Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant"

Transcriptie

1 Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda; gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: de economische situatie in West-Brabant een sterk oplopende jeugdwerkloosheid veroorzaakt; het voor jongeren van groot belang is aansluiting te houden of te krijgen met de arbeidsmarkt door (tijdelijk) werk, een werkervaringsplaats of scholing; in het bijzonder moet worden toegezien op de positie, activering en ontwikkeling van kwetsbare jongeren; het voor bedrijven en instellingen van groot belang is de jongeren van nu arbeidsfit te houden voor een aantrekkende arbeidsmarkt in de toekomst; partners in West-Brabant het actieplan Bruggen bouwen voor de jeugd , Actieplan ter voorkoming en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant hebben opgesteld, besluit vast te stellen de volgende beleidsregels: Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen 1. Het college Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda. 2. Projectleider Jeugdwerkloosheid Projectleider Jeugdwerkloosheid West-Brabant, werkzaam bij de gemeente Breda. 3. Jongeren Jongeren tot 27 jaar woonachtig in West-Brabant. 4. Kwetsbare jongeren Jongeren die door meervoudige problematiek een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 5. West-Brabant In deze beleidsregels vallen onder West-Brabant de gemeenten: Werkendam, Steenbergen, Zundert, Alphen Chaam, Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Tholen, Roosendaal, Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Drimmelen, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Baarle- Nassau, Aalburg, Rucphen. Artikel 1:2 Juridisch kader De Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Breda 1998 zijn van toepassing. Verder gelden de hieronder opgenomen kaders en criteria. Artikel 1:3 Toepassing 1. Deze beleidsregels zijn van toepassing op subsidieaanvragen die worden ingediend in het kader van het Convenant Regionale Aanpak Jeugdwerkloosheid , en het onderliggende Actieplan voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant ( Bruggen bouwen voor de Jeugd ). 2. Als een ingediende subsidieaanvraag ook past in reeds bestaande regelingen/voorzieningen van de gemeente Breda of andere gemeenten in West-Brabant, dan gaat subsidiëring op basis van die regelingen/voorzieningen voor ten opzichte van subsidieverstrekking op grond van deze beleidsregels.

2 Artikel 1:4 Doelstellingen en kaders Op basis van deze beleidsregels worden initiatieven gesubsidieerd die bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van jeugdwerkloosheid onder jongeren en/of het verder ontwikkelen/kwalificeren en activeren van kwetsbare jongeren in de samenleving. Het realiseren van deze doelstellingen geschiedt door initiatieven gericht op: a. het voorkomen dat jongeren zonder startkwalificatie het onderwijs verlaten; b. het kwalificeren en toeleiden van jongeren naar de arbeidsmarkt; c. het investeren in kwetsbare jongeren met als doel het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt. Artikel 1:5 Subsidiesoorten Als soorten van subsidie worden onderscheiden: a. projectsubsidie; b. loonkostensubsidie werkgevers; c. interventiesubsidie kwetsbare jongeren. Artikel 1:6 Subsidieplafond Het college kan één of meerdere subsidieplafonds vaststellen voor de in artikel 1:5 genoemde subsidiesoorten. Artikel 1:7 Adviescommissie Jeugdwerkloosheid West-Brabant 1. Het college roept een Adviescommissie Jeugdwerkloosheid West-Brabant in het leven. 2. Het college stelt een reglement Adviescommissie Jeugdwerkloosheid West-Brabant vast waarin samenstelling, werkzaamheden en bevoegdheden worden geregeld. Hoofdstuk 2 Criteria, algemeen en per subsidiesoort Artikel 2:1 Algemene criteria Bij de beoordeling van subsidieaanvragen worden de volgende algemene criteria gehanteerd: 1. Het initiatief dient zich te richten op werkloze of met werkloosheid bedreigde of kwetsbare jongeren. 2. De beoogde subsidieverlening heeft een incidenteel karakter en betreft geen structurele bekostiging. De uitvoeringsperiode moet uiterlijk op 31 december 2011 eindigen. 3. Uit de subsidieaanvraag moet blijken dat de beoogde (positieve) effecten van het initiatief geborgd zijn ook nadat de subsidiëring stopt. 4. Alleen kosten die na goedkeuring van de subsidieaanvraag en voor 31 december 2011 worden gemaakt komen in aanmerking voor subsidiëring. Artikel 2:2 Specifieke criteria voor projectsubsidies 1. Het initiatief dient zich direct te richten op het plaatsen van werkloze of met werkloosheid bedreigde jongeren in een opleiding, werkervaringsplaats of (leer)baan. Bij jongeren onder de 18 jaar heeft plaatsing in een opleiding of leerbaan de voorkeur. 2. De hoogte van de subsidieaanvraag moet in een redelijke verhouding staan tot het aantal beoogde plaatsingen, de duur van de plaatsingen, het soort plaatsingen en de omvang (aantal uren per week) van de plaatsingen.

3 3. Het initiatief en het daarmee beoogde effect dient zo SMART mogelijk in de subsidieaanvraag te worden beschreven (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden). Met name dient te worden aangegeven welke resultaten het initiatief beoogt te realiseren. 4. Het initiatief dient additioneel te zijn ten opzichte van de regulier geplande werkzaamheden van de aanvrager. Het mag dus niet gaan om activiteiten die tot de standaard bedrijfsvoering behoren. 5. Uit de begroting dient te blijken dat er naast gemeentelijke subsidie ook voor een substantieel deel aanvullende middelen beschikbaar zijn die worden ingezet ten behoeve van het initiatief (cofinanciering). Dit kunnen eigen middelen zijn, maar mogelijk ook van andere maatschappelijke organisaties en/of bedrijfsleven. 6. Bij de uitvoering van het initiatief dient men waar mogelijk met andere instellingen of bedrijven samen te werken. Artikel 2:3 Specifieke criteria voor loonkostensubsidies voor werkgevers 1. De datum waarop de aanvraag voor loonkostensubsidie wordt ingediend moet liggen vóór de datum van ingang van de arbeidsovereenkomst. 2. De werkgever biedt een jongere een arbeidsovereenkomst voor een (leer)baan van minimaal 32 uur per week voor tenminste zes maanden. 3. De jongere moet de proeftijd van de arbeidsovereenkomst hebben doorlopen waardoor het de verwachting is dat de arbeidsovereenkomst wordt uitgediend. 4. De jongere mag in de periode van drie maanden direct voorafgaand aan de ingangsdatum van de arbeidsovereenkomst niet continue inkomen uit arbeid hebben ontvangen. 5. De som van deze loonkostensubsidie en andere loonkostensubsidies die van toepassing zijn mag niet uitkomen boven de totale loonkosten van de jongere. Artikel 2:4 Specifieke criteria voor interventiesubsidies voor kwetsbare jongeren 1. De subsidie richt zich op het toeleiden van kwetsbare jongeren naar een opleiding of naar de arbeidsmarkt. 2. De subsidie richt zich op het opstarten of voortzetten van een begeleidingstraject. 3. De subsidie maakt het mogelijk dat het beoogde begeleidingstraject direct kan worden opgestart of voortgezet en voorkomt daarmee dat de begeleiding van de jongere onaanvaardbaar wordt vertraagd. Hoofdstuk 3 Aanvragen per subsidiesoort Artikel 3:1 Subsidieaanvrager 1. Subsidieaanvragen voor projectsubsidies en loonkostensubsidies voor werkgevers kunnen worden ingediend door overheden, bedrijven en instellingen die rechtspersoonlijkheid bezitten. 2. Aanvragen voor interventiesubsidies kwetsbare jongeren kunnen enkel worden ingediend door de volgende, in West-Brabant gevestigde instellingen en overheden: - Gemeenten met een werkplein; - Instellingen voor jeugdzorg;

4 - Onderwijsinstellingen in het voortgezet speciaal onderwijs; - Onderwijsinstellingen in praktijkonderwijs; - Onderwijsinstellingen behorend tot het middelbaar beroepsonderwijs; - Justitiële (jeugd)inrichtingen; - Instellingen voor (school)maatschappelijk werk; - Sociale Werkvoorziening. Artikel 3:2 Indienen subsidieaanvraag 1. Een subsidieaanvraag wordt ingediend bij het college, ter attentie van de Projectleider Jeugdwerkloosheid. 2. De subsidieaanvraag moet worden ingediend aan de hand van een volledig en juist ingevuld format dat daarvoor is opgesteld. 3. Het college kan aanvullend op het ingevulde format om extra inlichtingen vragen. 4. Wanneer de subsidieaanvraag niet volledig en juist is ingevuld hanteert het college een hersteltermijn van twee weken na dagtekening van het verzoek om de subsidieaanvraag aan te vullen. Artikel 3:3 Geen subsidie Subsidieaanvragen worden zonder meer geweigerd wanneer: 1. Het initiatief betrekking heeft op vervanging van aflopende c.q. vervallen regelingen; 2. Het initiatief conflicteert met bestaand lokaal of regionaal beleid; 3. Het format voor de subsidieaanvraag (na afloop van de hersteltermijn) niet juist of niet volledig is ingevuld. Hoofdstuk 4 Beoordeling per subsidiesoort Artikel 4:1 Beoordeling subsidieaanvragen 1. Subsidieaanvragen worden door het college beoordeeld. 2. Ingediende subsidieaanvragen van meer dan 5000,- worden behandeld tijdens de bijeenkomsten van de Adviescommissie Jeugdwerkloosheid West-Brabant. 3. Het college kan bij het beslissen op een subsidieaanvraag slechts afwijken van het advies van de Adviescommissie Jeugdwerkloosheid West-Brabant op basis van zwaarwegende redenen en na overleg met de adviescommissie. Artikel 4:2 Maximale subsidieverlening per subsidiesoort 1. De subsidie voor een projectsubsidie bedraagt maximaal ,-. 2. De subsidie voor een loonkostensubsidie voor werkgevers bedraagt maximaal 2.500,- per jongere als er sprake is van een arbeidsovereenkomst van zes maanden. In dat geval kan voor dezelfde jongere hoogstens twee keer een subsidieaanvraag worden ingediend.

5 3. De subsidie voor een loonkostensubsidie voor werkgevers bedraagt maximaal 5.000,- als er sprake is van een arbeidsovereenkomst van een jaar. In dat geval kan slechts één keer per jongere een subsidieaanvraag worden ingediend. 4. De subsidieverlening voor een interventiesubsidie voor kwetsbare jongeren bedraagt maximaal 3.000,-. Voor dezelfde jongere kan hoogstens twee keer een subsidieaanvraag worden ingediend. Artikel 4:3 Prioriteit Indien subsidieverlening ertoe zou leiden dat het door het college vastgestelde subsidieplafond wordt overschreden, wordt prioriteit gegeven aan aanvragen naar de mate waarin zij voldoen aan de van toepassing zijnde criteria uit hoofdstuk 2, waarbij de volgorde van de genoemde criteria aangeeft in welke mate deze dan worden meegewogen (criterium 1 het zwaarst). Artikel 4:4 Afspraken Bij de subsidieverlening kan het college aanvullende voorwaarden opleggen. Hoofdstuk 5 Verantwoording per subsidiesoort Artikel 5:1 Indiening stukken projectsubsidie 1. Elke vier maanden verschaft de subsidieaanvrager een tussentijdse voortgangsrapportage. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het door daarvoor opgestelde format. 2. Binnen acht weken na afloop van het initiatief dienen de verantwoordingsstukken te worden ingediend bij het college, ter attentie van de Projectleider Jeugdwerkloosheid. 3. De verantwoordingsstukken bevatten tenminste een inhoudelijk en een financieel verslag, opgesteld volgens het daarvoor bestemde format. 4. Voor verleende subsidiebedragen hoger dan ,- dient bij de verantwoording tevens een goedkeurende accountantsverklaring te worden overlegd waaruit de rechtmatigheid van de besteding van de toegekende subsidie blijkt. Artikel 5:2 Indiening stukken loonkostensubsidie werkgevers De subsidie wordt vastgesteld na overlegging van een document waaruit blijkt dat de proeftijd van de geboden arbeidsovereenkomst doorlopen is waardoor het de verwachting is de dat arbeidsovereenkomst wordt uitgediend. Artikel 5:3 Indiening stukken interventiesubsidie kwetsbare jongeren Binnen acht weken na afloop van het begeleidingstraject dienen de verantwoordingsstukken te worden ingediend bij het college, ter attentie van de Projectleider Jeugdwerkloosheid. Artikel 5:4 Vaststelling subsidies Het college kan de subsidie ook lager vaststellen als uit de verantwoordingsstukken blijkt dat de werkelijke kosten lager blijken te zijn dan de verleende subsidie. Dit bedrag kan dan eventueel worden teruggevorderd.

6 Hoofdstuk 6 Slotbepalingen Artikel 6:1 Onvoorziene omstandigheden In gevallen waarin deze regeling niet voorziet, beslist het college. Artikel 6:2 In werking treden Deze beleidsregels treden in werking op 1 februari Artikel 6:3 Citeertitel Deze beleidsregels worden aangehaald als Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant.

7 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp Gemeente Breda Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant College van B&W N.n.b. Bestrijding Jeugdwerkloosheid

STIMULERINGSREGELING BAAN BONUS REGIO WEST-BRABANT 2013-2014

STIMULERINGSREGELING BAAN BONUS REGIO WEST-BRABANT 2013-2014 STIMULERINGSREGELING BAAN BONUS REGIO WEST-BRABANT 2013-2014 Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1:1 Begripsbepalingen Het college Baan Bonus IOAW IOAZ Wajong WW WIA WAO WWB Arbeidsgehandicapte Jongere Oudere

Nadere informatie

Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant

Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant Subsidieregeling aanpak jeugdwerkloosheid regio Midden Brabant Artikel 1 Karakter regeling Deze subsidieregeling is een regeling als bedoeld in artikel 2 lid 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten Op subsidieverlening op grond van deze verordening zijn tevens de bepalingen van de Algemene Subsidieverordening 1998 van toepassing indien en voorzover

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE DEURNE

NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE DEURNE Gemeenteblad nr. 88, 21 november 2013 NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE DEURNE 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne; Gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

Jaar: 2013 Nummer: 86 Besluit: B&W 5 november 2013 Gemeenteblad NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE HELMOND 2013

Jaar: 2013 Nummer: 86 Besluit: B&W 5 november 2013 Gemeenteblad NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE HELMOND 2013 Jaar: 2013 Nummer: 86 Besluit: B&W 5 november 2013 Gemeenteblad NADERE REGELS SUBSIDIE WERKCHEQUE HELMOND 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Nadere regels subsidie Sociaal Innovatief Fonds Helmond 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau. Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: Opkomstpercentage: 47,68%

Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau. Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: Opkomstpercentage: 47,68% Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: 7.882 Opkomstpercentage: 47,68% * 1 CDA 1.169 2 Water Natuurlijk 347 3 Ons Water 327 4 West-Brabant Waterbreed

Nadere informatie

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000

Gemeente Vlaardingen Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 - bijdragen Registratienr. 1589856 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten vanaf 5.000 Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, overwegende dat

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM, Overwegende dat het college met gebruikmaking van de anticipatiebevoegdheid als

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag

2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling STiP-banen Den Haag GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 37520 8 maart 2017 Subsidieregeling conciërgetaken in primair en voortgezet onderwijs Den Haag 2017, Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Vaststellen Subsidieregeling aanpak Jeugdwerkloosheid (3B, 2016, 160)

Vaststellen Subsidieregeling aanpak Jeugdwerkloosheid (3B, 2016, 160) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 101228 25 juli 2016 Vaststellen Subsidieregeling aanpak Jeugdwerkloosheid (3B, 2016, 160) Afdeling 3B Nummer 160 Publicatiedatum 20 juli 2016

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Nadere regels Werkgeverssubsidie in dienst nemen uitkeringsgerechtigde SRE.

gemeente Eindhoven Nadere regels Werkgeverssubsidie in dienst nemen uitkeringsgerechtigde SRE. gemeente Eindhoven Behandeld door J. Vogel Telefoon (040) 238 5100 Kenmerk Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

West-Brabant werkt aan morgen. Uitvoeringsprogramma

West-Brabant werkt aan morgen. Uitvoeringsprogramma West-Brabant werkt aan morgen Uitvoeringsprogramma 2016-2020 West-Brabant werkt aan morgen Uitvoeringsprogramma 2016-2020 4 west-brabant werkt aan morgen Het rpa West-Brabant Het regionaal platform Arbeidsmarktbeleid

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie werkervaringsplaatsen op basis van de reïntegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Dongen

Verordening loonkostensubsidie werkervaringsplaatsen op basis van de reïntegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Dongen CVDR Officiële uitgave van Dongen. Nr. CVDR7717_1 12 september 2017 Verordening loonkostensubsidie werkervaringsplaatsen op basis van de reïntegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Dongen De

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT

SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT SUBSIDIEREGELING TOEKOMSTFONDS ONDERWIJS ARBEIDSMARKT AMERSFOORT Artikel 1. Begripsbepalingen In deze regeling en de daarop rustende bepalingen wordt (mede) verstaan onder: aanvraag: ingediend verzoek

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

Regeling begeleiding studenten universitaire lerarenopleidingen

Regeling begeleiding studenten universitaire lerarenopleidingen OCenW-Regelingen Bestemd voor: c universiteiten met een universitaire lerarenopleiding. Algemeen verbindend voorschrift Datum: 19 oktober 1999 Kenmerk: WO/B-1999/16107 Datum inwerkingtreding: zie artikel

Nadere informatie

Kaarten Sociale Veerkracht

Kaarten Sociale Veerkracht Kaarten Sociale Veerkracht Auteurs Drs. Wim Haarmann Ruben Smeets, MSc Tilburg, 30 april 2014 Documentnummer: 14.096 Warandelaan 2 5037 AB Tilburg Postbus 90153 5000 LE Tilburg T 013-466 87 12 F 013-466

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Vast te stellen de Subsidieverordening opvang en begeleiding van kwetsbare burgers

Vast te stellen de Subsidieverordening opvang en begeleiding van kwetsbare burgers De raad van de gemeente Enschede; Gelezen het voorstel van het college van (datum; DMO, nummer); Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening Hollands Kroon

Subsidieverordening Hollands Kroon Subsidieverordening Hollands Kroon De gemeenteraad van Hollands Kroon, Besluit: vast te stellen de navolgende 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Bij de toepassing

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T

C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T CONVENANT REGIONAAL DETAILHANDELSBELEID WEST-BRABANT december 2009 Pagina 1 De colleges van Burgemeester

Nadere informatie

Regionale subsidieregeling jongeren onderwijs-arbeidsmarkt 2019

Regionale subsidieregeling jongeren onderwijs-arbeidsmarkt 2019 Regionale subsidieregeling jongeren onderwijs-arbeidsmarkt 2019 De regionale subsidieregeling jongeren onderwijs-arbeidsmarkt is onderdeel van het regionale arbeidsmarktprogramma Agrifood Capital werkt!

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Naam regeling Verordening wachtlijstbeheer Wet sociale werkvoorziening Citeertitel Verordening wachtlijstbeheer Wet sociale werkvoorziening Wettelijke

Nadere informatie

Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk

Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk Nadere regels subsidie Gezond in... Heemskerk 17 juni 2016 BIVO/2016/30243 *Z02009B7AF6* NADERE REGELS SUBSIDIE GEZOND IN... HEEMSKERK 2016-2018 Inhoudsopgave Inhoud Hoofdstuk1 Algemene bepalingen 5 Artikel

Nadere informatie

Subsidieregeling Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie

Subsidieregeling Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie Subsidieregeling Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard; gelet op de Wet Kinderopvang de Algemene subsidieverordening Heerhugowaard

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 maart 1014, nr. 1104516; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: - de sinds

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort;

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de vigerende Algemene Subsidieverordening van gemeente Amersfoort; besluit vast te stellen de volgende regeling:

Nadere informatie

(Tijdelijke stimuleringsregeling regulier maken ID-banen [Versie geldig vanaf: ])

(Tijdelijke stimuleringsregeling regulier maken ID-banen [Versie geldig vanaf: ]) Staatscourant 14-02-2003, 37. Regeling houdende regels met betrekking tot verstrekking van een eenmalige subsidie aan werkgevers die een dienstbetrekking als bedoeld in het Besluit in- en doorstroombanen

Nadere informatie

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014

Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 1 Nadere regels subsidieverstrekking gemeente Medemblik 2014 GRONDSLAG 1. Op grond van artikel 2, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening Gemeente Medemblik (ASV) kan het college nadere regels stellen

Nadere informatie

Gemeente ^" Albrandsuuaard

Gemeente ^ Albrandsuuaard 25 Gemeente ^" RAADSBESLUIT Besluit nr.: 90701 Onderwerp: Ie gewijzigde Algemene subsidieverordening Albrandswaard 2010 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de

Nadere informatie

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013 CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR300136_3 6 december 2016 Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 2 van de Algemene

Nadere informatie

- in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2014 (ASV);

- in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2014 (ASV); Regeling subsidie loonkosten 2014 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEEUWARDEN; - in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2014 (ASV); - gelet op de ASV artikel

Nadere informatie

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe

Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur MD Zaaknummer: 583313 Beleidsregels Projectsubsidies Cultuur Midden-Drenthe Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe, overwegende: dat de gemeenteraad in de

Nadere informatie

REGELING SOCIAAL INVESTEREN 2016

REGELING SOCIAAL INVESTEREN 2016 Burgemeester en wethouders van Maastricht, gelet op artikel 2 lid 3 sub c van de Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015; besluiten tot vaststelling van de volgende REGELING SOCIAAL INVESTEREN

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE. Het college van burgemeester en wethouders,

Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE. Het college van burgemeester en wethouders, Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 7 eerste lid onderdeel a en artikel 8

Nadere informatie

Gemeenteraad 2 maart 2010 Gemeenteblad VERORDENING WERKLEERAANBOD WET INVESTEREN IN JONGEREN HELMOND 2010

Gemeenteraad 2 maart 2010 Gemeenteblad VERORDENING WERKLEERAANBOD WET INVESTEREN IN JONGEREN HELMOND 2010 Jaar: 2010 Nummer: 18 Besluit: Gemeenteraad 2 maart 2010 Gemeenteblad VERORDENING WERKLEERAANBOD WET INVESTEREN IN JONGEREN HELMOND 2010 De raad van de gemeente Helmond; Gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150

GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150 GEMEENTEBLAD 2004 nr. 150 De raad van de gemeente Maassluis; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 augustus 2004, bijlagennummer I ; gelet op artikel 149, eerste lid van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 lid 3 sub c van de Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015;

Gelet op artikel 2 lid 3 sub c van de Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015; CVDR Officiële uitgave van Maastricht. Nr. CVDR403289_1 17 november 2017 Regeling Sociaal Investeren 2016 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, Gelet op artikel 2 lid 3 sub c van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011

Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Beleidsregel: Incidentele subsidiëring sociaal culturele en welzij nsactiviteiten Behorende bij de Algemene subsidieverordening gemeente Emmen 2011 Collegebesluit d.d. 01-11-2011 reg.nr. 11.0850 Publicatiedatum:

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

Nadere regels Re-integratieverordening 2015

Nadere regels Re-integratieverordening 2015 Nadere regels Re-integratieverordening 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het wenselijk is het beleid omtrent de re-integratievoorzieningen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 RIS296403 SUBSIDIEREGELING STIMULERING CULTUREEL ONDERNEMERSCHAP DEN HAAG 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - de Commissie Samenleving op 17 januari 2017 per

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 18-9-2002 tot 13-7-2005) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling

Nadere informatie

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017

Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 21810 10 februari 2017 Subsidieregeling Onderwijs en Kinderopvang Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Vaststellen Subsidieregeling aanpak Statushouders. Brengen ter algemene kennis dat zij in hun vergadering van 11 oktober 2016 hebben besloten:

Vaststellen Subsidieregeling aanpak Statushouders. Brengen ter algemene kennis dat zij in hun vergadering van 11 oktober 2016 hebben besloten: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 142267 14 oktober 2016 Vaststellen Subsidieregeling aanpak Statushouders Onderwerp: Vaststellen Subsidieregeling aanpak Statushouders Burgemeester

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014.

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2014. RIS295865 SUBSIDIEREGELING STIP-BANEN DEN HAAG 2017 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat de gemeente Den Haag middels deze regeling 1.000 extra (additionele) arbeidsplaatsen wil

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

Uitvoeringsregelsstimuleringssubsidie, scholings-begeleidingsvoucher en jongerenvoucher gemeente Zeevang

Uitvoeringsregelsstimuleringssubsidie, scholings-begeleidingsvoucher en jongerenvoucher gemeente Zeevang GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zeevang. Nr. 47128 1 juni 2015 Uitvoeringsregelsstimuleringssubsidie, scholings-begeleidingsvoucher en jongerenvoucher gemeente Zeevang Het college van burgemeester

Nadere informatie

Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016

Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016 Regeling subsidie promotie gemeente Oisterwijk 2016 Datum vaststelling 15 september 2015 Datum publicatie Datum inwerkingtreding 1 oktober 2015 Geldigheidsduur Kalenderjaar 2016 Juridische grondslag Algemene

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN.

A. ALGEMENE BEPALINGEN. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat het gewenst is een subsidieverordening vast te stellen voor de korpsen in de gemeente het Bildt, zulks ter uitvoering van de Algemene Subsidie Verordening:

Nadere informatie

Concept Subsidieregeling Scholings-begeleidingsvoucher

Concept Subsidieregeling Scholings-begeleidingsvoucher Subsidieregeling Scholings-begeleidingsvoucher, Zaanstreek-Waterland Oostzaan 2015 Vastgesteld door het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Oostzaan Datum inwerkingtreding: 1 januari

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR109765_1. Uitvoeringsbesluit loonkostensubsidies WWB. Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

CVDR. Nr. CVDR109765_1. Uitvoeringsbesluit loonkostensubsidies WWB. Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen CVDR Officiële uitgave van Maastricht. Nr. CVDR109765_1 20 september 2016 Uitvoeringsbesluit loonkostensubsidies WWB Uitvoeringsbesluit loonkostensubsidies WWB BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT,

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten,

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, gelet

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Nadere regels bewonersinitiatieven Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de directeur Activering & Welzijn van het cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen

Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten: vast

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den Ussel

Nadere informatie

B E S L U I T : vast te stellen de navolgende Uitvoeringsregeling re-integratiesubsidies gemeente Waterland 2015.

B E S L U I T : vast te stellen de navolgende Uitvoeringsregeling re-integratiesubsidies gemeente Waterland 2015. Uitvoeringsregeling re-integratiesubsidies gemeente Waterland 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, overwegende dat het noodzakelijk en gewenst is dat het college nadere

Nadere informatie

Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 9.1

Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 9.1 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 352092 Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 9.1 Onderwerp: Wet gemeentelijke schuldhulpverlening Verantwoordelijk portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Sector: I. Nr. : 90.8

Sector: I. Nr. : 90.8 Sector: I Nr. : 90.8 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op de artikelen 148 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Handelende in overeenstemming met de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media,

Handelende in overeenstemming met de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, REGELING VAN HET STIMULERINGSFONDS VOOR DE JOURNALISTIEK VAN 1 SEPTEMBER 2018, NR.., TOT VASTSTELLING VAN EEN TIJDELIJKE SUBSIDIEREGELING ONDERZOEKSJOURNALISTIEK 2018 Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 3 en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies en 32d, eerste lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Gelet op de artikelen 3 en 5 van de Kaderwet SZW-subsidies en 32d, eerste lid, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen; Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 29 april 2016, nr. 2016-0000105285, tot vaststelling van een regeling voor subsidiëring van scholing richting een kansberoep (Tijdelijke

Nadere informatie

Regeling van 22 oktober 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân.

Regeling van 22 oktober 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân. Regeling van 22 oktober 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân. Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet op artikel 1.3, vierde lid, van de Algemene subsidieverordening provincie

Nadere informatie

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties Tenders Flexibele subsidies 2015: Tender 4 Flexibele subsidies 2015 - Tender 4 U bent een nieuwe stichting of vereniging die (nog) geen beroep gedaan heeft op, of nog niet in aanmerking kan komen voor,

Nadere informatie

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zandvoort Nr. 120851 13 juli 2017 Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam; gelet op artikel 7, eerste lid, onderdeel a, van de Participatiewet;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam; gelet op artikel 7, eerste lid, onderdeel a, van de Participatiewet; CVDR Officiële uitgave van Edam-Volendam. Nr. CVDR609635_1 20 april 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam houdende vaststelling van nadere regels voor

Nadere informatie

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ;

RAADSBESLUIT. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d ; RAADSBESLUIT Onderwerp: Dagtekening: nummer: 1e wijziging van de Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Asten 2010 1 februari 2011.. De raad van de gemeente Asten; gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling:

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amersfoort 2013 (ASV), besluit vast te stellen de volgende regeling: SUBSIDIEREGELING INCIDENTELE SUBSIDIES AMATEURKUNST 2013 Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort; overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling incidentele subsidies amateurkunst zoals

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 32b van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Gelet op artikel 32b van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5380 9 april 2010 Beleidsregels UWV pilot plaatsingssubsidie 30 maart 2010 Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen,

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR80772_3. Participatieverordening Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN

CVDR. Nr. CVDR80772_3. Participatieverordening Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN CVDR Officiële uitgave van Ooststellingwerf. Nr. CVDR80772_3 12 juni 2018 Participatieverordening 2010 De raad van de gemeente Ooststellingwerf;nr. B.4gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Subsidieregeling Klimaatactieve Stad 2017 Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon

Subsidieregeling Klimaatactieve Stad 2017 Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon Bekendmaking Subsidieregeling Klimaatactieve Stad 2017 - Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon *** Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, gelet op artikel 1.4, lid

Nadere informatie

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 7 november 2012; gelet op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Gelet op artikel 3, van de Algemene subsidieverordening gemeente Haarlem,

Gelet op artikel 3, van de Algemene subsidieverordening gemeente Haarlem, Uitvoeringsregeling Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod ingaande 1 april 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie