4 GOEDE DOELEN VOOR. Stichting 4 goals4u. Jaarverslag 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "4 GOEDE DOELEN VOOR. Stichting 4 goals4u. Jaarverslag 2008"

Transcriptie

1 4 GOEDE DOELEN VOOR Stichting 4 goals4u Jaarverslag 2008 U

2 Inleiding. Met veel plezier bieden we u het jaarverslag 2008 aan van de Stichting 4GOALS4U. Aanpassen van de doelstellingen. Nadat de stichting in 2006 is opgericht met een eenmalige doelstelling, het brengen van een schoolbus en ambulance naar de Casamance, zien we nu dat we de stichting continueren. De primaire doelstelling is nog steeds het steunen van kansarme jongeren in West Afrika in de breedste zin van het woord; het in eigen beheer afleveren van goederen welke we hier hebben verkregen en er voor zorg dragen dat alle verkregen fondsen en goederen terecht komen in West Afrika. Nadat we in 2007 voor de eerste maal de gezondheidspost hebben bezocht en de situatie daar ter plaatse hebben gezien zijn we ons ook gaan inspannen voor de ondersteuning van deze gezondheidspost, welke een regionaal ondersteunend karakter heeft. Onze projecten. CEM Een school met (voorheen) een vierjarig onderwijssysteem op het niveau mavo/havo en inmiddels gewijzigd in wat ze in Senegal een Lyceum noemen. Dit betekent dat de kinderen uit de regio nu de mogelijkheid hebben om direct na het verlaten van deze school naar de universiteit te gaan. De school heeft inmiddels meer dan 1000 leerlingen. Resultaat: te weinig lokalen en noodlokalen opgebouwd uit delen van palmbomen. Schoolbus. De door ons geschonken schoolbus wordt zeer intensief gebruikt. De schoolbus verkeert in goede staat en wordt onderhouden zoals we het hebben afgesproken. Door het sterk toenemende aantal kinderen is de capaciteit van de schoolbus onvoldoende. Poste Santé Abéné Naast de verpleger Daniël, welke hier de status van arts heeft, werkt er nu ook een verloskundige Rose genoemd. Vooral door haar invloed is het aantal patiënten in de kraamkliniek sterk toegenomen.

3 Ambulance. De ambulance verkeert helaas in een slechte staat van onderhoud. Voor een groot deel komt dit omdat deze regelmatig gedurende het regenseizoen naar het ziekenhuis in Ziguinchor gaat. De weg daarheen is vaak overstroomd met (sterk) zout water uit de mangrove gebieden. Ook blijft het beheer en onderhoud van de ambulance achter bij onze verwachtingen. Satang Jabang Deze privé nijverheidsschool voor meisjes heeft een sterk locaal bestuur en heeft ongeveer 100 leerlingen. Er worden geen toelatingseisen gesteld aan deze meisjes; vaak jonge vrouwen, welke zelfs met hun baby naar school komen. Het doel van de school is om de meisjes vakgericht op te leiden in een richting waarvan wordt verwacht dat ze, na het verlaten van de school en na het behalen van een of meerdere certificaten, op korte termijn werk kunnen krijgen. Deze school zou graag willen uitbreiden maar heeft daarvoor niet de middelen. Stichting. Het bestuur van de stichting. Het bestuur bestaat nu uit de volgende personen. Wim van Veldhuizen: Louwra Hoving: Geja Hoogeveen: Hilda Homan: Grieko ten Cate: voorzitter vice voorzitter public relations lid. secretaris/penningmeester. Project resultaten. Goederen. We hebben ruim 7 m 3 aan goederen naar Senegal gestuurd. Hoofdzakelijk bestonden deze goederen uit baby- en kinderkleding, met daarnaast nog schoenen, voetbalschoenen, sportshirts en kleding voor volwassenen. De belangrijkste goederen waren de medicijnen voor de medische post; ook de baby- en kinderkleding vindt zijn weg via deze post.

4 CEM Deze school heeft van ons een viertal computers ontvangen, compleet met beeldscherm, toetsenbord en muis. Helaas bleek bij aankomst niet alles te werken. Voor 4 kinderen van CEM betalen we nu de noodzakelijke kosten om deze kinderen op school te kunnen houden. Het betreft hier kinderen uit de armste families. De schoolbus is inmiddels ingericht voor zowel zittend als, vooral, het staand vervoeren van de kinderen. Per rit gaan er 34 kinderen mee. Satang Jabang. Satang Jabang heeft van ons een printer gehad en ook hier ondersteunen we nu vier kinderen. Deze kinderen behoren ook tot de allerarmste families uit de omgeving. Poste Santé De gezondheidspost hebben we dit jaar kunnen voorzien van elektriciteit inclusief aansluiting op het kort geleden aangelegde elektriciteitsnet in Abéné. Een zeer grote en door de gemeenschap gewenste voorziening. Kunt u zich voorstellen dat er in het jaar 2008 nog geboortes plaatsvinden bij kaarslicht; dat hechtingen worden geplaatst door een zaklantaarn tussen de schouder en het hoofd te klemmen om zo twee handen vrij te hebben? Naast het aanleggen van elektriciteit hebben we de twee douches en toiletten volledig vernieuwd en betegeld. De dorpsbewoners kwamen kijken hoe dat er uitzag, want toiletten met tegels kenden en kennen ze niet. Ook is het dak vernieuwd en zijn er deuren voor de douches en toiletten gemaakt. Voor de administratie hebben we hier een computer geplaatst en aangesloten. Acties Het bestuur, met behulp van vrijwilligers, heeft een aantal acties ondernomen, waarbij door inspanning geld werd verdiend. Hier valt te denken aan bijvoorbeeld het bemensen van een rijwielstalling bij de Zuidlaardermarkt, inclusief opbouw, afbraak en toezicht gedurende de nacht. Het verkopen van aan de stichting geschonken goederen via marktplaats en anders. Het ondersteunen van pc gebruikers, met als dank een donatie voor de stichting. Eén van de bestuursleden heeft een feest georganiseerd; de opbrengst hiervan was voor de stichting en bij een supermarkt in Bovensmilde is een flessenactie georganiseerd met ook weer de opbrengst voor de stichting. Presentaties We hebben een aantal (waaronder PowerPoint-)presentaties gegeven voor het promoten van onze stichting.

5 Website De website (4goals4u.com) is meer in overeenstemming gebracht met de huidige doelstellingen en resultaten. Nieuwsbrief In december hebben we een nieuwsbrief verzonden naar ons bekende fondsverstrekkers en vrijwilligers. Werkgroep Abéné Een vijftal mensen voortkomend uit diverse groepen van de bevolking en allen met aanzien hebben een werkgroep gevormd welke ze 4goals4u Abéné noemen. Deze groep constateert bestuurlijke problemen binnen de medische post en vaagt ons om deze op te lossen. Wij kunnen wel meedenken in oplossingen en structuren aandragen hoe het hier is geregeld. Echter het probleem zit in de structuur van bestuur en beleid in Senegal. Wij kunnen en mogen ons daar niet mee bemoeien maar zullen deze groep ondersteunen waar mogelijk is. Vervolgens zal deze werkgroep ons ondersteunen waar mogelijk is, b.v. met het vinden van goede aannemers, materialen en de juiste personen. Ook steunen ze ons ter voorkoming van communicatie problemen. De officiële taal is dan wel Frans maar deze taal wordt door veel mensen niet gesproken of verstaan. Men spreekt daar de locale talen, in hoofdzaak Mandinke en Wolof. Behoudens de taalverschillen kunnen ook cultuurverschillen een probleem vormen. Als we niet zelf aanwezig zijn in Senegal zal deze werkgroep toezicht houden op de gang van zaken binnen de medische post en op de ambulance. Een blik vooruit. We blijven bij ons standpunt dat we niet eerder iets kunnen en mogen toezeggen voordat we de benodigde middelen bijeen hebben gebracht. Voor 2009 denken we het volgende te kunnen realiseren. - Dak voor de algemene kliniek van de gezondheidspost. - Ambulance opknappen en technisch in goede staat brengen. - Organisatie bestuur medische post sterker maken en ondersteunen. - Blijven ondersteunen van de 8 schoolkinderen. - Laser printer met cartridge voor kopieën voor CEM. Het accent van onze doelstellingen zal kwaliteit en duurzaamheid zijn en niet het vergroten van het aantal projecten, ondanks dat er vraag is in de regio. Voor 2009 zullen we proberen intensiever contacten te leggen met onder anderen scholen in Nederland.

6 NCDO. Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Hier hebben we een cursus gevolgd om te zien hoe we een breder draagvlak kunnen krijgen voor ontwikkelingshulp. Ook hebben we kunnen zien hoe we fondsen kunnen werven en in de toekomst subsidie aanvragen voor onze projecten.(!) Hier hebben we kennis kunnen nemen van de millenniumdoelen. We zijn nu in staat om te zien in hoeverre we passen binnen deze doelstellingen; verder kunnen we deze doelstellingen uitdragen. Wat zijn de millenniumdoelen? Acht internationale afspraken In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn acht concrete doelstellingen vastgelegd: de millenniumdoelen. De armoede halveren en minder mensen honger Millenniumdoel 1 Het percentage mensen dat in extreme armoede leeft, moet in 2015 ten minste voor de helft zijn teruggebracht ten opzichte van Extreme armoede betekent dat iemand minder dan $1,25 per dag te besteden heeft. In 1990 leefden 1,8 miljard mensen in extreme armoede, oftewel 41,7 procent van de wereldbevolking. Iedereen naar school Millenniumdoel 2 In ontwikkelingslanden gaan miljoenen kinderen nog niet naar school. Vaak worden zij thuis gehouden om mee te helpen in het huishouden of om een bijdrage te leveren aan het gezinsinkomen. In millenniumdoel twee is vastgelegd dat in 2015 alle kinderen in alle landen basisonderwijs moeten volgen. Mannen en vrouwen gelijkwaardig Millenniumdoel 3 Het derde millenniumdoel gaat over de rechten van vrouwen. Mannen en vrouwen hebben formeel dezelfde rechten. Dit is vastgelegd in internationale mensenrechtenverdragen. In de praktijk blijkt dit echter niet voldoende om achterstelling van vrouwen tegen te gaan. Minder kindersterfte

7 Millenniumdoel 4 Het percentage kinderen jonger dan vijf jaar dat in ontwikkelingslanden overlijdt moet in 2015 met tweederde zijn teruggebracht ten opzichte van In dat jaar stierven in de arme landen 13 miljoen kinderen. Verbeteren van de gezondheid van moeders Millenniumdoel 5 Jaarlijks overlijden meer dan een half miljoen vrouwen aan de gevolgen van hun zwangerschap. In de millenniumdoelen is vastgelegd dat moedersterfte in 2015 met driekwart moet zijn teruggebracht ten opzichte van Om dit te kunnen realiseren zijn reproductieve en seksuele rechten voor vrouwen essentieel. Bestrijding van hiv/aids, malaria en andere dodelijke ziektes Millenniumdoel 6 Sinds begin jaren '90 heeft aids miljoenen slachtoffers gemaakt, vooral in Afrika. Afgesproken is dat in 2015 de verspreiding van hiv/aids tot staan moet zijn gebracht. Ook moet in 2015 iedereen met hiv/aids hiervoor de juiste medicijnen kunnen krijgen. Meer mensen in een duurzaam leefmilieu Millenniumdoel 7 Armoedebestrijding gaat hand in hand met milieubescherming. Luchtvervuiling, ontbossing en uitputting van landbouwgrond zijn directe bedreigingen voor de levensomstandigheden en gezondheid van mensen. Een duurzaam milieubeleid is daarom van levensbelang. ontwikkeling Mondiaal samenwerkingsverband voor Millenniumdoel 8 Het achtste millenniumdoel gaat over de manier waarop de rijke landen ontwikkelingslanden kunnen helpen met het behalen van de andere millenniumdoelen. Bijvoorbeeld door meer ontwikkelingshulp te geven, schulden te verlichten en door het wegnemen van handelsbarrières. Hierdoor krijgen de arme landen meer mogelijkheden hun producten te exporteren naar de rijke landen.

8 Financieel overzicht. Inkomsten Uitgaven. Sponsors 4213 Eigen activiteiten 1323 Onkosten algemeen 511 Poste Sante 1825 Satang Jabang 161 CEM 247 Transport goederen 867 Som Saldo 1 januari Saldo 30 december Lopende verplichting: nieuw dak en plafonds Poste Santé 2500 Resultaat inspanningen. De opbrengst van de acties genoemd onder eigen activiteiten is hoger dan de algemene kosten inclusief verwervingskosten. Van de geschonken financiële fondsen kan bijna 120% worden besteed aan de doelen. Doordat het bestuur door het uitvoeren van werkzaamheden zelf zorgt voor inkomsten kunnen we van deze inkomsten de noodzakelijke kosten betalen zoals promotiewerk, nieuwsbrief etc.. Deze inkomsten, verminderd met de kosten, komen ten goede aan de goede doelen in Senegal. Hierdoor komen we op 120%

PROTOS onderschrijft volop de Millenniumdoelstellingen!

PROTOS onderschrijft volop de Millenniumdoelstellingen! PROTOS onderschrijft volop de Millenniumdoelstellingen! De doelstellingen van PROTOS zijn de armsten onder ons te voorzien van rechtvaardig, duurzaam en participatief drinkwater, water voor landbouw, en

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 S T I C H T I N G N A D I A W A L T E R S I N G E L 1 1 9 7 3 1 4 N P A P E L D O O R N JAARVERSLAG 2009 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Pagina 1 Van 22. Fiscaal nummer 8158.20.434 kvk nummer 04081734 RSIN 815820434

Jaarverslag 2012. Pagina 1 Van 22. Fiscaal nummer 8158.20.434 kvk nummer 04081734 RSIN 815820434 Jaarverslag 2012 Fiscaal nummer 8158.20.434 kvk nummer 04081734 RSIN 815820434 Contact gegevens. Secretariaat Mw. A.ten Cate-de Jonge Annerstreek 56 9468AP Annen Tel. 0592 271 423 Pagina 1 Van 22 Inhoudsopgave

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2011

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2011 S T I C H T I N G N A D I A W A L T E R S I N G E L 1 1 9 7 3 1 4 N P A P E L D O O R N JAARVERSLAG 2011 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2011 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid

Nadere informatie

MDG. Eerst en tweede graad. Te lezen zinnen (in willekeurige volgorde!)

MDG. Eerst en tweede graad. Te lezen zinnen (in willekeurige volgorde!) MDG Eerst en tweede graad De leerkracht leest één van de volgende stellingen en de groep bekijkt de acht millenniumdoelstellingen om te achterhalen met welke doelstelling de zin overeenkomt. Ze leggen

Nadere informatie

Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking

Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Artikel 1: Binnen de perken van de kredieten voor ontwikkelingssamenwerking, elk jaar voorzien in de begroting van de stad, worden toelagen uitgekeerd aan initiatieven,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging:

Raadsvoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging: College V200801012 Onderwerp: Millennium gemeente Raadsvoorstel Inleiding: In september 2000 kwamen de wereldleiders in VN-verband bij elkaar voor de Millenniumtop. Er werd afgesproken om gezamenlijk te

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2014

JAARVERSLAG 2014 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2014 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2014 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2014 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

Bijlagen: - MVO referentiekader - Fairtrade Gemeente handleiding. Afhandeling. 1. Inleiding

Bijlagen: - MVO referentiekader - Fairtrade Gemeente handleiding. Afhandeling. 1. Inleiding RG nr. Datum: Indiener(s): Onderwerp: Initiatiefvoorstel: ChristenUnie PAS SP PvdA Millenniumdoelstellingen De indieners stellen voor: - dat de gemeente Steenwijkerland zich actiever inzet om bij te dragen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2012

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2012 S T I C H T I N G N A D I A W A L T E R S I N G E L 1 1 9 7 3 1 4 N P A P E L D O O R N JAARVERSLAG 2012 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2012 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid

Nadere informatie

Voor meer informatie over Faitrade Hoorn volgt hieronder een korte beschrijving over wat Faitrade-gemeente-Hoorn is en wil bereiken.

Voor meer informatie over Faitrade Hoorn volgt hieronder een korte beschrijving over wat Faitrade-gemeente-Hoorn is en wil bereiken. Koersopdoen en Fairtrade Tijdens de oprichting van mijn eigen onderneming Koersopdoen werd ik (vanwege mijn afstudeerrichting) door werkgroep lid R. Rote gevraagd plaats te nemen in de werkgroep Fairtrade

Nadere informatie

MINDER ARMOEDE MILLENNIUMDOEL 1. Beantwoord de volgende vragen en gebruik daarbij de kaart MINDER ARMOEDE.

MINDER ARMOEDE MILLENNIUMDOEL 1. Beantwoord de volgende vragen en gebruik daarbij de kaart MINDER ARMOEDE. MILLENNIUMDOEL 1 MINDER ARMOEDE kaart MINDER ARMOEDE. 1. Wat betekent de extreme armoedegrens? 2. In welk werelddeel liggen de meeste landen waar mensen onder de armoedegrens van 1,25 dollar per dag leven?

Nadere informatie

Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0) internetadres:

Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0) internetadres: Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat 27-1 1075 ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0)6 40 72 52 28 internetadres: www.wondemfoundation.org e-mailadres: wondemfoundation@gmail.com De revolutie van Abiy,

Nadere informatie

Jaarverslag Pagina 1 Van 21. Fiscaal nummer KvK nummer RSIN

Jaarverslag Pagina 1 Van 21. Fiscaal nummer KvK nummer RSIN Jaarverslag 2013 Fiscaal nummer 8158.20.434 KvK nummer 04081734 RSIN 815820434 Contact gegevens. Secretariaat Mw. A.ten Cate-de Jonge Annerstreek 56 9468AP Annen Tel. 0592 271 423 Pagina 1 Van 21 Inhoudsopgave

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015

JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 STICHTING NADIA WALTERSINGEL 119 7314NP APELDOORN JAARVERSLAG 2015 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2015 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Millenniumgemeente

RAADSVOORSTEL Millenniumgemeente RAADSVOORSTEL Millenniumgemeente Inhoud 1. Inleiding 2. Millenniumgemeente wat is dat? 3. Landelijke VNG-campagne 4. Wat doet de gemeente al? 5. Waarom meedoen? 6. Waarom dit raadsvoorstel? 7. Wat gaat

Nadere informatie

Beleidsplan Chote Siddhashram Foundation (C.S. Foundation) 2013-2018

Beleidsplan Chote Siddhashram Foundation (C.S. Foundation) 2013-2018 Beleidsplan Chote Siddhashram Foundation (C.S. Foundation) 2013-2018 Stichting C.S. Foundation Porta Basilica 116, 3995ZC Houten e-mail: info@csfoundation.nl website: www.csfoundation.nl kvk: 53915437

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel. de raad der gemeente EDE. Initiatiefvoorstel van de fractie

Initiatiefvoorstel. de raad der gemeente EDE. Initiatiefvoorstel van de fractie Initiatiefvoorstel de raad der gemeente EDE Verzameling Raadsstukken registratienummer sector datum: 2011 / 110 685552 Fractie GL/PE oktober 2011 Cie. n.v.t. betreft Raad 15-12-2011 Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

HELMOND MONDIAAL. Het organiseren van samenwerking met andere wereldburgers. in de periode 2014 tot en met 2018

HELMOND MONDIAAL. Het organiseren van samenwerking met andere wereldburgers. in de periode 2014 tot en met 2018 HELMOND MONDIAAL Het organiseren van samenwerking met andere wereldburgers in de periode 2014 tot en met 2018 Helmond Mondiaal 1 Inleiding Recente besluitvorming in de raad van Helmond leidt tot een andere

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Benjamin. Door: Stijn Kneppers

Beleidsplan. Stichting Benjamin. Door: Stijn Kneppers Beleidsplan Stichting Benjamin 2012 Door: Stijn Kneppers Inleiding Stichting Benjamin is opgericht vanuit een particulier initiatief. De oprichter, een gepensioneerd zakenman werd in 1930 geboren. Als

Nadere informatie

Overzicht van de bij Mondial aangesloten organisaties en de millenniumdoelen waaraan zij werken.

Overzicht van de bij Mondial aangesloten organisaties en de millenniumdoelen waaraan zij werken. Bijlage bij het jaarverslag Stichting Mondial Apeldoorn 2009 Het zichtbaar en mogelijk maken van ontwikkelingssamenwerking vanuit lokaal niveau Overzicht van de bij Mondial aangesloten organisaties en

Nadere informatie

Jaarverslag Fiscaal nummer KvK nummer RSIN

Jaarverslag Fiscaal nummer KvK nummer RSIN Jaarverslag 2014 Fiscaal nummer 8158.20.434 KvK nummer 04081734 RSIN 815820434 Contact gegevens. Secretariaat Mw. A.ten Cate-de Jonge Annerstreek 56 9468AP Annen Tel. 0592 271 423 Pagina 1 Van 22 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bijeenkomst Vrouwen voor Millenniumdoelstellingen; Spreekpunten inleiding 13-09-2007 Sanne van Keulen

Bijeenkomst Vrouwen voor Millenniumdoelstellingen; Spreekpunten inleiding 13-09-2007 Sanne van Keulen Bijeenkomst Vrouwen voor Millenniumdoelstellingen; Spreekpunten inleiding 13-09-2007 Sanne van Keulen Introductie Wie ben ik? Wat is de Nationale Jeugdraad en wat is mijn relatie tot de MDG s? * Jongerenvertegenwoordiger

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2017 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2017 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 PUBLICATIE BETREFFENDE KALENDERJAAR 2012 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl

Nadere informatie

Reisverslag Ko en Hannie + Dig en Coby

Reisverslag Ko en Hannie + Dig en Coby Hierbij onze tweede nieuwsbrief van 2013. We zijn nog lekker bezig in Gambia met o.a. het sponsoren van kinderen voor een schoolopleiding en de bouw van de kraamkliniek. Ook staan er weer een aantal activiteiten

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming

Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming Turnhout, de././.. Aanvraagformulier voor stedelijke subsidiëring van activiteiten van Turnhoutse scholen met betrekking tot mondiale vorming De aanvrager verklaart dat er binnen de 2 maanden na het afsluiten

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

Samenvatting Maatschappijwetenschappen Ontwikkelingssamenwerking

Samenvatting Maatschappijwetenschappen Ontwikkelingssamenwerking Samenvatting Maatschappijwetenschappen Ontwikkelingssamenwerking Samenvatting door E. 2091 woorden 12 mei 2015 0 keer beoordeeld Vak Maatschappijwetenschappen Hoofdstuk 1 Wat is ontwikkelingssamenwerking?

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer PUBLICATIE 2018 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl Email: office.nl@hoveraid.com

Nadere informatie

1. GEEN ARMOEDE 2. GEEN HONGER. Armoede uitroeien, in al zijn vormen en overal. Honger beëindigen, betere voeding en duurzame landbouw promoten

1. GEEN ARMOEDE 2. GEEN HONGER. Armoede uitroeien, in al zijn vormen en overal. Honger beëindigen, betere voeding en duurzame landbouw promoten 1. GEEN ARMOEDE Armoede uitroeien, in al zijn vormen en overal Ondanks de halvering van de extreme armoede in de wereld tijdens de afgelopen decennia, leeft nog steeds 1,3 miljard mensen in extreme armoede.

Nadere informatie

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen)

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari 2011 op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De

Nadere informatie

Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen

Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen Informatie voor basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 Wat kun je hier vinden? 1. Jouw spreekbeurt over de Millenniumdoelen 2. Waarom zijn er Millenniumdoelen 3.

Nadere informatie

Jaarverslag 2003. De bestuursleden zijn:

Jaarverslag 2003. De bestuursleden zijn: Jaarverslag 2003 Jaarverslag 2003 Op 11 juli 2003 werd de Stichting Kondanani Nederland opgericht. Op die datum is de akte gepasseerd bij notaris Mr.H.L.J.Kamps te Leiden. Tevens staat de Stichting ingeschreven

Nadere informatie

Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014. Activiteiten Ethiopië 2013/2014

Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014. Activiteiten Ethiopië 2013/2014 Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014 Stichting Gurmuu is opgericht in 2008 door een groep Oromos van Ethiopische afkomst die zich wilden inzetten voor landgenoten in zowel Ethiopië als Nederland. De Stichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië

BELEIDSPLAN 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië BELEIDSPLAN 2014 t/m 2017 Hulpverlening aan Roemenië Beleidsplan 2014 t/m 2017 pagina 1 Beleidsplan 2014 t/m 2017 Inhoud: 1. Inleiding 1.1 Wat is? 1.2 De Visie 1.3 De Missie 2. Afdelingsbestuur en taken

Nadere informatie

KIWANIS EN UNICEF: SAMEN IN ACTIE TEGEN TETANUS

KIWANIS EN UNICEF: SAMEN IN ACTIE TEGEN TETANUS KIWANIS EN UNICEF: SAMEN IN ACTIE TEGEN TETANUS Tetanus is een vreselijke ziekte, die in Nederland gelukkig bijna niet meer voorkomt. In veel ontwikkelingslanden ligt dat heel anders: elke negen minuten

Nadere informatie

UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent

UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent Driemaandelijks magazine nr. 21 juli-augustus-september 2010 Hoi unicefkids! Hebben

Nadere informatie

PARITAIRE PARLEMENTAIRE VERGADERING ACS-EU

PARITAIRE PARLEMENTAIRE VERGADERING ACS-EU PARITAIRE PARLEMENTAIRE VERGADERING ACS-EU Commissie werkgelegenheid en sociale zaken 2 oktober 2003 WERKDOCUMENT over aan armoede gerelateerde ziekten en reproductieve gezondheid in ACSlanden, in het

Nadere informatie

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda.

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Beleidsplan 2017 Stichting Care with a mission Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Luttekepoortstraat 176 3841 AX Harderwijk T.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten.

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. Stichting Bouwen met Bouma s Bûterikkers 40 8711 GV Workum www.bouwenmetboumas.nl BELEIDSPLAN 2014-2020 Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1. Zambia... 1 1.1.

Nadere informatie

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel.

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel. Beste leerling, Wij vinden het erg leuk dat jij informatie opvraagt, voor het houden van een spreekbeurt over de voedselbank. Met het downloaden van deze toolkit heb je alle benodigde informatie binnen

Nadere informatie

Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST

Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST De historie In 1986 reist Lucia Schiebroek samen met haar zusje naar India om na haar studie geneeskunde tijdelijk

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Calcutta Rescue Nederland

Beleidsplan Stichting Calcutta Rescue Nederland Beleidsplan Stichting Calcutta Rescue Nederland 2014 2018 Kamer van koophandel: 41131886 ANBI: 8160.94.032 Oegstgeest, 24 november 2013 1 Inhoudsopgave Pag. 1. Calcutta Rescue Nederland a. Wie zijn wij

Nadere informatie

Samenvatting Economie H8

Samenvatting Economie H8 Samenvatting Economie H8 Samenvatting door Irene 1160 woorden 14 juni 2018 8,2 5 keer beoordeeld Vak Methode Economie Praktische economie Economie H8 Absolute armoede Als je niet meer in staat bent in

Nadere informatie

Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya

Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya Beleidsplan 2013 2016 van de Stichting Ayuda Maya Inhoud Doelstelling en werkwijze Primaire fondsenwerving Andere activiteiten voor fondsenwerving Deskundigheidsbevordering Vermogensbeheer Besteding van

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Stichting Kafountine INLEIDING

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Stichting Kafountine INLEIDING JAARVERSLAG 2018 INLEIDING Het bestuur van Stichting Kafountine doet hierbij verslag van haar activiteiten in 2017 ter ondersteuning van de vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine, Senegal. In het

Nadere informatie

Werkplan Millenniumdoelen comité Gemeente Langedijk

Werkplan Millenniumdoelen comité Gemeente Langedijk Werkplan Millenniumdoelen comité Gemeente Langedijk Inleiding De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft de gemeente Langedijk toegevoegd aan de lijst Millennium Gemeenten. Langedijk is daarmee

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano. Bolsward

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano. Bolsward JAARVERSLAG 2018 Stichting Mano a Mano Bolsward Opnieuw kijken we met dankbaarheid terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van

Nadere informatie

8 keer beoordeeld 10 december 2013

8 keer beoordeeld 10 december 2013 7,3 Werkstuk door D. 1296 woorden 8 keer beoordeeld 10 december 2013 Vak Levensbeschouwing Methode Standpunt 1A Welke onderwerpen komen aan de orde? Duurzame economie Armoede Duurzame producten Duurzame

Nadere informatie

Stichting Ommen Millenniumgemeente uitwerkingsplan 2012-2013. morgen is nu!

Stichting Ommen Millenniumgemeente uitwerkingsplan 2012-2013. morgen is nu! Stichting Ommen Millenniumgemeente uitwerkingsplan 2012-2013 morgen is nu! Stichting Ommen Millenniumgemeente (SOM) Ommen, juni 2012 1 0 inleiding Voor u ligt een uitwerkingsplan van de Stichting Millenniumgemeente

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2021 Naam Stichting Meraih Bintang RSIN Nummer 850320471 KvK 52152383 Referentie beleidsplan-2019-2021 Datum Januari 2019 Status Definitief Auteur(s) Anita Tax, voorzitter 1. Inleiding

Nadere informatie

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan

Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Stichting Meisjesonderwijs Pakistan Jaarverslag 2018 1 Dankzij de bijdragen van onze donateurs heeft de Stichting Meisjesonderwijs Pakistan (SOMOP) ook in 2018 weer vele kansarme meisjes in moeilijk toegankelijke

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2011-2015 ; KvK nr :50569767 ; BTW-nr :822815163 ; www.soduon.com; Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 3 3. Het actuele beleid... 3 3.1 Werkterrein... 4 3.2

Nadere informatie

Uitgeoefende Flame Foundation

Uitgeoefende Flame Foundation Uitgeoefende Flame Foundation Inleiding Voor u ligt het verslag van de uitgeoefende activiteiten van Stichting The Flame Foundation. Dit verslag is opgesteld naar aanleiding van de activiteiten van de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

3D-MILLENNIUMVERHAAL SCHRIJVEN

3D-MILLENNIUMVERHAAL SCHRIJVEN 3D-MILLENNIUMVERHAAL SCHRIJVEN DOELGROEP: PO: GROEP 7/ 8 VO:KLAS 1/ 2 Lesbrief: 3D-millenniumverhaal schrijven (zie ook: WWW.SPONSORFIETSEN.NL) Heb je wel eens van de millenniumdoelen gehoord? Het zijn

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2018 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2018 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2016 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2016 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie

Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie Velsen staat midden in de wereld Uitwisseling op gebied van ontwikkeling, cultuur en economie 1. Inleiding In september 2011 heeft de gemeenteraad van Velsen uitgangspunten op het gebied van millenniumdoelstellingen

Nadere informatie

MIJNEN & MILLENNIUM- DOELEN

MIJNEN & MILLENNIUM- DOELEN MIJNEN & MILLENNIUM- DOELEN VN-Arena Deze les is er één uit een reeks van zes: Landmijnen in Nederland, Landmijnen ruimen, Ik en mijn kunstbeen, De kosten van landmijnen, Mijnen en millenniumdoelen en

Nadere informatie

Sommige doelen zijn universeel en van alle tijden

Sommige doelen zijn universeel en van alle tijden Sommige doelen zijn universeel en van alle tijden Een voorstel voor Provinciale Staten van Gelderland en de Raden van de Gelderse gemeenten 7 juli 2015 Ramon Barends http://www.psp92.nl/gelderland/ Deze

Nadere informatie

Women on the Front Lines of Health Care. Vrouwen op de frontlinies van de Gezondheidszorg

Women on the Front Lines of Health Care. Vrouwen op de frontlinies van de Gezondheidszorg Women on the Front Lines of Health Care Vrouwen op de frontlinies van de Gezondheidszorg Ter nagedachtenis van 'moederdag', publiceert Save the Children haar elfde jaarlijks State of the World's Mothers

Nadere informatie

Bijlage: Terugblik Oegstgeest als Millenniumgemeente

Bijlage: Terugblik Oegstgeest als Millenniumgemeente Bijlage: Terugblik Oegstgeest als Millenniumgemeente 2008-2015 1. De Millenniumdoelen In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om vóór 2015 de als belangrijkst benoemde wereldproblemen

Nadere informatie

Zambia Nambo km2 (18x Nederland)

Zambia Nambo km2 (18x Nederland) Zambia 2011 Oppervlakte: 752.614 km2 (18x Nederland) Hoofdstad: Lusaka Aantal inwoners: 12,1 miljoen (2008) Officiële taal: Engels Valuta: Zambiaanse Kwacha (K) BNP per capita: US$ 623 (2005) Alfabetisering:

Nadere informatie

Stichting KARDO Jaarverslag en jaarrekening 2013 Stichting Kardo Nederland adres: Thomas A kempisstraat 101A 8021BL Zwolle Nummer KvK: 56193319

Stichting KARDO Jaarverslag en jaarrekening 2013 Stichting Kardo Nederland adres: Thomas A kempisstraat 101A 8021BL Zwolle Nummer KvK: 56193319 Stichting KARDO Jaarverslag en jaarrekening 2013 Stichting Kardo Nederland adres: Thomas A kempisstraat 101A 8021BL Zwolle Nummer KvK: 56193319 Kaalmo relief and development organization 1 Inhoud Inleiding

Nadere informatie

6,2. Werkstuk door een scholier 1726 woorden 7 januari keer beoordeeld. 10 kenmerken over de mate van ontwikkeling van een land:

6,2. Werkstuk door een scholier 1726 woorden 7 januari keer beoordeeld. 10 kenmerken over de mate van ontwikkeling van een land: Werkstuk door een scholier 1726 woorden 7 januari 2003 6,2 191 keer beoordeeld Vak Economie 10 kenmerken over de mate van ontwikkeling van een land: 1. BNP uitgedrukt in US Dollars per inwoners. 2. Geboortecijfer

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Emerge Kinder Fonds Jaarverslag Inleiding Visie... 2 Projecten Emerge Kinder Fonds... 2 Bestuur en management... 2

Emerge Kinder Fonds Jaarverslag Inleiding Visie... 2 Projecten Emerge Kinder Fonds... 2 Bestuur en management... 2 Financieel Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Visie... 2 Projecten Emerge Kinder Fonds... 2 Bestuur en management... 2 Algemene toelichting... 3 Waarderingsgrondslagen... 3 Grondslagen van resultaatbepaling...

Nadere informatie

3. Meer dan de helft van de 57 miljoen niet-schoolgaande kinderen leeft in Afrika bezuiden de Sahara. Juist Bron: www.un.org

3. Meer dan de helft van de 57 miljoen niet-schoolgaande kinderen leeft in Afrika bezuiden de Sahara. Juist Bron: www.un.org of fout 1. In Afrika bezuiden de Sahara is het aantal personen in extreme armoede gestegen tussen 1990 en 2010. 290 miljoen in 1990, 414 miljoen in 2010. 2. Tussen 2000 en 2011 is het aantal niet-schoolgaande

Nadere informatie

Tanzania 2011. Handeni

Tanzania 2011. Handeni Tanzania 2011 Oppervlakte: 945.087 km2 (22,5x Nederland) Hoofdstad: Dodoma Aantal inwoners: 40,4 miljoen (2007) Officiële taal: Swahili en Engels Valuta: Tanzaniaanse shilling BBP per capita: US$ 316 (2005)

Nadere informatie

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus

Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Kritisch kijken op verschillende schaalniveaus Inleiding In het eerste jaar van Geogenie ben je begonnen vanuit België naar de wereld te kijken. In het tweede jaar heb je veel geleerd over Europa en in

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda.

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Waterweg 30 3882 RC Putten T. +31646630709 E info@carewithamission.nl W www.carewithamission.nl

Nadere informatie

Ontwikkelingssamenwerking Palestijnse gebieden

Ontwikkelingssamenwerking Palestijnse gebieden www.survio.com 14-11-2014 10:32:45 Algemeen Enquête naam Ontwikkelingssamenwerking Palestijnse gebieden Auteur Gwen Bonnie Taal Nederlands Enquête URL http://www.survio.com/survey/d/f6n1b6i0x9a9e9w0f Eerste

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

Praktische opdracht Economie Derde Wereld schuld

Praktische opdracht Economie Derde Wereld schuld Praktische opdracht Economie Derde Wereld sc Praktische-opdracht door een scholier 2339 woorden 17 juni 2001 6,5 243 keer beoordeeld Vak Economie Voorwoord Ons verslag gaat over de Derde-Wereldsc. Wij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Beleidsplan MTAA Nederland Men and Traditions Against Aids

Beleidsplan MTAA Nederland Men and Traditions Against Aids Beleidsplan MTAA Nederland Men and Traditions Against Aids Postadres Chassestraat 81 1057 JB Amsterdam Internet: MTAA.Nederland@gmail.com www.mtaa.nl Rekening nummer: 1258.42.325 te Amsterdam (IBAN: NL27RABO0125842325)

Nadere informatie

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan Stichting St. Luke's Hospital Malawi Beleidsplan 2014-2016 INHOUD 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Doelstelling 4. Ondersteunen en organisatie projecten 5. Exploitatie: Fondsenwerving Besteding van de donaties,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward Met dankbaarheid kijken we terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan

Nadere informatie

Projectplan Hoevelaken naar Malawi 2012

Projectplan Hoevelaken naar Malawi 2012 Projectplan Hoevelaken naar Malawi 2012 Bouw moeder & kind kliniek bij Chingazi Rural Hospital Malawi Aanschaf aggregaat Werkgroep Hoevelaken naar Malawi Realisatie juli 2012 versie: november 2011 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru

Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bethesda voor Peru Boslaan 25, Lunteren Correspondentieadres: Spikhorst 49, 3927 DC Renswoude KvK 09115100 info@bethesdavoorperu.nl 1. Doelstelling In de statuten is de

Nadere informatie

Jaarverslag Leerdam, 15 januari De secretaris, Albert Santing

Jaarverslag Leerdam, 15 januari De secretaris, Albert Santing Jaarverslag 2013 Leerdam, 15 januari 2014 De secretaris, Albert Santing Inleiding Begin 2013 zijn de werkzaamheden van de werkgroep Leerdam Millennium Gemeente overgegaan op het nieuw gevormde Team2015.

Nadere informatie

UNICEF in Mozambique: 2010 2014. Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten.

UNICEF in Mozambique: 2010 2014. Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten. UNICEF in Mozambique: 2010 2014 Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten. 2 Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten In Mozambique overlijden ieder jaar tienduizenden kinderen

Nadere informatie

De cirkel van armoede doorbreken doe je samen

De cirkel van armoede doorbreken doe je samen De cirkel van armoede doorbreken doe je samen Financieel Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Visie 3. Missie 4. Financiële rapportage baten 5. Financiële rapportage lasten Inleiding Hierbij bieden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren)

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren) Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve 2016-2018 ( 3 jaren) Adres: Secretariaat AGS Merwekade 69 311 TH Dordrecht E-mail: info@abhilasa-global-serve.nl Website: Abhilasa-global-serve.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017 Verdouw gaat Verder Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK 65505085 Jaarverslag en Jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Jaarverslag 2017... 3 Voorwoord en samenvatting... 3 Organisatie en

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2016 Stichting Mano a Mano Bolsward Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek,

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

2008-318. Van klimaatneutraliteit naar millenniumdoelstelling

2008-318. Van klimaatneutraliteit naar millenniumdoelstelling 2008-318 Van klimaatneutraliteit naar millenniumdoelstelling Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Omgevingsbeleid op 2 april 2008 - provinciale staten op 23 april 2008 - fatale beslisdatum: n.v.t.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds

Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds Jaarverslag 2012 Antonius Ontwikkelingsfonds 1 Inleiding De doelstelling van het Antonius Ontwikkelingsfonds (AOF) is: "het ondersteunen van lokale gezondheidszorg(projecten) in ontwikkelingslanden". De

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie