Complex Introductiekamp 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Complex Introductiekamp 2013"

Transcriptie

1 Complex Introductiekamp 2013 Ga jij met ons mee?

2 2 Ervaringen voorgaande jaren Genieten met een zachte g! Ik wil nog een keer mee! Ik heb een heel vet weekend gehad, maar ik ben nu gesloopt! Ik had nooit vrienden, maar nu wel! Nu heb ik pas echt zin om te studeren! Het was inderdaad géén ontgroening, maar ik heb gelukkig toch genoeg alcohol binnen gekregen! Zonder dit kamp was ik een stuk minder enthousiast aan mijn studie begonnen! Ik kende niemand, best wel spannend dus, maar je leert zo snel mensen kennen.

3 3 Beste aankomend psychologiestudent! Over enkele weken begint eindelijk je leven als student. Deze tijd bestaat uit hard studeren, maar daarnaast natuurlijk ook de nodige ontspanning. Om je hiervan een voorproefje te geven vindt er van 6 t/m 8 september een introductiekamp plaats waar je absoluut bij moet zijn! Dit kamp wordt georganiseerd door ervaren studenten van de studievereniging voor psychologiestudenten, studievereniging Complex. Studievereniging Complex organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten voor alle psychologiestudenten aan Tilburg University. Van symposia en studiereizen tot pubquizen en biercantussen. Zo organiseren wij ook een introductiekamp voor de eerstejaars studenten. Dé mogelijkheid voor jou om je medestudenten op een leuke manier te leren kennen. Behalve het leren kennen van je studiegenootjes en het krijgen van informatie over je studie, zul je nog veel meer nieuwe informatie krijgen. Als student zul je kennis maken met de studentenverenigingen in Tilburg, het sportcentrum, op kamers gaan en niet te vergeten de studentenstad Tilburg zelf. Want naast het studeren is er natuurlijk ook tijd om lekker te feesten. In dit boekje vind je informatie over studievereniging Complex en over ons introductiekamp. Dit jaar is het thema van het introkamp: Complex goes Hollywood. Even om misverstanden te voorkomen: het gaat absoluut niet om een ontgroening, maar om de kennismaking met je medestudenten en het studentenleven! De afgelopen jaren was het kamp een groot succes. En door de uitgebreide voorbereidingen, belooft het dit jaar opnieuw een waanzinnig kamp te worden! Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in. Maar om dit kamp tot een super kamp te maken hebben wij natuurlijk ook jullie hulp nodig! Genoeg reden om je in te schrijven dus! Heb je zin om mee te gaan en je studentenleven knallend in te luiden? Schrijf je dan snel in. Inschrijven kan via het bijgevoegde inschrijfformulier of via onze website.

4 4 Complexkamp & TOP-week Samen met dit boekje, ontvang je ook informatie over de TOP-week. Veel aankomende studenten weten niet precies wat het verschil is tussen het Complex introductiekamp en de TOP-week, of denken dat ze tussen één van deze twee moeten kiezen. Complex organiseert haar kamp speciaal voor aankomende psychologiestudenten in september. Tijdens dit kamp zul je dus veel over je studie te weten komen, meedoen met fantastische activiteiten, feesten, maar het allerbelangrijkste is dat jij je studiegenootjes leert kennen zodat je tijdens de eerste weken van je studie niet alleen in de collegezaal zult zitten. De TOP organiseert een algemene introductieweek voor alle aankomende studenten in Tilburg in augustus. Tijdens de TOP-week kun je ook nieuwe psychologiestudenten tegenkomen, maar ook mensen van andere studies die aan Tilburg University of aan de Hogeschool gegeven worden. Je leert hier vooral Tilburg als studentenstad kennen. Ons kamp en de TOP-week zijn een mooie aanvulling op elkaar! Als je wilt, kun je dus zowel met het Complex introductiekamp mee, als met de TOP-week. (Heel gezellig!) Beide weken zijn geen ontgroening, maar kennismakingsweken waarin je je medestudenten en de stad Tilburg beter leert kennen. Gedurende deze weken zul je een hoop gezelligheid beleven!

5 5 Studievereniging Complex Tijd om onze vereniging voor te stellen Complex is de studievereniging voor psychologiestudenten aan de Universiteit van Tilburg. Wij bestaan sinds 1993 en hebben momenteel ongeveer 1450 leden. Daarmee zijn wij een van de grootste studieverenigingen van Tilburg University. Als studievereniging bieden wij naast praktische dingen voor je studie, zoals korting op studieboeken en samenvattingen hiervan, ook ontspannende en studiegerichte activiteiten aan. Deelname aan deze activiteiten is geheel vrijwillig en leden krijgen hierbij dikwijls korting of kunnen er gratis aan deelnemen. Voorbeelden van deze activiteiten zijn het jaarlijks congres, themafeesten, de praktijk oriëntatiedag, symposia en borrels. Elk jaar houdt het bestuur studievereniging Complex draaiende. Het bestuur bestaat komend jaar uit zes enthousiaste en gedreven psychologiestudenten. Zij coördineren verschillende commissies die specifieke activiteiten organiseren. Ongeveer 80 actieve leden nemen jaarlijks plaats in deze commissies. Als actief lid leer je op een leuke manier veel studiegenoten kennen. Bovendien doe je de nodige ervaring op in samenwerken en organiseren. Het Complex introductiekamp wordt georganiseerd door de introductiecommissie, door intimi de InCo genoemd. Tilburg University Studievereniging Complex P Postbus LE Tilburg Tel: complexkamp@gmail.com Website Complex: Website kamp: Voor vragen of opmerkingen kun je bellen of mailen naar het bovenstaande adres.

6 6 Woord van de voorzitter Beste aankomende psychologiestudenten, Je studietijd is de mooiste tijd van je leven, zegt men altijd. Als vierdejaars student en voorzitter van Studievereniging Complex kan ik dit beamen! Studievereniging Complex is een grote familie met ongeveer 1450 leden en is daarmee één van de grootste verenigingen van Tilburg. Het bestuur organiseert samen met haar actieve leden vele activiteiten voor alle leden. Hierbij kun je denken aan studiegerelateerde activiteiten zoals excursies, lezingen en workshops, als ook studieontspannende activiteiten als feesten, borrels en een studiereis! Deelnemen aan het introductiekamp van Complex is de ideale gelegenheid om je studietijd te beginnen. Tijdens het weekend krijg je de mogelijkheid om je mede studiegenoten en de vereniging te leren kennen. Zelfs na vier jaar heb ik nog steeds veel contact met mijn eigen introductiegroepje! Alle mentoren, de commissie en andere vrijwilligers zullen ervoor zorgen dat het een super gezellig weekend zal worden! Kom gezellig een keer langs bij de Complexkamer om te kijken wat Complex voor jou kan betekenen, of gewoon voor een lekker kopje koffie. Hopelijk tot op het Complexkamp van 6 t/m 8 september! Pim van Oeffelen Voorzitter studievereniging Complex Traditiegetrouw werd afgelopen jaar onze voorzitter, in dit geval Pim, in de fontein op het universiteitsterrein gegooid.

7 7 Wat kun je allemaal verwachten? Onder voorbehoud Al deze informatie is onder voorbehoud. Eventuele veranderingen en/of toevoegingen zullen tijdig op de site worden vermeld. Aankomst Het introductiekamp psychologie 2013 begint op vrijdag 6 september. Rond uur word je op Tilburg University verwacht, bij de fontein tegenover de koffiekamer van gebouw P. (Precieze tijden en verdere informatie krijg je t.z.t. per mail van je papa s/mama s te horen) Daar kun je jezelf aanmelden en krijg je te horen in welke groep je zit. Daarna word je voorgesteld aan je papa s en/of mama s (mentoren) en natuurlijk je broertjes en zusjes. Ook lopen er mensen van de InCo over de campus in herkenbare kleding, die je de weg kunnen wijzen. Na een korte rondleiding en kennismaking met de universiteit, fietsen we met de hele groep naar de stad, waar een heel programma op jullie staat te wachten. Op deze manier leer je Tilburg University en de stad al een klein beetje kennen. Aan het eind van de middag gaan we met de hele groep op de fiets naar kampeerterrein de Spie om elkaar beter te leren kennen. Het kamp zelf Het kamp bestaat uit een mooi gevuld programma van drie dagen. Dit programma bestaat uit sportieve en gezellige (natte en eventueel plakkerige) activiteiten, voldoende gelegenheid om kennis te maken met je aankomende studiegenoten. Veel amusement, verzorgd door jullie en door ons. En natuurlijk FEESTEN! Vertrek Op zondag 8 september is het kamp helaas weer afgelopen. Aan het eind van de middag zullen we weer terugfietsen naar Tilburg University. Na afscheid genomen te hebben van alle nieuwe vrienden kan iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis gaan met een ervaring rijker, een ervaring om nooit te vergeten!

8 8 Wie gaan er allemaal mee? We zijn allemaal psychologiestudenten aan de UvT die zich inzetten om jullie een fantastisch kamp te bezorgen. Iedere commissie heeft zijn eigen specialiteit en is tijdens het kamp altijd te herkennen door opvallende kleding. De volgende commissies gaan mee op kamp: De mentoren: Ook dit jaar hebben veel gezellige mentoren (papa s/mama s) zich aangemeld om de verschillende groepjes te begeleiden. Een groepje zal bestaan uit ongeveer 10 kindjes en 2 mentoren. Je mentoren kun je natuurlijk altijd vragen stellen en ze kunnen veel vertellen over de studie en het studentenleven. Elk groepje zal een naam hebben die aansluit bij het thema van het kamp. KoCo (KOok-COmmissie): De mensen van deze commissie zorgen ervoor dat er s ochtends een stevig ontbijt klaarstaat. s Avonds zorgen zij vervolgens voor een goede warme maaltijd, zodat jullie er s avonds en s nachts ook nog tegenaan kunnen! Verder zullen ze ook tussendoor voor de nodige hapjes en drankjes zorgen, in samenwerking met de BoCo. BoCo (BOrrel-COmmissie): Het grootste gedeelte van de dag en nacht kun je bij de BoCo terecht voor lekkere drankjes. FoCo (FOto-COmmissie): Alle onvergetelijke momenten van het introductiekamp zullen door de FoCo op foto, video of in de SpiePsy (dagelijkse krant tijdens het kamp) worden vastgelegd. De FoCo zal ervoor zorgen dat niets je ontgaat en dat alle mooie momenten en leuke herinneringen gemakkelijk terug te halen zijn! Na het kamp zullen de foto s en de video tijdens de speciale InCo-borrel te bewonderen zijn. Bovendien kun je alles nog een keertje teruglezen in de Kampeditie van de Caelestia (maandelijks tijdschrift van Complex). SpelCo (SPEL-COmmisie): De SpelCo zorgt voor geweldige spellen tijdens het kamp! Ook letten zij erop dat er niet vals gespeeld wordt en dat ieder groepje de punten krijgt die het verdient! Een actief groepje mensen dus, die je op het kamp zeker nog tegen zult komen! Animatieteam: Het Animatieteam zorgt voor een gezellige sfeer, gezellige aankleding en leuke animatie tijdens het kamp! Zo zullen zij onder andere de tussenstanden tussen de groepjes op een originele manier presenteren. InCo (INtroductie-COmmissie): Het introkamp wordt georganiseerd door de introductiecommissie van Complex. Deze commissie bestaat uit 7 enthousiaste psychologiestudenten die het hele jaar alles op alles hebben gezet om jullie een onvergetelijke week te bezorgen! Gelukkig worden we daarbij geholpen door de bovenstaande commissies en mentoren! Op de volgende bladzijden stellen wij ons alvast even aan je voor: De InCo: v.b.n.o. en v.l.n.r. Ester, Bas, Anne, Anne, Rick, Erik, Charelle, Jordy en Amanda

9 9 Introductiecommissie Wie zijn wij? Bas Radstake Hallo allemaal, Ik ben Bas, 19 jaar oud en komend studiejaar 2e jaars student psychologie in Tilburg. Dit jaar zal ik de rol van voorzitter van de introductiecommissie vervullen. Vorig jaar kreeg ik, net zoals jullie nu, een soortgelijk boekje in mijn handen. Na enige twijfel over zaken als financiën, studiedruk en eventuele vermoeidheid van de eerste weken heb ik toch besloten om mee te doen. Je bent immers (hopelijk) maar één keer eerstejaars. Van die beslissing heb ik absoluut geen spijt gehad. Het was een onvergetelijk weekend waarin ik heel veel mensen heb leren kennen, binnen en buiten mijn groepje. Veel van deze mensen zie ik elke week weer tijdens de colleges, tijdens een van de vele Complex-activiteiten of buiten de studie om. Dit kamp is dus de ideale gelegenheid om nieuwe vrienden te maken voor tijdens je studietijd of zelfs je hele leven. Ik vond het jarig jaar zelfs zó geweldig dat ik heb besloten me in te zetten voor Complex in de introductiecommissie, om zo mee te helpen het kamp voor jullie te organiseren. Ik moet zeggen dat ik er geen moment aan twijfel dat het dit jaar minstens zo fantastisch gaat worden. Vergeet je niet op tijd in te schrijven, de plaatsen zijn namelijk maar beperkt. Graag zie ik jullie op 6 september verschijnen! :) Amanda Ignacio Hallo allemaal! Ik ben Amanda, 21 jaar oud en dit jaar ben ik vanuit het bestuur coördinator van de Introductiecommissie. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst mee geweest op kamp als InCo en vorig jaar ben ik mee geweest als mama. Dit vond ik zo leuk dat ik heb besloten om dit jaar de commissie te coördineren. Mijn ervaring is dat het kamp onvergetelijk en super gezellig is en dan Complex een hele fijne vereniging is om mensen te leren kennen (waar je de rest van je studententijd nog mee op trekt!). Door Complex heb ik helemaal mijn plekje in Tilburg gevonden. Ik zou daarom ook iedereen aanraden om mee te gaan op kamp! Je beleeft echt een supertof weekend met veel activiteiten en leert je studiegenoten echt goed kennen. Hopelijk zie ik jullie van 6 t/m 8 september op het Complexkamp!

10 10 Ester Snoek Hallo Eerstejaars! Ik ben Ester Snoek, 19 jaar oud en dit jaar bezig met mijn tweede jaar van psychologie. Hiervoor heb ik Bouwkunde gestudeerd in Eindhoven, maar dat beviel niet. Gelukkig ben ik daarna in Tilburg terecht gekomen, waar ik wel helemaal op mijn plek zit. Afgelopen jaar ben ik zelf ook mee geweest op introductiekamp, wat echt een onvergetelijke ervaring was. Het is de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen en buiten dat is het natuurlijk een super vet weekend! Ik vond het zo vet, dat ik besloot nog een keer mee te gaan, maar dan als InCo-lid. Op het kamp zullen jullie mij vooral tegen komen bij de (uiteraard superleuke) spellen die jullie zullen gaan doen, aangezien ik dit jaar de SpelCommissie, oftewel de SpelCo zal leiden. Ook vervul ik de functie van secretaris. Wij gaan er natuurlijk voor zorgen dat dit kamp nog beter wordt dan vorige jaren, dus wil jij een weekend vol leuke activiteiten, vette feesten en gezellige mensen meemaken? Schrijf je dan in en wie weet tot dan! Anne Vennix Hoi! Ik ben Anne Vennix, 19 jaar en ik ben nu eerstejaars psychologiestudent. Afgelopen jaar ben ik mee op kamp geweest en dat was helemaal te gek! Zo leuk zelfs dat ik besloten heb om dit jaar zelf mee het kamp te gaan organiseren! Vorig jaar kwam ik vanuit Veghel hiernaar toe en kende ik verder niemand. Op het kamp leer je veel nieuwe mensen kennen waardoor die volle collegezaal niet meer vol zit met alleen maar onbekende gezichten! Naast dat je veel nieuwe mensen leert kennen is het kamp zelf ook super tof en word je met open armen ontvangen door Complex! Al met al een super goede start van je studententijd! Hopelijk tot op het kamp! Anne Schruijer Hee allemaal, Ik ben Anne, 20 jaar en ik ga nu mijn 2e jaar in van de studie psychologie. In mijn eerste jaar heb ik deelgenomen aan de TOP-week en ben ik ook met het Complexkamp mee gegaan. Het was een geweldig weekend! Een heel weekend lang zuipen, feesten en nieuwe mensen leren kennen. Het is leuk dat je de mensen die je hebt leren kennen nu nog steeds vaak ziet in de collegezalen. Je bent dus nooit alleen! Omdat afgelopen jaar het kamp zo n succes was vond ik het super leuk dat ik het kamp dit jaar mee kon organiseren. Ik maak dit jaar deel uit van de Fotocommissie dus alle leuke en gekke gebeurtenissen zullen worden vastgelegd! Ik hoop jullie allemaal op het kamp te zien! XX

11 11 Jordy Henraat Hoi allemaal! Ik ben Jordy, 19 jaar oud en kom uit Udenhout. Ik zat dit jaar in mijn eerste bachelor jaar, maar helaas ben ik gestopt met psychologie. Wel zit ik in Tilburg op kamers, omdat ik toch blijf studeren aan Tilburg University. Ook zal ik aanwezig zijn bij een aantal activiteiten van Complex, omdat deze enorm gezellig zijn. Voor jullie zal dit dus beginnen met het introductieweekend. Ik ben afgelopen jaar ook meegegaan op dit weekend en heb hier veel mensen leren kennen en veel nieuwe vrienden gemaakt. Ook was dit voor mij een reden om actief lid te worden bij Complex en zelfs mee te helpen met de organisatie van het komende kamp. Op het kamp ben ik verantwoordelijk voor de KoCo (kookcommissie), ik houd erg van lekker eten en hier mee bezig zijn. Tijdens het kamp zullen jullie je dus geen zorgen hoeven te maken om lege buikjes. Ik hoop dat dit jaar weer een top kamp wordt, met veel plezier en nieuwe vriendschappen! Rick van Ravensberg I would like to make the world more beautiful! Dat is mijn motto. Ik ben tweedejaars student, waarbij ik een aantal vakken van de opleiding heb vervangen door technische vakken aan TU Eindhoven. Verder werk ik in het dagelijks leven als technisch adviseur. Door deze ervaring ben ik eraan herinnerd dat studeren vééééél leuker is. Onthoud dus dat het belangrijk is om vooral plezier te hebben in wat je doet. Dankzij de open en hartelijke ontvangst van Complex ben ik echt geworteld binnen de faculteit, en het is zeer zeker aan te raden om af en toe eens voorbij te komen. Mijn openingszin was: ik heb vrienden nodig, dat heeft geholpen. Als laatste: kun je dit voor mij vertalen: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Veel plezier tijdens je studie!!11!1 Charelle van Boekel Hee allemaal! Ik ben Charelle, 19 jaar en tweedejaars. Vorig jaar ben ik meegegaan op Complexkamp en om jullie een korte impressie te geven: toen ik thuiskwam heb ik een halve week nodig gehad om bij te komen. 3 dagen lang feest, weinig slaap en bier (veeel bier)! Het kamp is ook een goede kans om studiegenoten te leren kennen, zodat je aan het begin van het collegejaar niet in je eentje in de collegebanken zit. Bovendien zorgt het Complexkamp op welke manier dan ook voor interessante gespreksstof, die misschien niet altijd even geschikt is

12 12 om het thuisfront over in te lichten. Het aantal biertjes dat je soldaat maakt tijdens de cantus is daar een goed voorbeeld van (sorry mam!). Naast feesten tot je erbij neervalt (niet letterlijk mag ik hopen) is vriendschap bij Complex ook erg belangrijk. Je wordt door iedereen even goed opgevangen en de vrienden die je tijdens Complexkamp maakt zullen het ongetwijfeld redden tot je afstudeerfeest. Kortom, meegaan op kamp is bijna een vereiste: je leert een heleboel mensen kennen en maakt veel nieuwe vrienden, dé manier om je eerste jaar te beginnen! Erik van Ginneken Hallo allemaal, Ik ben Erik van Ginneken, 21 jaar oud en ben komend jaar vierdejaars student Psychologie. Ik ben in mijn eerste jaar mee geweest op introkamp en vond het zó leuk dat ik besloten heb om dit jaar mee te organiseren. Op dit kamp leer je meteen al nieuwe mensen kennen en in tegenstelling tot de TOP-week zijn het natuurlijk allemaal medestudenten waar je later voor een aantal jaren mee in de collegebanken zit. Dit was voor mij, naast natuurlijk een gegarandeerd geweldig weekend, een belangrijke reden om mee te gaan. Op het kamp zal ik samen met de INCO en de andere CO s het jullie optimaal naar jullie zin proberen te maken! We hebben een leuk programma voor jullie gemaakt dus je hoeft je niet te vervelen (en dit is een understatement)! Eenmaal thuisgekomen ben je helemaal afgebrand, maar je houdt er geweldige verhalen aan over voor de rest van je leven! Dus ik zie je op 6, 7 en 8 september op het Complexkamp!

13 13 Hoe kan ik me inschrijven? Er zijn twee manieren waarop je kunt inschrijven. Ten eerste kun je jezelf inschrijven via de post. Dit kun je doen door middel van het inschrijfformulier dat in dit boekje zit, op te sturen naar Complex. Het adres staat op het inschrijfformulier en tevens in dit boekje. Je krijgt dan een bevestigingsmail zodra we jouw inschrijving hebben ontvangen. Dus vergeet vooral je adres niet te vermelden! De tweede manier is via internet. Ga naar de site: en ga naar inschrijven. Als je ingeschreven bent krijg je een mailtje ter bevestiging van je inschrijving. De inschrijvingen moeten uiterlijk voor 6 september 2013 binnen zijn! Stuur je formulier zo snel mogelijk op want er is een maximaal gesteld aan het aantal deelnemers. Voor meer informatie: complexkamp@gmail.com Inschrijfformulier Voornaam:. Achternaam:.. Geslacht: V / M Geboortedatum:... Straatnaam + nummer: Postcode:.. Woonplaats:.. Telefoon/mobiel nummer:... adres:. Vegetariër: J / N Wat eet je het liefst bij je friet? Frikadel / Kroket / Kaassoufflé Eventuele medicijnen: Verdere opmerkingen (bijv. eventuele ziektes waar we rekening mee moeten houden): Vergeet vooral niet je adres te vermelden. Hierop krijg je reactie of je mee kunt op kamp en waar je precies moet zijn. Heb je geen ? Dan krijg je gewoon per post een reactie. Stuur dit formulier zo snel mogelijk in (maar uiterlijk voor 5 september 2013) naar: Studievereniging Complex t.a.v. introductiekamp Universiteit van Tilburg Complex kamer S619 Postbus LE Tilburg Maak het inschrijfgeld ( 40,-) voor 6 september over op rekeningnummer t.n.v. studievereniging Complex te Tilburg onder vermelding van Complexkamp en je naam! Hopelijk zien we je tijdens het introductiekamp! Groetjes! De InCo

14 14 Lid worden van Complex Nog even kort samengevat wat Complex precies is: Complex is de studievereniging voor psychologiestudenten aan Tilburg University. Complex organiseert door het jaar heen verschillende soorten activiteiten, zoals studiegerichte activiteiten (workshops, lezingen, symposia, congressen) en ontspannende activiteiten (pubquizzen, biercantussen, feesten, borrels). Complex heeft haar leden echter nog veel meer te bieden. Wanneer je lid bent van Complex kun je bijvoorbeeld voor een lager bedrag naar het congres, kun je mee op studiereis, kun je uittreksels van verschillende vakken kopen, krijg je korting met je ledenpas bij onder andere Café de Boekanier en last but not least, krijg je korting op je boeken. Meer hierover kun je lezen in onder het volgende kopje. Hoe kun je lid worden van Complex? Je kunt op 2 manieren lid worden van Complex. De eerste manier is door je boeken te bestellen via Complex (kijk onder het kopje boeken bestellen ) of door het inschrijfformulier op te downloaden en op te sturen. De contributie per jaar bedraagt 11,35. Die haal je er met het alle korting die je krijgt gemakkelijk uit! Boeken bestellen Via Complex kun je je studieboeken bestellen met aardig wat korting. Op Engelstalige boeken (grootste deel van de boeken) krijg je tot 20% korting en op Nederlandstalige boeken tot 10% korting! Wanneer je een boek bestelt van 50,- krijg je dus 10,- korting, wat betekent dat je je contributie er alweer ongeveer uit hebt. Om boeken te bestellen ga je naar Daar kun je de link vinden waar je je boeken kunt bestellen. Je boeken worden vervolgens thuis bezorgd als je dat wilt. Om boeken te kunnen bestellen via Complex moet je wel lid zijn. Ben je dit nog niet? Geen probleem! Wanneer je je boeken bestelt kun je ook meteen lid worden. Let op! Bestel je boeken meteen voor het 1 e en het 2 e blok tegelijk! Na enkele weken sluit de boekenverkoop namelijk. Je kunt daarna nog wel boeken bestellen, maar je krijgt dan minder korting. Boeken bestellen voor collegejaar kan weer vanaf 1 augustus.

15 15

Beste aankomende psychologiestudent!

Beste aankomende psychologiestudent! Beste aankomende psychologiestudent! Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen! Na een lange zomer en een jaar hard werken aan je examens is de tijd

Nadere informatie

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie!

Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Dé studievereniging voor alle Communicatie-studenten in Groningen Dus jij gaat studeren? Wij zorgen voor commotie! Het bestuur van Commotie Beste aankomende eerstejaars CIW-student, Communicatie- en Informatiewetenschappen,

Nadere informatie

Beste aankomende psychologiestudent,

Beste aankomende psychologiestudent, Beste aankomende psychologiestudent, Gefeliciteerd met je toelating tot de opleiding psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een lange zomer is de tijd aangebroken waarin je gaat studeren, je

Nadere informatie

Kortom, we hopen er weer een geweldige week van te maken!

Kortom, we hopen er weer een geweldige week van te maken! Salut eerstejaars! Welkom in Utrecht, bij de studie Franse taal en cultuur, de gezelligste studie die er bestaat! We zijn erg blij dat jullie voor deze studie hebben gekozen. Je gaat een ongelooflijk leuke

Nadere informatie

F r a c t i e S t i m u l u s 1

F r a c t i e S t i m u l u s 1 F r a c t i e S t i m u l u s 1 L i s a n n e S w a g e r Beste TSB-student! Mijn naam is Lisanne Swager. Ik ben tweedejaars studente Personeelwetenschappen aan Tilburg University. Op dit moment ben ik

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2017-2018 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Molecular Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Molecular Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Bestuurskunde. Toelating Naam opleiding: Technische Bestuurskunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar!

Introductiedagen Velp Een leuk begin van je studiejaar! Introductiedagen Velp 2017 Een leuk begin van je studiejaar! Voorwoord Beste aankomende student, Leuk dat je bij ons komt studeren. Om je studiejaar goed te beginnen nodigen we je uit voor onze introductieweek

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2016-2017 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl Verenigingsgids Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Visie... 5 Activiteiten... 7 Algemene Ledenvergadering... 8 Kamer van Koophandel... 8 Financiën...

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2019-2020 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd!

Brochure Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Brochure 2018-2019 Vind hier alle informatie die je nodig hebt voor een fantastische studietijd! Studievereniging ODIOM Grote Rozenstraat 38 9712 TJ Groningen Tel: 050 3636538 Mail: bestuur@odiom.nl Website:

Nadere informatie

Welkom bij KVW Hulsberg!

Welkom bij KVW Hulsberg! Welkom bij KVW Hulsberg! Wat leuk dat uw zoon/dochter mee doet aan KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan;

Nadere informatie

Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013

Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013 Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Beschrijving functies... 5 Voorzitter... 5 Secretaris... 5 Penningmeester... 5 Algemeen

Nadere informatie

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een

De studiebelasting voor Werktuigbouwkunde bedraagt gemiddeld 42 uur per week. Wiskunde is wel een Naam opleiding: Werktuigbouwkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen kan

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar

Wie ben jij? HOOFDSTUK 1 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik... Paula. a heet b naam. 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 5 5 HOOFDSTUK 1 Wie ben jij? WOORDEN 1 1 Ik... Paula. a heet b naam 2... kom je vandaan? a Hoe b Waar 3 Ik ga... mijn vriend naar het restaurant. a uit b met 2 1 Mijn... is Derek. a huisnummer b naam 2

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je

Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je Doelensteeg 16 2311 VL, Leiden (071) 527 2352 Beste eerstejaars, www.dehsvl.nl info@dehsvl.nl Van harte gefeliciteerd met je keuze om Geschiedenis te studeren in Leiden. Komend jaar zal je kennis maken

Nadere informatie

EUROPESE AEGEE STEDEN

EUROPESE AEGEE STEDEN STRUCTUUR AEGEE-Amsterdam wordt geleid door het bestuur. De voorzitter, secretaris, penningmeester en de algemene bestuursleden doen een jaar lang van april tot april hun uiterste best om alles op rolletjes

Nadere informatie

Studentenvereniging UMTC

Studentenvereniging UMTC Studentenvereniging UMTC WELKOM Beste aankomend student, Binnenkort staat je leven op zijn kop: je wordt student! Starten met studeren, je maakt nieuwe vrienden en wellicht ga je op kamers. De Utrechtse

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF

Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF Klantenbinding Deze toolkit is tot stand gekomen i.s.m Zilveren Kruis, partner in sport van NOC*NSF De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Jij hebt als

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

Introductieweek. Learning & Development in Organisations 2019

Introductieweek. Learning & Development in Organisations 2019 Introductieweek Learning & Development in Organisations 2019 Hallo en welkom! Ieder jaar organiseert de HAN een introductieweek voor alle nieuwe studenten. Dit jaar is niet anders! Van dinsdag 27 augustus

Nadere informatie

maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015

maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015 Elk jaar organiseert de HAN een introductie voor de nieuwe studenten. Dit jaar vindt deze introductie plaats van maandag 24 tot en met vrijdag 28 augustus 2015. De introductie is een uitstekende gelegenheid

Nadere informatie

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee.

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee. BRUIDSFOTOGRAFIE Wij hebben zojuist de slideshow bekeken en WOWWWWW wat zijn de foto s mooi geworden! Wij zijn er echt heel blij mee!! 1000000x dank dat jij de mooiste dag uit ons leven vast hebt willen

Nadere informatie

Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018

Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018 Introductieweek Van Hall Larenstein Velp, 2018 Een goed begin van je studiejaar! Voorwoord Beste toekomstige student, Terwijl jij op dit moment van een welverdiende vakantie aan het genieten bent, zijn

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

Resultaten halfjaarlijkse enquête Deelnemers. Geachte Algemene Ledenvergadering,

Resultaten halfjaarlijkse enquête Deelnemers. Geachte Algemene Ledenvergadering, Geachte Algemene Ledenvergadering, Hierbij presenteert het VIII e bestuur u de uitslagen van de halfjaarlijkse enquête, afgenomen in maart 2016. Met de afname van deze enquête heeft het bestuur getracht

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Studentenverenigingen

Studentenverenigingen Studentenverenigingen Maak kennis met de Tilburgse studentenverenigingen Olof Vidar Plato Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogeschool Studeren is meer dan het volgen van lessen, je hersens breken

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal Zondag 27 september K3 zoekt K3 Karen, Kristel en Josje zijn op zoek naar hun opvolgers. Vandaag komen we te weten wie van jullie geschikt is om in de voetsporen van deze dames te treden. Warm je stembanden

Nadere informatie

Maassluis, januari Beste kampkids, ouders en/of verzorgers,

Maassluis, januari Beste kampkids, ouders en/of verzorgers, 1 Stichting Jeugdraad van de Protestantse Gemeente Maassluis Sectie kampwerk Maassluis, januari 2014 Beste kampkids, ouders en/of verzorgers, Hier is ie dan weer: de eerste kampkrant! Ben je al eens mee

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis

Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis Christelijk Kampwerk Maassluis onderdeel van Protestantse Gemeente Maassluis Hallo allemaal! Wat vliegt de tijd hartje winter, maar wij zijn alweer bezig met zomer 2018. De voorbereidingen voor het kamp

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit?

Wat is het verschil tussen deze opleiding bij de TU Delft en die bij een andere universiteit? Naam opleiding: Industrieel Ontwerpen Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen KVW Heerle-Moerstraten 2016 presenteert: De Olympische Spelen Hallo lieve kinderen! Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus is het weer zover: De KVW-week! Net als elk jaar belooft het weer een fantastische

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 november 2013 t/m 20 december 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten,

1. Jurriaan Vogel. 2. Mark van Wijgerden. Waarde medestudenten, 1. Jurriaan Vogel Als derdejaarsstudent Bedrijfseconomie mag ik dit jaar al namens Student Party ECCO in de faculteitsraad van Tilburg School of Economics and Management plaatsnemen. Hier hebben we al

Nadere informatie

Introductiekamp 2015

Introductiekamp 2015 Introductiekamp 2015 24, 25 en 26 augustus 2015 Opleiding HBO verpleegkunde en G&T Studiejaar 2015-2016 Deventer Inleiding Beste HBO-V student(e), Binnenkort ga je beginnen aan de opleiding HBO- Verpleegkunde

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6

VCSVU. nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 VCSVU nieuwsbrief 14 september 2010 - Jaargang 1 - nr. 6 Lieve leden, De laatste nieuwsbrief verscheen vlak voor de zomervakantie, dus het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief. Ten eerste hoop

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari februari Activiteiten -12 Zondag 4 Januari 2015 Activiteit van 14u tot 17u.= Nieuwjaarsactiviteit! Een nieuw jaar een nieuwe activiteit.

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 8 september t/m 17 oktober 2014 Vervelen is geen optie! Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei

Nadere informatie

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel.

Voor de ruim 800 leden organiseert HMV Actis een breed scala aan activiteiten, zowel informeel als formeel. Welkom HMV Actis is de studievereniging van het instituut voor Marketing Management. Bij de vereniging kun je gedurende je studie genieten van vele voordelen. Ga bijvoorbeeld gratis mee naar bedrijfsbezoeken,

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Studenten feest brochure

Studenten feest brochure Studenten feest brochure Jouw feest bij Piecken! Heb je zin in een knallend feest in een super locatie kom dan naar Piecken. Wij beschikken over een uitgebreide licht en geluid installatie, top barmensen,

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Trainersopleiding 2014

Trainersopleiding 2014 Trainersopleiding 2014 Remind Keizersgracht 253, Amsterdam www.remindlearning.nl trainersopleiding@remindlearning.nl Uitleg van de trainersopleiding In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind

Nadere informatie

Introductieboekje 2015 Welkom bij SV Esperia!

Introductieboekje 2015 Welkom bij SV Esperia! *** LET OP *** Je kan je vanaf nu inschrijven voor het introductiekamp en de introductieactiviteiten van studievereniging Esperia! Dit kan je doen via onze website www.svesperia.nl onder het kopje Inschrijven

Nadere informatie

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE

BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET. VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE BEWAAR DIT BOEKJE GOED ALLES OVER JE BOEKENPAKKET VanDijk.nl ALLES VOOR JE STUDIE IN DEZE GIDS ALLES OVER BESTELLEN BIJ VANDIJK.NL BESTEL VOOR 20 JULI! BESTELLEN 4 LEVEREN 6 BETALEN 8 SERVICE 10 INLEVEREN

Nadere informatie

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating

Naam opleiding: Technische Natuurkunde. Toelating Naam opleiding: Technische Natuurkunde Toelating Is de studie moeilijk? Een studie aan de TU Delft is pittig, zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie gelijk vol voor gaat. Gas terugnemen

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente

Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente In deze nieuwsbrief Nieuwsbrief Kidsclub FC Twente Pagina 1 - Win superprijzen bij de Kidsclub Kinderbingo op 19 maart - FC Twente-taart met 25% korting bij EMTÉ - Er zijn weer ouder-kindkaarten voor FC

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017

Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017 Nieuwsbrief Simius Hircus Februari 2017 Beste leden, Ook al mag het eigenlijk niet meer, alsnog de beste wensen voor 2017 aan iedereen! Een nieuw jaar om weer heerlijk te trainen en allerlei leuke dingen

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

Informatie Boekje. KV Wageningen Jongste Kamp. Vertrek datum: 19 juli 2014 Eind datum: 25 juli 2014. F, E & D jeugd

Informatie Boekje. KV Wageningen Jongste Kamp. Vertrek datum: 19 juli 2014 Eind datum: 25 juli 2014. F, E & D jeugd Informatie Boekje KV Wageningen Jongste Kamp Vertrek datum: 19 juli 2014 Eind datum: 25 juli 2014 Waar: Oirschot Wie: F, E & D jeugd Thema: Hollywood Inleiding Hallo kampgangers en ouders, Wat geweldig

Nadere informatie

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf.

Agenda. Bedankt!!!! 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Agenda 25 augustus - eerste schooldag na de vakantie. 26 augustus - schoolfotograaf. Bedankt!!!! Voor het poetsen, opruimen, tuintje bijhouden, het maken van de nieuwsbrief, ramen zemen, hulp bij Sinterklaas,

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST Wil je in België studeren aan een hogeschool of aan een universiteit? Als je je diploma secundair onderwijs niet in het Nederlands gehaald hebt, moet je een taaltest afleggen.

Nadere informatie

Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s!

Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s! Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s! maandag 18 augustus t/m zaterdag 23 augustus 2014, Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle pagina 2 Hallo jongens en meisjes en hallo ouders, Het

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een

WISPO 2013. Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een WISPO 2013 Wat is de WISPO? Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie, genaamd de WISPO. De WISPO commissie 2013 heeft dit jaar een reis georganiseerd

Nadere informatie

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating

Naam opleiding: Life Science & Technology. Toelating Naam opleiding: Life Science & Technology Toelating Is de studie moeilijk? De studie is pittig; zorg er daarom voor dat je er aan het begin van je studie direct vol voor gaat. Gas terugnemen kan altijd

Nadere informatie

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK IK BEN LARS!!! Ik zit in groep 8,ik ga naar RSG t rijks mijn niveau is : havo/vwo. Ik ben 2 keer naar een open dag van het Rijks geweest de eerste keer met een vriend en de tweede keer alleen dat was ook

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

STUDENTENVERENIGINGEN

STUDENTENVERENIGINGEN STUDENTENVERENIGINGEN Maak kennis met de Tilburgse Studentenverenigingen T.S.C. St. Olof T.S.R. Vidar T.S.V. Plato I*ESN T.S.C. ST. OLOF Ook Olof! Als oudste studentenvereniging van de stad is Olof sinds

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie