet-fiets)verbinding en/of de verbetering van de Viaductweg; - externe opdracht voor advisering met betrekking tot het plan van aanpak, samenwerkingsopzet en ambitiedocument ter ondertekening met vastgoedeigenaren over transformatie Parallelweg en Kop van de Haven van werken naar wonen & werken en het opstellen van de meest geëigende projectorganisatie en vereveningsmodel.

7 C Beh. ambtenaar Koese, Peter Afdeling Ruimte Vragen ex artikel 41 van het reglement van orde voor de vergaderingen en werkzaamheden van de raad inzake plaquette Oosterwijk. Kern van de zaak Bij brief van 19 februari 2019 heeft de fractie van Vrij! vragen gesteld inzake plaquette Oosterwijk. De vragen ex artikel 41 van het Reglement van orde voor de vergaderingen en werkzaamheden van de raad inzake plaquette Oosterwijk van de fractie Vrij! te beantwoorden conform brief UIT C Beh. ambtenaar Bos, Leo Afdeling Ruimte Portefeuillehouder H.J. Niele-Goos Beantwoording ex artikel 41 vragen inzake de afvalinzameling. Kern van de zaak De door de fractie van Vrij! gestelde vragen ex artikel 41 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad inzake de afvalinzameling worden middels conceptbrief UIT beantwoord. In te stemmen met de beantwoording van de door de fractie van Vrij! gestelde vragen ex artikel 41 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad inzake de afvalinzameling, middels conceptbrief UIT C Beh. ambtenaar Bos, Leo Afdeling Ruimte Portefeuillehouder H.J. Niele-Goos Beantwoording ex art. 41 vragen inzake de afvalinzameling woonwagenstandplaats Lau Mazirelstraat. Kern van de zaak De door de fractie van Vrij! gestelde vragen ex artikel 41 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad inzake de afvalinzameling woonwagenstandplaats Lau Mazirelstraat worden middels conceptbrief UIT beantwoord. In te stemmen met de beantwoording van de door de fractie van Vrij! gestelde vragen ex artikel 41 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad inzake de afvalinzameling, middels conceptbrief UIT C Beh. ambtenaar Stratmann, Tessa Afdeling Bedrijfsvoering Portefeuillehouder drs. M.E. Smit Mevrouw C. McArthur-Neering tijdelijk te benoemen als secretaris van de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften voor de afdoening van de ingediende bezwaarschriften HR21, welke zijn behandeld op de hoorzitting van 27 februari Kern van de zaak Mevrouw C. McArthur-Neering tijdelijk te benoemen als secretaris van de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften voor de afdoening van de ingediende bezwaarschriften HR21, welke zijn behandeld op de hoorzitting van 27 februari Mevrouw C. McArthur-Neering tijdelijk te benoemen als secretaris van de commissie voor de behandeling van bezwaarschriften voor de afdoening van de ingediende bezwaarschriften HR21, welke zijn behandeld op de hoorzitting van 27 februari 2019.

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 5 juni 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 5 juni 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 5 juni 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 1 december 2015 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 1 december 2015 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 17 januari 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 27 juni 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 27 juni 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 mei 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol mw. B.G.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 6 december 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 6 december 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 6 december 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet INT-19-47971 Raadsvoorstel Aan de raad Documentnummer : INT-19-47971 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet Inleiding Op

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 11 oktober 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 11 oktober 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 11 oktober 2016 Aanwezig: Burgemeester Wethouder Wethouder Wethouder Gemeentesecretaris F. Ossel H. Erol mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 29 november 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 29 november 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 29 november 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heer L. Buwalda. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 15 augustus 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Het college besluit 12c

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART A. van den Bosch, burgemeester ` Nr. 10A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 6 MAART Aanwezig: A. van den Bosch, burgemeester A.J. Verschoor, wethouder A.C. Bragt, wethouder C.A.H. Zondag, wethouder W.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 13 maart 2018

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 13 maart 2018 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 13 maart 2018 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J.

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 23 februari 2016 om 9.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

V E R G A D E R I N G BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 17 FEBRUARI 2015. besluitenlijst

V E R G A D E R I N G BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 17 FEBRUARI 2015. besluitenlijst Gemeente UITGEEST V E R G A D E R I N G V A N BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 17 FEBRUARI 2015 = besluitenlijst Organisatie-eenheid: Middelen Besluitnummer: B2015.0191 Betreft: De heer C.J.J. Krom heeft

Nadere informatie

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 18 APRIL 2017

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 18 APRIL 2017 BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 18 APRIL 2017 1. Stand van zaken Outsourcing ICT 6323455 Het college besluit de informerende brief aan de raad over de stand van zaken outsourcing

Nadere informatie

eemskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 21 april 2015 x x : Hijkoop, H./Leefomgeving gemeen Aanwezig mw. drs. A.E.H. Baltus A.W.M.

eemskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 21 april 2015 x x : Hijkoop, H./Leefomgeving gemeen Aanwezig mw. drs. A.E.H. Baltus A.W.M. gemeen *a ïš eemskerk Openbare besluitenlijst vergadering BW van 21 april 2015 Aanwezig Afwezig burgemeester mw. drs. A.E.H. Baltus A.W.M. Schoorl C.M. Beentjes F.J.A. Frowijn X secretaris notulist mw.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 1 juni 2015 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs. H.A.G.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19

Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 BESLUITENLIJST Vergadering college van burgemeester en wethouders Berkelland 10 mei 2016, week 19 Aanwezig: burgemeester J.H.A. van Oostrum, wethouder M.H.H. van Haaren-Koopman wethouder J.B. Boer wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51

Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51 Openbare besluitenlijst vergadering College van B&W nr. 51 Datum: 18 december 2018 Aanwezig: Voorzitter: S.C.C.M. Potters Secretaris: F.G. Wietses Wethouders: J.A.E. Landwehr A.E. Brommersma D.M.P.G. Smolenaers

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 17-08-2010 Registratienummer : 2010/7683 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff (voorzitter) J Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf N Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Hamerstukken openbaar

Hamerstukken openbaar ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 10 januari 2017, week 2 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes en H.J.W. Raat, wethouders, drs. H.H. Winthorst,

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 31 oktober 2017 Weeknr. 44 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 31 oktober 2017 Weeknr. 44 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, A.J.F. Potters de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d.

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d. OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stein, gehouden op d.d. 20 oktober 2015 Aanwezig : burgemeester M.F.H. Leurs-Mordang (voorzitter) wethouder

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 16 JUNI 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 16 JUNI 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 16 JUNI 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mvv. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Wethouders W.J.M. Spaanderman. J.N. Schouten en A.A.

Nadere informatie

Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt!

Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt! Raadsvoorstel *Z03D358CF1A* Aan de raad Documentnummer : INT-17-35730 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Jaarstukken 2016 IJmond Werkt! Inleiding De gemeenschappelijke regeling IJmond Werkt! verzorgt voor

Nadere informatie

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking

Evaluatie Handhavingsuitvoeringsprogramma 2017 voor kennisgeving aannemen. 1. In te stemmen met verdere verkenning/uitwerking Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 10 april 2018 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Nr. e170018513 Casenr. 17e0003009 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 23 mei 2017 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 burgemeester F.C. Dales gemeentesecretaris K.M. Radstake wethouder A.V. Baerveldt wethouder A. Verkaik wethouder F. Bal OPENBARE PERS BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Besloten wordt in te stemmen met de aanwijzing van de heer E.T. Israël, hoofd afdeling Bedrijfsvoering, tot 3 e loco-secretaris.

Besloten wordt in te stemmen met de aanwijzing van de heer E.T. Israël, hoofd afdeling Bedrijfsvoering, tot 3 e loco-secretaris. Gemeente Middelburg Datum: 25 april 2017 enlijst vergadering College van Burgemeester en wethouders Aanvang: 10.00 uur, kamer burgemeester ======================================================== Aanwezig:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders. Vergadering gehouden op 1 november 2016 Week 44

BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders. Vergadering gehouden op 1 november 2016 Week 44 BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 1 november 2016 Week 44 Aanwezig: L.M.B.C. Wagenaar-Kroon, G. Bekhuis, L. Bromet, J. van der Hoeven, J. Kes en N. van

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 16 18 april 2017 Datum 18 april 2017 Aanvang Aanwezig Afwezig 12:00 uur C. van der Kamp burgemeester M. Kromwijk - wethouder D.J. Knol wethouder

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 26 september 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C, 7C,

Nadere informatie

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: 07 februari 2017 Weeknr. 06. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d. 31 januari 2017 Is vastgesteld.

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: 07 februari 2017 Weeknr. 06. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d. 31 januari 2017 Is vastgesteld. Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, A.J.F. Potters de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 28 februari 2017 NUMMER : AANWEZIG: J.H. Bats, waarnemend burgemeester E. Dedden, wethouder J.W. Brus, wethouder

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18 juli 2017 aanvangstijd: 09:00 uur

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18 juli 2017 aanvangstijd: 09:00 uur Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 18 juli 2017 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing Gemeente Tiel Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 11 juni 2019 om 9.00 uur Marcel Melissen afwezig. Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 APRIL 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 APRIL 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 18 APRIL 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle, wethouder;

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Vergadering: 1. ADV/M/17/10917 Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college 31 oktober 2017 Z/M/16/38342 Secretaris J.P. Ruyters 4. ADV/M/17/10911 Z/M/17/48998 Bedrijfsvoering A.A.M.J. Walraven

Nadere informatie

Van 29 mei 2012 Openbaar

Van 29 mei 2012 Openbaar 1. Onderwerp Notulen B&W-vergadering d.d. 22 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004672 2. Onderwerp Jaarverslag Gilde Opleidingen en verklaring rechtmatigheid en doelmatigheid 2011 I Advies Vaststellen van het

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OPENBARE BESLUITENLIJST Voor de vergadering van het COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum vergadering: 3 juli 2018 Aanwezig: de heer Dirk Heijkoop, burgemeester; mevrouw Trudy Baggerman, wethouder;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (26) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015

BESLUITENLIJST (26) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015 BESLUITENLIJST (26) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 juli 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: Weeknr. 51. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d Conform vastgesteld.

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: Weeknr. 51. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d Conform vastgesteld. Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, T.O.S van de Ven de wethouder, A.L. van Woesik de secretaris, drs. H.C.

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 51 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk

Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk Raadsvoorstel *Z0552777F2F* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47486 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Meedoen, visie op participatie en ondersteuning in Beverwijk Inleiding Méédoen. Dat is de doelstelling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 21-04-2015 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Opreij, Drs.

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013 Aanwezig: - E.A. van Zuijlen burgemeester - J. Batelaan wethouders - M. Siersema - G. ter Steege - A. de Winter - H. van der Wal secretaris -

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Overwegende dat op het voorstel een amendement (Amendement 9, corsanummer: ) is ingediend en aangenomen,

Aan de Gemeenteraad. Overwegende dat op het voorstel een amendement (Amendement 9, corsanummer: ) is ingediend en aangenomen, Aan de Gemeenteraad Raadsvergadering d.d. : 8 maart 2018 Commissievergadering d.d. : 20 februari 2018 Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder N. Heijink Programmaonderdeel : 801.

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 12 FEBRUARI 2013. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 12 FEBRUARI 2013 besluitenlijst Openbare besluitenlijst van de vergadering van Burgemeester en wethouders van de Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid:

Nadere informatie

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: 25 maart 2014 Weeknr. 13. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d. 18 maart 2014 Conform vastgesteld.

O P E N B A A R. Besluitenlijst d.d.: 25 maart 2014 Weeknr. 13. Secretaris 1. RM Besluitenlijst d.d. 18 maart 2014 Conform vastgesteld. Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings (vanaf 11.00 uur) de wethouder, Drs. P.R.M. van de Wiel. de wethouder, Drs. W.S. Seuren de secretaris, R. Jeltema de aankomend

Nadere informatie

Aanwezig: Mevr. S.J. Szarafinski - locoburgemeester. A. Beekman - wethouder mr. A. van den Brink - gemeentesecretaris

Aanwezig: Mevr. S.J. Szarafinski - locoburgemeester. A. Beekman - wethouder mr. A. van den Brink - gemeentesecretaris Gemeente Middelburg Datum: 22 maart 2016 enlijst vergadering College van Burgemeester en wethouders Aanvang: 9.00 uur, kamer burgemeester ======================================================== Aanwezig:

Nadere informatie

wethouder Hegger. d. Wethouder Hegger. Opening Little Free Pantry in Overwhere op zaterfdag 19 januari om uur in Overwhere.

wethouder Hegger. d. Wethouder Hegger. Opening Little Free Pantry in Overwhere op zaterfdag 19 januari om uur in Overwhere. Datum: 15 januari 2018 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester M. Hegger, Wethouder H. Rotgans, Wethouder P. van Meekeren, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder T. Kroese, Wethouder G. Blom, Secretaris R. Akhajjam,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00

Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00 Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 5 juli 2016 aanvangstijd: 09:00 Aanwezig Mevrouw A. De heer K. Kasteleijn De heer F.J.

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005

van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Nr.: 49 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden d.d. 15 november 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouder: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven J.P.M.

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 12 februari 2019 No. 2019-6 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten de wethouders wethouder J.H.L.M. de Vreede, E.H.C. van Hoften,

Nadere informatie

Van 6 november 2012 openbaar

Van 6 november 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 30 oktober 2012. Advies Akkoord. BW-005130 2 Onderwerp Verder doorvoeren van de Kanteling in de Wmo. I Advies Aan de raad voorstellen: 1. Instemmen met de

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017 830 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg van 9 mei 2017, 9.00 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 80728 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Besluiten om nieuwe kaders

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

1.4 - Onderwerp : Brainstormen met Theo Riet op verzoek van de secretaris. Besluit Verschoven naar volgende week.

1.4 - Onderwerp : Brainstormen met Theo Riet op verzoek van de secretaris. Besluit Verschoven naar volgende week. Aanwezig: Burgemeester Secretaris : R.J.H. van der Riet : mr. F.L. Romkema : L.M.B.C. Wagenaar-Kroon : D. te Grotenhuis : J.C.N. Wagenaar BURGEMEESTER 1.1 Onderwerp : Openbare besluitenlijst B&W-vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 14 november 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 14 november 2017 Aanwezig: de heren S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: dhr. T.J. van der Zwan en mevrouw J. van der Laan. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november 2011 Lijst nr. 46 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november 2011 PUBLIEKSDIENST Actualisatie mandaat- en volmachtregisters Voorstel Publieksdienst:

Nadere informatie

Van 5 februari 2013 openbaar

Van 5 februari 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering van 29 januari 2013. Advies Akkoord. BW-005538 2 Onderwerp Prestatieverslag inburgering 2012 I Advies 1. Kennisnemen van het bijgevoegde Prestatieverslag inburgering

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst Weeknr. 02 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 08 JANUARI 2013 VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: H. W.M. KLITSIE, WND. BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

4. St Ontwerpbestemmingsplan 't Hout - A. vd Dyckestraat naast 14

4. St Ontwerpbestemmingsplan 't Hout - A. vd Dyckestraat naast 14 ergadering van burgemeester en wethouders Nummer. oorstel Portefeuillehouder 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 22 mei 2018 De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen Ter bespreking

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

Aanwezig: mr. H.M. Bergmann - burgemeester Mevr. S.J. Szarafinski - wethouder. A. Beekman - wethouder mr. A. van den Brink - gemeentesecretaris

Aanwezig: mr. H.M. Bergmann - burgemeester Mevr. S.J. Szarafinski - wethouder. A. Beekman - wethouder mr. A. van den Brink - gemeentesecretaris Gemeente Middelburg Datum: 18 april 2017 enlijst vergadering College van Burgemeester en wethouders Aanvang: 9.00 uur, kamer burgemeester ======================================================== Aanwezig:

Nadere informatie

portefeuillehouder J. Hordijk bijlagen 9

portefeuillehouder J. Hordijk bijlagen 9 Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan Hoofdweg, Nieuwerkerk aan den IJssel' R17.000011 raadsvergadering 20 juni 2017 portefeuillehouder J. Hordijk behandelend ambtenaar M. Buining/L, Fassotte-Bams

Nadere informatie

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Gemeente Bussum Ter beschikking stellen krediet en budget t.b.v. transformatie Grondwal De Nieuwe Vaart

Nadere informatie

Het college besluit de besluitenlijst d.d. 10 november 2015 vast te stellen.

Het college besluit de besluitenlijst d.d. 10 november 2015 vast te stellen. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Datum 17 november 2015 Aanwezig Hayo Apotheker (burgemeester), Maarten Offinga (wethouder), Stella van Gent (wethouder), Gea Akkerman (wethouder),

Nadere informatie

Raad d.d. Įxnr. Besluit: Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16. Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3

Raad d.d. Įxnr. Besluit: Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16. Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3 Raad d.d. Besluit: Įxnr Raadsvoorstel no. R2014.0032 Agendapunt no. 16 Onderwerp Uitgeest, 3 juni 2014 Realiseren van een woning bij Hoorne 3 Aan de gemeenteraad Inleiding Op 20 september 2013 heeft MD

Nadere informatie

B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld

B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 22 september 2015 De besluitenlijsten vaststellen. B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden

Nadere informatie

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 24 maart 2015 Vaststellen. Akkoord.

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig - 1 Verslag van de vergadering d.d. 24 maart 2015 Vaststellen. Akkoord. ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 31 maart 2015, week 14 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes, H.J.W. Raat en mr. M. Veeningen, wethouders, mr.

Nadere informatie

1. Kennis te nemen van de concept afsprakenlijst van het presidium van 6 maart 2018

1. Kennis te nemen van de concept afsprakenlijst van het presidium van 6 maart 2018 enlijst B&W-vergadering d.d. 13 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van Liempd Secretaris, wnd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (28) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015

BESLUITENLIJST (28) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015 BESLUITENLIJST (28) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 1 september 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (9) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 maart 2017 AANWEZIG:

BESLUITENLIJST (9) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 maart 2017 AANWEZIG: BESLUITENLIJST (9) Van de vergadering van Burgemeester en s van de gemeente Zaltbommel d.d. 14 maart 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Secretaris : C.A.H. Zondag : A.C. Bragt : S.H. Buwalda : H.J. Looijen : L.H.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 09 mei 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 09 mei 2017 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 09 mei 2017 burgemeester F.C. Dales gemeentesecretaris K.M. Radstake wethouder A.V. Baerveldt wethouder A. Verkaik wethouder R. Vennik wethouder R. te Beest

Nadere informatie