Innergy-Waters Chakraset Werkvormen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Innergy-Waters Chakraset Werkvormen"

Transcriptie

1 Innergy-Waters Chakraset Werkvormen Woestijgerweg SP Amersfoort

2 VOORWOORD In dit deel treft de lezer informatie over de Innergy Waters Chakraset. Eerst wordt iets verteld over de inhoud van de set, daarna volgt een uitleg over het gebruik, tot slot zijn er enkele mogelijke werkvormen uitgelicht. Mocht je zelf leuke werkvormen ontwikkelen en vind je het leuk deze met anderen te delen, stuur dan een mail naar Ik neem jouw bijdrage dan op in dit werkboek met vermelding van jouw naam en evt. website-adres. Ik wens jou en jouw klanten een mooie en gezonde persoonlijke groei toe. Nienke bron voeten bekken navel maag hart keel 3 oog kruin geloof

3 ALGEMEEN De Innergy Waters Chakraset bestaat uit de volgende elementen: - 10 vloeibare intentiedragers, te weten: De Bron, voetchakra, basischakra, navelchakra, maagchakra, hartchakra, keelchakra, 3 e oogchakra. Kruinchakra en het Geloof - 10 afbeeldingen in een kaartuitvoering, voor iedere intentiedrager één - Een boekje met 10 uitleggevende en ondersteunende teksten; voor ieder chakra staat een korte theoretische uitleg beschreven gevolgd door een korte tekst over de werking van de intentiedrager en een ondersteunende energieoefening - Een appendix met per intentiedrager nog een uitgebreidere, gedownloade tekst. Deze is te vinden op: HET GEBRUIK Onderstaand wordt per onderdeel beschreven op welke manier de intentiedragers, kaartjes en teksten gebruikt kunnen worden. Vloeibare intentiedragers: De vloeibare intentiedragers bevatten energie die ondersteunend kan werken bij persoonlijke ontwikkelingsprocessen. De energie resoneert met de chakra s die daardoor beter zullen gaan functioneren; blokkades worden opgeheven, de doorstroming verbetert en het evenwicht herstelt. De vloeibare intentiedragers kunnen op drie manieren gebruikt worden; te weten: - het vasthouden van en het afstemmen op een flesje of buisje met daarin de intentiedrager - het smeren of druppelen van de intentiedrager op de plek waar een blokkade of een beperkte doorstroming ervaren wordt - het innemen van enkele druppels Soms is het toereikend om de intentiedrager kortdurend te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een consult. In andere gevallen is het prettig om de intentiedrager langere tijd mee te dragen (bijvoorbeeld in een broekzak) of dagelijks enkele druppels in te nemen (al dan niet verdund). Vertrouw hierbij op het weten van de gebruiker.

4 Afbeeldingen: De kaartjes vormen de basis van de chakraset. De energie van de tekeningen is overgebracht op de vloeistof, zodat er op verschillende manieren mee gewerkt kan worden. Alleen al door naar de afbeelding te kijken zullen er bewegingen gegenereerd worden. Andere opties zijn: - intuïtief een kaart uitkiezen en deze vasthouden (open of blind). Intussen kan afstemming plaatsvinden op de in de kaart verwerkte energie en onderzocht worden welke resultaten dit heeft - de kaart gebruiken als een soort vloeranker (open of blind). Kies op het gevoel een kaart of onderzoek naar welke kaart de aandacht toe getrokken wordt. Leg de kaart met de afbeelding naar boven of naar beneden in de ruimte. Neem positie op of om de kaart. Registreer de veranderingen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau - En zoals eerder genoemd kijk naar dìe kaart waar de aandacht naar toe getrokken wordt Deze opsomming is zeker niet volledig en je wordt uitgenodigd om zelf te experimenteren en nieuwe werkvormen te creëren. Ieder element kan solitair gebruikt worden, ook is het mogelijk om naar eigen behoefte combinaties te maken. Alleen met dat gegeven zijn al zeer veel werkvormen mogelijk. De teksten: Iedere intentiedrager is voorzien van een kortere (in boekje Innergy Waters chakraset) en ook een langere begeleidende tekst (in de Appendix Innergy Waters chakraset). De inhoud is tot stand gekomen door de ervaringen van meerdere gebruikers. Soms kan het lezen van de tekst al belangrijke inzichten geven. Evt. kan een kopie van de tekst meegegeven worden. De teksten zijn ook bruikbaar zonder de intentiedragers en/of de afbeeldingen. Vraag bijvoorbeeld de cliënt om intuïtief de bladzijde open te slaan, die ondersteunend werkt aan het actuele proces. Vertrouw erop dat het oog valt op dat deel van de boodschap (bladzijde) die in deze levensfase wezenlijk is.

5 WERKVORMEN Onderstaand staan nog enkele voorbeelden van werkvormen beschreven, die met de Innergy Waters chakraset uitgevoerd kunnen worden. WERKVORM 1: BEWEGING UITVERGROTEN - Zowel de cliënt als de begeleider gaan staan in de ruimte - Vraag de cliënt intuïtief een intentiedrager uit te kiezen. Dit kan zijn zonder intentie, op basis van een actuele vraag of een tegengekomen blokkade - De cliënt neemt de intentiedrager in de hand en ervaart wat er gebeurt - De begeleider vraagt vooral naar de innerlijke beweging die ervaren wordt - Zodra de cliënt een innerlijke beweging beschrijft, stimuleert de begeleider om deze beweging te volgen en groter te maken. De begeleider zorgt voor een veilige bedding - Het kan zijn dat in de beweging behoefte bestaat om geluid te maken - Laat de beweging net zolang voortduren totdat de cliënt voelt dat het voldoende is - Bespreek wat het effect is van deze oefening en veranker evt. nieuwe gevoelens. NB. Het uitvergroten van de beweging helpt om los te laten, celherinneringen op te schonen of nieuwe ritmes te vinden. WERKVORM 2: KAART UITKIEZEN - Vraag de een cliënt om bij het uitwerken van een thema, een tegengekomen blokkade of een andere intentie om een kaart uit te kiezen uit de chakraset - De cliënt neemt vijf minuten de tijd om zich op de kaart af te stemmen. Hierbij kan als extra aanwijzing gegeven worden om intussen reacties te registreren op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau - De cliënt vertelt vervolgens wat zijn of haar ervaringen waren - Hier kan de oefening stoppen. Een andere optie is om aan de cliënt te vragen op welke aspecten de registratie het meest raakt of indruk maakt. Deze waarneming kan als basis dienen voor een vervolg met een opstelling, een creatieve techniek, een innerlijke reis of een andere werkvorm.

6 WERKVORM 3: INNERLIJKE REIS - De cliënt geeft aan wat zijn of haar thema is waar aan gewerkt mag worden - De begeleider helpt de cliënt om innerlijk op reis te gaan - Bepaal waar de blokkades zitten met betrekking tot het thema - Probeer om de cliënt voorbij de blokkade te begeleiden - Evt. kan hierbij gebruik gemaakt worden van de Innergy Waters remedies. Geef hiertoe op die momenten dat er blokkades ontmoet worden, een remedie in de hand. Deze kan gekozen worden door de cliënt of de begeleider. - Aan het eind van de reis kan het zinvol zijn om de cliënt de bijbehorende tekst te laten lezen. WERKVORM 4: CHAKRA STEP - STONE - Maak 7 of 8 papiertje. Schrijf op ieder papiertje de naam van een chakra - Leg de papiertjes op een rij - Laat de cliënt, één voor één op/in ieder papiertje/chakra stappen - De cliënt neemt voor waar hoe ieder chakra functioneert. De begeleider kan hierbij vragen stellen over: hoe de energie stroomt evt. blokkades herinneringen die naar boven komen in het chakra de kleur van het chakra of het chakra evt. deficiënt (naar binnen getrokken of te langzaam draaiend) of excessief (uitvergroot of te snel/hard werkend) is de samenwerking met andere chakra s datgene wat nodig is om het chakra beter te laten functioneren - Bepaal intuïtief en op basis van de ervaringen welk chakra proceswerk nodig heeft. Dit kan per chakra vastgesteld worden of aan het eind als alle chakra s onderzocht zijn. - De chakraset kan hierbij vervolgens op de volgende manier ingezet worden: Plaats op het betreffende chakra de tekening behorend bij dat chakra vraag de cliënt om opnieuw op deze positie plaats te nemen vraag naar evt. veranderingen Vraag de cliënt gedurende een paar minuten naar de tekening te kijken onderzoek het effect (dit kan een intuïtief gekozen tekening zijn of de tekening behorend bij het betreffende chakra) Geef de cliënt een Innergy Waters buisje in de hand en vraag om het bewustzijn hiermee te verbinden wat gebeurt er met de doorstroming van het chakra Evt. kunnen een paar druppels Innergy Waters aangebracht worden op de plaats waar oneffenheden waar genomen worden.

7 WERKVORM 5: HET ENERGIEVELD EN DE CHAKRA S - Neem de chakrakaartset - Vraag aan de cliënt om in de ruimte zijn of haar energieveld af te bakenen - Vervolgens legt de cliënt de kaartjes van de chakra s in het veld - De cliënt gaat op een plek staan in het eigen energieveld de plek zoals de persoon gewend is om in te nemen - Vraag aan de cliënt hoe deze zich voelt - Onderzoek met welk deel van het energieveld wel contact is en met welk deel niet - Laat de persoon op zoek gaan naar een plek waar hij of zij zich beter voelt. Eventueel kunnen de kaartjes ook op andere posities neergelegd worden - De oefening stopt als de cliënt als de persoon ervaart dat de juiste positie gevonden is waar de energie beter doorstroomt WERKVORM 6: EEN ENERGIEBOODSCHAP GEVEN OP BASIS VAN DE KAART - De cliënt kiest intuïtief een kaart (al dan niet op basis van een thema) - Neem als begeleider de kaart in de hand stem je af op de kaart in relatie tot het thema en/of de persoon - Vertel de energie die je waarneemt bijvoorbeeld in het format: waar staat de persoon nu (a), waar wil de persoon heen (b), wat is nodig om van a naar b te komen, hoe kan de persoon zichzelf in dat proces ondersteunen en op welke manier kan deze kaart of behulpzaam zijn. WERKVORM 7: EEN ENERGIEBOODSCHAP GEVEN OP BASIS VAN EEN INTENTIEDRAGER - De cliënt kiest uit het doosje intuïtief een intentiedrager (al dan niet op basis van een thema) en neemt deze gedurende enkele minuten in de hand - De cliënt benoemt welke innerlijke beweging(en) waargenomen worden - De begeleider stemt zich af op deze ervaringen en geeft een energetische metafoor voor het proces dat in het energiesysteem van de cliënt gaande is. Vertel bijvoorbeeld naar welk chakra de aandacht getrokken wordt, hoe de energiedoorstroming in dit chakra is, welke auralaag hierbij betrokken is en op welke manier de doorstroming verbeterd kan worden. Lees daarnaast informatie over het gebruik van de intentiedrager (denk aan bijvoorbeeld dosering - hoeveelheid, de wijze van gebruik vasthouden, smeren, innemen, de frequentie hoe vaak en hoe lang, de plaats waar de intentiedrager in het energiesysteem het beste zijn werk kan doen).

8 WERKVORM 8: EEN HEALING - Nodig de cliënt uit om op een matje of massagetafel te gaan liggen - Vraag de cliënt om enkele keren rustig in en uit te ademen en geef hem of haar de tijd om contact te maken met de eigen binnenwereld. Evt. kan hierbij ook een geleide fantasie of rustgevende muziek gebruikt worden - Evt. kan de cliënt vertellen hoe deze zich voelt, ook kun je als begeleider in stilte werken en zelf waarnemen waar de energie goed doorstroomt en op welke plaatsen (chakra s) dat minder is - Leg de intentiedragers en/of kaartjes op die plaatsen neer (dit kan op of rondom de persoon zijn) waar ondersteuning nodig is. Haal ze weer weg als je waarneemt dat het voldoende is. Zo kunnen dezelfde intentiedragers/afbeeldingen op verschillende plekken neergelegd worden tijdens één healing. Geef je intuïtie vrijelijk de ruimte in deze oefening volg je impulsen ook als je er zelf helemaal niets van de snapt. - Als de healing klaar is, komt de cliënt in eigen tempo weer terug in het hier en nu. Soms kan het nodig zijn om de persoon gedurende een tiental minuten bij te laten komen. WERKVORM 9: EEN CHAKRATEKENING - Maak de cliënt bewust van het eigen chakrasysteem (bijvoorbeeld door deze langzaam te begeleiden van de voeten naar de kruin) - Welk chakra vraagt om aandacht? - De cliënt tekent (in abstracte of concrete vorm) dit chakra - Onderzoek in de tekening waar de energie goed stroomt en waar het minder goed stroomt waar zijn de blokkades? - Geef de cliënt de intentiedrager behorend bij dit chakra en laat hem of haar zich afstemmen op deze energie - De cliënt registreert de innerlijke veranderingen en verwerkt deze in de tekening. Ook kan er voor gekozen worden om een nieuwe tekening te maken.

9 WERKVORM 10: EEN TAFELOPSTELLING MET INTENTIEDRAGERS OF KAARTJES - Deze werkvorm kan gebruikt worden als een cliënt aangeeft niet tevreden te zijn met de persoonlijke energiehuishouding (bijvoorbeeld bij een energielek) - De begeleider formuleert samen met de cliënt een systemische vraag. Bijvoorbeeld: welke positie moet ik innemen om mijn energie beter stromend te krijgen - Bepaal samen welke elementen opgesteld gaan worden. Dit kunnen mensen, dingen of thema s zijn - De cliënt kiest voor elk element een kaartje of een intentiedrager en maakt hiermee op tafel een opstelling, die representatief is voor de innerlijke foto die de cliënt heeft - Werk de opstelling uit totdat alle elementen na herordening, verlossende uitspraken of ander proceswerk tevreden zijn met de ingenomen positie. WERKVORM 11: EEN PIJNLIJKE PLEK - Als je ergens pijn voelt, zoek dan uit bij welk chakra deze plek hoort - Neem de intentiedrager die bij dit chakra hoort, leg die net zo lang op de pijnlijke plek, totdat je voelt dat het afneemt of jouw intuitie zegt dat het voldoende is Deze werkvorm is aangereikt door Ellen Kleine Deters

10 Dit is een uitgave van: Coach-Inn Amersfoort

Innergy-Waters Transformatieset Werkvormen

Innergy-Waters Transformatieset Werkvormen Innergy-Waters Transformatieset Werkvormen Woestijgerweg 172 3817 SP Amersfoort 033-4451480 info@coach-inn www.coach-inn.nl VOORWOORD In dit deel treft de lezer informatie over de Innergy Waters Transformatieset.

Nadere informatie

Woestijgerweg SP Amersfoort

Woestijgerweg SP Amersfoort Woestijgerweg 172 3817 SP Amersfoort 033-4451480 info@coach-inn www.coach-inn.nl VOORWOORD In deze handout staan werkvormen beschreven, die toegepast kunnen worden in het gebruik van de Innergy Waters

Nadere informatie

Oefeningen bij Masterclass Organisatieopstellingen

Oefeningen bij Masterclass Organisatieopstellingen Oefeningen bij Masterclass Organisatieopstellingen Kennismaken met opstellingen Deze oefening werkt goed als eerste kennismaking met opstellingen. Dit is een hele goede oefening om mensen te laten ervaren

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

DE CHAKRA REMEDIES. judaspenning fluitenkruid grasklokje kaasjeskruid klein hoefblad

DE CHAKRA REMEDIES. judaspenning fluitenkruid grasklokje kaasjeskruid klein hoefblad DE CHAKRA REMEDIES Chakra s zijn energiecentra in ons lichaam. Een verstoorde of geblokkeerde werking heeft directe gevolgen voor ons voelen, denken en handelen. Deze Chakra remedies zijn speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind Relaxatie en ontspanning voor ouder en kind door Sofie Possemiers www.elsole.be Deze oefening wordt aangeboden door Sofie Possemiers van El Sole. Wil je nog meer van zulke oefeningen ontvangen, schrijf

Nadere informatie

Opstellen. met kaarten. Stefanie Menzel. Belastende thema s op gebied van familie, werk of gezondheid bewust worden en oplossen.

Opstellen. met kaarten. Stefanie Menzel. Belastende thema s op gebied van familie, werk of gezondheid bewust worden en oplossen. Opstellen met kaarten Belastende thema s op gebied van familie, werk of gezondheid bewust worden en oplossen Stefanie Menzel Uitgeverij Akasha Inhoud Inleiding 7 De filosofische achtergrond van opstellingen

Nadere informatie

en doe dit steeds maar weer opnieuw, elke keer als je opmerkt dat je aandacht afdwaalt van je ademhaling 1min

en doe dit steeds maar weer opnieuw, elke keer als je opmerkt dat je aandacht afdwaalt van je ademhaling 1min Zitmeditatie 45min Je begint nu enige tijd te zitten in milde en open aandacht 5 Je oefent in wakkerheid, in aanwezig zijn, zonder iets te moeten 4 Je oefent in niet-doen 4 Neem als het kan een vaste plek

Nadere informatie

2 > Kerndoelen 11. 4 > Aan de slag 15. 5 > Introductie van de manier van werken 22. 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27

2 > Kerndoelen 11. 4 > Aan de slag 15. 5 > Introductie van de manier van werken 22. 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27 Inhoud 1 > Uitgangspunten 9 2 > Kerndoelen 11 3 > Materialen 12 4 > Aan de slag 15 5 > Introductie van de manier van werken 22 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27 7 > Waarom samenwerkend

Nadere informatie

Basismeditatie bijeenkomst 3

Basismeditatie bijeenkomst 3 Basismeditatie bijeenkomst 3 Kom rechtop zitten op je zitbotjes. Beweeg even met je hoofd alsof je een dikke sjaal om hebt. Til je hoofd daarover heen. Buig je hoofd naar rechts. Buig je hoofd naar links.

Nadere informatie

Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016. Gechannelde boodschap voor februari

Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016. Gechannelde boodschap voor februari Nieuwsflits Studio Duinvoet Januari 2016 Dear Ones, Gechannelde boodschap voor februari Wij nemen jullie mee in een shift die noodzakelijk is om de energie op jullie planeet te balanceren. Het magnetische

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

INWENDIG gaat de voorkeur uit om enkele druppels uit het stokflesje in een doseerflesje te doen. Dat is een 30 ml pipetflesje met een bodem conserveermiddel, opgevuld met zuiver water. Als conserveermiddel

Nadere informatie

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering Zand erover verzoeningsviering voor de tweede graad Zand erover Verzoeningsviering voor de tweede graad Vooraf in de klas Wat heb je nodig? - twee grote bladen papier, schrijf op het eerste blad het kernwoord

Nadere informatie

Creëren van innerlijke rust en het visualiseren van een gewenste doeltoestand

Creëren van innerlijke rust en het visualiseren van een gewenste doeltoestand Creëren van innerlijke rust en het visualiseren van een gewenste doeltoestand Wat is het doel van deze methodiek? Het doel van deze methodiek is het creëren van innerlijke rust in situaties die als spannend

Nadere informatie

Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren.

Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren. FEEDBACK WAT IS FEEDBACK EIGENLIJK? Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren. Hiermee is feedback een belangrijk middel

Nadere informatie

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens Trainen en coachen Psycholoog Mirella Brok Skype Tilburg Made Den Bosch psycholoog@psycholoogmirellabrok.nl 06 1771 2728 KvK 51743256 Lid Nederlandse Beroepvereniging voor Toegepaste Psychologie Opwarmoefening

Nadere informatie

Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade

Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade Welkom en opening (10 min.) Deel 1: gesprek rond het thema (45 min.) gezamenlijk lezen van de inleidende tekst bij het thema uit het werkschrift

Nadere informatie

Opzet en uitvoering. Inhoudsopgave. 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3. 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4. 3 Stap voor Stap...5. 4 Technische kant...

Opzet en uitvoering. Inhoudsopgave. 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3. 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4. 3 Stap voor Stap...5. 4 Technische kant... Inhoudsopgave 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4 3 Stap voor Stap...5 4 Technische kant....7 5 Werkblad Mijn Digi-tale...9 6 Werkblad Mijn storyboard 10 Digi-Tales Opzet en

Nadere informatie

Spelregels voor de kaarten Beroepskwaliteiten en Leerpunten. Het Beroepskwaliteitenspel

Spelregels voor de kaarten Beroepskwaliteiten en Leerpunten. Het Beroepskwaliteitenspel Het Beroepskwaliteitenspel Het Beroepskwaliteitenspel is een leermiddel voor de loopbaanoriëntatie van mensen in de leeftijd van twaalf jaar en ouder. Het spel heeft als doel de speler bewust te maken

Nadere informatie

TAAL IS LEUK. Adviezen om de taalontwikkeling te stimuleren

TAAL IS LEUK. Adviezen om de taalontwikkeling te stimuleren TAAL IS LEUK Adviezen om de taalontwikkeling te stimuleren 1 Inhoudsopgave Pagina Besteed extra aandacht aan de taal van uw kind 4 Adviezen die u kunt toepassen tijdens een gesprekje met uw kind 5 Maak

Nadere informatie

Mensen om van te houden

Mensen om van te houden Speurtocht Vergeving is nodig in rela es Let op! Deze werkvorm vergt boven gemiddelde voorbereiding! Materiaal: Opdracht kaartjes Smartphone met internet aanslui ng pen en papier Uitleg: De speurtocht

Nadere informatie

IEP NLP MASTERS OPLEIDING 2004

IEP NLP MASTERS OPLEIDING 2004 `PRESENTEREN VANUIT EEN ENERGIEVELD VAN RUST` IEP NLP MASTERS OPLEIDING 2004 Waarom heb ik dit gemodelleerd? Ik ben nu ruim 6 jaar werkzaam als sporttrainer, tijdens dit werk sta ik veel voor groepen mensen

Nadere informatie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Het Sandelhout Meditatietechnieken, Coaching en Training Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Individuele consulten voor particulieren Locatie: Het Beekse Boshuis Goirlesedijk ongenummerd

Nadere informatie

REIKI. Bundel 2. Verzamelde artikelen Reiki Online. reikionline.info

REIKI. Bundel 2. Verzamelde artikelen Reiki Online. reikionline.info REIKI Bundel 2 Verzamelde artikelen Reiki Online reikionline.info Inhoud De wet van vrije wil Intentie Reiki, de energie Afschermen Affirmaties Empowerment Vs Reiki Etherische Aura Verzamelde artikelen

Nadere informatie

Smoesjes. TipsforTrouble HOME TROUBLE MEER WETEN < > EXTRA PITTIG

Smoesjes. TipsforTrouble HOME TROUBLE MEER WETEN < > EXTRA PITTIG geef haar gelijk dat zij het zwaar heeft en dat de crechemedewerkers zodat ze alles op tijd af kan krijgen. Collega zal in de slachtofferrol terecht komen en wellicht in tranen uitbarsten. voel dat ik

Nadere informatie

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen

Week 4: voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen. WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen WEEK 4 Voelend schrijven met je hogere zelf en je gidsen Het klinkt als iets onmogelijks Schrij Schrijven met je hogere zelf en je gidsen, klinkt als iets onmogelijks. Misschien ook omdat, hoe zeer je

Nadere informatie

Grijp niet naar de rivier, je kunt haar niet pakken

Grijp niet naar de rivier, je kunt haar niet pakken Rust in Zijn Zijn is het Hart van alle verschijnselen in binnen- en buitenwereld. Rust in de oneindige, roerloze presentie daarvan. Laat alles verschijnen zoals het wil en weer oplossen in Zijn. Jij hoeft

Nadere informatie

Bij u schuil ik, u bent mijn schild,

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 inleiding Laten we eerlijk zijn: het is niet zo eenvoudig om regelmatig uit de Bijbel te lezen en te bidden. Onze volle

Nadere informatie

Reflectie #Zo dus! Hieronder vind je een aantal oefeningen om te leren reflecteren waar je zelf mee aan de slag kunt.

Reflectie #Zo dus! Hieronder vind je een aantal oefeningen om te leren reflecteren waar je zelf mee aan de slag kunt. Reflectie #Zo dus! Hieronder vind je een aantal oefeningen om te leren reflecteren waar je zelf mee aan de slag kunt. In je eentje Time-out reflectie Time-out reflectie is een snelle manier om in je eentje

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL KINDERVERSIE

RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL KINDERVERSIE RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL KINDERVERSIE Leg uit in woorden die aansluiten bij het kind en diens problematiek dat jullie samen gaan uitzoeken hoe het kind beter kan leren omgaan

Nadere informatie

Competentiescan Klant exemplaar

Competentiescan Klant exemplaar Naam klant: Geboortedatum: Datum rapportage: Naam begeleider: Competentiescan Klant exemplaar Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds www.werkeenzorgminder.nl Instructie invullen

Nadere informatie

70 Zegenspreuken. om aandachtig en dankbaar te leven. Kick Bras tekst Anke Bras - van Oord - schilderijen

70 Zegenspreuken. om aandachtig en dankbaar te leven. Kick Bras tekst Anke Bras - van Oord - schilderijen 70 Zegenspreuken om aandachtig en dankbaar te leven Kick Bras tekst Anke Bras - van Oord - schilderijen Inleiding In dit boekje vind je 35 kaartjes met elk twee zegenspreuken. De kaartjes kunnen uit het

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink

Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Researchverslag: rituelen Joanna Siccama GAR1-B 11-10-2014 leraar: Harald Warmelink Inleiding Om onderzoek te doen naar rituelen is het in eerste plaats belangrijk om te definiëren wat een ritueel is.

Nadere informatie

REIKI. Bundel 1. Verzamelde artikelen Reiki Online. reikionline.info

REIKI. Bundel 1. Verzamelde artikelen Reiki Online. reikionline.info REIKI Bundel 1 Verzamelde artikelen Reiki Online reikionline.info Inhoud De geschiedenis van Reiki Wat is Reiki Reiki Master gezocht De inwijding Blokkades Wat is een Chakra Wat is een Aura Verzamelde

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Meditatiecursus Vormtekenen. Handleiding en oefeningen Elske Hoen

Meditatiecursus Vormtekenen. Handleiding en oefeningen Elske Hoen Meditatiecursus Vormtekenen Handleiding en oefeningen Elske Hoen 2011 www.elskehoen.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wat is vormtekenen?... 4 3. Opzet van de cursus... 5 Hoe vaak oefenen?... 5 Materialen...

Nadere informatie

Geloofsopvoeding 3. Leeftijd: Soort bijeenkomst: Soort werkvorm: Thema: 3e bijeenkomst - Communiceren met je kind

Geloofsopvoeding 3. Leeftijd: Soort bijeenkomst: Soort werkvorm: Thema: 3e bijeenkomst - Communiceren met je kind Geloofsopvoeding 3 Leeftijd: Soort bijeenkomst: Soort werkvorm: Thema: 3e bijeenkomst - Communiceren met je kind Doel: Je gaat aan de slag met verschillende manieren om met je kind te communiceren. Het

Nadere informatie

Werkboek voor de. Veerkracht Versterkende meditatiecursus

Werkboek voor de. Veerkracht Versterkende meditatiecursus Werkboek voor de Veerkracht Versterkende meditatiecursus In deze les leer je hoe je vanuit een ontspannen en alerte houding, de aandacht te richten op de lichamelijke gewaarwordingen die je voelt doordat

Nadere informatie

Les 17 Zo zeg je dat (niet)

Les 17 Zo zeg je dat (niet) Blok 3 We hebben oor voor elkaar les 17 Les 17 Zo zeg je dat (niet) Doel blok 3: Leskern: Woordenschat: Materialen: Leerlingen leren belangrijke communicatieve vaardigheden, zoals verplaatsen in het gezichtspunt

Nadere informatie

De opzet van de sessies

De opzet van de sessies De opzet van de sessies De opzet van elke sessie is steeds hetzelfde. In deze paragraaf beschrijven we de verschillende onderdelen ervan. Hoe de onderdelen in een sessie worden toegepast valt te lezen

Nadere informatie

GOMAIR VERMISTE DIEREN STERVENDE DIEREN HELPEN

GOMAIR VERMISTE DIEREN STERVENDE DIEREN HELPEN GOMAIR VERMISTE DIEREN STERVENDE DIEREN HELPEN Marjolein 6/1/2013 Vermiste dieren opsporen. Meditatie voor vermiste dieren Ga in een makkelijke stoel zitten, zet je voeten plat op de grond en doe je ogen

Nadere informatie

Ontmoetingskerk - Laren NH - 20 april 2014 - Pasen Mattheüs 28: 1-10

Ontmoetingskerk - Laren NH - 20 april 2014 - Pasen Mattheüs 28: 1-10 Ontmoetingskerk - Laren NH - 20 april 2014 - Pasen Mattheüs 28: 1-10 Zondagsnacht, terwijl soldaten op wacht staan bij het graf, komt er een luide stem uit de hemel. Ze zien hoe de hemelen zich openen

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Innergy-Waters Chakraset

Innergy-Waters Chakraset Innergy-Waters Chakraset Woestijgerweg 172 3817 SP Amersfoort 033-4451480 info@coach-inn www.coach-inn.nl Innergy Waters Chakraset De Innergy Waters chakraset bestaat uit 10 verschillende remedies (intentiedragers),

Nadere informatie

Relatiespel SPEELWIJZE. www.crearepartners.com. SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9

Relatiespel SPEELWIJZE. www.crearepartners.com. SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9 SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9 SPEELWIJZE Relatiespel De meesten van ons besteden een flink deel van hun tijd aan relaties met anderen. Het is dan ook van groot belang deze contacten zo prettig

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Dag 15 - natuurlijk speechen met mind mapping

Dag 15 - natuurlijk speechen met mind mapping Dag 15 - natuurlijk speechen met mind mapping Zodra je er op gaat letten zie je dat veel toespraken eigenlijk heel onnatuurlijk overkomen. De spreker staat kaarsrecht achter zijn spreekgestoelte. Hij duikt

Nadere informatie

Oefeningen voor inkeer en verstilling

Oefeningen voor inkeer en verstilling Oefeningen voor inkeer en verstilling Oefeningen voor inkeer en verstilling In de christelijke traditie zijn veel voorbeelden te vinden van oefeningen die een hulp kunnen zijn voor het gebedsleven. Hieronder

Nadere informatie

Kijk naar de prenten van de bekende kunstenaar Andy Warhol. Kan je bij elke afbeelding het juiste product en de keersom geven?

Kijk naar de prenten van de bekende kunstenaar Andy Warhol. Kan je bij elke afbeelding het juiste product en de keersom geven? Kijk naar de prenten van de bekende kunstenaar Andy Warhol. Kan je bij elke afbeelding het juiste product en de keersom geven? Teken een beeldtafel. Kijk naar het voorbeeld en gebruik je eigen fantasie.

Nadere informatie

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven?

DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE. Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? DÉ PRAKTIJK VOOR NATUURGENEESKUNDE Mooi van binnen en van buiten! Wie wil meer balans en gezondheid in het leven? 0031 (0) 6 25 51 69 15 0031 (0) 70 369 76 41 INFO@SUDASHI.NL VOEDING Waarom ik schrijf

Nadere informatie

PRESENTEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

PRESENTEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier PRESENTEREN in meervoud. - Gebruik je hoofdletters

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar DOELSTELLINGEN Ouders zijn zich ervan bewust dat je altijd en overal communiceert Ouders wisselen ervaringen met elkaar uit over hoe de communicatie met hun pubers verloopt Ouders verwerven meer inzicht

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

De houding van de begeleider

De houding van de begeleider De houding van de begeleider Klant is koning In opstellingen zul je merken dat er heel veel gebeurt en veel speelt. De kunst voor een begeleider is om de stroming te volgen die jouw klant verder gaat helpen.

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL

RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL Leg uit in woorden die aansluiten bij de patiënt en diens problematiek dat jullie samen gaan uitzoeken hoe de patiënt beter kan leren omgaan met een

Nadere informatie

LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME

LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME Algemene opzet van de les Doelen: - Kinderen kunnen gedachten, gevoelens en houdingen bij thema s uit de film Gods Lam uitdrukken in dramavorm. - Kinderen

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

Spelend leren, leren spelen

Spelend leren, leren spelen Spelend leren, leren spelen een werkboek voor kinderen en ouders Rudy Reenders, Wil Spijker & Nathalie van der Vlugt Spelend leren, een werkboek voor kinderen en ouders leren spelen Rudy Reenders, Wil

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL Bij werken, zowel betaald als vrijwillig, hoort leiding krijgen of leiding geven. De vraag wat effectief leiderschap is houdt dan ook veel mensen bezig. De meningen hierover

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11 SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11 SPEELWIJZE Werkplezier Spel Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is de kunst dit zo te houden.

Nadere informatie

Workshop B Hoe kan ik stemmen?

Workshop B Hoe kan ik stemmen? Workshop B Hoe kan ik stemmen? Workshop B - Hoe kan ik stemmen? Korte omschrijving werkvorm In deze workshop doorlopen de deelnemers de stemprocedure van A tot Z in een zo reëel mogelijke setting. Dit

Nadere informatie

de kracht VaN bewustzijn stef Freriks

de kracht VaN bewustzijn stef Freriks d e k r a c h t VAN bewustzijn STEF FRERIKS introductie gronden de mens als verbinder tussen hemel en aarde een ruimte in de energie zetten het meten van energie tijdsblokken en energie energetische werkvormen

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek

Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek Het Groot en Bijzonder Verdriet Doe Boek De enige officiële training voor Troostbeesten. Lilian Kars, 1999 Illustraties: Rainer Harman Niets uit deze uitgave mag op enige wijze worden gebruikt of gedupliceerd

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

is geraden, kan er besproken worden welke eigenschappen er allemaal bij dat dier passen.

is geraden, kan er besproken worden welke eigenschappen er allemaal bij dat dier passen. Introductie De kaarten zijn bestemd voor kinderen, maar kunnen ook goed gebruikt worden door volwassenen. Op de voorkant van elke kaart staat een tekening van een dier, een eigenschap die kenmerkend is

Nadere informatie

Module 4 Volgende sleutel uit deel II van het boek Dit ben je écht! staat hiermee in verbinding: Sleutel 3. Alles is in wezen trilling, ook jij!

Module 4 Volgende sleutel uit deel II van het boek Dit ben je écht! staat hiermee in verbinding: Sleutel 3. Alles is in wezen trilling, ook jij! Module 4 Volgende sleutel uit deel II van het boek Dit ben je écht! staat hiermee in verbinding: Sleutel 3. Alles is in wezen trilling, ook jij! Heb je het hoofdstuk 3 gelezen? Alles is energie, alles

Nadere informatie

Sophia healing & Reading

Sophia healing & Reading 22-0602014 Activiteiten najaar 2014 Sophia healing & Reading Een reading op de Opleiding Healing & Reading Wil je inzicht in jezelf? Ben je nieuwsgierig naar je kwaliteiten en groei? Zou je wel eens willen

Nadere informatie

Sta daar eens even bij stil!

Sta daar eens even bij stil! Sta daar eens even bij stil! Timothy A.Carey De Method of Levels, een effectieve gespreksmethode in twee stappen INHOUDSOPGAVE VOORWOORD: EEN THEORIE EN EEN METHODE WAAROM DE METHOD OF LEVELS 5 HOE KUN

Nadere informatie

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis Les 10: Hoe zeg ik nee Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten het verschil tussen prettige en onprettige situaties en kunnen deze herkennen. Kinderen weten dat ze onprettige aanrakingen mogen weigeren.

Nadere informatie

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Het is belangrijk om te weten waar je nu staat, zodat je weet van waar je straks vertrekt. Als jij weet wat voor verhaal hebt, welk verhaal jij jezelf verteld

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond!

Welkom op de ouderavond! Welkom op de ouderavond! ROTS & WATER Heiloo, 20 januari 2016 Mary van Doorn Rots en Water trainer HVO-leerkracht obs Meander Programma Rots & Water 20.10 20.30 Opening: Wie ben ik? Wat doe ik? 20.10 20.30

Nadere informatie

Vraag 1 Corné geeft in deze scène feedback aan Mirjam. Leg uit waarom dit feedback is. Typ het antwoord in in het antwoordformulier.

Vraag 1 Corné geeft in deze scène feedback aan Mirjam. Leg uit waarom dit feedback is. Typ het antwoord in in het antwoordformulier. Vragen bij Feedback geven en ontvangen Vraag 1 Corné geeft in deze scène feedback aan Mirjam. Leg uit waarom dit feedback is. Vraag 2 Welke twee functies heeft feedback en hoe herken je deze functies in

Nadere informatie

Module 2. Afleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Module 2. Afleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 2. Afleren. Dag 11. Het immuunsysteem van je geest. Vandaag leer je hoe je beperkende overtuigingen uit je systeem kunt opruimen door een lang vergeten vriend weer op te zoeken en te omarmen. Deze

Nadere informatie

Respectvol reageren op gevoelens

Respectvol reageren op gevoelens OPDRACHTFORMULIER Respectvol reageren op gevoelens Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent.

Nadere informatie

Bericht van Jeannette

Bericht van Jeannette VOORWOORD VOORWOORD Dit boek is geschreven door Jeannette Bal, zij is massage therapeute, gezondheidscoach en heeft zich sinds 2002 verdiept in het effect van magneten op het menselijk lichaam. Tevens

Nadere informatie

Arrangement 1 De Luisterthermometer

Arrangement 1 De Luisterthermometer Arrangement 1 De Luisterthermometer DEEL 1 De manager Naam: Organisatie: Datum: Luisterprincipe 1 Luisteren begint met luisteren naar jezelf 1.1 Inventariseren van stemmen Vertel eens van een situatie

Nadere informatie

Werkboek bij e-book Hoe wordt je een gelukkiger mens met jouw emoties en gevoelens? Hoe word je een gelukkiger mens met jouw emoties en gevoelens

Werkboek bij e-book Hoe wordt je een gelukkiger mens met jouw emoties en gevoelens? Hoe word je een gelukkiger mens met jouw emoties en gevoelens Werkboek bij het e-book Hoe word je een gelukkiger mens met jouw emoties en gevoelens (om te printen en in te vullen!) Tip: het bestand is opgemaakt in A5 (stel je printer in op twee pagina s per vel!).

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

de ruimte gestuurd worden voor aliens schap aan aliens kunt sturen 10 min.

de ruimte gestuurd worden voor aliens schap aan aliens kunt sturen 10 min. Leven in de ruimte GROEP 3-4 39 70 minuten 1, 5, 6 en 55 De leerling: de ruimte gestuurd worden voor aliens schap aan aliens kunt sturen boodschap voor een alien 10 min. Vertel dat wij op aarde wonen.

Nadere informatie

Tijdschrift Kindermishandeling April 2013 Onderwijsspecial deel 2. 8 tips voor een goed gesprek met je leerling

Tijdschrift Kindermishandeling April 2013 Onderwijsspecial deel 2. 8 tips voor een goed gesprek met je leerling 8 tips voor een goed gesprek met je leerling Edith Geurts voor Tijdschrift Kindermishandeling Het kan zijn dat je als leerkracht vermoedt dat een kind thuis in de knel zit. Bijvoorbeeld doordat je signalen

Nadere informatie

7 Mini SPA-Momentjes

7 Mini SPA-Momentjes 7 Mini SPA-Momentjes Momentje 1 Lichtdouche Momentje 1 Lichtdouche Sluit je ogen en focus even op je ademhaling om in het hier & nu aan te komen. Stel je dan voor dat je onder een waterval van licht staat.

Nadere informatie

Early HeartSmarts. Gebruikers gids. Welkom

Early HeartSmarts. Gebruikers gids. Welkom Gebruikers gids 3-6 jarigen HeartSmarts is gebaseerd op de biologie van het optimale leren. Rollin McCraty, Ph.D., Director of Research, Institute of HeartMath Welkom Early HeartSmarts Verbetert de bewustwording

Nadere informatie

Het gedragmodel. 1. Inleiding

Het gedragmodel. 1. Inleiding Het gedragmodel 1. Inleiding Het gedragmodel is een NLP-techiek, ontwikkeld door Peter Dalmeijer (zie www.vidarte.nl) en Paul Lenferink. Het model leert ons feedback te geven waarbij we anderen op hun

Nadere informatie

Colofon: Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, 2015.

Colofon: Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, 2015. Colofon: Mijn Pad is gemaakt door Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol (2015), Lectoraat Disability Studies; Diversiteit in Participatie, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool

Nadere informatie

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN

voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN voor leerlingen Pesten op het werk VRAGEN EN OPDRACHTEN Bladzijde 5 Waarom dit boekje? Lees de tekst goed. Beantwoord dan de onderstaande vragen. 1 Waar gaat het boekje over?... 2 Door wie kun je op het

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

LEREN LEREN LEREN. een overzicht met leerhulpjes voor de diverse vakgebieden. Hieronder kun je lezen over het leren/maken van:

LEREN LEREN LEREN. een overzicht met leerhulpjes voor de diverse vakgebieden. Hieronder kun je lezen over het leren/maken van: LEREN LEREN LEREN een overzicht met leerhulpjes voor de diverse vakgebieden Hieronder kun je lezen over het leren/maken van: 1. DICTEE 2. TAFELS 3. VRAGEN EN OPDRACHTEN 4. STUKKEN TEKST (bijv. hoofdstuk

Nadere informatie

Module 1. Bewustwording.

Module 1. Bewustwording. Module 1. Bewustwording. Dag 3. Visioning Ontdek wat jouw ziel te zeggen heeft over jouw bestemming en werk. Je staat op het punt om te gaan luisteren naar de wijsheid van je ziel als het gaat over jouw

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

Mindfulness op het werk

Mindfulness op het werk Mindfulness op het werk Mindfulness op het werk Werken vanuit rust en aandacht Veel mensen ervaren hun werk als een plek waar nooit rust is, met een doorlopende activiteit aan lijstjes die af moeten, mensen

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie