ABN AMRO Intermediaire Verkoop - Q&A extra boetevrij aflossen onder water hypotheek 29 okt 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ABN AMRO Intermediaire Verkoop - Q&A extra boetevrij aflossen onder water hypotheek 29 okt 2013"

Transcriptie

1 ABN AMRO Intermediaire Verkoop - Q&A extra boetevrij aflossen onder water hypotheek 29 okt Wanneer staat een hypotheek onder water? Een hypotheek staat onder water wanneer de huidige hypotheekschuld hoger is dan de meest actuele WOZ waarde van de woning. Hierbij kijken we niet naar de opgebouwde waarde in uw (bank)spaarhypotheek. 2. Moet de extra terugbetaling afkomstig zijn uit een schenking? Nee, dit is niet verplicht. 3. Waarom beperkt ABN AMRO zich niet tot schenkingen? Met de regeling die ABN AMRO vanaf 1 november 2013 hanteert, kunnen wij naar verwachting een grotere groep klanten helpen. Wij vinden het belangrijk dat klanten die een hypotheek hebben die onder water staat worden geholpen. Klanten die onder water staan verkopen minder makkelijk hun huis, omdat zij dan met een restschuld blijven zitten. Op het moment dat de hypotheek weer op hetzelfde niveau of lager is dan de waarde van de woning heeft de klant meer bewegingsvrijheid. 4. Tot wanneer kan men gebruik maken van deze regeling? De regeling gaat in per 1 november 2013 en loopt in ieder geval geheel De incassomachtiging en kopie van de WOZ verklaring moeten uiterlijk 10 december 2014 in bezit zijn bij Stater. 5. Waarom is de regeling niet toegankelijk voor alle klanten? ABN AMRO heeft gekeken naar de verruimde schenkingsvrijstelling zoals de overheid deze op Prinsjesdag naar buiten heeft gebracht. ABN AMRO staat positief tegenover het beleid van de overheid om de woningmarkt vlot te trekken. Wij vinden het vooral belangrijk dat de klanten die onder water staan worden geholpen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om conform de voorwaarden een bedrag boetevrij af te lossen. Dit laatste geldt voor alle klanten. 6. Is deze regeling alleen voor ABN AMRO Hypotheken van toepassing? Ja, de regeling geldt voor alle hypothekeeklabels van het ABN AMRO concern. Dit zijn: ABN AMRO, Florius, Moneyou, Direktbank, WoonNexxt, MNF Bank/Albank, ASR, Combi Hypotheken/Alkmaar Hypotheken (REAAL), Quion 9 en Oosteroever (De Hypothekers Associatie) 7. Er wordt gesproken over de WOZ waarde, welke wordt bedoeld? De meest recente WOZ beschikking moet worden aangeleverd. Per november 2013 is de meest recente WOZ beschikking de WOZ beschikking die de klant begin dit jaar van uw gemeente heeft ontvangen. In januari 2014 ontvangen de meeste mensen de nieuwe WOZ beschikking. 8. Mag men ook een taxatierapport overleggen? Het is ook toegestaan om een recent taxatierapport aan te leveren. Deze moet wel voldoen aan de eisen die de bank aan een taxatierapport stelt. Als er een taxatierapport wordt aangeleverd, betekent dit wel een langere doorlooptijd. Dit komt omdat het taxatierapport gecontroleerd moet worden aan de eisen die de bank aan het rapport stelt.

2 9. Als in 2014 de WOZ waarde lager is dan de huidige, mag de klant dan weer extra aflossen? Ja, dit mag. 10. Is deze regeling ook toegankelijk voor NHG hypotheken? Ja, deze regeling is ook van toepassing voor NHG hypotheken. Ook voor hypotheken met NHG kan in dit geval een kopie van de WOZ waarde worden aangeleverd. 11. Aan wie kan ik mijn vragen stellen? U kunt contact opnemen met uw Relatiemanager, of met Team Beheer IMV. 12. Hoe kan de klant de extra terugbetaling doen? De klant moet de extra terugbetaling via een incassoformulier aanmelden. Op het incassoformulier geeft de klant aan dat hij/zij gebruik wil maken van de uitgebreide regeling boetevrij extra terugbetalen tot de WOZ waarde. Bij het incassoformulier moet een kopie de meest recente WOZ beschikking worden meegestuurd. 13. Hoe kom ik aan een incassomachtiging? De link naar de module die de incassomachtiging aanmaakt is beschikbaar via de intermediairpagina. 14. Wat gebeurt er als de klant de extra terugbetaling zelf overmaakt? In dat geval gelden de normale boeteregels. 15. Hoeveel mag de klant boetevrij extra terugbetalen? In de huidige voorwaarden is opgenomen dat klanten van ABN AMRO per leningdeel 10% boetevrij mogen aflossen. Het kan zijn dat er bij sommige klanten een hoger percentage in de voorwaarden is opgenomen. Er is wel een maximum van ,- wat de klant per keer extra terug kan betalen. 16. Mag de klant op elk willekeurig leningdeel extra terugbetalen? Dit is mogelijk. U moet wel rekening houden met eventuele fiscale gevolgen. Overleg met uw klant om te bepalen op welk leningdeel men het beste kan terugbetalen. 17. Zijn er kosten om een extra terugbetaling te doen? Behoudens uw eventuele advieskosten zijn er geen afhandelingskosten voor de extra aflossing. 18. De restschuld uit de vorige woning zijn opnieuw gefinancierd. Mag de klant deze ook boetevrij extra terugbetalen? Ja, ook de restschuld die uit verkoop van de oude woning is ontstaan kan de klant boetevrij terugbetalen. Wel moet de huidige hypotheek inclusief de financiering van de restschuld hoger zijn dan de WOZ waarde van de huidige woning. 19. Er is sprake van een schenking van en de klant staat ,- onder water. Moet men dan boete betalen?

3 Het bedrag boven de actuele WOZ waarde kan de klant boetevrij extra terugbetalen. Daarna gelden de normale boeteregels, met inachtneming van het boetevrije percentage van de lening. 20. De klant heeft recent extra terugbetaald en heeft hiervoor een boete betaald, kan men deze terugvorderen? Eerdere extra terugbetalingen waarbij een boete is betaald, kunnen niet teruggevorderd worden. 21. Het machtigingsformulier is in oktober ingestuurd, gaat het verzoek mee onder de nieuwe regeling? Indien men het machtigingsformulier vóór 14 oktober heeft ingestuurd, worden deze nog volgens de oude regeling (incasso vindt plaats op de laatste werkdag van oktober) verwerkt, dus eventueel met boeterente. Indien het machtigingsformulier na 14 oktober is ingestuurd. Dan gaat deze wel mee in de regeling. Dit betekent wel dat de incasso op de laatste werkdag van november verwerkt wordt. 22. Kan de klant ook in stapjes zonder boete extra terugbetalen? Het is mogelijk om zonder boete in stapjes extra terug te betalen. Mogelijk blijft men met het stapsgewijs extra terugbetalen al onder de boetevrije grens die voor de klant van toepassing is. Betaalt de klant meer dan het boetevrije percentage terug, dan kunt u het bedrag boven de meest recente WOZ waarde extra boetevrij terugbetalen. Als de klant in stapjes wil aflossen, kunt u ook overwegen om een gedeelte van de hypotheek om te zetten in een annuïteiten of lineaire hypotheek. Bespreek met de klant of dit interessant voor hem/haar is. Hou er in dit geval wel rekening mee dat er bij een wijziging in de hypotheek kosten in rekening worden gebracht. 23. Als de klant in stapjes extra terugbetaalt, moet de klant dan iedere keer de meest recente WOZ verklaring meesturen? Ja, iedere keer als men gebruik wil maken van de extra vrijstelling moet men de meest recente WOZ verklaring meesturen. 24. Wat gebeurt er met de hypotheek als men extra terugbetaalt op een Annuïteiten of Lineair leningdeel? De klant kan ervoor kiezen om lagere maandlasten te betalen of om de maandlasten gelijk te houden en de looptijd van de hypotheek in te korten. Als men wil dat de maandlasten omlaag gaan, dan hoeft u niets te doen. Wil de klant de looptijd inkorten bespreek dit dan met uw klant. Hou er wel rekening mee dat er bij een wijziging in de hypotheek kosten in rekening worden gebracht. 25. De klant wil extra terugbetalen op een opbouwdeel (bijvoorbeeld een bankspaar- of levendeel) van de hypotheek, kan dit? Als men extra terugbetaalt op een opbouwdeel, dan kan dit fiscale gevolgen hebben. Overleg in deze gevallen met de klant of het verstandig is om extra terug te betalen. 26. Kan men de opgebouwde waarde van de (bank)spaarhypotheek of levenhypotheek ook gebruiken om boetevrij extra terug te betalen?

4 Ja, het is mogelijk om de opgebouwde waarde te gebruiken om boetevrij extra terug te betalen. Bij het extra terugbetalen van de hypotheek met de opgebouwde waarde moet u wel rekening houden met het feit dat de klant mogelijk fiscaal moet afrekenen. Ook betekent dit, dat men de hypotheek op een andere manier moet terugbetalen. Wil de klant extra terugbetalen door gebruik te maken van de opgebouwde waarde, dan is het verstandig om dit eerst met hem/haar te bespreken. Hou er wel rekening mee dat er bij een wijziging in de hypotheek kosten in rekening worden gebracht. 27. Wordt de opgebouwde waarde van de (bank)spaarhypotheek of levenhypotheek verrekend om te kijken of de hypotheek onder water staat? Wij houden geen rekening met de opgebouwde waarde van de (bank)spaarhypotheek of levenhypotheek om te kijken of de hypotheek onder water staat. 28. Geldt de regeling ook als men een extra storting wil doen? Nee, de regeling geldt alleen voor het extra terugbetalen en daardoor verlagen van de hypotheek. 29. Als men extra heeft terugbetaald, per wanneer betaalt men dan lagere maandlasten? De maand nadat wij de extra terugbetaling hebben ontvangen, passen wij het maandbedrag aan. 30. Als de klant extra heeft terugbetaald zodat de hypotheekschuld gelijk is aan de actuele WOZ waarde, komt de lening dan ook in een lagere risicoklasse? Nee. Indien men het bedrag van de hypotheek wat boven de WOZ waarde ligt extra terugbetaalt, komt de klant niet in een lagere risicoklasse. De risicoklassen die ABN AMRO heeft, zijn gebaseerd op de executiewaarde van de woning. De executiewaarde bij een WOZ waarde stellen wij gelijk aan 85% van de WOZ waarde. 31. Hoe bepaal ik wat men extra boetevrij mag terugbetalen? Hoeveel men extra boetevrij terug mag betalen hangt af van de meest recente WOZ waarde van de woning en de huidige hypotheekschuld die de klant heeft. Een voorbeeld: De klant heeft een huidige hypotheekschuld van ,-, en de WOZ waarde is ,- (peildatum ). In dit geval mag men ,- boetevrij extra terugbetalen. 32. Mag de klant boetevrij opnemen van diens depositospaarrekening als men extra terug betaalt? Hiervoor blijven de normale voorwaarden van toepassing. 33. Geldt het extra terugbetalen ook voor een Flexibel Hypotheek Krediet? Het Flexibel Hypotheek Krediet heeft een variabele rente. Er is dan ook geen sprake van boete i.v.m. extra terugbetalen. 34. Wat gebeurt er als men op het moment van incasseren niet voldoende geld op de bankrekening heeft staan? Op het moment dat er geen incasso plaats kan vinden, zal de machtiging voor incasso vervallen.

5 35. De klant doet een extra terugbetaling, waarbij hij/zij gebruik maakt van de extra regeling van boetevrij extra terugbetalen. Binnen afzienbare tijd doet de klant weer een verhoging van de hypotheek. Dit doe men o.b.v. een taxatierapport met een hogere marktwaarde. Brengt ABN AMRO dan alsnog een boete in rekening? Nee

Vragen en antwoorden variabele rente

Vragen en antwoorden variabele rente Vragen en antwoorden variabele rente Hoe is de variabele rente opgebouwd? Hoe is de opslag variabele rente opgebouwd? De variabele rente wordt bepaald door twee elementen: de 1- maands Euribor en de opslag

Nadere informatie

ABN AMRO betaalt declaraties uit op uw bankrekening: Factuurnummer van aannemer of leverancier

ABN AMRO betaalt declaraties uit op uw bankrekening: Factuurnummer van aannemer of leverancier Bouwdepot voor een verbouwing Declaratieformulier Vul hier uw gegevens in. Naam Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer overdag Leningnummer ABN AMRO betaalt declaraties uit op uw bankrekening: ABN AMRO

Nadere informatie

Vraag 3: Komt er na waardedaling van de woning weer een topopslag op de rente? Dit is alleen mogelijk bij een aflossingsvrije hypotheek.

Vraag 3: Komt er na waardedaling van de woning weer een topopslag op de rente? Dit is alleen mogelijk bij een aflossingsvrije hypotheek. Onderzoek topopslag Hieronder de uitwerking van het onderzoek over topopslagen van de banken in Nederland. Het betreft hier hypotheken ZONDER NHG. Is een aanpassing van de hypotheekrente mogelijk als de

Nadere informatie

Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ

Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Hypotheek: ALLES OP EEN RIJ Afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woningmarkt. In kranten en andere media leest u dat veel huizen lang te koop staan

Nadere informatie

Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet

Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet Voor wie is deze informatie? Deze informatie is voor als u meer wilt weten over het Flexibel Hypotheek Krediet. Wilt u een Flexibel Hypotheek Krediet aanvragen?

Nadere informatie

Grip op uw Vermogen. Aflossen, waarom goed voor u?

Grip op uw Vermogen. Aflossen, waarom goed voor u? Aflossen, waarom goed voor u? Agenda 1. Even voorstellen 2. Aanleiding presentatie 3. Hypotheken: hoe zit het ook alweer? 4. Waarom aflossen? - Voor uzelf - Voor uw kinderen - Voor later 5. Hoe werkt aflossen?

Nadere informatie

HYPOTHEEK VAN A TOT Z

HYPOTHEEK VAN A TOT Z HYPOTHEEK VAN A TOT Z Als u een hypotheek wilt afsluiten, krijgt u veel informatie. De meeste zaken zijn bovendien best ingewikkeld. Helemaal als u er voor de eerste keer mee te maken krijgt. ABN AMRO

Nadere informatie

Uw Roparco Opeethypotheek: ALLES OP EEN RIJ

Uw Roparco Opeethypotheek: ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Opeethypotheek: ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Opeethypotheek: ALLES OP EEN RIJ Afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woningmarkt. In kranten en andere media leest u dat veel huizen lang te

Nadere informatie

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten Zijn uw inkomsten gewijzigd, wilt u verbouwen of past uw huidige hypotheekvorm niet meer bij uw wensen? Een goed moment om eens kritisch naar uw hypotheek te kijken. Als blijkt dat

Nadere informatie

Extra aflossen op uw hypotheek met Internet Bankieren

Extra aflossen op uw hypotheek met Internet Bankieren Handleiding Extra aflossen op uw hypotheek met Internet Bankieren In deze handleiding leest u meer wat u kunt doen met uw hypotheek via Internet Bankieren. In 5 stappen ziet u precies hoe u online extra

Nadere informatie

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten Zijn uw inkomsten gewijzigd, wilt u verbouwen of past uw huidige hypotheekvorm niet meer bij uw wensen? Een goed moment om eens kritisch naar uw hypotheek te kijken. Als blijkt dat

Nadere informatie

Argenta. rentedaling per 11-02-2009

Argenta. rentedaling per 11-02-2009 Argenta rentedaling per 11-02-2009 De ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt zijn voor Argenta reden per 11-02-2009 de rentetarieven te verlagen. Alle rentetarieven en -acties kunt u terugvinden op

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen 2 De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

Basis Hypotheken. voorwaarden

Basis Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Basis Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Basis Hypotheek 1 april 2013 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 april 2013 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V. november

Nadere informatie

Budget Hypotheken. voorwaarden

Budget Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Budget Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Budget Hypotheek 1 april 2013 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 april 2013 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente De Hypotheek Je gaat een woning kopen en hebt hiervoor een lening nodig van de bank. In deze toelichting proberen wij je inzichtelijk te maken wat een hypotheek is en wat de meest voorkomende vormen zijn.

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 G 01.1.05-0512 Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en tóch een scherpe

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen.

Uitleg hypotheekvormen. Ik wil mijn eerste huis kopen Uitleg hypotheekvormen. Als je graag een huis wilt kopen, dan heb je een hypotheek nodig. Ook als je je huis gaat verbouwen is het goed om naar je huidige hypotheek te kijken.

Nadere informatie

Overzicht mogelijkheden restschuldfinancieringen

Overzicht mogelijkheden restschuldfinancieringen ABN AMRO Argenta ASR Bank of Scotland Florius Hypotrust Woonfonds Restschuldfinanciering binnen de nieuwe hypotheek voor bestaande klanten en nieuwe klanten Alleen mogelijk zonder NHG voor alleen bestaande

Nadere informatie

De voorwaarden van de Albank Profijt Hypotheek

De voorwaarden van de Albank Profijt Hypotheek De voorwaarden van de Albank Profijt Hypotheek Voorwaarden Albank 1 juli 2014 2 Voorwaarden Albank 1 juli 2014 3 Albank B.V. is een zelfstandige kleindochtervennootschap van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V..

Nadere informatie

Extra editie Risk Bulletin Florius

Extra editie Risk Bulletin Florius Extra editie Risk Bulletin Florius Mei 2013 In deze editie van het Risk Bulletin vragen we aandacht voor: 1. Creditscore als hulpmiddel voor aanvragen met en zonder NHG 2. Meefinancieren restschulden voor

Nadere informatie

Wie in 2014 een eigen woning heeft of graag een woning wil kopen, moet rekening houden met een aantal ontwikkelingen.

Wie in 2014 een eigen woning heeft of graag een woning wil kopen, moet rekening houden met een aantal ontwikkelingen. Hypotheekgids 2014 Inleiding Wie in 2014 een eigen woning heeft of graag een woning wil kopen, moet rekening houden met een aantal ontwikkelingen. De wijzigingen op het gebied van hypotheek en wonen zijn

Nadere informatie

Woning Hypotheken. voorwaarden

Woning Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Woning Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 1 januari 2012 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 januari 2012 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

Productspecifieke kenmerken. voor overheden

Productspecifieke kenmerken. voor overheden Productspecifieke kenmerken Nationaal Groenfonds Annuïteitenlening De Nationaal Groenfonds Annuïteitenlening is een lening, waarmee u de aankoop, ontwikkeling of het herstel van uw natuurproject kan financieren.

Nadere informatie

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners Amsterdam, 10 oktober 2014 1. Bank of Scotland wordt Lloyds Bank... 2 Aanleiding... 2 Overgangsperiode...

Nadere informatie

Prijsvergelijking Hypotheken

Prijsvergelijking Hypotheken Prijsvergelijking Hypotheken Vergelijking gemaakt op 19-10-2012 om 16:49 Berekende resultaten In de onderstaande tabel treft u een prijsvergelijking aan van de producten die op basis van uw wensen en eisen

Nadere informatie

Voorwaarden MoneYou. Internet Hypotheek en. Plus Hypotheek. 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V.

Voorwaarden MoneYou. Internet Hypotheek en. Plus Hypotheek. 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Voorwaarden MoneYou Internet Hypotheek en Plus Hypotheek 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Inhoudsopgave Voorwaarden MoneYou Internet Hypotheek en Plus Hypotheek 1. ALGEMENE INFORMATIE

Nadere informatie

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013?

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Voor alle op 31 december 2012 bestaande hypotheken blijven de oude hypotheekregels van kracht. Oversluiten van een bestaande schuld

Nadere informatie

Einderentevasteperiode.nl

Einderentevasteperiode.nl Einderentevasteperiode.nl Hypotheekberekening t.n.v. Dhr. R. Jansen en Mevr. T. Schepers 3 berekeningen Bedankt voor het aanvragen van een hypotheekberekening, u heeft met succes ons inventarisatieformulier

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Het lijkt, door de uiteenlopende namen voor hypotheken, alsof er veel verschillende hypotheken zijn. Dit valt heel erg mee. Verreweg de meeste hypotheken die tegenwoordig

Nadere informatie

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Je bijbouwe hypotheek verhogen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring hebben opgedaan

Nadere informatie

Einderentevasteperiode.nl

Einderentevasteperiode.nl Einderentevasteperiode.nl Hypotheekberekening t.n.v. Dhr. R. Jansen en Mevr. T. Schepers 1 berekening Bedankt voor het aanvragen van een hypotheekberekening, u heeft met succes ons inventarisatieformulier

Nadere informatie

Productwijzer Flexibel Krediet

Productwijzer Flexibel Krediet Productwijzer Flexibel Krediet Proce Voor wie is deze informatie? Deze informatie is voor als u meer wilt weten over het Flexibel Krediet. Wilt u een Flexibel Krediet aanvragen? Dan is het belangrijk om

Nadere informatie

Budget Hypotheken. Informatie Beleggen. Voorwaarden ABN AMRO. Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen - Budget Hypotheek 1 april 2015

Budget Hypotheken. Informatie Beleggen. Voorwaarden ABN AMRO. Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen - Budget Hypotheek 1 april 2015 Informatie Beleggen Budget Hypotheken november 2011 ABN AMRO Voorwaarden Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen - Budget Hypotheek 1 april 2015 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 februari

Nadere informatie

De voorwaarden van de MNF Profijt Hypotheek

De voorwaarden van de MNF Profijt Hypotheek De voorwaarden van de MNF Profijt Hypotheek Voorwaarden MNF Bank 1 juli 2014 2 Voorwaarden MNF Bank 1 juli 2014 3 MNF Bank N.V. is een zelfstandige dochtervennootschap van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V..

Nadere informatie

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Bewustzijnstoets Je bijbouwe hypotheek wijzigen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring

Nadere informatie

Bouwdepot voor de bouw van een woning

Bouwdepot voor de bouw van een woning Bouwdepot voor de bouw van een woning Declaratieformulier Vul hier uw gegevens in. Naam Adres Postcode/woonplaats Telefoonnummer overdag Leningnummer ABN AMRO betaalt uit aan de aannemer of aan u: Uitbetalen

Nadere informatie

Uw hypotheek oversluiten Kiezen voor lagere maandlasten

Uw hypotheek oversluiten Kiezen voor lagere maandlasten Uw hypotheek oversluiten Kiezen voor lagere maandlasten Vaste patronen zijn vaak flexibeler dan u denkt. Dat geldt niet alleen voor uw dagelijkse rituelen, maar ook voor uw maandelijkse uitgavenpatroon.

Nadere informatie

De voorwaarden van de MNF Profijt Hypotheek

De voorwaarden van de MNF Profijt Hypotheek De voorwaarden van de MNF Profijt Hypotheek Voorwaarden MNF Bank 23 mei 2016 2 Voorwaarden MNF Bank 23 mei 2016 3 ABN AMRO Hypotheken Groep B.V., statutair gevestigd te Amersfoort, kantoorhoudende aan

Nadere informatie

Welkom bij de HypotheekSpecialist

Welkom bij de HypotheekSpecialist Welkom bij de HypotheekSpecialist Meepraten over hypotheken Als u een huis wilt kopen, hoef u niet alles te weten over hypotheken. Het is wel in uw voordeel als u over de belangrijkste basiskennis beschikt.

Nadere informatie

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig?

geldig? 1 Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, Hypotheek? Nieuwbouw Hypotheek toch niet doorgaat? Hypotheek geldig? Pag. 1/5 G 01.1.18-0413 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning In deze brochure staat de volgende informatie In deze brochure de volgende informatie ouwwoning? u uw verbouwen? Of Dangaat is de

Nadere informatie

Aflossen. Minimumbedrag: 25,- per leningdeel, maximumbedrag 500,- per maand.

Aflossen. Minimumbedrag: 25,- per leningdeel, maximumbedrag 500,- per maand. Beheerkaart Deze Beheerkaart geeft snel inzicht in de mogelijkheden voor klanten die op dit moment al een hypotheek van Obvion hebben. Op hoofdlijnen lichten we een aantal items toe. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Waarom krijgt u deze informatie U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten over de gevolgen

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Een onderneming van ABN AMRO BANK N.V. Welke hypotheek past bij mij? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Hierbij ontvangt u een beschrijving van een vijftal hypotheekvormen. Wij willen u vragen dit alvast door te nemen zodat u reeds bekend bent met de diverse hypotheeksoorten.

Nadere informatie

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken De huizenprijzen zijn in Nederland sinds 2008 flink gedaald. Dat is goed nieuws voor starters die een huis willen kopen.

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Nieuwbouw Hypotheek Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de Nieuwbouw Hypotheek? 1 Uw offerte is 7 maanden

Nadere informatie

Tip 1. Recht op toeslagen? (ook als u eigen geld heeft?)

Tip 1. Recht op toeslagen? (ook als u eigen geld heeft?) Tip 1. Recht op toeslagen? (ook als u eigen geld heeft?) Uit onderzoek blijkt dat mensen er regelmatig geen gebruik van maken, omdat ze denken dat ze er geen recht op hebben. En dat is weggegooid geld!

Nadere informatie

Woning Hypotheken. voorwaarden

Woning Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Woning Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 1 april 2013 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 april 2013 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

Voorwaarden MoneYou. InternetPlus Hypotheek. 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V.

Voorwaarden MoneYou. InternetPlus Hypotheek. 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Voorwaarden MoneYou InternetPlus Hypotheek 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Inhoudsopgave Voorwaarden MoneYou InternetPlus Hypotheek De hypotheken van MoneYou zijn speciaal ontworpen

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie?

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ MIJ? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Beste klant, De huizenprijzen zijn de laatste jaren flink gedaald. Daardoor houden steeds meer mensen na verkoop van de woning een restschuld over. Als de verkoopopbrengst

Nadere informatie

16 maart 2015 Florius Profijt Hypotheek. De voorwaarden van de Florius Profijt Hypotheek

16 maart 2015 Florius Profijt Hypotheek. De voorwaarden van de Florius Profijt Hypotheek 16 maart 2015 Florius Profijt Hypotheek De voorwaarden van de Florius Profijt Hypotheek Florius Profijt Hypotheek 16 maart 2015 16 maart 2015 Florius Profijt Hypotheek Welkom bij Florius Heeft u een nieuw

Nadere informatie

Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen

Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen Inleiding Welkom bij ZO.nl 3 De beste rente 1.1 Kijk verder dan het laagste rentepercentage 5 1.2 De samenstelling van je maandlast 6 1.3 Pas op met

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Basisvoorwaarden) Waarom krijgt u deze informatie? U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten

Nadere informatie

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013 Oktober 2012 Nieuws hypotheekrenteaftrek Zoals het er nu voorstaat zal er vanaf 2013 alleen aftrek worden genoten voor hypotheekrente bij minimaal een annuïtaire aflossing. Op dit moment mag je nog de

Nadere informatie

Oriëntatierapport Lenen & Wonen

Oriëntatierapport Lenen & Wonen Oriëntatierapport Rabobank Samenvatting: U kunt lenen: 590.850 U heeft nodig: 585.000 U betaalt per voor deze lening: 1.588 Dit is de gemiddelde netto last in het eerste jaar voor de lening van 585.000.

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt heel veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke

Nadere informatie

Budget Hypotheek. Informatie Beleggen. Voorwaarden ABN AMRO. Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen - Budget Hypotheek 14 september 2015

Budget Hypotheek. Informatie Beleggen. Voorwaarden ABN AMRO. Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen - Budget Hypotheek 14 september 2015 Informatie Beleggen Budget Hypotheek november 2011 ABN AMRO Voorwaarden Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen - Budget Hypotheek 14 september 2015 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 februari

Nadere informatie

Florius Verduurzaam Hypotheek

Florius Verduurzaam Hypotheek Florius Verduurzaam Hypotheek Antwoorden op veelgestelde vragen Versie voor hypotheekadviseurs Vrijdag 29 maart 2019 Meer informatie op Florius.nl Vanaf 1 april 2019 kun je voor meer informatie over de

Nadere informatie

Oriëntatierapport Lenen & Wonen

Oriëntatierapport Lenen & Wonen Oriëntatierapport Rabobank Samenvatting: U kunt lenen: 335.100 U heeft nodig: 292.500 U betaalt per maand voor deze lening: 1.060 Dit is de gemiddelde netto maandlast in het eerste jaar voor de lening

Nadere informatie

Oriëntatierapport Lenen & Wonen

Oriëntatierapport Lenen & Wonen Oriëntatierapport Rabobank Samenvatting: U kunt lenen: 590.850 U heeft nodig: 585.000 U betaalt per maand voor deze lening: 1.990 Dit is de gemiddelde netto maandlast in het eerste jaar voor de lening

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1 Wat is er gewijzigd aan de BLG Bankspaarhypotheek? 2 Wat is PSK? 3 Wat is een PSK -formulier?

Vraag en antwoord. 1 Wat is er gewijzigd aan de BLG Bankspaarhypotheek? 2 Wat is PSK? 3 Wat is een PSK -formulier? Vraag en antwoord Als in dit document wordt gesproken over polis of bankspaarrekening dan is het altijd één van de volgende producten: Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) Spaarrekening Eigen Woning

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij OHRA

Verantwoord lenen bij OHRA OHRA Hypotheken 2 Verantwoord lenen bij OHRA Inhoud 1. Belastingregels 5 2. Wilt u meer zekerheid over het terugbetalen? 7 2.1 Een deel van uw lening eerder terugbetalen 8 2.2 Een andere aflosvorm kiezen

Nadere informatie

Algemene informatie hypotheken (starter)

Algemene informatie hypotheken (starter) Algemene informatie hypotheken (starter) Wij zetten de belangrijkste begrippen voor u op een rijtje: Hypotheekvormen... 2 Annuïteitenhypotheek... 2 Lineaire hypotheek... 2 Leningvormen... 2 Doorlopend

Nadere informatie

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen.

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen. Welke hypotheekvorm past het beste bij uw specifieke situatie? Het is fijn om van tevoren al te weten welke basis hypotheekvormen er bestaan. Hieronder staan de hypotheekvormen een voor een kort beschreven

Nadere informatie

Voorwaarden MoneYou. Hypotheek. 1 april 2013 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V.

Voorwaarden MoneYou. Hypotheek. 1 april 2013 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Voorwaarden MoneYou Hypotheek 1 april 2013 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Inhoudsopgave 1. ALGEMENE INFORMATIE Voorwaarden MoneYou Hypotheek De hypotheken van MoneYou zijn speciaal ontworpen voor

Nadere informatie

Prospectus Crediam Lenen

Prospectus Crediam Lenen Prospectus Crediam Lenen Prospectus 1 Wat extra ruimte is wel zo prettig. Ook financieel. Voor geplande of juist onverwachtse uitgaven. Want wat is er vervelender dan dat u juist op dát moment geen geld

Nadere informatie

Klantbelang Dashboardmodule Hypotheekadvies en -beheer Normenkader

Klantbelang Dashboardmodule Hypotheekadvies en -beheer Normenkader Klantbelang Dashboardmodule Hypotheekadvies en -beheer Normenkader 2016-2017 Opbouw module De module bestaat uit de volgende onderdelen: Beheer (weging 50%) I. Informatieverstrekking en activering kwetsbare

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1. Uw offerte is 7 maanden geldig. En als u dat wilt, kunt

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden 2 Introductie U bent op zoek naar een droomhuis. Of misschien heeft u dat huis zelfs al gevonden. Voordat u van het huis kunt gaan

Nadere informatie

Woning Hypotheek. Informatie Beleggen. Voorwaarden ABN AMRO. Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 14 september 2015

Woning Hypotheek. Informatie Beleggen. Voorwaarden ABN AMRO. Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 14 september 2015 Informatie Beleggen Woning Hypotheek november 2011 ABN AMRO Voorwaarden Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Woning Hypotheek 14 september 2015 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 februari

Nadere informatie

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Algemene informatie Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Hypotheekvormen Er zijn verschillende vormen van hypotheken. Welke hypotheek het beste bij u past, is afhankelijk

Nadere informatie

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen Eeckhout & Slegt financieel adviseurs De hypotheekvormen Maandbedrag Lineaire hypotheek Maandlast Restschuld Rente (fiscaal aftrekbaar) Aflossing Lineaire hypotheek Voordelen u bouwt snel en veilig vermogen

Nadere informatie

De voorwaarden van de Compleet Hypotheek

De voorwaarden van de Compleet Hypotheek De voorwaarden van de Compleet Hypotheek Welkom bij Florius Heeft u een nieuw huis gekocht? En moet u de hypotheek nog regelen? Of heeft u al een huis en wilt u uw Florius hypotheek wijzigen? We kunnen

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

Productspecifieke kenmerken. voor particuliere en zakelijke klanten

Productspecifieke kenmerken. voor particuliere en zakelijke klanten Productspecifieke kenmerken Nationaal Groenfonds Annuïteitenlening De Nationaal Groenfonds Annuïteitenlening is een lening, waarmee u de aankoop, ontwikkeling of het herstel van uw natuurproject kan financieren.

Nadere informatie

Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek

Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek Inhoud. Inleiding. 3 Overstap op een lagere rente. 4 De berekening van de vergoeding.

Nadere informatie

Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning

Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning Regelingen en voorzieningen CODE 3.2.3.30 verwachte wijzigingen Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning bronnen Informatieblad Woningmarkt 18.9.2012 Vragen en antwoorden over

Nadere informatie

Budget Hypotheken. voorwaarden

Budget Hypotheken. voorwaarden voorwaarden Budget Hypotheken Bestaande uit: Voorwaarden ABN AMRO Hypotheekvormen Budget Hypotheek 1 januari 2012 Algemene Bepalingen voor Hypotheken 1 januari 2012 Algemene Voorwaarden ABN AMRO Bank N.V.

Nadere informatie

Voorwaarden MoneYou. Easy Hypotheek. 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V.

Voorwaarden MoneYou. Easy Hypotheek. 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Voorwaarden MoneYou Easy Hypotheek 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Inhoudsopgave Voorwaarden MoneYou Easy Hypotheek De hypotheken van MoneYou zijn speciaal ontworpen voor de veeleisende

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst V.29-08-2018 In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank

Nadere informatie

OMLAAG DIE OPSLAG ONNODIG HOGE HYPOTHEEKRENTE RISICO-OPSLAG OP HYPOTHEKEN

OMLAAG DIE OPSLAG ONNODIG HOGE HYPOTHEEKRENTE RISICO-OPSLAG OP HYPOTHEKEN RISICO-OPSLAG OP HYPOTHEKEN ONNODIG HOGE HYPOTHEEKRENTE OMLAAG DIE OPSLAG TREK AAN DE BEL! Peter van de Kast (niet zijn echte naam) kocht drie jaar geleden een nieuwbouwwoning en nam zijn oude Rabobank

Nadere informatie

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u.

Nieuwbouw Hypotheek. Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 G 01.1.18-0811 Koopt u een nieuwbouwwoning? Of gaat u uw woning verbouwen? Dan is de Nieuwbouw Hypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1. Uw offerte is 7 maanden geldig. En als

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Annuïteitenhypotheek Lineaire hypotheek Levenhypotheek Beleggingshypotheek Spaarhypotheek Hybride hypotheek Bankspaarhypotheek Aflossingvrije hypotheek Krediethypotheek Direct beginnen

Nadere informatie

Overwaarde Hypotheek

Overwaarde Hypotheek Overwaarde Hypotheek 2 3 Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te hoeven verkopen Een eigen huis is een belangrijk bezit. Het geld zit weliswaar vast in de stenen, maar het geeft een goed en veilig gevoel

Nadere informatie

Op zoek naar je eerste woning? De starterslening maakt het mogelijk

Op zoek naar je eerste woning? De starterslening maakt het mogelijk Op zoek naar je eerste woning? De starterslening maakt het mogelijk Een eigen huis Wie droomt daar niet van? De zoektocht naar een eigen woning is leuk, maar er komt wel veel uitzoekwerk bij kijken. Belangrijke

Nadere informatie

Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen:

Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: Van kijken naar kopen in 9 stappen Wat is NHG (Nationale Hypotheek Garantie) Overzichten actuele hypotheekrentes Aan dit overzicht kunnen geen rechten

Nadere informatie

Dit advies is voor u gemaakt door: Telefoon: 06-51137470 E-mail : pbetman@wanadoo.nl

Dit advies is voor u gemaakt door: Telefoon: 06-51137470 E-mail : pbetman@wanadoo.nl De heer A. Anvrager A Mevrouw A. Anvrager B Gaastralaan 70 7311 ZH Almere Dit advies is voor u gemaakt door: Patrick Betman Telefoon: 0651137470 Email : pbetman@wanadoo.nl Berekeningsdatum 2242004 Uitgangspunten

Nadere informatie

Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen:

Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: Van kijken naar kopen in 9 stappen Wat is NHG (Nationale Hypotheek Garantie) Overzichten actuele hypotheekrentes Aan dit overzicht kunnen geen rechten

Nadere informatie

Productspecifieke kenmerken

Productspecifieke kenmerken Productspecifieke kenmerken Nationaal Groenfonds Annuïteitenlening De Nationaal Groenfonds Annuïteitenlening is een lening, waarmee u de aankoop, ontwikkeling of het herstel van uw natuurproject kan financieren.

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank in faillissement

Nadere informatie

Klantprofiel hypothecaire financiering

Klantprofiel hypothecaire financiering Klantprofiel hypothecaire financiering Conform onderstaand profiel is door Van Kroonenburg Advies met cliënt een adviesgesprek gevoerd, inzake een hypothecaire financiering. Ervaring van de klant m.b.t.

Nadere informatie

De voorwaarden van de Florius Profijt Hypotheek

De voorwaarden van de Florius Profijt Hypotheek De voorwaarden van de Florius Profijt Hypotheek Welkom bij Florius Het huis is er. Nu nog de hypotheek. We kunnen ons voorstellen dat u die het liefst zo snel mogelijk rond krijgt. Zodat u uw hoofd vrij

Nadere informatie

Fiscale eindejaarstips Erfbelasting Bespaar erfbelasting én inkomstenbelasting door bij leven te schenken

Fiscale eindejaarstips Erfbelasting Bespaar erfbelasting én inkomstenbelasting door bij leven te schenken Fiscale eindejaarstips Erfbelasting Bespaar erfbelasting én inkomstenbelasting door bij leven te schenken Door tijdens leven (periodiek) te schenken aan de erfgenamen kan een aanzienlijke besparing van

Nadere informatie

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt.

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt. Budget Hypotheek Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? En vindt u het niet erg om wat beperktere voorwaarden te hebben dan bij onze andere leningen? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor

Nadere informatie

Voorwaarden MoneYou. Hypotheek. 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V.

Voorwaarden MoneYou. Hypotheek. 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Voorwaarden MoneYou Hypotheek 1 augustus 2014 EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. Inhoudsopgave VOORWAARDEN MONEYOU HYPOTHEEK De hypotheken van MoneYou zijn speciaal ontworpen voor de veeleisende woningbezitter,

Nadere informatie