Jaarverslag Stichting Vakantiefonds Afbouw (in liquidatie) versie 3.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Stichting Vakantiefonds Afbouw (in liquidatie) versie 3.0"

Transcriptie

1 » p i V C PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor idendflcadedoelelnden Jaarverslag 2015 Stichting Vakantiefonds Afbouw (in liquidatie) versie 3.0

2 PiioewatefhouseCuupeis -P" CSZTvT- UeniifiaidBloekiniIai Inhoudsopgave Personalia 3 Verslag van het bestuur 4 JAARREKENING Balans per 31 december 10 Staat van baten en lasten 11 Toelichting op dejaarrekening 12 Toelichting op de balans per 31 december 14 Toelichting op de staat van baten en lasten 17 OVERIGE GEGEVENS Kerncijfers Bestemming van het resultaat 21 Controleveri<laring van de onafhankelijke accountant 22 VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE)

3 Personalia BESTUUR CNVVakmensen: pwc PrIcewatertiouseCoopas Accountants N.V. Uitsluitend voct De samenstelling van het bestuur was in 2015 als volgt: Leden, vertegenwoordigend de werkgeversorganisatie: Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven: M.J.G. de Rouw, werkgeversvoorzitter G. van der Meulen mr. drs. F.Th.M. Rohof cpl, plaatsvervanger Vacature Leden, vertegenwoordigend de werknemersorganisaties: FNV Bouw: R. van Dijk L. de Jong, plaatsvervanger ADMINISTRATIE De administratie is tot 1 juli 2015 gevoerd door A&O Sen/ices B.V. gevestigd te Burgemeester Elsenlaan 321, Rijswijk ZH. De administratie is vanaf 1 juli 2015 gevoerd door PGGM N.V., gevestigd te Noordweg Noord 150, Zeist. ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. drs. P.M. Roos, werknemersvoorzitter Mevrouw S.H. ter Maat VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE)

4 PricewatcrtiouseCooper3 J " utaudtcnd <.r fcvmmnwtnlwlrlkten Verslag van het bestuur Doelstelling stichting Vakantiefonds Afbouw (in liquidatie) (Vakantiefonds), statutair gevestigd te Zeist is opgericht op 29 december 2000 en heeft als doel aan werknemers een vergoeding te geven wegens loonderving bij vakantiedagen en algemeen erkende feestdagen en daarmee bij CAO gelijkgestelde dagen en het uitkeren van vakantietoeslag alsmede eventuele andere daarmee verband houdende uitkeringen, overeenkomstig de voonwaarden die zijn genoemd in de landelijke CAO Afbouw. De kosten die uit de regeling voortvloeien, worden gedragen door het heffen van bijdragen van werkgevers. In de vergadering van 23 september 2015 heeft het bestuur besloten te ontbinden per 31 december 2015 en de liquidatie te realiseren eind In de statuten is opgenomen dat een eventueel batig saldo van de ontbonden stichting zoveel mogelijk wordt besteed overeenkomstig het doel van de stichting, onder goedkeuring van de meerderheid van de deelnemende organisaties. Naar verwachting zal na de liquidatie van het fonds een gering batig saldo resteren. Administratie De administratie van het Vakantiefonds werd verzorgd door A&O Services B.V. (A&O Services). PGGM is per 15 november % eigenaar geworden van A&O Services en de activiteiten van A&O Services zijn op 1 juli 2015 overgedragen aan PGGM. Bij het Vakantiefonds is geen personeel in dienst. Algemeen overzicht Vakantierechten Over feestdagen, verlofdagen en vakantieperiodes wordt geen loon doorbetaald aan CAO-werknemers. Zij kunnen deze dagen overbruggen met een opname van hun tegoed aan vakantierechten die door de werkgever zijn gestort in het Vakantiefonds. Jeugdige schoolverlaters Aan jeugdige schoolverlaters die te kort in de bedrijfstak werken om een periode van bedrijfssluiting te kunnen overbruggen met opgebouwde vakantierechten, betaalt de werkgever het loon door en kan deze loonkosten vervolgens declareren bij het Vakantiefonds. Extra verlof oudere werknemers Als een CAO-werknemer 53 jaar of ouder is, heeft hij recht op extra verlofdagen. De werkgever betaalt het loon over deze dagen door en kan deze loonkosten vervolgens declareren bij het Vakantiefonds. Voor alle werknemers geldt dat de rechten op dagen extra verlof oudere werknemers die in voorgaande jaren zijn opgebouwd, niet direct vervallen. De werknemers kunnen deze nog opnemen en de werkgever kan ze declareren conform de onderstaande VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE)

5 PricevratcrhouseCoopers -P** Aarountants '«««".v. N.V. Uiisluiicnd Uitsluitend voor voor p w c idendficatiedoeleiixlen voorwaarden van het vakantiefonds. Dagen extra verlof die zijn opgebouwd in de rechtjaren en moeten worden opgenomen vóór , zodat de werkgever deze binnen de in de oude regeling afgesproken termijn van 6 maanden na opname nog kan declareren. Dagen extra verlof die zijn opgebouwd in het rechtjaar moeten vóór zijn opgenomen, zodat de werkgever deze binnen de in de oude regeling afgesproken termijn van 6 maanden na opname nog kan declareren. Dagen extra verlof die in het rechtjaar tot zijn opgebouwd moeten voor worden opgenomen, zodat de werkgever deze binnen de in de oude regeling afgesproken termijn van 6 maanden na opname nog kan declareren. De regeling extra verlof oudere werknemers wordt per 1 januari 2016 voortgezet in Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Afbouw. Jaarresultaat Het boekjaar is afgesloten met een positief resultaat van 0,5 miljoen (2014: 1,8 miljoen positief). Dit bedrag is toegevoegd aan de algemene reserve. De balans per 31 december 2015 geeft een algemene reserve aan van 1,7 miljoen positief (2014: 1,2 miljoen positief). VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE)

6 PricewaterhouseCoopers -P^ SS-vT' MrarillniHftlnflrindfn Interne ontwiltkelingen Het bestuur van het Vakantiefonds is paritair samengesteld en bestaat uit zes leden. Drie leden worden benoemd door de organisatie van de werkgevers en drie door die van de werknemers. Veroaderinaen Het bestuur heeft in het verslagjaar vier keer vergaderd: op 18 maart, 24 juni, 23 september en 25 november. Vaste agendapunten zijn het goedkeuren van het jaarverslag, het vaststellen van het bijdragepercentage, de begroting en het beleggingsplan. Het bestuur heeft ook aandacht geschonken aan de ontbinding van het fonds. In de vergadering van 23 september 2015 heeft het bestuur besloten om over te gaan tot ontbinding van de stichting. Wijziging van statuten en reglement In 2015 is op verzoek van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid artikel 3 aangepast met het opnemen van een puntsgewijze opsomming van de doelstellingen. In artikel 10 van de statuten is de tenaamstelling van FNV Bouw gewijzigd in FNV. Premie Het bestuur heeft het werkgeversbijdragepercentage voor 2015 vastgesteld op 26,66% (2014: 27,96 %) voor werknemers van 18 jaar en ouder. Het waardepercentage dat wordt bijgeboekt bij de vakantierechten van de werknemer is vastgesteld op 22,59 % (2014: 23,13 %). Het verschil tussen het bijdragepercentage van de werkgevers en het waardepercentage is bedoeld om de uitvoeringskosten van het Vakantiefonds en de lasten van de extra verlofdagen oudere werknemers te dekken. Beëindiging regeling vakantierechten en opheffing vakantiefonds In de vergadering van 23 september 2015 heeft het bestuur besloten de premie-inning en de opbouw van vakantierechten per te beëindigen en de Stichting Vakantiefonds Afbouw per te ontbinden. De Stichting Vakantiefonds is 'in liquidatie'. Het batig saldo na liquidatie wordt overgedragen aan het O&O fonds Afbouw. Risicobeheer Het Vakantiefonds loopt geen of zeer beperkte risico's op het gebied van valuta, liquiditeit, rente en milieu. Het kredietrisico wordt beperkt doordat maximaal risico wordt gelopen over twee onbetaalde nota's. Daama worden conform de CAO geen vakantierechten bijgeboekt. Daarnaast zijn de vorderingen verdeeld over een groot aantal debiteuren en wordt een actief incassobeleid gevoerd. Risico's op juridisch gebied worden afgedekt door belangrijke contracten te laten toetsen door een (externe) jurist. Het Vakantiefonds maakt geen gebruik van afgeleide financiële instrumenten. Voor de continuïteit van haar dienstverlening is het Vakantiefonds in hoge mate aftiankelijk van de beschikbaarheid van de geautomatiseerde systemen. PGGM heeft in dit kader maatregelen getroffen om die beschikbaarheid zoveel mogelijk te waarborgen en daarmee dit operationele risico af te dekken. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE)

7 Externe ontwiltkelingen PricewatertuMscCoopers JAARVERSU\G2015 -P" ^S'T;:?"*'*'- Uhsluftoid voor Het Ministerie van Financiën heeft voor 2015 de belastbaarheid van de vakantierechten gehandhaafd op 99%. Toelcomstige ontwikkelingen pwc Begroting 2016 De begroting voor hetjaar 2016 ziet er als volgt uit: BATEN Diverse baten 50 Totaal baten 50 LASTEN Bedrijfekosten Totaal lasten Saldo baten en lasten (1.620) Per 23 september 2015 is door het bestuur besloten om het fonds te ontbinden per 31 december 2015 en eind 2016 te liquideren. De dragende organisaties vanuit werkgevers- en werknemersorganisaties hebben hiermee ingestemd. De premieoplegging stopt per 1 januari 2016 met uitzondering van TWK mutaties. Daarmee stopt ook de opbouw van vakantierechten (met uitzondering van TWK mutaties). De verzilvering van de vakantierechten wordt tot 1 juli 2016 uitbetaald door het Vakantiefonds, na deze datum worden uitbetalingen verzorgd door Technisch Bureau Afbouw. De regeling Extra verlof oudere werknemers wordt per 1 januari 2016 voortgezet in stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Afbouw. Met stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Afbouw is overeengekomen dat de uitstaande debiteurenportefeuille wordt overgenomen door middel van een akte van sessie. Besloten is om het batig saldo van het fonds ten goede van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Afbouw te laten komen. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE)

8 PrioewBtofaouseCoopers i-nt tl Aocountants N.V. -P" im i^voor p w c idemlftallediieldiidai Den Haag, 22 juni 2016 Het bestuur: M.J.G. de Rouw werkgeversvoorzitter drs. P.H. Roos werknemersvoorzitter VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE)

9 * * PricewaterhouseCoopers - P ^ AccountantsN.V. Uitsluitend voor UIvC IdenóficaDedoeleinden Jaarrekening 2015 Stichting Vakantiefonds Afbouw (in liquidatie) VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE)

10 PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor p w c kfendficidedoeleinden Balans per 31 december Na verwerking saldo van baten en lasten (bedragen * 1.000) Toelichting ACTIVA Vorderingen en overlopende acti\a 4 Liquide middelen 5 Totaal activa PASSIVA Algemene reserve Voorziening loonverzuim 53 jaar en ouder Overige schulden en overlopende passiva Totaal passiva VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 10

11 Staat van baten en lasten p w c PricewaterhouseCoopers Accountants N.V, Uitsluitinid vtrar idaitificuinloeleinden (bedragen * 1.000) Toelichting begroting 2014 BATEN Opslag vakantiefondspremie Directe beleggingsopbrengsten Overige baten Totaal baten LASTEN Loonverzuim 53 jaar en ouder Bedrijfskosten Subsidies Dotatie voorziening dubieuze debiteuren (28) Totaal lasten Saldo van baten en lasten 474 i241]_ Bestemming van het resultaat Mutatie algemene reserve 474 (241) _(241]_ VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 11

12 -f PricewBtertiouseCoopers Toelichting op de jaarrekening 11nleiding Stichting Vakantiefonds AADOUW (in liquidatie) (Vakantiefonds), statutair gevestigd te Rijswijk en feitelijk gevestigd op Mauritskade 27, 2514 HD te Den Haag, is opgericht op 29 december 2000 en heeft als doel aan werknemers een vergoeding te geven wegens loonderving bij vakantiedagen en algemeen erkende feestdagen en daarmee bij CAO gelijkgestelde dagen en het uitkeren van vakantietoeslag alsmede eventuele andere daarmee verband houdende uitkeringen, overeenkomstig de voorwaarden die zijn genoemd in de landelijke CAO AADOUW. De administratie van het Vakantiefonds werd verzorgd door A&O Services B.V. (A&O Services). PGGM is per 15 november % eigenaar geworden van A&O Services en de activiteiten van A&O Sen/ices zijn op 1 juli 2015 overgedragen aan PGGM. Continuïteit Bij de jaarlijkse vaststelling van het bijdragepercentage wordt rekening gehouden met het eigen vermogen. Gezien de hoogte van de algemene reserve ultimo 2015 ( 1,7 miljoen) is bij het opstellen van de jaarrekening uitgegaan van de continuïteitsveronderstelling. Schattingen Om de grondslagen en regels voor het opstellen van de jaarrekening te kunnen toepassen, is het nodig dat het bestuur van het Vakantiefonds zich over verschillende zaken een oordeel vonnt, en dat het bestuur schattingen maakt die essentieel kunnen zijn voor de in de jaarrekening opgenomen bedragen. Indien het voor het geven van het in art. 2:362 lid 1 BW vereiste inzicht noodzakelijk is, is de aard van deze oordelen en schattingen inclusief de bijbehorende veronderstellingen opgenomen bij de toelichting op de betreffende jaarrekeningposten. 2 Overeenstemmingsverklaring De jaarrekening is opgemaakt in overeenstemming met de Richtlijn voor de jaarverslaggeving 640 voor organisaties zonder winststreven. Daarnaast is de jaarrekening ook opgemaakt in lijn met Titel 9 BW 2 en de stellige uitspraken van de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving. Het bestuur heeft op 22 juni 2016 de jaarrekening vastgesteld. 3 Grondslagen voor de balanswaardering en resultaatbepaling Bij het opstellen van de jaarrekening zijn onderstaande grondslagen voor waardering en resultaatbepaling gehanteerd. De waarderingsgrondslagen zijn niet gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Alle in de toelichting vermelde bedragen zijn, voor zover niet anders venneld, afgerond op duizenden euro's. Grondslagen balanswaardering Tenzij anders venneld, worden activa en passiva gewaardeerd tegen actuele waarde, activa onder aftrek van noodzakelijke voorzieningen. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 12

13 PrioewaterfaouseCoopets -PUi A m..a.,tsn.v. Uitsluitend voor pwc Vorderingen en overlopende activa Vorderingen worden bij eerste verwerking gewaardeerd tegen de reële waarde van de tegenprestatie, inclusief (indien materieel) de transactiekosten. Vorderingen worden na eerste venn/erking gewaardeerd tegen de geamortiseerde kostprijs. Voorzieningen wegens oninbaarheid worden in mindering gebracht op de boekwaarde van de vordering. Voorzieningen De voorzieningen worden opgenomen tegen nominale waarde van de voor de afwikkeling van de voorziening naar venvachting noodzakelijke uitgaven. Liguide middelen Liquide middelen bestaan uit banktegoeden met een looptijd korter dan twaalf maanden. Liquide middelen worden gewaardeerd tegen nominale waarde. Vakantierechten Omdat het kredietrisico over de vakantierechten primair bij de werkgevers ligt worden deze rechtstreeks via de balans venn/erkt. Het Vakantiefonds loopt geen significant kredietrisico. Voorziening loonverzuim 53 jaar en ouder Werknemers van 53 jaar en ouder kunnen niet-opgenomen extra verlofdagen binnen verschillende periodes, na de laatste dag van het kalenderjaar waarin het rechtjaar eindigde, alsnog opnemen. Hiervoor is een voorziening gevormd. De berekening van de voorziening is bepaald door de dagvergoeding te vermenigvuldigen met het aantal extra verlofdagen dat op basis van ervaringscijfers nog zal worden opgenomen. Overige schulden en overlopende passiva Kortlopende schulden worden bij de eerste verwerking gewaardeerd tegen reële waarde. Kortlopende schulden worden na eerste verwerking gewaardeerd tegen geamortiseerde kostprijs. Dit is meestal de nominale waarde. Grondslagen resultaatbepaling Baten en lasten worden toegerekend aan het tijdvak waarop zij betrekking hebben. Lasten worden genomen op het rnoment dat zij bekend zijn, terwijl baten pas worden verantwoord op het moment dat zij zijn gerealiseerd. Premies De premiebaten zijn gebaseerd op een raming van het premieplichtig loon en het resultaat op vaststellingen met betrekking tot voorgaande jaren. Beleggingsopbrengsten De directe beleggingsopbrengsten hebben betrekking op interest, die wordt toegerekend aan het tijdvak waarop deze betrekking heeft. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 13

14 Toelichting op de balans per 31 december 4 VORDERINGEN EN OVERLOPENDE ACTIVA pwc PricewBtertiouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor mri>i^rin.6i:in (bedragen * 1.000) Nog te ontvangen bijdrage verlolwaarde Nog te ontvangen premie Risicofonds Navorderingen voorschotten Rekening-courant A&O Services Te vorderen interest Diversen 0AirjilW>:i51=IVl)lfSMMS Waarde ultimo boekjaar Alle onder deze post opgenomen vorderingen hebben een looptijd korter dan 1 jaar. Op de post 'Nog te ontvangen bijdrage verlofwaarde' is een voorziening voor oninbaarheid van premies in mindering gebracht ad (2014: ). Het verloop van de voorziening kan als volgt worden weergegeven: I1IMI$^!3:^ IS]DI (bedragen * 1.000) Waarde ultimo vorig boekjaar Afschrijvingen in hetjaar (65) (453) Dotatie voorziening dubieuze debiteuren 65 (37) Waarde ultimo boekjaar Voor de premies wordt hooguit risico gelopen over twee onbetaalde nota's. Daarna worden conform de CAO geen vakantierechten bijgeboekt. De omvang van de voorziening is gebaseerd op basis van de status van de vorderingen. In de post 'Navorderingen voorschotten' zijn de navorderingen opgenomen van werknemers die bij de uitbetaling van de vakantierechten te hoge voorschotten hebben gekregen en inmiddels de bedrijfstak hebben verlaten. De post 'Navorderingen voorschotten' is volledig voorziening (2014: ). Het verloop van de voorziening kan als volgt worden weergegeven: lihbh.v!.mv U71 KiN' 1 si; fijolil u i m/mn m nrii-jiiiriïisimo.o. KS.G?THSTSMB^Mj (bedragen* 1.000) Waarde ultimo vorig boekjaar Afechrijvingen in het jaar Dotatie voorziening dubieuze debiteuren 71 (24) Waarde ultimo boekjaar De te vorderen interest betreft de opgelopen, nog niet ontvangen interest ultimo boekjaar. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 14

15 5 LIQUIDE MIDDELEN JAARVERSLA,G 2015 pwc PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor idencificariedoeleinden 1 ijyi II>I:MIDDEUT4 (bedragen * 1.000) Bankiers Waarde ultimo boekjaar De liquide middelen bestaan uit saldi aangehouden bij ING Bank N.V., Rabobank en ASN Bank en staan ter vrije beschikking van het Vakantiefonds. 6 ALGEIVIENE RESERVE i ALGEMKNERFISERVE: (bedragen * 1.000) Waarde ultimo vorig boekjaar (514) Uit biestemming van het resultaat Waarde ultimo boekjaar Volgens de bestemming van het resultaat is toegevoegd aan de algemene reserve (2014: toegevoegd). 7 VOORZIENING LOONVERZUIM 53 JAAR EN OUDER Dit betreft de naar schatting per 31 december 2015 nog te betalen extra verlofdagen die in de komende jaren kunnen worden opgenomen. Het verloop van de voorziening kan als volgt worden weergegeven: VOORZIENING IX)ONVERZlllM 53.I,V\R EN OUDER (bedragen ) Waarde ultimo vorig boekjaar Onttrekking voorziening loonverzuim Dotatie vooiziening loonverzuim 880 (663) (773) 513 Waarde ultimo boekjaar De post 'Onttrekking voorziening loonverzuim' bestaat uit uitkeringen op grond van de regeling die ten laste van de voorziening zijn gebracht. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 15

16 8 OVERIGE SCHULDEN EN OVERLOPENDE PASSIVA PricewaterhouseCoopers _ r\r\a c I run Accountants N.V. -J uitsluitend voor PIVC Identi&atlcdoektnden ^«ierl(rms:êim!ml!i!i!»''i^'k^^^^ (bedragen * 1.000) Vakantierechten in omloop: - Waarde ultimo vorig boekjaar In omloop gebrachte vakantierechten tijdens werken In omloop gebrachte vakantierechten over uitkeringen Verzilverd tijdens verslagperiode (19.673) (23.261) Overige schulden op korte temnijn Waarde ultimo boekjaar De post 'Vakantierechten in omloop' betreft de opgebouwde vakantierechten, die pas in een later stadium worden omgezet in uitkeringen. De post 'Overige schulden op korte termijn' hebben een looptijd korter dan 1 jaar. NIET IN DE BALANS OPGENOMEN ACTIVA EN VERPLICHTINGEN Het Vakantiefonds heeft met PGGM een administratieovereenkomst afgesloten met betrekking tot het uitvoeren van de regelingen en het voeren van de administratie. De administratieovereenkomst loopt tot eind 2016 en voor de jaren 2015 tot en met 2016 is een vast tarief voor de dienstverlening afgesproken. Indien de administratieovereenkomst na 2016 niet wordt verlengd, is geen afl^oopsom meer verschuldigd. Als de administratieovereenkomst na 2016 wordt verlengd, zal voor de dienstverlening vanaf 2017 een nieuw tarief worden vastgesteld. In de vergadering van 23 september 2015 heeft het bestuur besloten de premie-inning en de opbouw van vakantierechten per te beëindigen en de Stichting Vakantiefonds Afbouw per te ontbinden. De Stichting Vakantiefonds is 'in liquidatie'. Verbonden partijen Er hebben geen transacties plaatsgevonden met verbonden partijen op niet-zakelijke grondslagen. Er zijn geen leningen verstrekt aan bestuurders noch is er sprake van vorderingen op (voormalige) bestuurders. Over 2015 zijn ten laste van het Vakantiefonds vacatiegelden en vergoedingen voor reis- en verblijfskosten toegekend aan bestuurder van in totaal (2014: 4.109). VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 16

17 Toelichting op de staat van baten en lasten pwc PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor identlbcatiedoeleinden BEGROTING De begroting voor 2015 ging uit van een saldo van baten en lasten van negatief. In werkelijkheid bedraagt het saldo positief De opslag vakantiefondspremie valt hoger uit dan begroot. De overige baten bedraagt en was niet begroot. De werkelijke uitbetalingen loonverzuim 53 jaar en ouder vallen lager uit dan begroot. De bedrijfskosten vallen lager uit dan begroot. Dit komt doordat bij de begroting is uitgegaan van hogere administratiekosten PGGM. 9 OPSLAG VAKANTIEFONDSPREMIE O I'S I.\(; V.\KAN1 leio N DS PREMIE (bedragen * 1.000) Begroting 2014 Raming totale premiebaten Correcties voorgaande jaren in verband met definitieve vaststelling Totaal Uit de opslag vakantiefondspremie worden twee declaratie-regelingen, de bedrijfskosten en de dotatie aan de voorziening dubieuze debiteuren gefinancierd. In 2015 bedroeg de opslag 18,0% (2014: 20,9%). 10 DIRECTE BELEGGINGSOPBRENGSTEN DIREC I E l{eeeg(;inc;sopi{renc;s ri-j^ (bedragen * 1.000) Begroting 2014 Liquide middelen Interest premievorderingen en bankkosten Rekening-courant A&O Services Totaal OVERIGE BATEN De overige baten hebben betrekking op afboekingen van opgelegde vakantiefondspremies uit het verleden, waarbij de corresponderende vakantierechten niet uitbetaald hoeven te worden en wat resulteert in een vrijval. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 17

18 pwc PricEwaterhoiiseCoopcrs Accountants N.V. Uitsluitend voor 12 LOONVERZUIM 53 JAAR EN OUDER (bedragen* 1.000) Begroting Uitkeringen Onttrekking voorziening loonverzuim (663) (773) Dotatie voorziening loonverzuim Totaal Oudere werknemers hebben aftiankelijk van hun leeftijd recht op de volgende extra verlofdagen: 53 en 54 jaar: 55 en 56 jaar: 57 jaar en ouder 1 dag 12 dagen 15 dagen Werkgevers kunnen het loon alsmede een opslag voor sociale lasten van deze extra verlofdagen bij het Vakantiefonds declareren. De daguitkering was in 2015 gemiddeld 239,00 (2014: 239,00). 13 BEDRIJFSKOSTEN (bedragen* 1.000) Begroting 2014 Administratiekosten PGGM Direct toegewezen kosten Totaal De uitvoering van de administratie is opgedragen aan PGGM. De vermogensbeheeractiviteiten zijn eveneens uitbesteed aan PGGM. De aan deze uitvoering verbonden kosten worden doorbelast aan de opdrachtgever. Bij het Vakantiefonds is geen personeel in dienst. In het kader van kostentransparantie worden directe kosten (o.a. bestuurs- en accountantskosten) door PGGM direct toegewezen aan de fondsen. De bestuurskosten, die met name bestaan uit vacatiegelden en vergoedingen voor reis- en verblijfskosten, bedroegen in (2014: 4.109). 14 SUBSIDIES Het Vakantiefonds verstrekt subsidies aan instellingen. Jaarlijks leggen de subsidieontvangende instellingen verantwoording aan het Vakantiefonds af over de besteding van de subsidie. De gelden die niet (volledig) zijn verantwoord worden door het Vakantiefonds teruggevorderd en kunnen zo nodig opnieuw als subsidie voor het komende boekjaar worden toegekend. De verstrekte subsidie in 2015 was (2014: ). De subsidie is volgens de subsidieverantwoording volledig besteed. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 18

19 15 DOTATIE VOORZIENING DUBIEUZE DEBITEUREN pwc PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor idendficatiedoelelnden (bedragen * 1.000) DO ra rie VOOR/JENING DliBIEUZE DEBII EI REN Begroting 2014 Bijdrage verlofwaarde Navordering op werknemers in veriaand met te hoge voorschotten (37) 9 Totaal J281 Met betrekking tot nog te ontvangen bijdrage verlofwaarde is een voorziening voor mogelijke oninbaarheid gevormd. De hoogte van de voorziening wordt bepaald door een percentage van de lopende incasso's en verwachte faillissementen. Den Haag, 22 juni 2016 Het bestuur: M.J.G. de Rouw werkgeversvoorzitter drs. P.H. Roos werknemersvoorzitter VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 19

20 J» PrloewaterttouseCoopers ^ SS^vT' p w c Uomaciiiiedoddnlen Overige gegevens 2015 Stichting Vakantiefonds Afbouw (in liquidatie) VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 20

21 Kerncijfers pwc PricewBtertiouseCoopers Accountants N.V. Uitsluitend voor KI ivwi^!.<5l ElfEIKERN «l!l lielis (bedragen * 1 min) Vakantierechten In omloop gebrachte vakantierechten 19, ,2 Bedrag verzilverde vakantierechten 19,7 23, Vakantierechten in omloop ultimo boekjaar 12,2 12, Loonverzuim 53 jaar en ouder 0,8 0,8 1,1 Beleggingen ultimo boekjaar - - 2,0 Directe beleggingsopbrengsten 0,0 0,1 0,0 Algemene reserve ultimo boekjaar 1.7 1,2 (0,5) Bestemming van het resultaat Het saldo van baten en lasten over 2015 bedraagt positief (2014: positief). Dit saldo is toegevoegd aan de algemene reserve. VAKANTIEFONDS AFBOUW (IN LIQUIDATIE) 21

Hierbij zenden wij u in drievoud de volgende jaarverslagen en de daarbij behorende accountantsverklaringen:

Hierbij zenden wij u in drievoud de volgende jaarverslagen en de daarbij behorende accountantsverklaringen: f r A&O Services Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Afdeling FIV Directie Uitvoeringstaken Inlichtingen bij Willem van Asch Arbeidsvoorwaardènwetgeving Doorkiesnummer 070 33 66 181 Afdeling

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Vakantiefonds Afbouw. Pr ieevt aterttcu leccopers ftccumuaiit) fj.v, üiisl uitend v( ide n li fica > ï=iloc:le inderi

Jaarverslag 2013. Stichting Vakantiefonds Afbouw. Pr ieevt aterttcu leccopers ftccumuaiit) fj.v, üiisl uitend v( ide n li fica > ï=iloc:le inderi Jaarverslag Stichting Vakantiefonds Afbouw Pr ieevt aterttcu leccopers ftccumuaiit) fj.v, üiisl uitend v( ide n li fica > ï=iloc:le inderi Inhoudsopgave Personalia, 3 Verslag van tiet bestuur 4 Doelstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 1 januari 2016 t/m 30 september 2016

Jaarverslag 1 januari 2016 t/m 30 september 2016 Jaarverslag 1 januari 2016 t/m 30 september 2016 Stichting Aanvullingsfonds Werknemersverzekeringen Afbouw (in liquidatie) Versie 4.0 jpivc PrlcevratsdtotueCoopeTS Accountants N.V. Uitsliutend voor identificatit'doeleinden

Nadere informatie

Rapport inzake. financieel verslag 2018 van. Stichting City Swim Dordrecht

Rapport inzake. financieel verslag 2018 van. Stichting City Swim Dordrecht Rapport inzake financieel verslag 2018 van Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2018 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2018 5 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda

Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda Jaarrekening 2017 Stichting Piloot met Missie Gouda 26 juni 2019 (vaststelling jaarrekening) Stichting Piloot met Missie, Gouda Pagina 1 van 7 Inhoud Balans per 31 december 2017 en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Financieel publicatie verslag 2017 Stichting Opvoeden.nl

Financieel publicatie verslag 2017 Stichting Opvoeden.nl Financieel publicatie verslag 2017 Stichting Opvoeden.nl Inhoudsopgave Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 4 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 5 Pagina

Nadere informatie

Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Overige reserves

Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Overige reserves Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Het bestuursverslag ligt ten kantore van de fondsbeheerder Jaarrekening Pagina Balans 3 Staat van baten en lasten 4 Kasstroomoverzicht 5 Toelichting op de

Nadere informatie

Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht

Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht Datum: 11 mei 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2015 3 1.2 Staat van baten en lasten over de periode 17-11-2014

Nadere informatie

Stichting Winkelfonds Duitsland 12. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Winkelfonds Duitsland 12. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Winkelfonds Duitsland 12 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Winkelfonds Duitsland 12 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Fiscale

Nadere informatie

Stichting Winkelfonds Duitsland 10. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Winkelfonds Duitsland 10. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Winkelfonds Duitsland 10 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Winkelfonds Duitsland 10 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Fiscale

Nadere informatie

Stichting Marthas Institute for Performing Arts gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017

Stichting Marthas Institute for Performing Arts gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 augustus 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over de periode

Nadere informatie

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis. Jaarrekening Een leven lang kunst

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis. Jaarrekening Een leven lang kunst Jaarrekening 2018 Een leven lang kunst Inhoud I GEGEVENS RECHTSPERSOON... 2 II JAARREKENING... 5 III OVERIGE GEGEVENS... 14 1 I GEGEVENS RECHTSPERSOON 2 Algemeen 1.1. Gegevens: Statutaire naam: Gevestigd:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15 JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15 Stichting Winkelfonds Duitsland 15 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Winkelfonds Duitsland 15 Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017 Sien gevestigd te Houten Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2017 Stichting Slinger Utrecht Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 6 Overige

Nadere informatie

21 juni Jaarstukken 2018 Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam Amsterdam

21 juni Jaarstukken 2018 Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam Amsterdam 21 juni 2019 Jaarstukken 2018 Stichting Vrienden van Muziekschool Amsterdam Amsterdam Balans per 31 december 2018 4 Exploitatierekening over 2018 5 Toelichting op de balans en winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Aanvullingsfonds Werknemersverzekeringen Afbouw

Jaarverslag 2014. Stichting Aanvullingsfonds Werknemersverzekeringen Afbouw » Jaarverslag 2014 Stichting Aanvullingsfonds Werknemersverzekeringen Afbouw P I V C h^crwaccrtuiiuecoapttfl Aocouataon N.V. UIcsluUenilvoDr kfcntiiïcaüedodeindcn Inhoudsopgave Personalia 3 Verslag van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Jaarrekening Pagina Toelichting op de balans en staat van baten en lasten Overige gegevens

INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Jaarrekening Pagina Toelichting op de balans en staat van baten en lasten Overige gegevens Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Het bestuursverslag ligt ten kantore van de fondsbeheerder Jaarrekening Pagina Balans 3 Staat van baten en lasten 4 Kasstroomoverzicht 5 Toelichting op de

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Het ondernemende netwerk met hart en ambitie voor de stad Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 12

JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 12 JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 12 Stichting Winkelfonds Duitsland 12 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting Winkelfonds Duitsland 12 Jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Mei 2017 (vaststelling jaarrekening) Stichting Piloot met Missie, Gouda Pagina 1 van 6 Inhoud Balans per 31 december 2016 3 Toelichting op de balans

Nadere informatie

3. JAARREKENING maart 2016

3. JAARREKENING maart 2016 3. JAARREKENING - 10-20 maart 2016 3.1 Balans per 31 december 2015 (Na resultaatbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen Handelsdebiteuren 811 2.810 Overlopende

Nadere informatie

Jaarrapport Stichting Fonds Familie in de Buurt. te Groningen

Jaarrapport Stichting Fonds Familie in de Buurt. te Groningen Stichting Fonds Familie in de Buurt Jaarrapport 2016 Stichting Fonds Familie in de Buurt te Groningen Stichting Fonds Familie in de Buurt Inhoudsopgave blad Opdracht 2 Algemeen 3 Voorwoord van het bestuur

Nadere informatie

Stichting Parking Fund Nederland V. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Parking Fund Nederland V. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Fiscale

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14

JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14 JAARVERSLAG 2017 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 14 Stichting Winkelfonds Duitsland 14 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting Winkelfonds Duitsland 14 Jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW

1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW 1 < < w T FONDSENBEHEER WATERBOUW B.V. Jaarverslag 2014 STICHTING VAKANTIEFONDS WATERBOUW Inhoudsopgave Inleiding Personalia Jaarverslag Algemeen Dagrechtwaarden Financiële positie Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Van der Velden-Vroeg. Hoevelaken

Financieel verslag Stichting Van der Velden-Vroeg. Hoevelaken Financieel verslag 2018 Stichting Van der Velden-Vroeg Hoevelaken Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 5 Staat van baten en lasten over 2018 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 10

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 10 JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 10 Stichting Winkelfonds Duitsland 10 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Winkelfonds Duitsland 10 Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V JAARVERSLAG 2017 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Parking Fund Nederland IV. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2015/2016

Stichting Parking Fund Nederland IV. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2015/2016 Stichting Parking Fund Nederland IV Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2015/2016 Stichting Parking Fund Nederland IV Jaarverslag 2015/2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Maria Magdalena gevestigd te Alkmaar. Rapport inzake de Jaarrekening 2018

Stichting Maria Magdalena gevestigd te Alkmaar. Rapport inzake de Jaarrekening 2018 Stichting Maria Magdalena gevestigd te Alkmaar Rapport inzake de Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting GIST / GIST Foundation. Jan van Goyenkade HR AMSTERDAM. Jaarrekening 2015

Stichting GIST / GIST Foundation. Jan van Goyenkade HR AMSTERDAM. Jaarrekening 2015 Stichting GIST / GIST Foundation Jan van Goyenkade 6 1075 HR AMSTERDAM Jaarrekening 2015 30 juni 2016 Stichting GIST / GIST Foundation Jan van Goyenkade 6 1075 HR AMSTERDAM Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING RESIDENTIAL FUND DE LODEWIJK

JAARVERSLAG 2018 STICHTING RESIDENTIAL FUND DE LODEWIJK JAARVERSLAG 2018 STICHTING RESIDENTIAL FUND DE LODEWIJK Stichting Residential Fund De Lodewijk Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Residential Fund De Lodewijk Jaarverslag 2018

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Risicofonds Afbouw in liquidatie. pivc. Pricwa t«hou»ecoop«ï Afcoiintanti K.V.

Jaarverslag 2013. Stichting Risicofonds Afbouw in liquidatie. pivc. Pricwa t«hou»ecoop«ï Afcoiintanti K.V. 4 Jaarverslag 2013 Stichting Risicofonds Afbouw in liquidatie pivc Pricwa t«hou»ecoop«ï Afcoiintanti K.V. JAARVERSLJ\G 2013 Inhoudsopgave JAARVERSLAG 1 Personalia : ; 3 Verslag van het bestuur 4 Doelstelling

Nadere informatie

Jaarrekening 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 Stichting Evenementen Liliane Fonds 'S-HERTOGENBOSCH

Jaarrekening 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 Stichting Evenementen Liliane Fonds 'S-HERTOGENBOSCH Jaarrekening 1 januari 2016 tot en met 31 Stichting Evenementen Liliane Fonds 'S-HERTOGENBOSCH Inhoudsopgave Accountantsrapport Pagina Samenstellingsverklaring van de accountant 3 Jaarrekening Balans per

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Optimix Beleggersgiro 2013

Jaarverslag Stichting Optimix Beleggersgiro 2013 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Algemene gegevens 2 Bestuurverslag 3 Jaarrekening 2013 4 - Balans per 31 december 2013 5 - Winst en verliesrekening over de periode 1 januari t/m 31 december 2013 6 - Toelichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND

JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND JAARVERSLAG 2017 STICHTING IMMO HUURWONINGFONDS NEDERLAND Stichting IMMO Huurwoningfonds Nederland Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting IMMO Huurwoningfonds Nederland Jaarverslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND IV Stichting Parking Fund Nederland IV Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Parking Fund Nederland IV Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Voorlezen Dordrecht

Financieel verslag 2016 Stichting Voorlezen Dordrecht Financieel verslag 2016 Stichting Voorlezen Dordrecht Datum: 10 maart 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Winst-en-verliesrekening over 2016 4 1.3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Luis in de Pels gevestigd te Den Haag. Rapport inzake de Jaarrekening 2018

Stichting Luis in de Pels gevestigd te Den Haag. Rapport inzake de Jaarrekening 2018 gevestigd te Den Haag Rapport inzake de Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG Samenstellingsverklaring van de accountant 2 JAARREKENING Balans per 31 december 2018 4 Staat van baten

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bewaarder Mn Services Levensloop Fonds 2013

Jaarrekening Stichting Bewaarder Mn Services Levensloop Fonds 2013 Jaarrekening Stichting Bewaarder Mn Services Levensloop Fonds 2013 Inhoud Verslag van het Bestuur 2 Jaarrekening Statutaire doelstelling en personalia 4 Balans per 31 december 2013 5 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 RSI Vereniging gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 8 Staat van baten en lasten over 2016 10 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 12 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Energo. Amsterdam. Financieel verslag 2013 (CONCEPT)

Stichting Energo. Amsterdam. Financieel verslag 2013 (CONCEPT) Stichting Energo Amsterdam Financieel verslag 2013 (CONCEPT) Inhoud 1. Jaarrekening (CONCEPT)... 3 1.1 Balans per 31 december 2013 (na resultaatbestemming)... 4 1.2 Staat van baten en lasten over de periode

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Fideel. Bussum

Financieel verslag Stichting Fideel. Bussum Financieel verslag 2015 Stichting Fideel Bussum Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 5 Staat van baten en lasten over 2015 6 Toelichting op de balans en staat van baten

Nadere informatie

Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Stichting Sterker Samen. Amsterdam

Financieel verslag 2014. Stichting Sterker Samen. Amsterdam Financieel verslag 2014 Stichting Sterker Samen Amsterdam Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichting op de balans en staat

Nadere informatie

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2014

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2014 Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat 49 7731 WD OMMEN Publicatiebalans 2014 Vastgesteld op de bestuursvergadering d.d. 30 december 2016. Kingdom Ministries De heer A. van der Laak

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING RESIDENTIAL FUND DE LODEWIJK

JAARVERSLAG 2017 STICHTING RESIDENTIAL FUND DE LODEWIJK JAARVERSLAG 2017 STICHTING RESIDENTIAL FUND DE LODEWIJK Stichting Residential Fund De Lodewijk Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2017 Stichting Residential Fund De Lodewijk Jaarverslag 2017

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Opleidings- en Ontwil<l<elingsfonds Afbouw. Den Haag

Jaarverslag Stichting Opleidings- en Ontwil<l<elingsfonds Afbouw. Den Haag pwc idcntificatiedoeleinden Opleidings- en Ontwikkelingsfonds A^^jouiv Jaarverslag 2017 Stichting Opleidings- en Ontwil

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Stichting Joeri. Amsterdam

Financieel verslag 2014. Stichting Joeri. Amsterdam Financieel verslag 2014 Stichting Joeri Amsterdam Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichting op de balans en staat van

Nadere informatie

CAO-PARTIJEN SCHILDERS

CAO-PARTIJEN SCHILDERS CAO-PARTIJEN SCHILDERS Burg. Elsenlaan 321 Postbus 11,2280 AA Rijswijk tel: 070-3366111 fax:070-3368100 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Uitvoeringstaken Arbeidsvoorwaardenwetgeving

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Vrijv^dllig Vervroegd Uittreden Afbouv^^ (in liquidatie) JAARVERSLAG 2014

Jaarverslag 2014. Stichting Vrijv^dllig Vervroegd Uittreden Afbouv^^ (in liquidatie) JAARVERSLAG 2014 2014 Jaarverslag 2014 Stichting Vrijv^dllig Vervroegd Uittreden Afbouv^^ (in liquidatie) pivvi PricevraterhDUfieOx^rs identifkatiedoeieinden Inhoudsopgave Personalia 3 Verslag van het bestuur 4 JAARREKENING

Nadere informatie

Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer. Jaarrekening 2018

Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer. Jaarrekening 2018 Alopecia Vereniging gevestigd te Zoetermeer Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Opdracht 3 Algemeen 3 Financiële positie 3 Meerjarenoverzicht 4 Bestuursverslag Bestuursverslag 6 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Evenementen Liliane Fonds 'S-HERTOGENBOSCH

Jaarrekening 2017 Stichting Evenementen Liliane Fonds 'S-HERTOGENBOSCH Jaarrekening 2017 Stichting Evenementen Liliane Fonds 'S-HERTOGENBOSCH Inhoudsopgave Accountantsrapport Pagina Samenstellingsverklaring van de accountant 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 6 Staat

Nadere informatie

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis te Laren

Stichting Nieuw Rosa Spier Huis te Laren te Laren Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina I Gegevens rechtspersoon 2 II Jaarrekening 5 III Overige gegevens 11 5 Pagina 1 I GEGEVENS RECHTSPERSOON 1. Algemeen 1.1. Gegevens: Statutaire naam: Stichting

Nadere informatie

Stichting Orkater Amsterdam jaarrapport 2017

Stichting Orkater Amsterdam jaarrapport 2017 JAARRAPPORT 2017 Archangelkade 15 1013 BE AMSTERDAM Algemeen Doelstelling: Het doel van de stichting is: - het mogelijk maken, bevorderen en in administratief-technische zin begeleiden van activiteiten

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2016 31.12.2015 MATERIËLE VASTE ACTIVA 5.184.551 4.292.292 VOORRADEN 362.102 439.375 VORDERINGEN EN OVERLOPENDE ACTIVA 175.528

Nadere informatie

Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Financiële Verantwoording Stichting OOK-OC!

Financiële Verantwoording Stichting OOK-OC! Financiële Verantwoording 2016 Stichting OOK-OC! Onderzoek en Ontwikkeling voor het verbeteren van de Kwaliteit van Ondersteunde Communicatie voor mensen met beperkingen en hun omgeving 1 P a g i n a Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarrekening 2011. Stichting Sociaal Fonds Taxi

Jaarrekening 2011. Stichting Sociaal Fonds Taxi Jaarrekening 2011 Stichting Sociaal Fonds Taxi 1 BALANS (NA RESULTAATBESTEMMING) PER 31 DECEMBER 2011 (in eenheden van duizend euro) ACTIVA 31-12-2011 31-12-2010 Materiële vaste activa 1.026 959 Beleggingen

Nadere informatie

Stichting Else Amersfoort Jaarrekening Kortlopende schulden 5 (p.15) Totaal passiva

Stichting Else Amersfoort Jaarrekening Kortlopende schulden 5 (p.15) Totaal passiva BALANS (na voorstel saldoverdeling) (in euro's) 31 december 31 december ref. (pag.) 2016 2015 ACTIVA Materiële vaste activa 1 (p.11) 1.672 2.448 Financiële vaste activa 2 (p.11) 5.354.817 5.442.457 Vlottende

Nadere informatie

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Alopecia Vereniging gevestigd te Delft. Jaarrekening 2016

Alopecia Vereniging gevestigd te Delft. Jaarrekening 2016 Alopecia Vereniging gevestigd te Delft Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per

Nadere informatie

NLNet gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

NLNet gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 NLNet gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017

Stichting Vrienden van Elver te Nieuw Wehl. Inhoud jaarverslag Jaarrekening 2017 Inhoud jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 1. Samenstellingsverklaring van de accountant Nog toe te voegen 2. Balans per 31-12-2017 3. Exploitatierekening 2017 4. Waarderingsgrondslagen en grondslagen resultaatbepaling

Nadere informatie

Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage

Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage V1 Financieel verslag 2015/2016 Stichting Foundation for the Advancement of the Study of International Taxation 's-gravenhage INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 augustus 2016 3 1.2

Nadere informatie

Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland

Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland Jaarrekening 2017 Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland Geldermalsen Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland, Geldermalsen 1 Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Staat van baten en Lasten Stichting K.I.D.S. in distress te Ouderkerk aan de Amstel

Staat van baten en Lasten Stichting K.I.D.S. in distress te Ouderkerk aan de Amstel Staat van baten en Lasten 2017 te Ouderkerk aan de Amstel Inhoudsopgave Balans per 31 december in euro's 3 Staat van Baten en Lasten (in euro's) 4 Algemene grondslagen voor de verslaggeving 5 Toelichting

Nadere informatie

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 DES Centrum gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG JAARVERSLAG STICHTING OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDS VOOR DE GOUD- EN ZILVERNIJVERHEID VOORBURG Ernst & Youn^ccolintants LLP =1 W Building a bettsi ^ wort'.inq world I - Inhoud 1 Jaarverslag 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx Financieel verslag 2018 Stichting Waga Winschoten Pagina 1 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten 2017 4 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten

Nadere informatie

J A A R STUKKEN Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2016 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 30 maart 2017 Jaarstukken 2016 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 6 april 2017 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting VUTilVI te Bussum. Van: statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum

Jaarrekening 2014. Stichting VUTilVI te Bussum. Van: statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Jaarrekening 2014 Van: Stichting VUTilVI te Bussum statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe 's-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave Jaarverslag Algemeen 1 Premiebijdrage en -inning 1

Nadere informatie

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2014 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 21 mei 2015 Jaarstukken 2014 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 21 mei 2015 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag tot en met

stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag tot en met stichting Vrijwillig Vervroegd Uittreden voor het Natuursteenbedrijf in liquidatie (i.l.) Liquidatieverslag 1-1-2015 tot en met 31-8-2015 Inhoud Liquidatieverslag 2015 Verslag van de vereffenaars 2 Liquidatieverslag

Nadere informatie

Stichting Garantiefonds

Stichting Garantiefonds Stichting Garantiefonds Jaarrekening 2018 Inhoud Algemeen... 3 Jaarrekening... 4 Balans per 31 december 2018... 5 Staat van baten en lasten over 2018... 6 Toelichting Algemeen... 7 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

V E R K O R T E J A A R R E K E N I N G /

V E R K O R T E J A A R R E K E N I N G / V E R K O R T E J A A R R E K E N I N G 2 0 1 5 / 2 0 1 6 4.1 BALANS PER 30 SEPTEMBER 2016 (2015) (Na verwerking bestemming overschot/tekort) 30-09-16 30-09-15 A C T I V A VASTE ACTIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Zero Impacts Plastics. Gevestigd te. Amsterdam

Stichting Zero Impacts Plastics. Gevestigd te. Amsterdam Stichting Zero Impacts Plastics Gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina JAARREKENING Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrapport. Uitgebracht aan. Stichting FabLab.nl te Rotterdam

Jaarrapport. Uitgebracht aan. Stichting FabLab.nl te Rotterdam Uitgebracht aan Stichting FabLab.nl te Rotterdam inzake de Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Opdrachtbevestiging 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2016 5 2.2 Staat

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Afbouw. 1 f

Jaarverslag 2014. Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Afbouw. 1 f 1 f Jaarverslag 2014 Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Afbouw p n r C PricewateriiouaeCoopeis AocountAno N.V. Uitsluiïend voor identificaüedoeleinden jaarvefislag 2014 Inhoudsopgave Personalia

Nadere informatie

Vereniging Ondernemersfonds Montfoort gevestigd te Montfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2018

Vereniging Ondernemersfonds Montfoort gevestigd te Montfoort. Rapport inzake de jaarrekening 2018 Vereniging Ondernemersfonds gevestigd te Rapport inzake de jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsverslag 1.1 van de accountant 2 1.2 Algemeen 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

NLNet gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018

NLNet gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018 NLNet gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Pagina Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u in drievoud de volgende jaarverslagen en de daarbij behorende accountantsverklaringen:

Hierbij zenden wij u in drievoud de volgende jaarverslagen en de daarbij behorende accountantsverklaringen: In r A&O Services Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Afdeling FIV Directie Uitvoeringstaken Inlichtingen bij Willem van Asch Arbeidsvoorwaardènwetgeving Doorkiesnummer 070 33 66 181 Afdeling

Nadere informatie

Jaarverslag. Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2. Metalektro

Jaarverslag. Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2. Metalektro Jaarverslag 2014 Vereniging FME-CWM FNV Metaal CNV Vakmensen De Unie VHP2 Metalektro INHOUDSOPGAVE VOORWOORD STATUTEN BESTUUR JAARREKENING Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015

Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten. te Leiden over 2015 Stichting Steunfonds Paardrijden voor Gehandicapten over 2015 INHOUDSOPGAVE Financieel verslag Pagina Balans per 31 december 2015 1 Staat van baten en lasten over 2015 3 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Louisa van der Velden Stichting. Rotterdam

Financieel verslag 2014. Louisa van der Velden Stichting. Rotterdam Financieel verslag 2014 Louisa van der Velden Stichting Rotterdam Inhoud Jaarverslag 2 Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichting op de

Nadere informatie

Willem Meindert de Hoop Stichting Huizen

Willem Meindert de Hoop Stichting Huizen Huizen Boekjaar 2017 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans per

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH

Jaarrekening 2016 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH Jaarrekening 2016 Stichting Actieve Senioren 'S-HERTOGENBOSCH Inhoudsopgave Accountantsrapport Pagina Beoordelingsverklaring 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 6 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Stichting AAS T.a.v. het bestuur Leemakkers PS SCHIPBORG. Jaarrekening 2014/2015

Stichting AAS T.a.v. het bestuur Leemakkers PS SCHIPBORG. Jaarrekening 2014/2015 Stichting AAS T.a.v. het bestuur Leemakkers 7 9469 PS SCHIPBORG Jaarrekening 2014/2015 Stichting AAS T.a.v. het bestuur Leemakkers 7 9469 PS SCHIPBORG Jaarrekening 2014/2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

Balans per 31 december 2017

Balans per 31 december 2017 Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) 2017 2016 EUR EUR EUR EUR Activa Vlottende activa Vorderingen 1 18.409 8.262 Liquide middelen 2 680.162 900.883 Totaal activa 698.571 909.145 Passiva

Nadere informatie

NLNet gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

NLNet gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 NLNet gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Nederlandse Leverpatiënten Vereniging gevestigd te Hoogland. Financiële verantwoording 2018

Nederlandse Leverpatiënten Vereniging gevestigd te Hoogland. Financiële verantwoording 2018 Nederlandse Leverpatiënten Vereniging gevestigd te Hoogland Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van:

Jaarrekening Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum. Van: Jaarrekening 2014 Van: Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds voor de Timmerfabrieken te Bussum Statutaire vestigingsplaats: Bussum Adres: Nieuwe s-gravelandseweg 16 1405 HM Bussum Inhoudsopgave

Nadere informatie