van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;"

Transcriptie

1 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 07/2016 van 17 maart 2016 Betreft: Aanvraag van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid om op elektronische wijze persoonsgegevens op te vragen bij de FOD Financiën met het oog op een testproject voor de ontwikkeling van een datamatching -en datamining-methode (AF-MA ) Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité"); Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; Gelet op het koninklijk besluit van 17 december 2003 tot vaststelling van de nadere regels met betrekking tot de samenstelling en de werking van bepaalde sectorale comités opgericht binnen de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; Gelet op de aanvraag van de administrateur-generaal van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening ontvangen op 26/11/2015; Gelet op de bijkomende inlichtingen, ontvangen van de RVA op 9/02/2016, 29/02/2016 en 3/03/2016; Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 01/03/2016; Gelet op het verslag van dhr. Livyns; Beslist op 17/03/2016, na beraadslaging, als volgt:

2 Beraadslaging FO 07/2016-2/12 I. CONTEXT EN ONDERWERP VAN DE AANVRAAG 1. De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (hierna de aanvrager ) diende op 26 november 2015 een aanvraag in om gemachtigd te worden om gegevens betreffende specifieke inkomstentypes op te vragen die opgeslagen zijn in de fiches , en van o.a. de databank BELCOTAX 2 van de FOD Financiën. De aanvrager wilde de gegevens gebruiken om in het kader van punctuele en systematische onderzoeken meer inzicht te krijgen in zowel mechanismen van misbruiken als in individuele misbruiken betreffende invorderingsrisico s en sociale fraude. Daarom wilde hij de gevraagde gegevens op grootschalige en individuele wijze confronteren met andere databanken zoals DIMONA, DMFA en LIMOSA. De aanvraag betrof zowel het aanleveren op periodieke basis van gegevens in bulk waarop de aanvrager datamining zou kunnen uitvoeren, als het aanleveren van gegevens op punctuele basis waarop de aanvrager datamatching zou kunnen uitvoeren. 2. Op 17 december 2015 verzocht het secretariaat van het Comité de aanvrager om zijn dossier op een aantal punten aan te vullen. Het belangrijkste punt betrof met name het gebrek aan expliciete wettelijke grondslag waarop de datamining/datamatching kon gebaseerd worden, terwijl een dergelijke basis in de gangbare jurisprudentie van het Comité 3 en van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer 4 als een noodzakelijke waarborg wordt gezien. Dit aspect werd ook nader besproken op een overlegvergadering tussen de verslaggever en de aanvrager, die op 5 februari 2016 plaatsvond. 3. In zijn schrijven van 9 februari 2016, gaf de aanvrager aan dat hij het initiatief zal nemen om voornoemde rechtsbasis voor te bereiden. Intussen legt hij de volgende, nieuwe vraag aan het Comité voor: In afwachting van deze wettelijke basis wil de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid aan het sectoraal comité voor de federale overheid vragen of hij op basis van een valabele testset van gegevens, zoals opgenomen in de machtigingsaanvraag, al zou mogen starten met de ontwikkeling van de datamatching en datamining methode om deze gegevens te vergelijken en bestuderen. 1 Fiche bezoldigingen; Fiche bezoldigingen van bedrijfsleiders; Fiche Commissies, makelaarslonen, handelsrestorno s, vacatiegelden, betalingen en andere voordelen alle aard. 2 Vanaf 1 januari 2009 is in toepassing van het Koninklijk Besluit van 3 juni 2007 (Belgisch Staatsblad van 14/06/2007) het gebruik van Belcotax on web verplicht geworden voor alle werkgevers en andere schuldenaars van inkomsten voor alle types fiches tot en met en de fiches Beraadslagingen FO nr. 8/2015 en nr. 11/ Adviezen nrs. 01/2007, 16/2007, 11/2012, 26/2016 en Aanbeveling nr. 02/2012.

3 Beraadslaging FO 07/2016-3/12 4. In zijn brief van 29 februari 2016 en in zijn van 3 maart 2016 gaf de aanvrager meer uitleg over de inhoud en de draagwijdte van voornoemd testproject: Alle gegevens zoals in de oorspronkelijke aanvraag zullen in de testfase worden gebruikt. Concreet betekent dit de gevraagde gegevens uit de fiches , en Bedoeling is om in de testfase de code te ontwikkelen (model te bouwen) zodat we, eenmaal de machtiging voor datamining is goedgekeurd, onmiddellijk op reële data het model kunnen laten draaien. Gezien het model rekening moet houden met alle verschillende criteria en variabelen (zoals looncomponenten, kostenvergoedingen, signaletiek van onderneming/personen, ), dienen we voor de ontwikkeling van het model over al deze variabelen te beschikken. Voor een gedetailleerde uitleg van de te ontvangen gegevens van de FOD Fin zal de RSZ beroep doen op de expertise van de FOD Fin (uitleg vorm en inhoud van de datasets). Er zal door de RSZ een testset worden opgesteld van Rijksregisternummers en KBO-nummers waarvoor zal worden gevraagd aan FOD Fin om de gegevens van de fiches , en te bezorgen. De gevraagde gegevens hebben betrekking op de jaren ( ) De gegevens zullen gekruist worden met de databanken Dimona, DMFA, Limosa en eventueel verrijkt worden met KBO gegevens. Deze beslissingen worden genomen door het kenniscentrum van de RSZ, voorgezeten door dhr. Administrateur-Generaal. Indien er gekruist zou worden met andere databanken wordt dit vooraf aan het kenniscentrum voorgelegd. Dit onderzoekt steeds of de RSZ behoorlijk gemachtigd is. Indien nodig wordt een procedure voor machtigingsaanvraag opgestart. Om de code te ontwikkelen, het model te bouwen, en de resultaten te valideren is het belangrijk te werken met niet-gecodeerde gegevens. Indien zou worden gewerkt met gecodeerde/gemaskeerde/versleutelde gegevens is het voor de analisten en inspecteurs onmogelijk om de juistheid van de resultaten van het model te verifiëren. Deze verificatie is noodzakelijk ter validatie van het model, ook al vloeien hier geen inspectieonderzoeken uit voort. Bijvoorbeeld: wanneer het model een onderneming als risicovol beschouwt omdat het volgens de berekeningen een groot aantal personeelsleden heeft waarvoor geldt dat zij naast hun inkomen als werknemer ook een vergoeding van een derdebetaler ontvangen, is het noodzakelijk om voor de betrokken werkgevers, derdebetalers en werknemers de data zoals gekend bij de RSZ te vergelijken met de ontvangen data van de Fod Fin. Indien de ontvangen data van Fod Fin gecodeerd zouden zijn, weten we niet met welke werkgever, derdebetaler of werknemer we moeten vergelijken. Bijvoorbeeld: het is onmogelijk een verschil te berekenen als 1 van de twee variabelen gecodeerd zijn.

4 Beraadslaging FO 07/2016-4/12 Het risico wordt strikt beperkt omdat er slechts een zeer beperkt team (10-tal personen) toegang zal hebben tot de gegevens (ontwikkeling en validatie, IT en business). ( ) Het schrijven van de code gebeurt door data scientists van de verwerker ( ) in samenwerking met en onder sturing, controle en verantwoordelijkheid van business analisten (inspecteurs) van de RSZ. Dit gebeurt onder leiding van een Adviseur van de Directie Risicobeheer van de Algemene Directie van Inspectiediensten van de RSZ. Het schrijven van de code en het ontwikkelen van het model zal bij benadering een zestal maanden duren. Indien het model, door tijdsgebrek of onvoorziene omstandigheden, binnen de 6 maand nog niet af is, zal de RSZ het Comité hiervan op de hoogte stellen en eventueel een verlenging aanvragen. Na het vervolledigen van het model zullen de testgegevens worden vernietigd en zal de RSZ het Comité hiervan op de hoogte brengen. De testgegevens zullen nooit gebruikt worden voor het starten van concrete onderzoeken op het terrein. 5. Onderhavige beraadslaging heeft aldus enkel betrekking op de in randnummers 3 en 4 geschetste testproject van de aanvrager. II. ONTVANKELIJKHEID VAN DE AANVRAAG 6. In toepassing van artikel 36bis WVP, "vereist elke elektronische mededeling van persoonsgegevens door een federale overheidsdienst of door een openbare instelling met rechtspersoonlijkheid die onder de federale overheid ressorteert een principiële machtiging [van het bevoegd sectoraal comité ]". 7. De aanvrager wenst een elektronische toegang tot persoonsgegevens die bij de FOD Financiën zijn opgeslagen. Het Comité is derhalve bevoegd. III. GEGRONDHEID VAN DE AANVRAAG 1. FINALITEITSBEGINSEL 8. Artikel 4, 1, 2 van de WVP vereist van iedere verantwoordelijke voor de verwerking dat hij slechts persoonsgegevens inzamelt voor welbepaalde en uitdrukkelijk omschreven doeleinden.

5 Beraadslaging FO 07/2016-5/12 9. In onderhavig geval wenst de aanvrager de gegevens op te vragen bij de FOD Financiën met het oog op de uitvoering van het in randnummers 3 en 4 geschetste testproject voor de ontwikkeling van een datamatching -en datamining-methode in het kader van zijn wettelijke opdrachten (met name de correcte en tijdige inning van sociale zekerheidsbijdragen en het toezicht op de naleving van regelgevende bepalingen die verband houden met deze verplichte bijdragen). De gegevens zullen dus niet gebruikt worden in het kader van concrete onderzoeksdossiers, maar louter voor testdoeleinden worden aangewend. 10. Het Comité stelt aldus vast dat de geplande gegevensverwerkingen voor welbepaalde en uitdrukkelijk omschreven doeleinden zullen plaatsvinden en het brengt in herinnering dat de gevraagde gegevens enkel met het oog op deze doeleinden mogen verwerkt worden. De vooropgestelde verwerking is ook gerechtvaardigd, gelet op artikel 5, e) WVP. 11. Verder schrijft het finaliteitsbeginsel, opgenomen in artikel 4, 1, 2 van de WVP, voor dat iedere verantwoordelijke voor de verwerking slechts persoonsgegevens mag verwerken op een manier die niet onverenigbaar is met het doeleinde waarvoor de gegevens werden verzameld, hierbij rekening houdend met alle relevante factoren, met name met de redelijke verwachtingen van de betrokkene en met de toepasselijke wettelijke en reglementaire bepalingen. De betreffende gegevensverwerkingen vormen een latere verwerking van gegevens die oorspronkelijk door de FOD Financiën werden ingezameld en er dient aldus te worden nagegaan in hoeverre het door de aanvrager vooropgestelde testproject niet onverenigbaar is met de oorspronkelijke finaliteiten van de FOD Financiën. 12. Het Comité stelt vast dat artikel 337 2de lid van het Wetboek van Inkomstenbelastingen het volgende stipuleert: "De ambtenaren van de administratie der directe belastingen en van de administratie van het kadaster oefenen hun ambt uit wanneer zij aan andere administratieve diensten van de Staat, daaronder begrepen de parketten en de griffies van de hoven en van alle rechtsmachten, (en van de Gemeenschappen en de Gewesten) en aan de in artikel 329 bedoelde openbare instellingen of inrichtingen, inlichtingen verstrekken welke voor die diensten, instellingen of inrichtingen nodig zijn voor de hun opgedragen uitvoering van wettelijke of reglementaire bepalingen". 13. De taken van de aanvrager die verband houden met onderhavige aanvraag, liggen vervat in de artikelen 14 en 21 t.e.m. 31 van de wet van 27 juni 1969 tot herziening van de besluitwet van 28 december 1944 betreffende de maatschappelijke zekerheid der arbeiders. De bevoegdheden van

6 Beraadslaging FO 07/2016-6/12 de sociaal inspecteurs van de aanvrager zijn wettelijk verankerd in het Sociaal Strafwetboek van 6 juni 2010 (Arikelen18 tot 20 en artikelen 23 tot 56). 14. Uit voornoemde regelgeving blijkt dat de aanvrager instaat voor de correcte en tijdige inning van sociale zekerheidsbijdragen en dat zijn inspectiedienst belast is met het toezicht op de naleving van regelgevende bepalingen die verband houden met deze verplichte bijdragen. De aanvrager staat in deze context dus ook in voor de detectie van invorderingsrisico s en fraudegevallen. 15. Gelet op wat voorafgaat, oordeelt het Comité dat de latere verwerking door de aanvrager niet onverenigbaar is met de gegevensverwerking van de FOD Financiën. 2. PROPORTIONALITEITSBEGINSEL 2.1. Aard van de gegevens 16. De verwerkingen van persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor ieder openbaar organisme om zijn opdracht van openbare dienst te kunnen vervullen, dienen in toepassing van artikel 4, 1, 3 en 4 van de WVP betrekking te hebben op gegevens die enerzijds toereikend, terzake dienend en niet overmatig zijn, uitgaande van de doeleinden waarvoor zij worden verkregen of waarvoor zij verder worden verwerkt en anderzijds nauwkeurig zijn en, zo nodig, worden bijgewerkt. 17. Er zal door de aanvrager een testset worden opgesteld van Rijksregisternummers en KBOnummers waarvoor zal worden gevraagd aan de FOD Financiën om de gegevens van de fiches , en te bezorgen. Het betreft de volgende gegevenscategorieën: a) De gegevens voorkomend op de fiche Bezoldigingen. Concreet gaat het om volgende gegevens : 1. Jaar; 2. Nr. van de fiche; 3. Datum van indiensttreding en datum van vertrek; 4. Naam en adres van de schuldenaar van de inkomsten; 5. Nationaal nummer van de verkrijger van de inkomsten als die gedomicilieerd is in België 5 ; 6. De Belastbare inkomsten of toegekend aan rijksinwoners; 7. Bezoldigingen 5 Zie koninklijk besluit van 5 december 1986 tot regeling van het gebruik van het identificatienummer van het Rijksregister van de natuurlijke personen door de instellingen van openbaar nut die onder het Ministerie van Sociale Voorzorg ressorteren.

7 Beraadslaging FO 07/2016-7/12 a. Bezoldigingen; b. Voordelen van alle aard (+ eventuele specificaties); c. Getrouwheidszegels; d. Totaal bezoldigingen; e. Overige bezoldigingen; 8. Aandelenopties a. Aandelenopties in buitenlandse vennootschap; 9. Afzonderlijke belastbare inkomsten a. Vervroegd vakantiegeld; b. Achterstallen (alle categorieën); c. Opzeggings- en inschakelingsvergoedingen (alle); 10. Niet-recurrent resultaatgebonden voordelen (alle); 11. Weerverletzegels; 12. Bezoldigingen tegen 33% belastbaar (gelegenheidswerknemers horeca); 13. Bezoldigingen door sportbeoefenaars voor hun sportieve activiteiten verkregen (bezoldigingen, vervroegd vakantiegeld, achterstallen, opzeggingsvergoedingen); 14. Bezoldigingen door scheidsrechters voor hun activiteiten als scheidsrechter tijdens sportwedstrijden, en door opleiders, trainers en begeleiders voor hun activiteiten ten behoeve van sportbeoefenaars verkregen (bezoldigingen, vervroegd vakantiegeld, achterstallen, opzeggingsvergoedingen); 15. Prive-pc: bedrag van tussenkomst van de werkgever; 16. Bijdragen in de reiskosten (zowel onderverdeeld als totaal); 17. Bezoldiging in de vorm van inhoudingen voor aanvullend pensioen; 18. Overuren die recht geven op een overwerktoeslag; 19. Bedrijfsvoorheffing; 20. Werkbonus; b) De gegevens voorkomend op de fiche Bezoldigingen van Bedrijfsleiders. Concreet gaat het om volgende gegevens : 1. Jaar waarop de fiche betrekking heeft; 2. Nummer van de fiche; 3. Datum van indiensttreding; 4. Datum van vertrek; 5. Schuldenaar van de inkomsten; 6. Nationaal nummer van de verkrijger van de inkomsten als die gedomicilieerd is in België. Belastbare inkomsten of toegekend aan rijksinwoners 7. Bezoldigingen

8 Beraadslaging FO 07/2016-8/12 a. Bezoldigingen b. Voordelen van alle aard (+ eventuele specificaties) c. Getrouwheidszegels d. Totaal bezoldigingen e. Overige bezoldigingen 8. Ter beschikking gesteld voertuig: kilometeraantal 9. Aandelenopties a. Aandelenopties in buitenlandse vennootschap 10. Als bezoldigingen aan te merken gedeelte van de huurprijs en de huurvoordelen (alle gegevens) 11. Afzonderlijke belastbare inkomsten a. Vervroegd vakantiegeld b. Achterstallen (alle categorieën) c. Opzeggings- en inschakelingsvergoedingen (alle) 12. Niet-recurrent resultaatgebonden voordelen (alle) 13. Bezoldiging in de vorm van inhoudingen voor aanvullend pensioen. 14. Bedrijfsvoorheffing 15. Bezoldigingen van bedrijfsleiders, tewerkgesteld in dienstverband 16. Werkbonus c) De gegevens voorkomend op de fiche Commissies, makelaarslonen, handelsrestorno s, vacatiegelden, betalingen en andere voordelen alle aard. Concreet gaat het om volgende gegevens : 1. Nummer van de fiche; 2. Jaar waarop de fiche betrekking heeft; 3. Schuldenaar van de inkomsten (alle gegevens); 4. Verkrijger van de inkomsten (alle gegevens) a. Ondernemingsnummer; b. Uitgeoefend beroep; c. Nationaal nummer (indien gekend); d. Buitenlands fiscaal identificatienummer (indien gekend); e. Geboortedatum (indien gekend); 5. Gegevens omtrent aard van commissies, erelonen,... a. Bedrag commissies, makelaarslonen, handelsrestorno's, ; b. Bedrag Erelonen of vacatiegelden; c. Bedrag + aard Voordelen van alle aard'; d. Bedrag 'kosten gedaan voor rekening van de verkrijger';

9 Beraadslaging FO 07/2016-9/12 e. Totaalbedrag; 6. Vergoeding uitgekeerd aan sportbeoefenaars voor hun sportieve activiteiten; 7. Vergoeding uitgekeerd aan opleiders, trainers, en begeleiders voor hun activiteiten ten behoeve van sportbeoefenaars; 8. Bedrag dat werkelijk werd uitbetaald in het jaar waarop de fiche betrekking heeft. 21. De aanvrager meent dat het opvragen van hoger vermelde gegevens toereikend, ter zake dienend en niet overmatig is omdat de gegevens worden opgevraagd in het kader van een testproject voor de beperking van frauderisico's. Om deze risico's te kunnen ontdekken dienen bovenstaande gegevens volgens hem op grote schaal onderzocht te worden. 22. Het Comité is van oordeel dat de gevraagde gegevens effectief beantwoorden aan artikel 4, 1, 3, WVP, gelet op de in randnummer 9 geschetste doeleinden Bewaringstermijn van de gegevens 23. In de aanvraag wordt omtrent de bewaartermijn het volgende gesteld: Het schrijven van de code en het ontwikkelen van het model zal bij benadering een zestal maanden duren. Indien het model, door tijdsgebrek of onvoorziene omstandigheden, binnen de 6 maand nog niet af is, zal de RSZ het Comité hiervan op de hoogte stellen en eventueel een verlenging aanvragen. 24. Het Comité is van oordeel dat indien de testdoeleinden zoals bedoeld in randnummer 9 reeds vóór het vervallen van die termijn van zes maanden zouden zijn bereikt, de gegevens nog voor afloop van deze termijn dienen te worden vernietigd, met name meteen nadat de testdoeleinden zijn verwezenlijkt Frequentie van de toegang en de duur van machtiging 25. Betreffende de frequentie van de toegang en de duur van de machtiging vermeldt de aanvraag het volgende: In eerste instantie zal de RSZ voor het opzetten van deze test slechts éénmaal testgegevens wensen te ontvangen. Indien er echter onduidelijkheden/onvolkomenheden zouden zijn in de ontvangen testgegevens (bijvoorbeeld: ontbreken van metagegevens, onvolledige data, niet-interpreteerbare data,...), sluiten we niet uit dat we bijkomende inlichtingen of data vragen. ( ) Het schrijven van de code en het ontwikkelen van het model zal bij benadering een zestal maanden duren

10 Beraadslaging FO 07/ / Het Comité stemt hier mee in Bestemmelingen en/ of derden waaraan gegevens worden meegedeeld 27. Enkel een zeer beperkt team (10-tal personen) van medewerkers van de aanvrager en van zijn verwerker, zullen toegang krijgen tot de gevraagde gegevens. 28. Het Comité ziet in het licht van artikel 4, 1, 3 WVP geen bezwaren tegen het feit dat bovengenoemde personen toegang hebben tot onderhavige persoonsgegevens, op voorwaarde dat zij enkel van deze toegang gebruik maken binnen de perken van de taken en bevoegdheden die hen door de regelgeving of door de overeenkomst zoals bedoeld in artikel 16, 1, WVP worden toegekend én louter met het oog op de doeleinden geschetst in randnummer TRANSPARANTIEBEGINSEL 29. De WVP voorziet dat een eerlijke gegevensverwerking een verwerking is die plaatsvindt op transparante wijze. In dit verband vermeldt de aanvraag het volgende: Bij goedkeuring zal de machtiging worden gepubliceerd op de website van de KSZ. Eveneens worden verleende machtigingen door de verschillende bevoegde Sectorale Comités gepubliceerd op de internet site van de FOD Financiën. 30. Het Comité neemt hier akte van en is van oordeel dat deze maatregelen afdoende zijn, in het bijzonder gelet op het feit dat het louter om een testproject gaat dat geen rechtstreekse gevolgen mag hebben voor de betrokkenen (cf. randnummer 9) 6. 6 Ter aanvulling kan ook worden verwezen naar het koninklijk besluit van 11 maart 2015 ter uitvoering van artikel 3, 5, 3 van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, B.S., 25 maart 2015.

11 Beraadslaging FO 07/ /12 4. BEVEILIGING 4.1. Op het niveau van de aanvrager 31. De aanvrager behoort tot het netwerk van de Sociale Zekerheid en is bijgevolg onderworpen aan het koninklijk besluit van 12 augustus 1993 houdende de organisatie van de informatieveiligheid bij de instellingen van sociale zekerheid. Dit betekent dat hij beschikt over: een consulent inzake informatieveiligheid waarvan de aanstelling voorgelegd werd aan het Sectoraal comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid; een veiligheidsplan met aanduiding van alle noodzakelijke middelen voor de uitvoering ervan. 32. De door de aanvrager genomen veiligheidsmaatregelen kunnen aldus als passend worden gekwalificeerd. 33. De aanvrager doet ook beroep op een verwerker. Het Comité herinnert er aan dat de WVP in dergelijke gevallen vereist dat de verantwoordelijke voor de verwerking zijn relatie met de verwerker vastlegt in een overeenkomst, die beantwoordt aan de vereisten van artikel 16, 1 van de WVP Op het niveau van de FOD Financiën 34. Voor wat de FOD Financiën betreft, heeft het Comité dienaangaande geen bijzondere opmerkingen, gelet op het feit dat deze elementen reeds werden beoordeeld in eerdere beraadslagingen van het Comité. OM DEZE REDENEN, het Comité 1 machtigt de aanvrager en de FOD Financiën ten uitzonderlijke titel 7 om de gegevensverwerkingen bedoeld in de machtigingsaanvraag, uit te voeren; 7 Aangezien het hier een welomlijnd testproject betreft (zie randnummer 4) dat past binnen het algemeen wettelijk takenpakket van de aanvrager en dat geen gevolgen zal hebben voor de betrokkenen, verzet het Comité er zich ten uitzonderlijke titel niet tegen dat deze datamining/datamatching zonder een expliciete wettelijke grondslag zal uitgevoerd worden en dit in afwachting van de voorbereiding van de desbetreffende expliciete wettelijke basis door de aanvrager (zie randnummers 2-3).

12 Beraadslaging FO 07/ /12 2 beslist dat deze machtiging geldt voor zover en voor zolang de voorwaarden in deze beraadslaging zijn vervuld. In het bijzonder mogen de verstrekte gegevens louter voor de in randnummer 9 bedoelde testdoeleinden verstrekt worden en dienen de gegevens vernietigd te worden van zodra de in randnummer 9 bedoelde testdoeleinden verwezenlijkt zijn en dient deze vernietiging in elk geval ten laatste na zes maanden plaats te vinden (behoudens verlenging van deze termijn door het Comité). 3 beslist dat het zich het recht voorbehoudt om, in voorkomend geval op geregelde tijdstippen, de effectieve en duurzame toepassing te controleren van technische en organisatorische maatregelen die conform de stand van de techniek zijn en van aard om de risico's adequaat te dekken. In dit verband gebiedt het Comité de partijen iedere relevante wijziging in de beveiliging van de gemachtigde verwerkingen aan het Comité mee te delen. De Wnd. Administrateur, De Voorzitter, (get.) An Machtens (get.) Stefan Verschuere

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid om een elektronische mededeling van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 35/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2017 van 9 maart 2017 Betreft: Aanvraag van Brussel Economie en Werkgelegenheid van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (cel dienstencheques

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 31/2015 van 10 december 2015 Betreft: aanvraag van de Vlaamse Belastingdienst ( VLABEL ) om als rechtsopvolger van het Departement Financiën

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Belgische Rode Kruis ontvangen op 11/10/2011; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 71/2011 van 14 december 2011 Betreft: machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis om het Rijksregisternummer te gebruiken zodat zij voor

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 32/2016 van 29 september 2016 Betreft: Machtigingsaanvraag met het oog op de elektronische mededeling door de FOD Financiën aan de POD

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Vander Auwera ontvangen op 23/02/2012; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2012 van 29 maart 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om persoonsgegevens te kunnen opvragen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 08/2014 van 20 maart 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Rijksdienst voor Pensioenen voor de verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 98/2014 van 19 november 2014 Betreft: Aanvraag van de Nationale Bank van België (NBB) om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 12/2017 van 9 mei 2017 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege het Vlaams Departement Landbouw en Visserij om toegang te verkrijgen tot persoonsgegevens

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 53/2016 van 27/07/2016 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Kruispuntbank voor de Uitwisseling van Gegevens om toegang te krijgen tot diverse

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 13/2014 van 24 april 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Stad Antwerpen voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag

1/7. persoonlijke. du Crédit 22/07/2015; Gelet op de. van Société. aanvraag 1/7 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 25/2015 van 1 oktober 2015 Betreft: machtigingsaanvraag van dee Société Wallonne du Crédit Social (Waalse Maatschappij voor Sociaal

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 22/2017 van 26 juli 2017 Betreft: Aanvraag van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid om op elektronische wijze persoonsgegevens op te

Nadere informatie

FICHE Nr JAAR 2016 Pagina 1 van Nr. 2. Datum van indiensttreding: van vertrek: Schuldenaar van de inkomsten: NN of ON: ...

FICHE Nr JAAR 2016 Pagina 1 van Nr. 2. Datum van indiensttreding: van vertrek: Schuldenaar van de inkomsten: NN of ON: ... FICHE Nr. 281.10 - JAAR 2016 Pagina 1 van 6 1. Nr. 2. Datum van indiensttreding: van vertrek:... 3. Schuldenaar van de inkomsten: NN of ON: 4. Afzender: Geadresseerde: NN of ON: Naam en voornamen van de

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2017 van 26 juli 2017 Betreft: machtigingsaanvraag van de onderneming Schouwingscentrum voor Auto's n.v. om bepaalde gegevens te kunnen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 18/2018 van 3 mei 2018 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016;

Gelet op de aanvraag van Eandis System Operator cvba, ontvangen op 04/05/2016; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 40/2016 van 22 juni 2016 Betreft: aanvraag van Eandis System Operator cvba om toegang te krijgen tot het Rijksregister en het Rijksregisternummer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 26/2012 van 20 september 2012 Betreft: Beraadslaging houdende het verlenen van een machtiging aan de MIVB om bij de DIV de identificatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008;

Gelet op de aanvraag van de Federale Overheidsdienst Financiën (hierna de FOD Finanaciën) ontvangen op 17/11/2008; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 03/2010 van 21 januari 2010 Betreft: Beraadslaging betreffende de aanvraag van de FOD Financiën om aan de opdrachtgever of de aannemer

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 19/2013 van 27 juni 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de FOD Defensie voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

FICHE Nr JAAR 2016

FICHE Nr JAAR 2016 FICHE Nr. 281.10 - JAAR 2016 Pagina 1 van 6 1. Nr.... 2. Datum van indiensttreding:... van vertrek:... 3. Schuldenaar van de inkomsten: NN of ON:......... 4. Afzender:...... NN of ON:... Naam en voornamen

Nadere informatie

FICHE Nr JAAR 2017

FICHE Nr JAAR 2017 FICHE Nr. 281.10 - JAAR 2017 Pagina 1 van 6 1. Nr.... 2. Datum van indiensttreding:... van vertrek:... 3. Schuldenaar van de inkomsten: NN of ON:......... 4. Afzender:...... NN of ON:... Geadresseerde:......

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 51/2016 van 15 december 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Justitie om in het kader van het project eperson gegevens uit te wisselen,

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015;

Gelet op de aanvraag van de FOD Financiën, ontvangen op 17/12/2015; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 42/2016 van 17 november 2016 Betreft: aanvraag van de FOD Financiën om ten behoeve van zijn Algemene Administratie van de Fiscaliteit

Nadere informatie

FICHE Nr JAAR...

FICHE Nr JAAR... FICHE Nr. 281.10 - JAAR.... Pagina 1 van 6 1. Nr.... 2. Datum van indiensttreding:... van vertrek:... 3. Schuldenaar van de inkomsten:...... 4. Afzender:....... Naam en voornamen van de echtgenoot of van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013;

Gelet op de aanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ontvangen op 15/10/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 81/2013 van 11 december 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om het identificatienummer

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 22/2016 van 13 april 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de FOD Financiën om toegang te hebben tot het Wachtregister voor de opmaak van

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 06/2015 van 19 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van de

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 02/2015 van 21 januari 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) voor toegang tot het Rijksregister in het

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 15/2014 van 12 juni 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de verwerking van persoonsgegevens die

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012;

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van de POD Maatschappelijke Integratie ontvangen op 05/12/2012; 1/11 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2013 van 7 februari 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van de POD Maatschappelijke Integratie met het oog op de elektronische mededeling

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 40/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van Waterwegen en Zeekanaal NV om toegang te krijgen tot gegevens die bij de FOD Mobiliteit

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CeSO) van de KULeuven ontvangen op 13/11/2017;

Gelet op de aanvraag van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CeSO) van de KULeuven ontvangen op 13/11/2017; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 04/2018 van 11 januari 2018 Betreft: aanvraag van de FOD Sociale Zekerheid om mededeling te krijgen van belastinggegevens uit het IPCAL

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 91/2014 van 29 oktober 2014 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Administratie Economie en werkgelegenheid (Brussel

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 23/2015 van 22 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Belgische Rode Kruis, Rode Kruis - Vlaanderen om het Rijksregisternummer te

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 40/2016 van 17 november 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de+ Stad Gent voor de verwerking van persoonsgegevens die in gegevensbanken

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015

Gelet op de aanvraag van de gemeente Evere (hierna de aanvrager), ontvangen op 02/02/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16/03/2015 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 14/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Evere om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 47/2016 2016 van 22 juni 2016 Betreft: Aanvraag van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, om zijn

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het "Comité");

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 49/2016 van 15 december 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de Administratie Brussel Fiscaliteit van de Gewestelijke Overheidsdienst

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna: WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 11/2013 van 29 maart 2013 Betreft: Machtigingsaanvraag van het Agentschap Onroerend Erfgoed, Beleidsdomein RWO ( Ruimtelijke Ordening,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid SCSZ/09/149 BERAADSLAGING NR 09/081 VAN 15 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna "WVP"), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/13 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 11/2015 van 23 april 2015 Betreft: Aanvraag van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening om op elektronische wijze persoonsgegevens op

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 32/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/6 Advies 69/2018 van 25 juli 2018 Betreft: adviesaanvraag over het ontwerp van Koninklijk besluit tot uitvoering van artikelen 19 en 25 van de wet van 18 juli 2018 betreffende de economische relance

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Direction générale Opérationnelle de la fiscalité du Service Public de Wallonie ontvangen op 22 februari 2017;

Gelet op de aanvraag van de Direction générale Opérationnelle de la fiscalité du Service Public de Wallonie ontvangen op 22 februari 2017; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 24/2017 van 24 augustus 2017 Betreft: Aanvraag tot uitbreiding van de machtigingen FO nr. 20/2013 en FO nr. 03/2016 van de Direction Générale

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de contvangen op 29/09/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 29, 30/10, 13 en 16/11/2015;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de contvangen op 29/09/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 29, 30/10, 13 en 16/11/2015; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 30/2015 van 10 december 2015 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 13/08/2012; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 22/2012 van 20 september 2012 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten en de Civiele Bescherming om bepaalde gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015;

Gelet op de aanvraag van de Orde van Vlaamse Balies, ontvangen op 31/07/2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 56/2015 van 30 september 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Orde van Vlaamse Balies om het Rijksregisternummer te gebruiken m.b.t. de

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012;

Gelet op de aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding ontvangen op 15/03/2012; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 37/2012 van 9 mei 2012 Betreft: aanvraag van het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding om het identificatienummer van het Rijksregister te

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin ontvangen op 16 mei 2017; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 63/2017 van 8 november 2017 Betreft: aanvraag van het Vlaams Agentschap Kind en Gezin om toegang tot krijgen tot het Rijksregister en het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 02/09/2014;

Gelet op de aanvraag van het technisch en juridisch advies gericht aan de Federale Overheidsdienst Fedict op 02/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2014 van 4 september 2014 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KULeuven en het Centrum voor Longitudinaal

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010;

Gelet op de aanvraag van de Chef Defensie ontvangen op 23/08/2010; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 16 en 24/11/2010; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2010 van 22 december 2010 Betreft: verzoek om het identificatienummer van het Rijksregister te gebruiken voor de aanmaak van nieuwe militaire

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Universiteit Gent, Faculteit Diergeneeskunde, ontvangen op 11/07/2014;

Gelet op de aanvraag van de Universiteit Gent, Faculteit Diergeneeskunde, ontvangen op 11/07/2014; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 25/2014 van 4 september 2014 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Gent, Vakgroep Diergeneeskunde, om toegang te krijgen tot gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014;

Gelet op de aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid, ontvangen op 02/10/2014; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 94/2014 van 19 november 2014 Betreft: aanvraag van het Fonds voor bestaanszekerheid van de metaalverwerkende nijverheid om toegang te krijgen

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 20/2014 van 10 juli 2014 Betreft: Beraadslaging houdende aanvulling, wat Kind en Gezin betreft, van de beraadslaging FO nr. 18/2012 van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid ontvangen op 28/03/2012; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 50/2012 van 6 juni 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie om via de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 10/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens tussen de Rijksdienst voor

Nadere informatie

SCSZ/06/083. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 april 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse.

SCSZ/06/083. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 april 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse. SCSZ/06/083 1 BERAADSLAGING NR. 06/042 VAN 16 MEI 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID EN DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID VAN DE PROVINCIALE

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister, (hierna het Comité); 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging nr. 20/2016 van 13 april 2016 Betreft: Aanvraag van de Waalse Overheidsdienst, Operationeel Directoraat-generaal Economie, Werk en Onderzoek, Departement

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 11/2016 van 30 maart 2016 Betreft: aanvraag tot uitbreiding van machtiging VTC/2013/40 voor het meedelen

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011;

Gelet op de aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie ontvangen op 25/10/2011; 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 08/2012 van 11 januari 2012 Betreft: aanvraag van het Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie tot uitbreiding van beraadslaging

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 17/2016 van 12 mei 2016 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het Rijksinstituut voor ziekte en invaliditeitsverzekering om bepaalde gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016;

Gelet op de aanvraag van Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), ontvangen op 18 januari 2016; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 68/2016 van 14 september 2016 Betreft: Aanvraag van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest om de beraadslaging RR nr. 12/2010

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 41/2017 van 14 december 2017 Betreft: aanvraag van het Agentschap voor grond en woonbeleid voor Vlaams-Brabant (Vlabinvest APB) om toegang

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 58/2012 van 18 juli 2012 Betreft: Aanvraag van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening om haar bestaande toegangsmachtiging tot de gegevens

Nadere informatie

1/9 (AF-MA ) persoonlijke. aanvraag. Gelet op de 22/05/2015; g, als volgt:

1/9 (AF-MA ) persoonlijke. aanvraag. Gelet op de 22/05/2015; g, als volgt: 1/9 Sectoraal comité voor de d Federalee Overheid Beraadslaging FO nr 23/2015 van 9 juli 2015 Betreft: Aanvraag van de Universiteitt Gent, Faculteit Diergeneeskunde, om toegang te krijgen tot gegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015;

Gelet op de aanvraag van de KFBN (hierna de aanvrager) ontvangen op 13/01/2015; Gelet op de bijkomende informatie ontvangen op 4, 9 en 12/02/2015; 1/7 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2015 van 19 maart 2015 Betreft: beraadslaging met betrekking tot de aanvraag van de Koninklijke Federatie van Belgische Notarissen

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015;

Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 18 mei, 5 en 9 juni 2015; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 46/2015 van 29 juli 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van Forem om het Rijksregisternummer te gebruiken voor het toegangs- en gebruikersbeheer

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/9 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Beraadslaging STAT nr 28/2012 van 12 december 2012 Betreft: Aanvraag van de Universiteit Antwerpen (OASes) en de Université Libre de

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/024 BERAADSLAGING NR 09/019 VAN 7 APRIL 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Sint-Agatha-Berchem ontvangen op 20/05/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 18/2014 van 10 juli 2014 Betreft: aanvraag tot machtiging van de gemeente Sint-Agatha-Berchem om via elektronische weg de persoonsgegevens

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014;

Gelet op de aanvraag van de gemeente Vorst (hierna de aanvrager) ontvangen op 05/12/2014; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 13/2015 van 23 april 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de gemeente Vorst om vanwege de Directie Inschrijving Voertuigen (hierna de

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 E-mail : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016

Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016 Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 16/2016 van 30 maart 2016 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het meedelen van persoonsgegevens van

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/19/108 BERAADSLAGING NR. 19/064 VAN 2 APRIL 2019 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING

Nadere informatie

Advies nr 18/2015 van 10 ju uni 2015 Betreft:

Advies nr 18/2015 van 10 ju uni 2015 Betreft: 1/6 Adviess nr 18/2015 van 10 juni 2015 Betreft: Adviesaanvraag met betrekking tot Titel II, Hoofdstuk 2, afdeling 2 van hett ontwerp van programmawet betreffende de aanwezigheidsregistratie in de vleessector

Nadere informatie

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna "het Comité");

Het Sectoraal comité van het Rijksregister (hierna het Comité); 1/5 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 10/2008 van 12 maart 2008 Betreft: aanvraag van de cvba Brussels Network Operations om toegang te bekomen tot de informatiegegevens van het

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010;

Gelet op de aanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging ontvangen op 19/10/2010; 1/9 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 16/2010 van 4 oktober 2010 Betreft: machtigingsaanvraag van de Dienst Administratieve Vereenvoudiging (DAV) voor de mededeling van een

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. De Buyser, Directeur-generaal van ASTRID ontvangen op 23/06/2014;

Gelet op de aanvraag van Dhr. De Buyser, Directeur-generaal van ASTRID ontvangen op 23/06/2014; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 24/2014 van 4 september 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege ASTRID om gegevens te kunnen raadplegen die bij de Dienst Inschrijving

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Mevr. A. Versonnen, Directeur-generaal a.i. ADSEI ontvangen op 17/12/2009;

Gelet op de aanvraag van Mevr. A. Versonnen, Directeur-generaal a.i. ADSEI ontvangen op 17/12/2009; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 04/2010 van 25 maart 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie (hierna ADSEI

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 17/2015 van 25 maart 2015 Betreft: Machtigingsaanvraag van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap voor Geografische Informatie

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van ASTRID ontvangen op 13/03/2012;

Gelet op de aanvraag van de Directeur-generaal van ASTRID ontvangen op 13/03/2012; 1/5 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 08/2012 van 31 mei 2012 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege ASTRID om gegevens te kunnen raadplegen die bij de Dienst Inschrijving Voertuigen

Nadere informatie

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 22/08/2016;

Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 22/08/2016; 1/8 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 30/2016 van 29 september 2016 Betreft: machtigingsaanvraag van de "Direction Générale Transversale du Budget, de la Logistique et des

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/010 BERAADSLAGING NR. 08/006 VAN 5 FEBRUARI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 02 / 2004 van 15 maart 2004

Brussel, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER BERAADSLAGING Nr 02 / 2004 van 15 maart 2004 KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 Email : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010;

Gelet op de aanvraag van Dhr. Bernard Buyse, Voorzitter Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders ontvangen op 15/04/2010; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 11/2010 van 10 juni 2010 Betreft: Machtigingsaanvraag vanwege de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders om toegang te verkrijgen tot

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/14/183 BERAADSLAGING NR. 14/101 VAN 4 NOVEMBER 2014 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/7 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 34/2015 van 17 juni 2015 Betreft: Aanvraag ingediend door de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie om gemachtigd te worden om het

Nadere informatie

Betreft: Gezamenlijke aanvraag van de FOD Financiën en de RVA in het raam van het vereenvoudigd fiscaal beslag onder derden (AF-MA )

Betreft: Gezamenlijke aanvraag van de FOD Financiën en de RVA in het raam van het vereenvoudigd fiscaal beslag onder derden (AF-MA ) 1/12 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 28/2017 van 19 oktober 2017 Betreft: Gezamenlijke aanvraag van de FOD Financiën en de RVA in het raam van het vereenvoudigd fiscaal

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/14/203 BERAADSLAGING NR 11/016 VAN 1 MAART 2011, GEWIJZIGD OP 6 MAART 2012, OP 15 JANUARI 2013 EN OP 2 DECEMBER

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/15/043 BERAADSLAGING NR 12/003 VAN 10 JANUARI 2012, GEWIJZIGD OP 7 APRIL 2015, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 31bis; 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 72/2017 van 13 december 2017 Betreft: Aanvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) ten behoeve van de Vlaamse steden

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/14/105 BERAADSLAGING NR. 14/056 VAN 1 JULI 2014 INZAKE HET GEBRUIK VAN DE PERSOONSGEGEVENSBANK AANWEZIGHEIDSREGISTRATIE

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis;

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid de artikelen 31bis en 36bis; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 23/2012 van 20 september 2012 Betreft: Machtigingsaanvraag van De Lijn om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die in databanken van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van Parko AGB ontvangen op 25 augustus 2016; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 19 en 22 september 2016

Gelet op de aanvraag van Parko AGB ontvangen op 25 augustus 2016; Gelet op de bijkomende informatie, ontvangen op 19 en 22 september 2016 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 89/2016 van 16 november 2016 Betreft: aanvraag van de Parko AGB om toegang te krijgen tot een aantal informatiegegevens van het Rijksregister

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité);

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna het Comité); 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Advies FO nr 01/2014 van 20 februari 2014 Betreft: Adviesaanvraag betreffende de ontwerpen van koninklijk besluit houdende uitvoering van respectievelijk

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014;

Gelet op de aanvraag van de Algemene Directie Civiele veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken ontvangen op 12/09/2014; 1/10 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 33/2014 van 30 oktober 2014 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege de Brandweerdiensten, de hulpverleningszones en de Civiele Bescherming

Nadere informatie