PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN"

Transcriptie

1 INTERBAD Opdrachthoudende vereniging Veltemweg SINT KRUIS Tel. 050/ fax 050/ E mail : interbad@skynet.be Dexia : PROCEDURE GEBRUIK/HUUR ZWEMBAD NA NORMALE OPENINGSUREN Het gebruik van de accommodatie, na de publieke openingsuren van het zwembad, houdt bepaalde richtlijnen voor beide partijen in. Het is de bedoeling om door middel van een optimale samenwerking het comfort en de veiligheid van de leden te garanderen. In de eerste plaats is ook het intern reglement van het zwembad van toepassing op de clubs en de verenigingen die na de publieke openingsuren, trainen. INTERN REGLEMENT 1)Tijdens het trainingsuur is de inrichting enkel toegankelijk voor de leden, de trainers en de verantwoordelijken van de club. Er wordt maximum een kwartier voor aanvang van de training toegang verleend tot de klederbewaring. 2)De zwemmers zijn verplicht: -zich om te kleden in een cabine of in de kleedzalen. -behoorlijke badkledij te dragen. -de zwemhall te betreden langs de doorgangsdouches. 3)Het is verboden te eten en te drinken in de klederbewaring en de zwemhall. 4)Elke bader moet via het doorgangsstortbad de kaden en het zwembad betreden. 5)Eens voorbij de kleedruimtes komt men in het schoenvrije gedeelte en zijn schoenen verboden. Dit geldt ook voor trainers of begeleidende verantwoordelijken. 6)In het gebouw geldt een algemeen rookverbod. 7)Dieren zijn niet toegelaten in de inrichting. 8)Ieder bezoeker dient de richtlijnen van het personeel te volgen. Het personeel ziet er op toe dat de regels worden nageleefd en heeft de bevoegdheid ze te laten respecteren. 9)Alleen de publieke ruimten in het zwembad zijn toegankelijk voor de verenigingen of clubs. De lokalen voorbehouden voor personeel worden slechts toegankelijk in geval van nood. Deze lokalen zijn dan nog enkel te betreden door de aangestelde verantwoordelijken. 9)De directie kan extra afspraken maken om de veiligheid van de zwemmers te garanderen. 10) Iedere zwemmer wordt geacht kennis te hebben genomen van onderhavig reglement. TOEZICHT OP DE KADES TIJDENS DE TRAINING De taak van een redder of toezichthouder is in hoofdzaak te zorgen voor een preventieve opvolging van de richtlijnen inzake orde, tucht en veiligheid, ongevallen en verdrinkingen te voorkomen en op te treden in noodgevallen. Het bestendig toezicht op de baders is -tijdens de publieke openingsuren van het zwembad - geregeld door een toezichtsplan. In overeenstemming met de Vlaremwetgeving (artikel $3. Veiligheid bezoekers) dient het toezichtsplan ook bepalingen te omvatten voor het clubbezoek.

2 Met ingang van januari 2008 is ook tijdens de activiteiten na de publieke openingsuren van het zwembad steeds een redder aanwezig in het gebouw. Deze maatregel ontslaat de clubs niet om te voldoen aan de opgelegde verplichting om voldoende redders of toezichthouders op de kades te voorzien. Aan toezichthoudende personen worden geen eisen gesteld inzake opleiding. Dit zijn m.a.w. waarnemers die de gediplomeerde redders moeten attent maken indien het nodig is. Wij willen u echter wijzen op recente uitspraken waarbij ondanks het volgen van de bepalingen in VlaremIIbis de aansprakelijkheid toch in het gedrang kan komen. Bij een ongeval kan toch aansprakelijkheid worden aangeduid als u een onbekwame toezichthouder hebt aangesteld. Elk toezichthoudend persoon moet kunnen weten: - wanneer iemand in gevaar is; - wanneer iemand in gevaar kan verkeren indien een bepaalde activiteit niet wordt stopgezet. Vlarem bepaalt het volgende: Een trainer van activiteiten in het zwembad kan een lesgeefactiviteit combineren met de functie van toezichthoudend onder de volgende voorwaarden: -hij/zij moet zich constant op de kade bevinden en alle baders die tot een groep behoren rechtstreeks kunnen gade slaan; -het aantal baders onder zijn/haar activiteit mag maximum 35 zijn; Een trainer van activiteiten in het zwembad kan een lesgeefactiviteit combineren met de functie van toezichthoudend redder onder de volgende voorwaarden: -hij/zij moet zich constant op de kade bevinden en alle baders die tot een groep behoren rechtstreeks kunnen gade slaan; -het aantal baders onder zijn/haar activiteit mag maximum 35 zijn; -hij/zij in het bezit is van het Hoger Reddersbrevet van BLOSO of van een ander gelijkwaardig getuigschrift goedgekeurd door BLOSO. In overeenstemming met het geldend toezichtsplan betekent dit volgende opleggingen: A. Het aantal deelnemers is beperkt tot 35 Eén toezichthoudende redder die een lesgeefactiviteit combineert, is voldoende. zwembadredder is in de badzaal aanwezig. De B. Het aantal deelnemers is hoger dan 35 Indien het deelnemersaantal de 35 overschrijdt, kan de toezichthouder/ redder geen lesgeefactiviteit meer combineren met toezichtstaken. Er wordt een aanwezigheid van 2 personen op de kade vereist, waarvan minstens één persoon in het bezit is van een Hoger Reddersbrevet. De trainer van de club beschikt over een Hoger Reddersbrevet en de club stelt een toezichthouder aan met kennis van zaken. De zwembadredder is aanwezig in de badzaal. De verantwoordelijken van de clubs dienen steeds in het bezit te zijn van het afschrift van recentste jaarlijkse bijscholing van de aangestelde redder(s) binnen hun vereniging of club. Indien een andere richtlijn geldt inzake toezicht op clubleden op federatieniveau, houdt dit geen opheffing in van de geldende Vlaremregels.

3 PROCEDURE IN GEVAL VAN ONGEVAL OF ONHEIL De verantwoordelijken moeten elk lid van hun club of vereniging op de hoogte brengen van deze procedure. Bij een ongeval in het water, verlaten alle aanwezigen onmiddellijk het water. Indien het slachtoffer in de onmogelijkheid verkeert om toch op eigen krachten naar de kade van het zwembad te begeven, voert de redder een reddersprong uit. De aangestelde toezichthouders van de club bieden efficiënte hulp tijdens deze actie. Binnen de club wordt een verantwoordelijke aangesteld die instaat voor het verwittigen en het onthaal van de hulpdiensten. In het EHBO lokaal van het zwembad is een rood telefoontoestel aanwezig. Dit telefoontoestel geeft een prioritaire en rechtstreekse buitenlijn (er hoeft dus geen cijfer vooraf te worden gedraaid). De aangestelde persoon belt de dienst 100 en geeft in duidelijke richtlijnen mee waar zich wat heeft voorgedaan. Na het verwittigen van de hulpdiensten zorgt de aangestelde verantwoordelijke ervoor dat de hulpdiensten vlot tot bij het slachtoffer kunnen. Dit kan ofwel via de noodtrap van het gebouw ofwel via de automatische schuifdeuren die op volle breedte worden opengesteld. De nodige sleutels hiervoor hangen in het EHBO lokaal. Bij het gebruik van de noodtrap wordt de nooddeur opengezet, de poort met toegang buitenspeelplein geopend en de hekafsluiting worden geopend. Bij het gebruik van de schuifdeuren wordt het kassalokaal geopend en worden de voorziene knoppen ingedrukt. De verantwoordelijke blijft op de parking van het zwembad om de hulpdiensten op te vangen en te leiden naar het slachtoffer. Nadat het slachtoffer op de kade is gebracht, wordt de eerstehulpverlening gestart. De aanwezige zwembadredder coördineert de actie. Zij zijn immers geoefend en kennen de procedures. Nadat het slachtoffer werd overgedragen aan de hulpdiensten voor verdere verzorging, dienen de zwembadredder van Interbad en de verantwoordelijke van de club of vereniging, een ongevalfiche op te stellen. In deze fiche worden de gegevens vermeld van het slachtoffer, hoe het ongeval is gebeurd en waar de redders en /of toezichthouders zich bevonden op het ogenblik van het ongeval. De ongevalfiche wordt ondertekend door beide partijen. Slechts na toelating van de toezichthoudende redders kunnen de andere leden opnieuw zwemmen. Bij brand of ander onheil worden de richtlijnen van het personeel strikt opgevolgd. Zij kennen alle noodprocedures. De verantwoordelijken van de vereniging of de club helpen mee bij de opvang van hun clubleden en om een eventuele evacuatie in goede banen te leiden. De zwembadbeheerder wordt steeds van ieder incident of ongeval onmiddellijk op de hoogte gebracht.

4 BIJZONDERE AANDACHTSPUNTEN -De overeengekomen trainingsuren worden gerespecteerd. Er wordt niet afgeweken van de uurregeling. Het is niet omdat een bepaalde training later begint, dat er kan worden gecompenseerd met een later einduur! De clubverantwoordelijke vraagt de zwembadredder om op het juiste tijdstip het einde van de training aan te kondigen. -Tijdens de trainingsuren worden de recreatiemogelijkheden (glijbaan, waterspin) NIET gebruikt. -Het klein bad is niet toegankelijk tijdens de trainingsuren. Een uitzondering wordt gemaakt voor de reeks aqua-mama-papa en voor specifieke stijloefening zwemclub jongste leden. Hou er rekening mee dat bij gecombineerd gebruik van groot bad en klein bad, bijkomende opleggingen zijn inzake de Vlaremregelgeving toezicht. -De clubverantwoordelijke dient de zwembadredder, voorafgaand aan de training, mee te delen indien een bepaalde zwemmer in een gezondheidstoestand verkeert, anders dan deze van een normale sportbeoefenaar. Die bepaalde zwemmer dient in dit geval een opvallende badmuts te dragen zodat extra aandacht in het toezicht opgeëist wordt. Indien het reddend personeel echter onvoldoende aandacht kan besteden aan die zwemmer, zal aan de betrokken persoon worden gevraagd om de inrichting te verlaten. Die persoon dient dan te worden begeleid door een aangestelde van de club. -indien een club traint met minderjarige personen dienen zij extra waakzaam te blijven voor de opvang en het toezicht op deze personen. Dit wil zeggen dat de jongeren onder permanent toezicht verkeren in klederbewaring, badzaal en bij het verlaten van het gebouw na de training. Het kan in geen enkel geval dat jongeren de training worden ontzegd zonder dat de ouders hiervan op de hoogte zijn. Voor het gebruik van de wisselcellen door jongeren verwijzen wij naar dezelfde regelgeving binnen het schoolzwemmen. De eerste 2 rijen wisselcellen worden gebruikt door DE MEISJES De laatste 2 rijen wisselcellen worden gebruikt door de JONGENS -Na de training moet alle gebruikte lesmateriaal ordentelijk opgeruimd worden. Het gebruik van het lesmateriaal valt onder de volledige verantwoordelijkheid van de clubs. Interbad kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele letsels door verkeerd gebruik van het materiaal. De club kan aansprakelijk worden gesteld bij opzettelijke vernieling of diefstal van het ter beschikking gesteld lesmateriaal. -Voor de duiktrainingen moeten alle nodige voorzorgen genomen worden zodat het gebruikte trainingsmateriaal geen enkele schade kan toebrengen aan de accommodatie van het zwembad. Voor het vervoer, het opbergen en het gebruik van duikflessen gelden specifieke regels en opleggingen. De duikclub draagt de volledige verantwoordelijkheid voor de naleving van deze regelgeving bij al haar leden. De duikclub kan aansprakelijk worden gesteld ingeval van schade aan het zwembad door specifiek trainingsmateriaal. -Na einde training moet rekening worden gehouden met het personeel. Nadat de laatste zwemmer de klederbewaring heeft verlaten, kan het personeelslid in kwestie nog niet naar huis. Er moeten nog een aantal zaken gebeuren. Het personeel belast met de avonddienst, heeft een diensteinde een half uur na het einde van de training. IN PRINCIPE MOETEN ALLE LEDEN VAN DE VERENIGINGEN OF CLUBS HET GEBOUW HEBBEN VERLATEN TEN LAATSTE 20 MINUTEN NA EINDE VAN DE TRAINING. -de zwembadbeheerder is steeds bereikbaar op het telefoonnummer

5 Per club wordt één exemplaar ondertekend voor gelezen en goedgekeurd terug bezorgd aan het secretariaat. Naam/ namen verantwoordelijke(n) : Club of vereniging : Uren waarop gebruik wordt gemaakt van het zwembad (enkel uren nà de publieke openingsuren opgeven) Voor gelezen en goedgekeurd, Datum handtekening

Redders en zwembaden

Redders en zwembaden Redders en zwembaden 1. Definities Bader: Een bader is een persoon die zich in het water bevindt. Toezichthoudend persoon: in deze context een persoon die toezicht houdt op de baders, die alert is voor

Nadere informatie

Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem.

Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem. Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem. Een veilig zwembad. Aansprakelijkheid geeft de veiligheidsgrenzen aan bij de uitbating van een zwembad. Vlarem II Veiligheid. Afdeling

Nadere informatie

FAQ - Hoeveel redders moeten toezicht houden?

FAQ - Hoeveel redders moeten toezicht houden? FAQ - Hoeveel redders moeten toezicht houden? 1. Bestaande toezichtsregels - Art. 5.32.9 Het minimum aantal toezichthoudende personen, waarvan de helft redder zijn, wordt bepaald volgens de volgende basisformule

Nadere informatie

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM HOFSTADE

AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM HOFSTADE AGENTSCHAP VOOR DE BEVORDERING VAN DE LICHAMELIJKE ONTWIKKELING, DE SPORT EN DE OPENLUCHTRECREATIE - BLOSO BLOSO-CENTRUM HOFSTADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT ZWEMBAD/OVERDEKTE SPORTZAAL ZWEMBAD 1. Het zwembad

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

Swimming Club Zaventem vzw!

Swimming Club Zaventem vzw! Welkom in de zwemschool van Swimming Club Zaventem vzw! INFORMATIEBROCHURE 03/12/2015 www.scz.be 0 Inhoud 1. Welkom! 2 2. Hoe inschrijven? 2 3. De zwemuren 3 4. Hoe verloopt de eerste les? 3 5. Het zwemseizoen

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE

INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE INWENDIG REGLEMENT BETREFFENDE DE SPORTHAL TER BEKE A. UITBATING Art. 1 De sporthal Ter Beke is gevestigd in de Bekestraat 16 te Oudenburg en staat onder het beheer van de v.z.w. Sport en Recreatie Oudenburg.

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN IN KUNSTACADEMIE TER BEUKEN

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN IN KUNSTACADEMIE TER BEUKEN REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN LOKALEN IN KUNSTACADEMIE TER BEUKEN Artikel 1 In de Kunstacademie Ter Beuken, gelegen te 9160 Lokeren Groendreef 8, worden volgende ruimten ter beschikking gesteld voor gebruik:

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET OUDE SCHOOLGEBOUW VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking

Nadere informatie

Sessie 10 Aansprakelijkheid in en rond het zwembad

Sessie 10 Aansprakelijkheid in en rond het zwembad Sessie 10 Aansprakelijkheid in en rond het zwembad Zwembad Aansprakelijkheid. 3 CORRECTIONELE RECHTBANK BRUSSEL 25 JUNI 2007 «Elke activiteit met jongeren in het raam van speelpleinwerking houdt een zeker

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Gehandicapten Sportclub Groningen

Gehandicapten Sportclub Groningen Gehandicapten Sportclub Groningen Locatie: Sportcentrum Kardinge Groningen 1 Inhoudsopgave *Algemeen gedeelte *Maatregelen vooraf Stel u op de hoogte Wie is er verantwoordelijk *Maatregelen tijdens calamiteiten

Nadere informatie

Reglement en gedragscode vrijwilligers zwemmen Versie 3; 26 oktober 2015

Reglement en gedragscode vrijwilligers zwemmen Versie 3; 26 oktober 2015 Bevordering van sportbeoefening door personen met een beperking Reglement en gedragscode vrijwilligers zwemmen Versie 3; 26 oktober 2015 INHOUD 1. REGLEMENT 3 1.1 Doelstelling 3 1.2 Toepassing reglement

Nadere informatie

Mozka. 20 Juni. Infoavond

Mozka. 20 Juni. Infoavond Mozka 20 Juni Infoavond Mozka = competitief Steeds beter worden is het doel Trainingen en wedstrijden Regelmaat en discipline Zowel zwemmers als ouders moeten zich hiervan bewust zijn 1 Seizoen Start :

Nadere informatie

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement 1. Algemeenheden : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen

AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen AANVRAAGFORMULIER Rondleidingen Havenhuis voor externe gidsen IDENTIFICATIE AANVRAGER In geval van natuurlijke persoon: Naam:... Voornaam:... Adres:... Postcode:...Gemeente:... Btw-nummer:... Telefoon/gsm:...

Nadere informatie

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 juni 1999 Gewijzigd in de gemeenteraad van 27 maart 2006 en 26 juni 2012 Bekendgemaakt op

Nadere informatie

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM 1 SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT GANGEN, KLEEDCABINES, VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 2 ZWEVEGEM Voor de toepassing van dit specifiek gebruiksreglement gangen, kleedcabines, vergaderzalen en

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

REDDER 1. Organisatiegegevens 2. Plaats in de organisatie 3. Doel van de functie 4. Resultaatsgebieden

REDDER 1. Organisatiegegevens 2. Plaats in de organisatie 3. Doel van de functie 4. Resultaatsgebieden REDDER 1. Organisatiegegevens FUNCTIEBENAMING: vakman/ -vrouw FUNCTIENIVEAU: D1-D2-D3 FUNCTIEFAMILIE: veiligheids- en toezichthoudende medewerkers (VT2) DEPARTEMENT: Cultuur en vrije tijd DIENST: Sport

Nadere informatie

Intern reglement

Intern reglement Intern reglement 2016-2017 Richtlijnen voor de gymnasten (m/v) Algemeen De gymnast is tenminste 5 minuten voor de les aanwezig. Indien er nog een andere groep aan het trainen is, wacht hij buiten tot wanneer

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

HUISREGELS VERSIE JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG

HUISREGELS VERSIE JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG HUISREGELS VERSIE 2016.601 1 JULI 2016 STICHTING ZWEMBAD DUKENBURG Inhoudsopgave: Pagina 1 Doel van het reglement 2 2 Toegang 2 3 Verblijf 2 4 Openingstijden 3 5 Gebruik van de zwembassins 3 6 Gebruik

Nadere informatie

REGLEMENT SPEELSTRAAT

REGLEMENT SPEELSTRAAT REGLEMENT SPEELSTRAAT Artikel 1 : wetgeving Koninklijk Besluit d.d. 9/10/1998 tot wijziging van het Koninklijk Besluit d.d. 01/12/1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Protocol schoolzwemmen. Afspraken tussen zwembaden en scholen

Protocol schoolzwemmen. Afspraken tussen zwembaden en scholen Protocol schoolzwemmen Afspraken tussen zwembaden en scholen Elementen voor de overeenkomst 1. PARTIJEN Omschrijving van beide partijen: school zwembad. De school (instellingsnummer:.) gevestigd te vertegenwoordigd

Nadere informatie

crisissituatie? hoe bereid je je voor?

crisissituatie? hoe bereid je je voor? crisissituatie? hoe bereid je je voor? crisissituatie? hoe bereid je je voor? crisishandboek 1 inleiding Als zelfstandige onthaalouder maak je elke dag werk van een veilige opvang. Toch kan ook jij geconfronteerd

Nadere informatie

BELEIDSREGELS VOOR HET GEBRUIK VAN GEMEENTELIJKE SPORTACCOMMODATIES

BELEIDSREGELS VOOR HET GEBRUIK VAN GEMEENTELIJKE SPORTACCOMMODATIES BELEIDSREGELS VOOR HET GEBRUIK VAN GEMEENTELIJKE SPORTACCOMMODATIES te weten voor: de gemeentelijke zwembaden D.G. van den Noortbad te Muntendam en de Kolck te Meeden, en voor de gemeentelijke sportzalen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Inschrijfformulier deelnemer

Inschrijfformulier deelnemer Inschrijfformulier deelnemer Familienaam(ouder): Voornamen( ouder) Geboorte datum ( ouder) : Geslacht : M / V Familienaam( kind ): Voornamen( kind ): Geboorte datum ( kind ) : Geslacht : M / V Adres Postcode

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art.1 Algemeen. Het lid is pas volwaardig lid van Artgym nadat hij/zij zijn/haar lidmaatschapsbijdrage vereffend heeft. Aansluiting bij Artgym houdt ook in dat het lid (en indien

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen De algemene regels die van kracht zijn voor het gebruik van en het verblijf in de complexen binnen De Bloem, zijn ook van toepassing op de Wellness. Art. 1 Art. 2. De toegang

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier

Inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier Schooljaar 2013 2014 InlICHTIngen InTern Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas GSM Datum inschrijving Nationaliteit rijksregisternr. M/V InlICHTIngen gezinshoofd

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN REGLEMENT 1. De provinciale kampioenschappen worden georganiseerd door het provinciale bestuur en gaan door tussen het 2 de weekend van oktober en het weekend voor het BK -

Nadere informatie

Bevordering van sportbeoefening door personen met een beperking. Reglement en gedragscode vrijwilligers zwemmen Versie 4; 1 augustus 2016

Bevordering van sportbeoefening door personen met een beperking. Reglement en gedragscode vrijwilligers zwemmen Versie 4; 1 augustus 2016 Bevordering van sportbeoefening door personen met een beperking Reglement en gedragscode vrijwilligers zwemmen Versie 4; 1 augustus 2016 INHOUD 1. REGLEMENT 3 1.1 Doelstelling 3 1.2 Toepassing reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR. Artikel 1. Artikel 2 HOOFDSTUK 2: VERHUUR SPORTHAL. 1 GEMEENTE AFFLIGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTHAL BELLEKOUTER HOOFDSTUK 1: INFRASTRUCTUUR Artikel 1 De gemeentelijke sporthal Bellekouter bestaat uit: 1250 m2 sportzaal; 6 kleedkamers,

Nadere informatie

gemeente Overbetuwe b. Gebruiker: de persoon, vereniging, stichting of andersoortige instelling die

gemeente Overbetuwe b. Gebruiker: de persoon, vereniging, stichting of andersoortige instelling die Algemene gebruiksvoorwaarden sport- en welzijnsaccommodaties gemeente Overbetuwe Vastgesteld op: 25 februari 2014 Bekendgemaakt op: 1 maart 2014 Inwerking getreden op: 1 maart 2014 1. Betekenissen a. Gemeente:

Nadere informatie

Stap voor stap door het zwembad: een juridische wandeling door het zwembad

Stap voor stap door het zwembad: een juridische wandeling door het zwembad Stap voor stap door het zwembad: een juridische wandeling door het zwembad Zwemmen is ontspannend en gezond. De baders amuseren zich in onze zwembaden. Af en toe wordt dit positieve beeld even doorbroken

Nadere informatie

Door het aankopen van een ticket of abonnement gaat u ermee akkoord om alle aanwijzingen en voorschriften omschreven in het reglement, op te volgen

Door het aankopen van een ticket of abonnement gaat u ermee akkoord om alle aanwijzingen en voorschriften omschreven in het reglement, op te volgen Dit reglement is opgesteld om de veiligheid, rust, orde en hygiëne in het zwembad te waarborgen, zodat iedere bezoeker van een aangenaam verblijf in Sportoase kan genieten. Het reglement is van toepassing

Nadere informatie

GO! school voor buitengewoon onderwijs DEN ANKER. Busregels

GO! school voor buitengewoon onderwijs DEN ANKER. Busregels GO! school voor buitengewoon onderwijs DEN ANKER Busregels Basisregel : De busbegeleider is de baas. Ik luister altijd naar de busbegeleider. De busbegeleider is zoals de juf of meester in de klas. Ik

Nadere informatie

Accommodatie WZK Zwemmen geeft zwemles en trainingen in 2 baden van het Sterrenbad:

Accommodatie WZK Zwemmen geeft zwemles en trainingen in 2 baden van het Sterrenbad: TOEZICHTPLAN WZK ZWEMMEN Inleiding Het toezichtplan geeft aan hoe WZK Zwemmen het toezicht heeft geregeld tijdens lessen, trainingen en wedstrijden. Het bestuur van WZK Zwemmen is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel

Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel Gebruikersreglement huur en verhuur MFA D n Hoender Dreumel Algemene Voorwaarden en voorschriften verbonden aan verhuur van de MFA D n Hoender te Dreumel. Inleiding De Stichting MFA D n Hoender Dreumel

Nadere informatie

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus.

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus. Parkeerreglement parking sportcomplex Schotte Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle gebruikers van de parkings van het SportAG, ongeacht het feit of zij er parkeren, stationeren

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement TURNKRING RUST ROEST s-gravenwezel Schilde Huishoudelijk Reglement 1. Algemeenheden Artikel 1. Onderhavig reglement regelt het dagelijks bestuur van de vereniging s-gravenwezel-schilde. Artikel 2. Ieder

Nadere informatie

Algemene gedragscode. 1. Inleiding. 2. Algemeen

Algemene gedragscode. 1. Inleiding. 2. Algemeen 1. Inleiding Zwemmen Rotterdam-Zuid (verder ZRZ) wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen zwemmen en zich blijven ontwikkelen. Om er voor te zorgen dat we normaal met elkaar omgaan, spreken

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE DUUR (ARBEIDER / BEDIENDE )

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE DUUR (ARBEIDER / BEDIENDE ) ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE DUUR (ARBEIDER / BEDIENDE ) Tussen Mevrouw/Meneer... optredend als gevolmachtigde van de werkgever... straat... nr.... post nr.... plaats... en Mevrouw/Meneer...... straat...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE PUTTING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE PUTTING INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van sporthal De Putting. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Zwembad Vrije Universiteit Brussel

Huishoudelijk reglement Zwembad Vrije Universiteit Brussel Huishoudelijk reglement Zwembad Vrije Universiteit Brussel Dit reglement werd opgesteld om de veiligheid, rust, orde en hygiëne in het zwembad te waarborgen en is van toepassing op alle bezoekers van het

Nadere informatie

Afspraken en Reglementen

Afspraken en Reglementen Afspraken en Reglementen Artikel 1: Algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd ZTB is opgericht op 1 september 1983. 2. Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL KERKEBLOKKEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTHAL KERKEBLOKKEN INLEIDING Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruikers en toeschouwers van de turnzaal Kerkeblokken. Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op het GAS (gemeentelijk administratief

Nadere informatie

Workshop infodag contactpersonen & directie

Workshop infodag contactpersonen & directie Veilig organiseren van extra-muros activiteiten Workshop infodag contactpersonen & directie 27/08/2012 1 Probleemstelling Opdracht en uitwerking case (10 minuten) Bespreking (5 minuten per groep) Toelichting

Nadere informatie

Uw zwembad 100% safe? zorgvuldigheid.

Uw zwembad 100% safe? zorgvuldigheid. Uw zwembad 100% safe? Veiligheid, een kwestie van Veiligheid, een kwestie van zorgvuldigheid. ONZE ZWEMBADEN ZIJN VEILIG! Enkele cijfers - 2011 provincie leeftijd in jaar 0-4 5-14 15 Antwerpen bijna-verdrinking

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD)

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Uitgebreid reglement voor de leden van de vzw TCLD, de gebruikers en bezoekers van de buiten tennisterreinen en het clublokaal. Lidmaatschap

Nadere informatie

KRAV MAGA DEN HAAG. Familienaam : Voornamen : Indien minderjarig ( bij jeugd) onderstaanden invullen door de ouders en door ouders ondertekenen:

KRAV MAGA DEN HAAG. Familienaam : Voornamen : Indien minderjarig ( bij jeugd) onderstaanden invullen door de ouders en door ouders ondertekenen: KRAV MAGA DEN HAAG Inschrijfformulier deelnemer Krav Maga Den Haag Familienaam : Voornamen : Geboorte datum : Geslacht : M / V Indien minderjarig ( bij jeugd) onderstaanden invullen door de ouders en door

Nadere informatie

KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W.

KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W. KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W. INTERN REGLEMENT Algemeen : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor iedere

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info:

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info: Judoclub Latem-Deurle Clubreglement Meer info: www.judolatemdeurle.be Versie 02 aug 2018 Clubreglement Judoclub Latem-Deurle, versie 2018 2 Beste judoka s, Beste ouders, We willen jullie graag wat meer

Nadere informatie

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM

SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM 1 SPECIFIEK GEBRUIKSREGLEMENT VERGADERZALEN EN ANDERE LOCATIES IN SPORTPUNT 1 ZWEVEGEM Voor de toepassing van dit specifiek gebruiksreglement vergaderzalen en andere locaties Sportpunt 1 Zwevegem wordt

Nadere informatie

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR

Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR Gemeentebestuur Waasmunster GEBRUIKSREGLEMENT VAN GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR INHOUDSTAFEL INLEIDING Deel 1: Opsomming van de ter beschikking staande lokalen en terreinen Deel 2: Algemene voorwaarden

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTHAL LEOPOLD III LAAN IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Algemeen De stedelijke sporthal is gebouwd in het belang van de sportbeoefening. Met het mogelijk maken van een verantwoorde, veilige

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VOOR HET GEBRUIK VAN DE S P O R T H A L Art. 1. PRIJZEN, PRIORITEITEN EN AANVRAGEN. A. 1. De huurprijzen voor de sporthal worden door de gemeenteraad vastgesteld voor de duur

Nadere informatie

Stedelijk reglement op het kasbeheer

Stedelijk reglement op het kasbeheer Toepassingsgebied en begripsomschrijvingen Artikel 1 Toepassingsgebied Stedelijk reglement op het kasbeheer Dit reglement is van toepassing op: - alle stedelijke diensten; - de verenigingen zonder winstoogmerk

Nadere informatie

16 September. Infoavond

16 September. Infoavond 16 September Infoavond Trainersteam Dirk Stef Isabelle Joren Fien / Jelle / Natacha / Philippe Begeleiding trainingen Groepen Trainer Maandag A - B - C - D - E Dirk, Fien Dinsdag A - B - C - D Dirk, Stef

Nadere informatie

Aanvraag zaalverhuur Gravenhof

Aanvraag zaalverhuur Gravenhof Aanvraag zaalverhuur Gegevens aanvrager Naam vereniging:... Adres zetel vereniging:... Naam voorzitter:... BTW nummer:... IBAN-rekeningnummer:... Gegevens verantwoordelijke (deze is steeds aanwezig van

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities :

GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE. Artikel 1. Definities : GEBRUIKSREGLEMENT FIETSENPARKING CENTRUM-ZAND IN BRUGGE Artikel 1 Definities : Fietsenparking: de afgescheiden ruimte op niveau -1 van de parking Centrum-Zand onder t Zand in Brugge samen met de ganse

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Karateclub Tomodachi

Huishoudelijk reglement Karateclub Tomodachi Huishoudelijk reglement Karateclub Tomodachi Trainingen 1) De trainingen vinden plaats op : - Maandag (sporthal St.-Pieter Sint-Truiden) 19.00 tot 20.15 voor -12 jarigen en witte banden 19.00 tot 21.00

Nadere informatie

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016

Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016 Inschrijvingsreglement FIS wedstrijden seizoen 2015-2016 Vanaf seizoen 2014-2015 werkt de Koninklijke Belgische Ski Federatie met een nieuw online systeem voor FIS-inschrijvingen. Elke Belgische renner

Nadere informatie

6. ONDERSTEUNING EN REKRUTERING

6. ONDERSTEUNING EN REKRUTERING 6. ONDERSTEUNING EN REKRUTERING MEDISCHE BEGELEIDING TOEGEPASTE PROCEDURES M.B.T. SPORTMEDISCH SCREENING K. Hove Sport heeft een formeel medisch samenwerkingsakkoord met Sigrid Jacobs/Stefan Van Oevelen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1

Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1 1/6 Bijlage 1: Aanvraag toestemming voor het inzetten van vrijwilligers voor het uitvoeren van bewakingsactiviteiten 1 1. Datum aanvraag: ------------------------------------------ Gegevens over het evenement

Nadere informatie

Behandeld door O nr. Uw schrijven Uw nr. bijlage Laarne Koen Patoor

Behandeld door O nr. Uw schrijven Uw nr. bijlage Laarne Koen Patoor Provincie Oost-Vlaanderen Nuttige afspraken in verband met het leerlingenvervoer (Kalken) en het busreglement. 9270 LAARNE Dorpsstraat 2 Behandeld door O nr. Uw schrijven Uw nr. bijlage Laarne Koen Patoor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Artikel 1 Met ingang van 1 juli 2014 worden alle voorgaande

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR STUDENTEN Tussen de ondergetekenden : de werkgever : vertegenwoordigd door de student : Geboren op / / te wordt overeengekomen hetgeen volgt : Artikel 1 : De werkgever werft de

Nadere informatie

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen vzw 15/08/09 Betreft: Internationale Driekamp Zeeland - W. Vlaanderen - O-Vlaanderen. Beste bestuursleden, Hierbij bezorgen we u alle nodige gegevens voor de internationale driekamp. We hopen jullie massaal

Nadere informatie

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal

Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Gemeente 2630 Aartselaar Reglement op het gebruik van de gemeentelijke sporthal Algemene bepalingen Artikel 1: Onderhavig reglement van inwendige orde voor de gemeentelijke sporthal gelegen te 2630 AARTSELAAR,

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni 2017, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 7 mei 2018

Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni 2017, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 7 mei 2018 Reglement Huishoudelijk reglement Sint-Annazwembad Vastgesteld door de Raad van Bestuur op 20 juni 2017, gewijzigd door de Raad van Bestuur op 7 mei 2018 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 4 juni 2018

Nadere informatie

Eerste hulp op het werk

Eerste hulp op het werk Eerste hulp op het werk De regelgeving in de praktijk IDEWE 1 Vragen: Is/wordt de eerste hulp in uw (aangesloten) onderneming goed geregeld/uitgevoerd/opgevolgd? IDEWE 2 Vragen: Is/wordt de eerste hulp

Nadere informatie

Individuele stageovereenkomst

Individuele stageovereenkomst Individuele stageovereenkomst Tussen Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel, met zetel te 2440 Geel, Dokter Sanodreef 4, met KBO-nummer 0850465613, vertegenwoordigd door de heer Pieter Jans, Administrateur-generaal,

Nadere informatie

REGLEMENT REPETITIERUIMTE

REGLEMENT REPETITIERUIMTE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 REGLEMENT REPETITIERUIMTE Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 mei 2016 INHOUDSTAFEL Blz. Artikel 1 Infrastructuur

Nadere informatie

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be HOOFDSTUK 1. VOOR HET TORNOOI ARTIKEL

Nadere informatie

INFOBROCHURE VK Zwemmen - 19 februari 2014

INFOBROCHURE VK Zwemmen - 19 februari 2014 Stichting Vlaamse Schoolsport Leopold II-laan 184 D 1080 BRUSSEL Tel. : 02 / 420 06 80 Fax : 02 / 420 31 71 www.schoolsport.be INFOBROCHURE VK Zwemmen - 19 februari 2014 Brugge Zwembad OLYMPIA 1. SITUERING

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Dienst : Sport. Subdienst: / Schrijf voor kennisname, vul datum en naam in en plaats uw handtekening

Functiebeschrijving. Dienst : Sport. Subdienst: / Schrijf voor kennisname, vul datum en naam in en plaats uw handtekening Functie Graadnaam: sportleraar Functienaam: sportleraar (sportpromotor) Functiefamilie: deskundige Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling : Mens Dienst : Sport Subdienst: / Code: Doel van de dienst De afdeling

Nadere informatie

Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen. woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia

Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen. woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia Vlaams kampioenschap & ISF selectie: Zwemmen woensdag 20 februari 2019 LAGO Brugge Olympia Algemene informatie Deze zwemwedstrijden maken deel uit van de Vlaamse schoolsportcompetitie. Aanvullend zullen

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

Toezicht plan, Zwembad Waadhoeke

Toezicht plan, Zwembad Waadhoeke Toezicht plan, Zwembad Waadhoeke 1. Doelstelling van het toezichtplan Alle medewerkers werkzaam en/of in dienst van zwembad Waadhoeke moeten van de veiligheid en hygiëne, maar ook de wettelijke voorschriften

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Schooljaar 2016 2017

Inschrijvingsformulier Schooljaar 2016 2017 Inschrijvingsformulier INLICHTINGEN INTERN Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas INLICHTINGEN GEZINSHOOFD Naam & voornaam Straat en nr. Land Telefoon Geboorteplaats Rijksregisternr.

Nadere informatie

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING Artikel 1: Het gemeenteraadsbesluit van 14 december 2009 wordt opgeheven met ingang van 1 januari 2015.

Nadere informatie

Gebruikersreglement De Kronkel

Gebruikersreglement De Kronkel Gebruikersreglement De Kronkel ARTIKEL 1: De aanvraag tot het gebruik van de polyvalente zaal De Kronkel en de beachvolleyterreinen De Kronkel moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur Atrium

Algemene voorwaarden verhuur Atrium Algemene voorwaarden verhuur Atrium Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden, en in de overeenkomst waarop deze toepasselijk zijn, wordt verstaan onder: 1.1 Ter beschikking steller: Havenbedrijf

Nadere informatie

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 )

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) ZWiM Nieuwsbrief 3 De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Beste Zwimmers Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden en ook een speciale gebeurtenis.

Nadere informatie

Reglement over het volgen van vorming door personeelsleden van de Stad Gent

Reglement over het volgen van vorming door personeelsleden van de Stad Gent Reglement over het volgen van vorming door personeelsleden van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2014 Bekendgemaakt op 23 december 2014 Inhoudstafel Titel I. Doel, definities

Nadere informatie

Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie

Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie Molenstraat 25 8331 HP Steenwijk Tel/fax 0521-512820 directie@clemensschool.nl Protocol voor melding (dreigen met) agressie en/of geweld (verbaal en fysiek) of seksuele intimidatie Sint Clemensschool School

Nadere informatie

U15 zondag 20 augustus 2017

U15 zondag 20 augustus 2017 Zomertornooi Memorial Freddy De Craene op 18, 19 en 20/08/2017 8 v 8 U15 zondag 20 augustus 2017 1. Het tornooi wordt ingericht door KVV Zomergem (05641). Onze terreinen liggen in de Sportlaan, aan de

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden: *Reservering en annulering. *Betaling

Algemene huurvoorwaarden: *Reservering en annulering. *Betaling Algemene huurvoorwaarden: *Reservering en annulering 1. Een aanvraag voor reservering van een vakantiewoning geschiedt via de site www.paraísorioreal.com, per email of telefonisch. Bevestiging wordt verstuurd

Nadere informatie

Toezichtplan Boerhaavebad

Toezichtplan Boerhaavebad Toezichtplan Boerhaavebad Opgesteld door: Frans Maijs Technisch Commissie SVZ Haarlem, april 2006 Aangepast: juli 2012 Inleiding Het houden van toezicht in een zwembad is een hot item in de zwemwereld.

Nadere informatie